Имахме папа

Папата целуна кръста на партиарха

© Vatican Media, официален сайт за визитата на папата

Папата целуна кръста на партиархаHabemus papam ("Имаме папа") – така кардинал-протодяконът възвестява от централната ложа на Ватиканската базилика "Свети Петър" избора на нов папа. После избраникът произнася благословията си "Към града и към света" (Urbi et orbi).


В трите дни от посещението на папа Франциск в България слушахме тази благословия - смислено, отговорно и откровено говорене на лидер с мисия. Видяхме знаците на внимание към всеки детайл, който носи посланията на разума, смирението и почитта.


В трите дни от посещението на папа Франциск в България разбрахме за пореден път, че в сегашния си състав Светият синод е схоластичен орган, страхливо подчинен някому и по тази причина неспособен да се движи напред. За поредното избухване на пловдивския владика Николай по-добре да не говорим.
За хладното негостоприемство на патриарх Неофит при посрещането на папа Франциск


в синодалната палата, както и за срамната неадекватност на клира в трите дни на посещението му имало обяснение - Източно-западната схизма (разкола между православието и католицизма) от 1054 г. Ти да видиш!


Как да повярва човек на тази хилядолетна праволинейност, ревниво унаследена от синодалните старци, след като само преди няколко години вкупом се оказаха актьори в атеистичния театър на (уж бившата) Държавна сигурност? Но дори този позор не ги извади от транса на усърдието, с което въртят кадилниците си всеки път, когато светската власт ги повика за компания.


Кога за последен път чухте от български митрополит, че "Църквата е нашето семейство, ние сме братя, а нашият закон е любовта", както каза Франциск? Кога го видяхте да дава от вярата си на 240 деца с толкова бащинско търпение въпреки старческата си немощ? Или да спре при тийнейджъри, скандиращи името му, за да ги насърчи да бъдат шумни, защото така им прилича. Но и да ги поучи да мълчат в сърцата си, за да се чуват молитвите им.


Кога православни свещеници отидоха в лагер за мигранти,


защото "пътят им е изпълнен с болка, но винаги остава надеждата"? В замяна на това се нагледахме на позорни етюди, в които попове ръсиха за здраве национализма, ксенофобията и путинофилството, защото ги припознаха като убежище за самоубийствената си ретроградност.


Кога влязоха православните отци в болниците? Кого прегърнаха? На кого помогнаха да оживее или да си отиде с по-малко болка и страх?


Какво още видяхме през двата дни на папското пътуване в България ли? Видяхме вицепрезидента Илияна Йотова в доста по-обран реверанс от този, в който падна пред руския патриарх преди година.


Видяхме и министър-председателя ни да чака кацането на папския самолет с лековата развеселеност и ръце в джобовете като човек, комуто ненадейно е провървяло да се озове там. А после го видяхме да скучае под дъжда по време на молитвата за мир в заключителното събитие от посещението на папа Франциск.


Какво се случи в тези три дни по Гергьовден ли? Имахме папа. Амин!


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (205)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Изобщо не ме интересува отношението на агенти,облечени в расо.

  И не,не сме видели БПЦ да има кухня за бедни,да отвори вратите си за слабите и смирените.
  Няма как да стане това,първо трябва сърцата им да са отворени .

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 2. 2 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#1] от "nessarox":

  Забрави да споменеш лимузините и ролексите, за да допълниш опорката.

 3. 3 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#1] от "nessarox":Забрави да споменеш лимузините и ролексите, за да допълниш опорката.
  —цитат от коментар 2 на TPOTOAP


  Това е ФАКТ,а не опорка.
  И отделяйте моля истинските православни християни в България от БПЦ.
  ,която доста се е отдалечила от обикновените хора

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 4. 4 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 959 Неутрално

  Ха … при 99% ДС-доносници във Висшия клир, какви братя, какви приятели, какъв мир, какво милосърдие.
  Николай, който не е ДС-доносник, а е чедо на такова, пък е луд за трима !

  Трябва разпускане на Светия Синод и да се изберат нови митрополити.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 5. 5 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Тоя Спасов ако не оплюе нещо българско нямаше да е Спасов. А бе, другарю или господине - кога Исус е казвал, че църквата трябва да има папа и той да е неговия намесник на Земята ? Че нашата църква си има проблеми е така, но при католиците как е ? Какво ще кажеш за педофилията там ? Говориш за ДС - че и във Ватикана не е пълно с идеални. Какво ще кажеш, за папата преди полския папа ? Само за 33 дена му видяха сметката. Самият поляк стана папа в нарушение на правилата - за папа се избира кардинал на възраст между 60 и 80 г., а той беше на 58 г. Но тогава бяха започнали и събития в Полша, така че всичко бе дирижирано така, че нашата ДС изглежда като пионерска организация. Ами атентата ? И досега стои версията, че кардиналите спретнаха атентата срещу папата, защото той бе за започнал да рови в една банка. Впрочем полякът не се сети да се срещне със Сергей Антонов, който бе превърнат в развалина, но се срещна с Агджа.

 6. 6 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  Беше прекрасно съпреживяване с човек от друго ниво!!!
  А на родна почва пловдивският..... просто размаза тъпомера!!!

 7. 7 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Гневно

  Хайде, СТИГА ТОЛКОВА! Атеистка съм, но ми ПИСНА да прфедставяте висшата степен на ЛИЦЕМЕРИЕ И НАГЛОСТ на институцията папа и институцията “държавен глава на държавата Ватикана“, за единствен източник на мъдрост и мир! Физическото лице Франциск дойде в България, ЗА ДА РАЗМАХА ПРЪСТ на българите, за това, че НЕ ЖЕЛАЕМ да приемаме нелегални икономически имигранти- мюсюлмани, да ни се скара и да ни поучи, че сме били длъжни да си нарушаваме законите и да ги приемаме, а в същото време Ватикана НЕ Е ПРИЕЛА НИТО ЕДНО МЮСЮЛМАНСКО МНОГОДЕТНО СЕМЕЙСТВО- БЕЖАНЦИ ОТ СИРИЯ, а ИЗИСКВА от религиозните в България да повлияят на политиците ни да се случи противоположното в България! ЗА ТОВА имаше много мюсюлмани на неговото посрещане! Стига ЛЪЖИ! Българите не сме прости хора и отлично разбираме посланието на папата, лицемерието на религиите и наглостта им!

 8. 8 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Нашите владици изведнъж се почустваха застрашени, като че ли папата искаше да им измъкне килимчето на просперитета изпод краката. И той наистина направи заявка да им отнеме най-милото, а именно властта, парите и паството. Щенията на светия отец за сливане на католицизъм и православие не са нищо друго, освен желание за поглъщане на по-малката от по-голямата риба. И нашите рибета изпаднаха в паника и се обединиха около идеята за запазване на статуквото, което чудесно ги устройва.Какво ще се случи по-нататък,, ще видим.

 9. 9 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#3] от "nessarox":

  А тъй, всички опорки трябва да се повтарят и комсомолският ентусиазъм не трябва да спада. Напълни се с 'православни' специалисти, дето не знаят как да се прекръстят.

 10. 10 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Милион минуса да ми поставите- не ме засяга- написах много ясно мнението си и вашите минуси няма да го променят! Не е морално и редно онова, което отправи папата като послание към българите, след като собствената му църква НЕ Е ПРИЕЛА НИТО ЕДНО мюсюлманско многодетно полигамно семейство от Сирия, а е приело САМО две сирийски семейства, но ХРИСТИЯНИ! Така и българите можем и знаем! нали сме увещавани да приемаме РАЗЛИЧНИТЕ от нас- т.е. мюсюлманите- е, защо Ватикана не ги приема, а? Нека Ватикана първи даде пример на секуларна България и да ги приеме! Писна ми от нагли фарисеи!

 11. 11 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  Църква е имало преди днешните митрополити, ще я има и след тях. Дори след всичките им действия да се отвърнем от Бог. Вярата е спомогнала на народа ни да преодолее турското робство. Ще ни помогне и днес, и ще ни помага в бъдеще.

 12. 12 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  Все е било простащина, дивотия и прислужничество на КГБ, но такова падение на червения ченгесарски синод не е имало. След атентата срещу папа Йоан Павел Втори, организиран от друго управление на Държавна сигурност, сега тези агенти на Шесто управление за втори път покриват със срам България.

 13. 13 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 678 Неутрално
 14. 14 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  Патриарх Неофит посрами не само БПЦ , но и България.

 15. 15 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 960 Неутрално


  Другарят Спасов стана по - католик и от папата. Все бях виждал родоостъпничество ама такова чудо не бях виждал.

 16. 16 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Неадекватен Свети Синод

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 17. 17 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Аз искам и българските православни попове да говорят по същия начин, но няма да се случи. Като е така аз за себе си имам решение - повече никакви контакти с българската православна църква.
  Драмата за БПЦ е, че българските граждани видяха с очите си стилът и поведението на другите църкви.

  подпис
 18. 18 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 279 Весело

  Стига ЛЪЖИ! Българите не сме прости хора и отлично разбираме посланието на папата, лицемерието на религиите и наглостта им!
  —цитат от коментар 7 на cmy12603507


  Българите може да не сме прости хора, но писалия този коментар явно прави изключение! :):):) Защото папата въобще не е казвал подобни глупости, глупостите ги плещиха само нашите духовници и се видя колко ниско могат да паднат, само защото са глупави ченгета! :) А като говорим за лицемерието на религията, може ли да споменем нещо и за нашите попове-агенти и техните богатства .... :):):) че и там темата е необятна и няма нищо общо с бог ... :)

 19. 19 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Опорката за ченгетата владици се повтаря най-упорито, въпреки че вече повече от половината Синод се смени с млади хора. И каква ирония - най-упорито я повтарят точно журналистите от старата Свободна Европа, прехвърлили се в българската секция на Дойче веле - същите, които надлежно бяха разкрити като агенти на Държавна сигурност.

 20. 20 Профил на gazolinerabp
  gazolinerabp
  Рейтинг: 347 Неутрално

  Май ще приемаме католицизма така като гледам.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#10] от "cmy12603507":

  "...собствената му (на папата) църква НЕ Е ПРИЕЛА НИТО ЕДНО мюсюлманско многодетно полигамно семейство от Сирия, а е приело САМО две сирийски семейства, но ХРИСТИЯНИ!"

  Не могат прие- бедни са, завалиите (ツ)
  Ей го, билети за проповед на открито беха продали от пуста мизерия- имай милост към безсребрениците (ツ) 😇

 24. 24 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  Мъдростта не винаги идва със старост. Понякога старостта идва сама.😏
  Срам на БПЦ!🥺

  "Чуждестранен агент"
 25. 25 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#18] от "dedo_goshko": “.... Защото папата въобще не е казвал подобни глупости,...“ Нима? А какво значи ДА СЕ ПРОТЕГНЕ РЪКА НА ИМИГРАНТА, ДА СЕ ИНТЕГРИРА В БЪЛГАРИЯ, ДА СЕ ПРИЕМЕ, А? Родителите ми над 38 ГОДИНИ са създавали блага и за това е редно и законно сега да имат НОРМАЛНИ пенсии. Питам- защо бг. граждани в пенсионна възраст трябва да гладуват, а НЕЛЕГАЛНИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ МЮСЮЛМАНСКИ ИМИГРАНТИ да се ползват от тези блага? Вие знаете ли колко е ДЪРЖАВНАТА ИЗДРЪЖКА МЕСЕЧНО на един кандидат за статут в България и че тя ПРЕВИШАВА ПОНЕ 4 ПЪТИ пенсията на бг. граждани от 3та категория- над 97 % от всички бг. пенсионери в България? Много плитко разсъждавате и явно не живеете в България, а сте емигрант в чужда държава и за това не сте запознат с бг реалност!
  НЕ ПРИЕМАМ бг. емигранти в ЧУЖБИНА да ме учат на бг. реалност, при положение, че аз съм единствено бг. гражданка и живея само в България по протежение на целият си живот!

 26. 26 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#3] от "nessarox":А тъй, всички опорки трябва да се повтарят и комсомолският ентусиазъм не трябва да спада. Напълни се с 'православни' специалисти, дето не знаят как да се прекръстят.
  —цитат от коментар 9 на TPOTOAP


  Ок,
  Кажете нормално ли е в призива на Папата за мир,представители на всички религии в България да се присъединят и да се молят заедно,единствено само нашата БПЦ не пожела???

  Нормално ли е Йотова на колене пред руския патриарх????да му целува расо ли ,прсътен ли????

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 27. 27 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 741 Неутрално

  До коментар [#5] от "krf54523578":

  Факти, но "авторът" на горната "помия" е над тия неща...

  БПЦ не е цъфнала, както всичко в тая държава, но папата си го дръжте и не го натрапвайте... моля.

 28. 28 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 741 Неутрално

  До коментар [#17] от "Иван К":

  "Не ме гледай какво правя, слушай какво ти говоря" - така ли? Това ли е предпочитанието?

 29. 29 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#22] от "kesh":

  "...и КАКВО ОЧАКВАХТЕЕЕЕ......"

  Как какво, да му се даде едно държавно магаре (предложения ?) да яхне, да си постелем дрехите пред него (и палмови/върбови клонаци) на Цариградско шосе и просълзени да викаме в екстаз:
  - Осанна, сине давидов, осанна във висините !!!
  (ツ) 😇

 30. 30 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Нека някой да спомене до поне една институция до която са се докоснали руснаци, и да не е намразена?

  Да не говорим за архипросташкото лице на БПЦ - митрополит Николай!

 31. 31 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#25] от "cmy12603507":

  Затова попитайте отец Николай с Ролекса.

  И моите родители имат над 40 години трудов стаж,вземат малки пенсии,но не обвинявам Папата

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 32. 32 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  Няма дума в статията, с която да не съм съгласна.
  Ако поведението на Св. Синод е обяснено със схизмата от 1054 г., съвсем уместен е въпросът на журналиста Горан Благоев - ако католиците са еретици, защо БПЦ ползва техни храмове за богослуженията на нашите православни общности в Западна Европа?
  Да припомня ли нашенския израз "Както дяволът чете Евангелието"?
  https://www.168chasa.bg/article/7392226

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 33. 33 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Гневно

  До коментар [#26] от "nessarox": “....Кажете нормално ли е в призива на Папата за мир...“ ПАПАТА НЕ ПРИЗОВА ЗА МИР! ПАПАТА ПРИЗОВА “.... за активен и укрепен мир срещу всички форми на егоизъм и безразличие (допълнена)....“! https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/05/06/3429795_papata_prizova_za_aktiven_i_ukrepen_mir_sreshtu/
  АКО папата беше изпратил обикновено послание от рода на “МИР НА ВСИЧКИ ХОРА ПО ЗЕМЯТА“- това приемам, но да праща завоалирани послания, които спокойно могат да се тълкуват като желание за обединение на религиозните и религиите срещу атеистите и срещу онези, които НЕ ИСКАМЕ нелегални имигранти- мюсюлмани в България- не, това НЕ Е МОРАЛНО И НЕ Е РЕДНО! Какво ТОЧНО означава “мир срещу всички форми на безразличие и егоизъм“? Я ми го разтълкувайте- т.е. ако България не приема имигранти, значи сме егоисти и безразлични, а? Нагли двуличници!

 34. 34 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Много хубаво се видя разликата. И кого слушаме като последна и меродавна инстанция поопределящи съвремието ни въпроси като свободата на избора и възпитанието на децата.

 35. 35 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Абсолютно нормално, хладно отношение към водача на ерес.А авторът може да прибере няколко мигранта вкъщи, като е толкова загрижен.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 36. 36 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#30] от "historama":

  Ако я немаше тая "институция" БПЦ (дет Левски й е бил дякон, за рашките не знам), и досега с фесове и шалвари щехме да ходим...

 37. 37 Профил на bobinews
  bobinews
  Рейтинг: 239 Неутрално

  и защо изобщо беше тук тоя старец? Пръснаха 1 млн. лева за охрана, блокираха целия град за нищо и 7 дена само за това се пише и говори.. Крайно време е да забранят всички тия измислени "религии", които само промиват мозъците на хората и хвърлят пари на вятъра..

 38. 38 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Май ще приемаме католицизма така като гледам.
  —цитат от коментар 20 на gazolinerabp


  Униатството не означава католицизъм. Както и признаването на Папата.
  Народът ни е християнски, въпреки всичко. И повечето приеха папа Франциск като Божи наместник, като лице на християнството.
  Народът има нужда от храм на вярата си, не от църква. Не от агенти на ДС и руски агенти, облечени в раса.

 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  "... попове ръсиха за здраве национализма, ксенофобията и путинофилството, защото ги припознаха като убежище за самоубийствената си ретроградност."

  ВЕЛОКЪЛЕПНО КАЗАНО, Спасе!

  От цялата т.нар. българска православна църква лъха на партиен кабинет с бюст на Сталин в ъгъла и портрет на Джержински на стената.

  И Маузер в чекмеджето.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 279 Весело

  Забавни коментари за предизборния митинг на ГЕРБ. Религиозната клоунада на папата беше изиграна в подкрепа на спасителя и духовния водач на българската демокрация - Бай Х. Затова и основното послание от срещата между двамата беше да “ПРОДЪЛЖАВА да строи мостове и магистрати”. Вижте и снимките в медиите от молитвата за мир. Къде са Радан, Тафров, Христо Иванов? Само политбюро на ГЕРБ на първите два реда! Да ви е честит следващия мандат на Бай Х!

 41. 41 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Самият поляк стана папа в нарушение на правилата - за папа се избира кардинал на възраст между 60 и 80 г., а той беше на 58 г.
  —цитат от коментар 5 на krf54523578


  Няма такова правило. През 19 век е имало и по-млади папи. Ако не се лъжа през Средните векове даже е имало един почти хлапак - под 20-годишен.

 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  "След атентата срещу папа Йоан Павел Втори, организиран от друго управление на Държавна сигурност, сега тези агенти на Шесто управление за втори път покриват със срам България."

  Поздравления и на вас, колега.

  Четох накъде изказването на лъжевладиката Микулашка от Пловдив - оня с изцъклените очи на наркоман.

  Ако си представям някак образа на Антихриста, то той прилича много повече на "владиката" Микулашка, отколкото на благия отец, който дойде да ни благослови.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#26] от "nessarox":

  Лицемерието на този папа е безгранично. Подобни кухи призиви 'за мир' нямат никаква стойност на фона на крещящите факти, че в момента християнството е най-пресредваната религия в света, точно както в първите 3 века. Как тъй този папа, този велик защитник на правдата и пишман глава на християните, веднъж не надигна глас да ги защити? Откакто тоя е станал папа, само реве да приемаме всичкото мигрант, но НИТО ВЕДНЪЖ не е защитил християните, които изнемогват в Близкия Изток и Африка - преследвани, изселвани, убивани, църквите им са разрушавани. НИТО ВЕДНЪЖ.

 44. 44 Профил на tomyd
  tomyd
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Не бива нигого да учудва поведението на БПЦ. Те се наричат православни, но по цял свят са познати като ортодоксални, т.е. нещо изключително консервативно, много близко до фанатизма. В българският случай, съчетано с комунистически ДС доносници и отрепки, които са всичко останало, но не и божи служители, картината става пълна и дава ясно обяснение на поведението им. Просто се чувстват и реагират като ЗАСТРАШЕН ОТ ИЗЧЕЗВАНЕ вид, какъвто и реално са!

  Католицизма от друга страна, е опит за реформиране на овехтялите още тогава схващания на ортодоксалната църква. Протестанството(идва от протест, за справка на ревностните "православни", още познати като рублофили и бивши комунисти), реформира католицизма, подобрявя го. Не случайно държавите, в които протестранството е доминантна религия, са на върха в икономическото и всякакво друго развитие, следвани от католичестките и накрая православните бивши соц държави. Че и една от послените даже е и с непокрита претенция за "велика" сила.

  Аз като кръстен православен етнически българин, се чуствам тотално отвратен от съществата ръководещи БПЦ и избягвам досег с техните цървки. Такива "посредници" никому не са необходими!

 45. 45 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#26] от "nessarox":

  Колкото до Илияна Йотова, каква е връзката на тая комунистка с Църквата?

 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  До коментар [#36] от "balgariez":

  "Ако я немаше тая "институция" БПЦ"...

  Тая институция я няма от 70 години. Подменена е. Светият синод е филиал на КГБ - от 15 членове при Максим 12 бяха ченгета. След останалите (уж "чистите") имаше и мутра-контрабандист на петрол, собственик на бензиностанции и казина - "владиката" Кирил от Варна, дето го удавиха неговите в спокойно море на метри от плажа.

  Спасе, ако четеш, дай подробности.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До 35:"Noise"....Абсолютно нормално, хладно отношение към водача на ерес....."

  Надявам се, че не папата е еретика!

  През 1964 г., в Йерусалим се срещат вселенският патриарх Атинагор I и римския папа Павел VI. Това е първата среща на водачите на Източноправославната и Римокатолическата църква след 1439 г. В резултат на тази среща през декември 1965 г. са отменени взаимните анатеми и е подписана Съвместна декларация[

 48. 48 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#43] от "TPOTOAP":

  "Подобни кухи призиви 'за мир'..."

  Хем на празника на Българската армия...

 49. 49 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#18] от "dedo_goshko": “.... Защото папата въобще не е казвал подобни глупости,...“ Нима? А какво значи ДА СЕ ПРОТЕГНЕ РЪКА НА ИМИГРАНТА, ДА СЕ ИНТЕГРИРА В БЪЛГАРИЯ, ДА СЕ ПРИЕМЕ, А? Родителите ми над 38 ГОДИНИ са създавали блага и за това е редно и законно сега да имат НОРМАЛНИ пенсии. Питам- защо бг. граждани в пенсионна възраст трябва да гладуват, а НЕЛЕГАЛНИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ МЮСЮЛМАНСКИ ИМИГРАНТИ да се ползват от тези блага? Вие знаете ли колко е ДЪРЖАВНАТА ИЗДРЪЖКА МЕСЕЧНО на един кандидат за статут в България и че тя ПРЕВИШАВА ПОНЕ 4 ПЪТИ пенсията на бг. граждани от 3та категория- над 97 % от всички бг. пенсионери в България? Много плитко разсъждавате и явно не живеете в България, а сте емигрант в чужда държава и за това не сте запознат с бг реалност!НЕ ПРИЕМАМ бг. емигранти в ЧУЖБИНА да ме учат на бг. реалност, при положение, че аз съм единствено бг. гражданка и живея само в България по протежение на целият си живот!
  —цитат от коментар 25 на cmy12603507


  Виждам, че приемаш нещата много по-навътре, отколкото трябва ... :):):) Аз съм атеист, глупостите за схизмите от 1054г. звучат смешно и жалко близо 1000 години след това :):):) Второ - папата говореше да протегнем ръце на мигрантите в символичен смисъл, а не да ги приемаме у нас си буквално!! Трето - глупостите за месечната издръжка на емигрант моля да си ги пишете у дома, а не в публичен форум, тъй като са чисти глупости /порцион на лице от емигрантски център е малко по-голям от порцион за децата от детските градини!!! и на лицата не се полагат нито пари за дрехи, нито за други консумативи!!! Четвърто - проблемът, че пенсиите на Вашите родители не са високи, не е на папата, а е на държавата, защото нейната политика води до това! Пето - а замисляте ли се какви средства държавата годишно отделя за БПЦ - средства, които АЗ не искам да се дават на тези клатик.у.р.ц.и. от БПЦ, просто защото те НИЩО НЕ ПРАВЯТ, а искам средствата за БПЦ да се дават на пенсионерите, а мошениците от БПЦ сами да се издържат с такси за богослужения, свещи и вся остальная сволоч! Шесто - папата говори за мир и любов, нашите мошеници-свещеници говорят за разкол и глупости и изглеждат наистина жалки в очите на обикновените хора, за които религията не е нищо повече от вяра не в конкретен бог, просто вяра ... ::):):) Седмо - живея в България все още ... :)

 50. 50 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  До # 40. Много си прав,разкараха папата като панаирджийска мечка,за да помогне на Герб в предстоящите избори и хората да забравят за апартаменти,къщи за гости,джипове и яхти за "земеделците". Така и не разбрах тези яхти как помагат в земеделието,но това трябва да установи,спящата в къщи за гости прокуратура.

 51. 51 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До коментар 36 от "balgariez":

  Колега, форумът е за споделяне на мнения, но не за глупости.

 52. 52 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#37] от "bobinews": “....и защо изобщо беше тук тоя старец? ...“ За да провокира религиозните в България да поискат България да приема РАЗЛИЧНИТЕ от нас- българите- т.е. многодетните полигамни мюсюлмански икономически имигранти- за това! Под булото уж на мира, се изказват ПОЛИТИЧЕСКИ искания,а това е забранено за религиите в България- КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
  Чл. 13. (4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения НЕ МОГАТ да се използват за политически цели.
  А самият Ватикан НЕ ПРИЕМА ЛИЦА ОТ ЖЕНСКИ ПОЛ на държавната си територия, а какво остава до други “различни“- т.е. мюсюлмани имигранти! Върховна наглост и цинизъм! И това ни се представя за новото нормално и за послание за мир! Отврат!

 53. 53 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#30] от "historama":Ако я немаше тая "институция" БПЦ (дет Левски й е бил дякон, за рашките не знам), и досега с фесове и шалвари щехме да ходим...
  —цитат от коментар 36 на balgariez


  Вие сериозно ли ???

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 54. 54 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#41:"tamada"][/quote]

  По времето на избора на поляка правилото беше точно това, за което писах. А друг е въпроса, че в други времена това правило не е съществувало.

 55. 55 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#46] от "Norman Granz":

  Това ти е църквата, ако си православен.
  Както и на патриарх Евтимий, Паисий, Левски, поп Харитон, Антим I, ...

 56. 56 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Ал.Невски трябва да се преименува на Св.Кирил и Методий.
  Ал.Невски няма нищо общо с България, а както се видя - цял свят ни свързва с Кирил и Методий.

 57. 57 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  До коментар [#55] от "balgariez":

  "Това ти е църквата, ако си православен."

  Мога само да се изсмея и да плюя през рамо.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 58 Профил на smarty_v
  smarty_v
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Не харесвам (меко казано) начина по който БПЦ (абсолютно ненужно) се държа и обясни действията си. Но подобни крайни мнения, които слагат всички наши духовници под общ знаменател просто не отговарят на истината. Това, че авторът знае за Църквата ни само това, което излиза в медиите би трябвало да си е само негов проблем. Имаме читави духовници, които имат, както и прекрасни послания, така и действия. Но те не се показват по телевизора, и за да ги види човек трябва и да стъпи в Църква не само по Велик ден.
 59. 59 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Народът има нужда от храм на вярата си, не от църква. Не от агенти на ДС и руски агенти, облечени в раса.
  —цитат от коментар 38 на historama

  малка корекция: Народът има нужда от храм на вярата си, а не от църква, пълна с агенти на ДС и руски агенти, облечени в раса.

 60. 60 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#53] от "nessarox":

  Да.
  И писмеността, която ползваш, намаше да имаш, уважаеми, без Църквата на дедите ти.

 61. 61 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 702 Неутрално

  В България дойде на посещение човек който е безспорен морален авторитет и духовен водач за повече от милиард човека. Дойде с протегната ръка. Нашите отчетата имаха възможност да влязат в историята! Предпочетоха да влязат в тоалетната.

 62. 62 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 353 Любопитно

  Брей, какъв телешки възторг от това, че видиш ли папата дошъл...и колко оплювки по БПЦ. И то предимно от хора, на които от написаното им личи, че и малка представа си нямат за църковните канони. Ами радвайте се на шоуто, наречено "Папа", ама поне не плюйте по това, което не разбирате.

 63. 63 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  България няма духовенство, има русофилистични попове - агенти.
  България няма интелигенция, има обслуващи пропагандните нужди на върхушката проститутки.
  България няма общество, обединено от общочовешки ценности - има сборище от прецакващи се един друг примитиви, всеки с непоколебима идея и мнение какво трябва да правят и как трябва да живеят ДРУГИТЕ.

  Затова папата мина и замина. Беше.

  Не че съм религиозен, съвсем не. Но този папа не прави религиозна пропаганда, а говори съвсем нормални, човешки неща. Които разбира се в този зоопарк няма как да бъдат разбрани.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 64. 64 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#56] от "plynii":

  +++
  Прав си, разбира се.
  Татаро-монголския васал няма нищо общо с Отечеството ни.

 65. 65 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#49] от "dedo_goshko": “....Второ - папата говореше да протегнем ръце на мигрантите в символичен смисъл, а не да ги приемаме у нас си буквално!!...“ Такаааа лииии? Я дайте тогава ПРИМЕР за “симвилочно приемане“ на нелегалните мюсюлмански имигранти, които на всичко отгоре, извършват и ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, когато не преминават ЗАКОННО през нашите държавни граници, а ги прекосяват нелегално и НЕ ИСКАТ убежище или статут на бежанец от България- искат “само“ да пресекат като стадо бизони бг., държавна територия БЕЗ документи за самоличност; без проверка на самоличността им- ей така- сякаш са в собствената си савана и я пресичат, както си искат? Ватикана защо има държавни граници и защо те СТРОГО се охраняват, м? А защо тогава ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВА на Ватикана иска България ДА НЕ охранява държавните си граници и да “попаде ръка на имигрантите“- т.е. да приеме, че ВСЕКИ нелегален имигрант- мюсюлманин, може да пресече нелегално бг. държавна граница, ДА НЕ ПОИСКА ЗАКРИЛА ОТ БЪЛГАРИЯ и да си продължи по пътя си към германия? България да не е разграден африкански или арабомюсюлмански двор, че всеки да минава през нея, както му скимне, а на бг. граждани да ни искат лични карти и международни паспорти, когато напр. пътуваме до държавите по произход на имигрантите?

 66. 66 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 911 Неутрално

  То Йотова на Гундяев не знам какво е правила в скута, но ако беше извъртяла нещо подобно тия дни щеше да стане скандал от световна величина! Със сигурност! Иначе изглежда нормална, делова жена, учудващо интелигентна за средите, от които идва. Да се надяваме, че си е взела поука за цялото време напред.

  agent
 67. 67 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#43] от "TPOTOAP":

  Не видях отговори на въпросите ми от пост 26

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 68. 68 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#55] от "balgariez":

  Не е.Грънци е фен на прдофилите от католическата ерес..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 69. 69 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1685 Весело

  Нека някой да спомене до поне една институция до която са се докоснали руснаци, и да не е намразена?Да не говорим за архипросташкото лице на БПЦ - митрополит Николай!
  —цитат от коментар 30 на historama


  .....една птичка ПРОЛЕТ не прави......!!!!......ииии във всяко СТАДО си има черна ОВЦА.....!!!!????......не е необходимо от ИЗСМУКАНИ от ПРЪСТИТЕ ЧАСТНИ СЛУЧАЙ......!!!!????....да вървиш и правиш "ГЕНЕРАЛНИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ"..........никой......!!!!.....АБСАЛЮТНО не ти натрапва Дядо НИКОЛАЙ......!!!!......мене като не ми АРЕСВА НЯКОЙ......!!!!???...просто не го ОТЧИТАМ.....!!!!!...СМЕНЯМ КАНАЛАААА.....!!!!........аааа .... иииии......ДЕМОКРАЦИЯ сме ВСЕ ПАК......!!!!!????......можеш да се "КАТЕРИШШШ" и да " БИЕШШШ " ...- на.... СЕКВИ КАМБАНАРИИИИ.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 70. 70 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#53] от "nessarox":

  Абсолютно сериозно.Църквата е тази, която е запазила християнската вяра през турското робство.Или вие имате други идеи?!Дали щяхме да сме християни, ако я нямаше църквата през тези векове?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 71. 71 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 495 Неутрално

  [quote#41:"tamada"]
  —цитат от коментар 54 на krf54523578
  По времето на избора на поляка правилото беше точно това, за което писах. А друг е въпроса, че в други времена това правило не е съществувало.[/quote]

  Мисля, че през целия 20 век е нямало е такова правило. Не съм специалист и няма да цитирам точни документи. Намерих това, което подробно обяснява. Може да се провери по индекса на каноните.
  https://papam.wordpress.com/2009/03/19/the-minimum-age-to-be-a-pope/

 72. 72 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  Тези, които представляват БПЦ има доста какво да научат от един папа, определян от повечето от тях или като еретик, или направо като свързан с идването на антихриста ! Като започнеш от адекватните позиции по всеки един въпрос, минеш през пълно уважение към домакина от страна на високия гост, през хвърляне на духовни мостове към отдавна застиналите в самодоволна себеправедност висши духовници у нас ( ?!?), прошка и благодарност, а не клеймене и хули, хуманизъм, вместо злоба и тесногръдие, братски протегната ръка вместо епитети....А говорим зад духовник, чието влияние се признава от милиард и триста милиона християни по света спрямо клика, непризната и отхвърлена дори от собственото си население, което с право вижда в нея единствено ченгета и подставени от властта кариеристи, издигнали се с доноси и клевети срещу вярата, откровенни слуги на разкоша и на мамона....Тъжна е картинката, но радостното в нея е това, че родината ни остава припозната като древно средище на вярата ! Дано да се превърне и в съвременно такова !

 73. 73 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Откакто тоя е станал папа, само реве да приемаме всичкото мигрант, но НИТО ВЕДНЪЖ не е защитил християните, които изнемогват в Близкия Изток и Африка - преследвани, изселвани, убивани, църквите им са разрушавани. НИТО ВЕДНЪЖ.
  —цитат от коментар 43 на TPOTOAP


  Тъкмо тази зима беше в Близкия Изток и една от официалните цели съобщени от Ватикана беше, че щял да работи с държавните лидери там за да направи мястото по-безопасно за християните.

 74. 74 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Гледам, авторът се загрижил за свещенниците и БПЦ..Нещо по повод хилядите , повтарям хилядите случаи на извращения и сексуални посегателства над деца от страна на хиляди служители на католическата ерес?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 75. 75 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1685 Весело

  "... попове ръсиха за здраве национализма, ксенофобията и путинофилството, защото ги припознаха като убежище за самоубийствената си ретроградност."ВЕЛОКЪЛЕПНО КАЗАНО, Спасе!От цялата т.нар. българска православна църква лъха на партиен кабинет с бюст на Сталин в ъгъла и портрет на Джержински на стената.И Маузер в чекмеджето.
  —цитат от коментар 39 на Norman Granz


  ....ааааИДееее.......!!!!????...иииии ти се ИЗХОДИ по темата.........ше ТУРЯ малко ШЕКЕР , че ми ЗАГОРЧА КАЙВЕТООО......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 76. 76 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4371 Неутрално

  Rome III Тудей имени Лелина

  Така си е.
  Правото ни вечно право
  никога не кривва в ляво.

  Един е Rome III.
  Един ни е Тато.
  Вън от неабятная всите имитатори!!!

  пп
  Има!
  Има източна алтернатива :)

  коментар [#7] от "cmy12603507":

  Хайде, СТИГА ТОЛКОВА! Атеистка съм, но ми ПИСНА
  да прфедставяте висшата степен на ЛИЦЕМЕРИЕ И НАГЛОСТ
  на институцията папа и институцията “държавен глава на държавата Ватикана“,

  за единствен източник на мъдрост и мир!

 77. 77 Профил на Петър Костов
  Петър Костов
  Рейтинг: 639 Неутрално

  и защо изобщо беше тук тоя старец? Пръснаха 1 млн. лева за охрана, блокираха целия град за нищо и 7 дена само за това се пише и говори.. Крайно време е да забранят всички тия измислени "религии", които само промиват мозъците на хората и хвърлят пари на вятъра..
  —цитат от коментар 37 на bobinews


  Това е и моето мнение. Аз казах, че съм атеист под друга статия за папата и веднага бях обиден със страшни епитети. Отгоре на всичко ме нарекоха комунист. Явно за тях щом си атеист значи си комунист.
  Гледам коментарите тук и огромна част са пропити с омраза и подкрепа на едната или другата църква. Защитават едни прогнили от далавери, скандали, педофилия и жадни за власт църкви.
  Като атеист, погледнато от горе всичко това е много жалко (бих казал смешно, но касае моя народ.
  Религиите са за това. Да разделят масите и да използват враждата между тях за да трупат политическа мощ. Вижте ги с колко злато са се оковали. Колко пари имат. Не се ли чувствате използвани? Те самите се наричат пастири а вие сте горди, че сте част от стадото.

  Не се въргаляй с прасе в калта! За разлика от теб на него ще му хареса.
 78. 78 Профил на шуменско пиво
  шуменско пиво
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#5] от "krf54523578":

  Айде, трол номер krf54523578 застъпи на смяна.
  За малко да отърве началото и да му се карат после на Позитано...
  Пък, ако вземат та му и отрежат от заплатата... направо ми се къса сърцето за горката тролска участ.

  шуменско пиво
 79. 79 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Добра статия.
  Ето затова и вярата в "БПЦ ООД" е сведена до процентите на вяра в прокуратурата в България.
  Ето затова, няма да бъдат приети, долюбвани и подкрепени и двете институции.
  Амин!

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 80. 80 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#74] от "Noise": За всичко това се мълчи! Втори елемент на лицемерие у тези хора, но пък това не се случва в България, аз съм атеистка и не ме засяга- да се оправят- комуто ползите, нему и вредите.... Интересува ме само проявата на йезуитско лицемерие и поведение спрямо България и българите у едно физическо лице, което е едновременно и висш църковен ръководител, и държавен глава на суверенна държава..

 81. 81 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#53] от "nessarox":Абсолютно сериозно.Църквата е тази, която е запазила християнската вяра през турското робство.Или вие имате други идеи?!Дали щяхме да сме християни, ако я нямаше църквата през тези векове?!
  —цитат от коментар 70 на Noise


  Не църквата,а вярата на хората е запазила християнската вяра.
  И не БПЦ с нейните представители,а самата институция-черквата.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 82. 82 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 279 Неутрално

  На Спас са му дали едни стинки да огласи очевидното:
  Настоящият Папа е отличен водевилен актьор, затова е избран. На фона на нашите намусени ченгета-пенсионери е ЗВЕЗДА!!!
  Виж Йоан Павел II, бе ВЕЛИК СПАСИТЕЛ от КОМУНИЗМА!!! До днес му се възхищават милиони...

  roo
 83. 83 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3871 Неутрално

  До коментар [#15] от "bxr35608444":

  Той ако беше другар, ти щеше да си му фен.

 84. 84 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Любопитно

  До коментар [#76] от "dnevnikar": Мдаа- сега стана и комунистка, само защото пиша истината и я подкрепям с фактология:) Освен да Ви се изсмея, нищо друго не остава, защото именно левичарите, комунистите, всички “леви“ партии ПОДКРЕПЯТ масовата имиграция на мюсюлмани в ЕС и в България....И малка поправка- едно е римското право и само то е основата на цялата правна доктрина в романогерманската пандектна правна система:)

 85. 85 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3871 Неутрално

  До коментар [#21] от "ozd05563707":

  Я па тоя. Къш за тебе!

 86. 86 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#43] от "TPOTOAP":Не видях отговори на въпросите ми от пост 26
  —цитат от коментар 67 на nessarox


  На първия въпрос - да, нормално е. Така е от 1000 години - православни и католици не се молят заедно. На втория въпрос съм отговорил под номер 45.

 87. 87 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3871 Любопитно

  До коментар [#35] от "Noise":

  Католиците са над 1 млрд., православните - 200 млн. Та, кой викаш е еретик?

 88. 88 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#80] от "cmy12603507":

  Хиляди случаи по цял свят.До степен, в която може да се твърди , че насилието над деца и педофилията са неразделна част от католическата ерес.

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Catholic_Church_sexual_abuse_cases_by_country

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 89. 89 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Любопитно

  До коментар [#81] от "nessarox":

  Без църквата през тези години, вярата умира.Представи си 500 години без църкви и свещенници.Колко вярващи ще останат?!Колко вярват в Тангра днес?!Или в Зевс?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 90. 90 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4371 Неутрално

  UNITED ЕU UNION

  Ремонт след ремонт... на ТРОТОАР в Эвропа.

  Ако имате предвид младежа Гундяев ;)
  инспектира само от време на време.

  Нормално, седи си в Централата.

  До коментар [#19] от "TPOTOAP":

  Опорката за ченгетата владици се повтаря най-упорито,
  въпреки че вече повече от половината Синод се смени с млади хора.

 91. 91 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#86:"TPOTOAP"][/quote]

  Дори и за общото благо??
  А какво ще кажете за общата молитва в Асизи: заедно Вселенският патриарх и Папата??

  2016 г/мисля беше/

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 92. 92 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4036 Весело

  Браво бе, Спасе, страхотно ниво! Поздравления!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 93. 93 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#87] от "Alarmstufe: Rot":

  Това , че в дадена ерес вярват милиони, не я прави по-малко ерес.Само по-разпространена.Някой друг тъп аргумент?

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 94. 94 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До коментар [#56] от "plynii":+++Прав си, разбира се. Татаро-монголския васал няма нищо общо с Отечеството ни.
  —цитат от коментар 64 на balgariez


  сложих (+)

 95. 95 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Добронамерено и миролюбиво Папата се потруди, както всеки ден, да разпръсне, като фар Божието слово и любов сред хората. Светлият му пример помогна на светлите сърца да заблестят по-силно и красиво.

  Освети и мизерията на покварените от ежедневната вреда, извираща от Кочината на Злото и Лъжата, пропаднали, осакатени и извратени роби на московската душевна и материална корупция.

  Благодарим за просветлението!

  Navigare Necesse Est
 96. 96 Профил на Петър Костов
  Петър Костов
  Рейтинг: 639 Неутрално
 97. 97 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Така е от 1000 години - православни и католици не се молят заедно.
  —цитат от коментар 86 на TPOTOAP


  папа Йоан Павел ІІ убеди католиците, че могат да се молят и в православни храмове.

 98. 98 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Изправен пред очевидния крах на католическата доктрина, на папата не му остана нищо друго, освен да прегърне модерната политическа коректност. Ето защо никак не е чудно, как тукашните атеисти толкова му се възхищават.

 99. 99 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3871 Любопитно

  До коментар [#43] от "TPOTOAP":"Подобни кухи призиви 'за мир'..."Хем на празника на Българската армия...
  —цитат от коментар 48 на balgariez


  Това чупи тъпомера. Да разбираме ли, че на празника на армията трябва да се говори за война?

 100. 100 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#89] от "Noise":

  За да ме разберете правилно:
  Не съм и не мога да бъда против Православната църква.
  Против съм срещу представителите И към този момент в БПЦ.Такива нямат място там.
  Църквата е институция.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK