Така ще бъде. Свиквайте. Точка по въпроса.

Председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев (вляво) днес се появи за пръв път с охрана, като обясни, че е получил заплаха, след която се появили и медийните публикации за неговото имущество

© Георги Кожухаров

Председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев (вляво) днес се появи за пръв път с охрана, като обясни, че е получил заплаха, след която се появили и медийните публикации за неговото имуществоПредседателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев твърдо, безапелационно, с нетърпящ възражения тон отказа да отговаря на въпросите на медиите, които го чакаха пред залата за конференции в столичен хотел във вторник сутрин. И за да не остане съмнение в неговата категоричност, натърти: "Точка по въпроса".


Иронията е, че той влизаше за участие в международна конференция за етиката в държавната администрация като важен елемент от антикорупционния фронт. Да, за етиката.


А въпросите към председателя на антикорупционната комисия, известна с инициалите КПКОНПИ (Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество) се трупаха дни наред. Трупаха се паралелно с въпросите към дясната ръка на премиера Борисов - Цветан Цветанов, за неговите луксозни придобивки, също неизяснени, и получаваха досега само противоречащи отговори - и на фактите, а и на логическите връзки помежду им. Конкретните въпроси и към Георгиев за фактологични разминавания, и то видни от публични документи, се удряха в стената от мълчание на "компетентните институции" и отскачаха обратно в медийното пространство, а журналистите не спираха да търсят отговорите. Но днес - след безпардонната заявка на Георгиев, която се чете "така ще бъде, свиквайте", се озоваваме в променена и свръхобезсърчителна ситуация, в която вече стои със страшна сила базов въпрос:
Съдържа ли сегашният конституционен модел гаранции за върховенство на закона?


Или произвежда безотговорен произвол на чиновници и институции, поставени и конструирани от недосегаеми субекти, за да гарантират безкрайност на тяхната недосегаемост и ненакърнимост на интересите им - политически и икономически... От нас се иска просто да свикнем.


И неволно се сещам за онези двама мъже от рейса за "Люлин" преди години, от които единият, докато се възмущаваше от състоянието на законност, доходи, корупция, другият ме стресна с възклицанието си: "Абе липсват десетина читави офицери..."


Председателят на КПКОНПИ - структурата, която с гласовете на ГЕРБ и ДПС бе надградена през 2018 г. с нови огромни правомощия да решава (по неведома методика) заедно с прокуратурата кой законно е натрупал имущество и кой не е и съответно кой спокойно да купува ТЕЦ-ове и сараи, да фалира вековни индустриални производства като "Булгартабак", да диктува коя банка кога да е номер 1 и кога да бъде съборена; и кой да търпи ударите на възмездието, определено по скалата дали пише похвални или критични слова за властта на КПКОНПИ...


Този председател, с голямата наказателна тояга в ръцете си срещу незаконното имущество, отказва да отговаря на въпроси


и определя питащите медии и въпросите им за активно мероприятие и компроматна война срещу него, организирана и водена от засегнати от неговата борба с корумпираните.


Благодарение на сайтовете "Биволъ", "Капитал", на телевизия Би Ти Ви, на Антикорупционния фонд станаха известни покупките на жилищата на Георгиев на по-ниска от данъчната оценка цена за апартамента, купен през 2012 г. После се видя недекларираната площ на покривната тераса от 186.5 кв.м в придобитото през 2017 г. жилище на три нива в кв. "Гео Милев".


Загадките се затегнаха, вместо да се разплетат, след обяснението на Георгиев, че по неизвестни причини в нотариалния акт е записана площ, която не трябвало да фигурира там, което вероятно означава, че той е подписал пред нотариуса документ, чието съдържание не му е било известно. И особено след като на 28 март, миналия четвъртък, малко преди да изпрати позицията си до медиите, председателят на КПКОНПИ си извадил нова данъчна оценка за купения през 2012 г. апартамент - как и по каква процедура се е снабдил с такъв документ - неясно.


Мракът рязко се сгъсти


и в понеделник, след като фондация "Антикорупционен фонд" - организацията, която извади наяве имотните сделки в ГЕРБ, показа обява от 2016 г., от която се вижда, че тризонетът в кв. "Гео Милев", който шефът на КПКОНПИ е придобил по документи за 150 хил. евро, е бил обявен за продажба за 265 хил. евро, с жилищна площ 417 кв.м с барбекю и сауна за шестима души. А с "Капитал" се е свързал гражданин, който е ходил на оглед. Обявата потвърждава и заснетите с дрон кадри на Би Ти Ви.


Може да се спори дали екстрите на тризонета превъзхождат персоналния асансьор на Цветанов, който ще го качва от гаража и ще го стоварва в хола му. Във всеки случай барбекю на покрива грее със собствен блясък и силно впечатлява масовия обитател на софийските панелени джунгли. Още повече че вече е под сериозно съмнение дали самият шеф на антикорупционния орган е разполагал със законни доходи в размер, позволяващ покупката на луксозното жилище. Ако се съди по публичните декларации, които е подавал като заемащ висша държавна длъжност -


не, шефът на антикорупционната комисия не е имал доказани средства да си купи тризонет


Дори със заема от Първа инвестиционна банка срещу ипотекирането на апартамента и с продажбата на наследствения имот в "Люлин", пак не излизат сметките с минимум 180 хил. лв., ако сделката е сключена на данъчна стойност, и с около 650 хил. лв., ако е на пазарна, показват данните на "Капитал".


Ще кажете, че вниманието ни към асансьори от гаража до хола и сауни и барбекю на покрива е популистки рефлекс, който нормално процъфтява в държава, в която два милиона българи получават доходи на ръба. Ще кажете - все по-често новите сгради се строят с персонални асансьори, лошо ли е. И защо да няма сауни, дали на покрива, дали в апартамента... Не е ли хубаво...


Хубаво е. Само че фигурите с властнически постове дължат обяснение


както и всички останали, но задължително го дължат преди останалите. И когато обяснението им, вместо да изясни, затъмнява фактите и обругава здравия разум, подлежат на проверка и санкция.


Когато обикновените купувачи, обитателите на панелните гета, купуват жилища на данъчна оценка и под нея, което е незаконно, го правят, за да крият данъци, пестят пари или няма как да докажат части от заплащане, получени на ръка. Когато обаче прокурори, председатели на антикорупционни органи, министри, властови фактори от ранга на Цветанов сключват сделки на данъчна оценка и под нея, има още два варианта на обяснение:


или крият доходи, чиято законност не могат да докажат, или търгуват влиянието си срещу по-ниска цена,


което фигурира впрочем в Наказателния кодекс.


Проблемът е, че няма кой да ги провери, тоест проверяват се сами. И затова не се чувстват виновни - както се изрази Цветанов, защото "нямало кой да ги накаже". В конкретния случай - председателят на всесилната КПКОНПИ трябва да се провери сам. Избран е от Народното събрание - овластен е с противоречащи на формалната логика правомощия от ГЕРБ и ДПС, но те няма да назначат анкетна комисия за него, защото той пък проверява тях. Как председателят на КПКОНПИ да извърши обективна проверка за съответствието на доходи и разходи на Цветан Цветанов например, като от мнозинството на ГЕРБ (чийто влиятелен заместник-партиен шеф е Цветанов) зависеше изборът на Георгиев преди, и сега зависи постът му!


Оплетени в мъртва хватка, в която помръдването на единия ще разклати другия, те нямат избор освен общ фронт срещу врага, а пък вътре в хватката - те си се знаят...


Но нали има прокуратура, ще кажете? Забравете. Наследничката на Цветанов в парламента - новият председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, обяснявайки пред БНР защо Народното събрание няма да се занимава с Пламен Георгиев - не било разследващ орган, а трябва да оставим "компетентните институции да си свършат работата" (отдавна обезсмислено от практиката празнословно клише), не смееше дори да изрече думата прокуратура, камо ли да й изпрати сигнал въз основа на разкритията на медиите.


Прокуратурата, заедно с КПКОНПИ, ДАНС, дирекциите на МВР, дузината контролни органи, които според конституцията и законите са (би трябвало да са) независими гаранти и изпълнители за безусловно върховенство на закона, са превърнати в инструменти, чрез които се упражнява политическата власт в мандатите на ГЕРБ. Без благосклонността на прокуратурата, която вместо безпристрастен страж на законността си избра роля на терена, Борисов и Цветанов са загубени, свършени... И това предопределено се отнася за всички правителства, защото е заложено в матрицата.


Случаят "Пламен Георгиев", както и казусът с главния прокурор, за който Съветът на Европа съвсем неотдавна отново напомни, че все още държавата не е създала процедура за търсене на отговорност при нарушения, илюстрират


порочността на българския конституционен модел


който допуска да се властва с огромно репресивно въоръжение, без да подлежи на адекватна санкция властващият, значи без носене на отговорност (освен политическата на избори). И все така ще продължават възмущенията - било на опозицията, било на президента, било на мъжете от автобуса за "Люлин", от модела на държавата, в която няма кой да провери проверяващия. Възмущения без реално действие за промяна. Въпреки че държавният глава има право да инициира дебат за промяна на конституцията.


Мълчание ехти. Сред което се носи славата ни из цяла Европа: най-корумпираната и най-бедна държава, в която най-силно се говори за успехите на борбата с корупцията и отнемането на незаконно имущество.
"Точка по въпроса."


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (198)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  Повечето хора НЕ мислят, че точката е сложена. А и не мислим да свикваме.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2993 Неутрално

  Охраната на Корумпето не трябва ли да е униформен полицай? И дрехите на престъпник не трябва ли да са раиран костюм, без вратовръзка?

 3. 3 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6523 Любопитно

  Точка, точка, запетая значи има и още.

 4. 4 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1053 Неутрално

  Уфф...жалка история е когато правно полуграмотни журналистки вземат да се изказват относно конституционния модел. Такива специалистки не правят никаква разлика между формален закон и неговото приложение. Законите се прилагат от живи хора, а тези хора ако са нечитави напиши и най -добрия закон, ще си остане на хартия.

 5. 5 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 338 Неутрално

  "Председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев твърдо, безапелационно, с нетърпящ възражения тон отказа да отговори на въпросите на медиите..."

  И Лозанчо Панов след дългата отпуска нищо не коментира за апартамента, който жена му е купила на 250 евро квадрата. Както е казАла авторката "така ще е, свиквайте"

 6. 6 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 687 Гневно

  Наглост безподобна!

  Eddie lives... somewhere in time!
 7. 7 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 572 Весело

  Сатаниш сигурно се бие с юмруци по челото от яд. Той горкият 11 пъти се чудеше как да бие Баце на избори, а този от "кон пи кон спи" ще го бие от първи път...

 8. 8 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Ако Конпира откаже да отговори е лошо. Ако Лозанчо откаже да отговори е добро и демократично. Свиквайте ;)

 9. 9 Профил на lukanku
  lukanku
  Рейтинг: 314 Неутрално

  До коментар [#4] от "von_seeckt":

  Жалко е и да видиш човек, който използва думата "относно"...Такава дума се използва само от полуграмотни чиновници или ПР-и на съдилища. Въпросът е ти от кои си

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на lukanku
  lukanku
  Рейтинг: 314 Неутрално

  А Лозанчо бил ли е законно обвързан с настоящата си съпруга, когато тя е придобила апартамента? За едно Шиши питам, както и за неговите подлоги във форума

 13. 13 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 290 Весело

  До коментар [#5] от "Jumbo Jet":

  Обаче греда, купила го преди да са женени.

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4234 Весело

  До коментар [#8] от "Jumbo Jet":

  Я пак ни кажи какво точно е купила. Щото май НЕ Е апартамент !
  НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ - питай всички апартаментчици клети герберасти както и гуруто им.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  И за какво Цецко и Цецка ядоха жабетата?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 16. 16 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  Точката я слагам АЗ - като избирател и като данъкоплатец!!!

 17. 17 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  Бойко "минимализира" щетите от апартаментната алчност на Цвъки, но на Пламен – едва ли.

 18. 18 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "Peni Nikol":

  тури му комис ве...

  jizz burgler

  тази мафия на такива като теб я дължим

 19. 19 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "Jumbo Jet":

  jizz burgler

 20. 20 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  "малко преди да изпрати позицията си до медиите, председателят на КПКОНПИ си извадил нова данъчна оценка за купения през 2012 г. апартамент - как и по каква процедура се е снабдил с такъв документ - неясно"
  Злоупотреба с власт. Толкова е нагъл, колкото и подсказва физиономията му.

 21. 21 Профил на est17552730
  est17552730
  Рейтинг: 8 Неутрално
 22. 22 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  Имаше един Дълъг от Учиндол...та той веднъж рече: Когато 10 000 души, с по едно паве в ръка, застанат с/у Парламента и силно си пожелаят нещо, то обикновено се случва.
  Пак ли трябва?

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 24. 24 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Прав е човеко. Първо нотариално заверено съгласие за целувка, после интервю...

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 25. 25 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3092 Неутрално

  Тази ,,точка" ще изяде главите на тиквите. Всичко се пише на тяхната сметка.

 26. 26 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Този, колкото и да се пъчи, няма шанс. Давам му два дни - най-късно в четвъртък ще бъде изпратен с почести и благодарности.

 27. 27 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 233 Весело

  На всичкш ни е ясно че тая атака към Конпира идва от подсъдими олигарси. Нали?

  Няма смисъл да се коментират ясни неща

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 28. 28 Профил на TAU
  TAU
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Служителите на КПКОНПИ минават периодично на проверка за почтеност, вкл. с полиграф. От нея обаче са изключените председателят на Комисията и неговите заместници. Да ги включат!

  Е, трудно ще е за политиците да го направят, защото тогава може да се появят гласове и искания и самите те да бъдат подлагани на проверка за почтеност (дали са верни на депутатската, министерската и пр. клетва), а така ще се лишат от тааната власт, заради която са в политика.

 29. 29 Профил на Леля Гичка
  Леля Гичка
  Рейтинг: 297 Неутрално

  "Как председателят на КПКОНПИ да извърши обективна проверка за съответствието на доходи и разходи на Цветан Цветанов например, като от мнозинството на ГЕРБ /чийто влиятелен заместник-шеф е Цветанов/ зависеше изборът на Георгиев и сега зависи постът му!"

  как да проверява Горанов и Цачева всички останали? Ами много просто - като обяви, че #всичкоезаконно и е "хубавононееготово .

  Не е нужно да си луд, за да живееш тук, но помага.
 30. 30 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Възмущението на хората е пред избухване. Един гьонсурат 2014 се хилеше от прозореца на Дондуков на протестиращите, но не след дълго се отправи безславно към УНСС. Дългото стоене във властта поражда чувство за безнаказаност и безсрамие. Но безсрамието не се прощава от народа. Борисов да си прибере вересията, защото тролеите отново няма да могат да минават по улиците.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 31. 31 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#26] от "grajdanin1":

  Ами ако #станепосиленкакевъзможно

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 32. 32 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  До коментар [#13] от "fio41315648":купила го преди да са женени.

  Така,де! Лозанчо се оженил заради апартамента!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  БОЙКО, АКО ТОЗИ ТИ Е ПРИЯТЕЛ ТО НЯМАШ НУЖДА ОТ ВРАГОВЕ !!!
  Вервай ми. Можеш да питаш социологията.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  До коментар [#28] от "TAU":За какво ти е полиграф? Тризонетът не е бълха, та да го скриеш.

 36. 36 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  Ами ако не свикнем, кво?

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 37. 37 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Точката, мойта зализано чантаджийско момченце, я слагат хора които го могат.
  Ти определено не си от тях.
  И е крайно време да бъдеш поразчекнат за това на какъв пост си и обективно какъв си.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 38. 38 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3858 Весело

  Хайде холан! Ще му извадите душата на човеко! Ами, баба му е извадила париците за погребение, учинайка му е помогнала с някоя пачка. Лелинчовото момче е дало няколко каймета, жена му е заработвала допълнително след работно време. И той - гОркия - срамежливо е спестявал от закуските и кафенцето. Те така - от тук - от там, е с коласал да събере за едно пикливо тризонетче. Ама завистници са се навъдили!

 39. 39 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#20] от "Fiji":

  Данъчва оценка се вади срещу такса в общината. Само много болен мозък може да вижда злоупотреба с власт при ваденето на данъчна оценка.

  Смърди цялата история. Вони ужасно. На засегнати олигарси и подкупни журналисти

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 40. 40 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3352 Весело

  Тоз нахален юнак е пътник, въпросът е не дали, а кога и как.
  Поне според мен всеки негов ден на сегашната му позиция подкопава доверието в ГЕРБ, за тяхно съжаление. Ако са решили наистина да режат живо месо....

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 233 Весело

  Ами ако не свикнем, кво?
  —цитат от коментар 36 на Боян Таксиров


  Еми, ще ти е гадно...

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 43. 43 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  До коментар [#39] от "Медиен манипулатор":

  Чувал ли си за занижени ДО ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 44. 44 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  Съд за този гьонсурат

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 45. 45 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3352 Весело

  До коментар [#41] от "Медиен манипулатор":

  ще има съпротива, но ще го махнат, готов съм и един бас да сложа.
  тризонет със сауна, барбекю, двоен гараж и довършителни работи за 150 000 евро.
  еееее.

 46. 46 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2095 Неутрално


  " " Абе, липсват десетина читави офицери " "


  Петя,
  липсват мъже с топки и няма значение дали са офицери, или с друга професия !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 47. 47 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  До коментар [#20] от "Fiji":Данъчва оценка се вади срещу такса в общината. Само много болен мозък може да вижда злоупотреба с власт при ваденето на данъчна оценка.Смърди цялата история. Вони ужасно. На засегнати олигарси и подкупни журналисти
  —цитат от коментар 39 на Медиен манипулатор

  Нова данъчна оценка. Знаеш ли какво значи? Значи различна от първата.

 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  До коментар [#40] от "boevbisser":

  Има един филм - Да доживеем до понеделник. Считам, че при него няма да се получи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5754 Неутрално

  Тоя наглец когато и да подаде оставка ще е късно.

 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4234 Весело

  До коментар [#41] от "Медиен манипулатор":

  Грешиш. Скоро ще я имаш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4234 Весело

  До коментар [#47] от "Fiji":

  Не може да го осмисли. Няма капацитет.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 52. 52 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3352 Любопитно

  До коментар [#48] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Всичко зависи както обикновено от Боко, ако пък го махне - де факто директно признава провал в борбата с корупцията. Няма да е лесно в никакъв случай.

 53. 53 Профил на Miguel Ramierez
  Miguel Ramierez
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Приключи преходът към БКП.

  1.618
 54. 54 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 572 Весело

  Бочко май е безсилен при Пламен. Не трябва НС да го бутне?

 55. 55 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  До коментар [#52] от "boevbisser":

  Няма избор- ще го махне ако има малко инстинкт за политическо самосъхранение. Иначе губи много.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 56. 56 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  Господин Георгиев, както вече казах, за Вас "точка", за нас - гражданите - това е "двоеточие". След двоеточието пише: Ако терасата от 186 кв. м. не е Ваша собственост,а Вие сте я представил в банката с фалшив документ като Ваша собственост, за да се вземете по-голям заем, значи сте подсъдим по един закон. Ако терасата е Ваша собственост, значи не я декларирате, за да укривате данъци или избягвате въпроса за произхода на парите, с които сте я купили. Това също е основание за тежки съдебни и финансови санкции. Може да се поинтересувате какво трябва да направи комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество. Изход от тази дилема, която да Ви остави на поста, няма.
  Точка по въпроса.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Ха-ха, самоотверженият борец срещу корупцията, жертва на компроматна война от страна на олигарси и "някои" медии! Ами да ги даде под съд! Нали всичко е ясно и документирано, защо не съди клеветнците си? Защото има и почтени съдии.

 59. 59 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Тоз нахален юнак е пътник, въпросът е не дали, а кога и как.Поне според мен всеки негов ден на сегашната му позиция подкопава доверието в ГЕРБ, за тяхно съжаление. Ако са решили наистина да режат живо месо....
  —цитат от коментар 40 на boevbisser


  Пак и отново и неуморно се опитвате да ни вкарате в лабиринт на криви огледала.
  Именно, защото започна да се "реже живо месо" е кръговата отбрана на едни отбрани другари капиталисти от комунотип, които независимо в кой "кръг" са, са реално застрашени да загубят адски много пари. Тия, дето са ги взели И от ТЕБ, ама ти нямаш ресурса да го разбереш.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 60. 60 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  До коментар [#42] от "Медиен манипулатор":


  Еми, ще ти е гадно...
  —цитат от коментар 42 на Медиен манипулатор


  По гадно, отколкото ако свикна?

  Съмнявам се :)))

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 61. 61 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Ха-ха, самоотверженият борец срещу корупцията, жертва на компроматна война от страна на олигарси и "някои" медии! Ами да ги даде под съд! Нали всичко е ясно и документирано, защо не съди клеветнците си? Защото има и почтени съдии.
  —цитат от коментар 58 на evpetra


  Ама ти наистина не мислиш сериозно, че някой може да се върже на компроматната акция и авторите и? Правилно е отказал да отговаря на опорноточкови журналисти. Само така.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 62. 62 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално


  До коментар [#48] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Всичко зависи както обикновено от Боко, ако пък го махне - де факто директно признава провал в борбата с корупцията. Няма да е лесно в никакъв случай.
  —цитат от коментар 52 на boevbisser


  отделно Народняшката на Ойропата Партя дигнаха чадър над нашенките мафиоти в Доклада по Механизъм за Сътрудничество и Проверка... то не беха хвалби, не беха чудеса. чак одих у речнико да проверявам дума по дума

  викам си, ептен съм го забрайл тос язик. ма не би

 63. 63 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 729 Гневно

  Да ги избиват тея утрепки бе и тоя и семеството му и всичките като него са за смъртни присъди... майка ви... крадлива
  —цитат от коментар 57 на narodaeverekciq


  Дневник....Петя??? Кво правим...така ли ще се дава карт бланш за подобни """коментари"""?!!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 64. 64
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  Имаше един Дълъг от Учиндол...та той веднъж рече: Когато 10 000 души, с по едно паве в ръка, застанат с/у Парламента и силно си пожелаят нещо, то обикновено се случва.Пак ли трябва?
  —цитат от коментар 22 на lz73

  Туй само при положение, че срещу тях няма едни 20 000 с по две павета, които да им направят главите меки, се'ш ли се?

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 67 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 233 Весело

  " " Абе, липсват десетина читави офицери " "Петя, липсват мъже с топки и няма значение дали са офицери, или с друга професия !
  —цитат от коментар 46 на niksan1


  Аааа, почнаха ли да ви липсват мъжете с топки?...Е, няма вече. Може да има някой друг останал в Австралия или Нова Зеландия, че там винаги са били с 20 години назад от Европа. Ама и там май са насвършване.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 68. 68 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#61] от "Реми":

  jizz burgler

  тази мафия на такива като теб я дължим

 69. 69 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 729 Гневно

  Господин Георгиев, както вече казах, за Вас "точка", за нас - гражданите - това е "двоеточие". След двоеточието пише: Ако терасата.... Ако терасата... Точка по въпроса.
  —цитат от коментар 56 на авторът


  Ако...ако. При тези "акота" не може да има друга точка по въпроса, освен мълчание. Преекспонира се повече от полезното за авторите на тези , подчертавам за МЕН компромати.
  Кво правим, ако достатъчно от електората не се вържат?
  Сетих се. Ще се позовете на един червен депутат, дето нарече 80% от собствения си народ "дебили", ще го цитирате, нали? Щото парите не миришат. Важното е да се пробвате да очерните максимално.
  Дори минимално не ви се връзвам и не само аз.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 70. 70 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  “Така ще бъде. Свиквайте. Точка по въпроса.”
  ——
  Това е велико! Почти като “L'état, c'est moi“. Май четвъртият мандат се оттече в канала... но вонята остава.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 71. 71 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  До коментар [#61] от "Реми":

  "Ама ти наистина не мислиш сериозно, че някой може да се върже на компроматната акция и авторите и?"

  Вързал се е Георгиев и още как, това му е единствената опорка.

 72. 72 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 729 Гневно

  До коментар [#61] от "Реми":jizz burglerтази мафия на такива като теб я дължим
  —цитат от коментар 68 на Шихан Йордечка


  Несъзнателно ми правиш комплимент.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 73. 73 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4234 Весело

  До коментар [#69] от "Реми":

  Явно не разбираш материята. Човекът го е обяснил съвсем точно и простичко като за герберасти !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 74. 74 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  До коментар [#71] от "evpetra":

  Езикът на тялото му и треперещият глас, както и непредизвиканата вербална агресия към повече от един журналист, казаха всичко на по-подготвената част от зрителите .
  Ако Дневник искат могат да помолят специалист да ги коментира.
  Ще бъде доста интересно и поучително.
  Да не говорим за погледа на пленено диво животно в безисходица !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 75. 75 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#50] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Мисля че не греша. Най-малкото защото един по-четен от Дневник сайт гърми: Лозан Панов мълчи гузно за Кумгейт. Избяга през задния вход.

  И защитава Конпира.

  За Цецка и Цв. имахте единодействие. И вие и те искаха оставки. Но сега...

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 76. 76 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 902 Разстроено

  Е... Крадлива са си от ГЕРБ!
  Лошото е че от БСП са по-крадливи!
  Особено като от дълго време са далече от кофата с ярма👿, не ми се мисли какво плюскане им се присънва при докопване до властта!

  Да разлая троловете!!
 77. 77 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4234 Весело

  До коментар [#75] от "Медиен манипулатор":

  Дай точна прогноза. Аз дадох. Който загуби-черпи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 78. 78 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4234 Весело

  До коментар [#76] от "lone wolf":

  Няма да посмеят ако имат поне малко акъл. Никой няма да ги търпи колкото търпяха милиционерите. И те това го знаят много добре.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 79. 79 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 523 Любопитно

  "... той влизаше за участие в международна конференция за етиката в държавната администрация като важен елемент от антикорупционния фронт. Да, за етиката."
  ==========================================================================
  Е,явно е влязъл:
  "Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев си навлече гнева в социалните мрежи заради участието му на форум, посветен на етиката в администрацията. Той се появи на събитието, заобиколен от гардове на НСО, което още повече възмути хората, след като на бял свят излязоха много съмнителни факти около закупуването на два апартамента в луксозни столични квартали.
  Психологът Петър Иванов изригна във Фейсбук:
  ГЕРБАДЖИИ И АДЕНАУЕРОВЦИ НИ УЧАТ НА МОРАЛ! БОЖЕ МИЛИ!
  Оня с тераската 200 кв. м., дето уж не е негова, но я ипотекирал, в момента участва в конференция с пари от Фондация “Конрад Аденауер” на тема: „Етика в публичната администрация".
  Седнал е отпред на трибуната, в Президиума, като водещ авторитет по морала.
  Докладът му, дето го носи под мишница, е “Как да лъжем и да крадем, без да ни хванат”
  Каква нагла гербаджийска подигравка с всички нас, братя!
  А ние спим... Боже Мили!"

 80. 80 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  Няколко точки правят многоточие...
  Да чака развитие този, искам да кажа...

 81. 81 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 902 Любопитно

  До коментар [#78] от "КМЕТ В СЯНКА":


  ако имат поне малко акъл
  —цитат от коментар 78 на КМЕТ В СЯНКА


  А имат ли???

  Да разлая троловете!!
 82. 82 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Бойко "минимализира" щетите от апартаментната алчност на Цвъки, но на Пламен – едва ли.
  —цитат от коментар 17 на Fiji


  За него Бойко е сложил точка,докато му намерят достоен заместник.

 83. 83 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 966 Неутрално

  "Иронията е, че той влизаше за участие в международна конференция за етиката в държавната администрация като важен елемент от антикорупционния фронт. Да, за етиката." 😂😂😂😂😂
  Шефът на ПОДКУПИ и етика 😜

 84. 84 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 729 Гневно

  До коментар [#69] от "Реми":Явно не разбираш материята. Човекът го е обяснил съвсем точно и простичко като за герберасти !!!
  —цитат от коментар 73 на КМЕТ В СЯНКА


  Какво ли разбирам аз...единствено съм сигурна,че не следвам съвети от хора, които двукратно пишат "двОеточие"/ник "автора"/, както и твоя милост явно в "безиЗходица".
  Не знам що съм така впечатлителна. Може би, щото ми харесва българския език и е кофти така да го "одрасквате".

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 85. 85 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 465 Неутрално

  А най-добре да им се срине цялото корумпирано управление заради този Наколенко Бойкиев, накрая...
  Тествайте, тествайте, господа управляващи Ко. (Корумпета), загубили сте чувствителност от преяждане и отдалеченост от действителността...

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 86. 86 Профил на runmen._
  runmen._
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Борисов или им плаща високи заплати с нашите пари ( и те крадат въпреки това ) или тия крадат от нашите пари. И в двата случая трябва да докажат, откъде едно ченге или държавен служител може да си позволи да придобие недвижима собственост за 1/2 - 1 милион евро и в същото време да подържа висок стандарт на живот. Мен оставки не ме устройват.

 87. 87 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3352 Весело

  До коментар [#59] от "Реми":

  То и цветанов беше невинен, пък....
  Борисов не е глупак и има силен инстинкт за самосъхранение.
  Според мен ще го махне, но да видим все пак, не сме пророци.

 88. 88 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 515 Неутрално

  А Лозанчо бил ли е законно обвързан с настоящата си съпруга, когато тя е придобила апартамента? За едно Шиши питам, както и за неговите подлоги във форума
  —цитат от коментар 12 на lukanku


  А, не, този номер не минава. Нашите са прави и когато съгрешат дори, а "чуждите" са корумпирани по подразбиране.
  Пред "Лозанчо" има три варианта:
  - възмущава се от действията на съпругата си, за които "не е подозирал", развежда се и отива да живее на друго място;
  - признава, че е изиграл държавата с фирмен апартамент за частно ползване и си поема последиците;
  - подава оставка и спокойно може да си се прави на луд и да не отговаря на никакви въпроси;

 89. 89 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1424 Весело

  "Абе липсват десетина читави офицери..."

  Поведени на бял кон от един фърковат резидентин...

  Нека напишем и недоизказаното :)

  Facing Worlds
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 91. 91 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  До коментар [#81] от "lone wolf":

  Ще видим. Ще ги съдим ро делата. Имат право САМО на един опит.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 92. 92 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#89] от "Saint of Me":

  Seimeni (plural of Seimen) designates the group of flintlock-armed infantry mercenaries charged with guarding the gospodar (ruler) and his court in 17th and 18th century Wallachia and Moldavia. They were mostly of Serb and other Balkan origin.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Seimeni

 93. 93 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4234 Весело

  До коментар [#84] от "Реми":

  Да ти имам аргументите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 94. 94 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#76] от "lone wolf":

  аз ИЗБИРАМ ГРИПЕН, а гробарите ДеПеСе

 95. 95 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 566 Гневно

  "Колкото е по-примитивен човек, толкова по-високо мнение има за себе си." (Е. М. Ремарк)

 96. 96 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Наглец!! Оставка!!!
  —цитат от коментар 21 на est17552730


  И наказателна отговорност!

 97. 97 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  [/quote]
  За него Бойко е сложил точка,докато му намерят достоен заместник.
  [quote#82:"registriran"]
  —цитат от коментар 82 на registriran


  Със сигурност ще е достоен като бухалка, но поне Бойко да му провери предварително имотното състояние, за да няма повече "атаки".

 98. 98 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4102 Неутрално

  Другите държави си имат мафия, с която се борят. У нас мафията си има държава.
  Така е от както Симеон Мадридски му дадоха властта, за да легитимира мафията. Един от репресивните органи на тази мафиотска държава е КПКОНПИ , което означава , че нейният шев е неприкосновен. Той е много по-важен от разни Цецки и Цветани. Който се опитва да наднича в делата на мафията, попада под ударите на КПКОНПИ.
  Голяма част от българите вече са свикнали с това положение до толкова ,че не искат да го променят. Който не може да свикне, бяга навън или се превръща във вътрешен емигрант. Съпротивителната енергия на народа е изчерпена. Всеки се спасява поединично.
  Затова Петя слага точка по въпроса.

 99. 99 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  хехехе... кой ще я сложи - люлинския истерик, дето е толко зле, че не може да си издекламира опорките без да се разхили ли :)

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/29856660.html

 100. 100 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1424 Весело

  До коментар [#92] от "Шихан Йордечка":

  Аз съм Xan Kriegor :)

  Facing Worlds
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK