Тайната на ГЕРБ и БСП

Мустафа Карадайъ, Корнелия Нинова и Цветан Цветанов

© Георги Кожухаров

Мустафа Карадайъ, Корнелия Нинова и Цветан ЦветановСтане ли дума за скрити договорености с ДПС, Борисов и ГЕРБ винаги ядосано отричат. А всъщност връзките им не са тайна. Тайната е друга. И от нея се срамуват както ГЕРБ, така и БСП. Коментар на Даниел Смилов за "Дойче веле".


Ако има нещо, което Борисов и ГЕРБ винаги отричат много ядосано, това са подозренията за скрито управление с ДПС. Не е ясно обаче защо и какво точно отричат управляващите. Затова нека разгледаме различните варианти.


Вярно, невярно
Борисов и ГЕРБ може би не са съгласни, че договореностите са "скрити". Тук премиерът наистина има право, защото връзките са вече толкова видни, че няма как да минат за кой знае каква тайна. Дори БСП започнаха да ги употребяват за собствени цели: тъй като парламентарният бойкот на социалистите е до голяма степен безпричинен, те си измислиха оправдание - уж да направят ясна свързаността между ГЕРБ и ДПС. Сякаш тя не е обществено достояние и без тях.


Може би Борисов отрича изобщо да има "договорености" между него и ДПС. Това обаче не може да е вярно. Наистина, няма договор за коалиция между двете партии, но и никой не твърди такова нещо. Очевидно е обаче, че има негласно (поне от публична гледна точка) споразумение те да се подкрепят по най-ключовите въпроси:


- Данъчна политика: без ДПС настоящата данъчна политика на Борисов не би била възможна. Най-малкото плоският данък би бил отменен под натиск на "Патриотите". Същото се отнася и до пенсионната и социалната политика;


- Мерки след фалита на КТБ, съдебна реформа и антикорупционна политика: тук ГЕРБ и ДПС винаги са били заедно. И каквото и да е ставало, основната отговорност носят именно те;


- Геополитическа ориентация на страната: без ДПС управляващото мнозинство би било пряко зависимо от откровено проруските "Атака", "Воля" и ВМРО. Сам по себе си проблематичният "баланс" между ЕС, САЩ и Русия, който Борисов преследва, се дължи и на ролята на ДПС в управлението;


- Бюджет и бюджетни излишъци: В разпределението на бюджетните средства ДПС е равноправен партньор на управляващите. Така например миналата година 500 млн. лв. бяха отделени (извънредно) за хидроинженерни проекти и подобрения из страната (област, в която ДПС специализира). По принцип ДПС формално гласуват против бюджета, за да не станат "официално" управляващи. Но интересите им рядко са страдали по бюджетни съображения;


- Медийна политика: медийната империя на ДПС подкрепя безрезервно правителството. То пък я снабдява с информация, праща ѝ министри и други нотабили по студията, приема прищявките ѝ (като закона за медиите "Пеевски - Цонев");


- Съдебно-прокурорска поддръжка: различните "независими" антикорупционни агенции, прокуратурата и специализираните съдилища действат като "юмрук на партията": тежък за опонентите и трети лица, мек и гальовен за управляващата гарнитура от ГЕРБ и ДПС. В резултат от тази гальовност Владислав Горанов не е в конфликт на интереси, докато обживява апартамента на кръстника си, а и никой няма интерес да гледа как хидроинженерът Доган се преквалифицира в енергетик и купи ТЕЦ "Варна". Да не говорим за произхода на медийната империя на ДПС, връзката ѝ с КТБ и други подобни истории: те не са интересни за разследващите органи.


Този списък на съгласувани действия може да бъде продължен почти до безкрай. Но не е нужно. Нима става дума за случайни съвпадения? Дори и да няма експлицитни договорености между двете партии (разписани и скрепени с подписи), това не означава, че между тях вече не е установен обвързващ обичай (повтаряща се практика, добиваща нормативна стойност).


Дори и Борисов да приеме тази обичайно-правна връзка, той може би не е съгласен, че това съжителство е достатъчно за "общо управление". Формално управлението е на ГЕРБ и самонареклите се "Обединени патриоти" (словосъчетание, в което първата дума е невярна, а втората е спорна предвид руската нишка в "Атака"). Да, официалната коалиция е все още между ГЕРБ и "Патриотите", но тя е до голяма степен нефункционална. По много въпроси части от "Патриотите" гласуват срещу правителството, а ДПС го подкрепя. Така зад формалната фасада на коалицията лъсва гръбнакът на управляващата структура, от който ДПС е неизбежна част.


Къде е проблемът?


Изброените по-горе констатации трудно могат да бъдат отречени - фактите говорят доста гръмко. Но тук стигаме до най-важния въпрос, на който Борисов не е дал отговор: Защо ГЕРБ да не управлява с ДПС? Досега не сме чули разумно обяснение от премиера за това инатливо нежелание. За него Ахмед Доган е най-велик български политик, Делян Пеевски е просто бизнесмен, чиито медии радват душата му, Йордан Цонев е добър бюджетар и т.н. Защо да няма общо управление с ДПС, когато официалните партньори на Борисов - Сидеров, Каракачанов и Симеонов - никога не са извиквали подобни суперлативи и умиление у него? Когато сърцето ти е другаде, не е ли редно да действаш съответно?


Още по-неясна е позицията на БСП. Корнелия Нинова обвинява ГЕРБ във връзка с ДПС, но не казва какво е лошото в тази връзка. Още повече че в миналото БСП са се коалирали с движението съвсем официално. Какъв е проблемът тогава за ГЕРБ?


На фона на тази необяснимост започнаха да се промъкват "патриотарски" обяснения, според които ДПС е неудобен партньор, понеже е представител на малцинствата. Това е опасна и грешна теза - етническото представителство не е било и не бива да бъде причина за изолация на която и да е партия от управлението.


Истината е друга: и ГЕРБ, и БСП се страхуват да назоват сериозните корупционни проблеми и икономически свързаности, от които страда ДПС. И към които двете големи партии са силно съпричастни. И БСП, и ГЕРБ се ползват от медийната и прокурорско-следователска мощ на ДПС. И са подпомагали движението да я придобие и съхрани. Така те всъщност са част от установяването на един модел на управление, при който държавата и нейните служби са майка за едни и мащеха за други. Сега ГЕРБ и БСП просто си измиват с ДПС ръцете за собствения си модел на управление. Именно това е тайната, от която и двете големи партии се срамуват. Защото това е тайна не на ДПС, а най-вече тяхна. Те са допуснали нещата да стигнат дотук. И пропускът съвсем не е случаен.


Казусът с мюфтийството


Казусът със задълженията на мюфтийството демонстрира точно тази обърканост и оплетеност на отношенията етнос, религия и пари. ДПС и мюфтийството намесиха "етническия мир" като аргумент за опрощаването, "Патриотите" скочиха, задето се дават пари на мюсюлманите, а ГЕРБ, за да не бъдат обвинени в съглашение с ДПС, промениха позицията си в последния момент. Гузен негонен бяга, както се казва. В дебата се намеси и БСП - с популисткия аргумент, че вместо на мюфтийството задължения трябва да се опрощават на детски градини и болници.


По принцип държавата опрощава дългове на много организации. Или пък ги подпомага в изплащането им - и университети, и болници, да не говорим за стотиците милиони задължения на софийската топлофикация и софиянци, които страната изплаща, докато си студува. Дълговете на мюфтийството обаче станаха национален въпрос - не за друго, а заради "неизяснените и необяснени" връзки между ГЕРБ и ДПС, които всъщност са публична тайна. "Тайна", която продължава да бъде крита зад верски, етнически, геополитически и всякакви други димки. Понякога това, което е най-видно, остава най-неразбрано.

Ключови думи към статията:

Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  Даниел Смилов кой го държИ?

  кои му дава ляба така да се каже?
  това е най-важното, другото е следсвтие на това

 2. 2 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 2370 Неутрално

  Поредните краставици на търкала.

 3. 3 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  "Дойче веле" - коя олигархична група ги държи?

  на коя ясла са ДВ?

 4. 4 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 2370 Неутрално

  "Казусът със задълженията на мюфтийството демонстрира точно тази обърканост и оплетеност на отношенията етнос, религия и пари."

  Няма обърканост. ДПС се опитаха да изтъргуват добрата позиция в която ги поставиха БСП с излизането си от парламента. ГЕРБ обаче видяха че има силна реакция (нормално, не бива така да се опрощават дългове, защото всеки ще поиска) и разсрочиха задълженията на мюфтийството за десет години. А аргумента че така мюфтийството ще започна да си получава субсидията е най-смисления в цялата ситуация.

 5. 5 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 2370 Неутрално

  "Така например миналата година 500 млн. лв бяха отделени (извънредно) за хидроинженерни проекти и подобрения из страната (област, в която ДПС специализира)."

  Абсолютна спекулация и произволно твърдение. Това че Доган получи скандалния хонорар за хидроинженерство, не означава че ДПС е специализирало хидроинженерство и ще получи тия 500 милиона. Много нескопосан опит.

 6. 6 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Относно атлантическата ориентация и плоския данък няма нищо лошо.

  "The Queen Is Dead" 30 years anniversary
 7. 7 Профил на terminal velocity
  terminal velocity
  Рейтинг: 507 Неутрално

  За едно е прав Смилов - по отношение на данъците има за какво да сме блгодарни на ДПС, колко и да не е приятно за казване, без тях одавна да си ни изгърбили с 20-30% поне, ако не си на минималната заплата.

  Путин - мы верим в тебя !
 8. 8 Профил на KA2
  KA2
  Рейтинг: 3566 Неутрално

  И настана смут в политическия картел.

 9. 9 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1787 Неутрално

  Пълна бъркотия ...

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 10. 10 Профил на KA2
  KA2
  Рейтинг: 3566 Неутрално

  До коментар [#9] от "neut":

  Ифандиев казваше:Рапсодия в тъжно!

 11. 11 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  До коментар [#8] от "KA2":

  "Който е влязъл в открити взаимоотношения - коалиционни или просто политически с ДПС - не е прокопсал "! Всички сме съгласни ! Но защо толкова много "страдат " БСП и Смилов ! Дори и да е така , би трябвало да ЛИКУВАТ ! Така просто се ВИЖДА КРАЯТ НА "ОМРАЗНИЯ " ГЕРБ !!!!

 12. 12 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 2987 Весело

  Хехе, герберягите ша почупат ръцете и клавиатурите...Нема такава жалка история...

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 13. 13 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9043 Неутрално

  " Понякога това, което е най-видно, остава най-неразбрано."
  За щастие, на много хора вече им се отварят очите. Нищо няма да остане скрито и неразбрано.

 14. 14 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  Добре е когато се оспорват тези на автора или някой от пишещите, да има конкретни аргументи, в противен случай подобни изказвания звучат като лозунги на футболни фенове.
  Неприятна картина ни обрисува Смилов, ама вместо да крякаме, че Дойче веле била лоша, не е ли по-добре да кажем кое ( ако има такова) не е истина.
  Пеевски е най-невинния човек. По срутването на КТБ, ДПС и Пеевски нямат участие. Доган не е "купил" ( май откраднъл е по точна дума) ТЕЦ Варна и прокуратурата не си затваря очите, а държавата гузно мълчи. В парламента Данчо Ментата и Ко си разиграват коня и в съавторство с Пеевски творят закони, а парламентарната група на ГЕРБ ги приема. Кое не е вярно?

 15. 15 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2566 Неутрално

  Уж на БСП и ГЕРБ, пък четем за ДПС. А всъщност е ясно, че БокУ пуска файди и на БСП, на една определена част, Герговско-Овч., да я нарека. Тези дето са за коалиция с него. Вчера посочих, че синът на Славчо Велков е шеф на НДК, знаем че .Овч е съветник на Баце по енергийните далавери. А колко още има, един господ знае. Той комунизма се предава като СПИН.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 16. 16 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 1394 Весело

  И настана смут в политическия картел.
  —цитат от коментар 8 на KA2


  Отдавна има смут в умнокрасивите ви главици.

 17. 17 Профил на tww09306483
  tww09306483
  Рейтинг: 4134 Неутрално

  "... Но тук стигаме до най-важния въпрос, на който Борисов не е дал отговор: Защо ГЕРБ да не управлява с ДПС? ..."!

  Спокойно. Всяко нещо, с времето си...! Един ден ще осъмнем, с "експертен" кабинет съставен с гласовете на ГЕРБ и ДПС. :)))

  Социалистът християнин е по-страшен от социалиста безбожник...! / Ф.М. Достоевски
 18. 18 Профил на anticomunist
  anticomunist
  Рейтинг: 661 Гневно

  Абе цял свят знае че са от едно котило,и играят играта на добрия и лошия полицаи,само българите още се чудят,проблема е че така окупираха и корумпираха всичко че връщане назад няма,просто ги изтървахме на времето и сега е почти невъзможно да се оттървем от тях,
  запомнете БОЛшЕВИК НЯМА НАЦИОНАЛНОСТ И ДЪРЖАВА.

 19. 19 Профил на джендър дебне в храсталака
  джендър дебне в храсталака
  Рейтинг: 3144 Неутрално

  Бай Х го е срам ,че зависи от Доган сопола .Лично!

 20. 20 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  Когато ханъмата свали СУ шката , цялото ДПС гони лидера си с тояги до турското посолство , защото подкрепи ханъмата .....та тук е разковничето на партийната любов

 21. 21 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 3115 Неутрално

  Вярно, невярно
  - Данъчна политика: - вярно.
  - Мерки след фалита на КТБ - вярно!
  - Геополитическа ориентация на страната: ГЕРБ и ДПС заедно за НАТО и ЕС
  ...

  Даниел Смилов като "авторитет" на Дойче Веле.

  Едни и същи сте. :) И Станишев, и Малинов. :)

  Муравей Радев:
  "В заключение, винаги съм застъпвал тезата, че КТБ можеше и трябваше да бъде спасена. И ако бяхме го направили щяхме да платим няколко пъти по-малко. КТБ е уникално явление. Явление с две лица.

  Едното е банка, другото – пирамида

  В банката парите са на населението, бизнеса и държавните институции. Те трябваше да бъдат спасени, а пирамидата решително и безкомпромисно разградена. Сега, след принудителния фалит, потънаха и двете. Парите загубихме, а порочните връзки между пари и власт създали пирамидата се заметоха. И ако за създаването на този двулик конгломерат с право можем да виним собствениците и ръководството на банката, ведно с политическата класа и държавните институции, то за недомисления фалит основната вина носят управляващите по това време БСП, видно по безспорен начин от публикуваната стенограма. "
  https://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/vtorata-stenograma-za-ktb-ili-kak-bsp-otnovo-spasi-bednite-balgari

  Най-путинките са от фракцията на Корни и извънпарламентарните им "десни" партньори.

  "Пошло и плитко, Елена Йончева!"

  Пошло и плитко, Моника Нохегерова. :)

 22. 22 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 3115 Весело

  Даниел Смилов кой го държИ?кои му дава ляба така да се каже?това е най-важното, другото е следсвтие на това
  —цитат от коментар 1 на WWW  До коментар [#1] от "WWW"

  -Моника Хохегерова разпореди сега такива да въртят брадвата на съсела.

  "Гласувате за Борисов, получавате Костов"

 23. 23 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 3115 Любопитно

  "Дойче веле" - коя олигархична група ги държи?на коя ясла са ДВ?
  —цитат от коментар 3 на WWW  До коментар [#3] от "WWW":

  - Дали не е групата на Марти Хохегеров?

 24. 24 Профил на KA2
  KA2
  Рейтинг: 3566 Неутрално

  До коментар [#16] от "Боби Бобев":

  По-добре богат красив и умен , отколкото беден грозен и глупав.

 25. 25 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 1414 Весело

  А ся де,кой пак сра в гащите на гербавите?

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 26. 26 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 3115 Весело

  "Така например миналата година 500 млн. лв бяха отделени (извънредно) за хидроинженерни проекти и подобрения из страната (област, в която ДПС специализира)."Абсолютна спекулация и произволно твърдение. Това че Доган получи скандалния хонорар за хидроинженерство, не означава че ДПС е специализирало хидроинженерство и ще получи тия 500 милиона. Много нескопосан опит.
  —цитат от коментар 5 на Jumbo Jet  До коментар [#5] от "Jumbo Jet":

  Хидроинженера е един:

  „Плевнелиев: Медиите ни са завладени с парите от Цанков камък
  Шефът на новините по най-гледаната телевизия се определя от златната акция на г-н Красимир Гергов, казал ексамерикански посланик на бившия ни президент…“
  https://fakti.bg/bulgaria/336566-plevneliev-mediite-ni-sa-zavladeni-s-parite-ot-cankov-kamak

  Един е и отлюспеният от всички комунета Президент Плевнелиев!

 27. 27 Профил на jobssboj
  jobssboj
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  Всичките бг политикани са поставени лица. Те едва ли си избират сами дори помощниците. Държат ги с крадени офшорни сметки или с персонални тайни ( затова % на гейове и други хора с очевадни психически отклонения сед политиканите е доста по -висок от процента в цялото население ). Накратко поставени лица които имат сериозни причини да крият нещо. Така като са ги хванали за топките ги промотират по телевизиите си за да ги продадат на електората а после който и да спечели - все тая защото прави каквото му кажат иначе отива на боклука.

 28. 28 Профил на Медиен манипулатор
  Медиен манипулатор
  Рейтинг: 1920 Неутрално

  Аналитичните напъни на един плосък мозък.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 29. 29 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  За едно е прав Смилов - по отношение на данъците има за какво да сме блгодарни на ДПС, колко и да не е приятно за казване, без тях одавна да си ни изгърбили с 20-30% поне, ако не си на минималната заплата.
  —цитат от коментар 7 на terminal velocity


  По-тъжно е и това, че без ДПС съвсем да сме под руско влияние!Но не защото ДПС е голям европеец, а защото от там идват средствата, чрез които забогатява!

  Реално - вече повече от десет години, неизменно на власт са ДПС!

 30. 30 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 1394 Весело

  До коментар [#16] от "Боби Бобев":По-добре богат красив и умен , отколкото беден грозен и глупав.
  —цитат от коментар 24 на KA2


  Така ли? :)
  А ти от кои си?
  Пхахах!

 31. 31 Профил на nmn58592067
  nmn58592067
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Смилов,
  защо лъжеш, че Корнелия Нинова обвинява ГЕРБ във връзка с ДПС? Тя само каза, че има коалиция между Герб и ДПС. Не ги обвинява, защото няма нищо лошо две европейски партии да са в коалиция.

 32. 32 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Брееееей ... много Гербаджия, много акъл на куп в тези днешни коментари.
  Всички ли сте на работа днес, бе? Да не пропадне "кворума" на форума, ли?
  Аз, само леееко да ви освежа ви пускам те тоя тук линк.
  После чакам да ме залеете с говна.

  https://www.alarmanews.com/ружа-игнатова-проговори-за-ареста-на-б/

 33. 33 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 3115 Весело

  "Стане ли дума за скрити договорености с ДПС",
  фракцията на Корни е по-добра от агитпропа на Дойче Веле, Дневник и целия СИБ вероятно, както и от Смилов , Дайнов, Петя и т.н.
  Причината - БСП не прави завой, а кротко си чува техните проценти на Иво Христов.
  Дневник и почти целия СИБ, воглаве със Сашо от Мулти, правят завой със свистене на гуми и търсят техните си Ивохристови проценти.

  А дано, ама надали...

 34. 34 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 2934 Весело

  Прочетох първите редове и веднага помислих заради дразнещия стил - Смилов! Погледнах горе кой е авторът - Смилов! И бях дотам с четенето.

 35. 35 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3760 Весело

  Тайната любов затова е тайна, защото е нередна — винаги има някакви норми, които са нарушени. И нищо, че цялото село знае за порочната връзка, двамата грешници продължават да се правят, че нищо не ги свързва. И ще продължават да се преструват, докато селото шушука само зад гърба им, а не се изправи открито и да ги заклейми в лицето, и да ги изгони от селото.

 36. 36 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 652 Весело

  Поредния бъркоч, made by Smilov! Покрай неща, които не могат да бъдат оспорени, като данъчната политика и геополитическа ориентация на страната, които всеки нормален човек (а не лилав кьопек под опашката на коня) одобрява, се промъкват типичните за аФторчето изкорубени манипулациики като „И БСП, и ГЕРБ се ползват от медийната и прокурорско-следователска мощ на ДПС“, като велемъдро допълва, за двоен дикиш – по-здраво да държи, че „са подпомагали движението да я придобие и съхрани“. Ама веднага ти повярвахме, пиленце златно! Значи „И БСП, и ГЕРБ“ са решили или не са забелязали, че „прокурорско-следователска мощ“ не им трябва, щото, нали, са много силни, умни и красиви и са я харизали на ДПС, че даже и „са подпомагали движението да я придобие и съхрани“. Вай, какъв пропуск, какво недоглеждане! Пък и за теб разделение на трите власти е само теория, нали? Ако искаш да ни кажеш, че ДПС са най-ачигьоз от всички, кажи го направо! Ако искаш да ни кажеш, че „И БСП, и ГЕРБ“ са заухави шлякатарници, що се притесняваш, ми не го обявиш на всеослушание? Или чакаш наистина да ти повярваме, че двете големи партии са пропуснали тази възможност – да имат „прокурорско-следователска мощ“ - и „са подпомагали“ ДПС да си създаде възможност да им се меси в работата, да ги притиска, да им образува следствени действия, да ги обвинява, да ги съди и т. н.? Хайде сега, понеже си толкова отворен (откъм долната част на гърба), вземи да ни обясниш, с думи прости, като от теб, като как, аджеба, е станало това подпомагане на движението да я придобие и съхрани тая пуста прокурорско-следователска мощ! Давай, почвай да бършеш очилцата и да ни спуснеш велемъдрите си слова, че ние съвсем се сащисахме – също като цар Радана, след като Ристе му се изплю на ръчичката, протегната за коалиция!

 37. 37 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3760 Неутрално

  До коментар [#32] от "Косьо Генчев":

  Това или е фейк нюз, или тази Ружа наистина е толкова тъпа, колкото подсказва външността ѝ. Защото Бойко и Цецо не са вчерашни (случайни мошеници), за да правят такива елементарни договорки.

 38. 38 Профил на nmn58592067
  nmn58592067
  Рейтинг: 768 Неутрално  А ти мислиш ли, че може да се вярва на тези от „Аларма нюз“?

 39. 39 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1215 Весело

  До коментар [#37] от "Fiji":


  До коментар [#38] от "nmn58592067":

  Този Косьо да беше ни пуснал нещо от Дума,а не тая лакардия.

 40. 40 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Тайната на ГЕРБ и БСП, и на Дойче веле е ДС...
  И шефката на българската редакция на Дойче веле в момента прекрасно знае това...
  Ако някой се чуди - в Уикипедия пише какво е работил резидентът на КГБ Аркадий Ваксберг в България...

 41. 41 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#32] от "Косьо Генчев":

  щом четеш и вярваш на това, ти отдавна си много дълбоко в канализацията - няма нужда никой с нищо да те залива...

 42. 42 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 423 Неутрално

  България е държава, превзета от олигархични интереси, с концентрация на политическата и икономическата власт в ръцете на ограничена група хора, която упражнява влиянието си върху парламента, правителството, политическите партии, публичната администрация, полицията, съдебната система и масмедиите". Една ничия територия с нефункционираща демокрация и опортюнистична олигархия - какъв благоприятен терен за руската офанзива! Политическият инструмент на олигархичната върхушка може да се оприличи с монета - от едната страна е ГЕРБ, от другата БСП а по средата ДПС. Политическите патерици са временно явление за заблуда на шараните и мишоците.

 43. 43 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 5148 Неутрално

  Смилов откри топлата вода...

 44. 44 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 5148 Неутрално

  До коментар [#24] от "KA2":

  Все преходни неща... като градската десница...

 45. 45 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 5148 Неутрално

  До коментар [#35] от "Fiji":

  Ще ти се кат Ромео и Жулиета, ама нямааааа.... капулети и монтеки отдавна са се разбрали...

 46. 46 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 3480 Неутрално

  Тук автора нещо се е объркал.

  ..............без ДПС управляващото мнозинство би било пряко зависимо от откровено проруските "Атака", "Воля" и ВМРО...............

  ДСигурност-КГБ-дпс-оод. Пряка е връзката между дпс-оод и Кремъл.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 47. 47 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3760 Неутрално

  До коментар [#45] от "Велков":

  Едуард 8-ми и Уолис. Как може да загубиш властта, заради тайната забранена любов.

 48. 48 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  Какво налага да се препечатват статии от “медии” като ПИК и Дойче веле!?

 49. 49 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 3480 Неутрално

  Намерих и напълно откачена теза.

  ...............ДПС е неудобен партньор, понеже е представител на малцинствата. Това е опасна и грешна теза - етническото представителство не е било и не бива да бъде причина за изолация на която и да е партия от управлението..............

  дпс-оод е лявото крило на ДСИгурност бе авторе.

  Това не го знаеш или те ти е ясно?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 50. 50 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 3480 Неутрално

  До коментар [#48] от "svoboden":

  Дупката в инфото за Русия.
  Просто днес Путаран още не е направил някоя простотия или не се знае, че я е направил.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 51. 51 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 3480 Неутрално

  До коментар [#45] от "Велков":

  Големите се разбраха....това го знаем, както и факта, че ти си мислиш, че Русия е сред големите.

  Наивитет или мечта. И в двата случая е тотално глупава тази ти мечта Велков.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 52. 52 Профил на О, ко ма напрай!
  О, ко ма напрай!
  Рейтинг: 2506 Неутрално
 53. 53 Профил на Petar Ganchev
  Petar Ganchev
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Само какво заглавие вижте!!!!!...Колко непринудено написано но тъпаци останаха само в герб и тази миризлива статия си губи целта.....каквото и да се опитват да обесняват тези платени драскачи на ЕНП нищо не може да се завоалира!!!!...Това е .....ГЕРБ и ДПС са в коалиция и не от вчера....да ви е честито!!!!!...Сега се чудя какво ще кажат онези менетчии от ГРОБ....всички помнят какво говореха за БСП и ДПС

 54. 54 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 3063 Разстроено

  До коментар [#18] от "anticomunist":

  . . . . . . . . . . ... ... . . . . . .,запомнете БОЛшЕВИК НЯМА НАЦИОНАЛНОСТ И ДЪРЖАВА.
  —цитат от коментар 18 на anticomunist


  И още нещо много важно
  е нужно да се знае и да се помни :

  Болшевизма като идеологическо учение
  НЕ Е приоритет само на комунистическите партии ! ! !

  Среща се, и в някои десни и в някои център партии !
  Много зависи от лидера на партията ! ! !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 55. 55 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 5148 Неутрално

  До коментар [#54] от "Чардо":

  Абсолютно===
  Латентните комунисти харесват Бойко неосъзнато===
  кокошкари сър===

 56. 56 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4048 Неутрално

  Смилов откри топлата вода...
  —цитат от коментар 43 на Велков


  Смилов казва отдавна известната истина , че БСП+ГЕРБ=БКП

 57. 57 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#37] от "Fiji":
  До коментар [#38] от "nmn58592067":
  До коментар [#39] от "gobay":
  До коментар [#41] от "Джони Глупавия":

  Бях написал: "Брееееей ... много Гербаджия ..... Аз, само леееко да ви освежа ви пускам те тоя тук линк ...."

  Кълвете на тебешир, братя!

 58. 58 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1215 Весело

  До коментар [#57] от "Косьо Генчев":

  Оправданието е като задника!Под ръка е и мирише!
  За твоето оправдание става другарю Генчев.Чети си глупостите и не ги пробутвай във форума на Дневник.

 59. 59 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 12191 Весело

  Хубав коментар :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 60. 60 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Защо ДПС бе, нали имаше скрита връзка с БСП? Аз тъкмо се нагласих и сега..

  dame
 61. 61 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3760 Весело

  До коментар [#57] от "Косьо Генчев":

  Ха-ха! Само гербаджия не ме бяха наричали, а и те ще се обидят, че ме слагаш в тяхната компания.

 62. 62 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 518 Неутрално

  или тази Ружа наистина е толкова тъпа, колкото подсказва външността ѝ. Защото Бойко и Цецо не са вчерашни (случайни мошеници), за да правят такива елементарни договорки.
  —цитат от коментар 37 на Fiji


  другарката доктор Ружа играеше с другарката другарка на другара Борисов, Цветанка Карагьозова

  яж бахур
 63. 63 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 518 Неутрално


  https://www.alarmanews.com/ружа-игнатова-проговори-за-ареста-на-б/

  —цитат от коментар 32 на Косьо Генчев


  А ти мислиш ли, че може да се вярва на тези от „Аларма нюз“?
  —цитат от коментар 38 на nmn58592067


  мне, обаче

  другарката доктор Ружа играеше с другарката другарка на другара Борисов, Цветанка Карагьозова
  —цитат от коментар 62 на Моа Преател Тайпи


  яж бахур
 64. 64 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До коментар [#54] от "Чардо":

  https://image.prntscr.com/image/0Z4y72ZJTd22vQkhUMvOeA.png

  ОБРАЗОВАЙ СЕ!!!

  ПРЕОСМИСЛИ ВАКСИНИТЕ!!!"

  --Деница Панайотова, ГЕРБ, шеф "разпореждане с общинска собственост"

  яж бахур
 65. 65 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Положението е безнадеждно, дами и господа!

 66. 66 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 4139 Неутрално

  До коментар [#14] от "tsvetko_51":

  Смилов пише такива глупости,та е трудно да се дадат антидоводи!Най-комичното е,че лолявците(които си държаха парите в КТБ)и БСП,които са били винаги в коалиция с ДПС,когато управляват,са тръгнали да пришиват ДПС на друг.ДВ не го и киментирам-по-лява медия в Германив няма.

 67. 67 Профил на zhoo
  zhoo
  Рейтинг: 113 Неутрално

  До коментар [#56] от "tacheaux":
  БСП+ГЕРБ+ДПС+Атака+.........=БКП+ДС+деривати, има ли БГ политическа формация, която да не зачената, превзета или унищожена друго яче?

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  Защо трябва да ни занимавате с високата “журналистиса” на Дойче веле!?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK