Борисов раздава пари. Защо ли

Бойко Борисов на предизборна среща, архив

© Юлия Лазарова

Бойко Борисов на предизборна среща, архивСерия трогателни телевизионни репортажи и ето, че в България изведнъж се намериха пари и за болниците, и за селски автобуси, и за психиатриите. Защо точно сега - коментар за "Дойче веле" на Ясен Бояджиев.

Десетина баби, насядали в кръчма в пернишко село. Изглежда малко театрално, но така и трябва - ще ги дават по телевизията как "празнуват с греяна ракия и мезе", че най-после ще имат обществен транспорт. Е, още не е съвсем сигурно. По-скоро е като в стария виц: "Въпросът ти се урежда - шефът каза "ще видим". Защото засега има само обещания. Но пък ги е дал самият министър-председател.


Гледал, засрамил се, разтърчал се


"И дано г-н премиерът да изпълни нашите желания", казва една от празнуващите баби. "Може би е гледал, щом се е разтърчал веднага. Не можем едно лекарство да си купим. Дано да се е засрамил и да ни обърне внимание", добавя друга. "Винаги трябва да се допрем до четвъртата власт, за да се свършат нещата, когато се зацикли", обобщава кметът на селото.
Премиерът по принцип не изглежда да е от най-срамежливите. И далеч невинаги и не за всичко се "разтърчава веднага". Но понеже (като всеки политик) обича да бъде харесван, има неща, които му действат безотказно - като звуковия и светлинния сигнал в прословутия експеримент на Павлов. На първо място сред тези неща са критиките, недоволствата и протестите, излъчени по телевизията. Сега обаче е налице още едно обстоятелство, което прави този условен рефлекс още по-силен - идат избори.


Вярно, изборите са европейски и нямат много общо със селските автобуси. Но при евентуална загуба могат да повлекат след себе си други избори и още куп неприятности на местна почва. Тъй че време за губене няма. Затова в последните седмица-две с просто око се вижда рязко засилване на чувствителността и отзивчивостта на управляващите и съответно нарастване на раздаваните от тях обещания и пари. Който има някакъв проблем или работа за свършване, сега е моментът да се оплаче по телевизията!

Автобуси, пътища, мостове, болници...


Така се видя, че и много други села са откъснати от света, също като пернишкото. И реакцията не закъсня - спешна среща при премиера и нареждане за проверка. "Повече пари сме дали, а има недоволни хора, това няма как да се случва", възмути се той. И затова ще бъдат дадени още пари.


Покрай автобусите - репортажи от цялата страна за улици и пътища. "Любими" са ми два от тях. Село с един-единствен автобус дневно до града, но само в едната посока, без връщане. Отделно - дупка до дупка по пътя. ("Те си трошат автобусите, ние си трошим колите".) Както и мост в Хасковско - построен е преди четири години, а основата му вече се разпада. Куп писма - и нищо.
Докато не го показват по телевизията и още същия ден институциите се размърдват.


Същата схема със закъсали болници - куп репортажи за мизерни заплати, дългове, протести и масови оставки; спешна среща при премиера; "Болници в мое управление няма да закрия", казва той и иска решение "до утре"; на другия ден - пакет с мерки и 30 милиона.


Същото и с психиатриите: потресаващи кадри от психодиспансер (по-мизерен от килията на Иванчева); заръка на премиера; още на следващия ден "доклад за състоянието", "визия за развитието" и 10 милиона за ремонти.


Би било хубаво, но едва ли ще се случи


Разбира се, би било много хубаво, ако всички тези проблеми бъдат решени бързо. Но едва ли ще се случи. Защото "нещата са зациклили" не от вчера, а досега никой нищо не е направил. Автобусите "изчезват" отдавна и вече в 128 (една трета от всички) общини има населени места без никакъв превоз. От много години се знае за отчайващата мизерия в психиатриите, а международни организации периодично упрекват България, че е лишила от адекватно лечение хиляди нуждаещи се. Много болници са вечно закъсали и отдавна протестират. Включително преди година, когато поискаха 30 милиона, но не ги получиха.


Сега им ги дават. Но парите не са всичко. Някой лев отгоре може да позакърпи временно положението тук-там, но без реформи нищо няма да се промени. Иначе държавата и в момента дава над 100 милиона субсидии за транспорт по селата, но не знае как се разпределят и къде потъват. И 30-те милиона няма да помогнат особено - ако системата си остане същата, болниците скоро пак ще натрупат дългове, ще останат без пари за заплати и ще се върнат в изходно положение.


За беда обаче именно реформите са най-слабото място на управляващите. Измина една година, откакто след поредните болнични протести министърът на здравеопазването тържествено обеща пред парламента да внесе методика за финансирането и концепция за развитието и оздравяването на общинските болници. Както се вижда, оттогава нищо не се е променило, а сега (покрай 30-те милиона) министърът пак обещава същото.


Същия ден преди година той пое пред депутатите и "ангажимент" да разработи "нов модел за функциониране, управление и финансиране на медицинската помощ", който да заработи от 1 януари 2019. Но нов модел няма. Опасявам се, че няма и да има, понеже истинските реформи са неприятни и затова не се правят преди избори. А пък след тях идват други избори и въобще не се знае докога министърът ще е министър.


Иначе до изборите тепърва ще има да се раздават обещания и пари. Предполагам, че времето ще стигне, за да ни покажат по телевизията как в пернишкото село пристига автобус. И как, насядали в него, местните баби благодарят на премиера, че е изпълнил желанията им.

Ключови думи към статията:

Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1226 Весело

  Идват избори.

  В Русия съм! В Русия съм!
 2. 2 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  3 в 1 - удивително добра комбинация за кафе и избори.
  Щом пращат на хаджилък и Бъчварова, явно пак ще метат кърпата без да дочакат есента.

 3. 3 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2674 Неутрално

  "Борисов раздава пари. Защо ли"

  Щото може. :)

  Ако бяха умните и красивите щяха да кажат сигурно "Пазара да реши". :)

 4. 4 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2580 Весело
 5. 5 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1414 Неутрално
 6. 6 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  Все пак е нещо. Въпросът е защо досега не се случва. Имам и отговор – защото им е през.........

 7. 7 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8410 Неутрално

  Няма по-подходящо време да раздава нашите пари от това, преди избори или по време на големи скандали.

 8. 8 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2674 Неутрално

  Като държавата/Баце НЕ решава проблемите се реве "що НЕ ги решава".

  Като държавата/Баце решава проблемите се реве "що ги решава".

  Няма угодия начи. :)

 9. 9 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3091 Весело

  "Борисов раздава пари. Защо ли"Щото може. :)Ако бяха умните и красивите щяха да кажат сигурно "Пазара да реши". :)
  —цитат от коментар 3 на realguru

  Има нещо вярно ...

  А ако бяха умните и отговорните - щяха да са "дадени" навреме и да нямаше нужда ни от пазар, ни от ... ъъъъ, да бъдем точни ... обещаване в навечерието на изборите.
  Но пък нямаше да е "по български", от люлката в която люлеят мат'ряла!
  Такива ми ти работи ...

 10. 10 Профил на borismt
  borismt
  Рейтинг: 276 Неутрално

  По добре никога , отколкото късно - така ли ? Нали за това е тази пуста демокрация, да накарат в един момент тези които управляват, да се загрижат за "народа" - по точно за избирателите, но в крайна сметка народа печели от това !!!!. А ако си мислите , че никой не се сеща , че ББ си прави предизборна пропаганда - много се лъжете .....

 11. 11 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1171 Любопитно

  само с цигани не става ;)

  ПС:поне за сега :(

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 12. 12 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 4723 Весело

  "Борисов раздава пари. Защо ли"

  Защото е загрижен "стопанин"

 13. 13 Профил на Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Рейтинг: 893 Неутрално

  За да има с какво да си чешете езиците.

 14. 14 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3816 Весело

  А защо не?Нещо незаконно ли прави?Червенковците все са недоволни...ако няма -защо не дава?Ако отпуска ...пак лошо!Угода на хвърчилковците няма!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 15. 15 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3091 Весело

  Като държавата/Баце НЕ решава проблемите се реве "що НЕ ги решава".Като държавата/Баце решава проблемите се реве "що ги решава".Няма угодия начи. :)
  —цитат от коментар 8 на realguru

  Няма, я!

  Щото ваш Баце взема много повече и раздава повече на авере, отколкото предизборно сиромахомилски на най-клети мат'рял ...

  И щото ваш Баце не рашава проблемите, а само ги кърпи с подаяния. При това донякъде ... Влачи ден да мине - друг да дойде, ама да е на власт!
  Щото прОблемите са системни, а не щото липсвали милион-десет дори ...

 16. 16 Профил на Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Ако не раздава пак ще виете, така че е по-добре да раздава ;)

 17. 17 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1852 Весело

  Ох много ми омръзна този сценарий...

 18. 18 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  До коментар [#7] от "Роси":

  Роси , не си права ! Това наистина са "нашите " пари , но се отпускат за удобството и доброто на "нашите " възрастни и по-млади сънародници ! Аз съм ъгласен с "моите " пари да се прави добро , независимо кога - преди , след или по време на избори ! Не съм съгласен да се използват за "разследваща " журналистика а ла Еленка , за банкети на БСП - елита в разни СПА - центрове и турски хотели/ тип "Рамада "/ или на Гоце наследникът и на Кирчо Добрев сестричката да си купуват" хотелчета "в Кюстендил ....

 19. 19 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  "Борисов раздава пари. Защо ли"Щото може. :)Ако бяха умните и красивите щяха да кажат сигурно "Пазара да реши". :)
  —цитат от коментар 3 на realguru

  Пазарът е устроен така, че да не остават ниши. Проблемът е, че тук пазара е безумно регулиран. Като няма аптеки, що не допуснат съществуването на пътуващи такива? Автобусите? Що колите със споделено пътуване са винаги пълни, а автобусите - не? Пак заради регулациите...

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 20. 20 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1691 Весело

  Пак Дойче Веле...
  - Нищо ново под слънцето. Този път "Брадвата на Станишев" се държи от СИБ. :)

  Поздрави на Моника. Стилът и изобщо не е променен.

 21. 21 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  До коментар [#13] от "Jumbo Jet":

  Тук си прав ! И не само пишещите в "Дневник " си "чешат " езиците , но и поръчковият журналис УЖ от D W - Ясен Бояджиев ! Сигурно се страхува от ОМЕРТАТА /колко изискана купешка дума , която успяха да "присвоят " БСП и компания в лицето на др.Добрев /.Омерта
  от Уикипедия, свободната енциклопедия
  Направо към навигацията
  Направо към търсенето

  Омертà (на италиански: omertà – солидарност, взаимопомощ между престъпници[1]) обикновено касае мълчанието относно престъпление или обстоятелствата, свързани с него, по начин да възпрепятства издирването и предаването на правосъдието на виновния, и обикновено е резултат на преки интереси или страх. В този смисъл се използва и като правен термин. С времето е придобил значението и понякога се използва и като солидарност между престъпници в по-общ смисъл!!! Отговаря напълно на "ПРОФИЛА" и "АНФАСА" на нашата" столетница "и метастазите и !

 22. 22 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3227 Неутрално


  "Борисов раздава пари. Защо ли?"

  Защото е некадърен да управлява.

 23. 23 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 327 Любопитно

  Борисов раздава пари. Защо ли?!

  До коментар [#2] от "Лелка":
  3 в 1 - удивително добра комбинация за кафе, избори (и усещане за нещо, което си едно голямо нищо!).
  Щом пращат на хаджилък и Бъчварова (г-жа "няма пилот в самолета"!), явно пак ще метат кърпата без да дочакат есента(натам отиват работите след като развързаха "кесията"!!!!).

 24. 24 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  Негови лични пари ли раздава?

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 25. 25 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3944 Неутрално

  До коментар [#9] от "xm...":

  ,,А ако бяха умните и отговорните - щяха да са "дадени" навреме ,,

  Е в Стара Загора имаше един умен и отговорен кмет който си направи една скромна виличка тъй да се каже, че Се наложи Баце насред мандата му да го изгони. Сега има едно младо кметче, което според клюките на умните давало поръчки само на фирми на татко си, ама елате да видите какво е направено в града по негово време, че хората дебилите, умните и комунистине гласуваха още един мандат, ама гербав кмет е така да знаеш

 26. 26 Профил на Petko Popov
  Petko Popov
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Нали Лилито трябва да влезе в Европейския парламент! Това дали са негови пари,или от някакъв заем, кйто после всички ще връщаме?

 27. 27 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3944 Неутрално

  ,,Борисов раздава пари. Защо ли,,

  Защото е кадърен да ги събира, кадърен и да раздава

 28. 28 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3944 Неутрално

  От #25 поправка: ,,комунистине гласуваха още един мандат, ама гербав кмет е така да знаеш,,
  Да се чете: ,,комунисти му гласуваха още един мандат, ама гербав кмет е така да знаеш,,

 29. 29 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3564 Неутрално

  До коментар [#25] от "сидер":

  За Живко Смешника ли говориш...? Видяхме последното, което е "направил", ама с европейски пари. И понеже хората бяха искрено благодарни, Баце не му остана време да реже лента, ами се изнесе набързо, че да не се докосне до народната любов. Отделен остава въпросът, защо един град като Стара Загора, няма пари да си поддържа прелеза в града, ами търси европейски пари...

  Бивш tww09306483.
 30. 30 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 2182 Весело

  .......нещо да не ЗАВИДЕХТЕ на БАТЕ БОЦКО........??????!!!!!!.........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 31. 31 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2998 Гневно

  До коментар [#18] от "doroteus":

  Бай Х раздава НАШИТЕ пари и те потъват в нереформираното блато на територията на шишковците

 32. 32 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2998 Гневно

  До коментар [#20] от "plebs":


  До коментар [#21] от "doroteus":

  Бай Х с чужда пита помен прави. Ще дойдат изборите и ще преброим шараните.

 33. 33 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 2182 Весело

  ,,Борисов раздава пари. Защо ли,,Защото е кадърен да ги събира, кадърен и да раздава
  —цитат от коментар 27 на сидер


  ..........еееееее ХЕЕЕЕЕ..........БАЦЕ е КАПИТАЛ.......!!!!!!!.......БЕЗЦЕНЕН КАПИТАЛ ,който не бива да ПРОПИЛЯВАМЕ с ЛЕКА РЪКА.........!!!!!!!........разливам едно много ГОЛЯМО за БАЦЕ........!!!!!!........да ИЛЯДИ..........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 34. 34 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2580 Неутрално

  До коментар [#29] от "tww09306483":

  Не си прав - Баце откри главната на 5 октомври 2018-та - за чудо и приказ. А мостът наистина стана шест точки. Парк Казански и Аязмото също. А че Пеевски строи - то няма друг, одобрен за държавни поръчки, поне като се даде сигнал за гаф и се оправя за сметка на строителя.

 35. 35 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2096 Гневно

  До коментар [#7] от "Роси":


  Няма по-подходящо време да раздава нашите пари от това, преди избори или по време на големи скандали.
  —цитат от коментар 7 на Роси


  От нашите пари изцяло са заплатите на депутатите,
  а те виж на кого ги дават :

  """"""....... Вече е ясно кой ще отърве Елена Йончева от пандиза и ще плати гаранцията ѝ от 20 000 лева
  София, България 13 Февр. 2019, 13:51 ч.

  Народните представители от ПГ на „БСП за България" единодушно взеха решение да съберат сумата от 20 хил. лв. за паричната гаранция, която съдът наложи на колегата им Елена Йончева. Това обявиха от левицата в писмо до медиите.

  Според БСП това е и начин да покажат твърдата си позиция в нейна подкрепа. В съобщението се допълва, че средствата са отделени от заплатите им на народни представители. ............""""""""""""  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 36. 36 Профил на оКоМаНапрай
  оКоМаНапрай
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  Дойче мъка със зеле.

  ами щото който е събрал, има да раздава бе Бояджиев.
  При станиша - орешака нямаше да даже шеф на митниците, не се спгодиха с ДПС кого да сложат.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 37. 37 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Все едно си припомням вълненията на бай Ганьо по време на избори. Зер избори наближават, трябва да се ухажва избирателят. А след тях - майната му!
  "Но нов модел няма. Опасявам се, че няма и да има, понеже истинските реформи са неприятни и затова не се правят преди избори. А пък след тях идват други избори и въобще не се знае докога министърът ще е министър."

 38. 38 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4553 Неутрално

  До коментар [#35] от "Чардо":

  Чардо, сега е момента да хванете някой местен депутат от Герб, да го натиснете, като му кажете, че ще си направи сериозна реклама, ако осигури финансиране на Дома.

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, вследстие на което, на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 39. 39 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3091 Весело

  ,,Борисов раздава пари. Защо ли,,Защото е кадърен да ги събира, кадърен и да раздава
  —цитат от коментар 27 на сидер

  Сидере, майка,
  когато сметките ти за бюджета и накрая събраното се разминават с близо 10% без някакъв форсмажор си или некадърник - или мошеник. Средно няма!

  Та викаш, че Баце бил кадърен?
  И аз тъй мисля ... Много кадърен мошеник!

 40. 40 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Журналистически лакардии колкото щеш, как дрояче да ги наречеш интернет драскачи - независимо че на някои бивши им капе мед на сърцето. Няма управия в тази държава, после този му бил виновен, онзи бил еди какъв си - когато го лъжеш и дереш се прави на умряла лисица и на "утрепан и те гледа с едни мили оченца..." и само си мисли как да седне на мястото ти, ... когато му даваш пари ... тогава пък надава още по-голям вой и започва да се върти като обран евреин - това е, ни се води, ни се кара, това племе. Ген.

 41. 41 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Щом министър-председателят се занимава с незначителни проблеми като уреждане на дотации за автобуси за отдалечени и малко населени села и много други подобни само доказва,че държавното управление е неефективно организирано и въобще не работи!

 42. 42 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3944 Неутрално

  До коментар [#29] от "tww09306483":

  Горкият умен и красив, не знае що е това надлез, ами го е кръстил прелез. И на основен ремонт да викаш подръжка, май са ти сбъркали опорните точки

 43. 43 Профил на TanitaS
  TanitaS
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Защото идват избори! Време за раздаване на пари и тежки обещания.

  TanitaS
 44. 44 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Господ не мож угоди никому-ни на ДВ,ни на Миндя, ни на...и т.н. по номенклатурата. Реформи. В 11.30 отивам на близкия супер да си купя пърленка и 3 л. кутия вила ямбол. Срещам набора Стйчо да се прибира от разходката си. Излиза в 8ч., ходи на ситито да пие кафе с някои, бистрят политика и спорт. Аз го питам-кога ще сменят Бойко. Той-никога, няма кой. Второ ,защо падна Манчо в Париж. Не гледал мача, щото не платил канала, но от тук там има информация, че МЮ играли добре. Още някой друг лаф, общо събеседване за 5 мин.и си поемаме пътя. Той при жена си, от която бяга всяка сутрин за 2-3ч., аз да си купя моето и да видя на детския щанд дали не са пуснали колекционерски колички М 1:34. Всичко, което си говоря с комшуто, вече съм го прочел в нета, някъде съм пуснал и коментар. Помогнах това онова на жената, после отделих време за хобито си. Та за кви реформи става дума, щом Бойко не ги може, защо не ги направиха други преди него...

 45. 45 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Гледам, трайно безработните грантаджии от драгалевската компартия силно са се загрижили, че парите от данъците на работещите се дават за подобряване живота на обикновените хора - нещо, което е трайна политика на ГЕРБ вече трети мандат! Друго си е да се прибират в КТБ като милионите на тов. Иван Вирданович Костов или да се дават за "нови десни проекти". Може и за някоя фондация - "Бъдеще за мурзилките". Но драгалевските комунисти твърдо не одобряват да се харчи за хората. Ама ха! От къде на къде?
  П.С. Ако престъпниците от ДСБ бяха освободили сградата на Кърниградска, която вече две години ползват незаконно, можеше да има и още повече пари за обикновените граждани.

 46. 45 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3944 Неутрално

  До коментар [#39] от "xm...":

  Уточнете се ако можете, защото това с тези ми ти 10% сте като пазаренец на пазара между умните

 47. 47 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3944 Неутрално

  До коментар [#29] от "tww09306483":

  ,,Баце не му остана време да реже лента,,,

  Леле мале, ам спрете се най после ве с тези ваши глупости. На този ваш прелез Баце му ряза лентата, че и по новините го давах, ей объркали са ви опорните точки

 48. 48 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3944 Неутрално

  До коментар [#38] от "hamiltonf":

  А вие Бургазлии дръжте кмета, че и той като Заралийския искал да не става повече кмет

 49. 49 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1279 Весело

  под тая статия гербавия тролетарият,много скача,ама една много по важна никакви ги няма..

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 50. 50 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 400 Неутрално

  под тая статия гербавия тролетарият,много скача,ама една много по важна никакви ги няма..
  —цитат от коментар 49 на не на безразличието


  Сигурно ще да е тайна, драгалевска, щом не казваш коя е...

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2793 Весело

  "Серия трогателни телевизионни репортажи и ето, че в България изведнъж се намериха пари и за болниците, и за селски автобуси, и за психиатриите. Защо точно сега..."

  Щото ги има, затова! И щото трябва да се покаже, че ги има!
  Но основното (от това "автентичните" най-много ги стяга чепикът) -защото именно сега се надига най-силният вой от враговете (външни и вътрешни) на България, че тя загнива и загива. Срещу тази помия няма по-силна контратеза от това, което хората могат да почувстват, да видят, да пипнат.
  А за това, че е избран точно този момент, няма защо да се пишат дълги статии- прави се, за да се замислят хората, преди да пуснат бюлетината.
  Да има нещо лошо в това? Няма как да има лошо, след като тези, които плюят по "България на Борисов" (начело с пРезидента), го правят със същата цел, само че търсейки обратен резултат.

 55. 55 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Поредната лакардия анти. Защо ББ давал пари?Защото може и защото не нарушава закон.Нещо против ли има Бояджиев,че се дават пари за транспорт до някое село,от което и за което има дни без пътници? Или пък има нещо против да се направи нещо за психиатриите? Може би Бояджиев е забравил приказката,че бебето докато не заплаче майка му не му дава да суче.
  Просто поредната поръчкова алабалистика на ДВ представена ни от Бояджиев.Е!И на него някой му дава пари!

 56. 56 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Защо ли?
  Ами защото не са неговите, а НАШИТЕ пари.

 57. 57 Профил на zie29558699
  zie29558699
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Ми кебапчетата вече не вървят....

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2096 Любопитно

  До коментар [#38] от "hamiltonf":


  До коментар [#35] от "Чардо":Чардо, сега е момента да хванете някой местен депутат от Герб, да го натиснете, като му кажете, че ще си направи сериозна реклама, ако осигури финансиране на Дома.
  —цитат от коментар 38 на hamiltonf


  От ГЕРБ е Деси Танева, нейно протеже , а се говори , че е и нещо много лично и кмета ни Радев.
  От БСП пък е ген.Кольо Милев известен с прозвището си Кольо Банкета бе и предишен кмет..

  Но има хляб в идеята ти и ще се опитам да поканя Д.Танева в бърлогата ми. Тя е идвала имам й тАлифона и ще се вслушам в теб! ! !
  Гостуваха ми заедно със зам.кметицата Пепа Чиликова, че не знаех и ме изненадаха . . .
  Шъ съ пробвам ! ! !
  Като чета за новия проекто бюджет на ЕС има пари и за такива дейности!

  ЗАБАВЛЯВАЙ СЕ ! ! ! - някой път трябва да ти разкажа каква е философията на това послание и кой ми го е отправил - белгиец е . . . .и аз не го разбрах тогава когато ми го каза, а чак след 3 години , като се бях скрил от света за 2 месеца на вилата в Априлци и си правех равносметка и рекапитулация на съществуването си, установих , че единствено съм се забавлявал до като работех в Български монетен двор! Там единствено съм изпитвал удоволствие от ВСИЧКО - работа, заплащане, авторитет, отношение . . . . .а бе всичко, и в служебен и в личен план. . . . .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 60. 60 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1427 Разстроено

  В нормалните държави реформи и всичко се прави първите 2 години, докато има кредит на доверие. При нас всичко се прави преди избори, за да има да се тупат кандидатите в гърдите по време на кампаниите...

 61. 61 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2096 Разстроено

  До коментар [#38] от "hamiltonf":


  Grigor Lilov
  11 минути ·
  ВЛАСТТА СИ НАЕМА ГОЛЯМ МЕЖДУНАРОДЕН ЛОБИСТ?
  **** Ще се прави кризисен ПиАр и "комуникация" на Запад покрай дружбата ни с руските интереси

  Бойко Борисов вчера се срещна с ген. Уесли Кларк.
  Срещата ни беше представена като инициатива в борбата срещу корупцията, а генералът - като представител на някаква, забележете - никъде и от никого неназовавана швейцарска организация за борба с корупцията.
  Вкл. и самият генерал не я назовава.

  Но според моите източници генерал Уесли Кларк представлява в тази среща с нашия премиер себе си, но в друга роля - в качеството му на изпълнителния директор на Wesley K. Clark & Associates.

  ________________________________________
  Това е негова консултантска фирма, специализирана за съвети и помощ в бизнесразвитието, КРИЗИСНИЯ ПИАР И СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ КОМУНИКАЦИИ (под "комуникации" се разбира лобизъм)
  Компанията е регистрирана на втория етаж в сграда, намираща се в щата Арканзас, в Литър Рок, на площад Ottenheimer Plaza.
  ________________________________________

  Кларк е в ръководните тела на редица фирми, инвестиционни компании, една банка, няколко лобисткки организации. Името му изплува в световния скандал Paradise Papers (панамското досие за офшорките) покрай онлайн хазарната компания Stars group.

  Ще напомня, че при изхвърлянето му от военната кариера (под претекста ротация на кадрите) генералът публично заяви, че негова цел в цивилния живот е да натрупа 40 млн. долара и запретна ръкави за бизнес.
  Вероятно този бизнес е мотив и за политическата му кариера като лице от демократическата партия на САЩ.

  Ще отбележа, че генералът има тесни връзки със Сорос, понеже Уесли Кларк е в Борда на директорите на BNK petroleum. В нея инвестиционният фонд на Джордж Сорос - "Quantum Partners", има дял от 20%, др., свързани с милиардера лица - още 12% по мои данни.

  ***** Кризисен ПиАр и "комуникация"

  Надали някога от друг освен от мен ще се коментира дали правителството и премиерът Борисов са наели консултантската компания на Кларк (а покрай това и мощното лоби от НПО-та на Сорос и неговото влияние при демократите в САЩ) заради кризисен Пи-Ар и "комуникация" покрай:
  *** разни мътни венецуелски, и не само венецуелски пари (преминаващи и през др. банки, вкл. и през една, визирана като СИК);
  *** покрай разни неафиширани, но много тесни руски връзки, вкл. и с руските спецслужби;
  *** покрай родни финансови трансфери в държави от Близкия Изток;
  *** покрай няколко международни наркоскандали (испанско-венецуелско-комубийската и перуанската връзка);
  *** покрай турски хазартен фирмаджия у нас с редица компании - интерфейс не само за големи по размер пари с произход от Венецуела, но и такива на руски секретни служби и такива за ислямския фундаментализъм.

  Не за първи път Уесли Кларк осъществява "стратегически комуникации" в България.
  Преди години аз разгледах една такава негова "стратегическа комуникация" в поредица постове във Фейсбук профила ми с направеното тогава от мен разследване за политическата кариера, партия и финансирането им на Николай Бареков. ( виж четирите части на разследването, поместени на 30 януари и 3 февруари 2014)

  *****
  Комбинацията Кларк с връзка със Сорос и международното му влияние явно е детайл от картината. Защото днеска енергийната боска - министър Теменужка Петкова спря изпълнението на българско-сръбския газов поток, наречен кой знае защо "Продължение на "Турски поток". Напомням, че нито Путин, нито Ердоган, следователно и "Газпром" още не са взели не само решение откъде ще мине тръбата (др. алтернатива е Гърция), но дали и въобще ще минава нанякъде.
  Най-същественото е, че спирането на обществената поръчка е по жалба на компания на енергийния олигарх Христо Ковачки.
  И със 100% сигурност той е колективен изпълнител на волята на родното и руското управление. А е избран напълно предан човек на тези управления, за да има гаранция, че протестът срещу търга може винаги да бъде оттеглен от него, ако му се разпореди - независимо какви др. интереси играят.
  А защо руснаците играят срещу газовите си интереси? Ами защото например имат и политически и те са с приоритет.

  Има и още една днешна родна история с "Газпром" и газовата ни мрежа, но за нея ще пусна отделен пост.

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 62. 62 Профил на fry29589763
  fry29589763
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#30] от "kesh":

  Има - дава ! Няма - гледа !!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK