Среща при Филипи

Президент и премиер

© Анелия Николова

Президент и премиерСтуден зимен ден. Леден вятър бръсне пространството между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2. В "триъгълника на властта" не се забелязват минувачи. Има само две големи технически съоръжения като за концерт със светлинни ефекти, кабели и техници. Както и телевизионни камери и ПТС-и, готови да излъчат виртуалната среща между двамата Първи. Последни уточнения.


Репортерите, чакайки включване, получават указания, включително и – в зависимост от редакционните приоритети – кой от двамата ще е по-пръв от другия. В стремежа си за по-добра позиция камери на две конкурентни телевизии дружно преместват палатката на майките пред МС въпреки протестите им на отсрещния тротоар, защото им пречи. Обещават после да я върнат на мястото ѝ. На площада се коментира отсъствието на чужди медии – явно Брекзит, европейските избори или проблемите в еврозоната са се оказали по-важни от българското виртуално новаторство в демокрацията.


В уречения час – точно според сценария, разпратен от МС – на агората изниква холограмното изображение на Бойко Борисов. Усмихнат, в черен костюм и с небесносиня вратовръзка, той извисява ръст почти до третия етаж на президентството и прави няколко кралимарковски крачки, заставайки фронтално пред главния вход:
Б.Б.: Къде си, къде си, колега държавен глава? Що се криеш от медиите и от народа? Излез де, излез, ако си рожба на българска майка юнашка! Ела да си кажем приказката като мъже!


Мълчание откъм президентството. Техниците около съоръжението край археологическия музей се засуетяват и на площада тутакси израства холограмният лик на президента Радев, държащ плакат: "Ценностно различие". Изображението изчезва.


Б.Б. (без да се смути, продължава): Е, какво му е ценното на туй, като все те няма? Ходиш, обикаляш – все аз съм ти крив, правителството било нефелно. Ти питаш ли ме (извисява холограмен ръст) аз как я крепя тази конструкция на властта? Що ми е на мене да ме дърлят патриотите? Като бълхи кучето: подадеш им пръст, смучат кръв. Мислиш, че са се кротнали най-сетне, отидеш на некоя международна среща, пиарката тича с таблета и ти пуска ново видео: на Сидеров пак Каракачанов му крив, Симеонов пак имал шумове в главата и ги наплещил едни, а пък сега, като се върне в парламента, не ми се мисли Ами ДПС-то да не крепи кворума за едните черни очи? Я какви корпулентни усти са раззинали? Да не говорим тука пред хората Ей, колега президент, ще изгорим кожуха на държавата, така да знаеш А ти се фръцкаш (смее се), сякаш Десито пак е влязла в насрещното движение Ми не са хубави тия работи!


Раздвижване пред президентството. Изниква холограмният образ на президента Радев, който също извисява ръст до купола на археологическия музей. Започва бавно да чете обръщение към нацията:


Р.Р.: Скъпи сънародници! Това, на което присъствате днес, е ярко доказателство, че демокрацията умря. Институциите са унищожени. Въздухът е отровен. Водите са замърсени. Свободата на словото е унищожена. Животът е невъзможен. Децата ни вече не са деца. Възрастните не са възрастни. Министерският съвет е селсъвет. Улиците не са улици, а археологически разкопки. Националното богатство е заличено. Партиите са котерии. Котките са мишки. Кучетата са бълхи.


Длъжен съм, скъпи сънародници, да ви известя, че всички вие сте съучастници в убийството на България. Някога имаше всичко. Имаше безплатно образование и безплатно здравеопазване. Градовете и селата ни процъфтяваха. Очаквахме светлото бъдеще. Днес ние имаме само светло минало, в което бродят престъпници. Бдете над светлото минало. То единствено ни остана. Корупцията е навсякъде. Тя като сярна киселина (запъва се) изяде всичко!


Б.Б.: (прекъсва го): Колега държавен глава, стига си сричал от листчето. Не ми разправяй за Тато, аз по-добре се знам с него, нито за светлото минало. Ти кажи за социално слабите, дето ти финансираха с милиони предизборната кампания. За тая корупция кажи. Цветанов вече събра данните и скоро...


Р.Р. (изниква отново и застрашително размахва пръст): Скъпи сънародници, прави се пореден опит за дискредитация на държавния глава и на държавността като такава. Както каза по телевизията тези дни един социолог: вържете Цветанов и ще е мирно селото. ГЕРБ демонстрират своята воля да мачкат всичко!


Б.Б. (ухилен): Абе, колега, това ли бил проблемът. Я виж (готви се да даде някаква заповед)...


Р.Р. (отново заплашително извисява ръст): Не може да има среща между президента и министър-председателя в тази страна. Не може. Аз съм агент на българския народ, а той е негов изтърсак, обслужван от продажни беквокали. Всеки разговор между нас е невъзможен (изчезва).


Б.Б. (цупи се, тръсва глава и вади подготвено листче от вътрешния си джоб на сакото): Ами тогава, колега президент, както е рекъл народът: на зла круша зъл прът. (Чете внимателно от листчето): Тогава ще се срещнем при Филипи! (победоносно гледа към президентството)


Мълчание откъм "Дондуков" 2. За миг на един от прозорците се мярва лице с мускетарска брадичка, което бързо изчезва очевидно за да направи справки.


Репортерите на площада се разшумяват, жужат гласове в слушалките. Скоро разгадката идва и един след друг се чуват коментарите на стендъп: "Уважаеми зрители, с последните си думи министър-председателят направи препратка към битката край град Филипи, близо до днешния Солун, където през 42 г. пр. Хр. се водят последователно сражения между цезарианците (Марк Антоний и Октавиан) и републиканците (Брут и Касий). Изразът "среща при Филипи" означава силово решение на граждански конфликт. Може само да се гадае какво точно е имал предвид министър-председателят, използвайки този израз, препращащ към драмата "Юлий Цезар" на Шекспир".


За финал на стената на президентството се изписва ответно виртуално послание, явно след бързи исторически справки. И то е от посланието на апостол Павел до Филипяните: "Техният край е погибел, техният бог – коремът, а славата – в срама им" (Фил. 3:19).


В триъгълника на властта святкат прожектори, бележещи раждането на българската виртуална демокрация.


Текстът е от портала "Култура"

Ключови думи към статията:

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8420 Любопитно

  Това фейлетон ли е, или глупост ?????

  karabastun1@abv.bg
 2. 2 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  Изразът "среща при Филипи" означава силово решение на граждански конфликт...

  Ъ?
  "Ще се срещнем при Филипи!" е идиом за неминуем реванш.
  Тони?

 3. 3 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3431 Весело

  Това фейлетон ли е, или глупост ?????
  —цитат от коментар 1 на karabastun

  Май глупав опит за "остра" политическа сатира.

 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8420 Любопитно

  До коментар [#3] от "xm...":

  Е ... да не вземе сега па да се обиди г-н началникът на ''Култура'' - сигур се е старал цяла вечер , че даже е свързал резултата с резултат от НЕЩО ЕРУДИРАНО, КАТО ''Среща при Филипи''........:)

  karabastun1@abv.bg
 5. 5 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 807 Весело

  Филипи е до Кавала, а не до Солун, ама нейсе - това да беше.

  Не е лесна и тониниколовата.
  Хем баце му лош, щото таковата, хем и президентинът лош, щото онаковата.

  Сал' един тони и трите му нимфи-съмишленнички в бяло - досущ като духа цезарев.

 6. 6 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  Нещо много и аз не хванах смисъла, защото всеки може да го тълкува, както си иска, но живеем във време на силови решения или по точно на опити за такива :)

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 7. 7 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  До коментар [#5] от "forza":

  Тия три нимфи човек да ги фърли в тоалетната чиния и да пусне водата.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 8. 8 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Многоуважаемият Тони Филипов е писал горното на няколко чаши тежко червено и малко преди да заспи неволно е кликнал send до редакцията...... друго обяснение няма.

 9. 9 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 3028 Весело

  "Уважаеми зрители, изразът "среща при Филипи" означава силово решение на граждански конфликт... В триъгълника на властта святкат прожектори, бележещи раждането на българската виртуална демокрация."

  - Българската виртуална демокрация се ражда в телевизиите на щатни десари, медиите на десари -агенти и хейтовете на коментиращи лийдуейци... :)

  "Bogomil Bonev
  on Tuesday
  Може би е разбираем този сарказъм на Валери Симеонов към Борисов с избора на любовницата си за вице.
  Обиден е, засегнат е, всичко му кипи вътрешно от несправедливост, както е убеден."
  https://news.bg/politics/bogomil-bonev-da-sme-blagodarni-che-simeonov-ne-nominira-domashniya-si-lyubimets.html

 10. 10 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 11064 Весело

  И Р.Р. се обърнал към Иво Христов да му разясни кое как и защо :)).

 11. 11 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  До коментар [#9] от "plebs":

  Не знаех, че този продажник Богомил Бонев е пуснал тази приказка за любовницата. На мене публикацията ми хареса.

 12. 12 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8782 Неутрално

  Тони Николов е философ . Той не се чете отгоре-отгоре.

 13. 13 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  Този литературен похват за осмиване може да бъде разгадан и тълкуван многопластово. Но най-добре тълкуването да бъде автентично - от автора. Иначе интерпретациите ще превърнат анализа в лабиринт без изход.

 14. 14 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Това фейлетон ли е, или глупост ?????
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  Каквото и да е/мисля си, че е политическа сатира/, на мен ми хареса. Посмях се доста. Не изключих да се е случило точно така, защото наистина България се превърна в "абсурдинстан". Смея да твърдя, че е продукт на "нежната революция". Като не искахме да е "хард", сега Корни ще ни покаже как се правят революции. Щото те, комуноидите имат опит-с кръв са я взели и само с кръв ще се откажат от властта...

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 15. 15 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 1862 Любопитно

  Много нескопосно написано. Кво да му коментирам.

 16. 16 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  " Ей, колега президент, ще изгорим кожуха на държавата, така да знаеш А ти се фръцкаш (смее се), сякаш Десито пак е влязла в насрещното движение Ми не са хубави тия работи!"

  Свежарски хумор, хаплив, но свеж.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 17. 17 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 128 Весело

  Подпоручик Дуб се отдалечи, мърморейки:
  - Ние пак ще се срещнем при Филипи.
  - Какво каза?- обърна се Юрайда към Швейк.
  - Абе определихме си среща някъде при Филипи. Те, господата де, обикновено са педерасти.

 18. 18 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 128 Весело

  Моля за извинение. Към момента на превода на Швейк думата “гейове” още не е изобретена.

 19. 19 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1886 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":


  Това фейлетон ли е, или глупост ?????
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  Ами май второто. Нещо писано на коляно.

  До коментар [#12] от "Роси":


  Тони Николов е философ . Той не се чете отгоре-отгоре.
  —цитат от коментар 12 на Роси


  В конкретния случай няма много за четене. Е, всеки има право на слаби дни.

 20. 20 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3406 Неутрално

  До коментар [#9] от "plebs":Не знаех, че този продажник Богомил Бонев е пуснал тази приказка за любовницата. На мене публикацията ми хареса.
  —цитат от коментар 11 на stedim  До коментар [#11] от "stedim":

  Остави Бонев. Важното е да се знае дали тя е любовница на Симеонов? Ако е - защо тогава крие този факт? Лично аз нямам нищо против някой да си назначи любовницата на държавен пост,стига тя да върши работа.

 21. 21 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 2826 Гневно

  До коментар [#20] от "deaf":

  "Остави Бонев. Важното е да се знае дали тя е любовница на Симеонов? Ако е - защо тогава крие този факт? Лично аз нямам нищо против някой да си назначи любовницата на държавен пост,стига тя да върши работа."
  Кой с кого/ако си ляга не влиза никому в работата. Адски ниска топка е да се ровите под чаршафите на другите.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 22. 22 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3406 Неутрално

  До коментар [#21] от "Реми":

  Възникват съмнения за способностите на даден ръководител да управлява,когато той КРИЕ любовницата си,БЕЗ никаква видима причина!
  Виж Плевнелиев - пред целият свят представи Деси Банова...

 23. 23 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Подпоручик Дуб се отдалечи, мърморейки: - Ние пак ще се срещнем при Филипи.- Какво каза?- обърна се Юрайда към Швейк.- Абе определихме си среща някъде при Филипи. Те, господата де, обикновено са педерасти.
  —цитат от коментар 17 на jgu46589028


  Хахаха.. съсипа ме, верно че го имаше това :))
  +1000

  "Счастье для всех, даром, и пусть никто не уйдет обиженным!"
 24. 24 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Моля за извинение. Към момента на превода на Швейк думата “гейове” още не е изобретена.
  —цитат от коментар 18 на jgu46589028


  Интересен би бил коментарът , на фелдкурат Ото Кац , по казуса :))

  "Счастье для всех, даром, и пусть никто не уйдет обиженным!"
 25. 25 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  Добре си го е написал автора, но не е случил на читатели.
  У нас културата и равнището на боравене с родния език е на такова високо ниво, че Тони, въпреки сериозния си ръст е "ниска топка" за колегите.
  То се вижда и от текстовете им де:).

 26. 26 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  Сатирата ми хареса. Не ми хареса написаното от ББонев!!!! Симеонов има жена до себе си , и това не е Николова! бонев го знае, но по злобен комунистически начин лъже и злослови!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 27. 27 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  Даже е сдържан фейлетонът, нужни са остри филипики

  Дедо Крум
 28. 28 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  И що за нелеп опит? От известно време все по смешни напъни от всякакви автори. Плюс кьорфишеци като за Горанов. Просто е очеизвадно че върви силна хибридна атака. Пак искат да бутат Борисов.

 29. 29 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3431 Весело

  И що за нелеп опит? ...
  —цитат от коментар 28 на Jumbo Jet

  Ми зарад единия 'леп ...

 30. 30 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4646 Весело

  До коментар [#21] от "Реми":

  Хубаво, наистина любовта незнай прегради и време, партньорка, любовница,метреса,другарка нас не ни интересува но до момента в който тя скача в политическия живот и заема високопоставена длъжност заплащана щедро от данъкоплатците. Те започват да се интересуват от кърпички, чаршафи и други подобни!
  Колкото до текста той е убийствено саркастичен и показва едно - у нас цари виртуална действителност призвана да замени грозната такава на корупция, кражби, партизанщина и откровенна простащина на политическата класа!

  klimentm
 31. 31 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 499 Весело

  Хм... На моменти добре, има сполучливи попадения. Тук-там ме развесели. Щеше да е по-добре, ако авторът не се опитва да спази "правилната партийна линия" на "новото градско жълтопаветно дясно левичарско псевдолиберално джендърско динено зелено".

  Обаче някои от коментиращите... Абе, вие сериозно ли цитирате пазвантина на свинаря на Гоце - Гергов? Оня същият, който изигра брилянтно ролята си да провали шанса за втори мандат на президента Стоянов? Който забави с повече от година пускането на втори мобилен оператор, който прикриваше тежки руски мафиоти? Какво очаквате от такъв морален нечистоплътник, освен мазна лъжа и гнусен слух?
  Сега остана да цитирате и дълбокоумната му половинка, подвизаваща се в момента като "ново лице" в парламентарната група на БСП.
  И за да е ясно: Тцъ, новата вицепремиерка НЕ е била и НЕ е любовница на досегашния. То се вижда даже от снимките, някои хора разпознават жената на тях, ама тя НЕ е Николова. И понеже истинската "жена до Симеонов" не е публично лице, напълно оправдавам нейното желание да не се навира пред камери и микрофони.

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 32. 32 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  “Тогава ще се срещнем при Филипи!”
  ——
  Винаги съм смятала, че “Хамлет” в превод на Валери Петров е по-хубав от оригинала. Не знам чий превод на “Юлий Цезар” е ползвал авторът, но прилича на работа на някой дето не парлари ного ингилезки. Няма как иначе горното да е българският еквивалент на “thou shalt see me at Philippi”

  От друга страна, мога някак си да разбера как български автори могат да оприличават ББ на Юлий Ц. ... избирате го вече 3 пъти!, но ми се струва малко прекалено един два пръста сложени му от РР да се приравняват на Брут-но мушкане с нож ... току виж така и заченал непорочно ... Oчаквайте скоро “Приключенията на Мара и просветения спирт” и по Вашия телевизор,

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 33. 33 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2219 Неутрално

  "Техният край е погибел, техният бог – коремът, а славата – в срама им" (Фил. 3:19).

  Точно така ги възприемам!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 34. 34 Профил на Грозде
  Грозде
  Рейтинг: 1688 Весело

  "Репортерите на площада се разшумяват, жужат гласове в слушалките. Скоро разгадката идва и един след друг се чуват коментарите на стендъп: "Уважаеми зрители, с последните си думи министър-председателят направи препратка към битката край град Филипи, близо до днешния Солун, където през 42 г. пр. Хр. се водят последователно сражения между цезарианците (Марк Антоний и Октавиан) и републиканците (Брут и Касий). Изразът "среща при Филипи" означава силово решение на граждански конфликт..."

  Изразът "среща при Филипи" означава силово решение на граждански конфликт...Ъ?"Ще се срещнем при Филипи!" е идиом за неминуем реванш.Тони?
  —цитат от коментар 2 на xm...


  Явно дълбокият сарказъм на автора в твоя случай се е ударил в ума ти като тенис-топка в бяла стена, нищо че от обръщението ти разбираме близостта ви, хаха... Създадената от фейлетона представа за недоразумението отдясно на петолъчката, дето я отнесе хеликоптер, ти се е видяло твърде унизено, за да си позволиш да се посмееш и на Борисов, както обикновено правиш.
  ""Ще се срещнем при Филипи!" е идиом за неминуем реванш." Ама гледай по-весело на нещата, де. Чети Уикипедия! Там е истината!

  Кисело.
 35. 35 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2219 Любопитно

  “Хамлет” в превод на Валери Петров е по-хубав от оригинала"

  Вие предозирахте за световен рекорд!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 36. 36 Профил на Грозде
  Грозде
  Рейтинг: 1688 Весело

  Грешка пак... "Създадената представа, ти се е видяла твърде унизителна..." исках да кажа, ама пусто Шекспир от мен па нема да излезе.

  Кисело.
 37. 37 Профил на Грозде
  Грозде
  Рейтинг: 1688 Весело

  Тони Николов е философ . Той не се чете отгоре-отгоре.
  —цитат от коментар 12 на Роси


  Роске, моите поздравления! Този път по изключение си напълно права.

  Кисело.
 38. 38 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2219 Неутрално

  До коментар [#30] от "klimentm":

  За коментари като този още чета форума!!!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 39. 39 Профил на Грозде
  Грозде
  Рейтинг: 1688 Весело

  До коментар [#21] от "Реми":Хубаво, наистина любовта незнай прегради и време, партньорка, любовница,метреса,другарка нас не ни интересува но до момента в който тя скача в политическия живот и заема високопоставена длъжност заплащана щедро от данъкоплатците. Те започват да се интересуват от кърпички, чаршафи и други подобни!Колкото до текста той е убийствено саркастичен и показва едно - у нас цари виртуална действителност призвана да замени грозната такава на корупция, кражби, партизанщина и откровенна простащина на политическата класа!
  —цитат от коментар 30 на klimentm


  Като те хвалят толкоз, рекох да те прочета, Клименте, хаха...
  И съжалявам. А за онова с "любовниците, кърпичките и чаршафите", поддържани и купувани с парите на държавата, предназначени за съвестно изпълнение на задълженията, ще ми позволиш съвсем да не се съглася. В другите държави (тези, избрани от вас за "сладък живот") мъжете политици си отиват само заради слухове, че са изневерили на жените си. Тук е точно обратното. Колкото повече си "под чаршафите" даже на работното си място, толкова повече те уважават. После и президент може да станеш, а любовницата да ти народи деца, по-често без помощта на сурогатна майка, нда... Сиреч, изневярата и пренебрежението към задълженията по закон и по... "чаршафи" да се счете за заслуга, нежели за позор.

  Кисело.
 40. 40 Профил на Грозде
  Грозде
  Рейтинг: 1688 Весело

  До коментар [#21] от "Реми":Хубаво, наистина любовта незнай прегради и време, партньорка, любовница,метреса,другарка нас не ни интересува но до момента в който тя скача в политическия живот и заема високопоставена длъжност заплащана щедро от данъкоплатците. Те започват да се интересуват от кърпички, чаршафи и други подобни!Колкото до текста той е убийствено саркастичен и показва едно - у нас цари виртуална действителност призвана да замени грозната такава на корупция, кражби, партизанщина и откровенна простащина на политическата класа!
  —цитат от коментар 30 на klimentm


  Като те хвалят толкоз, рекох да те прочета, Клименте, хаха...
  И съжалявам. А за онова с "любовниците, кърпичките и чаршафите", поддържани и купувани с парите на държавата, предназначени за съвестно изпълнение на задълженията, ще ми позволиш съвсем да не се съглася. В другите държави (тези, избрани от вас за "сладък живот") мъжете политици си отиват само заради слухове, че са изневерили на жените си. Тук е точно обратното. Колкото повече си "под чаршафите" даже на работното си място, толкова повече те уважават. После и президент може да станеш, а любовницата да ти народи деца, по-често без помощта на сурогатна майка, нда... Сиреч, изневярата и пренебрежението към задълженията по закон и по... "чаршафи" да се счете за заслуга, нежели за позор.

  Кисело.
 41. 41 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  До коментар [#39] от "Грозде":

  В другите държави (тези, избрани от вас за "сладък живот") мъжете политици си отиват само заради слухове, че са изневерили на жените си.
  —цитат от коментар 39 на Грозде


  Глупости. Виж Тръмп, виж Берлускони.
  Семейството е отживелица и робство.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 42. 42 Профил на Грозде
  Грозде
  Рейтинг: 1688 Весело

  До коментар [#41] от "Боян Таксиров":

  Какво да им гледам на Берлускони и Тръмп? Едно е да се жениш за манекенки и да си падаш по момичета на възрастта на дъщерите си, докато си бизнесмен и бонвиван, друго - да имаш претенции, че си толкова чист и неопетнен, че да излезеш от най-високата държавна трибуна и да раздаваш указания кой и какво трябва да направи срещу корупцията, за обществената справедливост, свобода, равенство и братство. С чужди думи, чужд морал и взето назаем самочувствие на... московски шаман, получаващ заплата, за да не е вече само полковник от КГБ, примерно. Веднага ще ти дам още един пример за противоположно поведение, което е не по-малко неморално - на бивш политик, по собствените му думи, министър-председател с чудесно семейство, което също така той чудесно използва за незаконно обогатяване чрез фондации, търговски дружества, включително на съпрузите на дъщерите си, и за разхвърляне на "спестяванията" си в банката на КГБ. Всяка от посочените хипотези може да се види една голяма пукнатина и тя не е в главите на държавните мъже, а в техния морал. Ако изобщо може да се говори за такъв, де. По-скоро става дума за обществено приети лицемерие и престъпна нагласа за злоупотреба с доверие. Защото "законите" на морала също са правила, които не трябва да се нарушават безнаказано.

  Кисело.
 43. 43 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  До коментар [#42] от "Грозде":

  Според мен смесваш две различни неща.
  Моралът да не се краде и злоупотребява със "семейния морал". Тезата ти е, че който нарушава "семейния морал" той няма морал да бъде политик.

  Семейният морал и моногамията са идеологически постулат и затова срещу тяхното нарушаване няма закони. Почти всички политици са ку*вари. Едното почти винаги върви ръка за ръка с другото, така е при бозайниците.

  Но това, че даден политик "кръшка" не означава, че той задължително ще краде и злоупотребява, както и обратното.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 44. 44 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3988 Неутрално

  До коментар [#9] от "plebs":

  Даже лица,досега скрити десетилетия се пояеиха на светло да атакуват правителството.Говоря за Радосвет Радев,който до сега се пазеше от прожекторите.Ама явно идват трудни времена за олигатсите.

 45. 45 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3988 Неутрално

  До коментар [#25] от "tsvetko_51":

  Не е лесна вашата!Авторът не случил на читатели,пртийките ви неслучили на народ.....

 46. 46 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3988 Любопитно

  До коментар [#41] от "Боян Таксиров":

  Е,знаем,че джендър-екологлибералите семейството е гадно робство...

 47. 47 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  До коментар [#46] от "yanne":

  Дори и така да е, ти имаш ли проблем с това...?

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 48. 48 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 3054 Неутрално

  При Филипи има две битки.
  Убийците на Цезар са победени, след като тракийските царе Раскос/Рашко и Раскупорис преминават на страната на Октавиан и Марк Антоний.

 49. 49 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 815 Весело

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Обикновено глупости пишете, ти,кмета, хъм и някои други като "девственицата" Virgin.

  «Русский секс — как русский бунт, бесполезен, беспощаден» Бесстрашные стихи Сергея Шнурова про Кадырова, Путина и коррупцию: https://lenta.ru
 50. 50 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  Така. Най-добре да се хванат за ръчичка. И да се ометат и двамата. В пакет. Единият изби рибата с кадровата си политка(дянковчето, деса умното, менда - за начало о тези стигат), а другият го избраха за едно, а той каканиже друго. В пресизборната да беше казал, че е натовски генерал. И да беше изкопал финландците, бимбинистанците и марсианците, дето са участвали в руско-турската. И щеше да гледа президентство през крив макарон! Нищо. Още не е късно! Само да не удари дъното, като плевлю! Да се омете там по по-достоен начин!

  На агитката не отговарям! А на бивши и настоящи доносници хептен!
 51. 51 Профил на Поручик Балканец
  Поручик Балканец
  Рейтинг: 464 Весело

  Спомням си един откъс от "Швейк" на Хашек:

  "Подпоручик Дуб се отдалечи, мърморейки:

  — Ние пак ще се срещнем при Филипи!

  — Какво каза? — обърна се Юрайда към Швейк.

  — Абе определихме си среща някъде при Филипи. Те, господата де, обикновено са педерасти."
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------

  Не че ги имам тия за такива, ама като стана дума за Филипи, та се сетих...

 52. 52 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4299 Весело

  Защо ли всичките червени тролове не харесват написаното от Тони !?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 53. 53 Профил на Поручик Балканец
  Поручик Балканец
  Рейтинг: 464 Весело

  До коментар [#52] от "Храбър":

  Мене ли визираш, душко?

 54. 54 Профил на Поручик Балканец
  Поручик Балканец
  Рейтинг: 464 Весело

  До коментар [#52] от "Храбър":

  Къде видя отношение към написаното?

 55. 55 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 460 Неутрално

  За по-качествен диалог между двамата "големи" бих препоръчал на Тони Николов да покани д-р Михайлов и двамата да го изсимулират...

 56. 56 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  "За миг на един от прозорците се мярва лице с мускетарска брадичка..."  Ху,з дъ мен?

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 57. 57 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 2007 Весело

  Многоуважаемият Тони Филипов е писал горното на няколко чаши тежко червено и малко преди да заспи неволно е кликнал send до редакцията...... друго обяснение няма.
  —цитат от коментар 8 на voodoo_child


  Ха, ха, ха д-р Тони ще те увековечи в неделя а може и риза да поиска да му купиш или по-вероятно домаджана домашна пукница. :-)

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK