След "Йончева" и "Банов": събитията може да станат неконтролируеми

Боил Банов / Елена Йончева

© Дневник

Боил Банов / Елена ЙончеваКазусите "Йончева" и "Банов" само драскат по повърхността. А истински важното си стои все така скрито под нея. Ако продължат да се развиват така, събитията може и да станат неконтролируеми. Коментар от Даниел Смилов за "Дойче веле":

България навлиза в период, в който наблюдаваме сериозно политизиране на антикорупционната политика. След частично провалените конституционни поправки от 2015 и излизането на Христо Иванов и Радан Кънев от властта в българския парламент се наложи сериозен "надпартиен" консенсус по отношение на съдебната реформа и борбата срещу корупцията. Този консенсус, крепен охотно от ГЕРБ, БСП, ДПС и асорти патриоти/консерватори, може да бъде обобщен по следния начин:


- не се пита за КТБ;
- не се поставя под въпрос дейността на прокуратурата въпреки скандали като "Костинброд" и "ЦУМ-гейт";
- не се закачат медиите и икономическите интереси на ДПС/ГЕРБ;
- БСП не е обект на сериозен интерес от страна на държавното преследване.


За да просъществува този консенсус вече повече от три години, българската политика трябваше да се насочи към бурните, но наказателно безопасни води на патриотарството и "новия консерватизъм". Залисани в битки срещу Истанбулската конвенция и милионите имагинерни мигранти от Африка, хората станаха невнимателни и в суматохата ТЕЦ "Варна" премина в частна политическа собственост, "Булгартабак" беше изконсумирана, а вторичното разграбване на КТБ продължи по законодателен път. Както каза наскоро един сръбски политик, на Балканите загръщането в националния байрак е най-сигурният начин да се прикрият корупционните срамотии.
Сега обаче ГЕРБ и БСП буквално се хванаха за гушите с обвинения срещу свои представители, с което антикорупционният консенсус изглежда пропукан. Въпросът е дали това пропукване ще доведе до дългоочакваната борба срещу корупцията по високите етажи на властта или просто до антикорупционен панаир, целта на който е да се пусне малко кръв и да се осигурят предизборно телевизионни зрелища за народа.


Казусът "Йончева"


Разследването около КТБ разкри, че парите на тази банка са използвани за "култивирането" на политическа и обществена среда в полза на определени частни интереси - тези на Цветан Василев и на алтерегото му до 2014 година Делян Пеевски. Тези персонажи са важни елементи от мрежа, която бе заела доминантна позиция в българската политика към 2013-2014 година (частта от тази мрежа, която не е в изгнание, все още се радва на този си статут).


В култивирането на удобна среда КТБ даде стотици милиони за ТV 7 и абсурдната партия на Бареков, чиято цел (не особено оригинално) беше корпоративно представителство под патриотарски байрак. Още преди това обаче банката бе раздавала големи суми на сайтове, вестници, интелектуалци, за да си гарантира политическо влияние и благосклонно обществено мнение. След разрива между Василев и Пеевски и банкрута на банката част от тези бенефициери фалираха, други преминаха на хранилка към Пеевски или директно към ГЕРБ, трети се върнаха към БСП и новото ѝ превъплъщение - Румен Радев. Елена Йончева беше от тази последна група протежета на КТБ.


Днес научаваме, че връзките на Йончева с КТБ отиват отвъд инцидентно благотворително "спонсорство" на журналистически продукти. Съществували са офшорни съвместни фирми между нея и представители на банката, чиято цел очевидно е била да не станат публично известни финансовата подкрепа от банката и нейния размер.


Всичко това е сериозен политически проблем и Елена Йончева и БСП няма как да представят този епизод като журналистически или граждански героизъм. Изглежда, че става дума за индиректно купуване на влияние от страна на банката, което се прикрива с офшорни инструменти. Дали в КТБ са мислили, че по този начин ще "държат" Станишев и БСП, дали са мислили, че инвестират във влиятелен глас в лявото - това е отделен въпрос. Но безспорно не става дума за обикновено харчене на рекламния бюджет на КТБ, който може да отиде при артисти, спортисти или други известни публични лица - Йончева все пак не е нито оперна прима, нито е Тити Папазов.
В този смисъл епизодът е определено проблемен - и дори срамен от гледна точка на БСП.


Прокуратурата обаче реши да превърне политическия въпрос в наказателно-правен: тя повдигна обвинение на Йончева, според което журналистката е знаела, че парите, дадени ѝ от банката, са всъщност откраднати - от служители и от самия собственик на банката Цветан Василев.
Както показва горният параграф, това е много сложна конструкция, която теоретично може да бъде облечена в текстове за пране на пари и съучастие в присвояване, но житейски не звучи много убедително. Според тази конструкция излиза, че Йончева е знаела за схемите на Василев към момент, когато Иван Искров, управителният съвет на БНБ, КФН, ДАНС, службите на държавата и прокуратурата не са знаели за тях.

Прокуратурата твърди, че има доказателства за осведомеността на Йончева. Предстои да видим какви са те. Но тази прокурорска конструкция повдига следния резонен въпрос - как може всички изброени институции да не са били наясно с нещо, което малка пионка в цялостната схема като Йончева е можела да предполага?


Казусът "Банов"


БСП и Йончева отвърнаха на удара в стил "А вие защо биете негрите?". "Побойникът" (в случая - заподозреният в корупция) се оказа министърът на културата. Боил Банов беше обвинен, че е помогнал на фирма да намали обезщетенията, които дължи на държавата за закъсняло изпълнение на строително-ремонтни работи по софийското Ларго.


Тук историята звучи житейски правдоподобно, но пък юридически важните детайли са (засега) изключително оплетени и неясни. Първо, очевидно става дума за незаконен запис, който може и да е манипулиран. Второ, министерството на Банов все пак си е поискало неустойките, но остава неясно дали те са потърсени в пълен обем и дали самият иск не е компрометиран съзнателно така, че ответникът да спечели в съда. Така или иначе предстои доста сложно разследване, което обещава да е много телегенично както за прокуратурата, така и за парламентарната опозиция.


Под повърхността


Още е рано да се правят някакви категорични изводи за ефектите от антикорупционната конфронтация между ГЕРБ и БСП. Защото тя може да си остане една внимателно оркестрирана предизборна гладиаторска битка с минимални жертви от двете страни. Поради следните факти:


- И казусът "Йончева", и казусът "Банов" не засягат структуроопределящи корупционни отношения в страната, а по-скоро само драскат по повърхността. Липсата на дълбочина е заменена с медиен шум и реторическа острота;


- Казусът "Йончева" добре обслужва цялостния подход на прокуратурата по отношение на КТБ: виновни са основно Цветан Василев и негови доверени лица, а БНБ (управителният ѝ съвет), КФН, ДАНС, прокуратурата и службите не са знаели и не са толерирали "непрофесионалните" практики на банкера. Тази теория на ограничената отговорност прикрива ред други интересни въпроси. Например срещу какви обезпечения Василев е раздавал кредити за закупуване на издателски компании и други предприятия? Ако се окаже, че тези кредити са били необезпечени по нормалния начин, не става ли дума за организирана злоупотреба със средства на банката и "раздаване на порции", за което говори Доган? Вместо да се стигне до тези базови въпроси, сега прокуратурата получава шанс да се насочи към Йончева, която е проблем на "надстройката" в аферата КТБ;


- Министерството с най-малко пари - това на културата, парадоксално се оказа най-корумпирано. Борисов сигурно си е отдъхнал, като е разбрал накъде е насочен антикорупционният гняв на Йончева. Дори и при доказани обвинения (което, както стана ясно, няма да е лесно) щетата за управляващите едва ли ще е голяма.


Събитията могат да станат неконтролируеми


Проблемът за основните партии е следният: ако влязат в режим на окончателна отмяна на своя консенсус от периода 2014 - 2018, събитията могат да станат неконтролируеми. Първо, прокуратурата вече е свръховластена и безконтролна. Нещо повече дори - тя започна да харесва новия си медийно-политически статус. Борисов се опитва да държи нещата под контрол в рамките на ежеседмични спявания с главния прокурор (което представлява конституционно нарушение, ако вземем независимостта на прокуратурата насериозно). Но ако той няма някакви неформални механизми за удържане на прокуратурата (за които не знаем), не е изключено в даден момент тя да започне избирателни удари по цялостната свързаност между бизнес и политика, която аферата КТБ разкри. А тези свързаности засягат както управляващия гръбнак ГЕРБ - ДПС, така и "основната" опозиция БСП.


В Румъния това се случи - и картината бързо стана грозна. Разигра се нещо като якобинска антикорупционна революция, след която малцина останаха с главите си. В такива случаи покрай сухото гори и мокрото, а покрай заслужените обвинения има и много политическа мъст и разправа с политическия опонент. Дали сме в началото на подобен процес, предстои да видим.


Едно обаче е ясно: системното нежелание да се прекратят нелегитимни свързаности между управляващи и бизнес води до натрупване на напрежение и желание за разправа, което в един момент избухва. Или в панаир, или в репресивна вакханалия.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 882 Неутрално

  За пръв път научавам, че ристю и раданчо са били такива титани в борбата срещу корупцията. Смиловщини!

 2. 2 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Куманезите постоянно вадят компромати и сипят хули и лъжи, после положението щяло да стане неконтролируемо. Че те постоянно тровят обществото, какво да стане положението?

 3. 3 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Дойче веле е сериозна медия няма спор , но като се намесят българи се размирисва...

 4. 4 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 283 Неутрално

  За пръв път научавам, че ристю и раданчо са били такива титани в борбата срещу корупцията. Смиловщини!
  —цитат от коментар 1 на von_seeckt


  Целия дълъг материал и тежък труд явно е за да се пробутат борците.

 5. 5 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 283 Неутрално

  "Днес научаваме, че връзките на Йончева с КТБ отиват отвъд инцидентно благотворително "спонсорство" на журналистически продукти. Съществували са офшорни съвместни фирми между нея и представители на банката, чиято цел очевидно е била да не станат публично известни финансовата подкрепа от банката и нейния размер.

  Всичко това е сериозен политически проблем и Елена Йончева и БСП няма как да представят този епизод като журналистически или граждански героизъм. Изглежда, че става дума за индиректно купуване на влияние от страна на банката, което се прикрива с офшорни инструменти."

 6. 6 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  Могат, ама надали :)

  Бизнеса върви, работа има, кинти има за сметките, че и за пиячка остават.

  Това че някви се карат може да впечатли само пенсионерите дето нямат работа и гледат ТВ по цял ден. :)

 7. 7 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Могат, ама надали :)Бизнеса върви, работа има, кинти има за сметките, че и за пиячка остават.Това че някви се карат може да впечатли само пенсионерите дето нямат работа и гледат ТВ по цял ден. :)
  —цитат от коментар 6 на realguru


  Именно това е целта,да се избягнат другите неудобни въпроси.
  И да се размие във времето.
  Положението много лесно може да се оправи,обаче няма и грам индикация в тази посока.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 8. 8 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4023 Неутрално

  Едва ли можем да видим подобна война между БСП и ГЕРБ, важен фактор е непукизма на обществото по този въпрос

  klimentm
 9. 9 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Аз се съмнявам в аналитичните качества на Смилов.
  Помня, че един ден преди референдума във Великобритания, той беше написал в „Дневник“, че англичаните няма да подкрепят Брекзит. От тогава не му вярвам!

 10. 10 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Не мога да разбера БСП за едно нещо. Защо запис според който зам-министър гледа да покорие изоставането на проект с 1 месец е по-скандален от запис според който главния прокурор гледа да "опраска" дело срещу бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева (т.нар запис на двете каки си говорят). Интересното е, че записа на двете каки е кристално ясен и професионално маркиран за да се докаже, че не е подправен, докато записа срещу Банов е с изключително ниско качество и съмнения за манипулиране. Как така след записа на двете каки БСП не каза абсолютно нищо срещу "опраскването" от главния прокурор на дело срещу висш магистрат, докато сега "опраскването" от зам. министър на 1 месец строително забавяне е сканадал? Някой от червените кхмери на отговори...

 11. 11 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4023 Весело

  Самите коментари тук и партизанската им същност подсказват колко невъзможна е истинска борба с корупцията на политическата класа! Корупцията обезсмисля почти всичко там където тя е основно занимание на властимащите!

  klimentm
 12. 12 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Едва ли можем да видим подобна война между БСП и ГЕРБ,
  —цитат от коментар 8 на klimentm


  Да избираш между БКП (ГЕРБ) и БСП не е никакъв избор

 13. 13 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#8] от "klimentm":

  война няма...
  добре режисирана театрална постановка...
  за да не питаш за газа и АЕЦа...

 14. 14 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4791 Любопитно

  За пръв път научавам, че ристю и раданчо са били такива титани в борбата срещу корупцията. Смиловщини!
  —цитат от коментар 1 на von_seeckt


  За вас Пеевски и Цонев са "борците" с корупцията, нали? Активно подпомагани от Цацаров и Баце!

 15. 15 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3652 Неутрално

  ,,....Прокуратурата обаче реши да превърне политическия въпрос в наказателно-правен: тя повдигна обвинение на Йончева, според което журналистката е знаела....,,

  А бе пак да попитам, Ленчето разследваща журналистка ли е или депутат. Защото ако е журналстка и то разследваща не би трябвало да бъде депутат, защото има преплитане на интереси

 16. 16 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1079 Любопитно

  А ГЕРБ представлява ли обект на сериозен интерес от държавното обвинение? От това не се ли вълнува г-н Смилов?

 17. 17 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 334 Неутрално

  "...загръщането в националния байрак е най-сигурният начин да се прикрият корупционните срамотии...". Може да го кажем и по друг начин: "Патриотизмът е последното убежище на негодника" (Самюел Джонсън).
  Статията е обективна и разглежда проблемите многопластово. Аз бих бил доволен нещата да излязат извън контрол и замерянето с фекалии да продължи още по-ожесточено. Така обществото ще има възможност да пробие пропагандната медийна мъгла и да поразбере нещо от кухнята за корупционните практики.

 18. 18 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  Аз се съмнявам в аналитичните качества на Смилов.Помня, че един ден преди референдума във Великобритания, той беше написал в „Дневник“, че англичаните няма да подкрепят Брекзит. От тогава не му вярвам!
  —цитат от коментар 9 на vxx57592865  Смилов не е Бог, а простосмъртен каквито сме и ние с теб и не сме имунизирани против грешки . Признавам си, че аэ също не вярвах ( и продължавам да не вярвам ), че ще има Брезит, но той е почти на път да се случи .
  Е, по тази причина можеш да не вярваш и на мен .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 19. 19 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Дойче веле е сериозна медия няма спор , но като се намесят българи се размирисва...
  —цитат от коментар 3 на Nikolay Savov


  Тоя изби рибата!...

 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  И всичките проблеми на България идват от нереформираната съдебна система. Ако тя си вършеше работата , нямаше да има нужда да раздава правосъдие някой, на когото не му е това работата.

 21. 21 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 225 Весело

  [quote#18:"niksan1"][/quote]

  И аз не вярвам на "niksan1".

 22. 22 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 225 Весело

  [quote#12:"vxx57592865"][/quote]

  Затова ти избираш ДПС. Пхахах!

 23. 23 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 225 Весело

  Аз се съмнявам в аналитичните качества на Смилов.Помня, че един ден преди референдума във Великобритания, той беше написал в „Дневник“, че англичаните няма да подкрепят Брекзит. От тогава не му вярвам!
  —цитат от коментар 9 на vxx57592865


  Много сме такива като тебе.
  Смилов и Дойче веле. Без коментар, сър!

 24. 24 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  ...................Казусът "Йончева"...............
  И простотиите и вдигнаха рейтинга на ГЕРБ с осем пункта.
  А почти се бяха допряли.
  Не може такава измекярщина да не доведе от повишавена процента на одобрение към ГЕРБ.
  Ако това е целяла Йончева постигато е.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 25. 25 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4023 Весело

  До коментар [#12] от "vxx57592865":

  Вярно

  klimentm
 26. 26 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#18] от "niksan1":

  Няма да се случи.
  Вече преговарят. Скоро и простосмъртните ще научим точно за какво.
  Сигурно като начало за 2 години отлагане....и така до безкрай.

  Хилава Франция НЕ беше в НАТО няколко години. "Хилава", защото Хитлер я прегази за 2 седмици, но де Гол имаше "мнение".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 27. 27 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#21] от "Боби Бобев":

  А ко праим като отложат Брекзита си с две години?
  Почваме да му вярваме или се правим на ударени?
  И това ще го научим съвсем скоро, щото купона тече.
  До "финалите" не остана много.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 28. 28 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "Този консенсус, крепен охотно от ГЕРБ, БСП, ДПС и асорти ... КТБ ... Костинброд ... БСП не е обект на сериозен интерес "

  - Смилов, ма ти верно ли не съзнаваш с каква скопена теза си се захванал? Нима не съзнаваш, че си се нагърбил да обърнеш фактите?

  - Костинброд е преди всичко "комиони с двойни дъна". Някой да е видял поне половин камион с двойно дъно? Ми той Костинброд е точно ОФ-то на Станишев. А там са всички освен ГЕРБ:

  „Инициативата изборите да се преброят паралелно от външна агенция е на "Коалиция за България" и по-конкретно на нейния лидер Сергей Станишев. Към тази идея обаче се включиха и други партии, които оформиха своеобразна опозиционна коалиция около социалистите: ДПС, "Атака", ДСБ и партията на Меглена Кунева.“
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/izbori2013/2013/05/06/2054730_povtorno_prebroiavane/

 29. 29 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  Поредното предизборно хапане, щипане и ритане по кокалчетата. Важното е цирк да става и да не се задават правилните въпроси.

 30. 30 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#28] от "plebs": продължение

  За дейността на прокуратурата седнал да говори. За коя прокуратура? На Борис Велчев с говорител Маргарита Попова и основно действащо лице Борислав Сарафов ли става въпрос? Барабар с Танчев, поредната рода на Попова, и партията на Бареков заформят точно една завладяна държава.
  За Борис Велчев, понеже информацията за бизнесконтактите му е крайно оскъдна, ще цитирам цитат на Григор Лилов в следващия коментар.

 31. 31 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#30] от "plebs": продължение

  Коментар 39 в https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/12/17/1711474_glavniiat_prokuror_organiziranata_prestupnost_e/

  За главния прокурор и съответно изказванията му мога да кажа само онова, което е написал за него Григор Лилов в книгите си за най-богатите българи и тайните на големите играчи.
  "Той е бивш съветник на президента Георги Първанов. Произхожда от знатен комунистически род.
  Борис Велчев е син на дипломата Владимир Велчев и юристката Нина Велчева, внук е на Борис Велчев, който е бил член на Политбюро и секретар на ЦК на БКП.
  Велчев е ръководните органи на сдружението "Българска асоциация за защита на финансовите интереси на Европейския съюз". Името му се среща и във фондацията за екологични изследвания "Екофонд".
  Името му присъства в близо десетина дружества.
  Две от тях са юридически и консултантски. Едното дружество е акционерно - "Консултантска къща - Право и Бизнес" АД. Другото е с ограничена отговорност - "Георгиев и Велчев" ООД. В първата фирма Борис Велчев има четвърт от капитала - толкова, колкото и Красимир Стоянов, който е главен секретар на президентството. Във втората фирма собственост на Велчев е една трета от капитала.
  Борис Велчев е управител и на "Кремас". Тя е търговски представител за България на едноименна руска фирма. Основният й бизнес е търговията с различни медикаменти и фармацевтични продукти.
  В борда на директорите на дружеството "Статус Инвест" също фигурира името на Борис Велчев. Според регистрите то е собственост на български лица, руски и гръцки фирми. Регистрирано е от Комисията по финансов надзор като инвестиционен посредник и има лиценз от БНБ за финансово-брокерска къща.
  Тази фирма е любопитна с обстоятелството, че притежава значими участия в капитала на основни поделения на бившата "Мултигруп" - "Ем Джи Елит Холдинг", в "София Принцес Хотел" на турския бос Окзан и в "Юмикор Мед" АД.
  Велчев е член и на борда на регистрирата през 2001 г. "Сан Стефано Пропърти Дивелопмънт". Тази фирма се занимава със строителство и сделки с недвижима собственост. В нея имат участие и други фирми, сред които е широко лансираната по времето на синьото управление "Балканстрой" АД, която има 35.55% от капитала.
  Друго дружество, в което той участва с една пета от капитала, е "Джи Ен Ти - Инвест". На практика обаче собственоста му е повече, понеже неговата адвокатска кантора "Георгиев и Велчев" има още 20 на сто от дяловете."
  И т.н., и т.н.
  Главният ни прокурор се оказа основна, макар и скрита фигура в "Мултигруп", съдружник на перача и трафикант Суди Окзан, човек на една от най-мощните руски олигархични групировки, собственик на сочената ни като чуждестранна инвестиция "Юмикор Мед"...
  В книгите има и др. скандални и сензационни факти , но и това стига да се види мечът на Темида как и за кого се върти и не върти.
  —цитат от коментар 39 на Григор Лилов 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33 Профил на Консерватор
  Консерватор
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#17:"hammurabi"]"Патриотизмът е последното убежище на негодника" (Самюел Джонсън).]"

  РОДООТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ ЗА НЕГОДНИКА.

  Да оцелем ни предричат/и в бъдещето-чудеса!/Но тез,след нас,ще са различни:/Кой знае, как ще се наричат/и българи дали ще са?!... ... Коректно за права милеем,/в уж гражданското "общество"./Тъй в холивудската Еея/пърформанско ще оскотеем,/че ще си кажем:"И какво/щом чужд байрак над нас се вее?!..." Превърнахме се в население,/- но не в народ! -, което в прения,/през поводи-причини бол,/- за да няма угризения! -,/поредното си унижение,/ще срешнем пак със хляб и сол!... NB: Еея - островът на магьосницата Цирцея, която превръщала хората в свине; Омир, "Одисея" ===== РОДОТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕГОДНИКА.
 34. 34 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  Не е вярно, че службите не са знаели за КТБ. Това са претоплени митове и легенди, използвани сега за защита на Йончева. Службите правят това, което им нареди правителството - по това време "Най-академичното" на Орешарски.

 35. 35 Профил на Консерватор
  Консерватор
  Рейтинг: 435 Весело

  Отряза се голяма част от текста ми в №33.
  Ето го целият:

  [quote#17:"hammurabi"]"Патриотизмът е последното убежище на негодника" (Самюел Джонсън).]"

  РОДООТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ ЗА НЕГОДНИКА.

  Забелязали ли сте, как много красиви словца, афоризми и мъдрости, звучат все така красиво, афористично и мъдро?!

  Тези словосъчетания не казват нито истината, нито пък всичко. Просто са следствия от моментно настроение, идейна пристрастеност и нарцисизъм.

  И който се крие зад тях доказва единствено своята и тяхната несъстоятелност!

  ====

  Относно статията: Смилов написал нещо, Дневник го публикувал, аз и вие коментирахме... ЗАЩО?
  (Впрочем за Смилов знаем, защо.

  Да оцелем ни предричат/и в бъдещето-чудеса!/Но тез,след нас,ще са различни:/Кой знае, как ще се наричат/и българи дали ще са?!... ... Коректно за права милеем,/в уж гражданското "общество"./Тъй в холивудската Еея/пърформанско ще оскотеем,/че ще си кажем:"И какво/щом чужд байрак над нас се вее?!..." Превърнахме се в население,/- но не в народ! -, което в прения,/през поводи-причини бол,/- за да няма угризения! -,/поредното си унижение,/ще срешнем пак със хляб и сол!... NB: Еея - островът на магьосницата Цирцея, която превръщала хората в свине; Омир, "Одисея" ===== РОДОТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕГОДНИКА.
 36. 36 Профил на Консерватор
  Консерватор
  Рейтинг: 435 Разстроено

  Уфф!...

  Забелязали ли сте, как много красиви словца, афоризми и мъдрости, звучат все така красиво, афористично и мъдро, ИЗКАЗАНИ НАОБРАТНО?!

  Лек ден!

  Да оцелем ни предричат/и в бъдещето-чудеса!/Но тез,след нас,ще са различни:/Кой знае, как ще се наричат/и българи дали ще са?!... ... Коректно за права милеем,/в уж гражданското "общество"./Тъй в холивудската Еея/пърформанско ще оскотеем,/че ще си кажем:"И какво/щом чужд байрак над нас се вее?!..." Превърнахме се в население,/- но не в народ! -, което в прения,/през поводи-причини бол,/- за да няма угризения! -,/поредното си унижение,/ще срешнем пак със хляб и сол!... NB: Еея - островът на магьосницата Цирцея, която превръщала хората в свине; Омир, "Одисея" ===== РОДОТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕГОДНИКА.
 37. 37 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1542 Любопитно

  Още в 2011 година Мартин Димитров посочи вероятността от фалит, като опссност за държавните средства поради прекалената им концентрация в тази банка. 650 млн. лева само на БЕХ. Това значи, че отдавна се е знаело.

 38. 38 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Не е вярно, че службите не са знаели за КТБ. Това са претоплени митове и легенди, използвани сега за защита на Йончева. Службите правят това, което им нареди правителството - по това време "Най-академичното" на Орешарски.
  —цитат от коментар 34 на Ще върнем България в Европа  До коментар [#34] от "Ще върнем България в Европа":

  От зад напред: Правителството по това време е по-скоро на Цветлин Йовчев/Червей/. В ДАНС е Писанчев, а МВР-то е предоставено на С.Лазаров. В последствие всички се появяват с георгиевски лентички. Йовчев и Писанчев категорично са възпитаници на Стоян Денчев и Митьо Гестапото - "Магнаурската школа на ДАНС". Тримцата спретнаха страхотния сигнал до прокуратурата за мискинлъците на Бисеров.

  Първият разпит на ръководството на КТБ беше на 11.06.2014, датата на общото събрание на акционерите на КТБ. Събранието, на което присъстваха представители на Протестна мрежа, което стана повод за обилно отразяване в Икономедия.
  "Прокуратурата е разпитвала управата на КТБ по сигнала на "Протестна мрежа" - 11 юни 14
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/11/2320802_prokuraturata_e_razpitvala_upravata_na_ktb_po_signala/

  ДАНС и следствието влизат с фанфари в сградата на КТБ на 13.06. - "Прокуратурата влезе в офиси на Цветан Василев (обновена, видео)" - http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/13/2322321_prokuraturata_vleze_v_ofisi_na_cvetan_vasilev_obnovena/

  Така и не стана ясно по чие именно разпореждане са станали тези разпити и претърсвания.

 39. 39 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 662 Любопитно

  А може и да не станат.

  Сякаш не знаем, че всичко в България в под контрол.

 40. 40 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  Самите коментари тук и партизанската им същност подсказват колко невъзможна е истинска борба с корупцията на политическата класа! Корупцията обезсмисля почти всичко там където тя е основно занимание на властимащите!
  —цитат от коментар 11 на klimentm  До коментар [#11] от "klimentm":

  Корупцията е следствие,а не причина.

 41. 41 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#24] от "Росен съм аз Путлер капут":

  Подхвърлиха тия 8 пункта в лубличното пространство и ти захапа... не се излагай...отсявай фалшивите новини...

 42. 42 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 574 Неутрално

  На ГЕРБ не им върви в Аскооу:

  Беливанов и отровената вода
  Делян Добрев и кумгейт
  Елена Йончева и съборената ограда
  Алооу , Банов съм,...

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 43. 43 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5403 Неутрално

  Поредните скалъпени обвинения на една изоставена изтрещяваща жена, дори не е смешна, жалка е.

 44. 44 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Този път г-н Смилов пропуска малък нюанс : идеологическите коруби са зарязани, никакви патриотични маскаради не са валидни. Друга е интифата - скандалът е режисиран, за да се откажат избирателите и отново статуквото да се прецеди от стария зелев политически сок. А Банов е пътник.

  Дедо Крум
 45. 45 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Може ли този казус да го кментира някой, който има понятие от проекти? Йончева няма. Този горе също няма. Следното: имаш ли да реализираш проект, изхождаш от интересите на проекта. Да стане. Но това няма как да го знае нито луксозната “разследваща журналистка”, нито абонираният на хранилката. Преди да дрънкате и двамата, поне се осведомете! За да не ви се чудят на акъла хора, дето знаят как се докарва проект до край! И едната, и другият си карат по опорките. Е. а в този случай аз вярвам на Банов! Г.Йончева, по-добре ло щеше да бъде да вземете 700К(лева) от неустойки и да загубите 3М(евра) от фондове? Забихте си автогол! Изстрел в коляното! Карайте така и в главата ще дойде! Искате ли разследваща журналистика, ами отворете разсекретения протокол за КТБ. Там има мат’рял за разследващи журналисти. Ама вие се натискате на малките сметки! Банов ли намерихте? Че той е най-симпатичният от бойковата чет!

  Мърфи е оптимист!
 46. 46 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Самите коментари тук и партизанската им същност подсказват колко невъзможна е истинска борба с корупцията на политическата класа! Корупцията обезсмисля почти всичко там където тя е основно занимание на властимащите!
  —цитат от коментар 11 на klimentm


  Абе, лилявата, радикална драгалевска другариада, вие не схванахте ли, че благодарение на ГЕРБ икономиката ни е на върха си за всички времена, не само, че няма безработица, ами не могат да се намерят хора и фирмите си крадат служителите с все по-примамливи предложения и високи заплати и никой не го е грижа за простотиите на драгалевските и позитанските комуня? Имало корупция, молим вас! Кога драгалевския раздаде България на червените си господари, нямаше, викате? И тогава не се изнесоха два милиона навън, а? Та, да ви светна сега - не всички сме безработни като вас! Хората си работят, вземат си добри пари, гледат си семействата и живота и хич, ама хич не ги брига, че най-най-некадърните и корумпираните - драгалевските комунисти - вият като линейки ката ден, колко им било лошо положението. Всъщност, чудесно е, че положението е лошо за вас! Дори е прекрасно! Помним, че когато беше добре за вас, два милиона се изнесоха, а днес все повече се завръщат в България. така че - нека ви е зле, по-зле и най-зле. Ако хич ви няма, с цялата ви гнусна пропаганда, още по-добре ще стане. И да ви светна за още нещо - ние имаме съзнанието, че трябва да ДАВАМЕ на държавата си - за да има за нашите родители, за образованието на децата ни, за лечение и развитие. Вие чвно приемате държавните пари - тоест, тези, които ние внасяме като данъци - за някаква ваша собственост и се тръшкате, че не ви даваме да ни крадете пак? Ами тръшкайте се, колкото искате. Даже ако се изпонатръшкате от някой виадукт на Витиня, всинцата вкупом, още по-добре ще направите!

 47. 47 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 279 Неутрално

  За вас Пеевски и Цонев са "борците" с корупцията, нали? Активно подпомагани от Цацаров и Баце!
  —цитат от коментар 14 на vassilun


  Я разкажи вие какви борци с корупцията сте, на фона на казуса с царските конюшни, кума на Раданчо в борда на Арсенал, ваксините на Москов и останалия безпримерен героизъм, който демонстрирахте, кога ви дадохме власт?

 48. 48 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Е, по тази причина можеш да не вярваш и на мен .
  —цитат от коментар 18 на niksan1


  Ти кога последно видя някой да ти вярва?

 49. 49 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 279 Неутрално

  И всичките проблеми на България идват от нереформираната съдебна система.
  —цитат от коментар 20 на Роси


  Ааа, тая я разправяйте на старата ми шапка! Съдебната система БЕШЕ реформирана 1:1 с изискванията на великите "реформатори"! Включително с множество промени в Конституцията. Единственото, което не беше и нямаше как да бъде прието - понеже е противоконституционно и всички го отхвърлиха - беше искането за доминираща квота на НС в прокурорската колегия на ВСС. та, какъв е резултата, другари драгалевски комунисти? Три години вече "реформите" ви са в сила - някаква промяна? За пореден път доказахте, че сте най-най-некадърната и вреслива фракция на БКП!

 50. 50 Профил на jvr26585378
  jvr26585378
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Султана - номер 45....права си сестро на 100%....но...а когато в изречението има "но"....важно е това което е след "но-то"....
  С две думи....проектите на всички са на приключване....и дай боже...почва се...Задава се най-якото движение на хоризонта...на имигрантите след 1990 година (и това не е случайно)...готвим го....и тогава мила ми Султана ще видиш как кон (дето е бил във властта да яде боб и кръв да сере)....скоро ти го обещавам....не само на теб де....няма да е скучно, като разни писаници по сайтовете като на този Смилов...дето припечелва да ядене и уиски....Ще ми и мило и драго да се запознаем с теб, мила ми Султанке...!!!

 51. 51 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Как е възможно Йончева да не е знаела за схемите, а финансовият министър от ДПС Чобанов, управителят на БНБ Искров, комисията за финансов надзор, ДАНС и пр. да не са знаели. ЗНАЕЛИ СА! Както и Йончева е знаела. И филмът за "бандеровския преврат" в Украйна, направен по поръчка на Кремъл, е платен с въпросните пари, от въпросната банка, съсобственост на Внешторгбанк. И клозетната телевизия на Бареков, заляла с фекалии ГЕРБ и Борисов бе платена със същите пари.

 52. 52 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3235 Неутрално

  Брех-брех!Толкова редове писал Смилов за КТБ,пък забравил къде бяха парите на ДСБ,и къде бяха паричките за млекце и хлебец на Елена Костова!Забравил чия щерка взимаше по 30 000 на месец от лошия Цветан Василев!Забравил да спомене кой бивш премиер обикаляше медиите през 2014-та да обяснява,че си сложил парите в КТБ,щото била честна българска банка,пък той бил патриот,та затова..

 53. 53 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3235 Неутрално

  До коментар [#5] от "Jumbo Jet":

  КТБ е била банка н Мафията,наистина.Чрез която се купували политици,медии,журналисти дори спортисти.

 54. 54 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3235 Неутрално

  До коментар [#12] от "vxx57592865":

  Да,за вас не беше-избрахте БСП.

 55. 55 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3235 Весело

  До коментар [#18] от "niksan1":

  Уж Смилов има някакъв ценз,за разлика от вас,птк анализите му стрували колкото вашите,сиреч ЗерО!

 56. 56 Профил на Джони Ди
  Джони Ди
  Рейтинг: 448 Неутрално

  "...... напрежение и желание за разправа, което в един момент избухва. Или в панаир, или в репресивна вакханалия."

  С това не съм съгласен, по-скоро след още един-два яки скандала народът ще масово ще стигне до извода, че всичката карупция е за сметка на неговото бъдеще и ще излезе на улицата.
  А защитната реакция на Цацаров и прокуратурата ще бъде да подпука наред Кой-човците, и всъщност може и да почне да си върши работата по отншение на някои недосегаеми лица.

 57. 57 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3235 Весело

  До коментар [#28] от "plebs":

  За последните 10 години при ВСИЧКИ избори схемата е "всички срещу ГЕРБ" И лилявците винаги са играли с БСП в един отбор.От "Костинброд" та до "десните,гласували за Радев"

 58. 58 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  България навлиза в период, в който наблюдаваме сериозно политизиране на антикорупционната политика.

  Политизиране на политика . Е , това вече е върха . На какво - незнам ,ма ми мирише на слаб професионализъм , клонящ към творческа немощ . Абе , просто казано - простотиика .

 59. 59 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  След частично провалените конституционни поправки от 2015 и излизането на Христо Иванов и Радан Кънев от властта в българския парламент се наложи сериозен "надпартиен" консенсус по отношение на съдебната реформа и борбата срещу корупцията.

  Даниелчо , Радан Кънев никога не е бил във властта , че да излиза от нея . Радан беше ОПОЗИЦИЯ НА ВЛАСТТА ,в която вземаха участие негови Съмишленици . Христо Иванов НИКОГА не е излизал от властта . Той бе ИЗГОНЕН от властта . Не всички сме дебили , даниелчо . Някои сме само имбецили .

 60. 60 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  - БСП не е обект на сериозен интерес от страна на държавното преследване.

  Пъ к ине помниш , Даниелчо . Ами нали има дело на бесепар- депутат за купуване на гласове . Ами че ПРЕСЛЕДВАНЕТО НА Йончева е очевадно - тя вече осъди Простия по едно дело . За това ли трябва да бъде ПРЕСЛЕДВАНА , защото сигналите й се решават в съда в нейна полза ? Да я преследват ли за сигналите за Оградата ?. Напиши нещо за Решението на КС за казуса Добрев . Ами за да се сбъдне желанието ти за преследване на БСП ,подай сигнал до Цацаратурата и веднага , начаса , ще видиш резултата . Ще видиш преследване до дупка .

 61. 61 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Бла бла . Интерпретиране на медиини публикации и стари предъвквани многократно актуални за внремето си новини . Осветляване на стари истории , и свързването им механически с новите казуси , , опит да се представят като едно цяло , разпростряло се в различни позиции на обществената нива . тюрлюгювеч . Е, целта е хонорара до се заработи . Без да се споменава , в чия мелница се налива водата .

 62. 62 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5872 Неутрално

  Много хубаво обобщение

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 63. 63 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Промъкна се от устата на Банов ( и в Панорама чрез устата на Биков) паролата на Помпиера: "Да излязат резултатите, тогава ще мислим". Много интересна парола. Всички медии замлъкнаха внезапно.. Но какво значи : "Тогава ще мислим"? Какво има да се мисли? Да, наистина , какво има да се мисли при толкова драстично натрупване на грандиозни скандали около Банов? Щото в медиите позатихна коментирането и на едно друго самосезиране на прокуратурата - разследването за прахосаните за два часа три милиона лева от Тотев. И мисленето наистина ще да е много напрегнато в сложната ситуация с избора на Пловдив за европейска столица на културата ( веднъж на 14 години, както знаете). Сега тежко компрометиран е министърът на културата, щото каквито и грозни сцени да прави, допълнително опорочаващи избора на български град за столицата на културата ( ама какъв просташки спектакъл , захлупи и Рашид) , сто процента е ясно, че записът е автентичен и няма компютри, които да нагласят интонацията, дишането, логиката на прехода между думите в смислен бърз разговор, какъвто се чува. Помпиерът е притиснат жестоко, вече не остана лице в кабинета и в Парламента, което да не е обременено с някакъв скандал ( да оставим нивото в изказа като "отпреде" или "отзаде). Да, наистина, какво има да мислим? Записите вече са публично представени, а крясъци : "Ама този престъпен бандит е записвал" няма да отложат дълго замислянето.

  Дедо Крум
 64. 64 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Г-н Смилов, 300 хил.евро за Йончева едва ли са проблем...за народ платил 4млрд за КТБ и 1.2млрд за Белене...малко по-сериозно ако може...

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 65. 65 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Но да се върнем към анализа за политическата картина в момента. Рамкирана благоприлично чрез задължителните правила, общовалидни за страните от Европейския съюз, изобразената партийна композиция не е много представителна, наистина. Нито вратовръзките и костюмите, нито прегръдките и снимките с европейските лидери, нито скъпите дамски обувки или рамки за очила, нито брюкселските шалчета около вратовете могат да прикрият до почтен вид дълбоката поквара в политическите и изобщо в обществените дадености. Най-малко откраднатото парфюмче в полското летище може да пръсне свежест върху вонята от развалени суджуци, образно казано по повод биографичните особености на елитната класа. Мръсната пяна, покриваща от самото начало на "прехода" механизмите на метаморфозата на комунистическата каста в новото трасе, продължав да се разнася и да заразява с миязмите си и по-младите участници в управлението. Така тихо и безшумно мина известието, че и днес, 30 години след края на тоталитарния ред, в Министерството на отбраната , оглавявано от агент на ДС, работят генерали, агенти на ДС. Какво да посочваме още? Каква е разликата между БСП и ГЕРБ, някаква идеология, някакви свещени текстове в книги? Ами нали виждаме все едни и същи като поведение типажи, някои наистина съвсем свински на вид. Има ли морал, има ли нравствен идеал, има ли чистота и безукорно честно поведение, има ли възрожденски дух, има ли поне един политик с безукорна политическа хигиена с тези безпринципни преминавания от партия в партия и коалиция в коалиция? Ежедневно съзерцаваме партизани, ползващи долни трикове в счепкването, опорочаващи спора, изумяват ни с подлите словесни удари, виждаме техните злобни и оядени лица, готови да се разкъсат, виждаме постоянната им ежедневна битка към властта, виждаме срамните им гласувания за привилегии и увеличаване на заплатите си, Виждаме самодоволство и зверска алчност да се сдобият с имоти, да станат милионери за един мандат. Дори застрояването в момента по черноморския бряг внезапно се развихри, подобно на последно сграбчване на кокала. Кое начинание с "усвояването на едни пари", както елегантно и "простичко" Мултакът нарече процеса с откровените кражби , не се превърна в публичен скандал? Гъмжилото от отвратителни проявления на нашите управници, пръкнати в котилото на "прехода" не опира само до първите години на грабежите и хиперинфлацията. Всеки ден някъде в България се пуква като гноен цирей някакъв грозен факт около управлението на сегашните партизани. И изцеление няма.

  Дедо Крум
 66. 66 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Първо, "Дедо Крум", разликата между ГЕРБ и БСП е в отношението към преврата на 9 септември 1944 г. И към развихрилата се след него вакханалия от беззакония, убийства и пр. Тя пролича, когато депутатите на ГЕРБ гласуваха да се снеме от поста зам.председателя на парламента от БСП Жаблянов. Който не отдаде почит за жертвите на т.н. народен съд. Друга разлика между БСП и ГЕРБ бе посочена от Иван Костов в началото на първия мандат на Борисов. Тогава Иван Костов каза - тези които въртят интригите срещу ГЕРБ са СЪЩИТЕ, КОИТО ГО ПРАВЕХА СРЕЩУ НАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ. Ако се проследят изявите, например на един от вдъхновителите на протестите преди нова година Костадин Костадинов /Костя Копейкин/, който иска нов народен съд за днешните управляващи и нарича противниците на руско-съветското влияние тук подчовеци /по хитлеристки образец - унтерменши/ , ще го видим цъфнал до дясното рамо на Корнелия Нинова на снимка от митинг, примерно. Но да го оставим Копейкин - самата Корнелия Нинова и президентът Радев, бълващи срещу ГЕРБ безспирно проклятия от окопите на антизападния ешелон, са достатъчни. Освен това, "дедо Крум", щом стана дума за вектора изток-запад, ГЕРБ се е позиционирал в посоката - запад, за разлика от БСП. Не е така? Напротив. БСП вече е в плен на националсоциализма. Открито отхвърля партията на европейските социалисти и влезе в съзаклятие с неофашистки и националистически формации. За разлика от ГЕРБ, който стои стабилно на европейската политическа сцена. Виж отношението на ГЕРБ към ЕНП и кандидата й за председател на ЕС Мартин Вебер и отношението на БСП към партията на европейските социалисти и лидера й Станишев. Те дори няма да го включат в листите за евроизборите. Друга съществена разлика между ГЕРБ и БСП е в доверието на западните служби за сигурност. При управлението на БСП то беше "0", при управлението на ГЕРБ не е така. Изборът на Цветанов в управлението на Европол е достатъчен показател. Дали щяха да изберат бивши вътрешни министри на БСП, един Румен Петков, Миков и т.н.? Изобщо, в сферата на сигурността и отбраната разликата е очебийна. Корнелия Нинова и президента й Радев се хвърлиха като бесни срещу опцията Америка да превъоръжи авиацията ни, примерно. И пр., и т.н. А отношението към корупцията? Принципът на БСП е - не даваме си нашите. Принципът на ГЕРБ /но на Борисов, всъщност/ е - да се обяснят, ако има обвинения и да се защитят, ако могат.

 67. 67 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Или, "дедо Крум", виж реакцията на Борисов по най-пресния случай. С флашката на Елена Йончева. Приел министъра на културата Банов /уличен във флашката/ и му казал, по думите на самия Банов: "... разясни, обясни, разкажи... Да се направи разследване, да си протече..." И виж реакцията на Корнелия Нинова за обвиненията на специализираната прокуратура срещу същата Йончева. Изкара депутати от БСП пред микрофоните като футболна агитка да клеймят специализираната прокуратура /не прокуратура въобще/, че е омаскарила техния човек...

 68. 68 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1932 Неутрално

  Халваджията за бозаджията. Двата клана на БКП си разиграват предизборен панаир, кой колко е по-корумпиран от другия, а в това време държавата потъва.

 69. 69 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 842 Весело

  До коментар [#2] от "Jumbo Jet":

  ама герп не са ли комунисти??? направо ме смая...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 70. 70 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  " А тези свързаности засягат както управляващия гръбнак ГЕРБ - ДПС, така и "основната" опозиция БСП."

  Автора не за първи път ни прави на глупаци. И може би е прав след като продължава да пише глупости и ние да го четем.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 71. 71 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  Дойче веле и ПИК образец за журналистика!?

 72. 72 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#66] от "nik_77.":

  Ама , гражданино nik_77, те всички ченгета от ДС( впрочем точно ДС извърши прехода от планирано стопанство с държавни средства за производство) бяха приети с отворени обятия на Запад и в Щатите, съгласно Малтенските договорки, толкова милиарди изнесоха, че фирмите им и до днес въртят от Виена до Южна Африка, Хонг Конг, Сингапур и офшорките огромна дейност, за която, вие, гражданино nik_77. хал хабер си нямате. Всички канали на ДС - износ на оръжие и т.н, си вървят през техните частни фирми. За децата на номенклатурата, получили от раз американско гражданство, паспорти и закрила в Щатите, може да се напишат няколко тома с "вулгарна литература", дето казваше Калчев. Не друг, а Столична община преди месец въздигна на най-неподходящо място огромна елха ( забележете, в Русия Коледа е на 7 януари), украсена с петолъчки, самосърп и чук липсваха. Най-близкият другар на Бойко Борисов, член на БКП, син на милиционер, агент Буда, подарен ( по свидетелство на Инав Славков) от групировките пазвант на правешкия диктатор ( да о охранява!), поклонник пред паметника на Живков в Правец, под ръка с агент Гоце и Евгения Живкова, най-близкият приятел на Валентин Златев, син ва правешкия кмет и шеф на ЛукОйл, ортак на сина на шофьора на Члена на Политбюро на БКП Шопов, мил колега на възпълната Лиляна Павлова, расова клонка на върл комунистически род, личен приятел и душеприказчик с покойния директор на НИМ, министър без портфейл и дебел агент от ДС, ведър коалиционен партньор с отявления борец за вечна дружба с Русия, Дугин, Путин и Жириновски - палячото Сидеров със "златния пръст" (и целуваше ръка на Йосиф Кобзон), наймил коалиционен партньор със сина на агента от ДС Дончо Каракачанов, агента от ДС Красимир Каракачанов, в чието военно ведомство и в момента работи генерал, агент на ДС и сто на сто непроверен агент на КГБ. Та сега , гражданино nik_77., Борисов се съветва вероятно, какво да се измисли, с ортака си, сипал лимонада на Торгут Йозал, видният Главен Мултак от групировката на ДС Мултигруп( същата тази, дето изнасяше за скрап руски подводници) , който преби полицай, а за награда лично Бойко Борисов му подари пистолет, личен приятел на агента от ДС Гарелов и най-личен приятел на най-близкия до Тодор Живков човек - Димитър Методиев. Впрочем, Мултакът също е син на милиционер, но обича да се целува са абсолютни престъпници като Карамански, да получава звание "Академик"в Москва и пр. И за кого мислят, гражданино nik_77.? Мислят за назначения от Члена на Изпълнителния Съвет на БСП другаря комунист Близнашки, Боил Банов, син на бившия съпруг на дъщерята на министъра на МВР при Антон Югов, баш върл комунист, АБФК генерал Диков.
  Съгласен съм, гражданино nik_77., всички гореизброени комунистическо-мулташко-ченгеджийски фигури от правителството на ГЕРБ са отлично приети на Запад.

  Дедо Крум
 73. 73 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Да без Йончева ще настъпи Армагедон

 74. 74 Профил на stefan stoyanov
  stefan stoyanov
  Рейтинг: 247 Неутрално

  За коментари 46 и 66 само адмирации.

 75. 75 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#67] от "nik_77.":

  Не че и фигурите от БСП не бяха приети добре на Запад: Ирина Боков , чийто съпруг си живееше екстра в Ню Йорк, а тя прекара живота си в Париж, за малко да стане шеф на ООН, Николай Камов бе приет в една много интересни сбирки, където все още никого не приемат от ГЕРБ, Станишев стана председател на Европейските социалисти, личната преводачка на правешкия диктатор Елена Поптодорова се издигна високо в западната йерархия, не падна косъм от главата й , когато я пипнаха да краде. Славков си седеше спокойно в БОК, мисля, че все още и Филип Боков е дипломат нейде, нали така , гражданино nik_77? Мисля че Нито един олигарх от БСП и от ДС не бе подгонен, Виденов и Р.Овч си припкат на свобода, въпреки касатрофата и хиперинфлацията, която причиниха, а лично депутатите от ГЕРБ, по предложение на Главния Мултак узакониха АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННИТЕ колекции с антични предмети на Васил Божков - Черепа и шефа на Шести отдел на ДС Димитър Иванов. Нещо повече - наскоро бяха цвръцнати едни 40 милиона на другаря Гергов, с който Главният Мултак се канеше в съдружие да вдига Опера в Плодвив за едни 60 милиона лева. ( Темата за Домусчиев, 50-те опростени милиона и апартамента на Горанов е друга бира, но в тази връзка да уточним, че лично Бойко Борисов ожени Бареков, в кметството). Впрочем, в Брюксел приемат съвсем добре Бареков, както приемаха и доведения син на отявления "златен пръст" и русофил, другаруващ с руските рокери Сидеров. Русофилът с разширени зеници и износени ноздри Сидеров обича да спи в хотел РИЦ и да вдига скандали в самолетите, да ругае полицаи и да прави проверки като депутат, а беше замерян с камъни по време на демонстрациите срещу правителството на Орешарски. Обаче тези малки подробности леекичко ви бягат от инак здравата школувана ченгеджийска памет, драги ми господине nik_77.

  Дедо Крум
 76. 76 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#67] от "nik_77.
  И едно уточнение, гражданино nik_77, сградата на КТБ по една случайност включваше и сградата на "Армимекс", която въоръжаваше всички бандитски групировки в България прилежно с увити в мазна амбалажна хартия автоматични оръжия в сандъчета. От същия този вход ежедневно месеци наред са изнасяни и едни чувалчета "за усвояване" и доставяни в каси наоколо по улиците. Другарят Буда знае, че не бива да припарва в Сърбия и не припарва вече десетилетия наред. Юрген Рот умря.

  Дедо Крум
 77. 77 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Понеже не обичам да ме апострофират милиционери, повтарям коментара си: Но да се върнем към анализа за политическата картина в момента. Рамкирана благоприлично чрез задължителните правила, общовалидни за страните от Европейския съюз, изобразената партийна композиция не е много представителна, наистина. Нито вратовръзките и костюмите, нито прегръдките и снимките с европейските лидери, нито скъпите дамски обувки или рамки за очила, нито брюкселските шалчета около вратовете могат да прикрият до почтен вид дълбоката поквара в политическите и изобщо в обществените дадености. Най-малко откраднатото парфюмче в полското летище може да пръсне свежест върху вонята от развалени суджуци, образно казано по повод биографичните особености на елитната класа. Мръсната пяна, покриваща от самото начало на "прехода" механизмите на метаморфозата на комунистическата каста в новото трасе, продължав да се разнася и да заразява с миязмите си и по-младите участници в управлението. Така тихо и безшумно мина известието, че и днес, 30 години след края на тоталитарния ред, в Министерството на отбраната , оглавявано от агент на ДС, работят генерали, агенти на ДС. Какво да посочваме още? Каква е разликата между БСП и ГЕРБ, някаква идеология, някакви свещени текстове в книги? Ами нали виждаме все едни и същи като поведение типажи, някои наистина съвсем свински на вид. Има ли морал, има ли нравствен идеал, има ли чистота и безукорно честно поведение, има ли възрожденски дух, има ли поне един политик с безукорна политическа хигиена с тези безпринципни преминавания от партия в партия и коалиция в коалиция? Ежедневно съзерцаваме партизани, ползващи долни трикове в счепкването, опорочаващи спора, изумяват ни с подлите словесни удари, виждаме техните злобни и оядени лица, готови да се разкъсат, виждаме постоянната им ежедневна битка към властта, виждаме срамните им гласувания за привилегии и увеличаване на заплатите си, Виждаме самодоволство и зверска алчност да се сдобият с имоти, да станат милионери за един мандат. Дори застрояването в момента по черноморския бряг внезапно се развихри, подобно на последно сграбчване на кокала. Кое начинание с "усвояването на едни пари", както елегантно и "простичко" Мултакът нарече процеса с откровените кражби , не се превърна в публичен скандал? Гъмжилото от отвратителни проявления на нашите управници, пръкнати в котилото на "прехода" не опира само до първите години на грабежите и хиперинфлацията. Всеки ден някъде в България се пуква като гноен цирей някакъв грозен факт около управлението на сегашните партизани. И изцеление няма.

  Дедо Крум
 78. 78 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  "За да просъществува този консенсус вече повече от три години..."

  Загрижил се за "консенсус" от всичко на всичко три години. Консенсусът между БСП и "автентичните" съществува, откак се пръкна ГЕРБ и непрекъснато се заздравява.
  Ще каже, това е "наш" консенсус. Вярно е!

 79. 79 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1744 Весело

  "След "Йончева" и "Банов": събитията може да станат неконтролируеми"

  Това врачуване ми напомня неистовите напъни на комунистите да предскажат гибелта на капитализма, който гни през всичките 70 години на комунистическо безумие и , както гниеше, взе, че прати безумието в небитието.

 80. 80 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1523 Весело

  До коментар [#77] от "Дедо Крум":

  @Дедо Крум, вземи малко да се позабършеш, че пяната ти е стигнала до ушите и само очите ти се пулят над нея. Пък и не е хубаво на твоите години така да се плюнчиш, че току-виж си си докарал а инфаркт, я инсулт, я друга подобна диагноза. Какво ще правим тогава, ако вземеш нещо да се гътнеш? Кой ще пише такива пламенни коментари и най-паче констатации за вътрешното положение? Ами ние ще сме безутешни! Я сега, за да се успокоиш малце, па и да се развихриш по-съзидателно и конструктивно, вземи така да понапишеш и малко предложения като как, аджеба, я виждаш тази ситуация, дето така я напопържаш, да се пооправи горе-долу. Значи да се направи това и това, например, па да се ритне еди-кой си от властта, па да посочиш за кого, може би, едва ли не, да вземем че да погласуваме на идващите избори, било европейски, било местни? Ама не се напъвай много, че да не вземеш нещо да се камбичнеш и да ни накараш да ходим бавно и с венци! Давай го така, „со кротце и со благо“, без „со малце кютек“, щото, нали, това е неприемливо в годините на демокрация, па извади предложения, предложения, още директиви, тезиси и други мисловни конструкции, че да удариш в земята всички „партизани, ползващи долни трикове в счепкването, опорочаващи спора“! Чакаме, ама не бързаме, давай! Може и една пърцуца да си сипеш, че да ти потече по-гладко мисълта! Ха, наздраве!

 81. 81 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#80] от "Santos":

  Бе не се грижи за моето здраве, дедовото, аз съм си взел своето. Като дойдеш на моите години, ще схванеш , за какво ти говоря, ако дойдеш де, с тези отровни храни, химикали и прах във въздуха и новите вирусни епидемии и с това здравеопазване. Само да те светна че през 2018г над 76 000 български граждани са се изнесли, примерно един окръжен град. Е, прав си, ако се гътна, няма кой да пише това: те всички ченгета от ДС( впрочем точно ДС извърши прехода от планирано стопанство с държавни средства за производство) бяха приети с отворени обятия на Запад и в Щатите, съгласно Малтенските договорки, толкова милиарди изнесоха, че фирмите им и до днес въртят от Виена до Южна Африка, Хонг Конг, Сингапур и офшорките огромна дейност, за която, вие, гражданино nik_77. хал хабер си нямате. Всички канали на ДС - износ на оръжие и т.н, си вървят през техните частни фирми. За децата на номенклатурата, получили от раз американско гражданство, паспорти и закрила в Щатите, може да се напишат няколко тома с "вулгарна литература", дето казваше Калчев. Не друг, а Столична община преди месец въздигна на най-неподходящо място огромна елха ( забележете, в Русия Коледа е на 7 януари), украсена с петолъчки, самосърп и чук липсваха. Най-близкият другар на Бойко Борисов, член на БКП, син на милиционер, агент Буда, подарен ( по свидетелство на Инав Славков) от групировките пазвант на правешкия диктатор ( да о охранява!), поклонник пред паметника на Живков в Правец, под ръка с агент Гоце и Евгения Живкова, най-близкият приятел на Валентин Златев, син ва правешкия кмет и шеф на ЛукОйл, ортак на сина на шофьора на Члена на Политбюро на БКП Шопов, мил колега на възпълната Лиляна Павлова, расова клонка на върл комунистически род, личен приятел и душеприказчик с покойния директор на НИМ, министър без портфейл и дебел агент от ДС, ведър коалиционен партньор с отявления борец за вечна дружба с Русия, Дугин, Путин и Жириновски - палячото Сидеров със "златния пръст" (и целуваше ръка на Йосиф Кобзон), наймил коалиционен партньор със сина на агента от ДС Дончо Каракачанов, агента от ДС Красимир Каракачанов, в чието военно ведомство и в момента работи генерал, агент на ДС и сто на сто непроверен агент на КГБ. Та сега , гражданино nik_77., Борисов се съветва вероятно, какво да се измисли, с ортака си, сипал лимонада на Торгут Йозал, видният Главен Мултак от групировката на ДС Мултигруп( същата тази, дето изнасяше за скрап руски подводници) , който преби полицай, а за награда лично Бойко Борисов му подари пистолет, личен приятел на агента от ДС Гарелов и най-личен приятел на най-близкия до Тодор Живков човек - Димитър Методиев. Впрочем, Мултакът също е син на милиционер, но обича да се целува са абсолютни престъпници като Карамански, да получава звание "Академик"в Москва и пр. И за кого мислят, гражданино nik_77.? Мислят за назначения от Члена на Изпълнителния Съвет на БСП другаря комунист Близнашки, Боил Банов, син на бившия съпруг на дъщерята на министъра на МВР при Антон Югов, баш върл комунист, АБФК генерал Диков.
  Съгласен съм, гражданино nik_77., всички гореизброени комунистическо-мулташко-ченгеджийски фигури от правителството на ГЕРБ са отлично приети на Запад.
  Дедо ти Крум

  Дедо Крум
 82. 82 Профил на Ivan Kirov
  Ivan Kirov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Хипотезата, че Прокуратирата е напълно неконтролируема не издържа.
  Тя е единствено и със сигурност контролирана от шапката на Мафията.
  Това прозира и в анализа по-горе дори. Например в ежеседмичните срещи на Борисов и Цацаров.
  Така че, следва да видим как БСП пак ще бъде надвита. Явно вече могат да бъдат държани в кафеза безгранично зарадаи ограничената им визия за развитие и скъсване с миналото.
  Страната чака полулацията да се събуди и да намери алтернативите за реформа.

 83. 83 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Т.н. класово-партиен подход е тема неуместна и тягостна. На БСП им е любима, обаче. Не може някой, например, бил в БКП, днес да е извън лагера на Корнелия Нинова и Румен Радев. Като се има предвид че такива са били към милион, май, и като се добавят близките им става множество от поне половината избиратели, че и повече. Чиста работа. Ако някой е изкривил от линията, тежко му. "Дедо Крум" ще го анатемоса, като Корнелия, Жаблянов и компания. Темата е тягостна, но не е лошо от време на време да се дискутира. Според "Дедо Крум" например, само борците срещу комунизма имат право да строят капитализъм днес. Но това е хлъзгав аргумент. Борец срещу комунизма по определение, чисто биографично и пр. е Кобурготски, изгнаник, страдалец, еманация на антикомунизма, наследник на престола на Борис 3, но отдавна, отдавна поставил се на разположение на живковите и съветските тайни служби, докаран от генерал Любен Гоцев и Ахмед Доган да разбие двуполюсния модел, разбивайки десния и оставил левия цял и непокътнат. А въпросният Доган, борецът срещу комунизма, излязъл от затвора чак след преврата? Което не му попречи безпроблемно да управлява с БСП /и въпросния Кобурготски/. Няма смисъл да се продължава, но първия ешелон на дисидентите след 10 ноември бе почти изцяло попълнен с агенти на ДС. И така е с втория ешелон /лидери на старите партии/, до един от там. До един. Тъй, че по-внимателно с класово-партийния подход. Критерият трябва да бъде какво е правил човекът след 10 ноември. Крал ли е. Вземал ли е с чували и куфарчета пари, захлебил ли е от руснаците и пр.Щото един Тренчев, дето щеше да умре от гладна стачка преди 10 ноември, след десети ноември организира и лично оглави повече от 30 стачки срещу правителството на Иван Костов... Който бил преподавател по политикомия, жена му била в БКП, но изваеде България от посткомунистическата тиня и я постави на старта за ЕС и НАТО.

 84. 84 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално


  До коментар [#83] от "nik_77.":Не може някой, например, бил в БКП, днес да е извън лагера на Корнелия Нинова и Румен Радев.

  Какъв е тоя буламач ,бе ? Първанов , Румен Петков , Божинов , Миков Цачева Простия Борисов Елена Костова ,... сигурно още хиляди , къде са ? в кръга около нНинова ? я не дрънщкай простотии . А колкото чо членовете на БКП - бяха около МИЛИОН И ДВЕСТА холяди . А Радев не е бил член нито на БКП , нито на БСП . Четете и слушайте , бре маскари . Така рекъл чорбаджи Марко на дребната си челяд . Знаеш ли кой е чорбаджи Марко ?. Едва ли ...

 85. 85 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1523 Весело

  До коментар [#81] от "Дедо Крум":

  @Дедо Крум, ето ти лично от теб написано доказателството, че си изкуфял, изкукуригал и изкукудкудякал! Целият ти пост №81 е копи/пействан от предишния ти пост №72, където гълчиш „гражданина nik_77“ – дума по дума! Та значи, ако все още можеш да забележиш, аз не съм „гражданина nik_77“, а „Santos“! Това първо и второ, съвсем невинно те бях помолил за малко „предложения, предложения, още директиви, тезиси и други мисловни конструкции“, с които малко от малко да ни отвориш очите като как, аджеба, да се съпикясаме в сегашната ситуация, кои партии или лидери виждаш ти като по-перспективни, за кого да гласуваме на следващи избори и други такива дребни нещица. Да, ама не, както казваше бай Петко Бочаров, Бог да го прости! Едно си баба знае, едно си бае! Извинявай, не баба, а @Дедо Крум! И ако ще ми отговаряш пак с някой копи/пейст, моля те, не го прави! Ако го направиш, аз няма да ти отговоря, а другите съфорумци хептен ще те разконспирират колко ти е останало от акъла, нали?

 86. 86 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#83] от "nik_77.":
  В Банкя преди малко един дядка вървеше гордо с руска милиционерска огромна синя ушанка със златен монограм с петолъчка.
  Сега, мога да сваля понятийния апарат към по-елементарно ниво, понеже явно трудно се разбира коментара ми, ориентиран към средни мозъци. Щото трудно се разбира от тролетариата. И така, нема разлика, рзбршли, nik_77." Тука че откопирам това отново за втори път, белким схванеш посланието на трето и четвърто четене: "Какво да посочваме още? Каква е разликата между БСП и ГЕРБ, някаква идеология, някакви свещени текстове в книги? Ами нали виждаме все едни и същи като поведение типажи, някои наистина съвсем свински на вид. Има ли морал, има ли нравствен идеал, има ли чистота и безукорно честно поведение, има ли възрожденски дух, има ли поне един политик с безукорна политическа хигиена с тези безпринципни преминавания от партия в партия и коалиция в коалиция? Ежедневно съзерцаваме партизани, ползващи долни трикове в счепкването, опорочаващи спора, изумяват ни с подлите словесни удари, виждаме техните злобни и оядени лица, готови да се разкъсат, виждаме постоянната им ежедневна битка към властта, виждаме срамните им гласувания за привилегии и увеличаване на заплатите си, Виждаме самодоволство и зверска алчност да се сдобият с имоти, да станат милионери за един мандат. ". А па дръж исото за "няма ляво, няма дясно".

  Дедо Крум
 87. 87 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#85] от "Santos":

  Санде, да прощаваш, ама аз съм сложил една бележка в отговор, която ти си пропуснал да проумееш: "ако се гътна, нема кой да пише това" и съм поставил две точки, след което съм копирал цитата. Очевидно, изпитваш трудност да схванеш бележката "ако се гътна, нема кой да пише това:", заблуден от дългия пример след двете точки. Откъде можех да знам, че си така трудно възприемчив?
  Сетне, ме караш да ти посоча начина, по който да се поправят нещата, да дам политическо лекарство, да оправя бъдещето на децата ти, да дам спасителен изход. Обаче пак си пропуснал една малка бележка в края на коментара ми: "И изцеление няма". Понеже не гъмжиш в интериора на краниума си с висококапацитенти дадености, ще го кажа само за теб по народному - Лек няма.

  Не че си особено възпитан, надмина и Боил Банов по бълване на обиди, злост и простотия, но мога да ти дам едно обяснение, от съжаление към теб, чети бавно: Целта на тези мои коментари е на Банов да му е зле, а не на теб и тролетариата със "светнати сини помпиерски лампи" да ви е добре. Тук, дедовото, препоръчвам да си изтриеш очилата и да премигнеш и приклекнеш три пъти - по руски.

  Дедо Крум
 88. 88 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1523 Весело

  До коментар [#87] от "Дедо Крум":

  Ама разбира се, че целта на тези твои коментари е на Банов да му е зле! Що да не му е зле, а пък на кристално честната, непорочна, мила, любезна и усмихната Иленка ГЙончевата да не ѝ е добре? А какво ще кажеш за шокиращите разкрития днес в авторското предаване по ТВ Европа на Антон Тодоров? Според документите, с които той разполага, Елена Йончева през 2006 г. е придобила множество недвижими имоти – няколко апартамента, магазин, вила с двор и гараж, на територията на София. Това се случва точно една година, след като вече е брокер на рекламно време и е получила по договори с частни и държавни рекламодатели около 700 хил. лв. за продукции в БНТ. Това е периодът, в който тя живее на семейни начала с тогавашния премиер Сергей Станишев. 10 г. по-късно, когато Йончева вече е имала обща фирма с офшорката „Далий Трейдинг Лимитид“, свързана с боса на КТБ Цветана Василев, е получила над 600 хил. лв. във фирмата си „Офроуд” и е напазарувала пак апетитни имоти – става собственик на над 7 декара гори и безценни терени в района на Горубляне за около 500 хил. лв. Та колко станаха дотук – дали няма 1 200 000 лв.? И дали разследването на прокуратурата няма да изкара още кирливи ризки, блузки, комбинезони и нощници на въпросната, дето ти искаш да ѝ е добре? Да, ама Иленка такъв си го нафърфори с тоя недъгав запис, изваден от нафталина, че ще бъде най-голямата услуга за помпиера и за „тролетариата със "светнати сини помпиерски лампи", както благоволяваш в безкрайната си любезност да ни наречеш, да я гудят на първо място в кандидатската листа за евроизборите! Така лудата крушовишка биволица ще даде възможност на „помпиера“ да напомпа още веднъж и за пореден път надутите болшевишки, дръгалефски, дайбългарански и прочие политически трътки! И като пишеш „Лек няма“, да не би да визираш твоите лиляви, умнокрасиви и облещени дрОгарчета? Не? Ама ти пак пиши, много си забавен – умствено!

 89. 89 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  вземи малко да се позабършеш, че пяната ти е стигнала до ушите и само очите ти се пулят над нея. Пък и не е хубаво на твоите години така да се плюнчиш, че току-виж си си докарал а инфаркт, я инсулт, я друга подобна диагноза. Какво ще правим тогава, ако вземеш нещо да се гътнеш?

  Дедо Крум
 90. 90 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#88] от "Santos":

  Това са твоите думи, "вземи малко да се позабършеш, че пяната ти е стигнала до ушите и само очите ти се пулят над нея. Пък и не е хубаво на твоите години така да се плюнчиш, че току-виж си си докарал а инфаркт, я инсулт, я друга подобна диагноза. Какво ще правим тогава, ако вземеш нещо да се гътнеш? "

  Дедо Крум
 91. 91 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#88] от "Santos":

  Ето и други текстове на АНтон Тодоров, щом ще го цитираме: „Най-краткото определение на думата „шайка“ е „група хора, обединени от престъпни цели“. Избрах тази дума, а не например „мафия“, защото съм убеден, че думите имат значение и трябва да бъдат употребявани според предназначението им. (…) Мафията в нейния оригинален, италиански вариант е нещо различно като етика и философия от „етичността“ на тукашните български типове, които вече не за първи път окупират върховете на държавата. Според мен ГЕРБ са точно шайка – неподправена, с българо-руски традиции, лишена от усет за минимално самовъзпиране в злодействата и тефлонизирана да не носи отговорност за действията си чрез политическата култура на българите“. „Днес можем да кажем, че най-големите провали на ГЕРБ и Борисов в частност се случиха точно тук, в подбора на хората. Нищо различно не внесоха, тъкмо обратното – „калинките“ наводниха всички нива на публичното управление, а случаи като Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Мирослав Найденов, Румяна Желева, Калина Илиева и още стотици ще останат в аналите на българската политическа наука като сублимат на едни от най-големите провали на българската нация в опита ѝ да намери най-накрая „философският камък“ на прехода„

  Дедо Крум
 92. 92 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#88] от "Santos":

  И още малко Антон Тодоров: „Бившият премиер и лидер на ГЕРБ има минало, което е със статут на „хвърлен камък“ – не подлежи нито на редакция, нито на положително ъпгрейдване, нито на изтриване. Подобно е не само миналото му, но и настоящето. „Имал съм минало, имал съм настояще. Аз да не съм жена да ми гледат миналото?“. (…) Какъв премиер може да бъде човек, който възхвалява един от най-кървавите диктатори на ХХ век, какъвто беше Тодор Живков? Какъв премиер на демократична държава страна може да бъде човек, който е сред главатарите на групировките през 90-те години? Какъв „десен“ и „антикомунист“ може да бъде човек като вас, който напълни властта с представители на тоталитарните комунистически служби?“, пита яростно Антон Тодоров. „Няма да преувелича, ако кажа, че в ГЕРБ има повече бивши комунисти от всяка друга партия, с изключение може би само на БСП. (…) С пълно основание може да се каже, че в ГЕРБ е пълно с криптокомунисти – прикрити, нахални и без съмнение много хлъзгави в мисленето, решенията и поведението си типове“, твърди през 2013 година човекът, който днес се хвали как е подкрепил третото правителство на ГЕРБ с гласа си. И ако през 2013 година той ни предупреждава, че „завръщането на ГЕРБ на власт е опасно с възможността да се възроди всичко, описано досега. То трови нацията и ще продължи да го прави“,„При доскорошния министър на регионалното развитие и инфраструктурата Лиляна Павлова бекапейската закваска, произход и родова история е постигнала невиждани, немислими висини“, настоява Тодоров и се възмущава яростно, че през 1997-ма година още преди да навърши 20 години, Павлова става финансов мениджър на проект, финансиран по програмата ФАР. След което Тодоров прави подробна ретроспекция на биографията на Павлова и нейната фамилия – от дядо ѝ Георги Павлов, обвинен директно на страниците на книгата, че „извършва терористична дейност в бригадата Чавдар, откъдето е дългогодишното му познанство с диктатора Тодор Живков„, през баба ѝ Лиляна – завършила в Москва и „дълго време била заместник завеждащ отдел „Организационен“ на ЦК на БКП, работила много близо с масовия килър и престъпник Мирчо Спасов“. Не е пропуснат и бащата на министър Павлова – Павел Павлов, за когото Тодоров ни припомня, че е „член на БКП от 1969 година“ и доверен човек пряко на Централния комитет на КПСС.

  На следващите страници Тодоров прави дисекция на биографиите на други бивши и настоящи „гербери“, като например един от най-активните му колеги в борбата срещу комунизма – президентът Росен Плевнелиев, но подробностите ще оставим на най-любопитните читатели. Ще добавим само, че „изобличителят на ченгетата от ДС“ Антон Тодоров днес стои рамо до рамо в парламентарната група на ГЕРБ с Георги Марков, известен още и като „агент Николай“ от Шесто управление на ДС.

  Някъде около тях в пленарната стои и друга интересна персона, която може да кандидатства за висока оценка по скалата за измекярщина от 1 до Антон Тодоров. Става дума за Тома Биков, който в средата на 2012 година написа статията „Карикатура на диктатор“, посветена на Бойко Борисов.

  „Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме. Приемаме присъствието му по върховете на властта като нещо нормално и много често дори не осъзнаваме колко далеч сме стигнали. В нормална ситуация подобен човек не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател“, твърди само преди 5 години Биков, който днес също се гордее с етикета на „гербер“, редовно гостува от името на партията на Борисов в телевизионни студия, явява се като говорител на партията и чинно гласува с групата на ГЕРБ, включително и за Борисов като премиер. Дали Биков сам може да отговори на поставения от себе си въпрос – докъде е стигнал?


  Тома Биков е пример за човек, изживял мощен катарзис в мнението си за Бойко Борисов.
  „Абсурдът на българското всекидневие дотолкова ни е погълнал, че вече дори не помним как се появи настоящият премиер. Там, иззад рамото на Тодор Живков„, припомняше доскоро Биков. Борисовият депутат демонстрира и още по-бистра памет: „Бивш сикаджия и бодигард на Живков да заеме един от най-важните постове в МВР. (…) Така в МВР започна ерата „Борисов“. Последваха я десетки поръчкови убийства. Главният секретар, облечен в неизменния си черен шлифер, изпрати в последния им път Стоил Славов, Димата-Руснака, Косьо Самоковеца, Илия Павлов, Иван Тодоров-Доктора… и така до 28. Толкова са показните и неразкрити убийства, извършени във времената, в които днешният премиер беше най-главен от всички секретари в правителството на НДСВ и ДПС“, ядосва се Биков версия 2012.

  Но Биков версия 2017 очевидно вече няма проблем с „човекът от народа, който всяка сутрин отива с кордон от автомобили на работа и не излиза на улицата с по-малко от десет бодигарда около него. Министър-председателят милионер, който кръстосва страната с вертолет и самолет на държавни разноски“.

  Трудно е да определим кой от двамата – Биков или Тодоров е по-достоен за приза измекяр №1. Може би все пак вторият, защото е написал цяла книга, а Биков изостава „само“ с една статия? Но пък нейният финал е достоен за завършек и на този материал: „Спряхме да се впечатляваме. Затова понесохме скандала с Мишо Бирата леко. Бяхме загубили усета си за нормалност. Дотолкова свикнахме с абсурда, че за всяко нещо започнахме да ходим при премиера – за волейбола, за горите, за футбола, за киното, за театъра… И вярваме, че той ще помогне. Единствената надежда е, че все някога ще се събудим и ще си спомним, че този човек е българският премиер. Тогава ще разберем, колко далеч и назад сме се върнали и колко усилия трябва да положим, за да наваксаме“.

  Николай Драганов, Baricada.org


  Измекярщина по скалата от 1 до Антон Тодоров by bultimes.com
  МОЖЕ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ ОТ


  09.11.2018
  Елена Йончева: Прокуратурата образува дело срещу мен по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров
  Запознах се подробно с искането на Главния прокурор да образува дело срещу мен. В това искане


  14.01.2018
  Антон Тодоров съди „Барикада“
  Бившият депутат от ГЕРБ, автор на книга с брутални обвинения към партията, е завел дело за


  11.10.2017
  Момчето си отива, момчетата остават
  За разлика от тази на Делян Добрев, оставката на Антон Тодоров беше приета от Народното събрание.

  THE BULGARIAN TIMESMgid

  Убий простатита за един ден!

  Средство-убиец на простатит!

  Teжах 85 кг! Свалях по 3 кг. тлъстини на ден!

  Is This Real Life? 30 Panorama Fails
  brainberries.co

  8 Celebrities Whose Body Parts Truly Stand Out
  brainberries.co

  10 Actresses Who Have Amazing Bodies Thanks To Movies
  brainberries.co

  18 Mesmerizing Vacation Photos That Will Make Your Head Spin
  brainberries.co

  Top 21 Most Hilarious #10YearChallenge Memes
  brainberries.co

  Legendary Lost Cities You Didn't Know Were Found Recently
  brainberries.co
  MISS ME STORE


  НАД 10 ХИЛЯДИ ДНЕВНИ ПРЕГЛЕЖДАНИЯ


  Дедо Крум
 93. 93 Профил на hex
  hex
  Рейтинг: 218 Неутрално

  До коментар [#1] от "von_seeckt":

  Досега къде спахте :D

 94. 94 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1792

  Днес Данито се е събудил с повишено ниво на усещането за корупция. Kоето е довело до блянове за разпад на някакъв консенсус. И най-лошото - мокри сънища за някакви неконтролируеми събития. Упованието в спасителната сламка е приоритет на давещите се. Ениуей, никак не им е лесно под опашката на коня.

 95. 95 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Ферманът, тропосан от "Дедо Крум" срещу Антон Тодоров и Тома Биков, само доказва класово-партийния му подход. Така се припознава с партийните бонзи, клеймещи ренегатството. За правоверните комунисти ренегатството е супергрях. Не може да се бил в един лагер и да си минал в друг. Не може да променяш гледната си точка. Ако си бил член на БКП, оставаш си в БКП. Ако си бичувал Борисов, пак ще го бичуваш и ще хвалиш Елена Йончева, Корнелия Нинова и Румен Радев. Къде дават така, а, "Дедо Крум"? И едно уточнение - Константин Тренчев, страдалецът антикомунист и еманация на дисидентството организира и лично оглави над 30 стачки не срещу правителството на Иван Костов, а срещу първото демократично правителство на Филип Димитров /Както пише Методи Спасов в книгата си "Правителството на Филип Димитров", излязла през 2002 г./ Но и срещу Костов се развихри. При Беров се сниши, при Виденов се пораздвижи, защото не го харесаха руснаците, а при Костов отново навлече комуфлажната униформа. И пак - не произходът е важен толкова, колкото какво си правил в годините на т.н. преход. Имаш ли или нямаш зависимост от бившите служби, вземал си пари в куфарчета и пр. Борисов, примерно, когато подбирал хора за кабинета си, гледал да са били на не повече от 20 години преди 10 ноември. Да нямат зависимости. Не толкоз, дали бабата на някой, примерно, е ходила на театър с гратисни билети от министерството на земеделието /по Илф и Петров/.

 96. 96 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2250 Неутрално

  Други процеси протичат в момента - на червените куфарчета им поискаха обратно бизнесите и активите, дадени им да ги управляват преди 20-25 години. Само че, навремето едни хора са им ги давали, а сега други хора им ги поискаха (Баце, Шиши и Цаци) и червените куфарчета решиха, че може и да не връщат обратно поверените им предприятия. Затова на Цецо му бутнаха банката, натириха го в чужбина и подпукаха съратниците му, Миньо и Ники ги арестуваха, както и на Ветко сина. Естествено, че калпавата ни прокуратура няма да може да докаже по-голяма част от повдигнатите обвинения. Тя разчита най-вече на прокурорския рекет, за да принуди куфарчетата да се разпоредят с определени активи в полза на правилните хора.

 97. 97 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#95] от "nik_77.":

  Преди малко от ефира на БНР прозвуча записът, в който съвсем отчетливо се чува гласът на Боил Банов, уговарящ и подбуждаш към престъпни действия фирмата -изпълнител да извърши документна измама, която да ощети държавата с крупната сума от "едни 700 000 лв", принуждавайки присъствалите по време на разговора свои служители да бъдат мълчаливи съучастници, приемайки това престъпление.
  Всички увъртания, че записът е манипулиран, са отчаян опит на един зверски уплашен, злобно озверен тип, опитващ се да се измъкне от публичното осветяване на извършените от него няколко престъпления по НК. Но...гласът от записа, припознат публично от Банов, говори толкова гладко, с толкова ясно поставена интонация, логична последователност между думите, изказът е толкова еднакъв в паузите, във вдишването, в уговарящата нотка в тембъра, че никакви оправдания от рода "ама вие биете негрите", че оповестителят на записа и източникът му са изпечени мошеници, с един крак в затвора. Ми да, дори и да са с единия крак в затвора, това съвсем не оневинява Боил Банов. Няма как да бъде обявен записа за фалшификат, освен ако цялото общество, чело записа не обяви за фалшификат своя слух.
  Гражданино "nik_77.", по-горе един трол извади цитати от АНтон Тодоров. Реших да потърся тези цитати и вместо тях, се натъкнах на поместените от мен, с изричната уговорка : "Щом ще цитираме Антон Тодоров". Нататък, гражданино "nik_77.", опитът да бъда изкаран комунист не помага на Банов. Грозна е тази манипулация, но това е характерно за всички тролове от родово-комунистическо-милиционерската -ДС партия ГЕРБ

  Дедо Крум
 98. 98 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Не, "Дедо Крум", не е комунист, разбира се. Евроатлантик е, за което говори цилиндърът на "Чичо Сам". Но защо брани с такава ярост, въпреки цилиндъра, Елена Йончева? И громи Банов? Флашката на Йончева ли му е критерият за истинност, справедливост, чистота и непорочност?

 99. 99 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#98] от "nik_77.":

  Цилиндърът на "Чичо Сам" е от плаката на James Montgomery Flagg (1877 – 1960), повлиян английския плакат Lord Kitchener Wants You . Беседата е безплатна.
  Правилно е заключението , другарю nik_77, че не съм комунист . Поредната манипулация, "че браня с такава ярост Елена Йончева" ( къде я браня бе, бай пик?) съвсем не променя факта, че записът е автентичен и кристално ясно доказателство за провала на Банов. Няма "наш" и "ваш" престъпник, бай пик 77, в старите филми дори нацистките офицери се скриват и се гръмват с остатъка от последна чест. Банов ще седи до последна капка наглост в калбинета си.

  Дедо Крум
 100. 100 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  ,,....Прокуратурата обаче реши да превърне политическия въпрос в наказателно-правен: тя повдигна обвинение на Йончева, според което журналистката е знаела....,,А бе пак да попитам, Ленчето разследваща журналистка ли е или депутат. Защото ако е журналстка и то разследваща не би трябвало да бъде депутат, защото има преплитане на интереси
  —цитат от коментар 15 на сидер


  Лекар-депутат спасява припаднал/а... Браво! Журналист-депутат спасява обществото... Ама, сега...
  Като престане да бъде депутат, ще се връща ли във факултета по журналистика?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK