Оставката на Порожанов - и закъсняла, и недостатъчна

За "гърба" на Порожанов витаят много слухове.

© Анелия Николова

За "гърба" на Порожанов витаят много слухове."Дневник" препечатва текста от "Сега" със съгласието на редакцията и на автора.


Бойко Борисов най-после показа червен картон на земеделския си министър. Въпросът е защо едва сега. Селските къщи за гости доведоха до оставката на Румен Порожанов вчера, но скандалът има дълга история. И съвсем не е единствен. Ако се преброят протестите пред министерствата в последните две години, земеделското несъмнено ще е шампион.


Когато избухна новата "бомба" за къщите за гости, премиерът уволни зам.-министъра на икономиката Александър Манолев. Но това не потуши пожара. Разкритията за фамилни имения и луксозни вили, построени с европейски пари уж за да посрещат туристи, продължиха. На Порожанов му се наложи да си припомни, че точно в периода на голямото раздаване на евросредства за селски къщи той е бил начело на "касата" - Държавния фонд "Земеделие". Притиснат с неудобни въпроси от медиите, той неубедително, но упорито повтаряше, че
не разбира в какво го обвиняват


Още през 2015 - 2016 г. медиите започнаха да надушват корупция и злоупотреби и "отвориха очите" на Брюксел, че европари се харчат за "наши хора" и "не по предназначение". Агроминистерството и фондът гузно решиха да замразят финансирането на къщи за гости (вместо да се поправят и да наложат железен контрол). Сега, когато по темата пак се разшумя, Порожанов призна, че за всеки трети проверен обект за селски туризъм са открити нередности. Но не обясни защо заговори за проверки едва сега и защо не е взел мерки срещу "нередностите" през годините, когато лично е държал и ножа, и хляба - бидейки пряк ръководител на фонда - касичка, а и след това, вече като министър.


Междувременно стана ясно, че уж уволнена от Порожанов висша чиновничка от фонд "Земеделие" още ходи на работа. Става дума за Иванка Мизова Багдатова - зам.-шеф на управителния съвет на ДФЗ, поредната замесена в сериала "Къщи не за гости". Оказа се, че оставката й не е приета, защото УС на фонда не е заседавал. А междувременно "уволнената" дори е поела временно функциите на отсъстващия председател на фонда.


Случаят с Мизова заслужава специално внимание, защото се основава на странен компромат. Обикновено медиите вадят на светло нередности и нарушения, но този път разкритията дойдоха отвътре. Фонд "Земеделие" изпрати прессъобщение, че телефонът на висшата агрочиновничка се е появил като контакт за къща за гости, построена с пари по европрограмата за селските райони. Министър Порожанов реагирал безкомпромисно и й поискал оставката, като уведомил премиера за решителните действия, става ясно от съобщението до медиите. Начинът на поднасяне на новината определено бе необичаен и смущаващ. Така и не се разбра кой е натопил Мизова. Журналистите веднага заподозряха Порожанов, че гърми "главен бушон" във фонд "Земеделие", за да отклони вниманието от собствената си персона.


Но коментарите за липсващия контрол в подопечния на Порожанов фонд така и не стихнаха. А ДФЗ не е обикновен фонд - той е


гигантски диспечер на милиарди левове,


взети от джобовете на българските и на европейските данъкоплатци. Самият Порожанов призна с половин уста, че усвояването на Програмата за селските райони, която финансира и къщи за гости (равносметката дотук е - 764 обекта за над 200 млн. лева), гъмжи от нарушения.


Буквално до вчера Борисов твърдеше, че е доволен от работата на Порожанов. Сигурно има своите основания, но явно разбиранията на премиера за добре свършена работа тотално се разминават с оценката на обществото и на агробизнеса. Оставката на Порожанов е ужасно закъсняла на фона на десетки протести под министерските му прозорци и редуващи се скандали.


Неотдавна биосекторът въстана, защото Порожанов лансира наредба убиец, която въвежда такъв тежък контрол и санкции, че би довела до масово изтребление на този сектор у нас. Министър успя да си "купи" още време на поста, като обеща на биопроизводителите да си назначи пети заместник, който специално да обгрижва органичното земеделие.


Земеделският министър бе в отбора на българските управленци, които дълго отричаха, че


има двойни стандарти в храните


за западните и източните европейци. Когато дори ЕК прогледна за разликите в качеството на нутелата, саламите и соковете, нашият министър на храните видя други проблеми и обясни, че българите ядат шоколад с повече какао, но пък пюретата за бебетата ни били по-скъпи от германските. А помните ли налудничавата му идея да застави големите търговски вериги да продават хляба на "пределни цени", когато житото и брашното бяха започнали да поскъпват?


Българската агенция за безопасност на храните, на която Порожанов до вчера бе принципал, тотално се провали в битката с чумата по животните. Без да обясни на стопаните рисковете, без да ги убеди, че крайните мерки са наложителни, БАБХ нареди масово изтребление на стада. Същата БАБХ от години не може да се пребори с фалшивия пчелен мед от Китай и с бъкания с нитрати турски зарзават. Но пък се разправи с бабите на село, които се оказаха голяма заплаха за целия ЕС, задето отглеждат по няколко нерегистирани козички и прасета в задния двор.


За вредните и некачествени храни - за "кравето сирене" без мляко, за майонезата без яйца, за "водното" масло, за зехтина, в който няма следа от маслини, научаваме не от министерството и агенцията, а от гражданското сдружение "Активни потребители". Оглавяваното от Порожанов министерство миналата година се зарече да прави "минимални стандарти" за основните храни. Да сте чули и видели нещо по темата?


Въпреки всичко премиерът остана благосклонен към своя земеделски министър. Не се впечатли и когато "Биволъ" и в. "Сега" откриха необясними поправки и редакции в имотната декларация на Порожанов.


Само преди дни Борисов "гласува доверие" на агроминистъра


и каза, че е доволен от работата му. Окрилен от подкрепата, Порожанов храбро заяви, че няма да подава оставка, щом началникът не я иска. Но вторникът донесе обрат. Борисов някак внезапно кипна, когато разбра, че "уволнената" Мизова още ходи на работа, защото управата на фонд "Земеделие" не е намерила време да събере и да приеме оставката, а и защото самият Порожанов все пак решил да изчака да приключи проверката по случая. Часове по-късно на медиите бе съобщено, че земеделският министър напуска поста си, защото не искал да вреди на репутацията на правителството.


Дали внезапно Порожанов е застрашил рахата на своите патрони, дали на Борисов му е писнало да брани незащитимото, или е решил да парира с изпреварващ ход някой нов компромат, едва ли ще разберем. И това не е най-важното. По-важно е да има разберем кой е виновен за покварата във фонд "Земеделие". Кой "проспа" инвестирането на европейски пари в луксозни резиденции, гарнирани с цели паркове? А още по-важно е да има наказани. Не е нормално през ден да научаваме за нахални тарикати с бели якички и за престъпници в министерски и депутатски кресла, а прокуратурата и съдът да виждат само незаслужено хулени почтени хора.


За "гърба" на Порожанов витаят много слухове,


защото в последното десетилетие е "венчан" за властта и заради шеметната му кариера - от чиновник и шеф на борда на "Булгартабак" по времето на кабинета "Сакскобургготски" до министерския пост в третия кабинет на Борисов. Доскоро го спрягаха за част от кръга "Пеевски" - най-вече защото беше несменяем въпреки тежките скандали около него. Но преди дни една от медиите, близка до депутата бизнесмен, излезе със заглавие "Оставката на Порожанов вече е недостатъчна". Мнозина разчетоха това като епитафия за министъра.


Номерът на Борисов със "свидните жертви" вече се изтърка и не минава. Всеки път, когато напрежението около нечий кабинет стане съвсем нетърпимо, премиерът иска и получава оставка. После започват безкрайни проверки и разследвания. Докато те се точат, гърмят нови бомби за злоупотреби и шуробаджанащина във властта. По-старите скандали бързо се забравят. И оставката остава единственото наказание за провалилия се. А и резервната скамейка на ГЕРБ става все по-къса.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 205 Неутрално

  Ах този ГЕРБ!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 2. 2 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3004 Неутрално

  За лиляво-червените болшевики все нещо е закъсняло:)

 3. 3 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До къде я докарахте Дневник!Публикуване на материали от ДВ,СЕ,Сега и ред други!Време е и за нещо от Дума. А какъв вестник и сайт бяхте!?

 4. 4 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 205 Весело

  Може би Калинка с дипломата требе да поеме фонд "Земеделие",за да се оправят нещата!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 5. 5 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 572 Неутрално

  .... затова НЕ гласувайте за номер 12.... Там започнаха да ги въртят, а резултатът - даже още по-лош!

 6. 6 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 371 Весело

  .... затова НЕ гласувайте за номер 12.... Там започнаха да ги въртят, а резултатът - даже още по-лош!
  —цитат от коментар 5 на paf


  Ша зема да те послушам! Бухаха!

 7. 7 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2459 Весело

  Зайо, що си със шапка? Ама Зайо, що си БЕЗ шапка бе?!?

  Няма угодия за лилаво червената мъгла

  Use your Illusion
 8. 8 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 554 Весело

  Много сини лампи светнаха, стана претоварване на мрежата.

 9. 9 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  Правилният въпрос е не защо е закъсняла оставката на порожанката, а защо бай Х@й го е назначил след като много добре е знаел кого назначава. Или се водил от правилото този е достатъчно корумпиран и в негов интерес е да бъде послушен, или на банкянския е направено предложение на което не е можел да откаже. И на края колко да е закъсняла тази оставка? Просто чиляка е гледал пътеводната си звезда(бай Х@й), чиято оставка(разбирай ърляне на пешкира) закъсня с цяла година!

 10. 10 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#2] от "mpq24607239":

  А за тебе? Всичко е супер? Всичко е навреме? Оставката в достатъчна?

  Дори ако на един въпрос отговориш с "да", ще разбера що за стока си.

 11. 11 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2055 Любопитно

  До коментар [#2] от "mpq24607239":

  Смяташ че е нормално да се краде и злоупотребява с нашите и европейски пари, но когато хората и медиите изнесат информация за кражбите - медиите и хората са мръсници?


  Не е лесно да си гербер - в л@йна до шията, но кокала не е за изпускане, нали?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 12. 12 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2055 Любопитно

  До коментар [#3] от "gobay":

  Нещо ще коментираш ли за кражбите в ДФЗ или това не е вярно. Порожанов е чист като "сълза", а б.Х. "милее" за просперитета на българите?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 13. 13 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Дневник, много свалихте нивото. Както е тръгнало скоро ще биете "ПИК". Къде беше анализа във хейтърската статия? Да го направя вместо Вас в две изречения:
  1. Колкото по-голям е проекта и % на парите от ЕС в него, толкова е по-голям стимула за корупция и поява на случайни хора в земеделието. (Думите са на утвърден консултант по европейски проекти).
  2. Няма как да ти дадат да стопанисваш кацата с меда и да не си одобрен от властта в сянка (т.е. истинската власт в страната). Порожанов бе успешен министър, който си разбира от работата, но биографията го преследва.
  Въпросът е как се преборим с т. 1. - намаляваме % на субсидията за големите проекти и я увеличаване за малките. Трудно можеш да откраднеш нещо от 30 Хил. Лв. при строеж на къща за гости , виж при. 300 хил. положението е друго.

 14. 14 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6356 Весело

  Гърмят, а Борисов - целия в бяло :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 17. 17 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 2652 Любопитно

  А в затвора кога? Заедно с другите търтеи и калинки от фонда и министерството? Тук става въпрос за десетки милиони, а това на колко години отговаря по "скалата Иванчева"? (70000€-20г). Май отива" до живот, без право на помилване"?

 18. 18 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3004 Неутрално

  До коментар [#11] от "д р Чарли Мишкин от ГРУ":

  Има Прокуратура у накрая съд. Това смятам.

 19. 19 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Правилният въпрос е не защо е закъсняла оставката на порожанката, а защо бай Х@й го е назначил след като много добре е знаел кого назначава...
  —цитат от коментар 9 на telqk


  Не.е, правилният въпрос е защо бай Х@й заменя един корумпиран с друг, после пак връща първия.

  Eddie lives... somewhere in time!
 20. 20 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3004 Неутрално

  До коментар [#11] от "д р Чарли Мишкин от ГРУ":

  И даже смятам, че и най-дребният държавен чиновник, който е откраднал 100 лева трябва да има голямо наказание щото тука принципа е важен. Уви аз от 1990 година до днес не са ми искали и не съм дал у 10 лева подкуп даже на полицай. Затова от моя гледна точка днес държавната администрация работи по-бързо и некорумпурано.

 21. 21 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Щом си тръгва заради помакинята значи му и била либовница.Не е сложно да се досетим.

 22. 22 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2459 Весело

  До коментар [#16] от "aleks ivan":

  За съжаление на тия дето искате да сте отрядници с ленти и да се разпореждате, в днешно време НЕ може да казвате кой, кога, какво и как да прави :)

  Остава единствено да злобеете по форумите за кеф и забава на почитаемата аудитория

  Use your Illusion
 23. 23 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Където има пари - смърди. Когато има много пари - здраво смърди. Сигурен съм, че с тази "воня" са се напарфюмирали стотици, дори хиляди любители на смърдящите, противни финикийски знаци. И не Порожанов е решавал всички далавери, решавал е разбира се най-големите, но в кокошкарското крадене от фондовете са участвал вероятно целият състав на министерството. Кой българин пропуска гювеч?

 24. 24 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3766 Неутрално

  И като започнаха министри един след друг да подават оставки с мотива да не вредят на добрата репутация на кабинета, та не остана накрая никой, освен Бойко.

 25. 25 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  До коментар [#19] от "tigervi":
  Не сте прав, защото отговора е простичък - скамейката на геп е дълга но кръгла, както вчера забеляза един колега от форума!

 26. 26 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1868 Весело

  До коментар [#14] от "penetrating":

  Вече е в меланж, в различни тонове на кафявото. И мирише! Вонята става непоносима. Май ще си ходи преди есента.

 27. 27 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#12] от "д р Чарли Мишкин от ГРУ":

  Не съм специалист по поставения въпрод за кражби.Вие ,като имате данни за такива поканете някой журналисти от различни медии и в тяхно присъствие внесете в прокуратурата тези данни.Така ще имате възможност пак чрез медиите да следите как се действа по дадените от Вас сигнали.Всичко друго са приказки от квартално кафене и пенсионерски клуб.
  Колкото до първият ми коментар,смятам,че имам право да изисквам от Дневник да публикува собствени разследвания,а не да представя,с разрешение,чужди материали.Това показва слабост на кадри и компетентност.Все пак имаме претенции за свобода на слово и медии.

 28. 28 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1868 Весело

  До коментар [#19] от "tigervi":

  Защото е време, българите да се събудят и да заменят най-после калинката бай фуй.

 29. 29 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 3845 Весело

  До коментар [#21] от "''zms15783''":

  Хали, мнооо босфорски сериали гледаш...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 30. 30 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 620 Неутрално

  1. Оптимистичното е, че все пак има канали да се добираме до информацията за нередности и измами при усвояване на европейските средства;
  2. При усвояването на европейски средства е добър знак, че дори премиерът приема случаят за сериозен и взема мерки.
  3. Взетите мерки са наложителни, тъй като предстоят избори.
  4. Предстоят избори, които ще дадат възможност да продължаваме да се надяваме, че ще има канали да се добираме до информацията за нередности и измами при усвояване на европейските средства.
  Извод: демокрацията дава възможност да бъдем управлявани толкова добре, колкото заслужваме

 31. 31 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 898 Неутрално
 32. 32 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8019 Неутрално

  От 1993 г. до 2014 г. е заемал различни ръководни длъжности в реалния и в публичния сектор, сред които председател на Борда на директорите на "Арсенал" АД-Казанлък (1993-1999 г.), председател и член на УС на Булгартабак Холдинг АД (2001-2005 г.), член на УС на Sofia Tobacco Company (2005-2011 г.), председател на Борда на директорите на „Проектна компания нефтопровод Бургас - Александруполис" и представител на Годишното общо събрание на акционерите (юни 2010-февруари 2011 г.) и председател и член на Надзорния съвет на Българска банка за развитие.
  През август до ноември 2014 година е избран за служебен министър на финансите в кабинета на Георги Близнашки.
  През ноември 2014 година отново става изпълнителен директор на фонд „Земеделие“, като подава оставка от поста през февруари 2017 година."

  Не е случаен човек Порожанов и не Борисов го е слагал по тези стратегически места. Затова и не може да му поиска и приеме оставката, а чак когато му разрешиха.

 33. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  Впечатляваща е пламенната защита от герберасти за депесарски министър ❤

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 34. 34 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  ГЕРБ са класически комунисти, предрешени в синьо: кокала се пуска само с кръв или протести

 35. 35 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Единственото наказание на Порожанов е оставката му, а вината му, че е влязъл в устата на медиите. Чудно как е станало това, след като международните организации скоро установиха, че на бг медиите устата им били залепени с тиксо. Материалът почти разказа биографията на Порожанов, че е поредният бушон на бат Бойко, а другарката Мизова, пък бушон на бившия министър. Че аз това нещо го видях 1974 г., когато лятната ваканция работих във филиал на Винпром в малък град. Учудих се искрено, в такова забутано място има началници, които плуват в толкова много власт. Затова сега не се чудя на нищо, защото бившите боляри предадоха номерата си на настоящите. Затова не ми пука от такива анализи като настоящия. Искам авторите кратко и ясно да дадат доказателства за вина и повдигнати обвинения. Изрази като "съмнения","мисля че","вероятно" и т.н. не задоволяват. Защото след дълги писанки и поднасяне на неща дето вече ги знаем, идва въпросът " има ли въпросната личност сестра или не."

 36. 36 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2055 Любопитно

  До коментар [#27] от "gobay":

  И като не сте специалист в областта "кражбите на управляващите" защо изобщо пишете по проблема.
  НЕ СТЕ КОМПЕТЕНТНИ, а също и честни герберите, нали?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 37. 37 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2055 Разстроено

  До коментар [#18] от "mpq24607239":

  Вярно е че има такива институции, но оставам с впечатлението, че не се отнася за сегашните управляващи. Няма нито един политик (изключвам дребната цаца Иванчева) следствен, обвинен или осъден.

  Ако бъркам поправи ме - отнася се за последните две състояния: обвинен или осъден. Моля.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 38. 38 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2055 Разстроено

  До коментар [#20] от "mpq24607239":

  Явно си много морален и честен (гербер - честен?), та да те попитам от къде др. Цветанов има пари да си купи апартамент който струва 1 милион лева, а заменените са за 400 хиляди лева.
  Морален?
  Честен?
  Гербер?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 39. 39 Профил на Мартин Константинов
  Мартин Константинов
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Защо се чудим?Дневни ПО ПРИНЦИП си е враг, ,,опонент'' на ГЕРБ.Това, че дава трибуна на други мнения е нормално, но това че те ярко преобладават е ФАКТ.

 40. 40 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3004 Неутрално

  До коментар [#38] от "д р Чарли Мишкин от ГРУ":

  Другарят Цветанов в случая е чист като сълза. Заменя 2 по-малки апартамента за 1 със само 29 квадрата разлика, че и доплаща 100 000 лева. А всеки знае,бче по-малките апартаменти са по-скъпи на квадрат. Аз никога нямаше да доплатя 100 000 лева.

 41. 41 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3004 Неутрално

  До коментар [#37] от "д р Чарли Мишкин от ГРУ":

  Ами и аз според мене съдът трябваше да осъди Бисеров например ама не го осъди Как да го коментурам като де мре е последна инстанция

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#27] от "gobay":И като не сте специалист в областта "кражбите на управляващите" защо изобщо пишете по проблема. НЕ СТЕ КОМПЕТЕНТНИ, а също и честни герберите, нали?
  —цитат от коментар 36 на д р Чарли Мишкин от ГРУ


  Къде видяхте,че съм писал относно кражби на управляващите?Вие пишете за такива,но само пишете.Като сте толкова знаещ и специалист направете така ,както съм написал в коментар 27.
  Вие ли сте човекът,който ще казва кой и какво може може да пише?Писмена молба ли трябва да подам към Вас!
  Приятен Ви ден!

 44. 44 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Оправията е работеща съдебна система с няколко (дузина) честни съдии и прокурори. тогава такива тарикати ще отидат на топло при това за дълго и ще трябва да се радват, че не сме Китай където има въже за такива работи.

  Алтернативата е дузина достойни честни офицера от БА, които да вземат нещата в свои ръце

 45. 45 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Свинските черва в коалицията ГЕРБ - ВМРО - Атака - ДПС край нямат. Като дръпнеш едно крайче на дебелото черво, край няма. Порожанов е в зоната на ректума. За медицински по-несведущите, правото черво, наричано още ректум (на латински: rectum) е последната част от дебелото черво и основната му задача е да складира натрупаните фекалии. Ако вземе да се пукне ректума всичко се олива във фекална маса. Та затуй оставката му бе бавена . . . . до пукването. И сега всичко смърди.

 46. 46 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6562 Неутрално

  Управленските опорки по отношение на корупцията се пропукаха отвсякъде

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 47. 47 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9089 Неутрално

  Само оставките не са достатъчно, разследване и при нарушения и злоупотреби - прокурор и затвор.

 48. 48 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 835 Неутрално

  До коментар [#32] от "Роси":

  архибандит е порожанката, но по-интересни са тези, които го крепиха досега.

 49. 49 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6356 Весело

  До коментар [#26] от "vhv":

  Тефлонов е, но гаранционния срок на покритието изтече (както съдя от послдените му интервюта) :) ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 50. 50 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Преди малко прочетоха новина, че комисия по еврофондовете направила проверка и установила нарушения. Одиторите споменават десетина държави, сред които Франция, Испания, ний и т.н. Какви са нарушенията не казват, но са констатирали, че споменатите държави " нямат правила за борба с нарушенията и правилно ползване на еврофондовете." Аз наивно питам, след като не знаеш правилата, защо ти тикат пари в ръцете.Преди време в нашето училище пратиха по един швейцарски проект интерактивни "черни дъски" и ходихме на курс да се обучим да работим с тях. Кви къщи, кви тъщи...имам чувството, че и тия, дето раздават, нещо и те имат нужда от обучения.

 51. 51 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 628 Неутрално

  И къщите за гости, и стадионите в села със стотина жители, и трагичните ремонти в градовете показват, че липсата на управленски капацитет и природна крадливаст почти не се наказват.
  Преди време се въртеше из нета едно фалшиво писмо на Левски, в което Той бил казал:

  "За такива злоупотребяващи с народни пари, наказанието е само едно Смърт , смърт и пак смърт, както гласи и уставът ни. За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт."

  На бас, че повечето от тези с оставките зад гърба си имат окачен портрет на Апостола.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK