Простият изход от "Апартаментгейт"

Бойко Борисов и Цветан Цветанов

© Николай Дойчинов

Бойко Борисов и Цветан Цветанов"Дневник" препечатва позицията на лидера на партията "Да, България" и бивш правосъден министър Христо Иванов, публикувана на страницата на формацията във "Фейсбук". Заглавието и подчертаванията са на редакцията.


Вече се видя докъде стига смелостта на Борисов и волята на ГЕРБ да се бори с корупцията.


Вместо оставката на Цецка Цачева и Ваня Колева да бъде придружена от разжалването на Цветанов от всички постове, виждаме, че се надига защитна вълна в негова полза. Аргументите са, че това било чисто морален казус, че имало разлика между депутат и министър и че Цветанов бил незаменим. Наред с това се правят опити чрез всякакви идиотски конспиративни теории за вътрешни и външни комплоти да се подмени изобщо същността на проблема. Всичко това (без идиотските теории за комплоти) налага коментар.

Да започнем с това, че
няма никаква разлика между позицията
на депутат и тази на министър


- и двете изискват обществено доверие в способността да се взимат решения единствено от гледна точка на публичния интерес. Справка - клетвата по чл. 76 от конституцията: "Заклевам се... във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа", която се полага и от народни представители, и от министри (чл. 109).

Това, което излиза за отношенията Цветанов – "Артекс", и сделката с апартамента, повдига тежки въпроси за възможни конфликт на интереси, укриване на данъци, прикриване на средства с нерегламентиран произход. Накратко, тук изобщо не става дума за един просто морален казус. Тези въпроси трябва да бъдат изяснени от едно ефективно и всестранно разследване, на чиито резултати да може да се има доверие. Това просто няма как да се случи, докато Цветанов е едно от най-овластените лица в държавата, което в същия момент прокарва законодателство, което явно ще ползва настоящия главен прокурор и договорките около инсталирането на следващ лоялист на поста. И по тази причина най-малко той трябва да напусне политиката.

Картината на отношенията между "Артекс" и върхушката на ГЕРБ очертават съмнения за непазарно мотивирани сделки на един доста широк фронт. Логиката на такива "услуги" е, че те имат и своето насрещно действие/бездействие откъм властта, предварително, последващо или дори просто евентуално. И, за да се прикрие тази непазарна мотивация, започват приказки за псалми, енергийни защити и влюбвания в изкопи от пръв поглед.
Не би било изненада ако става дума за


едно строително КТБ


в смисъл на корпоративен субект, изграден – изцяло или частично – върху арматура от мрежа от влияния и зависимости. Точно както след Цветан Василев остана шлейф от разнопери ВИП-ове, на които са предлагани специални условия (КТБ откровено се рекламираше с това "клиентите са ни скъпи"). И точно както целият модел на разрастване на "банката" и личните придобивки на Василев (т.нар. от него "специални инвестиционни дружества") би бил невъзможен без насрещните услуги – действия и бездействия, мълчания, затваряне на очи и активно легитимиране на великия банкер – от страна на тези същите ВИП-ове.


Действията на Борисов по скандала досега показват, че той разбира каква щета му нанася този скандал, но явно няма да посмее да разпространи "решителната си реакция" до Цветанов. Очертава се разделение на


две групи фигури – заменяеми и незаменими


В нормалните партийни структури няма незаменими хора, когато става дума за потенциални репутационни щети от този магнитуд, особено в предизборен период. Незаменими въпреки всичко има в структури, основани на скрити и нелегитимни механизми на влияние (навътре и навън) и на омерта. В такива структури винаги се отглеждат и "бушони".


В този смисъл всяка отбрана на Цветанов като човек, без който "машината не може", е недоизказано признание, че ГЕРБ не функционира и не печели избори по демократичен път. Защото нормалните партии са "машини" за привличане и трупане на доверие, което да се превръща в овластяване на свободни избори. В случая става дума за друг тип машина – която трупа власт по друг начин.

Когато говорим за управленски модел, основан на системна корупция, имаме предвид точно това. Виждаме как цялата логика на трупането и упражняването на власт почива на изключването на обществения интерес от уравнението, на изграждане на мрежи от влияния и зависимости, на елиминиране на разделението на властите, на разрушаване на законността и на задушаване на журналистиката до степен едно разследване по публични документи да изглежда като необяснимо явление. И нека е ясно - проблемът не е в един или друг бизнес. Това е политически модел, който налага своите токсични условия за правене на бизнес. Разбира се, намират се и "предприемачи", които стават успешни именно заради тези извратени условия. Например, като обслужват парвенюшките представи за жилищен лукс на новата партийна номенклатура...


Този модел е рак за българската държавност


Той убива институциите, задушава бизнеса, гони младите хора зад граница, изяжда пенсии и пари за социални разходи. Съпротивата срещу този модел е въпрос на оцеляването ни като нация.


От това положение има четири изхода.

Единият би бил


политическа реакция на ГЕРБ


като нормална демократична партия - разчистване на всички замесени, започвайки с Цветанов и завършвайки с много сериозен разговор за ролята на Борисов за допускането на всичко това. Една оптимистична теория е, че зад този скандал виждаме усилие на някаква част в ГЕРБ, която разбира, че трябва да се тръгне към някаква форма на изчистване и нормализация на партията през авансова борба за наследяването на лидерския пост. Песимистичната прогноза е, че очертаващото се оставане на Цветанов на постовете му въпреки всичко още повече ще циментира ГЕРБ като носител на корупционния режим у нас. Надигането на Цветановата клиентела в партията е ясно указание в тази посока.


А колкото до изборите - под лозунга "Цветанов е невинен" те ще трябва да се печелят с още повече корупция и още повече насилие над демократичните норми. Реалистично – вероятно става дума за маневриране на Борисов между все по-напористите мераклии за поста му, така че да спечели време и свобода за действие на върха и да си осигури възможност за изход от политиката. Едно е ясно – решение на проблема в рамките на ГЕРБ няма да има.


Вторият изход е през


сериозни разследвания от страна на прокуратурата и КПКОНПИ


(антикорупционната комисия - бел. ред.). Ако това щеше да се случва, вече по всички радиоточки щяха да гърмят новини за разпити, нахлувания в офиси и изземвания на документи и пр. Това не става – и нищо чудно! И двете институции са оглавявани от доказани лоялисти на ГЕРБ, натоварени с огромно обществено недоверие заради дългата си история да изпълняват политически поръчки и да замитат подобни казуси. Нещо повече, Цацаров беше въвлечен в сходна сделка, която с усилията на ВСС, ИВСС, подчинената му прокуратура и политическата върхушка към момента на избора му (вкл. Цветанов) беше заметена. Очевидно е, че правораздаването отново ще бъде в ролята на правозамазване.

Това всичко налага за пореден път сериозен политически разговор за дълбока реформа на прокуратурата. Вместо да участват в поредните задкулисни пазарлъци за инсталирането на следващ Цацаров начело на прокуратурата, всички политически сили трябва да излязат с ясни публични ангажименти за структурна реформа на държавното обвинение и органите по разследване. И този трети изход обаче не се очертава.

Остава четвъртият изход:


сваляне на това управление


така че да се отвори пътят и за реформи, и за разследвания, и за изчистване на политическата класа от корупционери.

Предстоят европейски избори, но те вече безвъзвратно се превърнаха във вот на доверие към правителството. Ще бъде направен опит този вот да бъде подменен с призиви как трябва да спираме БКП с ГЕРБ и как всеки, който критикува управлението, докарва на власт Корнелия.
Има ясна алтернатива, съставена от политически сили, които са доказали на практика, че могат да правят и отстояват реформи - "Демократична България". Доколкото на тези избори никой няма да бъде непосредствено свалян или докарван на власт, те са много важна възможност за избирателите да инвестират гласа си в утвърждаването на тази алтернатива. Всеки, който даде своя вот за "Демократична България", гласува за това на задаващите се парламентарни избори да не му се налага да избира между едното от двете БКП-та (това на Бойко и това на Корнелия), а да може спокойно да застане зад силата на истинската промяна.
Впрочем опитите скандалът с апартаментите да бъде представен като някакъв заговор на "Демократична България" е сигурно указание за едно - управляващите разбират ясно, че ние сме реалната опозиция на този отвратителен корупционен модел.
Така че, понеже няма да получите нито оставката на Цветанов, нито реално разследване, нито честен политически разговор за необходимите реформи - на 26 май инвестирайте гласа си в "Демократична България", за да имате инструмент за промяна на следващите парламентарни избори. Погрижете се да имате алтернатива.
Просто е.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (162)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  Оказа се пълно с цвъкисти и във форума. Бойко сеозова в минно поле . Не знае кой му е верен в партията . Може дори да му спретнат пуч.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И шефът на КПКОНПИ с имоти на ниски цени! Как ще разследва Цветанов?
  https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-shefat-kpkonpi-imoti-nerealno-niski-tseni-kak-shte-razsledva-tsvetanov.html

  яж бахур
 4. 4 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ти си гледай позитанската кочина. Че сега ви почваме вас.

  The best way to predict the future is to invent it.
 5. 5 Профил на galactico
  galactico
  Рейтинг: 425 Неутрално
 6. 6 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Май още никой не го е казал. Събитията от последните дни са пряка последица от закона Магнитски.

  The best way to predict the future is to invent it.
 7. 7 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2611 Неутрално

  Пратете бандата по дяволите на следващите парламентарни избори ! Само това е изход !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 8. 8 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Кутригурска притча

  (По Лие Дзъ, даоистки философ, около 3 век пр. Хр.)

  Едно племе не намирало стадото си. Заподозряло демократите, че са му го взели и започнало да ги наблюдава. Онези се държали точно като крадци на стадо. Лицата им били на крадци на стадо. Думите, които произнасяли, били само на крадци на стадо. Цялото им поведение и държане издавали человеци, откраднали стадо.
  Но най-неочаквано, след като натирило превърналите се в паразити пастири - и този с червената гугла, и онзи с лъжеевропейската капела, и третия с патреотичната капа - племето си открило стадото. Когато на другия ден отново погледнало демократите, у тях нямало нищо, нито във вида, нито в поведението, което да говори за крадци на стадо.

 9. 9 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  Това Бойкикев ли го е писал?
  Арматура?
  Нещо има помощ от преател май.
  Дайте си икономическата политика бре юнаци.
  Стига оплюване на другите.
  Ние си ги знаем какво могат и какво не.

 10. 10 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Цецку е пътник. А с него и "Шайката".

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 11. 11 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3133 Любопитно

  Цецко бил невинен? Ами да му вдигнат паметник! Мъченик на вярата.За еди псалм ще му искат оставката?

 12. 12 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  До коментар [#9] от "НеКой":

  Ми те са я дали. Отдавна.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 13. 13 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 536 Весело

  Лидерът на Да България се надява скандала да му донесе повече гласове, но за съжаление това няма как се случи.Гласовете, които Герб ще загуби няма да се трансформират в гласове за тази изгубена кауза. все пак добър опит, отчаян опит бих казала, но в любовта и войната всички средства са позволени.

 14. 14 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1918 Неутрално

  Христоооооо, няма да стане така!!!

 15. 15 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2717 Неутрално

  Х.И. хем отрича да има вътрешни и външни комплоти,хем казва че се водело борба за поста на Борисов. Как според него се води тая борба?! С убеждаване с думи?!
  Борбата е за властта в България. И тя се води с комплоти като отвътре,така и от фактори от Запада и Русия.

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  До коментар [#4] от "EU defender":

  Явно и ти си цвъкист. А за Позитано си закъснял .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 499 Весело

  Всичкото е много хубаво написано, но като стигнах до изречението "Например, като обслужват парвенюшките представи за жилищен лукс на новата партийна номенклатура.."
  и се пресетих авторът сред какъв жилищен лукс е култивирал сегашните си демократични възгледи като дете на старата партийна номенклатура :)

  over the under
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  До коментар [#5] от "galactico":

  Ама този път на 3 инстанции и ефективно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Оказа се пълно с цвъкисти и във форума. Бойко сеозова в минно поле . Не знае кой му е верен в партията . Може дори да му спретнат пуч.
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Господин Цветанов Премиер!

  яж бахур
 20. 20 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3294 Неутрално

  До коментар [#13] от "inatlivka":

  Бойкикев още не се е извинил за гаврата със убитото момиче в Русе.

 21. 21 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3394 Любопитно

  Може пък Да, България да се възползват от скандала, защо не - не са във властта в момента, имат прилични хора при тях. Е, и при тях има трески за дялане, но сегашното статукво - в него включвам и БСП, и ДПС, и т.нар. патриоти, е доста гнусничко.
  При всички случаи на европейските избори ще е интересно.

 22. 22 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Май още никой не го е казал. Събитията от последните дни са пряка последица от закона Магнитски.
  —цитат от коментар 6 на EU defender


  Х0-Х0-Х0 и Ботилка Ром! ти ли с дни пускаш magnetic fields?

  яж бахур
 23. 23 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Ох, Ицко, може да е вярно каквото си написал, но не може ти да си ми морален стожер.
  Още помним как се опита да извлечеш дивиденти от убиството на русенската журналистка. Помним и др. неща . Просто трябва смяна на политиците, ама с кой? С Нинова, със патриотите, с Христо? Не , благодаря!

 24. 24 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Трябва да се измете тази кочина

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 25. 25 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Дневник след като сте решили да ни запознавате с това какво хората си пишат във Фейсбуците, само с Христо ли ще се ограничите или той е по-важен от останалите хора!?

 26. 26 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  До коментар [#25] от "svoboden":

  Той е избраният.
  Бенефициент...

 27. 27 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Ристьо
  нема вкарате пукнат евродепутат
  тва е истината

 28. 28 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Много добър анализ на Иванов

 29. 29 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 593 Неутрално

  До коментар [#24] от "neut":

  Съгласен - да се измете. Предложения кого да изберем на тяхно място? Рабирате ли безизходицата? Избираме не най-добрите, избираме най-малко лошите.
  Махнахме Костов и кого избрахме? Царя, Станишев!
  Махнахме Бат Бойко и кого избраме? Пеевски за шеф на ДАНС и румен гечев!
  Добре, махаме пак Бат Бойко и избираме кого? Нинова и Волен!

 30. 30 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Ако ГЕРБ се отърве от Цветанов това ще е добра новина. Един сериозен аргумент да избера ГЕРБ пред БСП или даже пред "Да, България." Докато не се появи желаната дясна проевропейска и почтена партия.

 31. 31 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3383 Любопитно

  До коментар [#7] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  "Пратете бандата по дяволите на следващите парламентарни избори ! Само това е изход !!!"
  =============
  Добра идея. Ако питам Кмета, даже ще ми каже с коя банда да я заменя. Ти на кого залагаш?

  Еретик
 32. 32 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Кой беше тоя Христов? А-а, незнайко от страната на чудесата, в тандем с БСП и Доган. И той с евтини конспирации да клъвне някой гласоподавател. Е, с лозунги и клишета ще си остане където си е, при отдавна отсвирените си другари и другарки.

 33. 33 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Ристо Премиер!

  .. и Траю Президент!

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 34. 34 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 802 Весело

  "Демократична България" ще получи на изборите 1.5% и няма да влезе в НС. СДС излязоха по-практични...

 35. 35 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  Тук в България нищо почтено няма да се появи!
  Просто такава е системата!!!

 36. 36 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Бойкикиев лови дикиш измежду избирателите на Радев.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 37. 37 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3383 Любопитно

  До коментар [#13] от "inatlivka":

  "Лидерът на Да България се надява скандала да му донесе повече гласове, но за съжаление това няма как се случи.Гласовете, които Герб ще загуби няма да се трансформират в гласове за тази изгубена кауза. "
  ============
  Гласовете, които ГЕРБ ще загуби, са повече от тези, които ДБ изобщо е печелила.
  Част от тях няма да гласуват изобщо, а други ще се пренасочат някъде, но не към ДБ.

  Еретик
 38. 38 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  До коментар [#13] от "inatlivka":

  Добре. Гласовете, които ГЕРБ ще загуби, няма да отидат в ДБ, ами ще отидат в БСП. Това, устройва ли те?!?

  Бивш tww09306483.
 39. 39 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Мачкай герболяка

  Обичам да грухтя и плюскам.
 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Весело

  До коментар [#23] от "hunt":

  Теб те знаем - цвък над всички !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41 Профил на qke05665501
  qke05665501
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#31] от "Костадин Иванов":
  Винаги с Борисов, никога срещу Пеевски.

 42. 42 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4283 Весело

  Аз ли съм се отучил да броя, аритметиката ли ке е променила, но в статията чета "четири изхода":
  "първи изход", "втори изход", "четвърти изход"!

 43. 43 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Ристе Бойкикев фърга огън и жупел за разлика от Корнелия Нинова и Елена Йончева да речем. Те хем знаят, че са затънали много повече от Цветанов с апартаменти, гори, акции и кой знае какво още, хем има кой да квичи вместо тях.

  Няма шики-мики.
 44. 44 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  До коментар [#34] от "Минувач":

  Чакай да видим споразумението, между ГЕРБ и СДС. Кисьов се отказа от избираемото място. Само, не сме разбрали все още, защо...?!
  Иначе е интересно, как коалирането на ГЕРБ със СДС се води някакъв вид прагматизъм. Интересно, дали Румен Христов щеше да се среща с ГЕРБ, ако скандала с апартаментите, беше избухал, малко по-рано?

  Бивш tww09306483.
 45. 45 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Весело

  До коментар [#30] от "Мавродинов":

  Най-после един боковист !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Весело

  До коментар [#31] от "Костадин Иванов":

  Аз съм демократ момче - всеки друг, само не окаканите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  "Погрижете се да имате алтернатива.
  Просто е."

  За съжаление не е просто. ГЕРБ и БСП наистина във вътрешната си политика следват модела на КГБ, но във външната политика има разлика. Ако заменим ГЕРБ с БСП ще имаме България с отявлено проруска ориентация, което ще нанесе огромна вреда на НТО и ЕС.
  Наистина не успяваме да си оправим държавата, но чрез БСП ще навредим и на други държави. Докато поне другите държави успяват срещу Русия за нас има надежда.

  подпис
 48. 48 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  До коментар [#43] от "Натътрузен десебар, слуга на БСП":

  Ама на Борисов, кой му пречи да хвърля огън и жупел, върху Корнелия и Ленчето? Борисов, също така можеше да хвърля огън и жупел върху Доган, когато си купи ТЕЦ, за 3500 лева. Ама, нещо пропусна да го направи... Освен това, Борисов и барбекюто на Доган щеше да събаря, ама и за него забрави...! :)))
  В крайна сметка, Борисов не смее да закача видни червени другари, нито видни ДПС-ари. Само слушаме, как някакви гадове (и Костов естествено) му пречели...! :)))

  Бивш tww09306483.
 49. 49 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2415 Весело

  Вече знаем къде отиват гласовете изтръгнати от ГЕРБ с усилията на ДСБ - за Румен Радев

  подпис
 50. 50 Профил на sokratus
  sokratus
  Рейтинг: 409 Любопитно

  Всъщност само няколко месеца след възстановяане на предаванията на радио "Свободна европа" истината взе да излиза наяве. Точно това е свобода на словото!
  ;)

 51. 51 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Весело

  До коментар [#47] от "Иван К":

  Щото ГЕРб не са проруска партия - смешник.
  Разбра ли за тока ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 52. 52 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 940 Весело

  До коментар [#46] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#31] от "Костадин Иванов":Аз съм демократ момче - всеки друг, само не окаканите.
  —цитат от коментар 46 на КМЕТ В СЯНКА  Кмете, ти си първата в света демократична "ушанка"! Такова"животно" до момента не е открито. Ама пък иначе развеселяваш хората.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Весело

  До коментар [#42] от "Patsis":

  Винаги има последен изход.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Весело

  До коментар [#43] от "Натътрузен десебар, слуга на БСП":

  Още цвъковисти. Давай - той има нужда от всеки полезен идиот.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  "Накратко, тук изобщо не става дума за един просто морален казус."

  Ми даааа! Ако искаш да стигнеш до истината, тръгни по пътя на парите. Защото сиренето е безплатно само в капана на мишката. Обаче подир парите трябва да вървят прокуратурата и ДАНС. А пък подир тях кой да върви? Народеееее....!

 56. 56 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 408 Неутрално

  "Този модел е рак за българската държавност. Той убива институциите, задушава бизнеса, гони младите хора зад граница, изяжда пенсии и пари за социални разходи. Съпротивата срещу този модел е въпрос на оцеляването ни като нация."

  ============================================================

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА ИМА БЪЛГАРИЯ!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 57. 57 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 294 Весело

  Господи, този политически труп Христо Иванов още ли не е разбрал, че вятър го вее на бяла кобила ? СДС му го тури "два ката без главата" и сега му остава само да фъфли и ъ-ка от мъка. Барабар с "генерала" в ролята им на "автентични десни" вече никой за нищо не ги бръсне .

 58. 58 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  До коментар [#29] от "hunt":

  Що бе...? Волен и сега си го избрахте. Какво не му харесвате? :)))

  Бивш tww09306483.
 59. 59 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 929 Неутрално

  Човекът с визия на пъпеш трябва да си ходи!

 60. 60 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3383 Любопитно

  До коментар [#46] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "Аз съм демократ момче - всеки друг, само не окаканите."
  =================
  Значи няма да посегнеш към корнелините бюлетини?
  Към никого, дето е управлявал?

  Еретик
 61. 61 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2421 Весело

  Стягайте редиците, ГЕРБ-аджилски, че Пълководеца-Шаман е тежко ранен! А и не само той, май, а редедри и дребни! И щом едно писание, на един Христо, ви клати "стабилността и сигурността", да не говорим за "спокойствието", пиши ги бегали!
  Ма и, пустият му Бойкикиев, тъй ги е наредил, сякаш от книга ги чете!
  А пинчерчетата джавкат ли джавкат!
  А "вълкодава от КПКОНПИ", к'о са оказа?! Че и той, в нова и "еФтина колиПка" се е наврял, завалията!
  Но, по е важно, да се разобличи Врагът - трополящ в "един файтон" из улиците и разлайващ пинчерите!
  Ама лайте, лошо няма! Нищо че, "тоягата" се стовари иззад отвъдморския "ъгъл"! ;)

 62. 62 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Аз ли съм се отучил да броя, аритметиката ли ке е променила, но в статията чета "четири изхода":"първи изход", "втори изход", "четвърти изход"!
  —цитат от коментар 42 на Patsis


  Хахах...мъчно беше четенето на Ристьо Демократичния, та не бях забелязала тази лека слабост в броенето му до четири. Явно за него звучи така: едно, две...и ооп на четири се качваме.
  Оффф, не знам защо го коментирам изобщо. Не знам и защо след като предизборното му "влизане" е категоризирано като "коментар". Ако е такъв, то би следвало следващият пасаж да бъде изтрит по правилата на медията...или. Сънувам си нещо.

  " Наред с това се правят опити чрез всякакви идиотски конспиративни теории за вътрешни и външни комплоти да се подмени изобщо същността на проблема. Всичко това (без идиотските теории за комплоти) налага коментар."

  Току що, с това двойно "идиотски" , ти Христо легализира тези теории.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 63. 63 Профил на qke05665501
  qke05665501
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#47] от "Иван К":

  мда, има голяма разлика във външните политики на Герб и Бсп.
  Единият от тях по-добре се врътка.

 64. 64 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Колко хубаво е да знаеш,че шансовете да спечелиш избори клонят към нула!Ей го на Хр.Иванов.Пише във ФБ,дава оценки и ум,но си знае,че никога няма да има отговорност да управлява. Добре е така нали,Иванов. Парите от грантове падат, падат парички и от публикации ,и от закрилници.За какво ти е да печелиш избори?Тогава трябва да носиш отговорност,а ти не можеш.Доказа го !

 65. 65 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#20] от "yanne":

  чувам у фейсбука вече имало групички "не палачи дете, Цветанов е невинен" и си чуруликали кък сичко било ток и жица

  яж бахур
 66. 66 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Четете ги тези статии дявол да го вземе. Какво ни казва Христо Иванов? Че Боко въпреки скандала получава шанс да излезе чист и дори да засили позициите си. Вярно, през болезнени реформи в партията, но шанс. Казва ни също, че, уви, това най- вероятно няма да се случи. Казва ни също и, че освен, ако не си демократ, като кмета и новия му бек вокалист Тайпи, няма да търсиш алтернатива на ГЕРБ при Курнелия. Ще я търсиш при тези, които не са омърсени. Като ДБ например. Много резерви има към този съюз, но нали политиката е игра на компромиси? Стига вече Боко и Йончева. Време е за нещо ново.

 67. 67 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Нищо не е сменено в манталитета на бившите кадри на репресивния комунистически апарат. Нито един служител на ДС, нито един наследник на комунистическа фамилия, нито един бивш милиционер, шапкар, доносник - а това е членската маса на ГЕРБ, партията на правешкия клан, не си е сменил мръснишкото минало, това са хора, готови да прегазят всичко свято , морално, готови да крадат и да се отдадат на алчно трупане на имане, но не и да служат на народния интерес. Емблема на управлението на Борисов е простакът Рашид.

  Дедо Крум
 68. 68 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Пак Йончева и "Браво Петя".

  Досадно.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на qke05665501
  qke05665501
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#64] от "gobay":

  герберунгел, ритането на топка за управление го броите ))).
  Аз бих се ограничил с циганските гласове ))).

 71. 71 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Успех за Демократична България!

 72. 72 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Не са само апартаментите на Цветанов. Някой заблуждава ли се, че той ще има няколко апартамента, някои от които лукс, а той и семейството му ще живеят аскетично. Очевидно е, че разходите надхвърлят официалните приходи. Ако има желание, някой разследващ журналист може да провери в "Интеграл" колко са му стрували таксите за колеж на дъщеря му в Англия (която май скоропостижно напусна, преди да го завърши). Защото за колеж таксите не са като за университет – много, много по-високи са.

 73. 73 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#62] от "Реми":

  Х0-Х0-Х0, и дрогарката дризлинк туканка. де крякаше, че state.gov били "fake news"

  яж бахур
 74. 74 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#70] от "doo08488440":

  А отказването наХр.Иванов на ДСБ за избори как го броите? Нефелен е Хр.Иванов и такъв ще си бъде винаги.

 75. 75 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Пак Йончева и "Браво Петя".Досадно.
  —цитат от коментар 68 на plebs


  Е, не може да им се отрече, че са упорити.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 76. 76 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1261 Весело

  "Наред с това се правят опити чрез всякакви идиотски конспиративни теории за вътрешни и външни комплоти да се подмени изобщо същността на проблема"

  Някой май е бесен понеже ВЕЧЕ и Колчо слепеца ВИДЯ че автентичните ритат за кремъл в яростен напън да прецакат поне ефките.

  Само не знам защо некои играчи си въобразяват че никой в Щатите не се усеща за какво се ползва 'българския' клон на СЕ и че умнокрасивците ритат с кремълски гащета :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 77. 77 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Както става ясно от декларацията му пред Сметната палата, Иванов е придобил през 2005 г. чрез покупка 70 кв. м. апартаамент в София за 21060 лв. или за около 301 лв / кв. м.

  По същото време цената на квадрат в столицата се движи между 1150-1250 лева за квадратен метър, както личи от графиката за четирите тримесечия на съответната 2005 година.
  В този смисъл цената от 301 лева на квадрат е четири пъти по-ниска от средната за града и е меко казано скандална.

  -----
  Очаквам искания за оставка и публичен линч от умнокрасивците. Пхахаха...

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 78. 78 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 408 Весело

  Само не знам защо некои играчи си въобразяват че никой в Щатите не се усеща за какво се ползва 'българския' клон на СЕ и че умнокрасивците ритат с кремълски гащета :)
  —цитат от коментар 76 на Saint of Me


  От първия път строши тъпомера. Дерзай!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 79. 79 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  като кмета и новия му бек вокалист Тайпи
  —цитат от коментар 66 на zle_platen_trol


  селтак гробарски, язе не съм ноф

  https://knetwork.capital.bg/nckdck

  яж бахур
 80. 80 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#72] от "Fiji":

  Права си, не са само апартаментите. Става дума и за едни изтребители.

  Залагам 100 долара, че ако Боко се осмели да уволни Цв. ще вземем Грипени все пак.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 81. 81 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 237 Неутрално

  И шефът на КПКОНПИ с имоти на ниски цени! Как ще разследва Цветанов?https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-shefat-kpkonpi-imoti-nerealno-niski-tseni-kak-shte-razsledva-tsvetanov.html
  —цитат от коментар 3 на Моа Преател Тайпи


  Мен ако не ме лъже паметта и Цацаров при назначавето му за Главен, някой сайтове извадиха негови имотни сделки на смешни цени. Но тогава никой не обърна внимание. Нямаше организирана медийна истерия.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Стига с това морално-неморално. Българските политици даже не знаят, какво е това. Има злоупотреба с власт и това е .

 84. 84 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#66] от "zle_platen_trol":

  па тва ми е бил аватара

  https://id.capital.bg/avatars/z60_138055.jpg

  па усер айдито, както би треало сам да видиш, 138055

  ма неам спомен кой беше първия отгърмен, мое и да е била Mylène

  https://knetwork.capital.bg/joshuatee

  че ма мързи търса са

  яж бахур
 85. 85 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#82] от "zle_platen_trol":

  тоа па хамавиа... с бахур ли ша ма плашиш ве льольо?

  яж бахур
 86. 86 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#79] от "Моа Преател Тайпи":

  Тебе поне знаем що те банват. Пазят си сайта от хакери, което е нормално. Но защо аз имам 6 деактивирани ника и бан на домашния ми ИП-адрес?

  Нито съм псувал, нито нищо... преди 3-4 години модератора беше страшен фен на Костов. Две думи на въпреки за Костов... и бан доживот.

  Напоследък модератора е душа. Или е прогледнал, или са го сменили.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 87. 87 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5155 Неутрално

  До коментар [#59] от "von_seeckt":

  Абе, ти стана откровена десебарка.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 88. 88 Профил на bojidar petkov
  bojidar petkov
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#9] от "НеКой":
  Малко се напъни може пък и да разбереш.

 89. 89 Профил на Никола Йорданов
  Никола Йорданов
  Рейтинг: 1720 Весело

  До коментар [#9] от "НеКой":
  Идеи за икономиката има на сайта - няма да давам връзка тук, всеки може да го намери с две щраквания.
  Понеже за 2-и-3-и път засичам този въпрос "дайте си програмата" - Вие лично наистина по програмите ли избирате ГЕРБ, БСП, ДПС и ОП?
  :-)
  ПП Знам, че каквото и да кажем/ направим "все нещо няма да е наред." Преди беше "ходете по селата," сега "е, какво ходите по селата." Някои даже казват "ама нямате позиции," макар да имаме позиции по 1-2-3 на седмица.
  Някой помни ли коя партия (2013) първа излезе с позиция за КТБ? (Ама иначе всички са готови да обясняват някакви неша за Зелените).

  Никола Йорданов
 90. 90 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Първата част от анализа ми се стори доста обективна. За сметка на това, втората/рекламната / част, успя да развали впечатленията ми от статията.
  Във всички случаи обаче, бих подкрепил абсолютно всеки който изрита Методиев и некадърната му шайка от властта.

  Stupid people make me sick
 91. 91 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Христо приглася в хора на глупците на БСП. С такова тъпо поведение няма да си създаде избиратели.

 92. 92 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всъщност само няколко месеца след възстановяане на предаванията на радио "Свободна европа" истината взе да излиза наяве. Точно това е свобода на словото!;)
  —цитат от коментар 50 на sokratus


  аха, аз не се надявах толкова лесно да поразплицат герберунгелското медийно блато

  яж бахур
 93. 93 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Цветанов да не подава оставка!
  Не е направил нищо незаконно!

  Машини прости, народ неук.
 94. 94 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#77] от "Медиен манипулатор":
  Зависи къде. Абсурдно е за преди 14 години да казваш, че квадрат е бил над 1100 лв. Едва ли е било толкова и за най скъпарските райони.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#86] от "Медиен манипулатор":

  знаеш ти таратанци... ми щото си трол-лейка ГЕРБ. ...фен на Костов, таратанци. ена преателка я отгърмеха само щото си размени два лафа с мен и Мани

  https://knetwork.capital.bg/tramp

  почти не пишеше, еле па да са занимава с кретеноиди кат тебе. ма ти ма изненадваш, само шес ника? лошо трол-лейке, лошо ;(

  яж бахур
 97. 97 Профил на Ritter 1
  Ritter 1
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Май дойде време ЦЦ да плаща за греховете си!

  А те не са малко... доверието на много свестни хора в хубавата нова идея от 2007-ма година, наречена ГЕРБ, се продаваше и подменяше по села и паланки от партийния конструктор Цецко. В Родопите цели райони се продаваха на ДПС и компания.

  На най-големите депесари, съсипвали човешки съдби, се лепваше етикета "ГЕРБ"... та така много видни "герои" от статуквото преживяваха катарзис и от уж плюещи ГЕРБ се превръщаха в "мляскащи се" с ГЕРБ. Кралят Слънце- уж генерал де, бат Бойко, не се вълнуваше от верните, истински "войници", избутали революцията. Цецко ги мачкаше с машите на аверите (прокуратури), а и с новите свои инструменти (НАП, МВР).. инструментализирайки институциите ПОРЪЧКОВО!!!!! Медиите на ДП взеха още в началото на първия мандат да чешат егото на краля Слънце, който наскоро хептен литна в облаците та се засили и в международните орбити... а дано, ама надали!

  Дано най-после ние и децата ни имат малко късмет!
  Дано бъдещото управление на БЪЛГАРИЯ да попадне този път в ръцете на достойни, истинни, земни и верни на истината и доброто хора! И хора, които имат топки, та да не се продават от малодушие или суета (ББ). Дано никого повече да не се допуска бруталното превръщане на институциите в "бухалки" срещу обикновените добри сърцати хора, които милата ни Родина все пак е съхранила. Напук на повсеместното продажничество и малодушие!

 98. 98 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Цветанов да не подава оставка!Не е направил нищо незаконно!
  —цитат от коментар 93 на Zizu


  Господин Цветанов Премиер! Само Господин Цветанов може да се справи с ужасяващата корупция на територията!

  яж бахур
 99. 99 Профил на Tuta Nota
  Tuta Nota
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Най-тъмно е преди развиделяване. Щом вече има такива дискусии по форумите, щом пак хората недоволстват, значи може да стане по-добре. Преди време и това го нямаше, всеки си налягаше парцалите и ГЕРБ-аджиите мачкаха всички.

  Life is Sunshine, Lollipops And Rainbows!!!
 100. 100 Профил на Ritter 1
  Ritter 1
  Рейтинг: 466 Любопитно

  А и май е време да повторим фразата, че Животът е колело.

  Едно е когато Цецко засилваше и насъскваше институциите срещу обикновените хора... неудобни нему или кой знае кому и по каква причина.
  Друго е да гои погнат и него тези институции... да видим хубаво ли е???!!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK