За антиевропейските идеи на бъдещи български евродепутати

ВМРО ще брани България от ЕС.

© Юлия Лазарова

ВМРО ще брани България от ЕС.Знаете ли, че българските избиратели ще изпратим в европарламента нихилисти, които категорично отричат правилата на Европейския съюз по куп важни въпроси? Както и партийци, които се точат за едни европейски 18 млрд. лв. от фондовете. В Брюксел ще заминат и застъпници на свободното притежание на полуавтоматично оръжие, на турския език, на държавната икономика и на други ретроградни идеи. И ако тези не ви харесват, те имат и други, ако перифразираме Гручо Маркс (да не се бърка с Карл Маркс).


Тези визии може и да ви изглеждат антиевропейски, но са залегнали в основите на предизборните платформи на водещите 4 партии, за които социологическите проучвания дават прогноза, че със сигурност ще имат депутати в следващия Европейски парламент: ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО. И те се кълнат, че ще се борят за тях.


Не е чудно, че никой не прокламираше тези идеи особено явно. След доминираната от вътрешни корупционни скандали предизборна кампания
европейските послания на партиите потънаха като глас в пустиня


Почти никой не разбра най-важното - каква (обединена) Европа си представят кандидатите за депутати в Европейския парламент.


Техните идеи и платформи останаха на хартия или някъде по страниците им в интернет и масово не стигнаха до ушите и съзнанието на избирателите. Защото изборът ни за Европа очевидно се ръководи от съвсем други мотиви и това е избор кой да е на власт вътре в страната, а не кой да решава съдбата ни в ЕС. Въпреки това е важно да си дадем сметка какви тези ще подкрепим с гласовете си в неделя. За да няма изненадани после.


ГЕРБ разчита на европейските милиарди.

© Георги Кожухаров

ГЕРБ разчита на европейските милиарди.


Да започнем от управляващата партия ГЕРБ. Основната въдица, която тя залага за избирателите, е усвояването на едни 18 млрд. лв. в близките години и разпределянето им за различни сектори от икономиката и региони. "Ще има много пари и ние ще ги разпределяме" - гласи основното послание на ГЕРБ, преведено на езика на лидера й.


"4 млрд. лв. междинни плащания т.г., близо 18 млрд. лв. за България, средно по 2500 на глава от населението"


изчислява слайдшоу на сайта на ГЕРБ, което ни примамва да гласуваме за кандидатите на Бойко Борисов. Тук естествено се разчита гражданите да си представят, че 2500 лв. суха пара неочаквано им се дават даром. Вероятно ще се намерят и такива наивници. Циничното обаче е, че горките европейски данъкоплатци дори не подозират как управляващите се "точат" за техните пари.


ГЕРБ се кълне още, че ще ни осигури чист въздух, като замени печките за твърдо гориво с по-екологични. А това ни е втръснало до болка от обещанията на столичния кмет Йорданка Фандъкова, от които все още няма и грам ефективност.


Бизнесът вероятно трябва да повярва на уверенията, че ще се създаде газова борса и ще се обединят пазарите на енергия. За справянето с монополите обаче нищо не се казва, така че картелите на горивата, медиите и останалите обществени блага ще си останат очевидно.


БСП залага на носталгията.

© bsp.bg

БСП залага на носталгията.


Да видим корнкурента БСП, който диша във врата на Борисов, а според мнозина и го изпреварва на завоите. Социалистите обещават да спрат от европейския подиум "безобразния грабеж". Те обаче


още сънуват силна намеса на държавата в икономиката и отново залагат на носталгията


по авторитарното минало, когато частната собственост беше еретична. Така че от червените можем да очакваме "отказ от неолибералния икономически модел и възстановяване на позициите на държавата в икономиката и социалната сфера". Каквото и да означава това. И още бъдещи "придобивки": "въвеждане на европейски данък върху финансовите транзакции, както и по-ефективно облагане на глобалните корпорации".


В дългата им предизборна платформа напоително се обещават високи социални стандарти и сближаване на доходите. Как? Този въпрос не е изяснен. Според БСП в момента ЕС облагодетелства богатите и тя ще се противопоставя на това. Не личи социалистите да правят разлика между богатство, натрупано с честен труд, и богатство, натрупано с кражби, връзки и политически протекции. Така че бихме повярвали на бъдещите червени евродепутати, когато видим подхода им към колегата им от ДПС Делян Пеевски, забогатял рязко и необяснимо.


Важно е, че левицата се е подписала под обещание да се бори за равенството независимо от пол и раса. Дали пък това не е начална фаза на узряване към бъдещо приемане на прословутата Истанбулска конвенция срещу насилието над жени? Едва ли. Просто помпозни клишета за заблуда на наивните.


ДПС не се свени директно да си отстоява турските интереси. Движението


дава заявка да му "дойде акъла" и от европейския подиум да се бори за признаване на турския език у нас


Послание за вътрешна употреба. От партията заявяват, че "популизмът и национализмът са факт и са на власт", както и е "вече 10 години страната се движи инерционно, без ясни приоритети и цели". С това директно послание към Борисов ДПС показва кой държи коза на властта.


Колкото до ЕС - чрез европейското си участие партията ще настоява за насърчаване и подкрепа на инвестициите "чрез активна помощ на държавата във всички фази на инвестиционния процес". Повече държава, тоест повече корупция и бюрокрация - това е посланието на партията, чийто лидер още преди 3 петилетки обяви в ефир, че той разпределя "порциите". Явно идеята е традицията да се запази непокътната.


С мотото "Браним България!" четвъртата партия в класацията на социолозите - ВМРО, направо заявява, че ще се отбранява срещу обединена Европа. На страницата й предизборната платформа е неоткриваема. Но пък кандидатите говорят красноречиво. Един от тях ни уверява, че не бива да се създават ограничения на гражданите да придобиват оръжие за лов и за самоотбрана - полуавтоматично. Гответе се за война, ако вземе да влезе в европарламента! За сметка на това пък ВМРО ще се бори да ни отърве от свръхрегулациите и корупционната среда, която създават.


Не липсват ексцентрични послания и сред по-малките партии и независимите кандидати


"Възраждане" например директно ще наказва виновници: за убиването на българската армия, за унищожаването на икономиката, за "унижението на нашите майки и бащи" - очевидно песнионерите. Защо от европарламента?


НФСБ спасили ракията...

© Еленко Еленков

НФСБ спасили ракията...


НФСБ залага вече на свършеното - тишина в курортите и ограда по границата с Турция, недопускане да се върнат на мюфтийството т.нар. вакъфски имоти. Тук интересното е, че националното сдружение "Българска домашна ракия" обявява лидера на партията за спасител на скъпоценната напитка. "Воля" залага на предизборна томбола с раздаване на пари, като избирателите трябва да отговарят на вицови въпроси, свързани с управляващите: например кой от тях ще се спаси от потъваща лодка.


"Воля" предлага награди за избирателите.

"Воля" предлага награди за избирателите.


А независимата Десислава Иванчева директно заявява: "Аз съм кандидат не за да избягам, а за да не приберат и вас!" Изключително далновидно послание.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2794 Неутрално

  Най-много идеи има Илена. Иска да свали Боко!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  Върви народе заблудени,
  върви към урните, върви ....

 3. 3 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 2163 Неутрално

  Тоест, изпращаме евродепутати, които не харесват сегашният ЕС и начина по който се управлява? Одобрявам.И аз не го харесвам особено.За да се запази съюза, което е от първостепенно значение, е нужна промяна.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 4. 4 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3171 Неутрално

  На въпроса към Борисов кой от другите кандидати за европейския парламент извън ГЕРБ, той най-много харесва , той отговаря Джамбазки.
  Без коментар.

 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4786 Весело

  "А независимата Десислава Иванчева директно заявява: "Аз съм кандидат не за да избягам, а за да не приберат и вас!" Изключително далновидно послание."


  "Далновидно" казвате?! Още по-далновидно е, да не се искат "дарения", или както там му казвате...

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 6. 6 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2131 Весело

  Ако обичат да не ме "бранят" от ЕС, докато едвам свързват двата края в ЕП антиевропейци като Джамбазки, Марешки и подобни!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 7. 7 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Да бяхте почнали с последното изречение : всички са маскари,Иванчева е нашето далновидно европейско бъдеще.

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 8. 8 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  България е в ЕС и ще гласувам за партия Демократична България на евроизборите.  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 9. 9 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  Толкова сте въодушевен, че оставам с впечатлението, че вече сте похарчили имагинерните 2500 лева.

 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3524 Весело

  Я да видим зад какво има зад байтовете и щракането по клавиатурчицата на милата авторка.
  Кратък извод: 100 процента от представените в парламента български граждани ще гласуват за антиевропейски евродепутати.
  Още по-кратък извод: неспоменатите в текста са единствените ПРОевропейски.
  Най-кратък извод: Вие сте прости, аз съм умна.

  Светлееее, язък за барута, душата!

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Всички които произлизат от БКП, а именно БСП,ДПС, ГЕРБ,ВМРО,Атака,Воля са русо-болшевишки протежета и подлоги на Кремъл.
  На практика са национални предатели.
  Друг е въпроса,че материала оня 80% за които говори Иво Христов чете Телеграф,Блиц и т.н. гледа чалгаря С.Трифонов и след втората колпава ракия крещи:
  Костов е виновен.
  За съжаление мафията властва тук на командване от Кремъл.
  Материала, материала.

 12. 12 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  на авторката трябва да И плащат да пише срещу някого - веднага му вдига рейтинга - бравопетя-2 -потрисаща некадърност на черния ПР

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 13. 13 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3176 Неутрално

  Аз затова ще гласувам за дупесе, а при преференциите -- за циганин, ако има.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 14. 14 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2794 Неутрално

  Всички които произлизат от БКП, а именно БСП,ДПС, ГЕРБ,ВМРО,Атака,Воля са русо-болшевишки протежета и подлоги на Кремъл.На практика са национални предатели.Друг е въпроса,че материала оня 80% за които говори Иво Христов чете Телеграф,Блиц и т.н. гледа чалгаря С.Трифонов и след втората колпава ракия крещи:Костов е виновен.За съжаление мафията властва тук на командване от Кремъл.Материала, материала.
  —цитат от коментар 11 на anty


  Костов направи поразии на България поне за три доживотни присъди! Колкото и да го оневинявате, хората помнят болшевишкото му управление и даже на снимка не искат да го видят!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 15. 15 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 2805 Весело

  На въпроса към Борисов кой от другите кандидати за европейския парламент извън ГЕРБ, той най-много харесва , той отговаря Джамбазки.Без коментар.
  —цитат от коментар 4 на tacheaux


  ......ааааа.......!!!!!????...ми ,че кво му е на ВОЙВОДАТА.......????!!!!!.......ПЕТ години РАБОТИ МОМЧЕТО и БИЕШЕ КАМБАНАТА от към НАШАТА КАМБАНАРИЯ.......!!!!!.......ВОЙВОДИ ни трябат на нас.....!!!!.....Дето МИЛЕЯТ за БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКОТО.....!!!!!......Хора с КАУЗА , за които БЪЛГАРИЯ е ФЕТИШ......!!!!......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 16. 16 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3264 Неутрално

  И всичките четири са ЗА отпадането на санкциите срещу руските олигарси .Европейци та дрънкат. Най-обикновени рубладжии!

 17. 17 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3176 Неутрално

  на авторката трябва да И плащат да пише срещу някого - веднага му вдига рейтинга - бравопетя-2 -потрисаща некадърност на черния ПР
  —цитат от коментар 12 на hhhuuunnnn


  Именно. Утрепаха се да ни представят Европа като джендърски рай, където усмихнати, енергични, открито хомосексуални чичковци ни водят към светли бъднини. И ние седнахме да спорим с тях, а през това време циганките, които нищо не четат, се наредиха на европейските гишета за детски. Щото знаят, че Европа не е само джендърска. И -- носят пари, строят къщи, родината изграждат. Затова казах -- само за дупесе, с мургава преференция. Единствените адекватни граждани на тази страна, да не бяха само културните им особености.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#14] от "lz2":

  Очевадно е, че и ти си от ония 80% читателите на Телеграф и други такива кафяви е жълт отенак издания.
  За голямо съжаление прав и Иво Христов за биологични единици като теб.
  Това е положението.
  Материала, материала.

 20. 20 Профил на mvu02435512
  mvu02435512
  Рейтинг: 542 Неутрално

  "А независимата Десислава Иванчева директно заявява: "Аз съм кандидат не за да избягам" А случайно казала ли е,дали ще се откаже доброволно от имунитета си,за да продължат делата срещу нея?Щото нали не искала да бяга.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 22. 22 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Четох за плоските червеи снощи. И вече знам всичко за някои хора, турени на разни постове или в подножието им.
  Те са от най-нисшия вид паразити (тении, метили и др.), тяхната еволюция се дължи на прехода към паразитизъм. Храносмилателната им система е с един отвор и остатъците от червото им излизат през устата. Нервната им система се състои от окологлътъчен пръстен само, а кръвоносна нямат и разнасят воня. Безгръбначни са, не могат да стоят изправени. Пълзят, седят в МС, НС, ведомства, медии и съдебни палати или висят по телевизионните студиа. Пази, Боже, напоследък много ни налазиха.
  Журналистката Анна Заркова, Фейсбук

 23. 23 Профил на gak37608125
  gak37608125
  Рейтинг: 1683 Любопитно

  Най-интересен ми е ПАРЛАМА-РОДОЛЮБЕЦА Марешки!
  И то като какви "родолюбци" са възпитани тия, от най-най-близкото му обкръжение - НЕГОВОТО СЕМЕЙСТВО!
  Кой към кого да обичат ги е възпитал?
  РУСКИНЯТА - ДА ОБИЧАТ РУСИЯ, или МаГАрешки - да обичат България!
  И имат ли двойно поданство децата му?

 24. 24 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#3] от "Noise":
  Тези юнаци в стил Сидеров, Джамбазки или Марешки ни най-малко нямат намерение да реформират европейския съюз, а да го върнат към проблемите отпреди първата световна война. В техните идеи няма нищо конструктивно, защото те не стъпват върху солидарността, която единствено обяснява защо Геирмания и другите развити държави трябва да ни спонсорират. Те искат всеки да дърпа чергата към себе си, което означава, че искат да ни вкарат в игра, от която ние директно ще загубим и тогава ще ни припонят добрия стар поробител - бедната, авторитарна и превъоръжена Русия.

 25. 25 Профил на gak37608125
  gak37608125
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#14] от "lz2":


  и даже на снимка не искат да го видят!
  —цитат от коментар 14 на lz2


  Ама знаем го това! Те си искат Бай Тошо!

 26. 26 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4131 Любопитно

  Само човек с умствени проблеми би гласувал за БСП/БКП!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 27. 27 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  Най-много ми харесаха обещанията на Тафров.
  Щял да накара ЕНП да изгонят ГЕРБ, АЛДЕ да изгонят ДПС (за ПЕС и БСП нищо не каза) и да пише доноси срещу България в ЕК.

 28. 28 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Не е споменат поименно Иво Христов, а и Йончева. Те са най върлите противници на ЕС, а са наместени на избираемите места в листата.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия."
 29. 29 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  "За антиевропейските идеи на бъдещи български евродепутати

  Знаете ли, че българските избиратели ще изпратим в европарламента нихилисти, които категорично отричат правилата на Европейския съюз по куп важни въпроси?"


  Що за глупост е написала авторката? Няма абсолютно никаква връзка между заглавието и изводите от една страна и аргументите от друга. Нека да видим...

  ГЕРБ.
  "Основната въдица, която тя залага за избирателите, е усвояването на едни 18 млрд. лв. в близките години и разпределянето им за различни сектори от икономиката и региони."
  На това пък какво му е антиевропейското? Нищо, разбира се. Основна задача на всяко читаво правителство в ЕС е да се усвояват максимално евросредствата. Как точно се усвояват средствата е друг въпрос, но това авторката не е засегнала.
  "ГЕРБ се кълне още, че ще ни осигури чист въздух, като замени печките за твърдо гориво с по-екологични."
  Това също не е антиевропейско, просто малко предизборен популизъм.

  "Бизнесът вероятно трябва да повярва на уверенията, че ще се създаде газова борса и ще се обединят пазарите на енергия." Предстои да видим, но антиевропейското пак липсва.

  БСП
  "Социалистите обещават да спрат от европейския подиум "безобразния грабеж". "
  Популизъм и демагогия, защото няма да го направят, но не и антиевропейско.

  "Така че от червените можем да очакваме "отказ от неолибералния икономически модел и възстановяване на позициите на държавата в икономиката и социалната сфера".

  Откога отказ от неолибералния модел стана грях към Европа и е антиевропейско?
  Всъщност, създателите на Обединена Европа не са и предполагали, че модела на ЕВропа ще стане неолиберален.

  "въвеждане на европейски данък върху финансовите транзакции, както и по-ефективно облагане на глобалните корпорации"

  Макрон вече го направи... Авторката да не би да иска да каже, че Макрон е евроскептик и антиевропеец? Неясно...

  ВМРО
  "не бива да се създават ограничения на гражданите да придобиват оръжие за лов и за самоотбрана - полуавтоматично. Гответе се за война, ако вземе да влезе в европарламента! "

  Момент. Какво му е антиевропейското и на това? Европейците не трябва да оръжие ли, що ли? В много държави в Европа няма ограничения, но това няма нищо общо.
  ....


  Няма да продължавам да си губя времето с този изключително нескопосан, неаргументиран и безсмислен парцал, който ни е предоставен тук като анализ.
  Интересно е, че журналистите като цяло започнаха изключително лесно да лепят на всеки етикет "антиевропейски" и "евроскептичен", без изобщо да има някаква връзка с действителността. Не вярвам да са чак толкова тъпи да не знаят какво означават думичките... друга е причината.

 30. 30 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#8] от "nessarox":

  Кой те пита?

 31. 31 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2131 Неутрално

  Десислава Иванчева директно заявява: "Аз съм кандидат не за да избягам, а за да не приберат и вас!" Изключително далновидно послание.

  Изключително уместна статия, поздравления, г-жо Георгиева!
  Мислете, преди да гласувате. Ако е за засегнатите по-горе, можете и да пропуснете.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 32. 32 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2131 Весело

  До коментар [#29] от "Котаракът на Шрьодингер":

  А-а-ааа, не! който е чул поне веднъж "посланията" от примерите, отлично разбира, Вие също, просто се опитвате да омаловажавате с някаква цел.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 33. 33 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  На въпроса към Борисов кой от другите кандидати за европейския парламент извън ГЕРБ, той най-много харесва , той отговаря Джамбазки.Без коментар.
  —цитат от коментар 4 на tacheaux


  Джамбазки, който мрази Франция, но си осигури огромен апартамент в Париж.
  Само че и българите не са наред, щом изпращат подобни разбойници да ни представляват пред света

 34. 34 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  Антиевропейските идеи ще отлетят към тризонета в Париж! И за да има сили Джанбазки да се бори с Джендър идеологията ще си вземе и Денди.

  SHADOWS of SOFIA
 35. 35 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 2270 Неутрално

  Тоест, изпращаме евродепутати, които не харесват сегашният ЕС и начина по който се управлява? Одобрявам.И аз не го харесвам особено.За да се запази съюза, което е от първостепенно значение, е нужна промяна.
  —цитат от коментар 3 на Noise


  Точно тази промяна няма да ти хареса, вЕрвай ми!

 36. 36 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10682 Весело

  С тази ракия направо към "Пиянстовото на един народ" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 37. 37 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3726 Неутрално

  самото споменаване на единствения достоен проект явно вече носи негативи. в понеделник четете коментари и най после приемате , че голяма част от пишещите са прави, или по стария начин триете неправилните

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 38. 38 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1171 Весело

  Антиевропейските идеи ще отлетят към тризонета в Париж! И за да има сили Джанбазки да се бори с Джендър идеологията ще си вземе и Денди.
  —цитат от коментар 34 на KA2


  Само 9 млн струва,/евро/,
  френският съд се е заел със задачата-произход на средства.
  е,не е КОНПИ ,но ще изскочи заека

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 39. 39 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Антиевропейски?

  Министерството на мисълта явно е открито и работи...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 40. 40 Профил на faeton.
  faeton.
  Рейтинг: 3688 Весело

  Всички които произлизат от БКП, а именно БСП,ДПС, ГЕРБ,ВМРО,Атака,Воля са русо-болшевишки протежета и подлоги на Кремъл.На практика са национални предатели.Друг е въпроса,че материала оня 80% за които говори Иво Христов чете Телеграф,Блиц и т.н. гледа чалгаря С.Трифонов и след втората колпава ракия крещи:Костов е виновен.За съжаление мафията властва тук на командване от Кремъл.Материала, материала.
  —цитат от коментар 11 на anty


  Ако си толкова красив, колкото и грамотен, сигурно няма да можеш да си намериш мома за женене ! Хахаха !

 41. 41 Профил на faeton.
  faeton.
  Рейтинг: 3688 Весело

  До коментар [#29] от "Котаракът на Шрьодингер":

  " друга е причината. "

  Да позная ли от първи опит? Хахаха !

 42. 42 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2794 Неутрално

  До коментар [#14] от "lz2":
  —цитат от коментар 25 на gak37608125


  Никога не съм бил комунист, както и никой в семейството ни! Винаги сме били опозиция на Тошо. Даже и на църква ходехме без да се крием! Вие неодемократите, вчерашни активни Партийне чланове, вчера прочетохте какво е това демокрация и станахте пророци на демокрацията! Аман от менкащи се!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 43. 43 Профил на faeton.
  faeton.
  Рейтинг: 3688 Любопитно

  [quote#33:"historama"][/quote]

  Ти, разбира се , можеш да докажеш това ?

  Знаеш точния адрес и ще го съобщиш на форума , имаш директни данн за покупката , цената и т.н. Чакаме с нетърпение да ни осведомиш !

 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8452 Неутрално

  Повечето от кандидатите, мразят ЕС и работят за Русия. Не знам защо напират за ЕП. Може би само за заплатата.

 45. 45 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#44] от "Роси":
  Напират не само за европейската заплата, но и за руските рубли, които могат да заработят, разграждайки ЕС отвътре в името на спонсора - Русия.

 46. 46 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2086 Неутрално

  Търсене и предлагане бе пичове. Политиката е като алъш-вериша. Каквото търси народеца, това се и предлага. Много добре са изброили предлагането, това е и което се търси явно. Търсим някой да ни краде, да ни залъгва с светло бъдеще (минало), да ни прикрепи отново към Москва и/или Истанбул. Това търсим, това ни предлагат. С други думи циганизацийката е в прогрес.

 47. 47 Профил на Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Рейтинг: 1643 Весело

  Само човек с умствени проблеми би гласувал за БСП/БКП!
  —цитат от коментар 26 на Willy Messerschmitt


  Да не би да казваш че "един препатил" има умствени проблеми?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 48. 48 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 3877 Неутрално

  "Социалистите обещават да спрат от европейския подиум "безобразния грабеж". Те обаче още сънуват силна намеса на държавата в икономиката и отново залагат на носталгията по авторитарното минало, когато частната собственост беше еретична. Така че от червените можем да очакваме "отказ от неолибералния икономически модел и възстановяване на позициите на държавата в икономиката и социалната сфера". Каквото и да означава това. И още бъдещи "придобивки": "въвеждане на европейски данък върху финансовите транзакции, както и по-ефективно облагане на глобалните корпорации"."
  =======================================================================
  Ами,дайте им да опитат пак! Те,нали това искат.Това не зависи от никого другиго,а само от избирателите.Какъв е този рев? А-у-у-у,ама ще отидат в Европарламента тези,които искат описаното по-горе! Ще отидат я,как няма да отидат,след като някои ще гласуват за тях.Друг начин няма.
  Рубладжии били...Е,като знаете,че са такива,защо ще ги пращате в ЕП ?!??

  "Защо се бутат в омразния Брюксел, като им е гадно? Да ходят в Челябинск..."
  Преди време бях писал за европейските интелектуалци, които отправиха отворен апел за спасяване на Европа от крайни популистки вълни.
  Предупреждаваха за новите политици, които дават лесни и бързи решения. Които добре знаят как да играят със страховете на хората. Как да модифицират думи и идеи, за да плашат избирателите. Как да се възползват от грешките на опонентите си не за градивна критика, а за съсипване на самата идея за демократично функционираща система.
  А зад паравана на високопарните политически речи има само ченгеджийство, алчност за власт и безогледна жажда за пари. Както се видя от примера с Австрия. Уж националист, а за руски пари е готов на всичко.
  Лесно е да си националист анти-либерал в силно развито либерално общество. Защото, ако си в нелиберално общество, просто няма да можеш да си кажеш мнението. Просто ще те пребият. Или изселят в лагер. Ще ти съсипят живота. И на близките ти...

  Както се казваше едно време:

  "Хубаво е да си комунист, но само в силно развита капиталистическа държава".

  Хората бяха подведени да забравят, че на либералната демокрация дължим сегашното състояние на западната цивилизация. Либералната демокрация само иска да се спазват законите. И те да важат за всички еднакво. А не някои партийни секретари да са над законите.
  Либералната демокрация е и свобода. Да мислиш, да говориш, да се развиваш. А не да тръпнеш от страх дали някой тъп националист няма да те пребие само защото си облечен с розова риза или косата ти е виолетова, или не си завит със знаме, или не крещиш в захлас „България юбер алес“. „Или България над всичко“. Или каквото там се крещи, за да се симулира патриотизъм.
  Да, не всичко в процеса на развитие на западната демокрация е лесно и еднозначно. Да, често се правят и грешки. Да, понякога се избират неправилни хора. Но основата е важна. Основата е, че всички израстваме заедно. И всички се учим от грешките си. А не някой диктатор да знае какво е добре за нас.
  Днес фейк новините стигат нови висоти. И ни хвърлят от проблем в проблем. И сочат враг след враг. Просто защото националисти и националсоциалисти нищо конструктивно не могат да измислят и предложат. Защото са склонни да ни върнат в Средновековието, само и само да се докопат до власт. Защото са склонни да вземат руски пари, за да лъжат как ЕС ще се разпадне. Само така могат да оправдаят съществуването си. Само така могат да ви излъжат да ги изберете.
  Както се казваше в стария виц, ако не ги радва ЕС, пък да не се кандидатират за там. Да си стоят тук. Защо се бутат да ходят в омразния Брюксел, като им е толкова гадно? Да си ходят в Челябинск. Защо си пращат децата в гейска Америка, а не ги изпратят в Омск? Само един познат имам, който казва, че ще прати децата си в Московския университет. Следя го с интерес дали ще го направи.

  Лъжат ви с думи като традиции, изконни обичаи, типично българско и т.н. Лъжат, защото нашите възрожденци не са се борили да играят хорà, да се обличат в носии, да пият вино и да се топят в студени реки. Нашите възрожденци са се борили да станем нормална европейска държава. Получавали са образование в Европа и са искали всички други да имат тази възможност. Всички други да видят огромния свят. И това ясно се вижда от писмените наследства на Ботев, Левски, Вазов, Каравелов, Захари Стоянов и всички други. Никой от тях не е искал България да е откъсната от Европа. А напротив - да си заеме полагащото й се място там. Но това пишман патриотите няма да ви го кажат. Само ще ви лъжат, че в днешния все по-обединен свят ние трябва да се откъснем и да сме самостоятелни.
  Като лудите македонци и грандоманските им фигури на Александър Велики. Ние им се смеем, но май натам сме се запътили. Целият свят, включително македонците, се развива и отива към бъдещето. Само нас ни карат да се върнем в миналото."
  Любомир Аламанов.

 49. 49 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2223 Весело

  Това трябваше да е в рубриката Реклама.

  Да, знаем - единствените прави сте дабългаристите и дадичевистите.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 50. 50 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  България е в ЕС и ще гласувам за партия Демократична България на евроизборите.
  —цитат от коментар 8 на nessarox


  Това ми напомня на предизборната кампания на Соломон Паси:

  "Аз съм девствена, и ще гласувам за НДСВ".

  Блажени овцете.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 51. 51 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  До коментар [#8] от "nessarox":

  това означава, че подкрепяш свинята пеефски. Благодарение на твоя глас той ще влезе (за да се откаже после) а рамадан кунев ще чака следващите избори да направи някой лев.

 52. 52 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  Много "ДайБългарски анализ".
  Вчера в статията "За кого ще гласувате" НСФБ ги нямаше като избор, а сегга в "анализа" естествено са споменати като големи антиеропейци.

 53. 53 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Май някои хора още не могат да направят разликата между Европа и ЕС - едното е континент, а другото е фашистка тоталитарна бюрократична диктатура!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 54. 54 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Поредната либерастка дрисня.
  А, бе, Вие, като серете, дъги ли серете?
  За един приятел питам.

 55. 55 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  Волен каза, че Брюксел трябва да ни дава 3 пъти повече, за да ни върне това което ни е взел. Т. е. да компенсира щетите от членството. Аз на Волен не му вярвам откакто стана маша на Боко. По-лошото е, че и елеторатът му не вярва и той вече е пътник. Но като става пак въпрос за пари, няма ли най-после някой да публикува европостъпленията през последните 3 години? Щото подозирам че ги е срам. И е ясно, че не 3 пъти повече, а три пъти по-малко ще получаваме, с тенденция хич. А написано е в Светото писание "За къв ни е ЕС без парите"?

 56. 56 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  "Ще има много пари и ние ще ги разпределяме" - гласи основното послание на ГЕРБ, преведено на езика на лидера й.
  Така е, ще дойдат много пари и тези, които са на власт ще имат прекрасната възможност да откраднат една голяма част от тях.

 57. 57 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Десислава Иванчева директно заявява: "Аз съм кандидат не за да избягам, а за да не приберат и вас!" Изключително далновидно послание.Изключително уместна статия, поздравления, г-жо Георгиева!Мислете, преди да гласувате. Ако е за засегнатите по-горе, можете и да пропуснете.
  —цитат от коментар 31 на etty1


  Интересно като мислиш толкова, какво успя да измислиш. Няколко партии ти предлагат листи с техни протежета и ти трябва да избереш някоя от тях. Протежетата са еднакво неадекватни и неизбираеми. За какво мислене и за какъв изнор можем да говорим тогава? Или от няколко злини да избереш май=малката.

 58. 58 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2273 Неутрално

  До коментар [#14] от "lz2":Като Костов направи поразиите ,защо накрая всички държавни активи ,банки и предприятия са на червени отрепки ,които точат веле 30 г цялата икономика и дърпаш назад цялата държава,що не са богати сините подружници на Костов ?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK