Промените на Изборния кодекс: пишете победа и да приключваме

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов в действие, 13 февруари 2019

© Юлия Лазарова

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов в действие, 13 февруари 2019След 15 часа - от 9 сутринта до полунощ, сред ожесточен словесен кеч между власт и опозиция от парламентарната трибуна, който трябваше да мине за обсъждане, депутатите, доста оредели накрая, приеха окончателно Изборния кодекс (правилата за гласуване на всички видове избори.)


От сряда до снощи впрочем опитът да пресъздадеш или коментираш депутатското обсъждане и гласуване означаваше във всеки миг да очакваш изненада в депутатската воля, която по неведоми пътища се променя в рамките на часове. Под диктовката естествено на известни само на партийните централи съображения. За които можем само да се досещаме.


С извънредно заседание на правната комисия например вчера по обед се сложи изненадващо
край на гласуването с хартиени бюлетини.


След местните избори наесен изцяло ще се гласува машинно у нас, с изключение на местата с под 300 избиратели, болниците, затворите и в секциите в чужбина. Това предложение на ДПС, подкрепено от ГЕРБ, идва по-малко от денонощие след като предния ден правната комисия прие, че машинното гласуване отпада и за следващите избори, понеже нямало да могат да бъдат осигурени достатъчно машини, такъв аргумент се чу. Какво е наложило ДПС след едно денонощие да поиска обратното? Дали пък не се е намерил някой да осигури машините и чрез депутатите да си ги пласира? Пак на извънредното заседание на комисията днес отпадна възможността за оповестяване на социологически проучвания в деня на изборите и се връща забраната, която предния ден в комисията беше отменена.


Тези два примера са само нюанси от фарса, който два дни до среднощ беше поднесен от парламентарното мнозинство като окончателно приемане на правилата, по които ще гласуваме.


Изпълняваме закона, ако искаме:
няма да има нова ЦИК въпреки приключения й мандат


Това става три месеца пред изборите за европарламент и с аргумент "няма време" ГЕРБ отказа да проведе избор за нов състав на Централната избирателна комисия, въпреки че мандатът на сегашната изтече. И без да чуват питането защо досега не бе избран нов състав, от ГЕРБ посочват още един аргумент - че сегашните членове на ЦИК вече са натрупали опит и по-разумно да си останат и на евроизборите, че нов състав щял да доведе в комисията необучени кадри. (Ами тогава пишете - без избори, понеже правителството натрупа опит, и да приключваме, докара го до майтап депутат от опозицията).


Нарушението на закона и правенето на законодателство от днес за утре изобщо не впечатлява управляващите ГЕРБ и "Обединени патриоти", ДПС осигурява подкрепата, ако официалните партньори на ГЕРБ се разколебаят по техни си причини, а "Воля" се суети. Впечатлиха се неотдавна само професори от съвета по законодателството и авторитетни юристи, които публично се дистанцираха от начина на писане и гласуване на закони и заявиха, че се срамуват имената им да се свързват със законодателния брак, който се твори все по-ускорено в угода на знайни и незнайни интереси.


Обобщени,


приетите нови правила са жесток удар
по правата на гражданите за реален избор


Най-скандалната поправка е фактическото ликвидиране на тъй наречената преференция - правото на избирателя да преподреди листата, която му е спусната от партийната централа, и да посочи на предна позиция предпочитан кандидат. Въвежда се драконовски минимален праг за упражняване на това право - трябва предпочетеният кандидат да е събрал гласове над съответната избирателна квота, което означава, че за преференция на парламентарни избори са му необходими около 17 хил. гласа, за европейски парламент - 130 хиляди, за общински съветници - между 7 и 9 хиляди.


С това правило на практика партиите узаконяват безпределната си власт над избирателя, зачеркват представителната демокрация и я превръщат в спазарен помежду им партиен режим, в който произволът е легитимиран чрез избори, но избори предрешени от партийните централи.


Удар по реалните резултати от изборите:
отказ да бъдат прочистени списъците


Че властта се интересува да си осигури следващата победа и не й пука избират ли я гражданите наистина, се видя и по скандалния отказ на ГЕРБ да прочисти избирателните списъци от мъртвите души или да създаде регистър на избирателите.


Равносметката на промените от снощи досега е печална: Освен че отпада практически преференциалното гласуване, отменено е дистанционното. Решенията в ЦИК ще се вземат с обикновено мнозинство, когато Върховният административен съд върне в комисията акт за приемане на ново решение /мотивът за въвеждането на обикновено мнозинство е, че гласуването в ЦИК често блокирало поради невъзможност да се съберат две трети/. Решенията в районните избирателни комисии /РИК/ също ще се вземат с обикновено мнозинство. Това последното е направо прелюдия към служебна победа на ГЕРБ, тъй като в районните комисии преобладават представителите на ГЕРБ и решенията с обикновено мнозинство са предопределени.


Не беше прието да се осигури видеонаблюдение в секционните комисии, за да има обективен коректив ако се появят съмнения при броенето на бюлетините и съставянето на протоколите.
Че ГЕРБ и партньорите му не са имали въобще намерение да създадат правила, които да гарантират честни избори, се видя още през декември, когато никой от правителството и ГЕРБ не се появи на дискусията със специалисти в президентството, за да бъдат обсъдени на експертно ниво проблемите, които от десетилетия стоят нерешени.


Цялостният прочит и неизреченият мотив на промените, които тази нощ на пожар бяха гласувани от ГЕРБ, ДПС и половината от "Патриотите", беше обобщен най-точно от зевзек в социалната мрежа: "Абе пишете победа /служебна/ и да бегаме".

Коментари (102)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 926 Разстроено

  Вица, ползван в заглавието беше смешен,
  но творбите на гербавите - не.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 2. 2 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Да го припомня:

  Двама българи са на екскурзия в Египет. Разбира се, влизат и в Хеопсовата пирамида. В нея обаче е адски задух и колкото по-навътре влизат, толкова по-задушно става… Накрая единият не издържа и казва на другия:
  – Ох, не мога повече, много задушно тука. Айде пиши КУР и да излизаме!

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3236 Весело

  Меркел иска помощ от бай Х за изборите. Бай Х изпраща Цветанът на мисълта. Минават изборите и Цв,Цв рапортува на бай Х.: На изборите в Германия ГЕРБ е на първо място ,а Меркел на второ.

 4. 4 Профил на mitkoik
  mitkoik
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Мисля, че вече на всички е ясно, че герб, бсп, разединените идиоти и дпс са едно!!!

 5. 5 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  И още има хора, не - не хора, а тъпаци! - които гласуват за ГЕРБ!!!Та какво още им трябва, за да видят, че ГЕРБ е в съглашение с ДПС и Доган казва какво да се случва - така, като беше и когато Орешарски беше премиер!

 6. 6 Профил на Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Стиха глупости, другарки и другари. Другарката Петя пак първа подгласничка на другаря радев. Само Елена Йончева не се е изказала още, но тя е заета с офшорки в момента.

 7. 7 Профил на Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Да го припомня: Двама българи са на екскурзия в Египет. Разбира се, влизат и в Хеопсовата пирамида. В нея обаче е адски задух и колкото по-навътре влизат, толкова по-задушно става… Накрая единият не издържа и казва на другия: – Ох, не мога повече, много задушно тука. Айде пиши КУР и да излизаме!
  —цитат от коментар 2 на arnaтъпsky


  Вижа е руски в оригинал, индивиди като теб са го побългарили за да могат да квичат колко сме зле.

 8. 8 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 834 Неутрално

  "Наръчник за печелене на избори" Т. Живков, 1966 г :)

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 9. 9 Профил на Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Рейтинг: 1280 Неутрално


  "Наръчник за печелене на избори" Т. Живков, 1966 г :)
  —цитат от коментар 8 на Канасубиги


  Добре сте го усвоили. Ама нещо пак сте недоволни.

 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4243 Неутрално

  " Че властта се интересува да си осигури следващата победа и не й пука избират ли я гражданите наистина, се видя и по скандалния отказ на ГЕРБ да прочисти избирателните списъци от мъртвите души или да създаде регистър на избирателите.
  Равносметката на промените от снощи досега е печална: Освен че отпада практически преференциалното гласуване, отменено е дистанционното. "

  С подобни мракобесни похвати е пределно ясно, че управляващата клика си вкарва сериозен автогол ! Комунистите на времето също прекрояваха правилата в последния момент и всички видяхме това докъде доведе !
  Но кликата няма избор - трябва да изпълнява сделката си с олигархията, която точи и фондове, и бюджет като за последно, а немалка част от откраднатото влиза директно и в партийните централи, и в джобовете на политическия " елит" ( ?!?)
  Вълча глутница ! Нищо по - различно ! 11. 11 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Пак си ги изберете тези Титани на Мисълта!
  И недейте да плачите, че животът ви бил труден, понякога невъзможен. Кой каквото сам си докара и Господ не може да му помогне!
  Писна ми от социалистически комунисти, от гербаджийски комунисти, от патриотични ченгета и от депесарски ченгета, от проруски воляджии и от путинопродажни атакисти.
  Ако сте склонни към мазохизъм гласувайте пак за тях!

 12. 12 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  така е, евроизборите приключиха... и който твърди обратното е или болен, или мошеник

 13. 13 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#7] от "Jumbo Jet":

  'Що бе, Педро, какво не ти харесва на вица.
  Най-смешното ще е, ако кажеш, че се чувстваш добре!

 14. 14 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2658 Неутрално

  До коментар [#12] от "extraCACA":

  Ето я причината ДБ да не вкара дори един евродепутата - злите сили прецакаха преференцията и баш-демократите , които по традиция не могат да се разберат кой да води бащината дружина, пак се изпокараха.

 15. 15 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2658 Неутрално

  До коментар [#11] от "Косьо Генчев":

  А вие за кой ще гласувате ?. Щото съдейки от омразата ви е абсурдно да подкрепите потомствения комунист Иванов/Бойкикиев, отгледан с много грижи в потомствено образцово номенклатурно семейство, възползвал се от всички благинки на произхода си ( слузайни хора не печелят Фуулбрайт)

 16. 16 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Уважаема Петя, твърде пресилен и малко смешен плач. Ако една партия спазва политически и морални принципи и норми, то листата ѝ няма да има нужда от преподреждане. Ако пък се налага такова, то това означава само, че съответната партия е направила листата си не на база качества, а на база послушание, клиентелизъм, инетереси и т.н. Типичен пример за това е листата на Реформаторския блок за предните евро избори. Там напред беше избутана Кунева, което беше всичко друго, но не и принципно, и морално. Видяхме и съдбата на болка. В този ред на мисли целия плач за преференциите е твърде лицемерен.

 17. 17 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#7] от "Jumbo Jet":'Що бе, Педро, какво не ти харесва на вица.Най-смешното ще е, ако кажеш, че се чувстваш добре!
  —цитат от коментар 13 на Косьо Генчев


  Чувстваме се не просто добре, а перфектно! Беше отнета възможността на драгалевските радикални комунисти да прецакват другарчето, както направиха на предишните евроизбори и това е чудесно. Аплодираме промените в изборния кодекс и напомняме на "браво Петя", че той важи не само за ГЕРБ или само за БСП, или само за радикалното БКП - ДСБ. Важи за всички, и е абсурдна теорията, че някой си гарантирал едва ли не служебна победа. Ако според действащия ИК ГЕРБ (примерно) могат да си осигурят победа, защо да не могат и десебарките? Очевидно защото са некадърни. Но те ще си останат некадърни, какъвто и да е изборния кодекс. Така че, много жалим. Малинов да сдава канцеларията, да си сбира куферите и да се включи в освиркването на ЕС и ЕНП, в хора на комунистическите радикали от ДСБ.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 926 Весело

  До коментар [#7] от "Jumbo тъп":

  "Вижа" не знам какво е на руски,
  ама Саше..., мноо си тъп!
  Характерно, Джъмбо тъп!

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 20. 20 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 472 Гневно

  ГЕРБ=Новото БКП

  Очакваме само въвеждането на новия член 1.

 21. 21 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Проблемът не е толкова в партйите колкото в електората.
  Вярно е че избори се купуват и фалшифицират.
  Обаче тенденцията се запазва.
  От моят скромен изборен опит съдя че дори да няма фалшифициран нито един глас резултатите щяха да са тези.
  Деведесета година БСП си имаха мнозинство фалшифкацйи имаше но мнозинството беше факт.
  После така беше и при СДС царят Герб БСП и т.н.
  Просто простото е много при нас не сме швейцарци да мислим за какво гласуваме и за кого.
  Чакаме някак отвън да ни оправят наше задължение е само да изберем оправяча.
  И да се наредим с големите панички и лъжички и да чакаме някой да ги напълни.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 22. 22 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Терминали Т1 и Т2 отново ще имат много работа...

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Петя - заради такива журналисти като теб и медията, в която работиш сме на 111 място по свобода на словото.

 25. 25 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Чудесна статия на Петя Владимирова

  Дедо Крум
 26. 26 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  "Тъжно е да търсиш нещо положително в среднощното изнасилване на демокрацията. Но все пак го има. И то е, че шайката се чувства застрашена. Толкова е наясно колко ни е досадила, че смята, че досегашните методи за фалшификация на изборите могат да се окажат недостатъчни да съхрани властта си и се чувства длъжна да приеме още и още инструменти да се окопае във властта.
  И понеже, както се видя тази нощ, не са особено интелигентни, не си дават сметка, че именно страхът е това, което убива страхливеца. И опитвайки се да се окопаят във властта, още по-противни стават. Доколкото все още има значение кой как гласува, а не кой брои протоколите."

 27. 27 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#11] от "Косьо Генчев":

  А на мен ми писна от Христо Иванов Бойкикиев от тъмно червено комунистическо семейство да се прави на демократ.

 28. 28 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4246 Неутрално

  До коментар [#2] от "arnautsky":

  Умни хора с уми имена като арнаутски измислят умни вицове, ха наздраве арнаутски

 29. 29 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#6] от "Jumbo Jet":

  Елена Йончева всъщност вече се е изказала по тази тема днес. Не е пропуснала.

 30. 30 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  Дано повече хора осъзнаят какво се случва в парламента и да гласуват адекватно на изборите! ГЕРБ вече заслужават един-два мандата почивка и отдалечаване от механизмите на властта.

  За съжаление безобразията, които се случват в България не се отразяват адекватно, а потъват в кресливия поток новини на тема новичок, рукола, Венецуела и тям подобни пртенки. Преекспонират се елементарни постижения като нов път, спорно саниране, потупване по рамото от Юнкер и затова избирателят остава с впечатление, че в България всичко е наред..

 31. 31 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#30] от "мики маус":

  Партията, за която вие гласувате, заслужава почивка завинаги, тоест на политическото бунище. Точно такива като вас искат да докарат БСП на власт, но няма да ви позволим.

 32. 32 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 480 Любопитно

  Тези дискусии показаха защо герберските тролове във форума винаги са в такова добро настроение - те дори не са смятали да се явяват на честни избори. Бойко Борисов въведе диктатура у нас и не е по-различен от Мадуро или Ердоган.

 33. 33 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#6] от "Jumbo Jet":

  Що не си смениш ника? Раймонда Диен би ти прилягал повече!

 34. 34 Профил на Гадьо
  Гадьо
  Рейтинг: 840 Любопитно

  До коментар [#11] от "Косьо Генчев":А на мен ми писна от Христо Иванов Бойкикиев от тъмно червено комунистическо семейство да се прави на демократ.
  —цитат от коментар 27 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  А бившия телохранител на най-първия комунист, не ти е писнало да се прави на демократ, така ли?
  Смешни сте с напъните си да хвърляте л**на по другите, когато самите вие сте целите о*рани!

  Прост народ - слаба държава!
 35. 35 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#32] от "Alex Prime":

  Каква диктатура бе? Диктатура ли е Бойко да си дава оставката два пъти? Диктатура ли е да кани в кабинета си всеки, който беснее под прозорците на офиса му и да обсъждат решения за причините, заради които протестират? Това ли е диктатура? Премахването на преференциите ще важи за всички партии. Ако виждаш в това диктатура то ти имаш нужда от психолог. Айде у лево.

 36. 36 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 749 Весело

  "Въвежда се драконовски минимален праг за упражняване на това право - трябва предпочетеният кандидат да е събрал гласове над съответната избирателна квота, което означава, че за преференция на парламентарни избори са му необходими около 17 хил. гласа, за европейски парламент - 130 хиляди, за общински съветници - между 7 и 9 хиляди.


  С това правило на практика партиите узаконяват безпределната си власт над избирателя, зачеркват представителната демокрация и я превръщат в спазарен помежду им партиен режим, в който произволът е легитимиран чрез избори, но избори предрешени от партийните централи."

  Това е мнението на г-н Прокопиев изразено чрез неговата медия през "устата" на "браво Петя". Политкоректно е да се спомене и контратезата, че ниския праг за преференциален избор е 'манна небесна' за олигарсите, например собственика на тази медия. При по-нисък праг могат по-лесно и по-евтино да си вкарат собствени депутати и общински съветници.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 37. 37 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#34] от "Гадьо":

  Когато вие престанете да хвърляте л*йна по нас тогава и ние ще престанем. До тогава ще си сърбата л*йната.

 38. 38 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#17] от "Reporter US"
  Тролът "Reporter US", инак познат като дс- агент Репа , отявлен шапкар и зелен чорап, се е специализирал да бие по "драгалевските радикални комунисти" , нито веднъж не е критикувал Кобзонско-Путинско- Дугинската Атака, ДС-Каракачанката, московско- бузлуджанската слугина на Решетников Корнелка, не е критикувал Радев, не е критикувал Пеевски. Той бие основно по "драгалевските радикални комунисти" , затова му плащат. Неее, не с рубли, плащат му с чорба и кроасани. Снощи, след 14-часово дежурство огладня и избега озверял, но първо културно се произнесе със следното интелектуално експозе:
  ""И тъй, доказахте за пореден път, че сте въздух под налягане - вресливи и шумни некадърници, без понятие от НИЩО и НИЩО на квадрат, крадци, мародери, комунистически лешпери, непохващали работа, надути неграмотници и бедни отрепки, които си търсят и винаги си намират виновни за собствените си провали. Една отблъскваща пасмина от миризлив тъмно червен комунистически боклук, крякаща из медиите за някакви ексклузивни права над дясното, демокрацията и европейското бъдеще на България. Е, ние вече сме в Европа и без вас. А вие сте все същите червени боклуци и почти не е останала следа от тънкия слой синкава боица, която Партията ви беше пръснала небрежно, за да залъже електората. Така стоят нещата, лиляви неудачници!"
  Днес отново другарят дс-агент Репа е станал със червен задник нагоре, отзарана е застъпил дежурството в трол-кабината в малкото НДК, редом соще стотина трола на ГЕРБ, до един пенсионирани шапкари, комунисти и доносници, а за да изкара надника от два кроасана, подкарва клишето " "драгалевските радикални комунисти".

  Да го питаме, този другар, каквотолкова го озлоби, падането на любимия му Виденов ли, спирането на хиперинфлацията, валутия борд ли, пътят на България към НАТО и ЕС ли, кое, та така фучи с червена газ през две минути : " "драгалевските радикални комунисти"

  И забележете, все нещо ще изсере накрая, апострофирайки коментари с различно съдържание, върти, суче , все едно и също: "драгалевските радикални комунисти"
  Гадно комунистическо копеленце е шапкарят "Reporter US", води война с десните избиратели, наричайки ги "драгалевски радикални комунисти".

  Но да видим, кого приветства и от чие име се хвали гореспоменатият трол: Агент Буда, член на БКП, пазвант на правежкия диктатор, ортодоксален син на милиционер, приятел на сина на правешкия кмет и шеф на Лукойл, кум на Бареков, дарител на пищак на Главния Мултак, целуван от бандита Карамански, пръв слагач пред Димитър Методиев и ченгето Гарелов, солташак на Илия Павлов, побойник над милиционер. Агент Буда се поклони заедно с агент Гоце, редом с Жени Живкова пред паметника на Тато, съюзник е с ченгето Каракачанов и Путин-Дугин-Кобзоновия родоотстъпник Сидеров, да изброявам ли сина на шофьора на члена на Политбюро на ЦК на БКП Шопов, да изброявам ли внучката на Тодор Павлов, сина на зетя на министъра на МВР от времето на АНтон Югов и АБПК, ами ренегата Георги Марков? , ами суджуците и милиционерите?
  За кого работи тролът Репа с това "драгалевските радикални комунисти"?
  Работи за родово-комунистическата- милиционерска дс-партия ГЕРБ.
  Пфу!

  Дедо Крум
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Гадьо
  Гадьо
  Рейтинг: 840 Любопитно

  До коментар [#37] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Нямам думи!
  Дай пример кога са хвърляни л**на по ГЕРБ? Иначе поне си признаваш, че единствената ви цел е да окаляте другите които не са съгласни с вас!

  Прост народ - слаба държава!
 41. 41 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#21] от "dedoliben":

  Точно...! При нас, нито се мисли за какво се гласува, нито за кого...!
  Е, понякога се мисли, но е след изборите...!

  Бивш tww09306483.
 42. 42 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#37] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Усещам някакво приповдигнато настроение, съчетано с простащина и агресия. Очевидно скоро ще ви гътнат от власт и отново щафетата от БКП-2 ще поеме БКП-1 . А ДС/ДПС играе и за двата отбора. Както казват патрЕотите - kleta majka Balgarija.

 43. 43 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#40] от "Гадьо":

  Това е вашата цел, не нашата. Ние проство ви отговаряме със същите методи, които вие използвате срещу нас. Вие от ДСБ и Дай България сте се съюзили с БСП в храчене по ГЕРБ. Ние ви отвръщаме със същото и малко повече - като например документите на Антон Тодоров разкриващи истинската същност на БСП, Дай България, ДСБ и техните политици.

 44. 44 Профил на Гадьо
  Гадьо
  Рейтинг: 840 Весело

  До коментар [#39] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Обърка профила! Това трябваше да го напишеш от другия към който е адресиран, не със който си влязъл в момента!

  Прост народ - слаба държава!
 45. 45 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#17] от "Reporter US":

  "... Аплодираме промените в изборния кодекс и напомняме на "браво Петя", че той важи не само за ГЕРБ или само за БСП, или само за радикалното БКП - ДСБ. Важи за всички..."!

  Промени на изборното законодателство в последният момент, мисля говорят, сами по себе си...! Естествено, че винаги се правят с добри намерения...! Това го знаем. Само, ГЕРБ да не се окаже в положението на БСП...? И те, преди време си правеха едни тънки сметки, пък накрая друго излезе. Интересното е, че ГЕРБ ги е страх от преференциите и гледат да се подсигурят с доказани партийни послушковци. Защо така...? :)

  Бивш tww09306483.
 46. 46 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Лично мнение. Ако някой е очаквал, че ще има нещо за промяна на статуквото, то той не е реалист... Всичко друго е работа на лукавия...

 47. 47 Профил на Гадьо
  Гадьо
  Рейтинг: 840 Весело

  До коментар [#43] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Зададох ти конкретен въпрос! Отвръщаш ми със словесна логорея! Не съм и очаквал друго.

  Прост народ - слаба държава!
 48. 48 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#47] от "Гадьо":

  Айде у лево тогава.

 49. 49 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 597 Весело

  Случващото се е един от нагледните примери за практически неограничената власт на партийните лидери. Демокрацията (народовластието) предполага носене на отговорност на народните представители за действията си пред своите избиратели т.е. пред народа (а не пред партийните босове) и инструментът за това е мажоритарното гласуване. Другото е порнография подобна на вчерашната т.е. имитация на демокрация. Затова като чуят искания промяна към мажоритарна избирателна система сегашните партийни лидери скачат като ужилени - ще трябва да носят отговорност, с всички произтичащи от това рискове, да им изстинат сладките местенца ако се опитват да прокарват интереси различни от тези на избирателите си.

 50. 50 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Статията повтаря опорните точки на комунистите, президента и бившите десни, останали извън парламента. Истината е, че никаква служебна победа на ГЕРБ не се осигурява. Преференциите са безсмислица, която няма отношение към изборния резултат на партиите, а е средство коалиционни партньори, които не могат да се понасят и са обединани само от желанието да се намъкнат във властта, да се ритат по кокалчетата, вместо да си съгласуват кандидатите предварително. Машинното гласуване е скъп лукс, който с нищо не допринася за свободата на вота, а само създава предпоставки за манипулации чрез електронно въздействие върху машините. Гласуването по интернет е добро като идея, но явно неосъществимо на този етап, след като много развити държави се отказаха от него. Заслужава си да се помисли за гласуване по пощата, но така също ще се стимулира контролираният вот. Обикновеното мнозинство в комисиите е добро решение, за да не блокират. Няма как да фалшифицираш вот пред очите на наблюдатели от всички политически сили.

 51. 51 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  До коментар [#31] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Тролчо, такива прясно регистрирани като теб и ю-ЕС репортерчето се хвърляте на амбразурата без да мислите и успешно възпроизвеждате комунистическия патос на Работническо дело!

  Като казвам, че зорлем ще докарате БСП на власт, не вярвате!

 52. 52 Профил на Гадьо
  Гадьо
  Рейтинг: 840 Весело

  До коментар [#50] от "ambros":

  Само си пропуснал да добавиш, че и самото гласуване е ненужно и скъпо начинание. Направо може да се взимат резултатите от социологическите проучвания, но само тези които са поръчани от управляващата партия!

  Прост народ - слаба държава!
 53. 53 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Тъпите гербаджии пак се осраха брутално. Мисля, че ще загубят част от електората си, който разбира се масово гласува за тях само защото не са БСП. И все пак най-близката алтернатива, която бегло наподобява дясното си е гювеча, в който ДСБ са коалирани със зелени и леви либерали, но все пак по-добре от статуквото днес. Надявам се да влезне и някоя друга по-консервативна партия в ДБ като СДС. НФСБ би бил вариант ако Валери не си беше вкарал автогол с цялата тая история с майките.

 54. 54 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Разбесняха се милиционерите и шапкарите от ГЕРБ, по сленга ще ги разпознаеш - всички са към седемдесетака, всички са бивши членове на БКП, ползват проста кагебистка схема: "драгалевските радикални комунисти" , "пий си хапчетата" . Ползват по пет резервни профила, ама с един словоред.

  Дедо Крум
 55. 55 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3971 Неутрално

  До коментар [#43] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Ами не е хубаво да споменаваш документите на Антон Тодоров, защото нали се сещаш — шайката...

 56. 56 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 644 Весело

  До коментар [#50] от "ambros":Само си пропуснал да добавиш, че и самото гласуване е ненужно и скъпо начинание. Направо може да се взимат резултатите от социологическите проучвания, но само тези които са поръчани от управляващата партия!
  —цитат от коментар 52 на Гадьо

  А, не! Валидни ще са само социологическите проучвания на Асланов и Червен Кольо. ;-)
  Вие защо не вземете да се прегърнете с БСП и президента? И без друго една такава ... несподелена любов ви мъчи сърцата. Вече и в разсъжденията ви няма разлика.

 57. 57 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2052 Весело

  "Промените на Изборния кодекс: пишете победа и да приключваме"

  - Изпростяването на Корни и Бравопетя.

  Със здраве.

 58. 58 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 4013 Весело

  До коментар [#3] от "джендър дебне в храсталака":

  Прессъобщение на ЦИК:
  ЦИК е упълномощена да заяви, че няма да допусне фалшифициране на изборните резултати от страна на избирателите в изборния ден.

  Днес четох някъде, че като запазили състава на ЦИК, управляващите забравили да добавят изпуснатата буква "Р" в абревиатурата ѝ.
  И не е смешно, безкрайно жалко е положението с /уж/демократичното дясно управление. Факт.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 59. 59 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9050 Неутрално

  До коментар [#48] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Много са смешни герберите, като почнат да се правят на десни. Пълно при тях с милиционери и военни, Борисов с баща милиционер, той същия ,че и миналото му не е за разказване, обаче плюят ДСБ. Крадецът вика, дръжте крадеца.

 60. 60 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#52] от "Гадьо":

  някакво възражение по същество срещу аргументите на съфорумеца. използвате клишета и мантри но никой досега не е обяснил какво е лошото на тези промени в ик

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 61. 61 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3115 Неутрално

  До коментар [#16] от "zle_platen_trol":Първо, само свестни хора, в която и да е партийна листа не може да има. И затова трябва да има преференция и то с нулев праг, за да могат хората, които са си направили труда да проучат що за хора има в листите да пренаредят лисстата. А дори да допуснем, че всички в листата са свестни и почтени хора. Тогава е много възможно на неизбираемо място да е човек, който има по-добри качества за депутат (съветник) от водача.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 62. 62 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 2181 Неутрално

  Жълти жилетки БГ:
  #ненаеднокнижниците
  #ненашестапартаментчиците

  мурзилка
 63. 63 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2658 Неутрално

  До коментар [#18] от "extraCACA":

  БСП се из*ра и десебарките пак сте налазили и в есктаз консумирате изпражненията и допълвате зловонието с умнокрасивите си газове.

 64. 64 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3971 Неутрално

  Истината е, че ГЕРБ губят периферията си, а дори и сред партийните им членове има много недоволни от безобразията на политическата върхушка, от коалицията с неадекватните ОП, от реверансите към ДПС, Доган (студения резерв), Пеевски (обществените поръчки), Гергов (дупката), В.Златев, Кремъл, врътките, снижаването и шикалкавенето на Бойко по важни въпроси — поводи за разочарование сред електората на ГЕРБ колкото искаш. Затова са принудени да приемат такъв недемократичен изборен закон, само и само да не загубят изборите, и не си дават сметка, че това ще разочарова и отблъсне още техни потенциални избиратели.

 65. 65 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2710 Весело

  Трубадурите на "автентичните" в паника се опитват априори да оправдаят блестящия им провал на изборите. Вместо да изхвърлят болшевишкия нафталин от своите редици, от своето поведение и от своя манталитет и да се превърнат в симпатични, съвременни и приемливи политически играчи!
  Нищо не мога да направя- изборът е техен и трябва да го уважаваме.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на Гадьо
  Гадьо
  Рейтинг: 840 Любопитно

  До коментар [#60] от "sarunka":

  Обяснили са ви го в коментара под вашия. А вие какво хубаво виждате в това, в листите на избираеми места да се слагат само послушни на вожда хора и да нямате право на избор, кой точно да ви представлява? Или сте съгласна с аргумента на управляващите, че сте глупава и ще задраскате с един и същи номер и двете квадратчета и за това е по-добре някой друг да мисли вместо вас?

  Прост народ - слаба държава!
 68. 68 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Истината е, че ГЕРБ губят периферията си, а дори и сред партийните им членове има много недоволни от безобразията на политическата върхушка, от коалицията с неадекватните ОП, от реверансите към ДПС, Доган (студения резерв), Пеевски (обществените поръчки), Гергов (дупката), В.Златев, Кремъл, врътките, снижаването и шикалкавенето на Бойко по важни въпроси — поводи за разочарование сред електората на ГЕРБ колкото искаш. Затова са принудени да приемат такъв недемократичен изборен закон, само и само да не загубят изборите, и не си дават сметка, че това ще разочарова и отблъсне още техни потенциални избиратели.
  —цитат от коментар 64 на Fiji


  Ох, на батя "анализаторите" те… От глупав, по-глупав се сбрали и не си видят резила и позорището, до което са се докарали, ами взели да ми обясняват ние какво сме били виждали и от кого сме разочаровани. А те, милите, очаровани и пленени от простотиите на раданча, от още по-големите простотии на Атанасов и Бойкикев и понеже всичката Мара втасала при тях, тръгнали за ГЕРБ да се грижат. Трогателно просто. Затънали до шията в гюбрето, врещят като изоглавени, че някой бил пръднал и им миришело…

 69. 69 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2710 Весело

  До коментар [#61] от "Gopeто":

  "Първо, само свестни хора, в която и да е партийна листа не може да има."

  Добре, че хората имат чувство за хумор. Иначе щеше да убиеш всички партии.

 70. 70 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1058 Весело

  Да го припомня: Двама българи са на екскурзия в Египет. Разбира се, влизат и в Хеопсовата пирамида. В нея обаче е адски задух и колкото по-навътре влизат, толкова по-задушно става… Накрая единият не издържа и казва на другия: – Ох, не мога повече, много задушно тука. Айде пиши КУР и да излизаме!
  —цитат от коментар 2 на arnautsky

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  ...Или .....''Локо София'' 😃

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 71. 71 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2264 Весело

  Пиши нула евродепутата от лилавото бекапе и да седаме на резервната скамейка под опашката :)

  Кончо ще цвили от смях ПАК

  Use your Illusion
 72. 72 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1058 Весело

  Мисля, че вече на всички е ясно, че герб, бсп, разединените идиоти и дпс са едно!!!
  —цитат от коментар 4 на mitkoik


  Е...Ха...Добро утро

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 73. 73 Профил на latinicabekreten
  latinicabekreten
  Рейтинг: 235 Весело

  Нищо ново под слънцето .....или...... Всичко се връща.
  ,, (Ами тогава пишете - без избори, понеже правителството натрупа опит, и да приключваме, докара го до майтап депутат от опозицията)."
  Преди време, същата тази опозиция беше казала нещо от рода .... ,,само ние сме подготвени да ръководим" , (инпровизиран цитат).
  Искам да кажа, че всеки може да, краде (управлява), управлява (краде), както ви харесва, за мен е все едно когато е бездарно и нагло.

 74. 74 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1058 Весело

  Тъпите гербаджии пак се осраха брутално. Мисля, че ще загубят част от електората си, който разбира се масово гласува за тях само защото не са БСП. И все пак най-близката алтернатива, която бегло наподобява дясното си е гювеча, в който ДСБ са коалирани със зелени и леви либерали, но все пак по-добре от статуквото днес. Надявам се да влезне и някоя друга по-консервативна партия в ДБ като СДС. НФСБ би бил вариант ако Валери не си беше вкарал автогол с цялата тая история с майките.
  —цитат от коментар 53 на Десен


  Тцък ...
  Няма да загубят електората си ...Каквато и свинщина да направят.
  Техният ''електорат'' са ''мъртвите души'', калинките/назначени с ГЕРБава протекция/ и циганите/кебапчета , бира, суджук, 50 лева на ръка/.
  Повече от сигурен съм , че почти няма идейни привърженици на ГЕРБ ...
  Особенно ,след 10 години ГЕРБ-ави свинщини и скандали. Всичко горе-долу читаво , отдавна се е омело от ГЕРБ .Останаха клиентелистите .Толкоз.

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 75. 75 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3971 Неутрално

  До коментар [#68] от "Reporter US":

  След като си назначен за мой рецензент, кажи какви „простотии” са извършили Радан, Христо Иванов и Атанасов?

 76. 76 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#68] от "Reporter US":След като си назначен за мой рецензент, кажи какви „простотии” са извършили Радан, Христо Иванов и Атанасов?
  —цитат от коментар 75 на Fiji


  О, нямам време да пиша многотомници, сори...

 77. 77 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 781 Весело

  До коментар [#38] от "Дедо Крум":

  "За кого работи тролът Репа с това "драгалевските радикални комунисти"?
  Работи за родово-комунистическата- милиционерска дс-партия ГЕРБ.
  Пфу!"
  хахах...за кого работел колегата/да ме извинява/. Ами за мен работи ве деденце. Всеки път , когато с коментарите си ви завре на кучето у ду--то, му пращам от Линц едно облаче въздушни целувки!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 78. 78 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3971 Неутрално

  До коментар [#76] от "Reporter US":

  Един пример не можеш да дадеш, а можеш по цял ден многословно да репликираш тези, които пишат с факти, имаш време да обиждаш, да нападаш голословно и безпричинно.

 79. 79 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 459 Неутрално

  хахах...за кого работел колегата/да ме извинява/. Ами за мен работи ве деденце. Всеки път , когато с коментарите си ви завре на кучето у ду--то, му пращам от Линц едно облаче въздушни целувки!
  —цитат от коментар 77 на Реми


  Ловя ги, ловя ги ;)

 80. 80 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 909 Неутрално

  И защо поне не изчистихте списъците от мъртвите души?

 81. 81 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 781 Весело

  До коментар [#79] от "Reporter US":

  Хахах...жив и здрав! Да ги ловиш/защото ги заслужаваш/ и занапред!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 82. 82 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#76] от "Reporter US":Един пример не можеш да дадеш, а можеш по цял ден многословно да репликираш тези, които пишат с факти, имаш време да обиждаш, да нападаш голословно и безпричинно.
  —цитат от коментар 78 на Fiji


  Милата тя… Нямам никакви илюзии, но за да спазим протокола - посочи ми един ФАКТ от едно изказване на драгалевски радикален комунист специално в коментарите под този пореден покъртителен вопъл на "браво петя"? ЕДИН ФАКТ!

  Колкото до простотиите на драгалевската компартия - като започнеш от "разрешителните и лицензионните режими", "съдебната реформа", "румънският модел", "черноморската флотилия с Ердо и Румъния извън НАТО, "национализацията на пенсионните фондове", "диктатурата на Борисов" "масовите подслушвания на Цветанов"... Нали ти рекох, многотомник с простотии и свинщини. Ако включим и изявите на "евродепутата" Малинов, енциклопедия Британика ще е с по-малък обем от паноптикума на драгалевската простотия и некадърност. И тъй, чакам да ми цитираш един "факт", с който драгалевска мурзилка е подкрепила оплювателствата си срещу ГЕРБ и Борисов!

 83. 83 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 781 Весело

  И защо поне не изчистихте списъците от мъртвите души?
  —цитат от коментар 80 на truly


  Случайно да знаеш колко време ще трае подобно мероприятие? Това да не ти е да си изчистиш хола?

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 84. 84 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#77] от "Реми":

  В Линц, значи, кукувица в чуждо гнездо, снесла червени яйца на метеното.
  Репата пък изпраща въздушни плюнки в отговор. От колибата на троловете. Двамата се си лика-прилика ( както и цялата орда мръсници от родово-комунистическо- милиционерската дс- партия ГЕРБ) Вашата пламенна кемитролска любов, пренасяна по -въздушно капков път се вижда - перести ивици в небето. Звачи вие сте тази, която се хвалила гордо из целия Линц (пишеше във фейсбук) , че тестикулите на любимия ви борец срешу "драгалевската компартия", Reporter US, били половината зелени, половината червени, нещо като герберския Хемгелберт Хемпърдинк, Веско, дето изнася концерти облян в пот ( той пък , завалията, да вземе да обикаля по профсъюзи, областни управи, кметства и министерства - този да купи двеста билета, онзи да купи триста билета, добре си живее). Линц...кучка

  Дедо Крум
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#79] от "Reporter US":
  Шапкарят-трол "Reporter US" се хвали, как лови въздушно-капковите целувки на кукувицата от Линц, то затова и червено морбили плъзна из страната, дееба.

  Дедо Крум
 87. 87 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3115 Неутрално

  До коментар [#69] от "Дон Кихот": Какъв хумор, какви пет лева?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 88. 88 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2710 Весело

  До коментар [#75] от "Fiji":

  "...кажи какви „простотии” са извършили Радан, Христо Иванов и Атанасов? "

  Конкретиката на простотиите трудно се запомня, те затова и се наричат "простотии". Остава само обобщението. Виж-то се помни, особено когато се подкрепя неуморно с нови факти, които го подхранват.
  Например- вчерашното им изхвърляне по повод Венецуела си е парекселанс политическа простотия. Днес го помним, утре ще га забравим. Но от това то не престава да си бъде простотия.

 89. 89 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3971 Неутрално

  До коментар [#82] от "Reporter US":
  До коментар [#88] от "Дон Кихот":

  На това факти ли му казвате? Много сте го закъсали и не го осъзнавате. Доведохте ГЕРБ до такова падение, че БСП стана по-демократична партия от вашата. Това никоя друга „дясна” партия не го постигна, въпреки допуснати грешки.

 90. 90 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#82] от "Reporter US":

  'Ба си тъпнята!
  Не ти ли дадоха днес поничките, та си озверял от глад, бе милиционер нещастен?!

 91. 91 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 785 Гневно

  Бандитите от ОПГ (Организирана Престъпна Група) ГЕРБ няма да си отидат доброволно. И, както обикновено правят, ще фалшифицират резултатите от изборите, за да запазят властта. Единственият избор е да си отидат - както баба ми казваше - "доброзорно". Т.е., трябва да излезем на улицата и да ги изхвърлим от управлението, както през 2014 г. А Рапона би трябвало да влезе в затвора до живот, за да изгние там.

 92. 92 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#82] от "Reporter US":До коментар [#88] от "Дон Кихот":На това факти ли му казвате? Много сте го закъсали и не го осъзнавате. Доведохте ГЕРБ до такова падение, че БСП стана по-демократична партия от вашата. Това никоя друга „дясна” партия не го постигна, въпреки допуснати грешки.
  —цитат от коментар 89 на Fiji


  Другарката пак за ГЕРБ се загрижила, молим вас. Ама другарке, вие нали си имате ваша партия, даже цяла плеяда от "партийки" с по един файтон избиратели всяка - лиляви, червени, червено-зелени, джендъри, пендели, жълтопаветни трубадури с клеясали коси и всякаква друга некадърна измет - що не си гледате вашия резил, ами сте закахърили за ГЕРБ? Както споменах, ГЕРБ проблеми нямат, вие ката ден им пеете погребални псалми изпод опашката на коня. Не че нещо, ама смешничко, някак...

 93. 93 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2658 Неутрално

  До коментар [#80] от "truly":

  Вие като говорите за "мъртви души" какво точно си представяте ?. Изборните списъци се генерират автоматично от базата ЕСГРАУН за всички избор и са абсолютно актуални. И съдържат всички граждани които имат право да гласуват. Независимо дали в момента са в Америка, Европа или Турция. Как си представяте да отпишем някои си, щото не бил гласувал скоро или по някакъв друг измислен критерий. Това е тотално антиконситуционно и ще падне веднага.

 94. 94 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3971 Неутрално

  До коментар [#92] от "Reporter US":

  Защото ГЕРБ управляват, от ГЕРБ зависи какъв ни е животът, а не от ДБ. Когато ДБ са управляващи, тогава ще ги критикувам и тях. Какво е твоето оправдание, че пишеш по 100 поста на ден против ДБ? Какво те бъркат теб, как зависиш от тях? Ти и тези като теб, които досега нито един критичен пост не сте пуснали по отношение на управляващите, плюете опозиция, която дори не е в парламента, фактически си затваряте очите за това, което става около вас. А като не виждате грешките, няма как да ги осъзнаете и коригирате. ГЕРБ прави грешка след грешка и всяка една се отразява на България и на всеки един от нас: и на мен, и на теб. Мисля, че съм достатъчно ясна и нямам повече намерение да ти обяснявам, пък ти ако искаш продължавай да ме репликираш всеки път с обиди, но аз съм дотук с обясненията. Ако имаш добра воля, ще разбереш. Ако не, продължавай с личните обиди, не ми пука.

 95. 95 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  До коментар [#16] от "zle_platen_trol":

  “Ако една партия спазва политически и морални принципи и норми, то листата ѝ няма да има нужда от преподреждане.”
  ——

  +++
  Точно така! Хората “горе” знаят най-добре. И ако случайно забравят да ни кажат решението си, ще го научим от медиите. Главите на “избирателите” са само цел ... за дясната ръка при отдаването на чест.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 96. 96 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  До коментар [#10] от "samoedin":


  “Вълча глутница ! Нищо по - различно !”
  ——
  Не. Вълците не се хранят с мърша

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 97. 97 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  До коментар [#50] от "ambros":


  “Преференциите са безсмислица, която няма отношение към изборния резултат на партиите”
  ——
  Много варненци не ходят на плаж, независимо от предоставената им възможност. Крайно време е да им източим морето

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Отдавна не бях чел по-неадекватен анализ, за изводите да не говорим. Дневник не знам откъде ги изнамирате такива коментатори, но с тяхните писания се излагате вие.

 100. 100 Профил на psz58488391
  psz58488391
  Рейтинг: 249 Неутрално

  До коментар [#24] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Така, така, не заради управляващите ни комунисти, а заради журналистите!
  Де дърво де неокастрено!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK