Защо евтините апартаменти няма да бъдат простени на ГЕРБ

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов

© Юлия Лазарова

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко БорисовДокато хората не придобият манталитета на "войници на партията", никой тоталитаризъм не е жизнеспособен. Аналогично, докато гражданите не придобият манталитета на крепостни селяни, всеки популизъм е много по-крехък, отколкото изглежда.


Точно това лъсна ден-два, след като на територията на България най-често споменаваната дума се оказа "апартаменти". Уж "Бойко е наше момче, народно", уж "се разбираме, защото сме прости" и изведнъж – шах с пешката. Ако идната седмица имахме избори, ГЕРБ щеше да ги загуби катастрофално.


Разликата между популизъм и действителна (понякога наричана "либерална" или "конституционна") демокрация е в разбирането на природата на властта.
При действителната демокрация, победителят на избори не става всевластен господар на територията. Неговата възможност да упражнява властта като прищявка е ограничена от разделението на властите, върховенството на закона, конституционни и други ограничения върху волята му. Целта на тази постройка е двояка: първо, да предпазва отделния гражданин от натиска на властта; и второ, да установи такъв граждански контрол върху властта, който да не й позволи да се превърне в олигархия и, сетне, в някакъв вид диктатура.


При популизма, върху волята на победителя не се допускат никакви ограничения. "Народът е с мен", казва той, "и ще правя, каквото намеря за добре. Който е несъгласен – той да печели избори".


Това е идеологията на
– освен Путин, Орбан, Ердоган и подобни – Бойко Борисов


Чували сме я десетки пъти. По-ясно – по-популярно – тази идеология беше споделена от неговия сподвижник Емо Ротманса още по време на първия кабинет на ГЕРБ: "Властта е наша, гората е наша; правим, каквото си искаме".


Този тип власт, обаче, за да се вкорени, изисква мащабно извеждане на обществото от неговото съвременно състояние и връщането му към състояние отпреди столетия. Защото никой обитател на модерния свят няма да се съгласи властта да му се качва на главата и да започне да думка по нея, като по тъпан. На това би се съгласил само някой, който не живее в съвремието – не знае, че е равнопоставен на всеки власт-имащ.


Такива са крепостните селяни. Те "си знаят мястото", а именно – че е техен дълг да се подчиняват на всяка прищявка на всеки господар. Защото те, крепостните, са по-нисши от тях, господарите.
Колкото и неграмотни да са управляващите популисти – а в България те са фрапантно неграмотни – те все пак доста бързо усещат, какво трябва да направят, за да могат да правят "каквото си искат". А именно: трябва да сведат гражданите до положението на крепостни селяни. Затова ГЕРБ от година и половина усилено се опитва да гради общество от феодално-средновековен тип.


Докато хората са граждани, те няма вечно да допускат властта да прави, каквото си иска с тях. Затова трябва да престанат да бъдат граждани. А за да престанат да бъдат граждани, цялото общество трябва да бъде префасонирано по феодален тертип.


Сърцевината на всеки феодализъм е следният принцип: управлява силният, а не – законът. Ще рече: слабият, ограбен или насилен от силния, няма никакъв начин да се противопостави или да постигне компенсация. Единственото право е силата. Щом си слаб – подчиняваш се и се подмазваш на господаря си с надежда да го омилостивиш.


Спрямо крепостните, феодалите имат безгранична власт. Могат да им вземат всичко, да им насилват жените, да им отмъкват децата за слуги; в Русия са могли да ги продават заедно с колибите им. Проблемът, на който се натъкна ГЕРБ – на който се натъква всеки популизъм – е следният. Не можеш безнаказано да вземаш всичко на хората, ако те все още не са крепостни селяни; ако те все още смятат себе си за граждани.


ГЕРБ избърза. Феодалното общество, което гради,
е още много крехко


Повечето хора все още знаят, че имат права и свободи – че са граждани. И че властта няма правото да прави, "каквото си иска".


А тя, от самото начало на "Бойко-3", прави точно това. Всяка седмица поне веднъж "прави, каквото си иска", все едно феодалният строй вече е постигнат. Граби от обществени поръчки – до 80 процента в малките общини. Назначава прононсирани бандити за свои представители в икономиката. Отнема общото достояние – природата, подземните богатства, въздуха, водата – в своя полза.


И, за да прикрие това, на всяка крачка – лъже. Всеки закон в полза на всеки олигарх бил в полза на всеки българин. Всеки бетон в защитена местност бил законен. Дюни нямало никъде и няма да има. Горите не били гори, а плажовете били картофени ниви. Свлачищата по морето най-удачно се укрепвали с ваканционни селища точно до водата. На защитеното езеро Шабла щяло да му е най-добре да бъде пресушено.


В последните месеци всеки власт-имащ лъжеше
поне по веднъж на седмицата


Целта беше очевидна: гражданите да свикнат, че не са никои. Че колкото и да се възмущават от наглостта на властта, от тях нищо не зависи. Че тяхната работа е единствено да се подчиняват, за да си нямат неприятности.


Истина е, че в началото на строителството на феодализма повечето българи се опитаха да се нагодят към него. Да намерят, всеки лично за себе си, някакъв сравнително удобен вариант на живот в крепостничество. Все пак те бяха вече преживели нещо подобно по времето на Тодор Живков и знаеха, как да оцеляват. Да не изпъкват, да се подчиняват, да се подмазват, да си намират покровител.


Напоследък обаче българите откриха,
че наведената главица не е спасение


Ако много знаеш, уволняват жена ти от възпитателка в детската градина (истински случай). Ако обаче си траеш и гледаш земята – пак ще го отнесеш, ако някой власт-имащ развие съответната прищявка. Отворил си, например, заведение на хубаво място, платил си си рекета и към местните власти, и към партията – но пък се оказва, че на сто метра някой особено важен дебелак има подобно заведение и не иска конкуренция. И – пак го отнасяш, колкото и да си се правил на божа кравичка (и това е истински случай).


В крайна сметка, някъде в края на февруари българите разбраха: няма как да избегнеш произвола на властта. И да си траеш и да не си траеш – все тая. Нарочат ли те – ще бъдеш унищожен. Нароиха се прекалено много подобни случаи и в крайна сметка се оказа, че всеки българин познава поне един човек, нарочен от властта за унищожаване. Това знание произведе съответните обществени настроения.


В последните седмици преди скандала с апартаментите няколко човека от дълбоката провинция – където, предполага се, феодалният модел е най-силен – ми споделиха следното. Тръгнали да организират протест срещу някакъв мащабен произвол, засягащ интересите на всички местни. Тръгнали със свито сърце, очаквайки затворени врати, бягащи погледи и страхливи оправдания. Натъкнали се , обаче, на пълна готовност за протестиране веднага. Местните тутакси се съгласявали да протестират, а чак след това питали – за какво.


"Не знаех, че отдолу така клокочи"


сподели един такъв организатор на протест в място с 2-3 хиляди жители. "Май лошо им се пише на гербаджиите," философски заключи друг.


И, на фона на вече съществуващото клокочене – аферата с апартаментите. В своето упоение, управляващите забравиха едно свръх-видимо качество на българите. Те могат да негодуват, да се ядосват и да кълнат властта по всякакви поводи. Но те се задвижват срещу нея само при два повода: първо, ако директно им бръкне в джобовете; второ – ако заграби имоти.


Сагата с апартаментите беше изтълкувана от обикновените хора по един съвършено категоричен начин: "тия гепиха луксозни апартаменти". Ако сега се проведе проучване, ще се окаже, че смазващото мнозинство от българите изобщо не вярват който и да е от тези апартаменти да е бил изобщо платен. Масовото убеждение е, че апартаментите са просто "гепени".


Тези апартаменти няма да бъдат простени,
не и от българския народ


А няма да бъдат простени, защото ГЕРБ избърза: вместо да отдели още 3-4 години на изграждане на феодализма (т.е. на вкарването на гражданите в положението на крепостни селяни) и тогава да започне да взема всичко, скочи да вземе още отсега – докато хората са все още граждани. А от ГЕРБ избързаха, защото наистина са прости, битови и ненужни – както каза, в отчаянието си, Борисов по повод апартаментите им.


Накратко: дори да имаш цялата власт и почти целите медии (и почти цялата правосъдна система) от десет години – не можеш вечно да продаваш на граждани номера от селски вечеринки...


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (227)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Хайде стига с тези глупости, много български граждани си купуват вече апартаменти, коли и т.н. кой го интересува това!?

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5916 Неутрално

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Ами явно повечето ги интересува какви ги върши КОРУПЦИЯТА !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Е те си купуват гражданите ама ,,едни други граждани" не си декларират покупките на реалните цени като по този начин крадат държавата и другите.

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5916 Весело

  До коментар [#1] от "svoboden":

  И ти ли си цвъкопоклонник ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5916 Весело

  До коментар [#3] от "uhl23528019":

  Но пък се молят на закуски и четат морал но нацията !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Герб омръзнаха на повечето хора, така е.
  Но при липсата на качествена опозиция същите тези хора си пасуват, а Цецко довършва останалото. За мен е добре и комунистите да дойдат за година дори (те повече не могат да изкарат), не за друго, а да се освестят малко Герб, много се оляха.
  От друга страна, Христоивановите демократи също нямат стратегия и изобщо не са наясно какво да правят, ако управляват, не че това ще стане.
  Не може цялата ти визия да се ограничава само до съдебната реформа и борбата с корупцията и евроатлантизма, политиката е много повече от това. Да не говорим, че още не съм ги чул какво мислят по основните икономически въпроси.
  Патриотите ми харесват най-много, но и те са молки за управляват.
  И накрая пак ще останат бацетата, колкото да не ми се иска...

 7. 7 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 741 Любопитно

  По-интересно е защо никой не разрина срещата на Курнелия с Решетников до дъно?

  Апартементите са битова корупция, защото Цвъки, Цеца и Кумица Цецова са дребни мошеници. Но намесата на Русия в изборите в България е престъпление срещу държавата. Каква сделка сключи Бойко с БСП и Москва, за да остави Решетника да стане президент?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 8. 8 Профил на rotor
  rotor
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Прав си Дайнов. Много ....

  "Успехът не е окончателен, провалът не е фатален! Онова, което е от значение, е куражът да продължиш!" Уинстън Чърчил / " Success is not final, failure is not fatal! It is the courage to continue that counts!" Winston Churchill
 9. 9 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  *При действителната демокрация, победителят на избори не става всевластен господар на територията. Неговата възможност да упражнява властта като прищявка е ограничена от разделението на властите, върховенството на закона, конституционни и други ограничения върху волята му*
  Ще е чудесно, най-сетне популацията да е проумяла горното и да се приключи с номерата от селски вечеринки...

 10. 10 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Другарят Дайнов много добре знае, но си мълчи относно подкрепата или неподкрепата на правителството от ЕС и САЩ. Когато те решат нещо, то ще се случи, общественото мнение просто трябва да бъде подготвено за това.

 11. 11 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 898 Неутрално

  ДайнOFF!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 12. 12 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Много е възможно българските избиратели да ударят шамар на ГЕРБ на европейските избори, които за България са безпредметни- обяснил съм защо. Но много ме съмнява, че шамарът за ГЕРБ ще се превърне в приход за ДБ. По- скоро ще намажат БСП и ДПС. Което ще даде криле на Нинова да иска предсрочни избори. Което пък ще нажежи още повече политическата фурна ! Партньорите на ГЕРБ от ПФ и без това вече свирят на различни инструменти.

 13. 13 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5938 Неутрално

  Хубаво, но и феодализмът не е устойчив, точно защото е феодализъм. Ерго няма ка да се изгради. Това, което печели ГЕРБ е време и го прави добре за своите интереси - с настъпление и отстъпление винаги, когато трябва.
  Като резултат ние сме в блатото - лепкаво, обгръщащо, топло, вонящо и хранително (за някои)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 14. 14 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  След тези разкрития ГЕРБ се омазаха в лайната.Не че и преди тях не се видя достатъчно на всички нива.....

 15. 15 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Като човек, който съм гласувал за ГЕРБ в началото искам да кажа - време им е да бъдат уволнени от народа. Много им станаха "видимите резултати".

 16. 16 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  Защото темата е лесно разбираема. Няма киловати, часове, стойност на капитала, държавна гаранция, нерегламентирана държавна помощ, инвестиционен проект, срок на погасяване на заема, срок на съхранение на отработеното гориво и други подобни.
  С две думи - народът е прост.
  С числа и проценти - 80%.

 17. 17 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  Цитат:

  "Българите се задвижват само ако властта заграби имоти."

  Това не е вярно! Баба ми на село когато строеше ограда,(бетонна) с която да огради двора на къщата,"отхапа" ивица от метър общинска земя. Кмета се опита да протестира,но тя го отряза. Баба ми беше злобен и отмъстителен човек. И в крайна сметка кмета махна с ръка и я остави на мира. Никой друг от селото не протестира.

  Българите се "задвижват" по други причини. И обикновено когато ножа опре до кокала.

 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5916 Весело

  До коментар [#7] от "majorman":

  Още един свъкист. Отивам за пукакнки.
  Дано бойко осъзнае какви змии си е отгледал в партията.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 741 Весело

  А, Бате Бойко, ти внимавай,
  че Цветанов е отзад,
  моля те не му се давай,
  че ти готви компромат!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 20. 20 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  БКП 2 тоест ГЕРБ, започна да се олива не от вчера. Прост, и дънките станаха очевадни, а не само очевидни. "Можеш да лъжеш един човек дълго време, можеш да лъжеш един народ за кратко, но не можеш да лъжеш един народ за дълго".

 21. 21 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Купуват си, тролчо, ама съседите на ЦвЦв от по-долните етажи си плащат чинно по 2500 евро на квадрат, а той 650, че и с ВИФ асансьор!

 22. 22 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 303 Любопитно

  Евтини ли са всички апартаменти на ГЕРБ???

  Търговия с влияние, изконсумирана – кредитът на Булбанк към „Крон 21“ и евтиният апартамент на Хамперцумян:
  „АПАРТАМЕНТГЕЙТ: УНИКРЕДИТ ОТПУСНАЛА ГОЛЯМ КРЕДИТ НА “АРТЕКС” А ХАМПАРЦУМЯН СЪЩО ВЗЕЛ ЕВТИН АПАРТАМЕНТ“ - https://bivol.bg/artex-unicredit-levon.html
  Влялата се в „Артекс“ „Крон 21“ и връзките и към "Минстрой холдинг" на Николай Вълканов от "Мултигруп" според Капитал - https://www.capital.bg/biznes/imoti/2018/09/28/3317948_duet_nebosturgachi_na_g_m_dimitrov/

  Ще сезират ли прокуратурата за търговия с влияние Стайков от Протестна мрежа, Свободна Европа и Икономедия?

 23. 23 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Оф, опитах, но не можах да го прочета! Сори, Дайнов!

 24. 24 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  Просто издънките. (от автокоректора е).

 25. 25 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2015 Любопитно

  Др.Дайнов да не се прави на светец....от времената на баща си кор.на БТА в мръсния Лондон....НПО по времето на Костов....и так далеее!Що не каже как си купи благословията на Републиканския институт на САЩ...и 4 стайният апартамент срещи Герена!От една "закъсала" мутра!И както какъв сега се прави на ментор на обществото?

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 26. 26 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 303 Весело

  "За тези сделки за Цветанов се знаеше от половин година. А хората, които извадиха сделката, получават пари от американските данъкоплатци. Те са близки като нагласа до Демократична България и имат илюзия, че ще добавят 2-3% към ДБ. Защото ако това беше образът им пред българските граждани, щяха да започнат да трупат подкрепата за себе си още преди година, категоричен е Безлов." /Фактор/

  Ай по директно - ДБ и Дира са на една каишка точно като на клекналата снимка. :)

 27. 27 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  Дайнов закова проблемите на видно място. Апологетите на герб може и да плюят но с това няма да ги променят.

  SHADOWS of SOFIA
 28. 28 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  Това е идеологията на
  – освен Путин, Орбан, Ердоган и подобни – Бойко Борисов
  _________________
  Ай ся, Баце кога е бил враг на либерастията и да си гледа националните приоритети като Путин, Орбан, Ердоган!?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5916 Весело

  До коментар [#22] от "plebs":

  Когато има публикация се САМОсезира по Закон. Хайде малко по-грамотно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 641 Неутрално

  По-интересно е защо никой не разрина срещата на Курнелия с Решетников до дъно?Апартементите са битова корупция, защото Цвъки, Цеца и Кумица Цецова са дребни мошеници. Но намесата на Русия в изборите в България е престъпление срещу държавата. Каква сделка сключи Бойко с БСП и Москва, за да остави Решетника да стане президент?
  —цитат от коментар 7 на majorman


  А още по-интересно е, защо никой не разрина срещата на Бойку с Решетников, защото не е само Курнелия, която се е срещнала с него!

 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5916 Весело

  До коментар [#23] от "ralita68":

  Има курсове за тези, които не могат да четат !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5916 Весело

  До коментар [#26] от "plebs":

  Има версия, че инфото е дошло от артекс. Не я подценявай. все пак са ги лишили от личното им жилище по един доста безпардонен начин.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  След тези разкрития ГЕРБ се омазаха в лайната.Не че и преди тях не се видя достатъчно на всички нива.....
  —цитат от коментар 14 на uhl23528019


  Герб винаги са си правили гафове и са се омазвали, явно вятъра на промяната задуха и мейнстрийма взе да става критичен към ГЕРБ, като дълги години цензура по тези въпроси си имаше особено в най-гледаните телевизии!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 34. 34 Профил на juu30603811
  juu30603811
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Отчайващо провинциална е българската политика. Два месеца преди най-важните европейски избори в историята ние ще си говорим за това кой си е купил евтин апартамент. Това ще е апогеят и на предизборната кампания. Не за друго, а защото явно няма нито една политическа сила, която да може да изведе наболелите европейски теми на дневен ред. Не казвам, че трябва да се замита скандалът с апартаментите, но при положение, че се е знаело за това от месеци да се пуска непосредствено преди изборите е проява на много ниско ниво. И то идва не от обичайните заподозрени БСП, а от кръговете на уж проевропйците от "демократическата общност", каквото и да означава това

 35. 35 Профил на Иосиф Давидович
  Иосиф Давидович
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не съм вярвал, ч е ще го кажа, но този път Дайнов е прав-от Герб тотално се самозабравиха с тия кокошкарски кражби, обществото можеше да преглътне спасяването на Редник Киро Гела, дупката на Гергов, кражбите на Гепи груп, рушащите се магистрали, но няма как да приеме Цвъцко и Цеца да се ширят в скъпи кичозни апартаменти в центъра на София за без пари, няма как да приеме и увеличението на данъка за колата винетките, бензина и застраховките, ако и с нещата, които приемаме да ни грабят повече... Преди десетина години като се появи Боку, всички много го харесваха, но от самото начало аз си реших, че той долна мутра, колко критики съм поел от негови фенове, че съм бил долно дърто комуне- не е истина, но сега доста хора ми признават, че съм бил прав..

  Ах, Александр Сергеевич, милый Ну что же Вы нам ничего не сказали О том, как держали, искали, любили, О том, что в последнюю осень Вы знали
 36. 36 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Др.Дайнов да не се прави на светец....от времената на баща си кор.на БТА в мръсния Лондон....НПО по времето на Костов....и так далеее!Що не каже как си купи благословията на Републиканския институт на САЩ...и 4 стайният апартамент срещи Герена!От една "закъсала" мутра!И както какъв сега се прави на ментор на обществото?
  —цитат от коментар 25 на Willy Messerschmitt


  НПО по времето на Костов.

  Защо по времето на Костов само?
  Той и сега си е грантояд:

  Центъра за социални практики
  https://www.csp-sofia.org/docs/team.phtml?

  Евгений Дайнов, Директор

 37. 37 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3178 Неутрално

  Напълно съм съгласен с "общата идея" и "описаната картинка" от Дайнов.

  Ама, Евгени, феодализмът въобще не е това, което си "свел" на мат'ряла.
  Феодализмът е силно разклонена и преплетена, отрупана с детайли и нюанси структура от най-различни договори. Дори от феодала към крепостните.

  Гербаджиите и въобще "елитът" основно се цепи именно в това - че силово и безотговорно отказва "своята част" от сделката. За разлика от при феодализма.

  Това не е феодализъм, Дайнов. Това е Дарвинов капитализъм!

 38. 38 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Оф, опитах, но не можах да го прочета! Сори, Дайнов!
  —цитат от коментар 23 на ralita68


  Ами, и ние те игнорираме, сори, "ralita68"!

 39. 39 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Глупави и лакоми политици. Когато заемаш такъв пост не бива да правиш дребни тарикатлъци.
  Дребен провинциален манталитет - в нормалните държави хората гледат да си купят къща с двор . Селският манталитет е друг - апартамент в центъра!

 40. 40 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Големия проблем е, че ГЕРБ са в основни линии едни прости хора, хора без биографии, политически лумпени и все от тоя род. Слушайте приказките на Борисов, на Цветанов, на Каравиетнамска, на Бърни Рабъл и др. Някой от тях като напр. Бърни Рабъл дори се напъва като говори. Личи си, че акъла не му е силната страни. Отгоре на това пък и не разбират колко са жалки. Я нека тия барабар с техния слугинаж да си покажат дипломите за висше образование и ще видите как едни никаквци стоят начело на държавата. Затова и тя затъва.
  Шеф на парламента е някоя си Караянчева от еди-къде си. Е, как я виждате тази до шефове на парламента каквито са били напр. Петко Каравелов, Захари Стоянов, Стамболов и др. Как си я представяте тая до тези хора ???
  Премиер е човечец с пожарникарско образование с неясно минало. Той дори не може да се усети, че на международна сцена вече му се присмиват. Имаше един клип, на който се вижда как на конфереция в чужбина след като му дават думата маса народ напусна. Но това бе прикрито у нас. Къде ти е, хъба ? Какво стана с петрола и газа от Черно море, с които щяха да се вдигат пенсиите ? Какво става с ония 10 млн. тона тютюн, които Китай щеше да купи ? Ами с катарските инвестиции ? Защо за 10 години дори в Шенген не можа да вкараш България ? Симеон само за 5 години вкара страната в НАТО и подписа договора за присъединяване с ЕС.

 41. 41 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4342 Неутрално

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Когато си по върховете на властта е задължително и ти да се интересуваш и да внимаваш! Задължително!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 42. 42 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  Оф, опитах, но не можах да го прочета! Сори, Дайнов!
  —цитат от коментар 23 на ralita68


  То на много хора им е трудно с четенето , а после реват от кога ми е това чувство.

  SHADOWS of SOFIA
 43. 43 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Дайнов е известна политическа червена гнида.

 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5916 Неутрално

  До коментар [#43] от "mop36557620":

  Ти цвъкист ли си или бойковист ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Да. Точната дума е, купуват си! Не им ги подаряват. Не схващаш ли разликата?
  Лично на мен, много ми е странен маниера на ГЕРБ-ерите... Като ги хванат в крачка или кражба, започват да обясняват, че други също откраднали преди тях, та затова нямало нищо страшно или нередно...!

  Бивш tww09306483.
 46. 46 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Вас просто ви е яд, че ВИЕ не можете да си купите апартаменти ;)
  Злобни селяци сте.
  Ще се радвате ако всички са бедни, нали ;)
  Няма Никакво престъпление че някой е платил за жилище.
  Щом продавача е доволен - къде е проблема, завистници ?!

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  До коментар [#46] от "mop36557620":

  Проблема е за фиска , бе Варадинчо.Или още не си разбрал.

  SHADOWS of SOFIA
 49. 49 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2375 Весело

  До коментар [#46] от "mop36557620":

  Е що не е платил когато още не е бил във властта?.....

 50. 50 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 314 Неутрално

  До коментар [#48] от "KA2":

  Ти си пиян, ‘оди си лягай, ама да не забравиш да целунеш портрета на Путин ;)

 51. 51 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Глупави и лакоми политици. Когато заемаш такъв пост не бива да правиш дребни тарикатлъци. Дребен провинциален манталитет - в нормалните държави хората гледат да си купят къща с двор . Селският манталитет е друг - апартамент в центъра!
  —цитат от коментар 39 на драган


  Нали си спомняте гербавата евродепутатка Мария Габриел какъв нов глагол сътвори, когато я осветиха с общинското жилище на безценица - "стокирала го"!

  #СТОКИРАНЕ – това е вероятно най-прецизната дефиниция на ГЕРБ в една дума. Габриел, Цветанов, Цачева, Ваня Колева, Рашидов и т.н. Непреодолимият ищах на ГЕРБ към апартаменти в София е отлична илюстрация на провинциалния манталитет на тази партия и нейната котерия. Дълбок комплекс, който се реализира през показността на просташкия разкош на скъпите жилища в центъра на София. Борисов е прав за комунистите, които избиваха хората по "Оборище", за да вземат апартаментите им. И в това е драмата на ГЕРБ – за тях завинаги остава периферията, а "Латинка" ще е най-близката допирна точка до червената парвенющина... / по Асен Генов /!

 52. 52 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 314 Неутрално

  До коментар [#49] от "uhl23528019":

  Продавача има ли оплаквания - Не.
  Къде е проблема ;)

 53. 53 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  До коментар [#50] от "mop36557620":

  Цървулане нещо си се объркал.

  SHADOWS of SOFIA
 54. 54 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 314 Неутрално

  До коментар [#53] от "KA2":

  Няма грешка ;)
  Или с Кмета сте едно и също лице, или сте колеги тролове на Позитано 20 ;)

 55. 55 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 314 Неутрално

  И отново:

  Вас просто ви е яд, че ВИЕ не можете да си купите апартаменти ;)
  Злобни селяци сте.
  Ще се радвате ако всички са бедни, нали ;)
  Няма Никакво престъпление че някой е платил за жилище.
  Щом продавача е доволен - къде е проблема, завистници ?!

 56. 56 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  До коментар [#54] от "mop36557620":

  Изглежда си от скоро във форума.

  SHADOWS of SOFIA
 57. 57 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Както,от няколко дни, казва "Тайпи" - покрай тези апартаменти, много народ си изпържи легендата...

 58. 58 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2375 Весело

  До коментар [#52] от "mop36557620":


  Проблема е че щом аз работя за 700 лева и когато миналата година си купих апартамент в центъра на Смолян съм го декларирала на реалната покупна стойност и съм платила данък за това, не виждам причина ГОСПОДАТА МИНИСТРИ които са си купили апартаменти в София център и които ПОЛУЧАВАТ В ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ЗАПЛАТА да не ги декларират коректно.
  Няма как да им минават всеки път номерата и всеки път ТОЧНО ТЕ ДА ОЩЕТЯВАТ ДЪРЖАВАТА!

 59. 59 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#17] от "deaf":

  Явно, си се метнал на баба си.

 60. 60 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2015 Любопитно

  Дайновчето защо премълчава...далаверите на г-н Заимов(личен приятел му е)....прекрасното местенце от 750 кв.на др.Станишев+ къщичката в Швейцария.....трите апартамента и горичката на "бореца за справедливост"Елена Йончева....двата хотела на Гоце Параванов.....4 те апартамента на тавариш Премянова(дрОгарка на др.Премянов)купени съответно 2005,2006 и 2016...Интересно четиво е имотното състояние на Антон Кутев.....Нали говорим за облаги от власта и търговията с влияние....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 61. 61 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Онзи ден Борисов каза нещо от рода на "Сега ли трябваше Цветанов да решава квартирния си въпрос". Това е показателно. Той не упреква действията на Цветанов, а времето, когато това се случва - предизборно време. Значи ако нямаше избори, това нямаше да е толкова фатално. Свикнаха да ни мачкат както и когато си поискат, това е истината. И колкото повече мълчим и се подчиняваме, толкова повече ще затягат примката.

 62. 62 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2375 Любопитно

  До коментар [#52] от "mop36557620":

  Освен това се и формирай колко плаща държавата за загубени дела точно заради Цв. Цв. и защо като има пари да купува апартаменти от джоба на данъкоплатеца трябва да се взема за да се покриват тези такси?

 63. 64 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Красота!
  И става все по-красиво...
  Измами с данъци и такси... и абсолютно видими...
  Преведените пари по банков път не са като в данъчния размер...
  толкова кухи тикви... па и доплащали...

 64. 65 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2375 Любопитно

  До коментар [#64] от "Велков":


  И това е само на повърхността...!

 65. 66 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  До коментар [#60] от "Willy Messerschmitt":

  И ти ли? Отговорността е лична.АЗ и ТИ ако правим право нарушение е ако ни хванат. Но за човек на изборна длъжност да ощетява фиска е недопустимо. Да не говорим за лобистките закони.Нали за товА говори Дайнов , за феодала може за другите не.

  SHADOWS of SOFIA
 66. 67 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  До коментар [#58] от "uhl23528019":

  Има и един друг лееееко тънък момент...
  Ти си с ясни доходи...
  А ако не можеш да докажеш като тях откъде са ти голяма част от парите и почват разни подобни схеми...като цветановите заменки на измислени цени и "купуване" от свой човек точно на заменените апартаменти...
  Това трябва да си много прост да го направиш и да мислиш, че няма да се разчуе...

 67. 68 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  Както обикновено, Дайнов е прав за повечето неща.
  Въпросът е като политолог в десния сектор той как си обяснява факта, че видимият провал на ГЕРБ някак си не води до сплотяване на демократичната общност и прехвърлянето на избиратели там.

 68. 69 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 702 Весело

  До коментар [#52] от "mop36557620":Проблема е че щом аз работя за 700 лева и когато миналата година си купих апартамент в центъра на Смолян съм го декларирала на реалната покупна стойност и съм платила данък за това, не виждам причина ГОСПОДАТА МИНИСТРИ които са си купили апартаменти в София център и които ПОЛУЧАВАТ В ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ЗАПЛАТА да не ги декларират коректно.
  —цитат от коментар 58 на uhl23528019


  Получаваш "златен скункс" за най-дълго, най-неграмотно изречение в лексикален и граматически аспект.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 69. 70 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3748 Весело

  "евтините апартаменти няма да бъдат простени на ГЕРБ"
  ================
  Да. Няма да им се размине.
  В същото време е добре Женята да каже зад коя политическа сила застава и да обясни резултатите на същите избори.
  "Не случихме на народ" не се приема.

  Еретик
 70. 71 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Господин Дайнов си остава комунистически галеник, защото такъв е произходът му. Той всеки месец предсказва края на Герб. Разбира се с комунистически епитети" ще изметял", " да ги отнесат", и други такива.
  Господин Дайнов, какво имате предвид под гербаджия. Защото доста пъти милиони са гласували за Герб, всички ли следва да ги измитате? Да не сте Салин?
  Да поставиш Орбан до Путин като методи е смешно, както е смешно да сравняваш Борисов и Ердоган.
  И ако след измитането, дойдат на власт Бсп и Дпс, Вие дали няма да сте съучастник на това идване, след като всяка седмица измитате гербаджии...
  http://kanal3.bg/assets/uploads/gallery/45025_660_370.jpg

  http://kanal3.bg/assets/uploads/gallery/44896_660_370.jpg

  Втория е Владо Йончев от Офнюз- също борец срещу герб, но защо ли не срещу Бсп.

 71. 72 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3173 Неутрално

  До коментар [#55] от "mop36557620":

  точно заради подобно доволство между страните Горанов праща агенти и по нудистки корабчета

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 72. 73 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  До коментар [#68] от "boevbisser":

  Естествено , че прав. Колкото до дясното , 48% не гласуват. Там е резерва но без Ярка личност няма да стане. Аз съм от не гласуващите но симпатизирам на дясното и знам какво куца.

  SHADOWS of SOFIA
 73. 74 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  До коментар [#71] от "grayeagle":

  Що бе, нека БСП и ДПС дойдат на власт, нека вдигнат доходите за един мандат с 50%, пък после ще ги изгоним...

 74. 75 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  Напълно съм съгласен с "общата идея" и "описаната картинка" от Дайнов.Ама, Евгени, феодализмът въобще не е това, което си "свел" на мат'ряла.Феодализмът е силно разклонена и преплетена, отрупана с детайли и нюанси структура от най-различни договори. Дори от феодала към крепостните.Гербаджиите и въобще "елитът" основно се цепи именно в това - че силово и безотговорно отказва "своята част" от сделката. За разлика от при феодализма.Това не е феодализъм, Дайнов. Това е Дарвинов капитализъм!
  —цитат от коментар 37 на xm...  До коментар [#37] от "xm...":

  Тук си абсолютно прав. Просто Дайнов като комунистическо отроче са му набили в главата,че феодализма е нещо лошо. А всъщност феодализма може да бъде даже и романтичен. Гьоте го е възпял.
  В България (вече) няма капитализъм. (Имаше през 90-те години за кратко.) В момента у нас е тежка авторитарна система на управление.

 75. 76 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2375 Весело

  До коментар [#69] от "Реми":

  А ти-една баба Яга с куха лейка в ръка

 76. 77 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2375 Весело

  До коментар [#67] от "Велков":


  Така е!
  Системата е аз съм прост и вие сте прости...!

 77. 78 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Казвал съм го много пъти, орилархичният модел, който двете бекапета избраха си е чист феотдализъм. Дайнов пак открива топлата вода.

 78. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 80 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#68] от "boevbisser":

  80%, сър.
  Истински дясното у нас почти никога не е било на почит. Това значи бачкане в условията на конкуренция, спазване на правилата, постоянен стремеж към самоусъвършенстване, като основен инструмент за придобиване на конкурентно предимство, поемане на риск, инициативност и т.н. Нашего брата, осакатен откъм ценностна система от 45 г. официален соц и почти 30 г. шуробаджанашки пост-соц, не горните принципи дори не ги разглежда като валидни за постигане на успех в живота.
  Последният път, когато наистина дясна политическа сила беше доминираща във властта, беше след тоталната катастрофа на Виденовото управление, но тогава огромна част от хората гласуваха не по убеждение, а защото бяха докарани до отчаяние. След 4 години се видя, че като позахлеби, българинът е склонен да се пусне на всеки, който му се направи на интересн по телевизора. Ченгесарската мафия оцени правилно ситуацията и докара Царо, даде на Боко ге'ерауски пагони, а след това го сложи и най-отпред на телевизора:)
  Колкото до случая с апартамента на Цвъко, аз си мисля, че работата е долу-горе следната:
  Артекс реално му подарява новия апартамент, срещу съответните услуги, търговия с влияние, власт, нормативни промени в тяхна полза и т.н. Прави се врътката с пащането с пари + два апартамента от наличните на Цвинокио, които скоростно са купени от негов бивш подчинен от изборния щаб на ГЕРБ. Тия два апартамента е трябвало в някакъв момент да му бъдат върнати като ресто на Цвинокио. Врътката е, за да има черно на бяло, че Цвинокио не получава даром новия апартамент, а има истинска покупко-продажба, а в нотариалния акт пише ниска цена, за да не плащат залудо данъци, за нещо, което реално е подарък.

 80. 81 Профил на backo
  backo
  Рейтинг: 267 Весело

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Цецко, ти ли си баба!

 81. 82 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Хайде стига с тези глупости, много български граждани си купуват вече апартаменти, коли и т.н. кой го интересува това!?
  —цитат от коментар 1 на svoboden


  А трябва, когато е направено, чрез лобизъм, корупция и натиск.И твърде, ама твърде малко са бг граждани, които могат да си купят такива луксозни апартаменти, на подобни цени.Както и никой не си харесва, нито пък - купува - изкоп!!!
  Българинът наистина не се интересува от откраднати милиарди от политиците, но ако му бъркаш в джоба или опре до жилище.Баби и дядовци, майки и бащи се лишават с години, вземат кредити, ипотекират вилички и барачки, само и само да купят на децата си едно там малко помещение, наречено жилище, най-често - в София, за което плащат огромни цени.А тези - богатите, политиците и подобни, които получават големи заплати на фона на обикновените, си купуват палати, за смешни пари.Е, това никога няма да го простят!!!
  Само герберасти, като теб - заблудени, тъпи, прости или най-вече - облажили се чрез ГЕРБ, но неизключващо първите определения - продължават да се опитват да се правят, че и този път ще ви се размине!!!Пътници сте и не друг, а вие ще върнете БСП на власт, макар, че вие сте същите, като тях - комунисти!!!!

 82. 83 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 527 Неутрално

  В кавички 'синият' шаман с поредното заклинание.

 83. 84 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":Каква корупция бе, айланкоолу?! Я виж МилиЙончева с нейните декларирани за 2 млн лева имоти - 3 апартамента, вила, три гори в най-скъпите райони на София! Я виж Нинова, ограбила от Техноимпекс 2 млн.лева, уволнена за далаверата с Булгартабак! Срещу това има абсолютно банална сделка за замяна на 2 апартамента на Цветанов срещу един с доплащане! И това е суперкорупцията, не аферата Хохегер, не купуването на руски реактори без договор, не комисионните за Грипените, а апартамента на Цветанов, който имо 4 дъщери, било корупция! Този плужек Дайнов си правеше мили снимчици със Станишев по повод грандиозното му парти и естествено сега заработва във фейк-пропагандата на затънлите до ниските си чела червени крадци и корумпиери! Нещо да кажеш за офшорката на МилиЙончева с КТБ, която все пак и се наложи да плати 20 000 лева гаранция за да не е вече в пандиза. За периода докато нейния гей-любовник беше премиер, тази руска кукла е изсмукала от държавната телевизия за 4 години 730 000 лева хонорари са скапаните си филмчета по света! Това не е ли корупция и жесток конфликт на интереси.? И сега тази стерва ни учи на морал и неподкупност и как Цветанов трябвало да бъде чибосан, защото си заменил два апартамента за един с доплащане! Що за наглост болшевишка и що за кретени като Дайнов, които я правят икона на морала!

 84. 85 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2375 Весело

  До коментар [#79] от "Реми":
  На чист родопски диалект:
  ,,Нещо яца та пишка !"

 85. 86 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 742 Неутрално

  И защо никой не споменава за хотелите и апартаментите на синовете в пикльовска възраст на Гоце за милиони левове, купени със заплата 3000 лева на месец!!! Защото Позитано мълчи за далаверите на контрабандиста Кирил Добрев с незаконен пренос на валута /заловен и бързо освободен/, за огромните фотоволтаични паркове на червените боклуци Курумбашев и синчето на корумпирания станишев министър от аферата Братко и Батко Асен Гагаузов?! Защо мълчите, червени талибани?! мирисът от крадения кашкавал в партизанските ви землянки няма никога да ви напусне!

 86. 87 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 702 Весело

  До коментар [#71] от "grayeagle":Що бе, нека БСП и ДПС дойдат на власт, нека вдигнат доходите за един мандат с 50%, пък после ще ги изгоним...
  —цитат от коментар 74 на Велков


  Войниче, някак си мислех за същото. След като Борисов прие оставката на Цачева и уволни зам. министершата, очаквам и Цветанов да го отнесе някак си. Следва провал на европейските избори за ГЕРБ и СДС, насрочване на извънредни парламентарни, заедно с местни избори. Служебен кабинет на Радев...и така стремително по нанадолнището та чаак до Евразия.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 87. 88 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 702 Весело

  "Социопатно е да навредиш на всички останали, за да можеш да задоволиш себе си. Перфидното, подготвено и високо организирано зловредие демонстрира социопатен ум, чиито характеристики са да доминира, да контролира и манипулира. Като по учебник е спретнато мероприятието". Така председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова коментира в Добрич нечистите атаки срещу фигури от партията във връзка с имотни сделки. "

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 88. 89 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 702 Весело

  " Този мач с манипулипулиране и изопачаване на истински данни, представени като грях вече го играем за седми път и имаме своеобразен имунитет, даже. Всъщност, през детайлната организация на подривната акция се забелязва и открива modus operandi типичен при отмъщение. Кога ли и с коя ли акция е засегнато нечие его и е настъпен по опашката някой голям “питон”, та сега така рязко се обръща и директно поглъща?” , заяви и риторично попита лидерът на женската организация на партията.
  По думите на Ирена Соколова, така действат ощетените психически хора, нарцисистите и социопатите. "

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 89. 90 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 702 Весело

  „Но, когато това е продукция на една структура, на колективно тяло, толкова по-зле, защото се демонстрира откровено организирано мероприятие. Говори за тежките фрагментационни и изключително дезинтеграционни процеси вътре в него”, категорична бе Соколова, която е магистър по социална психология."
  https://www.faktor.bg/bg/articles/irena-sokolova-mrachnoto-vreme-predi-izbori-razhda-demoni

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 90. 91 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Важното е, че сме простили 4,5 милиарда от КТБ, хиперинфлацията от 1997-ма, милионите на ходролога Доган и т.н. Който има глава да да мисли.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 91. 92 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  Освен, че ГЕРБ избърза с изграждането на феодализма /!?/, творците на мероприятието избързаха също. Можеха да поизчакат поне месец. Имотните сделки се знаели от няколко месеца. Защо им трябваше да си гърмят патроните точно сега? Има някаква нервност и припряност да стрелят точно когато Цветанов е гост на американо-изралеския обществен форум. Бойкотиран от знакови лица на демократите. Например, евентуалните им кандидати в президентската надпревара. Форум, доминиран от републиканците, всъщност. Дали пък апартаментната сага не издава раздразнение някакво у някои, че Цветанов е уважен от въпросния форум? А чисто технологично Дайнов също избързва с оценката как БСП ще спечелят служебно изборите за европарламент. Имаше начин да стане, ако бяха изкарали апартаментите 2 до 3 седмици преди изборите. Сега скандалът ще се спихне и трябва да бъде подръчкван. Пък и Борисов реагира светкавично. Като им дръпна столчето с двете оставки. Това има значение. На изборите ще се види чия реакция е печеливша. Дали на Борисов, или на Корнелия, която строи БСП депутатите в парламента да скандират колко прекрасна е Елена Йончева и как няма да я дадат на врага. Че даже я сложиха да им води евролистата.

 92. 93 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6034 Неутрално

  Управление на кражбите, лъжата, наглостта

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 93. 94 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  днес имаме нови доза пичеливши, братчеди гереберасти.... кво ше прайме така

  "
  Още фигури от властта излизат от справки в Имотния регистър като клиенти на “Артекс”, придобили апартаменти по непазарни цени. Това става ясно след като Биволъ обработи партидите на всички фирми свързани с Пламен и Весела Мирянови – около 3000 записа за сделки с имоти. Сред новите попълнения в скандала “Апартаментгейт” са зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов, бившия шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков и Гергана Мутафова от ВСС..."

  https://bivol.bg/artex-krasimir-parvanov.html

 94. 95 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 750 Весело

  Дневник! Продължавате да ни заливате с бълнуванията на една деградирала от алкохол личност. Автора на статията се води политолог. Това предполага да е наясно с актуалната политическа обстановка в страната и с произтичащите от това последствия.
  Десетина дни преди последните парламентарни избори въпросната личност прогнозира следното:
  https://www.dnevnik.bg/analizi/2017/03/13/2933622_kak_da_predvidim_kakvo_shte_stane_na_izborite/

  1. БСП 2. ГЕРБ 3. ВОЛЯ
  Е па на боб да бе гледал повече щеше да познае.

  Есента имаше още едно алкохолно "прозрение":

  https://fakti.bg/mnenia/342766-prof-dainov-kabinetat-na-borisov-nama-da-izkara-zimata

  Е, другарю Дайнов, пролет пукна тиква не.
  Всеки сам за себеси да избере дали другаря Дайнов е платен или некадърен политолог.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 95. 96 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#84] от "Nikolai Tsekov":

  А нещо да кажеш за апартаментите, паркоместата и гаражите на шефа на КОНПИ? И каква стана тя? Този който трябва да проверява...е за проверка. А оная куха лейка от лелки-ге.п, някой да ѝ каже да спре да говори глупости, защото само налива масло в огъня и прави мисията на пожарникаря невъзможна. От времето на правешкия цървул, не е имало толкова прости хора във властта...

 96. 97 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 458 Неутрално

  просто са бедни хората, затова се дразнят.

 97. 98 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#94] от "extraCACA":ами защо така услужливо забравяш червеният депутат Желю бойчев, купил си преди пет години точно от Артекс апартаментче от 300 квадрата за невероятната сума 630 лева на квадрат?!!!

 98. 99 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5916 Весело

  До коментар [#47] от "mop36557620":

  Определено си цвъкист ! от най-семплите !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 99. 100 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2015 Любопитно

  До коментар [#74] от "Велков":

  Както 1996-1997 ли ?Не мерси....гласувайте си за червения кмет в Урбабинци (Видинско)!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK