Долу Ленин!

Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ (вдясно), и Иван Гешев, зам. главен прокурор

© Надежда Чипева

Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ (вдясно), и Иван Гешев, зам. главен прокурорТекстът е публикуван в "Редута" и "Дневник" го препечатва със съгласието на редакцията.


1917-а, Петербург. Стар декабрист лежи, внучката му гледа през прозореца.


– Женя, какво става? Какъв е този шум навън?
– Революция, дядо!
– Така ли? А кои са? Какво искат? За какво се борят? – вълнува се старият революционер.
– Болшевики, дядо! Искат равенство! Борят се да няма богати!
– Странно! И ние едно време се борехме за равенство, но искахме да няма бедни
Когато болшевиките преобръщат социалното устройство с главата надолу, този анекдот се превръща в самата реалност. Банките са национализирани, частната търговия е забранена, а върху търговците е ударено позорното клеймо "спекуланти". През декември 1917 г. Ленин вече публично призовава за "борба на живот и смърт срещу богатите". Заможните семейства са принудени да споделят жилищата си с бедните и често дори се местят в стаята на прислугата. По улиците някогашните аристократи метат тротоарите или продават кибрит, за да свържат някак двата края.


В това време политическата милиция в лицето на Чрезвичайната комисия взема заложници, докато не си платят данъците. Сетне и направо пристъпва към екзекуцията им, за да не създават излишни проблеми. Прословутият Ф. Е. Дзержински дори обяснява: "ЧК не е разследваща комисия, съд или трибунал. Тя е бойна структура на вътрешния фронт на гражданската война. Тя не съди, а нанася удари. Не прощава, а разрушава." И наистина, постепенно царската съдебна система изчезва и на нейно място се появяват болшевишките народни съдилища, където селските тълпи се захващат да измислят закони


Сто години по-късно мечтата на чекистите е напът да се осъществи в целия си блясък. При това не в Русия, където на 20 декември все още се отбелязва Денят на чекиста, а в една членка на ЕС, чиито управляващи се кълнат в ценностите на демокрацията и принципите на пазарната икономика. Дотолкова искрено, види се, че чак внесоха проект, в който се предлага проверките за конфискация да могат да продължават вечно.


Разбира се, целта на мероприятието е повече от прозрачна -проверяваните да живеят в непрестанен ужас, че всеки момент вездесъщата КПКОНПИ ще запорира имуществото им. Отгоре на всичко проектът беше внесен от председателя на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов само дни след тълкувателното решение на ВКС, че няма как да има процедура по гражданска конфискация, ако проверяваният е оправдан или разследването срещу него е прекратено. Излизайки с мотива за "необяснимото богатство", правните мислители от ГЕРБ не просто настояха за подобен абсурд, ами по същество възродиха идеите на Феликс Едмундович за бойната структура, която не прощава, а разрушава. И даже нещо повече, доколкото в ръцете на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество ще бъде концентрирана такава власт, каквато някогашните чекисти не са и сънували.


В превод това ще рече, че срещу всеки може да започне процес по конфискация, стига прокуратурата да му повдигне някакво обвинение. Същевременно се допуска широк кръг от възможни престъпления, но и да не бъдете осъден, тормозът ще продължи, тъй като проверките на КПКОНПИ няма да са обвързани с конкретни срокове. Точно обратното – вие оставате заподозрян, докато някой ужким се опитва да доказва вината ви, така че да ви държи "на каишка" пет, десет, двайсет години, а защо не и до края на живота ви. Което, впрочем, е чудесно средство за разправа с политически противници и изобщо с несъгласните и недоволните от методите на управление, чийто болшевишки привкус става все по-натрапчив.


Ако идеята се осъществи, не би трябвало да има съмнение, че институционалната машина за репресии (по "Капитал") ще заработи на пълни обороти. На практика с нея се задраскват и изхвърлят в кошчето няколко основополагащи правни принципа накуп, като се започне от презумпцията за невиновност, мине се през защитата на частната собственост и се стигне до давността. За сметка на това обаче явно ще се действа на принципа, формулиран от Георги Димитров през януари 1945 г.: "И никакви съображения за хуманност и милосърдие не трябва да играят каквато и да е роля!". Неслучайно с тази прословута негова заръка от Москва до ръководството на Българска работническа партия (комунисти) в София започват процесите на "Народния съд", върху който е оказвана пряка политическа намеса. "Народните" съдии и обвинители са предлагани от съответните комитети на Отечествения фронт, а присъдите на централните състави са решавани директно от Политбюро на БРП (к), неизменно включвайки и конфискация на имуществото. Така новата власт се сдобива и със сериозен ресурс, смачквайки икономически и финансово по-предприемчивите и успелите, защото "процесите трябва да послужат за тяхното превъзпитание", както диктува Димитров от Москва.


Е, надали походът на дивото правосъдие ще добие чак такива размери, но е факт, че се прави крачка тъкмо в тази посока. Тезата за отнемане на имущество дори ако притежателят му е оправдан от съда, е сама по себе си отрицание на правосъдието, а развиването й от председателя на КПКОНПИ, градирало в синхрон с внасянето на проект от страна на управляващото мнозинство, издава смущаващ манталитет. Като добавим към офанзивата и натискът върху председателя на ВКС, чиято гражданска колегия имаше неблагоразумието да прояви несъгласие с втрещяващото хрумване, работата става зловеща. А припомним ли си медийните нечистотии, които се изляха върху Лозан Панов, последвани от призовка да се яви на разпит в същата КПКОНПИ по започналата срещу него проверка, аналогиите с ЧК и "народните комитети" никак даже няма да изглеждат пресилени.


Съвсем логично, накрая и съдийската колегия на Висшия съдебен съвет задейства така жадуваната процедура по отстраняването на Панов, предавайки го на Инспектората на ВСС, който трябва да установи дали е накърнил независимостта на съдебната власт или да. При това, забележете, с проверка на решение на апелативния спецсъд, каквато шефът на ВКС има правото да разпореди, и най-вече проверка, установила нарушение на закона от страна на въпросния апелативен спецсъд! Потресаващ парадокс, който обаче свидетелства за състоянието на съдебната ни система, та на човек му идва да възкликне като онази възрастна селянка, видяла за пръв път камила в Московския зоопарк: "О, божичко, вижте какво са направили болшевиките на този кон"


Близко до ума е, че има пряка връзка между напъхването на правосъдието в уродливия костюм на извънредното законодателство и предстоящите избори за Европейски парламент и преди всичко за местна власт. По този начин над държавата се налага тотален контрол, така че изборът пред всеки бизнесмен, да речем, ще е или да "подкрепи" когото трябва, или да си има сериозни неприятности с "проверяващите органи". Тъй като те винаги могат да открият нещо нередно, ако ще и да си изряден, далеч по-здравословно е да се снишаваш и да слушкаш, че даже чат-пат да манифестираш срещу опозицията, вместо да предизвикваш гнева на Железния Феликс. И нямам предвид само шефа на КПКОНПИ, който иначе си позволява да заплашва народните представители, указвайки им как да гласуват с подхвърляния от рода: "По това ще разберем кой има от какво да се притеснява и ще си направим извода" и "Всички трябва да покажат кой застава зад нас, зад гражданската конфискация и борбата с корупцията". Доколкото Пламен Георгиев говори за "нас", т.е. от името на управляващите, той само свежда предупреждението да имаме предвид какво ни чака, ако решим нещо да се мръщим и мрънкаме в знак на несъгласие с меко казано авторитарния стил на управление. Ще те смачкамЕ, казва той, и сочи – ето, и шефът на ВКС не е недосегаем, и народните представители не са защитени. Кютай си и трепери, да не видиш зор, защото здравата ръка е и дълга. "Тя не съди, а нанася удари", в резултат на което можем да те изкараме не само престъпник с "необяснимо богатство", а направо двугърба камила


"Сега е моментът за национализация, държавата да изземе нетрудовите доходи на буржоазията. Народът трябва да стане собственик на фабрики и юзини, мелници и молове, яхти и банки. Да се изготви петилетен план, който да изпълним за четири години". Такива смешки се родиха още през март 2010 г., когато се роди хрумването за данък "лукс", а премиерът Борисов обяви: "Пипаме големите заплати, големите имоти, за да може по време на криза солидарно да понесем тежестта". За малко да си помислим, че наближава 9 септември, пък той бил предвиден да се случи осем години по-късно. И, за съжаление, не като шега, а като съвсем реална заплаха за натиск, рекет и разправа. Защото намерението е точно такова, повтарям, не и въздаването на справедливост за незаконно забогателите, каквото е невъзможно с погазването на правото.
Ей, като стана дума за смешки и преди да са започнали да арестуват за вицове, да ви разкажа друг анекдот от 1917-а:


Търговецът Яков паднал в реката, а не можел да плува. Двама чекисти чули виковете му за помощ и дотичали, но щом видели, че е спекулант, отказали да го извадят.
-Помогнете ми, не мога да плувам! – дерял се Яков с цяло гърло.
-Ами тогава ще се удавиш! – хилели се чекистите.
Не щеш ли, спекулантът се провикнал със сетните си сили:
-Долу Ленин! Долу Владимир Илич!
И вече нямало как – чекистите се хвърлили, за да го арестуват.


Та понякога едно "Долу Ленин!" може да ви свърши работа, това искам да кажа. Номерът обаче е да знаете кога да извикате, а ми се струва, че този момент е не след като, а преди цялата държава да падне в реката. Много, много преди някой да се e поставил над съд и закони. Над всякакви правила и принципи, по милиционерски грубо, разпореждайки се не просто с жилището ви, а с вашия живот. Ако не друго, да извикаш "Долу Ленин!", поне е форма на себеуважение, нали така?


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (131)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7623 Неутрално

  ЧК на кого ли ми прилича.

 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7623 Неутрално

  "ЧК не е разследваща комисия, съд или трибунал. Тя е бойна структура на вътрешния фронт на гражданската война. Тя не съди, а нанася удари. Не прощава, а разрушава."
  Дзерджински.

 3. 3 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 538 Неутрално

  уважаемата Русева се завръща на страниците на Дневник - вече и ултрачервените автори са Добре дошли, след като парите на мафията са в опасност!

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 4. 4 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 279 Весело

  Много приятен за четене текст, с нелицеприятни препратки към тъжната история, но тя наистина се повтаря, само артистите са други ...

  П.С.: Екземплярите на снимката имат IQ ОБЩО не повече от 40, гаранция :):):) Лошото е, че и голяма част от тези, които защитават глупостите за гражданската конфискация като самостоятелен метод за репресия ИЗВЪН наказателното производство, както и поръчковите действия на кпконпи, притежават не по-висок коефициент на интелигентност, но ... какво да се прави, това е действителността у нас ... :):):)

 5. 5 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 927 Весело

  "Долу Ленин!"

  Ленин-Сталин-Димитров!

  В Русия съм! В Русия съм!
 6. 6 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Феновете на масовата приватизация са притеснени сериозно.
  Дали пък нарушенията на договорите и процедурите не дават предпоставки за това.
  Защото не е само Банев...

 7. 7 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 927 Весело

  "На практика с нея се задраскват и изхвърлят в кошчето няколко основополагащи правни принципа накуп, като се започне от презумпцията за невиновност"

  Презумцията за невинност е само за наказателни дела.
  В административното право има обратнат апрезумция=за виновност. Затова като ви напишат акт вие трябва да доказвате, че сте невинен!

  В Русия съм! В Русия съм!
 8. 8 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2492 Весело

  До коментар [#3] от "hhhuuunnnn":

  Ами ултрачервени автори в ултрачервена медия. .. замаскирани като уждесни. Идеята е такава : ние сме демократи против незаконно забогатяване ама не се отнася до нас... Те са като настрадин ходжа дето все броял магаретата и все различно излизали. Като бил на самаря с едно по-малко му излизали. Та хитър Петър му казал че има едно магаре на самаря и сметката е точна.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 9. 9 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  ГЕРБ са бандити и следва да бъдат изхвърлени от властта !!!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Е, не... Дневник, извъртете един джойнт венчър с вестник Дума, да му се не види, защо играете на дребно? Кого сте се хвърлили да защитавате с тези жални вопли? Христо Бисеров ли? Кой честен гражданин може според вас да пострада от този закон? Коя светла личност?

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#10] от "АзКлавдия":

  Не е задължително да е честен.
  И не е задължително да е от Разград.

 12. 12 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  До коментар [#7] от "Веселин Дечев":

  Вие сте ЛУД.
  В наказателното, в административното и в административнонаказателното Е ВАЛИДНА ПРЕЗУМПЦИЯТА за НЕВИНОВНОСТ.
  Единствено и само в гражданското право и по-точно ЗЗД, виновното поведение се предполага до доказване на противното.
  И това е с цел защита на собствеността.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 13. 13 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 927 Весело

  При положение, че се откраднаха милиарди не разбирам защо народът да не хване тоягата и да не конфискува ако ще и в нарушение на буквата на закона??
  Ся, не ми обяснявайте, че 1917 или 1944 богаташите са забогатяли с труд и пот на чело и са били честни и почтени!

  В Русия съм! В Русия съм!
 14. 14 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Неутрално

  ". Дотолкова искрено, види се, че чак внесоха проект, в който се предлага проверките за конфискация да могат да продължават вечно."
  Да , перманенттна превенция на корупцията , неплащането на данъци, приходи и добивки следствие на незаконни сделки, или такива , които водят до изнасяне от държавата на капитали, дали в банки, дали в имоти, фирми и пр.
  Така че, докато има гяволи, дето успяват да излъжат с-та,трабва да има и проверки.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 15. 15 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 927 Весело

  До коментар [#7] от "Веселин Дечев":Вие сте ЛУД.
  —цитат от коментар 12 на ironhorse


  Абсолютно луд!

  В Русия съм! В Русия съм!
 16. 16 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  До коментар [#15] от "Веселин Дечев":

  Ми те такива са били комунистите :
  прости, бедни, злобни, завистливи, страхливи, но като са в глутница са способни на нечувани жестокости … Газдов и Гогов от Белене, дето са убивали хора - политически противници на комунизма, и са хранели с телата прасета …

  Няма държава прокопсала с комунизъм … пресен пример Венецуаела.
  Крайно време е да излизаме на протести иначе ГЕРБ ще ни избие един по един.
  Долу Борисов и съд за цялата пасмина водеща противодържавна дейност срещу народа си.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 17. 17 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2074 Весело

  Търговецът Яков паднал в реката, а не можел да плува. Двама чекисти чули виковете му за помощ и дотичали, но щом видели, че е спекулант, отказали да го извадят.
  -Помогнете ми, не мога да плувам! – дерял се Яков с цяло гърло.
  -Ами тогава ще се удавиш! – хилели се чекистите.
  Не щеш ли, спекулантът се провикнал със сетните си сили:
  -Долу Ленин! Долу Владимир Илич!
  И вече нямало как – чекистите се хвърлили, за да го арестуват.
  —цитат от коментар 0 на статията


  85% от болшевишката управляваща клика са с оригинални
  еврейски имена!
  Та едва ли точно "Яков", се притеснявал от тях!
  Трябваше да сложат някое друго име (не еврейско), та вица да стане баш истински!

 18. 18 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 538 Неутрално

  впрочем "умните и красивите" ще преглътнат ли гордоста си и да приемат тая, дето ги плю, както и Дачков не ги е плюл, щом като се възправя в защита на парите на "правилната" мафия

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 19. 19 Профил на goodman69
  goodman69
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Любослава Русева, Стойко Тонев/Д-р Филипов/, Веселина Седларска и Петя Владимирова - това са стойностните автори, които пишат редовно. Чест прави на Дневник, че отново дава трибуна на едно от най-талантливите ни пера.

 20. 20 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  През декември 1917 г. Ленин вече публично призовава за "борба на живот и смърт срещу богатите".
  ____________
  Да не говорим ,че никъде не се говори за авоарите на Иператор Николай II, както и на още няколко стотин руски богаташи... товарщ Ленин е изпратен от банкерите на Цюрих да прави революция а после освен няколко бижута Фаберже нищо друго не излиза на яве!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 21. 21 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 701 Неутрално

  При положение, че се откраднаха милиарди не разбирам защо народът да не хване тоягата и да не конфискува ако ще и в нарушение на буквата на закона??
  —цитат от коментар 13 на Веселин Дечев


  Неее... вие просто не четете това което пишете. Ако утре дойдат и ви конфискуват къщата колата и всичко което имате, какво ще им кажете? Никой няма да ви пита (щом е в нарушение на закона) невинен ли сте или виновен. конфискация и толкоз - без обяснения. Или вие изобщо не си представяте този сценарий? Представяте си, че вие ще конфискувате? Наивник!

 22. 22 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2607 Неутрално


  "Сега е моментът за национализация, държавата да изземе нетрудовите доходи на буржоазията. Народът трябва да стане собственик на фабрики и юзини, мелници и молове, яхти и банки.
  ____________
  Е нали за това е комисията за незаконно придобито имущество! Аз като гледам освен няколко балуци дето явно не си плащат другите ще и останат със съдебен имунитет като Христо Бисеров!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 23. 23 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  Търговецът Яков паднал в реката, а не можел да плува. Двама чекисти чули виковете му за помощ и дотичали, но щом видели, че е спекулант, отказали да го извадят.
  -Помогнете ми, не мога да плувам! – дерял се Яков с цяло гърло.
  -Ами тогава ще се удавиш! – хилели се чекистите.
  Не щеш ли, спекулантът се провикнал със сетните си сили:
  -Долу Ленин! Долу Владимир Илич!
  И вече нямало как – чекистите се хвърлили, за да го арестуват."

  а след години притчата би звучала " гледайки в небето бившия борсов посредник гордо казваше - парите за ей този Ф16 от мене ги взе съда"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 24. 24 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2074 Неутрално

  ". Дотолкова искрено, види се, че чак внесоха проект, в който се предлага проверките за конфискация да могат да продължават вечно."Да , перманенттна превенция на корупцията , неплащането на данъци, приходи и добивки следствие на незаконни сделки, или такива , които водят до изнасяне от държавата на капитали, дали в банки, дали в имоти, фирми и пр.Така че, докато има гяволи, дето успяват да излъжат с-та,трабва да има и проверки.
  —цитат от коментар 14 на Реми


  Аз мислех че този лаф е на Ленин,
  па той бил на Сталин!
  https://citati.bg/quote-430-Проверката-е-висша-форма-на-доверие

 25. 25 Профил на it
  it
  Рейтинг: 453 Неутрално

  ". Дотолкова искрено, види се, че чак внесоха проект, в който се предлага проверките за конфискация да могат да продължават вечно."Да , перманенттна превенция на корупцията , неплащането на данъци, приходи и добивки следствие на незаконни сделки, или такива , които водят до изнасяне от държавата на капитали, дали в банки, дали в имоти, фирми и пр.Така че, докато има гяволи, дето успяват да излъжат с-та,трабва да има и проверки.
  —цитат от коментар 14 на Реми


  Като чета както си написал/а, направо ми става тъжно! За всичко това си има закони и контролни органи "Дяволите" няма да ги хванат, за тях ще има "Ало Мишо"! А на простолюдието ще подхвърлят като жертва някое и друго парвеню, за да злобее!

 26. 26 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4091 Неутрално

  И никакви съображения за хуманност и милосърдие не трябва да играят каквато и да е роля!". Неслучайно с тази прословута негова заръка от Москва до ръководството на Българска работническа партия (комунисти) в София започват процесите на "Народния съд", върху който е оказвана пряка политическа намеса. "Народните" съдии и обвинители са предлагани от съответните комитети на Отечествения фронт, а присъдите на централните състави са решавани директно от Политбюро на БРП (к), неизменно включвайки и конфискация на имуществото. Така новата власт се сдобива и със сериозен ресурс, смачквайки икономически и финансово по-предприемчивите и успелите, защото "процесите трябва да послужат за тяхното превъзпитание", както диктува Димитров от Москва.

  Историята е показала, че който копае яма, сам пада в нея. Просто тази проста библейска истина се разбира твърде късно. И много бързо се забравя. Така до следващия път !

 27. 27 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Върху простотиите на "Редута" може да се напише само:
  Ленин - жил, Ленин - жив, Ленин - будет жить!

 28. 28 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#13] от "Веселин Дечев":

  "Ся, не ми обяснявайте, че 1917 или 1944 богаташите са забогатяли с труд и пот на чело и са били честни и почтени!"

  Точно така !
  90 % от "експроприираните" българи са забогатели точно така - с труд !
  Но по късно комунягите вмениха в чугунените ви глави , че са изедници

 29. 29 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#27] от "Ще върнем България в Европа":

  В "Монументална пропаганда" от има една Аглая Степановна Ревкина, която заживявя с паметник на Сталин.

 30. 30 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#25] от "it":

  И какъв е изводът?След като не може да хванем "дяволите",да оставим ВСИЧКИ останали корумпета,спокойно да си папкат награбеното.?Не,мерси.

 31. 31 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Ситуацията у нас винаги е била "на кантар" И да викаме "да живей вечно" и да викаме "долу"-резервен план няма.

 32. 32 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 836 Неутрално

  какво по-логично продължение на "20лв и 2 кебапчета ако гласувате за ..."

 33. 33 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5690 Неутрално

  Аха, сега много приватизатори има да ревът и да плюят, чекисти ниедни.

 34. 34 Профил на it
  it
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#25] от "it":И какъв е изводът?След като не може да хванем "дяволите",да оставим ВСИЧКИ останали корумпета,спокойно да си папкат награбеното.?Не,мерси.
  —цитат от коментар 30 на mvu02435512


  Ми да почнем с "корумпето" ДП, който преди десетина години декларира десетгодишен опел и скромен апартамент? Или "корумпето" хидроинженер, любител на философията? К'во ще кажеш? Тях смеят ли да ги пипнат?

 35. 35 Профил на it
  it
  Рейтинг: 453 Неутрално

  "Всичко, което комунистите знаят за парите, е как да ги вземат от другите". Конрад Аденауер.

  "Социализмът свършва там, където свършват парите на другите"
  Маргарет Татчър.

 36. 36 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  Тежката артилерия в действие. Тая буля изкопа и кокалите на В. Илич защото един нищожен брой от пладнешките хайдуци разграбили България може и да платят нещо за това... може би.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 37. 37 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  Изключителен материал. Един анализатор трябва да може да прави аналогии със сходни исторически ситуации. За целта са нужни голяма обща култура и познание в икономическите и политическите събития.

  Авторката е погледнала на настоящата историческа ситуация от погледа на бизнесмена, предприемача, инвеститора. Тази гледна точка е малко едностранчива, но справедлива. Никой предприемач не желае да бъде натискан политически от властите. Разбира се, в стадото с овците винаги има по един-два вълка в овчи кожи, които блеят повече и от самите овци. Баневи и Арабаджиеви са точно такъв пример. Но това преследване срещу бизнеса без присъди дава друг сигнал - репресии и натиск. Презумпцията за невинност е свята в цивилизованите страни и пет пари не струва в джунглата.

  Но пък в едва вълча глутница, ако не си вълк с другите, значи си овца и ще те изядат. На зло куче - зъл прът. И у нас е точно така - баневци и арабаджиевци само голямата тояга ги оправя. И другите като тях. За съжаление тази тояга не лови някои депутати от парламента, почетни председатели и техните свързани фирми за обществени поръчки. Както не лови и едни банкери, опериращи от името на кипърски просяци.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 38. 38 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#7] от "Веселин Дечев":

  "В административното право има обратнат апрезумция=за виновност. Затова като ви напишат акт вие трябва да доказвате, че сте невинен!"

  Хахаха. Ама вие сериозно ли?
  Като ви напишат акт, трябва да го платите, а ако обжалвате, тогава трябва да доказвате съвсем други неща...

 39. 39 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Чудесна статия. Но седя и се чудя ние, ако викнем "Долу Ленин!", дали някой ще ни извади от водата. Но при всички случаи трябва вече да се развикаме, защото ако продължаваме да мълчим, със сигурност ще се удавим. И тези, които си въобразяват, че едни (грешните) ще се давят, а други (праведните) ще стоят на брега, много се лъжат – всички вкупом ще потънем.

 40. 40 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#34] от "it":

  Не,не смеят .И?Да оставим всички останали ,дето крадоха от държавата,от хората,да си живеят спокойно.Долу ръцете от Баневи,Арабаджиеви,Стайкови,щото не сме хванали още ДП и АД.,това ли предлагате?С такива "борци "срещу корупцията, не и трябват защитници.

 41. 41 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Сегашните управляващи законотворци не осъзнават едно важно нещо - утре може да не са на власт, а на тяхно място могат да бъдат тяхните противници или Бог знае коя новоизлюпена партийка. Кой ще им гарантира правата тогава и правата на редовите граждани? Ако сегашните гарантират, че няма да се злоупотребява с този закон, каква гаранция имат за тези които ще дойдат след тях. Да не забравяме, че при евентуални предсрочни избори, Президента Радев ще формира правителство. Този закон е предпоставка за злоупотреби. Мое мнение.

 42. 42 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Гарантирано от ГРОБ. Сега може да се появи Винету и да отмени всичко

 43. 43 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#41] от "Rick and Morty":

  Да не забравяме как за няколко месеца беше създадена НДСВ и получи абсолютната власт в държавата. ГЕРБ също изникнаха изневиделица от нищото. Или тези които ги създават тези печеливши "играчи" са едни и същи и знаят какво следва 10 години напред...

 44. 44 Профил на it
  it
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#34] от "it":Не,не смеят .И?Да оставим всички останали ,дето крадоха от държавата,от хората,да си живеят спокойно.Долу ръцете от Баневи,Арабаджиеви,Стайкови,щото не сме хванали още ДП и АД.,това ли предлагате?С такива "борци "срещу корупцията, не и трябват защитници.
  —цитат от коментар 40 на mvu02435512


  Баневи, Арабаджиеви и Стайкови са точно толкова невинни, колкото и ДП и АД, до доказване на противното. Не забравяй, че всички тия не са ОСЪДЕНИ, следователно не към момента не са ПРЕСТЪПНИЦИ! Колко от шумните арести на такива, завършиха с осъдителни присъди срещу България в Страсбург? Не ги защитавам, просто трябва да има нормално правосъдие!

 45. 45 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4091 Весело

  Дори и тези, които предложиха и приеха проверките за конфискация да могат да продължават вечно, са напълно наясно, че това ще падне в КС. Ако не там, ще падне пред съда в ЕС. Статията пределно ясно обяснява защо - най - малкото имаш презумпция за невиновност, имаш край на всеки давностен срок в нашето право, като общата погасителна давност специално в гражданското ни право е 5 годишна.
  Проблемът е, че корупцията е станала държавна политика. Нескопосаните опити за пред публиката да имитираш " борба" с корупцията удрят на камък - няма осъдени ( с много малко изключения !), няма и да има, особено от кръга Лукойл !
  Как да се измъкнем от положението тогава се пита в задачата ? По старият изпитан начин: приемаме законово положение, което няма нищо общо с правната реалност, КС естествено го отменя, ние излизаме пред публиката и обясняваме как " ние ги хващаме, ама те ги пускат" и толкова с мимикрията " борба с корупцията".......
  Прекалено банално, за да му се връзваме !

 46. 46 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#22] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  "Е нали за това е комисията за незаконно придобито имущество! Аз като гледам освен няколко балуци дето явно не си плащат другите ще и останат със съдебен имунитет като Христо Бисеров!"

  Пътят към Ада е покрит с добри намерения...
  Отделно, че доверието точно в тези институции е едно от най ниските в държавата. Как да не се съмняваме след като първите които бяха "ударени" бях непослушните Прокопиев и Трайков, а за други многократно "уличавани" фигури не се предприема нищо или напротив, биват изчиствани и избелвани вместо санкционирани.

 47. 47 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#39] от "Fiji":ако викнем "Долу Ленин!", дали някой ще ни извади от водата. "

  ми пробвайте , явно с долу Путин, кой не скача е червен , свобода на словото ... не става. става все по безплатно явно ..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 48. 48 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#44] от "it":


  Ясно!Коментираш,без да знаеш какво.Целият шум и рев е за т.н."гражданска конфискация".Сиреч,когато дадено лице има пари и имущество,много повече от декларираните от него доходи.То може да не е обвинявано,съдено и осъждано,но ако не може да докаже доходите си,съдът ги отнема.

 49. 49 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#10] от "АзКлавдия":


  " Кой честен гражданин, според вас, може да пострада от този закон ? "


  ВСЕКИ, който не е съгласен с ЧК ( българската ), или бъде нарочен за такъв, а лакърдиите за Христо Бисеров си ги запази за някоя женска седянка . Ако искаха да съдят Бисеров, Масларова, Емел Етем, Р. Овч. и много, много други, не им трябват законите - наследство от КГБ, а просто работеща правосъдна система, отстояща на хиляди километри от мафията и нейният СИКаджийски слуга .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 50. 50 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  ". Дотолкова искрено, види се, че чак внесоха проект, в който се предлага проверките за конфискация да могат да продължават вечно."Да , перманенттна превенция на корупцията , неплащането на данъци, приходи и добивки следствие на незаконни сделки, или такива , които водят до изнасяне от държавата на капитали, дали в банки, дали в имоти, фирми и пр.Така че, докато има гяволи, дето успяват да излъжат с-та,трабва да има и проверки.
  —цитат от коментар 14 на Реми  ОК !
  Да започнем от " Лукойл ", или няма желаещи от КПКОНПИ и ДАНС, а ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 51. 51 Профил на prw35355588
  prw35355588
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#13] от "Веселин Дечев":

  Какво значи проверките да продължават вечно?Та нали и на децата е ясно ,че с нормална заплата и честен труд не се натрупват милиарди.

 52. 52 Профил на it
  it
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#44] от "it":Ясно!Коментираш,без да знаеш какво.Целият шум и рев е за т.н."гражданска конфискация".Сиреч,когато дадено лице има пари и имущество,много повече от декларираните от него доходи.То може да не е обвинявано,съдено и осъждано,но ако не може да докаже доходите си,съдът ги отнема.
  —цитат от коментар 48 на mvu02435512


  Пич, как съдът ще ти отнеме имущество, без да те осъди? Можеш ли да ми го обЯсниш просто, че аз съм с четвърти клас...

 53. 53 Профил на it
  it
  Рейтинг: 453 Неутрално

  PS. "Юлен" бил на Жирардели! Вземайте пуканките и пред телевизора!

 54. 54 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2197 Разстроено

  Съветската власт почти сме я постигнали, електрификацията е заменена от диверсификация.
  Долу Ленин!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 55. 55 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Любослава Русева, Стойко Тонев/Д-р Филипов/, Веселина Седларска и Петя Владимирова - това са стойностните автори, които пишат редовно. Чест прави на Дневник, че отново дава трибуна на едно от най-талантливите ни пера.
  —цитат от коментар 19 на goodman69


  За съжаление е така.

  Трима - в Редута.

 56. 56 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  85% от болшевишката управляваща клика са с оригинални
  еврейски имена!
  Та едва ли точно "Яков", се притеснявал от тях!
  —цитат от коментар 17 на vagabond66


  Мне , туй си е изцяло юдейска сценка: юдей спекулант с цел да накара юдеи чекисти да му помогнат, кълне юдея Бланк (Ленин).

 57. 57 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Жалко, че Любослава вече не пише за "Дневник."А в "Редута" определено са събрани едни от най-добрите, ако не и най-добрите български журналисти.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 58. 58 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Върху простотиите на "Редута" може да се напише само:Ленин - жил, Ленин - жив, Ленин - будет жить!
  —цитат от коментар 27 на Ще върнем България в Европа


  Върху мавзолея му, звездочели другарю, върху мавзолея му.

 59. 59 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  До коментар [#44] от "it":Ясно!Коментираш,без да знаеш какво.Целият шум и рев е за т.н."гражданска конфискация".Сиреч,когато дадено лице има пари и имущество,много повече от декларираните от него доходи.То може да не е обвинявано,съдено и осъждано,но ако не може да докаже доходите си,съдът ги отнема.
  —цитат от коментар 48 на mvu02435512


  За това си имаме НАП.

 60. 60 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Тежката артилерия в действие. Тая буля изкопа и кокалите на В. Илич защото един нищожен брой от пладнешките хайдуци разграбили България може и да платят нещо за това... може би.
  —цитат от коментар 36 на Gretel


  Тежката артилерия е неглижирано скрита зад гърба на един висш съдия. Това тук е един неудачен опит, предозиран емоционално и гарниран с бутафорна аналогия.
  Във всеки случай на карта е заложено адски много. В случая...много шум за нЕщо. Ще се разбере следващата година.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 61. 61 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#18] от "hhhuuunnnn":

  Лилявите нямат проблем да захаресат всеки ,койт плюе поГЕРБ.Гласуваха за Радев,пригласят на Сашо Дончев,Цветан Василев,Татяна Дончева.Освиркваха ЕНП,вече на форумите им не присъстват.Вече и ЕС стана лош,защото пуска добри доклади за България.Със сетни сили се надяват да ни спрът еврофинансирането,че да паднели ГЕРБ.Ако някоя врачка им обещае,че ако си извадят едното око,за да ослепее Борисов,веднага ще го направят.Болшевики.Та една Люба Русева ли няма да захаресат!

 62. 62 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Любопитно

  До коментар [#19] от "goodman69":

  Все хард комунета са ви любимите автори!Само Андреев от ДВ забравихте..

 63. 63 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Любопитно

  До коментар [#21] от "petyo9":

  В Италия знаете ли защо мафиотите не смеят да су купят скъпа кола?!Щото идват едни данъчни да питат.После конфискуват.Затова -фиатче или ланчиа...Нямам проблем и тук да е така.Само феновете на определени олигарси имате.

 64. 64 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1042 Неутрално  [quote#52:"it"][/quote]

  Не може. С трети е.

 65. 65 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#26] от "samoedin":

  Пак ли почнхте да сравнявате Пройопиев с Буров,бре!И вие като майката на Банев,която го сравни с Левски!

 66. 66 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#34] от "it":

  Там е разликата между вас и повечето хора.Аз нямам нищо против и Пеевски и Прокопиев да бъдат окошарени.Докато за вас единия е добър,другия лош.

 67. 67 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2438 Неутрално
  Пич, как съдът ще ти отнеме имущество, без да те осъди? Можеш ли да ми го обЯсниш просто, че аз съм с четвърти клас...
  —цитат от коментар 52 на it

  Обяснявам,като за четвъртокласник.КОНПИ започва да те проверява и стига до извода,че имуществото което си натрупал за последните 10 г.надвишава с повече от 150000лв,декларираните ти доходи.На базата на това прокуратурата внася в съда иск за отнемане но това,което ти е в повече.Явявате се пред съдията и на база на представените доказателства и документи,съдът отсъжда,законни ли са ти доходите или не и ще ти конфискуват ли част от имуществото или няма.Ако още нещо не ти е ясно,не се притеснявай да попиташ..

 68. 68 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 272 Неутрално

  И без идеологически нападки текстът качествено обобщава ситуацията.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 69. 69 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "hhhuuunnnn":

  "Казахте ли ми, че ако не подпиша този протокол съм труп?"

  Vernam Cipher
 70. 70 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "АзКлавдия":

  "Казахте ли ми, че ако не подпиша този протокол съм труп?"

  Vernam Cipher
 71. 71 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#14] от "Реми":

  "Казахте ли ми, че ако не подпиша този протокол съм труп?"

  Vernam Cipher
 72. 72 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#33] от "Peni Nikol":

  "Казахте ли ми, че ако не подпиша този протокол съм труп?"

  Vernam Cipher
 73. 73 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  [quote#67:"mvu02435512"][/quote]

  Преразказваш наученото в трети пролетарски клас, в който се учи как врагът трябва да бъде громен.

  Разкриването на несъответствията между доходи и имущество не е нещо ново за държавата - имаме си НАП. Кофти за сегашните мутри е, че тези процедури не могат да бъдат вечни.

 74. 74 Профил на it
  it
  Рейтинг: 453 Неутрално

  [quote#67:"mvu02435512"][/quote]

  За несъответствие между доходи и имущество си има НАП - написал ти го е №73

 75. 75 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  Г-н Кирилов е способен на още по-зашеметяващи инциативи. Все още е полезен за управляващия екип и си върши работата безотказно. А за способностите му като юрист не се нуждае от реклама.

 76. 76 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2382 Любопитно

  85% от болшевишката управляваща клика са с оригинални
  еврейски имена!
  Та едва ли точно "Яков", се притеснявал от тях!
  Трябваше да сложат някое друго име (не еврейско), та вица да стане баш истински!
  —цитат от коментар 17 на vagabond66

  Аз пък бих казал, че гози Яков трябва да е бил поне на 120 години. Нерде Николай I, нерде Николай II.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 77. 77 Профил на gullwing
  gullwing
  Рейтинг: 652 Неутрално

  "– Женя, какво става? Какъв е този шум навън?
  – Революция, дядо!
  – Така ли? А кои са? Какво искат? За какво се борят? – вълнува се старият революционер.
  – Болшевики, дядо! Искат равенство! Борят се да няма богати!
  – Странно! И ние едно време се борехме за равенство, но искахме да няма бедни"

  Таз подборка от брадати вицове за журналистически материал ли претендира? Освен бомбастичното название, няма нищо не само смислено, но и дори оригинално. Но за повечето читатели на таз западнала медия това си е балсам за душата!

  И едните, и сругите толкова могат - едните да пишат, другите да четат и коментират в захлас. Изобщо, всекиму своето.

 78. 78 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Докато коментираме въоражават въпросната бухалка с още зъбци: http://glasove.com/categories/novini/news/policejski-konvoj-i-globa-do-5-000-lv-ako-ne-se-yavish-v-kpkonpi

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 79. 79 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 272 Любопитно

  До коментар [#78] от "Kiril":

  "Принудително отвеждане в КПКОНПИ с полицейски конвой, ако призован от антикорупционния орган откаже да се яви за обяснение. Това предвиждат нови промени в едноименния закон, внесени днес в НС от шефа на правната комисия Данаил Кирилов и заместника му от ДПС Хамид Хамид, съобщава канал 3."

  На КОЙ служи КПКОНПИ

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 80. 80 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3020 Неутрално

  До коментар [#29] от "jmf29537805": В "Монументална пропаганда " има...
  >>> Кажете, че е от В. Войнович. За него чета следното:"....подкрепя украинската жена военен пилот Надежда Савченко, пленена от руски войници в Източна Украйна.".
  Какво стана с тази украинска жена?

 81. 81 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  До коментар [#29] от "jmf29537805": В "Монументална пропаганда " има...>>> Кажете, че е от В. Войнович. За него чета следното:"....подкрепя украинската жена военен пилот Надежда Савченко, пленена от руски войници в Източна Украйна.".Какво стана с тази украинска жена?
  —цитат от коментар 80 на тулса


  Изключително важно е да се учочни какво стана с тази жена.

  С висока степен на вероятност може да се твърди, че там, където си прочел цитираното за Войнович, лесно може да си откриеш нещо за жената. Това пък от своя страна ще хвърли обилна светлина върху КПКОНПИ, което несъмнено е крайната ти цел.

 82. 82 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  [quote#67:"mvu02435512"]
  —цитат от коментар 74 на it
  За несъответствие между доходи и имущество си има НАП - написал ти го е №73 [/quote]

  Значи,ако проверката се прави от държавната агенция НАП с ръководство назначавано от ГЕРБ,то всичко е честно,прозрачно и справедливо.Ако обаче е от държавната КОНПИ с шефове сложени от същият ГЕРБ,тогава е бухалка и репресия срещу неудобните.Има логика,не ли?

 83. 83 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  [quote#82:"mvu02435512"][/quote]

  Точно така. НАП действа по разписани правила - ДОПК се наричат.

  Комисията може да прави булвално каквото си иска с имуществото на хората за неопределен срок от време.

  Може и да връща милиони на издирвани от българския съд, особено ако са рускини.

 84. 84 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  До коментар [#9] от "ironhorse":


  ГЕРБ са бандити и следва да бъдат изхвърлени от властта !!!
  —цитат от коментар 9 на ironhorse


  Ми изхвърлете ги бе...вървете гласувайте а не да ходите за гъби и после да ревете по медиите кой ми такова в гащите...

 85. 85 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#83] от "До руските мекерета":

  А КОНПИ,по разписан закон.Абе,това червените ,що толкова ви е страх?Плашите се да не ви лъснат куфарчетата с пари дадени ви от Партията,или как си приватизирахте ,предприятията?

 86. 86 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  До коментар [#83] от "До руските мекерета":А КОНПИ,по разписан закон.Абе,това червените ,що толкова ви е страх?Плашите се да не ви лъснат куфарчетата с пари дадени ви от Партията,или как си приватизирахте ,предприятията?
  —цитат от коментар 85 на mvu02435512


  Тцъ, нищо не си разбрал, звездочели.

  Някъде из закона се говори за отнемане на незаконно придобито имущество. Кой решава кое е незаконно по нашите земи?

 87. 87 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3370 Весело

  Като не могат наистина да се борят с корупцията малоумниците предлагат нещо което изглежда в очите на матряла “ много хубуу” а всъщност е дивна простотия ( не изключвам и съвсем умишлено да приемат подобна въпиюща глупост!).

  klimentm
 88. 88 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3370 Весело

  Господ да пази държавата с правосъден министър Буля Цеца и таквиз гении кат Кирилов!

  klimentm
 89. 89 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 334 Неутрално

  През 1917-та година в прогнилата Руска империя февруарските размирици помитат ненавистното самодържавие и републиканско Временно правителство поема държавното управление. На шести април американският Конгрес обявява война на Германия.
  Времето главоломно накъсява. Германското Финансово министерство срочно отпуска пет милиона марки и на девети април по маршрута Цюрих-Франкфурт-Берлин-Засниц-Малмьо-Стокхолм-Хелзингфорс-Петроград за Русия заминава група политически радикали начело с Владимир Улянов-Ленин. Генерал Лудендорф, а по-късно и новият външен министър Рихард фон Кюлман, главен архитект на германската проболшевишка политика, проявяват симптоматичен непукизъм относно тоталитарната секта, програмата и методите и.
  През месец юли ленинистко-троцкистски отряди, набързо вербувани сред столичните низини, вдигат неуспешен бунт в Петроград. Улянов-Ленин се измъква, извлича необходимата поука и на седми ноември сравнително малко известните квазиреволюционери учудващо лесно завземат властта.
  https://practic-sofia.blogspot.com/

 90. 90 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Някъде из закона се говори за отнемане на незаконно придобито имущество. Кой решава кое е незаконно по нашите земи?
  —цитат от коментар 86 на До руските мекерета

  Решава БЪЛГАРСКИЯТ СЪД!Преди го решаваха вашите партийни секретари и партийните ви комитети,но това време отмина.Колкото и да пищите,колкото и да се жалвате,ще направим всичко възможно да върнем поне част от това ,което награбихте.

 91. 91 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  [quote#90:"mvu02435512"][/quote]

  Именно.

  Първо имуществото трябва да бъде обявено за незаконно и после отнемано. А не както си ги представя нещата герберскта юридическа мисъл, олицетворявана понастоящем от оня оцъклен мислител..

  Защо не погнете дебелия младеж и хидролога? Или на огнебореца не му стиска.

  Защо върнахте милионите на търсената от съда рускиня?

 92. 92 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  [quote#90:"mvu02435512"]
  —цитат от коментар 91 на До руските мекерета
  Именно. Първо имуществото трябва да бъде обявено за незаконно и после отнемано. А не както си ги представя нещата герберскта юридическа мисъл, олицетворявана понастоящем от оня оцъклен мислител..[/quote]
  Нали и аз това казвам,българският съд обявява имуществото за незаконно и той го отнема със съдебно решение.Абе,всички ли тук,дето защитавате награбеното от червените олигарси ,са гении като теб?

 93. 93 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  [quote#92:"mvu02435512"][/quote]

  А да си обърнал внимание какви поправки внесоха буквално преди дни? За действият на комисията и връзката между тях и наличието/липсата на съдебни решения.

  Откъм сляпото ухо ли ти дойде?

 94. 94 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  [quote#92:"mvu02435512"]
  —цитат от коментар 93 на До руските мекерета
  А да си обърнал внимание какви поправки внесоха буквално преди дни? За действият на комисията и връзката между тях и наличието/липсата на съдебни решения.Откъм сляпото ухо ли ти дойде?[/quote]

  Ще ни осветлиш ли какви страшни,мракобесни поправки са внесли?Ако не ти е трудно,разбира се.

 95. 95 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  [quote#94:"mvu02435512"][/quote]

  Чети, звездочели! Мързелът не бива да бъде поощряван. Както твърди един от идейните ви предци, който не работи, не трябва да яде.

 96. 96 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#95] от "До руските мекерета":

  Ясно,било ти е трудно.Разбирам те.

 97. 97 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  До коментар [#95] от "До руските мекерета":Ясно,било ти е трудно.Разбирам те.
  —цитат от коментар 96 на mvu02435512


  Нищо не си разбрал, защото не четеш добре.

  Трябва да полагаш усилия, да учиш, за да се развиваш. Не бива да разчиташ, че всичко ше ти се появи наготово.

  Днес на пролетариата ви е далеч по-трудно, отколкото преди век. Не може вече да разчитате само на голата мускулна сила и вярната винтовка.

  И времената на тричленките отминаха тоже.

 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Неутрално

  уважаемата Русева се завръща на страниците на Дневник - вече и ултрачервените автори са Добре дошли, след като парите на мафията са в опасност!
  —цитат от коментар 3 на hhhuuunnnn


  Плюеш по "Дневник", а това съвсем целенасочено "преобръщане на социалното устройство с главата надолу" се извършва от тези, които ти най-активно защитаваш!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Любопитно

  Ще ни осветлиш ли какви страшни,мракобесни поправки са внесли?Ако не ти е трудно,разбира се.
  —цитат от коментар 94 на mvu02435512


  Това да те задържат в килия за два дена без да съобщят на никой за твоето задържане как ти се вижда?
  А това да продължават да ти отнемат собствености, независимо че си оправдан?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Любопитно

  ....Долу ръцете от Баневи,Арабаджиеви,Стайкови,щото не сме хванали още ДП и АД.,това ли предлагате?С такива "борци "срещу корупцията, не и трябват защитници.
  —цитат от коментар 40 на mvu02435512


  Ти това което се върши за борба с корупцията ли го имаш?
  А не мислиш ли, че с действията от последните месеци "ДП и АД" и подобните им просто разчистват терена за последващи по-широки и по-всеобхватни......"мерки"?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK