За гражданския патриотизъм и заветите на Левски

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Соросоидни глупости.

 2. 2 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2447 Разстроено

  Нашите етно популисти и нацисти само развяват Левски и си го татуират по краката , но не го четат . Така е модерно сега -да не се чете ,а да се плещят глупости.

 3. 3 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  "Идеалът за гражданската ни идентификация е пред очите и в паметта ни – заветите на Левски. Левски, с чийто лик злоупотребяват националисти и национал-популисти, налагащи ограничена етническа идея за "българщината", стъпваща върху расизъм, сила, "кръв", борба. Патриотизмът на Левски е граждански, водеща е визията му за политическо устройство, за "свята и чиста""демократска" република, в която "от каквато и да е народност да живеят в тоя наш рай, ще бъдат равноправни на българина", и ще се подчиняват на общ закон, гласуван с вишегласие."
  *
  Левски, наред с правата е споменал и спазване на законите, които да се прилагат еднакво за всички граждани.
  Бедата е, че напоследък се прокламират само права, а на задълженията в по-широк аспект като допринасяне към общото благо с интелект, труд и предприемчивост остават на заден план.
  А задълженията са съществена част от функционирането на едно общество.

 4. 4 Профил на Рабацанелла
  Рабацанелла
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Идеалист. Това е дякона. Такава "чиста и свята" справелива република никъде не е имало, и е невъзможно да се изгради. Винаги ще има определени категории хора, които са репресирани от други. Дори в съвременния "хуманен, розов, и демократичен" западен свят има такава категория. Това е белият хетеросексуален мъж християнин-враг №1 на ХК.

 5. 5 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Българите не са нация от типа на американците, т.е. сбирщина, съединена в едно от държавата. Българският народ (или нация, който както иска да го нарича) не съществува заради държавата, а напротив, държавата съществува заради народа. Българите ще ги има и ги е имало със или без държава, докато американците без САЩ са просто биомаса. Грантаджиите се хващат за 2 думи на Левски и с тях опитват да направят от българите нация тип американци.

 6. 6 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2849 Любопитно

  "Патриотизмът на Левски е граждански, водеща е визията му за политическо устройство, за "свята и чиста""демократска" република, в която "от каквато и да е народност да живеят в тоя наш рай, ще бъдат равноправни на българина", и ще се подчиняват на общ закон, гласуван с вишегласие."

  А ако не се подчиняват и създават антиконституционни партии като ДПС, ДОСТ и НДСД какво правим? Траем си и се правим на толерантни да не стане етнически конфликт който да даде повод за турска намеса?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 7. 7 Профил на gte35607974
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на Ivan Rachev
  Ivan Rachev
  Рейтинг: 230 Неутрално

  ПОРЕДНИЯТ НЕЗАВЪРШЕН МЕМЛЕКЕТ НА ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО-ЛЕВСКИ НЕ ЖЕЛАЕ ДЖЕНДЪР ИДЕОЛОГИЯ,ШАРИЯТ СЪДИЛИЩА И ХАЛАЛ МЕСО ПО ШАНДОВЕТЕ-ЧИСТЯ И СВЯТ АРЕПУБЛИКА С ХРИСТИЯНСКИ ИЗКОННИ ЦЕННОСТИ,СПАЗВАЩИ НАРОДНИТЕ ОБИЧАИ И ТРАДИЦИИ-ТОЧКА.
  2 ПОЛА,МЪЖ И ЖЕНА СЪЗДАВАТ СЕМЕЙСТВО ТОЧКА

 9. 9 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 328 Неутрално

  На двадесет и седми февруари хиляда осемстотин и седемдесета година чрез султански ферман се обособява автокефална Българска екзархия. Едвам сега официално призната, една шестмилионна общност отдавна крепне, потопена в небивалия кипеж на националното си Възраждане с неговата нарастваща стопанска инициатива, забележителен етнодемографски подем, духовна еманципация, проевропейска културно-просветна обнова и организирана борба за политическа независимост. Чутовно време на развълнувани множества и непоколебими герои. Три образа се извисяват над всички в националния пантеон. Георги Раковски, строгият учител на поколения себеотрицателни борци. Апостолът на свободата Васил Левски. Нему принадлежат думите ,,...който ни освободи, той ще да ни и пороби...”. Безсмъртният поет Христо Ботев, изгорял в пламъците на революцията. Националноосвободителното движение достига своята кулминация с избухването на Априлското въстание през седемдесет и шеста година.
  https://practic-sofia.blogspot.com/

 10. 10 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Граждански патриотизъм не съществува. Съществува концепцията за граждански НАЦИОНАЛИЗЪМ, която произлиза от Френската революция и Просвещенската мисъл. Разбира се, в 21 век трябва да ползваме политкоректните термини, така че ме извинете ако съм ви накърнил.

 11. 11 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Левски остана само литературен герой, с който децата в училище се учат на патриотизъм.
  В един момент беше "старт" за политици, но сега са всички като кокошки.

 12. 12 Профил на gullwing
  gullwing
  Рейтинг: 645 Неутрално

  "Левски" е един целенасочено създаден мит, един самоидеализиран портрет на българина.

  Изборът на конкретния "носител" е бил продиктуван най-вече от две обстоятелства. Едното е огромната прилика на биографията му с тази на Христос. Второто е фактът, че е екзекутиран в София, т.е. в град, определен за столица на България. Град, в който е било необходимо да се провежда някакъв възпоменателен ритуал.

  Между другото е много интересно защо за ролята на национален идеал е бил избран Левски, а не Димитър Общи, който е бил много по-популярен и е с повече заслуги. Отговорът е в происхода му и съответно мястото му за раждане - истинското му име е Димитър Николич, роден в Дяково в Косово/Сърбия.

  Но все пак за Левски. Той е една случайна фигура, който няма практически никакви заслуги (в най-добрия случай) и който не ни е оставил никакви "Завети". По-подробно това мове да се прочете в "Васил Левски - идеал или идол" от Иван Д. Стоянов на https://ids777.wordpress.com/

 13. 13 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 857 Неутрално

  хахахахахаха ''страх от бежанци и Емигранти''хахахахахаха

 14. 14 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Копирано от: JUSTICE 2019.04.25 08:21 Рейтинг: 340 "Държава не може да се контролира от един човек. Държава се контролира само от организация. Организация, която разполага с всички структури, необходими за да управлява. Тези структури следват модела на публичната власт, защото е глупаво да контролираш нещо, което го няма в публичната сфера. Най-силно се контролират силовите структури, правосъдната система и медиите, за да се гарантира в максимална степен недосегаемост на паралелното управление. По тази причина възниква понятието "паралелна власт". Организацията на паралелната власт се състои от ядро, създателите и, герои от ДС и техните наследници, създадената от тях групировка, известна като ДПС и "наредител" на решенията на ядрото през ДПС на органите от публичната власт. В случая наредителя е Д Пеевски (шишкото на мама). Другите двама шишковци са му на пряко подчинение. Уродливостта на управлението на паралелната власт и грубите методи с които властва са пряко следствие от специфичните особености на българина, ниската обществеа култура в България, която не позволява да се създаде гражданско общество. Това позволява обществото лесно да се разделя, примерно на русофили и русофоби, европейци и антиевропейци, националисти и либерали. Разделеното вече общество лесно се противопоставя. Получава се идеална среда за върховенство на паралелната власт. Тя моделира и изборния процес. В резултат на моделирането интелектуалният потенциал на власта се развива по експоненциална крива и вифаджии, пожарникари се появяват там, където не им е мястото, обрасли с калинки, цацки, мутроченгета и т.н. Москва, с традиционно силеният си интерес към България, без особени усилия печели от всичко това. Останалото е театър и демагогия, където тарикатите от властта спекулират с Левски, Ботев и т.н."

 15. 15 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 857 Неутрално

  "Съществуването на една нация е всекидневно допитване до всички''

  нали тълпата била инертна и по дефолт слабоумна и податлива на два туита от путя и не трябвало ''важни'' решения да се оставят в ръцете пейзаните ? ако е за влизане в ЕС и ОТАН или АЕЦ и газови пАтоци- оставя се в ръцете на умните,красиви и образовани политици , с делегирана власт от същата тая тълпа ? тука нещу не сфанаф.

 16. 16 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  Дневник получава грантове от "америка за България" и от турското посолство.. Enough said!

 17. 17 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4229 Весело

  До коментар [#16] от "theduloclan":

  Дневник получава грантове от "америка за България" и от турското посолство..
  ========
  Хи хи.....
  Ако това е верно, нека пишат и за "заветите на Ататюрк и наследилите го светски превратаджии"......
  Голям майтап ще падне..... 😁

  Bukalemun
 18. 18 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4229 Неутрално

  До коментар [#10] от "peron":

  Съществува концепцията за граждански НАЦИОНАЛИЗЪМ, която произлиза от Френската революция и Просвещенската мисъл.
  =======
  От тук почват всички проблеми.....
  Първо, тая революция е френска....... една чужда кауза, нямаща нищо общо с балканските настроения за националност.....

  Второ... идеите на хора като Лъвски и Ботьов, нямат нищо общо с тия на френските утописти....
  Френската революция не е нито чиста, нито свята.....
  Феномена 1789 е бил една кървава драма на едни разнородни ценности.

  Bukalemun
 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7093 Неутрално

  "значимите събития и герои за нас са във Възраждането и Средновековието, мнозинството български граждани по-скоро копнеят за една отминала, или въображаема, държавност, пренебрегвайки като цяло настоящето."

  Застинали сме си повече от век назад и си живеем с миналото. А така нямаме бъдеще.

 20. 20 Профил на Сиромахомил
  Сиромахомил
  Рейтинг: 302 Разстроено

  Само малоумници могат да се гордеят че са българи, защото имаме дълга и "славна" история и "герои" като Левски. Никой, ама АБСОЛЮТНО никой извън България не го интересува това. За разлика от балканските парапитеци, дето се бият в гърдите и викат "Булгар, Булгар", други нации доказват, че са заслужили уважението на останалите, като създават културна и икономическа добавена стойност в насотящето.

  "Първата жертва на войната е истината." , Есхил
 21. 21 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#4] от "Трансмач":


  Идеалист. Това е дякона. Такава "чиста и свята" справелива република никъде не е имало, и е невъзможно да се изгради. Винаги ще има определени категории хора, които са репресирани от други.
  —цитат от коментар 4 на Трансмач


  Т.е. оправдаваш това, че в България мутрите репресират останалите и че вместо борба трябва робско примирение?

  Аз пък например не приемам мен да ме репресира някой. Ако нямам избор, винаги мога да му пръсна черепа.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 22. 22 Профил на gullwing
  gullwing
  Рейтинг: 645 Неутрално

  До коментар [#4] от "Трансмач":

  "Идеалист. Това е дякона. Такава "чиста и свята" справелива република никъде не е имало, и е невъзможно да се изгради."

  Само да обадя, че Левски никога не е произнасял/написвал тези думи за "Чиста и свята република". Те са му били приписани от комунистическите професори след 9-ти септември, когато Георги Димитров е казал: "Няма да дадем Левски на фашистите!"

  Впрочем, по подобен начин е изграден и целият мит за него.

 23. 23 Профил на iratus
  iratus
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "Julian Mall":

  А партии от типа на ВМРО и Атака какви са? Защо не цитирате и тях?

 24. 24 Профил на iratus
  iratus
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "peron":

  Пълни глупости, ако ще се осланяме на Франция, то през 18 и 19 век френска нация няма, французите са колекция от различни народи със свои езици и самосъзнание, нещо което френската държава изтрива през 20-ти век.

 25. 25 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2334 Любопитно

  "*Левски, наред с правата е споменал и спазване на законите, които да се прилагат еднакво за всички граждани. Бедата е, че напоследък се прокламират само права, а на задълженията в по-широк аспект като допринасяне към общото благо с интелект, труд и предприемчивост остават на заден план. А задълженията са съществена част от функционирането на едно общество.
  —цитат от коментар 3 на pamela


  Тези със сауните върху обща собственост ли имаш предвид? Или с казината в частни кооперации, които нашият закон очевидно позволява? Може би трябва да започнем от законите, ама де го Левски да ги напише и отстоява.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 26. 26 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2334 Весело

  Идеалист. Това е дякона. Такава "чиста и свята" справелива република никъде не е имало, и е невъзможно да се изгради. Винаги ще има определени категории хора, които са репресирани от други. Дори в съвременния "хуманен, розов, и демократичен" западен свят има такава категория. Това е белият хетеросексуален мъж християнин-враг №1 на ХК.
  —цитат от коментар 4 на Трансмач


  Не е така, но за твое щастие в либералните демокрации дори и олигофрените, припознаващи се като жертви на всичко освен на олигофренията си, имате права.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 27. 27 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2008 Весело

  Имам само добри спомени от Петя Кабакчиева като преподавател, нищо общо с пародии като Ивайло Дичев. Обаче като прочетох иначе доста умерената и прилична статия мога да направя само един извод - за 20 години нищо ново не е научено и нищо старо не е забравено. Пак Бенедикт Андерсън, пак Хабермас. Поне ни е спестила Маркузе, Фуко и Дерида... Абе хора от ФФ на СУ - има и други мислители бе, не са само тия нео-марксисти...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 28. 28 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Аман от ченгета от ДС. Така наречения професор Фотев е точно такъв. Беше оповестен от Комисията по досиетата. Това е агент "Йолов".
  А като става въпрос за Левски нека кажем, че дефинитивно неговия идеал за чиста и свята република няма как да се осъществи, тъй като България е член на ЕС. А това е свързано с отстъпване на суверенитет. А Левски никога не е говорил, че България трябва да е република с ограничен суверенитет.

 29. 29 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#20] от "Сиромахомил":

  Ти като ходиш в чужбина крещиш ли в центъра на някой град "Булгар, булгар" ??? А това, че някой в чужбина не го интересувала България си е негова работа. Да се хвърлим морето ли заради това ? А и това не е вярно. Казваш, че никой не се интересувал от България, то какво тогава правят немските вериги у нас ? Защо навремето трима сенатори дойдоха тук за да дадат командата да не се строи "ЮЖЕН ПОТОК" ? Приказките са ти на едро, и при това неверни.
  А това как другите народи правели това и онова......Само дето си забравил, че такиви мили хора като британци, французи и някои други в продължения на столетия грабиха други народи.

 30. 30 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4006 Неутрално

  До коментар [#6] от "Julian Mall":А партии от типа на ВМРО и Атака какви са? Защо не цитирате и тях?
  —цитат от коментар 23 на iratus


  Щото той самият е атакаджия. Сънува кошмари , че турците ще го нападат. Психически повреден човек.

 31. 31 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4006 Неутрално

  До коментар [#12] от "gullwing":
  ""Левски" е един целенасочено създаден мит, един самоидеализиран портрет на българина."

  Левски е морална икона , която нямаше да я има , ако не беше Стамболов. Ако бяхме станали руска провинция щяхме така да се русифицираме и обезличим, че щяхме да забравим за Ботев и Левски.

 32. 32 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4006 Неутрално

  До коментар [#22] от "gullwing":
  "Само да обадя, че Левски никога не е произнасял/написвал тези думи за "Чиста и свята република"

  Произнасял ги е , когато се е опитвал да отговори на "неудобни" въпроси на простолюдието, което се е съмнявало , че той може би има някакви користни цели. Питали са го дали възнамерява да стане български цар. Тогава той е отговарял уклончиво, че се бори за "чиста и свята република". След което питащите не повтарят въпроса , защото не са знаели какво е това република.
  Така направихме Левски републиканец. Истината е , че нашите възрожденци са се борили за българско царство и государство. Искали са Екзархийска България да се отдели от Османската империя. Казано на съвременен език , били са сепаратисти.

 33. 33 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  "Заветите на Левски" са като упътване на лекарство. Всеки е чувал, че го има, всеки го виждал в опаковката. Но почти никой не го отваря, за да го прочете. А тези, които го четат, никога не изпълняват препоръките вътре. Колкото изпълняваме упътването, толкова изпълняваме и заветите, които ни е оставил Дякона. Но, дойде ли време за избори, първи се окичваме с неговия светъл образ. Не знам къде е гробът му, но където и да се намира, вътре Левски се върти и мира не може да намери какви политици управляват святата му република. И още повече щеше да се разочарова на българското общество. Този път не 4 въпросителни, а цели 10 щеше на напише в тефтерчето си.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 34. 34 Профил на Сиромахомил
  Сиромахомил
  Рейтинг: 302 Весело

  До коментар [#29] от "krf54523578":
  Опаааа, ей го на, Бай Ганьо се обади. Тъп но горд. Немските магазини - повод за гордост. Изпълнява заповеди от САЩ - повод за гордост. Ще падна от смях. Не знаеш колко со жалък.

  "Първата жертва на войната е истината." , Есхил
 35. 35 Профил на БОНГО
  БОНГО
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  До коментар [#10] от "peron":Пълни глупости, ако ще се осланяме на Франция, то през 18 и 19 век френска нация няма, французите са колекция от различни народи със свои езици и самосъзнание, нещо което френската държава изтрива през 20-ти век.
  —цитат от коментар 24 на iratus


  Глупостите са само твои. Поне от Ришельо (първата половина на 17 в.) насетне можем да говорим за френска нация и точно той е човекът, който обвързва окончателно нация, държава и език. Франция е може би страната с най-старата гражданска нация. Чети едикта на кардинал дьо Ришельо от 1627 г. за Канада.

  http://biblio.republiquelibre.org/Acte_pour_l '%C...
  чл. 17:
  "Ordonnera Sa Majesté que les descendants des Français qui s'habitueront au dit pays, ensemble les sauvages qui seront amenés à la connaissance de la foi et en feront profession, seront censés et réputés naturels français, et comme tels pourront venir habiter en France quand bon leur semblera, et y acquérir, tester, succéder et accepter donations et légats, tout ainsi que les vrais régnicoles et originaires français, sans être tenus de prendre aucunes lettres de déclaration ni de naturalité."
  "естествени французи" е използваният термин! Още от 17 век и то за индианци и потомци от смесени бракове. Този принцип постепенно ще се разшири и утвърди и ще залегне във френските републикански конституции, които изобщо не допускат приказки за "етнически произход" и раса. Дори Де Гол, който твърдо вярва в "бяла, католическа, латинска Франция" говори в писмата (1959 г.) си за "жълти, черни и червени французи" , макар по негово мнение те трябвало да си останат малцинство.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 36. 36 Профил на jon33608038
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 442 Гневно

  До коментар [#12] от "gullwing":

  Погледнато от твоята камбанария, всички са "измислени" герои. Колко си прав, е видно от поста ти. Кой чувал, кой не чувал за Иван Д. Стоянов, но Захари Стоянов всички знаят. Дори и тези, които не го обичат.
  Да изкараш Димитър общи за по- значим от Левски си е направо нахално!
  Чудя се кой ви натресе на тази нещастна земя!
  Впрочем, сещам се! Един вятър, духащ от посока....
  Хайде ти се сети! Или си знаеш. Нали?

 38. 38 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 442 Любопитно

  До коментар [#34] от "Сиромахомил":

  А когато изпълняваше заповеди от СССР, трябваше да се гордее, нали?
  Нали?

 39. 39 Профил на Сиромахомил
  Сиромахомил
  Рейтинг: 302 Весело

  До коментар [#38] от "nonsens2":
  Що за тъп въпрос? Дали САЩ ни заповядва или някой друг е едно и също - не е повод за гордост.

  "Първата жертва на войната е истината." , Есхил
 40. 40 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 309 Неутрално

  До коментар [#9] от "Practic":Лъжеш или повтаряш чужди лъжи. Кога, къде и от какъв зор Левски ще произнесе думите "който ни освободи, той ще ни пороби"? Русия ни освободи, създаде ни администрацията, армията и така ни пороби, че за 60 години два пъти сме на страната на нейните врагове. От къде ви измислиха такива папагали, бе нещастници. Кога ще се научите да мислите със собствените си глави.

 41. 41 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Всички, които злоупотребяват с името на Левски, нервят. В това число целокупната политтрупа. И анализаторската трупа също.

  Мърфи е оптимист!
 42. 42 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 309 Неутрално

  До коментар [#38] от "nonsens2": СССР и по точно Сталин, запази територията ни от разграбване, въпреки, че бяхме победена страна във ВСВ. СССР ни въоръжи до зъби и не вкара колониални войски в страната ни. Промишлеността, селското стопанство, здравеопазването и образованието бяха на световно ниво. Тези сведения са от отчетите на ООН. Такива бяха заповедите. След това плямпащото нищожество Горби оплеска работите и се оказахме окупирани. Не е въпросът до заповедите, а до същността им.

 43. 43 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 309 Неутрално

  До коментар [#31] от "tacheaux": Ташо кво прай дядо ти Мъдю. Беше добър, любознателен човек. Ти как се изкилифинчи, бе пиленце. Какъв Стамболов ти блъска съзнанието? Чети повече момче. Левски е дух, бе чайник. Нетленен е, демек не зависи нито от Стамболов, ни от стамболовица. Безсмъртен е! Той е от генетичното коляно на Господ Бог Исус Христос, което означава, че е Божествен. Щракаш ли? Не. Много ти здраве тогава и се пази.

 44. 44 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#1] от "izt21595181":

  Употребяваш термин, който изобщо не разбираш, като човек с дълбоко форматиран мозък, управляван дистанционно с опорни точки. За да получиш убедителни доказателства, че си такъв, оптай се да споделиш какви са ти познанията за принципите на ЗАТВОРЕНО общество. Ще бъдеш оценен подобаващо.

 45. 45 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#1] от "izt21595181":

  Употребяваш термин, който изобщо не разбираш, като човек с дълбоко форматиран мозък, управляван дистанционно с опорни точки. За да получиш убедителни доказателства, че си такъв, оптай се да споделиш какви са ти познанията за принципите на ЗАТВОРЕНО общество. Ще бъдеш оценен подобаващо.

 46. 46 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#1] от "izt21595181":

  Употребяваш термин, който изобщо не разбираш, като човек с дълбоко форматиран мозък, управляван дистанционно с опорни точки. За да получиш убедителни доказателства, че си такъв, оптай се да споделиш какви са ти познанията за принципите на ЗАТВОРЕНО общество. Ще бъдеш оценен подобаващо.

 47. 47 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#1] от "izt21595181":

  Употребяваш термин, който изобщо не разбираш, като човек с дълбоко форматиран мозък, управляван дистанционно с опорни точки. За да получиш убедителни доказателства, че си такъв, оптай се да споделиш какви са ти познанията за принципите на ЗАТВОРЕНО общество. Ще бъдеш оценен подобаващо.

 48. 48 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#1] от "izt21595181":

  Употребяваш термин, който изобщо не разбираш, като човек с дълбоко форматиран мозък, управляван дистанционно с опорни точки. За да получиш убедителни доказателства, че си такъв, оптай се да споделиш какви са ти познанията за принципите на ЗАТВОРЕНО общество. Ще бъдеш оценен подобаващо.

 49. 49 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#1] от "izt21595181":

  Употребяваш термин, който изобщо не разбираш, като човек с дълбоко форматиран мозък, управляван дистанционно с опорни точки. За да получиш убедителни доказателства, че си такъв, оптай се да споделиш какви са ти познанията за принципите на ЗАТВОРЕНО общество. Ще бъдеш оценен подобаващо.

 50. 50 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#1] от "izt21595181":

  Употребяваш термин, който изобщо не разбираш, като човек с дълбоко форматиран мозък, управляван дистанционно с опорни точки. За да получиш убедителни доказателства, че си такъв, оптай се да споделиш какви са ти познанията за принципите на ЗАТВОРЕНО общество. Ще бъдеш оценен подобаващо.

 51. 51 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#1] от "izt21595181":

  До коментар [#1] от "izt21595181":

  Употребяваш термин, който изобщо не разбираш, като човек с дълбоко форматиран мозък, управляван дистанционно с опорни точки. За да получиш убедителни доказателства, че си такъв, оптай се да споделиш какви са ти познанията за принципите на ЗАТВОРЕНО общество. Ще бъдеш оценен подобаващо.

 52. 52 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 857 Неутрално

  До коментар [#51] от "Анти Шишковци":

  ко,ко каза,ко? постни го още веднъж, чи ни тъ чух.

 53. 53 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#34] от "Сиромахомил":А когато изпълняваше заповеди от СССР, трябваше да се гордее, нали?Нали?
  —цитат от коментар 38 на nonsens2


  Не е нужно да обръщаш внимание на лузъра, който иска да "блесне" с мисъл. Нека си мисли, че е някой. С пет лева в джоба не е лесно. Разбери го човечеца.

 54. 54 Профил на gullwing
  gullwing
  Рейтинг: 645 Неутрално

  До коментар [#37] от "nonsens2":

  Захари Стоянов е основният митолагизатор на българската революционна история - един изключително нагъл лъжец и измамник. Заедно с Иван Вазов, поради което и двамата са обявени за големи български писатели.

  Що се отнася да Димитър Общи, то за една година след като Ловешкия комитет му е гласувал самостоятелен район на действие (Софийско), той е създал в него много по-гъста мрежа от комитети отколкото Левски в неговият си. Това е основанието да го наричам много по-популярен.

  А Левски освен всичко друго е крал пари от организацията и ги е скатавал в Ловеч - така нареченото "ловешко съкровище". Да не говорим пък за това, че самата "комитетска мрежа" е била руска разузнавателна структура. Така че чети есето на Иван Д. Стоянов - може и да ти доди акъля.

 55. 55 Профил на gullwing
  gullwing
  Рейтинг: 645 Неутрално

  До коментар [#31] от "tacheaux":

  Повтарям още веднъж - Левски, както и Стамболов са били руски шпиони по турско време. А цялата комитетска мрежа е била руска разузнавателна служба. Просто прикрита под маската на национално-освободителна организация. Левски го е знаел прекрасно защото е докладвал директно на руските офицери.

 56. 56 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  До коментар [#55] от "gullwing":

  В История и в Живота имат значение единствено ДЕЙСТВИЯТА. Къде са действията на Левски и Стамболов подкрепящи Русия и нейните интереси?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK