Как се крои шапка на съдия

Борисов има доверие на Кирилов. На Панов няма.

© Велко Ангелов

Борисов има доверие на Кирилов. На Панов няма.Новият правосъден министър Данаил Кирилов, известен доскоро като юридическото острие на ГЕРБ в парламента, се е захванал здраво с "опаковането" на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) и главния прокурор. Очевидно е, че се бърза да се намери вариант, при който ако се стигне до създаване на действащ механизъм за разследване и отстраняване на главния прокурор (за който настояват Комитетът на министрите към Съвета на Европа и Венецианската комисия), това да повлече и шефа на ВКС Лозан Панов. Премиерът Бойко Борисов вече ясно заяви, че няма доверие на съдия №1.


Преди няколко дни Кирилов прие поканата на президента Румен Радев и го посети, за да сподели с него ценни мисли за бъдещия главен прокурор. На излизане юридическата шпага на ГЕРБ обяви, че е


готов с цели три варианта за промени в закона,
Той предлага и да се въведе законова възможност за временното отстраняване на председателите на върховните съдилища и главния прокурор от длъжност при проверка за извършени от тях нарушения, които не са престъпление. Брилянтно измислено - така проверяваният за какво ли не Панов ще може безпрепятствено да бъде махнат, като за начало - временно.


За да се осъществят тези изумителни идеи на Кирилов, на следващия ден беше свикана междуведомствената работна група по въпроса - в последния момент, та критиците на управляващите в нея да не успеят да отидат. От мейла, изпратен до участниците, се вижда, че част от тях са от МВР и ДАНС. Каква работа имат полицаи и хора от спецслужбите да определят съдбата на ръководителите на съдебната власт - няма обяснение.


Ето какво написа в бюлетина на Института за пазарна икономика един от участниците в групата - Иван Брегов:


"Към Министерство на правосъдието е създаден Съвет по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система. Съветът заседава от януари 2016 г. Съдържателен протокол от заседанията не се води, отбелязва се само кой е присъствал и какъв е бил дневният ред. Това продължава вече 3 години. И тази практика дава възможност на всеки от участниците да твърди каквото си иска за случилото се на заседанията.


На заседание на съвета от 14 март 2018 г. бе сформирана междуведомствената работна група за изготвяне на предложения за законодателни промени, засягащи разследвания срещу председателите на Върховния касационен съд, Върховния административен съд и главния прокурор. Простичко казано, работната група следва да обсъди и предложи законови промени, които да уредят по какъв начин се разследват председателите на върховните съдилища и главният прокурор.


За възложената на групата работа можем да кажем, че е концептуално грешна, тъй като


и сега председателите на върховните съдилища подлежат на разследване от прокуратурата.


Големият проблем е, че няма механизъм, по който да бъде разследван главният прокурор, тъй като той е способен да възпрепятства всяко разследване срещу себе си. И това не е абстрактно твърдение, а горчив опит, потвърден от осъдително дело срещу Република България – делото Колеви.


За текущата работа на групата можем да отбележим само едно проведено заседание на 11 юни 2018 г. И това също е проблем, но липсата на желание за реформа в прокуратурата е ясен факт. Проблемно е друго - че в кратък срок се търси


легитимация на концептуално грешни законови промени.


Повод за това ни дава настояването работната група да бъде свикана на заседание с писмо от 15 май 2019 г., изпратено в 17:10 часа за заседание на 16 май 2019 г. в 14 часа. Без мотиви, без дневен ред. Освен тревожност за капацитета на администрацията и стила на управление в Министерството на правосъдието, това показва и друго –


тоталитаризмът има ново лице и вече настъпва.


Но и това не е най-лошото – на 16 май 2019 г. в 10:52 е получено писмо, с което насрочената по спешност среща е отменена. Учудващо или не, работата на министерството, оглавявано от Данаил Кирилов, много прилича на работата на Комисията по правни въпроси към Народното събрание, докато я оглавява настоящият министър.


Та, това е паметна бележка за нещо, което не се е случило. Министърът на правосъдието Кирилов и неговите заместници, искаха, но нямаха желание. Безсмислено е да говорим за умения и политическа воля."


"Дневник" поиска да получи работните варианти на промените


в Закона за съдебната власт, които правосъдният министър Данаил Кирилов обяви, че подготвя. От пресцентъра на ведомството обясниха, че преди проектите да са излезли от работна фаза, не могат да предоставят каквато и да било информация за документите. Те били "в работен порядък" и все още са "на фаза идеи". Обяснението бе, че няма как да предоставят документи, които могат да се променят всеки момент и не са окончателни. Като бъдат оформени варианти, те щели да бъдат публикувани и за обществено обсъждане, увериха от пресцентъра на правосъдното министерство.


"Дневник" се обърна и с директен въпрос към министър Кирилов дали може да предостави вариантите за промени в ЗСВ.


"Не съм готов още. Аз бях казал, че вчера ще ги представя на работна група, но не успях.


Имам нужда от още малко време. Причината е у мен. Следващата седмица, живот и здраве, ще бъдат обсъждани в работна група", каза Кирилов, очевидно забравяйки, че няколко дни по-рано е обявил, че е готов с промените.


На въпрос дали все още остават три работни варианта, които се обсъждат, Кирилов каза: "Принципно да, но те следват Конституцията. Нека го обявя в цялост и на всички. Като стигнем до този момент, ще имате възможност да ги видите", заяви още министърът.


От което се разбра, че "кройката на шапката" ще му бъде подадена своевременно.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Аз ли съм нещо в грешка, защото ми се струва, че изпълнителната власт се меси в работата на съдебната? Което е много лошо, дори и според закъснялото с 20-Тина години прозрение на Ташунко.

 2. 2 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3055 Весело

  Има една чудна история от Шекли - "Билет за Транай" !

  Горещо я препоръчвам на всеки щото там е изнамерено точното решение за справяне с подобни , проблемни недосегаеми персони тип главен прокурор , върховен съдия , президент , мин. председател и т.н. !!!

  ПП. С две думи за тия дето не им се чете - всеки от тия разполага с разкошен накит на властта - неснемаема за мандата огърлица (ама с динамит) + дистанционен бутон на разположение за всеки редови гражданин ...

 3. 3 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3055 Весело

  Има една чудна история от Шекли - "Билет за Транай" !

  Горещо я препоръчвам на всеки щото там е изнамерено точното решение за справяне с подобни , проблемни недосегаеми персони тип главен прокурор , върховен съдия , президент , мин. председател и т.н. !!!

  ПП. С две думи за тия дето не им се чете - всеки от тия разполага с разкошен накит на властта - неснемаема за мандата огърлица (ама с динамит) + дистанционен бутон на разположение за всеки редови гражданин ...

 4. 4 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 527 Весело

  До коментар [#2] от "SS":
  ++++++:))))):))))):))))))
  Трудна работа...Трябва да се натиска копчето на дистанционното.Повечето са от Сикърк.:))))
  "...градче, управлявано близо петдесет години от един или друг политически шеф. Повечето жители на Сикърк се отнасяха с безразличие към явната корупция във всички управляващи среди, хазарта, войните между бандите, пропиването на младежта. Бяха свикнали да гледат как се разбиват пътищата им, как се пукат старовремските им водопроводни тръби, как излизат от строя електростанциите им, как се разпадат старите им разнебитени постройки, докато шефовете си строят все по-големи къщи, по-дълги плувни басейни и конюшни с отопление. Хората бяха свикнали с това.

 5. 5 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 822 Весело

  Дани Ментеюриста да не се мори толкова, ами да отиде при Аджибуя и избрания от него Цацугер, та да решат кой вариант най-ги устройва да разкарат г-н Панов, единствената пречка пред тоталната милюмафиотска диктатура.
  НиЙ без друго, може и да не забележим този заговор, щото в момента дебнем за надървени мигранти, коварни джендъри и крадливи торбалани, дето искат да ни земат дяцата....

 6. 6 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3007 Неутрално

  Вярно има пълзяща диктатура в България. Герберска. Остана само чл. 1 да се допълни.

 7. 7 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5485 Неутрално

  Кирилов е момчето за мръсни поръчки на #Кой
  А Панов пречи на #Кой.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 8. 8 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Цацаров и Панов са независими, само когато някой им поиска оставката. Доброволно никога няма да напуснат, каквито и нарушения да са разкрити.

 9. 9 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  До коментар [#7] от "penetrating":

  И като как Панов пречи на Кой?# Като гледам една керемида от Сараите не е бутната. Една тръбичка от ТЕЦ Варна, едно къщле за гости още даже:) Единствено дето Кой?# прати Пеевски в Дубай да не дразни...

 10. 10 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  До коментар [#7] от "penetrating":

  Той ако пречеше ехе на ръце щеше да го носи народът....

 11. 11 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 886 Неутрално

  На Панов не може да се има доверие, последно за него се разбра, че жена му е взела апартамент от Артекс на доста ниски цени и то преди брака. Това може да се оприличи с фирмата на жената на Гешев, без да са сключили брак, от популярния случай Иванчева се видя, че това влияе на работата му.

 12. 12 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  Опитаха, на пешеходна пътека, не успяха!
  Опитаха, със "саморазвиване" на болтовете на колата, която го возеше, пак не успяха!
  Сега се опитват, затрети път, но забравят, че:
  - намесването на изпълнителната власт в съдебната е типично за тоталитарните власти
  - в стремежа си, да бъдат "законосъобразни", лустрото на "катарзиса "пада" от комунистическите им подгърбия, и показва стремежа на Мафиотските кланове, да си гарантират "спокойствие, сигурност и безнаказаност"!
  - Суверена, има знаци, може да изчерпи търпението си, в очакване на справедливост и да ги "отвее", както и ги "довя"!

 13. 13 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  До коментар [#12] от "batzdravo":

  Като за начало - "шамар" на евроизборите. След това Шут в тлъстите седалища и да ги съдят по законите, които готвят за другите. Всички тези изключително тъпи парчета, да прочетат историята на кръволока Трайчо Костов.

 14. 14 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1556 Неутрално
 15. 15 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Тъпи,нагли, крадливи,недоразвити комунисти милиционери,разбирай: ГЕРБ.
  А вожда им Винету от Банкя жалка страхлива мижитурка, която по навик се навежда и снишава.
  Материала, материала.

 16. 16 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  До коментар [#13] от "vhv":"Като за начало - "шамар" на евроизборите"

  Не мисля че, "шамара" , би ги отрезвил.
  "Гвардейците" са вдигнати "по тревога"! Вожда и Шамана са впрегнали всичките си ресурси, дори и държавните, за окончателна победа над клонираните си братя!
  Надеждата е единствено в събуждането и отпора на гражданското общество, срещу развилнялата се Мафия на шуробаджанаците!

 17. 17 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Фред Флинтстоун и Барни Ръбъл .

 18. 18 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1622 Любопитно

  ЗОЛП. Ама то било толкова лесно.Закон за Отстраняване на Лозан Панов.

  КУЧИЯТ СИН НА КОРУМПЕТАТА ОТ ЕНП
 19. 19 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Да попитаме само, ако не го изгонят няма ли да е той най-минатия?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 21 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  До коментар [#12] от "batzdravo":

  пропуснал си момента, след като го бутнаха на пешаходна пътека, кой го убежди да заеме поста...когато го венцехвалите поне имайте едно на ум.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7641 Неутрално

  Това дребното вече взе да изглежда зловещо.

 23. 23 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 353 Весело

  "Как се крои шапка на съдия"

  Беше демонстрирано от Бети... :)

  На един друг Деси му скрои капата... :)

  Супер сте! Дерзайте.

 24. 24 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Факт е, че "тримата големи" са недосегаеми. Това не може да продължава. Трябва да подлежат на отчетност пред суверена. Не пред парламата или премиера, а пред суверена. С преки избори. И тогава ще си опичат акъла. Разбира се, допустимите кандидати трябва да отговарят на поне една страница условия, за да няма случайности. Например, поне 20 години стаж на високо ниво (върховен съд/прокуратура). Прокурор с прокурорски стаж и съдия със съдийски, а не да ги мешат като Цацаров. Да не са замесени в имотни далавери (като Цацаров). Да нямат дори фиш пред КАТ. Ние избираме с преки избори президент и кметове, които могат да направят много по-малко поразии от тези тримата, а тях не.

  Освен това ВСС трябва да се раздели на съдийски и прокурорски. Не може прокурори да избират съдии. Ролята им в съдебния процес е коренно различна и не може да си влияят едни други. Иначе трябва там да се вкарат и адвокатите.

 25. 25 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 581 Весело

  Дани Кирилов е точно обратното на юридическо "острие" 😁😁😁

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 26. 26 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 882 Неутрално

  Преди няколко дни Кирилов прие поканата на президента Румен Радев и го посети, за да сподели с него ценни мисли за бъдещия главен прокурор. На излизане юридическата шпага на ГЕРБ обяви, че е готов с цели три варианта за промени в закона,

  Знаейки неговите умения и трите за нищо няма да стават. Той кадър на Симеоново ли е?

 27. 27 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2040 Весело

  До коментар [#12] от "batzdravo":пропуснал си момента, след като го бутнаха на пешаходна пътека, кой го убежди да заеме поста...когато го венцехвалите поне имайте едно на ум.
  —цитат от коментар 21 на sarunka


  Къде видя "венцехвалене, сладурано?!
  За останалата част от коментара ти, мога да споделя, че имам една внучка, която казва: Не искам аз да съм виновна!
  След като направи някаква беля!

  До коментар [#21] от "sarunka":

 28. 28 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Този две думи на кръст не може да каже какво остава мисли да извади. Мижитурка.

 29. 29 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Дани тъпото.
  ВСИЧКИТЕ около Цар Тиква са такива. Той самия е лейтенант на Делян.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 30. 30 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3156 Неутрално

  До коментар [#25] от "Dexx":

  Юридическа и морална тъпота и поцелуйковщина

 31. 31 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2040 Весело

  До коментар [#26] от "koko65bg":"Знаейки неговите умения и трите за нищо няма да стават. Той кадър на Симеоново ли е?"

  Не е на ДС, но е "кадър" на братчедите клонинги.

 32. 32 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  До коментар [#27] от "batzdravo":

  лозан панов не е това, за което го представят. кой разбрал разбрал.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 33. 33 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  До коментар [#16] от "batzdravo":

  гражданското общество си каза думата за пеев.
  за фалшивите ви кумири- цв. василев, лозан панов,иванчева, банев, арабаджиев - гражданското общество също си каза думата.
  гражданското общество даде пълната власт на костов (няма друг премиер в новата ни история управлявал с пълно мнозинство).
  не се кахъри за гражданското общество.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 34. 34 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 549 Весело

  Ееееее,култова снимка,култов профил на Барни!

 35. 35 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Няма по-нагли и противни от Панов, Курнелия Милиончева, Фатмака пРезидент, Радан и Бойкикиев. Да им бием шута на изборите.

 36. 36 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5685 Весело

  До коментар [#17] от "gl_avatar":

  На снимката, нали?
  Освен тях си имаме и Ал Бънди и жена му (Радев/Йотова).
  Комиците...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 37. 37 Профил на FvH
  FvH
  Рейтинг: 687 Любопитно

  До коментар [#7] от "penetrating":И като как Панов пречи на Кой?# Като гледам една керемида от Сараите не е бутната. Една тръбичка от ТЕЦ Варна, едно къщле за гости още даже:) Единствено дето Кой?# прати Пеевски в Дубай да не дразни...
  —цитат от коментар 9 на mpq24607239


  Сегаа нали осъзнавате, че Лозан Панов е шеф на ВКС?! Не бута керемиди и тръбички... виж ако разследват и осъдят Доганя на първа и втора инстанция... евентуално Панов може да е гарант за справедлив процес пред върховния съд :D

  Юридическата тъпота на статуквото просто не осъзнава какъв четвъртит ще си го нацепи ако махнат Лозан Панов.

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 38. 38 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#37] от "FvH":

  Що бе? Панов да не би да е незаменяем? Плашиш ли? Както вие и Панов искате да смените Цацаров, така и ние искаме да сменим живеещия в апартмант на Артекс купен на занижение цени.

 39. 39 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  До коментар [#38] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Може да бъде изплашен само човек, който има поне малко разум в главата си. Както е казал Екзюпери в една от книгите си, само глупаците са безстрашни.
  А ти явно си безстрашен, наред с другите гербери.
  Не сте виновни, толкова ви е акъла.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 40. 40 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1101 Гневно

  А този на снимката дето се именува Кирилов е толкова... ами сега, не намирам думи за такава простота, че едва ли може да си изкара хляба дори и като чистач.
  Тръгнал закони да пише... Не е смешно!

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 41. 41 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  Вярно има пълзяща диктатура в България. Герберска. Остана само чл. 1 да се допълни.
  —цитат от коментар 6 на Vlado Nikolov


  Споко, сега ще съборим герберастите.... Кака Корни ще въведе ред, представи си Гечев финмин!!! Дабревчето /Лекето на Партията/ МВР шеф, Парговчето, Жаблянов.... ех че радост!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 42. 42 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3925 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Данайци, Sir.
  Риформират "закон".
  Поганци с пагони и най-паче с нагон
  лазят нагоре към "връх" над Закона.

  Над Върховен касационен съд.
  Над Съдия №1.
  Над Комитет на министрите към Съвета на Европа.
  Над Венецианска комисия.

  Корумпета злоупотребяващи с "изпълнително" служебно положение

  "Новият правосъден министър Данаил Кирилов, известен доскоро като юридическото острие на ГЕРБ в парламента,
  се е захванал здраво с "опаковането" на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) и главния прокурор.

  Очевидно е, че се бърза да се намери вариант, при който ако се стигне до създаване на действащ механизъм за разследване и отстраняване на главния прокурор (за който настояват Комитетът на министрите към Съвета на Европа и Венецианската комисия),

  това да повлече и шефа на ВКС Лозан Панов.
  Премиерът Бойко Борисов вече ясно заяви, че няма доверие на съдия №1.

  Преди няколко дни Кирилов прие поканата на президента Румен Радев и го посети,
  за да сподели с него ценни мисли за бъдещия главен прокурор.
  На излизане юридическата шпага на ГЕРБ обяви, че е

  готов с цели три варианта за промени в закона..."

 43. 43 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3007 Любопитно

  До коментар [#41] от "chichka":

  Това ли са ти мечтите?! Верно матр'яла е кофти! И не, не е прав професор Иво Христов. Не 80% - 90% са.

 44. 44 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3925 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Спамник,
  Съветът на Европа не се интересува от махленските ви амбиции.

  Отправете апела си към собственика на частен асансьор.
  Псалм, обаче, брани сградата, собственици да не страдат.

  Парка лукс хотел Масква не подминяй.
  Жилища с цени народни имаше за най-безродни.
  Напливът е динамичен, но късметът чисто личен.
  Пробвай.

  Има и други симпатични... комуни най-различни

  До коментар [#38] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Както вие и Панов искате да смените Цацаров,
  така и ние искаме да сменим живеещия в апартмант на Артекс
  купен на занижение цени.

 45. 45 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 295 Неутрално

  До коментар [#11] от "ggot":

  Нямаше да пиша коментар, но вашето невероятно незнание, или по-скоро опит за лъжа, ме принудиха. Да сравнявате случаите на жената на Панов, която е закупила право на строеж върху СОБСТВЕНА земя, преди изобщо да се е познавала с него, и този на Гешев, чиято жена (нищо че не са женени) Е СЪДРУЖНИК - В НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ, със съдружник на главния свидетел срещу Иванчева, показва само че или сте много плосък гербав трол, или просто сте много плосък гербераст! Вие си изберете, аз залагам на това че сте ултрапрост!

 46. 46 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1101 Любопитно

  До коментар [#41] от "chichka":

  Наборе, наистина ли не си разбрал или ти отърва да се правиш на неразбрал, че Корни и компания и Боко и компания са двете страни на ЕДНА И СЪЩА монета.
  И в двата случая не ти прави чест.
  Ама чест и партиен другар...

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 47. 47 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  До коментар [#45] от "Срам ме е от ГЕРБ":

  Що не и двете? Те се допълват.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 48. 48 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 455 Неутрално

  До коментар [#38] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Тая паническа мантра не минава.
  И последния човек с мозък на върха на главата, разбра кои са схемаджиите/гербаджиите и как сляпо и кресливо се мъчите да заглушите, малкото гласове на разума и справедливостта в тая страна!

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 49. 49 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Смразяващо ниско ниво на интелектуална собственост на снимката. 🤔
  Питам се, защо го допуснахме това!?

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 50. 50 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5485 Весело

  До коментар [#9] от "mpq24607239":

  #Кой не обича да му противоречат. #Koй не обича неподчинението. #Koй не обича независимостта, #Koй не харесва самостоятелното мислене. Пнов олицетворява всичко това. Всичко това са не само пречки, това са огромни потенциални заплахи за #Кой, защото това е пример от Панов за послушните.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 51. 51 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5485 Весело

  До коментар [#10] от "mpq24607239":

  #Кой не е народът. Вие - също :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 52. 52 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5485 Весело

  До коментар [#37] от "FvH":

  Малко грубо, но добре казано :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 53. 53 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  Дани Кирилов е точно обратното на юридическо "острие" 😁😁😁
  —цитат от коментар 25 на Dexx  Да си го кажем на български - Кирилов е слуга, който слугува на слугата Мутра, който пък слугува на КГБ-ДС МАФИЯТА !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 54. 54 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  Преди няколко дни Кирилов прие поканата на президента Румен Радев и го посети, за да сподели с него ценни мисли за бъдещия главен прокурор. На излизане юридическата шпага на ГЕРБ обяви, че е готов с цели три варианта за промени в закона,Знаейки неговите умения и трите за нищо няма да стават. Той кадър на Симеоново ли е?
  —цитат от коментар 26 на koko65bg  Този е тъп и със слугински манталитет, както беше в БСП, такъв е и днес в ГЕРБ, а дали е възпитаник на Симеоново или на юридическия в Монтана - няма никакво значение .
  Едно е сигурно - НЕ Е випусник на Харвард !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 55. 55 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  До коментар [#45] от "Срам ме е от ГЕРБ":

  този съдружник пък другия кум...дааммм.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 56. 56 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Това е последният щтрих от прословутата съдебната реформа, за която умнокрасавците ореваха вселената. Всичко се случва макар и по бавно отколкото ни се иска: специализирана прокуратура и съд за големи корупционери, КОНПИ, а сега се прокарва и недосегаемост на висшите магистрати! И вече започват да се виждат първите резултати: запори за милиони, милионери в арестите, корумпета са вече с 20г присъди. И голям рев от уж радетелите на съдебната реформа, че някои от засегнатите се оказаха техни идоли и спонсори. Което идва да покаже за какво са се борили автентичните: за безумни конституционни поправки, бюрократични алабализми и нищонеправене, но повод за плюнки и храчки, и начин за овладяване на системата. Толкова им се искаше те да колят и бесят на сините болшевики. Пак като едно време когато техните идейни гурута червените болшевики колиха и бесеха. Нейсе, не се получи, народа е мъдър и устоява на чутовните хибридни атаки които действат от няколко посоки: и от нигерията на Севера, и от филантропията на Спекуланта.

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 57. 57 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 636 Любопитно

  До коментар [#12] от "batzdravo":

  Каква намеса в независимата съдебна власт бълнуваш?! България е парламентарна република! Парламента приема законите на републиката! По конституция, законодателна инициатива имат и министерски съвет и министрите! Искаш да кажеш, че се обявяваш против конституцията, и искаш да отнемеш законодателна инициатива от министрите, и да отнемеш законородната роля на парламента по въпросите на съдебната власт?! Това ли искаш, това ли ви е виждането за съдебна реформа и конституционни промени?! Съдебната система да действа по правилата на група НПОта на филантропа?! Това ли ви беше реформата?! Нищо чудно, че сте и за Гревио и за всякакви форми на НПО управление върху цели държави. На вас конституцията ви пречи, а демокрацията ви отне много.. разбирам мъката ви :)

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 58. 58 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#24] от "galapagas":

  Недосегаем, в същинския смисъл на думата, е само главният прокурор. А това е най-опасно, тъй като структурата в прокуратурата е пирамидална и главният прокурор може да дава задължителни методически указания и фактически (а и юридически) да взема крайните решения по всяко едно дело или преписка.
  Председателят на ВКС е слаба ракия в това отношение. Но им пречи, тъй като много приказва. Силата е в свободата му да говори. Това ги вбесява. И затова ще го опаковат с главния прокурор юридически, но фактически правилата ще са с оглед особените качества на една личност - Лозан Панов.

 59. 59 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#16] от "batzdravo":

  Викаш: "Да се вдигнем на всенародна революция другари! Урааа, напред на нож!" Болшевици сте, болшевици и ще си останете! Един съвет: не бързайте с революциите, че сте няма и 2% от 50%, а и са ви много меки китките, и не е ясно как ще свърши тая революция. Но си врещете на воля у форумите, взимате си копейките и ееее те така работи демокрацията :)

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 60. 60 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#27] от "batzdravo":

  Ооо имали сте внучка, да ви е жива и здрава. А вие най вероятно сте откърмен с идеите на историческия априлски пленум?! И вие да сте жив и здрав, и все така да продължавате да ни просвещавате, нас, с погледа си върху съвременния живот, пречупен през призмата на 8ми конгрес на БКП - ах тая пущина демокрацията, дето ви отне толкова много :)

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 61. 61 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1101 Любопитно

  До коментар [#59] от "ndb":

  Ти сам вярваш ли си, или да ти изтипосам няколко факта и имена на недосегаеми, че да се чудиш какво и как да ми отговориш?
  Пропагндата ти е слаба. Ама писах ви вече, толкова можете. Колко акъл трябва да имаш в междоушието, че да ти се харесва ставащото?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 62. 62 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 636 Любопитно

  До коментар [#48] от "Андонов":

  Е явно вие се мислите за последния човек с мозък НА ВЪРХА на главата! Моля обяснете на нас, на които мозъкът не ни е НА ВЪРХА на главата, молим искрено!
  ПП: в русия така ли му викате: мозъкът ми е НА ВЪРХА на главата. Ех не е лесен език българския, но так держат! Маладец :)

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 63. 63 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1101 Любопитно

  До коментар [#59] от "ndb":

  Партийния деятел вика на другите болшевики...Н'еам думи!!!
  Ти самия какъв си? Да форума е анонимен, но като се вземе предвид, че ГЕРБ са на 100% партийци-комундета и нереализирани такива/но мечтали си за това/,то симпатизантите им са или комундета-партийци или невероятно глупави.
  Е...?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 64. 64 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 636 Любопитно

  До коментар [#61] от "sandman":

  Давай с фактите и имената. Да чуем фактите! Пред тях и боговете ще мълчат! Ама да не стане като: ББ лично изнасили и уби разследваща журналистка от Русе, а Пеефски я е държал. Ха ха, смешник, давай смешките насам :)

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 65. 65 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#63] от "sandman":

  Аз не съм партиец-комунде по биологични ЕГН причини, значи явно съм невероятно глупав?! Има ли 3ти вариант за мен, според вашата теория за живота, пътя и истината? На теб лично демокрацията, какво ти отне?

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 66. 66 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  До коментар [#65] от "ndb":

  На мен лично демокрацията в БГ нищо не ми е отнелапо простата причина,че демокрация в БГ не е имало, а вероятно скоро няма и да има. Няма как да го разбереш, ако не си живял поне няколко години в демократични държави. България е държава с преобладаващ в населението съветски манталитет и тип на мислене.
  Ако това БГ е демокрация, то аз съм марсианец.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 67. 67 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2040 Весело

  До коментар [#60] от "ndb":
  До коментар [#59] от "ndb":
  До коментар [#57] от "ndb":

  Момче, много ти е объркано в главата! Имам предвид, мисли, доколкото ги имаш, но преобладават основно чувствата, с което кашата е пълна!
  По подхвърлените фрази подразбирам че, си скорозрейка, или недозрейка, заради, основно, "постулатите": "Ооо, ма ти си роден еди кога си, значи си еди какъв си! Издаваш присъди дори, като ми приписваш думи, също като сладураната "Сарунка", ама то си е в гена ви на пурковци, станали "господари(господин за един ден)".
  Ми личи си комунистическият ген, на кашкаваладжиите и обущарите, станали "парвенюта-блюстители" на власта след 09.09.1944, у теб, недозрялко. По "умението" да правиш умозаключения от неизречени от мен мисли и думи.
  И не ми отговаряй, момче, приключих с теб, щото не си ми интересен! ;) Ти дори и "катарзис" не си преживял!:–)

 68. 68 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#66] от "sandman":

  Още един в ролята на шопа пред клетката на жирафа. Гледа, умува, мисли, чеше се де не го сърби, и не вярва: е те такова животно няма :) А иначе живял съм по различни ЕС държави по много месеци, другаде не, кое там в ЕС не съм видял и разбрал? Така, погледнато от горе, от Марс?!

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 69. 69 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1101 Любопитно

  До коментар [#64] от "ndb":

  Айде сега обясни на смешника как Пеевски, да бе , самия той стана това което е? Преуспял млад мъж? Айде бе! Обясни също така като как Доган /сопола,пардон сокола/гушна милиони за експертиза в хидропроект, като тоя селски хитрец вероятно един физичен закон не знае?Също как се докопа за жълти стотинки до варненския ТЕЦ? Обясни как оноа чучело, дето "притежава" мини Бобов Дол може да му се опрощават милиони? Обясни имането на Гоце, на Овчаров за тъмните му сделки,на корни притежанията, на глания компир конфликта на интереси, на другия компир жилище и тераси многократно надхвърлящи заплатите му, на пишман воеводата сделките с БГ гражданство и още много и много.Няма да ми стигне деня да ти описвам всичките лайна. Някой наказан?
  А ти не си и чувал, така ли?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 70. 70 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#67] от "batzdravo":

  Ми ти си комунист бе дядка, само революции са ти в главата. И сравнено с това какво е в твоята глава, даааа, в моята глава е много по-объркано.

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 71. 71 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  До коментар [#68] от "ndb":

  Писах години синко, не месеци. Нищо де няма как да избягаш от себе си. Не се притеснявай, живота рано или късно ще ти покаже кое как. Успех!

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 72. 72 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#69] от "sandman":

  За ДПС и героите им обяснение нямам. И никак не ми харесва идеята, че е възможно да има недосегаеми. За останалите, ами ето съдебната реформа започва лека по лека да набира скорост. Една еврокандидатка вече фризира в сливенския. Друга независима еврокандидатка си води предизборната кампания от ареста. А ако вкараме и новоизбран евродепутат да взима ежедневно интервюта от бай Ставри, какво ще кажеш? Гледаме и къщите за гости, а и те при ДПС най вече. Гледаме и апартаментите, но там при вашите надавате вой да ги идолизирате, ако в Герб има корумпета, да му мислят, само в Герб корумпетата не се идолизират. Та за какво е тоя рев? Всички вие си идолизирате корумпетата! Срещу това какво ше кажеш?

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 73. 73 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 636 Любопитно

  До коментар [#71] от "sandman":

  Години си писал, да, но аз пък писах месеци. Живял съм, работил съм, шофирал съм, и социален живот съм имал, по много месеци, по на няколко места в ЕС и нови и стари членки, като турист съм бил почти навсякъде другаде. Ако бях живял не месеци, а години, кое щях да видя? Какво съм пропуснал да забележа?

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 74. 74 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1101 Разстроено

  До коментар [#72] от "ndb":

  Кои са "нашите" млади другарю? Щото аз за мои си имам само семейния кръг и няколко по- близки приятеля.
  И от целия пантеон на свинщини и прасета, намерихме сал една кметица и двама подставени "бизнесмена"? Всичко друго е точно нали? България е бардак и то от най- долен съветски тип. Дано не съм прав ,но оправия няма да има.Проблема е в главите на населението. Народ който си избира и търпи управници от този сорт си заслужава съдбата.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 75. 75 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2040 Весело

  До коментар [#67] от "batzdravo":Ми ти си комунист бе дядка, само революции са ти в главата. И сравнено с това какво е в твоята глава, даааа, в моята глава е много по-объркано.
  —цитат от коментар 70 на ndb


  Има наченки, но пътят е дълъг до осъзнаването на бъркотията!
  Това, да наречеш някого, някак си, доставя ли ти "удоволствие"?!
  Имахме в махалата един , с повишени нужди от ментални грижи, та той на всеки казваше:"Ти си луд"!
  Какво ли би казал сега?! Сигурно ще сте на едно мнение!
  До коментар [#70] от "ndb":

 76. 76 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#74] от "sandman":

  Ще ти кажа кои са вашите, само ми кажи кое от всички корумпета според теб е борец за правда? И да те цитирам: да, дано не си прав! "Оправия" може и да има, може и да няма, ще обясниш как я виждаш. Но ето резултати започва най накрая да има, и какво вие пак рев?! Щото някой от изгорелите бил от вашите! Та кажи за "оправията", как е в демократичните държави, където не съм бил живял години? Там идолизират ли си корумпетата? Обявяват ли ги за борци с мафията? Реват ли срещу тяхната прокуратура когато вкара някой приватизатор следствен в ареста? Опа, там приватизатори като нашите май няма. И кой я създаде тая приватизаторска мафия? Синьо-черваната мъгла, това ли не видях на запад в тея модерни демокрации за пример?! Мда, нямаше там синьо-червена мъгла, но и при нас вече няма! Свърши се! Game over! Само някакви фалшиви димки пускате, но с тея димки, сделани в расия, само за смях на гаргите ставате..

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 77. 77 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#75] от "batzdravo":

  В махалата е истината ще знаеш, и аз така знам! Значи лудия те е нарекъл луд и това означава нещо за теб?! Мъдро! И оше си го спомняш тоя момент, явно това е било безценен опит и те е променило завинаги. Попивам и си водя записки! Мъдро, мъдро! Много мъдро! Какво друго каза тоя лудия от махалата?

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 78. 78 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  До коментар [#76] от "ndb":

  "За ДПС и героите им обяснение нямам."
  Очеизвадно е, че за още много неща обяснения нямаш. Нищо де, нали ти казах, ще разбереш. Всичко с времето си. Достатъчно за днес.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 79. 79 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2040 Весело

  До коментар [#77] от "ndb":"Какво друго каза тоя лудия от махалата?"

  Писал съм ти, но явно, четене с рабиране, все още ти е недостижимо. Упорствай, все някога може и да успееш!
  Макар че имам резерви за "випускниците"на помощното от Банкя!

 80. 80 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#60] от "ndb":До коментар [#59] от "ndb":До коментар [#57] от "ndb":Момче, много ти е объркано в главата! Имам предвид, мисли, доколкото ги имаш, но преобладават основно чувствата, с което кашата е пълна!...
  —цитат от коментар 67 на batzdravo


  Сакън! Нема противоречие между мисли и чувства. При борбата между мозъка и сърцето страда черният дроб, а не форума!

 81. 81 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#78] от "sandman":

  Майната им на ДПС. Искаш аз да им ставам адвокат ли! Майсторски похват, но зле изпълнен. Пробвай пак! Никой не защитавам, ти си този който защитава и идолизира корумпета! Щото си от тая синьо-червена мъгла. И ДПС е при вас в мъглата да пускат етнически кьорфишеци рамо до рамо с вас. И вместо да се възползвате от шанса, който Герб ви дава, докато ги има и са силни, да се еманципирате от тая мъгла, но вас ви влече обратно! На печелившите, честито, стойте си в мъглата, ето СДС се еманципира, и други ще последват. Айде чао дядка, кокошките вече си легнаха, ай сменяй памперса, изплакни ченето, и да се завиеш добре, че хладно тая пролет!

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 82. 82 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#79] от "batzdravo":

  В Банкя помощно няма. Но виж там в твоята махала е имало нужда от повече институционална помощ, сам го каза. Ни държава има, ни институции, на революция, братя! И това каза :) Ей бат здраво, бат здраво, бат здраво, на дърти години си тръгнал да се излагаш по форумите, и твоята не е лесна. Революция ще прави?! С бастуна ли, бе?! Ай лягай си, много емоция ти дойде за днес, че да не прихлопа сърцето?!

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 83. 83 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  До коментар [#46] от "sandman":


  До коментар [#43] от "Vlado Nikolov":

  вие за първи път ли ме четете? Я се усмихнете!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6589 Неутрално

  Важно е да гласуваме на всички избори и да не чакаме друг да ги избира пък ние да псуваме.

 86. 86 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6589 Неутрално

  Важно е да гласуваме на всички избори и да не чакаме друг да ги избира пък ние да псуваме.

 87. 87 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  Какъв министър е този смешник.

 88. 88 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  До коментар [#81] от "ndb":

  "Айде чао дядка, кокошките вече си легнаха, ай сменяй памперса, изплакни ченето, и да се завиеш добре, че хладно тая пролет!"
  Типичен малоумен гербер. Не закъсня много да си покажеш нивото нали? Така много ти се искаше да покажеш как мачкаш врагоете във форумните битки и ето на успя.
  Хайванче!

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK