Все още се чака да съзрее лидерство в демократичната общност

Символът на СДС преди 30 години

© Юлия Лазарова

Символът на СДС преди 30 годиниВчера ми се наложи да публикувам двата текста по-долу един след друг, защото ми бе директно заявено, че с първия текст публикувам фалшиви новини и практикувам интелектуална непочтеност (текстовете са за решението на ГЕРБ и СДС да участват заедно на евроизборите и за неуспешните преговори между СДС и "Демократична България" и са във "Фейсбук" - бел. ред.). Коментирам политически събития от 30 години. С позициите, които заемам, съм се противопоставял на десетки, сигурно стотици политически фигури и институционални представители.


Подобни претенции като вчерашните през цялото това време съм получавал само от представители на бившите демократични сили и техните остатъчни фракции. По ирония на съдбата през цялото това време съм гласувал предимно или изцяло само за тях. Грешката, която заедно с мнозина мои колеги редовно съм допускал, е, че съм спестявал на тези хора и партии истината за тяхното поведение и за техните провали. Спестявал съм я от неудобство, от съображения "да не клатим лодката" преди поредните избори и т.н.


Грешката е системна, а последиците й - необратими. Нарцистичният светоглед, който отгледахме у СДС и неговите производни след 1990 г. доведе до поредицата тежки разгроми, които демократичната общност претърпя през целия този период от три десетилетия. По повод на конкретния случай, нека кажа още нещо - нито една от двете страни в преговорите - СДС и "Демократична България", не намери за необходимо да излезе с два реда публично становище за това как са протекли преговорите, какви позиции е заела всяка от страните, защо не са постигнали споразумение. Липсата на подобна информация изпрати мен и всички мои колеги на "разузнаване" - както обикновено, от ухо на ухо да разберем какво се е случило.
Нарцисизмът е полезно състояние на самооценка и самочувствие в изкуството, във философията и - донякъде - в бизнеса. В политиката той е пагубен. Защото, вглеждайки се с удоволствие в себе си, ти забравяш, че работата ти е да се вглеждаш в другите, да ги разбираш и да ги привличаш към своята кауза. По въпроса може да се каже още много.
Но това е достатъчно. Твърде дълго продължи чакането за политическо съзряване на лидерството в българската демократична общност. Чакането продължава.
...
1.СДС можеше да бъде част от коалиция с "Демократична България",
ако беше постигнато споразумение за предоставяне на третото място в листата и за споменаване на СДС в названието на коалицията. Чисто технически това би могло да се окаже от решаващо значение за това т.нар. "традиционна" или "градска" десница да достигне границата от 5,83 на сто на 26 май. За съжаление названието "традиционна - градска десница" остана почти единственото общо между партиите, наследили демократичнит е сили от миналото.


Политическа общност от миналото и почти нищо общо в настоящето - това се оказва резултатът от поредния опит за механично обединение "вдясно". Днес на подобно обединение пречи не само пълното отчуждение между "старите десни", но и появата на нови формации, които не се обвързват с ничие наследство - "Зелените" и "Да, България".


Има логика в това безкомпромисно прозападните, евроатлантически наследници на демократичните сили от миналото да бъдат отново заедно, за да се противопоставят категорично на поредното нагло подчиняване на България на Москва.


Стратегията "Решетников" се оказва доста успешна


- тя не само постави руски марионетки в най-важните държавни институции и в почти всички политически партии, но успя да генерира пораженчески консенсус сред власт и опозиция към ключови позиции на солидарност с евроатлантическите партньори по отношение на руската агресия спрямо (Източна) Европа.


За съжаление твърдата прозападна, евроатлантическа позиция се оказва твърде недостатъчна, за да генерира съгласие сред останалите миниатюрни наследници на демократичните сили, които успяха да осигурят българското членство в НАТО и ЕС. Недостатъчна се оказа и спешната необходимост от създаване на що-годе значима политическа сила, която последователно да провежда антикорупционна политика и политика за цялостно реформиране на институциите на държавата.


На едни не им стигна прагматизъм,
а на други - мотивация за принципно поведение


ГЕРБ получи благоприятна възможност да се обозначи като обединителен център на дясното. Извън ГЕРБ, СДС и - може би - някои други, макар и миниатюрни "десни" остават партиите от "Демократична България", на които много по-лесно ще им бъде залепена идентификацията либерални - дори и ляволиберални. За съжаление "консервативното" - каквото и да означава то - трудно ще процъфтява на фона на толкова анемично "либерално".


Лявото и дясното, консервативното и либералното - това са важни разграничители и дефиниции за политика. Но в тази конфигурация се размива най-важният за България днес политически разграничител - твърда подкрепа за националния суверенитет срещу арогантната инвазия на Москва и компромисно обслужване на евразийската наглост на българска почва.
...


2. Получих силни протести


Получих силни протести от страна на "Демократична България" (ДБ), че съм представил проблема за третото място в листата и включването на абревиатурата СДС в названието на коалицията като причина за неуспеха на преговорите между ДБ и СДС. Според представителите на ДБ причините за провала в преговорите са две. Първо - условието на СДС договарянето за коалиция да бъде дългосрочно, за няколко изборни цикъла напред. Това е провокирало отговора на ДБ, че при дългосрочно сътрудничество отношението към ГЕРБ и властта е от ключово значение - СДС против ГЕРБ ли са, в опозиция на ГЕРБ ли са (подобно на ДБ) или не? СДС не е дал отговор на този въпрос. Второ, според високопоставени представители на ДБ СДС е водил преговорите с тях формално - на практика според тях СДС се е договорил с ГЕРБ доста време преди преговорите с ДБ за рамката на споразумението, което Бойко Борисов огласи. Ако е така - не ме учудва. СДС е на практика тясно зависим от ГЕРБ още от 2011 г. - процес на зависимост, който се засили при председателството на Божидар Лукарски и очевидно продължава и днес.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (83)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3415 Весело

  Харесва ми изразът "миниатюрни наследници"

  Еретик
 2. 2 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  Ами ще се чака, но дали ще се дочака? :))

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 3. 3 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Решетников виновен, че умнокрасивите отново са под опашката на коня. На кривата ракета .....

 4. 4 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Минчев, имаче наблюдател с талант, започна все по лошо и по лошо да пише. Очевидно има някакво всеобщо правило, че продал ли си си съвестта за пари и грантове, рухването на таланти и умения е неминуемо.

 5. 5 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  До коментар [#4] от "von_seeckt":

  Това е абсолютно вярно!

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 6. 6 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1380 Весело

  Минчев, няма какво да чакаш „да съзрее лидерство в демократичната общност“! Лидерство между слуги не „съзрява“, защото лидери са господарите им! Ма ти пак пиши, много си забавен как се гърчиш, защото в никаква преса не можеш да изпъкнеш, най-малко пък в коремната!

 7. 7 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Интересно как под такива стати първите коментари са на комунета и гербаджии, които вият от кеф, че нещо не се случва вдясно.
  Печално е обаче, че около 10-15% от гласоподавателите останаха без представителство , заради нарцисизъм, нисък хоризонт, липса на твърди отговори по важни въпроси/напр. Русия/ и т.н
  За съжаление хора като Атанасов и Иванов, за тия от СДС даже и не си хабя усилията да ги споменавам, останаха твърде назад в плахите и клиширани послания и дребни зболободневни теми.
  Атанасов беше най - голямата грешка на ДСБ - без антикомунистическа закваска, без, харизма, монотонен и разпознаваем, без никаква визия за политически проекти с една дума абсолюден плазмодий.
  Те така се появяват партии като Герп, които десетилетия виреят на вълната на популизма, простотията на електората и така се развращава цялата политическа система.
  Тиквата успешно изигра ролята на бай тошо 2 , а десните още години наред ще се лутат без да излъчат ясни сигнали за какво се борят и на какви ценности почиват възгледите им.
  За съжаление БГ е обречена да се татрузи на опашката по всички показатели..

 8. 8 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Както винаги, Огнян Минчев поднася обективните факти такива каквито са, без да спестява критики към никой. Похвално!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 9. 9 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1026 Разстроено

  Приключи се с дясното в Родината, а лявото даже не е започвало. България има крещяща нужда от истинска дясна партия, същата нужда има и от истинска лява партия, както и от истински либерални формации достатъчно разпознаваеми за да бъдат парламентарно представени. А сегашното СДС даже не е някаква мъничка отломка от предишното демократично СДС. Сегашното е организацийка в която набедени десни лидери си чешат егото че са в партия носеща емблематичното име.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 10. 10 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  До коментар [#7] от "SSS":


  До коментар [#8] от "С Стоянов":

  Съгласен съм с написаното от Вас. Аз сигурно няма да доживея създаването на партия, в която да няма "нарциси" като сегашните "десни вождове".

 11. 11 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#7] от "SSS":

  Проблемът в дясно е, че свикнаха на лесните пари от Амбасадата и дедо Шори. Позицията на десните по важните въпроси дефакто е позиция на спонсорите им, което не се харесва особенно на избирателите. Амбасадата и дядо Милиардер им задава теми, които са далеч от проблемите на хората, като ЛГБТ, Русия, Крим и др. подобни, Това е и причината да не могат да надскочат 3-те %.

 12. 12 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  До коментар [#11] от "moreee":

  Разбрал си и ти от дясно. Всичките ти постове са противоположното на дясно. Дясното в Бг се обезличи. Не е разпознаваемо. Няма го за мнозинството Български граждани които не стават и лягат с политика. Тия за Амбсдата и Дедо Шори си го разправяй в кварталният си мурзилажо-силажен клуб.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 13. 13 Профил на qke05665501
  qke05665501
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#9] от "tsyrvulan":

  Защо да се е приключило??? Заради няколко трикаджии???

 14. 14 Профил на pm
  pm
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Да лидерство в нормалните партии трябва да има, но това не значи всички да са заедно, на всяка цена. Просто всяка от нормалните патии трябва да работи за да си създаде електорат, а това не става лесно и изизсква политическа зрялост. Коалирането и местата в парламента идват после,... или не идват, ако "лидерите" не са си написали домашното.

  "Лошото е, че [българите] оставиха истинските си политици вън от властта, вкарвайки в парламента само олигархичните корпорации."
 15. 15 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 808 Любопитно

  До коментар [#12] от "tsyrvulan":

  "Тия за Амбсдата и Дедо Шори си го разправяй в кварталният си мурзилажо-силажен клуб."

  Избирателите не са глупави! Да речем, че аз съм Амбасадата а ти Ицето Бойкикиев. Аз ти давам на теб грант за над 1.2 млн. лева. Утре идва гласуване в парламента за продължаване на договора на Мариците за още 15 години или плащане на Локхийд Мартин за 2.5 милиарда , ти как ще гласуваш?

 16. 16 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1561 Весело

  Нарцисизмът е проблем само когато е неосъзнат.

  Като е осъзнат си даваме сметка че и Асан е ора и той иска да е връхта на сладоледа и моеме некси да стигнеме до взаимоизгодно СПОРАЗУМЕНИЕ.

  Но всъщност подопашковите имат добра терапевтична функция, събират типажите дето иначе ще тръгнат по разни идили-мидили. В крайна сметка не е чак толкова зле, хубаво е да има такава прахосмукачка за склонни към радикализиране

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 17. 17 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Истински десни партии тук няма по простата причина, че няма истински десен електорат. НЯМА!!! Личният интерес бие всички "десни" идеи, както "Смит енд Уесън" бие каре аса. Българска реалност...

  roo
 18. 18 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  До коментар [#4] от "von_seeckt":

  В десятката !!! +++++++++++++

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 19. 19 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4328 Неутрално

  "Твърде дълго продължи чакането за политическо съзряване на лидерството в българската демократична общност. Чакането продължава."

  Минчев трябва да знае, че чакането ще продължи безкрайно , ако така наречената от него "демократическа общност" продължава да отрича своето управление през периода 1997- 2001 година и да го счита за провал , ако продължава да отрича и да обвинява тогавашния лидер на тази демократическа общност , който проведе в изключително тежки условия необходимите реформи във всички сектори на обществения живот , за да бъдем днес В ЕС и НАТО. Какво може да очакваме от такава "демократическа общност" която се отрича от себе си? Вместо да се гордее с това , което е постигнала, тя се самобичува. Какво направи Минчев за защита на "демократическата общност", когато я заливаха с реки от клеветнически помии? Не се ли включи и той в обругаването на демократическите сили, за които сега рони сълзи?
  Докато не се реабилитира управлението на СДС под ръководството на Костов, за никакво " политическо съзряване на лидерството в българската демократична общност" не може да става дума.

 20. 20 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Очевидно има някакво всеобщо правило, че продал ли си си съвестта за пари и грантове, рухването на таланти и умения е неминуемо.
  —цитат от коментар 4 на von_seeckt

  Но това важи с пълна сила за вас драги ми "von_seeckt"!

 21. 21 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#19] от "tacheaux":

  "Минчев трябва да знае, че чакането ще продължи безкрайно , ако така наречената от него "демократическа общност" продължава да отрича своето управление през периода 1997- 2001 година и да го счита за провал "

  Това управление се счита за провал и от 97% от избирателите. Мога да ти кажа и защо. Костов и останалите около него забогатяха неприлично много. За комунягите кражбите на народна пара са нещо съвсем естествено, ние друго и не очакване от тях Но за политици претендиращи, че са демократи кражбата от парите на народа е нещо Непростимо!

 22. 22 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  Хубаво е някой да каже кой е демократ и кой не. В случаят достатъчно е да кажеш нещо за комунизъм ( Решетников)...и ти имаш СЕРТИФИКАТ ЗА ДЕМОКРАТ. Много ми идва когато го казват бивши ОХРАНЕНИ преподаватели по КОМУНИЗЪМ . Та градската /селската ДЕСНИЦА , ще бъде там където отреди НАРОДЪТ ! Очевидно той казва къде... Двойката ГЕРБ- СДС е уникална. За първи път ГЕРБ прави коалиция ...и ще бъде ПОМЕТЕН. Хората имат значение....и то голямо ! Елена увеличава силата на тази листа ....ДОСТА. Ами нея ще избере народа ,....тя бе сред бомбите ,пиратите , какви ли не талибани . Какво да избера ... българката ГАБРИЕЛ ИЛИ МАЙДЕЛ !!:) НОРМАЛНОСТТА на Елена , е в десетки пъти в повече от цялата ШАЙКА!

 23. 23 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Минчев, имаче наблюдател с талант, започна все по лошо и по лошо да пише. Очевидно има някакво всеобщо правило, че продал ли си си съвестта за пари и грантове, рухването на таланти и умения е неминуемо.
  —цитат от коментар 4 на von_seeckt


  Дори на неомарксиста Минчев му дойдоха в повече талибаните от ДБ !
  Макар че са от една кръвна група.

 24. 24 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Всички там искат да бъдат лидери, цялата десница страда от заболяването вождизъм. Това е заболяване, което води до разцепване, отцепване, отлюспване и други такива отглаголни съществителни. А личности там няма, няма кой да поведе хорото, просто липсват хора с харизма и толкова.

 25. 25 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  " ГЕРБ получи благоприятна възможност да се обозначи като обединителен център на дясното. Извън ГЕРБ, СДС и - може би - някои други, макар и миниатюрни "десни" остават партиите от "Демократична България", на които много по-лесно ще им бъде залепена идентификацията либерални - дори и ляволиберални. За съжаление "консервативното" - каквото и да означава то - трудно ще процъфтява на фона на толкова анемично "либерално".

  Консерваторите и либералите са " идентификации " на класическия капитализъм. Такъв няма поради това, че Европа е овладяна от брюкселските неомарксисти, които искат да ликвидират точно него. Що се отнася до ДБ, те не са нито либерали, нито ляво- либерали, те са неомарксисти- не веднъж сме обяснявали разликите между двете понятия.
  За " консервативното " в България е просто СМЕШНО да се говори !

  О.Минчев така и не успя да изчисти мирогледа си ! Това му пречи на погледа .

 26. 26 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1380 Весело

  Хубаво е някой да каже кой е демократ и кой не. В случаят достатъчно е да кажеш нещо за комунизъм ( Решетников)...и ти имаш СЕРТИФИКАТ ЗА ДЕМОКРАТ. Много ми идва когато го казват бивши ОХРАНЕНИ преподаватели по КОМУНИЗЪМ . Та градската /селската ДЕСНИЦА , ще бъде там където отреди НАРОДЪТ ! Очевидно той казва къде... Двойката ГЕРБ- СДС е уникална. За първи път ГЕРБ прави коалиция ...и ще бъде ПОМЕТЕН. Хората имат значение....и то голямо ! Елена увеличава силата на тази листа ....ДОСТА. Ами нея ще избере народа ,....тя бе сред бомбите ,пиратите , какви ли не талибани . Какво да избера ... българката ГАБРИЕЛ ИЛИ МАЙДЕЛ !!:) НОРМАЛНОСТТА на Елена , е в десетки пъти в повече от цялата ШАЙКА!
  —цитат от коментар 22 на dejmos


  @dejmos, ма много си прав, златен, като пишеш, че „градската /селската ДЕСНИЦА , ще бъде там където отреди НАРОДЪТ ! Очевидно той казва къде...“! Да не споменавам, че на няколко пъти НАРОДЪТ каза, че това „къде“ е под опашката на коня, а в скоро време и в градинката зад парламента, че там вече има прясна пролетна тревица за пасене! Точно така, душко, НАРОДЪТ казва, а пък що се отнася до позасранци, агенция "Сова-Харис" представи вчера проучване за политическите нагласи сред хората. Анкетата е направена в периода 6-11 март. За периода от месец януари до сега заявените привърженици на ГЕРБ се увеличават с 3% и достигат до 23% от гласоподавателите. БСП прибавя 1% и подкрепата й достига до 19,4%. Вярно е, че БСП си има твърд електорат, ама защо не се поразходиш из провинцията, че да видиш колко е „твърд“ този електорат в Монтанско, в Хасково, във Филибето и на други места? И колко я обичат и слушат местните партийни организации стрина Курна и лансираната от нея Иленка? Да не казвам, че Станишко ще чете вестници и ще пие кафенце, докато бившата зам.-министърка в неговото правителство му играе курвачката и го унижава публично, изхвърляйки го от кандидат-дупетатската листа за евроизборите? Как мислиш? М? Станишко пак може да си бъде председател на ПЕС, без да е дупетат, ама ти си помисли в каква изолация ще се набута бившата му възлюбена! Ти пък да не вземеш сега да се разстроиш, че ще трябва да ти чукаме по две яйца да се настроиш!

 27. 27 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1029 Весело

  Все още се чака да съзрее лидерство в демократичната общност
  ...
  Абе, ква е рая демократична общност???
  Като "международната общност" ли??
  А тя пък е като извънземните - всички ги знаят, никой не ги е виждал!

  В Русия съм! В Русия съм!
 28. 28 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  Много добър ход на Бойко Борисов, напомня ми Франко, който лансира кралство.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 29. 29 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Всички там искат да бъдат лидери, цялата десница страда от заболяването вождизъм. Това е заболяване, което води до разцепване, отцепване, отлюспване и други такива отглаголни съществителни. А личности там няма, няма кой да поведе хорото, просто липсват хора с харизма и толкова.
  —цитат от коментар 24 на proza


  Не е само до вождизъм , уважаема лейди !
  Я да видим какво имаме:

  ГЕРБ- меркелисти + путинисти.
  БСП- путинисти + меркелисти.
  ДПС- путинисти.
  ВМРО- путинисти.
  АТАКА- путинисти.
  НФСБ- путинисти.
  ВОЛЯ- путинисти.
  ДСБ- меркелисти.
  СДС- меркелисти.
  Зелените- леви марксисти.
  ДА, България- леви марксисти.

  Хората в България просто не могат да поемат ПОВЕЧЕ от тази фауна !
  За какво им е още едно меркелистко или путинистко обединение ?
  На кого му пука , че обединените меркелисти щели да вземат 3- 4- 5 процента ?
  Ми ние баш меркелисти вече си имаме- първи дружки на Меркел , членове на ЕНП и прочие?
  ДСБ са дори още по- правоверни меркелисти- те ще козируват безотказно на брюкселските чиновници, ще има конвенции, харти, джендъри до дупка !
  Щели да се опънат на Путин и Русия ?! Варва ли някой ? Синовете, дъщерите и ЗЕТЬОВЕТЕ на вчерашните активни борци, днешни капиталисти ?
  Пък дори да допуснем , че ще се опънат на Путин и Русия ! Хипотетично !
  Какво ни топли това, след като ще въртят опашки около Меркел ?!

 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  Много тъжно! Сега става още по-ясно , защо Иван Костов преди години избра друг път.

 31. 31 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 306 Неутрално

  Ама то:
  https://m.youtube.com/watch?v=yxqN3gBURTI
  🎥 Минало (не)свършено - 45 години стигат, времето е наше ...

  Леле получих оргазъм!

  Иван Костов е за съд!
 32. 32 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#31] от "Ivan Prodanov":

  От това не оргазъм, а направо супер задоволение на аналния тракт трябва да получи чиляк.
  Боже колко малоумници на едно място не бях виждал.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 33. 33 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1026 Весело

  До коментар [#15] от "moreee":

  Хохохо, сега, по твоята логика. Какво ще кажеш за русисифимилитичните партии дето напират да строят Белене и некакви патоци? Само не ми излизай с тезата за национален интерес. В национален интерес е да имахме изградена интерконекторни връзки със съседни държави от преди години, ама уви такива връзки няма, и сигурно новият паток ще се построи преди връзките да станат реалност. Е ли в национален интерес строителството на скъпата Белене, която ще произвежда скъп ток, който поради цената си няма да може да се изнася и българските потребители ще трябва да поемат масрафа. Това мурзилажо-силажниците много обичате да се позовавате на националният интерес, ама не се оглеждате в огледалото да видите че точно вие мизерници сте затънали "До шията в кал и помия" ( по Радой Ралин ). Крадеца вика дръжте крадеца ( Народна поговорка ).

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 34. 34 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1026 Весело

  До коментар [#29] от "faeton.":

  А ти образований дето много претендира много да знае за вторичните пазари, знаеш ли какво значи джендър? Ей така те питам, та белким седнеш за минута две че да прочетеш значението на думичката която ползваш.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 35. 35 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4328 Неутрално

  До коментар [#21] от "moreee":
  " Костов и останалите около него забогатяха неприлично много. "

  Как е забогатял Костов , като живее в бащината си къща , строена по социалистическо време? Може би си надничал в банковите му сметки? Кои са "останалите около него", които са забогатяли "неприлично много"?
  Говорите си така , на ангро. Без никакви доказателства.

 36. 36 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4328 Неутрално

  До коментар [#21] от "moreee":
  "Това управление се счита за провал и от 97% от избирателите"

  Когато една лъжа се повтори 1000 пъти става истина. Корупционният индекс при Костов е най-ниския, значително по-нисък от правителствата след него.

 37. 37 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1026 Весело

  До коментар [#36] от "tacheaux":

  Хех, не си съвсем новобранец в това форумче. Опитваш се да водиш диспут със заплатена радиоточка. Въпросният индивид има агенда, както и задължението да я разпространява.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 38. 38 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#28] от "korc":

  Като чета статията, оставам с впечатлението, че интересното в СДС тепърва предстои. Та, ще видим колко добър е този ход на Бойко Борисов.
  https://frognews.bg/novini/lukarski-sdelkata-gerb-sds-sram-ostavka-rumen-hristov.html

 39. 39 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  Не съм го чел още, но досегашните ми впечатления за Огнян Минчев са, че е един от малкото свестни и обективни автори и анализатори на процесите в дясното политическо пространство. Най-важното, не замазва проблемите и казва неприятните истини.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 40. 40 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  Как е забогатял Костов , като живее в бащината си къща , строена по социалистическо време? Може би си надничал в банковите му сметки? Кои са "останалите около него", които са забогатяли "неприлично много"?
  —цитат от коментар 35 на tacheaux

  150,000лв в сметката на жена му. В банката на мафията КТБ. 30,000лв месечно за "консултации" на дъщеря му, пак в КТБ. Това е официално известното, колко не знаем отделен разговор.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 41. 41 Профил на zhoo
  zhoo
  Рейтинг: 60 Неутрално

  То гъби не останаха и комай гъбарите по избори, ще сме повече от гъбите.

 42. 42 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Няма как демократическата общност да дочака съзряването на ново лидерство, понеже сама за себе си тя вече трудно би могла да се определи като общност, в която може да съзрее каквото и да било. Преди години върху тротоара в Банкя, в близост до пътечката, слизаща към парка зад плажа, лежеше една кървава пихтия, по-точно остатък от козината на прегазено куче, покрит с хиляди бели червеи, които мърдаха в отвратителна гъжва, а гъжвата доизяждаше мършата. Всички гнусливо отбягваха смърдящата гледка, коли отминаваха, никой не се и погрижи да натика останките в чувал и да обеззарази опасното петно. Така си изсъхваше, месеците минаваха, накрая жалката останка се покри с прах и към края на лятото се бе спекла като сив парцал. Нещо подобно се случи с надеждата на демократическата общност( да не я оприличаваме с мършата). Какви бели червеи, брате, то се почна с отлюспването, почна се с преяждащата стачка, почна се с кинжалите, с гаражите на Надежда, с хотелите на Славчо, за да се стигне до шепички интриганти в кръгова отбрана и позорни коалиции. Употребата на синята идея за избърсване на задниците на стотината негодници, които се опозориха за лично облагодетелстване и се продадоха ( един скоро стана посланик в Рияд, други станаха министри на ГЕРБ, депутати на ГЕРБ), отдавна я превърна в зацапан с лайна син пешкир. Е не става за знаме. И каква демократическа общност, демократическата общност, каквато можеше да се създаде, се разпадна, остаря, разпиля се зад граница. Тук останаха, казвал съм го вече, баятите комунисти, шапкарите, тлъстата нова каста и ... раята. Сега на мода са потурите, патриотичните пояси, гръмката чалга и трикольорното тупане в космати гърди, тежките катастрофи по пътищата, националният модел "граби до дупка" - всичко друго, само не и демократична общност. Кому пристана лидерът на СДС? Той ли ще е лидер на "демократичната общност"?
  От онова мъртво куче, наядено от червеите, вече и леке не остана. Вероятно там е минал Бойко Борисов, възхитил се е и си е рекъл: "Ей така ще изядем до козина вътрешностите на мъртвата демокрация".

  Дедо Крум
 43. 43 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  До коментар [#17] от "babyroo":


  Истински десни партии тук няма по простата причина, че няма истински десен електорат. НЯМА!!! Личният интерес бие всички "десни" идеи, както "Смит енд Уесън" бие каре аса. Българска реалност...
  —цитат от коментар 17 на babyroo


  Съгласен съм с това, че няма истинска дясна партия поради липса на електорат, но не е проблема в "личния" интерес, който е нещо задължително за десния човек.
  Проблема е, че преобладаващата част от хората право на глас, свързват личния интерес с далавера, връзки и по същество завиждат на тези, които са успели да се облажат. Възмущенията че един или друг от управляващите краде или се урежда, не водят до обединяване около идеята да има правов ред и това да се наказва, а до якобинската идея, да се вземе от някой, ама и ако може да се уредим по- близо до мястото където се разпределят общите благини.
  Колкото и да ни е непритно, но тези лошите дето сме ги избрали в парламента, са представителна извадка от нас, българиските граждани, така че освен всичко друго, трябва и ние да се променим в нкаква степен.

 44. 44 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#21] от "moreee":" Костов и останалите около него забогатяха неприлично много. "Как е забогатял Костов , като живее в бащината си къща , строена по социалистическо време? Може би си надничал в банковите му сметки? Кои са "останалите около него", които са забогатяли "неприлично много"?Говорите си така , на ангро. Без никакви доказателства.
  —цитат от коментар 35 на tacheaux


  Въй… ма вий сИрьознУ лЕ?

  https://www.monitor.bg/bg/a/view/89361-Командира-и-фамилия-със-златни-имоти-на-Златните

  А мильончетата в КТБ? А 60000 месечно от Цветан Василев - 30 000 "хонорар" на щерката + 30 000 наеми? Тия наеми да не са на наследствени кошари в Драгалевци бе, другар? Щото банкер да работи в кошара не съм видвал до сиги… Абдаля!

 45. 45 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  Не нарцистичният светоглед беше причина за разпада на старото СДС, а това, че бъкаше от ченгета, пишман демократи и служители на СССР/Русия. Малко бяха там просветените хора. После се появи ОДС и то се разпадна по подобни причини. При отломките може и да има нарцисизъм, макар че падането на второто правителство на ББ и последвалите съдебни гонения на демкратите отново говорят по-скоро за ченгеджийска и руска работа.

 46. 46 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#42] от "Дедо Крум":

  Дъртия, ти да не се изживяваш като новия Пишурката, мама ти загубена и абдал изкукуригал...

 47. 47 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1380 Весело

  До коментар [#42] от "Дедо Крум":Дъртия, ти да не се изживяваш като новия Пишурката, мама ти загубена и абдал изкукуригал...
  —цитат от коментар 46 на Reporter US


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Хахахахаххахахахаххахахаххахаххахаха, @Reporter US, епохален си, да знаеш! Евала! Добре, че вече си бях изпил кафето, че щях да го разлея!

 48. 48 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Колкото и да ни е непритно, но тези лошите дето сме ги избрали в парламента, са представителна извадка от нас, българиските граждани, така че освен всичко друго, трябва и ние да се променим в нкаква степен.
  —цитат от коментар 43 на tsvetko_51

  Въх, умнокрасивите подопашни жълтопаветници са на път да открият топлата вода! Все пак, опитите им да ни пробутат радикалното БКП на Костов / Кънев / Атанасов, вече гарнирано с клоаката на двупръсточеловия Бойкикев и зелените дини, като някаква "аффтентична десница" не спират да будят присмех и презрение. Точно на принципа "нашите краднат по-добре", подопашниците се мъчат да ни пробутат най-големите крадци на прехода за някакви спасители?! Първом е нужно другарете да осъзнаят, че вече нуждаещи се от спасение нЕма. Е па нЕма! Само лешпери и некадърници без никакво бразование, опит и желание за работа днес са безработни, ама те не би следвало да са таргет на формации с претенции да са десни. Но турлюгИвеча в тиквите на драгалевските тролове е толкова невъобразим, че вече звучат по-лЕво и от тролиадата на курнела. изобщо, да се вземнат БКП-тата и да мирясат, че ни писна от "новите десни проджекти" на недоразумения като Кънев и Бойкикев!

 49. 49 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 598 Неутрално

  До коментар [#19] от "tacheaux":

  До колкото четем и разбираме никой от дясно не е отрекъл управлението на Костов 1997-2001г. Но ние също помним още изречената от него фраза:"Ние няма да ви предадем". И какво стана? Като какво да отчетем грабителската приватизация, направена да се обогатят червените барони, как да отчетем, че не направиха закон за лустрацията при мнозинство в НС? Как да отчетем дрязгите между Костов и Стоянов, които му костваха президенството. А врътката с царя? Огромното его на "командира"? Това его и сега им яде главата на "демократите". И сега бивша СДСарка е начело на БСП, обогатена от "доброто" сърце на командира. Толкова недалновидност, толкова откровена глупост, алчност и себелюбие, самоокичило се с "титлата "демократ".

 50. 50 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Стига с това лидерство!!!
  Демокрацията се прави от новия тип 5 лидерство.
  Айде малко книжки да се попрочетат и на тема лидери на компании с точни критерии ,кои са успешни и защо.После каквото може,тъй като политиката е повече от бизнес да се пренесе едно-друго.
  Башибозушките лидери тип Боко
  -всчико е НЕГОВО,той дава/отпуска... /нашите данъци разбира се/
  -и за грешките на всички пак той
  Е то такова ЛИДЕРСТВО дето се чака на дясно аман ,айде няма нужда.
  А г-н Минчев ,който уважавам за предишни негови мнения ,много ме гложда да кажа,че в последните шест месеца доста 'угажда' и съвсем насочено оневОнява тъпотията размирисала се от ГЕРБ.
  Погледнете ги !!!!
  Просто е, НЕКАДЪРНИ СА!
  Селяни с комплекса-РИМ в потурите !!
  Търгаши за 100 000лв. толкова ли обедняха!Сигуно поне по един два... са спастрили на страна,но тръгнали да спестяват от държавни такси,щото е много тарикатско.
  Не си въобразявам ,че АРТЕКС ще пропуснат да ги дернат, поне на 2500-2800 евро на квадрат.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на gullwing
  gullwing
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Очевидно с тази коалиции ГЕРБ стрива на прах "Демократична България", при която лидерството е най-трагично. А за следващите избори ще отвее и СДС - "прелъстени и изоставени". Красива политическа комбинация, браво му правим отвсчкъде!!!

  А това че десницата нчма и нчма да има никакви лидери се дължи на две прости обстоятелства - общата дискредитацич на всичко синжо в обществото и негативен персонален подбор, започнат още от Иван Костов.

  А като туриха в гювеча и Ицо Риформата барабар с Кака Цона - то си стана приказка отвсякъде!

  Така че само напред!

 53. 53 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  Минчев, имаче наблюдател с талант, започна все по лошо и по лошо да пише. Очевидно има някакво всеобщо правило, че продал ли си си съвестта за пари и грантове, рухването на таланти и умения е неминуемо.
  —цитат от коментар 4 на von_seeckt


  "По-лошо" от каква гледна точка?
  От гледната точка на един комунист - да! Според тази гледна точка и политиката на "Дневник" не е добра. И политиката на "Свободна Европа" - също!
  Но видимо има и други гледни точки, освен тази на прокремълските отломки...!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 54. 54 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  Огнян Минчев е добър и грамотен анализатор! Не знам за какво някой от Демократична България трябва да му се сърди!
  Със сигурност обаче, ако Демократична България не успее да вкара нито един депутат в Европарламента, Атанас Атанасов трябва да подаде оставка, моментално още на другия ден след европейските избори! Главно заради това, че от обещанието му, да събере отново всички парчета на десницата, не излезе абсолютно нищо!
  Месеци преговори и накрая една голяма нула...!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 55. 55 Профил на alois alzheimer
  alois alzheimer
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ...Печално е обаче, че около 10-15% от гласоподавателите останаха без представителство , заради нарцисизъм, нисък хоризонт, липса на твърди отговори по важни въпроси/напр. Русия/ и т.н ...Атанасов беше най - голямата грешка на ДСБ - без антикомунистическа закваска, без, харизма, монотонен и разпознаваем, без никаква визия за политически проекти с една дума абсолюден плазмодий. Те така се появяват партии като Герп, които десетилетия виреят на вълната на популизма, простотията на електората и така се развращава цялата политическа система.Тиквата успешно изигра ролята на бай тошо 2 , а десните още години наред ще се лутат без да излъчат ясни сигнали за какво се борят и на какви ценности почиват възгледите им.За съжаление БГ е обречена да се татрузи на опашката по всички показатели..
  —цитат от коментар 7 на SSS


  Много готин тоя горния- трогателно това "липса на антикомунистическа закваска"- наистина. Мани го борисов е неговата шайка, пич обади защо т-н- СДС и отломките от него не могат да минат прага от 4-5 %? Защо червените, ДПС, даже хората на Марешки са пред тях? Луканов ли е виновен? Орешарски, Путин? За Решетников разбрахме от драсканиците на дебелия.

  dr. alois alzheimer
 56. 56 Профил на alois alzheimer
  alois alzheimer
  Рейтинг: 8 Неутрално

  кис, кис, Минчев говори за лидери на дясното каквото и да означава това.
  Чии интереси ще защитава това "дясно"? Тази дясна партия? Неидвестно чии - в коялициите и в СДС е сбириток от членове (ако имат такива) и странни симпатизанти - самият дебелак говори за градска-селска десница (тъпо разделение), антикомунисти (рудимент от миналото), популисти, авантюристи и прочие.
  Няма средна класа, чиито интереси да защитава "дясното" - Костов беше решил да прави християндемократическа партия с акцент въху частната собственост - семеййството - християнството, какво стори, по Швейк едно голямо лайно. РАЗТУРИ ТРАДИЦИОННИТЕ ПАРТИИ, прилапа ги в партията СДС и се оттегли.
  И останалите - Герб, БСП, ДПС са същите.
  Избирателите на СДС, Герб, БСП, ДПС са езднакво бедни в провинцията, имат еднакви или сходни проБлеми и няма кой да ги види (проБлемите) камо ли да ги защити.
  АОт това следва основния проблем на нашето общество през последните 20-на години - бедността, която е еднаква за всички. Да сте прочели нещо в програмите на т.-н. десни за политиката на доходите? Не сте, и няма да прочетете. Май само червените се сетиха и написаха нещо.
  Политиката на доходите и преодоляване на масовата бедност не може да бъде партийна политика - трябва да бъде национална, партията която започне и инициира това, ще спечели (вкл. електорат).
  А вии си глаголете тук за лево-десно, нарциси, педали и прочие тънкости.

  dr. alois alzheimer
 57. 57 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2282 Любопитно

  Оставам с впечатлението, че партиите в България се създават и съществуват, за да осмислят съществуването на политолозите, а не заради нуждите на обществото.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 58. 58 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#46] от "Reporter US":

  Репон, а бе кажи нещо за апартаментите, за белите червеи от ГЕРБ. А бе ти да не си фаворитът на Цецка?

  Дедо Крум
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  До коментар [#59] от "mrz52603882":

  Чиба.

  Междуд другото, чудя се, защо редакцията толерира този спам.....?
  Някои оферти ли прави.....?

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на kirka80286
  kirka80286
  Рейтинг: 524 Весело

  Каква общност бе, Минчев, какви лидери? Ти на коя планета беше последните 20 години? Уникален генератор на безмислици е този човек...

  "Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 63. 63 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#7] от "SSS":

  "В дясно " се случва всичко.Управляват доста време.В либералното ляво виж,там е зле.Няма лидери.И какви лидери може да са хора,които и гвоздей не логат да забият,или крушка да сменят,които цял живот са били на държавна или грснтова издръжка.От такива не става лидер.

 64. 64 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#7] от "SSS":

  И спрете да говорите за Русия,когато става дума за оста дясно-ляво!Русофил не означавс ляв,нито русофоб-десен.Нищо чудно,пе с такава каша в главата се докарвате до под опашката на коня!

 65. 65 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#9] от "tsyrvulan":

  Дясното не е приключило,то управлява.Приключила е една малка автентична групичка лидерчета,без електорат,които карат от грант.на грснт и изпълняват функцията да удрят по ГЕРБ .Те друго не правят от години.

 66. 66 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#12] от "tsyrvulan":

  Продължавате да изкарвате хората глупаци,и да им навирате неща като ЛГБТ,Джендър,които те НЕ ЖЕЛАЯТ,и се чудите защо нямате избиратели?!

 67. 67 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#46] от "Reporter US":

  Забелязвате ли , че след оставката на Цецка и , Рашид и Цвъки тролът "Reporter US" гръмко пръдна и се скри?

  Дедо Крум
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Лъхна ме много силна миризма на нафталин. По време оно - разбира се лошото, единственият правоверен орган на Партията публикува статия "Кога узряват българите?", сега Минчев, верен войник на Партията - не на онази, а на друга от по-ново време, разбира се доброто, публикува "Кога ще узреят лидерите в демократичната общност?" Излиза, че почти от половин век имаме проблеми със зреенето - не зреем, не съзряваме. А Минчев е толкова близо, на една ръка разстояние, от отговора на този сакрален проблем. Просто е - чвор не съзрява! Чакълът пък го отпиши изобщо.

 70. 70 Профил на braun100
  braun100
  Рейтинг: 254 Неутрално

  Човек ако знае как е започнало всичко и ще му се изясни, защо въпреки добрите идеи и намерения нищо не се получи. Ако прочетете тук, ще разберете, че от самото начало са ги държали под пълен контрол и са били напълнени с „наши хора“:
  https://kiselec1.blogspot.com/2018/06/1.html

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1425 Неутрално

  До коментар [#42] от "Дедо Крум":

  НЕКОЙ ДЕН И ЯЗ ЧЕ СЕ ИЗОКАМ!

 73. 73 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2982 Разстроено

  Безнадеждно е, Минчев!

 74. 74 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#72] от "venelingeologia":

  Гледай сега, ние се изакахме, макар и полека-лека да виждахме какво се случва. Виждахме, кои стоят на трибуната пред Александър Невски през декември 1989-та година, виждахме комунисти и ченгета в ръководството на СДС, обаче вярвахме, че нещо ще се промени. Ами промени се - цялата Държавна сигурност се изсипа в парламента и стои там до ден днешен. Така че сега и да се изокаме и да се изакаме, все тая. Паренка ша духа, Николайко Перник и Арнолд Шварц е негър.

  Дедо Крум
 75. 75 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1082 Весело

  Както винаги, Огнян Минчев поднася обективните факти такива каквито са...
  —цитат от коментар 8 на С Стоянов


  Хмммм- кво му е обективното- чакал да се създаде лидерство в демократичната общност.

  Лидери- бол бе- аз вече не мога да им запомня имената и партиите! :)

  Нали от много лидери се сцепиха Реформаторският блок и патриотите. И от много лидерство Христо Иванов и Радан се явиха поотделно, та се наложи да се обединяват после- ма пак с отделни лидери. Че там и някакви Зелени намесени, имаше и някаква партия на сексуална основа- ДЕОС ли беше, ДАЕШ ли, ДАВАШ ли, ПОЕМАШ ли- кой да помни! :) :) :)

  Всеки иска да кара влака. Лидери в демократичната общност- дал Бог. Демократична общност обаче не остана. Лидерите един по един стават лидери на... гръмотевиците.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 76. 76 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1082 Любопитно

  До коментар [#9] от "tsyrvulan":Защо да се е приключило??? Заради няколко трикаджии???
  —цитат от коментар 13 на doo08488440


  Що- има ли други?

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 77. 77 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1082 Разстроено

  Всички там искат да бъдат лидери, цялата десница страда от заболяването вождизъм. Това е заболяване, което води до разцепване, отцепване, отлюспване и други такива отглаголни съществителни. А личности там няма, няма кой да поведе хорото, просто липсват хора с харизма и толкова.
  —цитат от коментар 24 на proza


  Не бе- не е като да няма личности. Там всички са личности- избиратели няма.

  Ма извън базика- пичове- станахме за 2 стинки. Що подскоци бяха 89 и 90-та, що надежди, що зор. Трийсет години по- късно- притесненията ни се свеждат до това дали БКП-1 ще нарита БКП-2. ДПС са железни. Младите били... русофили. От онези демократи нищо не остана, от новите- нищо не става (затова и крепят на коня- шишарките бухлести).

  Давайте да си връщаме комунизЪма, и към светли бъднини! Очевидно овча нация като нас друго не може.

  Къде дават номерца за Лада, и за цветен телевизор?

  Две стинки. Това е.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 78. 78 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1026 Весело

  До коментар [#66] от "yanne":

  Глупаци са всички ( вкл. и ти ) които използват думички без да знаят значението им. А чети сега тук, успоредний на обратното на острото.

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Джендър

  Герберастките и камунистическите кретеноиди дори не знаят какво значи джендър, ама подхвърлят думичката навсякъде. Измет.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 79. 79 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#14] от "pm":

  "...всяка от нормалните патии трябва да работи за да си създаде електорат, а това не става лесно и изизсква политическа зрялост..."

  Точно там е ябълката на раздора, защото с всички средства се опитват да откраднат електората от сродните партии. Вместо идеи и идеологии се очернят и намразват. ДСБ, на пример, мрази повече СДС и ГЕРБ вместо БСП. В резултат се опитай да накараш привърженици на Левски и ЦСКА да се прегърнат!

 80. 80 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Истински десни партии тук няма по простата причина, че няма истински десен електорат. НЯМА!!! Личният интерес бие всички "десни" идеи, както "Смит енд Уесън" бие каре аса. Българска реалност...
  —цитат от коментар 17 на babyroo


  Огледай и от кого се ръководят тези партии - в най-голямата си част от бивши чиновници и преподаватели по политикономия. В началото на промените много хора се опитахме да въртим частен бизнес. Все още неукрепнали Костов и Муравей Радев ни обложиха с такива данъци, че бързо закрихме фирмите си и потърсихме държавна работа.

 81. 81 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#52] от "gullwing":

  "Очевидно с тази коалиции ГЕРБ стрива на прах "Демократична България", при която лидерството е най-трагично. А за следващите избори ще отвее и СДС - "прелъстени и изоставени". Красива политическа комбинация, браво му правим отвсчкъде!!!..."

  ГЕРБ няма сметка да задушава десните партии. При интелигентно коалиране и тенденцията за срив на лявото в Парламента съотношението на силите ще позволи да се провеждат реформи, които до сега заради нестабилното мнозинство са невъзможни.

 82. 82 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  До коментар [#29] от "faeton.":

  за герб леееко си се пообъркал. те са продукт на фондацията ханс зайдел и са само и единствено меркелисти. путинисти в българия в значителни количества няма . нинова е бивша дясна ръка на другаря костов и е най-десното с което българия разполага. забележи как свободна Ойропа и началниците им от пропагандния отдел на Америка отстреляха цецо с апартаментите , а с нинова и бесепе,както и депесе пипат много меко.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK