Гласувайте за тези, в които разпознавате себе си

Изборът е най-съществената част от свободата. Не се отказвайте от нея с лека ръка!

© Юлия Лазарова

Изборът е най-съществената част от свободата. Не се отказвайте от нея с лека ръка!Да гласувате на избори означава да искате да направите (още) нещо за себе си и за останалите. Ето защо е толкова важно да гласувате.


Като съдия не мога да вляза в разговор кои според мен са правилните кандидати и кого бих подкрепил аз. Като гражданин обаче мога да ви призова да гласувате за тези, в които разпознавате преди всичко себе си. Направете го, независимо дали са част от голяма или малка политическа сила, дали са партийни кандидати или независими! Направете го, независимо че социологическите прогнози и песимистичните очаквания, че избраният от вас кандидат няма големи шансове, могат да имат определени основания днес. Защото именно поради това мислене


често не подкрепяме почтените, знаещи и можещи кандидати
и те се отказват да продължат да са политически ангажирани.


Така позволихме държавата десетилетия наред да се ръководи от хора, които доведоха милиони български граждани до нищета и мизерия, други милиони прокудиха от родината им, а върховенството на правото и демокрацията за тях са изпразнени от съдържание думи.


Всеки избор има смисъл, ако човек вярва в силата на гласа си да промени нещо. Всеки глас дава именно шанс за такава промяна. Затова е толкова важен. Днес може да е едно или да изглежда по определен начин, утре може да е различно именно в резултат на вашия глас.


Изборът е най-съществената част от свободата. Не се отказвайте от нея с лека ръка!


Не се съгласявайте непочтени, неграмотни и неспособни хора да избират вместо вас


и да изпращат във властта себеподобни! Не се поддавайте на невярната мантра, че всички са маскари и са еднакви. Това не е възможно дори чисто математически. Нима и вие сте маскари? Не! Значи не всички са такива. Или харесвате само себе си? Нима вие сте идеални, а всички други не? Има хора, за които обществените дела са дълг, а да работят за хората е призвание, израз на възпитанието и разбирането им, че животът е безсмислен, ако не правят добро за други освен за себе си и близките си. От такива хора имаме нужда, те също имат нужда от нас. Такива има. Да, в България са!


Призовавам ви да отидете и да гласувате! Заради себе си и заради бъдещето на децата си. Изберете себе си!


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK