Рязко, на 180 градуса: запазената марка на Борисов

Бойко Борисов на пресконференцията, на която беше обявено, че изборният кодекс пак ще се променя

© Юлия Лазарова

Бойко Борисов на пресконференцията, на която беше обявено, че изборният кодекс пак ще се променяОтпред стабилност, отзад стабилност, а по средата безпринципност и бакалски сметки - така може да се опишат лупингите на ГЕРБ и Борисов, които отново заложиха на запазената си марка: рязко да променят позицията си - коментира политологът Петър Чолаков за "Дойче веле"


На извънредно заседание, свикано от завърналия се от Мюнхен Бойко Борисов, ГЕРБ реши да възстанови преференциалното гласуване "по подходящ начин". Управляващата партия отстъпи и на друго искане на опозицията - ще има нов състав на ЦИК.


Вече трети мандат сме свидетели на тази тактика, която бихме могли да наречем "тангото на Борисов" - лидерът на ГЕРБ, а под неговия надзор и партията му, имат навика рязко, на 180 градуса да променят позицията си по основни политически теми.
Освен сравненията с тангото, с похвата в древногръцката трагедия deus ex machina и с реминисценциите за холивудската сценка "добро ченге-лошо ченге" аналогии могат да бъдат почерпени и от схватките между абсолютния монарх и парламента. А в случай че отчетем обичайното за Борисов театрално хокане на съгрешилите министри и депутати, не можем да пропуснем и сравнението със султана, който се прибира от странство и дисциплинира членовете на Дивана (навремето висш орган в ислямските страни) барабар с Великия везир - палави мишоци, позволили си да си поиграят в отсъствието на котарака. В "Политиката като призвание" Макс Вебер определя Дивана като един от архетипите на съвременния Министерски съвет.


Като в "Хиляда и една нощ"


Политическият пиар на премиера Борисов изглежда вдъхновен от наситената с вкус на фурми ориенталска атмосфера на "Хиляда и една нощ". Според легендата халифът Харун ал-Рашид обичал да обикаля предрешен из улиците на Багдад, за да чуе какво говорят хората ("Ал-Рашид" означава "справедлив"). По-късно лидери като бившия норвежки премиер Столтенберг (сега генерален секретар на НАТО), който се маскира като таксиметров шофьор, също използват тази идея. На Борисов обаче не му се налага да се дегизира - той открай време си гради имидж на човек от народа, който свободно се смесва с "тълпата".


В демократичната ера държавниците не се нуждаят от разходки под прикритие. Има други способи: в демократичните политически системи, поне на теория, необходимата на властниците "обратна връзка" подават медиите, социолозите, опозиционните партии и пр. В съвременна България обаче личният контакт с големеца, който накланя благосклонно глава, за да чуе тегобите на "малкия човек", си остава основен и незаменим политически инструмент. А в страна със зависими медии и исполински размери на корупцията този инструмент още повече заздравява усещането, че "нищо няма да стане", ако се търси решение на проблема в рамките на установения правов ред. Нормите са просто фасада, прикриваща всевластието на хаотичното управленско его. Не е нужно да правим далечни исторически екскурзии и археологически разкопки, за да намерим корените на тази практика. Самият Борисов признава: Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски "са ми като два университета".


Поредният троен аксел на ГЕРБ


Но да се върнем към случая с "ремонта на ремонта" на Изборния кодекс. Какъв ще бъде ефектът от поредния троен аксел на ГЕРБ? Първо, чрез кризисен пиар бе иззета неволно подадената на опозицията удобна топка. Реанимирането на преференциите отне в зародиш енергията на протестите. Обезсмислят се също евентуалното вето на президента Радев и сезирането на Конституционния съд от омбудсмана Манолова. Така ГЕРБ за сетен път осуети една застрашаваща спокойствието им криза, превръщайки я в буря в чаша вода. Не е изключено БСП отново да преглътнат гордостта си и да се върнат в пленарната зала. Социалистите трудно ще оправдаят отсъствието си само с позицията си за машинното гласуване. Предстоят важни заседания, например във връзка с обновяването на ЦИК. За илюстрация: според чл. 46 от Изборния кодекс, председателят, зам.-председателите и секретарят на ЦИК се избират от Народното събрание. Твърди се, че г-жа Нинова иска смяна на членовете на ЦИК от БСП, защото са излъчени от старото ръководство на партията.


Второ, "извъртанията" едва ли ще се отразят особено негативно на имиджа на управляващите. С признанието си, че ГЕРБ са подкрепили ДПС за промените в Изборния кодекс в името на "стабилността", г-н Цветанов допусна тежка политическа грешка. Той разкри ДПС като стожер на управлението - факт, който опозицията повтаря неуморно вече две години. В понеделник обаче "вината" за "ремонта" набързо бе прехвърлена на НФСБ, а публиката удобно забрави, че Движението е внесло промените.


Забележете коментара на председателката на парламента г-жа Караянчева: "В рамките на днешния ден това, което премиерът заяви (т.е. връщането към status quo ante по отношение на преференциите, б.а.), ще бъде изпълнено". Г-жа Караянчева чувала ли е за принципа на разделение на властите? Да, в много парламентарни републики властовият център е именно в министерския съвет. Но поне от кумова срама е добре депутатите на ГЕРБ и особено шефът на парламента да не показват на всички, че са лична собственост на партийния лидер.


В същото време от лагера на ГЕРБ вече рационализират "тангото". Според г-н Цветанов "Борисов винаги е готов да направи отстъпка, той не е авторитарен лидер като Корнелия Нинова". А председателят на правната комисия Кирилов обобщи: "ГЕРБ е народна партия и се съобразяваме с тренда". Макар вторият лупинг да беше противоположен на първия, той също бил в името на "стабилността". Изобщо: отпред стабилност, отзад стабилност, а по средата чиста проба безпринципност. И бакалски сметки.


Носталгия по силната длан на "бащицата"


В заключение: изглежда, че г-н Борисов управлява вече трети мандат не въпреки, а благодарение на своето майсторско танго. Но успехът на премиерските лупинги откроява демократичния дефицит в българската политическа култура. Три десетилетия след началото на демократичните промени, вместо да е зареден с жилави съпротивителни сили срещу аспирациите на нарцистичната личност, суверенът си остава плах поданик, изпълнен с носталгия по силната длан на "бащицата".

Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1288 Весело

  ГЕРБ-ави Палячовци ....Плюят си на суратя ,па си мислят, че дъжд ги вАли 😃

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 2. 2 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3146 Неутрално

  Пекинската патица козирува на бай Х. Няма разделение на властите.Дефицит на политическа култура.
  Ремонт на ремонта.

 3. 3 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Най ми е кеф да слушам Тома Биков.
  Вчера ми обясняваше как трябвало да се махнат преференциите защото, сега пак същият човек те светва, че трябва да се съобразят с гласа на народа.
  Безценно...
  :)

 4. 4 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 4339 Весело

  Вече трети мандат сме свидетели на тази тактика, която бихме могли да наречем "тангото на Борисов" -

  Тангото на Борисов, не не в латино ритми, а в ритмите на казачок и кючек.

 5. 5 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 232 Весело

  Това го е научил от джудото. Буташ назад, бутнатия се опълчва, ти внезапно се извърташ и лекинко го дръпваш и вече е на гърба ти. Оттам просто го трупясваш на татамито и.. Ипон.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 6. 6 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 3411 Неутрално

  И без дрогаря Ленин я караме по ленински.
  https://knizhen-pazar.net/index.php?option=add_book&id=190768&title=Крачка напред две крачки назад

 7. 7 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1040 Весело
 8. 8 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Ся, на човекът му е даден картбланш от задкулисието да стои до дупка на власт, за да може да се граби повече и да се овладява населението. Той танцува напред-назад, в зависимост от ежедневното положение, за да се чувства велик и да си мисли, че ще остане в историята. ТОВА Е - целият бантустански народ и животеците им в услуга на един нарцис и една олигархия!

 9. 9 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Запазената марка на Боко - нашият народ на това му вика "фурнаджийска лопата".

  Аз не зареждам в Лукойл.
 10. 10 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Това го е научил от джудото.
  —цитат от коментар 5 на Медиен манипулатор


  То па един джудист. Както всичко около него е бутафория, легенди и хвалипръцкане, предполагам, че реално е бил треторазряден джудист. Всъщност, не е е ли каратист?

  Уики "Бойко Борисов има специално отношение към спорта. След 1978 година е активен състезател по карате.[26] Притежател е на черен пояс 7-ми дан по карате[97][98]. Според Цончо Колев, дългогодишен треньор на националния отбор на България по карате, Борисов може да е получил черен колан за заслугите му като администратор, но не и като спортист[99]. “

 11. 11 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 551 Весело

  Яко, а! Рязко на 180 градуса и онези, дето търчат след него, започват да се спъват и търкалят :)

 12. 12 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 551 Весело

  Забележителна е и липсата на осведоменост от "политолога" Петър Чолаков, тъй като Борисов нямаше никакво отношение към преференциалния вот, което ясно и категорично заяви. А за да смениш посоката, значи преди това си имал посока някаква...

 13. 13 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Както писах преди седмица:

  Тук е така! При Буда всичко е предпоследно. Министърът на енергетиката подава оставка по съвет на "лидера", след 10 дена обявява, че остава. Министърът на инфраструктурата подава оставка по съвет на "лидера", след 10 дни става зам-министър на инфраструктурата. "Белене" се прекратява, след 4 гоини - пак започва да се "строи". Тук е така!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 14. 14 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3830 Любопитно

  а по средата безпринципност и бакалски сметки -
  ==========
  България е балканска държава, а Балканите са странноприемница на най различни Гео политически ветрове..... така че.... по нормално нещо от това няма......
  Така че, ако DW търси принципност, нека да иде в Исландия.....
  Там има само гейзери и само 5....6 слънчеви дни в годината...... там дори и природата е принципно едностранчива.....

  Bukalemun
 15. 15 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Еднокнижникът винаги си е бил такъв - стабилен в непостоянството!!!Гласоподавателите на ГЕРБ обаче, с най-жалките - ежедневно им се налага да си сменят посоката!

 16. 16 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 817 Неутрално

  ГЕРБ следват пътя на царската партия НДСВ, просто де жа вю …
  Борисов дойде да накаже БСП, да оправи нещата и България и българите да заживеят добре.
  Колкото мишока-цар-комунист направи това, толкова и Борисов.

  ГЕРБ са пред пълен и тотален погром на евро-изборите, после на местните и на парламентарните.
  Властта вече се търкаля по улиците и да идва нивият Управител на нацията в трета серия, и така докато свят светува.

  Освен ако гъбарите и гнусливите от избори, вземат па да отидат да гласуват ?!
  Как пък никой не предложи цялострна програма ...
  Само джендъри и простотии, за да се харесат на залязващите от Запад ...

  България се нуждае от изцяло нови обществени отношения, чист капитализъм.
  Който не работи, но е здрав и прави деца - няма да яде и никакви социални помощи.
  Който забремени непълнолетна - в затвора, родителите и на момчето и на момичето глобени с по 10 000 лева, спиране на помощи.

  НОИ и НЗОК никога няма да се напълнят като фондове, защото се краде в две посоки (един път от държажвата, втори път от тарикати), а се внася само от работливите.

  Мажоритарни избори, точно фиксирани мандати, без право на продължаване, ако не е избран наследник.
  Пълно и тотално унищожение и изграждане на ново на прокуратура и МВР.
  Прокуратурата да си минава в изпълнителната власт и съдебната да си остане само съдът.
  Пълна дерегулация на бизнеса ... всеки закон регулира и създава отношения на корупция, а не да решава обществени проблеми. Тук Дени белята и ГЕРБ тотално опропастиха законите.
  Референдуми до спукване.

  Ма не, джендъри, мендъри, Русия и/или САЩ, лош/добър ЕС ...

  ДСБ и онова рошаво и брадато Иванов не са алтернатива.
  Те са майцепродавци, като ГЕРБ/ДПС/БСП/Атака/ВМРО/НФСБ/Воля

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 17. 17 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Забележителна е и липсата на осведоменост от "политолога" Петър Чолаков, тъй като Борисов нямаше никакво отношение към преференциалния вот, което ясно и категорично заяви. А за да смениш посоката, значи преди това си имал посока някаква...
  —цитат от коментар 12 на cristo_n


  Да, бе - ГЕРБ е Борисов, ако не си го разбрал още!!!Каквото каже той - това става!Като секта са - надявам се да им каже скоро, че без него светът свършва и да се самогръмнат!!

 18. 18 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Не знам за вас, но аз харесвам политици и шефове които си сменят мнението. Това означава че не се мислят за велики и непогрешими и се вслушват в други мнения.

  Висша форма на мъжество е да кажеш - сбърках.

  Най-вредни и досадни са тези които дори след опитно установено грешни решения търсят доводи да останат на позицията от комплексарщина.

  Примерно Костов да излезе и каже Масовата приватизация беше грешка, или продажбата на бургаската рафинерия на Лукойл беше грешка. Ама не ще. Даже упорства че било правилно.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 19. 19 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3733 Неутрално


  "Не стреляйте в пианиста, той наистина само толкова може".
  За избирателя става дума, не за Борисов.

 20. 20 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 817 Неутрално

  [quote#10:"Дундурук"][/quote]

  Седми дан по карате (какъвто и да е стил) няма НИКОЙ и НИКОГА НЕ Е ИМАЛ в България !!!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 21. 21 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3830 Любопитно

  До коментар [#11] от "cristo_n":

  Яко, а! Рязко на 180 градуса.....
  ========
  Ами така е..... и не всеки политик по света може да си го позволи.....
  Меркел например, от събиране на бежанци не може да си вдигне главата......

  Bukalemun
 22. 22 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 403 Неутрално

  тъй като Борисов нямаше никакво отношение към преференциалния вот, което ясно и категорично заяви.
  —цитат от коментар 12 на cristo_n


  Баси, баси премиеринът! Да няма никакво отношение към един от най-важните закони в една държава - Изборен кодекс. Като е за нещо хубаво - на първа линия, като е нещо подло и мръсно - не бях аз. И зачезва все някъде.

 23. 23 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 2348 Неутрално

  Най-жалкия смешник в историята на съвременната българска политика.

 24. 24 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2434 Весело

  Според умнокрасивите пенкилери които не могат да излъчат кмет на махла Баце е зъл диктатор... понеже е диалогичен и прави отстъпки/промени.

  Конят сигурно се чуди да цвили ли, да пляска с опашка ли, възхитен от умнокрасивата 'логика'

  Use your Illusion
 25. 25 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1288 Весело

  Както писах преди седмица:Тук е така! При Буда всичко е предпоследно. Министърът на енергетиката подава оставка по съвет на "лидера", след 10 дена обявява, че остава. Министърът на инфраструктурата подава оставка по съвет на "лидера", след 10 дни става зам-министър на инфраструктурата. "Белене" се прекратява, след 4 гоини - пак започва да се "строи". Тук е така!
  —цитат от коментар 13 на majorman

  😊
  Да не забравяме и ''смертелно раненият'' Делян Добрев и просволутата му ''оставка'' , дето ГЕРБ-авото мнозинсво , я глазува ,в разрез със закона/Който ,изрично гласи, че оставка на депутат, НЕ СЕ гласува и е с незабавно действие/ 😊

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 26. 26 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Големи анализи на Бойко, голяма работа...всъщност нямаше нужда от цял "анализ", последното изречение показва идеята на автора, Бойко е "нарцис", ний "матриала" си харесваме такива и затова за други лидери и партии няма място. Само че не е така и това може да се види особено когато сегашните опоненти бяха поканени за коалиция-Радан, Христо/особено той/ и т.н. Смятам, че Кунева не е сред тях, сериозно съжалявам за нея като политик. Та да приключа накратко, препоръчвам на авторите просто да напишат на кой от евролидерите искат да прилича Бойко.

 27. 27 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3830 Любопитно

  До коментар [#22] от "Дундурук":

  Да няма никакво отношение към един от най-важните закони в една държава - Изборен кодекс.
  ========
  Изборен кодекс.....?
  Дори и в САЩ, така наречения кодекс, вече се нарушава почти ежедневно......

  Bukalemun
 28. 28 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 232 Неутрално

  До коментар [#16] от "ironhorse":

  Противоречиш си. Съгласен съм че властта в момента лесно може да бъде взета от ГЕРБ. Правилно отбелязваш обаче че няма кой. БСП не става, джендърските партии също са неспособни. Нова алтернитава няма дори и на далечния хоризонт.

  Следователно няма как ГЕРБ да претърпи разгром на изборите. Нещо повече - обречени са да ги спечелят.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 29. 29 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1288 Весело

  Големи анализи на Бойко, голяма работа...всъщност нямаше нужда от цял "анализ", последното изречение показва идеята на автора, Бойко е "нарцис" ....
  —цитат от коментар 26 на man_un


  Ха!
  Че ,е е ли?!?!
  Бай ти Х*й , е най-големият нарцис ,от времето на ''кралят -слънце'' - Луй XIV, който веднъж казал:
  - Държавата, това съм...АЗ😃

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 30. 30 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Хората ще гласуват за ГЕРБ и Борисов, защото само на тях имат доверие. А пропагандни медии като Дневник няма да успеят в плюенето си по ГЕРБ. Само увеличават подкрепата за тази партия с тяхната пропаганда

 31. 31 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Изборен кодекс.....?Дори и в САЩ, така наречения кодекс, вече се нарушава почти ежедневно......
  —цитат от коментар 27 на eti mehter


  Едно е да не можеш да го напишеш или да го напишеш с подли цели, а друго е да го нарушаваш.

 32. 32 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1288 Весело

  Според умнокрасивите пенкилери които не могат да излъчат кмет на махла Баце е зъл диктатор... понеже е диалогичен и прави отстъпки/промени.Конят сигурно се чуди да цвили ли, да пляска с опашка ли, възхитен от умнокрасивата 'логика'
  —цитат от коментар 24 на Saint of Me


  Поправка ....Бочко , не е ''диалогичен''
  Бочко ,е един невероятен пъзливец ...
  Страхливец, без чувство за собствено достойнство ...
  Само като усети дебелият край/народното недоволство/ , и се извърта ...
  Не на 180, а на 360 градуса ! 😁
  Не му е за пръв път ....

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 33. 33 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 353 Неутрално

  До коментар [#15] от "Капабланка":

  Мислиш си, че като обиждаш гласоподавателите на ГЕРБ ще ги накараш да гласуват за партията, на която симпатизираш? Получава се точно обратния ефект - затвърждава се и дори се увеличава подкрепата за ГЕРБ, защото алтернативата е пълна трагедия.

 34. 34 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1288 Весело

  Хората ще гласуват за ГЕРБ и Борисов, защото само на тях имат доверие. А пропагандни медии като Дневник няма да успеят в плюенето си по ГЕРБ. Само увеличават подкрепата за тази партия с тяхната пропаганда
  —цитат от коментар 30 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Аз лично , не познавам НИТО ЕДИН човек, който гласува за ГЕРБ ...Повтарям :
  Нито един! ...
  Обаче , малко или много съм сигурен, че де що има чиновник/чка/, назначена с протекцията на някое ГЕРБ-аво нищожество на местна почва, гласува за Шайката ...И семейството му/и/ ,освен това ...Щото, иначе ...На борсата 😃
  За циганите...То си е повече от ясно 😁 Те , следват кебапчетата/суджука/ , бирата ,и 50-те лева на ръка , осигурени от някой ''координатор'' на ГЕРБ 😃
  Та неслучайно ,хората казват :
  ГЕРБ ,са ''партията'' на Калинките и циганите ....
  ...Ти ,от коя от двете групи си?😁

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 35. 35 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 353 Неутрално

  До коментар [#34] от "onemanband":

  ти си гласуваш за БСП и си в компания, която гласува за тази мафиотска партия. Така че не се учудвам.

 36. 36 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2686 Весело

  Баце е като пумпал !

  Никой не може да го изненада изотзадзе ...

 37. 37 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1288 Весело

  ...За циганите...То си е повече от ясно 😁 Те , следват кебапчетата/суджука/ , бирата ,и 50-те лева на ръка , осигурени от някой ''координатор'' на ГЕРБ 😃
  Та неслучайно ,хората казват :
  ГЕРБ ,са ''партията'' на Калинките и циганите ....
  ...Ти ,от коя от двете групи си?😁
  —цитат от коментар 34 на onemanband


  ГЕРБ, прави ''избори'' в Столипиново ...Приятно гледане :

  https://www.youtube.com/watch?v=NxrkyW2aQ5k
  https://www.youtube.com/watch?v=U2ZlPMTvyus


  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 38. 38 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1288 Весело

  До коментар [#34] от "onemanband":ти си гласуваш за БСП и си в компания, която гласува за тази мафиотска партия. Така че не се учудвам.
  —цитат от коментар 35 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Ха! ..Кой го казва това?!?!
  Потдръжник , на БАШ Мафията ....Поклонник , на Мутра и СИКаджия 😃😃😃

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 39. 39 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3715 Неутрално

  "Три десетилетия след началото на демократичните промени, вместо да е зареден с жилави съпротивителни сили срещу аспирациите на нарцистичната личност, суверенът си остава плах поданик, изпълнен с носталгия по силната длан на "бащицата".

  Затова твърдя, че съм съгласна на 100% с едно-едничко изказване на Борисов - че "Мат`риалът е лош".
  Позволявам си да коригирам уважавания от мене Петър Чолаков - заглавието е "неточно", не е според речника на настоящия премиер, който обикновено се изразява, че е обърнал мнението си "на 360 градуса". :)))

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 40. 40 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#18] от "Медиен манипулатор":

  Да си смениш мнението...? Може. Случва се. Променят се обстоятелства или някакви причини, независещи от теб. Напълно разбираемо и приемливо... Но, да се случи един, два или три пъти. При ГЕРБ и Борисов е традиция. Което говори, че има нещо или неща, които са много сбъркани и объркани. Няма как с едни и същи доводи, да оправдаваш различни решения. И това се случва в рамките на два дена. Какво се случи за тия два дена?

  Бивш tww09306483.
 41. 41 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Забележете коментара на председателката на парламента г-жа Караянчева: "В рамките на днешния ден това, което премиерът заяви (т.е. връщането към status quo ante по отношение на преференциите, б.а.), ще бъде изпълнено".
  Изобщо: отпред стабилност, отзад стабилност, а по средата чиста проба безпринципност. И бакалски сметки.
  Тези два цитата показват защо сме в дъното на Европа. По всички позитивни критерии.

 42. 42 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#33] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  "... затвърждава се и дори се увеличава подкрепата за ГЕРБ..."!

  Съдейки по броя депутати на ГЕРБ, тренда е надолу...!

  Бивш tww09306483.
 43. 43 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 353 Неутрално

  До коментар [#42] от "tww09306483":

  Що? На партията, на която симпатизираш, какъв е тренда?

 44. 44 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#15] от "Капабланка":Мислиш си, че като обиждаш гласоподавателите на ГЕРБ ще ги накараш да гласуват за партията, на която симпатизираш? Получава се точно обратния ефект - затвърждава се и дори се увеличава подкрепата за ГЕРБ, защото алтернативата е пълна трагедия.
  —цитат от коментар 33 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Тъпи и упорити, а? Ха-ха-хаааа!

 45. 45 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2434 Весело

  До коментар [#39] от "Bramasole":

  /Затова твърдя, че съм съгласна на 100% с едно-едничко изказване на Борисов - че "Мат`риалът е лош"/

  Може ли линк към това легендарно 'изказване'? В тия модерни времена все трябва да има, те ало незнамсикой 'записвали', това би трябвало да го има щом така се казва все едно е факт.

  Че иначе излиза че се разпространяват фейкове и клевети, нека разсеем тия отровни съмнения :)

  Use your Illusion
 46. 46 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3830 Весело

  До коментар [#31] от "Дундурук":

  Едно е да не можеш да го напишеш или да го напишеш с подли цели, а друго е да го нарушаваш
  ========
  Щом нарушението е демокрация а написаното за него подлост...... да живеят жълтите жилетки.....

  Bukalemun
 47. 47 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  Днес коментирах:

  Без "разлюляване" на темата за ИК нямаше да се разголят общите интереси на костинбродските майчета и костовисти.
  С отварянето на темата за ИК застъпниците за машините, избрали Мадуро, ни направиха политически стриптийз. Същото се случи и по повод неработещите преференции.

  Още един отлюспен:
  "Проф. Михаил Константинов: Преференциите разместват едва 2% от евролистите - защо бе цялата жега?" - https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7305095
  - Гласуване с машини няма никъде в Европа. Всички опитали са се отказали.
  - Сигналът от сензорните екрани лесно се прихваща и дешифрира. Тайната на вота не е гарантирана.

 48. 48 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3715 Весело

  До коментар [#45] от "Saint of Me":

  Изказването е отпреди десет години.
  За да не Ви заболи глава /пази, Боже!/ от отровни съмнения:
  http://e-vestnik.bg/5534/цитат-в-десетката-бойко-б-в-чикаго-цига/

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 49. 49 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 855 Весело

  Дневник вече трябва да се именува "дума-2". Задачка-закачка с повишена трудност(само за напреднали). Открийте разликата:

  https://www.duma.bg/vartiopashki-n185820


  Дневник! Не си ти когато идват избори!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 50. 50 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2434 Весело

  До коментар [#48] от "Bramasole":

  Не казва такова нещо

  Use your Illusion
 51. 51 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3715 Весело

  До коментар [#50] от "Saint of Me":

  Вие прослушахте и аудиофайла ли? Защото при мене не се получава.
  Поне имате основание да ме наречете с традиционните определения.
  Приятна вечер!

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 52. 52 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 2002 Весело

  Караянчева за Пекин не е чувала, ти за разделение на властите....

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 53. 53 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#33] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Стискай палци за ниска избирателна активност, че май сте останали 10-15% макс , от съществуващата популация по тези клети земи...

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 54. 54 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  Сто и осемдесет, шейсет, трийсет - прави останалите на пистата гламави вече десет години.
  А Чолаков само търчи след него да го коментира.
  След последния "троен аксел" самозваната "демократична общност" замлъкна като кър по икиндия.

  Доброто е заразно
 55. 55 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1280 Весело

  O, sancta simplicitas! Та, значи „…изглежда, че г-н Борисов управлява вече трети мандат не въпреки, а благодарение на своето майсторско танго“. И отговорът е „Да“! Точно така е! Някои от коментаторите тук го объркаха с джудист, но Баце е каратист! Добър, лош – който иска, може да го пробва! Едно нещо обаче не можаха да разберат безкрайната редица поплювковци, които се упражняват да го изкарват „еднокнижник“, „Винету“, „мутрата-пожарникар“, „Бай Хой“, „банкянска тиква“ и ред други любвеобилни епитети. Само че, за тяхно необяснимо и продължаващо вече 10 години изумление, Баце си печели избори и продължава да докарва до неконтролируем бяс многобройните си опоненти и „доброжелатели“, трайно затънали в собствените си, неподплатени с реалност, претенции за „умни и красиви“. Народа си вика „е, ние сме пък тъпи и грозни“ и продължава да си гласува за него. Щото вече е ял умно-красивата попара, която ярки представители на това изумително ново в световната политика течение, му надробиха – хем да си във властта, хем да си опозиция, хем да искаш коалиция, хем в последния момент да се изплюеш на ръката, протегната за това! И се опитват да продължават да му я дробят въпросната попара! Примери? Ами ето – от горния материал: „Но успехът на премиерските лупинги откроява демократичния дефицит в българската политическа култура“. А-а-а-а-а, не знаех, че когато два пъти си хвърляш оставката, било „демократичен дефицит“ и проява на диктаторско поведение! И нито за момент не съм предполагал, че да ти висят стенвестници като „Прас-Прес“ на пл. Славейков, в които си представен като свиня, а ти не само че ги подминаваш, ами и не съдиш и не изпращаш авторите им в Белене, било ужасна проява на „демократичен дефицит“! Тц-тц-тц, ти да видиш! Що се отнася до това, че „суверенът си остава плах поданик, изпълнен с носталгия по силната длан на "бащицата", просто нямам думи, нямам букви, нямам и препинателни знаци да изразя неописуемото си възхищение от богатите изразни средства на аФторчето, неговата политическа проницателност, далновидност, и умение да мобилизира този „плах поданик“ да гласува за някой друг, а не за "бащицата". Аферим, бате, бравос и машалла!

 56. 56 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3334 Неутрално

  Крачка напред, две назад и няколко в страни. Политическият балет на Боко. И ГЕРБ. Единствената, строго следвана линия, е - обери каквото можеш чрез поръчки, фондове от ЕС и далавери. На всичко останало, включително и избирателите - май_ната им.

 57. 57 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#43] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Хе-хе-хе-е-е-е-е...! Класически отговор! Не е важно, че тренда на ГЕРБ е надолу... По-важен е тренда на другите партии. Това ли е вътрешното успокоение, за ГЕРБ...? :)

  Бивш tww09306483.
 58. 58 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Кога шумът стана завой на 180 гр ?!... Друго не различаваме.

 59. 59 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 2378 Весело

  а по средата безпринципност и бакалски сметки -==========България е балканска държава, а Балканите са странноприемница на най различни Гео политически ветрове..... така че.... по нормално нещо от това няма...... Така че, ако DW търси принципност, нека да иде в Исландия.....Там има само гейзери и само 5....6 слънчеви дни в годината...... там дори и природата е принципно едностранчива.....
  —цитат от коментар 14 на eti mehter


  ++++++++++++++++++++.......!!!!!!.......аааа некой си харесваме бате БОЦКО.......!!!!????.......той си е НАШ.........!!!!!......само треба де се НАУЧИ да ОТИГРАВА "ВИСОКИТЕ ТОПКИ"......!!!!????!!!!!.......кака КОРНИ му направи ПОКАЗНО на НЕГОВ ТЕРЕН........направо то РАЗГЛОБИ завалията.........ааакооо......така де човек се УЧИ цел ЖИВОТ..........сега...за СЕГА БАЦЕ нема АНАЛОГ на тая ТЕРИТОРИЯ.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 60. 60 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1288 Весело

  До коментар [#15] от "Капабланка":Мислиш си, че като обиждаш гласоподавателите на ГЕРБ ще ги накараш да гласуват за партията, на която симпатизираш? Получава се точно обратния ефект - затвърждава се и дори се увеличава подкрепата за ГЕРБ, защото алтернативата е пълна трагедия.
  —цитат от коментар 33 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Лично язе ...''гласоподавателите на ГЕРБ'', не ща и да ги помириша! 😁😁
  Щото, не са ''цвете за мирисане'' ...А пък и някои ,от по-така...Кафевичките/на цвят/ ГЕРБ-ави гласоподаватели ...Ми те ,направо си смърдят,бе !
  В буквалният смисъл на думата 🤣🤣🤣

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 61. 61 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1288 Весело

  O, sancta simplicitas! ...Някои от коментаторите тук го объркаха с джудист, но Баце е каратист! Добър, лош – който иска, може да го пробва! ....
  —цитат от коментар 55 на Santos


  🤣🤣🤣🤣
  Ми ,те...
  Вече го ''пробваха'' ,бе!
  У Симитли 😃😃😃


  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 62. 62 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8791 Неутрално

  Ако мине. Някои работи минават, защото никой не тръгва да протестира, а трябва. Всичко, което приема това НС е или, противозаконно, или противоконституционно ,или против европейските правила. Тарикатите от управляващата коалиция пробват, ако стане добре, ако не стане, измислят нещо друго, още по малоумно.

 63. 63 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  Боя се, че авторът греши в подхода си: "180 градуса", "запазена марка", "троен аксел" и пр. и пр. са все точни понятия - всички ги разбират по един и същ начин и са сравнително лесни за моделиране. Случаят с БайХой обаче е прекалено уникален, за да се сведе до известните ни понятия и системи. За действията му може да се каже, че са "ремонт на ремонта", но ако се каже, че са "разваляне на развалянето на развалянето", пак ще е вярно. Може да се каже, че е направил "троен аксел", но ако се каже, че е направил "тройно салто мортале", няма да е далече от истината.

  Въобще - ако някой успее да опише в математически модел случая на "мухата без глава", ще заслужи Нобелова награда. Но една глава, пълна с мухи без глави - как да се опише...

 64. 64 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 772 Неутрално

  До коментар [#5] от "Медиен манипулатор":

  Ами, ами! Нищо не е научил. Той си е просто един страхливец, плъх, въпреки че се прави на смел. Ненапразно навремето в карате-клуба е бил известен с прозвището "прани гащи". Когато треньорът го е канил да излезе на спаринг, винаги си е намирал някакво оправдание, за да се скатае и да не стъпи на татамито.

 65. 65 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#55] от "Santos":

  Много обширно изложение... Естествено, пропуснато е най-важното!
  Първото и основно за Борисов е, че е бил личен прислужник на Тодор Живков. Второ, генералските му пагони на пожарникар, ги осигури Доган. Трето, уж победител в изборите, а пък се е прегърнал с про-руските патриоти, тоест побеждава дотолкова, долкото да закърпи поредната измъчена коалиция. Четвърто, ГЕРБ е проект правен под индигото на НДСВ и ГЕРБ ще изчезне бавно и безславно, като НДСВ.
  Пък дали Борисов е джудист, каратист или някакъв друг, това е без никакво значение...!
  Колко още ще управлява ГЕРБ не знам. Сигурно е, че с ГЕРБ всяка година България ще е на последното място по стандарт и доходи. Тоест, приказки много, резултатите са, по-скоро символични...!

  Бивш tww09306483.
 66. 66 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Петър Чолаков политолог? Журналист? Не! Обикновен платен помиар! В статийката му няма абзац без лъжа или лъжи. Писал е онова, което зомбираните са очаквали да напише един друг зомбиран против Борисов. Впрочем, подобни примати без да осъзнават го издигнаха в култ - бил султан, цар, едноличен и какво ли не. Нещастникът Чолаков....

 67. 67 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 153 Неутрално

  Основната запазена марка на Борисов е позата 6 без 20.

 68. 68 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3240 Неутрално

  Материалът. Той е виновен. Бойко е продукт на материала. Некачествения материал, който преобладава. Процентите са спорни. Някои казват , че са 80%. Други казват , че са 100% /не народ , а мърша/.
  Всеки народ си заслужава управниците.

 69. 69 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1280 Весело

  До коментар [#68] от "tacheaux":

  Ташко, ма не си прав, да знаеш! „Некачествения материал, който преобладава“, не са 100%! Само 98,8%, душко! Другите – 1,2% - гласуват за „умните и красивите“! Но, кой знае защо, и те намаляват! Сигурно Баце ги изтребва по някакъв начин, ама това ти го казвам само на теб, пиленце, другите да не знаят! Айде сега хапченцата и в легълцето, че едни едри санитари, с една ризка с бая длъжки ръкавки, вече обикалят коридорите на лечебното ти заведение!

 70. 70 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9143 Неутрално

  Всичко тук май е ".лична собственост на партийния лидер..."

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 71. 71 Профил на jif44392826
  jif44392826
  Рейтинг: 263 Гневно

  И ако направи още едно завъртане със същите 180 градуса, то ще се върне в първоначалната позиция. И то "неусетно"...

 72. 72 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#55] от "Santos":

  „Но успехът на премиерските лупинги откроява демократичния дефицит в българската политическа култура“. А-а-а-а-а, не знаех, че когато два пъти си хвърляш оставката, било „демократичен дефицит“ и проява на диктаторско поведение! И нито за момент не съм предполагал, че да ти висят стенвестници като „Прас-Прес“ на пл. Славейков, в които си представен като свиня, а ти не само че ги подминаваш, ами и не съдиш и не изпращаш авторите им в Белене, било ужасна проява на „демократичен дефицит“! Тц-тц-тц, ти да видиш! Що се отнася до това, че „суверенът си остава плах поданик, изпълнен с носталгия по силната длан на "бащицата", просто нямам думи, нямам букви, нямам и препинателни знаци да изразя неописуемото си възхищение от богатите изразни средства на аФторчето, неговата политическа проницателност, далновидност, и умение да мобилизира този „плах поданик“ да гласува за някой друг, а не за "бащицата". Аферим, бате, бравос и машалла!"

  Евалла колега! Направо ги навря на кучето у ...задния двор. Така трябва. Логически аргументи и факти. Нищо че доста често коментираме във форум на "кривите огледала, особено що касае Борисов и ГЕРБ.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 73. 73 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 560 Неутрално

  КОГАТО НЯКОЙ ГРАЖДАНИН НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РАБОТИ ЗА ЗАПАДЕН РАБОТОДАТЕЛ, ТОЙ НАЙ-ВЕРОЯТНО Е ПОДЛАГАН НА ГОДИШЕН МЕДИЦИНСКИ ТЕСТ /+ КРЪВ И УРИНА/...

  И КОГАТО МУ НАМЕРЯТ СУБСТАНЦИЯ /коя да е от амфетамини до кока/ В КРЪВТА = КРАЙ С КАРИЕРАТА МУ НА СЛУЖИТЕЛ!!!!

  ИСКАМ БОЙКО БОРИСОВ И БАНДАТА НА ГЕРБ /ДЕПУТАТ, МИНИСТЪР, КМЕТ и т.н./ ДА МИНАТ НА ТАКИВА ТЕСТОВЕ !!!!!!!!!!! И НЕКА ПОЗНАЯ ОТ ВЕДНЪЖ = Я ОСТАНАТ 3-ма чисти, а може би НЕ???????

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
 74. 74 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  ДВ критикува Борисов. Що за лицемерие?
  Дневник продължава с хитруванията относно ГЕРБ.
  През цялото време сипе косвени (чат пат преки) критики за ГЕРБ,
  с надеждата същият този ГЕРБ да вкара във властта
  разни дневникарски десни патерици.

  Демек, хем ГЕРБ да дойде уверено на власт
  за да се закачат патериците, хем като дойде на власт да не е
  прекалено силен, и по този начин да се увеличава ролята на
  въпросните патерици.

  Ах, колко хитро!

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 75. 75 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  В личен план той си знае, ние само сме чували за ... сандъците
  На управленско ниво - три ПОЛУмандата - демек абсолютен тройкаджия
  На международната сцена - абсолютен циркаджия и простак. Резултат - няма Шенген, няма да има и еврозона.

  При нормални икономически нормативи ББ нямаше да издържи до втори полумандат.
  ОСТАВКА

 76. 76 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  До коментар [#37] от "onemanband":

  На последните парламентарни избори по данни на социологическите агенции герб са втори избор на хората с начално и основно образоавние (демек циганите) след приятелите от дпс естестествено.

 77. 77 Профил на Nada Tomba
  Nada Tomba
  Рейтинг: 336 Неутрално
 78. 78 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Тоя тъпчо дето е написал тази статия е обикновен платен тъпчо.
  Много е лесно да седиш на топло и тихо и да плюеш.
  Я кажи бе, аланкоолу, кое е по-правилното и защо!
  Кажи кой да е премиер вместо Борисов и защо.
  Има ли кой да замести ГЕРБ и Борисов в този момент и защо ?
  Платените от Москва драскачи да млъкват.

 79. 79 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  Текстът на автора е много хубав и верен - факт, вече 10 г. Борисов точно така управлява. А пък дали на мен или някой друг това му харесва или дали така е правилно в една демократична държава, е съвсем друг въпрос.
  Поне според скромното ми мнение, докато не се появи смислена, ясна и категорична алтернатива, като нищо ГЕРБ ще останат и за още един мандат.

 80. 80 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 419 Весело

  Рязко, на 180 градуса: запазената марка на Борисов?!
  - да "бочко" е майстор на тангото: едно напред и три назад"! Цар на "стабилността"!!!!

  И след като от гроб набързо са разбрали, че са се нас**ли всичко са си признали?!!!! ха-ха-ха!!!!

 81. 81 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Въпросът е КОЙ гласува за тези от ГЕРБ?
  Дори всички да гласуваме против, ББ пак ще спечели изборите.
  Десет години управляват/крадат и все всички останали са им виновни.
  А сега ББ се сети, че има и Парламент.................... 82. 82 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 382 Весело

  До коментар [#76] от "idiotstavrev":
  Ако това, което казваш е вярно, дай ми източник за да го проверя. Но ако цитираш баба Ганка ходи да ръсиш мъдрости във форума на блиц

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 83. 83 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Издебват го да иде то Европата и пробват - ако мине. После той се връща, хваща се за главата от това какви са ги надробили и нарежда да се оправят нещата. Нищо чудо, че изглежда толкова уморен напоследък. Не го защитавам, ама точно на това ми прилича ситуацията.

  http://www.youtube.com/watch?v=QuBy3BzCXwg
 84. 84 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 2348 Неутрално

  Толкова слаб политик България никога не е имала. Но не очаквайте много от човек израснал с филии с мас и учил се от Тодор Живков

 85. 85 Профил на ДядоЙоцо
  ДядоЙоцо
  Рейтинг: 225 Неутрално

  а по средата безпринципност и бакалски сметки -==========България е балканска държава, а Балканите са странноприемница на най различни Гео политически ветрове..... така че.... по нормално нещо от това няма...... Така че, ако DW търси принципност, нека да иде в Исландия.....Там има само гейзери и само 5....6 слънчеви дни в годината...... там дори и природата е принципно едностранчива.....
  —цитат от коментар 14 на eti mehter


  Я си заминавай при султана и не ръси "мозък", резняк. Манафи толкова ли няма наоколо, та да се забавляваш?

 86. 86 Профил на ДядоЙоцо
  ДядоЙоцо
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#31] от "Дундурук":Едно е да не можеш да го напишеш или да го напишеш с подли цели, а друго е да го нарушаваш========Щом нарушението е демокрация а написаното за него подлост...... да живеят жълтите жилетки.....
  —цитат от коментар 46 на eti mehter


  Марш при манафите, миризливец!

 87. 87 Профил на ДядоЙоцо
  ДядоЙоцо
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#39] от "Bramasole":/Затова твърдя, че съм съгласна на 100% с едно-едничко изказване на Борисов - че "Мат`риалът е лош"/Може ли линк към това легендарно 'изказване'? В тия модерни времена все трябва да има, те ало незнамсикой 'записвали', това би трябвало да го има щом така се казва все едно е факт.Че иначе излиза че се разпространяват фейкове и клевети, нека разсеем тия отровни съмнения :)
  —цитат от коментар 45 на Saint of Me


  Ето ти го, малоумнико! Можеш да видиш любимият си мафиот как се обяснява като пу*ка за "лошия материал" и как всеки друг му е виновен, но не и той:
  https://www.youtube.com/watch?v=T6j1AEWbjeY

 88. 88 Профил на ДядоЙоцо
  ДядоЙоцо
  Рейтинг: 225 Неутрално

  В тия модерни времена все трябва да има, те ало незнамсикой 'записвали', това би трябвало да го има щом така се казва все едно е факт.Че иначе излиза че се разпространяват фейкове и клевети, нека разсеем тия отровни съмнения :)
  —цитат от коментар 45 на Saint of Me


  Ето ти още "откровения" на безмозъчния и тъп ученик на Бае Тодор. Харесват ли ти?
  https://www.youtube.com/watch?v=j1RNF4RIB0w

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK