Късният Живковизъм и страхът, че Борисов е политически вечен

Късният Живковизъм и страхът, че Борисов е политически вечен

© Associated PressПсихологът, богослов и политически анализатор д-р Николай Михайлов коментира в разговор с БНР темите за провала на ГЕРБ в борабата с корупцията, отражението на скандалите с апартаментите измами върху избирателите, европейски ли са всъщност изборите, които предстоят, от какво се страхуват най-много управляващите, както и алтернатива ли е БСП и защо се намираме в "късен Живковизъм".


Корупцията като болест и държавата като болен организъм


"Ако организмът е болен, той трябва да се лекува, но ако е смъртно болен, терапевтичните усилия са безплодни.


Знаете ли какво мисля аз за нашия ГЕРБ, Бойко Борисов и неговите хора, които са някак си на прицел сега в предизборната ситуация. Аз мисля, че те не могат другояче. Това, което се коментира публично във връзка с тяхното поведение, на отделните му представители, имотните им саги и т.н., е просто проява на един факт, който може да бъде осъзнат лесно и то от самото начало, а той е, че те не могат да играят демократичната игра.
Това са хора, които са събрани около фигурата на един човек, нелишен от известни умения да управлява други хора, но произхождащ от здрачната страна на българската публичност. От нива, които, тъй да се каже, са по начало под знака на голямото съмнение. Говоря за биографията на г-н Борисов. Той е възпитаван като силов играч и е възпитаван все пак от обстоятелствата като човек, който има инстинкт да се бори с конкуренцията по един начин, който не е нито рационален, нито прозрачен, нито демократичен в новоевропейския смисъл на думата. Това е просто един подход инстинктивен, така както хората се сражават в азиатски спортове или някъде в уличните сражения на ранния преход."


Паниката на уволнението


"Сега, когато формацията "Борисов – ГЕРБ" е в някаква опасна фаза на възможна загуба на избори и начало на упадък, който може да се окаже необратим, паниката нараства, защото всеки прецедент на корупция повлича системата. Натискът отвън поражда нещо като хаос, защото системата е корумпирана и извлеченият прецедент повлича едни след друг аналози на същия този прецедент.


Описва се една картина пред погледа на публиката. Това не е нещо, което тя не знае, но е нещо, което не е свикнала да вижда разгърнато в медийното пространство. Тогава паниката на уволнението, което самозащитно Борисов предприема, е двуостра – от една страна той прави нелеп опит да чисти собствените си обори, от друга, докато ги чисти, той изхвърля хора и става ясно, че той първо косвено признава вината на тези хора, защото не може да ги защити публично. А не може да ги защити публично, защото те са незащитими. От друга страна, трупани един след друг в общата картина на противоправно поведение, или неморално поведение, те описват една картина на корумпирана система на власт.


Нараства едно много голямо нетърпение, мисля си аз. Ако такова нетърпение у публиката не нараства, то означава, че тя е с амортизирани рефлекси и е в много опасна фаза на апатия."


От обещания за борба с корупцията към корупционни скандали


Това означава Бойко Борисов да гони опашката си. Как така? Всеки има амплоа. Нелепо е да си възложиш върху себе си нелепо амплоа. Имам веднага в главата си примери, някаква реторика да съобщя, която би описала много ясно какво означава Бойко Борисов да се бори с корупцията и какво означава да преследва комунистите, защото той е антикомунист.


Д-р Николай Михайлов

© Цветелина Белутова

Д-р Николай Михайлов


Всичко това са оксиморони на неговата власт. Не може, не може да бъде антикомунист и не може да се бори с корупцията. Това е невъзможно. Това просто е само по себе си корупция. Корупция на съзнанието. Бих добавил дори на публичното съзнание, защото то усвои и гласува за това предложение. То каза "Да." Ако това все пак е санкционирано от електората на някакъв етап, за да гласува за него, то е с полукриминалната електорална надежда мутрата да се справи с мутри."


Властта, която първо урежда бита си


"Аз мисля, че хората, които Бойко Борисов събра в тази своя насипна партия, събра с възхитителна, така да се каже, безпринципност. Най-различни хора от рода на тези, които бяха бивши антикомунисти, които не постигнаха реванш срещу комунистите; бивши комунисти, които не можаха да бъдат приютени, за да направят кариера в комунистическата и социалистическата партия, и просто бивши хора от групировките, от тези нива на българската общественост, които останаха без плячка. Всичко това беше събрано с, разбира се, някакви опортюнисти, които винаги могат да бъдат призовани, намерени и агитирани да се присъединят. Което и направиха с удоволствие.


Това всичкото е един невъзможен меланж, един грандиозен политически компромис, който събра това, от което България трябва да се освобождава на всяка цена, ако иска да се нормализира. Няма да кажа по европейски образец, а просто да се нормализира по български образец. Защото в България има нормални хора. Има хора, които тъгуват за този неуреден български свят и биха желали да го видят малко по-уреден, малко по-почтен, малко по-разумен, малко по-честен. С други думи, искат да видят начело на властта малко по-читави хора."


Изборният баланс след т.нар. "Апартамент гейт"


"Някъде по средата. 50 на 50. Наравно са, защото алтернативата в лицето на БСП не е мощно убедителна. Тя може би нараства - тази подкрепа за социалистите, но те имат собствен проблем, те са по някакъв начин урочасани да управляват и хората имат боязън, че може да ги сполети същото, ако гласуват за тях. Защото по някаква причина, почти магична, когато се явят на власт, започва една голяма публична нервност. Явяват се стачки, което може да е манипулирано, може и да не е.


Аз мисля, че е натрупване на исторически вини, с които те не можаха да се справят. Не можаха да се отделят от тях, да ги разгледат дълбоко, да се еманципират радикално. Те се обявиха за първоприемници на собственото си минало и така поеха вината с някакви реторични жестове и думи на разграничение, но това не е достатъчно.


Има всякакви хора в социалистическата партия, включително и свестни хора. Но summa summarum тази алтернатива на ГЕРБ не е много убедителна и тя не излъчва достатъчно сила да управлява България.


И още нещо по-радикално и навяващо печал: Далеч не е сигурно, че когато и ако социалистите се инсталират на власт, те ще бъдат радикално различни от това, което имаме, както казва Цветан Цветанов, като политическа партия ГЕРБ."


Европейските избори като състезание за вътрешната власт


"Тези избори са състезание на местна почва. Все пак важно е кой ще спечели и кой ще загуби вътрешната власт, а това кой ще загуби и кой ще спечели европейските избори е изключително важен етап от загубата или спечелването на местните избори. За това е сражението и залозите са много високи.


А са високи, защото ГЕРБ ще загуби власт, а това означава както средства, възможности и ресурс, с които са свикнали, така и една клиентела, която е гладна, не защото е гладна, а защото е нахранена и то изобилно.


Освен това са възможни, разбира се, и юридически преследвания с всички уговорки, че те в България не означават много по причина на това, че прокуратурата и отчасти съдебната власт са интегрирани в подземието на тази власт. Това е ясно като бял ден. Защото прокуратурата никога и за никого убедително не реагира по принцип. Тя реагира по прецеденти и по вътрешна несподелима логика. Прокуратурата се решава да преследва според преценка, която не е строго юридическа. Това е "златен стандарт" за българското правораздаване.


Късен Живковизъм, или страхът, че Борисов е политически вечен


"Стълпновението за европейските избори е толкова остро, защото е свързано с риск от загуба на власт и респективно със спечелването й. ГЕРБ има какво да губи.


Освен това те заседнаха във властта по начин, който е квази-живковски. Това е късен Живковизъм. За това е говорено много, но е вярно, какво да правим. Аналогията се натрапва. Бойко Борисов старее пред очите ни и ние започваме да живеем със стария уплах, че той е политически вечен, така както ни се струваше, че Живков е вечен.


Тази ера трябва да приключи по някакъв начин, някой ден. Защото България е древна култура. Тя предпочита да види на върха все пак културен човек, а не човек простонароден или от народа направо, както се хвалеше Живков, със своите качества, но и със своите велики недостатъци, първият от които е да не може да се съобщае директно със западните си партньори, защото не говори на техния език. Това е невъзможно.


Крайно време е да дойдат хора с малко по-тънка кожа, с малко по-друг силует, с малко по-друга реторика и малко по-малко да приличат на дон Корлеоне. Приликата между Борисов и този Марлон Брандо в късната му артистична фаза от периода на "Кръстникът" е просто поразителна и това трудно се издържа. Защото този филм сме го гледали, а ни се налага да го гледаме всяка вечер."


Животът след 26 май


"Мисля, че вечерта при първите прогнозни резултати ще се обявят две победи. Това е традиционно така. Това е българска класика. Ще се потърсят аргументи, за да се случи точно това. Но, ако Борисов загуби тези избори, предсрочните избори чукат на вратата."


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (280)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3214 Неутрално

  Мераце, мераци, ама без никакво покритие!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2888 Неутрално

  "Аз мисля, че хората, които Бойко Борисов събра в тази своя насипна партия, събра с възхитителна, така да се каже, безпринципност. Най-различни хора от рода на тези, които бяха бивши антикомунисти, които не постигнаха реванш срещу комунистите; бивши комунисти, които не можаха да бъдат приютени, за да направят кариера в комунистическата и социалистическата партия, и просто бивши хора от групировките, от тези нива на българската общественост, които останаха без плячка. Всичко това беше събрано с, разбира се, някакви опортюнисти, които винаги могат да бъдат призовани, намерени и агитирани да се присъединят. Което и направиха с удоволствие."

  Съгласна съм с всяка дума. Този неподражаем изказ - точен, безмилостен, клиничен. Плаши ме чувството за безизходица. Тази, "терминалната", не е алтернатива.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 2061 Неутрално

  А Бойко бил създал тая партия да се борела с корупцията, е те тва трябва да бъде записано като вица на вицовете, със златни букви.

 4. 4 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Така е, ГЕРБ традиционно излъчва жени. Слагат им чужди фамилии. Мъжете стоят един мандат и се връщат.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  Борисов не е политически вечен.
  Вечен е комунизЪма в мозъка на българина и от там идва цялата бъркотия в политическия ни живот.

 7. 7 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1927 Весело

  ......да .....де ......!!!!????....ама БАЦКО си РАБОТИ и РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ на малкия човек....!!!!!.....говори на разбираемия език на МАЛКИЯ ЧОВЕК...., и ЧУВА ГЛАСА на матрялеца...95%+++++++.......!!!!!......аааа какво не "ПРЕДЛАГА " автора......!!!!!?????......РАФИНИРАН МОШЕНИК , ХАМЕЛЕОН , ВЛАДЕЕЩ НЯКОЛКО ЕЗИКА и ОБСЛУЖВАЩ либерастията........!!!!!.......аааааа МЕРСИ , НЕМА НУЖДА.......!!!!!.......за 30-ет години "ПРЕХОД" се нагледахме на ИКСПИРИМЕНТИ.....!!!!!........пробайте ги в АФРИКА.........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1249 Весело

  Точно на този ще му повярвам когато и ако напише също толкова подробен анализ на поведението на стрина Курнавела за всичките ѝ приватизации, покупки и изцепки! Най-вече бих му повярвал сега, когато преди два дена стана ясно, че знатната крушовишка доячка е предлагала 30 милиона лева на бай Михалчо Миков, за да си оттегли кандидатурата за председател на Бье-Си-Пье-то! Аз лично не мисля, че са 30 милиона, не са 3 милиона, даже не се знае дали са били и 300 000 лв. Аз не го вярвам това, нищо че Вигенин, например, настоя водещата Цветанка Ризова да смени темата, защото го разсмивала и губела телевизионно време. Михаил Миков си мълчи също, щото е снощен, завалията, и малко трудно взема решения в такива моменти. Но аз твърдо вярвам, че не са били даже и 300 000 лв., защото с много по-малко от тях е купен втория апартамент на мадам дьо Крушовиц, от 81,44 кв. м, с мазенце 16 кв. (за синето, кат‘ си дойде от Щатите, милото)! Този апартамент, по изедническите инсинуации на Антон Тодоров, макар и подкрепени с документи, е купен 2007 г., малко след като дрОгарката е освободена от ненавистния ѝ СерГейко щото, нали, имало съмнения за корупция! Мда-а-а-а-а, оглушително мълчи крушовишката дрОгарка! Още по-голямо мълчание се забелязва и в ранносабахленото творчество на въпросния господи аФтор, радостно ухилен и щедро пръскащ мъдрост и доброта болшевишко-лилава! Бравос!

 11. 11 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  Жестоката истина просто бълбука и блика в тези слова. Тъжно е и не може да не предизвика гняв.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 12. 12 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3075 Неутрално

  "те не могат другояче" - защото в гените им са части от гнилия социализъм и дивия капитализъм. Техният морал е толкова странен на фона на прокламациите, с които "пленяват", които уж приемат - евроатлантическите ценности, че електоралното тяло не счита, че са "прости", защото и ТОЙ - ББ е такъв, а че са прекалено евро-арт. Неразбираеми са за тялото, но сигурни, че фантасмагориите им са нещо ново, нещо което ТАМ някъде, в Брюксел подкрепят. Освен арогантността, която явно увлича незнаещите, която е толкова мъжкарска, пак на фона в Брюксел, начинът, по който ТЕ трупат облаги ги привлича още повече. Защото щом така казва следовникът на Винету, то така и трябва да бъде. Ценности, които са за хора с ГРЕБ морал. А пропагандата е в полза за ползата - сегашна и бъдеща. ОПравни!

  Обичай света като самия себе си - тогава наистина ще можеш да се грижиш за всичко
 13. 13 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Така е характеризирал българина преди седем години докторът психолог/психиатър. Един от съучредителите на ДСБ, напуснал го скоро след това. Разочарован от него.


  " Ако днес трябва да говорим за „бит и душевност на българския народ“, какво се натрапва най-напред по отношение на бита? А - на душевността?

  Изпълзя вулгарен човешки тип, един нагъл жизнелюбец. Породи го либералната революция, лошо изтълкуваната свобода. Публичната среда е тежко увредена от простодушната му екстравертност, всестранната му доминация и натрапничеството на неговия идиотски вкус. Нищо по-отблъскващо от ексхибиционизма на лумпенизирания „предприемач“ от триумфа на набъбнал нагон, с врат, злато и изплезен поглед. Чудовищна красота. Мутрата и кандидат-мутрата са морално, естетическо и политическо бедствие. Казвам това с отвращение, признавам. Страната е пренаселена от мъже и жени с мощна порнографска аура и несломима воля за „осъществяване“. Хедонисти първо поколение."

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 14. 14 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4674 Неутрално

  Н.Михайлов свенливо премълчава основнат причина за това
  Борисов да се чувства вечен и българите да имат чувството че е вечен

  ОБСЛУЖВАНЕТО НА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ и ПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪК РУСИЯ

  В първия момент, в който Борисов престане да обслужва Русия
  и престане да източва МИЛИАРДИ като ДАНЪК РУСИЯ,
  той пада от власт.
  Виждали сме го вече.
  Пада, и отива в изолатора, където му идва прозрението,
  че връщането Му във властта е функция на обслужването на Русия.

 15. 15 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1249 Весело

  Малка поправка: НЕ СА 30 милиона левчетата, предлагани от стринката на байчото! И ще стане ясно колко точно са били, ама след 14 април, когато стринката извади листата на кандидат-еуродупетатите, наредени там от нейната благосклонна оценка, оценка още преценка! Тази листа ще породи такъв политически, вътрешнопартиен ураган, че хем партията ще се разцепи като зряла диня, хем стринката ще заходи с още един-двама пазванти, хем ще изтече река от информация за нейните мурафети, породена от „приятелски позитански огън“! Честито!

 16. 16 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 158 Неутрално

  Политиците никога не са честни и почтенни.Това важи както за България,така и за целия свят.Навсякъде има и изключения,но те са малко.
  В България народа отдавна обръгна по мантрата за чисти и неопетнени и в същото време качествени и компетентни.Още повече,че е бил свидетел на няколко национални катастрофи през последните 30г. ,знае колко бързо политиците могат да съсипят и малкото което е постигнал.От тази гледна точка трудно правят експеримент с даването на доверие на непознати политици.

 17. 17 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2013 Весело

  Трубадурите на несъстоялия се умнокрасивицизъм бучат начумерено.

  В тон с позитано естествено

  Use your Illusion
 18. 18 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  ГЕРБ и Борисов са ОПГ, пазено от Цацаров и политическата квота в съдийската колегия на ВСС.
  Толкова нагли и безпардонни в грабежа, че вече са загубили естественото чувство за самосъхранение.

  Аз си правя изводи:
  1. Ако Кьовеши стане главен прокурор на ЕС, Ливиу Драгня и Бойко Борисов ще са първите обвинени.
  2. Ако ГЕРБ загуби евроизборите, ще загуби и извънредните.
  Тогава чудовището КПКОНПИ и прокуратурата, за да се откъснат от тях, ще се разправят с нечувана жестокост, с цел да спасят кожите си.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 19. 19 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Н.Михайлов свенливо премълчава основнат причина за товаБорисов да се чувства вечен и българите да имат чувството че е веченОБСЛУЖВАНЕТО НА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ и ПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪК РУСИЯВ първия момент, в който Борисов престане да обслужва Русияи престане да източва МИЛИАРДИ като ДАНЪК РУСИЯ,той пада от власт.Виждали сме го вече.Пада, и отива в изолатора, където му идва прозрението,че връщането Му във властта е функция на обслужването на Русия.
  —цитат от коментар 14 на Hawaii


  +++ Много добре казано !!! Поздрави .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 20. 20 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  "Крайно време е да дойдат хора с малко по-тънка кожа, с малко по-друг силует, с малко по-друга реторика и малко по-малко да приличат на дон Корлеоне. "

  Тази есенция си извадих от анализа на доктора. Много е точна и синтезирана. И е, как да кажа, много възпитана.
  Аз така не мога. Не мога да се изразявам така финно за Мутрата. За Тартора на шайката разбойници, счупили и държавата и държавността. "По-тънка кожа" не бих казал за гьонсуратлъка на Тиквата. И не ни трябва човек с "по-тънка" кожа. Трябва ни човек с нормална човешка кожа, далече от всички аналогии със свинската кожа. Освинването на България, е отдавна. Свинските организации са вече поне на 10 години възраст, но Свинщината стана повсеместна.
  Коледа ни трябва, Българска Коледа, на която всички Свине да дадат фира и да поизгладят наровете, било в софийския, било в сливенския.
  И ако си мислите, че БСП и ДПС, че паРтиотите и волеваците са алтернатива на крадците и мутрите от ФЕРБ, много се лъжете. От едно котило са! Една майка комунистическа ги е раждала.
  Мислете с главите си! Със задника вече го видяхме.

 21. 21 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5781 Неутрално

  До коментар [#14] от "Hawaii":

  Той всеки, който не обслужва росссия пада от власт.

  Gunter glieben glauchen globen
 22. 22 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4472 Неутрално

  Н.Михайлов свенливо премълчава основнат причина за товаБорисов да се чувства вечен и българите да имат чувството че е веченОБСЛУЖВАНЕТО НА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ и ПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪК РУСИЯВ първия момент, в който Борисов престане да обслужва Русия и престане да източва МИЛИАРДИ като ДАНЪК РУСИЯ,той пада от власт.Виждали сме го вече.Пада, и отива в изолатора, където му идва прозрението,че връщането Му във властта е функция на обслужването на Русия.
  —цитат от коментар 14 на Hawaii


  Но и в плащането на ЗАНЪК РУСИЯ има някакъв проблем - американските изтребители. Нито лев не трябва да отива някъде извън Русия! И това няма да се прости, оттам и тази дива атака през Догановите (на Д. Пеевски) медии 23. 23 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  Написал съм по-горе "мутрите от ФЕРБ".
  Много се извинявам за грешката ми - да се чете ГЕРБ

 24. 24 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5781 Неутрално

  Иначе, очаквам всеки момент доктор Михайлов да подаде молба за членство в БКП (Жаблянов). Така ще затвори кръга.

  Gunter glieben glauchen globen
 25. 25 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4472 Неутрално

  на ЗАНЪК РУСИЯ има
  —цитат от коментар 22 на historama

  съжалявам ДАНЪК с Д

 26. 26 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1856 Весело

  Не може да се отрече - Бойко Борисов има усет какво искат българите и им го дава. Искат корупция (не ми казвайте, че не искат - вижте колко хора протестират в Руминия срещу корупцията и вижте в България). Искат Цветанов да си иде - Цветенов за втори път си отива. Искат България да е зависима от внос на газ и при никакви обсоятелства да не добива собствени - добре... И т.н.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 27. 27 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Какво ли се случва с пациентите на този доктор? Та той е способен да депресира човек с най устойчива психика.
  —цитат от коментар 9 на ralita68


  Защото самият е дълбоко фрустриран.

  "Да си българин, е клопка. Покана за щастие на сеизмичен терен. Българинът владее икономичен жизнен стил, без ексцес и разточителства. Страх, гняв и възторг - само на къси отсечки. Пиянствата на българския народ не са запойни, а епизодични. Бързо се разбягват в частни светове, „при сланината и булката“. Българинът е послушен не от страх, а от скептицизъм, от сакрално равнодушие. Прозрял е, че положението е непоправимо."

  Да се замисли чевек, защо след като Михайлов стигматизира по такъв безпардонен начин българския народ и на всичкото отгоре е на мнение, че положението е непоправимо...ние бихме взели каквито е да е политически анализи насериозно.
  Още преди седем години е стигматизирал и Борисов, като "перфектен демагог".
  http://epicenter.bg/article/archive/333/11/34

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 28. 28 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 874 Любопитно

  Трябва ли "апартаментгейт" да заглуши световната гранд корупция около шведски самолети?
  Трябва ли "апартаментгейт" да заглуши нашенската гранд корупция около приватизацията на Химимпорт и последващия фалит на финансиращата банка, около приватизацията на Нефтохим, дето преработвал само руски нефт или около приватизацията на Пловдивския панаир?
  Тук четем един апартаментчик, в БНТ друг апартаментчик говори за корупция, кротко пропускайки думите си:
  "С Решението на МС от януари 2019 г. за промяна на процедурата за обществената поръчка за доставката на 8 броя самолети Ф-16, България вече е нарушила МЕЖДУНАРОДНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ НА СВЕТОВНА ТЪРГОВСКА ОРГАНИЗАЦИЯ (СОП - GOVERNMENT PROCUREMENT AGREEMENT-GPA). Скоро получих неочаквано, но сигурно, потвърждение от един министър на външните работи, че не само аз считам така.
  В света на световната търговия гиганти като "ГРИПЕН" не прощават нарушения на СОП...." - http://epicenter.bg/article/Ne-si-igrayte-na-mezhdunarodna-targovska-politika--Igrata-e-mnogo-skapichka--/172867/11/0

  Крадецът пак вика "дръжте крадеца".


 29. 29 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3501 Неутрално

  "Тя / България/предпочита да види на върха все пак културен човек, а не човек простонароден или от народа направо, както се хвалеше Живков, със своите качества, но и със своите велики недостатъци...."
  =============
  Не съм сигурен.
  Борисов не е толкова прост. "Аз съм прост и вие сте прости... " е не самопризнание, а търсене на близост. При това успешно засега, доколкото показват изборите.
  На Бойко му пука, че в "Дневик" му викали еднокнижник... И много хора се вързват.
  Абе, хора, Бойко е роден през 50-те и при тази майка учителка е изчел поне 50% от това, което се учи в училище, ама така му изнася, да е човек от народа.
  ББ безспорно се е учил от Живков, но демонстративното простеене го имаше и при президентите Буш. Остъпчивостта пък е взета от мита за Кенеди, който не отказвал да промени решение, ако народът не го харесва. Изобщо, пробват се всякакви похвати, често успешно. Само да не говореше толкова...
  Всъщност, и Ф. Димитров говореше много, без да казва нищо. Но избирателят го отсвири, защото говореше на друг език. Борисов знае и това.
  ББ не е вечен. Въпросът е какъв манипулатор ще дойде след него.

  Еретик
 30. 30 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#5] от "Santos":

  Няма да е лошо да отидеш да те прегледа. Той е психиатър.

 31. 31 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4674 Неутрално

  "Има две неща, които фигурата на Путин излъчва. Първо, той обяви, че не е съгласен, защото неговия народ не е съгласен Русия да загине. Поръчката, която Путин има, е да спасява Русия......."
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Това са премъдростите на БОГОСЛОВА Н.Михайлов, изречени по време на кръгла маса, организирана по повод първата година на изданието "Руски дневник".

  Оправдава титлата си на БОГОСЛОВ,

  БОГОСЛАВЕЙКИ Руския Господ - Знаеме Кой....

  Ха-хааааааа

  Не са чак толкова много публичните фигури УДОСТОЕНИ от "РУСКИ ДНЕВНИК"
  с присъствие по повод ГОДИШНИНАТА МУ

  И после някой се чуди ЗАЩО Н.Михайлов премълчава свенливо факта, че

  политическото "безсмъртие" на Борисов е функция на обслужването на

  Руските Интереси и от редовното плащане на Данък Русия

 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4266 Неутрално

  Проблемът на цялата тая пяна, наречена преход е описаното в статията, не само на една, в момента управляваща, партия. Всички изпълзяха от едно котило- комунистическата номенклатура, всички мислеха и уреждаха на първо място себе си и близките си, всички си останаха безпринципни хамелеони, верни само на собствения си келепир - това е прехода, всъщност свенлива дума за големия грабеж, споходил обществото ни тези 30 години вече....

 33. 33 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4472 Неутрално

  "...Това не е нещо, което тя (публиката) не знае, но е нещо, което не е свикнала да вижда разгърнато в медийното пространство...."

  Защо никой не го вдява, че става дума за лични данни, които се тиражират в медиите? Кой какъв имот имал, на кой адрес, на кой етаж, дори и снимки.... Или ще кажете това нас не ни засяга, защото е европско, малко гей или ЛГБТ, а ние тук сме все "мъжкари"...

  И после се учудваме що е то защита на лични данни, след като прес прес медиите се.ат върху правилата. И защо българите не обичали държавата си.
  ОТВРАТ!

 34. 34 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4472 Неутрално

  "...Това не е нещо, което тя (публиката) не знае, но е нещо, което не е свикнала да вижда разгърнато в медийното пространство...."

  Защо никой не го вдява, че става дума за лични данни, които се тиражират в медиите? Кой какъв имот имал, на кой адрес, на кой етаж, дори и снимки.... Или ще кажете това нас не ни засяга, защото е европско, малко гей или ЛГБТ, а ние тук сме все "мъжкари"...

  И после се учудваме що е то защита на лични данни, след като прес прес медиите се.ат върху правилата. И защо българите не обичали държавата си.
  ОТВРАТ!

 35. 35 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2391 Неутрално  Винаги ще има корупция в държ. власт.
  Наивно е да се очаква, да доде некой да спасява света с/у хиляда кинта месечна заплата... и по цял ден да му дирят маана и да го пцуват по форумите.

  Вервайте ми.

 36. 36 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3501 Неутрално

  До коментар [#13] от "Реми":

  "Страната е пренаселена от мъже и жени с мощна порнографска аура и несломима воля за „осъществяване“. Хедонисти първо поколение."
  ===============
  Ако се вярва на Д. Димов, второто поколение на българската буржоазия може да направи качествен скок в посока изтънченост.
  Аз не съм такъв оптимист.

  Еретик
 37. 37 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  До коментар [#24] от "Alarmstufe: Rot":

  Там е запазено за кадри от Банкя.

 38. 38 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4674 Неутрално

  Но и в плащането на ДАНЪК РУСИЯ има някакъв проблем - американските изтребители. Нито лев не трябва да отива някъде извън Русия! И това няма да се прости, оттам и тази дива атака през Догановите (на Д. Пеевски) медии
  —цитат от коментар 22 на historama


  Рисковете от това да се опитваш да се ПРЕПРАВЯШ НА ЕВРОАТЛАНТИК,

  ОБСЛУЖВАЙКИ РУСИЯ и ПЛАЩАЙКИ ДАНЪК РУСИЯ

 39. 39 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Само разпадането на фашисткия режим в Русия ще доведе що годе до истинска демокрация в китната ни родина . Всички останали теорий са ''мижи кьорчо да те лажем'' , сътворени от пратеника на дявола Решетников подкрепен от всички русороби с българска лична карта и живеещи в рамките на Европа и у нас . Рано или късно българина ще разбере , че Европа и са САЩ са му бъдещето и ще се ориентира към най доброто общество - Западното !

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 40. 40 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1817 Любопитно

  със сигурност ,предстоящият неизбежен край на борисов ,няма да е толкова лицеприятен колкото краят на неговият идол и учител ,диктатора от село Правец

 41. 41 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1864 Неутрално

  Всичко добре докато не заговори за БСП: "Наравно са, защото алтернативата в лицето на БСП не е мощно убедителна."

  Каква мощно убедителна, бе човече, там са същите вампири модел Гумен Речев , които знаят да викат, но не и да предлагат, изобщо да не говориме да изпълняват, реални решения!

  И техния проект за КОНОПИ-то беше почти също толкова дефектен колкото и този на ГЕРБ - основната разлика беше, че искаха и участие на президента.
  Което очевидно не е от далновидност, защото условия за сваляне на директора на КОМПИ-то пак нямаше.

  Просто и ясно трябва да се каже, че нито ГЕРБ, нито БСП са каквато и да е алтернатива за управление. И всичките потоци средства, и всичките реални постижения по времето на ГЕРБ не се броят, защото не се знае реалната цена за придобиването им.

  Може би щяха да са много повече ако не беше ГЕРБ.
  Може би нямаше България да е сред лидерите в детската смъртност.
  Може би нямаше да изгори КТБ.
  Може би пенсионерите нямаше да живеят като кучета, а верните дупелизци да усвояват тераси.

  Къде, казвате, е решението?

  Ами на първо време е в постоянното повтаряне на очевидната истина, че нито ГЕРБ, нито БСП са възможности за управление.

  Когато достатъчно хора го кажат ще се намерят кандидати.

  А ако БСП и ГЕРБ си получат заслуженото за всички кражби, тези кандидати може и сполучливи да излязат.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 42. 42 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 755 Любопитно

  Точно в Международния ден на здравето, доктора да се погрижи и за своето психично здраве.
  Прилича на платена, поръчкова статия, предназначена за предстоящите избори.

 43. 43 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1551 Любопитно

  Много дълъг ферман. Изчетох 2/3 и не можах по-нататък. Трябва да спрете да плашате на авторите на дума.

  В Русия съм! В Русия съм!
 44. 44 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4472 Неутрално

  До 5:"Нинов"...Винаги ще има корупция в държ. власт.Наивно е да се очаква, да доде некой да спасява света с/у хиляда кинта месечна заплата... и по цял ден да му дирят маана и да го пцуват по форумите.Вервайте ми...."

  Защо да ти вярвам? Има държави, които бяха изкарани от пепелта с план "Маршал", в които полицаите работят с малко над средната за страната си РЗ, и работят много добре, в полза на обществото!

  Докато у нас, държава по руско модел, всеки държавен служител се счита за ощетен, краде като за световно, милиционерите са начело на престъпни схеми, за съдиите законите са подробност, а държавните чиновници харчат суми трикратно надвишаващи заплатите им.

  А ти ще ми говориш, че във всяка държава има корупция... Сигурно има, но дори и африканските мигранти мечтаят за държавите от Западна Европа, с тяхната "корупция". А не за руската или китайската.

 45. 45 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3402 Неутрално

  Всичко, което е написал блестящият психолог, богослов и политически анализатор д-р Михайлов, е вярно, разбира се. Важно е обаче и това, което липсва -- международният и геополитическият аспект.

  Освен това, аз също искам начело на властта да са свестни хора (как не обичам тази дума читави...), но повече ме интересува какви хора ще стоят в задните части на властта -- кой ще бъде кмет на Варна, кой на Созопол, кой на Галиче, кой на онова пазарджишко село с циганките в Испания...

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 46. 46 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4188 Неутрално

  До коментар [#35] от "Нинов":

  Да.

  Bukalemun
 47. 47 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  До коментар [#41] от "Боби Колев":

  Много плюсове!
  ++++++++++++

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 48. 48 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  До коментар [#10] от "Santos":

  Мдаа, ти си от вярващите на такива като Цветозар Томов. Фурнаджийски лопати дето от критици на тиквата станаха охранени "цикаджии". Доктора поне има съвест и говори не през нечии интереси си а с останалата от опит политическа мъдрост.

 49. 49 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Докторе, след като в края на този цитат наричате десницата "гламава", щото ревяла за импийчмънт на Радев, след като от цялото ви интервю е видно и за слепите, че не сте с леви, десни...за Борисов да не говорим, бихте ли споделили кога ще прави пРезидентът ви партия. След като в това интервю смазвате и Плевнелиев, обвинявайки го че искал да превърне България в 16-та , но евроатлантическа република...докторе, поискайте професионален съвет от някой ваш колега. Всички сме хора.
  http://e-vestnik.bg/26072/diagnozite-na-d-r-nikolay-mihaylov-za-plevneliev-i-radev/

  "Какво да разкаже президентът в първата си реч? Да изпее евроатлантическата ария и да седне? Да каже евроатлантическите глупости на фалцет, за да реализира приемственост с предшестващото сантиментално безобразие? Да се умили публично като „истински европеец“ и да поглежда към балкона от долу нагоре?

  Мисля си, че Радев продължава да ги „рути“, защото не могат да се успокоят, а това е вредно. Влязла е в душите им възбудата на поражението и ги кара да жестикулират като яли „лютеница“ с примес.
  Борисов, който е инстинктивно вменяем, знае, че играта предполага хладнокръвие и реторическо извисяване. Изразява се меко, съжалява, надява се.
  Гламавата „десница“ говори за импийчмънт, за да насъска „десния“ пролетариат. Но то е признак на голяма безпомощност, на упадък на опозиционния жанр…"

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 50. 50 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4472 Неутрално

  ....Къде, казвате, е решението? Ами на първо време е в постоянното повтаряне на очевидната истина, че нито ГЕРБ, нито БСП са възможности за управление. Когато достатъчно хора го кажат ще се намерят кандидати.А ако БСП и ГЕРБ си получат заслуженото за всички кражби, тези кандидати може и сполучливи да излязат.
  —цитат от коментар 41 на Боби Колев


  Или когато на достатъчно хора им уврат главите, че една съдебна реформа по модела на водещите западноевропейски страни е единственото нещо, което може да ни измъкне от батака.
  Не че там животът е съвършен, но поне на този етап ТАМ СЕ ЖИВЕЕ НАЙ-ДОБРЕ! И това го знаят дори и тарамбуките от Африка и Б. И.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3626 Весело

  непреходен се оказа тоя Живков...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 53. 53 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4674 Любопитно

  Д-р Н. Михайлов:

  Защото Русия граничи с Бога!…

  http://onovini.eu/2016/12/д-р-н-михайлов-защото-русия-граничи-с-б/

  Въпросната ВЪЗХВАЛА НА ПУТИН и РУСИЯ,

  с автор тов. д-р Н.Михайлов

  е публикувана в НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИЯ ПРО РУСКИ вестник "НОВА ЗОРА"

  Имаше и такава ПАРТИЯ "НОВА ЗОРА" начело с МИНЧО МИНЧЕВ

  За какво говорим изобщо ?!?!?!

 54. 54 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2811 Весело

  Борисов не е политически вечен, а "късен Живковизъм" измислят само онези, които се страхуват, че за времето на мотаенето им в политиката, което им остава, няма да могат да осъществят неистовите си апетити за власт.
  Куриозното е, че явлението, което те наричат "късен Живковизъм" , е породено от тяхната собствена некадърност и изградения им още по живково време манталитет, загнездил се здраво в главите и душите им. Те още плащат данък на комунистическите мантри, наричайки ги за пред публиката с какви ли не красиви, модерни имена. За тях най-пагубна от тези мантри е тази на болшевизма.
  Тя ги лишава от такива механизми на съвременната политика, като гъвкавост, прагматизъм, реални оценка и анализ на действителността, готовност да понасят загуби в името на по-високи и важни цели, умение да поемат отговорност за своите грешки и дори да извличат ползи от тях, усет да се пренастройват към настроенията на електората. И т.н. и т.н. - всичко, което прави един политик значим и забележим дотолкова, че хората да му гласуват доверие.
  А тук мижитурките се оплакват от живковизъм, щото , видите ли, ББ се задържал дълго на власт. И се страхуват, че ББ е вечен.
  Какво да прави човекът, като няма кой да го смени (или поне така смятат "дебилите").
  Смятам, че този красноречив въпрос ("Кой и защо се страхува от ББ?") ще накара да се замисли дори техния многострадален електорат, който според него самия няма нещастието да бъде сред "дебилите".

 55. 55 Профил на giy14583303
  giy14583303
  Рейтинг: 94 Неутрално

  Преди 20 години основната опорка против Костов беше “корупция“, много рев много нещо. Министрите били такива ,онакива, взимали 10% , грабели бедния народ. Сега се прожектира същия филм - ремикс с нови герои: „Лошия Борисов и крадливите гебаджии“. Преди 20 години неуспяха да вдигнат процента и затова разиграха партия с царя. С величеството успяха! Събориха Костов , симеончо напълни гушката, корупцията прескочи тавана и удари космоса, 10% стана смешно малко, Милен Велчев стана финансист на годината- превъртя държавния дълг от долари в евро когато долара беше две евро - само от това затънахме с милиарди. По нататък СДС бе разбито и нов четири годишен сериал „Станишев". Сега е ред да съборят Бойко, да сринат ГЕРБ и да ни яхат още едно поколение време. Вещая злини - не! Само Ви припомням историята, нали колелото и се върти.

 56. 56 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Борисов не е политически вечен.Вечен е комунизЪма в мозъка на българина и от там идва цялата бъркотия в политическия ни живот.
  —цитат от коментар 6 на 4ort


  Напълно си прав, само една лека корекция. Иде реч за социализЪма. Аз и сестра ми се израсли и възпитани при едни и същи условия. Тя е само с три години по-възрастна от мен. И въпреки че от повече от 15 години живее в "капиталистическа" Европа, още бленува за времето на Тато. Разбрах, че е неизлечимо увредена, след като сподели, че било по-добре лагерите в Белене, Скравена да се върнат.
  Така че някои от нашето поколение бяха завинаги заразени с вируса на социализЪма.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 57. 57 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1249 Весело

  "Крайно време е да дойдат хора с малко по-тънка кожа, с малко по-друг силует, с малко по-друга реторика и малко по-малко да приличат на дон Корлеоне. "Тази есенция си извадих от анализа на доктора. Много е точна и синтезирана. И е, как да кажа, много възпитана.Аз така не мога. Не мога да се изразявам така финно за Мутрата. За Тартора на шайката разбойници, счупили и държавата и държавността. "По-тънка кожа" не бих казал за гьонсуратлъка на Тиквата. И не ни трябва човек с "по-тънка" кожа. Трябва ни човек с нормална човешка кожа, далече от всички аналогии със свинската кожа. Освинването на България, е отдавна. Свинските организации са вече поне на 10 години възраст, но Свинщината стана повсеместна.Коледа ни трябва, Българска Коледа, на която всички Свине да дадат фира и да поизгладят наровете, било в софийския, било в сливенския.И ако си мислите, че БСП и ДПС, че паРтиотите и волеваците са алтернатива на крадците и мутрите от ФЕРБ, много се лъжете. От едно котило са! Една майка комунистическа ги е раждала.Мислете с главите си! Със задника вече го видяхме.
  —цитат от коментар 20 на Косьо Генчев


  Та викаш, драги ми Смехурко @Косьо Генчев, следното: „И ако си мислите, че БСП и ДПС, че паРтиотите и волеваците са алтернатива на крадците и мутрите от ФЕРБ, много се лъжете. От едно котило са!“? А дръгалефско-лабораторните, гениално-прекрасните, за които свенливо не отронваш нито дума, нито буква и нито препинателен знак, от кое „котило“ са, златен? От Кременчукско котило ли, от котило „Бъдеще за България“ или от някое друго, непознато нам, но познато теб котило? Ти, като виден специалист по котилата, вземи малко да ни образоваш в тези висши политически гнезда и удобства, щото ние нищичко не знаем – нито за гениално-прекрасните политически фигури от висшия европейски пилотаж, нито можем, каквито сме прости, да разберем непостижимата им мъдрост в партийното и организационното строителство, изготвянето на политически и предизборни стратегии, концепции и програми, в управлението на държавата и други интересуващи 80%, по думите на един червен прУфесор, от населението! И като как, аджеба, смятате да привлечете този пусти електорат, който да ви подслони в парламента – било то европейски или български, на мястото на така незаслужилите да бъдат там, по вашата гениално-прекрасна, височайша преценка? Да не би, виждайки смелия и неустрашим хер Рамадан фон Халкен ми Зее начело на листата, повече думи няма да са нужни, за да хукнат „всякоя възраст, класа, пол, занятье“ да вземат „участье в това предприятье“? Пиши, душко, пиши, твоите думи са музика за нашите уши!

 58. 58 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  непреходен се оказа тоя Живков...
  —цитат от коментар 52 на дерибеев


  Дерибеев,нали още въздишате по него бе...? Той ви направи председатели на ТКЗС-та и секретари на ППО-та, как да не го обичате?

 59. 59 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3402 Неутрално

  До коментар [#10] от "Santos":Мдаа, ти си от вярващите на такива като Цветозар Томов. Фурнаджийски лопати дето от критици на тиквата станаха охранени "цикаджии". Доктора поне има съвест и говори не през нечии интереси си а с останалата от опит политическа мъдрост.
  —цитат от коментар 48 на One Hour


  Докторът е много умен, но за съжаление е руски агент, и това се знае още откакто Иван Костов беше министър-председател. Нищо лично. А пък и говори само истини, и то крайно неприятни истини. Номерът е, че не казва всичките истини.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 60. 60 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  До коментар [#7] от "kesh":

  Алоуу, за кой малък човек приказваш ве?

  За ония безпътни млади българи, за които през 2002 главния ти секретар БХ на МВР предложи "да се въведат изходни визи за българските граждани и с това да се спре нелегалната трудова емиграция от нас към европейските страни".

  Много бързо забравихте бай Тодор с репресивните си хватки и криете сега простотиите на отрока му зад ЕС, ценности и тн..непривични за мутрафона неща.

 61. 61 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2391 Неутрално

  До коментар [#44] от "historama":

  Едни обвиняват Русия, други обвиняват ЕС, трети обвиняват САЩ, четвърти: юдеомасоните, Сорос, циганите, Кобургите, комунистите, османското робство.

  Като всяко твърдение е вярно до известна степен, но не помага за продължаването напред.

 62. 62 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 1903 Весело

  Я? Интервю на д-р Михайлов в Дневник? За момент се зачудих дали съм отворил любимата ми демократична медия или съм се объркАл да открехна "Гласове" на Дачков?
  Как се случи така?

  Бог да благослови Америка за България!
 63. 63 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 815 Любопитно

  "...Освен това те заседнаха във властта по начин, който е квази-живковски. Това е късен Живковизъм. За това е говорено много, но е вярно, какво да правим. Аналогията се натрапва. Бойко Борисов старее пред очите ни и ние започваме да живеем със стария уплах, че той е политически вечен, така както ни се струваше, че Живков е вечен."
  ======================================================================
  Квази,квази,колко пък да е квази?!?

  ""Тодор Живков не би трябвало да е недоволен от съдбата си. Той беше щастлив диктатор, който успя да задържи здраво властта до деня, в който заедно със символа си - Берлинската стена, окончателно рухна социалистическата система. Колкото и да изглеждаше жалък и неадекватен с полуотворена уста на ноемврийския пленум на БКП, Живков се спаси от горчивата участ на някои от своите колеги. Горбачов беше затрупан жив под отломките на собственото си творение - перестройката, Чаушеску беше застрелян като куче, Едвард Герек беше изкомандван от Ярузелски да сдаде властта, смъртоносен тумор покоси Хонекер, който трудно замени затвора с емигрция в Чили.
  Бившият български партиен лидер и държавен глава в крайна сметка не беше принуден и не прие да отговаря за катастрофалното състояние на страната в края на едноличната си власт. Вероятно защото успяваше да поддържа в управлението, както и в обществото, критичното и деликатно равновесие между недоволните и облагодетелстваните от управлението му.
  Политическата причина за оцеляването на генсека и спокойната му есен в Бояна беше, че дълго след 10 ноември истинската власт в България остана в ръцете на старателно отгледания от самия него първи и втори партиен ешелон, които предпочитаха да не използват при разчистването на таените си с години противоречия ножа с две остриета, наречен Живков.
  В икономически план облагодетелстваните от историческия указ 56 не искаха обществото да научава истината за “първия им милион”, която от устата на най-добре информирания човек в тоталитарна България щеше да бъде със силата на присъда над прохождащия “националноотговорен капитал”. Икономическата тема беше изчерпана с няколко задочни реплики между Живков и кръстника на новите бизнесмени Андрей Луканов за истинския размер, причините и годините, в които е натрупан българският външен дълг. Далеч по-важните въпроси за авторството и отговорността за “тезисите”, за “юлската концепция”, за “смяната на собствеността”, за “ограничаването на атрибутите на властта” и за всички екзотично звучащи днес експерименти бяха спестени на Живков. Просто защото разговорът би трябвало да бъде по същество - за избора на икономическите приоритети на България, за специализацията й в СИВ, за качеството на управлението, за убийствените икономически и народопсихоложки последици от миграционната вълна от селото към града, за унищожаването на корените на родното земеделие.
  Всичко това за късмет на Живков беше по-малко интересно на народа, който вече предпочиташе шоуто на синьо-червения дуел и все още държеше в ръцете си спестяваното от десетилетия. Постепенно намаляващият гняв на хората беше изпуснат в една зле скалъпена съдебна сага, от която в крайна сметка Живков излезе оправдан, но не заради смехотворните откровения за единственото одеяло и кърпените чорапи. Както призна по-късно едната от адвокатките на бившия първи Рени Цанова, още от самото начало е било ясно, че повдигнатите обвинения няма да могат да издържат в съдебната зала. Което вероятно е било предвидено...
  Още там - пред камерите в залата на Темида, започнаха да се появяват първите, плахи отначало, кълнове на неугасващата любов към Тато. Аня Пенчева и други нейни колеги заявиха, че не се срамуват, че са получили от партийния лидер нови апартаменти. Дългогодишният флирт на автора на априлската линия с ревниво наглежданата от него “социалистическа художествено-творческа интелигенция” даваше плодове. От ловната писателска дружинка с Емилиян Станев, Йордан Радичков и целуващия ръката му “бард” на семейство Живкови Любомир Левчев през съпругите на писателите, които чакаха реда си, за да танцуват с Първия на почивната станция на Съюза на писателите край Варна, до любимите му златни момичета на Нешка Робева - никой не беше забравен от вниманието на Живков. Другото, дисидентско поведение, беше противопоказно - гневът на Т.Ж. беше страшен и много е вероятно Георги Марков да е заплатил с живота си за измяната към приятелското обкръжение на Живков.
  Дори приближения по спиритическа линия на Людмила Живкова художник Светлин Русев беше анатемосан за участието си в Русенския екологичен комитет заедно със Соня Бакиш - “другарката” на съратника на Живков от партизанските години Станко Тодоров.
  Макар нелегалният Янко да не е бил в първата линия на комунистическата съпротива, безспорно тогава, а и по-късно, му помагат изключително комбинативният ум, правешката хитрост и здравата психика. Железните нерви позволиха на Тодор Живков да преодолее без видими последици смъртта на скромната си съпруга д-р Мара Малеева, загадъчната кончина на амбициозната си дъщеря Людмила, грандиозните планове за чиято кариера бяха започнали да се осъществяват, и провала на сина си Владимир. В личен план компенсация за тежките удари на съдбата бяха обичта на преуспяващата му внучка Евгения и бонвиванският живот на зет му Иван Славков, който с олимпийско спокойствие дразнеше и продължава да дразни властниците.
  Управленското си дълголетие Тодор Живков дължеше в голяма степен и на умението да бъде дорогой товарищ за няколко последователни господари на Кремъл - от Хрушчов през Брежнев (най-вече) до Андропов и Черненко. Сделката с тях беше дълготрайна, защото беше проста - българският лидер получаваше легитимност за властта си, евтина енергия, сигурни пазари за некачествени български стоки. Срещу това той заплащаше с пълна подкрепа за Москва на идеологическия и дипломатическия фронт, което осигури на България зловещия прякор 16-а съветска република. Живков винаги следваше исканата от МИД (руското външно министерство) външнополитическа линия, която парадоксално, но само на пръв поглед, му позволяваше да се прегръща с “другаря Караманлис”, но не и с идеологическите му братовчеди от съседна Югославия.
  “Медените” десетилетия с Кремъл завършиха, когато на власт дойде Михаил Горбачов. Тогава Живков произнесе крилата фраза “да се снишим, докато бурята отмине”, и издаде нечуваното дотогава указание медиите да не следят отблизо перестройката, тъй като “ние вече имаме юлската концепция, ха-ха”. Политическата присъда на Живков беше издадена от Кремъл и Петър Младенов и Андрей Луканов бяха тези, които я донесоха в София преди пленума на 10 ноември.
  Живков беше щастлив диктатор, защото след свалянето му имаше рядката привилегия да чува и да вижда около себе си отново величаещи го, но вече без оркестрация и изгода, българи. Наистина наследниците на убитите в Скравена и Белене или на Георги Марков, както и изпратените на “екскурзия” български турци не бяха сред хората, които на Предела целуваха ръка на Живков и го наричаха бащице, или сред политиците и журналистите, които отново изпитваха тръпката да бъдат поканени от Тато на чаша кафе във вилата на ул.”Секвоя”, за да признават след това, че той “наистина си е човек от народа”. И днес същите тези хора да казват: “За починалите - добро или нищо...”

 64. 64 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4472 Неутрално

  До 45:"zyb18561487"....Освен това, аз също искам начело на властта да са свестни хора (как не обичам тази дума читави...), но повече ме интересува какви хора ще стоят в задните части на властта -- кой ще бъде кмет на Варна, кой на Созопол, кой на Галиче, кой на онова пазарджишко село с циганките в Испания...

  Съжалявам че ще ти го кажа, но от думите ти блика наивност! Защото дори и най-читавият човек като усети, че контролът е занижен, и се променя, започва да злоупотребява. Това е правило.
  И съвсем различно ще е, ако знае, че всеки един момент може да отговаря за направеното.

  За варненския кмет! Портних, кмет от ГЕРБ, но приет и от руско-българската варненска групировка ТИМ.

  Преди години бе изградена Алея І с общински средства, с цел варненци да получат крайморска алея за разходки. Впоследствие се появиха множество ресторанти, коли, и постепенно тя се превърна в паркинг.

  От известно време "алеята" се нарече "крайбрежен път"! Т.е. може би от момента, когато там ще бъдат поставени светофари и разчертани пътеки тип зебра ни делят само месец-два? И НИКОЙ за това не носи отговорност!

 65. 65 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  До коментар [#29] от "Костадин Иванов":
  Винаги е приятно да чуеш диагноза(дисекция) на д-р Михайлов - няма нищо общо със социолозите на "повикване".
  А колкото до това дали е прост Борисов? Въобще не е прост но успешно се представя за човек от народа. Все едно е да се твърди че Йосиф Висарионович е прост - човек управлявал 1/3 от земното кълбо. Не мисля че ситуацията е късен живковизъм - нещата отиват към късен сталинизъм. Освен удивителна прилика с образа превъплатен от великия Марлон Брандо, двойката Борисов-Цветанов все повече прилича на двойката Сталин-Берия!

 66. 66 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Преди 20 години основната опорка против Костов беше “корупция“, много рев много нещо. Министрите били такива ,онакива, взимали 10% , грабели бедния народ. Сега се прожектира същия филм - ремикс с нови герои: „Лошия Борисов и крадливите гебаджии“. Преди 20 години неуспяха да вдигнат процента и затова разиграха партия с царя. С величеството успяха! Събориха Костов , симеончо напълни гушката, корупцията прескочи тавана и удари космоса, 10% стана смешно малко, Милен Велчев стана финансист на годината- превъртя държавния дълг от долари в евро когато долара беше две евро - само от това затънахме с милиарди. По нататък СДС бе разбито и нов четири годишен сериал „Станишев". Сега е ред да съборят Бойко, да сринат ГЕРБ и да ни яхат още едно поколение време. Вещая злини - не! Само Ви припомням историята, нали колелото и се върти.
  —цитат от коментар 55 на giy14583303


  Това което сте написали е изключително важно за хората с къса политическа памет и история на провала сътворена от руските спец служби в съчетание с българските русороби намиращи се във власта .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 67. 67 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Иначе, очаквам всеки момент доктор Михайлов да подаде молба за членство в БКП (Жаблянов). Така ще затвори кръга.
  —цитат от коментар 24 на Alarmstufe: Rot


  Не, не...той търпеливо ще изчака неговият пРезидент да създаде партия.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 68. 68 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 662 Неутрално

  България има нужда от родолюбива, християнска, консервативна дясна партия, която да има подчертан антиислямски и атиимигрнтски уклон. Един милион висящи гласове я чакат.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 69. 69 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3626 Весело

  До коментар [#58] от "bez_ime2":

  аз за разлика от вас неуспялите кандидат партийни секретари съм с името и лесно проверима възраст . към момента 45 г , плюнчи молива и смятай.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 70. 70 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3626 Весело

  До коментар [#62] от "Günther":

  действително нещо странно до плашещо се случва. изчезна триенето по дефолт , появяват се плахо и новини ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 71. 71 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  До коментар [#66] от "Радко - СВОБОДА или РОССИЯ":

  тъй йе,Радко.путя ви сра в гащите. фондацията ханс зайдел ви натресе герб ,да ви ''управлява''. свободна Европа и американците се разсърдиха на германците заради военните разходи и решиха да подкопават подлогите им по унията и под благосклонния им поглед ,ще ви натресат бесепето,начело с нинова-бивша дясна ръка на костов и успешна изпълнителка на плана за ''преебатизацията''.пък вий си мислете,че масква ви мъти водичката .

 72. 72 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 94 Неутрално

  Най блестящият ни съвременен интелектуалец, навременно избягал от секантите десебарки.

 73. 73 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  До коментар [#54] от "Дон Кихот":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 74. 74 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3402 Неутрално

  Преди 20 години основната опорка против Костов беше “корупция“, много рев много нещо. Министрите били такива ,онакива, взимали 10% , грабели бедния народ. Сега се прожектира същия филм - ремикс с нови герои: „Лошия Борисов и крадливите гебаджии“. Преди 20 години неуспяха да вдигнат процента и затова разиграха партия с царя. С величеството успяха! Събориха Костов , симеончо напълни гушката, корупцията прескочи тавана и удари космоса, 10% стана смешно малко, Милен Велчев стана финансист на годината- превъртя държавния дълг от долари в евро когато долара беше две евро - само от това затънахме с милиарди. По нататък СДС бе разбито и нов четири годишен сериал „Станишев". Сега е ред да съборят Бойко, да сринат ГЕРБ и да ни яхат още едно поколение време. Вещая злини - не! Само Ви припомням историята, нали колелото и се върти.
  —цитат от коментар 55 на giy14583303


  Това е вярно, но преходът не започва с Иван Костов, а с ФД. Инструктирани да загубят изборите през 1991, верните другари в СДС се явиха самостоятелно, защото така щели да вземат повече, отколкото заедно. Три такива юначни партии взеха по 3.9%, и тези 12% бяха разликата между стабилно правителство и лесна жертва на Доган (и тези зад него). Освен това Доган наложи Стоян Ганев и Луджев -- единственият приятел на Марксист Желю в правителството. Двамата цивилни доктори, Кръстю Петков и К. Тренчев, вдигнаха национална предупредителна стачка едва 2 месеца след изборите. Марксист Желю изпълзя на ливадата -- за това не ми се и говори. А Костов беше последната надежда за България, и тя бе пречупена с огромния ресурс на една голяма страна на североизток. Сега, д-р Михайлов не е толкова важна фигура като Семьон Барисич, но и той помагаше заедно с Дачков.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 75. 75 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Чудя се защо и сайта Дневник пише пред името на този "д-р"?
  Както и Константинов титулосват с "проф."?

  Той и другара Боку е доктор, ма не му типосват отпред "д-р"
  Що?
  Щом ще се прави шоу, нека е всички финтифлюшки!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 76. 76 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5689 Неутрално

  Борисов и повечето от хората на власт сега са "..от здрачната страна на българската публичност..." и те си остават там винаги...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 77. 77 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  Разбрахме, че за върхушката на Герб, "Свободна Европа" е враг! Скоро разбрахме, че Българският хелзинкски комитет, създаден за защита правата на човека, също е станал враг! От скоро, нацистът георги марков подсказва на върхушката на герб, че ЕНП се оформя като враг на герберунгелската селищна система, особено след като един друг нацист - орбан, беше затворен във фризера. Знаем, че от герб, гледат на сайта "Бивол" като на враг. Не е необходимо да се напомня, че Дневник и Капитал също се ползват със статута - враг на герб. Сред враговете на герб се нареждат още Дойче веле, фондацията Америка за България, Меркел, Макрон и разбира се Демократична България. А сега - още един враг, д-р Николай Михайлов.
  Ако сме чели внимателно коментарите на позитанските комунисти, може с лекота да забележим, че те имат абсолютно същите врагове!
  Пита се: кои са истинските приятели на двата посткомунистически клана герб и бсп?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 78. 78 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  До коментар [#66] от "Радко - СВОБОДА или РОССИЯ":тъй йе,Радко.путя ви сра в гащите. фондацията ханс зайдел ви натресе герб ,да ви ''управлява''. свободна Европа и американците се разсърдиха на германците заради военните разходи и решиха да подкопават подлогите им по унията и под благосклонния им поглед ,ще ви натресат бесепето,начело с нинова-бивша дясна ръка на костов и успешна изпълнителка на плана за ''преебатизацията''.пък вий си мислете,че масква ви мъти водичката .
  —цитат от коментар 71 на pavur


  За разлика от теб русоробе аз съм свободен човек и в край свободен аз живея , така че опорките на твойте руски приятелчета не виреят а ти мисли какво ще те сполети след края на режима в российката . Събирай още отсега бели парици , че ония от матушката ти ще ги спрат и гладен и бос ще ходиш .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 79. 79 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 94 Неутрално

  Иначе, очаквам всеки момент доктор Михайлов да подаде молба за членство в БКП (Жаблянов). Така ще затвори кръга.
  —цитат от коментар 24 на Alarmstufe: Rot


  Ха, ха..типична реакция на ниско интелигентен герберунгел.,бивша несъстояла се десебарка.

 80. 80 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  Статията внушава, че в България всичко се решава с избори, което обаче... не е вярно.
  Политическият модел е така поставен, че няма значение кого избираш. Разбира се Герб е по-малкото зло в сравнение с БКП, но не се различава чак толкова много. Няма реформи, няма промяна, няма нищо.
  Още след 1989 г. започна лъжата наречена "преход", където всички партии, които бяха водещи бяха съставени от хора на ДС и управлявани от ДС. Затова СДС не забрани БКП, не прие закон за лустрацията и за отваряне веднага на всички досиета. Тъй като обаче СДС носеше надежда на хората ДС я унищожи.

 81. 81 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 94 Неутрално

  Чудя се защо и сайта Дневник пише пред името на този "д-р"?Както и Константинов титулосват с "проф."?Той и другара Боку е доктор, ма не му типосват отпред "д-р"Що?Щом ще се прави шоу, нека е всички финтифлюшки!
  —цитат от коментар 75 на b_52_strato


  Ами защото Михаилов наистина е доктор, т.е. има заслужено научна степен, а Пожарната е.... пожарникар.

 82. 82 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#10] от "Santos":

  Темата е за ГЕРБ, "борбата" им с корупцията и някои съучастници. Разсейваш.

 83. 83 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  България има нужда от родолюбива, християнска, консервативна дясна партия, която да има подчертан антиислямски и атиимигрнтски уклон. Един милион висящи гласове я чакат.
  —цитат от коментар 68 на Мизийски


  Глупости!
  Християнството няма нищо общо с омразата към исляма или мигрантите.
  Омразата е присъща на националистическите и нацистките формации.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 84. 84 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#9] от "ralita68":

  Ако пациентите правят разлика между трофей и плячка, ще разберат какво е разбирането на автора за изявените личности с власт при управляващите.

 85. 85 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1249 Весело

  До коментар [#29] от "Костадин Иванов":Винаги е приятно да чуеш диагноза(дисекция) на д-р Михайлов - няма нищо общо със социолозите на "повикване".А колкото до това дали е прост Борисов? Въобще не е прост но успешно се представя за човек от народа. Все едно е да се твърди че Йосиф Висарионович е прост - човек управлявал 1/3 от земното кълбо. Не мисля че ситуацията е късен живковизъм - нещата отиват към късен сталинизъм. Освен удивителна прилика с образа превъплатен от великия Марлон Брандо, двойката Борисов-Цветанов все повече прилича на двойката Сталин-Берия!
  —цитат от коментар 65 на telqk


  А бре, мосю @telqk, що не вземеш да направиш една инвентаризация на налъмите и тасовете в селската баня, ами си седнал да правиш сравнения „двойката Борисов-Цветанов все повече прилича на двойката Сталин-Берия“? Ти изобщо имаш ли някаква, макар и минимална представа за това, какво е направила двойката Сталин-Берия, та си седнал и да тропаш по клавиатурата? Нещо „голодомор“, нещо ГУЛАГ, нещо убийства без съд и присъда чувал ли си? М? Айде вземи си изтъркай кирта от мозъка, та дано ти се появи още една гънка в добавка на наличните две! Това, гениално-прекрасните, като почнете да се напъвате кой по-голяма дивотия да напише, че чак се самозабравяте и плющите плюнки и слюнки на килограми!

 86. 86 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#18] от "ironhorse":

  Прокуратурата е огледален образ на политическата класа. Нито по-добър, нито по-лош. Скоро ще имаме от същото, защото народът избира политическата класа.

 87. 87 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  Че герболяка е толкова прост че друго освен попръцкване и гюбеци не може да произведе е факт. Буквално всичко което направят, което изисква малко да помислят, завършва като някаква грозна и нелепа пародия и всичко им се получава с клизми, уродливо и нефункционално. Но от биологична гледна точка забележително е че дишането не изисква мислене. Защото ако беше така, герболяка мноооооого отдавна да се е затрил - посинял и гърчещ се на земята.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 88. 88 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4472 Неутрално

  До коментар [#44] от "historama":Едни обвиняват Русия, други обвиняват ЕС, трети обвиняват САЩ, четвърти: юдеомасоните, Сорос, циганите, Кобургите, комунистите, османското робство.Като всяко твърдение е вярно до известна степен, но не помага за продължаването напред.
  —цитат от коментар 61 на Нинов


  така е, но приятелите на САЩ са все богати страни, в които народите са що-годе щастливи, а при сателитите на Русия държавите са бедни, народите оскотели, и се чудят в кой край на света да избягат, за да се спасят.
  От 12 години България е страна от елитния клуб на ЕС, и благодарение на животворната братска дружба с путинизма българите се хвалят, че децата им работели в Германия, Австрия или Англия. Т.е. на гурбет са

 89. 89 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3321 Неутрално

  До коментар [#62] от "Günther":действително нещо странно до плашещо се случва. изчезна триенето по дефолт , появяват се плахо и новини ...
  —цитат от коментар 70 на дерибеев


  Може да се връщаме към свободата на словото или се изучават по-внимателно тези дето врекат против Бойко Борисов и да се трият реално, доста форумци изчезнаха или се появяват доста рядко!


  До коментар [#54] от "Дон Кихот":

  Ако бяхме демокрация на Баце отдавна да са му духнали под опашката, но както е видно, кой иска да го сменя или даже само да го наклевети в медиите си има проблеми с прокурори,съдии или ъндърграунд власт!
  Бай Тошо е обичал да му разказват вицове за него и е бил по-широко скроен с чувството за хумор, докато сега в службите се работи с инакоислещите, от социалните мрежи се трият акаунти , примерно на Карбовски всичките му ги изтриха щото врека срещу Бойко!  Libertarianism is just anarchy for rich people
 90. 90 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3566 Неутрално

  До коментар [#56] от "Реми":

  Не е възможно ти и сестра ти да сте израсли и възпитани при едни и същи условия,но да сте с коренно различни политически виждания. Има нещо,някакво решаващо събитие или поредица от събития през детските години на сестра ти,които са я насочили към комунизма. За разлика от теб...

 91. 91 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2953 Неутрално

  Лошото е, че след него ще настане хаос.

  Дано Валерката да посъбере някой и друг процент иначе БСП + ДПС не ни мърдат.

 92. 92 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3321 Неутрално

  [quote#88:"historama"][/quote]

  Приятели на САЩ са Саудитска Арабия , е и? Те тези още си трепат жените ако са шавливи с камъни!
  А САЩ колко са богати при положение ,че са са световни шампиони по бездомници и лица без осигурителен номер?

  Я си формулирай по-добре написаното сега като сме от 30 години първи приятели на САЩ и като дадохме 12 жертви в техни войни каква точно ни е ползата от това???
  На саудитсците всяка година им пада в касичката военна помощ от САЩ!

  Баце от как е на пряко подчинение на мириканкото посолство какво изтъргива в наша полза? Поне 100$ наем за някоя военна база ще вземе ли ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 93. 93 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 687 Весело

  Борисов не е политически вечен.Вечен е комунизЪма в мозъка на българина и от там идва цялата бъркотия в политическия ни живот.
  —цитат от коментар 6 на 4ort


  И аз съм прост и вие сте прости ....за това се разбираме !

 94. 94 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#35] от "Нинов":

  Проблемът е, че корупцията се е превърнала в държавна политика. И не е средностатистически феномен, а доминира и направлява обществените процеси. Крайният резултат в исторически план е предсказан от ООН - към 2100 г. българите ще са около 3,8 млн. За нас остават въпросите ще се стигне ли до закриване на Проекта България. Тъжна, но безжалотна равносметка. Тези въпроси не си задават авари, хазари, печенеги и др. подобни, защото техният проект е бил закрит.

 95. 95 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  До коментар [#85] от "Santos":
  Изглежда днес сте дежурен, защото от сутринта пълните форума с герберски опорки. А това че сте невъзпитан е видимия резултат от липсата на първите 7,8,9,10 годинки присъщо на и на вашия кумир. Хора като вас събрани от паланки идеално олицетворяват до къде вои герберастията. А колкото до инвентаризацията е ясно че в главичката ви ясно още отекват залповете на Аврора.

 96. 96 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1950 Любопитно

  Този ще свири каквато и плоча да му сложат.

  4.06.2013 г. Н. Михайлов:
  "...кабинетът „Орешарски“ е политически неизбежен, иначе политаме в канавката".

 97. 97 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1213 Весело

  "А са високи, защото ГЕРБ ще загуби власт, а това означава както средства, възможности и ресурс, с които са свикнали, така и една клиентела, която е гладна, не защото е гладна, а защото е нахранена и то изобилно. "

  Много бързате да се радвате с подобна прогноза/твърдение. Не сте убедителен. Клиентелата, която е гладна, щото не била гладна...докторе, стига де!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 98. 98 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#38] от "Hawaii":

  Евроатлантизмът осигурява на света вече повече от 70 години траен световен мир, въпреки съпротивата на руския политически елит.

 99. 99 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 687 Весело

  Един призрак броди из Европа .....но пусна корени в БГ и не си отива !

 100. 100 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5781 Неутрално

  До коментар [#79] от "von_seeckt":

  Типичен жалък коментар на комундрел от дълбоката провинция, който няма какво да каже по темата.

  Gunter glieben glauchen globen
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK