Може да се стигне до нов преход - от фасадна демокрация към авторитарно управление

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Абсолютно точно.
  След като "чорбаджийската олигархия"(термин на Огнян Минчев) ограби българите и не остана какво да взима от тях, сега същата посяга и на свободата им, като последен актив, който може да изсмуче.
  И българинът, генетично свикнал на робство, не се противи много, дори мнозина се опитват да се впишат в системата като слуги, с надеждата да получат и те нещичко.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 2. 2 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Така че, както е казал Чърчил, "Всеки народ си заслужава съдбата"...
  Особено като имаме предвид някои български поговорки...

  Съвсем не в тон с това, което Сервантес е казал:
  "Свободата е на върха на копието".

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 3. 3 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 795 Неутрално

  от 9 на 5 милки.
  скоро тука само ердоган ше заповедва.

 4. 4 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3012 Любопитно

  Не знам защо, но някакси ситуацията у нас ми напомня на тази в Сърбия. Да очакваме ли скоро орден "Александър Невски" и за премиера ни?

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 5. 5 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Приликата между даденостите в сегашната политическа обстановка у нас и тази в Германия в началото на тридесетте години на миналия век е, че тук също назрява мнението за "здравата ръка", която да сложи ред, за да се запази демокрацията. Липсва само един Ханунсен, който да посочи новия пожизнен канцлер. Инак достатъчно сгради се опожариха и събориха, все на хубави места . Дали пък Банев, засега в затвора, подобно на Адолф, няма да напише на руски нов вариант на "Мазната борба", преди да стане диктатор, бъдещето ще покаже, гадателите все още гледат на кутийки от вафли.

  Дедо Крум
 6. 6 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 583 Весело

  тъпото иска да крадне пари завинаги иска да бъде като асад,дебелия ким,джуджето от москва,мадуро и лукашенко.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 7. 7 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 3255 Неутрално

  Системата у нас се смени, но политическите играчи/Партията и ДС/ запазиха чл.1 и се получи пълна каша в икономическия живот на страната.

 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  Цивилизационно, България е много по-близо до Леванта, отколкото до Централна Европа.

  Затова олигархичният феодализъм ни пасва, подхожда, отива и гила като на блондинка ботокс в джуките.

  Важното е кръчмите и чалготеките да са пълни.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  " Но има нарастващи възможности на организирани интереси - вътрешни и външни - да организират имитации на обществени протести за да оказват натиск върху властта или да я сменят, когато им е необходимо."

  Политиците трябва да се фокусират върху решаването на проблемите в българската държава,а не да бъдат "маша" на чужди интереси.Законите които приемат в НС да обслужват цялото население,а не определени групи.
  Пожелания които не са трудни за изпълнение стига да има желание,в противен случай обществото ще продължи изкуственното разделение което ни пречи да народ!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ"Върви лъжец от село на село, та лъже, върви брат му ден по-късно след него, та маже" - Елин Пелин - Големи лъжи.
 10. 10 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Автокрация има в момента - самозабравилия се селянин от Банкя

 11. 11 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#10] от "arcanum":

  НЕ е само той.
  Всички, които атакуват човешките права и желаят да бъдат господари, превръщайки другите в роби, са самозабравили се селяни и нищо повече.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 12. 12 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2316 Весело

  Хубав текст, който иска - да чете, даже да не е съгласен.
  За мен поне повечето неща, които казва Огнян Минчев, са верни.

 13. 13 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1890 Неутрално

  Четейки написаното от Огнян Минчев си отговорих на въпроса КЪДЕ изчезна той в медийното пространство . Слушаме само Харлан Александров и разбира се , червени политолози и социолози .Явно наш Огнян е в процес на пълен КАТАРЗИС и ПРЕОРИЕНТИРАНЕ към други "по светли " хоризонти ! На слука !

 14. 14 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Автокрация има в момента - самозабравилия се селянин от Банкя
  —цитат от коментар 10 на arcanum


  Селото се оказа тъкмо в града... а и белото им показа, тъмната страна...

  Имало едно време ссср...
 15. 15 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5736 Неутрално

  БЛЕСТЯЩ АНАЛИЗ !

  Поздравления за проф.О.МИНЧЕВ !

  Ще си позволя да допълня анализа с едно лично мнение.

  Моделът на ОВПУТЕНА РУСИЯ е като
  ЧУДОВИЩЕТО КАШЧЕЙ от руските приказки.
  Уж непобедим и безсмъртен, КАШЧЕЙ е същевременно и много УЯЗВИМ
  "Непобедимостта" и "безсмъртието" на КАШЧЕЙ се държели
  НА ВЪРХА НА ЕДНА ИГЛА
  НА НЕФТЕНАТА ИГЛА - в случая с ОВПУТЕНА РУСИЯ.
  СЧУПИ ЛИ СЕ ИГЛАТА - РУСИЯ като Кашчей отидЕ, та се не видЕ....
  ФАЛИТ - ОЩЕ ПО-МОЩЕН и ПО-РАДИКАЛЕН от този на СССР.
  Тук вече навързаните и наредени ПО РУСКИ МОДЕЛ КЛЕПТОКРАЦИИ
  като ТУКАШНАТА такава, си отиват часове след РУСКАТА.
  С опцията вече да има ИСТИНСКА, а не половинчата
  ЛУСТРАЦИЯ
  ДЕПУТИНИЗАЦИЯ
  ДЕСЪВЕТИЗАЦИЯ
  ДЕКОМУНИЗАЦИЯ
  ДЕКаГеБиЗАЦИЯ
  и ИСТИНСКА ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ

  Процесите в съвременния свят се развиват с дни и седмици.
  Протяжността на историческите събития остана в миналия век.
  Най-хубавото за ОВПУТЕНА РУСИЯ и КЛЕПТОКРАЦИИТЕ-КЛОНИНГИ
  тепърва и много скоро предстои.

 16. 16 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2642 Неутрално

  За съжаление ние почти сме "там"!!!

 17. 17 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Русия направи така, че светът се оказа в състояние на информационна война. По време на война задължително се прилагат методи за оценка на съопношението на силите. Една от техниките е да се използват (или преднамерено създават) поводи, синхронизирани с провокиращи послания в медийното пространство, и по реакцията във форумите, по различни предварително зададени критерии, структури, специално създадени за целта в специалните служби на Русия, количествено да направят оценка за съотношението на силите. Това е необходимо относно прилагането (промяната) на съответната тактика в зоната на интересите им. А България е изключителен приоритет за руските интереси. В случая, това е добре обмислена провокация в контекста на очевидно подвеждащата им политика за установяване на влияние и дестабилизация на Балканския полуостров чрез имитация на направлението на главния удар и внезапно постигане на целите си в неочакван район. Доказателство за подмолните им планове в България е, че разполагайки с влияние и поддръжка от доволно количество промити мозъци в БГ, успяват да контролират в кадрово отношение политиките с подбор на човешките ресурси с приоритет силовите министерства, енергетика и транспорт.. Особено в МО. Назначенията на ключови позиции на хора, зависими от Москва, основно се използват за еднопосочен трансфер на натовска инфомация в посока Москва. По тази причина, НАТО отдавна не предоставя на България такава. В същото време, поради задължително изискване за пенсиониране на военните поради навършване на определена възраст, използвайки скритото си влияние, Москва намира лесен начин тези хора ги съхрани в други ключови невоенни структури на изпълнителната, власт, лансирайки ги пред обществеността като изключителни професионалисти. Така агенцията за електронно управление се напълни с такива хора и практически нейната дейност се засекрети и единственото нещо с което се занимава е "нищоправене". В министерството на транспорта също. В БАН също. Измислената структура "Научно-технически съюзи начело със секретаря си". В МВР академии също. В немалко агенции също. И къде ли още не... Политиката, която налага Москва е колкото по-зле в БГ, толкова по-добре за Москва. Опорните точки подавани от руското посолство към поддръжниците им са базирани около посланието "Искате демокрация, на ви демокрация!" и "Америка е виновна за мизерията.....". И така вече са създадени условията за силно противопоставяне на вече разделеното общество, което да се използва за преход от парламентарна форма на управление към президентска под руски контрол, което вече е в доста напреднала фаза и управление от типа на Ердоганското или Путинското изглежда неизбежно. Скритите подводни течения засега бутат продънената лодка на установената вече фасадна демокрация към открит авторитаризъм. Тогава вече отново ще сме приобщени към Русия за дълго време. Проект ЕВРАЗИЯ. А Ердоган има същите намерения. Проект АВРАЗИЯ.

 18. 18 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Това е вярно, но не Бойко е виновен. Можеха през годините да го сменят, но не знаеха как и опитите бяха неправилни. Най-неправилното беше, когато някой подкокороса народа да чупи електромери и да гори фактури на топлофикация. Бойко им каза и показа, че може да ги бие на всякакви избори и нищо чудно пак да го направи. Другото е, че доста политици минаха през коалиции с него, и мисля, че можеха да бъдат добри партньори и до днес. Имам предвид хората на Костов, Кунева, Радан. Поради политически инат сега са зрители. И естествено на тяхно място дойде пълнеж, Волен, Каракачанов и Валери. Остават...знаете кои. Малка утеха е, че такива процеси текат в почти в цяла Европа. Но ние си правим анализи, нали това ни е работата.

 19. 19 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 845 Неутрално

  явно авторитарното управление не е е проблем за много българи ,не всички народи са достойни за Демокрация

 20. 20 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  Кой да осигури демокрацията? Кой? Един милион *игани, които и детето си биха продали, един милион пенсионери, които очакват някой да им вдигне пенсиите, защото няма за какво друго да се борят или един милион млади, които се интересуват от нови телефони, чалга и търкат талончета? Е, да, остава още един милион, който яко бачка, но на фона на останалите, от него нищо не зависи.

 21. 21 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Гледам умнокрасивите във форума яко са увесили носове, много минорно настроение.

  До скоро имаха революционен плам, щяха да свалят правителства, оставки крещяха, за бах Ставри говореха... Няма ги вече тия лозунги. Сега на мода е - прост е българина, надежда няма...

  Логичния завършек иде... Дано след тях най-после се осовободи място за нещо смислено в дясно, което не е вмирисано от кокаляците на старите мумии...

  "Автентичните" да си гледат там джендъризма ЛГБТ и конвенциите и да не се занимават с политика :)

 22. 22 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2011 Неутрално

  Пълзяща диктатура си върви отдавна. Това не го виждат само тези които не искат да видят.

  SHADOWS of SOFIA
 23. 23 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  Добре Мирчев, много добре. За съжаление Бойко няма алтернатива в Бойколандия. БСП е бита карта, не знам защо не се разпуснат. Мисля, че никога повече няма да се върнат на власт. Ще продължат да пробутват тук там по някой пРезидент или кмет, областен управител и да си цоцкат с олигарсите и до там
  За да се смени ГЕРБ трябва някаква форма на преврат, която да направи някой лидер достатъчно популярен. Тая работа не може да стане без подкрепа отвън ( САЩ, не мсиля че на ЕС му пука)защото трябва и финансиране и легитимиране в международен план а и няколко шамаря да се ударят на Бойко (икономически и политически) за да може съответния лидер да спретне каквото трябва и да изпъкне а хората да се отвратят от Бойко. Е това не е особено вероятно в момента, тъй като Бойко, като един Живков същи успява да е удобен за всички - и запада и Рашка, а и простия народец си харесва простия бащица така че надежда всяка оставете. Завърнахме се в развития соц. на конфортна мизерия, кебабчета, евтина и гадна бира и чалга на корем.

 24. 24 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  До коментар [#23] от "uq":

  Поредния, който ще сваля правителства, ама хем не знае кой да дойде след това, хем да не бил наш, видиш ли - някой друг да ни оправи. нали вече 75 години ни оправят и едните и другите?

 25. 25 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  Научния комунизъм се знае колкото ДЕМОКРАТИЗМА. Има тотално ОЛЕВЯВАНЕ на населението. Не по идеология , а по доходи. Колониалният тип общества не раждат добри системи . Някак се има защо има Бойко ? За олигархичен капитализъм трябват такива неща , и репресивен апарат, и появата на гнила ПРОСЪВЕТСКА интелигенция.

 26. 26 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  "Моята рецепта не е панацея, но на мен ми звучи логично – поставяне на идейните различия (доколкото изобщо те не са поза в неприлично прагматичната българска политика) и конфликтите на интереси в подчинена позиция спрямо едно обединение около общ реформистки дневен ред"

  Съгласен съм с Минчев, че това е начина, за да има политическо тяло, което да позволи на нас, привържениците да имаме представителство.
  Но за да може това предстаителство да има реална роля в бъдещия парламент, то трябва да има лидери, които да ни убедят, че няма при първите предизвикателства, каквито неизбежно ще има, ще започнат безкрайни кавги и безплодни спорове кой е по-прав, кой крив и да станем свидетели на поредното разпадане.

 27. 27 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Този 'аналиаз' налива вода в мелницата на пРезидента и Доган.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 28. 28 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  При това възмутителн поведение на т.н. ромско малцинство, ппкровителствено от неправителствените организации, безпомощността на властите на всички равнища, не се учудвайте ако нещата стигнат до открита диктатура. Наречете я както искате - тоталитарна, авторитарна, комунистическа и т.н. Не може безкрайно да се заиграва с демокрацията за сметка на обикновените хора. А за посегателството върху човек с пагон може да поговорим ако Дневник допусне тази дискусия.

 29. 29 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#23] от "uq":

  Донякъде съм съгласен с част от написаното от вас, но повечето е нонсенс (глупост), както и идеите, които пробутва адашът Минчев. Ако се визира автокрация, ББ е най-неудачният кандидат за диктатор. Човекът просто е страхлив за тази роля. А и да не си затваряме очите, че голяма част от народа живее все по-добре и не се интересува много от злокобните прорицания на влъхвите. Да си помислим малко какво ще ни докарат някакви масивни протести, като тези на жълтите жилетки? Къде са т.н. наречените "народни водачи?" Всички ревем за реформи, но и най-малкият опит за такива докарва засегнатите до жълтите павета и "диктаторът" веднага се отказва от тях. Алтернативата също е ужасяваща(връщане на БСП на власт). Досега не съм прочел от който и да е български социолог или политолог истински анализ на политическата и икономическа ситуация в страната и осъществими предложения за нейното подобрение .

 30. 30 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1227 Весело

  "Бих се радвал ако се положат основите на политическа алтернатива..."

  Проблемът на политическата алтернатива в България е в това, че тези, които постоянно леят ред сълзи, ред сополи по нея, виждат само себе си като нейни носители и гаранти. А целокупният българин отдавна ги е изчислил като най-негодните за тази роля.
  Оттук и цялата веселба!

 31. 31 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 768 Неутрално

  В България низините не искат (затова бягат, където им видят очите), върховете НЕ МОГАТ И "НЕТ ТАКАЯ ПАРТИЯ". Авторитъризъм по Кувейтски, Белгийски, Английски, Шведски или Датски ДА! ДА! По добре такъв авторитаризъм, отколкото американска "демокрация", където мафията държи в джоба си политиците, полицаите, съда и прокуратурата, търговията с наркотици, хазарта и лихварството; има влияние НАВСЯКЪДЕ! Мафията разполага с пари, не е стисната, тя купува всекиго и всичко, което би могло да влезе в сферите и на влияние; купува дори цели държави, избива цели народ.

 32. 32 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 224 Неутрално

  Пълзяща диктатура си върви отдавна. Това не го виждат само тези които не искат да видят.
  —цитат от коментар 22 на КА2


  Хващай пушката и на Балкана! Родината ни има нужда от такива смели борци за демокрация като твоя милост.

 33. 33 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Чудесен анализ от водещ наш политолог

 34. 34 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 636 Неутрално

  .... А целокупният българин отдавна ги е изчислил като най-негодните за тази роля.Оттук и цялата веселба!
  —цитат от коментар 30 на Дон Кихот

  Това за веселбата добре. Само не разбрах щом ТЕ са най-негодните за тази роля кой ще е по-годен, или най-годен? Марсианци ли?

 35. 35 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Само не разбрах как Минчев сложи в един кюп свободния пазар и неомарксизма. Неомарксистите са ориентирани дълбоко в ляво и презират свободния пазар, съответно и свободния индивид. Затова се опитват да натикат индивида в някакви групи по идентичност. Врагът е независимият разумен човек, който няма нужда от закрилата на глутницата, враг е традиоционното семейство, враг е и свободният пазар и частната инициатива. С една дума обобщено - капитализмът. Методичното разрушаване на капитализма минава през "борба за социална справедливост" чрез високи прогресивни данъци и наказване на успеха, обвиняване на всеки предприемач в алчност, разбиване на индивидуализма и семействата чрез налагане на политкоректност и уж права за ЛГБТ хората, унищожаване на свободния пазар чрез регулации и мантри от типа "държавата е добър стопанин", зелени иницативи и т.н. За мен е изненада, че интелигентни хора, включително Огнян Минчев не виждат тези процеси и (може би) без да искат играят в отбора на неомарксистите.

 36. 36 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Докато се точат лакардии като “атлантическа принадлежност, демократични ценности, човешки права” и пр. празни приказки т.нар. “десни” ще си стоят все на 2%. Дори случайно да ги прескочат, политическата им роля отново ще сведе до алиби за управляващата плутокрация.

 37. 37 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  Минчев пак му се привиждат диктатори :)

 38. 38 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1861 Любопитно

  "да възстанови смислената политическа конкуренция"

  Към кой период да се възстанови конкуренцията? Конкуренцията между БКП и БЗНС? Или конкуренцията между "Народен сговор", "Звено" и "Отечествен фронт" за да може да имаме един и същ министър-председател и да не се объркваме с разните му там преврати?

 39. 39 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1861 Весело

  До коментар [#5] от "Дедо Крум":

  "да напише на руски нов вариант на "Мазната борба""

  Може и български вариант - "Масната борба" … за филийка, намазана със свинска мас.

 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6840 Неутрално

  Ма той този преход вече се случва-авторитарното управление. Лошото е, че "авторитарът" не знае, как се управлява и какво трябва да прави за държавата. Всичко е хаос.

 41. 41 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1861 Весело

  До коментар [#35] от "Black Hawk":

  " С една дума обобщено - капитализмът"

  Тц, тц, капитализмът не е "свободен пазар". Капитализмът е пазар, който защитава капитала. Само нахални бедняци, гаражници разни, печатари на банкноти и измислени ценности, се опитват да "изкоренят" капитализма със "свободен пазар". И непрекъснато оревават орталъка, когато други бедняци, китайчета, русначета, направят същото като тях.
  И да е ясно - офшорката е пръв враг на Тутраканската капиталистическа система! Всеки истински капиталист застава с името си пред обществото (Круп, Хофман, Роше, Бенц, Ротшилд), а не се крие в офшорка като Жирардели и други жартиери.

 42. 42 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1861 Весело

  До коментар [#29] от "Oggie Petkov":

  "Всички ревем за реформи"

  По-скоро, ревем от реформи. То не бяха винетки, застраховки, здравни книжки, рецептурни книжки, здравна карта (на несъществуващи болници), кадастрални планове, комасация (на земеделски земи), смяна на регистрационни табели (на автомобили), смяна на лични документи (без дигитален пръстов отпечатък), входиране на пръстови отпечатъци, данъчни облекчения от по два-десет лева, ТЕЛК-ове и без телякови инвалиди, "шокова терапия", деноминация, средна класа от реститутки (вече без имоти), компенсационни бонове и записи (без покритие), бедни селски и бетон-камериеркски приоритети (трупане на милиарди от селско стопанство и туризъм).
  Е, направиха се по един Търговски, Имотен и Кредитен регистър, ама не работят. И "горките" прокурори ходят на място да си приберат "веществените доказателства", било кредитни досиета (от КТБ), бижута (на Евгения Банева) или пачки с пари (на Ветко Абаджиев, Александър Ваклин). А "каките" в съда се надпреварват да се хвалят коя по-голяма роля е изиграла за връщането в казана на всяка надигнала се от там глава.

 43. 43 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 7305 Весело

  До коментар [#1] от "Боян Таксиров":

  Добре казано :)
  Друга тема е дали е съвсем вярно

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 44. 44 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дедо Крум":

  кой е този ханунсен?

 45. 45 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1861 Весело

  До коментар [#44] от "асен георгиев":

  Нацистки Кашпировски, дал увереност на Адолф:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Erik_Jan_Hanussen

 46. 46 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1227 Весело

  До коментар [#34] от "historama":

  "Това за веселбата добре. Само не разбрах щом ТЕ са най-негодните за тази роля кой ще е по-годен, или най-годен? Марсианци ли?"

  И ти ме разсмиваш! Ако имаше отговор на твоя въпрос за марсианците, сега щяхме да имаме читава опозиция и алтернатива на сегашното управление. Засега имаме само един, утвърден от реалността отговор- тези, които драпат да са алтернатива , НЕ СТАВАТ!

 47. 47 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4181 Неутрално

  Хубаво, но какво предлага, за момента освен Борисов и ГЕРБ няма готовност друг да ни управлява, най малкото пък Президента. За нинова и ДпС да не говорим.

 48. 48 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  До коментар [#17] от "Анти Шишковци":
  "Русия направи така, че светът се оказа в състояние на информационна война."

  Светът откакто си светува си е в "информационна война". Дали ще бъдат "бойни слонове" (Картаген), фаланга (македонска) или пророци (Исус, Мохамед) е въпрос на иновативност за съответното време.
  Информацията е начин на живот. Дори според баш мислителите приемането/предаването на информация (наследственост) е третия елемент на Живота след "обмяната на енергия/вещества" и "растежа".

  "По време на война задължително се прилагат методи за оценка на съотношението на силите."
  По време на война се оправят две основни неща:
  - обявява се "военно положение" (отнемат се всякакви граждански и пазарни права);
  - обявява се "мобилизация" (отнема се всякаква собственост, включително "неприкосновена" и "лична") .

  Явно и Вие с шишковците не се ходили в казарма и нямате грам понятие от "военна дисциплина". "Съотношението на силите" влиза в тактиката на войната и има различни прийоми в зависимост от стратегията на войната (окопна война при липса на ресурс или пропаганда "свобода, равенство и братство" при завоевателна война като при Наполеон).

 49. 49 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Весело

  "нов преход - от фасадна демокрация към авторитарно управление"

  - Минчев, авторитаризмът на Гоце, Сава и Санкин и за фасадна демокрация не минава. :)

  И ако това все пак е хипотеза, то споразумението между Луканов и Сорос е подпечатано с държавния печат:
  "ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 76 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 20 ЮЛИ 1990 Г. ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА УСЛОВИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО И ФУНКЦИОНИРАНЕТО НА ФОНДАЦИЯ "ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО""
  https://www.ciela.net/svobodna-zona-darjaven-vestnik/document/-1088914432/issue/3071/

  Със здраве.

 50. 50 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#35] от "Black Hawk":

  Отличен коментар!
  Удивява ме как хора с претенции се връзват на евфемизма "неолиберализъм", а той си е леко омекотена форма на марксизма.
  Това, което липсва си е капитализъм и свободен пазар, както посочихте. И върховенство на закона!

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 51. 51 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2934 Неутрално

  То за авторитарно управление си трябва акъл и добри съветници, каквито у Бибитко липсват.

 52. 52 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Докато мечтата ултима на "автентичните десни" е да направят някаква коалиция, която да прескочи 4% и после да паразитира във властта, лежейки върху гърба на г-н Борисов, няма никаква опасност за нас, актуалните десни да си гушкаме бюджета и НОИ за нуждите на нашите, т.е. на г-н Борисов, избиратели.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3161 Весело

  "Бих се радвал ако се положат основите на политическа алтернатива..."Проблемът на политическата алтернатива в България е в това, че тези, които постоянно леят ред сълзи, ред сополи по нея, виждат само себе си като нейни носители и гаранти. А целокупният българин отдавна ги е изчислил като най-негодните за тази роля.Оттук и цялата веселба!
  —цитат от коментар 30 на Дон Кихот


  Би било добре, щом си толкова ербап в изказванията си, да кажеш като как може да бъдеш алтернатива на нищото?
  За какво са годни признатите от всички некадърници?
  Където не са пипнали, там не са се оакали.
  Та ГЕРБ са неспособни да предявят каквато и да е позиция, каквито и да е способности та на всичкото отгоре да имали алтернатива!
  Съвсем същата стока са и БСП. Имаме достатъчно ясни спомени за техните..."способности".

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 262 Разстроено

  ГЕРБ е като Гугъл - задушава всичко около себеси и не позволява развитие (освен тяхното).

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 55. 55 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 835 Неутрално

  До коментар [#15] от "Hawaii":Глупак! Темата е за България, не за Русия!

 56. 56 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 279 Разстроено

  Може да се стигне до нов преход - от фасадна демокрация към авторитарно управление?!

  Може и мераклиите вече са на линия, а робския обезверен народ вече за нищо не е способен и дори е готов на всеки които му обещае някаква сигурност да се довери?!!!!

  До коментар [#9] от "АмброзСП":
  Политиците трябва да се фокусират върху решаването на проблемите в българската държава, а не да бъдат "маша" на чужди интереси. (добро пожелание, но неизпълнимо, защото те също са "послушковци", " "лобисти" прикачени към някаква хранилка и изълнават поръчки!!!) Законите, които приемат в НС да обслужват цялото население, а не определени групи (няма как това колкото и добре да звучи да е възможно да се случи, защото господарите нямат желание раята да се чувства добре !!!!).
  Пожелания, които не са трудни за изпълнение стига да има желание, защото в противен случай обществото ще продължи с изкуственото си разделение, което ни пречи да сме народ (то това е и целта и тя почти е постигната)!

 57. 57 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#56] от "Emil Dimov":

  Разделението е напълно естествено обаче.
  Кастово.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK