Борисов, "жениците", падението...

Борисов по време на обиколката в последните седмици, за която твърди, че няма нищо общо с предизборната кампания, а е част от работата му на премиер.

© Фейсбук профил на Бойко Борисов

Борисов по време на обиколката в последните седмици, за която твърди, че няма нищо общо с предизборната кампания, а е част от работата му на премиер."Падението на тези женици е голямо. Не са лоши жени, със сигурност, но тази омраза откъде се яви..."


Тази снизходително-опрощаваща оценка за жени, направена от индивид от мъжки пол и същевременно български премиер Бойко Борисов, се открои в сутрешното му интервю. Открои се дори сред поредицата от другите забележителни откровения, в които лъжи се състезаваха за първото място сред


демонстрацията на най-безотговорна лексика
Не сте ли свикнали вече, сигурно ще се учудят мнозина. И не помните ли, че започна кампанията с посланието към своите кандидатки за евродепутати - да не бъдат "кучки както е модерно", ще попитат други. Не съм...


Поводът да се произнесе за "падението на жениците" е сигналът на водача на евролистата на БСП Елена Йончева, че не е декларирал къща, построена в границите на имота му в Банкя, за която като доказателство бе показва сателитна снимка. Ставало въпрос "за една стая, направена на мястото на обора", заяви Борисов. И разбира се, прикачи и лидера на опозиционната БСП - Корнелия Нинова, та станаха две "жениците", чието "падение е голямо".


Извън въпроса по същество - дали има или няма недекларирана къща; извън парадоксалната логика на Борисовата защитна пледоария - която слушаме тази седмица - според която щом е набил братовчедите си, значи няма къща в Барселона; извън лъжата, че той се разделял с всеки попаднал сред придобилите имоти под реална цена, докато шефът на вече компрометираната до немай къде КПКОНПИ удължава отпуските си, но не му иска оставката (защото му е задължен че го покри по проверката "Ало Ваньо", и ще видим, че няма да го пипне, ако спечели изборите); извън другата заблуда към публиката, че не той избрал главния прокурор...


Извън всичко това блести ярко


байганьовското отношение към жените


заради което трябваше да е вече елиминиран като заслужаващ уважение мъж и премиер, избиран от тъй наречената "нежна половина на човечеството".


Натрапчивата дебелащина на репликата не намирисва, а задушава с унижаващата претенция за снизхождение и прошка към "жениците", въпреки тяхното "голямо падение". И е учудващо, че нито защитниците на равенството на половете още са се възмутили, нито традиционните закрилници на "нежния пол".


Явно пристрастията, с които гледаме на политическата фауна, предубежденията, с които делим цветовете й на добри и лоши, пречат да видим ненормалното: че Борисов ни оскърбява, но за това получава не санкция, а аплодисментите на масите.


Грубостта, които излъчва репликата за "жениците", не би била простена, ако политическата заслепеност не притъпяваше сетивата за допустимо и недопустимо. Дори и на такова ниво.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK