Протест има тогава и там, където има достатъчно гняв срещу властта

Протест

© Велко Ангелов

Протест1) Протестът е израз на гняв - гневът на "Народа", или поне съществени части от народа, без кавички.


2) Затова и протест не може да се "организира" - и всички опити свършват плачевно, и "нашите", и "чуждите". Протест има тогава и там, където има достатъчно гняв срещу властта.


И днес е такава ситуация. В София - по-малко, в средния град - повече.
3) Затова и властта има своя вечен аргумент - протестът нищо не предлага. Нито идеи, нито алтернатива.


И това е нормално. Опитите гневът да бъде систематизиран в списък от искания са капан... Тези искания обикновено са наивни, глупави и/или опасни. А хората, които ги систематизират - наивници, куки или мошеници. Виждали сме и от трите. Моят спомен от най-близките ми протести - лятото 2013 г., е - колкото повече "Протестна мрежа", толкова по-малко протест...


4) Протестът винаги иска промяна. Но автентичното и всеобщо искане, без инженерствата по т.3), обикновено се свежда до смяна на властта.
С нещо друго.


5) Затова е нормално и естествено опозицията/опозициите да подкрепят един протест, да опитват да насочват исканията му, да канализират гнева, дори да поведат недоволството.
След успеха на ОДС през ‘97 - неизбежно неуспешно. Това беше последният успешно политизиран спонтанен протест.


6) И през ‘97 - повечето бяхме там и помним - нямаше нито всеобщо подкрепени искания, нито еднородна маса протестиращи, най-малко - идеологическа обосновка.
Имаше огромна маса буквално изгладнели хора, които нямаха хляб на масата и "Хумана" за бебетата. Имаше и стихийно възмущение и отчаяние от банковите фалити, мутрите и угоената власт.


Бяхме седесари, националисти, студенти и преди всичко - много, и гневни.


Всъщност имаше сред нас и забележителни боклуци, ченгета, агентура, дребни мутри и цял сонм добре ориентирани кариеристи, надушили власт и кинти. И много от тях чудесно се нагласиха след това, че и до днес...


Но онези протести, каквито си бяха, смениха за добро посоката на държавата и обществото ни. Две години след тях започнахме преговори с ЕС, още две по-късно паднаха визите. (Прочее, падането на визите е и досега най-важното единично събитие в "Прехода", важно за бедни и богати, столица и село, българи и цигани... Но това е отделна тема.)


7) В заключение: Днешният протест е без съмнение в голямата си част автентичен и спонтанен. Той има в основата си тежко недоволство от социалната и икономическа политика, от смазването на шанса за възникване на дребна средна класа, особено извън София. А за цел има очевидното - смяна на властта.


Да, има ясни знаци за външно, мутренско и на БСП влияние в организацията. Има със сигурност ченгета, мошеници, и вся осталная.


Има очевидно безумни и вредни идеи, както винаги...


Задачата на демократичната опозиция е не да анализира снимки във "Фейсбук", нито да опитва да "яхне" гнева - няма да стане.


А - просто и ясно - да поддържа искането за смяна на властта, като бъде политически гарант, че тази смяна няма да бъде на цената на гражданския мир, конституционната демокрация, свободата и европейския избор на България.


Коментарът на Радан Кънев е от "Фейсбук". "Дневник" го публикува с неговото съгласие. Заглавието е на редакцията


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (178)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2006 Неутрално
 2. 2 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Раданчо иска някой друг да му свърши работата.

 3. 3 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Да сравняваш протестите от 1997 и лятото на 2013 с тези от февруари 2013 и сегашните е обидно за мен като участник в първите два. И ми изглежда като огромна глупотевина, която е готова да ни докара разрушително служебно правителство на Решетников и "смяна на системата" с повече власт за резидента.

 4. 4 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1872 Весело

  Не знам какво искам, но го искам от сърце.

  подпис
 5. 5 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Да сравняваш протестите от 1997 и лятото на 2013 с тези от февруари 2013 и сегашните е обидно за мен като участник в първите два. И ми изглежда като огромна глупотевина, която е готова да ни докара разрушително служебно правителство на Решетников и "смяна на системата" с повече власт за резидента.
  —цитат от коментар 3 на spiegel


  Позволяваш си да твърдиш, че раданчо е рубладжия???

 6. 6 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Съгласен съм Радане,НО!
  Нашата власт е хитра и държи клапана на тенджерата широко отворен!Най-будната и критична маса от хора ги напсува,и тръгна да си търси щастието по света.Затова тук има стабилност!

  Memento Mori
 7. 7 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3159 Гневно

  ДрОгарю Радан снощи по случайност излизайки от театъра се смесих с група "протестиращи"....По смешна и жалка тълпа футболни хулигани не бях виждал!Остригани,нискоинтелигентни,безмозъчни с 20-30 думи речник.....Недоволно псуващи че"билЕ малко,нЕмало пиЙене и кинти"Наистина групата пред СУ беше 80-100 души лумпени!Това ли е лицето на протеста?Тези ли едн@кл@тъчни изразяват искания?Позитано много им е паднало нивото.....бе Радане!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 8. 8 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  До коментар [#5] от "von_seeckt":

  Позволявам си да твърдя, че пише като "полезен идиот" за рубладжиите.

 9. 9 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Тия десните, докато не се обединят, няма да миришат парламент, а все кусури ще търсят. И ГЕРБ все ще ги бие. Но се иска и поне малко отговорност. Не, че ми липсват, но явно липсват на някои други. Пък и се надявам вече да се види истинското място на сегашните.

 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Кънев, в Пловдив "протестА" се води основно от т. нар. "Будни за България" и "Възраждане", като първите искат "пряка демокрация", а вторите са новонапъпваща Атака.
  Във Варна - "Възраждане".
  В Хасково - местни бесепари и всеядни опортюнисти.
  В Благоевград - някакъв измислен Александър Стамболийски.
  Всички тези са" извънпарламентарна опозиция" и новите партизани, пръкнали се около и след девети септември.
  Не мога да повярвам, че сам влизаш в ролята на "полезен идиот", защото ако само се опиташ да се доближиш до протестиращите, ще чуеш същото "к.. во", което се чува в момента, обаче насочено към теб. На тези хора това им е капацитетът.
  И не сравнявай с 1997 и 2013, как не те е срам!

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Господин Кънев, не разбирам защо се мъчете. Изброили сте 7 неща, които са 7 какво? Дори не можете да синтезирате и систиматизирате някакви елементарни неща, така че да изглеждат част от органично цяло. Съжалявам, защото най-вероятно сте свестен човек, но вие сте изключително посредствен като политик, защото сте посредствен като мислител (в най-общ смисъл). Да не говорим за това, че вие самият се възползвахте от Протестна мрежа, а сега ги използвате като извинение за вашите собствени дефицити и провали. Последните не се дължат изцяло на вас, но пък глупавите решения (като това да станете комбина с Кунева) показаха, че не ставате лидер. Не ви ли стана ясно, че можете да сте в ролята на лидер, чисто и просто защото нямате лидерски качества? Какво трябва да стане, за да го проумеете? Колко пъти точно трябва да се провалите?

 12. 12 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 841 Неутрално
 13. 13 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2682 Весело

  Да сменим Бойко с Корнелия?! И каква смяна е това?
  Защото друга реална възможност засега не се очертава.

 14. 14 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 858 Любопитно

  вдъхновяващ е таланта на Радан да изрича истината по толкова убедителен начин ,интелектуалната пропаст между него и днешните управляващи е напълно непреодолима

 15. 15 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  "Полезен идиот" е термин, да не ми изтриете коментара!
  "Типичен пример са граждани, симпатизиращи на Съветския съюз през времето на Студената война. Човекът, за когото се използва този термин, наивно си мисли, че е приятел на Съветския съюз или другите социалистически страни, но в самия Съветски съюз към такива хора са се отнасяли с презрение и цинично са ги използвали за целите на комунистическата пропаганда."
  Извинявам се, че цитирам уикипедия, но е достатъчно добре казано.

  Доброто е заразно
 16. 16 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3701 Неутрално

  До коментар [#3] от "spiegel":

  Присъединявам се!
  Освен това спонтанните протести не водят до нищо. Или най-много до някои палиативни мерки.
  Ако един протест не се "яхне" (колкото и грубо да звучи) от политическа СИЛА с ясна идея и визия за ПРОМЯНА - нищо няма да излезе. През '96-97 точно и ясно беше посланието - НЕ НА КОМУНИЗМА!
  Днес Курнела крещи - СТАНЕТЕ, ЧЕ И НА НАС НИ СЕ УПРАВЛЯВА. И лумпен-пролетаричтът и кремълските тролчета излизат с неграмотните си плакати и започват с искания от цените на бензина (за което би трябвало да се протестира пред руското посолство!) до президентска република, забрана на партиите и пряка (каквото и да значи това!) демокрация.
  п.п. В древна Атина на агората са привиквали под страх от глоба и физически наказания имотните мъже, за да решават важни въпроси. И решенията са се вземали с мнозинство от ВСИЧКИ, имащи право на глас. Това е пряката демокрация. Всички други форми, при които гласуването не е задължително, не е пряка, а опосредена демокрация...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 17. 17 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "Протест има тогава и там, където има ДОСТАТЪЧНО гняв срещу властта"
  Ключовата дума тук е "достатъчно". Това, което виждаме по снимките и по репортажите не е достатъ1но. За да искаш да свалиш правителството, трябва да изкараш десетки хиляди, а не стотина свои приятели и съмишленици. Хайде постарайте се и тогава ще видим.

 18. 18 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Абсолютно всяка една дума на Радан е вярна. Но препоръката:
  "да поддържа искането за смяна на властта, като бъде политически гарант, че тази смяна няма да бъде на цената на гражданския мир, конституционната демокрация, свободата и европейския избор на България." - Как да стане това, като първоначално наистина спонтанния протест бързо бе заменен от безумни рубладжийски простотии?
  Ситуацията далеч не наподобява 1997 г., в която имах честта да дам своя принос, тя наподобява ситуацията от преди повече от сто години, довела до абдикацията на Батемберг. Далеч съм от мисълта да сравнявам княза със сегашния дебелак.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 19. 19 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Радане и на футболния мач има гняв. И то много.... хващаш ли паралела с текущите протести?

 20. 20 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Циркаджия, сър.
  Ама поне е честен - на Костов розавия хастар.


  А Бойкикията къде е?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 21. 21 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Да сменим Бойко с Корнелия?! И каква смяна е това?Защото друга реална възможност засега не се очертава.
  —цитат от коментар 13 на pamela


  Кой ти каза, че ще се стигне до смяна?

 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7291 Неутрално

  Протестите бяха различни, но си мисля , че и хората , които тогава протестираха, поне повечето, вече не са в България. През 1997 имаше много хора умни, интелигентни, които знаеха какво искат и как да го постигнат. Сега има гневни, но без идея, какво да се прави.

 23. 23 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7291 Неутрално

  Протестите бяха различни, но си мисля , че и хората , които тогава протестираха, поне повечето, вече не са в България. През 1997 имаше много хора умни, интелигентни, които знаеха какво искат и как да го постигнат. Сега има гневни, но без идея, какво да се прави.

 24. 24 Профил на Mike Dimit
  Mike Dimit
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Чудесен анализ. И какво прави опозицията?? Знае какво е длъжна, но чака...Бай Илия да се премини пак в тия? Опа! Сетих се! Да фалират банките?! КТВ си отиде и платихме, сега и другата ли да чакаме да се срути? И тогава, О! , тогава "опозицията" ще застане зад поредната импровизирана трибуна и ще се прави на "Много сме, Силни сме"?? Айде поне този път си осигурете столчета за всеки един от вас!

 25. 25 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Само глупаците обаче не могат да адресират правилно причината за своя гняв и се оставят да ги водят за носовете с цени и данъци, вместо да се съсредоточат върху ниските си доходи!

 26. 26 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  *А - просто и ясно - да поддържа искането за смяна на властта, като бъде политически гарант, че тази смяна няма да бъде на цената на гражданския мир, конституционната демокрация, свободата и европейския избор на България.*
  !!!

 27. 27 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Онзи ден някъде отново мернах нещо от Радан, че по малките градове го питали "Как е седесето и кога ще ги махаме тея мутри".
  Предполагам, че днешните му изблици са насочени към този електорат, както и към "десните, гласували за Радев".

  Доброто е заразно
 28. 28 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Раданчо за пръв път показва наченки на реално, прагматическо политическо мислене. Като попаднал в десета глуха, единственият път за нещо по добро за него и котилото му са предсрочни избори, без значение от това, кой стои зад актуалните протести и без значение, дали Бсп и Дпс ще извлекат някаква полза.

 29. 29 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 479 Гневно

  За да искаш да свалиш правителството, трябва да изкараш десетки хиляди, а не стотина свои приятели и съмишленици. Хайде постарайте се и тогава ще видим.
  —цитат от коментар 17 на proza
  И футболни хулигани, и футболни хулигани - не ги пропускайте! Такива, дето отиват с БМВ-та на протест за скъпи горива и високи данъци за колите... С БМВ-та!!!!!!

 30. 30 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  До коментар [#3] от "spiegel":

  До коментар [#16] от "Депутат 241":

  И аз се присъединявам. С голямо съжаление. Радан Кънев не е голям мислител или лидер, но все още приемам, че е от моята страна на разделителната линия. В момента и той и Атанас Атанасов застават на порочна и губеща (не за тях, а за нас) позиция. Не искам Корнелия вместо Бойко. Не зная със сигурност кой е Бойко и за какво се бори и надали някога ще разбера, но зная съвсем точно коя е Корнелия.

 31. 31 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  Коментарът на Радан Кънев е от "Фейсбук". "Дневник" го публикува с неговото съгласие.
  _________
  Радан да не бърза да се яха на протеста защото демократите за свободна България винаги са били в симбиоза с "тези дето дават знаци за външно, мутренско и на БСП влияние в организацията. Има със сигурност ченгета, мошеници, и вся осталная."
  Много протестиращи ясно заявяват ,че са против всички партии от зората на демокрацията до днес!
  Точно па Радан Кънев като стожер на либералната демокрация да говори за тежко недоволство от социалната и икономическа политика, от смазването на шанса за възникване на дребна средна класа е голямо лицемерие!
  Да не забравяме ,че Баце му изгони министрите със същите скандали както с Патриотите!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 32. 32 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Любопитно

  Раданчо за пръв път показва наченки на реално, прагматическо политическо мислене. Като попаднал в десета глуха, единственият път за нещо по добро за него и котилото му са предсрочни избори, без значение от това, кой стои зад актуалните протести и без значение, дали Бсп и Дпс ще извлекат някаква полза.
  —цитат от коментар 28 на von_seeckt


  Смяташ, че Демократична България ще спечели разгромяваща победа? Като се коалира с Нова република и Реформаторския блок? И както там се казват другите бивши превъплъщения?

  Доброто е заразно
 33. 33 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#32:"АзКлавдия"][/quote]

  Не, не смятам, но е възможно да се довлекат някак си в парламента и да заемат мястото на патриотите.

 34. 34 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  "порочна и губеща (не за тях, а за нас) позиция"

  Именно. Според мен те въобще не разбират отговорността си пред България и пред онези българи, които не искат да са руска губерния. Продължават да поставят разделителни линии, за да не се обединят. А днес можеха да бъдат в парламента и в управлението. И да задават нещо от политиката, вместо това да прави Сидеров. Щяха да се поизцапат, да. Ама не става само с постове във фейсбук. Трябва да покажеш, че можеш да свършиш нещо конкретно. Да го започнеш, да се бориш и да го доведеш до успешен край. Каквото и да е то - да защитиш правата на един отделно взет, конкретен човек, или да постигнеш обединение и да влезеш в парламента. Защото си безполезен извън него и извън властта, особено в такова време на руска агресивност.

 35. 35 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Любопитно

  До коментар [#33] от "von_seeckt":

  Е как точно ще се "довлекат"? Към момента шансовете им бяха минимални, а след днешните откровения стават отрицателни.

  Доброто е заразно
 36. 36 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 479 Гневно

  До коментар [#10] от "АзКлавдия":

  Амиии... с 2013 има немалка прилика! Само дето през 2013 се изляха много пари в подкрепа на протестите - Русия се бореше за Южен поток и й трябваше смяна на властта, а КТБ се бореше за участие в този проект и наливаше милиони! Мащабът разбира се беше МНОГО по-голям от сега, защото заблудените бяха МНОГО повече. Времето обаче научи хората да не се лъжат толкова лесно.

  А виж, 1997 вече беше истинската революция, извършена СПОНТАННО от народ, притиснат в ъгъла от липсата дори и на хляб! Обикалях с часове да намеря хлебарница, където хлябът да не свърши преди да е дошъл редът ми след 1 час редена на опашка! През останалото време бях на барикадата на Опълченска и Стамболийски!

 37. 37 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#33] от "von_seeckt":Е как точно ще се "довлекат"? Към момента шансовете им бяха минимални, а след днешните откровения стават отрицателни.
  —цитат от коментар 35 на АзКлавдия


  Всичко е възможно. Казвам, че е вероятно. Да кажем при супер ниска избирателна активност. Просто в сегашното си положение раданчо и компания само губят. При предсрочни избори или ще си останат на това дередже или ще спечелят нещо, пък било то и малко.

 38. 38 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#34] от "spiegel":

  Колега, те бяха във властта - ВСЯКА една предложена от тях реформа бе бламирана от Герб в съдружие с ДПС. Абсолютно всяка една. ВСЕКИ един министър от РБ, който удари през ръцете рубладжиите получи дела - точещи се с години скалъпени простотии. Възраждането на автентичното дясно минава през трупа на ГЕРБ - няма друг начин.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 39. 39 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#36] от "cristo_n":

  Говоря за летния протест.
  Февруарските бяха заговор, в който участваха ерп, но така и никога не стана ясна самата технология.
  Моята сметка за ток беше точно три пъти и половина по висока от обикновено.

  Доброто е заразно
 40. 40 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Мнозина политици, които са били във властта се опитват да блеснат подобни мъдрости за да си върнат сринатия авторитет и отново да влязат във властта. Явно тя е много привлекателна за някои хора.

 41. 41 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  До коментар [#38] от "меншевик":

  И затова предадоха своите хора, които се опитаха да направят нещо - Москов, Ненчев?! Никакво възраждане на автентичното дясно няма да има, не и с тези хора, които не могат да свършат нищо реално и които предпочитат да не носят отговорност, да са извън властта - чистофайници във фейсбук. Най-разумното, което могат да направят, е да се стремят да заемат мястото на патриотите в парламента и правителството. А най-почтеното - да се отдръпнат и да оставят Ненчев да бъде лидер на едно дясно обединение, а те да потиснат порива си да слагат прът.

 42. 42 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  До коментар [#30] от "Мондиана":

  Аз мисля по подобен начин и знам със сигурност, че не сме малко, освен в мечтите на овластените.
  Кънев добре е формулирал, че се иска смяна на управляващите, включително на опозицията в парламента, която освен че не носи отговорност за нищо, подклажда омраза.
  Да се знае от новообразуванията: никой нормален човек не иска "Смяна на системата", с какво да я сменим - с тоталитаризъм, с фашизъм, които са едно и също!
  Искаме повече гражданско общество, повече Европа, но не за присвояване на средства по тарикатски начини, а като ценности, идеи, истинско разделение на властите, търсене на отговорност, а не разчистване на сметки между групировки.
  Искам общините да се управляват от мениджъри и експерти, не от политици и техни марионетки.
  Не искам в ЕП шоумени, селяндури (да не се бърка с хора от село), хитреци и нагаждачи, а будни хора с култура, добро възпитание и образование, владеещи гладко поне няколко езика, умели в общуването и в отстояването на позиции.
  Искам страните в обществения договор да разговарят постоянно и равноправно.
  Необходима е нова конституция. Ново управление без "обичайните заподозрени", които дори случайно да не са корумпирани, са некомпетентни и/или изхабени.
  Искам смяна на манталитета.
  Това ще стане бавно, но е единствен път към развитие.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 43. 43 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2425 Весело

  Тоя, че няма срам, няма, ама...
  Дъл може да ни обясни какъв "гарант" може да бъде някой, чийто политически сбирток събира общо около 1 на сто от гласовете на 30-те на сто гласуващи? Тия ще гарантират, че комунистите и президентото, избрано мажоритарно, апропо не без помощта на авторчето на т.н. "анализ"... дали може и без последните две букви, за да прилича на нещо, с което то би се гордяло... та щели да гарантират, че комунистите няма да направят същото като през 2013?! Да ни направят на маймуни за година и нещо, докато не окрадат събраното за 2 години и не спретнат някое КТБ 2, което да излезе през носа на данъкоплатеца. Кой ще ни гарантира, че АЕЦ Беляне няма да заработи под "вещото" ръководство на Р. Овч. - патрон-покровител на Нинова, докато успеем пак да гласуваме и да си изберем пак правителство? Кънев, Бойкикев или Атанасов?! Хохохохо... После напиши, че нямало да яхваш протести и вземи се подпиши отдолу, ахаха...
  Да се смееш ли, да плачеш ли, докато гледаш недоразумението, как се опитва да се издигне над нещата и да дава съвети... Точно като руския сифилистик, национален предател и "революционер"- бонвиван - тов. Владимир Илич Улянов.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 44. 44 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#41] от "spiegel":

  как ги предадоха Ненчев и Москов? След като предложената съдебна реформа бе разгромена от Баце и Пеевски най-нормалното нещо бе да се оттеглят от властта. Точно това е принципна позиция - след като коалиционния ти "партньор" те реже оставането ти във властта е самоцелно и говори за корупция и за нищо друго. За мен това е политически морал.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 45. 45 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#41] от "spiegel":как ги предадоха Ненчев и Москов? След като предложената съдебна реформа бе разгромена от Баце и Пеевски най-нормалното нещо бе да се оттеглят от властта. Точно това е принципна позиция - след като коалиционния ти "партньор" те реже оставането ти във властта е самоцелно и говори за корупция и за нищо друго. За мен това е политически морал.
  —цитат от коментар 44 на меншевик


  Няма такова понятие политически морал. Избираш или едното или другото.

 46. 46 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  До коментар [#44] от "меншевик":

  Предадоха ги именно с напускането си. Оставиха ги сами. Политиката не е само морал, но и акъл как да направиш компромис, за да постигнеш целта си, ако ще и само част от нея.

 47. 47 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1552 Неутрално

  Проблемът на Радан е че не може да даде смислена концепция. Уж десен, а все към лявото го тегли.
  Някакви нахвърляни мисли в безпорядък, с други думи нещо като нищо.
  Наистина съжалявам че съм му бил избирател.

  Panta rhei....
 48. 48 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#36] от "cristo_n":Говоря за летния протест.
  —цитат от коментар 39 на АзКлавдия


  ААА, ЯСНО! Така съм 100% съгласен!

 49. 49 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  Герберастията, ес южуъл, не ее прочела статията, но започна с изводите. Бил сравняван протеста от 97 със сегашната пародия 😂

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 50. 50 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#46] от "spiegel":

  Е какъв компромис може да направиш с основната си политическа платформа за съдебна реформа? Напротив - правенето на такива компромиси би довело до пълно политическо унищожение. Аз като избирател не бих го приел. Да гласувам за някого, който ми е обещал реформа, а след това да ме излъже. Това само герберастите го правят - всеки път баце ги лъже и те всеки път гласуват за него, въпреки, че от самолет се вижда, че управлява с помощта на Доган.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 51. 51 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  Да ама, не. На днешните протестиращи им е написано на челата, че са платени лумпени.

 52. 52 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#49] от "Darth Plagueis":

  Вместо да кощуниш "герберастията", довечера заминавай да носиш плаката "Народа срещу партийте" и да бъдеш гарант за демократичното протичане на протеста.
  Предполагам, че и авторът на текста по-горе ще е там. Нужна е масовост за сваляне на властта.

  Доброто е заразно
 53. 53 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#30] от "Мондиана":

  ++++++++++++++++++++++
  Точно!

 54. 54 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3292 Неутрално

  До коментар [#5] от "von_seeckt":

  И аз го твърдя, кво от тва?

 55. 55 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2425 Весело

  До коментар [#49] от "Darth Plagueis":Вместо да кощуниш "герберастията", довечера заминавай да носиш плаката "Народа срещу партийте" и да бъдеш гарант за демократичното протичане на протеста. Предполагам, че и авторът на текста по-горе ще е там. Нужна е масовост за сваляне на властта.
  —цитат от коментар 52 на АзКлавдия


  Остави го да "кощуни" герберите, че те като нямат кого да плюят, почват да си дерат очите като собственички на съседни "домове"... от онези, да се изключват от партията и да се обвиняват в "предателство", хахаха...

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 56. 56 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3292 Неутрално

  До коментар [#49] от "Darth Plagueis":

  ,,Герберастията, ес южуъл, не ее прочела статията, но започна с изводите. Бил сравняван протеста от 97 със сегашната пародия ,,
  А това какво е ако не е сравнение. Ма направо смешен си като Кмета


  ,,...6) И през ‘97 - повечето бяхме там и помним - нямаше нито всеобщо подкрепени искания, нито еднородна маса протестиращи, най-малко - идеологическа обосновка.
  Имаше огромна маса буквално изгладнели хора, които нямаха хляб на масата и "Хумана" за бебетата. ...,,
  ------------------------------------------------------------------------------
  ,,....7) В заключение: Днешният протест е без съмнение в голямата си част автентичен и спонтанен. Той има в основата си тежко недоволство от социалната и икономическа политика,...,,

  Каква ти ародия, ти май не четеш какво пише Радан ,,Днешният пратест...........в голямата си част автентичен и спонтанен..,,

  Като няма какво друго да напишеш веднага с нападките почваш. Ми като не знаеш кво да напишеш не пиши, честаваш смешен

 57. 57 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3292 Неутрално

  До коментар [#49] от "Darth Plagueis":

  ,,Герберастията, ес южуъл, не ее прочела статията, но започна с изводите. Бил сравняван протеста от 97 със сегашната пародия ,,
  А това какво е ако не е сравнение. Ма направо смешен си като Кмета


  ,,...6) И през ‘97 - повечето бяхме там и помним - нямаше нито всеобщо подкрепени искания, нито еднородна маса протестиращи, най-малко - идеологическа обосновка.
  Имаше огромна маса буквално изгладнели хора, които нямаха хляб на масата и "Хумана" за бебетата. ...,,
  ------------------------------------------------------------------------------
  ,,....7) В заключение: Днешният протест е без съмнение в голямата си част автентичен и спонтанен. Той има в основата си тежко недоволство от социалната и икономическа политика,...,,

  Каква ти ародия, ти май не четеш какво пише Радан ,,Днешният пратест...........в голямата си част автентичен и спонтанен..,,

  Като няма какво друго да напишеш веднага с нападките почваш. Ми като не знаеш кво да напишеш не пиши, честаваш смешен

 58. 58 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  До коментар [#52] от "АзКлавдия":

  Тоя плакат си е ваш, от правоверни герберасти. Както и протеста.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 59. 59 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  До коментар [#57] от "сидер":

  Аз нападам? Аз? 😁😁😁


  Я сега ми кажи къде точно е грешката и успя ли да схванеш дали се сравняват, или по-скоро разграничават двата?

  не, не си...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 60. 60 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Хората които дерижират България принадлежат към бившата ДС. И са обучени в нейните методи, които включват пропаганда, диверсия, инфилтриране. Вече 30 години те манипулират масите и протестите, когато се случат. Ифилтрирането и провокирането съпътстват всички протести. Дори понякога се създават протестни движения, за да канализират насъбралата се енергия към грешната кауза. Защо елита на тази нация не се научи след толкова провала да различава действията на ДС? Това е провалът на България.

 61. 61 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2425 Весело

  Някой ще ме открехне ли какво значи "автентичен протест" или да викам, докато авторчето разбере, че нещо, дето няма подпис и никой не поема политическа отговорност за него, а само го "подкрепя" заради гнева и евентуалната смяна на властта, която ще бъде единствено в негова изгода, ако омразата и отмъщението са такава, НЯМА КАК да е автентично. "Автентична" е само мисловната бъркотийка, поднесена ни от Раданчо, който ни като опозиция, ни като управляващ, ни като управляваща опозиция някога е бил нещо различно от уличен котарак, облизващ се пред витрина, пълна с КитиКат.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 62. 62 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Накратко, ситуацията е следната: Обществото ни е в плен на действието на дългосрочно режисиран план, чиито етапи са очертани още в началото на осемдесетте години на миналия век. "Социалистическа идея", "Комунизъм, братство , равенство, свобода" бяха нелепи и кухи химери, в които никой не вярваше, далеч, далеч преди решението да се закрие окончателно комунистическата система . Знаете отлично, какво се случи, няма да ви повтарям отново всичко. И никой не оспорва дадеността, че точно Дъжавна сигурност осъществи метаморфозата на червената каста и все още ръководи планираното преображение на бившите червени разбойници в съвременни милиардери-феодали. Политическата форма на държавното управление е само лека коричка, покриваща гнойната рана отдълбокия срез, с който операторите от ДС осакатиха жизнеността на българската нация за поколения напред. Да, те сътвориха този държавен ред с фалшифицирани избори, те натрапиха предварително подбрани негодници и нравствени пропадняги, подлеци и обикновени злодеи, декорирани с фасадност на народни избраници. Не е нужно да изброявам всички пионки, получили за своята убийствена изиграна поръчка пари, плячка, имоти. Почти всички основни играчи, намесени в политиката от 10-ти ноември насам и в този момент, са част от плана на ДС. Случайно попаднали статисти моментално биваха бламирани, отстранявани, утрепвани дори, а замаяните бандити, които не схващаха прецизността на подадената линия биваха отстрелвани като зайци - ювелирно отстрелвани. 800 000 бяха шапкарите в НРБ. С децата им и родата им - още повече. Правителствата, парламентарните групи във всички разновидности бяха доминирани къде наяве, къде скрито от ДС. И този парламент бе открит от доайена от ДС Тома Томов. И имахме и в това правителство министри с портфей и без портфейл от ДС. И този министър председател е бивш агент на ДС, и ДС-едо Патриарх и Синодът са все от ДС. И във всички ведомства, частни фирми, държавни структури гъмжи от сътрудници и пешки на ДС. И всичко - от курортите, до приватизираните предприятия - всичко е в ръцете на хора от ДС. И раздадените куфари с милиарди долари бяха раздадени на посочени от ДС мерзавци, за да ги правят "капиталисти". И децата на бившата комунистическа номенклатура продължават да са обезпечени с всички действия от слугите им от бившата ДС. И западните съюзници подкрепяха явно същите тези кретени от ДС, легитимирайки новото им превлъплъщение. И следващото правителство ще бъде все така завоалирано подбрано в плановете на ДС, вече са подредени служебни министри, следващо и следващо правителство. Сегашните зверски поскъпвания и непопулярни мерки от ГЕРБ и лъжепатриотите са подготвят тепиха за следващия марионетист на ДС. Обществото трябва да се бие до кръв, ако иска да се освободи завинаги с червената каста.

  Дедо Крум
 63. 63 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#43] от "Грозде":

  Аз бих написал анализ с 2 л-та
  Без да ми пука на граматиката

 64. 64 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Ето това показва, че Радан, който ми е добър познат, нещо май не е наред психически. както и Христо, с неговата мания за величие и непогрешимост/непокрити, разбира се/. Оня ден ги видях, как ги стовариха и строиха пред НДК "протестиращите". Анцузи и шушляк. В строй, което значи- сандвич, кафе и дребна паричка. Нищо не могат да кажат, защото са дошли за пари. Нямат елементарни политически познания , дори не знаят кои партии са в парламента и кои не. Водят ги като на водопой. И ти , Радан, да пишеш такива фантазии. Значи, не случайно съсипа ДСБ като загуби субсидията. Съюз, коалиционен с ЛЕГИОНЕРИТЕ....... ДСБ и някакви митични легионери, които нямат известни лица, нямат членове, нямат нищо, а и май не съществуват..... Така Радан повиши прага и сега субсидия има ........партия Възраждане. Легионер е като Еднорог- изчезнали са , ако ги е имало......... Легионер е Дянко Марков, но той е сто пъти по- умен от Вас с Христо.........и той не знае за Легионери де........... Радан, сравненията ти са смехотворни и дано това е платен репортаж, защото излиза , че ти подкрепяш "протеста" на Сл. Трифонов, министъра от НДСВ Цонев- движение Днес, Трактора от Сила, Корнелия, Мая и Радев. Не стига , че Христо беше изпратил неговите на "протеста на майките на деца с увреждания"...........
  Радан, много ме е страх да не излезете руски момчета..........Срамна работа сте. Не са знаели хората какво искат на големия протест от 1997г. ..............като тогава студентите бях в челото. Сега студенти виждаш ли...........

 65. 65 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Има само две форми за освобождаване - протести с кървава битка или бягство в чужбина, с алтернатива тукашна мизерна смърт.

  Дедо Крум
 66. 66 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  Демек, шъ съ упраим, някой шъ нъ упраи, само не знаем кой.

 67. 67 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  До коментар [#64] от "grayeagle":

  Ей заради такива негови изцепки и 2013 и 2016 г. гласувах за ГЕРБ. 2014 г. гласувах за РБ.

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 68. 68 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#52] от "АзКлавдия":Тоя плакат си е ваш, от правоверни герберасти. Както и протеста.
  —цитат от коментар 58 на Darth Plagueis


  Ха ха, като гледам как си овладял пълния член, като нищо ти си го написал 😏.

  Доброто е заразно
 69. 69 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#55] от "Грозде":

  Че те не останаха хора и за това.
  Примерно бих искала да чуя лидерите на Протестна мрежа, които са в ДБ, какво мислят за подмятането по техен адрес в текста горе.

  Доброто е заразно
 70. 70 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3292 Неутрално

  До коментар [#59] от "Darth Plagueis":

  А за автентичноста на Радан кво ша кажеш

 71. 71 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3292 Неутрално

  До коментар [#47] от "Molossian":

  ,,Проблемът на Радан е че не може да даде смислена концепция. Уж десен, а все към лявото го тегли. ,,

  Ми той, Радан сам си го призна, че по идеология принадлежи към лявото. Па и проследи дядо му какъв пост е имал по комунистическо време, баща му също кой е бил, да не говоря за тъста му. Радан и Ристе са като: търкулнала се тенжарата намерила си капака

 72. 72 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Хората които дерижират България принадлежат към бившата ДС. И са обучени в нейните методи, които включват пропаганда, диверсия, инфилтриране. Вече 30 години те манипулират масите и протестите, когато се случат. Ифилтрирането и провокирането съпътстват всички протести. Дори понякога се създават протестни движения, за да канализират насъбралата се енергия към грешната кауза. Защо елита на тази нация не се научи след толкова провала да различава действията на ДС? Това е провалът на България.
  —цитат от коментар 60 на Noname


  Имам един въпрос. Тези, дето са принадлежали към бившата ДС сега на колко години са?

 73. 73 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 858 Весело

  ха-ха, Радан пак е успял да разлае здраво шайката

 74. 74 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Поради некадърността на този тъпак хората се отдръпнаха от СДС и РБ. И сега има нахалството да съчинява тези тъпотии, които нямат нищо общо с реалността.

 75. 75 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#72] от "von_seeckt":

  На годините на Красимир Каракачанов, Бойко Борисов, Жан Виденов, Меди Доган, Георги Марков с дантелите и прочие и прочие. Много са, пак са тук.

  Дедо Крум
 76. 76 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2425 Весело

  До коментар [#69] от "АзКлавдия":

  Ти пък! Какво мислели от Протестна мрежа за Раданчо, хаха... Ами милинкия, той се опитва хем да дава акъл някъде от политическото небитие, хем да разделя каквото някъде се е събрало, въпреки че не е много. Някой горе рече "да не излезете руски момчета, ей", ама то няма как да не излязат такива. Борбата с ДпС и основно евфемистично срещу Пеевски, щото Доган никъде не се споменава, е само заради това, кой да представлява кремльовските интереси по отношение на Аладиновата пещера от държавни съкровища, поверена на Мултигруп. Нищо че там са само трохите от предишните им угощения на другарите от ДС-КГБ-ГРУ. А сега заявката е вече друга - "нашите хора" да станат "гаранти", тоест те хем са по-силни от БСП, ДПС и президента, хем все още седят някъде в тяхната сянка, което Кънев не приема... като велик "сметищен стратег" и малка смешна мутра, която иска в политиката да се държи като в живота и знамето да му е ... или ... да му е знаме.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 77. 77 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  До коментар [#50] от "меншевик":

  Честно казано, колкото и невъзможно да звучи, съм съгласна и със spiegel и с Вас. Всъщност е възможно, защото не знам нещата отвътре и ми е трудно да кажа чия позиция е по-правилната.
  Всъщност по-скоро за друго решших да Ви отговря. Съдебната реформа оперативно беше в ръцете на Христо Иванов, а той не беше от РФ, още по-малко от ДСБ. Той беше от квотата на ГЕРБ. Може идеите му да са били близки до тези на РБ, но от разни места чувам, че като министър много се е бавил и нищо конкретно не е представил като план за работа. Не зная дали наистина е било така, но като имам предвид родословието му и като имам предвид какво излизаше за почти всеки един знаков човек от СДС, съм склонна да приема, че може и той да е бил сложен да там да ни залъгва и разиграва.

 78. 78 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 949 Весело

  До коментар [#69] от "АзКлавдия":Ти пък! Какво мислели от Протестна мрежа за Раданчо, хаха... Ами милинкия, той се опитва хем да дава акъл някъде от политическото небитие, хем да разделя каквото някъде се е събрало, въпреки че не е много. Някой горе рече "да не излезете руски момчета, ей", ама то няма как да не излязат такива. Борбата с ДпС и основно евфемистично срещу Пеевски, щото Доган никъде не се споменава, е само заради това, кой да представлява кремльовските интереси по отношение на Аладиновата пещера от държавни съкровища, поверена на Мултигруп. Нищо че там са само трохите от предишните им угощения на другарите от ДС-КГБ-ГРУ. А сега заявката е вече друга - "нашите хора" да станат "гаранти", тоест те хем са по-силни от БСП, ДПС и президента, хем все още седят някъде в тяхната сянка, което Кънев не приема... като велик "сметищен стратег" и малка смешна мутра, която иска в политиката да се държи като в живота и знамето да му е ... или ... да му е знаме.
  —цитат от коментар 76 на Грозде


  Ohхх и ОХх, пак ли се правите на два различни трола с клавдия или догвоман ...????
  ГеРЕБЕ-те ли по канала на Марицата?? Той кмета доста Ви пона@ка !!!/веселба/

 79. 79 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#77] от "Мондиана":

  Има такава теза но - нека си спомним, че се стигна до гласуване в Парламента на съдебната реформа, Герб и ДПС гласуваха против най-важните предложения. Христо подаде оставка и ДСБ мина в опозиция. Другите се уплашиха - и Куневица, която до последния ден на това народно събрание твърдеше, че антикорупционния й закон ще мине - ами не мина пак със любезното съдействие на ГЕРБ и ДПС. Ненчев също се бореше за самолетите до последно и какво получи - обвинения от руската прокуратура за тогава, че е накърнил интересите на руската фирма миг. Това са факти, публично известни на всеки.
  Това, което е големия грях на Христо Иванов е, че отказа коалиция преди изборите и по този начин останаха извън парламента.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 80. 80 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2425 Весело

  До коментар [#78] от "!D !калпав е новия вид Дневник!":
  Хубаво, че ме цитираш, че това мнение да е единственото грамотно написано нещо от целия ти постинг. Да си го прочел или проумял ще бъде илюзия да повярвам. Човече, което пише "юношеВство" може да се гордее с реакциите на "кмета" или да се усеща полезен като трол само на двама души в тази държава - Панов и Кънев. На гръб си ги носи и не ми се ври на таблото, товарищ.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 81. 81 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3292 Неутрално

  До коментар [#49] от "Darth Plagueis":

  Герберастията,
  ес южуъл, ;Може би си искал да напишеш на Английски това: ,,as you,,. Такъв побългарен Английски няма

 82. 82 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Казах го по повод друга статия преди ден - няма значение, че сега протестират, ако после няма да гласуват или ако гласуват за "ненадеждни" играчи.

  Кънев със сигурност не може да мисли логически, какво остава стратегически.

  Кънев: "Опитите гневът да бъде систематизиран в списък от искания са капан... Тези искания обикновено са наивни, глупави и/или опасни. А хората, които ги систематизират - наивници, куки или мошеници."

  Това е една от най-големите глупости, които някога ще чуят. Звучи като да не знае какво говори, звучи като шарлатан.

  От протести няма смисъл, ако няма искания, включително систематизирани. същото се отнася и за стачките, които са вид протест.

  На протест ВИНАГИ се отива с искания и ВИНАГИ се очакват конкретни резултати.

  Резултатността на един протест може да се измерва по няколко начина в зависимост от ИСКАНИЯТА/ЦЕЛИТЕ.

  Ако целта съответно е по-добро управление, резултатността се измерва предимно със следващите избори, а не с броя на хвърлените оставки, защото в края на краищата се въртят играчи от една и съща група или партниращи си групи.

  В конкретния случай, в България, за съжаление, няма нито една партия, която да е алтернатива на БСП или ГЕРБ за следващите избори, защото това са двете големи партии, които си делят ресурсите. Обективно, те са те тези, които инвестират най-много и печелят най-много, независимо какви са методите и дали са на ръба на закона или напълно незаконни.

  Елементарно: трябва да влезе много богат играч-идеалист (мечти, мечти) или почтен и брилянтен стратег, за да се преобърне ситуацията.

 83. 83 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#46] от "spiegel":Е какъв компромис може да направиш с основната си политическа платформа за съдебна реформа? Напротив - правенето на такива компромиси би довело до пълно политическо унищожение. Аз като избирател не бих го приел. Да гласувам за някого, който ми е обещал реформа, а след това да ме излъже. Това само герберастите го правят - всеки път баце ги лъже и те всеки път гласуват за него, въпреки, че от самолет се вижда, че управлява с помощта на Доган.
  —цитат от коментар 50 на меншевик

  За да изпълнят платформата си и прокарат реформи е необходимо нещо малко,но важно.Да са спечелили изборите и да имат мнозинство в Парламента.В случая това липсваше.При това положение имаха два пътя.Да се борят и да осъществят поне част от идеите си или ,при първия неуспех да дезертират.Избраха второто и видяхме до къде ги доведе,до писания в фейса.

 84. 84 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3292 Неутрално

  До коментар [#34] от "spiegel":

  През 2014-та помниш ли думите на Радан ,,ГЕРБ може да управлява но без Борисов,, коалиция трета по ред да поставя условия на победилата партия. А Борисов се ядоса на тези думи на Радан и в прав текст му каза ,,няма значение, че сте трета сила, давам ти премиерското място, сядай на премиерският стол и управлявай,, Радан тогава се скри и после каза че думите у били майтап. Да не говоря за изцепката му при един диспут с Борисов когато като нямаше какво смислено да отвърне, се изрева пред камерите като последен каруцар ,,бай...,, това да не ти е кръчма, то бива бива контура, ама като Радановата и в кръчмата я не бива, че и след това нито се извини, само на своинте поднесе извинение. Затова и избирателите биха шута на РБ, заради изцепките на Радан

 85. 85 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Радане,
  създаваш усещането, че си с раницата, на гарата и се чудиш накъде да тръгнеш. Нямаш обаче пари за билет, а и нито едно гише не работи...

 86. 86 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2425 Любопитно

  До коментар [#82] от "Victoria":

  Звучи много логично като разсъждение и теория на демократичните процеси. Обаче, Вие къде видяхте логика или социология в нещото, написано от Раданчо? Той е видял, недовидял указанията на ДС за справяне с тълпа и иска да стане същото като през 2013 г. Хората да протестират срещу комунягите и заради това, че изборите бяха провалени, София се напълни с жандармерия, а недоразумението Пеевски бе сложено да командва ДАНС, а те да правят хепънинги срещу ГЕРБ, пиейки кафета от пластмасови чашки, и накрая да рекат, че протестите били организирани от тях. Заради това, заради призивите Раданчо да е министър-председател и Борисов да бъде ритан по кокалчетата, както и заради купените гласове от Хасковско получиха повече от половината министерски постове, един вицепремиер и какво ли още не. Обаче се оказа, че искат много, а никой не си дава труда за нищо, камо ли да отиде на работа в НС. Борисов се оказа виновен за всичко. Виновен е и сега, че управлява, докато те подтичват покрай лумпените на БСП и ДПС и се облизват, защото ония слагат покривките и салфетките за държавната трапеза. Къде да се търси смисълът от писанията горе тогава? В теорията ли или в личния опит на автора?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 87. 87 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3292 Неутрално


  Протест има тогава и там, където има достатъчно гняв срещу властта

  Радан Кънев
  ...............................................

  ,,...7) В заключение: Днешният протест е без съмнение в голямата си част автентичен и спонтанен...,,

  Леле мале, каква изцепка само: протестът бил автентичен и спонтанен. Ей сега е ред я на Ристето да произнесе някакъв подобен бисер, я на Генча и той да са искаже в подкрепа на Радан. Еле пък ако Корнелчето каже нещо автентично десните само как хорово ще закукат: ах какви истини, колко точно казано

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Любопитно

  ПИТАНЕ:
  ,,АКО РОДНИТЕ НИ ДЕПУТАТИ ЖИВЕЯТ С 700-800 ЛВ. ЗАПЛАТА(НЕ ДАЙ БОЖЕ С 300 ЛВ.ПЕНСИЯ!)ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ ЛИ?"

 90. 90 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  До коментар [#79] от "меншевик":

  Да, съгласна съм.

 91. 91 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3292 Неутрално

  До коментар [#82] от "Victoria":

  ,,Елементарно: трябва да влезе много богат играч-идеалист (мечти, мечти) или почтен и брилянтен стратег, за да се преобърне ситуацията.,,

  Добре казано +, но за сега стратегът е Борисов. 2009-та;2013-та издържа на кризата като запази заплати и пенсии, получи Костинбродската афера. 2014-та обеща завършване на Тракия стана, започване саниране на панелните жилища бламиран от Радан Кънев не успя. След избори 2017-та започна обещаната санировка започна и бавното но сигурно повишаване на заплати и пенсии, на някого не му хареса това и те ти ги протестите, подкрепяни от БСП и ,,сдружение ДБ,,. Ако на това не му викаш слагане на пръти в развитието на страната от БСП и ,,сдружение ДБ,,

 92. 92 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Рамадан изяде парите на Пръмовица и пак стана активен. Дали има по-некадърен политик от гнома?

 93. 93 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 776 Весело

  До коментар [#58] от "Darth Plagueis":


  До коментар [#52] от "АзКлавдия":Тоя плакат си е ваш, от правоверни герберасти. Както и протеста.
  —цитат от коментар 58 на Darth Plagueis


  С "Кмета" имате една обсесия-ГЕРБ. Бате Бойче е в ума виии.....:)

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 94. 94 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  Объркан народ, объркани протести. Явно поколения ще минат та да проумеем за какво се протестира, от какво сме недоволни, какво искаме от политиците. Чета, и се чудя да се смея ли или да плача? Недоволство от високи цени и ниски заплати? Социалистическия експеримент свърши байновци! Отдавна свърши! Заплатите са си ваш проблем. Ако сте недоволни от политиците, гледайте колко са корумпирани и мързеливи, не ги винете за ниските доходи.

 95. 95 Профил на васил козарев
  васил козарев
  Рейтинг: 210 Неутрално

  -И днес е такава ситуация. В София - по-малко, в средния град - повече.-
  На понятието "средния град" се пуля и недоумявам... Какво има предвид, и най-вече, какво разбира Раданчо под "среден град"?! Да не би да е нещо като "средния човек", демек наполовина жена, наполовина мъж... Но полетът на Мисълта е невъзможен в гъста мъгла...
  Хората протестират повече в Прованса, защото там положението е по-зле. Да погледнем как се съсредоточава населението на страната, и ще видим, че е в 4-5 големи градА. На София се дължат 30на % от БВП на страната, какво чак толкова да са недоволни хората? Но, за населението на малките населени места, положението е трагизъм. А властта не хае за тази зона на здрача...

 96. 96 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Много жалко е да се фантазира. Навремето Величеството искаше коалиция с психически влюбения в себе си непогрешим нарцис Костов./аз гласувах за Костов. Величеството имаше 42%, ОДС 18%. Вместо най- логично да има такова управление, мистър фондация на жена ми/по време на премиерски мандат/ и мистър /30000лева граждански договор на дъщеря му от Цв. василев/, реши да се прави на недосегаемата ледена кралица. Съответно Сакса се обърна към мафията. Затова годините с най- голям излишък Костов, а и ние ги гледахме, как отлитат и как вместо магистрали , се похарчиха над милиард за чешми и беседки на ДПС/кражба/.
  Сега Борисов даде на РБ най- важните и силни като пари министерства- напълно непропорционално на десетината им процента. Какво стана. Радан, който неистово иска да е Премиер, но разбира добре от право, бутна Правосъдието към Иванов, който нищо не разбира, никога не е работил и е тежък опортюнист. Тоя последния си направи уж реформа, която никой нищо не разбра- без приоритети без логика. Защото е некадърен юрист. После си даде оставка като един страхлив нарцис. После Радан пак се скри да не е министър. После се измамиха взаимно с Христо Иванов. Това е. Сега, Радан и Христо, просто трябва да спрете да се правите, че имате 20-30 % сигурни и да погледнете реалността, а тя е само и единствено коалиция с Герб. Всичко останало е фантастика и има опасност пак да не се разберете за листи и пак да не влезете. Борисов винаги ще каже да, понеже, за разлика от Вас, е постъпателен и включващ.

 97. 97 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1436 Весело

  "Днешният протест е без съмнение в голямата си част автентичен и спонтанен"

  Има ли още съмняващи се че лилавите ритат за кремъл?

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 98. 98 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#96] от "grayeagle":

  Преди малко Атанасов каза важни неща по БТВ. Заедно с Христо. Предполагам ще има статия. В едно изречение - ще са против ГЕРБ, били корумпирани.

 99. 99 Профил на KLINGON
  KLINGON
  Рейтинг: 382 Неутрално

  До коментар [#49] от "Darth Plagueis":

  Аs се произнася или ˈəz, или ˈæz в съответно британския и американския английски. Следователно на българска кирилица, която е фонетична азбука, би следвало да се напише "ез южуъл" :)

  "...Срамно е ние да сравняваме силата си с такива гламавци, каквито са турците…"... из дописка на Васил Левски до в. Свобода, публикувана на 13.02.1871 г.
 100. 100 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  До коментар [#34] от "spiegel":

  е те имаха толкова много министри в придшшнжтж провштилствж и кво...?? не стават просто не стават

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK