Кой посланик следва днес...

Посланикът на САЩ Негово Превъзходителство Ерик Рубин пристигна в МС да информира премиера Бойко Борисов за банкови преводи от Венецуела.

© Правителствена Информационна Служба

Посланикът на САЩ Негово Превъзходителство Ерик Рубин пристигна в МС да информира премиера Бойко Борисов за банкови преводи от Венецуела.Според Българския тълковен речник, издание на БАН, държава е политическа организация на обществото на определена територия, в която действа публична власт под формата на правителство с основни органи армия и полиция, и съдебна власт.

Според Уикипедия държава е политически организирана общност, заемаща определена територия, имаща система за управление под формата на правителство с неговите органи и притежаваща вътрешен и външен суверенитет.


И двете определения съдържат условието "правителство и неговите органи", за да има държава. За отбелязване е, че в дефиницията на академиците, за разлика от тази на свободните от оковите на високата наука граждани, са посочени основните органи на публичната власт - армия, полиция и съд. За да бъде изпълнено условието за държава.


Само в рамките на три дни тази седмица бяхме залети от сътресни новини, чиито източници са чужди медии и органи на публичната власт на други държави. От понеделник до сряда два пъти главният прокурор, вътрешният министър и началникът на ДАНС (припомням, че ДАНС означава Държавна агенция за национална сигурност) застават до чуждестранен посланик,
за да научат от него съществена за националната сигурност информация


В понеделник след среща с посланика на Обединеното кралство при премиера Борисов с участието на главния прокурор, вътрешния министър, председателя на ДАНС и главния секретар на МВР Сотир Цацаров направи изявление по случая "Емилиян Гебрев". Това стана, след като посланик Ема Хопкинс определи срещата като ползотворна и заяви, че британските и българските служби работят в сътрудничество по случая "Гебрев" и заедно с европейските партньорски служби вземат под сериозно внимание предположенията за намеса на руски служби.


Не е ясно какво точно са свършили българските компетентни органи за три години - досега не бяха разкрили пребиваването на офицер на чужда служба за сигурност на своята територия през 2015, нито атентат над бизнесмен, владеещ значим дял от българското оръжейно производство. Британският посланик не може да не си дава сметка за това, но в тона на дипломатичните отношения ни убеждаваше пред камерите, че вярва на нашите органи. Докато началниците им стояха от двете й страни с комична сериозност и загрижено кимаха. А в напоителното изявление на главния прокурор, което последва изявлението на посланика, трябваше да потъне същественият въпрос: защо престъплението не бе разкрито.


Впрочем вчера медиите предадоха, че главният прокурор отхвърлил версията за хранително отравяне (руколата, кафето...) и прехвърля на британските служби отговорността да установят с каква отрова е направен опит да бъде умъртвен Гебрев (на българска територия). Всъщност официална версия за хранително отравяне на Гебрев не е и имало: следствието е образувано за опит за убийство и това не е променяно.


Посланик Рубин даде думата на председателя на ДАНС Димитър Георгиев..

© Правителствена Информационна Служба

Посланик Рубин даде думата на председателя на ДАНС Димитър Георгиев..


Жалката картина на повторяемото асистентство, пред което


посланик информира българското подобие на държава...

И още ненагърмял се ефирът от коментарите около срещата с британския посланик, в сряда основната новина е... отново посланик и от двете му страни асистентството на нашите компетентни органи. Този път в Министерския съвет гостува Негово Превъзходителство посланикът на САЩ Ерик Рубин. Пари на венецуелската петролна компания открити в българска банка, съобщи ... пак главният прокурор Сотир Цацаров; и пак след като посланик Ерик Рубин се срещна с премиера в същата компания.


Всъщност посланикът на САЩ се появи, за да опровергае българското външно министерство, което миналата седмица пък опроверга информацията от международния обмен на "Ройтерс", че петролната компания на Венецуела е превела пари в българска банка. Коя е банката, тя информирала ли е БНБ и финансовото разузнаване в ДАНС за огромния размер на преводите, кой закон е нарушен ... главният прокурор не каза, гражданите ще го научат от медиите (тук). Както не каза в понеделник кога и дали българската ДАНС е разбрала за присъствието на офицер от чуждо разузнаване на българска територия и дали въобще знаеше това, преди да го чуе от чужди и наши медии.


С две думи - както в понеделник след срещата с посланика на Великобритания, така и в сряда след срещата с посланика на САЩ - ние, българските граждани, сме принудени да вярваме на гостите. Нашите органи на публична власт може вчера да са твърдели едно, но днес са само жалки асистенти, застанали чинно до поредния посланик, за да потвърдят неговата истина.


Защо е така ли?


Ако публичните органи на власт в България си вършеха работата в името на националната сигурност, както се именуват, те щяха да знаят повече от посланика, който и да е той, и да участват в равностоен разговор. Но понеже години наред тези органи, които определят лицето на държавата /и конкретно полиция и прокуратура/ са превърнати в бюра за обслужване на частни интереси и наказателни изпълнения срещу неудобните на тези интереси, затова сега нямат избор. Освен да мълчат или мънкат и да асистират, изгубили тотално образ и подобие на държавни мъже.


Така че живеем в жалко подобие на държава. Което не се вмества нито в определението на академиците, нито на гражданите.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Закривайте ДАНС и назначете хора от ЦРУ и МИ6.

  The best way to predict the future is to invent it.
 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3322 Неутрално

  "От понеделник до сряда два пъти главният прокурор, вътрешният министър и началникът на ДАНС (припомням, че ДАНС означава Държавна агенция за национална сигурност) застават до чуждестранен посланик, за да научат от него съществена за националната сигурност информация..."

  БРАВО, ПЕТЯ!

  Това означава, че въпросните хора и институции са не просто ИЗЛИШНИ, а направо ВРЕДНИ за националната сигурност на България.

  Ние имаме нужда от ПОЛИТИЧЕСКИ БОРД, който да ни стопанисва и пази от външни опасности.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5916 Неутрално

  При ГЕРБ е така !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 263 Весело

  Днес тоя ли ще му бие чембери по тиквата и ще го инструктира?

 5. 5 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Така че живеем в жалко подобие на държава. Което не се вмества нито в определението на БАН, нито на гражданите.

  Права си Петя от 1944 г. ни сме територия, или по точно Задунайска губерния със назначен и несменяем вече 75 години обслужващ Кремъл колониален апарат!

 6. 6 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 2411 Гневно

  Браво, Петя, както винаги - пунктуално и на ниво!

  "бюра за обслужване на частни интереси и наказателни изпълнения срещу неудобните "
  "живеем в жалко подобие на държава"

 7. 7 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Нашите т.н. "органи на държавната власт" станаха за смях. Де що се изреди посланик директно ни казват, че нашите служби за нищо не чинят. Може би и затова сме тотално зависими от други държави. лошото е, че почват да ни взимат за мезе и учтиво се подиграват с нас...

 8. 8 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 263 Неутрално

  На практика държава липсва, а полуавтономия, контролирана директно от Вашингтон, Брюксел и Берлин. Те назначават, те пляскат през ръцете, те уволняват ...

 9. 9 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  Бабе Бойко...при очевадна липса на желание за работа у службите...е някък нормално(за България разбира се) посланниците да напомнят ..какво трябва да прави една суверенна държава член на НАТО и ЕС!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 10. 10 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Тя, тая държава не е паднала от небето. Матр'ялът си я харесва и пак ще си я избере.

 11. 11 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1132 Весело

  Опитите за кремълска уйдурма в стил 'прозападните българи се вдигнаха на протест' вече влизат в територията на гротескно комичното :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 12. 12 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2015 Весело

  До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Клети кмете...при бай ти Тодар бяхме не територия а союзна республика(16та)!Та леко с опорките!И намали Орландовци ТВ че тука го чувам!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5916 Неутрално

  До коментар [#12] от "Willy Messerschmitt":

  знам, че на теб и на другите милиционери положението ви харесва.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Чевената Петя пак вие на умряло. За Елена Йончева някакво разследвае няма ли да направи, чакам го с интерес.

 15. 15 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":
  (припомням, че ДАНС означава Държавна агенция за национална сигурност)
  Това е по документи, де факто политическа полиция. Беше създадена по времето на сергишев. По време на кабинета Борисов 1, баце искаше да го закрива ма го светнаха и той забрави!

 16. 16 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  "От понеделник до сряда два пъти главният прокурор, вътрешният министър и началникът на ДАНС (припомням, че ДАНС означава Държавна агенция за национална сигурност) застават до чуждестранен посланик, за да научат от него съществена за националната сигурност информация..."БРАВО, ПЕТЯ!Това означава, че въпросните хора и институции са не просто ИЗЛИШНИ, а направо ВРЕДНИ за националната сигурност на България.Ние имаме нужда от ПОЛИТИЧЕСКИ БОРД, който да ни стопанисва и пази от външни опасности.
  —цитат от коментар 2 на Norman Granz


  ++++++
  Нямам какво повече да допълня .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 17. 17 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1450 Любопитно

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  Не само политически. Полицейски и съдебен борд също са необходими. Въобще борд на всичко, свързано с правовата държава, докато слугите на кремъл бъдат отритнати!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 18. 18 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1450 Любопитно

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  Не само политически. Полицейски и съдебен борд също са необходими. Въобще борд на всичко, свързано с правовата държава, докато слугите на кремъл бъдат отритнати!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 19. 19 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  Интересно ми е след тези случки, Бойко Борисов ще продължи ли да обикаля навсякъде и да се тупа в гърдите как сме отговаряли на всички условия за членство в еврозоната и Шенген, и да пита защо не ни приемат?
  Ми как да приемеш да си делиш парите с някого, като той може да пере пари на диктатори зад гърба ти или да фалира банка ако не е в правилните хора!
  И как да дадеш ключ от къщата в която живееш (Шенген), като този на който ще го дадеш, ще го раздава на всеки който си плати ( скандала с българското гражданство давано на чужденци срещу заплащане)?

 20. 20 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  До коментар [#13] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Тебе от Позитано пак са те активирали. Беше позачезнал. Явно от БСП са развързали кесията.

  The best way to predict the future is to invent it.
 21. 21 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 303 Неутрално

  Ех Петя, що ли малко не се опитахте да се различите от двойниците си? :)

  Какво научихме от Орешарски, Йовчев, Писанчев и С.Лазаров за сигнала до нашите служби за Бисеров?
  А що не казахте информацията по "Червеи" дали е отишла в Сащ или в Англия?
  А що млъкнахте за Гебрев и Цветан Цанев. Бил доктор по право, ама и шеф на "Комко", търгувала с каптагон по комунистическо?
  За капак, Райдовски - "Според него най-смехотворно от всички „експертни” твърдения било, че Гебрев е конкурент на руския военно промишлен комплекс."
  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/raydovski-vmesto-lokumi-za-gebrev-gen-boyadzhiev-da-razkazhe-za-grabezha-s-banev-a-gestapoto-za-multigrup

  От един дол дренки сте.
  Аре.

 22. 22 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Въпросът е:
  Службите ни спят ли, или са съучастници?
  Правителството ни неинформирано ли е, или е щаб квартирата на неразкриваемостта?

 23. 23 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1450 Весело

  До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ти си се превърнал в същински трол, ФАКТ! В абсолютно всеки твой коментар, под абсолютно всякакви теми се чете същото, което си написал! За всичко лошо ли са виновни само и единствено ГЕРБ и нищо друго? Никога не съм гласувал за ГЕРБ, но ги обвинявам само ако наистина има причина, а не за някакви лични неуспехи.

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 24. 24 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4209 Неутрално

  При ГЕРБ е така !!!
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


  При БСП е още по-така. Особено когато са в съюз с ДПС.

 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5916 Неутрално

  До коментар [#20] от "EU defender":

  Те и посланиците нещо се активираха. Това как го коментираш ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  Петя греши. България няма армия и съд в истинският смисъл на определенията,но силови служби има и работят отлично. И тези служби съвсем не обслужват само частни интереси,но и държавни - крепене на "червеният" олигархичен режим и подмолни опити българската държава да бъде извадена от ЕС и НАТО.

 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5916 Неутрално

  До коментар [#23] от "С Стоянов":

  Кой управлява от 10 години ? И кой не си е свършил работата ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5916 Неутрално

  До коментар [#24] от "tacheaux":

  Ще поживеем, ще видим.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3173 Неутрално

  До коментар [#11] от "Saint of Me":

  точно

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 30. 30 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4209 Неутрално

  На практика държава липсва, а полуавтономия, контролирана директно от Вашингтон, Брюксел и Берлин. Те назначават, те пляскат през ръцете, те уволняват ...
  —цитат от коментар 8 на izt21595181


  Де да беше така. Колеги по-горе казаха , че България се нуждае не само от валутен борд , но и от политически. Нуждаем се от по-голям западен контрол, за да освободим пленената българска държава от мъртвата руска хватка.

 31. 31 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4209 Неутрално

  До коментар [#24] от "tacheaux":Ще поживеем, ще видим.
  —цитат от коментар 28 на КМЕТ В СЯНКА


  Достатъчно сме живели и видели. Всеки път управлението на БСП е провал и довежда България до катастрофа.

 32. 32 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  "полиция и прокуратура са превърнати в бюра за обслужване на частни интереси и наказателни изпълнения срещу неудобните на тези интереси, затова сега нямат избор."

  Точно! Направо са си за закриване - никаква ефикасност и никаква работа, освен да обслужват политически интереси

 33. 33 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#19] от "Гадьо":
  Еми ще продължи да обикаля, нали за това почнаха ремонта на банята в Банкя за да може банкянския да се вживее и повтори ролята на безсмъртния Калоянчев!

 34. 34 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1020 Весело

  "Кой посланик следва днес..."

  Петя , в голяма грешка сте.
  Поне седмица, няма да следва гостуване от "чужди" посланици, защото в този период Аджибуй ще ходи на терапия и превръзки по болното канче, на адрес бул. „Драган Цанков“ №28 .
  Може даже да му дадат да погали Макаровия / пистолета, да не помислите друго/ , че да си възстанови нараненото самочувствие на некадърен милиционер....

 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5916 Неутрално

  До коментар [#31] от "tacheaux":

  Би ли ни споделил каква е разликата между БСП и ГЕРБ !?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Опитите за кремълска уйдурма в стил 'прозападните българи се вдигнаха на протест' вече влизат в територията на гротескно комичното :)
  —цитат от коментар 11 на Saint of Me


  Какви прозападни българи, какъв протест?

 37. 37 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1689 Весело

  "От понеделник до сряда два пъти главният прокурор, вътрешният министър и началникът на ДАНС (припомням, че ДАНС означава Държавна агенция за национална сигурност) застават до чуждестранен посланик, за да научат от него съществена за националната сигурност информация..."БРАВО, ПЕТЯ!Това означава, че въпросните хора и институции са не просто ИЗЛИШНИ, а направо ВРЕДНИ за националната сигурност на България.Ние имаме нужда от ПОЛИТИЧЕСКИ БОРД, който да ни стопанисва и пази от външни опасности.
  —цитат от коментар 2 на Norman Granz


  ...........аааааа.........и ти , лаборанта и ухиления стефффчо да сте ШЕФОВе на "БОРДА"...........!!!!!!!???????.........ааааааа НЕМА НУЖДА..........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 38. 38 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4209 Неутрално

  Въпросът е: Службите ни спят ли, или са съучастници?Правителството ни неинформирано ли е, или е щаб квартирата на неразкриваемостта?
  —цитат от коментар 22 на Fiji


  Службите ни са съучастници. Те прикриват престъпленията на мафиотското управление на България.
  Премиер на държавата е издигнатия по времето на Симеон мафиот на длъжност главен секретар на МВР ,при който станаха стотици не разкрити убийства. В разразилата се улична гангстерска война всички убити бяха "криминално проявени". Некачественият материал възнагради Бойко, затова, че е избивал престъпници, като го избра за кмет на София. По-нататък историята е известна. Въпреки постоянните мега скандали около него, материалът три пъти го избира за премиер на България.

 39. 39 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1689 Любопитно

  [quote#38:"tacheaux"][/quote]

  ........и КОЙ предлагаш да УПРАВЛЯВА СТРАНАТА........?????!!!!!!.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 40. 40 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  На практика държава липсва, а полуавтономия, контролирана директно от Вашингтон, Брюксел и Берлин. Те назначават, те пляскат през ръцете, те уволняват ...
  —цитат от коментар 8 на izt21595181


  Това е горчивата истина, няма какво да се залъгваме.

 41. 41 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1132 Весело

  До коментар [#36] от "bobyb":

  Бат Боби, напоследък хич те нема у час.

  Айде щи го нарисувам с пастели:

  Кремляните са бесни заради много неща но ефките им преляха чашата и ще опитат ВСИЧКО за да спрат това.

  Ама ще е твърде прозрачно да подкарат агитките, реално все едно казват на всеослушание - не ни харесва че България е на път да вземе вайпъри и затова сваляме Правителството и проваляме преговорите.

  Затова се търси същият резултат - сваляне на Правителството и проваляне на преговорите ама да изглежда че кремъл е непричом, тепърва има да гледаш всякакви опити за дестабилизация които ужким идват от прозападни сили и даже са антикремъл.

  Аз пък ще се забавлявам да гледам полезни умнокрасивци играещи казачок докато си въобразяват че викат срещу кремъл :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 42. 42 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Днеска е наред полския посланик.Другарката Поптодорова получи присъда и на втора инстанция в Полша.Ама тя не е крала-да не си помислите нещо лошо за нея.Лошият Полски съд просто си я осъди като стой та гледай.Без да се замисля дипломат ли е комуниска или комувисока е.Вярно не е в затвора ,но присъдата е важна-простотиите с телефона и болната и майка важат само в българските съдилища.

 43. 43 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4209 Неутрално

  [quote#38:"tacheaux"]
  —цитат от коментар 39 на kesh
  ........и КОЙ предлагаш да УПРАВЛЯВА СТРАНАТА........?????!!!!!!.......[/quote]

  Иван Костов.
  Но той едва ли ще се съгласи дори да стане чудото материалът да осъзнае , че този човек е бил най-кадърния и компетентен премиер на България през последните 75 години.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#36] от "bobyb":Бат Боби, напоследък хич те нема у час.Айде щи го нарисувам с пастели:Кремляните са бесни заради много неща но ефките им преляха чашата и ще опитат ВСИЧКО за да спрат това.Ама ще е твърде прозрачно да подкарат агитките, реално все едно казват на всеослушание - не ни харесва че България е на път да вземе вайпъри и затова сваляме Правителството и проваляме преговорите.Затова се търси същият резултат - сваляне на Правителството и проваляне на преговорите ама да изглежда че кремъл е непричом, тепърва има да гледаш всякакви опити за дестабилизация които ужким идват от прозападни сили и даже са антикремъл.Аз пък ще се забавлявам да гледам полезни умнокрасивци играещи казачок докато си въобразяват че викат срещу кремъл :)
  —цитат от коментар 41 на Saint of Me


  Обикновено твърде сложните конспирации са грешни по простата причина че има твърде много допускания за които не знаем кое какво е.
  Аз имам много по проста теза. В ГЕРБ има много сериозно проевропейски и про САЩ крило начело с Цветанов и Дончев, но Боко със сигурност е държан с много сериозни неща от руснаците. Не мисли, че американския и британският посланик не са наясно с играта. Демонстративното показване как българската държава не си върши работата е направено от тях не за да работят в полза на кремълските интереси, нито можеш да ги обвиниш в наивно подвеждане от кремълска интрига. Ако двете истории с отравянето и венецуелските пари бяха само кремълски опит да се събори свещеното ти Правителство, двамата посланици щяха да работят със съюзниците зад кадър както обикновено се прави, а не да се изтъпанчват публично със строени до тях откровени руски агенти като цацаров и мутрата шеф на МВР в момента.

 46. 46 Профил на @
  @
  Рейтинг: 425 Неутрално

  "Впрочем вчера медиите предадоха, че главният прокурор отхвърлил версията за хранително отравяне (руколата, кафето...) и прехвърля на британските служби отговорността да установят с каква отрова е направен опит да бъде умъртвен Гебрев."

  Впрочем Биволци, Капиталци и Белингкат отдавна установиха каква е отровата - новичок, та не виждам защо разни лаборатории трябва да се хабят и да правят изследвания.

  Проф. Паула Ванинен, директор на финландската лаборатория, която изследва пробите на Гебрев, за бтв - „Резултатите не показват вещество, което да има общо с „Новичок”.

  Капиталци и Биволци си мислеха, че щом финландската лаборатория е отказала коментар пред техните медии, могат да си развихрят фантазията както си искат и могат да манипулират аудиторията както са свикнали. Росен Босев от Капитал веднага видя новичока в доклада на лабораторията. Талант! Даже направи научно откритие - набута амитона, създаден от британци преди руснаците да създадат новичока, към новичоковото семейство. Предлагам в чест на Росен Босев от днес нататък да наричаме амитона "новичокус росенбосевчокус".

  И днес, когато финландската лаборатория вече категорично заяви, че НЯМА новичок в пробите на Гебрев, ние пък ще твърдим, че има новичок в пробите на Гебрев, защото новичокът е открит първо от Росен Босев от Капитал, после от Атанас Чобанов от Бивол, после от Белингкат. И ще чакаме с трепет британските власти, които единствени в света могат да установят има или няма новичок, да потвърдят епохалните открития на Капиталци и Биволци, и да наритат хубаво проф. Паула Ванинен, която не е успяла да види новичока.

 47. 47 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Ми така ще е. Като се кланяш на два съюза - бившия СССР и САЩ, а цоцаш от трети - ЕС. Ясно е, че наш'те са знаели, ама са си мълчали щото не се знае от къде ще дойдат шутовете. А на съюзите се кланят, щото они са ги хванали за кръглите неща /и що така/.

 48. 48 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1689 Весело

  [quote#43:"tacheaux"][/quote]

  ..........СИГУРЕН БЯХ........!!!!!........Това БЕДСТВИЕ ПРОБИ и РАЗСИПА ХУБАВАТА ни ДЪРЖАВИЦА......не без помощта на синовете и ВНУЦИТЕ на партийната НОМЕНКЛАТУРА..........ама нали станахме демокрация !!!!????........да отиде на избори ......еее ГА НАПЪЛНИ ФАЙТОНА.........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 49. 49 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Докато сме се навели в посока Кремъл, нищо добро не чака България. Трябва да гледаме към Скандинавия, Германия и Франция, а не към ватенките.
  Между другото, сайта на ДАНС не работи. Представям си как цари хаос тама сега

 50. 50 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  "От понеделник до сряда два пъти главният прокурор, вътрешният министър и началникът на ДАНС (припомням, че ДАНС означава Държавна агенция за национална сигурност) застават до чуждестранен посланик, за да научат от него съществена за националната сигурност информация..."БРАВО, ПЕТЯ!Това означава, че въпросните хора и институции са не просто ИЗЛИШНИ, а направо ВРЕДНИ за националната сигурност на България.Ние имаме нужда от ПОЛИТИЧЕСКИ БОРД, който да ни стопанисва и пази от външни опасности.
  —цитат от коментар 2 на Norman Granz


  Уважаеми Норман, напоследък все по-рядко пиша какво мисля по някои проблеми на т.н. държава България. Кой от сериозно коментиращите тук не знае, че МВР, Прокуратура и ДАНС са служба за частни поръчки. Понякога и по домовете. Защо да го пишем, след като го знаем? Сигурен съм – управляващите четат форумите и страхотно се заливат от смях, тъй като ние се вземаме на сериозно и пишем това, което мислим.
  Е,и?

 51. 51 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1132 Весело

  До коментар [#45] от "bobyb":

  "но Боко със сигурност е държан с много сериозни неща от руснаците"

  Коя от двете баячки пред църквата ти го каза това? Оная изрусената много лъже, не я слушай :)

  А игри има всякакви, замисляй се МНОГО когато лековерно кълвеш на 'антикремълски' тези

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 52. 52 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Какво бъобще я броите ДАНС.Нали там отидоха всички кадри на ДС.Трябва да минат поне 50-60 години да очакваме някаква промяна-да защитават България,а не Рассия.Или всичко да се изрине до дъно и да се назначат нови кадърни момчета,завършили в Европа или САЩ и нямащи родители АБПФК.

 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3592 Неутрално

  При ГЕРБ е така !!!
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


  Същото, ако не и по зле, беше и при БСП/БКП!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3592 Неутрално

  Опитите за кремълска уйдурма в стил 'прозападните българи се вдигнаха на протест' вече влизат в територията на гротескно комичното :)
  —цитат от коментар 11 на Saint of Me


  По-скоро твоите опити да подминеш държавната измяна на ДАНС и Цацаратурата с лека усмивка говорят че не си българин!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 55. 55 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3592 Любопитно

  ....Проф. Паула Ванинен, директор на финландската лаборатория, която изследва пробите на Гебрев, за бтв - „Резултатите не показват вещество, което да има общо с „Новичок”. .
  —цитат от коментар 46 на @


  И какво от това?
  Защо си мислиш, че щом не е Новичок значи не са руснаци, защото те други отрови нямат?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 56. 56 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#45] от "bobyb":"но Боко със сигурност е държан с много сериозни неща от руснаците"Коя от двете баячки пред църквата ти го каза това? Оная изрусената много лъже, не я слушай :)А игри има всякакви, замисляй се МНОГО когато лековерно кълвеш на 'антикремълски' тези
  —цитат от коментар 51 на Saint of Me


  За да се срещне с Решетников, да клекне пред него и да остави кремълската матрьошка да вземе изборите за сметка на Плевнелиев, руснаците би трябвало да имат много сериозни козове. Или ти имаш друга теза?

 57. 57 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3839 Неутрално

  Поредният точен коментар на Петя Владимирова!
  Как да вярваме на нашите /уж/компетентни органи, след като според
  гл. прокурр сметката в "Инвестбанк" е открита по законовия ред и подозренията не били свързани с банката. Дали, обаче, "Инвестбанк" е сигнализирала фин. разузнаване за преводите, така и не разбрахме...
  С констатацията в последния абзац се съгласявам на 100%.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 58. 58 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  До коментар [#27] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ,,Кой управлява от 10 години ? И кой не си е свършил работата ?”

  Този когото са предпочели най- голямата част от гласувалите.


  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 59. 59 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1132 Весело

  До коментар [#56] от "bobyb":

  "и да остави кремълската матрьошка да вземе изборите"

  Не знаех че Борисов лично е накарал симпатизантите на дсб и там другите изпод опашката да гласуват за резидента, глей кви неща научава човек в нета :)

  А Плевнелиев не е ясно дали изобщо е искал да се кандидатира и освен това беше разиграна интрига по 'издигането' зад гърба му поставяща го в неловка ситуация. Ти ми кажи от кой

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 60. 60 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8386 Неутрално

  Толкова са жалки на тези пресконференции, особено Цацаров, направо да ти се доплаче, че си се родил в тази държава. А онзи ден не се засрами да се накичи с отличие на името на Стефан Стамболов. Как няма един Стефан Стамболов в днешна България. Толкова ни е нужен.

 61. 61 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1132 Весело

  До коментар [#54] от "Храбър":

  Съвецки агент съм, да Мегре, закова ме

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 62. 62 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  До коментар [#45] от "bobyb":

  С какво Путин МОЖЕ да "държи" Борисов?! С нищо! Айде стига псевдо-конспиративни теории!
  Борисов сам е решил да бъде слуга на Путин да предаде България в неговите ръце.

 63. 63 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2387 Любопитно

  "в рамките на три дни тази седмица бяхме залети от сътресни новини, чиито източници са чужди медии и органи на публичната власт на други държави. От понеделник до сряда два пъти главният прокурор, вътрешният министър и началникът на ДАНС (припомням, че ДАНС означава Държавна агенция за национална сигурност) застават до чуждестранен посланик"

  Да видим... след 1878 г. чак до 1908 чуждестранни посланици дали не присъстват във всички сфери на българското управление, следва период от 20-30 години, в който го правят по-дискретно, а след 1944г. направо си управляват 45 години и винаги от североизток. Големи изненади, голямо нещо. А пък определението на Уикипедия за държава, направо ме впечатли.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 64. 64 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Брейй Великобританския амбасадор и българското "десно" в защита на честен и национално-отговорен, КаДеСа-рски тулуп- оръжеен търговец.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 65. 65 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Толкова са жалки на тези пресконференции, особено Цацаров, направо да ти се доплаче, че си се родил в тази държава. А онзи ден не се засрами да се накичи с отличие на името на Стефан Стамболов. Как няма един Стефан Стамболов в днешна България. Толкова ни е нужен.
  —цитат от коментар 60 на Роси


  Е как да има, като ще го обявите за фашист, моменталически.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 66. 66 Профил на @
  @
  Рейтинг: 425 Неутрално

  И какво от това?
  Защо си мислиш, че щом не е Новичок значи не са руснаци, защото те други отрови нямат?
  —цитат от коментар 55 на Храбър


  Аз не коментирам дали са руснаци, китайци или марсианци. Коментирам измислиците на капиталци, биволци и белингкатци, че отровата е новичок. Днес, след като лабораторията отрече техните измислици, спокойно можем да заявим, че въпросните лица са лъжци. Понеже работят в медии, можем да ги наречем и фейк нюзъри - създатели на фалшиви новини.

 67. 67 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Де да беше така. Колеги по-горе казаха , че България се нуждае не само от валутен борд , но и от политически. Нуждаем се от по-голям западен контрол, за да освободим пленената българска държава от мъртвата руска хватка.
  —цитат от коментар 30 на tacheaux


  Каква руска хватка, Вашингтон, Берлин и Брюксел създадоха ГЕРБ и ББ им служи вярно и покорно, накъде повече да губим суверенитет? А ти си мислиш, че некой от Запад ти мисли доброто и се е загрижил за теб ли наивно пале? Ти си просто територия, която е интересна за Запада само доколкото да е в тяхната сфера на влияние. Нищо повече. Не им пука дали мреш от глад или не, дали има корупция, мафия, тоталитарен строй и пр., а само да си в лоши отношения с Русия, другото не е важно. Това са стари капиталисти и сметкаджии, нема нищо човешко в тях. Ако толкова ти се живее в чужда държава, просто емигрирай.

 68. 68 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1173 Весело

  До коментар [#31] от "tacheaux":Би ли ни споделил каква е разликата между БСП и ГЕРБ !?
  —цитат от коментар 35 на КМЕТ В СЯНКА


  Разликата е че ви дърмонят по изборите от 2008 насам. Анадънму?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 69. 69 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1173 Весело

  [quote#43:"tacheaux"][/quote]

  Иван Костов? че то остана ли нещо за дооглозгване от тази територия че да идва?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 70. 70 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Според Емил Хърсев “нищо незаконно не се е извършило в българската банкова система. Никой нищо не е проспал. “ Е? Прав ли е, или не е прав? Ако не, защо не го оборят? Защото той говореше по същество - цитираше разпоредби, а не вдигаше лозунги и не повтаряше опорки. Слушах го, но не разбирам тази материя. Като на лаик ми направи читаво впечатление. Ами ако е прав? Тогава на някой български посланик дали ще му спретнат такава пресконференция на висшия екзекутив на приемащата го страна, каквато спретнаха на превъзходителствата тук? Много бърже забравихме воя около нещастната Виктория, когато целокупно заклеймиха България за това, че позволявала да убиват журналисти! Хайде, стига вече все България е дежурно виновна! Достатъчно е един сайт да напише нещо и става скандал до бога! А пропо, защо българският представител в Белингкат Христо Грозев не вземе да каже нещо по въпроса? Ще каже, ама друг път!

  https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/emil-hyrsev-nikoi-nishto-ne-e-prospal-s-venecuelskite-milioni-277103/

  Мърфи е оптимист!
 71. 71 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  "ние, българските граждани, сме принудени да вярваме на гостите."

  Е, не сме принудени да вярваме никому. Само съмненията, които си витаят и без нечие гостуване, са задълбочават, че органите ни са бетер "калинка" - дори и от неудобна ситуация на могат да пърхат с крилца като Калинка Илиева.

 72. 72 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#24] от "tacheaux":

  Че този съюз, герб-бсп-дпс никога не се е разпадал.
  Продължава да си живее необезпокояван от никокй.

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 73. 73 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2338 Весело

  До коментар [#63] от "etty1":

  "Да видим... след 1878 г. чак до 1908 чуждестранни посланици дали не присъстват във всички сфери на българското управление"

  Тия са били гости на султан Абдул Хамид II. От 22 септември 1908 г. Княжество България става Царство България и е независимо от султана и "гостите" му, уж де.

 74. 74 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2338 Весело

  До коментар [#52] от "dolna4erti4ka":

  "да защитават България, а не Рассия."

  Да де, ама в случая се иска да се защитава британската пропагандна машина и САЩисаните санкции. А нямаме такъв договор, нито в НАТО, нито в Европейския съюз. А без Договор си е чисто ибрикчийство.

 75. 75 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2338 Любопитно

  До коментар [#54] от "Храбър":

  "да подминеш държавната измяна на ДАНС и Цацаратурата с лека усмивка говорят че не си българин!"

  Каква държавна измяна!? Оперативната информация, вярна или невярна, е предоставена на (н)агло-саксите, не е одобрена от "Началниците" и е подменена в съответствие с внушенията на "Началниците". Каква измяна - чисто атлантическо партньорство си е.

 76. 76 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2338 Любопитно

  До коментар [#60] от "Роси":

  "Как няма един Стефан Стамболов в днешна България. Толкова ни е нужен."

  Имате наточен ятаган? Вероятно имате и желание да "влезете в историята" като Михаил Ставрев (Халю).

 77. 77 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Закривайте ДАНС и назначете хора от ЦРУ и МИ6.
  —цитат от коментар 1 на EU defender


  От безименни Дефендъри и комплексари сме на това дередже. За такива майцепродавци като вас суверенитед е чужда и непозната дума . Но от подлоги толкова .

  Браво Петя Владимитова ! Както винаги на висота и право в десетката !

  Stupid people make me sick
 78. 78 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#49] от "arcanum":

  Докато сме се навели в посока Кремъл, нищо добро не чака България
  ---------
  Може и някои да са сгънали кръста си /като П.Бочаров/ към Кремъл, но в същото време са одупени в обратната посока. Та с такива управници толкоз.

  Stupid people make me sick
 79. 79 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5938 Неутрално

  Въпросните институции (прокуратура, ДАНС, МВР, финансово разузнаване) не са служби, а едновременно завеси (които посланиците понякога вдигат насилствено) и бухалки (които съперниците на управляващите усещат ежедневно)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 80. 80 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5938 Неутрално

  До коментар [#70] от "султана глаушева":

  Версията на Хърсев е, че транзакциите са нормална покупка на храни :)
  Само, че няма закупени храни, но има заделяне на "(чужди)бели пари за (свои)черни дни", което сега се нарича кражба и пране на пари

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 81. 81 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1655 Весело

  Преди 10/11 хората гледаха с надежда съветския посланик, като институция, която ще бутне Тато. Животът показа, че перестройката е била агония на една обречена икономически и идеологически система, а рефлексът да се навеждаме пред чужденците е от най-отвратителните национални черти.
  Очевидно на авторката и се обажда ишиасът... - този в главния(с много малко г) мозък!
  :-)

  I Want To Believe
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#80] от "penetrating":
  Аха. То обикновено първо проверките и после пресконференциите, ама това май взе, че отживя? Или още не рачи да оживее?

  Мърфи е оптимист!
 84. 84 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5938 Неутрално

  До коментар [#83] от "султана глаушева":

  Хърсев си каза, че лобира за банката :)
  Той няма интерес да проверява преди пресконференцията :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 85. 85 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2338 Весело

  До коментар [#80] от "penetrating":

  "има заделяне на "(чужди)бели пари за (свои)черни дни", което сега се нарича кражба и пране на пари"

  Едно "заделяне" не може да бъде едновременно и "кражба" и "пране на пари". Не че Инвестбанк не се слави с "кражба" на пари, но за "пране на пари" се изисква едно предварително действие - престъпна дейност, осигуряваща парите. След това идва "заделянето" (а то може да бъде представено и като 4инвестиция", и като "спестяване", и като "разход за народа"). Освен това, това "предварително действие" трябва да е извършено след приемането на закона, определящо го като престъпно. Като САЩисани правоверни, забравяме за закона и остава въпросът дали преводите в кореспондентските банки и Инвестбанк са направени преди или след САЩисаните санкции? Както и въпросът дали Негово Превъзходителство Ерик Рубин си е направил труда да уведоми "заинтересованите лица" (Инвестбанк) за въведените санкции и е превел дължимото обезщетение за пропуснати ползи при спазването на САЩисаните санкции.
  Ако няма надлежно уведомление, то Негово Превъзходителство се явява (мълчалив) съучастник за нарушаване на санкциите.

 86. 86 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5938 Весело

  До коментар [#85] от "wanderer":

  Не сте прав :) Разпишете транзакциите и ще се самоопровергаете.
  Останалото е плънка

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 87. 87 Профил на niki7
  niki7
  Рейтинг: 330 Неутрално

  ГЕРБ не се усещат как унизяват държавата като угодничат пред чуждите посланици. И как демонстрират неспособност да управляват. Това ще им изиграе лоша шега на изборите. Щом аз, десният, се отвращавам от тях.

 88. 88 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 472 Неутрално

  ГЕРБ не се усещат как унизяват държавата като угодничат пред чуждите посланици. И как демонстрират неспособност да управляват. Това ще им изиграе лоша шега на изборите. Щом аз, десният, се отвращавам от тях.
  —цитат от коментар 87 на niki7


  Точно казано!
  Колониално ежедневие! Гледах по телевизията как американският посланик Ерик Рубин провежда пресконференция в Министерския съвет. Зад него чинно се бяха наредили главният прокурор, министърът на вътрешните работи и шефът на ДАНС и той последователно им даваше думата. Атмосферата беше същата като на брифинга, на който трима американски сенатори наредиха на премиера Орешарски да спре газопровода Южен Поток. От нескопосаните обяснения на четиримата разбрах, че Държавната петролна компания на Венецуела е направила законен превод в българска банка, но така щял да бъде ограбен венецуелския народ. Какво е общото между този народ, американският посланик и българските силоваци, така и не можах да разбера. Обаче се надявам в скоро време на българския посланик във Вашингтон да му бъде дадена възможност да води пресконференция в Белия дом, на която да дава думата на вътрешния министър, главния прокурор и шефовете на ФБР и ЦРУ.
  ГЕРБ не се усещат как унизяват държавата като угодничат пред чуждите посланици. И как демонстрират неспособност да управляват. Това ще им изиграе лоша шега на изборите. Щом аз, десният, се отвращавам от тях.
  —цитат от коментар 87 на niki7
 89. 89 Профил на Max91
  Max91
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Егати унижението,чужденците да ни кажат колко сме прости,защото сме избрали тази паплач в Парламента.

 90. 90 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Егати унижението,чужденците да ни кажат колко сме прости,защото сме избрали тази паплач в Парламента.
  —цитат от коментар 89 на jto30589660


  Кои чужденци? Тези дето си избраха Тръмп, Макрон и гласуваха за Брекзит ли? Не мислиш ли, че е леко несъстоятелно точно те да ни казват колко сме прости, понеже сме избрали или не сме избрали някого.

  Вярно, че нашите са паплач, но наша паплач и ако ще се бият, ще си ги бием ние.

 91. 91 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3873 Неутрално

  Чевената Петя пак вие на умряло. За Елена Йончева някакво разследвае няма ли да направи, чакам го с интерес.
  —цитат от коментар 14 на Jumbo Jet


  Може и да си прав? Бандата тъпани около Тюфлека пак нищо не знаят. Сигурно руколата действа деградиращо на мозъчните клетки! Но само на Петя ли да разчитаме?

 92. 92 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3873 Неутрално

  До 88
  "... От нескопосаните обяснения на четиримата разбрах, че Държавната петролна компания на Венецуела е направила законен превод в българска банка, но така щял да бъде ограбен венецуелския народ. Какво е общото между този народ, американският посланик и българските силоваци, така и не можах да разбера. ..."

  Ами глупавичък си, затова не си разбрал. Преводът не е законен, защото нашето правителство, а и правителството на САЩ не считат Мадуро за законен президент, а той вместо да проведе избори, изпразва националния трезор. А нашите красавци пак нищо не знаят, пак не разбрали. И затова мълчат като пос.ани.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94 Профил на Max91
  Max91
  Рейтинг: 508 Разстроено

  До коментар [#90] от "rvr12572942":

  Ти сравняваш територията с Франция,САЩ и Кралството?Които и да изберат,като ги видят колко струват и ги сменят,тук имаш руско-комунистически партии които се редуват и няма край.Така че да защитаваш някой само защото е българин е най-малкото смешно,или за теб не е важно кой те ограбва стига да не е чужденец,българин може.

 95. 95 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 278 Весело

  Днес тоя ли ще му бие чембери по тиквата и ще го инструктира?
  —цитат от коментар 4 на izt21595181


  Е, при БСП посланиците вярно щяха да са други. Русия и... де да знам... Турция?

 96. 96 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 278 Весело

  При ГЕРБ е така !!!
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


  Е, при БСП посланиците вярно щяха да са други. Русия и... де да знам... Турция?

 97. 97 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 472 Неутрално

  До коментар [#90] от "rvr12572942":Ти сравняваш територията с Франция,САЩ и Кралството?Които и да изберат,като ги видят колко струват и ги сменят,тук имаш руско-комунистически партии които се редуват и няма край.Така че да защитаваш някой само защото е българин е най-малкото смешно,или за теб не е важно кой те ограбва стига да не е чужденец,българин може.
  —цитат от коментар 94 на jto30589660


  Ами то и ние ги сменяме и все едно и също. Колко ги сменихме от 1990 год. насам? Комунистически партии аз не виждам. Всички управляващи и с шанс за това партии, с много малко маргинални изключения са все проевропейски, пронатовски и на моменти доста десни / плоския данък /. Най- голямата партия- ГЕРБ е замислена, рекрутирана, финансирана и създадена от фондация "Ханс Зайдел", за която е публична тайна, че е отроче на американските служби. Неформалният им лидер Ц.Ц. няколко пъти в годината ходи на инструктаж в САЩ. Синът на Корнелия Н. също е в САЩ, като гаранция че мама няма да сбърка нещо тук. И да има някои проруски партии, те са от тези, които никога нямам да помиришат власт.
  И да, защитавам българи само за това, че са българи, така както САЩ защитава навсякъде по света американци само защото са такива. Нищо лошо не виждам в това.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 472 Неутрално

  С подобни действия американците правят неоценима услуга на Русия. Още няколко такива прояви и русофилите в БГ от 80 ще станат 95%.

 100. 100 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3449 Неутрално

  Дрън, дрън Петя, дрън, дрън!
  За да научи де го сърби Биг Брадъра е кво го кефи.
  Отегчително е, досадно и, но кво да се прави?
  Колкото по-дребен е някой, толкова е по-наведен.
  Пък ти Петя на кой Господ слугуваш?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK