Борисов става все по-безсилен. Какво предстои

Бойко Борисов

© Велко Ангелов

Бойко БорисовУправлението "Борисов 3" заприлича на поредица от страстни седмици - с разпятие в петък и чудодейно (но на косъм) възкръсване през уикенда. Резултатът: премиерът Бойко Борисов става все по-безсилен. Какво предстои? За "Дойче веле" коментира Даниел Смилов:

В есенния политически сезон управлението "Борисов 3" заприлича на поредица от страстни седмици - с разпятие в петък и чудодейно (но на косъм) възкръсване през уикенда. Всеки понеделник сутрешните блокове започват с водосвет и молитви за здравето на правителството. След това обаче избухва скандал, последван от реторическо линчуване и призиви "Разпни го!". В резултат премиерът взе да добива все по-мъченически вид, а народът изпадна в предреволюционно люшкане между еуфория и отчаяние (редувани според политическите пристрастия). А за предреволюционно люшкащите се народи знаем, че са жадни за жертви.


Ясно е, че страстните седмици не могат да продължават дълго без някаква по-драматична развръзка. В демократичната надпревара възкръснали за вечността няма, но с настоящото правителство мандат от четири години започна да изглежда като цяла вечност. Разумно би било може би да се скъси поне наполовина - половин вечност е по дефиниция по-търпима.

Като библейска сценка


Какво се случва през настоящата страстна седмица? Проблемът е, че всъщност няма нищо ново - всичко е до болка познато повторение на старото. А нещата толкова са се ритуализирали, че вече се разиграват като библейска сценка:
1) Начало: Макар и лошо, правителството изглежда единственото възможно в тази ситуация;


2) Завръзка: Негов представител, обикновено "патриот", извършва абсолютно недопустимо действие. В последния казус "грешникът" бе Валери Симеонов. Вицепремиерът изрече неща, заради които в една нормална държава просто не би могъл да остане на този висок пост.


Извинението на Симеонов бе, че не му е за първи път. Към това се добави и малко по-сложният случай, при който агенция под политическата опека на ВМРО (най-малкото в смисъл, че шефът ѝ е номинация и кадър на тази партия) се оказа обвинена като организирана престъпна група за продажба на българско гражданство. И двете прегрешения са достатъчно тежки, за да предизвикат правителствена криза. Тя започна с вътрешен разпад на "Обединените патриоти", при който на фона на грехопадението на двамата си партньори Волен Сидеров се опита (неуспешно) да се представи като консерватор-светец;


3) Ескалация: Социалните мрежи, малкото свободни медии и политическата опозиция (от БСП и извън парламента) подхващат темата. Тъй като казусите обикновено заслужават еднозначна критична оценка, разликата е в децибелите и в политическия ъгъл на аргументите. В настоящия случай обществената реакция - заслужена и оправдана - се подсилва и от продължаващия протест на майките. Те са прави, че не може представител на държавата - и то вицепремиер - да изказва по подобен начин неуважение към нейни граждани. Проблемът вече не е в парите, които правителството в крайна сметка реши да "даде" за родителите на деца с увреждания, а в отношението: след като такива приказки са официално възможни, значи в тази държава всичко е възможно.


Към разумните аргументи започва да се трупа и обичайната обществена плака от преувеличения и истерии. Към оправданите протести се прилепват и съмнителни - като този за цената на горивата. Започват да се налагат съмнения, че задкулисни фактори се надяват на сценарий като от февруари 2013 г., при който към легитимните варненски шествия изведнъж се закачиха и хора с качулки в столицата.


Правителството е все по-замаяно и прави политически грешки. Последната - скандалът с отказания служебен автомобил на омбудсмана Мая Манолова. Ситуацията започва да изглежда критична.


4) Кулминация: Опозицията обявява, че иска предсрочни избори. Това също вече не е новина. БСП започна сезона с идеята за "частично излизане" от парламента (каквото и да означава това). От миналата седмица вече са на фаза бойкот на парламентарните заседания чрез кворума. ДПС (скритият коалиционен партньор на ГЕРБ) се присъедини към тази операция, което допълнително усили драматичния ефект. Йордан Цонев заговори за "изчерпване" на този парламент и за предсрочни избори догодина. В този смисъл евентуалното приемане на бюджета не бива да се чете като безрезервна подкрепа на ДПС за правителството, а като финансово подсигуряване на един турбулентен политически период.


На този фон Борисов дава сигнали - поведенчески и чрез говорители на партията, че коалицията с "Патриотите" му идва в повече. Но офертата на ДПС за правителство на малцинството също е политически токсична.


5) Деескалация: Йордан Цонев намеква, че все още не вижда по-добра алтернатива на управлението. Немонополните медии на Делян Пеевски продължават самоотвержено да защитават премиера и да громят противниците му. БНТ набляга на развлекателните продукции и на интервюта срещу Иван Костов. Антикорупционните органи продължават да откриват корупция само в опозицията и в непослушни или неудобни коалиционни партньори.


6) Възкресение: Макар и още по-лошо, отколкото преди седмица, правителството изглежда единственото възможно в тази ситуация.


С всеки изминал страстен цикъл обаче премиерът Борисов изглежда все по-безсилен. А неговата зависимост от ДПС за провеждането на каквато и да е смислена политика става все по-видима. Слабостта му се използва както от тях, така и от случайни и второстепенни играчи като Сидеров, Бареков, Марешки, които започват да ловят риба в мътна вода по-интензивно от обикновеното.

Кой ще бъде жертвата?


Пита се - кой ще бъде жертвата? БСП иска това да е Борисов. ДПС си е избрало за жертва "Патриотите" - най-вече Симеонов (като най-автентичен), но отскоро и по-управляемия Каракачанов. Извънпарламентарната опозиция смята, че без жертвата на двойката Борисов - Пеевски ("тайната" коалиция ГЕРБ - ДПС) нещата няма да се оправят. Правителството пък се стреми да удовлетвори обществените очаквания за жертвоприношение със случайни, но внимателно подбрани антикорупционни акции срещу опозицията и неудобните.


Накрая обаче може да се окаже, че истинската жертва на този начин на правене на политика е друга - проевропейската ориентация на България. Правителството е все по-зависимо от открито антиевропейски формации, а възможните му алтернативи също са откровено антиевропейски. Особено ако Корнелия Нинова остане начело на БСП.


ГЕРБ беше единствената партия в този парламент, която поне формално запазваше лоялността си към идеята за интегриран ЕС. ГЕРБ проведе и добро европредседателство, но, уви, започна да прави все по-големи компромиси в посока на националпопулизма и евразийската ориентация ("Скрипал", Истанбулската конвенция, защитата на Орбан, парите за поддръжка на руски самолети и т.н.).


Стартиралото отслабване на Борисов ще ускори още повече тези тенденции. Което на свой ред засилва необходимостта от солидно парламентарно представителство на проевропейски настроените групи в България. В обществото те все още са мнозинство, но в парламента се превръщат във все по-изолирано и слабо малцинство. В този смисъл проевропейски проекти като "Демократична България" носят огромна отговорност. Те трябва да преодолеят бутиковите различия между либерали и консерватори, прогресисти и традиционалисти и да създадат разумна платформа за представителство и защита на интересите на всички онези българи, които виждат бъдещето си като съвместно и равноправно с това на най-развитите европейски народи. България има този статут като член на ЕС и трябва най-после да се възползва пълноценно от него. Без да губи време, страстна седмица след страстна седмица.

Ключови думи към статията:

Коментари (114)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4999 Неутрално

  С тази некадърна кадрова политика
  Няма как мандата да изтика !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Sir Humphrey
  Sir Humphrey
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Както винаги, нищо интересно от Д. Смилов.

 3. 3 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  ДПС ни показва нормативната сила на фактическото. И с елементи на ретардация очаква поредното политическо роене, което да засили отслабващата електорална сила на партията. Вероятно и Борисова се надява на това.

 4. 4 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  Ако муха и министър се убиват с вестник,
  вестник /и телевизия/ вероятно се убиват с мълчание.

  Със здраве.

 5. 5 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2538 Весело

  Опяванията на обединената болшевишка опозиция ми напомнят опяванията на комунистическата пропаганда преди години за неминуемия крах на прогнилия капитализъм, който с гигантски крачки върви към пропастта.

 6. 6 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2538 Весело

  Опяванията на обединената болшевишка опозиция ми напомнят опяванията на комунистическата пропаганда преди години за неминуемия крах на прогнилия капитализъм, който с гигантски крачки върви към пропастта.

 7. 7 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 876 Неутрално

  "Стартиралото отслабване на Борисов ще ускори още повече тези тенденции. Което на свой ред засилва необходимостта от солидно парламентарно представителство на проевропейски настроените групи в България."

  Смилов, за да падне Борисов, който все повече наподобява бай тошо, трябва да има критична маса от хора, настроени анти на цялото проруско управление. Аз такава група не виждам. Виждам един сдухан пролетариат, който си харесва кресливата кремълска група - Сидеров-Марешки-Каракачанов с началник Пожарникаря.
  Не съм чул досега от Христо Иванов позиция към Русия и нейната политика срещу БГ.
  Ще гласувам за всяка партия, която е на твърди антикомунистически и антируски позиции.
  А не мънкаща ...

 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4999 Неутрално

  До коментар [#4] от "plebs":

  И "милеене" ! Нали така !!! Ако можеш да ни кажеш какво означава това !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4999 Неутрално

  До коментар [#7] от "SSS":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 889 Неутрално

  Той Борисов може и да става все по-безсилен, но не виждам някой друг в политиката да става по-силен.
  Като цяло толкова са компрометирани всички, че комплектно заедно потъват докато се ядат едни други.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 11. 11 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  Интересно как ДПС за има няма два месеца станаха доста по-допустими за либералите като Смилов, въпреки наличието на Доган и Пеевски. Сигурно защото са европейци...
  Колкото до Симеонов, сори ама не става. Ще си остане.
  И стига с това антиевропейски.
  Щом не са либерали, всички стават антиевропейци, щом не харесват безконтролната миграция, вече отиват на фашисти.

 12. 12 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  "Борисов става все по-безсилен. Какво предстои"

  Предстоят още такива мантри и нездрави желания, представени за реалност. Още две години и половина. Борисов се клати...

 13. 13 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2750 Неутрално

  Добър текст, но господин Смилов не може да не си дава сметка, че обективно в момента няма политическа алтернатива...просто НЯМА!!!

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4999 Неутрално

  До коментар [#10] от "traveler1":

  +

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 1144 Весело

  омрела ралта... ного жалко, но требе да признаем, че положението е почти курица не птица...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 16. 16 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  Опяванията на обединената болшевишка опозиция ми напомнят опяванията на комунистическата пропаганда преди години за неминуемия крах на прогнилия капитализъм, който с гигантски крачки върви към пропастта.
  —цитат от коментар 5 на Дон Кихот


  Днес вече имахме статия "След Меркел ще падне и Борисов", сега "Борисов е слаб", до довечера (и през следващите 2-3 години) постоянно ще чакат Борисов да падне и ще пуснат още стотици такива "анализи". Пък той само си се клати...

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  Пак ли ще събарят Борисов :)

 19. 19 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  вероятно ЕНП да е наредила на борисов да се отърве от националистите ,затова са и тези непрестанни гафове и скандали при тях ,настоящата коалиция едва ли ще оцелее до нова година , ,което съвсем не означава нови парламентарни избори напролет ? флексибилноста на българските политици е безкрайна )

 20. 20 Профил на kpu14575282
  kpu14575282
  Рейтинг: 206 Неутрално

  постоянно ще чакат Борисов да падне и ще пуснат още стотици такива "анализи". Пък той само си се клати...
  —цитат от коментар 16 на Jumbo Jet


  Изборът е между „БКП-2“ (т.е. ГЕРБ) и БСП.
  Народът си обича БКП-тата.
  Алтернативата им е пълен боклук.
  Всички други партии са „издухани“.

  До коментар [#16] от "Jumbo Jet":

 21. 21 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3418 Весело

  Тц, тц, тц. Смях се достатъчно и след средата на анализа, особено на онова със "служебния автомобил на Манолова" (не, Смилов, не е служебен, а на НСО, омбудсманът си има цели двамина шофьори и един "организатор пътувания" на щат), но като стигнах до отговорността на "проевропейските проекти като "Демократична България", вече щях да падна от стола от смях.
  Ето, да посмятаме.
  В следващия парламент влиза "Демократична България" с 33%, тея омразни диктатори от ГЕРБ с 24%, любимата БСП с 15%, милото ДПС с 15% и палавите патрЕоти с 13%.
  Хайде анализаторът Смилов да фане да ни обясни с кого ще управляват тези нови спасители на отечеството?

  Доброто е заразно
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  Нищо му няма. Такава е "ролята" в момента.

 24. 24 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8607 Неутрално

  Борисов става или не, но корнелия изобщо не става, да не говорим за кара-дайето или пропускам някого.

 25. 25 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2478 Весело

  Лилавият умнокрасив авангард в атака по сигнал с тръба от сараите. Ще си пусна мазен кючек с яки зурни като фон за да е пълно изживяването от това умнокрасиво безсилно фиаско. А, то имало статия и за долара как щял да падне, чей още едни пуканки да зема, Дневник на моменти е по-кефещ от пиф и дъга като лапе

  Use your Illusion
 26. 26 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2538 Неутрално

  До коментар [#11] от "НеКой":

  "Интересно как ДПС за има няма два месеца станаха доста по-допустими за либералите като Смилов, въпреки наличието на Доган и Пеевски."
  Ще ти отговоря с две пословици:

  "Врагът на моя враг е мой приятел"
  "Врагът ми е такъв, докато неговите интереси не съвпаднат с моите"
  И своеволно ще префразирам един известен цитат: "Няма вечни врагове,има вечни интереси"
  В контекста на случващото се, най-актуално е префразираното-най-силният вечен интерес е този на гладния да сграбчи някак си паница фасул.

 27. 27 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  Смилов пак е сбъркал желанията с реалностите. Анализа му не струва и 5 стотинки, да вземе да се пробва с хороскопи.

 28. 28 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  До коментар [#17] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, не ти определяш алтернативите, а избирателя.

 29. 29 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1845 Любопитно

  До коментар [#13] от "selqnin":На това корумпирано до последната му клетка управление всеки ДРУГ е алтернатива !!!
  —цитат от коментар 17 на КМЕТ В СЯНКА  До коментар [#17] от "КМЕТ В СЯНКА":

  И, как другарю кмет, Румен Гечев би могъл да бъде алтернатива? Или пък Данчо Цонев- Ментата? Ти изобщо знаеш ли, какво означава алтернатива? Очевадно е, че е нужна промяна, но вие не сте промяна, вие сте гаранция за влошаване на положението. Проблема е, че за алтернатива се пробутва Да, България, а те към момента са просто едни кресливци, за които едничка цел е предизвикване на предсрочни избори без никаква идея, какво следва след това.

 30. 30 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 704 Неутрално

  ДПС си стои на сянка,управлява заедно с ГЕРБ и така наречените "патриоти",а "опозицията" БКП-БСП се прави на честна и почтена,но получава парички от ГЕРБ,последно а дупката във Варна.За аптекаря-безанджия е излишно да се говори.
  Стабилноста е налице,гръмките фрази също,изобщо пошло представление на червената комуноидна мутро-милционерска мафия.
  Но за съжалние така решава материла,и това е вследствие.
  Материала,материала.

 31. 31 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10370 Неутрално

  Проблемът на България е, че разпадащите се управляващи заедно със задкулисните ДПС и БСП, с помощта на медиите на Пеевски са отровили цялата среда, където трябва да се прави политика.
  Затова и новото няма шанс, ако не е достатъчно мощно и различно...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4999 Весело

  До коментар [#29] от "zle_platen_trol":

  Клатите се драги - Здраво се клатите !!! Ако бе чел поне малко история някога щеше да знаеш нерадостното бъдеще на всеки диктатор.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  Интересно как ДПС за има няма два месеца станаха доста по-допустими за либералите като Смилов, въпреки наличието на Доган и Пеевски. Сигурно защото са европейци...
  —цитат от коментар 11 на НеКой


  До коментар [#11] от "НеКой":

  Що питаш като си отговаряш сам? :)
  ДПС са първите членове на АЛДЕ. След тях - крадлив дедо. Персонално Паси и Дайнов са в кохортата. В региона гуруту им беше Даниел Кадик - виж си сам къде се е изявявал.
  You can download the publication in Bulgarian language from here. - http://www.fnf-southeasteurope.org/blog/news/publication-25-years-promoting-freedom-in-bulgaria/

  Това е завоят, който доста хора отказат.

 34. 34 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3309 Неутрално

  До коментар [#25] от "Нагъл Визионер":

  Като ти чете човек писанията, ще вземе да помисли, че Доган сложи генералски пагони на Костов, не на Борисов...! :)))

  Бивш tww09306483.
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Ако Борисов става все по-безсилен, смиловите лидери стават все по-умрели политически.

 37. 37 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  До коментар [#32] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Слабичко, другарю. А, че с колегите ми се клатим, клатим се. Няма и как да е другояче на кораб.

 38. 38 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3595 Неутрално

  Борисов няма да падне, а сам ще си хвърли оставката. Свикнал е. В една статия - заради тол таксите, цените скачат с 5%(днес я прочетох). Събрано с другия растеж, инфлацията става двуцифрена(не знам от кой джоб извадиха мизерни те 3,6%?).Високи цени на горивата, на парното, за хранителните продукти - да не говорим. Нищо чудно догодина тройни избори. Ама народа български е свикнал. Отново ще си избере Боко, а после седнал на ракийка и салата ще го псува целокупно.

 39. 39 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Борисов няма да падне, а сам ще си хвърли оставката. Свикнал е. В една статия - заради тол таксите, цените скачат с 5%(днес я прочетох). Събрано с другия растеж, инфлацията става двуцифрена(не знам от кой джоб извадиха мизерни те 3,6%?).Високи цени на горивата, на парното, за хранителните продукти - да не говорим. Нищо чудно догодина тройни избори. Ама народа български е свикнал. Отново ще си избере Боко, а после седнал на ракийка и салата ще го псува целокупно.
  —цитат от коментар 38 на Vlado Nikolov


  Та викаш, ако са други управляващите, цените на хранителните продукти, на горивата ще намалеят, а инфлацията ще е и тя по-малка? Пхахах! И кои ще са тези фокусници?

 40. 40 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 704 Неутрално

  До коментар [#38] от "Vlado Nikolov":

  Но няма да пропусне да напсува и Костов зяпайки учндолския простак-чалгар или някоя долнопробна боза от сорта на простци на ефира ,или някакъв брадър.
  Материала,материала.

 41. 41 Профил на kpu14575282
  kpu14575282
  Рейтинг: 206 Неутрално

  корнелия изобщо не става, да не говорим за кара-дайето
  —цитат от коментар 24 на Peni Nikol


  За да може Корнелия да победи „БКП-2“ трябва да намери съюзници, защото хората си харесват БКП-то.
  Но в никакъв случай не трябва да се съюзява с ДСБ, СДС и ДаБГ.
  Там са най-крадливата прослойка на България. Спомнете си
  кои са„Агнешките Главички“, Трайков, Дянков и ортакът им Олигарх.

  До коментар [#24] от "Peni Nikol":

 42. 42 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  Колкото и да е неудобно за някои, Борисов ще продължи да управлява, защото друга алтернатива няма.Каква е пък сега тази "Демократична Бългаия? Вероятно пак някаква измама и сборище от нови мафиоти. Писна ни от нови и стари крадци, бандити и мошеници. Просто за момента няма алтернатива на ГЕРБ и правителството не трябва да пада. Особено заради изцепката на Симеонов, която дойде като "дюшеш" за Нинова и нейните спонсори.

 43. 43 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 3699 Любопитно

  "Борисов става все по-безсилен. Какво предстои?"
  =========================================================
  Е-е-е-е,какво предстои,та какво предстои...? Ами,нищо не предстои...Коледа,Нова година и пр. празници предстоят,какво друго...И "управление"с безсилния Борисов,това предстои...С Валери Симеонов или без Валери Симеонов,каква е разликата,какво променя това?!??

 44. 44 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2130 Неутрално

  Добър текст, но господин Смилов не може да не си дава сметка, че обективно в момента няма политическа алтернатива...просто НЯМА!!!
  —цитат от коментар 13 на selqnin


  Има, няма, ние сме длъжни да проверим!
  Защото при едни предсрочни избори голяма е вероятността Демократична България да се върне в парламента, ксенофобите да се разпаднат, а борисов да отиде в пенсия, като на негово място бъде издигнат грамотен човек, проевропеец, защото ще произлиза от граждани за европейско развитие, ако още има такива в герб...
  Ето я алтернативата. Няма друга.
  Бсп и дпс не са алтернатива а проклятие!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 45. 45 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Ежедневно пускате подобни статийки надявайки се да налеете вода в мелницата на радан къневците ама на бас че ще помогнете за връщането на дпс/бсп на власт. Просто дневник мина в тона на троловете на бсп.

 46. 46 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#44] от "Rim":

  А какви са индикациите вътре в ГЕРБ Борисов да се пенсионира?
  А какви са индикациите ДеБъ да мине 4% бариера?
  И какво като я мине?
  А?

 47. 47 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3309 Неутрално

  До коментар [#42] от "proza":

  Бре-е-е-е-е-х-х-х...! Започвам да се чудя, как въобще сме живели, преди Борисов? И започвам да се притеснявам, какво ще правим, когато по законите на природата, Борисов няма да го има...?! Въобще, не ви ли омръзна да ги пишете тия глупости?!?
  Алтернатива, винаги има! Винаги! Друг е въпросът, колко хора могат да я видят и осъзнаят...!

  Бивш tww09306483.
 48. 48 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 2699 Неутрално

  Отличен анализ. До този момент всички се провалиха и не смятам да давам втори шанс на ДПС, БКП или ГРОБ. Остават демократите - това са единствените, които имат шанс да поведат България към Европа.
  Разбира се, по-нихилистично настроените от вас ще видят проблем в тази алтернатива, но текущите опции са:
  1. Пеевски/Златев/Борисов = Москва
  2. БКП = Москва
  3. ДПС = Турция

  За мен изборът е лесен.

 49. 49 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3309 Неутрално

  До коментар [#46] от "Боби Бобев":

  Борисов никога няма да се пенсионира! Борисов ще управлява вечно! Докато свят светува! Вервай ми...!
  ДеБъ никога няма да мине 4 процента! Никога! Бъди спокоен...! Вервай ми...! :)

  Бивш tww09306483.
 50. 50 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2130 Неутрално

  До коментар [#48] от "arcanum":

  +++++++++++++++
  Точно!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 51. 51 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#46] от "Боби Бобев":Борисов никога няма да се пенсионира! Борисов ще управлява вечно! Докато свят светува! Вервай ми...!ДеБъ никога няма да мине 4 процента! Никога! Бъди спокоен...! Вервай ми...! :)
  —цитат от коментар 49 на tww09306483


  Не. Борисов все някога ще се пенсионира.
  Да. ДеБъ НИКОГА няма да минат 4%.
  Спокоен съм.

 52. 52 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Мечтиии - Тео Елмазов. На Смилов нищо не предстои.

  roo
 53. 53 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  До коментар [#44] от "Rim":

  Ще споделя с теб, какъв е проблема с твоята хипотеза. Да, тя звучи много, много добре, но на практика е трудно да се случи. Първо, ГЕРБ е лидерска партия и вероятността партията да продължи да съществува без Борисов е нищожен ( НДСВ е пример ) , а да продължи да съществува и да е фактор е още по- нищожен. Второ, шанса Да, България да премине 4% бариера е малък, а дори и да премине ще бъде в парламента на олимпийския принцип. Това за добро или лошо са реалностите. В интерес на истината Да, България има потенциал. Само че за да го разгърне им е нужно време, а е нужно също и да си променят приоритетите. Нека се съсредоточат към евроизборите, към редовните парламентарни и да работят върху разпознаваемостта си, като алтернатива на статуквото, а не да хвърлят всичко в свалянето на Борисов, което на практика ще доведе само до едно, връщането на БС(К)П и ДПС във властта.

 54. 54 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2538 Весело

  До коментар [#24] от "Peni Nikol":

  "Борисов става или не, но корнелия изобщо не става, да не говорим за кара-дайето или пропускам някого."

  Пропускаш всички, заради които се леят тези крокодилски сълзи за горкия Борисов- свещените крави от "Демократична България".
  Да не би да е затова, че те не са от омаскарената от тях "България на Борисов" ?

 55. 55 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  До коментар [#53] от "zle_platen_trol":" ...което на практика ще доведе само до едно, връщането на БС(К)П и ДПС във властта. "

  Те на практика са във властта, тази на БКП клонингите - ОПГ-тата на ГЕРБ и БСП! И мантрата, колко по-добрее ГЕРБ, ерго "по-малкото Зло" да е на власт, е слабо казано смешна!
  А алтернативата?! Ми, изкореняване на плевелите от политическото пространство, знаеш кои, заглушаващи всеки опит за организиране на такава, чрез "раундъпа" на пропагандата за "безалтернативността" на сегашните управляващи!

 56. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8121 Неутрално

  Язък, толкова работи не направи, само и само да си запази рейтинга, а то се оказа безполезно.

 57. 57 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2719 Неутрално

  Даниеле,
  Колкото и да се пънеш, твоите грантаджии няма да влязат в парламента, дори избори да има през ден! Толкова сте некадърни политически, че и за чистачи в Народното събрание няма да ви вземат! Съветвам те само от време на време да се опипваш отзад, че от много напъване...

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 58. 58 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 752 Неутрално

  "....а народът изпадна в предреволюционно люшкане между еуфория и отчаяние (редувани според политическите пристрастия). А за предреволюционно люшкащите се народи знаем, че са жадни за жертви."

  Бее, всеки ден вървя по улиците, но не съм забелязал някой да се люшка. От време на време, късно вечер по някой напушен, ма то няма нищо общо с булнуванията на Смилов.
  Пък като помисли човек, може и да има нещо общо. И напушените и смилов си живеят в един по-различен, чуден свят. Всичко им се люшка, а субективната реалност се превръща в обективна ей така от самосебе си.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 59. 59 Профил на БТК
  БТК
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Четейки коментарите, поне и левите, и десните сме на едно мнение - нито управляващите са ни със света, нито опозицията. Дали ще са ГЕРБ, БСП, Обединените неонацисти или псевдолибералните ДПС, положението е градина от трънове и глогове. Аз лично в момента не намирам политическа сила, чиито схващания да са близки до моите и на която да вярвам, че би работила добре в парламента.

 60. 60 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4480 Неутрално

  До коментар [#24] от "Peni Nikol":

  ,,....да не говорим за кара-дайето или пропускам някого.,,

  Да пропускате едни които са още по зле и от Карадайато, не става дума за БСП. Тези двете поне нещо като платформи за управление имат. Докато кресливите, нито платформа, нито визия, само крещят, корупция има долу правителството, подкрепяме майките с децата долу правителството, това има, онова има, долу правителството, като счупени латерни

 61. 61 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 752 Неутрално

  До коментар [#21] от "АзКлавдия":

  Ето, да посмятаме.В следващия парламент влиза "Демократична България" с 33%, тея омразни диктатори от ГЕРБ с 24%, любимата БСП с 15%, милото ДПС с 15% и палавите патрЕоти с 13%.Хайде анализаторът Смилов да фане да ни обясни с кого ще управляват тези нови спасители на отечеството?
  —цитат от коментар 21 на АзКлавдия


  Не искам да се хваля, но съм много добър в сметките и въпроса ти към смилов ме провокира.

  Значи, статистическата грешка е 4%.
  При това положение, съвсем реално може да се получи:
  Демократична България - 34,5%, БСП - 16,5% .
  И както виждаш, отговора на въпроса ти е съвсем лесен.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 62. 62 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2719 Неутрално

  До коментар [#61] от "clarkv622":

  "Демократична България - 34,5%,"

  Въпроса със следващите управляващи е решен. Сега остава само да намерите налъми и да чакате да цъфнат!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 63. 63 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4480 Неутрално

  До коментар [#29] от "zle_platen_trol":

  ,,Проблема е, че за алтернатива се пробутва Да, България, а те към момента са просто едни кресливци, за които едничка цел е предизвикване на предсрочни избори без никаква идея, какво следва след това. ,,

  Тези кресливци знаят какво следва след едни предсрочни избори. Една нова тройна коалиция в която те да имат златен пръст, те това им е мечтата

 64. 64 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 752 Весело

  До коментар [#61] от "clarkv622":"Демократична България - 34,5%,"Въпроса със следващите управляващи е решен. Сега остава само да намерите налъми и да чакате да цъфнат!
  —цитат от коментар 62 на lz2  До коментар [#62] от "lz2":

  Налъмите ги има, ма добре, че цъфтят на 1000 години веднъж. Аз съм си добре, да му мислят идните поколения.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 65. 65 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2538 Весело

  "...народът изпадна в предреволюционно люшкане.."

  Тук е попаднал в точката! Народът се люшка между това, през уикендите да ходи да си хапне калмари в Гърция или да си попече з.дника в Анталия, а през делниците да отскача до банката да си провери депозитите. А наченки на революцията виждаме всеки ден на улицата- маси народ протестират. Вече забравиха за какво, но протестират! Толкова са много и толкова революционизирани, че "Дневник" не успява да им направи дори една снимка- не се събират в кадъра.
  Затова ни котка с архивни. Много успешно, нещата вървят към това, че скоро може би ще видим и логото на "Дневник" с пояснение: "Снимката е архивна".

 66. 66 Профил на Nestea
  Nestea
  Рейтинг: 46 Неутрално

  [quote#44:"Rim"][/quote]

  Г-н Борисов ще изкара още 1 мандат и това ще му е. ДБ може да е в коалиция с него, ако успеят да съберат 4%. Иначе ОП ще са в опозиция и при тях като и при ДБ ще има треперене до последно дали ще се вземат нужните проценти.

 67. 67 Профил на ddemi
  ddemi
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Баце само отваря работа на Решетников да съставя нов кабинет. Не може човека една каса водка да изпие и трябва пак да ни съставя правителство. Тежка работа. Сега Решетников ще изчака още малко и като наближи правителството да купи Ф16, тогава ще ги свали и ще започне да реди новия кабинет. А Баце си навъртя един милиард, купи си вече остров в Гърция, къщичка на любовницата в Испания, време му е да опита вкуса на големите пари.

 68. 68 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1711 Неутрално


  В този смисъл проевропейски проекти като "Демократична България" носят огромна отговорност.

  Хе ,хе , за какво била статията! Спокойно, Смилов, никаква отговорност не тежи на файтона хора от тази партийка!

 69. 69 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Отличен анализ. До този момент всички се провалиха и не смятам да давам втори шанс на ДПС, БКП или ГРОБ. Остават демократите - това са единствените, които имат шанс да поведат България към Европа. Разбира се, по-нихилистично настроените от вас ще видят проблем в тази алтернатива, но текущите опции са: 1. Пеевски/Златев/Борисов = Москва2. БКП = Москва3. ДПС = ТурцияЗа мен изборът е лесен.
  —цитат от коментар 48 на arcanum


  ДПС е Русия а не Турция иначе всичко останало си е така

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 70. 70 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  всичко в статията е вярно, единствената причина да продължава управлението на БКП - ГЕРБ е че няма никаква политически значима алтернатива и май няма и визия каква да бъде тя, проевропейско- либерална партия, ми тоя влак замина отдавна а и опитите да се нарече лявоцентристката Да БГ - дясна са вяли и несръчни

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 71. 71 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 646 Неутрално

  "Стартиралото отслабване на Борисов ще ускори още повече тези тенденции. Което на свой ред засилва необходимостта от солидно парламентарно представителство на проевропейски настроените групи в България."Смилов, за да падне Борисов, който все повече наподобява бай тошо, трябва да има критична маса от хора, настроени анти на цялото проруско управление. Аз такава група не виждам. Виждам един сдухан пролетариат, който си харесва кресливата кремълска група - Сидеров-Марешки-Каракачанов с началник Пожарникаря.Не съм чул досега от Христо Иванов позиция към Русия и нейната политика срещу БГ.Ще гласувам за всяка партия, която е на твърди антикомунистически и антируски позиции. А не мънкаща ...
  —цитат от коментар 7 на SSS


  В интерес на истината Хр. Иванов доста е мънкал против Русия, мога да изровя негови изказвания, ако искаш. Не че му вярвам, той е потомък на много поколения русофили.


  До коментар [#29] от "zle_platen_trol":,,Проблема е, че за алтернатива се пробутва Да, България, а те към момента са просто едни кресливци, за които едничка цел е предизвикване на предсрочни избори без никаква идея, какво следва след това. ,,Тези кресливци знаят какво следва след едни предсрочни избори. Една нова тройна коалиция в която те да имат златен пръст, те това им е мечтата
  —цитат от коментар 63 на сидер


  Много са далеч от тази мечта. С подкрепата си за пе*ерастията, няма как да привлекат десни избиратели. А и да минат 4% БСП и ДПС ще имат повече от 120 депутата. И тогава става много лошо. За това и доста хора продължават да гласуват за ГЕРБ, първо, БСП са по-лошата им версия, второ, то читави и без това почти няма.
  Трябва да видим истината в очите, а тя е, че всички български политици са ужасно корумпирани мафиоти и освен това 99% от тях служат на чужди държави (повечето като ДПС на Русия). В Китай такива хора биха ги обесили по няколко пъти.

 72. 72 Профил на oxz25316652
  oxz25316652
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#30] от "anty":

  Какво друго да избере материалът, като това е наличието на масата. Ако имаше по-качествена стока, изборът щеше да е друг. Не ви е виновен материалът за това, че вие за нищо не ставате.

 73. 73 Профил на doo08488440
  doo08488440
  Рейтинг: 423 Неутрално

  До коментар [#24] от "Peni Nikol":

  карадайето знай поне двеа езика мари, и определено е по- харизматичен. Ей, веднъж гербер, до гроб :-)

 74. 74 Профил на oxz25316652
  oxz25316652
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#44] от "Rim":

  И защо има вероятност ДБ да се върне в парламента?

  Дори и да се върне, нали пак ще излезе, защото никой няма да прави реформи каквито те искат. Да правим избори само за да им дадем възможност още един път да се опитат да влязат - това си е шизофрения отвсякъде!

 75. 75 Профил на doo08488440
  doo08488440
  Рейтинг: 423 Неутрално

  До коментар [#37] от "zle_platen_trol":

  Я стига вече с това клатене. Като ви се клати толкоз, със сужука, винкелите, плочките и възгеч при бай Ставри. Много досадихте на всички.

 76. 76 Профил на Мариа Николаева
  Мариа Николаева
  Рейтинг: 8 Неутрално

  БЪЛГАРИНА ЯВНО ПОУМНЯВА,ДОСТА СЕ ОПАРИ ДОСЕГА.СТАТИСТИКАТА СОЧИ,ЧЕ БЛИЗО 60 ПРОЦЕНТА ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ СА ПРОТИВ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ.АЛТЕРНАТИВА НЯМА,НА ДРУГИТЕ СМЕ И ЯЛИ ПОПАРАТА.ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ НА СТРАНАТА НЕ НИ ТРЯБВА,ИДАТ ТЕЖКИ ВРЕМЕНА.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на doo08488440
  doo08488440
  Рейтинг: 423 Неутрално

  г-н Борисов става и все по-дебел, споменавам го като комплимент. Всеизвестно е че пълничките са добросърдечни и спокойни хора.

 79. 79 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3655 Неутрално

  ВИИ Маркс имени Лелина

  КПСС не, но БКП оцеля.

  Дъщерните й Партии възмъжаха
  и добрува сега.

  пп
  Благодарение на Историческия нощен пленум
  състоял се на 10.11.1989 г

  До коментар [#5] от "Дон Кихот":

  Опяванията на обединената болшевишка опозиция ми напомнят опяванията на комунистическата пропаганда преди години за неминуемия крах на прогнилия капитализъм, който с гигантски крачки върви към пропастта.

 80. 80 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 691 Неутрално

  На смилов пожелателните статии.

 81. 81 Профил на Пийчи Мочи
  Пийчи Мочи
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#48] от "arcanum":

  ДПС е пак Москва. Доган няма нищо общо с Турция. Той се от създаването си като публчна личност продукт на ДС и КГБ.

  В отпуск съм
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на doo08488440
  doo08488440
  Рейтинг: 423 Неутрално

  До коментар [#82] от "zle_platen_trol":

  избери си по -малкото зло )))

 84. 84 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3285 Неутрално

  Тодор Живков беше абсолютен дюмбел и издържа цели 30 години. И още можеше, ако не го бяха свалили. Боко обаче не може да издържи толкова. Той е романтична и емоционална натура и го изживява болезнено. Вижте го на снимката, хич не му е здравословен вида. Направо си е за съжаляване.

 85. 85 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  Той Борисов може и да става все по-безсилен, но не виждам някой друг в политиката да става по-силен. Като цяло толкова са компрометирани всички, че комплектно заедно потъват докато се ядат едни други.
  —цитат от коментар 10 на traveler1  До коментар [#10] от "traveler1":

  Българският елит се състои от поне десетина хиляди души,които могат да управляват българската държава. Ти всички ли тези десет хиляди души познаваш ЛИЧНО,за да твърдиш,че никой от тях не може и няма да смъкне от власт Борисов?! Риторично питам.

 86. 86 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Фактите и анализът в материала са по-скоро верни, но изводите - напълно пожелателни, уви.
  Чакам т.нар. десни вече не знам колко години да предложат смислена алтернативна и разбираема програма за управление на държавата, но не, не, не и не - не могат и това е.
  А ако не могат да се разберат вътрешно и да предложат програма как по-широк кръг от избиратели да им повярва, че могат да управляват.

 87. 87 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2538 Весело

  До коментар [#86] от "boevbisser":

  "Чакам т.нар. десни вече не знам колко години да предложат смислена алтернативна и разбираема програма за управление на държавата, но не, не, не и не - не могат и това е."

  Чакаш писмо от оня свят! Или, как беше- от ялова крава теле. "Автентично десните" са ялови до мозъка на костите, еманацията на техните способности и възможности е да плюят под път и над път и да чакат някакъв виртуален 3D принтер да сътвори от тази помия чутовен юнак, който да им тикне властта в ръцете. Те нямат идея, как се гради политически авторитет, как върху него се надгражда електорална маса, как да използвата тази електорална маса за по-нататъшно укрепване на авторитета, как да използвата положителните моменти в действията на управляващите в своя полза, в каква степен да противодействат и в каква -да съдействат на управляващите, пак в интерес на своя авторите и влияние и т.н. Това е особено важно, когато управляващите имат явни успехи .
  Пишмандесните тъпо са заложили на сляпото отрицание на вся и все. Заради което хората странят от тях като от чумави- виждат в тях само разрушители на вече постигнатото. И си им отдават заслуженото във вида на процент и половина.
  И така-до края на света...

 88. 88 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  До коментар [#86] от "boevbisser":
  Ще има да чакаме. Положението хич не е розово.
  От една страна имаме медии на руската хранилка, срещу тях евротроцкистите на "Да България".
  Общия резултат - 100 кусур по медийна свобода.
  Кофти сглобка.
  За нас няма място в нея.

 89. 89 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Няма да се преодолеят "бутиковите различия" вдясно. Монолитен десен субект е смъртоносен за кукловодите. Затова монолитния десен субект при Костов бе анатемосан от медиите им. И се зарекоха - никога повече обединено дясно. Как го правят, Господ знае. Но го правят. Последните избори, например.

 90. 90 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3655 Неутрално

  ВИИ Маркс имени Лелина

  Имаше
  ОБЕДИНЕНИ ДЕМОКРАТИЧНИ СИЛИ.
  Те беха страшни.

  Десното не го мисли.
  То е в диалектическа нужда с левото.

  Междуполюсова шир = благоденствие и мир.
  На матрьошките войводите водят се напред народите

  До коментар [#89] от "nik_77.":

  Няма да се преодолеят "бутиковите различия" вдясно.
  Монолитен десен субект е смъртоносен за кукловодите.
  Затова монолитния десен субект при Костов бе анатемосан от медиите им.
  И се зарекоха - никога повече обединено дясно.

 91. 91 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Четейки коментарите, поне и левите, и десните сме на едно мнение - нито управляващите са ни със света, нито опозицията. Дали ще са ГЕРБ, БСП, Обединените неонацисти или псевдолибералните ДПС, положението е градина от трънове и глогове. Аз лично в момента не намирам политическа сила, чиито схващания да са близки до моите и на която да вярвам, че би работила добре в парламента.
  —цитат от коментар 59 на БТК


  Ето това е и моята позиция - ГЕРБ и БСП са двете страни на една и съща монета /това е ясно на всички здравомислещи хора, колкото и да са малко :):)/, ОПГ /Обединени патриотична група или Организирана престъпна група - все едно е!/ са избор само на малкоумни хора с АйКю под 40, ДПС са си твърдо ДС-ска клиентелистка, лобистка партия, нищо повече, Движение България е съставено от изцяло провалили се политици с неясни послания, освен "дайте да свалим Борисов", което не е решение след като не даваш алтернатива и т.н. ... Но тъжното е, че в настоящата ситуация не може да се появи личност, фигура или група от личности и фигури, които да предложат истинска проевропейска позиция и да предложат нещо ново като виждане в управлението /да не се бърка с "Визия за България", която си е изцяло проект на Решетников :)/. А не може да се появи, защото всички политици са толкова корумпирани /включително и господата от Движение България/, че те не допускат някой, който да може да лансира реални идеи за управление и да потърси подкрепа в масите с малко по-висока интелигентност от тази на гласуващите за ОПГ :):):)

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 402 Весело

  "....а народът изпадна в предреволюционно люшкане между еуфория и отчаяние (редувани според политическите пристрастия). А за предреволюционно люшкащите се народи знаем, че са жадни за жертви."Бее, всеки ден вървя по улиците, но не съм забелязал някой да се люшка. От време на време, късно вечер по някой напушен, ма то няма нищо общо с булнуванията на Смилов.Пък като помисли човек, може и да има нещо общо. И напушените и смилов си живеят в един по-различен, чуден свят. Всичко им се люшка, а субективната реалност се превръща в обективна ей така от самосебе си.
  —цитат от коментар 58 на clarkv622


  При Смилов, Дайнов и компания е така отдавна.
  Очи тъмнеят, глава се люшка, уста проклинят цяла вселена!

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 94. 94 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 978 Неутрално

  по-скоро анализите стават все по-безсилни.

  а партиите, дето дори НЕ влизат в парламентата просто няма как да са някаква алтернатива, факт!

 95. 95 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  пРОСТО скандалите са доста измислени и няма как да хванат дикиш.

 96. 96 Профил на bahurat
  bahurat
  Рейтинг: 491 Неутрално

  ...Вятър дърветата клати,
  ние ги гледаме с бати
  егати !

 97. 97 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3863 Неутрално

  До коментар [#44] от "Rim":

  ДеБъто умря,преди да се роди,не сте ли го разбрали??Ще ви финасирар,ще ви отразяват медийно,и толкоз.Резултат нулев.

 98. 98 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3863 Неутрално

  До коментар [#45] от "rdb41527334":

  Те никога и не са се надявали да спечели ДеБъ.Те наистина искат да докарт БСП.Те да не мислите,че са се надявали Трайков да спечели 2016-та,или през 2013-та,че РБ ще управлява?!

 99. 99 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3863 Неутрално

  До коментар [#49] от "tww09306483":

  Бприсов ще се пенсионира,разбира се?Това няма значение за ДеБъ,щото те няма да се пенсионират.За пенсия се иска да те назначат и да натрупаш стаж.А,ДеБъ никой за нищо ги не ще.

 100. 100 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3863 Неутрално

  До коментар [#86] от "boevbisser":

  Тези т.н.р. десни са леви,когато го осъзнаете,ше спрете и да чакате....Годо.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK