Да сме живи и здрави, че да плащаме

Бойко Борисов посети строежа на новия корпус на УНСС и веднага отпусна пари за довършването му.

© Цветелина Белутова

Бойко Борисов посети строежа на новия корпус на УНСС и веднага отпусна пари за довършването му."Дневник" препечатва текста на Любослава Русева от "Редута" със съгласието на редакцията.


След лекцията си на тема "България, Балканите, Европа и светът" премиерът Бойко Борисов написа в Златната книга на УНСС важно икономическо послание. "Да сме живи и здрави!", гласеше то, а когато видимо развълнуваният ректор проф. Стати Статев го прочете пред събралите се преподаватели и студенти, избухнаха възторжени ръкопляскания. И наистина, има ли нещо по-съществено от това да сме живи и здрави, щом останалото все някак ще се нареди?


Е, потвърждението малко закъсня, но все пак дойде под формата на отпуснатите 7.5 млн. лв. допълнително за изграждането на нов учебен корпус.
Решението беше взето (едно)лично от премиера,


след като от УНСС проплакаха, че в противен случай сметките на Университета за национално и световно стопанство (!?) ще бъдат запорирани. "Не един, не двайсет обекта съм довършвал", смръщи се Борисов и обеща спешно да преведе парите, на които е свикнал да гледа като на негови си. А тъй като скоро висшето учебно заведение ще чества 100-годишнината си, много е вероятно по този повод да му бъде връчено и почетното звание на най-големия икономически (!?) университет в България. Представен на онази лекция през 2017 г. като доктор по психология, понеже навремето е защитил дисертацията "Психофизическа подготовка на оперативния състав на противопожарна охрана за действие в екстремална ситуация на пожар",


дори няма нищо по-логично премиерът да добави и едно "хонорис кауза".


Тоест "по заслуги", каквито безспорно има благодарение на данъкоплатците, пък те да са живи и здрави, та да продължават да радват всяка закъсала институция и всяко обрулено предприятие на абсурдната ни държава


Впрочем паралелно с този до болка познат сюжет се разви и друг, по ирония пак свързан с УНСС. Сдружение на майките срещу насилието поиска прекратяване на срамната рентиерска дейност на ректорите на държавни университети в Студентски град, където има над 200 заведения. От тях 44 са дадени под наем за нощни клубове, като рекордьор в рентиерството е тъкмо иконимичестият вуз. "Най-фрапиращият случай е с бившия Студентски стол № 33, който с благословията на ректора на УНСС е даден за лъскава чалготека", а от това излиза, че за да си докарват ректорите като проф. Стати Статев стабилни приходи от наеми, имоти за учебно-образователна дейност се отдават за кръчми и барове. В същото време се строи нов учебен корпус, но парите явно не отиват за довършването му, а някъде другаде – красноречиво доказателство най-малкото за некадърност да бъдат управлявани. От икономисти, забележете, при това хабилитирани, което навежда на мисълта, че те за нищо не стават и енергично трябва да преустановят преподавателските си занимания. Ако пък говорим за обратното, т.е. че са


намерили чуден начин да източват държавата, симулирайки образователна дейност


за целите на собственото си обогатяване, значи същата тази държава следва да ги плесне през ръцете и да им поиска сметка. Нещо, което очевидно няма как да стане при наличието на поласкан от академичните почести премиер, а с такива ръководството на УНСС съвсем умишлено си е постлало. И без да са доктори по психология, там отдавна са намерили цаката на нарциса Борисов, а той отдавна е намерил цаката как да управлява личния си дневен ред с обществен ресурс, тъй че се е получил идеален синхрон.


За подобно откритие, между другото, американският икономист Ричард Талер беше удостоен с Hoбeлoвaтa нaгpaдa зa иĸoнoмиĸa зa 2017 г. Стигайки до извода, че "пocлeдицитe oт oгpaничeнaтa paциoнaлнocт, coциaлнитe пpeдпoчитaния и липcaтa нa caмoĸoнтpoл cиcтeмaтичнo зacягaт индивидyaлнитe peшeния, ĸaĸтo и peзyлтaтитe oт пaзapa", той всъщност изгpaди мocт мeждy иĸoнoмичecĸия и пcиxoлoгичecĸия aнaлиз. Въпрос на време е, следователно, Борисов да бъде изстрелян към висините на Нобел като живото доказателство как под вещото му ръководство държава с твърде лоши икономически показатели все още успява да мърда. То тайната за нас не е никаква тайна, но на онези светила от Стокхолм ще им бъде интересно по какъв хитроумен начин едни данъкоплатци оцеляват въпреки невежеството и безспирното им ограбване, винаги на ръба на фалита. И ще ръкопляскат, дума да няма, а ние да сме живи и здрави – все някога лауреатът и нас ще ни довърши


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (111)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 388 Неутрално

  давай да критикуваме заради критиката и след това да критикуваме критиката. току виж сме забъркали и без това изтормозения български избирател, който по едно време верваше че царот е дошъл да го "оправи", и вземе да гласува за тези които ни докараха в това положение - бкп!

 2. 2 Профил на vtl53383951
  vtl53383951
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Закривай!
  ... и университета ... и държавата!

  При този отлив на студенти приемат всички, че дори има и незапълнени бройки, те тръгнали да строят нови корпуси ...

 3. 3 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 225 Любопитно

  Закривай!... и университета ... и държавата!При този отлив на студенти приемат всички, че дори има и незапълнени бройки, те тръгнали да строят нови корпуси ...
  —цитат от коментар 2 на vtl53383951


  А ДСБто кога ще го закривате?

 4. 4 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3118 Неутрално

  Страхотен текст, искрено се забавлявах, макар че темата не е весела.

 5. 5 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1437 Весело

  Кафе с умнокрасиво начумерено мрънкане, красота, сърбаш шумно и се хилиш от зарана. Отучих захарта покрай това, само с умнокрасива горест го пия. Дневник се оказа истински полезен в чисто здравословен смисъл, за кефа да не говорим. Евала

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 6. 6 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  "Въпрос на време е, следователно, Борисов да бъде изстрелян към висините на Нобел като живото доказателство как под вещото му ръководство държава с твърде лоши икономически показатели все още успява да мърда. То тайната за нас не е никаква тайна, но на онези светила от Стокхолм ще им бъде интересно по какъв хитроумен начин едни данъкоплатци оцеляват въпреки невежеството и безспирното им ограбване, винаги на ръба на фалита. И ще ръкопляскат, дума да няма, а ние да сме живи и здрави – все някога лауреатът и нас ще ни довърши."

  Изключително горчива ирония, но няма как да се каже по-точно!
  Гербери на смяна, запретвайте ръкави и опитайте да опровергаете написаното от Любослава Русева!

 7. 7 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  Първите четири опитват да хлъзнат темата към какво ли не, но нищо казано по същество. Пишат, както говори и работодателят им Бойко Борисов – никога по темата!

 8. 8 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 1087 Неутрално


  До коментар [#3] от "Боби Бобев":

  " А ДСБто кога ще го закривате? "

  Никога.

  То ще се самозакрие. И то тържествено.

 9. 9 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Бойко такива докторе ги слага у заднио джоб.

 10. 10 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1932 Неутрално

  Чудо в "Дневник"! Фактически прогоненото от "Дневник" най-остро перо още в далечната 2011 г. днес бива препечатвана. Все пак поздравления, притчите на Русева може и да не се харесват на всички, но нейният талант е несравним със злобните тиради на бабата и бездарните статуси от фейсбук напоследък.

 11. 11 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#3] от "Боби Бобев":

  Че ние десните избиратели сме закрили ДСБ-то отдавна. Сега го поддържа ЬСП-о щото са си дружки явно. Не виждаш ли, че нямат един коментар ЗА. За всичко ПРОТИВ. Мислят си, че като ГЕРБ изчезне и всички ще се юрнат да гласуват за ДСБ. Алмерия. Нова партия ще се измисли.

 12. 12 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 1087 Неутрално


  До коментар [#5] от "Saint of Me":

  Оказва, се че го пиеш със сладки либерални сълзи вместо захар :

  https://youtu.be/9o4BrDoF8h8

 13. 13 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  В тоя ВУЗ преподава Гумен Речев, фалитът му е неибежен.
  Всичко останало са празни приказки.

 14. 14 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 1087 Неутрално


  До коментар [#10] от "Lemmy":

  Коя е бабата ?

 15. 15 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  “едни данъкоплатци оцеляват въпреки невежеството и безспирното им ограбване”
  ——
  Данъкоплатци ?! Айде холан! ... при 10% са всичко друго но не и това

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 16. 16 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1932 Весело

  До коментар [#14] от "Дорчо Манов":

  Търпение. Като навършиш 7 дни от регистрацията ще разбереш.

 17. 17 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1932 Весело

  До коментар [#15] от "Gretel":

  20% ДДС?

 18. 18 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  [quote#3:"Боби Бобев"][/quote]

  Защо под всяка тема слагате ДСБ?
  Имате си БСП1 и БСП2, коментирайте си ги на воля!!!
  Защо трън в очите са ви някакви 1-2℅?

 19. 19 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#15] от "Gretel":

  Едвам оцеляващите данъкоплатци ще внесат в хазната тази година невижданите за България - 44 милиарда лева. Или около 26,5 милиарда долара. И да отбележа, че най-много пари ще дойдат от косвени данъци ДДС и акциз - 17 милиарда лева и от осигуровки - 11,3 милиарда лева. Дето се вика пенсиите вече се плащат от осигуровките.

 20. 20 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Малко в повече ми идва наратива, особено към края.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 21. 21 Профил на Илиана
  Илиана
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Боко се държи и има самочувствието като султана на Брунеѝ - всичко е негово. Тоѝ дава парите за здраве и за пенсии , тоѝ строи магистрали, тоѝ спира строежа на небостъргачи , тоѝ назначава и свалч министри. тоѝ раздава справедливост и наказва непослушните и съгрешилите. Тоѝ е арбитър и коректор на несправедливостите в султаната. ТОЗ Е ВСЬО И ВСЯ! Навремето в Османската империя на това му се е викало ПАШАЛЪК. Такива например е имало в Белградския санджак и Смедаревския пашалък на територията на днешна Сърбия!

 22. 22 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 851 Любопитно

  Решението беше взето (едно)лично от премиера
  —цитат от коментар 0 на Статията


  И нещо чудно???
  Овцете нямат думата! Правят каквото реши Чобан-Боко!

 23. 23 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#18] от "4ort":

  За да се обединим десните избиратели бе човек. Всъщност ако не беше безумното действие на Рамадан на последните парламентарни избори да цепи отново в полза на БСП дясното в днешният парламент РБ щеше да има 35 депутата и ГЕРБ - 96 131 депутата избрани от десни хора. А тази оправдателна мантра за двете БКП-а очевидно не минава. Ама няма поумняване.

 24. 24 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 1087 Неутрално


  До коментар [#18] от "4ort":

  [quote#3:"Боби Бобев"]
  —цитат от коментар 18 на 4ort
  Защо под всяка тема слагате ДСБ?Имате си БСП1 и БСП2, коментирайте си ги на воля!!!Защо трън в очите са ви някакви 1-2℅?[/quote]

  Що бе? ДСБ да не е някаква свещена крава дето е спечелила всички избори през последните 30 години и е забранено да се критикува ? Значи викаш всички други може да ги критикуваме ама ДСБ хич не може.

 25. 25 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 851 Весело

  До коментар [#18] от "4ort":

  Защо под всяка тема слагате ДСБ?
  —цитат от коментар 18 на 4ort


  Страх лозе пази!

 26. 26 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 888 Весело

  това че България някак си мистериозно оцеля ,въпреки управлението на шайката и нейният всевластен и самовлюбен главатар ,е нещо като осмото чудо на света

 27. 27 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3118 Весело

  До коментар [#18] от "4ort":

  за да отклоняват разговор по същество по темата, която не е весела нито за БСП 1, нито за БСП 2 . така правят и под всички останали материали, които не ги устройват.
  не обичам да слагам етикети, но приличат на тролове.

 28. 28 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 851 Любопитно

  До коментар [#24] от "Дорчо Манов":

  Че кой не знае, че главния виновник е Иван Костов, а?

 29. 29 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Закривай!... и университета ... и държавата!При този отлив на студенти приемат всички, че дори има и незапълнени бройки, те тръгнали да строят нови корпуси ...
  —цитат от коментар 2 на vtl53383951


  Нищо не разбираш. Стара българска традиция е да се вгражда сянката... има да се лее битонъ... само сенките на студентите са нужни ;)

 30. 30 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  До коментар [#18] от "4ort":

  понеже подобна лишена от елементарен срам "мисъл" е присъща и възможна единствено за споменатия проект.
  "....държава с твърде лоши икономически показатели все още успява да мърда. То тайната за нас не е никаква тайна, но на онези светила от Стокхолм ще им бъде интересно по какъв хитроумен начин едни данъкоплатци оцеляват въпреки невежеството и безспирното им ограбване, винаги на ръба на фалита."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 31. 31 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 407 Неутрално

  "държава с твърде лоши икономически показатели все още успява да мърда."

  ГЕРБ заслужава жестока критика, но като почнат да приказват подобни глупости и тотално олекват.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 32. 32 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#30] от "дерибеев":

  България има най-добрите икономически показатели в ЕС. И като някой се изкаже така е много смешен и противоречащ на цифрите.

 33. 33 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  Оп, и Любослава се присъедини :)
  Момичето поне обича да чете, преди да пише.
  Не знам кой точно й е казал за "държава с твърде лоши икономически показатели" при условие, че икономическите показатели на България никога не са били толкова добри, колкото в момента, но останалото поне е интересно за четене.
  И за УНСС е съвсем права.
  Волгин кога да чакаме, обаче?
  Калина Андролова?
  Иво Христов? А, не, Иво Христов не може, той е зает в момента.
  Мале!

  Доброто е заразно
 34. 34 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3566 Весело

  До коментар [#30] от "дерибеев":

  Няма страшно.... и нас все ни фалират от 17 години.....

  Bukalemun
 35. 35 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  До коментар [#28] от "gak37608125":

  Не бе не знам кой е главния виновник. Аз не съм съдия. Прави ми обаче страшно неприятно впечатление че баш либералите имате страшна непоносимост към критика. Всеки, който ви каже една дума накриво веднага го обявявате за враг на народа. Даже дървото Бойко успява някак си да приема голяма част от критиките с усмивка и да не подскача като ухапан срещу всеки позволил си да лае срещу него. А на всичкото отгоре той никога не се е обявява за либерал.

 36. 36 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  Препечатка от "Редута" . Много добре сега ако може и 'Дневниците" на Стойко (Доктор Филипов)
  А текста е добър и виждам как БУДАлите се гърчат.

  SHADOWS of SOFIA
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3118 Весело

  До коментар [#33] от "АзКлавдия":

  Не се изказвай, моля, за икономически показатели, не са те твоята стихия.
  България имаше много по-добри показатели по времето на НДСВ - като ръст, че даже и в началото на управлението на тройната коалиция.
  В момента, даже в сравнение с останалите държави от Източна Европа, сме по-зле - и от Унгария, и от Румъния, и от Словакия, и от Полша, и от балтийските държави.
  Не че не расте икономиката - расте, но с това темпо застопоряването ни на последно място в ЕС става устойчиво.
  Както казваш - Любослава Русева първо чете, прочети и ти, няма да ти навреди.

 39. 39 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#34] от "eti mehter":

  Че вие сте във фалит ,Ето. Остана да ви крепи Катар. Поналква някой долар. Ама Катар колко да ви крепи?! 137 милиарда долара трябва да погасява винаги краткосрочно Турция в рамките примерно на 6 месеца. Катар и пазарът на ЕС все още поддържат лирата да не се сгромоляса до 100 000 лири за лев, а да си пада бавно. Това е действителността. Едно към едно с България 1993-1997 година.

 40. 40 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#38] от "boevbisser":

  Ако може да не ми определяш "стихиите", ще ти бъда много благодарна.
  Много добре си спомням какво движеше тигровия скок от времето на НДСВ - последиците от строителния балон и цените на ВЕИ-тата още ги плащаме.
  Тъй че по-спокойно.

  До коментар [#33] от "АзКлавдия":Не се изказвай, моля, за икономически показатели, не са те твоята стихия.България имаше много по-добри показатели по времето на НДСВ - като ръст, че даже и в началото на управлението на тройната коалиция.В момента, даже в сравнение с останалите държави от Източна Европа, сме по-зле - и от Унгария, и от Румъния, и от Словакия, и от Полша, и от балтийските държави.Не че не расте икономиката - расте, но с това темпо застопоряването ни на последно място в ЕС става устойчиво.Както казваш - Любослава Русева първо чете, прочети и ти, няма да ти навреди.
  —цитат от коментар 38 на boevbisser


  Доброто е заразно
 41. 41 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#40] от "АзКлавдия":

  Едно е да имаш 6% растеж при БВП 30 милиарда лева друго е да имаш 3,6% при 108 милиарда лева БВП ама болшевик няма как да те разбере. И 200 милиарда да стане БВП на България белият пак ще хулят.

 42. 42 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  До коментар [#40] от "АзКлавдия":

  Добрия Автор изглежда дразни?А

  SHADOWS of SOFIA
 43. 43 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3118 Весело

  До коментар [#40] от "АзКлавдия":

  Тъй, тъй, стихии, та стихии.
  Чети повече и не се изказвай по теми, от които не разбираш достатъчно, отвреме-навреме има и такива, дето повече са чели е не обичат да слушат глупости.
  Айде весел ден на всички, да поработим.

 44. 44 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#42] от "KA2":

  Мен? Ти си някъде. Русева не може да ме дразни - чета я с щипка сол и пълното съзнание, че политически седи от другата страна на оградата
  На, чети нЕкои оценки и съображения: "Най-важният извод е, че протестите бяха употребени в името на частни интереси - този път съвсем очевидно, а не под формата на самоцелни ивенти. "Колкото и да отричаха, както и да мимикрираха, десните партии са на път да върнат ГЕРБ на власт", писа колежката Галя Горанова, според която "отново в познатия ни фарисейски стил, белязал целия политически път на българската десница, това се върши с претенцията за невинност, за демократичност и дори с известен естетически снобизъм". Няма как да не се съглася. Колаборацията между "десните" беше крайно лицемерна и хвърли тежка сянка върху бъдещите демонстрации на автентично недоволство. Показателна в това отношение е справедливата, но и закъсняла реакция на смислен човек като юриста Христо Иванов: "Ако протестът наистина е срещу мафията, това значи, че е И срещу Борисов, Цветанов и ГЕРБ като модел на партийно строителство и управление. Във всеки случай така формулирам аз предмета си на протестиране. Ако говорим за операция "Чисти ръце", това не може да не включва и изрично искане Борисов и Цветанов да напуснат политиката (защото оставката на Орешарски е само първа точка, нали?!). Хората, които са водили "технически разговори" с представители на ГЕРБ от името на протеста, следва да отправят ясно и публично този призив - Борисов и Цветанов вън от политиката."

  Нълтъй?

  Доброто е заразно
 45. 45 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#43] от "boevbisser":

  Наистина да поработим! И да спрем да раздаваме високомерни съвети на непознати, хм?
  Спорен ден!

  Доброто е заразно
 46. 46 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  давай да критикуваме заради критиката и след това да критикуваме критиката.
  —цитат от коментар 1 на bkstoja

  Аз нямам спомен Русева да е ползвала друг подход някога. Изобщо, като я чета, имам чувство, че статията винаги е една и съща...може би понякога сменя имената, така се е вдала в словесната еквилибристика, че мисъл не е останала.
  В крайна сметка това, че няма какво да кажеш и се налага да си смучеш пръстите, не е голяма беда...ще те прелистят, няколко шервания из ФБ, и ще забравят. Бедата е, когато с години неотклонно послъгваш, ей така за пиперливост, да се харесва на обикновените хора, както се казва.

 47. 47 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  До коментар [#42] от "KA2":Мен? Ти си някъде. Русева не може да ме дразни - чета я с щипка сол и пълното съзнание, че политически седи от другата страна на оградатаНа, чети нЕкои оценки и съображения: "Най-важният извод е, че протестите бяха употребени в името на частни интереси - този път съвсем очевидно, а не под формата на самоцелни ивенти. "Колкото и да отричаха, както и да мимикрираха, десните партии са на път да върнат ГЕРБ на власт", писа колежката Галя Горанова, според която "отново в познатия ни фарисейски стил, белязал целия политически път на българската десница, това се върши с претенцията за невинност, за демократичност и дори с известен естетически снобизъм". Няма как да не се съглася. Колаборацията между "десните" беше крайно лицемерна и хвърли тежка сянка върху бъдещите демонстрации на автентично недоволство. Показателна в това отношение е справедливата, но и закъсняла реакция на смислен човек като юриста Христо Иванов: "Ако протестът наистина е срещу мафията, това значи, че е И срещу Борисов, Цветанов и ГЕРБ като модел на партийно строителство и управление. Във всеки случай така формулирам аз предмета си на протестиране. Ако говорим за операция "Чисти ръце", това не може да не включва и изрично искане Борисов и Цветанов да напуснат политиката (защото оставката на Орешарски е само първа точка, нали?!). Хората, които са водили "технически разговори" с представители на ГЕРБ от името на протеста, следва да отправят ясно и публично този призив - Борисов и Цветанов вън от политиката."Нълтъй?
  —цитат от коментар 44 на АзКлавдия


  На моите няколко думи , отговора е цяла ховела!Доволен Съм.

  SHADOWS of SOFIA
 48. 48 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#47] от "KA2":

  Каква новела бе, дарлинг. Не се ласкай. Това е копи/пейст, ако не си разбрал :) :) :)

  Доброто е заразно
 49. 49 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  До коментар [#47] от "KA2":Каква новела бе, дарлинг. Не се ласкай. Това е копи/пейст, ако не си разбрал :) :) :)
  —цитат от коментар 48 на АзКлавдия


  Не се лаская, Ласи. Но е приятно да те провокирам .

  SHADOWS of SOFIA
 50. 50 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Толкова е "показно" и нагласено, че направо втриса.

 51. 51 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1837 Весело

  "Пocлeдицитe oт oгpaничeнaтa paциoнaлнocт, coциaлнитe пpeдпoчитaния и липcaтa нa caмoĸoнтpoл cиcтeмaтичнo зacягaт индивидyaлнитe peшeния, ĸaĸтo и peзyлтaтитe oт пaзapa" – Ричард Талер

  С този постулат Баце отдавна е наясно. Той такива изводи ежедневно си прави, без да има претенции за Нобел.

 52. 52 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Гневно

  Пропагандаторите тук съвсем изкукаха.

  Ало, "ЕЛИТА", все още помним поне около месец...

  "Mинистър Владислав Горанов: Трябва да изясним съмненията около строежа на новия корпус на УНСС, защото икономическият университет не може да допуска икономически грешки
  ...
  „Позицията на Министерството на финансите, изразена през 2016 г., остава валидна и този ангажимент, който сме поели за 7,5 млн. лв., е валиден. Но има някои смущаващи обстоятелства в хода на проектирането и на изпълнението на поръчката, които доведоха до налагане на 10% финансова корекция от страна на управляващия орган. И тук леко ще коригирам с 10% очакванията на ректора на УНСС по отношение на европейското финансиране, защото вече има наложена от управляващия орган корекция заради обществената поръчка и начина, по който е проведена“, заяви финансовият министър. Той посочи, че се е наложило допълнително възлагане на фирмата-изпълнител след първоначалния търг, което буди съмнения по какъв начин се е стигнало до него. „Защото се оказа, че част от инфраструктурата при проектирането не е била добре разчетена и се е наложило допълнително възлагане. Всички тези въпроси ще бъдат изяснени и крайният резултат ще бъде, че ангажиментът, който сме поели, ще се случи“, обясни Горанов. Той посочи, че е важно тези факти и обстоятелства да бъдат изяснени, защото икономическият университет не може да допуска икономически грешки."
  http://m.focus-news.net/?action=news&id=2651074

  Ай си..., със здраве.

 53. 53 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Гневно

  До коментар [#3] от "Боби Бобев":Че ние десните избиратели сме закрили ДСБ-то отдавна. Сега го поддържа ЬСП-о щото са си дружки явно. Не виждаш ли, че нямат един коментар ЗА. За всичко ПРОТИВ. Мислят си, че като ГЕРБ изчезне и всички ще се юрнат да гласуват за ДСБ. Алмерия. Нова партия ще се измисли.
  —цитат от коментар 11 на mpq24607239  До коментар [#11] от "mpq24607239":

  +++ За кой ли път коалицията им цъфна около приватизацията на "Неохим" и срещата на "Елена Йончева с топ приватизаторите на Димитровград, които се промотират като десни. " - https://www.faktor.bg/bg/articles/anton-todorov-yoncheva-za-poreden-pat-dokaza-che-lyavoto-i-dyasnoto-igrayat-zaedno-na-tezi-izbori

 54. 54 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Прекрасен текст на Любослава!
  Разбрано, човешки поднесен.

  А - естествено - неколцината туземни бокулизача псуват.
  И Любослава, и текста.

  Нали самия Боку ги увери - аз съм прост и вие сте прости, затва се разбираме!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 55. 55 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#53] от "plebs":

  Говоренето им едно и също. Целта на Рамадан която я каза в прав текст е, че като Клеопатра ГЕРБ за щяло и нещяло в синхрон с БСП видиш ли десният избирател щял да се оглежда и те трябвало да бъдат готови да ги приемат. Елементарно, невярно, подло и гнусно действие.

 56. 56 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално
 57. 57 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 695 Неутрално

  А обърнахте ли внимание какво е написал Боку в Златната книга на УНСС ?
  Написал следното:
  "Да сме живи и здрави"
  Буквално!

  Ми кой да е селски пъдар щеше да спретне нещо по-смислено, нещо по-подходящо за Златна книга!
  Егати простите десари, дето крепят тогова за "управляващ" България!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 58. 58 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  До коментар [#30] от "дерибеев":България има най-добрите икономически показатели в ЕС. И като някой се изкаже така е много смешен и противоречащ на цифрите.
  —цитат от коментар 32 на mpq24607239


  Вече лъжеш като циганка от Факултето!
  Хайде кажи защо сме последни по всичко – като ниво на жизнени показатели, по доходи, по
  детска смъртност.
  Забравих – държат ни първи по бедност!

 59. 59 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#57] от "b_52_strato":

  Ами създай алтернатива и хората да има кого да изберат. Много е просто.

 60. 60 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  "а ние да сме живи и здрави – все някога лауреатът и нас ще ни довърши"

  А ние да не би да не го заслужаваме.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  Какво е наложило препечатването на този текст от някакъв сайт!?

 63. 63 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5758 Весело

  "В крак с времето" е приложен и в това "учебно" заведение :)
  И на Борисов са приложили точната абревиатура (утре носете съответната сума)
  И понеже името му е подвеждащо (с това "световно") предлагам да го прекръстим университет за модифицирано национално обучение (умно) :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 64. 64 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  Хайде кажи защо сме последни по всичко
  —цитат от коментар 58 на Alexander97


  А кога сме били преди някоя от сегашните страни членки на ЕС,преди 20,преди 50 или преди 70 години?Надявам се,не искаш да ни убедиш,че България е била на едно от челните места в Европа,ама на,дойде лошият ГЕРБ и станахме последни.

 65. 65 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  До коментар [#34] от "eti mehter":

  Няма такова нещо. Всеки е там, където сам се постави.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  Не вярвам това, което пише в статията да е истина... В България не е така...

  ДБ=БКП
 68. 68 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 442 Неутрално

  И*ахти и "икономическия университет"....
  ДС бизнес гурута до един....

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 69. 69 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Ами той Стоичков стана доктор хонорис кауза та Баце ли! Баце 5 години вече не е изпускал дузпа.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4137 Неутрално

  Преди 2-3 дни имаше съобщение за преизпълнение на приходите на бюджета за първо 3-месечие на тази година. Миналата година също бяха отчетени излишъци в бюджета в размер на милиарди. Това се представя като положителен показател , а всъщност с големите бюджетни излишъци разполага правителството , демек Бойко Борисов , който като Бащица дава, раздава, подпомага, разпределя , прави с тези пари каквото си иска. Бюджетите на България нарочно се правят така , че правителството да разполага с по-големи суми за еднолично разпореждане на премиера под формата на правителствени решения.

 72. 72 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#40] от "АзКлавдия":

  Освен това падна много дъжд и това повлия на икономическия ръст и разпространението на зелената мухоморка!

  Първото, което направи НДСВ - предоговори външния дълг, като го разсрочи и превалутира. Това вдигна кредитния ни рейтинг, намали CDSa на страната, а от там и тежестта на лихвените плащания.
  Започнахме да усвояваме пред присъединителни фондове, което позволи икономиката да дръпне, но правителството не раздаваше наляво и надясно пари, както прави Оху Боку, а използваше излишъците да гаси задължения. Намалиха корпоративния данък йа два пъти, което също подкрепи икономиката. И най-важното не се крадеше толкова много колкото сега.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 73. 73 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Това е люпилнята на калинки как нема да дава.

 74. 74 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ние десните избиратели
  —цитат от коментар 11 на mpq24607239


  отга на селски апаши и третокласни червеногъзи мутрета им се вика "десни"? тва да не тръгна покрай мафиотската организация ГЕРБ?

  яж бахур
 75. 75 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ама на,дойде лошият ГЕРБ и станахме последни
  —цитат от коментар 64 на mvu02435512


  Как например зверски изоставаме от една проста Румъния ли? Преди Борисов сме изоставали от тях с по-малко от 7 вече изоставаме с повече от 14, или двойно по-голяма разлика, където 100 е средното за Европа

  GDP per capita in PPS
  Index (EU28 = 100)

  2010-2017

  44 45 46 45 47 47 48 49
  BG +5 или 10%
  -----------------------
  51 52 54 54 55 56 59 63
  RO +12 или 20%

  https://ec.europa.eu/eurostat/wdds/rest/data/v2.2/json/en/tec00114?geo=BG&geo=RO

  The volume index of GDP per capita in Purchasing Power Standards (PPS) is expressed in relation to the European Union (EU28) average set to equal 100. If the index of a country is higher than 100, this country's level of GDP per head is higher than the EU average and vice versa.

  яж бахур
 76. 76 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Проблема с такива критики е че няма разследване.
  Могат да се изискат договорите с чалга заведенията, могат да се изискат договорите със строителите на новата сграда, може да се изискат бюджета на УНСС. Без документи, аз не мога да взема страна. Власта без обществен надзор е винаги корумпирани, не само в България, не само на балканите, въпросът е не как да свалим управляващите и да ги заменим с други, защото нищо не гарантира, че новите няма да корумпирани. Въпросът е как да им наложим обществен надзор и статии без документи и доказателства нямат стойност, само ни правят цинични и отчаяни.

 77. 77 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Герболяка пак кудкудяка нечленоразделно за умнокрасивци, значи пак са ги насилили отзад с хилтито.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 78. 78 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 279 Любопитно

  След задълбочения дебат по-горе:
  Не разбрах! Съгласни ли сте с Русева, че хитрецът Бай Х плаща с нашите пари софрата на некадърниците от УНСС?

 79. 79 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4588 Неутрално

  До коментар [#72] от "tribiri":

  Миналата седмица платихме над 1 млрд евро външен дълг. Така и никой не разбра.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 80. 80 Профил на MilChe
  MilChe
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Да, проблем със заведенията в СО район Студентски има открай време, още от края на 90-те, но проблемът не е само в наеомодателя, бил той УНСС, ТУ, СУ ... докато университетите имат свободни обекти за отдаване, ще отдават. От моята камбанария се вижда ясно проблем в общинската политика още докато бях студент преди повече от 20г.. Защо общината дава право и категоризира въобще питейни заведения в жк. Студентски град? Там трябва да има само заведения за хранене и магазини от такъв тип. Дискотеки, барове, кръчми, стоенки и прочие с алкохол НЕ трябва да има. Не че алкохолът е такъв проблем, а самата концентрация на такива заведения, в район/локация с други цели. Въобще ситуацията е пародия, откъдето и да го погледнеш, от община та през университет, та до държава.

 81. 81 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  Номенклатурните червени кадри на комунистите и премиера си гласували едни милиони без да питат никой и да се интересуват какво мисли обществото - нормално, за подобен премиер ! Хубавата новина е, че края на всичко това наближава ! Плащането на сметката - също !

 82. 82 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4588 Неутрално

  До коментар [#72] от "tribiri":

  Лъжеш като ром в напреднала възраст. От превалутирането на външния дълг от долари в евро загубихме милиарди, но пък Велчев стана милионер. Разсрочването беше така направено, че големите плащания да са за следващите правителства. Болшевишките пропагандисти винаги разчитате на късата памет на хората.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84 Профил на pepamug
  pepamug
  Рейтинг: 283 Неутрално

  А на снимката, Бойко и сие обикалят апартаментчетата. Да сме живи и здрави.

 85. 85 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  До коментар [#64] от "mvu02435512":
  А кога сме били преди някоя от сегашните страни членки на ЕС,преди 20,преди 50 или преди 70 години?

  Ами била е!
  Мразения, черния, виновния Иван Костов се опитваше да раздели България и Румъния като кандидати за ЕС, защото Румъния изоставаше в Реформите!
  Истина е това което казваш – дойде Бойко Борисов и няма нито една област, в която България да се е придвижила напред! Една стеничка "трябва да боядисаме", но не би за десет години управление!!!
  Заради тази "стеничка" Шенген се мержелее някъде на или зад хоризонта!
  Що така бе, Миме?

 86. 86 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Кафе с умнокрасиво начумерено мрънкане, красота, сърбаш шумно и се хилиш от зарана. Отучих захарта покрай това, само с умнокрасива горест го пия. Дневник се оказа истински полезен в чисто здравословен смисъл, за кефа да не говорим. Евала
  —цитат от коментар 5 на Saint of Me


  Щом не се асоциирате с умнокрасивото, значи сте от срещуположното, а следвайки логиката умно - тъпо, красиво - грозно, значи сте от тъпогрозните ... О, типично за гербавите, вие сте по средата, т.е. тъпокрасиви, та и затова сравнението на автора с нарцис- хубаво цвете, но тъпо, все се върти към слънцето. Та така и вие гербавите, като нарцисите, все към вашето слънце гледате, все така тъпокрасиви ...

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 88. 88 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3348 Неутрално

  До коментар [#7] от "Alexander97":

  "Пишат, както говори и работодателят им Бойко Борисов – никога по темата!"

  Да добавя - и почти никога смислено. За да не ме набедят, че обиждам премиера, привеждам пример:
  http://bulgariaanalytica.org/2019/05/02/stenograma-na-brifing-na-tom-pale-i-boiko-borissov-pred-jurnalisti-po-vreme-na-konferenciata-za-lng/
  Ако беше толкова смешно, колкото тъжно, щяхме да се смеем до припадък; а то - жалка история!

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 89. 89 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Юба Усева. Най-любим га плюем.

 90. 90 Профил на clint_eastwood
  clint_eastwood
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Кафе с умнокрасиво начумерено мрънкане, красота, сърбаш шумно и се хилиш от зарана. Отучих захарта покрай това, само с умнокрасива горест го пия. Дневник се оказа истински полезен в чисто здравословен смисъл, за кефа да не говорим. Евала
  —цитат от коментар 5 на Saint of Me


  Т.е. ти си доволен от това да ти харчат парите за схемите на разни некадърни ченгета?

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 91. 91 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  До коментар [#17] от "Lemmy":

  “20% ДДС?”
  ——
  Това е консумация. Колко Ви се изтриват зъбите като се храните.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 92. 92 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  До коментар [#19] от "mpq24607239":


  “Едвам оцеляващите данъкоплатци ще внесат в хазната тази година невижданите за България - 44 милиарда лева.”
  ——
  Това е чудесно. Само защо настоявате на думичката “данъкоплатци”. Със същия успех може да настоявате, че стриганите фце са данъкоплатци .

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 93. 93 Профил на pgo45608710
  pgo45608710
  Рейтинг: 8 Весело

  Русева,жестока си! Елегантен стил,великолепна ритмика.

 94. 94 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  До коментар [#13] от "4ort":


  В тоя ВУЗ преподава Гумен Речев, фалитът му е неибежен.Всичко останало са празни приказки.
  —цитат от коментар 13 на 4ort


  Що да пропускаме и ректора, въпросния Стратиев, доносник на ДС, който по време на студентските протести беше изплещил такива върховни глупости, които видяхме благодарение на това, че някой от студентите го беше записал, че би трябвало от срам сурата си да не показва.
  Да ама не - срам зла чест, човека с комунистически железен дух си ректорства, неговите колеги, а ла Гечев си го подпират, а той завалията ни харчи парите, благодарение на тесните връзки между БСП и ГЕРБ . А знае ли човек, може и той да е от карето за белот на нашия "елит".

 95. 95 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5811 Неутрално

  Тъжна работа, младите си раждат децата в чужбина, топим се като нация, а плаща пари за УНСС? Знам ли...

 96. 96 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 944 Неутрално

  До коментар [#3] от "Боби Бобев":Че ние десните избиратели сме закрили ДСБ-то отдавна. Сега го поддържа ЬСП-о щото са си дружки явно. Не виждаш ли, че нямат един коментар ЗА. За всичко ПРОТИВ. Мислят си, че като ГЕРБ изчезне и всички ще се юрнат да гласуват за ДСБ. Алмерия. Нова партия ще се измисли.
  —цитат от коментар 11 на mpq24607239


  С огнебореца-комунист, мутра и контрабандист начело, звездочели?

 97. 97 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 944 Неутрално

  “едни данъкоплатци оцеляват въпреки невежеството и безспирното им ограбване”——Данъкоплатци ?! Айде холан! ... при 10% са всичко друго но не и това
  —цитат от коментар 15 на Gretel


  Интересно. Не съм предполагал, че плащам само 10%.

 98. 98 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 944 Неутрално

  До коментар [#18] от "4ort":За да се обединим десните избиратели бе човек. Всъщност ако не беше безумното действие на Рамадан на последните парламентарни избори да цепи отново в полза на БСП дясното в днешният парламент РБ щеше да има 35 депутата и ГЕРБ - 96 131 депутата избрани от десни хора. А тази оправдателна мантра за двете БКП-а очевидно не минава. Ама няма поумняване.
  —цитат от коментар 23 на mpq24607239


  Огнеборецът-комунист, който виси като пран чорап около паметника на правешкия мъдрец, за да му отдава почит, бил десен? Защото дясното кроше на мутрата е по-добро навярно.

  Вярно е хуморът често се основава на абсурда, но някои абсурди са просто тъпотии и нищо повече.

 99. 99 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 944 Неутрално

  До коментар [#19] от "mpq24607239":“Едвам оцеляващите данъкоплатци ще внесат в хазната тази година невижданите за България - 44 милиарда лева.”——Това е чудесно. Само защо настоявате на думичката “данъкоплатци”. Със същия успех може да настоявате, че стриганите фце са данъкоплатци .
  —цитат от коментар 92 на Gretel


  Защото са данъкоплатци, моме. Парите не растат по дърветата.

  Иначе бездомният ни финмин щеше да е най-банален събирач.

 100. 100 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 944 Неутрално

  До коментар [#30] от "дерибеев":България има най-добрите икономически показатели в ЕС. И като някой се изкаже така е много смешен и противоречащ на цифрите.
  —цитат от коментар 32 на mpq24607239


  Да?

  Кои са тези показатели, които доказват, че българинът я кара по-добре от европейските завалии?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK