Защо Нинова не отиде в Мадрид. И защо я няма и в парламента

Корнелия Нинова

© Анелия Николова

Корнелия НиноваЗащо Нинова не отиде на конгреса на Партията на европейските социалисти? Имала е по-важна работа, ще кажe някой. Да, но отсъствията ѝ станаха системни. Пък и едва ли е чак толкова заета, след като спря да ходи и в парламента. Значи има друга причина - коментар на Ясен Бояджиев за "Дойче веле".


Защо лидерката на БСП не отиде на конгреса на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Мадрид? Не е длъжна, имала е по-важна работа в България, ще кажe някой. Да, но отсъствията ѝ станаха системни и сигурно не остават незабелязани сред "сестринските" партии, които разчитат една на друга за постигането на общата цел - "да променят ЕС и да изградят по-справедлива Европа". И в общата борба - "за душата на Европа". Пък и едва ли е толкова претрупана с работа тук, след като спря да посещава и Народното събрание. Тези отсъствия също станаха системни.


Първите обяснения, за които човек се сеща, са като при конгреса през декември в Лисабон - за да не я "натискат" за Истанбулската конвенция и заради отношението ѝ към председателя на ПЕС Сергей Станишев. Но едва ли е толкова просто. Конгресът в Мадрид не беше някакво рутинно събитие. Не само заради приемането на предизборния Манифест и заради началото на кампанията на Франс Тимерманс за председател на ЕК. А и заради друга, още по-важна битка (в която ПЕС и ЕНП са от едната страна на "барикадата"). От конгреса ясно си пролича, че участниците в него разбират изключителния залог на тези избори - за първи път се явява мощна сила от всякакъв род популисти, националисти и крайнодесни, която може да разруши ЕС и да постави на карта демокрацията, просперитета и мира в Европа. ПЕС осъзнава и поема своята отговорност в борбата срещу тези сили.
Което явно не важи за БСП. За това говори не само (и дори не толкова) отсъствието на лидерката ѝ от конгреса, но и очевидното му информационно неглижиране. До събота вечерта на партийния сайт нямаше нито дума за конгреса, а от появилата се тогава кратка информация не можеше да се научи нищо съществено. Още по-забавно бе отразяването в новините на партийната телевизия - няколко общи приказки за "социална Европа" и нито дума за останалото в приетия Манифест. А след това - репортаж за протест в София в подкрепа на Мадуро с посланието "Не искаме война в Латинска Америка". (А мирът в Европа?)


В обратна посока


Най-важното всъщност е, че мадридският Манифест (като се изключи социалната му част) не върши на БСП никаква работа на местна почва, даже ѝ пречи. А в ключовата за Европа битка на предстоящите избори БСП по-скоро се вписва в противниковия лагер, бори се за някаква друга "душа на Европа". Един от основните девизи в кампанията на ПЕС за изборите е "Прогресивна Европа". Онова, което БСП говори и прави тук, в много отношения сочи в точно обратната посока.


ПЕС е срещу "Европа на нациите" (отечествата), "агресивните национализми, националния егоизъм", "разрушителния популизъм", които "поставят под заплаха европейските ценности, разпалват противопоставяне, експлоатират страховете на хората и си измислят нови и нови врагове". На сайта на БСП никъде няма да намерите нито дума за националистите и популистите. Затова пък платформата ѝ настоява да се "уважава суверенитетът на държавите членки". А партийната лидерка под път и над път говори за "българщина", "род и отечество".


ПЕС е за "равни права", срещу "всяка форма на дискриминация", "насилието, основано на пола", за това "всеки човек да има право да взима решения за собственото си тяло". Срещу хомофобията и за премахване на "юридическите и обществените пречки пред ЛГБТ-хората, за да живеят свободно, равнопоставено и с уважение". Срещу "онези, които проповядват омраза и нетърпимост", срещу ксенофобията и езика на омразата, за защита на малцинствата и разнообразието. В езика и позициите на БСП дори няма да срещнете повечето от тези понятия. За разлика например от думичката "джендър", която трайно е влязла в хулиганския жаргон на омразата. И която партийната лидерка използва редовно, като парола.


В деня на откриването на конгреса в Мадрид водещите акценти на сайта на БСП гласяха: "Български учителю, не се подчинявай на МОН. Пазете децата от третия пол" и "Правителството на Борисов не се е отказало от Истанбулската конвенция". От БСП няма да чуете и дума за силно клонящата към расизъм "Концепция за интеграция на ромите". Като цяло по тези въпроси БСП и лидерката ѝ по нищо не отстъпват на националистите.


ПЕС иска Европа да е лидер "в усилията за справяне с измененията в климата", в "чистата енергия" и ВЕИ. А БСП настоява в платформата си за "нови собствени ядрени мощности". На сайта ѝ понятието "климатични промени" не се открива.


ПЕС е за "вътрешен механизъм на солидарност" и за това "Европа да управлява миграцията по достоен, справедлив и подреден начин". БСП е за миграционна политика, "съобразена с националните интереси и изисквания на държавите членки". Въобще по тази тема Българската социалистическа партия е по-скоро на страната на Орбан. За него от БСП няма да чуете лоша дума. При това не само за отношението му към миграцията, но и към гражданското общество, медиите, съдебната система. ПЕС се зарича да се бори за демокрацията като "основополагаща ценност на ЕС", да защитава "върховенството на закона във всички държави членки" и да гарантира, "че ЕС разполага с всички необходими инструменти за това". За БСП и тази тема не съществува. Партията не само мълчи за посегателствата срещу върховенството на закона в България (освен ако не става дума за някой неин депутат), но и бе съучастник в провала на съдебната реформа и в превземането на държавата и нейните институции от частни интереси.


Защо я няма и в парламента


Накрая няколко думи и за другото отсъствие. Злите езици твърдят, че социалистите напуснали парламента, за да не гласуват за Северна Македония в НАТО и да не разочароват Русия. Може и да не е така, но тази хипотеза напълно се вписва в традиционната геополитическа линия на БСП. По "руската линия" тя също е по-близо до националистите, популистите и крайнодесните, отколкото до социалистите в Европа. Дори е намерила за нужно да запише в предизборната си платформа, че подкрепя "последователно отмяната на санкциите, наложени на Руската федерация".


Самата БСП твърди, че е напуснала, за да се противопостави на задкулисието и да защити върховенството на закона. Но си мълчи за случая "Гебрев" - не само заради "руската връзка" в него, а и заради местните български интереси, хвърлили око на един бизнес и впрегнали в продължение на години всички институции на държавата за неговото задкулисно и незаконно присвояване.


Всъщност напускането на парламента е явен опит за предизвикване на нещо като "революционна ситуация". Вече пробваха през септември ("Народе, идваме!"), но не им се получи. Сега ще е същото - поради липса на основания, поради погрешна преценка на "историческия момент" и най-вече защото изобразяваното от тях ляво-дясно-националконсервативно "политическо животно" изглежда толкова неестествено и несимпатично, че малцина биха го припознали като алтернатива.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  От Масква така са наредили по петолъчката.

  The best way to predict the future is to invent it.
 2. 2 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Има един съвсем прост отговор на поставения въпрос: Корнелия Нинова отсъства от конгреса на европейските социалисти, защото ръководи руска партия, чийто дневен ред не е европейски.

 3. 3 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  Значи, "Дневник" е против Нинова, но ЗА ПЕС.

  Еретик
 4. 4 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  БКП се върна към корените си. Време е и европейските социалисти да го осъзнаят. С терористи не се преговаря.

 5. 5 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 999 Неутрално

  Тотал-Провал= К.Нинова

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 6. 6 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2314 Весело

  Нинова само материализира българската поговорка
  "нашите комунисти - най-комунисти"

  подпис
 7. 7 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 426 Весело

  дневник със станишев против корнито:))

 8. 8 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1053 Неутрално

  Значи, "Дневник" е против Нинова, но ЗА ПЕС.
  —цитат от коментар 3 на Костадин Иванов


  За "Дневник" не знам, но Дойче Веле, където Ясен Бояджиев пише статиите си, са откровено леви, ПЕСофили.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  Много лоша тактика е избрала Нинова. С нея, хем не може да свали правителството, хем не може да използва трибуната на НС, за да казва на електората, колко добри и честни са социалистите.

 10. 10 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  ПЕС си станаха като либералите, като две капки вода.
  Нинова не си пада по тези глобалистки, мултикултурни, лгбт сбирки.
  Трудно и е, но се държи още.За България това е добре, ако се пръкне още един Станишев, истанбулската конвенция ще е настолната му книга.

 11. 11 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3664 Любопитно

  Тъпото упорство и комплексарщина на Нинова ще доведат БСП да разпад!( А дай Боже)Сред европейските социалисти вече се чуват гласове на недоволство срещу дрОгарката.Още по-силни и груби са противниците и в БСП.Ината и безсилието обаче са водещи при крушовишката "мадона".Очертаващата се загуба на евроизборите ще добави и недоволството на руските тавариши....инвестирали не малка сума в предишният вот за Парламент!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 12. 12 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "От конгреса ясно си пролича, че участниците в него разбират изключителния залог на тези избори - за първи път се явява мощна сила от всякакъв род популисти, националисти и крайнодесни, която може да разруши ЕС и да постави на карта демокрацията, просперитета и мира в Европа."

  - Дойче Веле, Хохегеровци са от троянските коне в ЕС.
  Поздравете Моника... :)

 13. 13 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  От Масква така са наредили по петолъчката.
  —цитат от коментар 1 на EU defender

  Ай ся може да си има някакъв личен живот с любовник!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 14. 14 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  Хвани ПЕС, па удари Нинова, би казал тъмният балкански субект - български избирател.
  И не само би го казал, ами и ще го каже.

  Доброто е заразно
 15. 15 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Значи, "Дневник" е против Нинова, но ЗА ПЕС.
  —цитат от коментар 3 на Костадин Иванов  До коментар [#3] от "Костадин Иванов":

  Това е очевадно. Станишев ще прави коалиция с триото около Кънев и Христо Иванов. Тъкмо затова Кънев "изгуби" членството на ДСБ в ЕНП.

 16. 16 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1053 Весело

  Курни се скри, защото я е страх някой джендър да не я нафърфори. Толкова я е шубе, че не смее да си покаже носа навън от Позитано. А и в централата на БКП се разхожда с гръб долепен до стената, за всеки случай.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 17. 17 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 794 Весело

  БКП се върна към корените си. Време е и европейските социалисти да го осъзнаят. С терористи не се преговаря.
  —цитат от коментар 4 на Индиана


  Препоръчвам на собствениците на мандри да засилят охраната.

 18. 18 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Весело

  И фракцията на Корни, и извънпарламентарната фракция на БСП дружно ще подкрепят фракцията на Станишев. :) То на тях това им е играта.

  "Елена Йончева брани десните партии извън парламента
  Социалистката подкрепя "сините" за машинното гласуване", избрали Мадуро. :)

  "Ние не искаме отстъпки от ГЕРБ, а настояваме за спазване на закона. От спазването на закона интерес има не само БСП, а и тези партии, които не са представени в парламента, десните партии". Това заяви пред БСТВ говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева. /по Фактор/

 19. 19 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Съжалявам да го кажа - този автор за пореден път се плъзга по повърхността. Но от Германия толкоз може да се види.

  Основната битка на Корни не е ГЕРБ, ПЕС или национализъм. Битката е вътре в партията й. Странно (и жалко) е, че по отношение на вътрешно партийни процеси, БСП е, може би, най-демократичната парламентарно представена партия в България. И Корни, макар да изглежда суров боец, далеч не е овладяла властта. Тя има твърде много кусури и не са малко БСП функционерите, които не могат да простят или поне - не искат да й дават властта и използват кирливи ризи.

  Спечелихме битка, но не и войната!
 20. 20 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2768 Весело

  Ясно защо Нинова отсъства: тези от ПЕС са социалисти, а нашите от БКП - комунисти и
  то служещи на чужди интереси.
  Не че идеологията на ПЕС по някакъв начин ми допада, защото всичките там социални и зелени политики са за сметка на средната класа, която е натоварена с все повече и повече данъци. Като сложим и подкрепата за всякакви мигранти нищо в тяхната платформа не може да ме привлече.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 272 Неутрално

  "Защо Нинова не отиде в Мадрид. И защо я няма и в парламента"

  Защото Решетников така е наредил.

 23. 23 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Едва ли Нинова се притеснява от натиск за Истанбулската конвенция, защото има решение на КС. Що се отнася до лидера на ПЕС Сергей Станишев възможно е личностни отношения Нинова да се пречка за участието и този конгрес, но по-вероятна е причината да е друга - това да са идейни противоречия с други социалистически партии.

 24. 24 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  Нашите социалисти са чависти, а не европейци.

 25. 25 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До коментар [#21] от "Иван К.":

  Цялата коалиция ДБ е от куци коне, които отблъснаха нормалните десни избиратели и заложиха на някаква либерстка и зелена политика така и не разбрах с каква цел.

 26. 26 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1873 Разстроено

  "Европейските социалисти осъзнават отговорността си в противодействието на всякакъв род популисти, националисти и крайнодесни. "

  БСП са точно от тези популисти и националисти. Само че руски националисти.

 27. 27 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Неведоми" са пътищата на психично болната, а гафовете ù са неизследими. След изборите в БСП предстои жестока драма.

 28. 28 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 703 Гневно

  Има един съвсем прост отговор на поставения въпрос: Корнелия Нинова отсъства от конгреса на европейските социалисти, защото ръководи руска партия, чийто дневен ред не е европейски.
  —цитат от коментар 2 на авторът


  И няма нищо общо със съвременните измерения на социализма, бих добавил аз. БСП, в своята идеологическа основа, си остава партия на пещерния комунизъм, където властва омразата към всичко различно (най-вече в различното от Генералната линия на партията светоусещане). Езикът на Нинова (езикът на Партията) е христоматиен пример за език на омразата.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 29. 29 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#17:"pafaka22"][/quote]

  е те сега мандрите са тяхна собственост:)

 30. 30 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Последната седмица се чудя дали чета Дневник или в-к Дума...

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 31. 31 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Курне.л.. нин..а-мрежетникова.В България думите мрежа или решетка са еднозначни.

  Ръй! Ръй!
 32. 32 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 725 Неутрално

  ПЕС начело с бандита Гейчо – и това ако са социалисти! левичари, намигащи на путинката добронамерено, а нинова и да е там, никой не го е еня. за душата на европата се борили, за да може педалите на главите да ни се качат.

 33. 33 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3601 Неутрално

  ,,Защо Нинова не отиде в Мадрид. И защо я няма и в парламента,,

  Ми защото е в Русия

 34. 34 Профил на oxg37588250
  oxg37588250
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аз съм нелегален комунист, но силно впечатление ми прави , че пред избори всички "партии и партийни ЧЛЕНове" легално проповядват "комунистическите проповеди".
  Всичките им "идеи", идейно са насочени за "подобряване" благосъстоянието на народа!
  Всичко това е до "избора, а след изборите идеите им минават в "нелегалност" .

 35. 35 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Значи, "Дневник" е против Нинова, но ЗА ПЕС.
  —цитат от коментар 3 на Костадин Иванов


  Не е задължително. По-скоро се акцентира на противоречието, да си член на една организация, а да споделяш почти противоположни възгледи. И да, лично за мен, м/у националисти и ПЕС, вторите ми се струват по-безопасни в идеите си.

 36. 36 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 460 Гневно

  А тази гъска получава ли заплата в момента?

  Защо аз като не отида на работа 3 дни и биха ме увилнили, а тази червена паплач все още е на работа????

 37. 37 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  До коментар [#1] от "EU defender":

  Не само заради МАсква ! Просто знае да "припява " само съветски песньовки , а там се пееше "О белла , чао , чао , чао ..... , която е ПЕСЕН НА ИТАЛИАНСКИТЕ ПАРТИЗАНИ от 2 св.война ! Просто е "заварена неподготвена " от КОЙ !

 38. 38 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Защото онези от ПЕС са социалисти-по към либералите,а др.КурНелия е подгонила твърдия електорат на бобичките над 80 год-те си обичат комунизъма ,защото тогава са били млади и хубави.КурНелия си е супер капиталстка,приватизирала Техноимпекс и паричките му,но да пред бабите се прави на комуниска.

 39. 39 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Хахаха! Бесепарите да взимат пример от немските си червени събратя, така ли? Я разкажете за историческия им провал на последните избори! Най-лошият резултат до сега! Това ви е известно добте, нали? Е, и на нас ни е известно. Четива от този род не вървят. Нито в Германия, нито в БГ!

  Мърфи е оптимист!
 40. 40 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Просто вече не знам какво да мисля. НО МОГА МНОГО ДА ГОВОРЯ ПО ВЪПРОСА...

 41. 41 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 269 Весело

  Е какво да прави Нинова в Мадрид? Сер гей ще затрие ПЕС и без нейна помощ. Жалко само, че рано се изнесе от България. Можеше да докара подкрепата за БСП колкото за “ДБ”.

 42. 42 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5238 Неутрално

  От сега започнаха да вият, че ако загубят избори, то те ще са манипулирани и това го въртят като развален грамофон. Ако не махнат корни ще има още да губят.

 43. 43 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  Какви ремена доживяхме. На фона на льотчика и краварката от левия ъгъл, Станишев и Първанов изглеждат направо прилично.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 44. 44 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Има разлика между социалисти и комунисти. За това Нинова я няма, г-жа партизанката.

 45. 45 Профил на Моторист
  Моторист
  Рейтинг: 217 Весело

  Ще отиде в Мадрид...ама нанай!!!Бай Решетников после на кого ще бие яки чембери?

 46. 46 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5749 Неутрално

  Тази партия е отдавна отписана и от ПЕС.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 47. 47 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Нинова май скоро ще си 'оди домА!

 48. 48 Профил на Storm Rider
  Storm Rider
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Каква работа може да има текезесарката Курнела на конгреса на ПЕС? Нейната партия не е социалистическа и няма нищо общо с европейската демократична левица. БСП нито е българска, нито пък всъщност е партия, а ретроградна реваншистка клика, управлявана от агенти на чужда държава. "Атака" ver. 2...

 49. 49 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1446 Весело

  Попитана от джурналистки „Защо лидерката на БСП не отиде на конгреса на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Мадрид?“, баба Наста, комшийка на Курнелка в с. Крушовица отговори следното: „Ма вие у ред ли сте, бре? Как така че отиде при тоя, дека я уволни само за съмнения за корупция? Ми че тя си беше вече станàла коскоджами ти заместник-министер, па и Тхеноимпаксче си имаше! Па нема само другите да имат, я? Она да не е по-глупава? А-а-а-а-ма-ха, че оди да му прави авторитет и репутация на тоя ми ти херсонски съсел! Браво, бабина, никъде нема да одиш, оти сега те чекат избори, хем европейски! Ма вие знаете ли сега какво и е на нея на главата? Сичко живо на Позасрано се е юрнало да си турга себе си, синовете или внуците за евродупетати, че там пара пада, ей – по 16 000 евра на месец! По 156 мои пенции, а ако туриме и дедото, начи парите ни за 78 месеца! Как я мислите вие тая работа? Она че си остави питомното тука, па че иде да гони дивото у Мадрид? Па да не мислите, че они сичките са се убави около нея? Она е най-убава, ама другите завистливи и ако не тури техната унука начело на листата, като мамин Крумчо например, ми они че опищят орталъка и че сакат да я майнат, па да дойде друг, дето да им уйдисва на акъля! Дано да си остане на място, она да си е добре, па партията – кучета я яли! К‘во да искаш от стогодишна партия, ми тя по-дърта и от менека? Айде, със здраве и да пази Господ!“

 50. 50 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Ами защо пък левите политически сили в България не сформират един ляв политически проект и да изритат БСП-то от ПЕС? Има достатъчно хора с леви убеждения в България този проект да мине 4-те %.

  Тогава на БСП-то съвсем ще им лъснат червените кремълски за****и.

 51. 51 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 483 Весело

  До коментар [#49] от "Santos":
  ++++++:)))))))):)))))))))))))))):)))))))))))))))))))
  Ако не възразявате това ще си го запазя!

 52. 52 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Щото ПЕС станаха Джендър-ПЕС и ако Корни ги следва, ще прави компания на другите джендър партии у БГ -то.С нерадостните 1.52%.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 53. 53 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  ПЕС е срещу "Европа на нациите" (отечествата), "агресивните национализми, националния егоизъм", "разрушителния популизъм", които "поставят под заплаха европейските ценности, ..........Затова пък платформата ѝ настоява да се "уважава суверенитетът на държавите членки". А партийната лидерка под път и над път говори за "българщина", "род и отечество".
  Ето това вече е интересно. Десните по принцип подкрепят социализма и даже комунизъм биха подкрепили стига да е натовски и атлантически. А българщина, род и отечество са мръсни думи. Дотам се докарахме. Предателите на България станаха герои, а предателството е на чест и почит. И ко прайм сега!?

 54. 54 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  На мен ми е интересн друг въпрос..Защо Газетата взима страната на Сергей Станишев в битката със Нинова.Защо изобщо ПЕС и форумите на БСП са широко отразявани тук?!

 55. 55 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#50] от "shisharko":

  Такъв ляв политически проект има.Вие сте му фен.Или не знаете какво е ДеБъ?!И къде в политическото пространство стоят Зелени и ЛГБТи т.н.?!

 56. 56 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#25] от "pamela":

  Каква цел?!Грантова цел!?Каква друга?!

 57. 57 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#30] от "intergalactic":

  При годдини бяха нарекли Дневник точно "Думник" средни между двете.

 58. 58 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 296 Весело

  "мощна сила от всякакъв род популисти, националисти и крайнодесни"

  Мощна само в мечтите им. Мисля, че е крайно време да престанем да надценяваме тази паплач.

 59. 59 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Поредното Ясен - Ясен, дрън - дрън. Занимава си се Бояджиев с празнословие. Хм, вероятно добре еврокърънсирано.

 60. 60 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Много добър анализ. Повече такива материали в Дневник наместо напъните на авторитета от Миндя.

 61. 61 Профил на dlh48570945
  dlh48570945
  Рейтинг: 325 Неутрално

  Много е просто - ако се пренесат тенденциите от държавите в европатрламента, социалистите ги чака невиждан погром на тези избори, за какво й е на Корнелия да се асоциира с банда лузъри и джендъри? Тя си стои добре тук и ще вземе много повече. отколкто ония в своите страни, няма никаква полза да ходи да се среща с бъдещи политически трупове, включително и съргей

 62. 62 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Да вземеш страна между национал-комунистите на Нинова и меките евро-китки на Станишев е признак на непоправимо душевно разстройство. Уви, така релефно обрисувано в настоящия памфлет.

 63. 63 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  [#60:"smotlixx"]Много добър анализ. Повече такива материали в Дневник наместо напъните на авторитета от Миндя.[/quote]

  Супер анализ.
  Всеки който е с леви убеждения ще се замисли дали да гласува за Нинова или за Да България.

 64. 64 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  [#60:"smotlixx"]Много добър анализ. Повече такива материали в Дневник наместо напъните на авторитета от Миндя.[/quote]

  Супер анализ.
  Всеки който е с леви убеждения ще се замисли дали да гласува за Нинова или за Да България.

 65. 65 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Партията на Курнелия е хем "социалистическа", хем национална, т.е. националсоциалистическа и следва да ходи на други конгреси, макар и да е закъсняла с цели има-няма 80г. Издразни ме авторът, който като изброява недолюбваните от него партии ги ашладисва за крайно десни. Повечето от тях са крайно леви, каквито са нашите курнелисти, атакисти и тем подобни. Такъв е бил и идейният им другар и съюзник Хитлер.

 66. 66 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  Партията на Курнелия е хем "социалистическа", хем национална, т.е. националсоциалистическа и следва да ходи на други конгреси, макар и да е закъсняла с цели има-няма 80г. Издразни ме авторът, който като изброява недолюбваните от него партии ги ашладисва за крайно десни. Повечето от тях са крайно леви, каквито са нашите курнелисти, атакисти и тем подобни. Такъв е бил и идейният им другар и съюзник Хитлер.
  —цитат от коментар 65 на Oggie Petkov


  Дали са десни или леви е спорно, а и няма значение. Не е важно котката черна ли е, бяла ли е, а дали лови мишки ..

  Иначе леви в България са ДеБъ .. който иска евро-ляво , да гласува за тях!

 67. 67 Профил на Ерик
  Ерик
  Рейтинг: 372 Неутрално

  дебелата селянка е една злобна простакеса и крадла, добре си е намерила място при комунягите, там е сред свои

 68. 68 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Защо пие бира на Попа.

  Иван Костов е за съд!
 69. 69 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Това са генетично увредени субекти. Увредени от гена на татаро-монголите на Златната орда. Сега ще наскачат от радост покрай мечето Димитър. Сал носи армагани и инструкции от Путя. Колкото и да се преименуват, те са анти-българска партия, слуга на чужд империализъм за пари ($). 😎😔👽

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 70. 70 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 591 Неутрално

  До коментар [#31] от "Клюводървец":
  Тц, езиковедски не са... Мрежата е за цаци, а решетката за медведи, или ЗЕК-и!

 71. 71 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 700 Неутрално

  където Ясен Бояджиев пише статиите си, са откровено леви, ПЕСофили.
  —цитат от коментар 8 на majorman


  друго е да си комунист, и да се родееш с терористи и бандити.

  Българските комундери, вторично подивяли русофили нямат нищо общо с институциите на ЕС, и партията на европейските социалисти.
  Но обичат заплатите на европейските депутати.

 72. 72 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  БСП пак ще се разчекнат в старанието си да слугуват на Кремъл и същевременно да се правят че много им пука за България и за българите. Който сяда на два стола ...

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 73. 73 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2275 Неутрално

  На предсрочните избори през 2014 г. БСП спечели 15,4 % с 505 000 гласове. При твърдолинеен електорат от около 900 000. Къде отидоха тези до към 400 000 хиляди? Една част се отчаяха, че онова ръководство не взема твърда позиция за сближаване с Русия и постепенно присъединяване към евразийския съюз, или направо към руската федерация. Те виждаха в Евросъюза пречка по пътя на интеграцията и сближението с Русия. И затова не гласуваха изобщо. Друга част се преля към "патриотичните" формации, в които провидя алтернатива на общо-взето проевропейския курс на БСП тогава. В кампанията за изборите през 2017 г. новият лидер Корнелия Нинова си постави цел да върне тези 400 000 избиратели. Тя направо иззе реториката и опорните точки на "патриотите" За колониалния Европейски съюз, за "фалшивите" евроценности и пр. Мото на кампанията на Корнелия стана сакралната фраза "Не сте ни началници". В същото време копираше изцяло /може би с помощта на руски специалисти/ кампаниите на Путин. Дори се появи на предизборен митинг яхнала буен жребец. Щеше да се появи и гола до кръста върху врания жребец, както Путин, но са я възпрели, за да не отблъсне мъжката част на електората. Така или иначе Корнелия върна отчаялите се 400 хиляди избиратели. За БСП гласуваха 955 000 твърдолинейни социалисти, повярвали в антиевропейската реторика на Корнелия. Тя няма никакво желание да ги губи отново. Затова е нещо като контра на европейските социалисти, начело с лидера им Станишев. Огромната дилема е, че би трябвало той да води листата за евроизборите. Няма логика иначе. Което е кошмар за твърдите противници на Европа и може да ги откаже да идат до урните.

 74. 74 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2275 Неутрално

  Отделен въпрос е защо изобщо електоратът на БСП ще гласува на евроизборите. Какво ги мотивира? Би трябвало да има някаква заинтересованост. Има. Обаче не градивна. По руски внушения се мобилизира де що има антиевропейско из Европа, за да я взриви отвътре. В тоя смисъл един Иво Христов, който нарече българите дебили, защото неглижират Русия, е подходящ за водач на листата им. Един Симов, примерно - също. Или Елена Йончева... Симов в прав текст предупреди че БСП ще загуби, ако лидерът на евросоциалистите води листата й.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK