2019 - Ще искат ли гражданите да преходят от феодализма обратно в демокрацията

Протест /снимката е архивна/

© Велко Ангелов

Протест /снимката е архивна/"Дневник" публикува отговорите на политолози и социолози какви са очакванията им за политическия живот през 2019 г.


Какви са надеждите Ви и какви опасенията за 2019 г.?


- Две надежди.
Първата: да успеем да разберем как едно човешко същество може да живее само с награбени пари, без достойнство и без да има признанието на околните. Става дума за хилядите, свързани с държавата индивиди, които тази година участваха предимно с измама, агресия и лъжа в отнемането на свободата на българското общество.


Втората: че установилата се през 2018 година диктатура ще бъде препъната от активността на гражданите. Бидейки новородена, диктатурата е още крехка и подлежи на спъване. Освен това нашата диктатура е нашенска: провинциална, комплексирана, на нивото на махленски апаши в най-добрия случай. Това я прави неефективна и без необходимото самочувствие, т.е. отслабва я.


Опасения:


Тъй като природата на всяка новоустановена диктатура е такава, че тя трябва непрестанно да разширява своя обхват, страхувам се за съдбата на няколкото островчета, останали нормални медии – като "Дневник" например. Гледайки наскоро възникналите диктатури в нашия регион, някакъв удар по подобни медии ми се струва неизбежен.


Свързано с горното е и опасението – по-скоро очакването – че ще се появяват нови и нови извънредни закони и чрезвичайни репресивни органи, особено предвид идващите избори.
Имам опасението, че след периода "самоубити и снабдени с внезапни инфаркти" ще преминем към период, в който хора биват бити, изчезвани и убивани от неизвестни извършители по руски тертип.


Основното опасение е, че "народът" ще реши да се подчини на принципа: "ако не врякам, мен няма да закачат, а може и да ми дадат нещо". Това би ограничило сериозно възможностите за антидиктаторска съпротива на остатъчното гражданство. Това опасение не ми се струва възможно обаче – не и без въвеждането на внезапен и широкомащабен терор, който не ми изглежда (все още) възможен.


Какво е състоянието на основните политически партии и коалиции? А на извънпарламентарните?


- По отношение на парламентарно представените мога да отговоря на този въпрос единствено ако преформулираме "партии и коалиции" в "групи, домогващи се до раздаването на порции". От тази гледна точка състоянието на повечето обитатели на сегашния парламент ми се вижда цветущо – всички са се уредили сред "усвоителите"; освен някои като "Воля", които са толкова не в час, че не могат да се класират дори за раздаване на порции.


Има ли условия за ново обединение вдясно и какво ще видим вдясно през 2019 г.?


- Отдавна е време да зарежем терминология като "ляво" и "дясно". Щом Борисов афишира себе си като "десен", а БСП – като "лява", тези термини нямат никакво съдържание.


Ако говорим за "Демократична България", тук имаме три аспекта:


1.Това е единствената политическа среда, която произвежда адекватни политически анализи и предложения за политики в общ интерес.


2.Тъй като тук са съсредоточени онези, които искат западна демокрация вместо азиатска диктатура – то, обективно погледнато, би трябвало да могат да установят сериозно присъствие в следващия парламент. Но:


3. Сборът позитиви от т. 1 и т. 2 някак не дава за резултат сериозна обществена подкрепа. Въпрос на неубедително лидерство най-вероятно.


Накъде е поела БСП? Ще има ли ново ляво?


- БСП е поела курс към "ляв консерватизъм", в историята известен като "националсоциализъм" с най-известен представител Адолф Хитлер.


Ново ляво би трябвало да има – повечето образовани хора под 35-годишна възраст смятат себе си за леви – но дали ще е политическо или само идейно и културно, или ще бъде разпръснато сред множество партии (немалко леви хора има в "Демократична България"), това предстои да видим.
По-скоро (ето още една надежда за 2019-а) би трябвало да видим стремеж към обединение на почтените, цивилизовани хора срещу диктатурата на кварталните апаши, независимо дали тези почтени хора мислят себе си за леви, десни или каквито там.


През 2019 г. се навършват 30 години от началото на промените след комунистическия режим. Завърши ли преходът?


- Онзи "преход" свърши някъде през 1999 година, когато в българското общество и политика се стигна до консенсус, че бъдещето на България е да бъде "нормална западна страна" (по Филип Димитров). Оттам насетне започна след-преход: към нормална, с нищо незабележима западна страна. Той не се получи особено и днес сме в разгара на след-след-прехода: опит за преформулиране на България като "нормална бандитска диктатура от азиатски тип".


Промените след края на 1989 г. започнаха с искане за "смяна на системата". Сега се чува същият лозунг. Какво означава той в наши дни?


- За разлика от множество съдии, прокурори, министри, чиновници, журналисти, депутати обикновените българи имат чувство за достойнство. Това идва от наследената егалитарна структура на общество, никога не успяло да развие разгърната феодална или класова структура (дълъг разговор). Имайки чувство за достойнство, те се обиждат тогава, когато "горе" не ги "зачитат". А тъй като върхушката от едно десетилетие демонстрира презрение към обикновените хора – те си искат дължимото им уважение.


Обикалях България по време на ноемврийските протести и говорих с хора по места. Зад всичките им искания – и реални, и смешни, и местнически, и грандомански – прозираше една обща, но много мощна тема: "не искаме феодализма на ГЕРБ". Това Е искане за "смяна на системата".


Въпросът е: дали ще искат да преходят от феодализма обратно в демокрацията, или ще се увлекат по установяващата се в момента диктатура. Това предстои да видим. Тъй като обаче установяващата се диктатура не изглежда никак модерна (и в двата смисъла), вероятно феодалните практики ще продължат, а с това – и постоянното разяряване на българите.


Има ли обществена енергия за сериозни протести и дали те биха могли да предизвикат промени?


- Има.


Още миналата година в края на пролетта се забеляза нарастване на неприемането на "гербаджиите и тоя Бойко". Към края на миналата година неприемането беше прераснало във фрустрация и отвращение. Днес – дори социолозите вече хванаха това – иде реч за ярост. Яростта цяла година избиваше в различни форми (предимно на протест); тъй като причините за нея си остават непокътнати – остава и потенциалът за протести.


Тъй като властта е все пак хищническа (не може да спре да използва все повече ресурс – "рента" – от хората), то взрив може да има още през зимата, когато хората си видят сметките за ток и вода, започнат да плащат новите вземания, като данъци, осигуровки, застраховки, тол-такси и пр.


Кое е неизбежното в политическата среда, което ще се случи през 2019 г.?


- Парламентарни избори.


Интересното е друго. Съществуващите равнища на отвращение от ГЕРБ са толкова високи, че няма как тази партия да печели по честен и законен път каквито и да е избори, и особено парламентарни. Интересно е да видим как ще се опитат да печелят избори извън закона и по безчестен начин. Ще пращат жандармерия да наглежда изборните секции, както пише Алеко Константинов в дописките си от Свищов в края на 19 век? Ще е интересно да наблюдаваме какво ще измислят "аналоговите чугуни" в дигиталния век.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 229 Весело

  Докато има европари и борда стои никой не може да бутне баце!

 2. 2 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 976 Неутрално

  "...Съществуващите равнища на отвращение от ГЕРБ са толкова високи, че..."

  Женя, а нивата на отвращение от тебе какви са, сине комунистически?

 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3402 Неутрално

  "Отдавна е време да зарежем терминология като "ляво" и "дясно". Щом Борисов афишира себе си като "десен", а БСП – като "лява", тези термини нямат никакво съдържание."

  И тоталитарната ДПС с нейната пирамидална структура и несменяем вожд - като "либерали", а руската агентурна дружинка Атака-ВМРО - като "патриоти".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3437 Неутрално

  ще искат разбира се и процеса вече е необратим. феодализма на ДС синчета свърши въпреки тълкувателни решения и бурни протести с по пет човека.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 5. 5 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 3295 Разстроено

  "...Съществуващите равнища на отвращение от ГЕРБ са толкова високи, че..."Женя, а нивата на отвращение от тебе какви са, сине комунистически?
  —цитат от коментар 2 на Боби Бобев


  Ако се бяхме отвратили от комунизЪма, такива като Дайнов(синове, дъщери и внуци) нямаше как да съществуват.
  След като милеем по Партията и ДС, ще трябва да "обичаме" и синовете на Партията.

 6. 6 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  Изпеченият комуняга Дайнов, московски възпитаник, ни поучава що е то феодализъм и демокрация.
  Което обаче не значи, че ГЕРБ е нещо друго освен най-малкото зло за момента (IMHO), както и че всяко вдигане цените на енергии и горива в условия на поевтиняването им с 40% за няколко месеца на борсите е антинародно.

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5366172

 7. 7 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Хахаха, Дайнов, Дайнов... Дневник била една от малкото останали нормални медии... с логото на американска фондация отдолу. Останалите нормални и ненормални медии са същите - всички си имат спонсор и напълно независима и свободна редакционна политика. Даже "Господари на ефира" могат или не могат да омаскарят когото трябва.

 8. 8 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1821 Весело

  "от феодализма обратно в демокрацията"

  - Дините съвсем изкуфяха. Червеното почна да избива и през кората. :)

 9. 9 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4743 Неутрално

  Изпеченият комуняга Дайнов, московски възпитаник, ни поучава що е то феодализъм и демокрация. Което обаче не значи, че ГЕРБ е нещо друго освен най-малкото зло за момента (IMHO), както и че всяко вдигане цените на енергии и горива в условия на поевтиняването им с 40% за няколко месеца на борсите е антинародно.https://www.24chasa.bg/novini/article/5366172
  —цитат от коментар 6 на balgariez


  Не ви виждаме ЧЕРВЕНО РУСКИТЕ НИКОВЕ

  да се възмущавате, когато ОТКРОВЕНИ КОМУНЯГИ

  И МОСКОВЧАНИ както и ТУКАШНАТА ИМ ПРИСЛУГА

  НИ ПОУЧАВАТ и НАЗИДАВАТ

  ОБЛАЙВАТЕ само тези, които НЕ ПЕЯТ ПО МОСКОВСКИ ПАРТИТУРИ

  и НЕ НИЖАТ КРЕМЪЛСКИ ОПОРКИ

 10. 10 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2161 Весело

  Като четох се едно Ступида го е писал - ще си изхрачи жлъчката от злоба тос чиляк, нали празници беха до оня ден, що толко се е натегнал?

  Use your Illusion
 11. 11 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4743 Любопитно

  Хахаха, Дайнов, Дайнов... Дневник била една от малкото останали нормални медии... с логото на американска фондация отдолу. Останалите нормални и ненормални медии са същите - всички си имат спонсор и напълно независима и свободна редакционна политика. Даже "Господари на ефира" могат или не могат да омаскарят когото трябва.
  —цитат от коментар 7 на Лео


  Знаеш ли какъв купон ще настане,

  ако РУСКОТО ПАСОЛЬСТВО и РУСИЯ

  започнат да си слагат логото върху ВСИЧКИ МЕДИИ

  КОИТО СА КУПИЛИ и СА НА ТЯХНА ИЗДРЪЖКА ?!?!?!

 12. 12 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  До коментар [#9] от "Hawaii":

  Виж ми останалите коменти, преди да тръбиш за русофилство. Това че БСП, Сидероглу, ДПС и кой ли още не са слуги на Ху*ло не значи, че трябва да сме безкритични и към ГЕРБ, дори и ако ги изберем пак.

 13. 13 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Освен Норман, всички коментират Дайнов, а свенливо премълчават смисъла-
  Отвратително, като състоянието на държавата!
  Тука е така!!!!!!
  Азиятщина.

 14. 14 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2339 Неутрално

  Другарят Дайнов - рожба на диктатурата , син на "диктатор" , изучен благодарение на ДИКТАТУРАТА в Русия и Великобритания - сега "скача " срещу някакква ИМАГИНЕРНА диктатура , в полза на една партия - родила и отгледала ДИКТАТУРА и ДИКТАТОРЧЕТА !

 15. 15 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4743 Неутрално

  До коментар [#9] от "Hawaii":Виж ми останалите коменти, преди да тръбиш за русофилство. Това че БСП, Сидероглу, ДПС и кой ли още не са слуги на Ху*ло не значи, че трябва да сме безкритични и към ГЕРБ, дори и ако ги изберем пак.
  —цитат от коментар 12 на balgariez


  За ГЕРБ си напълно прав и напълно те подкрепям.
  ГЕРБ са както се казва на руски жаргон в СЪРЕВНОВАНИЕ
  с останалата РУСКА ПРИСЛУГА - кой ще е НАЙ-ВЕРЕН на Овпутена Русия

  Ако съм те засегнал безпричинно - извинявай.
  Това, което исках да кажа и съм го написал е,
  че не е важно, кой какъв произход е имал,
  а каква позиция има и я защитава с практически действия в момента.
  Дайнов си има много неща за които човек може да го упрекне,
  но в случая е прав и това трябва да му се признае.

 16. 16 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 4643 Неутрално

  Дайнов е пресолил леко манджата, предтавяйки "мнението" на участниците в "протестите", като "общонародно".

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 17. 17 Профил на latsy
  latsy
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Знанията и познанията на Дайнов напълно съвпадат с доктрината на Златната Орда!

 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3402 Неутрално

  До коментар [#15] от "Hawaii":

  "... не е важно, кой какъв произход е имал,
  а каква позиция има и я защитава с практически действия в момента."

  ++++++

  Да се съди за децата по родителите им е БОЛШЕВИЗЪМ в най-чист вид.

  Практика, присъща на шумкарите след девети, които набеждаваха порядъчни и способни младежи, че са "синове на БУРЖУЙ", и им съсипваха живота, за да пробетват недъгавото си поколение в университетите за тяхна сметка.

  Дайнов е получил в Оксфорд образование, в което ЕДНАТА ПРОЧЕТЕНА КНИГА на Помпиера се събира така, както една песъчинка в плажа на Синеморец.

  Айде, потните анцузи, малко по-скромно.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Преди много, много години имах един учител, който казваше: "Истината е горчива, но не е отровна".
  Сега аз пък казвам" "Не е важно кой я е казал, ЩОМ Е ИСТИНА".
  (Това, естествено, се отнася не само за конкретния случай).

 20. 20 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2993 Неутрално

  Ами прав е. Тя пълзящата диктатура си върви отдавна. Не я виждат само тези които не искат да я видят.

  SHADOWS of SOFIA
 21. 21 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Разбира се, че не бива да се коментира автора. Но е любопитно когато е обикалял и се е срещал с протестиращи, за да вникне какво разбират под смяна на системата, дали се е срещал с един от водачите на народния бунт - Костадин Костадинов /титулуван още Костя Копейкин/. От първа ръка да вземе информация. Да пие от извора, така да се каже. Не се е срещал? Тогава да припомним. Логото на протеста бе: Вече не просто оставки, а съд и затвор. Чак Андрей Райчев бе шокиран и попита откъде Костадинов е сигурен, че след съда ще последва затвор, ако не и по-лошо. Освен, ако Копейкин не предвижда извънредни съдилища /народни, де/ Кои ще станат обект на въпросното "правосъдие"? Например онези, дето оскверниха подарената от руснаците елха, наречени от него олигофрени и ненормалници. Лошо им се пише, ако хората на Евгени Дайнов вземат властта. Костадинов се разпростря и върху по-широки социални слоеве. Взе на мушка дори пишещите из разни форуми, обещавайки съдебна и извънсъдебна разправа, като вземе властта. Интересно, също, авторът дали се е срещал с апелиращите към президента да въведе извънредно положение? И как това се връзва с борбата срещу диктатурата. А вникнал ли е в словата на въпросния президент, когато прие трима висши офицери по повод назначенията им преди нова година? Призовал ги да не се подчиняват на легитимната власт. Т.е., военните да вземат нещата в свои ръце!? Според изложените размисли се добива впечатление, че Дайнов е съавтор на Иво Христов за новогодишното му "приветствие".

 22. 22 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  Да знаем - от как се разцелувахте с Татяна Дончева и Христо Иванов, вече тезата ви за автентично дясно вече не върви. Новата ви теза е - няма ляво, няма дясно, само ние и враго... Но то при вас това е естествен процес, така и с половете вече нямате - мъже, жени, само истанбулски джендъри :)

 23. 23 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#18] от "Norman Granz":

  Незнам какво "образование" е получил, но политическите му анализи не струват и хартията на която са написани!

  Всичките му пророчества в крайна сметка се сгромолясват, отдавна е станал за смях на професионалното си поприще. Никой не го бръсне за слива, затова и преподава в световно известния НБУ, където студентите си плащат за дипломи, а на лекциите му трудно се събират 10 човека!

 24. 24 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 1819 Любопитно

  " дали ще искат да преходят от феодализма обратно в демокрацията..."
  Не.
  "... вероятно феодалните практики ще продължат, а с това – и постоянното разяряване на българите."
  Разяряване?!?

 25. 25 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2993 Неутрално

  До коментар [#22] от "niakoi_si":

  Идеологията убива свободата на мисълта. Нали човека е мислеща същество.

  SHADOWS of SOFIA
 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3402 Неутрално

  До коментар [#22] от "niakoi_si":

  "... от как се разцелувахте с Татяна Дончева..."

  Бъркаш ме с някого, но мен са ме бъркали с Иво Инджев, Стефан Тафров, Найо Тицин, Илиян Василев, Огнян Минчев, Моше евреина - един трол повече или по-малко да ме сбърка с някого, какво значение има?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  До коментар [#18] от "Norman Granz":

  До коментар [#20] от "КА2":

  По добре пуснете нещо от Илиан Василев, Дайнов не вдъхва доверие. Нормално, младо е още момчето, няма закалката на първо-главно. Вие от старата ДС-школа сте къде, къде по-убедителни в громенето на поредния класов враг.

 28. 28 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#13] от "Alexander97":

  Какво да се коментира смисъла? Дайнов вади от десет кладенеца вода, за да стигне накрая сам до верния извод, който обаче го е срам да изрече на глас:

  Борисов и ГЕРБ управляват и ще продължават да управляват, защото НЯМАТ СМИСЛЕНА АЛТЕРНАТИВА.

  Така наречената автентична десница, която в момента се оказа полу-левица, всъщност е някакъв политически джендър, неспособен да излъчи никакво смислено политическо послание, освен - ние сме умни и красиви, вие сте прости и затова трябва да ни слушате.

  Това е. Когато се появни смислена алтернатива на Бойко, той ще слезне от политическата сцена. Не е нужно да си "учил" в Оксфорд и да си дългогодишна политическа врачка за да видиш тая елементарна причинно следствена връзка.

 29. 29 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  До коментар [#13] от "Alexander97":

  "всички коментират Дайнов, а свенливо премълчават смисъла"

  При сравняването на демокрация и феодализъм всичко губи смисъл. Може само да се каже, че сравняващият е "прост комунист", който дори и Маркс не е чел. Начинът на управление (демокрация, тирания, олигархия, монархия) не е задължително свързан с начинът на производство (робовладелство, феодализъм, капитализъм).
  Правоверните болшевишки поклонници на Дайнов вземете се сетете къде демокрацията се е родила и как просветените монархии са дали път на капитализма.

 30. 30 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  Прав е Дайнов за безсмислието на "ляво" и "дясно" у нас сега.
  От ДБ ако се отрекат от идеологическите заблуди по темите климат и джендъризъм имат шанс и то голям.
  Все пак, ако са в час би трябвало да са разбрали че дори Икономист писаха, че трябва да се мисли повече когато се правят регулации на джендър тема (ИК е недомислена регулация) и Макрон отложи с няколко години борбата с целта за световната температура с 10-15г.
  Помня навремето тогавашната БКП за една нощ отрече възродителния процес и смяната на имената и по-този начин спаси страната от гражданска война. Като допълнителен бонус успя да се прероди в БСП и оцеля на сцената.
  Така че, прецедент има и е добре сегашните "десни" да се преосмислят идеологически къде стоят, ако държат да съществуват в политическото пространство.

 31. 31 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Авторът донякъде изразява позициите на Демократична България. Според него - единствената политическа среда, които произвежда адекватни политически анализи, сторонници на западна демокрация, не азиатска диктатура и пр. Същевременно приема, че няма ляво и дясно, т.е. няма комунисти, антикомунисти и т.н. И се учудва, защо тези позиции не се овеществяват в народен вот. След като всички проучвания сочат - българите са за НАТО и Евросъюза, т.е. би трябвало масово да подкрепят Демократична България. Отдава го на слабо лидерство. Възможно е. Но е възможно и друго - избирателите припознават ГЕРБ за десни и прозападни. Как така? Ами така. Изритаха един Жаблянов, примерно, от зам.председателския стол в парламента. Защото отказа да почете жертвите на народния съд. Това това има значение. За Дайнов - не. Който биографично няма негативи от въпросния съд. Но за други има. Демократична България няма да спечели десните хора, влизайки в окопа на Корнелия Нинова и президента Радев. Няма как да стане.

 32. 32 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2262 Любопитно

  До коментар [#19] от "ppopov_67":

  "имах един учител, който казваше: "Истината е горчива, но не е отровна"."

  А за лъжата нещо казал ли е този Ваш учител? Вашето твърдение "Не е важно кой я е казал, ЩОМ Е ИСТИНА" дали важи и за лъжата - не е важно кой я е казал, щом е лъжа? Защото човечеството изрично помни (и изисква) кой е казал Истината и тия, които казват ясно и разбираемо Истината, ги награждава, примерно с Нобелова награда.

 33. 33 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 758 Неутрално

  НЯМА ДА ИСКАТ
  СВИКНАЛИ СА НЯКОЙ ДА ГИ ОПРАВЯ
  ТЕЗИ, КОИТО СА ГО РАЗБРАЛИ, СА КЛИЕНТИ НА ТЕРМИНАЛ 2.

 34. 34 Профил на avi29581655
  avi29581655
  Рейтинг: 42 Неутрално

  Освен Норман, всички коментират Дайнов, а свенливо премълчават смисъла- Отвратително, като състоянието на държавата!Тука е така!!!!!! Азиятщина.
  —цитат от коментар 13 на Alexander97


  Абсолютно съм съгласен.
  Великата Октомврийска Социалистическа Революция си беше по същество една буржоазна контрареволюция. Реставрация на феодализма. Сега се наблюдава подобна тенденция. Но ако не затворят границите, и не обявят за врагове народни, тези които си изкарват хляба навън, след десетина години в България ще останат почти само милиционери, администрация, пенсионери и съвсем малко заблудени роби. И всички тези категории ще се чувстват зле. Може би само пенсионерите, с пенсии не от България ще са си добре.

 35. 35 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 747 Неутрално

  ще искат разбира се и процеса вече е необратим. феодализма на ДС синчета свърши въпреки тълкувателни решения и бурни протести с по пет човека.
  —цитат от коментар 4 на дерибеев


  Пак в десетката. Браво!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 36. 36 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  До коментар [#31] от "nik_77.":
  Това, което споменаваш е изключително важно.
  Българското дясно остана без корен, след операцията на Командира по ликвидирането на оригиналното СДС от възстановените партии от преди 1944та и създаването на новото единно СДС което главният му секретар Христо Бисеров успя да напълни с ченгета, маргинали на местно ниво и откровени крадци мушмуроци.
  Отделно надъхани комсомолци и най-млади членове на БКП тип Богомил Бонев, понастоящем управляващ имотите на руския консул в Пловдив и поддръжката на подслушвателната инфраструктура в ЦУМ дето я дели една стена с Министерския Съвет на България.
  В момента в главети на т.н. "десни" е пълен идеологически буламач и аз поне не виждам кой от тях ще има кураж да го подреди.
  Може би Ненчев, ама и той се подхлъзна по ИК казуса. Ченгето Атанасов, отдавна би трябвало да е в сянка. Радан е като шамандура закотвена за котвата си.
  Христо Иванов има свежи идеи в правната система, но в комбинация със зелените талибани стои безсмислено, а тези с блесналия поглед ако се докопат до власт става страшно. Те си работят по техните си цели за усвояване под контрол процента от територията по зелена линия според спуснатия ми план.
  Остатъците от СДС не показват признаци на живот.
  Кво остана? Кунева и присъдружни пишман царски юпита? Светльо Скакуеца?
  Ако съм пропуснал нещо - подскажете.

 37. 37 Профил на qch09356398
  qch09356398
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#33] от "Анти Шишковци":

  Като е така, на кого да се сърдим???

 38. 38 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3912 Весело

  Комунистите сега на комунизма взеха да викат консерватизъм. Защо бе, другари, срамувате се от комунизма си ли? А не ви ли е срам да се правите на консерватори – нали торите ви бяха основни врагове?

 39. 39 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  До коментар [#30] от "k_":

  "От ДБ ако се отрекат от идеологическите заблуди по темите климат и джендъризъм имат шанс и то голям."

  Да се отрекат, но ще останат без пари. За джендъризъм и затоплизъм се плаща кеш. Докато текат парите, на лидерите на ДБ няма защо да се притесняват, че електората е 2.6%.

 40. 40 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Дайнов,правил си сит преразказ на този материал;

  https://dnes.dir.bg/politika/2018-a-nachaloto-na-kraya-na-neoliberalniya-globalizam

  с елементи на бг украска.
  Но проблемът горе който ''разглеждаш'' не е само български ,а световен.
  И този автор е класи над теб.

 41. 41 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4070 Любопитно

  Дайнов по принцип е прав...само че в момента няма алтернатива на статуквото,няма фигура която да увлече и обясни на масата в каква кал живее!Напъните да се побутва ДА България не са нормални...защото една партия се доказва с тези,програма и избори..Дайнов!А БСП на всяка цена трябва да бъде убита...държана далеч от власта!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 42. 42 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10615 Неутрално

  Хубав анализ :)
  На въпроса "...Ще искат ли гражданите да преходят от феодализма обратно в демокрацията?..."
  Не и в близките 500 години. Това е играно вече в България . Единствено името на това "иго" не е ясно сега, но след 500 години ще го уточнят...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 43. 43 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3099 Весело

  Да се смееш ли,да плачеш ли! Никой ли не обърна внимание на идиотщината изречена от автора,че БСП се превръщала в националсоциалистическата партия на Хитлер?!

 44. 44 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3099 Весело

  Да се смееш ли,да плачеш ли! Никой ли не обърна внимание на идиотщината изречена от автора,че БСП се превръщала в националсоциалистическата партия на Хитлер?!

 45. 45 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3083 Весело

  Абе, тя и демокрацията ни е като комунизЪма на бай Тошо. След 28г в очакване на Годо и гонене на Михаля, стигнахме до под кривата 🍐. Нищо де, ние сме свикнали да правим щуротии и после да обвинявам другите за тях. И за феодализма на ГЕРБ сме си виновни. Всеки очаква да се втърка на хранилката, прекарвайки другарчетата си. Или поне за някой грант от чужда фондация. Да не пренебрегваме усиленото медийно промиване на мозъци - колко сме добре, как цъфтим - аха да вържем.

 46. 46 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  До коментар [#41] от "Willy Messerschmitt":

  "БСП на всяка цена трябва да бъде убита...държана далеч от власта!"

  Замислял ли си се, че БСП е най-демократичната партия в България. Нинова, съпартийците и редовно я критикуват и разпъват на кръст. Постоянно някой и иска оставката. Ти представяш ли си в ДСБ някой да критикува Костов, или в Герб някой да поиска оставката на Борисов?

 47. 47 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4479 Весело

  Не, няма! Българите обожават феодализма във всичките му форми!
  Погледнете само кого избират и ще ви стане ясно, или трийсе години са малко?!

  klimentm
 48. 48 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8870 Неутрално

  "Имам опасението, че след периода "самоубити и снабдени с внезапни инфаркти" ще преминем към период, в който хора биват бити, изчезвани и убивани от неизвестни извършители по руски тертип."

  Вссеки нормален се страхува от това, колкото и малко да са останали в България.

 49. 49 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  Дайнов бил обикалял да види протестите. Как не се е срещнал с наш Костя Копейкин, баш протестантина, се чудя.
  Някой щеше да бъде набит - и който и да е, щеше да е заслужено.

  Доброто е заразно
 50. 50 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 406 Неутрално

  "...Съществуващите равнища на отвращение от ГЕРБ са толкова високи, че..."Женя, а нивата на отвращение от тебе какви са, сине комунистически?
  —цитат от коментар 2 на Боби Бобев


  Боби, много старателно се бориш с Веско за титлата "Мунчо" на форума...

 51. 51 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2150 Неутрално

  До коментар [#45] от "Vlado Nikolov":

  Къде точно го видяхте медйното промиване че сме добре и всичко ни е идеално ?. Аз която и медия да погледна, от всякъде се лее помия. Пускаш сутрешния блок - хвърчат храчки по всеки и всичко, отваряш медиите на Прокопиев - храчки, медиите на Пееевски - храчки. Поглеждаш ДВ - лее се помия. Къде сте видели точно че сме всичко ни е наред ?!?

 52. 52 Профил на Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Рейтинг: 974 Неутрално

  През 2018 г била установена диктатура в България. Дайноооофффф... то бива гнусотия ама ти как ядеш толкова не знам...

 53. 53 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 460 Неутрално

  за съжаление българската политическа система е разделена на номинално прозападната партия ГЕРБ и проевразийската БСП, като ДПС и патриотите са парцелирали части от електората. Трудно ще е на някой да пробие статуквото. ДБ им се иска да са като българския вариант на Ен Марш, но Христо Иванов няма харизмата на Макрон, а и типът избиратели е различен.

 54. 54 Профил на doo08488440
  doo08488440
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#33] от "Анти Шишковци":Като е така, на кого да се сърдим???
  —цитат от коментар 37 на qch09356398


  Според мен на българската православна църква. Сегашната обшествена картинка на българското общество е пряк резултат на нищонеправенето и от десетилетия, допускам и че и повече.

 55. 55 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Заклинанията, че ДБ предлагат политики нищо не чинят. Що не ги спомене Дайнов тия политики, та да си поговорим за тях. А парламентарни избори през 2019 ще има само ако ГЕРБ загуби евроизборите. Което не виждам как ще стане.

 56. 56 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1118 Весело

  На настойчивите въпроси на репортерки, съседката на пруф. Дайнуф в с. Миндя – баба Наста – отговори следното: „Наш Женчо е най-убаво момче у цело село, на баба! И не пие, само оди да пра‘и качествен контрол на Геле Казанджията, оти он е малко шмекер! Иначе е ногу учен, и брада има, и на китара свири, чак не мо‘ем да му разберем коги хортува, ама моя дедо ногу обича да го слуша и току си го мести от единия крачол в другия! Я как убедително казва, че е „Въпрос на неубедително лидерство най-вероятно“. Язека съм сигурна, че не е „най-вероятно“, ами си е баш така, ама Женчо от скромност не иска да се налага! Ма откъде ги намират, верно, такива ми ти лидери? Я да земат, па да издигнат наш‘то момче, па да видиш ти как сичките баби че одиме да гласуваме за него! Ми да, сичките, оти язека не знам ни една баба, дека че гласува за некаков си женерал, па он по-нисък и от треволяко! Затуй ме слушайте, бабини, па пишете у вестниците и кажете по тиливизора – туй момче да стане един ми ти лидер, сички за него че гласуваме и ногу че рахатясаме! Айде със здраве и да пази Господ!“

 57. 57 Профил на Джузепе Мацини
  Джузепе Мацини
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#18] от "Norman Granz":

  Тоест, може да си истински антикомунист, произхождайки от комунистическата номенклатура, ползвайки се от привилегиите на онази власт?! То, това означава, да си против родителите и произхода си! Няма как да си против власт, от чиито привилегии се ползуваш. Може да си против нея, ако не гонен, си поне изключен от нея.
  Именно заради това имаме толкова малко истински дисиденти и антикомунисти. Буржоазията преди условната граница между двата "свята" 9.9., е малка и тънка, а селската класа- масова. Именно от това идва и страха на БКП от БЗНС, защото и индустрията е слаба, а работническата класа много малка. От класова гледна точка е имало условия за земеделско управление, а не пролетарско.

 58. 58 Профил на Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  До коментар [#15] от "Hawaii":"... не е важно, кой какъв произход е имал,а каква позиция има и я защитава с практически действия в момента."++++++Да се съди за децата по родителите им е БОЛШЕВИЗЪМ в най-чист вид.Практика, присъща на шумкарите след девети, които набеждаваха порядъчни и способни младежи, че са "синове на БУРЖУЙ", и им съсипваха живота, за да пробетват недъгавото си поколение в университетите за тяхна сметка.Дайнов е получил в Оксфорд образование, в което ЕДНАТА ПРОЧЕТЕНА КНИГА на Помпиера се събира така, както една песъчинка в плажа на Синеморец.Айде, потните анцузи, малко по-скромно.
  —цитат от коментар 18 на Norman Granz


  язък му за ученето в Англия, щото Дайнов е неомарксист до мозъка на костите си. Днешните "либерали" са вчерашните троцкисти, маоисти и марксисти. Новият "пролетариат" който ще събори империализма (чрез глобализма) е джендъризма. Това са днешните "десни" а-ла Юлия Кръстева.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 59. 59 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2889 Неутрално

  Дайнов тез неща се решават на избори :)

  Умнокрасивите като не може и 2% да минат кой им е крив :)

 60. 60 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 383 Неутрално

  Като четох се едно Ступида го е писал - ще си изхрачи жлъчката от злоба тос чиляк, нали празници беха до оня ден, що толко се е натегнал?
  —цитат от коментар 10 на Нагъл Визионер


  Благодаря, Говлампи 😉😉😉

  Относно "злобата", разбирай реалната преценка за това в какви условия живеем, можеш да питаш родителите на поредния млад човек, починал докато чака белодробна трансплантация.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 61. 61 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  До коментар [#39] от "moreee":
  Така е, но все пак си мисля, че може би има лидер различен от сегашните който да има кураж и обясни с думи прости на матряла че:
  Сегашните - ГЕРБ, БСП, ДПС, Воля-та и все Патреотите на куп го водят в московската кланица да му стръжат кожата за следващите десетилетия.
  На него, гласоподавателя, и на децата му и на внуците му.
  Същите едно към едно са и тея дето го вкарват в кошарата да се бори с климата, да му вдигат сметките за парно, ток и бензин искат да дава пари през данъците си на някви извратеняци да му говорят на децата му дали са мъжки или женски или нещо друго.
  Е, между тия Сцила и Харибда са българете в момента и се надат някой да им посочи как да преминат през това препятствие.


 62. 62 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4098 Неутрално

  До коментар [#19] от "ppopov_67":

  ,,Сега аз пък казвам" "Не е важно кой я е казал, ЩОМ Е ИСТИНА".,,

  Е защо не добавихте: ,,....и е насочена срещу моя враг,,

 63. 63 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4098 Неутрално

  До коментар [#61] от "k_":

  ,,... че може би има лидер различен от сегашните който да има кураж и обясни с думи прости на матряла че:...,,

  Е ами на ето го лидерът, Женята. Виж как с думи прости обяснява на матряла. Издигнете го за лидер. Да замени всички лидери в дясно

 64. 64 Профил на goro6
  goro6
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#41] от "Willy Messerschmitt":Като чуя някой дами говори, че няма алтернатива на Бойко, ми става хем смешно, хем тъжно.Колкото и да отричате очевидното, накрая трябва да разберете, че единствената алтернатива е БСП и то БСП с лидер Корнелия Нинова. Ако Станишев беше начело на БСП не бих написал това. Безпристрастния анализ води до това заключение и бягството от него говори за аналитична недостатъчност. Мисля, че коментиращите знаят това, но се страхуват да го заявят от страх да не ги обявят за "комунисти". БСП няма нищо общо с комунистите, защото е създадена от анти-комуниста с партиен билет Луканов-доказан американски агент. Единствените комунисти и то от шестия ешелон се намират в ЦК на ГЕРБ. Пристрастията и фанатизма са лош съветник.

 65. 65 Профил на goro6
  goro6
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#41] от "Willy Messerschmitt":Като чуя някой дами говори, че няма алтернатива на Бойко, ми става хем смешно, хем тъжно.Колкото и да отричате очевидното, накрая трябва да разберете, че единствената алтернатива е БСП и то БСП с лидер Корнелия Нинова. Ако Станишев беше начело на БСП не бих написал това. Безпристрастния анализ води до това заключение и бягството от него говори за аналитична недостатъчност. Мисля, че коментиращите знаят това, но се страхуват да го заявят от страх да не ги обявят за "комунисти". БСП няма нищо общо с комунистите, защото е създадена от анти-комуниста с партиен билет Луканов-доказан американски агент. Единствените комунисти и то от шестия ешелон се намират в ЦК на ГЕРБ. Пристрастията и фанатизма са лош съветник.

 66. 66 Профил на goro6
  goro6
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#41] от "Willy Messerschmitt":Като чуя някой дами говори, че няма алтернатива на Бойко, ми става хем смешно, хем тъжно.Колкото и да отричате очевидното, накрая трябва да разберете, че единствената алтернатива е БСП и то БСП с лидер Корнелия Нинова. Ако Станишев беше начело на БСП не бих написал това. Безпристрастния анализ води до това заключение и бягството от него говори за аналитична недостатъчност. Мисля, че коментиращите знаят това, но се страхуват да го заявят от страх да не ги обявят за "комунисти". БСП няма нищо общо с комунистите, защото е създадена от анти-комуниста с партиен билет Луканов-доказан американски агент. Единствените комунисти и то от шестия ешелон се намират в ЦК на ГЕРБ. Пристрастията и фанатизма са лош съветник.

 67. 67 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 760 Неутрално

  Ние не знаем как да приемем всичко това; как да разбираме и обичаме "демокрацията"; за като каква да се борим за нея. Дали моята "демокрация" е като твоята "демокрация", щом като моята истина не е твоя истина. За мен лично "демокрацията" е равнозначна на анархия, АНАРХИЯ- МАТЬ ПОРЯДКИ, според татко Махно, т.е. редът който идва в резултат на анархията е най- зверска, възникнала из недрата на "демокрацията" диктатура. Западната демокрация всъщност няма нищо общо с абстрактната "демокрация", защото там е налице най- зверското разслояване на обществото и армия от милиони отритнати, абсолютно ненужни на обществото, съставляващи резервната армия на труда. Западните "демократи" подобно на ТЕХНИТЕ ИЗЧАДИЯ мафиозите НЕ СЕ СТИСКАТ ДА ИЗВАДЯТ ОТ ДЖОБА СИ И ПЛАТЯТ. Те не са като комунистите, плащат и получават всичко и всекиго, който може да им гарантира стабилни печалби и начин за военно господство. За какъв г-й ми е демокрацията, ако децата ми примерно са в ръцете на мафията: наркомани, хазартно зависими, жертва на лихварите и се лутат "без цел и посока"; когато няма никаква сигурност за живота на близките и роднините ми в пустеещите села, за имуществото предмет на посегателства при битовите кражби, улеснени за реализиране в стотиците заложни къщи........

 68. 68 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2908 Неутрално

  До коментар [#41] от "Willy Messerschmitt":"БСП на всяка цена трябва да бъде убита...държана далеч от власта!"Замислял ли си се, че БСП е най-демократичната партия в България. Нинова, съпартийците и редовно я критикуват и разпъват на кръст. Постоянно някой и иска оставката. Ти представяш ли си в ДСБ някой да критикува Костов, или в Герб някой да поиска оставката на Борисов?
  —цитат от коментар 46 на moreee  Процесите на опозиция на Нинова текат в БСП, не,защото червените бандюги са станали демократи, а, защото Нинова изрита дъртите динозаври . Именно те и искат оставката - нека не бъркаме сблъсъка за кокала между старите и младите в БСП с някакви въображаеми демократични течения .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 69. 69 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2908 Неутрално

  за съжаление българската политическа система е разделена на номинално прозападната партия ГЕРБ и проевразийската БСП, като ДПС и патриотите са парцелирали части от електората. Трудно ще е на някой да пробие статуквото. ДБ им се иска да са като българския вариант на Ен Марш, но Христо Иванов няма харизмата на Макрон, а и типът избиратели е различен.
  —цитат от коментар 53 на Alex Prime  Наричаш ГЕРБ " прозападна ", защото така ти се иска, или, защото Боко и хората около и зад него така искат да изглеждат в очите на избирателите ? ГЕРБ и БСП имат еднакво виждане по въпросите за " Белене ", зависимостта ни от " Россатом ", " Газпром " и разни хъбчета по старата линия на вече спрения " Южен поток " . Няма да открия топлата вода, ако напомня, че именно тази зависимост и плащането на данък Русия са в основата на беднотията и мизерията в България .
  А, иначе определения като " десни ", " прозападни " и други, са си само едно желание за политическа перверзия и дъвка за мат'реяла . Аз гледам и коментирам събитията и фактите, а безвкусните дъвки по медиите - не ме интересуват и мисля, че не интересуват и другите хора с нормален политически поглед .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 70. 70 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 748 Неутрално

  В сериозен форум като тоя е нужна по-голяма точност. № 66 пише, че БСП е станала прозападна благодарение на агента на САЩ Андрей Луканов. Андрей Луканов е бил агент на СССР. Не на САЩ. Той и Петър Младенов извършиха преврата на 10 ноември 89-та година, не за да ни приближат до запада, а да не позволят България да се откъсне от СССР след неминуемата смяна на режима, по модел, в който съветската компартия преобразува политическата власт в икономическа. Най-напред самият Тодор Живков в откритото си писмо до медиите, публикувано само във в. "Труд", обаче, /писмото е от 29-11-1991 г./обвинява Луканов, че е съветски агент, по родова принадлежност, визирайки дядо му и баща му. И пише конкретно - "Нося отговорност за това, че направих компромиси и не ви отстраних от българския политически живот тогава, когато разбрах, че Вие поставяте интересите на българската държава в краката на една чужда сила". Малко отклонение - по това време близо до него е бил Бойко Борисов в битност на частна охрана. Самият Борисов казва, че е научил от Живков някои неща. Какви? Сигурно нещо от рода на приведения цитат. Да не слага интересите на държавата в краката на чуждата сила. Заради което си изпати веднъж и постъпи в болница с високо кръвно. Както и да е. Най-близкият до Живков в последните години на властта, съветникът Костадин Чакъров пише също в продължението на спомените си "На вторият етаж", че Андрей Луканов и Петър Младенов са съветски агенти. Дори две от главите на книгата си е озаглавил "Андрей Карлович" и "Пьотър Тошевич". В края на 90-те, когато в късната елцинова ера бюрократичната хватка около съветските шпиони е отхлабена, един от тях си спомня как се разхождал с Андрей Луканов в Борисовата градина, където му докладвал и получавал инструкции... Сега, в путиновата ера, БСП възви рязко в националсоциалистическия вектор. И се приближава до путиновата "Единна русия", както и до някои профашистки и националистически европейски формации. Нищо чудно да не поставят председателя на евросоциалистите в листите за евроизборите.

 71. 71 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#65] от "goro6":

  Кутев!

  Чети внимателно....няма да повтарям.

  Дори бат ни Бойко да ни събере на стадиони и да ни разстрелват (Пиночет, Чили) ПАК няма да искаме курнелия и шибаното Ви бсп/дпс-оод да бъде на власт. Няма да обяснявам защо.

  Понял?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 72. 72 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#70] от "nik_77.":

  Тоя....№66 е директно Кутев или оня как му беше името.....и той е работил само "партиец". Баща му сдаде властта безкръвно през 97-ма. По-късно почина от рак.
  Та това написано....в този пост....или е от него или от Кутев. Таско Мозъка е прекалено неумен за да измисли такъв пост.

  Внимателно, с кадифени ръкавици опитва да манипулира форум като тоя.
  Естествено, че няма да им/му се получи.

  И не обяснявай. Ние знаем, а младите не четат този форум.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 73. 73 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#69] от "niksan1":

  Ние може да грешим, може и брюкселските зелки да грешат за бат Бойко, но големият бял брат отвъд голямата вода такива грешки не прави.

  Само КОМПИ-то им е доста смущаващо, но ще видим по Иванчева дали ще отиде на разправа с инакомислещите и/или пречещите на мафията ще бъде честен съдебен процес и държавата ще си плати на Иванчева и останалите за причинените им мъки.

  Дайнов....ясен той. Това му е работата. Да пише и да си получава хонорара. Всички имаме някаква работа и си я вършим. Иначе гладна смърт.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 74. 74 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#68] от "niksan1":

  Това уточнение беше необходимо.
  Дъртите ги изрита курнелия за да може тя лично да получава огромните пари генерирани в НЕбившата крадлива по своята същност комунистическа партия.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 75. 75 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 665 Неутрално

  До коментар [#64] от "goro6":

  Майчице, откъде си паднал ти, бе? Лекувай се ... макар че явно е много късно...

 76. 76 Профил на goro6
  goro6
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#71] от "Росен съм аз Путлер капут":Чети и ти другарю фанатик. БСП не е моята партия и никога не съм гласувал за БСП. Като втора по брой политическа партия, тя е единствена алтернатива. Политиката като част от човешката дейност се подчинява на природните закони. На ин алтернативата е ян и ако знаеш това ще ти щракне в мозъка, че който ти казва, че няма алтернатива те лъже. Когато анализирам нещата, въобще не ме интересува кой иска да го разстрелват и кой е за или против Бате ти Бойко. Гласувал съм за патриотите и никога повече няма да гласувам за тях. Причините няма да ти съобщавам. Пък и с тази настройка няма да разбереш. БСП, дори и да спечели изборите няма как да управлява бг, защото ще бъдат винаги малцинство. Причина за това е гарантираната подкрепа на ДПС за ГЕРБ. Справка, подкупването на Доган от другаря Борисов, корумпирането на Гергов и раздаването на бг-баницата на определени слоеве. Така че можеш да се успокоиш, няма да се наложи да те разстрелват. И си пази здравето и повече чети. Демонстрираш ниско интелектуално ниво и от там грешните заключения.

 77. 77 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#76] от "goro6":

  По брой е трета, но засега.
  Първата партия е тази на негласуващите.
  Затова беше и номера на мая Костнибродска и цацаров. Съвместна акция.
  Втори са ГЕРБ.
  бсп/дпс-оод.....не е много ясно, защото циганите продължават да се изнасят към Белгия и Холандия.

  Патриотите. Аз пък съжалявам, че не гласувах за тях. Симеонов имам предвид, не останалият талаж.

  И важното.
  Всеки, който се опитва да убеди българин, турчин, арменец, че бсп трябва да управлява е или Кутев или онова другото или просто не е акъла си, но пак не му е простено, защото не си пие хапчетата.

  Ин и ян-а тук нямат място.

  Акцента е, че бсп(К) не е и никога няма да е алтернатива за управление, а не, че ГЕРБ нямат алтернатива.

  И за да бъде животът ти по-лек, а кръвното нормално свикни с мисълта, че българина НИКОГА няма да допусне бсп на власт отново.
  Помни 2013-та.
  Олигархски научи всички задни входове/изходи от много сгради в България.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 78. 78 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#76] от "goro6":

  И фанатик комуноид смотан ще викаш на баща си.

  Пазя някои неща за теб, които ясто показват, че освен лъжец...твърдиш, че си гласувал за Патриотите си и нагъл русоблизец.

  Това е цитат на твои простотии за Крим и необявената война от Путаран.
  Изпълнен е с лъжи, което ясно доказва, че си подъл комунист.
  Правителството на Украйна е признато от целият бял свят, всъщност никога не е подлагано на съмнеие. Изгониха бандюкович, руска слугиня сложена от Путаран да брани интересите му в Украйна. Оказа се, обаче, че Путаран загуби не само Украйна, ами и доведе Путарания до разпад.
  Та така Кутев или Добрев младши, защото знам, че едно от вас ЛГБТейчета мръсни пише сега.

  ............Неприлично е да се обясняват елементарни неща на пораснали хора, но се налага. Крим е даден незаконно на Украйна и въпреки това, ако не бе обещан на американците, още щеше да е притежание на Украйна. Освен това всичко стана след референдум и във съответствие с международните норми. Всичко друго е политически и емоционални крясъци. Донецката и Луганска републики се появиха след като незаконното украинско правителство забрани на украинските граждани от руски произход да говори на езика на дедите си. Освен това реши да дупчи източните райони, за да търсят американските фирми шийстов газ. Какво още направи или предстоеше да направи хунтата, всеки при добро желание може да се информира. След 1990 година света се съобразяваше с интересите на САЩ. Времената се изменят. Омразният Путин каза ясна: " Старото време свърши." Недоволни винаги ще има, но това е положението..........

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 79. 79 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Да успеем да разберем как едно човешко същество може да живее само с награбени пари, без достойнство и без да има признанието на околните-никакъв проблем,осве притеснението от отговорност или отнемане,но като гледам реакциите на привлечените към отговорност,това не ги е притеснявало ие в емоционален план е било изненада.А и ако се съди по поведението им,изобщо не се притесняват да демонстрират,дори и публично разходи и потребление,които явно не съотвтстват на декларираните доходиПри всички случаи значително по-добре от тези,които се притесняват,как да покрият нуждите и потребностите си .Нормален човек има нужда от споделена емоциална близост с не повече от 10 човека,обикновено партньор деца,родитетели,баби,дядовци,внуци и двама трима много близки приятели.Има и нужда от някакво положително отношение и споделени преживявания с още 20 човека,близкия приятелски кръг и му пука за отношението с още 100-200 човека,,но те са влияят малко ,за кратко и са заменими.При рървата и вторатагрупа отношенията са лични и в голяма степен чисто емоционални и обусловни изкл/чително от лични отношения,т.е ако някой приятел те разочарова с отношението си към теб или с действие спрямо теб ще те засегне повече,отколкото ако извърши тежко престъпление,А и на емоционално ниво престъпление без конкретен пострадал човек не води нити до отхвърляне,нито до угризения или други негативни емоции.

 80. 80 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#76] от "goro6":

  БСП може и да е алтернатива,но значително по-лоша.00000Що се отнася до Доган,неговата подкрепа не е константа и се дава(продава на този),който предложи и може да даде най-удобното за Доган и интересите,които представлява.И тук с БСП нещата са по-лоши,защото Герб поне предлага бездействие ,под формата на затваряне на очите за някои престъпления и далавери.При БСП ДПС участва реално във влстта и налага решения.

 81. 81 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#80] от "slonsco":

  Това е подлец от Позитано.
  Няма да ти отговори след като постнах простотиите, които е писал за Украйна.
  Точно комуноидната представа за нещата.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 82. 82 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 2008 Неутрално

  Ето мен, например. Цял живот съм се почесвал по мъдурите, а накрая максимална пенсия на 56 години +работа (доцент по национална сигурност) без работно време и без началник. И тази благина ми дойде заради управлението на г-н Борисов.

  Затова, аз и моите колеги, сме толкова привързани към г-н Борисов.
  Г-н Дайнов е още по-голяма работа и от мен даже!

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 83. 83 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3381 Весело

  да успеем да разберем как едно човешко същество може да живее само с награбени пари, без достойнство и без да има признанието на околните. Става дума за хилядите, свързани с държавата индивиди, които тази година участваха предимно с измама, агресия и лъжа в отнемането на свободата на българското общество.
  ________________
  Евгений Дайнов започва да ми прилича болшевик който гледа само в канчето на богатите, ама то хубаво, ама да ги показва поименно или да посочва къде са им централите!
  Да хване да си извади точна статискика - колко спечелиха банките миналата година? Колко спечелиха концесиониерите и енергийните олигополи? А колко награбиха офшорковците и евробакалийте от търговската кокупация?
  Иначе то е ясно ,че малко шуробаджанаци налапаха от еврофондове и държавни поръчки ама това е най-малкото парче от баницата!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 84. 84 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Ляво ,дясно ...комунизъм , демократизъм , феодализъм. Употребата на феодализъм , означава че теоретично МАРКС е ПРАВ. Какво искаме да бъдем ?? Имаме ли държавни цели ? Например Китай иска да създаде заплата сравнима с развитите Европейски страни ...до 10 - 15 години. Доходи които да позволяват до 7- 8 години хората със заплати да могат да закупят жилище и да живеят нормално. Нямам основание да смятам че няма да го направят. Имат си други задачи по външната политика ,армията , глобални инфраструктурни проекти. България до 1970 произвеждаше продукция колкото Турция и Гърция взети заедно ...Сега искаме да сме икономика на услугите , търговията , смяната на чаршафи ...и тн. За какво мечтаят нашите деца ... да станат мутри или плейметки . Май не са били такива мечтите преди това. Нямаме индивидуални ....защото липсват глобални колективни ! До какво опират глобалните .....ще изпратим ли детето на ЗАПАД , ще си купим ли имот в Гърция или по някои острови. Какъв е смисълът на държавата България ?? Да имаме добро образование , здравеопазване , нормални отношения ...? Такива няма ...Тогава ?

 85. 85 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  [quote#58:"Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма"][/quote]

  Очевидно и до теб е стигнала прословутата вътрешна инструкцуя в ГЕРБ, когато някой ги пита "защо се уляха пак вашите?", отговорът да бъде "не разбирам от винетки и студен резерв, аз съм специалист по анти-джендър контратероризъм". Пепи Москов и Мишо Константинов са два такива типични случая. На единия министерското пребиваване може да се запомни само със соц предложения, другият - завалията, директор на "Информационно обслужване" сред колеги на ниво телеграфна станция, но иначе са първи капацитети по неоконсреватизъм. Палячовци.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 86. 86 Профил на jvr26585378
  jvr26585378
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Пак кухи, нескопосани упражнения по нещо от някакъв дайнов написано....от смешници и педерасти разни....
  Хей, дрисльвци...хайде кажете ми колко гъркини и германки дойдоха у нас да гледат стари хора....и колко наши са там....? Мил въпрос ви задавам...))))
  А па за военни дето да се намесват и да решават кое как ще е у нас...забравете...то няма военни у нас....не знаете ли това...!?)))
  ....то "жълти жилетки" няма...вие за военни си мечтаете....то ако имаше нещо свястно тук, то и Боко Бидона (прилича на бидон за джибри за ракия)....нямаше да ви е на телевизора постоянно....
  Мога далеч по-сериозно да коментирам всичко в сайта на Дневник, но няма ниво тук....и няма усещане за нормалните неща от живота....като, че ли всички сте като оня пикльо, дето бил в копринени завивки...някакъв дърт педераст г.марков ли беше....измекяр, нагаждащ се някакъв...гербераст сегашен....)))))

 87. 87 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  Дайнов пак е прекалил с Миндянска Сливова...

 88. 88 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#13] от "Alexander97":

  Ами смисълът на статията е плюене по ГЕРБ.Няма друг.

 89. 89 Профил на goro6
  goro6
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#80] от "slonsco":Съгласен съм, няма какво да възразя. Точно, ясно и възпитано.

 90. 90 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#26] от "Norman Granz":

  Айде-айде!Татянчето ви беше скъп гост на конгрес,пляскахте и.После освиркахте ЕНП?Не се прави на забравил!

 91. 91 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#57] от "Джузепе Мацини":

  Какво им се чудиш?!За тях няма проблем да се пишат върли русофоби,да плюят по всеки повод Русия,и в същото време лидер на партията да им е внук на съветски агент,избягал от правосъдие преди 1944-та в СССР,с майка родена в Москва и върла путинистка и до днес говореща с руски акцент.

 92. 92 Профил на goro6
  goro6
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#81] от "Росен съм аз Путлер капут":Много им е лесно лесно на такива като теб. Цитират нещо и му турят оценка. Не се отричам от написаното. Ти направи ли си труда да провериш кое е вярно и кое не. Ако намериш грешка добре, но да раздаваш обидни епитети за човек, който не познаваш и не ти е направил нищо лошо, говори за тежка диагноза. Разбирам позицията ти, но положението с Крим е такова, каквото съм описал. Може ли да кажеш какъв ти е проблема с Кутев и Добрев? Мразиш "Позитано " защото там имало комунисти и като ти обяснят, че нямат нищо общо с комунистите изпадаш в истерика. Прочети какво си писал за разстрелите и виж какво е определението за фанатик. Ако намериш противоречие, ще се извиня. Не може да четеш само речите на Бойко и "остроумията на Цветанов и да имаш претенции, че си хванал истината за пелерината. Гласувай за когото искаш, но се научи да опонираш възпитано. В противен случай олекваш.

 93. 93 Профил на goro6
  goro6
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#81] от "Росен съм аз Путлер капут":Много им е лесно лесно на такива като теб. Цитират нещо и му турят оценка. Не се отричам от написаното. Ти направи ли си труда да провериш кое е вярно и кое не. Ако намериш грешка добре, но да раздаваш обидни епитети за човек, който не познаваш и не ти е направил нищо лошо, говори за тежка диагноза. Разбирам позицията ти, но положението с Крим е такова, каквото съм описал. Може ли да кажеш какъв ти е проблема с Кутев и Добрев? Мразиш "Позитано " защото там имало комунисти и като ти обяснят, че нямат нищо общо с комунистите изпадаш в истерика. Прочети какво си писал за разстрелите и виж какво е определението за фанатик. Ако намериш противоречие, ще се извиня. Не може да четеш само речите на Бойко и "остроумията на Цветанов и да имаш претенции, че си хванал истината за пелерината. Гласувай за когото искаш, но се научи да опонираш възпитано. В противен случай олекваш.

 94. 94 Профил на goro6
  goro6
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#81] от "Росен съм аз Путлер капут": Много се занимавам с теб, но не мога да не те уважа, след като си направил труда да търсиш какво и къде съм писал. Отговарям ти кратко. Не съм подлец, защото не съм извършил подлост през живота си. Не съм крал, убил, изнасилвал и доносничел. Не съм членувал в никоя партия. Не съм заемал ръководен пост нито преди, нито след 10 ноември 1989 година. Не съм осъждан. Семпъл живот. Крим е даден на Украйна от Горбачов в нарушение на законите на СССР. Без санкцията на народното събрание, без одобрението на политбюро на КПСС. При свършен факт след години подписа на Елцин е законен.Крим можеше да остане украински, ако руското разузнаване, което несъмнено е имало агентура в правителството, дошло с преврат. Било е въпрос на време - часове или дни. Просто руснаците реагират навреме. За събитията в Донецк и Луганск и децата научиха как стоят нещата. И цитата на Путин е факт. Ако те ядосва изразът "това е положението" те разбирам, но положението е такова, независимо дали ни харесва или не. И при това положение думички като комунисти, фашисти, либерали, демократи не важат. Става въпрос за гео-политика сънароднико. Желая ти здраве.

 95. 95 Профил на goro6
  goro6
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#75] от "gogo63":Имам лечителски способности и се лекувам с билки. Билки означават лечебни растения. Паднал съм от там от където и ти. Само че явно си паднал на главата си и затова си толкова мъдър. Има и такива случаи. Един го беше праснало парче от граната и му се отключили математически способности. На тебе нищо не се е отключило, но никого не е късно. Можеш да пишеш, което не е малко. Айде със здраве. И умната, да не се изтървеш на обществено място.

 96. 96 Профил на goro6
  goro6
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#75] от "gogo63":Имам лечителски способности и се лекувам с билки. Билки означават лечебни растения. Паднал съм от там от където и ти. Само че явно си паднал на главата си и затова си толкова мъдър. Има и такива случаи. Един го беше праснало парче от граната и му се отключили математически способности. На тебе нищо не се е отключило, но никого не е късно. Можеш да пишеш, което не е малко. Айде със здраве. И умната, да не се изтървеш на обществено място.

 97. 97 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#94] от "goro6":

  Аз вече казах. Висшият ешелон на бсп.
  Ти не си като "запасното тролско войнство", което е по-тъпо и от охлюв. Умееш да пишеш и мислиш, но едно нещо издава винаги и най-умният човек. Крим и отношението към Путаран.

  Никой в белият свят никога няма да признае Крим за руски, а разрухата в Русия е ясна и на последният руснак. Вероятно и ти като мен си ровил в руските форуми. Там открито се говори за разпада на Русия и коя част към кого ще отиде. Тоест въпроса с Крим скоро ще разреши от само себе си, няма Русия, няма и проблем "Крим".

  А сега малко за билките. Поздравления за това. Кръста ме боли повече от 20 години и реших да взема мерки. Изследвания....невролога веднага каза, че това е болка от поне 20 години и позна. Как съм търпял? Ами работата ми е такава, че трябва. Само дето тая работа повече от 10 години не я върша аз, а работници. За това не бях се усетил..

  Та решението дойде от някакво мазило за петнайсетина или по-малко лева. Аз не вярвам в такива "магии", но шока дойде още на втората седмица. Оправих се почти.
  Взех да чета КАКВО има в това мазило. Само едно нещо имаше. Екстракт от люта чушка.
  Забравихме си медицината от растинията, които ни заобикалят.
  Тази тема е дълга.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK