Данаил Кирилов - виртуозът на лобисткото законодателство

Данаил Кирилов и Бойко Борисов - току-що премиерът го е обявил за новия правосъден министър

© Велко Ангелов

Данаил Кирилов и Бойко Борисов - току-що премиерът го е обявил за новия правосъден министърДанаил Кирилов, който натрупа силно открояваща се биография като председател на правната комисия и е разпознаван като емблематично лице на лобисткото и конюнктурно законодателство, е бъдещият министър на правосъдието.


Премиерът, който лично съобщи новината, обясни избора на Кирилов с необходимостта да се отговори на изискванията на Европейската комисия да бъдат изпълнени всички препоръки по мониторинговия доклад за правосъдието и вътрешния ред, и конкретно - да бъдат включени за проверка общинските съветници в обхвата на антикорупционния закон.

Мотивът на премиера буди недоумение по две причини: първата е, че именно Кирилов заедно със заместника си в правната комисия Хамид Хамид (ДПС) бяха вносителите на промяната да бъдат извадени общинските съветници от обхвата на закона. И втората - че за изпълнение на изискванията на ЕК първостепенна е законодателната работа, още повече че препоръките обхващат далеч по-широк периметър, като например да се създаде законов механизъм за търсене на отговорност от главния прокурор при данни за нарушения. Изискване, чието изпълнение лека-полека замря и няма изгледи да се съживи.


Новината е изненадваща за онези, които са следили заседанията на ръководената от Кирилов комисия и го намират незаменим в изпълнението на съмнителни законодателни задачи, които белязаха и трите управления на ГЕРБ. Забележително със своята откровеност е негово изявление по повод спорните промени на Наказателно-процесуалния кодекс от 2017 г., от което личи същинската му роля на юридическо острие на ГЕРБ:
"Поел съм грижата да бъда предложител на тези идеи"


- заяви тогава Кирилов, явно нагърбил се с отговорност пред субекти и интереси, които искат да държат в зависимост съдебната власт.

Сред постиженията му се откроява онова, което стана емблема на Кирилов: днес да прокарва едни законодателни разпоредби и да ги аргументира, утре да предлага диаметрално противоположни, и също да ги аргументира. При това с невъзмутимо спокойствие той се наема да мотивира всякакви идеи колкото и да е очевидно, че са продиктувани от заинтересувани кръгове.


Кирилов утвърди практиката да се внасят законопроекти от депутати, заобикаляйки по този начин експертните работни групи в Министерството на правосъдието. (Той постъпи така и съвсем наскоро, с приемането на последните промени в Закона за съдебната власт на 27 март, предложени от него и група депутати, изпреварвайки проекта на работната група в правосъдното министерство, която готви цялостен пакет от изменения, в който обаче ги няма предложенията на Кирилов и Емил Димитров ЛРевизоро.)


Забележителни бяха заседанията на комисията и особено среднощното на парламента на 14 февруари тази година, ръководени от него, на които беше на практика елиминирано преференциалното гласуване. Данаил Кирилов беше неуморният говорител на небходимостта от тази промяна и с най-убеждаващ вид отричаше да е продиктувана от ДПС след договорки за взаимни законотворчески услуги с ГЕРБ. След протести на опозицията Бойко Борисов реши да бъде отменена отмяната на преференциите и Данаил Кирилов се появи, отново завидно спокоен, в сутрешните блокове на телевизиите да обясни необходимостта на връщането на стария преференциален праг.

Дали тази бърза рефлективност при всякакви обстоятелства е в характера на Кирилов, или става дума за рационално-прагматична оценка на съответната ситауция, като се има предвид изменчивостта на политическите му симпатии (той започва кариерата си на политическата сцена като член на БСП, а след като Бойко Борисов става кмет на София напуска лявата партия и влиза в новата ГЕРБ). Какъвто и да е отговорът, той не променя картината, която гледаме от пет години:


Всички спорни, противоречиви , съмнителни законодателни решения от 2014 г. насам минаха през правната комисия под ръководството на Данаил Кирилов


Едни от тях нарушиха стратегията за съдебна реформа в интерес на прокуратурата и главния прокурор и техни партньорски кръгове; други създадоха условия за разпиляване (и разграбване) на активите на КТБ след фалита й; трети обслужиха интереси на бизнеслобита в строителството и околната среда; четвърти надградиха тъй наречената антикорупционна комисия с правомощия, които я направиха специална надсъдебна служба...


Заради лекотата, с която той прокарваше проектите през правната комисия, някогашният депутат Георги Кадиев го оприличи навремето на фокусник от парламентарната трибуна. Тогава изглеждаше да е пресилен епитетът на Кадиев, продиктуван от вземането на решения в комисията при видимо липсващ кворум. Сега - преди десетина дни - на 26 март, Кирилов потвърди определението на Кадиев. Той обявяваше за приети текст след текст на второ четене на промените в Закона за съдебната власт в комисията с необходимите 13 гласа при видимо присъствие в залата на не повече от 7 депутати. Отсъстващите били делегирали волята си. Който не вярва, да иде да ги пита. И това - пред очите на журналистите.


На същото заседание Кирилов се прояви и като отличен артист: за да прекрати спора с присъстващите на дебата магистрати, които с експертна задълбоченост възразяваха на някои текстове, основно на въвеждането на кариерен бонус за напускащ предсрочно главен съдебен инспектор и членове на Инспектората на ВСС, той обяви за неприета разпоредбата за свръхбонуса, предложена от него и от Емил Димитров Ревизоро преди второто четене. И медиите излязоха със заглавия, че Кирилов е проявил добра воля и се отказал от възмутителната за съдебната общност промяна. На другия ден той вкара разпоредбата в пленарната зала и тя тихомълком беше гласувана. Там нито имаше кой да възразява, нито медиите му обърнаха внимание, те бяха изцяло погълнати от маршрутите на Цветанов след кацането му от САЩ. Завидно уцелване на момента.


Данаил Кирилов откровеничи пред журналисти, оставяйки смесени чувства


Той си позволява в частен разговор с журналисти да се произнася с остро негативни оценки за събития, за политици, адвокатски кантори, представители на бизнеса, които според неговата представа са се проявявали враждебно не само към него, а в ущърб на обществения интерес. Любопитно е - ако не е направена уговорката, че разговорът е частен, и журналистът изнесе публично неговите думи, дали Кирилов ще отрече. И въобще как би постъпил. Мисля, че не би отрекъл. Той е способен да изнамери всякаква интерпретация на думите си и въобще няма да се разтревожи дали тя изглежда правдоподобна.


Такова спокойствие и откровеност, граничещи с непукизъм как е възприеман един политик, не се среща често. И то е особено ценно на разкаляния законодателен терен, какъвто е българският днес, където се налага да вкарваш закони със задна дата и да мотивираш незащитими тези, видимо продиктувани от лобита и кръгове, на които трябва да се придаде привидно приемливо обяснение.


В този смисъл Данаил Кирилов е незаменим на парламентарния терен и трудно ще му бъде намерен наследник. Затова и изтеглянето му оттам и изпращането му на министерския стол, на който можеше да седне и някой от заместниците на Цецка Цачева, буди въпроси, които тепърва ще получават отговори. Извън ясния: че лице на българското правосъдие става виртуозът на лобисткото законодателство.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (87)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  Цитат от стстията:
  "Днес да прокарва едни законодателни разпоредби и да ги аргументира, утре да предлага диаметрално противоположни, и също да ги аргументира. При това с невъзмутимо спокойствие той се наема да мотивира всякакви идеи."

  В наше село им викаме на тези "ГЬОН СУРАТ".
  И Кирилов да знае, че глупостите натворени от него като депутат не бяха подсъдни а само морално укорими. Като министът всичките му дела са и подсъдни. Да внимава!!

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 2. 2 Профил на troi
  troi
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Наистина, замислих се - кое ще е новото лице, което да замени този гьонсурат и да му върши досегашната отговорна и черна работа? Видял съм, че всеки може да е министър в България, но не всеки може да е фурнаджийска лопата и изпълнител на такова ниво като него.

  забавление и приключение
 3. 3 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  "Бате к*ре, ън раята ноу й порацнА раотата! ЦмЕни тойо, цмЕни Цецо, оцтавка ън оньо....Кфо цтааа тука бе, еееей? Треъ ъ покаеме ън 7 милиона лайнари, че не ца никой! Раята треъ ъ ци дзнае мЕстото! Кфот сте глацувАли - тфа е! Кьорав карти не играе!"

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 4. 4 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3089 Весело

  Да го направи правосъден министър е много, ама много глупав ход на Борисов.
  Кирилов е едновременно послушен/винаги/, компетентен/когато трябва/ и хитър/винаги/, проблемът е, че на този пост би трябвало да има преди всичко почтен човек, ама кой ти гледа.
  Ако това правителство изкара годината, ще е една от големите изненади в новата история.

 5. 5 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  Цитат от стстията: "Днес да прокарва едни законодателни разпоредби и да ги аргументира, утре да предлага диаметрално противоположни, и също да ги аргументира. При това с невъзмутимо спокойствие той се наема да мотивира всякакви идеи."В наше село им викаме на тези "ГЬОН СУРАТ". И Кирилов да знае, че глупостите натворени от него като депутат не бяха подсъдни а само морално укорими. Като министът всичките му дела са и подсъдни. Да внимава!!
  —цитат от коментар 1 на д р Чарли Мишкин от ГРУ


  Съвременната дума е гербаджия. На източен диалект - гяурбаджа.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 6. 6 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3148 Любопитно

  Имам въпрос 🙋🏻‍♂️.. а новият министър вече е купил апартамент😊

 7. 7 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2566 Неутрално

  Политически хамелеон и не състоял се юрист.

  SHADOWS of SOFIA
 8. 8 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2008 Неутрално

  Министър на правосъдието с толкова слабо дар слово???

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  До коментар [#7] от "KA2":

  за хамелеона - напълно съгласен, да си шеф на правна комисия в Парламента означава да си състоял се юрист, въпросът е с каква репутация и с какво правно наследство.

 11. 11 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2566 Неутрално

  До коментар [#10] от "boevbisser":

  Мислиш ли?

  SHADOWS of SOFIA
 12. 12 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3089 Разстроено

  До коментар [#11] от "KA2":

  за мое голямо съжаление съм сигурен.

 13. 13 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Ако се вгледате в лицето на този човек, то ще разберете интересни неща, свързани с розовите му бузки и жълтеникаквите му зъбки!
  Логично, но отчайващо!

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 14. 14 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Кой нормален човек ще се наеме да заеме държавен пост под шапката на тази партия? Трябва да си глупав, но жаден за власт, или алчен и безскрупулен. Комбинация също е много възможна.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  До коментар [#4] от "boevbisser":

  С този си избор, напълно неадекватен, Борисов развява бялото знаме за пореден път. Предсрочните избори вече изобщо не са под въпрос.

 17. 17 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3089 Весело

  До коментар [#14] от "truly":

  не е задължително да си глупав, Кирилов не ми изглежда никак глупав впрочем, но да си алчен и безскрупулен е направо препоръчително.

 18. 18 Профил на soren
  soren
  Рейтинг: 241 Неутрално

  До коментар [#14] от "truly":

  Данаил Кирилов през 1995 г. е член на ръководството на Българска социалистическа младеж и на Бузлуджанския събор развява червеното знаме, застанал до Жан Виденов. През 1997 г. червеният младежки лидер получава членска книжка от БСП. През 1998 тогава 28-годишният юрист поема защитата на бившия премиер Жан Виденов по делото, заведено от банкера Атанас Тилев. През 2003 г. Дананил Кирилов, който е част от БСП - Лозенец, е избран за общински съветник в София от листата на БСП.

 19. 19 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  До коментар [#16] от "zle_platen_trol":

  и аз така мисля, въпросът е не дали, а кога.
  простата истина е, че не може да се работи в състояние на постоянни скандали, даже добри решения не могат да се прокарат в такава нетърпима обстановка.
  жалко, имах известни надежди за третото правителство на Борисов, но това е положението - по-добре ужасен край, отколкото ужас без край.

 20. 20 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2546 Неутрално

  Изключително качествена мъжка калинка, нереализирана в БСП.

 21. 21 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Перифразирано: Е бати държавата, дето Данаил Кирилов и е министър на правосъдието. Той става, но за портиер в министерството - раболепен и с подходящо образование (все пак предполагам че е завършил право).

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 22. 22 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3246 Неутрално

  Като парламентарист, прокара куп лобистки поправки, с очевадна корупционна насоченост. Като правосъден министър, ще замазва всички гафове, които излезнат наяве и стигнат до съда. Идеален е за този пост - нагъл, продажен, нагаждач, кариериерист, безпринципен. Готов да продаде всичко и всички, за моментната облага.

 23. 23 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  До коментар [#19] от "boevbisser":

  Положението е напълно извън контрол. От една страна малката коалиция на практика вече не съществува, от друга, авторите на апартаментгейт удариха много мощно и този път вече успяха, ГЕРБ са буквално в нокаут. Отделно и факта, че след толкова години Борисов взе да омръзва дори на най- преданите гербаджии. В тази ситуация и след все по- вероятната победа на БСП на евроизборите, предполагам, че лятото властта вече ще е в резидента.

 24. 24 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  Много не се притеснявайте че може да го разубедите и да остане в парламента.

 25. 25 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  Ще извикат някой друг изрод от БСП.
  И Герб, и Бсп са с комун. минало, настояще, бъдеще

 26. 26 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Любопитно

  авторите на апартаментгейт
  —цитат от коментар 23 на zle_platen_trol


  An official website of the United States government
  https://www.usagm.gov/networks/rferl/

  ?

  яж бахур
 27. 27 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 689 Неутрално

  “Вие па сте ного остри!”
  — Дани Ръбъл

 28. 28 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да "смачкаш" волята на Върховния съд. Кой е новият правосъден министър?
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/29861322.html

  яж бахур
 29. 29 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 661 Неутрално

  До коментар [#26] от "Моа Преател Тайпи":

  Муахахаххаха

 30. 30 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Този е съчетание на гьонсурат и г...рен.

 31. 31 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#1] от "д р Чарли Мишкин от ГРУ":

  ... или "фурнаджийска лопата". Впрочем, като началника му...

 32. 32 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#14] от "truly":не е задължително да си глупав, Кирилов не ми изглежда никак глупав впрочем, но да си алчен и безскрупулен е направо препоръчително.
  —цитат от коментар 17 на boevbisser


  За съжаление е ОЧЕИЗВАДНО, че е много, ама много г.л.у.п.а.в.! И колега, не бъркайте глупостта с подмазване и раболепност, лицето няма никаква правна мисъл и винаги използва чужди фрази, за да замазва глупостите си ... Този юнак със сигурност е най-слабия, некадърен и неумен министър в това правителство, а за тази позиция досега битката бе наистина ожесточена :):):):)

 33. 33 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Прелетна птичка, слънчогледче, фурнаджийска лопатка! Умрем за такива!

  Мърфи е оптимист!
 34. 34 Профил на dimitarkotzev
  dimitarkotzev
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Ако бяхте поставили на аниматорите от Дисни задачата да нарисуват раболепна, страхлива и подла животинка щяха да нарисуват точно това лице.

 35. 35 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  Каквото и да си помисля за Барни, все псувни в главата ми идват. Чудя се, дали не съм някакъв извратеняк, който всички "добри" неща ги вижда в ужасно черно? После обмислям и установявам, че не, не съм аз извратения, а всичко в последните години е шизофренно извратено. Добрите били лошите, а лошите били добри. Цацаров бил добър. Борисов - още по-добър. Свинята - най-добра и невинна.
  Картината "Викът" на Мунк е добър пример да опиша обстановката в България - ужас отвсякъде .... и простотия, простотия!
  Представяте ли си Данаил Ръбъл - министър?!

 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8104 Неутрално

  Ами, няма други. Кой свестен ще се хване да става министър, от когото нищо не зависи и ще го командва Борисов. Върти едни и същи муцуни. Но тоя наистина е неприятен и на вид, и на звук.

 37. 37 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 268 Неутрално

  ГЕРБ в лицето на Тиква явно не разбира, че номерата му вече не минават. Това с подхвърлянето на очевидно за всички неподходящи кандидатури да държат статуквото отдавна не работи. Ако Цецка беше с коефициент на полезно действие под това на планктон Кирилов опредено е вреден. Заглавието е в десетката - виртуоз на лобиството в страната. ОСТАВКА КОРУМПЕТА И ЛОБИСТИ ШШШШШ......НИ!

 38. 38 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  До коментар [#15] от "WWW":
  "Петя Владимирова коя я финансира? какви интерси прокарва със статията си?"

  Аз я финансирам, Умнико! Имаш нещо против ли? Прокарва моите интереси.
  Ако търсиш място за твоите интереси - коментирай в ПИК и БЛИЦ.

 39. 39 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Снимката трябваше да е тази от следващите 5 секунди, когато Барни се навежда да целуне ръка на Баце, но Баце притеснено се дръпва (този път).

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 40. 40 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 957 Неутрално

  До коментар [#37] от "GreenBush":

  КПД-то на Цецка си е детерминирано от IQ-то и. А за Барни това си е понижение. Отива на позиция, където всеки ден е 4ти юли. От него нищо няма да зависи.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 41. 41 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  Който закон вади другиму, от закон умира.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 42. 42 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Изключително качествена мъжка калинка, нереализирана в БСП.
  —цитат от коментар 20 на Велков


  Той е калинка на свободна практика.... Калинка на повикване.

 43. 43 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#19] от "boevbisser":Положението е напълно извън контрол. От една страна малката коалиция на практика вече не съществува, от друга, авторите на апартаментгейт удариха много мощно и този път вече успяха, ГЕРБ са буквално в нокаут. Отделно и факта, че след толкова години Борисов взе да омръзва дори на най- преданите гербаджии. В тази ситуация и след все по- вероятната победа на БСП на евроизборите, предполагам, че лятото властта вече ще е в резидента.
  —цитат от коментар 23 на zle_platen_trol


  А както знаем президента миналия път назначи едно служебно правителство от мишки, начело с плужека Герджиков... Има и друг вариант - Възраждане да дойде на власт и да помете и гяурите от ГЕРП и тези от ОП и Боля и БСП, както и турскта етническа партия ДПС... Тогава всички ще се ококорите неприятно. Това е само въпрос на време...

 44. 44 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5134 Весело

  Пощальон, прокси, ветропоказател...
  При това гарнирани с безспорни дълбоки липси на интелект и интегритет

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 45. 45 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  Типичен представител на нагаждащ се тарикатин. Човекът иска да е в кюпа и да бърка в кацата с мед без значение как се постига. ГЕРБ, както НДСВ преди години, са удобен пристан за такЪви кадри. Все пак двете споменати организации приличат повече на сборища от ортаци привлечени от възможността за келепир от колкото на политически партии с ясна идеологии и стратегии за привличане на членове.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти! Гербояд - производната на успоредно осцилиращи мутирали до неузнаваемост хиперкубове!
 46. 46 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  До коментар [#43] от "theduloclan":

  За щастие откачалките все още сте малцинство и опасност Копейкин да стане нещо повече от кремълска подлога няма.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Възраждане
  —цитат от коментар 43 на theduloclan


  теа па циркаджии кви са че няколко екземпляра се дуднете?

  яж бахур
 49. 49 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  Не се учудвайте. Просто Борисов няма кого другиго да сложи на това място - някой, който едновременно да е 100% послушен мишок и да има редовно завършено юридическо образование. Останалите съвсем не стават за нищо: Цецка Цачева - взела диплома по линия на РабФак ("работнически факултет") като партиен активист - член на БКП преди 10 ноември; полуграмотната Цвета Караянчева, която не знае Пекин на коя държава е столица; или Искра Фидосова - с фалшива диплома от несъществуващ университет в Монтана. Това е положението - такива са им кадрите.

 50. 50 Профил на Royal Ranger
  Royal Ranger
  Рейтинг: 729 Весело

  Не се учудвайте. Просто Борисов няма кого другиго да сложи на това място - някой, който едновременно да е 100% послушен мишок и да има редовно завършено юридическо образование. Останалите съвсем не стават за нищо ...
  —цитат от коментар 49 на murry


  Като добавим, че кандидатът не трябва да има и подарен апартамент от Артекс, изборът става наистина сложен.

  http://rodenivbg.com
 51. 51 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6712 Неутрално

  Корумпирана калинка

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 52. 52 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Кирилов, че не става за нищо е ясно.Спор няма.

  Поздравления за статията!

  НО спор няма и,че "буди въпроси, които тепърва ще получават отговори"- е алогизъм!
  Много ясно е, че първо е въпросът, а после отговорът!

  И за "на активите на КТБ след фалита й;" ще отбележа, че Й и Ѝ са различни букви!

 53. 53 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Политически хамелеон и не състоял се юрист.
  —цитат от коментар 7 на KA2


  +++++++++++++++++++
  Точно и ясно! Браво!

 54. 54 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2284 Весело

  До коментар [#44] от "penetrating":

  "Пощальон, прокси, ветропоказател..."

  Хайде, без обиди за най-читавият от тримата брокери на Баце! Какво е пипнал, лобираният интерес винаги се е отблагодарявал на … Баце. Какво се казва една година да пребиваваш в Математическия факултет на СУ! Отма овладяваш комбинаториката. Не е като Менда Стоянова да "разлае кучетата" по застраховката "Гражданска отговорност" (и Ралица Агайн се оттече как един "Олимпик" от Кипър, уж от Кипър). Нито като Цецоу - заради едно недогледано оплакване на граждани (инициативен комитет "Лозенец") да запущи "търговските преговори" с ДПС. Лилето, дялания камък за всяка сума, засра винетките (тол -овете, и те негодуват).
  Кой да сложи!? Кръстовищата са задръстени; резервната скамейка е в отпуск по ремонт на апартаментгейт; другите брокери нямат диплом по право. А правосъдието става важно с оглед на "именитите" арестанти и особено тяхното имущество, овладявано със съдия-изпълнители (тия от де вземат лиценз!?)

 55. 55 Профил на zapp
  zapp
  Рейтинг: 418 Неутрално

  И предишния министър и сегашната кандидатура са кукли на конци, т.е са еднакво безполезни.Докато партиите работят само за частни интереси няма значение кой е.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5134 Весело

  До коментар [#54] от "wanderer":

  Хубаво казано. Не може да обвиниш ветропоказател, той винаги е прав :)
  Само не ми хареса съпоставката с математика в СУ (че съм изкарал там 5 години) :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 58. 58 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Ето стоп кадър на това жалко рециклажче, което тръгна да ближе(целува) лапата на Буда...
  Гнъс и потрес...
  https://ibb.co/z7QhRvZ
  ББ: Остани тука...и дай обяснение... за всички задачи, които съм ти дал...

 59. 59 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1785 Разстроено

  Данаил Кирилов през 1995 г. е член на ръководството на Българска социалистическа младеж и на Бузлуджанския събор развява червеното знаме, застанал до Жан Виденов. През 1997 г. червеният младежки лидер получава членска книжка от БСП. През 1998 тогава 28-годишният юрист поема защитата на бившия премиер Жан Виденов по делото, заведено от банкера Атанас Тилев. През 2003 г. Дананил Кирилов, който е част от БСП - Лозенец, е избран за общински съветник в София от листата на БСП.
  —цитат от коментар 18 на soren


  Сбъркан свят. Този- от пръв комсомолец- станал "голям човек" в "дясната" ГЕРБ.

  Корнелия- от първа седесар- приватизаторка, сега ръководи "лявата" БСП.

  Един, де "доказа с документи", че ГЕРБ са шайка- днес е пръв на амбразурата- да пази ГЕРБ. Обяснението- ми видял дипломата на Бойко, от средното училище. Последният бил отличник, значи- шайка няма.

  Един Тома, де дядо му е бил Бик- щеше да разследва Бойко- в предния мандат. Реформаторите се разпаднаха, и днес на Бико унукята е главно медийно острие. На Бойко.

  Един щеше да вади зъбките на Цветанов. Гледам го Цецо- сичките му зъби са там, че и втори ред никне- папу-то е много, иска дъвкане.

  Един Александър, пръв седесар- преди няколко години казва за Бойко, че е премиер- мимикрия. Днес се гърчи из студията- той бил нямал това предвид. Не ми- имал го, ма докато не бил на избираема позиция в листата. Ма вече го нямал предвид...

  Катарзиси, ретроградни Меркурии, знам ли.

  Така ще е. Тук е така.

  И като ще е така- да припомня един съвет, даден от Бойко:

  "Не плюйте там, където после ще ближете"!

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 60. 60 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1055 Весело

  Ах, какви разобличения, какъв творчески унес е завладял и аФторката, и дежурните словослагатели от тролейбуса! Значи така, от Данаил Кирилов нищо не става, затуй направо да си подава оставката, че да не се мъчат някои хора да му я искат, така ли? Много е трогателен и селективния подбор на новините, които се публикуват, анализират и коментират! За неизкушения читател остава върло непонятно защо, аджеба, не се пуснат барем два реда за това, че Корнелия Нинова е предлагала 30 млн. лв. на Михаил Миков, за да освободи председателския пост в БСП. Твърдението е направено от Тома Биков и ако е абсурдно, какъв по-удобен случай да се разкатае фамилията на въпросния господин? Но не, пълно мълчание по въпроса, как така ще се коментира бодрата и бойка крушовишка мадона, неустрашим борец и гробокопач на омразните „герберунгели“ и най-паче на техния „банкянски Тиквоний“! Е, ама ето как се губи КПД, сиреч коефициент на полезна дейност в тролстването, оплюването, инсинуациите и попържните! Трябваше да се подчертае, че такова нещо няма – не са 30 милиона, не са 3 милиона, даже не се знае дали са били и 300 000 лв. Ето, че и аз не го вярвам това, не че Вигенин, например, настоя водещата Цветанка Ризова да смени темата, защото го разсмивала и губела телевизионно време. Михаил Миков си мълчи също, щото е снощен и малко трудно взема решения в такива моменти. Но аз твърдо вярвам, че не са били даже и 300 000 лв., защото с много по-малко от тях е купен втория апартамент на мадам дьо Крушовиц, от 81,44 кв. м, с мазенце 16 кв. (за синето, кат‘ си дойде от Щатите, милото)! Този апартамент, по долните инсинуации, макар и с документи, на Антон Тодоров, е купен 2007 г., малко след като дрОгарката е освободена от СерГейко щото, нали, имало съмнения за корупция! Сега да не вземе някой, особено аФторката, да фане да пише за тея ми ти апартаменти, щото има по-главни новини за анализиране, като Даниел Кирилов например! И дума да не става, никакво писане!

 61. 61 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1785 Весело

  Изключително качествена мъжка калинка, нереализирана в БСП.
  —цитат от коментар 20 на Велков


  Изтървахте един качествен човек, ей!

  Карай ве- тя вашата скамейка е дълга- от качествени, по- качествени. Че и седесарки има. 😂😂😂

  Ся- ако покрай глупаците с апартаментите- Бойко падне- имате шанс да си го "реализирате" пак при вас. Найш кви работи ще разказва за Бойко...

  Спомени този вариант на Миков. Кутев- недей спа!

  Разрешете да напусна! 😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 62. 62 Профил на goodman69
  goodman69
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Този няма снимка да бъде изобразяван като карикатура - и снимка е достатъчна!

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Д. Кирилов се оказа срам за българския парламентаризъм. Приет в ГЕРБ като "угоден подарък от БСП". Въпросът сега е до колко Ал.Йорданов може да повлияе за излъскване до някъде образа на ГЕРБ като проевропейска партия или сам ще попадне в капана за задоволяване на личните амбиции, от което ГЕРБ после превръща демократите в елементарни властолюбци и така тушира конкурентите си.

 65. 65 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Браво Петя пак се опитала да съчини нещо, но се оказало пълна простотия. Тази жена е толкова жалка. Псевдо журналистка.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 779 Неутрално

  До коментар [#20] от "Велков":

  И какво се оказа - пропадналите и нереализирали се в БСП (или в други партии също?) стават проспериращи аса в ръцете на батко?

  Май всичките са такива?

 69. 69 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Бог да пази България. 😔 Всяка партия, всяка паланка, имат по един такъв имбецил.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Дарни РЪБАЛ му кажи ама какво им пука на тези Боко и сие - Боко-премиер, Доган - хидроинженер и студен резерв, - Пееф бизнесмен и момче за всичко, Дарни- правосъд, Дребнорибков- ловец на цаци, Цвък Апартаментов пък вместо в затвора - го наградиха с маратонки и шефско място на предизборния щаб. Вальо Златев -енергетик на загуба строящ хотели по морето ...КОНПИРА се обзавел с тераса и се покри кат мишок, иначе на посочени му олигарси голям го вади... Наглеците ни надминаха примерите за наглост.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3043 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Спри са ма Петя Немирна.
  Разбрахме, възхищаваш се от корупция.

  "Данаил Кирилов - виртуозът на лобисткото законодателство"
  От Петя Владимирова

 76. 76 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3043 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Показателен кадър (снимка).

  Юрданка кукловоди... Слънцето
  гледащо нагоре.
  Всичко друго: Свело (или безопасно извърнало) глава.

  ЦЦ, като случил се най-високо, най-старателен.
  ДК на второ старателно место.
  ...

  До коментар [#58] от "SaveBG":

  Ето стоп кадър на това жалко рециклажче, което тръгна да ближе(целува) лапата на Буда...
  Гнъс и потрес...
  https://ibb.co/z7QhRvZ
  ББ: Остани тука...и дай обяснение... за всички задачи, които съм ти дал...

 77. 77 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 330 Весело

  БравоПетя, този път сериозно: Браво, Петя.
  Кирилов наистина неведнъж пробутваше явно лобистки поправки! В лошия смисъл лобистки.

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81 Профил на coffee.bean
  coffee.bean
  Рейтинг: 589 Неутрално

  БРАВО, много добре е уцелено заглавието - Виртуозът на лобистките поправки в законодателството. Да припомним, как за 24 часа внесе поправки, да даде възможност на комисията КОНПИ да разследва, без да има осъдителна наказателна присъда за лицето. /след Тълкувателното решение 4/2016 г. Ето линк:
  http://vks.bg/Dela/ОСГК_2016_04_решение.pdf

 82. 82 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Откакто тоя каза сноши по Панорама, че справедливостта била нещо относително, престанах да го слушам.
  Жалка пионка.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Поредната дебилна статия от Петя. Ако това е журналистика аз съм космонавт.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK