Европейските избори като индулгенция

Европейските избори като индулгенция

© Велко АнгеловОсновните български партии чакат европейските избори като генерална индулгенция. Индулгенцията е доста странен документ, с който католическата църква е опрощавала греховете срещу определено деяние от страна на грешника. И дори му е давала разрешение в аванс да натрупа нови грехове. В съвременната (все още) светска държава политическите индулгенции се раздават по демократичен път. Премиерът Борисов постави кампанията в този ключ още в самото й начало – има грешка, но има и прошка. Денят на прошката се очаква да бъде 26 май, но не за всички. Българският народ е по природа милозлив и състрадателен към силните.


Затова следните надежди за индулгенция не са съвсем безпочвени:


1) Цветан Цветанов: Казусът на г-н Цветанов е най-изчистен. Неговият грях е много човешки и е в сферата на преференциалното натрупване на материални богатства при заемане на висока властова позиция. За да получи индулгенция, на него му беше наложен обет за предизборно мълчание и телевизионно въздържание, съчетан с обиколки на страната и черна, неблагодарна организационна работа. Оттеглянето на г-н Цветанов от ефира даде видими резултати и рейтингът на ГЕРБ започна да се възстановява. Една убедителна изборна победа на управляващите ще подпечата индулгенцията на Цветанов, но под условие. В бъдеще той ще трябва да намали властовите си щения и да не възжелава партията на своя патрон и началник.
Едно целуване на ръката му никак не би било излишно, за да се опече работата докрай.


2) Бойко Борисов: Бойко-Борисовата индулгенция би трябвало да е много детайлен и пространен документ. Както Хрельовата кула в Рилския манастир е останала, за да изкупва греховете на протосеваст Хрельо, така и Борисов опасва страната с магистрали и друга инфраструктура. Пропорциите трябва да бъдат запазени: колкото по-голямо е изкуплението, толкова повече нараства и възможността за бъдещи и бивши грехове. Според Андрей Райчев Борисов не се блазни от домашен разкош (и сигурно затова искаше да грабне един чук и да разбива тераси и асансьори). Но пък и нерадостната картина на битието му в Банкя, която премиерът периодично рисува, също изглежда преувеличена:


самота, зайчарници, евтини подове и улуци, стигаща до бой вражда с родата и т.н.


Тази картина обаче отключи състрадателността у българина и прогнозният резултат за изборите се обърна. Въпреки че премиерът няма афинитет към лукса, съдържателно премиерската индулгенция трябва да се насочи поне към следното. По принцип греховете на премиера не са негови, а са на някой друг. Другият моментално понася отговорността и бива уволнен. Но проблемът е, че бройката на другите започна стремглаво да нараства и да се приближава към родата и братовчедите. Проблемът изглежда системен, а за системата отговаря той. Един добър изборен резултат за ГЕРБ ще бъде оповестен като индулгенция за системните проблеми на управлението (и за кашата с КТБ в частност).


3) Корнелия Нинова: Нинова натрупа много грехове към ближните си в БСП. Тя публично унизи Станишев, като първо не го пускаше до листата, а след това го сложи след няколко абсолютно неразпознаваеми лица само и само да е по-назад. Георги Гергов – патрон на Нинова при възхода й като лидер на БСП – също беше жертван от нея при "ЦУМгейт" (един от добрите й ходове). Като цяло обаче


Нинова се изкуши и стана идолопоклонник на националпопулизма,


тласкайки БСП в хомофобска, антиимигрантска и проруска посока. Това раздели дори собствената й партия и антагонизира по-разумното й крило. За всичко това Корнелия Нинова има нужда от индулгенция – ако победи ГЕРБ дори и с един глас (което към момента е слабо вероятно), тя ще може да твърди, че народът й е простил. Защото иначе собствените й другари няма да й простят.


4) ДПС: Казусът на ДПС е прост като този на Цветанов, само че при движението не става дума за апартаменти и асансьори, а за електрически централи, банки и медии. ДПС не се нуждае от прошка от избирателите си (макар че Доган я поиска в началото на кампанията). Овладявайки съдебната система, движението започна само да раздава прошки, така както раздава порции.


5) ВМРО има нужда от индулгенция за аферата с продажба на български паспорти. За целта организацията е поела обет да брани България от Европа, джендъри, истанбулски конвенции, мигранти и караконджули.


6) Марешки: Бизнесменът се нуждае от индулгенция за това, че хем е люта опозиция на всички, хем е пето колело на управляващата коалиция. Както и затова, че хем е пръв родолюбец, хем дружи с душманите на България в ЕС, които само се чудят как да се отърват от нас. Марешки изкупва тези грехове, като продава по-евтин бензин.


7) "Атака": Сидеров се оказа в неловко положение, защото австрийското правителство падна заради нерегламентирани връзки с Русия, каквито по отношение на него отдавна са публична тайна у нас. Нашето правителство обаче е далеч по-устойчиво от австрийското. За да остане в него, Сидеров е поел обет да замита истории като КТБ под патриотичното чердже.


Ясно е, че всички не могат да получат индулгенция едновременно.


Но ако това някак чудодейно се случи, България би изглеждала по следния начин. Корупцията ще е окончателно унижощена от ГЕРБ и тема като КТБ няма да има. БСП ще са хем националисти, хем социалисти. България ще е хем в ЕС, хем ще е част от евразийското пространство на Путин. Ще е възможно да браниш България, като продаваш български паспорти. И да защитаваш правата и свободите на малцинствата, като се нагушваш с централи, медии и други бизнеси. Ще е възможно да имаш вяра в главния прокурор и да твърдиш, че той извършва политически поръчки. Ще е възможно да си християнин, като си състрадателен към силните (управляващите) и безчувствен към слабите – малцинствата и хората в беда.


Има и коалиции като Демократична България които не искат прошки, а само гражданско отношение към проблемите на страната. Но това май вече се смята за проява на лош вкус и нарушение на политическите ни традиции.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6125 Неутрално

  Прошка НЯМА ДА ИМА !!! вИДОВ ДЕН ИДВА ЗА ВСЕКИ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 178 Неутрално

  Смилов, май пак ще отложим краят на ерата Борисов ?

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6125 Неутрално

  До коментар [#2] от "tosho_toto":

  И след най-тъмната нощ идва ден. И след няй-лютата зима идва пролет !.
  И след най-големия застой ще дойде прогресът !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 777 Весело

  Ако злобната Корнела не беше отказала обединение с АБВ, резултата може да бъде по-благоприятен за БСП.

  https://giphy.com/gifs/monday-june-l07L5Njt1sjwA

 5. 5 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 2169 Разстроено

  Рядко се съгласявам с писанията на Смилов, но този път - да!

 6. 6 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 556 Любопитно

  Извинявам се, но КАКВО СТАВА С БЕГЛЕЦА ОТ КОСТЕНЕЦ?

 7. 7 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Смилов, май пак ще отложим краят на ерата Борисов ?
  —цитат от коментар 2 на tosho_toto


  Всяко начало има и край
  А той приближава

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 8. 8 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5524 Неутрално

  Не трябват индулгенции....а опериране на тумора наречен БКП /ДС!Демагозите и крадци който продължават да дърпат конците в тази държава!Няма малка злина....има по-малка!Атака,Копейкин,Сиберов,Жабурлянов,Р.Петков .....трябва да чукат камъни над Владая за национално предателство.....това само като начало!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 9. 9 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Даниел Смилов кой го държи?
  -------------

  В кое НПО работи?
  Кои дава финансирането на НПО-то и какви задачи постявя за изпълнение на питомците от НПО-то?

  куратора на Смилов кой е?

 10. 10 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 41 Любопитно

  За един са индулгенция,за друг турболиберална конференция!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 11. 11 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 41 Весело

  Даниел Смилов кой го държи?-------------В кое НПО работи?Кои дава финансирането на НПО-то и какви задачи постявя за изпълнение на питомците от НПО-то?куратора на Смилов кой е?
  —цитат от коментар 9 на WWW


  Той е!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 12. 12 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 371 Любопитно

  Дневник, зная, че почти цялата редакция е на почивка, ама все пак...

  Току що Тереза Мей подаде оставка!

 13. 13 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  "Европейските избори като индулгенция"

  Добре ги е подредил Смилов, на опашката!
  Въпросът, за прошката, е дали Суверенът ще прости!
  Зависи от процента на мислещите, тези които, не си затварят очите за "по-малкото зло"!

 14. 14 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1445 Любопитно

  Аха! Значи всички са грешници, само ДБ са светци? Поръчков пасквил, та дрънка!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 15. 15 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Дневник, зная, че почти цялата редакция е на почивка, ама все пак...Току що Тереза Мей подаде оставка!
  —цитат от коментар 12 на rwn


  и?
  какво знаение има това за БГ?

 16. 16 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3764 Неутрално

  До коментар [#8] от "Willy Messerschmitt":

  Кой да го оперира тоя тумор? Борисов и ГЕРБ ли...? :)))

  Бивш tww09306483.
 17. 17 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  До коментар [#9] от "WWW":

  Ако е главният герой в едно ново английско хумористично шоу - всичко наред ли ще е?

 18. 18 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  До коментар [#12] от "rwn":

  Крайно време беше! Закъсня а месец и половина.

 19. 19 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3764 Неутрално

  До коментар [#14] от "С Стоянов":

  Ти, не четеш ли? Казват ти го много ясно. ДБ иска честно отношение. Но за съжаление, това е в разрез с политическите традиции. Хората не искат честност. Хората искат обещания и приказки за светлото бъдеще. Щом ги искат, трябва да ги получат...!

  Бивш tww09306483.
 20. 20 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":


  Прошка НЯМА ДА ИМА !!! вИДОВ ДЕН ИДВА ЗА ВСЕКИ !!!
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Кмете, за "лукановата зима" видов ден дойде. Сега е ред да идва видов ден за "виденовата зима", но пък вие сте си харесали главния виновник за "евродепутатин". Може би заради заслуги към Партията, защото към народа има много грехове.


  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 21. 21 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Даниел Смилов е политолог и специалист по сравнително конституционно право. Програмен директор на Центъра за либерални стратегии. Той е доцент по теория на политиката в катедра „Политология” на СУ „Св. Климент Охридски”. Има докторати от Централно европейския университет в Будапеща (SJD, Summa cum laude, 1999) и Оксфордския университет (DPhil, 2003).

  ---------------------
  Центъра за либерални стратегии.

  там са Иван Кръстев, Георги Ганев и други соросоиди.


  . Има докторати от Централно европейския университет в Будапеща
  -
  това е училището на Сорос марионетки, и колониални кадри за Европа.
  Там е обучен на лъжа и измама, пропаганда и агитация

 22. 22 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5524 Любопитно

  До коментар [#21] от "WWW":

  Копейкин по себе си ли съдиш за другите?А?Целувай вратата на пасоля и не се бъркай на нас българите!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 23. 23 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 371 Неутрално

  До коментар [#18] от "vhv":

  То не е за говорене как се объркаха там нещата. И няма светлина в тунела.

 24. 24 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2232 Весело

  До коментар [#21] от "WWW":"това е училището на Сорос марионетки, и колониални кадри за Европа.
  Там е обучен на лъжа и измама, пропаганда и агитация"

  Не всеки има щастието, и възможност, да завърши "пожарникарство", а и да напише "докторат" във "висшето училище" на ДС - Симеоново!
  Само отбрани индивиди с партийни книШки!
  Ма те сигурно, по партийна поръчка! Заради заслугите на дедовците-антикомунисти, завалиите, са страдали!
  И са чес'ни, не лъжат, ама хич! Хеле от както катарзисираха, само истини са в устата им!

 25. 25 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3109 Неутрално

  [quote#7:"nessarox"][/quote]

  Само БСП е вечна, а? Ще ти се! Ама няма да стане!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 26. 26 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 371 Неутрално

  И сега нещо, което ми направи впечатление от статията по-горе.

  Краят е следния:

  "Има и коалиции като Демократична България които не искат прошки, а само гражданско отношение към проблемите на страната. Но това май вече се смята за проява на лош вкус и нарушение на политическите ни традиции."


  И друг път е коментирано от мен точно това. Но тук отново го има този аспект. И защото е написано от един от идеалозите на ДБ, ще го напиша отново.


  Основна грешка на ДБ е, че ИЗИСКВА някаква неща от потенциалните си избиратели!
  Може да предлага една партия много неща, но чак пък да изисква, това е търде много.

  Тук е абсолютно сбъркана посоката. Избирателите могат да изискват, не партийните лидери и идеалози.

  И от тук, за тази партия гласуват почти изцяло и само тези, които са нейни членове.

  Така власт не се печели. Дори и в парламент така не се влиза.

  Наистина буди недоумение от моя страна, как уж толкова умни хора, не могат да проумет събракана си философия при изграждането на идентичност на тази партия.

  И разберете и се научете от грешките на Иван Костов най-накрая.

  То бива ли още това сърдене. То бива ли да да обвиняваш народа , че е глупав. То бива ли да изискваш някакви неща от него.

  Резултатите ще покажат. Но се очертават да са съкрушителни за ДБ.

  И не, това не е грешка на глупавия български народ.
  Това е 100% грешка на партията!

 27. 27 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1076 Неутрално

  Има и коалиции като Демократична България които не искат прошки, а само гражданско отношение към проблемите на страната. Но това май вече се смята за проява на лош вкус и нарушение на политическите ни традиции...

  Грант даден / грант приет , явно и авторът работи за 1500 лв/месец като Христо Иванов и всеки допълнителен стимул е с висок приоритет ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 28. 28 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1178 Весело

  Я, Даниелчо! Пък аз така се бях затъжил за неговите писания, щото те за мен са като пътеводна звезда – представяш си точно обратното на неговите измишльотини и реалната картина светва пред теб – поне що се отнася до Баце и ГЕРБ! Бравос, пиле шарено! А така! Та да видим поред: „Оттеглянето на г-н Цветанов от ефира даде видими резултати и рейтингът на ГЕРБ започна да се възстановява“, така ли? Бре, да му се не види! Ами че по тази логика Ахмед Хидроинженероглу ефенди и ДПС със сегашния си башкан – Мустафон Карадаибъ трябваше да са на първо място не само у нас, ами и в целокупния ЕС! После: „Борисов опасва страната с магистрали и друга инфраструктура“. Ау, колко отвратително! И сега никой не иска да кара по тези магистрали и хората се бутат да карат по старите пътища до Бургас и Кулата, ама пък са с чиста съвест, че не помагат на Баце да получи „индулгенция“, която „би трябвало да е много детайлен и пространен документ“! Той сигурно и аФторчето не стъпва на магистрала, а гордо си кара по социалистическите друмища! Хеле пък народът като разбра за Бойковата „самота, зайчарници, евтини подове и улуци, стигаща до бой вражда с родата и т.н.“, па да видиш ти как „Тази картина обаче отключи състрадателността у българина и прогнозният резултат за изборите се обърна“! Значи другия път, мили „умни и красиви“, започвайте и свършвайте предизборната си агитация със „самота, зайчарници, евтини подове и улуци, стигаща до бой вражда с родата и т.н.“! Изборния успех ще ви бъде в кърпа вързан, както казва народът! Но те нещата са ясни – аФторчето не може да се сдържи да не се опита да пробута и безнадеждната си, безсилна и беззъба кандърма: „Има и коалиции като Демократична България които не искат прошки, а само гражданско отношение към проблемите на страната. Но това май вече се смята за проява на лош вкус и нарушение на политическите ни традиции“. Да, пиленце, отвратително лош вкус е да съживяваш умрелите, недъгави политически теории и практики на подопашниците, доколкото изобщо ги има!

 29. 29 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5728 Весело

  Ясно. Накрая пак Костов (и Демкрати§на България) ще остане виновен :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 30. 30 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  До коментар [#26] от "rwn":

  дб е коалиция , а не партия. до каквото и да се допре дсб се проваля. изводите да си правят другите партии в таз коалиция. десебарките са ясни

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 31. 31 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  Дневник, добре де няма ли някакви редактори!?

 32. 32 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Докога ще наливат пари в реклама на продънения политически проект ,който даже няма смисъл да се споменава впредвид нулевото му влияние и също толкова големите му шансове да стане някога значима сила в българската политика?

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 33. 33 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1165 Гневно

  До коментар [#29] от "penetrating":

  я обясни как може да сложите за водач на листа , човек спечелил 2.5% на парламентарни избори и то със същите лакърдии, които сега говори. та дори и хр. иванов щеше да докара повече гласове от този. весело ти е , но на хората които търсят алтернатива хич не им е до веселба

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6125 Весело

  До коментар [#20] от "todor._89":

  Това само потвърждава правилото . Не мисли, че гробарите сте изключение!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9061 Неутрално

  Прошка има само за ГЕРБ и Борисов. Другите, да си плащат и то с лихвите.

 36. 36 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3609 Весело

  Най-добрата индулгенция е нечегарената дряновица, но няма кой да я развърти. Повечето се надат на кокалчетата от трапезата Бокова. А и по-друго си е, когато лиричния герой почне да се тръшка за лошо детство, лоши битови условия, тежка работа. Тогава, публиката рони сълзи и бърше сополи от умиление. И прощава грешките. На другият ден, всички почват да псуват и се бият по главата "Кой ме излъга та простих? Ех, само да ми падне, какво ще го правя!". Но, уви. Представлението е минало, завесата падна. Чака се следващото, някъде в бъдещето.

 37. 37 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1051 Весело

  До коментар [#34] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#20] от "todor._89":Това само потвърждава правилото . Не мисли, че гробарите сте изключение!
  —цитат от коментар 34 на КМЕТ В СЯНКА


  Така де, ние гробарите ще ви "копаем", "червени ушанки".

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 38. 38 Профил на 彼得。斯托亚诺夫
  彼得。斯托亚诺夫
  Рейтинг: 461 Неутрално

  все очаквам да прочета нещо умно от смилов, но явно и тоз път няма да го бъде

  -- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28
 39. 39 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3954 Неутрално

  До коментар [#26] от "rwn":

  Що за глупости си изписал! Парламентарно представените партии са затънали в корупция и далавери, а ти говориш, че сбърканата философия на идентичността, е причина ДБ да е извън парламента. В една завладяна държава печеливши са партиите, които споделят философията на морфичния резонанс, и не изискват, а притискат (да вляза в тон с твоята лексика:))

 40. 40 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5728 Неутрално

  До коментар [#33] от "sarunka":

  Аз се смея на обясненията, а за да не бъдат 2.5% просто трябва да гласуваме. Вие ако не виждате алтернатива, аз я виждам и я награждавам с гласа си. "Да" за Демократична България. Не правя сметка предварително, а действам като Мечо Пук - колкото повече, толкова повече. Да, трудно се излиза от дупката, но с вайкане не става.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 41. 41 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5728 Неутрално

  Мечо Пух :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 42. 42 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Начало:
  "Основните български партии чакат европейските избори като генерална индулгенция"
  Край:
  "Има и коалиции като Демократична България които не искат прошки"
  Тъжно? Смешно? Смилов!

  roo
 43. 43 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Драги penetrating, кога ще ви ПРОНИКНЕ в съзнанието, на теб и подобни, че Мечо Пух не е изказвал подобна глупост?!?!?! За да ви помогна, ще цитирам оригиналния текст:
  The more it snows
  (Tiddely pom),
  The more it goes
  (Tiddely pom),
  The more it goes
  (Tiddely pom)
  On snowing.
  And nobody knows
  (Tiddely pom),
  How cold my toes
  (Tiddely pom),
  How cold my toes
  (Tiddely pom),
  Are growing.
  Желая нови прозрения, нали съм от същото четиво...

  roo
 44. 44 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1422 Весело

  Всичките са маскари, само ДеБъ в бяло и не иска прошка, ами "иска гражданско отношение".
  Ще го получи под формата на едни 4%, от които 2% от Ристю Риформата и десебарките и 2% на зелените гейове (или гейски зелените, все тая).

  Когато искаш нещо хубаво е да си готов да го получиш........

  Знанието е сила, информацията - власт
 45. 45 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 685 Неутрално

  ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО ще спечелят и ще продължат кражбите, докато се правят, че се карат.
  А ние отново ще докажем, че не ни пречи да живеем в кочина, стига да има кой да ни подхвърля остатъците от богатата си трапеза.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 46. 46 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  Новината от деня :

  " Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп ще разследва "руската връзка" в предизборната си кампания.

  Президентът разпореди в четвъртък вечерта на разузнавателните служби да сътрудничат на министъра на правосъдието Уилям Бар, който проучва събитията, довели до разследване на връзките между предизборната кампания на Тръмп и Русия, съобщава Ройтерс.

  "По искане и препоръка на министъра на правосъдието (и главен прокурор) на Съединените щати, президентът Доналд Тръмп нареди на разузнавателните служби бързо и изцяло да сътрудничат на разследването на министър Бар за подслушванията по време на президентската кампания през 2016 г.", каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс, след като Тръмп публикува нареждането си. То също така разрешава на Бар да декласифицира всяка информация от извършваното от него проучване, която сметне за нужно. "

 47. 47 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Дневник, според етичния кодекс на българските журналисти и Изборния кодекс този материал, пуснат по време на предизборна кампания трябва да се означи като платен, защото е пропаганда за Демократична България. Плачете за сигнал до ЦИК.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 48. 48 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 371 Неутрално

  До коментар [#39] от "Fiji":

  Коментарът ми бе по-скоро към Смилов. Защото зная, че чете коментарите тук...

  Но днес съм в добро настроение и ще ви обясня по-елементарно, така, че да ме разберете дори вие!

  Просто ми следете нишката на мисълта. Ще ви обясня с елементарна аналогия какво имам предвид.

  Всяка партия е производител на даден продукт. Да кажем, консерви някакви.
  Имамемпроозводител на консерви ДБ,
  Имаме прозводотиле на консерви ГЕРБ
  Имаме проозводител на консерви БСП
  Имаме производител на консерви ДПС

  Разбирате логиката.

  После, имаме огромен Супермаркет. Този Супермаркет го наричаме България.

  Разните партии предлагата в този супермаркет своите консерви. Насалението на България купува едни консерви повече (ГЕРБ и БСП, ДПС) и други купува много малко (ДБ)

  Защо това е така. Ами, поради много причини.
  -Сбъркана ценова политика.
  -Сбъркана рецепта за консервата (предлага се нещо, което не е събразане с българския вкус)
  -Сбъркана логистика
  -Сбъркан маркетинг
  -Недобър мениджърски екип..

  мога да продължавам още да изброявам.

  И като резултат има следната ситуация. ГЕРБ и БСП и ДПС си продават консервите, кой повече, кой по-малко, но успяват да намерят формулата, за да са в супермаркета. Имат хитови продукти, имат и не толкова хитови продукти. Понякога се нала да се изхвърли това онова, гнили там консерви, но горе долу, потребители са доволни от цена/качество съотношението. също так, тези консерви са съобразени с вкусовете на мнозинството български потребители /избиратели.

  ДБ не може да намери формулата. Просто, консервите на ДБ никой не ги търси. И цената сгрешена, и вкусът е в голямата си част чужд, макар и да има някой традиционно и важни съставки.

  Е, кой е виновен, че не купуват консервите. Потребителит, според Смилов. И явно, според много други дървени философи тук, под стаиите в Дневник.

  Аз пък казвам, виновни са ДБ. Че не могат да преценат ценовота стратегия,че не могат да налучкат правилната рецепта. Че маркетинга им куца. и още и още.

  Ако се създаде добър продукт, добра консерва, потребителит ще я купуват. то не са виновни, че им се предлага недобър продукт.

  И като резултат. Вече няколко пъти гледаме филма, че вместо да се реоорганизират и да направят това, което пазара иска, те, ДБ , се сърдат на пазара и казват, че ли много прост.

  Неее, Иван Костав може добре да им го обясни. Той продавеш добре консерви, после, не прецени добре, че много лоши съставки имаха от един момент нататък неговите консерви (Евегени Бакърджиев, например) и въпреки, че хората направо се натровиха от тези съставки, той реши, че хората са тъпи и им се обиди, фалира всичко и отиде да продава чушки в бакалницата НБУ.

  Ето това си го принтирайте, сложете си го на стената и си обяснете как фунционира това нещо, наречено политика. И по внимателно с изискванията към другите, които са тъпи и не ви купуват консервите.

  Предложете добър продукт на добра цена.
  Гарантирам, че ще се купува.
  Докато няма таково нещо, ДБ няма да прокопса дълго.

  Успех ви пожелавам.


 49. 49 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  И за Корни също,не забравяй-и за тебе.

 50. 50 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  До коментар [#9] от "WWW":

  В края на краищата основния спонсор в Сорос.

 51. 51 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  До коментар [#19] от "tww09306483":

  Е,колко честно,бе Градски?! Панов подаде ли оставка,заради апаетамента,в който живее,плащайки наем на жена си??

 52. 52 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  До коментар [#29] от "penetrating":

  Е за некадърност не сте виновни,просто толкова можете.

 53. 53 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  До коментар [#39] от "Fiji":

  Пишете за корупция,ама инполитическата и журналистическа проституция не е по-добра.А точно това е да пишеш и да пропагандираш тези за грантове.

 54. 54 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  До коментар [#48] от "rwn":

  Няма да те разберат.Изначално имат една грешка.Като деца на Червената Номенклатура те са възпитавани за елит,и са убедени че са винаги прави и простолюдието просто трябва да изпълнява.Без въпроси.

 55. 55 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 371 Неутрално

  До коментар [#54] от "yanne":

  Не зная. Не мога да съдя само по един пост. Аз съм отдавна четящ тази медия, но отскоро пиша тук и не са ми познати много добре разните му там никове или псевдоними.
  И затова, просто гледам да споделя знание или опит. С простички обяснение е много по-лесно да се разберат комплексни процеси.
  Който иска да разбира, дори и да не му харесва това, което е написано от мен, ще го разбере и ще го оцени. Който не иска, не можем да го накараме насила.

  Ясно е, че е добре да е друг виновен, ама, тук, целия народ да е виновен, пък и длъжен, едва ли не, малко ми е в повече :)


 56. 56 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5728 Весело

  До коментар [#52] от "yanne":

  За мен не се притеснявайте, мен други ме оценяват, не Вие :)
  Освен това (перифразирайки вица) аз имам крила, а самолета пада. Да му мислят магарето(БСП) и конят(ГЕРБ), които си играят с управлнието на самолета :)
  Е и пътниците без парашут
  :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 57. 57 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3954 Неутрално

  До коментар [#48] от "rwn":

  Политиката не е консервна фабрика. Няма нужда да ми пробутваш маркетинговите си теории сякаш съм малоумна. Ако за вас всичко се свежда до консервирани суджуци и асфалт, по който да се търкалят консервните кутии, то има хора, за които съществуват каузи, по-големи от "хляб и зрелища". Те винаги са малцинство – ако се обърнеш назад в историята, ще видиш.

 58. 58 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2968 Весело

  Разбира се на идиотите не е необходима прошка. Необходимо е гражданско съчувствие и приобщаване плюс избягване на стигматизацията.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  @rwn, представил си нещата перфектно и наистина, хората ще го разберат и ще го оценят! Има обаче и други, за които тези простички обяснения са абсолютно неразбираеми! Те искат засукани фрази, витиевати обяснения, сложно конструкции, за които те и само те да претендират, че разбират, а другите, които изобщо не им обръщат внимание, да бъдат заклеймени като загубени и прости! За тяхно огромно съжаление, не са случили на народ! Тукашният вече не им обръща абсолютно никакво внимание, защото отдавна е научил, че постулатите на Гьобелс в ерата на Интернет хич, ама никак не вървят! На всичко отгоре същият този народ хич, ама никак не си пада да гласува за тези, които го изкарват тъп и заухав! Така че пиши по-често, приятелю, ти си свежа нотка на фона на индоктринираните или откровено платени коментатори тук! Хубав уикенд!

 61. 61 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3954 Неутрално

  До коментар [#48] от "rwn":

  Щом искаш да си служим с пазарни примери, добре, въпреки че икономиката не ми е любима тема. Ти си в ролята на монополист с верига хипермаркети, а даваш вид на загрижен за малкото квартално магазинче, пробутвайки му съвети как и какво да продава, за да си увеличи клиентите и оборота. В същото време ползваш всички позволени и непозволени пазарни механизми, за да го смачкаш. Но то все оцелява. Въпросът е защо се занимаваш с него, след като не ти е конкуренция? Може би, защото това магазинче продава консерви, каквито ти с цялата си мощ не можеш да произведеш. И затова се опитваш да го накараш да продава същите консерви, като твоите – да влезе в твоята ниша, за да го смачкаш напълно.
  Не, благодаря!

 62. 62 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  ГЕРБ - Новото БКП, държи властта. Няма пускане.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 63. 63 Профил на Jeunesse
  Jeunesse
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#4] от "Минувач":

  Много правилно!!! Не разбирам, КАКВО точно имат да делят довчерашни съратници...!!! Как не разбраха, че заедно ще са в управлението, а поотделно - в опозиция..!!! И ..честно казано, не виждам никаква разлика в предизборните платформи...!!! И ако наистина става въпрос за една евродепутатска заплата в повече, то тежко ни...!!!

  that`s all folk
 64. 64 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 992 Неутрално

  смилов пак прехвърля проблема - не герб, а той - смилов - е съратник и съмишленик на един от основните му спонсори - цецо василев - прислужник на КГБ и съратник освен на смилов и на Хизбула - но смилов тия неща нека не мисли, че ще се заравят - национални предатели и агенти на Русия и Иран винаги ще бъдат презряни от всеки нормален българин

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 65. 65 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 371 Неутрално

  До коментар [#57] от "Fiji":

  До коментар [#61] от "Fiji":

  Зная, че няма смисъл, но все пак...

  Добре, може да не икономика, стори ми се, че това ще го разбере ВСЕКИ!
  Явно не ви харесва. но се надявам, да сте разбрали написаното от мен , поне!

  Никакви съвети не давам на никого..Още по-малко, да ги пробутвам на когото и да е. Смилов се оплаква и едва ли не , изисква от кслиентите си някакви неща. Е, това е абсолютна сбъркана философия/или търговия, ако предпочитате/

  Фалитът си е ваша работа.

  Искате да сте Гурме магазин, но вместо да си поемете отговорност за това си решение и намерение , вие се оплаквате от тъпите клиенти.

  Че не разбирали от това, което вие предлагате, , че не идвали във вашия Гурме магазин.
  Плюс това, си имате и ведомствен вестник (Капитал) и ведомствен сайт( Дневник.) И вместо те да ви покажат, че няма как дори да влезете в парламента с такава стратегия, те ви спестяват критика и ви помпят самочувствието.

  Ами, успех тогава с обвинения към клиентите. Точно това е ключът към по-голяма оборот и повече клиенти.

  Като трябва да затворите, защото нямате достатъчно клиенти, защото нямате нищо общо с масовия вкус, а го играете елитарни и аристократчни някакви такива, търговци, вие пак не си поемате отговорността за вашете решение, а пак се сърдите на клиентите , сърдите и на супермаркета. Сърдите се на всички, но не гледате какво вие предлагате, и не се запитате, защо не ви се получава.

  И никой не виждам да ви налага каквото и да е. Все пак, вие сте си избрали и мениджърите, вие сте избрали маркетинговата стратегия, вие сте си избрала да сте само малко магазинче, ситуирано в София. Не иската да имате нищо общо със страната. Не искате да изградите мрежа от контакти, от доставчици, от дистрибутори.
  Ами, добре тогава.Защо сте занимавате постнно с веригите вие. Особено с една от тях? Та нали не предлагате същите продукти. Какво ви пречат тези, от тази верига?

  Аха, не ви пречат те. Пречи ви стратегическото ви позициониране. Или липсата на такова. Но нали не обичате критика, вие искате да придобиете сила и идентичност, като сте съсредоточили всичките си сили, не да си продавате продуктите, не да ги рекламирате, не да предлагате разнообразие, а сте се съсредоточили да критикувате денонощно лошата верига супермаркети.

  Е, успех на малкото гаражче, което ще пребори огромните вериги супермаркети не с друго, а като денощно се оплаква от тях.


  Мога да ви дам и други примери.

  Например, свързан с киното.

  Вие правите филми, които никой не иска да гледа. Сбъркан сценарии, събракан актьорски състав, неубедителни водещи актьори, сбъркан жанрово филм, сбъркано разпостранение.

  Но вие не си коригирате начина на работа, след като веднъж, два пъти вече филмите ви никой не иска да ги гледа, ами се занимавате от сутрин до вечер с това, да крещите срещу гадните блокбъстари и разбираш ли, тея тъпи хора, зрителите на тези филми, как може да не идват да гледат вашият шедьовър. И се сърдите на зрителите, че не ви оценявали.

  Мога и още примери да ви дам. Но, смятам, че особен смисъл от това няма.

  Успех с Гурме магазинчето.

  Дано намерите нишата си. Мисля, че ще е добре за българския политически живот да оцелеето.
  Базирано на всичко, което досега виждам, честно казано, трудно ми е да го повярвам, че ще се случи.

  Дано все пак греша.

 66. 66 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 371 Неутрално

  До коментар [#60] от "Santos":

  @Santos, привет.

  Ами, опитвам се да дам някаква странична гледна точка. Аз не членувам в партии, не агитирам за нищо, но имам много добро наблюдение върху политическите и икономическите процеси (и културните процеси, най-общо казано, но тук не говорим за това сега :) ) в няколко страни в Европа и се опитвам да дам една малко по-различна гледна точка.
  Защото, се получава така, че когато човек много дълго време е в една ситуация, често, просто не може да се отмести и да погледне отстрани как изглежда всичко това.

  Е, понякога, след време, си дава сметка човек за това или онова. но, то когато каруцата се обърне, нали, пътища много.

  И си казвам, може пък това да е полезно за някого.

  Но се получава често така, че те си мислят, че конструктивната критика е някакъв хейт. Или някой ги мрази. Или пък съм бил платен.

  Защо бе хора. Това се питам често. Аз се опитвам да помогна, да дам още една гледна точка, вие си мислите, че това е някаква обида. Може да не ви харесва.Добре, ама, кой е казал, че трябва да ви харесва. Ако можете да го ползвате,взимайте.

  Но не, трябва да им кажеш, това, което им се иска да чуят. И тогава,в някой момент, идва и онзи момент, в който всчико се сгромолясва. Тогава вече е късно.

  Или пък,това също ми е интересно, желанието да есктапулираш минуса или плюса на някъкъв коментар и да му придадеш някаква много голяма важност. И това, едва ли не, да породи нещо извън този, да го наречем, форум, тук, в Дневник.

  То, ако така ставаше, добре. но не става.

  Благодая за оценката. Имам повече време напоследък и затова пиша тук там из Дневник.
  Поздрави и хубав уикенд и на теб!

 67. 67 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 604 Весело

  Точно се чудих, ще има ли нещо индулгенция и за ДайБВГЗ, и то такъв финал на фейлетона, че това трудно ще мине за статия, ма те безгрешни тея бе!! А това не е ли богохулство?! Само Бог е безгрешен! Значи ли че ДайБВГЗ са новия господ :) няма такъв фейлетон! Не съм сигурен дали това е било търсения ефект, ха ха аФтура:)

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 68. 68 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 604 Весело

  До коментар [#26] от "rwn":

  +++ но едва ли тея нарциси ще те чуят

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 69. 69 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Има една такава практика, знаете, не е от днес - Валери Найденов, Блъсков, Пеевски,са само частичка от поредицата. Обичат да въртят мръснишки номерца. Нали помните публикуваната партийна книжка на Софиянски.
  С книгата на "Телеграф" обаче нещата станаха долнопробно лайняни. Да оставим хуленето , да оставим снизходителното отношение на ЦИК. Пеевски извърши куп сериозни престъпления: обида в писмен вид, грозно оскверняване на авторски права на издател, редактори, художник. Неразбираема е тази злост и с разлепения плакат, защо точно тези политици? Отговорът е лесен: защото ГЕРБ, БСП и ДПС, Атака, ОП и ВМРО са част от един отбор - клонингите на Държавна сигурност. Лесно е да се отговори, защо точно в тези партии се намират милионерите и милиардерите, до един от ДС, до един обвързани с БКП и КГБ. И те с всички сили се целят да компрометират кандидати, за които биха гласували противниците на комунистическата проказа. Това е простият отговор.

  Дедо Крум
 70. 70 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3954 Неутрално

  До коментар [#66] от "rwn":

  И аз имам един скромен съвет към Вас ( пиша Ви в учтива форма, въпреки, че във форума по принцип сме на "ти", защото виждам, че ми пишете на "ви", но "ви" с малка буква се отнася за множествено число, а не е учтива форма): ако искате някой да Ви чете, научете се да се изразявате по-кратко!

 71. 71 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 2003 Весело

  "Има и коалиции като Демократична България които не искат прошки, а само гражданско отношение към проблемите на страната."


  Ахахахахаха!
  За да искат прошка, трябва поне една грешка да са направили. За да направят поне една грешка, трябва поне един път да са на власт и поне един евродепутат да имат.

  А сега о+е веднзж - могат ли ДБ някога да искат прошка? :) :) :)

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK