Страховете на родителите, че държавата ще им взема децата, са измислени

Страховете на родителите, че държавата ще им взема децата, са измислени

© Цветелина БелутоваПрез последните дни ставаме свидетели на ожесточена битка за гласовете на българските избиратели. Битката достига до сблъсък на противоположни представи в каква държава искаме да живеем. Популистките изказвания и противопоставянето на хората едни срещу други не само не води до обединяване на обществото или повишаване на доверието към политическата класа, а подтиква към неразумни решения с неясен изход. Сега вие, политиците, посягате на едно от най-важните постижения през кратката ни демократична история – правата на децата. Отричайки се от Националната стратегия за детето 2019 – 2030 г., вие лишавате държавата от единна национална рамка за планиране на политики за подкрепа на родителите, семействата и осигуряване на детското благополучие.


Погрешната интерпретация, фалшивите новини и дезинформацията на този визионерски политически документ създава реална опасност той да бъде отхвърлен, защото отделни малки обществени групи не са съгласни с него. Съдържателни фразеологизми от типа на "традиционни български ценности", които някои обществени групи свързват единствено с налагане на модела на "собственото ми и на семейството ми благополучие", не могат да бъдат повод за отричане на необходимостта от общо разбиране за грижата и подкрепата за децата и техните семейства.


Не вярваме за вас да е тайна, че в обществото ни има
пренебрегнати, бездомни, тормозени, пребивани, изнасилвани, продавани, принуждавани да се женят или проституират деца,


деца на безработни и бедни работещи родители; деца с един родител, родители, които търсят професионална подкрепа, каквато най-често не се заплаща от държавата; деца с родители, които ежедневно събират средства за лечението им, защото държавата им го отказва? Политиките за семействата и децата не могат да бъдат само за "моето дете", а целят да обслужат цялото общество, да насочат обществените ресурси към качествено образование и здравеопазване, социална подкрепа на всички родители и деца, сигурно жилище и квартал. А и вашите деца живеят в същото това общество и се сблъскват с неравенствата, бедността и насилието над техни връстници. Напомняме ви, че като политици вие трябва да служите на всички родители и деца, трябва да изисквате институциите да работят за това всяко дете да се радва на достоен начин на живот и условия за развитие.


Драги български политици, от вас се очаква да работите за това всяка българска институция да е отворена за всеки български гражданин, родител и дете. Очакваме всеки родител и дете да бъдат изслушани, разбрани и да бъде отговорено на техните проблеми и нужди навреме. Затова ви


призоваваме да прочетете отново Стратегията за детето и да си отговорите на въпросите:


тя предвижда ли повече подкрепа за родителите, предвижда ли повече мерки семействата да получат по-добро здравеопазване за децата си, предвижда ли мерки за по-качествено образование на децата ни, предвижда ли повече възможности родителите да бъдат част от политическите решения, предвижда ли повече мерки за изграждане на бъдещи поколения, които са активни и свободни граждани на България и на света? Ако не можете да видите тези мерки в стратегията, това ще означава, че не искате да бъдете избирани от свободно мислещи, равни на вас и помежду си хора.


Националната мрежа за децата, която обединява над 150 граждански организации, работещи за и с деца и със семейства, настоява политическите партии да подкрепят стратегията за детето, да участват в дебати по представянето и приемането й и да осъществяват онези мерки, които водят до обединяването на обществото за решаването на важните въпроси за демографията, бедността, доходите на родителите и подкрепата към тях за подобряване на благосъстоянието на децата им и на всяко българско дете.


Настояваме политиците да работят за това институциите да изпълняват тези мерки, вместо да подклаждат измислените страхове на родителите, че държавата ще им взема децата. Ние от Национална мрежа за децата оставаме на разположение за срещи с вас, за да си изясняваме какво е планирано и какво не в Националната стратегия за детето 2019 – 2030 г.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3837 Неутрално

  "Националната мрежа за децата, която обединява над 150 граждански организации, работещи за и с деца и със семейства"
  ============
  Че те се навъдили повече от партиите! И нито едно разпознаваемо лице!
  А инак, злоупотреби с деца има, знаем и в кои квартали стават.
  Но там гражданските организации не бъркат.

  Еретик
 2. 2 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  Ко? Нье.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 3. 3 Профил на Лудколю Деликолев
  Лудколю Деликолев
  Рейтинг: 819 Весело

  "призоваваме да прочетете отново Стратегията за детето и да си отговорите на въпросите:"
  Да прочетете? Отново? Шизвиняватезначи, ама целевата група на това послание чете предимно от листчета, при това предимно възклицания и междуметия.

 4. 4 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4121 Любопитно

  Съдържателни фразеологизми от типа на "традиционни български ценности",
  =======
  Доста смело....!
  Традиционната ценност е описана като "фразеологизми"....
  Ако "протестиращите майки" не реагират на тази дръзка наглост, значи битката им отдавна е загубена.....
  Дори и при соца не се чу подобна гавра....

  Bukalemun
 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3243 Неутрално

  До коментар [#4] от "eti mehter":

  ми те и на традиционната ориентация ѝ викат стререотипи остарели

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 856 Неутрално

  "Националната мрежа за децата, която обединява над 150 граждански организации, работещи за и с деца и със семейства"============ Че те се навъдили повече от партиите! И нито едно разпознаваемо лице! А инак, злоупотреби с деца има, знаем и в кои квартали стават. Но там гражданските организации не бъркат.
  —цитат от коментар 1 на Костадин Иванов


  Няма разпознаваеми лица като Джамбазки, Каракачанов, Сидеров, Корнелия.
  В България терапевти, социални работници и лекари са неразпознаваеми.

  Защо ако не да?!
 7. 7 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 883 Неутрално

  Може и да няма основание за тези страхове сега, но до няколко години вероятно ще е факт. Като гледам какво се случва в някои скандинавски страни, ако ни застигне и нас - заплахата е реална. При това въобще не става дума за малтретирани деца.

 8. 8 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 368 Неутрално

  Просто статистика- от родените през 2016 г. в Норвегия деца около 1/3 са отнети от родителите им !!
  Хора, не спете !

  https://www.lentata.com/page_14451.html

 9. 9 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Но държавата ТРЯБВА да отнема децата от най-лошите родители, иначе що за хора ще израстнат подобни деца? Аз не искам да живея в подобно общество, и силно се надявам държавата да възприеме модела в скандинавските страни.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 10. 10 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4121 Любопитно

  До коментар [#5] от "дерибеев":

  Това са опити.....
  Има мераци, традиционните скандинавски ценности да бъдат наложени над балканските такива......
  Само че, им е трудно да го правят.....
  Най малкото.... щото на Балканите няма фиорди и гледчери..... :)

  Bukalemun
 11. 11 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Напълно подкрепям становището в статията.

  Искам само да добавя, че една от основните 'водачки' в социалните мрежи на агитацията с фалшиви новини срещу стратегията за децата е чиста РУСКИНЯ, която още отпреди години беше с ясно изразено РУСКО, а не българско самосъзнание.

 12. 12 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Защо отнемането на деца се представя изцяло като негативно нещо?

  Ако родителите тормозят детето и застрашват неговот здраве и живот, едно отнемане би било не просто наложително, а дори животоспасяващо. Дава се шанс на едно дете да има нормален живот, а не да се превърне в пордния бъдещ наркоман и редовен гост на РПУ-то.

  Всичко има две страни. Не гледайте само черната.

 13. 13 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Има мераци, традиционните скандинавски ценности да бъдат наложени над балканските такива...... Само че, им е трудно да го правят
  —цитат от коментар 10 на eti mehter


  Трудно, но неизбежно.

 14. 14 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Като гледам какво се случва в някои скандинавски страни, ако ни застигне и нас - заплахата е реална.
  —цитат от коментар 7 на truly


  Това са фалшиви новини. Скандинавските социални служби са изключително педантични - те НЕ допускат грешки. Абсурд е дори да се предполага, че могат да допуснат грешка.

 15. 15 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Кой иска да ви вземе децата бе, вие в час ли сте?

 16. 16 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3346 Неутрално

  Но държавата ТРЯБВА да отнема децата от най-лошите родители, иначе що за хора ще израстнат подобни деца? Аз не искам да живея в подобно общество, и силно се надявам държавата да възприеме модела в скандинавските страни.
  —цитат от коментар 9 на Strygalldwir  До коментар [#9] от "Strygalldwir":

  Българската държава е паднала на дъното в сравнение с високоразвитите западни държави. И все още не смее да отнема деца от сбъркани родители. Пример,в Перник едно дете закла друго дете,разфасовало тялото му и го прибрало във фризера!!! Пита се къде са спали службите за закрила на детето и не са отнели това дете от родителите му психопати! Защото това дете не може по собствена инициатива да извърши подобно чудовищно престъпление!

 17. 17 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 883 Неутрално

  До коментар [#14] от "Vorknkx":

  Въобще не знаех, че има такива новини и коментари по въпроса. Информацията ми е от първа ръка, от хора на място, част от които дори напуснаха страната.

 18. 18 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не "има опасност да бъде отхвърлен", а той ЩЕ бъде отхвърлен.

  Ще бъде употребен за политически цели, също както Истанбулската конвенция, и след туй отхвърлен.

  Нима страховете от ИК не бяха 100% изфабрикувани?

  Плацдармът за лъжене на българи бе преоткрит със страшна сила.

  Но така е, когато пророците на българина са Динко, Перата и оная бабка, дето крещеше на английската посланичка да ходела на майка си знаем къде.

  Лекари, адвокати, учители са на умственото ниво на Перата.

  За програмистите няма да говоря: те и без тва никога не са блестели с особен интелект.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 19. 19 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Просто статистика- от родените през 2016 г. в Норвегия деца около 1/3 са отнети от родителите им !!
  —цитат от коментар 8 на balgariez


  Вие сериозно ли? А 'статият' към която пращате линк е просто цитиране на ФБ постове!?!?

  Руските тролове вече нямат пари за фалшиви информационни агенции и направо на ФБ минаха...

 20. 20 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4121 Любопитно

  До коментар [#13] от "Vorknkx":

  Трудно, но неизбежно.
  =======
  Кое е неизбежно..... невъзможното ли?
  Скандинавски семейни ценности на практика няма....!!!
  Затова и се прилагат такива (меко казано) радикални мерки.... изземвайки децата от семействата им.....
  Познавам много семейства с двойно гражданство които живеят и работят там само за едните пари..... и чакат децата им да навършат 18 години.....

  Bukalemun
 21. 21 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Кой иска да ви вземе децата бе, вие в час ли сте?
  —цитат от коментар 15 на arcanum


  Тече много силна кампания през ФБ. Плашат хората, че държавата ще им вземе децата. Искат да подменят про-европейската стратегия за детето с анти-европейска/путинова такава.

  Накратко, и децата са ни под атака от руската хибридна война.

 22. 22 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4121 Неутрално

  До коментар [#20] от "eti mehter":

  Имам братовчед, живеещ в Норвегия.... който ми е обяснил цялата тази история, от началото до края.....
  Трябваше да се срещнем на живо, за да проговори свободно за това....
  По медийните мрежи не ставало....

  Bukalemun
 23. 23 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#14] от "Vorknkx":Въобще не знаех, че има такива новини и коментари по въпроса. Информацията ми е от първа ръка, от хора на място, част от които дори напуснаха страната.
  —цитат от коментар 17 на truly


  Хора на място, но българи.

  От собствен опит знам, че българин спокойно може да живее в една страна и да има абсолютно погрешната представа какво се случва в нея.

  Разбира се, опашатите лъжи в БГ вариант си имат и хомофобска нишка: децата ги отнемали и ги давали на гей-двойки. И това пак "хора на място" го твърдят.

  Реално, "хора на място", когато става дума за български гастарбайтер, не значи нищо.

  По добре се замислете колко може да е вярно в една от най-развитите в света държави да се случват подобни мракобесия. Но пък фабрикациите, че се случват, са много удобни на разни лъже-пророци на новия консервативизъм пак да създават врагове за борене.

  Апропо, голяма част от тая истерия пак тръгна от Русия. Имаше една рускиня, на която бяха присъдили децата на бащата - норвежец, която разбираемо бе спретнала цяла кампания против норвежците.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 24. 24 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1141 Весело

  За щастие България е комфортно далеч от това да стане 'бяла държава' в която гестапо зима деца от родителите им щото не им дали рукола на закуска и разни умнокрасиви 'активисти' единствено могат да веселят по форумите с анемичните си но надъхани джендър напъни. Такъв късмет е много голямо щастие с малка вероятност - Цивилизация с всичките шукарии но без токсичния по същество комунистически умнокрасивицизъм все още да пречи активно, радвайте се на всяка секунда, тая блага подредба на звездите няма да трае вечно

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 25. 25 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 883 Неутрално

  До коментар [#23] от "КретенКилър":

  Хайде да не се поучаваме взаимно! Не карам никого да вярва, не правя кампании и не опитвам да налагам моето мнение. Не се иннформирам от мрежата, дори нямам регистрация в социална мрежа. И не става дума нито за гастарбайтери, нито само за българи.

 26. 26 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За щастие България е комфортно далеч от това да стане 'бяла държава' в която гестапо зима деца от родителите им щото не им дали рукола на закуска и разни умнокрасиви 'активисти' единствено могат да веселят по форумите с анемичните си но надъхани джендър напъни.
  —цитат от коментар 24 на Saint of Me


  Пера, вярно ли ги мислиш тия работи, или просто си изчислил някъде, че тази порция безумни твърдения повече ще ядоса "умнокрасивците", което по твои индиректни признания е изкривения ти смисъл на живота?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 27. 27 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  Социалните отнемат 3 деца от майка, която е бедна /вдовица/. Разделеят ги и дават общо 1500 лв. помащи, за да ги гледат те, вместо да помогнат на майката.


  Копирано от https://www.168chasa.bg/article/5990947?fbclid=IwAR0vfHnJUchjReVobXbwwdwzt3oNI-m_BUPKNNJxBOFMNSr7TzN_xUmw54s © www.168chasa.bg

  Любовта ще спаси света!!!
 28. 28 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#23] от "КретенКилър":Хайде да не се поучаваме взаимно!.
  —цитат от коментар 25 на truly


  Защо, какво пречи?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 29. 29 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  „В този клас 6-годишните ученици учат за гей брака. В конкретната приказка принцът (Хенри) иска да се ожени за прислужника си (който е мъж). Затова децата пишат любовни писма“.
  В повечето приемни семейства децата в Норвегия са изнасилвани и стават жертва на педофили, но когато това се приема за нормално и така ги учат още от детската градина, проблем няма.

  https://www.lentata.com/page_12965.html?fbclid=IwAR2XiaxgMpkdiuGwXtbGUOG2AOJ3Eov5huRrVGkINBgiWFDHLFaxz_U4xpI

  Любовта ще спаси света!!!
 30. 30 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Децата са твърде ВАЖНИ, за да бъдат оставени в лапите на НПО-та.
  Държавата трябва да контролира всичко по законен ред що се отнася до права, задължения, а ако има проблем, дори отнемането да става със съдебен акт !
  Държавата трябва да престане да дава пари на НПО-та, които да действат от името и със силата на държавата.
  Това винаги води до извращение и фашистката организация Барневарн е показателен.

  Идеята НПО-та да изземват дейности от държавата, като получават и затова пари от държавата се провали с гръм и трясък.
  Просто "Отворено общество" и паразитиращите хиляди НПО-та останаха без пари, като Тръмп спря годишната им субсидия от 30 милиарда долара.
  Затова е и рева ЕС да приеме Истанбулската конвенция, защото в нея, държавите се задължават, да дават ОГРОМНИ ПАРИ, на подобни НПО-та.
  Сорос се видя принуден и отдели 3 милиарда долара собствени пари, защото иначе "Отворено общество" приключваше с дейността.

  Но с изборите на нов европарламент, възможността за гейската конвенция, падат драстично.
  Освен това съгласно ДЕС и ДЕФС, семейните отношения са изклчителен прерогатив на националните държави.
  Какво решение ще вземе съда на ЕС в Люксембург по запитването на гейовете от европарламента няма значение.
  Най-много нагледно да покажем, че Конституцията ни е над ДЕФС и ДЕС.
  Ако желаят и това ще видят.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 31. 31 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  Не мога да копирам снимката, но чета писмо на Зам.Министър на социалните грижи Зорница Русинова до Ева Жечева, Председател на Държавна Агенция за закрила на детето от 2015 година, в което се казва, че не са заети 221 места за деца / без увреждания и ДДЛРГ/, т.е. деца които се отнемат от родители и трябва да се вземат "спешни мерки".

  Децата и тук ще станат обект на "европрограми" и евросредства, които трябва да се разпределят между държавни институции.

  Ще постна един разказ, на жена пострадала в Норвегия от тези изроди.

  Любовта ще спаси света!!!
 32. 32 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3346 Неутрално

  До коментар [#24] от "Saint of Me":

  Ако детето ти бъде заклано от друго дете,(да чукна на дърво!),ще запееш друга песен!

 33. 33 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  ЗА ВСИЧКИ, КОИТО СМЯТАТ ДЪРЖАВАТА НИ ЗА СКАПАНА И ОБРАЗОВАНИЕТО НИ ЗА ПРОПАДНАЛО. ВИЖТЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА В НОРВЕГИЯ.

  ЕДНА РАЗТЪРСВАЩА ИСТОРИЯ НА МАЙКА, ОПЪЛЧИЛА СЕ ПРОТИВ ИЗВРАТЕНАТА СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЯ, КОЯТО НАСАЖДАТ У ДЕЦАТА В НОРВЕГИЯ.

  "КРЕАТИВЕН СЕКС" ЗА ЕЛИТА

  За трескавото формиране на нови т. нар. "толерантни ценности" в Западна Европа разказва правозащитничката Ирина Бергсет

  ВЪПРОС: Ирина, разкажете как попаднахте в Норвегия и какво впечатление ви направи тази страна?

  ОТГОВОР: През 2005 г. в Москва се омъжих за гражданин на Норвегия. Тогава синът ми беше на 7 години. Отидохме да живеем там.

  Норвегия става независима през 1905 г. Може да се каже, че тази страна едва сега се формира, но всъщност става точно обратното -

  норвежкото общество морално деградира.

  Обаче тогава все още не знаех това - а бях чувала само, че стандартът на живот в Норвегия бил най-висок в света.

  Предложиха ми да работя като учителка в селско училище от нов тип - по прогресивен датски образец, наречено "Ридерсанд", т. е.

  "школа за рицари". В сравнение с нормалната образователна система норвежките училищни програми са като за умствено изостанали.

  Началното училище е от 1-ви до 7-ми клас. Задачата на държавната учебна програма за това време, до 13-годишна възраст, е децата

  да научат азбуката и да знаят да смятат, за да разбират ценоразписите в магазините. В клас не се чете на глас, защото това било

  "срамно". Домашното за една седмица са 5 или 8 думи на английски, в зависимост от това, колко иска детето. Норвежкото училище е

  пример за пълна деградация на образованието.

  Литература - няма.
  История - няма.
  Физика - няма.
  Химия - няма.
  Естествознание - няма.

  Има природознание, наричат го "обзор". Децата изучават околния свят само в общи черти. Знаят, че е имало Втора световна война.

  Всичко останало се смята за насилие над детето и неговата психика.

  Най-богатата страна в света не храни децата в детските градини и в училищата. Дават им някакъв буламач, наречен "доматена супа",

  от тези сухите в пакети, веднъж седмично. Не ме гледайте учудено, да, точно така: и в държавните, и в частните детски градини -

  храна веднъж седмично.

  Моят по-голям син в Русия учеше в обикновено училище. Затова в Норвегия го смятаха за вундеркинд. До 7 клас в норвежкото

  училище той не учеше нищо - просто нямаше нужда. Там в училищата висят плакати: "Ако родителите ти те карат да си учиш уроците -

  позвъни ни! Ние ще ти помогнем да се освободиш от такива родители!"

  Единственият начин да се тренира паметта на сина ми беше пианото. Предупреждавах го: "Само да не си гъкнал някъде, че майка ти е

  толкова взискателна..."

  Нещастието ни връхлетя на 6-та година след моето пристигане в Норвегия. Тогава не знаех нищо за тяхната система "Барневарн".

  Живеех си със собствените грижи: работата, домът, семейството... Слабо се интересувах от държавното устройство на страната, в

  която се бях преселила. Да, чувах, че някъде някому отнемат децата, но нали аз бях нормална майка?

  Разведох се след 3 години семеен живот. Беше конфликт на култури. Вярно е, че всеки селски дом там има нормална тоалетна и баня

  - но норвежците по навик ходят да пикаят зад къщата...

  Живях сама с децата 3 години. Взех банков кредит, купих жилище, устроих си нормален живот, никога не съм получавала социална

  помощ: работех, отделях достатъчно време на децата си. Понеже бившият ми мъж, норвежецът, обиждаше сина ми от първия брак,

  поставих условие да не се виждат. С малкия син обаче трябваше да се среща, такъв е законът. Стараех се детето да не нощува при

  баща си - опасявах се да не го бие. Но от детската градина и общинските структури ме принуждаваха да давам детето. Отначало то

  оставаше при баща си по 2 часа в събота или неделя, но последния път прекара там почти седмица - имало температура, когато го

  отвел в 30-градусов студ при роднини в Тронхайм.

  На 7 март 2011 г. отидох в полицията на селището Бьоркеланген, защото детето ми разказа, че лелички и чичковци, роднини на баща

  му, му правели болно в устата и дупето. Разказа ми неща, в които отначало не можех да повярвам.

  Въпросът е, че в Норвегия има такава народна традиция: роднините на малки деца, момченца и момиченца, да правят секс с тях, а

  после да ги "пускат" на съседите. Отначало не можех да повярвам на тези умопобъркващи неща. Написах заявление в полицията. На

  8 март ни повикаха в службата за защита на децата "Барневарн". Разпитът продължи 6 часа. Бяхме само аз и двете ми деца.

  Тяхната система за закрила на децата служи само да демонстрира, че уж се бори с тези педофилски кръвосмешения. Но после ми

  стана ясно, че задачата на центровете "Барневарн", каквито има във всяко село, е само да открият кое дете се оплаква - а после да го

  изолират от родителите му, като по този начин го накажат.

  От вестниците узнах случай, когато 8-годишно момиченце е било осъдено да плаща съдебните разходи и компенсация на изнасилвача

  си, задето бил задържан в ареста. Всъщност, в Норвегия на педофилията не се гледа като на престъпление.

  На 8 март 2011 г. за пръв път отнеха от мен двете ми деца.

  Отнемането става така: детето просто не се връща от детската градина или училището. Тоест, практически го отвличат, то изчезва. Това

  е, защото го крият от вас на секретен адрес.

  Тогава ми казаха: "Нали разбирате, вие се оплаквате от насилие над Вашето дете. Затова трябва да Ви прегледа лекар и да каже, че

  не сте психически болна".

  Разбира се, аз не отказах. Поликлиниката се намира на 10 минути път с кола. В нея ме настани сътрудница на "Барневарн", като каза:

  "Ние ще ви помогнем, тук ще си поиграем с децата ви". Децата останаха не къде да е - а в службата за закрила на детето. Сега

  разбирам, че не е трябвало да ги оставям. Когато вече бях в поликлиниката, по-големият, Саша, тогава той беше на 13 години, позвъни

  и каза:

  - Мамо, нас ни карат в приемно семейство!

  Тогава се намирах на 10 километра от децата си, които "Барневарн" откарваше на секретен адрес. Според закона там децата се

  отнемат, без да се предявяват никакви документи. Единственото ,което можех да направя, е да се овладея. В Норвегия не е прието да

  се плаче, това се оценява като заболяване, и "Барневарн" може да изиска да бъдеш принудително вкаран в психиатрия.

  Оказа се, че в Норвегия има държавен план, квота по отнемане на деца от родителите им. Органите по опеката даже се съревновават

  в неговото изпълнение. Всяко тримесечие те публикуват графики, диаграми - в кой район колко деца са отнети. Наскоро ми попадна

  един документ - отчет на шведски специалисти. Това е доклад за случаите на отнети деца в Швеция и съседните й скандинавски

  страни: (http://www.familypolicy.ru/read/1403 ).

  Става дума за странно явление. В този доклад се казва, че в Швеция 300 хиляди деца са отнети от родителите им. Тоест: цяло едно

  поколение е откраднато от родните им майки и бащи. Учени, криминолози, юристи, адвокати - хора с традиционни ценности, които все

  още помнят, че някога в Швеция е съществувало семейство, недоумяват. Те казват, че се случва нещо, което не разбират. Извършва

  се държавен погром над семейството.

  Специалистите уточняват, че приемното семейство получава дневно 10 000 крони (около 50 хиляди рубли или 1250 евро) за едно

  прието дете. Отделно агентът на "Барневарн" получава от държавния бюджет голяма награда за всяко отнето дете. Такава е практиката

  във всички скандинавски страни.

  При това приемният родител може да си избира деца като на пазар. Например, ако ви хареса ето, онова русо и синеоко момиче,

  достатъчно е да звъннете в "Барневарн" и да кажете: "Аз имам една малка стая за приемно дете". И после само споменавате името и

  адреса. Ще ви доставят детето. Тоест: отначало се намира "наемно семейство", а вече после "поръчаното" дете се отнема от родните

  му родители.

  Норвегия е на първо място по отнемане на деца от родителите, там това е държавна политика. Ето заглавие в норвежки вестник: "20%

  ОТ НОРВЕЖКИТЕ ДЕЦА ВЕЧЕ СА СПАСЕНИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ". Това са около 200 хиляди деца, които са "спасени" и вече

  живеят не у дома си с татко и мама, а в приюти.

  Един норвежки приют получава около 300 хиляди евро годишно за всяко дете. Ако пък детето стане инвалид, парите се увеличават.

  Тоест: колкото повече травми и осакатявания, толкова повече пари получава приютът - затова и служителите там, и приемните родители

  имат изгода децата да стават инвалиди.

  Според статистика, публикувана в норвежките вестници, от всеки 10 деца, родени в Норвегия, 8 са деца на имигранти, а само 2 - на

  коренни норвежци. Процентно най-много деца в "Барневарн", отнети от имигранти, са на руснаци. Именно руски деца отнемат на първо

  място. Практически всички деца, родени от един или двама руски родители, се смятат за рискови и се водят на отчет в "Барневарн".

  ВЪПРОС: Ако отнемат детето, какво могат да направят родителите?

  ОТГОВОР: Почти всеки месец в Норвегия се самоубива по една руска жена. Защото, когато при вас дойдат и ви отнемат децата, вие

  сте абсолютно безпомощни - сами срещу Системата. Казват: "Ти правиш омлет не по норвежка рецепта - значи си против

  интеграцията". Или: Ти принуждаваш детето да си мие ръцете - значи, упражняваш насилие върху него". Или: "Ти куцаш - и не можеш

  да си играеш с детето в пясъка. Значи си лоша майка, затова отнемаме детето ти!".

  Системата за "закрила" на детето в Норвегия е построена на презумпция за вина на родителите. Родителите предварително са виновни,

  защото имат деца. Постоянно ви поставят в ситуация, когато трябва да се оправдавате. Но сами вие не можете да спрете норвежката

  държавна машина, изградена върху огромни хонорари за адвокати, служители от "Барневарн", съдии, психолози, психиатри, приемни

  родители, "експерти" и всевъзможни още чиновници... Дават се премии за всяко отнето дете, което е русо и със сини очи. Нямате

  никакъв шанс да спасите сина или дъщерята си от норвежкия приют. Аз минах през всички инстанции на норвежките съдилища.

  Всичко е оплетено, навсякъде е корупция. Децата са стока, която не подлежи на връщане.

  Всички материали в руските медии се превеждаха от адвокатите на "Барневарн" и служеха като обвинение в съда: "Тя е луда, как

  може да защитава детето си в медиите?!" На Запад свободата на словото по отношение на децата не действа. Няма как да призовеш

  обществото да ти помогне. Там действа т. нар. "закон за конфиденциалността", който сега активно се пробутва и в Русия.

  ВЪПРОС: Вие твърдите, че действащата в Северна Европа система за унищожаване на семейството окуражава сексуалното насилие

  над децата. Как действа този механизъм?

  ОТГОВОР: Сексуалните "малцинства" в Норвегия съвсем не са малцинства. Напротив, нормалните хора там са малцинство.

  Материалите на социолози, които може свободно да се прочетат, показват ясно: към 2050 г. 90% от населението на Норвегия ще е

  хомосексуално. Но на нас ни е трудно да си представим дори какво се разбира на Запад под термина "хомо". Западняците твърдят, че

  нашата представа за "гейове" и "лесбийки" е вече твърде овехтяла. На Запад са легализирани около 30 видове "нетрадиционен брак".

  Именно Норвегия е най-напреднала в това отношение, там "мъж" и "жена" са отживели понятия.

  Човек обикновено си мисли, че това не го засяга. Казва си:

  - Да правят, каквото искат. Какво ме интересува мен, нали си имам моите деца?

  Аз също разсъждавах така, защото въобще не знаех, че в цяла Европа са въведени секусални стандарти, които регламентират

  възпитанието на децата по определен начин: (http://yadi.sk/d/oa3PNRtG3MysZ ). Този регламент е задължителен за всички страни, които

  са подписали съответната конвенция. Там в пряк текст се казва, че родителите заедно с лекарите и детските учители са длъжни да

  учат децата още от люлката на "различни видове любов". Специален раздел на този общоевропейски сексуален стандарт обяснява

  защо родителите и възпитателките са длъжни да учат европейските деца да мастурбират не по-късно от 4-годишна възраст. Така

  например, на стр. 46 от въпросния документ се заявява, че новороденото бебе трябва да осъзнае своята "джендърна идентичност":

  дали е гей, лесбийка, бисексуал, травестит или транссексуал. А понеже понятията "мъж" и "жена" са изключени от този списък -

  можете сами да си направите изводите! Ако пък вашето дете все пак не си избере "джендър" - тогава ще му помогнат всемогъщата

  норвежка "Барневарн", финландската "Ластенсуелу", немската "Югендамт" и т. н.

  Норвегия е една от първите страни в света, която създаде Научно-изследователски институт към Университета в Осло, където се

  изучават самоубийствата на деца от 0 до 7-годишна възраст. От гледна точка на нормалния човек - много странно. Но според местната

  "Барневарн" е твърде естествено - щом децата наистина загиват след садистичните педофилски оргии, това официално може да бъде

  регистрирано като "самоубийство".

  ВЪПРОС: Да се върнем към Вашата лична история...

  ОТГОВОР: За втори път отнеха децата ми на 30 май 2011 г. На вратата позвъниха 2 полицаи и 2 сътрудници на "Барневарн". Отворих

  вратата, но я оставих на верижка, а началникът на полицията в Бьоркланген, лично бе дошъл, ми казва: "Идваме да вземем децата

  ви!". Звъня на адвокатката, тя ми казва: "Да, по законите на Норвегия сте длъжна да ги дадете. Ако окажете съпротива, пак ще ги

  отнемат, но вече никога няма да ги видите. Длъжна сте да ги дадете, а пък служителите утре ще ви обяснят какъв е проблемът."

  Откараха децата веднага, дори не им позволиха да се преоблекат - и не ми показаха никакъв документ, никакво постановление...

  В норвежките вестници имаше описан случай: едно момче, което отнели от майка му още като малко, било изнасилвано във всички

  приюти. Той навършил 18 години, купил си пушка, върнал се "у дома" и разстрелял приемните си родители.

  Отнели друго норвежко момченце, то плачело, искало "при мама". Лекарите казали: "Това е параноя". Натъпкали го с лекарства,

  превърнали го в чучело. Чак, когато се намесили журналисти, го върнали обратно на майка му в инвалидна количка. Вече не можел да

  говори, отслабнал с 15 кг. Получил дистрофия, развили се необратими процеси.

  След единствената среща, която разрешиха, по-големият ми син каза, че е написал писмо до руското консулство: "Ще умра, но все

  пак ще избягам от Норвегия. Няма да живея в концлагер!" И той успя сам да организира бягството си. В интернет се свързал с поляка

  Кшищоф Рутковски, който вече бе успял да спаси едно полско момиченце от норвежки приют.

  Полякът ми позвъни в последния момент, когато всичко вече беше подготвено, и ми каза:

  - Ако изведа сина Ви без Вас - това ще е отвличане на чуждо дете. А ако е с Вас - значи, просто помагам на едно семейство.

  Трудно ми беше да се реша, но изборът беше страшен: или и тримата да загинем в Норвегия, или да спася поне себе си и по-големия

  ми син... Да не дава Бог никому да изпитва това, което изпитвах аз!

  ВЪПРОС: След завръщането Ви в Русия при Вас започна да се стича информация за подобни случаи. Разкажете за обществената си

  дейност.

  ОТГОВОР: Ето такъв случай: Ирина С. 18 години живяла в Англия с приятеля си. Родила се дъщеря. Веднъж Ирина случайно узнала,

  че нейният "приятел" е член на садо-мазохистичен клуб. Това станало така: дъщеря й гледа телевизия, там показват местен

  състезател, а детето казва:

  - Мамо, виж, този чичко си игра с мен на "доктор". О, а пък тази леличка си игра с мен във ваната...

  Представяте ли си детето ви да каже такова нещо?

  Ирина отишла при английски детски психолог, а той й казал:

  - Скъпа, личи, че сте изостанала, живеете във вчерашния ден. Това въобще не са извращения - а креативен секс за елита.

  Тя си замълчала и тихо, кротко започнала да подготвя бягството си за Русия. Ето, това е умна жена.

  Отначало в Норвегия узакониха т. нар. "еднополови бракове". После - осиновяването на деца от "еднополови родители". А сега вече

  има такива смелчаци сред еднополовите, които настояват да имат право да се женят за приемните си деца. Ако ние, нормалните

  родители, продължим да седим като пънове и да чакаме неизвестно какво - ще загубим тази битка с еднополовите или всякакви там

  други "джендъри" за нашите и вашите родни деца. Днес зони на експеримента са Северна Европа, Германия, САЩ и бившите

  британски колонии: Канада, Австралия, Нова Зеландия.

  Мисълта за открита съпротива ми позволи да не се пречупя и да не полудея там, в Норвегия. Всеки родители в Европа е длъжен да

  разбере: през последните 30 години структурите, които са заинтересовани от търговията с деца, преразпределят демографските маси и

  утвърдиха в общественото съзнание мисълта, че родители и деца не са едно семейство. Сега децата принадлежат на някакви

  абстрактни общности или на държавата. Не само това, но по Хагската конвенция за отвличането на деца, която Русия подписа през

  2011 г., децата принадлежат на държавата, където са се намирали последните 3 месеца.

  Философията, намеренията и проектите на тези чудовища отчасти се разкриват от висши служители в управляващата Работническа

  партия; норвежкият министър по проблемите на децата - Лисбакен, заявява в свое интервю, без ни най-малко да се притеснява: "Аз

  съм хомосексуалист. Искам всички деца в Норвегия да станат като мен". Именно той беше инициаторът на държавната програма по

  "новото възпитание" на децата: в детските градини бяха иззети всички книжки с приказки от типа на "Пепеляшка", "Червената

  шапчица", братя Грим... Вместо тях на децата беше предложена друга литература, полова, например: "Кралят и кралят" или "Децата-

  гейове". Там, например, принцът се влюбва в друг принц или в краля, момичето-принцеса си мечтае да се ожени за кралицата. И

  възпитателките бяха задължени да четат тези книжки на децата и да им показват съответните картинки.

  Друг случай. Руски туристи пристигнали в Нова Зеландия на екскурзия: баща, майка, дете. Родителите се скарали на детето, или пък

  то плачело високо - но от кафето или хотела позвънили в службата за "закрила" на децата. Пристигнал екип "спасители", които отнели

  детето от "родителите-садисти". Руските дипломати се бориха повече от година, за да може детето да се среща с биологичните си

  родители.

  Самата аз вече 2 години водя дела за правото да виждам по-малкия си син. Андерш Брейвик, който изби 77 души, има право всеки

  ден да телефонира на роднините си. Осъдените на смърт в цял свят имат право да пишат писма и да говорят по телефона - а майката

  няма възможност да поговори с детето си!

  Между другото, за Брейвик: той "спасяваше" Норвегия именно от същата управляваща партия - "Арбайт парти", а го обвиниха, че

  мразел мюсюлманите. Брейвик на 4-годишна възраст е отнет в приют на "Барневарн" и после "пуснат по етапен ред". Всяко ново

  приемно семейство го изнасилвало, каквато е традицията в Норвегия. После, като младеж, 9 години подготвял акцията си. Мисля, че

  сега са го изолирали и са му казали: "Ще имаш, каквото поискаш, но само мълчи на тази тема!" Този аспект на неговата история се

  появява в медиите, шведски журналисти разровиха историята.

  В Норвегия родителите получават от държавата разрешение да виждат откраднатите си деца веднъж за 2 часа на всеки 6 месеца. Това

  е максимумът.

  Не става дума просто за педофилия. Това е друг феномен. Само в малката по население Норвегия има 19 000 дружества за

  превръщане на децата от "вехти" (мъж, жена) в различни, нетрадиционни "джендъри". Детето принудително бива насочвано към

  хомосексуална и друга нетрадиционна сексуална ориентация. Това е нещо като организиран "тренинг" именно с такава цел.

  ВЪПРОС: Честно казано, трудно е да се повярва във всички тези ужаси...

  ОТГОВОР: Докато вие се чудите да повярвате или не, вече се появи цяло поколение родители, които живеят именно с този ужас

  насреща си. Всичко това в съвременна Европа се сервира като "толерантност". Сиреч, децата още от люлката били имали право на

  сексуални предпочитания и сексуално разнообразие. Срещу мен и вас, срещу родителите и децата, действа активно много добре

  организирана световна престъпна мрежа. Този чудовищен експеримент вече 30 години се развихря в Европа. В Норвегия са иззети

  200 хиляди деца, в Швеция - 300 хиляди, във Финландия - 250 хиляди, ами в Германия и цяла Западна Европа - това е цяло едно

  откраднато поколение.

  ВЪПРОС: На този фон нашата Русия изглежда като остров на християнските ценности...

  ОТГОВОР: Често ми казват: "Ето, ти отначало избяга на Запад, а сега стана яростна патриотка!" Да, вярно е: аз съм патриот по неволя.

  За да оцени човек нашата Русия, може би трябва отначало да загуби всичко. Аз платих прекалено висока цена за грешката си: със

  страшен опит и със собственото си дете.

  Международно движение
  "Русские матери" http://www.russkiemateri.ru/
  www.ruskline.ru
  Превод със съкращения: Л. Чолаков

  Любовта ще спаси света!!!
 34. 34 Профил на P_L
  P_L
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това ми прилича на платен материал

 35. 35 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Соросоидна пропаганда.

 36. 36 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Либералната медия Дневник подкрепя съвременното еничарство, разбиването на семействата, и норвежките грантове и похвати. Социалистите/комунисти искат едно: те да възпитават децата. Срам! СРАМ! СРАМ! Предатели на България!

 37. 37 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  За тази Стратегия за развитие на детето 2019-2030 чух преди няколко месеца. Смятах, че става въпрос за деца, които са системно малтретирани в къщи.
  След избирането на Делян Пеевски за шеф на Данс и след опита да приемат Истамбулската Конвенция, това е третия повод, който може да ме "бетонира" пред Народното Събрание.
  За подробностите около тази стратегия не научих от медиите, а от една група във Фейсбук. Изнесени са направо документи, от които се вижда, че отнемането на деца е право пропорционално на усвоените Евросредства. Има отнети деца - има пари, няма отнети деца - няма пари.
  Има планове с числа, има изпълнение на плановете и т.н..
  Дневник всеки ден ни пробутва по една статия, как имало деца в риск. Наистина има, но отнемането на децата не е решение. ТОВА Е БИЗНЕС

  Любовта ще спаси света!!!
 38. 38 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1141 Весело

  До коментар [#32] от "deaf":

  Който ме прокълне го удря собствената му клетва. Тройно.

  Чукаш ли още на дърво? Не те чувам :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 39. 39 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3346 Весело

  До коментар [#38] от "Saint of Me":

  НЕ съм те проклинал. А чукнах на дърво да НЕ ти се случва. На дървената маса направена от дъбово дърво...

 40. 40 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  До коментар [#38] от "Saint of Me":НЕ съм те проклинал. А чукнах на дърво да НЕ ти се случва. На дървената маса направена от дъбово дърво...
  —цитат от коментар 39 на deaf


  Прочети повече по темата.

  Любовта ще спаси света!!!
 41. 41 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За щастие България е комфортно далеч от това да стане 'бяла държава'
  —цитат от коментар 24 на Saint of Me


  Ей тва е сравнително новата опорка (5-6 години давност) на елитът-мафия и неслучайно един от нейните най-вокални слуги в тоя форум ни залива с нея.

  Някои хора се уредиха с 4-цифрени заплати напоследък и смело обявиха, че Булгаристаня бил по-добре от запада, щото разбира се, няма бежанци, джендъри и т.н.

  Това, последното, разбира се, са някакви измислени величини. Някои хора сериозно си помислиха, че щом техните "ценности" са хомофобия и расизъм, то качеството на живот се определя спрямо нивото на допустимост към тах.

  Каква е реалността?

  Булгаристаня все още е много мизерабло място, на светлинни години от "белите" държави.

  Някои факти, които го доказват са средна заплата, продължителност на живота, и това, че от булгаритан не е излязъл нито един конвертируем продукт в нищо, освен може би някой софтуеър, но такива има много по света. Ни в културата, ни в образованието, ни в икономката можем да научим някого на нещо; а дори и в софтуеъра пак сме слуги и наемни работници.

  Тъй че, толкоз с овчата радост, че не сме бяла държава 😉😉😉

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 42. 42 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 260 Неутрално

  НПО-то с гръмко име пак се е обадило. За 3-ти път през последните 3 дни. Явно натискът за приемане на "стратегията" за децата започва масирано!!
  това малки ми звучи като от вица...плувай, плувай... не е риба.

 43. 43 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4121 Неутрално

  До коментар [#33] от "hope":

  Подобна на тази история има много....

  По същественото е, че зад всичко това ктоят много пари и изключително влиятелни финансови организации, имената на които не е нужно да се споменават, но са все известни....
  Затова, да се прибягва до силова юридическа мярка срещу тях, е безрезултатно.

  Bukalemun
 44. 44 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 260 Неутрално

  До коментар [#34] от "P_L":

  Това ми прилича на платен материал
  —цитат от коментар 34 на P_L


  Те половината материали тук са платени и спуснати от НПО-център. :-) Същата пропаганда я четем и в още няколко поопечни медии закачени на хранилката. Общо взето "филантропа" си е купил медииите, чрез "съвместни проекти". :-)

 45. 45 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1141 Весело

  До коментар [#41] от "КретенКилър":

  "Някои хора се уредиха с 4-цифрени заплати напоследък"

  С четирицифрени са сравнително неопитните, извинявай че ти развалих деня :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 46. 46 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  Съдържателни фразеологизми от типа на "традиционни български ценности",=======Доста смело....!Традиционната ценност е описана като "фразеологизми"....Ако "протестиращите майки" не реагират на тази дръзка наглост, значи битката им отдавна е загубена.....Дори и при соца не се чу подобна гавра....
  —цитат от коментар 4 на eti mehter


  ------------------------

  На 21 май ще има Национален протест срещу приемането на тази стратегия за отнемане на деца.

  Има и петиция:

  https://www.peticiq.com/2019-2030?fbclid=IwAR0yyeoLeSGAacp1I_xSWFnvZ5Ji3T1a9T0TSSQWdJMCtW0wwVUm6YntKm0

  Любовта ще спаси света!!!
 47. 47 Профил на Ivan Rachev
  Ivan Rachev
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#4] от "eti mehter":

  за тях бракът-мъж -жена е стереотип,който трябва да се отхвърли.Обучението във училище-конформизъм подкопаващ основите на неолиберализма и отворените граници.Поредните клоуни-които забележете,изготвят документ от 74 стр,под егидата на НОРВЕЖКИ ФОНД.Драги Дневник кога ще ни осветлите,че зад националния номер за закрила на детето-1611,стой частно нпо-спечелило по зоп поръчка.Грант-488 000 евра?Само за статистика от 56 789 новородени деца през 2018 г,са отнети 23 000-просто чиста статистик анали.И ПОСЛЕ ЗАЩО СЪДЪТ ОТМЕНИ-НЕСЪШЕСТВУВАЩИЯТ ДЖЕНДЪР?СЛАГАЙТЕ МИНУСИ ПЕДОФИЛИ,ТОВА СА ФАКТИТЕ,НЕ РУСКА ПРОПАГАНДА

 48. 48 Профил на Ivan Rachev
  Ivan Rachev
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#44] от "xox55541929":

  ПРОКОПИЕВ-ЧЕСТЕН БИЗНЕСМЕН И ФИЛАНТРОП.ПЕЕВСКИ-МРЪСЕН ОЛИГАРХ,КОЙТО ОБАЧЕ Е ЧАСТ ОТ ЛИБЕРАЛИТЕ В ЕС-КАКВО ПРАИМ ДНЕВНИЧЕ,??????????

 49. 49 Профил на Ivan Rachev
  Ivan Rachev
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#37] от "hope":

  ДА БИЗНЕС ЗА МИЛИОНИ-ЗАБЕЛЕЖЕТЕ СОРОС УСВОЯВА ЕВРОФОНДОВЕ,ЗАЩОТМУ СПРЯХ АГРАНТА ОТ УС-АЙД.КАЗВА СЕ ФИНАНСОВ ГАП-С МАЛКО ВЛОЖЕНИ ПАРИ,СЪЗДАВАШ НПО-ТА УСВОЯВАЩИ МИЛИАРДИ-ДНЕВНИК ПРОКОПИЕВА НАЛИ ИЗДАВА КАПИТАЛ,ДА ОБЯСНИ МАЛКО УРОЦИ ПО ФИНАНСИ

 50. 50 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5969 Неутрално

  За да кара човек автомобил трябва успешно издържан изпит. За да стане човек родител не се изисква нищо. Затова и държавата се проваля във възпитанието на децата, а те са бъдещите родители...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 51. 51 Профил на osho
  osho
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#22] от "eti mehter":

  Яко страх ще да го е затресъл този братовчед на майка ми на съседката, на която една жена и казала нещо. А дали в скандинавската държава не са му изтръгнали езика чрез мъчения? Повикайте го тука да проверите тая работа, че иначе ще ви помислят за трол дезинформатор.

 52. 52 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 952 Неутрално

  А е, идиоти и идиоти, никой не ви ще децата ! Бутафорната държава България, с бутафорните си държавни служители НЕ МОЖЕ И ЕДНО КУЧЕ ОТ УЛИЦА ДА ПРИБЕРЕ ! Записаните в стратегията мерки са насочени към безбройната челяд на циганите в гетата. Обаче пак въпрос - щат ли същите тези държавни служители, да влязат в гета и да вземат децата на основния си електорат ?

 53. 53 Профил на dlh48570945
  dlh48570945
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Заради такива като тия НПО стана мръсна дума - синоним на продажници, лъжци и измекяри, с две думи - усвоители на грантове. А те даже не се усещат и продължават - господа илюзията вече я няма - всички ви виждат грозната озъбена алчна физиономия. Никой няма да ви позволи да крадете и търгувате деца с нашите пари!

 54. 54 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  А е, идиоти и идиоти, никой не ви ще децата ! Бутафорната държава България, с бутафорните си държавни служители НЕ МОЖЕ И ЕДНО КУЧЕ ОТ УЛИЦА ДА ПРИБЕРЕ ! Записаните в стратегията мерки са насочени към безбройната челяд на циганите в гетата. Обаче пак въпрос - щат ли същите тези държавни служители, да влязат в гета и да вземат децата на основния си електорат ?
  —цитат от коментар 52 на Тони КОСТОВ


  -----------------

  Не е вярно това. Дала съм Ви линк към статия в 168 часа. Едно от децата на българка е дадено в циганско семейство семейство и им плащат 700лв. на месец.

  Любовта ще спаси света!!!
 55. 55 Профил на rosen700@gmail.com
  *****
  Весело

  Накратко, пак нещо мътят тия тикви! :)

 56. 56 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  [quote#41:"КретенКилър"][/quote

  Айде спри се малко бе трол! Ти деца имаш ли? Да не чакаш и ти грантове по тая "програма", та си се разпенявил с 50 коментара?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 57. 57 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  За да кара човек автомобил трябва успешно издържан изпит. За да стане човек родител не се изисква нищо. Затова и държавата се проваля във възпитанието на децата, а те са бъдещите родители...
  —цитат от коментар 50 на penetrating


  Когато има изпит за управленска позиция в държавата, тогава "държавата" може да претендира за такова на родителите.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 58. 58 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА СТРАТЕГИЯТА Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО.
  В чл.47 (5) пише, че правата се регулират със закон, а не със стратегия.
  В този член още пише обратното на стратегията - отглеждането е ПРАВО и задължение на родителите, не на държавата. И точка 3!!!
  Конституцията е върховният закон...родители-юристи...да сезираме Конституционния съд. сигурна съм, че противоречи и поне още на семейния кодекс и редица закони..да направим нещо преди да са ги променили тях в съответствие...
  "1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата.
  (2) Жената майка се ползва от особената закрила на държавата, която й осигурява платен отпуск преди и след раждане, безплатна акушерска помощ, облекчаване на труда и други социални помощи.
  (3) Децата, родени извън брака, имат равни права с родените в брака.
  (4) Децата, останали без грижата на близките си, се намират под особената закрила на държавата и обществото.
  (5) Условията и редът за ограничаване или отнемане на родителските права се определят със закон."

  Любовта ще спаси света!!!
 59. 59 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  "За невярващите...
  Какво мислите за това, че още през 2014 г е подписан Меморандум с Норвегия за финансиране на промени в определени области, сред които образованието, културата, правосъдието, вътрешните работи? Сумата на финансирането е повече от 1 милиард евро, разпределена в траншове по 179,1 милиона евро на година за периода 2014-2021 г.
  За програма Правосъдие е предвидена сумата от 30 милиона евро, като сред съображенията е написано "Специално внимание ще бъде отделено на прилагането на стандартите за правата на човека - стремеж към европейска съдебна култура, както и за детско правосъдие." За всичко написано качвам снимки. Ето и линк https://www.eeagrants.bg/dokumenti/normativni-dokumenti
  А сега, ако не сте наясно със системата в Норвегия ...напишете в Google, излиза достатъчно информация...Хайде сега помислете пак..."

  Габриела Йорданова, Фейсбук


  Всичко е подкрепено с документи, които не знам как да копирам.

  Любовта ще спаси света!!!
 60. 60 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  Ето го и линка :

  https://www.eeagrants.bg/

  Любовта ще спаси света!!!
 61. 61 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#41] от "КретенКилър":"Някои хора се уредиха с 4-цифрени заплати напоследък"С четирицифрени са сравнително неопитните, извинявай че ти развалих деня :)
  —цитат от коментар 45 на Saint of Me


  Не на година бе, Пера.

  Извинявай, че ти развалих деня 😃😃😃

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 62. 62 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  "Съмнения за сексуално насилие над дете от приемно семейство в Ямбол. Въпреки подозренията и становището на съда семейството е все още в списъка за приемна грижа, а сред директорите на социалните служби има напрежение. Бившата вече директорка на дирекция "Социално подпомагане" в Ямбол Мария Славова твърди, че е уволнена, след като извела друго дете, настанено при въпросното семейство."

  https://novini.bg/bylgariya/kriminalno-osemnadeset-plus/525538

  Любовта ще спаси света!!!
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ЕлементКите като г-жата Хоуп са едни от най-зловредните за нашето общество.

  Както и в случая с истерията покрай ИК, така и сега, г-жата е заредена с десетки опорки и фалшиви новини по темата.

  Гълта жадно всякакви манипулации, лъжи, внушения от интернет и на свой ред се чувства длъжна да ги разпространява.

  Вярва като фанатик на аабсолютни измислици, неспособна е да разбира писан текст и да направи разлика между добро и зло.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 65. 65 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Проблемът в такива случаи е, че дезинформаторите като г-жата Хоуп са изключително посветени на каузата си и са много подготвени по темата, па макар и само с фалшификации и лъжи. Това създава грешното впечатление, че те действително боравят с някаква меродавна информация, докато всъщност става дума просто за количествено набавяне на празни приказки и откровени лъжи.

  Докато нормалните хора, които разсъждават аналитично, им трябват просто два факта, за да разсъдят правилно, но не се затормозяват излишно да оборват поотелно всичкото фалшименто, което пропагандаторите и техните безплатни глашатаи като г-жа Хоуп ръсят.

  По-нагоре има и един километричен пост от друг вманиачен другар.

  Получава се парадоксът, при който очевидната вманиаченост и прострастие биват погрешно взети от по-повърхностните читатели (99% от пишещите тук) за нещо истинско, само защото интензитетът на облъчване е много силен.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 66. 66 Профил на diadomraz
  diadomraz
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#8] от "balgariez":
  Някой май не може да смята. По данни от Норвежката статистика https://www.ssb.no/en/barneverng/ - таблица 4.
  Общо деца 0-17 години спрямо който са приложени мерки за изваждане от семейството 9379, общо деца в тази възрастова група прибл 850 хил.
  Деца родени 2016 - 58147, деца 0-2 години с мерки през 2017 - 424.

  Както и да го смятам излиза около 1% а не 1/3 (33%)  Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity.
 67. 67 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1501 Любопитно

  Вижте как се навързват нещата.
  Първо Стратегия за Децата, съгласно която Държавата поема Контрол върху СЕМЕЙСТВОТО, непряко а през едни "невинни" НПО.
  Но и ПРЯК КОНТРОЛ чрез ОТНЕМАНЕ НА ДЕЦАТА по целесъобразност.
  Второ Стратегията за детето е очевидно в услуга на Педофилските кланове в Европа, чрез първото.
  В това Пряка роля играе Тази НПО Национална Мрежа за децата!
  ПРЯКА РОЛЯ!
  Едновременно с тази педофилска "детска" стратегия за политическа РЕПРЕСИЯ се появява СТратегия ЗА ВЪЗПИТАНИЕТО , в която отново Държавата ПОЕМА КОНТРОЛ върху СЕМЕЙСТВОТО, пак уж непряко, а уж чрез овластяване на учителите да Възпитават Нароченото СЕМЕЙСТВО, но най-вече ПРЯКО чрез ЕДНИ "невинни" НПО!!!
  И В ДВАТА СЛУЧАЯ НПО!
  И в двата случая една уж Национална Мрежа за децата!!!!
  Показателно ли е? ДА!
  Хайде да видим кои пък са тези Национални мрежари за децата.
  И тук идва терминът ПАРТНЪОРИ! Кои са Партньорите на Националната Мрежа за децата?! Има ги на страницата им изтипосани гордо. И, ах изненанада, ОСНОВНИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ, Журналисти от Държавната и уж частни Телевизии и СМИ,плюс представителства на Посолства, плюс разбира се дежурните чуждестранни НПО и Фондации както и дежурните трансатлантически фирми.
  Същественото е че ДЪРЖАВАТА и НПО са ЕДНО И СЪЩО.
  ЕДНИ И СЪЩИ ИНДИВИДИ са държавни служители и играят ролята на граждани в НПО!!!
  Разбира те ли какво СТАВА!
  Като двуликия Янус!
  Гражданското общество е изолирано от Държава И ЧРЕЗ Фалшивите НПО!
  А там кадето се правят Стратегиите ДЪРЖАВА СЕ ПРЕДСТАВЯ И КАТО ДВЕТЕ. И се прикрива сама себе си.
  И се рекламира сама себе си, както вчера направи уж независимата НПО Национална Мрежа за децата, като се направи на критик за Стратегията за ВЪЗПИТАНИЕТО!
  Тотална МИМИКРИЯ!
  И сега пак тези НИ се КАРАТ, че сме против педофилската ИМ Стратегия за децата!
  НЯМА НАЧИН - ИЗХОДЪТ Е ЛИКВИДАЦИЯ!
  !

 68. 68 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 331 Неутрално

  "Съмнения за сексуално насилие над дете от приемно семейство в Ямбол. Въпреки подозренията и становището на съда семейството е все още в списъка за приемна грижа, а сред директорите на социалните служби има напрежение. Бившата вече директорка на дирекция "Социално подпомагане" в Ямбол Мария Славова твърди, че е уволнена, след като извела друго дете, настанено при въпросното семейство."https://novini.bg/bylgariya/kriminalno-osemnadeset-plus/525538
  —цитат от коментар 62 на hope


  +++++
  Поздравления за всички твои мнения по темата!

 69. 69 Профил на Емил Емил
  Емил Емил
  Рейтинг: 294 Весело

  Страховете на НПО частници, че няма да могат да си уредят бюджетна хранилка с измислените си натрапени социални активности.
  Вдички НПО - допускане до законодателни инициативи, САМО длед като са допуснати с референдум !!
  Вън такива неподкрепени хрантутници

  LIBERTÉ, ÉGALITÉ, FRATERNITÉ; мисли глобално + решавай локално = прагматичен национализъм
 70. 70 Профил на Емил Емил
  Емил Емил
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#67] от "AzDebil":

  Гражданското общество трябва да унищижи НПО.
  НПО трябва да се забранят и заменят от граждански сдружения, които наистина да представляват българите.
  Без достатъчна подкрепа, с подписки и членска маса - вън от държавните дела.
  И, гражданската подкрепа да е с възможност за отзоваване!.
  Много хора, като се овластят и забравят къде се намират.
  Само така ще изградим пряка демокрация :).

  LIBERTÉ, ÉGALITÉ, FRATERNITÉ; мисли глобално + решавай локално = прагматичен национализъм
 71. 71 Профил на Емил Емил
  Емил Емил
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#41] от "КретенКилър":

  Бяла държава сме, даже пи-бяла от много европейски.
  - няма престъпност по улиците
  - много хора живеят в СОБСТВЕНИ жилища

  Минус - трудно е за двойки (от МЪЖ и ЖЕНА) да се сдобият с жилище, без да са роби на капитализма почти цял живот.
  Каквато е целта на всички.'либерали':
  - възпитаване на послушни роби на финансовите елити, без идентичност, консуматори.

  Именно за това са ИК, домогванията до образователната система, стратегии за децата, борбата с националната идентичност.

  LIBERTÉ, ÉGALITÉ, FRATERNITÉ; мисли глобално + решавай локално = прагматичен национализъм
 72. 72 Профил на Mr Derek Douglas
  Mr Derek Douglas
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добър ден,

  Имате ли някакви финансови затруднения? Имате ли нужда от заем, за да изчистите дълговете си? Ще увеличите финансите си? Вие сте бизнес човек, който иска да разшири своята компания. Съветваме ви да се свържете с истинския герой, доверието и ефективната кредитна фирма за кредит. Аз съм признат и от отделните лица, и от правителството за нашата голяма ефективност.


  УСЛУГИТЕ ВКЛЮЧВА:
  * Лични заеми (сигурни и необезпечени)
  * Бизнес кредити (защитени и необезпечени)
  * Подобрение на дома
  * Заеми на изобретатели
  * Авто кредити
  и др.

  Моля, върнете се при нас, ако проявявате интерес, чрез

  Имейл: [email protected]
  WhatsApp: +17042282247


  Ние сме сертифицирани,
  надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен.

  За разбирането,
  Г-н Дерек Дъглас
  [email protected]

  3% Налично и гаранционно предложение за кредит

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK