Право на отговор от сдружение "Асоциация общество и ценности"

Момент от протеста в София с настояване изцяло да бъде оттеглен проектът за стратегия за детето, който в момента е замразен. Ден по-рано Министерството на труда и социалната политика заяви, че протестът всъщност е срещу фалшиви новини и неверни интерпретации

© Юлия Лазарова

Момент от протеста в София с настояване изцяло да бъде оттеглен проектът за стратегия за детето, който в момента е замразен. Ден по-рано Министерството на труда и социалната политика заяви, че протестът всъщност е срещу фалшиви новини и неверни интерпретацииСдружение "Асоциация общество и ценности", едни от водещите организатори на протестите срещу проекта за стратегия за детето, съобщи, че се е почувствало засегнато от коментар на един от хората, активно работещи сред българите от години по тази тема. От сдружението твърдят, че, преди да публикуваме текста, е трябвало да ги потърсим за мнение, и поискаха право на отговор, като аргументите им са от репортажи на Би Ти Ви. "Общество и ценности" обяснява също, че не осъществява "антиевропейска пропаганда", нито защитава "руски интереси", макар че в коментара няма подобно пряко твърдение към организацията, че извършва подобна дейност, а се казва, че тя е един от стоящите "в основата на най-голямата истерия".


В правото на отговор на АОЦ се казва, че позициите им "се основават на издържани аргументи, проучвания, статистики и анализи на последствията от дадени политики в други страни. Те нямат политическа, нито религиозна насоченост". Една от най-новите инициатива на сдружението е "да бъде оттеглено сексуалното образование от 1 до 12 клас поради неуспеха му в глобален план" и като основен аргумент обширно се цитира доклад на американския Институт за изследване и оценка.


АОЦ и други граждански организации "препоръчват да се последва съвета на експертите за проучване на програми, преподаващи сексуално въздържане, които не насърчават употребата на презервативи и противозачатъчни, показали три пъти по-висока успеваемост и два пъти по-ниски негативни ефекти. Но в самото резюме на български език, разпространявано от АОЦ, изрично е казано, че заключенията в частта за сексуално въздържание са валидни само за САЩ: "Данните, които не са за САЩ, не съдържат достатъчно проучвания за истински програми за въздържание и по тази причина не дават възможност за провеждане на надежден анализ."
Право на отговор от сдружение "Асоциация общество и ценности"


Докладът на базираният в Солт лейк сити, щата Юта, институт е изработен по поръчка на Family Watch International (FWI). Това е организация, основана преди 20 години в Аризона от Шарън Слейтър. Според Southern Poverty Law Center - една от най-авторитетните организации в САЩ за защита от език на омразата и потъпкване на човешките права и правата на малцинствата, Слейтър е известна от години с дейността си срещу правото на аборт и кампании срещу ЛБГТ общностите.


Тя директно е заявявала през последните години, че половото възпитание "прокарва налагането и/или експлоатацията на различни полови идентичности, учи децата ,че може да сменят пола или идентичността си" и да ги го доведе до объркване, което е "психическо разстройство, което може да се лекува". Нейни са думите, че хомосексуалните са по-склонни към педофилия и че "преследват децата ни, защото знаят, че ако отгледат и индоктринират следващото поколение с радикалните си идеологии за пола, ще овладеят културата, бъдещето и правителството".


"Дневник" публикува правото на отговор на сдружение "Асоциация общество и ценности" по силата на Етичния кодекс на медиите:


Повод за публикацията "Заложници на 20 000 нечетящи и уплашени българи" в "Дневник" на 30.04.2019 г. е временното спиране на политическо ниво на Стратегията за детето 2019 - 2030, изработена с финансовото съдействие на Норвегия и в голяма степен въплътила концепцията на тяхната служба за защита на децата.


В края на април бяха излъчени серия от телевизионни репортажи по bTV, в които освен потресаващите истории на потърпевши български родители и очевидци на случващото се с децата в Норвегия бяха изнесени и официални данни за Норвегия за 2016 г.:


- 58 890 са родените деца през 2016 г.
- 58 200 са подадените сигнали за деца в риск за същата година
- 54 620 са случаите на намеса на норвежката служба
- 21 848 деца са изведени от техните семейства.


Данните показват, че в 40% от случаите при подадени сигнали децата биват отнети насилствено от техните семейства и настанени в приемни. Причините, изброени от родители в репортажите, са, че дете може да бъде отнето поради кариес, петно на блузката, бебешки плач или дори когато съседът иска да си отмъсти на семейството, понеже кучето им лае. Родители, отгледали децата си там, споделят, че са живеели в непрекъснат страх, докато децата им не навършат 18 г., поради факта, че могат да бъдат отнети. Именно това е един от поводите АОЦ заедно с други да се противопостави на подобни политики у нас, заложени в Стратегията за детето 2019 - 2030, със становище, подкрепено от близо 20 000 четящи и с право разтревожени българи, чийто брой продължава да расте.


Кадър от разследването на Би Ти Ви, на което се позовава АОЦ

Кадър от разследването на Би Ти Ви, на което се позовава АОЦ


"Асоциация общество и ценности" е гражданско сдружение, отстояващо традиционните ценности по отношение на гарантиране на достойнството и свободата на личността, брака и семейството. Позициите на АОЦ се основават на издържани аргументи, проучвания, статистики и анализи на последствията от дадени политики в други страни. Те нямат политическа, нито религиозна насоченост.


Сдружението обединява християни от трите клона на християнството – православни, протестанти и католици, както и нехристияни, които споделят мисията и ценностите на сдружението. АОЦ няма представители във властта.


"Асоциация общество и ценности" не осъществява "антиевропейска пропаганда", нито защитава "руски интереси". Застъпва се за правото на всяка страна членка сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, образованието и здравеопазването, залегнало в Хартата за основните права на Европейския съюз.


"Асоциация общество и ценности" е против узаконяването на сурогатството, понеже то експлоатира жените и третира децата като стока. Сурогатството нарушава не само българското, но и международното законодателство. През 2016 г. Парламентарната асамблея на Съвета на Европа окончателно отхвърли предложението за узаконяването му в 47 страни. Националната мрежа за децата през 2011 г. излезе с официална позиция против сурогатното майчинство.


"Асоциация общество и ценности" е против въвеждането на фактическото съжителство и допринесе за отхвърлянето му през 2009 г. То води до легализация на еднополовите съжителства, нарушаващи правото на всяко дете да има баща и майка, да ги познава и да бъде познавано от двамата си родители (потвърдено от препоръка на КЗД).


Несъстоятелно е твърдението, че представители или членове на АОЦ "са късали плакати, съдържащи държавния телефон за деца", и че са се хвалили с това. Сдружението не подкрепя, нито одобрява подобни похвати и осъществява дейността си в съответствие с действащото законодателство, като открито изразява позициите си.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ахахахаха, кви работническо-селски плакатчета са си направили :D чуднички, или да перефразираме, "аз мое и да избегам от комунизама, ма комунизама немой избега от меня" ...то май и за селото си важи

 2. 2 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2952 Неутрално


  Сега ще Ви кажа аз какво искам
  1.В България, две от отнетите деца са си прерязали вените. Искаме да знаем имената им, кой и защо ги е отнел.

  2.Искам да знам получавала ли е България пари по Норвежкия финансов механизъм и за какво?


  3.На тази жена и отнемат бебето, преди да го види. Съда поправя "грешката" след два месеца. Искаме имената на подалия жалба срещу родилката и имената на социалните работници отнели детето.

  Любовта ще спаси света!!!
 3. 3 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2952 Неутрално
 4. 4 Профил на Нервната акула
  Нервната акула
  Рейтинг: 1391 Весело

  абе я ми обяснете каква наука точно ползват организации, които смятат, че няма еволюция и Земята е плоска

 5. 5 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2181 Любопитно

  Аз така и не разбрах, какво казва в отговора си тази асоциация и какви са и целите?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 6. 6 Профил на Нервната акула
  Нервната акула
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Аз така и не разбрах, какво казва в отговора си тази асоциация и какви са и целите?
  —цитат от коментар 5 на DDR


  Всички знаят, че Асоциацията е организация на евангелски църкви и прочие секти, които при това се финансират от чужбина. Ако ДАНС работеше, щеше доста да има да върши покрай тях.

 7. 7 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "....Те например са в основата на това от закона да отпадне фактическото съжителство - т.е. всички ние, семействата, живеещи без брак, да нямаме никакви семейни права...“
  https://www.dnevnik.bg/analizi/2019/04/30/3426158_zalojnici_na_20_000_nechetiashti_i_uplasheni_bulgari/
  Ми вие и сега НЯМАТЕ правата на лица, сключили брачка връзка! В България НЯМА законова регламентация за фактическото съжителство! Само това доказва, че лицето, чиито думи са цитирани, НЕ ЖИВЕЕ в България, защото ако живееше тук, щеше да знае, че написаното от мен е вярно. в други ЕС държави ИМА закон за фактическото съжителство, но у нас НЯМА такъв.
  ''....Колко са ни по-хубави "традиционните ценности" от тези на западняците. Не че някой поясни кои точно са тези традиционни ценности....'' Ами просто е, г-жо бипатрид- ТРАДИЦИОННИТЕ БЪЛГАРСКИ ЦЕННОСТИ- който не работи, не трябва да яде; залудо работи , залудо не стой; който бие жена си, бие ангелът си и т.н....Вие не знаете кои са традиционните БЪЛГАРСКИ ценности, а сте тръгнали да се борите с тях- хахахаха;0;0 НПО- активистите сме смешни девиа8ции;0

 8. 8 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2952 Гневно

  Някой има ли право да търси наказателна отговрост на социалните работници?
  Дете иска да скочи от петия етаж!
  Отнемане без заповед!
  И как европейските програми убиват деца!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=Q_C4WHvaLhI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2Wt1PJXrVRfEchU_4gZwVktLuJ4uxH5xe3lqBxyP7a54Iv-thIKZqZ_Nw

  Любовта ще спаси света!!!
 9. 9 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#7] от "cmy12603507": сме- да се чете СТЕ

 10. 10 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  "УНИЦЕФ приветства и подкрепя усилията на Държавната агенция за закрила на детето, Министерството на труда и социалната политика и останалите органи по закрила, както и на членовете на Националния съвет за закрила на детето, за подготвената дългосрочна и комплексна визия за подобряването на благосъстоянието и равните възможности на децата в България. Предложените в проекта на Национална стратегия за детето 2019-2030 мерки са важна стъпка в посока осигуряване на необходимата подкрепа на семействата и гарантиране правата на всички деца.

  Изключително важно е, че стратегията, базирана на серия анализи и широки консултации, предлага подходи, които адресират системни проблеми и целят да подобрят ефикасността и ефективността във всички сфери, свързани с правата на децата и тяхното благосъстояние.

  Считаме, че този стратегически документ съдържа редица положителни и иновативни елементи, които показват воля и желание за устойчива промяна, като част от тях са:

  Предлагането на интегриран подход в работата на системите, особено необходим при междусекторните области като например ранното детско развитие и превенцията на насилието, постигане на информационна свързаност, подобряване на координацията и комплексност на мерките и услугите за деца и семейства;
  Разглеждането на благосъстоянието на детето като неразривно свързано с благосъстоянието на семейството и с подкрепата за родителите, като това е и в синхрон с разпоредбите на Конвенцията на ООН за правата на детето, свързани с първостепенната и основна роля, която родителите имат при отглеждането и развитието на детето;
  Подчертаването на необходимостта от развиване на компетентностите, свързани с отглеждането на деца, адекватна подкрепа на семействата и превенция на разделянето на децата от семействата;
  Предвиждането на цялостен подход за кадровата обезпеченост и развитието на системата за обучение, подкрепа, квалификация и постоянно повишаване на знанията и уменията на специалистите, работещи с деца;
  Изричното посочване на ключови реформи и тяхното приоритизиране за постигането на всяка една от стратегическите цели;
  Въвеждането на принципа, че действията на всички специалисти, работещи с деца, следва да бъдат насочени към използването на подходи, основани на правата на човека и на силните страни на децата, на техните семейства и на общността;
  Отчитането на значимостта на планирането и инвестирането на адекватни и целенасочени ресурси и финансовото обезпечаване на своевременна и ефективна подкрепа на детето и семейството му, както и насърчаването на промяна в начина, по който бюджетите се планират, приемат, изпълняват и проследяват с цел постигане на интегриран подход при прилагането на политиките за деца;
  Залагането на мерки с цел подобряване на събирането на данни и усъвършенстването на информационните системи във всички сектори, свързани с децата, които да позволят политиките и съответните интервенции да се основават на анализи и доказателства и да се оценява ефектът на мерките за благосъстоянието на децата;
  Предвиждането на механизми за стриктното прилагане, мониториране и последваща актуализация на Стратегията."

  УНИЦЕФ едва ли могат да го обвинят в некомпетентност и безхаберие . Просто в България има хора, които искат не да градят, а да пречат.

 11. 11 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2181 Весело

  До коментар [#8] от "hope":

  Айде сопри се малце..

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 12. 12 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  Знаете ли, че МВР може да задържа децата ни, без да ни уведомява 24 часа?

  Любовта ще спаси света!!!
 13. 13 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2181 Разстроено

  До коментар [#6] от "Нервната акула":

  И от Вашият отговор нищо не разбрах...

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 14. 14 Профил на mbt34598035
  mbt34598035
  Рейтинг: 272 Гневно

  Не зная тази Асоциация в "чии ръце е" и за мен това няма значение, след като прочетох пълните идиотии в тази т. нар. Стратегия. В тази връзка ще отправя едно пожелание: На някого от "предложителите" и съставителите на тази т. нар. "Стратегия" и на техните близки, да им се случи едно такова "изземване на дете", за да се убедят в практическите "положителни" резултати! И после могат да споделят с обществеността "ефекта" от това. Жалко за родителите, жалко за децата, жалко за нацията ни!

 15. 15 Профил на mls35596647
  mls35596647
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тази организация иска децата да имат правото да бъдат пребивани, обезобразявани и изнасилвани от собствените си родители. Нищо повече.

 16. 16 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#10] от "Роси":
  24 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 982
  10:55, 13 май 19
  Гневно
  Ето какво пише в Стратегията:"....Друга насока, определяща иновативността на подхода при разработването на стратегията, е свързана с адресирането на нови предизвикателства и рискове, които се генерират във външната среда на детското развитие. На първо място, това са идентифицираните дълбоки промени в сферата на мобилността и на миграцията. Бъдещите граждани на България ЩЕ ЖИВЕЯТ сред хора, притежаващи различна културна идентичност. Придобиването на ясни ориентири по отношение на собствената им идентичност, ФОРМИРАНЕТО НА КУЛТУРА НА ТОЛЕРАНТНОСТ, на разнообразна езикова компетентност, на способност за бърза адаптация и на емоционална интелигентност ще имат все по-съществено значение за пълноценното развитие на детето в България....“ Стратегия.docx
  http://www.strategy.bg/publicconsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=4012
  https://www.dnevnik.bg/ot_vas/novini_ot_vas/2019/05/13/3538163_protest_sreshtu_nacionalnata_strategiia_za_deteto/
  Толерантност към КАКВО и към КОГО?

 17. 17 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Хахахахахаххххх, кло-у-ни.... Смешни консервативно селски физиономии, преобладаващи православни мутроподобни патрЕоти. Тия питекантропи гаранция за какво са?

 18. 18 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#4] от "Нервната акула":

  абе я ми обяснете каква наука точно ползват организации, които смятат, че няма еволюция и Земята е плоска
  —цитат от коментар 4 на Нервната акула


  Същата, каквато и тези, които смятат, че има еволюция и Земята е кръгла!! ;-) Науката е шороко поле. Голяма част от науката е основана на допускания. Явно сте били и сте далеч от математика и физика. ;-)

 19. 19 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  Цифрите за Норвегия са фалшифицирани. Няма официален източник за тях, освен тежко хибридни сайтове.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 20. 20 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  До коментар [#8] от "hope":Айде сопри се малце..
  —цитат от коментар 11 на DDR  https://www.facebook.com/PetarKonstantinovNizamov/videos/2399369366753367/UzpfSTEwMDAxMDM2MzYzOTIwODozOTEwMjA1MzUwOTgxMzY/

  Любовта ще спаси света!!!
 21. 21 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Значи- ЦЕЛТА на стратегията е да създаде бързо приспособими и адаптивни бъдещи български ЕМИГРАНТИ, а не достойни граждани на Р.България, да ги научи да бъдат толерантни към глбти, но не и към родителите си, когато е налице сблъсък във възгледите на поколенията в зрялата им възраст, да им внушава някаква политкоректна българска идентичност, която е така окастрена- без патриотизмът й- че децата след време да се СРАМУВАТ, че са с бял цвят на кожата, че са от етноса българи, че този етнос е най- старият в Европа, че масово българите сме хетеро; че имаме история, която е доказала жизнеспособността на нашият етнос; че имаме култура и цивилизация възниканала по времето, когато в Европа е имало само две други държавни образувания и т.н.

 22. 22 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 504 Любопитно

  А къде ви правиха плакатчетата?Коя е организацията?Какви пари стоят зад нея?

 23. 23 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Любопитно

  Аз не съм дете, но искам да попитам авторите на стратегията- според тяхната идеология, аз ДЛЪЖНА ли съм да се срамувам, че съм човек от женски пол, хетеро, с БЯЛ цвят на кожата, естествена блондинка, етническа българка, възпитана да уважава културата, историята, изкуството и цивилизацията, създадени от етносът й, образована, с добър имуществен ценз, редовно плащаща данъците си и МДТ и НЕЖЕЛАЕЩА да емигрира в която и да е държава в света.... Просто питам- ей така- за протокола,...

 24. 24 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2181 Весело

  До коментар [#20] от "hope":

  Дурррр! Пррр!!!

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 25. 25 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  Случаите на деца, изведени от семейства, са 1400-1600 годишно. Графиката се намира в тази статия от ВВС. Графиката на лицата със "семейните ценности" се намира във фб профили, от които половината ги няма след няколкото чистки на фб срещу хибридната пропаганда.

  https://www.bbc.com/news/magazine-36026458

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 26. 26 Профил на Подлизурко
  Подлизурко
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#6:"Нервната акула"][/quote]

  Е това не разбират хората (по-скоро МАМИТЕ, подведени за пореден път като овце от хитрите кукловоди), ама са готови да ти извадят очите, за правото свободно да си пребиват децата, но ако друго дете одраска тяхното, надават вой до небето и събират цялата гвардия медии подлизурковци.
  Опитах се да разговарям с познати (предимно жени), подкрепящи 'ПРОТЕСТА', е от 20 - само една беше чела първите 3 страници (общо са 61) от Стратегията за детето, но всички 20 вкупом имаха МНЕНИЕ!!! И ме намразиха :-)

  😜 ЦИК са с Нетрадиционна сексуална ориентация, ам кви В пука? Безплатна проба- в неделя №12 😜
 27. 27 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  Случаите на деца, изведени от семейства, са 1400-1600 годишно. Графиката се намира в тази статия от ВВС. Графиката на лицата със "семейните ценности" се намира във фб профили, от които половината ги няма след няколкото чистки на фб срещу хибридната пропаганда. https://www.bbc.com/news/magazine-36026458
  —цитат от коментар 25 на cinik

  Малко ли ти изглеждат 1500 деца на фона на 58 000, горе-долу колкото се раждат в България. Това е бизнес там.

  Любовта ще спаси света!!!
 28. 28 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Айде ... и тука неуравновесените потребителки на светая светих - фейсбук, избухнаха.

 29. 29 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  "Полския консул, който защитаваше децата от лапите на Barnevarn (Norway CPS), е експулсиран от Норвегия преди месец.

  Последните новини показват, че Barnevarn елиминира без компромис всички врагове.
  Полският консул в Норвегия Слвомир Ковалски бе деклариран „ Persona non grata” заради намесване в действията на Barnevarn и по този начин предотвратявайки отнемането на деца от техните родители.
  Ковалски работи в Норвегия вече 5 години и в това време е помогнал на 150 полски семейства живеещи в Норвегия е борбата им срещу Norway CPS.
  Службата Barnevarn е известна най-вече с нейната „ любов“ към чуждестранни семейства които не могат да получат пълния размер на помощ, наличен за норвежки семейства при подобна ситуация.
  Консулът опитва да направи всичко възможно да за да защити полските семейства, като заплаща за това със собствената си кариера!
  Ковалски е обвинен в заплахи и за употреба на насилие срещу държавни чиновници на Норвегия, както и намеса с тяхната работа. Дипломатът също така многократно отказва да се съобрази с полицейски разпореждания.
  Неговото поведение е безспорно смело, целеустремено и безстрашно, Barnevarn не успавят да се преборят с него като последния изход за тях е да уредят той да бъде елиминиран от Норвегия.
  Последният случай, когато Ковалски опитва да помогне на полско семейство е в град недалеч от Осло. Консулът е добре информиран и за пореден път научава, че Barnevarn планира незабавно отнема на полски деца от семейството им и съответното предаване на анонимни приемни родители. Това го кара да пристигне на място веднага!
  Полицията го принуждава да напусне мястото. След това “ Ковалски извършва действия несъпоставими със статуса на дипломат“, представляващи „неподходящо поведение спрямо държавни служители“.
  Barbevarn най-накрая намира причина да елиминира дипломата като пречка на пътя си. Той бива изгонен от страната.
  Отговорът на Полша не незабавен и реципрочен, като норвежкия консул бива изритан по педофилския задник извън границите на Полша на секундата ( мечти на преводача;)
  В завършек, може да отбележим, че това, което се случва бележи завинаги животите не само на децата но и тези на обикновени хора, политици и дипломати, намиращи за дълг да се включат във войната за нормалност."


  https://busy.org/ @taliakerch/diplomatic-juvenile-scandal-in-europe-norway-barnevarn-eliminates-enemies-ffa48ad8f77fb?fbclid=IwAR3hR3SfCeQzbEOfsUwslyMlX3h-1vOyGnxmb_Ib2uLPSGry37qw3zpOyQ4

  Любовта ще спаси света!!!
 30. 30 Профил на Подлизурко
  Подлизурко
  Рейтинг: 442 Гневно

  1500 деца на фона на 58 000
  —цитат от коментар 27 на hope

  До кога ще МАНУПЛИРАШ?!?!?
  Говориш за ГОДИШНО родени 58 000 деца, а Цитираш после 1 500 от ОБЩО всички, ненавършили 14 г.!!! т.е 1 400 на средна база 600 000 хиляди?
  А да ти минава през ума, че са отнети от наши и чужди МАЛЦИНСТВА, дето са се опитали да ги използва за просия и проституция? Ама не ти е удобнооооо, на всички дето скачате не са ви удобни Фактите, затова се стремиш да СПАМИШ с неНовини.
  Ама ти си личи и от ПОДПИСА ти в Профила колко си компетентен.....

  😜 ЦИК са с Нетрадиционна сексуална ориентация, ам кви В пука? Безплатна проба- в неделя №12 😜
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  [quote#27:"hope"][/quote]

  Прочети целия отговор на мунчовците - твърдят, че 21 848 деца са изведени от семействата за 2016 г. Ако 15 пъти разлика с истината ти се струва нормална е друг въпрос. Прости жени от село, на пазар тръгнали....Прости жени от село, с интернет се уредили...

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 33. 33 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Любопитно

  До коментар [#31] от "mls35596647": Вие нормален ли сте? Това, което сте описал/а/о, ОБИЧАЙНО се върши от девиациите глбти, а не от хетеро българските майки! Защо една майка да уврежда организма на детето си? Това, че съм бяла, хетеро и българка означава само, че искам да има И ДРУГИ жени- българки като мен, а за да ги има, то те трябва да имат родители, които да ги възпитат като българки, а не като гъркини, лица от циганските племенни групи, туркини, сръбкини, ръмънки и т.н.!

 34. 34 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#31] от "mls35596647": “....Това че сте бяла, хетеро и тъпа...“ Ахааа- изведнъж станах ТЪПА, макар, че съм с 2 магистратури и упражнявам адвокатска професия от 20 години в България, редовен бг. данъкоплатец съм, а Вие сте умен, точно защото не сте етнически българин, имате завършен 8 клас на българското основно образование, работите нискоквалифицирана работа в ЕС извън България, но пък знаете езика на съответната държава на ниво “нейчър“, и сте глбти- нали правилно Ви разбрах?:)

 35. 35 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  До коментар [#29] от "hope":

  "Полския консул, който защитаваше децата от лапите на Barnevarn (Norway CPS), е експулсиран от Норвегия преди месец.....

  Щастливке, очевидно е, че норвежките служби вършат работата, за която им се плаща.... очевидно е, че полския консул/на линка няма нищо...., ама нищо..., та го приемам като неистина/не е бил безгрешен, очевидно е, че българските нещастия са с норвежки корени... та, предлагам ти да се бориш с норвежците на тяхна територия, да ги разобличиш като корен на злото и да спасиш света...

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 36. 36 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  [quote#30:"Подлизурко"][/quote]

  Отнемат близа 3% от децата.
  Всяка година по 1600 деца. Всяка година, можеш ли да сммяташ, бе...

  https://en.wikipedia.org/wiki/Norwegian_Child_Welfare_Services

  Любовта ще спаси света!!!
 37. 37 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  [quote#27:"hope"]
  —цитат от коментар 32 на cinik
  Прочети целия отговор на мунчовците - твърдят, че 21 848 деца са изведени от семействата за 2016 г. Ако 15 пъти разлика с истината ти се струва нормална е друг въпрос. Прости жени от село, на пазар тръгнали....Прости жени от село, с интернет се уредили...[/quote]

  ----------------
  Не са цитирали правилно данните, видях още като го излъчиха.

  Любовта ще спаси света!!!
 38. 38 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  [quote#37:"hope"][/quote]

  Грешката не е неволна. Не че 3% са малко, но ако бяха го оставили. 3% в далечна Норвегия, която даже не е в ЕС, не става за антизападна пропаганда. В групичката има платен хибридчик на щат към КГБ, който върти останалите невежи на пръста си, да работят за него.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 39. 39 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3280 Весело

  До коментар [#34] от "cmy12603507":макар, че съм с 2 магистратури и упражнявам адвокатска професия от 20 години

  втората ти магистратура е по медицина , мъжа ти има три, Рапонги е върха... здрасти Логика

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 40. 40 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#39] от "дерибеев": “...мъжа ти има три..“ Вече е и пиейди по киберсигурност от българската Военна академия:) А ти що сътвори за три години- докато ме нямаше във форума- поне актуализираха ли ти размера на хонорарите?:)

 41. 41 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#39] от "дерибеев":пиейди- т.е. пиейЧди

 42. 42 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1144 Любопитно

  До коментар [#39] от "дерибеев":

  Логика-та, предишен ник Дядомарт, имаше по смислени и незлобни коментари... това ще да е някакъв имитатор....при това - не много добър... или другия вариант - това е Логиката, но Логиката не е Дядомарт...

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 43. 43 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3280 Весело

  До коментар [#40] от "cmy12603507":

  единствения който те поздрави и ме нападаш...... и това с размера

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 44 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3280 Весело

  До коментар [#42] от "the_flea":

  въпрос на .. период е

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 45. 45 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Любопитно

  До коментар [#43] от "дерибеев": Не си единственият, а вторият коментатори- 1вият беше ник “еребус“:) Не те нападам, само се информирам;) И вече не е актуално рапонги- на дневен ред е аквахаус, защото “героите са уморени и лекуват стари рани“, а какво по-хубаво за “старите рани“ от разредената до нормални градуси минерална вода в басейните на комплекса в Св. Константин и Елена?:)

 46. 46 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 279 Любопитно

  Хайде всички НПО-активисти и чиновнички на ДАЗД да минат първо на детектор на лъжата. Да видим, дали някога през живота си не са удряли детето си или не са му повишили глас.
  Ако не го минат, да им се вземат децата.
  И останалите да развадат правосъдие!

 47. 47 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Любопитно

  До коментар [#42] от "the_flea": “....
  или другия вариант - това е Логиката, но Логиката не е Дядомарт...“ Не сте прав/а относно твърдението си - всеки човек минава през различни възрасти в живота си и никой не е вечен, никой не е на 100% винаги в кондиция, понякога силите намаляват, и темпото трябва да се забави.... Живот- какво да се прави- даден ни е да го живеем....

 48. 48 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  До коментар [#45] от "cmy12603507":

  вярна на "отбора"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 49. 49 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 279 Любопитно

  А тия, дето изобщо нямат деца, нямат и опит и не могат да възпитават децата на другите!
  И да си публикуват финансирането и имущественото състояние.
  И да ги проверят, дали не са взимали подкуп през живота си.
  В тая система вече доверие НЯМА! Ето така може да бъде върнато!

 50. 50 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално


  Всички знаят, че Асоциацията е организация на евангелски църкви и прочие секти, които при това се финансират от чужбина. Ако ДАНС работеше, щеше доста да има да върши покрай тях.
  —цитат от коментар 6 на Нервната акула


  аз не знаех, мерсаж. че ми е писнало от измислените драми скоито ни занимава гробаро-депесарската мафия и гледам да не гледам ...кофти че Дневник ми е навик, па и тук почти само кретеноиди останаха. ма теа юнаци само кат ги мернах и почнаха сичките червени ламби ми светкат

  а за плоската земя не си права, има и модел, където земята е голяма, куха, снежна топка :D се пак да си тура любимата гробарска изцепка:

  "Ако вие смесите живак,
  алуминиев фосфат,
  амониев сулфат и
  формалдехид с вируси,
  след това вземете
  спринцовка и
  инжектирате това на
  детето си, то вие ще
  бъдете АРЕСТУВАН и
  СЪДЕН за малтретиране
  на детето си и може би
  за опит за убийството му.

  Защо тогава докторите правят това и
  защо ние им го позволяваме?

  ОБРАЗОВАЙ СЕ!!!

  ПРЕОСМИСЛИ ВАКСИНИТЕ!!!"

  --Деница Панайотова, ГЕРБ, шеф "разпореждане с общинска собственост"

  https://image.prntscr.com/image/0Z4y72ZJTd22vQkhUMvOeA.png

 51. 51 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 279 Любопитно

  А къде ви правиха плакатчетата?Коя е организацията?Какви пари стоят зад нея?
  —цитат от коментар 22 на tedif


  Не са правени с пари на дедо Сорос. Събирали сме ги.
  На НМД и на Анимус са ни ясни откъде са парите.

 52. 52 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 279 Весело

  [quote#30:"Подлизурко"][/quote]

  Hope e жена. Ти вече си дотолкова приспан, че не различаваш половете май. Важни са ти джендърите.

 53. 53 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Това не съм го писал аз - но мнението ми съвпада

  ПО СТРАТЕГИЯТА НЕ СЕ РАБОТИ, НО РЕПРЕСИИТЕ СА В ХОД

  Много български организации излязоха със становища против „НСД 2019-2030 г.“ Направиха се десетки анализи на пагубния и ефект. Десетки хиляди родители скочиха срещу нея. Бойко Борисов заяви, че работата по нея спира. И какво от това?
  Тел. 116 111 функционира. Рекламира се с пълна сила. Манипулира най – безкрупулно децата ни, убеждавайки ги да се доверяват не на своите родители, роднини, близки, или дори на властите на Р България, а на непознатите стоящи зад една фондация с чуждестранно финансиране. Тази „Фондация Анимус“ събира информация за децата ни, съветва ги как да търсят правата си, а държавата не контролира нищо от това. Сигурноста на децата ни е в ръцете на извратените мозъци на хора, провеждащи джендър политики в България. Не стига това, но и в промотирането на този телефон са впрегнати и българските учители и лекари. На всякъде по училища, детски градини и болници са разлепени призиви към всички да звънят на този телефон и да съобщават, забележете не за нердности или престъпления срещу деца, а за деца в риск.
  А кои са деца в риск. Според „НСД 2019-2030 г.“ деца в риск са „ почти половината от българските деца – повече от половин милион, живеят в риск от бедност или социално изключване. Особенно уязвими са живеещите в домакинства с три и повече деца или само с един родител, деца от ромската и турската етническа група“. Дете в риск според „Анимус“ е „всяко дете, застрашено или търпящо каквото и да е форма на насилие и тормоз; дете, чиито основни потребности не са задоволени – например, то е недохранено, зле облечено, пренебрегвано от хората, които трябва да се грижат за него; дете, което не ходи на училище, а е под 16-годишна възраст; което проси или се скита без надзор, което е жертва на експлоатация.“ Според обявленията, отскоро разлепени в лечебните заведения, дете в риск е 1.“ дете, чиито родители са починали, неизвестни, лишени от родителски права или родителските права са ограничени, или детето е останало без техните грижи.( добре); 2. дете, което е жертва на злоупотреба, експлоатация или всяко друго нехуманно или унизително отношение или наказание в или извън семейството му( за съжаление има такива); 3. за което съществува опасност от увреждане на неговото физическо, психическо, нравствено, интелектуално и социално развитие ( тук можем да напишем съчинение по картинка. Как и кой прецени тази опасност?); 4. дете, което страда от увреждания, както и от трудно лечими заболявания, констатирани от специалист (а тук вече прекалихте), 5. дете за което съществува риск от отпадане от училище или което е отпаднало от училище. Какво прави „Анимус“ и дирекция „Социално подпомагане“ със сигналите за тези деца и със самите деца?
  Предприема мерки по закрила на дете. Променииха дори законите според стратегията, нищо че Бойко я спря. През март тази година, в бр. 24 на държавен вестник се обнародваха промени в „Закона за закрила на детето“, които вече узаконяват лесното отнемане на деца по скандинавски модел. Ето някои от промените: 1.Чл. 36А ал.(1) Всеки, на когото стане известно, че съществува непосредствен риск от изоставяне на дете или че дете е пренебрегвано, е длъжен незабавно да подаде сигнал до дирекция "Социално подпомагане". 2. Чл.5 ал. (1 и 2) Специална закрила (разбирайте отнемане от семейството и настаняване в приемна грижа) се осигурява на дете в риск. Начина по който ще се прави, ще го предложи ДАЗД, същите, които ни промотират безумната Стратегия и заявяват, че ще ползват международни практики и същите, които са финансирани по Норвежки финансов механизъм. 3. Чл. 26. (1) Настаняване извън семейството вече се прави и по преценка на дирекция „Социално подпомагане“ по настоящия адрес на детето, а не само след съдебна заповед, както беше до сега. 4. Чл. 36г. (1 и 2) Вече отнемане на дете се први не само, когато е жертва на насилие, а и когато има риск от насилие. В този случай се събира екип от социален работник, полицай, представител на прокуратурата и на общината, евентуално лекар или учител, представител на доставчик на социална услуга ( разбирайте НПО, приемни родители) но не и родител. 5. И нещо много интересно. С промените направени през март тази година, от закона отпадат „Права и задължения на органите на управление на специализираните институции, на социалните услуги - резидентен тип, и на социалните услуги в общността. Чл. 8а. (Нов - ДВ, бр. 14 от 2009 г., отм. - ДВ, бр. 24 от 2019 г., в сила от 01.01.2020 г.)“.

  Уважаеми законотворци, написахте стратегии, в като обявихте всички деца в риск, направихте законови промени, с които лесно да ги отнемате и отменихте правата и задълженията на социалния служител и на неговия орган на управление!

  Беззаконията в работата на Социалните служби. Тук ще ви припомня някои знакови случаи с отнемане на деца, в които се доказаха неправомерните и престъпни действия на Социални служители, за чийто професионализъм и безпристрастност и неподкупност няма да говорим. 1. Отнетото бебе направо от родилния дом на майката Симона от село Арда, Смолянско по сигнал на кмета на селото, който е бил в конфликт с бабата на детето. На отнетите 11 деца от многодетното семейство на Красимир и Евелина от Русенско, поради бедност, със измислени и сега отпадащи в съда мотиви на социалните. На овдовялата скоро майка Даниела от Сливен, обърнала се към социалните служби с молба за помощ за настаняване в общинско жилище и за съдействие за детска градина, но получила отнемане на 3те и деца.
  Къде е наказателната отговорност във всеки един от тези случаи. Още повече, че не става въпрос за парични или матриални щети, а за щети по психиката и живота на деца и техните семейства. Децата, които са смисъла на живот за българина и национално богатство за страната ни. Отговорност за престъпления на службите, които са се заели със закрила на интересите на децата!
  Още ли се, чудите защо българския родител е на улицата готов да защити децата си! Протестите ни нямада спрат. Ето и нашите искания:

  1. Категорично отхвърляне на Стратегия за детето 2019-2030г., както и всички последващи планове, програми и промени в законите, които вече са направени и произтичат от нея. Неприемане на принципите на Ювенална Юстиция в България.
  При нужда от написване на подобен визионерски документ, той да се напише в сътрудничество с родителски организации и вземайки се предвид становището на българската православна църква. Без участието на НПОта с чужрестранно финансиране
  2. Пълно разследване на СС за дейностите им по отнемане на деца и предоставяне в приемна грижа. Искане на наказателна отговорност за неправомерни действия.
  3. Преобразуване на ДАЗД в Държавна Агенция за Закрила на Семейството, заради антисемейните и антибългарски политики, които провежда в сътрудничество НПОта.
  4. Излизане на България от Норвежки финансов механизъм. По него Норвегия плаща на България да приеме закони, част от Ювеналната Юстиция
  5. Прехвърляне управлението на телефон 116 111 в ръцете на държавата.

 54. 54 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 537 Весело

  Аз не съм дете, но искам да попитам авторите на стратегията- според тяхната идеология, аз ДЛЪЖНА ли съм да се срамувам, че съм човек от женски пол, хетеро, с БЯЛ цвят на кожата, естествена блондинка, етническа българка, възпитана да уважава културата, историята, изкуството и цивилизацията, създадени от етносът й, образована, с добър имуществен ценз, редовно плащаща данъците си и МДТ и НЕЖЕЛАЕЩА да емигрира в която и да е държава в света.... Просто питам- ей така- за протокола,...
  —цитат от коментар 23 на cmy12603507


  АУУУУ ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!! И... Искам селфи!!!!

  Бог да благослови Америка за България!
 55. 55 Профил на ekip
  ekip
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Докога ще вярват българите на измамници? Май поне още 45 години. Вярвали са толкова преди 10 11 1989 г., ще вярват още толкова. Този навик има толкова дълбоки корени, че много българи изхвърлиха и парите си на измамници. Тогава какво да очакваме? Ами, ето това-горе!

 56. 56 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5758 Неутрално

  До коментар [#25] от "cinik":

  Да, това е истината.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 57. 57 Профил на liberalche
  liberalche
  Рейтинг: 493 Разстроено

  АОЦ са слуги на сектантите. Забранете сектите и АОЦ си отива. Те са тук, за да прокарват път на сектантите, прикрити зад "свободата на религията". И понеже те са ясни, вече е ясно, че всичко което казват и пишат е ЛЪЖА.

  АОЦ = ЛЪЖА.

  Дискредитирана организация. Но по стар сектантски обичай те ще се реформират в нещо друго, още по-изродско. Запомнете им имената, пак ще цъфнат от някъде, за да ни наливат морал и неизвестни ценности.

 58. 58 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  [quote#37:"hope"][/quote]

  Данните са правилно цитирани, но фалшиви. Те си стоят фалшиви на страницата на хибрикчийницата:

  http://www.sva.bg/105310861074108010851080

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 59. 59 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 832 Неутрално

  According to figures provided by Statistics Norway, 36,800 children received measures from the Norwegian Child Welfare Services at the end of 2015.[2] This means that 2.9% of all children in Norway received some sort of measure. Of these, 12% were aged 0–2 years, 23% 3–5 years, 30% 6–12 years, and 35% 13–17 years. In addition, 6,800 young people aged 18–22 years (1.1% of their age class) received follow-up care.[2]

  60% of the 36,800 children received support measures within their families. 16% received support measures while placed outside their homes with the consent of their parents. In the remainder 24% of the cases, children were placed outside their homes after care orders.[2] Of the 14,850 children living outside their homes by the end of 2015, 72% lived in foster families, 14% were old enough to live by themselves with follow-up from the Child Welfare Services, and 8% were taken care of in institutions, while 5% where temporarily placed in private homes awaiting other solutions.[2]

  The main reasons for measures (both support measures and care measures) were lacking parenting skills (29%), parents’ mental problems (17%), high domestic conflict level (11%) and parents’ drug misuse (8%).[2]

  Statistics Norway has also published some figures according to immigration status:[19] while 2.2% of all children with Norwegian parents received measures, the corresponding figures were 3.2% for children born in Norway by immigrant parents, and 4.9% for immigrant children. The latter group includes minor asylum seekers arriving without parents.

 60. 60 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2587 Неутрално
  According to figures provided by Statistics Norway, 36,800 children received measures from the Norwegian Child Welfare Services at the end of 2015.[2] This means that 2.9% of all children in Norway received some sort of measure. Of these, 12% were aged 0–2 years, 23% 3–5 years, 30% 6–12 years, and 35% 13–17 years. In addition, 6,800 young people aged 18–22 years (1.1% of their age class) received follow-up care.[2]60% of the 36,800 children received support measures within their families. 16% received support measures while placed outside their homes with the consent of their parents. In the remainder 24% of the cases, children were placed outside their homes after care orders.[2] Of the 14,850 children living outside their homes by the end of 2015, 72% lived in foster families, 14% were old enough to live by themselves with follow-up from the Child Welfare Services, and 8% were taken care of in institutions, while 5% where temporarily placed in private homes awaiting other solutions.[2]The main reasons for measures (both support measures and care measures) were lacking parenting skills (29%), parents’ mental problems (17%), high domestic conflict level (11%) and parents’ drug misuse (8%).[2]Statistics Norway has also published some figures according to immigration status:[19] while 2.2% of all children with Norwegian parents received measures, the corresponding figures were 3.2% for children born in Norway by immigrant parents, and 4.9% for immigrant children. The latter group includes minor asylum seekers arriving without parents.
  —цитат от коментар 59 на Nick F


  Преизчислено, със заповед за преместване са 11 000 деца при общо деца под 18 г. над 1 милион.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 61. 61 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5758 Неутрално

  Все пак виждам, че има някакви отделни проблеми с норвежкия модел за спасяване на децата от семействата им. Един хубав филм на АРТЕ по въпроса е на линка по-долу. Една добра новина за европейците (включително и България) е, че за деца от страни на ЕС вече не може да се случва отнемането внезапно и без съд понеже Норвегия е подписала конвенцията през 2016 година
  https://www.arte.tv/en/videos/070086-000-A/norway-broken-families/

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 62. 62 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Тази организация иска децата да имат правото да бъдат пребивани, обезобразявани и изнасилвани от собствените си родители. Нищо повече.
  —цитат от коментар 15 на mls35596647


  и колко деца са пребивани и изнасилвани от родителите си, дали можеш да ни кажеш някаква конкретна бройка? Или си пазим бизнеса - към днешна дата 700 лв. на дете за едно приемно семейство, защото неприемните (нормални) семейства са с нисък родителски капацитет?

 63. 63 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Ненормална работа. Тези 20000 хил. "четящи" явно са функционално неграмотни. И искат и децата ни да са като тях. Да не мислят, за да им наливат всякакви глупости в главите. Слава богу, нашите деца нямат нашето бреме на свинската комунистическа пропаганда.
  Голямата им гордост - спряното узаконяване на фактическото съжителство е велика глупост и много не се връзва с "изповядваните" от организацията семейни ценности. Повече от половината новородени бебета не са в семейство от поне 5 години насам. И това е съвсем ОК за хора изповядващи до фанатизъм семейните ценности, каквото и да значи това. А един от страничните ефекти на тази глупост е, че двойки, при които бащата има месечни доходи с 5 цифрено число, майката е самотна и отговоря на изискванията да получава детски надбавки.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 64. 64 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1791 Любопитно

  До коментар [#7] от "cmy12603507":


  "ТРАДИЦИОННИТЕ БЪЛГАРСКИ ЦЕННОСТИ- ...; залудо работи , залудо не стой; ...
  —цитат от коментар 7 на cmy12603507

  Голяма ценност, няма що. Тези си ги дръжте за вас.
  Между другото вие сте изброили народни поговорки, а не ценности. А ма к'во толкова.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 65. 65 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  АОЦ са слуги на сектантите. Забранете сектите и АОЦ си отива. Те са тук, за да прокарват път на сектантите, прикрити зад "свободата на религията". И понеже те са ясни, вече е ясно, че всичко което казват и пишат е ЛЪЖА. АОЦ = ЛЪЖА. Дискредитирана организация. Но по стар сектантски обичай те ще се реформират в нещо друго, още по-изродско. Запомнете им имената, пак ще цъфнат от някъде, за да ни наливат морал и неизвестни ценности.
  —цитат от коментар 57 на liberalche


  Сигурен ли си, че тези "сектанти" след 19 часа не си правят в офиса руска вечеря с водка и сандвичи сельодка с черен хляб?

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK