Кой ще прости на Доган

Доган се появи на снимка, разпространена от пресцентъра на ДПС в събота с текст: "Централният лъч на ДПС беше на кафе при почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган."

© ДПС, ДПС

Доган се появи на снимка, разпространена от пресцентъра на ДПС в събота с текст: "Централният лъч на ДПС беше на кафе при почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган."Текстът се препечатва от "Тоест" със съгласието на редакцията.


В българската политика има един човек, когото, подобно на Делян Пеевски, никой не е виждал публично вече шеста година. До нас достигат свидетелства за материалната му наличност благодарение на речите, които държи по Коледа пред партийна върхушка в покоите си, и редки писмени изявления. Тези откровения на прорицателя биват тълкувани и разнищвани от дарака на "общественото мнение", издигнало Ахмед Доган до позицията на магьосник с обществени функции (ползваме определението на Джеймс Фрейзър от антропологичното му изследване "Златната клонка").


Първобитните общества според Фрейзър познават двама човекобогове – на религията и на магията. Човекобогът от магически тип е "чисто и просто човек с необикновени способности, каквито повечето му събратя му приписват". "Цялото му същество, телом и духом, е така фино настроено към хармонията на света, че докосването на ръката или обръщането на главата му може да предизвика трепет, който ще премине през всеобщата схема на нещата"
Това може да ни помогне да разберем по-добре морфичния резонанс, за който (ни) говореше Ахмед Доган през 2015 г. – и "не се ебаваше". Така разбираме и че Доган го има – мисли, следователно съществува (по Рене Декарт). Тази седмица той отново просъществува чрез призив, разпространен от ДПС, подписан с "Винаги ваш Ахмед Доган", в който почетният председател се обръща към "разсърдените и разочарованите", за да поиска прошка с думите: " ако има допуснати грешки в близкото минало – Простете!"


Ако има?


Разкаянието е преди прошката. А прошката се дава лично и означава, че прощаващите се отказват да търсят правосъдие и справедливост на земята, отказват се да настояват и да чакат възмездие и обезщетение. Как човек, който се има за човекобог, за свръхчовек, моли за прошка?


Студентът Разколников от "Престъпление и наказание" на Достоевски (любим автор на Доган), който убива бабичката лихварка и добрата ѝ сестра, станала свидетел на престъплението, го прави, защото се има за избран, необикновен, не за някой от тълпата, но се пречиства чрез покаяние и изкупление, за да стигне до прошката. Няма разкаяние в Догановото "простете". Има "ако". Ако има нещо, няма нищо, нали така казваме.


От позицията на човекобог, комуто са присвоили званието "пазител на етническия мир в България", пожизненият партиен лидер натъртва колко важни са европейските избори за ДПС и как трасират пътя за добро представяне на следващите местни и парламентарни избори. Четирима евродепутати, колкото сегашните, е поставил като цел Доган – разбира се, по-рано. Към момента социологическите проучвания дават твърди два мандата на ДПС, за три ще се изискват по-сериозни усилия – представянето на листата не е предизвикало възторг сред избирателите на Движението.


Самата листа бе рекламирана като най-младата, със средна възраст 30 години. Преференциите при ДПС са забранени, а на първите четири места са недотам младежи: 1. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ (49 години), 2. Делян Пеевски (38 години), депутат с един работен ден досега в 44-тия парламент; 3. Илхан Кючюк (33 години), евродепутат и председател на младежкото ДПС; 4. Искра Михайлова (61 години), евродепутатка и бивша министърка на екологията.


Може би Доган трябва да поиска прошка заради листата.


Защото Пеевски не е изразител на интересите на избирателите на ДПС, той крепи интересите на една друга група, значително по-малка, но осигуряваща огромни материални блага на почетния председател на ДПС и управляващата Движението клика. Няма български гражданин, който да не е наясно с това. Присъствието му във всички листи на ДПС от 2009-та насам и съзаклятието между почти всички политически сили да не произнасят името му, освен с добро, го направи нарицателно.


"Политическият код на ДПС се основава на постоянното подмладяване и непрекъснато движение към по-добри условия на живот, с по-голяма свобода, отговорност и толерантност", заявява Доган в тазседмичния призив.
ДПС не спира развитието на младите хора да живеят в един по-добър свят, който "имат куража да изградят за себе си". Пеевски е доказателство. Когато го вкараха в политиката, едва беше прескочил 20 години, днес вече е метафора на сенките – но изградил за себе си и за още неколцина един по-добър свят.


Може би Доган трябва да поиска прошка заради "Булгартабак".


След като му простят за Пеевски, ще трябва да поиска прошка заради "Булгартабак". Защото поне на два пъти бе пресечен пътят на сериозни стратегически инвеститори, които искаха да купят холдинга. Но вместо това попадна в ръцете на фирма, регистрирана с руски капитали, предала го по-нататък в Пеевските ръце. А те пък го приключиха. С което от българския пазар изчезна един от големите купувачи на тютюн, произведен именно от избиратели на Движението.


Може би Доган трябва да поиска прошка заради същите тия тютюнджии.


Защото в началото на тоя век, когато ДПС официално управляваше заедно с царската партия, им обеща алтернативен поминък – земеделие, което да замести отглеждането на тютюн. И това не се случи.
Може би Доган трябва да поиска прошка заради разминаването между думи и действия.


В последната известна засега реч – предновогодишната в края на 2018-та, почетният пред
седател на обявилата се за либерална партия ДПС говори за нарастващата бедност, спад с 85% на инвестициите за десет години (2008–2018) и как "погрешно поднесената неолиберална концепция за тотална дерегулация на новородената пазарна икономика" я е осакатила. "Сега нямаме нито пазарна икономика, нито свободна конкуренция, нито сериозен държавен ангажимент в икономиката", заяви Доган. А ДПС, заедно с всички управлявали досега партии, трябва да поиска прошка за това.


В същата тази реч Доган заяви: "На евроизборите, на местните избори и на следващите парламентарни избори (редовни или предсрочни) всяка партия да представи проект за ускорено развитие на страната, които да предизвикат обществен дебат". Къде е проектът на ДПС – или партията не изпълнява заръките на човекобога?
Както беше написал д-р Тони Филипов в един от прочутите си "Делници на един луд", като чете някоя от речите на доктора по философия, пред очите му "се явяват отрудените избиратели на агата, които нижат тутун и цъкат с език: "Бу адама чок челеби!" Но някои избиратели на ДПС не нижат тютюн – управляват къщи за гости, защото са част от фамилията на лидера Карадайъ и защото ДПС от години, явно или скрито, разпределя едни порции от европейските средства за земеделие. И това не се променя от факта дали БСП, или ГЕРБ са на власт.


В друга реч, от Осмата национална конференция през януари 2013 г., последната му публична проява, Доган каза относно Борисов: "Навярно тепърва ще се анализира случаят "ГЕРБ и Бойко Борисов" в най-новата история на България. Най-вече от гледна точка на въпроса защо след близо 20-годишен преход към пазарна икономика и демокрация Властовата система на държавата беше обсебена от идентифицирани летящи обекти от подземния свят?"


Но ако се намери отговор на този въпрос, тогава трябва да се намери и на друг – за съюза на Доган и ДПС с "Мултигруп" и Илия Павлов.


А може би най-напред трябва да поиска прошка от българските турци,


които толкова дълго плашеше с "Възродителния процес", но така и не поиска възмездие за извършителите му. Да не би защото се съюзи с тях


На Осмата национална конференция на ДПС срещу Ахмед Доган бе извършено покушение с газов пистолет от Октай Енимехмедов и на следващия ден Доган обяви, че се оттегля като председател на Движението за права и свободи. Оттогава досега единствената информация за него са речите му и увеличаването на личното му богатство – от собствеността на Боянските сараи до ТЕЦ "Варна" и сделката за студен резерв и проекта за пристанище.


Почетният председател на ДПС не е единственият, чието благосъстояние се е увеличило. Нито единственият, който смята, че му се полага по право. Но по това се различават общественият магьосник и българския политик. Първият се наема със задачи, които са за доброто на племето, вторият го прави заради егото си и лакомията си за власт и богатство.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 586 Неутрално

  By Веселина Седларска
  Posted on 17.05.2019

  Необрозимият
  Някои обстоятелства налагат да се промени прозвището на Делян Пеевски. „Кой?“ поостаря, а Корпулентния така и не можа да се наложи масово. Колебая се между две нови имена – Необятния и Необозримия. След кратък размисъл избирам Необозримия като по-подходящо – Делян Пеевски е не само необятен, но и труден за зърване. Затова – Необозримия.

  За последен път Делян Пеевски е зърнат на работното си място на 19 април 2017 година на първия работен ден на 44-то Народно събрание. Това обаче не е пречка той да получава заплата. Така на Необозримия е начислена работна заплата за две години и един месец срещу един работен ден з залата. И не само в залата, Пеевски е член на две парламентарни комисии – по икономическа политика и по земеделие, но и там не е зърван. Направо е липсващ като гост в къщи за гости.

  Всъщност сигурни ли сме, че този човек съществува? Защото той няма и адрес. Не се знае къде живее. Според едни в хотел „Берлин“, според други в дубайския избирателен район, а според трети в самолети, пътуващи между Близкия Изток и Виена. Ако се вярва на легендите има хора, които са го виждали през последната половин година, но не и в България. А законът изисква всеки кандидат за депутат в европейския парламент да е живял поне през последните шест месеца в страната или в страна от Европейския съюз. Делян Пеевски може би отговаря на това изискване, но къде е той, за да го попитаме?

  И Доган ходеше на работа в парламента пунктирано, но Пеевски го удари в земята, ученикът надмина учителя. Преди години питах на една пресконференция Доган защо не ходи на работа и той ми отговори, че нямам право да питам, защото не съм гласувала за него. Вие, мили ми хора, които сте гласували за Делян Пеевски, защо не го попитате, ами го пращате на още по-високо място, на което да не ходи на работа за още по-голяма заплата? И дано да го пратите наистина – тогава вече наистина ще имаме принос в европарламента – никой до този момент няма да е виждал толкова грандиозна наглост.

  https://www.reduta.bg/кой-става-необозримия/

 2. 2 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  Докато само сме обърнати към Европа,но сме в прегръдката на "медведь"ще ни яхат и ще тъпчем на място!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА
 3. 3 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  Всяка статия за агент Сава ми е противна. Този така и не се научи да говори български. Турският му е под всякаква критика, може би родните му цигански и татарски знае добре? Съмнявам се въобще да знае татарски и цигански. Един човек, който е никой, нищо не е постигнал, няма никакви способности. Просто страхлив, продажен циганин с каквито е пълно. Коментарът ми не е расистки се надявам. На циганите като им дадат 20 лв. и те гласуват за БКП... тях не ги интересуват идеали, нищо не ги интересува... 20 лв. и толкоз. Толкова струват. Този е същият само където се продава за повече пари... И понеже е човек на ДС медиите ни занимават и до днес с него. В Шумен, където е учил преподавателите не помнеха да е блестял с нещо... говорил съм лично... В затвора, където е лежал затворниците също не го помнеха с нещо... също съм говорил лично... бил е в отделна килия и никой не знае какво точно е било... според мен са го хранели добре и лежането му за няколко месеца в затвора е било просто за да се създаде този образ на дисидент, за да може, когато няколко месеца по-късно дойде демокрацията, да се създаде от ДС една уж турска партия с този наело. Самото създаване на "движението" беше чисто по комунистически, на учредителното събрание всичко се прави просто проформа, всички са предложени и избрани... пак съм говорил лично с хора присъствали... Бях свидетел как ОКЗНИ и ДпС бяха създадени едновременно в рамките на 2 дни с организиран транспорт до София, което няма как да стане, ако всичко не е било предварително съгласувано... И до днес турците гласуват за тези марионетки на ДС, което е жалко за тях самите...

 4. 4 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  Плащат ли тези сайтове за да им препечатвате материали тук!?

 5. 5 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 2928 Весело

  Ха! Че те му простиха предварително! Цял ТЕЦ, за жълти стотинки! Затова баце казА, че няма да подава оставка, ако загуби изборите. А Томислав, обещава рИформа. ДПС, ги е подпряло яко и дълбоко изотзаде 😈. На него се надат!

 6. 6 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  Много точен текст, но мисля, че отдавна е време да престанем да превъзнасяме двама ИЗМИСЛЕНИ герои - единия "мислител-философ", другия "бизнесмен"... Крайно време е ги назовем като такива, каквито са се само направили - това са Мошеници. Нагли, безскрупулни Мошеници.
  Как можем да се освободим от тях? - Вчера ни го показаха австрийците! В България ефектът ще е пълен, защото с тези двамата, ще си замине завинаги от политическия живот и необразования селски хитрец, който им помогна да натрупат власт, пари и килограми през последните 10 години.

 7. 7 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 564 Разстроено

  Доган и Пеев ски-винаги заедно винаги... А ние все по-често ще преглеждаме цените на билетите от Терминал 1 и 2...

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 8. 8 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  До коментар [#4] от "svoboden":

  Нали си "svoboden", спокойно можеш да не ги четеш. Дори да не влизаш в сайта и форума, щом не ти харесват. Но нали си Трол, задължението ти е да "цапаш" и обвиняваш, откъдето минеш...

 9. 9 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 356 Неутрално

  Имам едно наблюдение, което до момента се потвърждава, но ще почакам да се съберат 40-50 коментара и ще го кажа.

 10. 10 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  До коментар [#7] от "alehandro77":

  Тези мошеници са станали такива, защото държавата им го позволява. А Държавата, последните 10 години се олицетворява от един необразован (дипломите, званията и докторатите му имат същата стойност, която има той като футболист - "0" Нула!) селски хитрец, който освен, че не се "ошлайфа" като обноски, не успя да научи дори един език...

 11. 11 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  Комунизмът е като тумор. Докато не бъде премахнат туморът България ще страда.
  В България само е възможно агенти на ДС да са навсякъде. Без лустрация няма как да стане.

 12. 12 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Доган не случайно явление. Той е част от процес, започнал като трансформация на БКП от едно състояние в друго, при което избора за ключова роля в новото състояние на държавата се пада на Доган.
  Накратко, как се случи всичко това Заявеното от М. Горбачов, по време на възродителния процес, че политиката спрямо „тюркоезичното малцинство“ в България е несправедлива, се възприе като промяна на курса на Москва спрямо България, превръщайки по този начин „възродителния процес“ в сериозен пасив на режима. Същевременно асимилационната кампания спрямо „тюркоезичното малцинство“ започва да се върти на празни обороти под влияние на мощни международни фактори. Анализаторите на ДС тогава и част от ключовите фигури по високите етажи на БКП, виждайки резултатите от „перестройката“ на Горбачов, осъзнават, че със социализма е свършено и се организират в подготовката на таен план за контрол върху държавата вече в условията на демокрация, координирано с КГБ. От своя страна КГБ организира аналогични проекти в другите страни от соцлагера. Тогава западната банкова система установи упражняване на финансов натиск от страните от соцлагера в размер на 27 милиарда долара само в началния етап на разпадането на социализма. В плана се залага на правилото: „Управлява този, в който са парите“.
  В резултат, държавите от източния блок се оказаха превзета от олигархични интереси, с концентрация на политическата и икономическата власт в ръцете на ограничена група хора (създаване на банки, необезпечено кредитиране, фалити на банки, известен и като период на раздаването на куфарите с пари). Пример за България: Банка "Моллов", която създаде MFI Holding, през който се финансираше създаването на фирми на доверени партийни другари, по точно на техни наследници), които упражняват координирано с вече скрит в сянка елит от ДС влиянието си върху парламента, правителството, политическите партии, публичната администрация, полицията, съдебната система и масмедиите. И до днес, голямата част от обществените поръчки минава през тях. За сигурността им се грижеха специално създадени охранителни фирми. Една ничия територия с нефункционираща демокрация и опортюнистична олигархия - благоприятен терен за руска офанзива! Тези, които участваха като водещи в така наречения проект за овладяване на държавите в посткомунистически условия, мислейки, че ще карат влака пожизнено станаха жертва на правилото "създадените, изяждат твореца".
  За гарантиране на дълговременна устойчивост на плана се разчита на създаденият за целта политически проект, използващ етническата карта като мощен инструмент за влияние, конкретно за България. В частност да се използва и за защита от възмездие и търсене на отговорност от пострадалите от репресиите. За начало на действие на плана за политическия проект се счита тайното решение на представители на Политбюро (ключова роля играеше свръх амбициозният Луканов, заедно с група от ръководни кадри от Политбюро, ДС и КГБ), да отстранят Тодор Живков, който на практика стартира с официалното обявяване на края на възродителния процес на пленума от 29 декември 1989 г.
  Така се създаде ДПС и „паралелната власт“ в БГ.
  В последствие представителите на Политбюро постепенно бяха изтласкани от представителите на ДС. Една от причините за премахването им беше отказът им от съвместен бизнес с италианската мафия, агресивно проникваща в България през функциониращи и до днес контрабандни канали, наследили автоматично каналите за внос на ембаргови технологии, прахчета и хапчета, по времето на социализма, поддържани тогава от ДС с тясно взаимодействие със световните мафиотски организации. Луканов, който не прие изолацията, в която постепенно беше поставен (създадените решиха, че те ще карат влака и изтласкаха създателите), виждаш, че бизнеса на българска територия, изпиращ пари на мафиите (по-специално на италианската), може да застраши ролята му на водещ от българска страна в установяването на тясна икономическа обвързаност на България с Русия в новите политически реалности, реши отново да влезе в играта, като публично искаше да компрометира връзката на този бизнес с ДС. Но не успя.
  Същевременно, борческите отряди в БГ, създадени също от ДС с отговорен координатор, един вече доста възрастен виден представител на ДС, завършил КГБ школа със специализация как се управляват големи маси от хора чрез контролирано манипулиране с информация, съсед на Цвачка по местоживеене в елитния жилищен комплекс на Жолио Кюри, построен специално за партийната номенклатура, с дясна ръка един друг генерал от ДС, отговарящ преди 89 за физическото премахване на неудобните, изпаднаха в конкурентна битка с италианците, която доведе до изчезването на някои от тях. Борческите отряди бяха създадени като дисциплиниращ инструмент за гарантиране на устойчивото развитие на политико-икономическия проект на паралелната власт в посткомунистически условия и редовно бяха привиквани на отчет и раздаване на указания при (тогава не толкова възрастен) властелин на дисциплината и реда на Паралелната власт. Паралелната власт, изцяло съставена от представители на ДС, отлично владееща всевъзможни техники и методи за гарантиране на стабилното си съществуване, създаде добре осигурени структури, които да виждат и чуват всичко и навсякъде и структури, с които да наказват провинилите се (в това число и организатори на политическа съпротива) в дискретна координация с аналогичните официални (държавни) такива. Скрития властови център изцяло овладя политико-икономическото пространство в България и доведе до установяване на авторитарен феодално - олигархичен режим, известен още и като фасадна демокрация.
  Най-важното, което може да се каже за ролята на ДПС през тези 29 години, е, че е подвластна на програмата на задкулисието, което си постави за цел БКП/БСП да не носи никаква отговорност за извършените престъпления както при смяната на имената, така и през 100-годишното си съществуване на политическата сцена. ДПС през годините се превърна в крилото на комунистическата партия сред мюсюлманското население".
  Там се раждат и политическите проекти или се превземат отвътре появили се такива, извън техният контрол, които се считат за заплаха на установеното статукво, kаквото беше СДС, превърнато отдавна в парцалена кукла, която се вади от скрина по преценка на паралелната власт, обикновено в предизборно време. A най-добрия проект е този, който се задържа вече10 г.

 13. 13 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Тинтири минтири за Суполя!!!
  -----------------------------------------
  Повечето от така наречените турци в България са потомци на крепостните на османлиите и са от арабско/цигански произход, затова и циганина Суполя си го припознават като водач.
  ----------------------------------------
  Седи си в сарайте (под домашен арест и зорко охраняван от службите), тъпчат го с наркотици като гъсе с топли л@йна, и от време на време го активират да прочете написаното му!

 14. 14 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Когато Тиквата трябваше да бъде избутан напред, ни в клин ни в ръкав Суполя рече "Аз раздавам порциите в България" удари едно яко рамо на гробарите!!!

 15. 15 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Ако не е ДС(КГБ) , ДПС ще утече в канала, типичен пример е партията на Местан!
  ----------------------------------
  Що ли Суполя никога не са го канили в Турция, случайно ли, не мисля!!!

 16. 16 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  До коментар [#15] от "LudLustrator":

  случайно ли, не мисля!!!
  ========
  Премести се под някое дърво и мисли на сянка....

  Bukalemun
 17. 17 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  До коментар [#12] от "Анти Шишковци":

  Браво!
  Пропуснахте да споменете ,че Москва за тях е Голямото началство

 18. 18 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 249 Неутрално

  Продължаващото сатанизиране на Доган и Пеевски, нищо че не участват в обществено-политическия живот от години е определено сплотяващо за електората на ДПС.

 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7484 Неутрално

  Доган трябва да поиска прошка от целия български народ и да изчезне завинаги.

 20. 20 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  До коментар [#18] от "tosho_toto":

  Да, даа... Какво ще кажеш, да броят"поляците" след този вот? Сопола е в потрес, защото може да загуби 50% от евродепутатите си... От 4, на 2...

 21. 21 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  До коментар [#19] от "Роси":

  Сопола трябва да завърши политическата си кариера там, където я започна - в затвора. При това, за дълго.

 22. 22 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 996 Неутрално

  На когото не му пука за България нека си мисли дали да му прости.
  От останалите е прокълнат навеки.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3699 Неутрално

  Някой смята ли да предприема някакви действия срещу дерибействата на ДПС и почетният и председател - от ТЕЦ Варна, през десетките ВЕЦ - ове, които държат фирмите на почетния председател, та до безкрайните хотели и къщи за гости ? Ако смята - кога и какви ще бъдат ? Засега ЧОПНО се занимава с милиона на Трайчо, това е проблема на тая държава !Или ще го караме на философски размишления за прошката и разкаянието?

 24. 24 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2678 Неутрално

  Много добра статия.
  За мен, такъв човек не съществува, затова нямам проблем нито с имитацията на разкаяние, нито с евентуалната прошка.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 25. 25 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#16] от "eti mehter":

  //Премести се под някое дърво и мисли на сянка...//
  -------------------
  О Мюмюнчо, Суполя много дълго те държи в постелите си, като ти казват ората, оди влачи куфарите на Наташките, че и ТУРЧИН ще ти викат, ама ти не та не ->вечно ще съм верен на Суполя!!!

 26. 26 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 780 Неутрално

  На когото не му пука за България нека си мисли дали да му прости.От останалите е прокълнат навеки.
  —цитат от коментар 22 на simval


  ----------------------------
  Та какво е виновен някакъв ниско чел циганин/татарин, та тоя е някакво мюре за пред мАтряла, важно е кои му дърпат конците, а това е ДС (КГБ)!!!

 27. 27 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 249 Неутрално

  До коментар [#20] от "vhv":

  Според мен Доган иска прошка защото е рамазан и мюсюлманите така правят.
  Близко е до алъла.

 28. 28 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1085 Разстроено

  Тази мижитурка Доган, е за съжаление еманация на на социума в БГ.Такове отровно и вредно семе може да покълне само във вонящо блато, покрито с мъгли и сенки, без слънчев лъч. Общество, което избира, търпи и се отъждествява с такива влечуги е много много болно. Причината е в нас.Другото, като русии п-мрусии запади и прочие виновни са залъгалка за болни мозъци. Причината е в НАС.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 29. 29 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 963 Неутрално

  В една #нормалнадържава доган щеше да излежава 25-тата година от доживотната си присъда.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 30. 30 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2660 Неутрално

  До коментар [#20] от "vhv":

  Ако ДПС има двама евро-депутата, вместо четири, това ще е повече от знаково! Това ще означава две неща едноременно. Първо, че електората на ДПС намалява и второ, че Доган трудно си контролира електората.
  Възрастните хора гласуващи за ДПС, не са проблем. Проблем са по-младите, защото Доган не може да ги шантажира с нищо. По-младите не зависят от Доган. Могат да работят и пътуват, където си искат, без неговата лична благословия. Затова Доган иска прошка от тях... Но май, няма да има, кой да го чуе. По-младите не се интересуват много от ДПС.

  Бивш tww09306483.
 31. 31 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2660 Неутрално

  До коментар [#27] от "tosho_toto":

  Чиба бе, ГЕРБ-ерска мастийо...!

  Бивш tww09306483.
 32. 32 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#11] от "anonim440":

  Лустрация няма да има никога,защото българското общество е крайно разделено по темата и няма как да се случи!

  Така че, свиквай с положението...

 33. 33 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#3] от "anonim440":


  Ченге си ,нали?

 34. 34 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#2] от "АмброзСП":


  Ако това ще те успокои,реалното положение е следното-в прегръдката на Европа сме и ни яхат янките...

 35. 35 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5364 Неутрално

  Чудесен текст.
  Доган има много и все тежки грхове. Не знам дали ще получи търсената искрена прошка. Зависимите от него са двулични. Бедните духом дори не знаят как той ги ограбва. Разумните знаят как той ги подтиска. Свободните го игнорират.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 36. 36 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2200 Гневно

  Доган е интересен само -мъртъв!!!Дори проказата е добродетел в сравнение с този тумор!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 37. 37 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 611 Разстроено

  Комунизмът е като тумор. Докато не бъде премахнат туморът България ще страда.В България само е възможно агенти на ДС да са навсякъде. Без лустрация няма как да стане.
  —цитат от коментар 11 на anonim440


  Прав си анонимчо.....но туморите е злокачествен ......няма лек .....та помисли какво очаква България!

 38. 38 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  Доган трябва да поиска прошка от целия български народ и да изчезне завинаги.
  —цитат от коментар 19 на Роси  Пет пари не давам дали дръндарския мангал ще поиска прошка и дали такава ще му бъде дадена . Онова което трябва да стане е мангала и шайката около него - ДА ИЗЧЕЗНЕ, а дали ще са в затворите, или ще бъдат ликвидирани, може да се спори .
  Все пак от затвор се излиза, но от гроб НЕ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 39. 39 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 687 Неутрално

  На Доган ще прости целият български народ. Или по-голямата му част. След като 30 години Доган си позволява да прави каквото си иска и няма никаква съпротива, значи е харесван от голямата част на обществото. След като демонстрира превъзходството си, правейки се на божество, огряващо навсякъде, с постоянното лансиране на урод (сещате се КОЙ) в стил АЗ съм висшият, вие всички сте нищожества, ще гласувате и за куче, ако реша. Може би тества дали има противници за да ги накаже демонстративно. Както беше по време на протестите при краткото властване на Орешарски. Опита му да иронизира протестиращите като умнокрасиви, подето в хор естествено от глупаво грозните прерастна в организиран контрапротест, на който се видя истинското лице на глупаво грозните. Готови бяха при команда да извадят ножовете и бухалките изпод дрехите си, защитавайки образа на ШИШКОТО на мама. В противен случай би трябвало да са много глупави, за 20 лева да се качат на изпратените им автобуси да демонстрират нещо си.

 40. 40 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  До коментар [#32] от "Нормален гланц":

  +

  Bukalemun
 41. 41 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  Може би трябва да му простим за Пеевски, за Булгартабак, за тютюнджиите и за българските турци и за всемирния потоп. Хайде стига с тези словоблудства, Доган е престъпник, който години наред ограбва не само българските турци , а и всички нас с обръчите от фирми, от които цица и се угоява. Вместо да му бутат властта в ръцете и да му създават съвсем незаслужен ореол от недосегаемост, трябва просто прокуратурата да си свърши работата и да го вкара там, където му е мястото.

 42. 42 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#34] от "Нормален гланц":

  .
  //Ако това ще те успокои,реалното положение е следното-в прегръдката на Европа сме и ни яхат янкит//
  ----------
  То натъртените все някой ги яха, ама в случай тебе едва ли те яхат янките (създателите на САЩ), а найгарите!!!

 43. 43 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3738 Любопитно

  До коментар [#36] от "Willy Messerschmitt":

  Доган е интересен само -мъртъв!!!
  =========
  Нали ....!
  Какво да го правиш жив и порочен ....!?

  И все пак , вие бившите комуняги успяхте да съхраните у себе си тоя убийствен култ към личността.....
  За вас такива хора са по полезни в неживеещо състояние. ...тикнати в мавзолеи и напомнящи единствено техните завети .....
  После , само с един мавзолей, балсамирания мъртвец и останалите от него завети ,са достатъчни за да малтретирате цели поколения след това. ....

  Гнусно и подло , но върши работа с десетилетия. ....

  А опасното е ,че такива като тебе са носители на тая традиция .....

  За 30 години я пренесохте на запад.....и тепърва ще се разбере кои ще пропищят от тоя идеологически тумор във времето. ...

  Bukalemun
 44. 44 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Някой беше попитал, как турчин може да бъде комунист след това което им причиниха комунистите!!! Може, може!!!
  -----------------------
  По тошово време имаше квота за малцинствата в училищата и институтите, приемаха ги без изпит дори трудно справящи с българският....ама това си имаше цена, трябваше да са доносници и сатрапи!!! Тези сатрапи са позор за етноса си, българите и България, но все пак те са жертва, а кукловодите си пият ичикията!!!

 45. 45 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2879 Неутрално

  Аз на този прошка не давам дори и на Сирни заговезни!

 46. 46 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 249 Неутрално

  До коментар [#31] от "tww09306483":

  За подобни коментари са ме блокирвали моментално много пъти.
  Други се толерират.Защото са "наши".


  Закичил си се като либерал, а си озлобен повече от шумкар.

 47. 47 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6418 Неутрално

  Не прощавам на предатели и на тези, които ни правят на баламурници, защото са закриляни от КГБ и ДС.

 48. 48 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1663 Неутрално

  Защо обсъждаме човек, който е тотално изпаднал от дневния ред?!

 49. 49 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3738 Любопитно

  Днес се навършват точно сто години от деня в който Ататюрк започва ''мисия невъзможна''......образуването на съвременната турска държава. .....
  Самсун е града от който тръгва да превърне ''най голямото парче'' от разпадналата се ОИ .....и да го превърне в това което и до днес се нарича Турция.

  А иначе ''разтревожините и бдящи'' за светска Турция западни СМИ , с лека ръка пропускат този важен за турската държава ден......
  Сещат се само и едва когато лука замирише или временно поскъпне....нали DW...?

  Bukalemun
 50. 50 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Да се търси прошка след 30 години пътуване към дъното....в интерес на Русия и нейните агенти?Това означава че и този който задава този въпрос е същата помия като Доган,Пеевси,Шаренква,ДПС,Мултигруп и т.н.

 51. 51 Профил на today
  today
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#30] от "tww09306483":

  Интересуват се и по-младите, не забравяй кой раздава порциите. Доган е хитър, неслучайно си е оплел много добре мрежите в съдебната система, и принуждава управляващите (които и да са те) да назначават негови хора на интересни чиновнически позиции, и впоследствие тези постове се осребряват много успешно.
  Та младите ако не искат да заминават навън, трябва да гласуват за Доган, иначе остават гладни. Няма да има безплатни къщи за гости, няма да има държавни поръчки на раздути цени, няма да има общински поръчки на раздути цени, и младите падат в канала.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 52. 52 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ще му простят Кърджали, Крумовград и ко. Както и БГ демократите, които няма да отидат да гласуват за истинска Европа

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Неутрално

  Карадайъ, който го освиркаха на стадиона в Кърджали, сигурно ще прости.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 55. 55 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Неутрално

  До коментар [#43] от "eti mehter":

  Я с каква лекота лепиш етикети!
  Сравнявайки ви, според това което сте писали до сега тук, мога да потвърдя, че ти си по-голям комунист от него!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на iliyapopov
  iliyapopov
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Какво има за прощаване? Доган си гледа интереса на партията и толкоз - явно владее компроматните игри иначе досега нямаше да "оживее" политически. Не знам защо но след 30 години от 1989г не ме напуска усещането, че "братята" командват парада" и скоро нищо съществено няма да се промени.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK