Без прецедент: прокурори казват на съдии какво да правят

Без прецедент: прокурори казват на съдии какво да правят

© Анелия НиколоваНезнание от страна на прокуратурата какви проверки може да прави Върховният касационен съд или обявяване на война на Лозан Панов?


Този въпрос събужда съобщението на Специализираната прокуратура, което дойде веднага след като Върховният касационен съд (ВКС) огласи започването на проверка в Апелативния специализиран наказателен съд (АСпНС) на делата по мерките за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова.


В писмото, което според магистрати няма прецедент, до председателя на Апелативния специализиран съд шефовете на Специализираната и Апелативната специализирана прокуратура Димитър Петров и Николай Найденов, заедно с наблюдаващия делото прокурор Илиян Рангелов и апелативния им колега Тихомир Стоев мотивират искането си да не бъде предоставено на проверяващата комисия от ВКС дело 2617/2018 г. за мерките за неотклонение на Иванчева и Петрова до произнасянето по протеста на прокуратурата "с цел безпристрастно решаване".
Проверката на ВКС няма отношение към решаването на делото,
проверява се спазването на закона


В заповедта на председателя на ВКС Лозан Панов за назначаването на проверката изрично е посочено, че тя трябва да установи "администрирането на документацията, постъпването на документите в апелативния спецсъд, регистрирането и образуването на въззивните дела, как е избран съдията докладчик и членовете на състава".


Тези правомощия на Върховния съд произтичат от чл. 114, алинея 1 на Закона за съдебната власт (ЗСВ) и нямат отношение към произнасянето на съдиите по същество - дали да променят мерките за неотклонение на двете жени. Комисията на ВКС не проверява който и да е съд дали правилно или неправилно решава делото - това може да каже само инстанционният контрол - по-горният съд, и процедурата е строго регламентирана в Наказателно-процесуалния кодекс.


С други думи - предложението на прокурорските ръководители до председателя на апелативния спецсъд да не предоставя делото за проверка не може да бъде мотивирано "с цел безпристрастното му решаване". Казано иначе - писмото до председателя на апелативния спецсъд означава той да избира - дали да спази закона, или да послуша прокуратурата.


Въпросът е дали прокурорските ръководители и наблюдаващият прокурор, както и апелативният, които са подписали предложението до съда, не знаят азбучните правила на закона и кодекса, по които работят. Отговорът на този въпрос ще определи и отговора на въпроса в началото - война срещу Панов или просто... незнание?


Макар че има и трета хипотеза: дотолкова да са пренебрегнати правилата, че да не е за показване на никои проверяващи, дори да не бяха изпратени от Лозан Панов...


Докъде е стигнал произволът и има ли сили съдът да остане генералният арбитър, сега ще покаже самият председател на апелативния спецсъд Георги Ушев.


Безспорният факт засега е този - че писмото на прокуратурата до председателя на апелативния спецсъд е без прецедент: прокурори да указват на съдии как да постъпят! Затова такова писмо, независимо дали председателят Ушев ще откликне, или ще събере кураж да изпълни закона, е по-скоро символен знак докъде може да стигне офанзивата срещу съда.


Писмото е прецедент, който би събудил незабавно дебат сред всички власти във всяка държава, в която има работеща конституция и върховенство на закона. У нас надали ще направи впечатление на властите, ако въобще разбират и се интересуват за какво става дума.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (43)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3913 Неутрално

  "...не знаят азбучните правила на закона и кодекса, по които работят?"  И много други неща не знаят, но затова са безценни за "Системата"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 2. 2 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Да не стане като с доходите?
  Само питам.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 3. 3 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Тези, "специализираните", наистина решиха, че стоят над закона, но и няма кой да им каже, че не е така. Освен Лозан Панов. Господ здраве да му дава и сили да устои срещу мафията, която всякак се опитва да го мачка!

 4. 4 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Точен е изводът на Владимирова:
  "Докъде е стигнал произволът и има ли сили съдът да остане генералният арбитър, сега ще покаже самият председател на апелативния спецсъд Георги Ушев."
  Ще им гледаме сеира!
  Браво на Панов!

 5. 5 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 706 Разстроено

  Ми така са им казали на лекция в "Симеоново"...

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 6. 6 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 407 Неутрално

  И аз имам чувството, че ЦЯЛАТА ПРОКУРАТУРА е завършила право в МЕИ, Симеоново, Свободния или Библиотекарския.

 7. 7 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  Няма да спра да питам правилно ли разбирам съдебният процес? В съдебният процес има ТРИ страни: Обвинение, Защита и независим от двете страни арбитър? Ако е така не разбирам защо Висшият съдебен съвет има представители и от съда и от обвинението? И още два свързани въпроса: Защо няма представители на Защитата във Висшият съдебен съвет? И въобще каква е причината Арбитъра да бъде контролиран от едната страна ( в случая прокуратурата)?

 8. 8 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Доколкото прочетох казват, че са загрижени да не се повлияе на изхода на делото. Пак бият Паниковски.

 9. 9 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Да не стане като с доходите?Само питам.
  —цитат от коментар 2 на О, ко ма напрай!


  Крякане му е майката...

 10. 10 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 761 Неутрално

  бандитска държава, бандити прокурори, бандити съдии и най-отгоре ало, ваньо!

 11. 11 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 706 Весело

  До коментар [#8] от "Jumbo тъп":

  И до толкова не си прочел, щом ти го...казват.
  Ма не четеш ба-а-авно,все бързаш да крякаш.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 12. 12 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  До коментар [#7] от "stanislavdi":

  Защото прокуратурата е част от съдебната система по съветски модел. Трябва да бъде извадена и да бъде към министерство на правосъдието.

 13. 13 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  Кураж, Ушев! Няма страшно, най много да те отзоват после от делото, НАП да направи проверки на родата до девето коляно, но важното е, че хората ще те запомнят като съдия, спазващ закона!

 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2962 Весело

  разбира се , че не Панов води война с прокуратурата.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3384 Неутрално

  разбира се , че не Панов води война с прокуратурата.
  —цитат от коментар 14 на дерибеев


  Пак не си разбрал!
  Войната със самозабравилата се прокуратура (не случайно наречена цацаратура) се води от много хора, но понеже само Панов е на позиция да ви прави сечено (на други места сте наредили все ваши хора), вие сте се юрнали и да го гоните!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 16. 16 Профил на Мартин Константинов
  Мартин Константинов
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Тая пък пак!!??Предполагам,че е заможна реститутка,за поддържа винаги крайните десни маргинали.

 17. 17 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 434 Неутрално

  А, дали някой иска да не се прави проверка по назначението на Апелативния специализиран съд ?Лично аз съм много любопитен,кой се разпореди, назначи и на какъв принцип за рекордно време състава на апелативния специализиран съд,който отмени решението на съдията Хинов.

 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2962 Неутрално

  До коментар [#15] от "Храбър":

  пример за героично поведена битка от Панов нямаш подръка разбира се.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Баси, в регион дето Л. Панов е епичен херой, ми, нема изблъсък... Терминът "изблъсък" ми е от казармата на Т.Ж... Мнооо е точен.

  roo
 20. 20 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4655 Неутрално

  До коментар [#5] от "arnautsky":

  По-скоро такива са инструкциите от Библиотекарския! А пък и Цацаров нали Баце "си го избра"! А и според Цецка РабФакова "съдебната реформа е приключила успешно"!

 21. 21 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Ето за това Прокуратурата трябва да е извън Съдебната власт а министър на правосъдието да е и Главен прокурор и да носи наказателна отговорност а и ЛУСТРАЦИЯ!

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 22. 22 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4655 Неутрално

  До коментар [#14] от "дерибеев":

  Май е обратното, дерибейка! Прокуратурата води война с Панов!

 23. 23 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  Важното е, че винаги можем да смаем света.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 24. 24 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "Съдии, с които 24 часа разговаря, обявиха че това е безпрецедентен натиск върху апелативния спецсъд. Те са готови да сезират Висшия съдебен съвет и инспектората към него, за да защитят независимостта си."
  https://www.24chasa.bg/novini/article/7176557

  Толкоз за "либерализма" на Лозан Панов и сподвижниците му.

 25. 25 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2962 Неутрално

  До коментар [#22] от "vassilun":

  точно това твърди и статията , която също разбира се не води война с Цацаров.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 26. 26 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "Съдии, с които 24 часа разговаря, обявиха че това е безпрецедентен натиск върху апелативния спецсъд. Те са готови да сезират Висшия съдебен съвет и инспектората към него, за да защитят независимостта си."https://www.24chasa.bg/novini/article/7176557 Толкоз за "либерализма" на Лозан Панов и сподвижниците му.
  —цитат от коментар 24 на plebs


  Тези съдии нямат ли си имена?

 27. 27 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5865 Неутрално

  Вишински не спи :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7416 Неутрално

  Дотам сме я докарали, държавното обвинения да се мъчи да влияе на независимия съд. Къде спи ЕК, когато пише докладите си за България.

 29. 29 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2575 Любопитно

  "В заповедта на председателя на ВКС Лозан Панов за назначаването на проверката изрично е посочено, че тя трябва да установи "администрирането на документацията, постъпването на документите в апелативния спецсъд, регистрирането и образуването на въззивните дела, как е избран съдията докладчик и членовете на състава". Тези правомощия на Върховния съд произтичат от чл. 114, алинея 1 на Закона за съдебната власт (ЗСВ)..."

  Петинка пак реши да обяснява как точно да се приложи законът. Спомням си, че след костинбродското активно мероприятие тълкуваше разни норми и даваше съвети на един от актьорите с главни роли в него - др. Цацаров как да вкара Цветанов и Борисов в затвора, хаха...
  Ами да четем тогава и да видим кой сега се ползва от услугите на взелата се твърде насериозно авторка. И защо. На пръв поглед проблеми няма. Всичко е записано в закона, особено ако не знаеш как да го четеш.

  Закон за съдебната власт
  Чл. 114. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 2016 г., в сила от 09.08.2016 г.) Председателят на Върховния касационен съд осъществява общо организационно и административно ръководство на Върховния касационен съд, като:
  ....
  9. извършва лично или възлага на съдия от Върховния касационен съд проверки на организацията на дейността на съдиите от апелативните съдилища;
  10. свиква съдиите от Върховния касационен съд и от апелативните съдилища за обсъждане на докладите от проверките;
  ....

  И така, поставят се два основни въпроса:
  1. Представлява ли "проверка на организация на дейността на съдиите от апелативните съдилища" написаното в заповедта на Панов или това е поредният опит на Лозю да се намеси с административни методи в конкретното дело на любимата на Кадиев и други червенюги бивша кметица и още по-бивша фризьорка. Има ли право председателят на ВКС да изисква дела и да ги "проверява" в кабинета си, щото е ясно, че законът не му позволява да се намеси в тях, включително да злоупотребява с правомощието си по чл.114, ал.1, т.9 от ЗСВ по определения, с които съдът се произнася окончателно. Както се вижда от първото изречение на разпоредбата, това, заради което се прави проверката, трябва да има общо с работата на съдиите, секретарите и деловодителите на конкретния съд по всички дела. Задължително е задачата да има общо с работата на ВКС и да не е свързано с конкретни казуси, тъй като все пак председателят на ВКС не може да кадрува и наказва съдии от други съдилища. Всяко друго намерение би било недопустимо и скандално.
  2. Как е формулирана заповедта на Панов, ако се съди само от нормите на българския език. Тук е зарито кучето, бих казала. "Администрирането на документацията, постъпването на документите в апелативния спецсъд, регистрирането и образуването на въззивните дела, как е избран съдията докладчик и членовете на състава". Ако първата част от задачата на проверката отговаря точно на закона, то да се попитаме ли какво е мястото и смисъла на употребените в единственото число членуваните думички "съдия-докладчик" и "състав"? Не насочват ли внимателния читател към факта, че цялата работа е съдията, членовете на състава, а и председателят на специализирания съд да се почувстват заплашени от някакъв вид контрол от страна на единия от "големите" във ВСС върху едно конкретно дело и едно конкретно определение?!
  3. Даже да допуснем, че Панов има основание за някаква проверка върху делото на Иванчева, какво ще направи, даже и да има някакво нарушение на някого в организацията на работата и избора на съдии за конкретния състав? Предвиденото в т.10 на ал.1? Този въпрос няма отговор, защото все пак не може да има повече власт от тази, дадена му от ЗСВ. Нито има право да наказва съдиите от апелативните съдилища, нито може да ги мъмри на всеослушание. Просто е направил поредния си политически ход и му е време за... сваляне на тогата заради явна политическа ангажираност и опит да се намеси в начина на взимане на решение на независимия АСпНС.
  Може пък да е за добро - Петинка може да го "отвори" как се пише по вестниците, тъй и тъй шефката му с хонорарите - др. Гочева, рие с копита от нетърпение.
  Ще имаме нужда от истински юрист, който да ни светва за бъдещи случаи с патос, не по-малък от този на Знамето, хаха...

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 30. 30 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1101 Весело

  До коментар [#29] от "Грозде":
  Лозю, Плевню - така се опитвате да омаловажавате достойните българи, които работят за европейска България. А другите са другарят Цацаров, другарката Нинова, другарят Доган, другарят Сидеров, другарят Пеевски и так дале.:)

 31. 31 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Чакайте младите, умните и можещите да се върнат в страната на прокурорския произвол!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 32. 32 Профил на oxw21556150
  oxw21556150
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Браво на Лозан Панов! Но, хора, мисля, че сме на крачка от диктатура.... Два примера:

  1. На мой познат детето му е взето от държавата България с мотив, че той и жена му не могат да се грижат да него и е настанено в приемно семейство. Преди два дена той се явява в райония съд в град София по дело, водено от него във връзка с възстановяване на неговите родителски права. Още при влизането си в залата на делото съдийката го уведомява В присъствието и на свидетел (!), че ще бъде арестуван за 7 денонощия с мотив, че е обществено опасен на основание отправени заплахи към длъжностно лице... По думи на свидетеля, който е мой приятел, в залата имало двама полицая и през цялото време гражданинът се е държал напълно нормално. Как е възможно да отидеш на заведено от теб дело в български съд срещу държавата и да те арестуват? Ако си виновен или има подозрения за това (факти), се прилагат съответните законови мерки ... И не е ли прокурор лицето, което може и трябва да постанови задържане?

  2. Мой приятел от няколко години води дело срещу държавата за това, че фирмата му е умишлено доведена до фалит, като е поощрявана нелоялна конкуренция на друга фирма, която в крайна сметка придобива целия му бизнес. Как е възможно след години дела и обжалвания, Апелативния съд във В. Търново да разпореди този човек да влезе в психиатрична клиника за 3 (ТРИ) месеца без да е налице психиатрична експертиза?! Съгласно определението на съда той е луд и трябва да се лекува... Но, този мой приятел повече от година е на свобода и не изтърпява "лечението си", а интересното е, че никой не го и търси... Може ли да си представите как се чувства този човек? Та той от една година не се прибира вкъщи и живее на квартира от страх, че някоя вечер може са дойде полиция и са го арестува... Нормално ли е това? Вчера с него отидохме да вземем епикриза от центъра за психично здраве в София, с която той доказва, че е нормален. Въпросът е, че той няма как да възобнови делото и да отмени решението за настаняване в лудница! Разбирате ли? Къде отиде демокрацията? Всеки от нас може да попадне в такъв клопка и излизането е много много сложно..

 33. 33 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 488 Любопитно

  Малко е странно защо цялата съдебна система се занимава с Иванчева!?!?
  Марковски лично и е адвокат.
  Манолова също....
  Всеки момент очаквам Йончева да заснеме филм за нея , а Нинова да организира " спонтанен " протест....

 34. 34 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Няма да спра да питам правилно ли разбирам съдебният процес? В съдебният процес има ТРИ страни: Обвинение, Защита и независим от двете страни арбитър? Ако е така не разбирам защо Висшият съдебен съвет има представители и от съда и от обвинението? И още два свързани въпроса: Защо няма представители на Защитата във Висшият съдебен съвет? И въобще каква е причината Арбитъра да бъде контролиран от едната страна ( в случая прокуратурата)?
  —цитат от коментар 7 на stanislavdi


  По принцип си прав, но ако един съдия наруши закона, окй точно трябва да му повдигне обвинение?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 35. 35 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Това ни е прокуратурата, която според нейния №1, едва ли не е за пример, върши си чудесно работата и само тези преди нея (МВР и следствие) и тези след нея (съдът) пречат да имаме прекрасна правосъдна система.
  Без коментар.

 36. 36 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4232 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Нормално за нелустросани посттоталитарни номенклатурски гета...

  Прецедент ще е, ако съдия нареди на прокурор:
  Представете на съда читава защита на законни права и интереси.

  "Без прецедент: прокурори казват на съдии какво да правят"

 37. 37 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Цацаратурата се е самозабравила. Явно някои от тях не знаят Закона, като е престъпно те да заемат такива постове. Други, още по-лошо, може би го знаят, и съвсем съзнателно го нарушават. А това е умишлено престъпление. Не знам къде точно такива прокурори са получили юридическото си образование. Като знам обаче правните им познания от полученото тук образование, ме е страх да отида на лекар.

  vesela
 38. 38 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  В правото всичко е точно подредено - отличниците стават съдии, двойкаджиите - прокурори, а тарикатите - адвокати. Оттам и класификацията - право, прокурорско право и право на парите.

 39. 39 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Наистина става все по -тъпо.Едни престъпници хваната с парите "на калъп" както се казва изведнъж се превръщат от престъпници в жертви.Не съм фенка на прокуратурата и на абсолютно безконтролната и власт ,но все пак жениците са искали подупк и подкуп им е бил даден.Не го намират в моята кола ,а в тяхната.Парите се искат и се дават не за да направи някой друг нещо-филанкашията ,а точно да се пуснат задържаните от другарката Иванчева преписки.Тя е в килиякато всички други.Нито помалка нито по голяма.

 40. 40 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Прокуратурата игра незавидна роля при случая ктб. С действията си докара опашките. Сега действа безобразно спрямо двете жени. Що за институция е това?

  Мърфи е оптимист!
 41. 41 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар № 29 - Грозде

  Видно е, че си колега-юрист, но вероятно си адвокат, защото на такава словесна полюция, в която нищо не се казва, а само се правят необосновани, завоалирани намеци, е способен само един "достоен и доблестен" адвокатин :)
  В правомощията на председателя на ВКС е посочено, че "може да възлага на съдия от Върховния касационен съд проверки на организацията на дейността на съдиите от апелативните съдилища" и точно това е възложено. Защото е ОЧЕИЗВАДНО, че действията на АСНС не винаги се базират на закона, а предимно на желанията на прокуратурата. И е важно и необходимо, поне за радетелите на нормалното и що-горе безпристрастно правораздаване, да има яснота дали са спазени ОРГАНИЗАЦИОННО правилата за случайно разпределяне на делата и други подобни принципи, а не самото предстоящо решение. Защото е ясно по случая, че ако има решение от правна гледна точка ще е поръчково, а не мотивирано, защото "мотивите" ги знаят само от прокуратурата .... :):):) Но адвокатите си знаят своето, най-вече когато трябва да защитават статуквото :) Защото е най-лесно да защитаваш "силните на деня", а не да си на страната на правото и справедливостта!
  И вместо да се опитваш да анализираш действията на Лозан Панов, опитай се да анализираш, от камбанарията на принципа на разделението на властите, откъде-накъде аджеба, разни-ми-ти-тъпи-като-гъски прокурори ще "препоръчват" съда да не предава документите в абсолютно нарушение на закона, на имащ правото да го контролира негов висшестоящ орган? Т.е. представители на едната власт предлагат на представителите на друга власт да не спазват принципа на йерархичност ... :)
  И би ли бил така любезен да попиташ тези 4-ма "хубавци" от прокуратурата, ако Цацаров им поиска дадена преписка, те дали ще използват същите аргументи, за да откажат да му я предадат? :):):)
  "Остави, имаш желание" - както казваше старшинката едно време ... Който може да мисли адекватно вижда ЯВНОТО желание на прокуратурата да ПРЕВИШИ БЕЗНАКАЗАНО правата си, подтиквайки към явно нарушение на закона съда!! Който не може - и хапчетата не помагат ... :):):)

 42. 42 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Прокуратурата има огромни права -неслучайно Татарчев го каза-над мен е само Господ.Същото го правеше и Филчев.Никой ,освен прокуратурата не може да привлече някого като обвиняем и да внесе обвинителен акт в съда.Което значи че-ако 3ма човека извършат заедно едно престъпление и няма читави доказателства ,тогава прокурорът натиска и тримата кой ще стане свидетел да натопи другите двама.Единият се пропуква и започва да пее-да свидетелства.После всички виждат ,че от трима престъпници единият са го помилвали в прокуратурата и започва данадига глас.Да ама не-прокурорът е казал,че ще го "оправи" и край-престъпникът си остава ненаказан.Което доказва моята теза-прокурорът е по-важенот съдията.Ако той реши да те оправя-да ти направи чадър,твоето дело никога не влиза в съда.Оттам до корупцията е само една крачка и то съвсем малка.

 43. 43 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 757 Неутрално

  В писмото, което според магистрати няма прецедент, до председателя на Апелативния специализиран съд шефовете на Специализираната и Апелативната специализирана прокуратура Димитър Петров и Николай Найденов, заедно с наблюдаващия делото прокурор Илиян Рангелов и апелативния им колега Тихомир Стоев мотивират искането си да не бъде предоставено на проверяващата комисия от ВКС дело 2617/2018 г. за мерките за неотклонение на Иванчева и Петрова до произнасянето по протеста на прокуратурата "с цел безпристрастно решаване".

  Хващам се на бас, че горепосочените ,,прокурори" са кадри на Симеоново.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK