Да не би да искате тази грозна евразийска диващина?

Да не би да искате тази грозна евразийска диващина?

© Анелия Николова"Дневник" публикува текста от "Дойче Веле".


Тези дни подписах "Отворено писмо към българските граждани по повод празника на българската култура и изборите за Европейски парламент". В него става дума за това: да опазим днес нашата Европа от нейните врагове, ако не искаме утре да се повторят 1930-те години с техните резултати.


На фона на дивашките крясъци срещу "еврогейовете", "соросоидите" и "джендърите" (да не споменаваме иранските травестити и норвежките педофили), подобни отворени писма на интелектуалци трудно се чуват. Те са тихият ромон на разума, но публиката е толкова "ошумена", че ако не чуе нещо за "педерасти", може и изобщо да не обърне внимание.
Какво искаме: Шестата на Чайковски или грозна диващина?


Ромонът на разума е тих, но именно той, а не крясъкът, е онова, което наричаме "Европа". Там, където тихият ромон на разума се чува, живеят кротки, възпитани и уважителни хора, които се стремят към щастие в една мирна среда, подредена според правилата на справедливостта. Такива и само такива хора произвеждат блага, изобретяват нови технологии, помагат на изпадналите в беда, ходят на Шекспирови пиеси, посещават картинни изложби и правят разлика между Петата на Бетовен и Шестата на Чайковски.


Това е нашата Европа и е крайно време да си дадем сметка, че сме длъжни да я опазим. Защото тя не е някаква природна даденост. Както свободата, която е в нейната основа, Европа има нужда от закрила - всяко поколение трябва да се бори наново за нея. Защото от тъмните кьошета на човешкото общежитие винаги извират мрачни типове с оцъклени погледи, които искат да я разрушат.


Какво ни предлагат те днес, на мястото на нашата Европа? Някаква "Европа на отечествата". Но какво означава това? С какво е по-добро от сегашната "Европа на хората"? Не обясняват. И тъй като не могат да обяснят - кряскат, лъжат, сеят омраза и се опитват да сринат онова, което е градено с поколения.


Неотдавна проф. Ивайло Дичев ги нарече "мошеници". Разбира се, че са такива - убоги "търчи-лъжи", квартални шмекери и кръчмарски измамници. Но те са и много повече от това. В една неуверена в себе си Европа те действат като безобразници - искат да оставят Европа без образ.


Това, че са без-образници, обяснява и тяхното дивашко поведение на публичната арена. Неспособни да съградят образи и образци, те просто разрушават наличните. Застанали като едни народни предводители срещу правилата на "елита", те презират всички правила. И ги нарушават. Като например правилото, че в едно цивилизовано общество не е добре да се краде. И че властта не бива да се ползва за собствена и на приятели облага, нито пък за отстрел на неудобните.


Законът на джунглата


Там, където няма правила, които да са еднакво валидни за всички, единственият регулатор на обществените отношения е силата. Силният прави каквото си иска. Зетят на Орбан получава европейските средства, елитът на българската държава краде от европейски програми, а г-н Щрахе с видимо самодоволство договаря получаването на милиони мръсни пари от Русия срещу бъдещи държавни поръчки.


Когато един човек не може да ти обясни за какво се бори, гледай го какво прави. Защото това, което прави, разкрива онова, за което се бори. Неспособни да обяснят какво предлагат в замяна на нашата Европа, нейните врагове нагледно демонстрират за какво се борят. А именно - когато дойде часът на голата сила, те да са отгоре. И да взимат всичко, което си поискат. Защото всъщност им се полага - нали те са силните. А ние, гражданите - кротки, възпитани, произвеждащи блага, тананикащи си Шестата на Чайковски - ние сме глупавите либерални слабаци, които са длъжни да им дават всичко поискано.


Затова различните днешни "консерватори" са във видим възторг от Владимир Путин. Той е онова, което те - Орбан, Льо Пен, Щрахе, Качински, Фараж, Салвини, Джамбазки и сие - искат да бъдат. А Путин на свой ред с удоволствие финансира подобни типове. Защото е наясно, че една рухнала Европа, в която управлява голата сила, ще е неговата Европа. Не наша и не дори на "консерваторите", които днес се умилкват край него. Той ще си намери собствени гаулайтери.


Искат да ни превърнат в тълпа крепостни. Но няма да стане.


Но днешните кандидати за наши господари не си дават сметка за нещо много важно: демократичното гражданство сравнително бързо преодолява периодите на обърканост. Последните изследвания показват безпрецедентни равнища на подкрепа за Европейския съюз, въпреки всички (често съвсем на място) критики срещу неговата откъснатост. А когато гражданите си спомнят защо са граждани, тогава по правило следват доста печални събития за онези, които са се опитали да ги превърнат в тълпа крепостни.


Не е нужно да крещим, за да опазим нашата Европа от грачещите срещу нея. Нужно е само да им гледаме "гейтовете", за да разберем какво носят със себе си като наше бъдеще. На мястото на най-висшата съществувала някога цивилизация, те предлагат най-грозна евразийска диващина.


Но ние, гражданите, не сме диваци. Показваме го с личното си поведение, с подписване на манифести и отворени писма, с всекидневната борба срещу без-образието, налагано от диваците. Показваме го и по начина, по който гласуваме.


И на тези избори за Европейски парламент диваците няма да победят. Вместо да набиват крак в победен марш, ще танцуват последен валс. Защото Европа е култура. А тя, културата, и този път ще се окаже по-жилава, отколкото си мислят без-образниците.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (178)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7291 Неутрално
 2. 2 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  " И на тези избори за Европейски парламент диваците няма да победят...."

  Тук ще има късане на рубашки.

 3. 3 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2701 Разстроено

  "Мрачни типове с оцъклени погледи искат да разрушат най-висшата цивилизация в историята ни - Европа. И да я заменят с грозна евразийска диващина."

  Тези мрачни типове както си ги негативизирал Дайнов искат да спасят най-висшата цивилизация от антицивилизацията на ислямизма! Вземи си размърдай малко мозъка и престани с тъпите пропогандни клишета срещу вселенския злодей Путя и световната заплаха Рассия!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 4. 4 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Европа ще я сринат онези, които идват на пълчища от Азия и Африка и носят със себе си начинът си на мислене и живот.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 5. 5 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  Хаха, звучи доста противоречиво. От една страна е вярно че Обикновенно нискочелите са доста по-вокални, доста по-крещящи, много по-вулгарни. А от друга страна се опитва да ги над кряска? Култура, европейски ценности с крясъци не се налагат. Сталинизъм, болшевизъм и ориентализъм не мож го пребори с друг вид сталинизъм.

 6. 6 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  И на тези избори за Европейски парламент диваците няма да победят. Вместо да набиват крак в победен марш, ще танцуват последен валс. Защото Европа е култура. А тя, културата, и този път ще се окаже по-жилава, отколкото си мислят без-образниците.
  !!!

 7. 7 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 678 Весело

  Най-смешното е, че самите евразийски диваци дават мило и драго за да се доберат до презрения Запад.

  Ако някой ден мечтите на евразийските диваци се сбъднат и червеното знаме със сърпа и чука се развее от Атлантика до Владивосток и от Аляска до Нюфаундленд, питам откъде ще си внасят Мерцедеси, Туалетная бумага и сирене?

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 8. 8 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Аз предпочитем Шестата на Густав Малер и съм съгласен с Аквариуса само за това, че хората, които "произвеждат блага, изобретяват нови технологии, помагат на изпадналите в беда" и т.н. трябва за бъдат защитавани. От обезумелите соросоиди и джендъри, които са на път да ликвидират свободата на мисълта и словото дори и в елитните университети. Където лауреати на Нобелова награда за физика биват изритани като мръсни котета, задето казали нещо, което е фактически вярно, но не се харесало на някакви феминистки. Не знам дали г-н "професорът" е подписвал обръщения в тези случаи.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Весело

  час преди изтичане на забраната за агитация пускаме комична пропаганда с идеята през автентични форумци поне утре до обяд и поне в плюсчета проекта да е събрал 3.2%.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2701 Любопитно

  Най-смешното е, че самите евразийски диваци дават мило и драго за да се доберат до презрения Запад. Ако някой ден мечтите на евразийските диваци се сбъднат и червеното знаме със сърпа и чука се развее от Атлантика до Владивосток и от Аляска до Нюфаундленд, питам откъде ще си внасят Мерцедеси, Туалетная бумага и сирене?
  —цитат от коментар 7 на FourOhFive


  Какви сърпове и чукове ти гонят?! Ако Европа продължава да прибира афро-азиатската напаст над нея ще се вее зеленото знаме на исляма!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 11. 11 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2191 Весело

  До коментар [#9] от "дерибеев":

  Хахаха........................

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 12. 12 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  [quote#10:"Julian Mall"][/quote]

  Ами и там има сърп ли, полумесец ли. Това са приятелчетата на Корбин, към които сигурно се числи и Генчо от Миндя.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 13. 13 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "....Какво ни предлагат те днес, на мястото на нашата Европа? Някаква "Европа на отечествата". Но какво означава това? С какво е по-добро от сегашната "Европа на хората"? ...“ Моят отговор на тези въпроси е много прост и отразява само моето лично мнение. Аз виждам "Европа на европейските народи“ като продължаване на съществуването на отделните държави в ЕС именно като отделни държави, които са населявани от коренното им европейско население. Що се отнася до България, вероятно авторът не е етнически българин и за това не знае ПРИЧИНАТА в Р. България етносът българи да е държавообразуващият етнос и този доминиращ етнос, който образува етническото мнозинство в България.Ако г-нът беше учил в българско средно общинско училище, щеше да знае, че на Цариградската конференция през 1876г. е взето решение от повечето европейски държави, с което не само се признава съществуването на етносът българи и че това е стар европейски етнос, но и фактът, че този етнос е имал своя държавност и се повдига и решава въпросът за частично възстановяване на българската държавност върху българското етническо землище- т.е. върху онези географски области в Югоизточна Европа, чието население е било над 90% българско население- видно от тази карта-
  https://www.bulgari-istoria-2010.com/booksBG/Koledarov_BN2.png
  Та- не е лошо г-н авторът да попрочете малко исторически извори и исторически източници за Цариградската конференция от 1876г. и нейните решения за българите - все пак, да се излага така човек точно на 24 май, а да има претенции за образованост, не бива....

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  Европа ще я сринат онези, които идват на пълчища от Азия и Африка и носят със себе си начинът си на мислене и живот.
  —цитат от коментар 4 на Мизийски


  Човекът от колибата няма как да победи цивилизования човек.

 16. 16 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Та- г-н авторе, предпочитам Третата българска държава, иженарицаема Р. България, да продължи да съществува като субект на международното право- суверенна държава и не желая българската държавност да бъде унижена и понижена до ранга на някакъв си европейски щат в държавата сещ/ Съединени европейски щати/. Много е просто, но не е за простаци с претенции за чуждо величие....

 17. 17 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 558 Неутрално

  доста объркано послание на интелектуалецз Е.Дайнов

 18. 18 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  ....Тези мрачни типове както си ги негативизирал Дайнов искат да спасят най-висшата цивилизация от антицивилизацията на ислямизма! Вземи си размърдай малко мозъка и престани с тъпите пропогандни клишета срещу вселенския злодей Путя и световната заплаха Рассия!
  —цитат от коментар 3 на Julian Mall

  Спомняш ли си, че тези мрачни типове продават български паспорти.

 19. 19 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  [quote#10:"Julian Mall"]
  —цитат от коментар 12 на zyb18561487
  Ами и там има сърп ли, полумесец ли. Това са приятелчетата на Корбин, към които сигурно се числи и Генчо от Миндя.[/quote]

  Техните знамена са шарените със всички цвтове на дъгата. За какво са ни национални символи. Всички хора по света са братя. Затова да приемаме муслимите и да им се подчиняваме за да не ги обидим!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 20. 20 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  Другарят Дайнов винаги ме е разсмивал ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#9] от "дерибеев":

  Ти за кого ще гласуваш, Дерибеев?

  Кажи де, толкова ли те е срам... 😆

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  [quote#19:"Julian Mall"][/quote]

  Там са и тези, които се борят против токсичната мъжественост... против белия супрематизъм... изучаването на Шекспир... изследването на интелигентността... малката Грета... с една дума, цялата Соросюгенд.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 23. 23 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 678 Весело

  До коментар [#10] от "Julian Mall":

  Напълно съм съгласен.

  Затова предлагам незабавна национализация на имуществото, лишаване от гражданство или разрешение за пребиваване в България на всички, които не са родени в България от двама родители - българи.

  Става ли така?

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 24. 24 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  Човекът от колибата няма как да победи цивилизования човек.
  —цитат от коментар 15 на 4ort


  Я виж как добре го правят в Зимбабве и ЮАР. Бая бели изгонени от работа за да назначат черни на тяхното място живеят в колиби защото нямат пари за нармален дом и да напуснат страните на черният расизъм!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 25. 25 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5144 Неутрално

  Скоро ще чакат хората, заплашително с вилите в ръце

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 26. 26 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Също така- държа да запозная автора с фактът, че ЕС означава Европейски СЪЮЗ - т.е. това е политически и икономически съюз на ДЪРЖАВИ. Ако изчезнат държавите, това означава, че се отива към създаване на сещ и към една конфедеративна държава, в която националната държавност във всички настоящи отделни ЕС държави ще бъде премахната и ще се установи държавно управление, което не е част от народният и държавен суверенитет в тези държави, които в последствие ще се превърнат просто в европейски щати с командно управление от Париж и Берлин. Не- мерси- отказвам тази идея!

 27. 27 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Европа ще я сринат онези, които идват на пълчища от Азия и Африка и носят със себе си начинът си на мислене и живот.
  —цитат от коментар 4 на Мизийски


  Ти с какво си по-различен от тях?

 28. 28 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 518 Неутрално

  най-големите варвари в историята са комунистите - Дайнов ги брани, защото комунизмът е на път да претърпи сериозна загуба, а тази вяра е бронирана дълбоко в сърцето му - всички останали, според комунистическия му мозък, са фашисти

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 29. 29 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 314 Неутрално

  [quote#19:"Julian Mall"][/quote]

  Ти пък що си мислиш, че те много искат да дойдат при тебе?

 30. 30 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2701 Любопитно

  До коментар [#10] от "Julian Mall":Напълно съм съгласен. Затова предлагам незабавна национализация на имуществото, лишаване от гражданство или разрешение за пребиваване в България на всички, които не са родени в България от двама родители - българи. Става ли така?
  —цитат от коментар 23 на FourOhFive


  Какво имущество имат навлеците? Решението е много просто всеки влязъл незаконно стои в лагер докато бъде екстрадиран от там откъдето е дошъл! Ако толкова много иска да идва в Европа да подава молба в посолстовото и до чака одобрение!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 31. 31 Профил на cbd55596436
  cbd55596436
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#26] от "cmy12603507":

  "че се отива към създаване на сещ"

  Нищо против. Предпочитам децата ми да живеят културно и цивилизовано, а не да бъдат мачкани от някакви долнопробни мутри и руски продажници. Затова и се изнесоха толкова хора.

 32. 32 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 269 Любопитно

  Дайнов да не се е пропил?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 33. 33 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  Ама разбира се,че Качински е финансиран от Путин.Как изобщо може да си помисли някой нещо друго?Само се прави на русофоб Качински,иначе си е русофил и путинофил.Изобщо не се и съмняваме в това.А Меркел си е русофоб,нищо ,че пълни руският бюджет като купува руски газ и иска да го пълни още повече като строи втори руски газопровод.

 34. 34 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2701 Любопитно

  "Спомняш ли си, че тези мрачни типове продават български паспорти."

  Ами дайте на ДПС или която и да е турска партия да се занимава с българите в чужбина и тогава поне 8 милиона турци ще получат български паспорти и спокойно ще могат да гласуват за присъединяването ни към Турция!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 35. 35 Профил на vsi28597208
  vsi28597208
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ама разбира се,че Качински е финансиран от Путин.Как изобщо може да си помисли някой нещо друго?Само се прави на русофоб Качински,иначе си е русофил и путинофил.Изобщо не се и съмняваме в това.А Меркел си е русофоб,нищо ,че пълни руският бюджет като купува руски газ и иска да го пълни още повече като строи втори руски газопровод.
  —цитат от коментар 33 на Мусаши


  Щрахе, ти ли си?

 36. 36 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#31] от "cbd55596436": “....Нищо против....“ Аз обаче съм против и на един бъдещ референдум по този въпрос ще разясня с думи прости на цялата рода за какво точно иде реч и те ще гласуват против. Така или иначе- фактите са си факти- Вие не живеете постоянно в България, нямате български етнически корен- иначе щяхте да искате да си живеете в собствена държава, а не като кюрдите- без своя собствена държавност, а аз живея постоянно само в Р. България, бг, избирател съм и мисля по посоченият начин. Вашите деца не ме интересуват- най- вероятно те не са с бг. гражданство, а с чуждо гражданство и поради тази причина тяхното бъдеще не ме засяга.

 37. 37 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Дайнов пак е инфектирал патреотите популисти. Нали е зъл соросоид и глобалист.
  Бетовен и Чайковски ще ми слуша....

 38. 38 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  [quote#19:"Julian Mall"]
  —цитат от коментар 29 на bez_ime2
  Ти пък що си мислиш, че те много искат да дойдат при тебе?[/quote]

  Те да са нясно че никой не ги иска, а след това да не се чудят че не ги чакат с отворени обятия!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 39. 39 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Лично
  Първа част

  В края на петдесетте електричеството с бензина движеха света, но хората използваха и по-първични сили. Високи водни кули и грамадни въртеливи кранове зареждаха парните локомотиви по време на престой. Чудно мека смесица от острите миризми на пушек и траверси мечтателно вдъхваха и пътници, и изпращачи. От площада пред гарата потегляше първото ,,такси”, отзад намотано с бодлива тел. Босоноги гратисчии, и светлолики, и мургави, напук вземаха на абордаж сгънатия гюрук. Полуизвърнат, мустакат файтонджия престорено строго плющеше с пискюллията камшик, а интернационалното братство чалнато врякаше.
  Нямаше телевизия и все още по събори и панаири странстваха застарели певци с олющени гъдулки. Наобиколени гъсто, те сърцераздирателно разказваха за страшни хайдути и коравосърдечни поробители, за ненагледни моми и лични ергени, за честни майстори и чорбаджии-изедници, за коварни болести и чудотворни изцеления, за самодиви и караконджули. Покъртени от очакваната развръзка, подсмърчащите слушателки развързваха възли и кесии. Портмонето олицетворяваше градския лукс.
  Не продаваха цигари с филтър и кока-кола. Прожектираха изключително черно-бели филми. Леките автомобили се брояха на пръсти. В невъзможен диапазон варираше широчината на крачолите и вратовръзките. Дълбочината на деколтетата също. Но дори маниак с прекалено развинтено въображение не беше в състояние да визуализира минижуп, па макар и средна хубост. Както и петричката врачка - да предвиди въвеждането на петдневна работна седмица.

 40. 40 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 738 Неутрално

  "Да не би да искате тази грозна евразийска диващина?"

  Да.
  У нас има същества, които искат точно тази азиатска диващина.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 41. 41 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Лично
  Втора част

  Липсваха шампоани, пюрета и памперси. По села и паланки, електрифицирани със самооблагане, жените задяваха дребните дечица на гърба си в шарени цедилки - домашнотъкани вълнени платчета с усукани върви, завързани отпред. Даже родените на столичните жълти павета твърдо знаеха, че сиренето и кашкавала са млечни произведения. За снабдяването на колбасарските цехове се главоболяха кланици. Гражданите ползваха обществените бани веднъж седмично. Селяните не рискуваха простуда чак толкова често. На дипломатическите представителства все още им казваха легации. И в големи, и в малки градове на страната футболни тимове търсеха под дърво и камък своите свещени имена. Централният армейски любимец се представяше превзето: ,,ЦеДеНеА”; естественият му антагонист, столичният храненик на милицията, засега се подписваше с малко ,,л”.
  Официалната статистика се кълнеше, че средномесечната брутна заплата достига седемстотин лева. Още на аванса стотици, хиляди измъчени двойки изтегляха всеки един лотариен билет с благоговение. Срещу петарка. С налични седемдесет бона дори провинциалист можеше да купи двустаен апартамент в София. И да си продаде душата за жителство. Социалната държава се търкаше по брадата с двайсет и трите хилядарки на всеки желаещ за син, червен или зелен москвич четиристотин и седем. Благополучни фамилии, надвили своя харч, застилаха кухненските маси със страхотни мушами, осемнайсет лева линейния метър. Нямаш ли възвишени цели, яж и пий на корем: типовият хляб, чесновият салам и гроздовата ракия вървяха сравнително евтино. Любопитното население биваше осведомявано относно събитията по света и у нас от достъпни хартиени носители, един за грош. Неделен брой делнично спомена, че в братска страна сглобяват жилищни блокове от железобетонни елементи, наречени панели.

 42. 42 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1436 Весело

  "А ние, гражданите - кротки, възпитани, произвеждащи блага, тананикащи си Шестата на Чайковски"

  Шестата очевидно не помага на пророк Генчо да вижда нещата, я да видиме аз със шес бес десет дали ше позная бъдещето - айдамееее, шес бес десет, нула умнокрасивеца в ЕП :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 43. 43 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 678 Весело

  До коментар [#10] от "Julian Mall":Напълно съм съгласен. Затова предлагам незабавна национализация на имуществото, лишаване от гражданство или разрешение за пребиваване в България на всички, които не са родени в България от двама родители - българи. Става ли така?
  —цитат от коментар 23 на FourOhFive


  Какво имущество имат навлеците?
  —цитат от коментар 30 на Julian Mall


  Аз се сещам са двеста или триста хиляди имота по Черноморието.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 44. 44 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Лично
  Трета част

  Народна република България, плътно опасана с ограждения, бавно се носеше по течението, зорко надзиравана от стооката цитадела, правителствено седалище и символ на огромната, въоръжена до зъби Съветска империя. Там, в метрополията, посочваха тукашния имперски наместник, капо ди тутти капи на местната компартия. Пирамидалните структури на тази монополистична организация за централизирано ръководство и тотален контрол незримо пронизваха всяка съставна единица, всеки обект в осеммилионната Заддунавска губерния. Правоверният поданик напредваше служебно само ако е партиен член или сътрудник на репресивните органи. Колониалната администрация безпощадно и методично превръщаше свободолюбивия български народ, формирал се като самостоятелна европейска нация седемдесетина години с цената на море от пот, сълзи и кръв, в ориенталска тълпа. Която не изпитва особена необходимост от демократични права и свободи. Постепенно залиняваха отличителни български качества като добросъвестност в работата, пестеливост, пазарен дух. Вехнеха и непреходни ценности: любов към ближния, състрадание, милосърдие. И благородство. Значещо не ,,синя” кръв, а висока нравственост. Но и в тогавашните условия личната отговорност и собствената воля да вършиш добро или зло обуславяха всяка една постъпка.
  https://practic-sofia.blogspot.com/

 45. 45 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 678 Весело

  Дайнов да не се е пропил?!
  —цитат от коментар 32 на Noise


  Женен е за рускиня.

  Разбирам го.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 46. 46 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 678 Весело

  Дайнов пак е инфектирал патреотите популисти. Нали е зъл соросоид и глобалист.Бетовен и Чайковски ще ми слуша....
  —цитат от коментар 37 на gmbh


  Виждал съм го да носи и очила.

  Изобщо много подозрителен тип.

  Бил завършил Оксфордския университет. Едно време за такива неща разстрелваха.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 47. 47 Профил на Kickaha
  Kickaha
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Какво имущество имат навлеците? Решението е много просто всеки влязъл незаконно стои в лагер докато бъде екстрадиран от там откъдето е дошъл! Ако толкова много иска да идва в Европа да подава молба в посолстовото и до чака одобрение!
  —цитат от коментар 30 на Julian Mall

  Как какво имущество, БАШ навлеците изкупиха Черноморието.
  Ама казвате, те са ЛЕГАЛНИ - нашите пишман патрЕоти не протестират срещу тях, а им продават документи.
  Между другото, по руските телевизии вървят реклами за придобиване на българско гражданство.

 48. 48 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#27] от "bez_ime2":

  "Франция не е само за французите"и"Всеки има право да живее тук",скандираше тълпа черни нелегални мигранти,блокирала летище Де Гол.Нещо не чувам тук "Петата на Бетовен и Шестата на Чайковски".И сонетите на Шекспир не се чуват от дивият рев на подивелите натрапници.Такава Европа ли искаме?Не,мерси!!!

 49. 49 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#46] от "FourOhFive": Хахаха- сътворихте най- краткият виц:) ВСЕКИ, който се е ПРОДАЛ на комунистите, можеше тогава- по време на нрб- да отиде в оксфорд! Из уики “...Биография
  Евгений Дайнов е роден на 11 май 1958 г. в Пловдив, а по-късно живее в София [1]. Баща му Александър Дайнов е бил член на БКП и „рабкор“ – кореспондент на в. „Работническо дело“ – в Лондон [1].

  Средното си образование получава във Форест Хил Скуул в Лондон [2]. Започва обучението си в Оксфорд през 1976 г. [1] благодарение на получена стипендия от фондация „Людмила Живкова“, а по-късно получава бакалавърска степен от колежа „Корпус Кристи“ на Оксфордския университет. През 1984 г. получава научната степен „кандидат на историческите науки“ след защита на дисертация на тема „Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи (1972-1981 г.)“[3] Преподава известно време в Оксфорд, бил е асистент в Софийския университет [1] Евгений Дайнов е бил зачислен за редовен аспирант в Института по история на Българската комунистическа партия при ЦК на БКП през 1982 година. [4]От проведената аспирантура има докторат по съвременна история на тема „История на комунистическото и работническото движение на националноосводобителните движения в Западна Европа след 1945 г.“ (1985) [2] [5]. Работил е като преподавател в Института по история на БКП. Главен редактор е на списание „The Insider“ от 1993 и директор на Центъра за социални практики в София [5]. Доцент (1999) и професор по политически науки в НБУ (2002) [2].

  Членувал е в движение Екогласност [1].

 50. 50 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1584 Весело

  .......другара Дайнов.......!!!!????.....еееее много .../...толкова.../.... ОБЪРКАН ЧОВЕК.......!!!!????......опитва нещо да ни "каже"......????!!!!????.....обаче аудиторията му е прекалено " КАМЕРНА"............просто либерастията е толкова "объркана".../...сбъркана.../... ,че лично за мене ше е ЦЯЛО ЧУДО ако ПРЕСКОЧИ БАРИЕРАТА........!!!!!????........ако де.....може и да греша......!!!!????....глас НАРОДЕН.......!!!!????......ГЛАС БОЖИ.......!!!!!......./....да видиммм....../.....

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 51. 51 Профил на Roko
  Roko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Маааааааазно късане на рубашки, альошки и всякакви други рускипродажни атрибути. Чак драго да ти стане. Оставили са най-некадърните тролове да нападат Европа. Много им падна нивото, много.

 52. 52 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Либерастията тотално изтреще и стана неконтролируемо истерична и агресивна около изборите. Е не, вашата грантаджийска псевдодемокрация ще искаме ...

 53. 53 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 678 Любопитно

  До коментар [#49] от "cmy12603507":

  Абе ти ще престанеш ли да спамиш? От сутринта 200 поста вече.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 54. 54 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Истеричният хленч на евроатлантическия комсомол от либералните грантаджии по “застрашената Европа”, към които се числи и другаря Генчо Дайнов, става все по-досаден!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 55. 55 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1547 Любопитно

  Хиридните послания на "културния" марксизъм в действие.
  С мракобесно упоение.
  И малко паника.
  !

 56. 56 Профил на Roko
  Roko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#54] от "rumata":

  Ами не го чети ве, охлюв. Кеф ти Дума, кеф ти Правда. Явно ти плащат да си изтресеш мнението, че тук било досадно. Като ди е досадно, к'во тролиш?

 57. 57 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 269 Любопитно

  До коментар [#53] от "FourOhFive": И от кога станаха спам коментарите, които са точно по темата? Дайнов е бил комунистически продажник, а сега нарича “нискочели“ всички хора, които искаме България да не бъде щат на сещ, а да си остане суверенна държава! Отявлен комунист тръгнал да окачествява и да слага етикетчета на всякакви различни хора....И този станал дори професор- от НБУ!!! Жива да не бях- по-добре само магистър, отколкото комунистически продажен отпадък!

 58. 58 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  "На най-оживената и популярна сред туристите улица в центъра на Барселона - "Лас Рамблас" микробус се врязва в множеството от хора. Убити са най-малко 13 и още 80 са ранени. Терористичната организация "Ислямска държава" поема отговорността за нападението" "Камион се врязва първо в пешеходци, а след това и в търговски център на една от главните улици в шведската столица. Загиват петима души, 15 са ранени." "Камион се врязва в Коледен базар в германската столица. Загиват 12 души. " И още и още и още.И сред целият ужас,грохот и стенания на ранените,на Дайнов му се причува "Лунната соната"

 59. 59 Профил на Roko
  Roko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#58] от "mvu02435512":

  само Катинското клане е по-добро, нали? и концлагерите, и рязането на близнаци за експерименти?

 60. 60 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#49] от "cmy12603507":

  И ходи по партита на Станишев. Значи Дайнов е от ПЕС и от БСП. Ти от кои си?
  Тези, които се ровят из чуждите биографии никак не обичат да се ровят в тяхната, по простата причина, че има нещо гнило и не е в Дания. Ровенето в биографиите на хората си е чисто мръснишка комунски практика. Гледай твоята биография да е чиста от болшевишки напластявания.

 61. 61 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3210 Весело

  До коментар [#57] от "cmy12603507":

  Аз искам например да станем щат на САЩ?! Кво лошо има?

  klimentm
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#60] от "gmbh": “От никоя партия, а иначе съм от висшия слой на средната класа- онази, която ежемесечено в Бъл;гария с осигуровките си дава пенсии на 5ма пенсионера! НЕ СЪМ икономически имигрант с полигамен брак и 20 деца, който ограбва чужди социални фондове и не работи; НЕ СЪМ бедна; НЕ СЪМ клошарка; НЕ СЪМ необразована; НЕ СЪМ глбти; НЕ СЪМ мюсюлманка; НЕ СЪМ коминистка и никога не съм била комунистка; СЪМ редовен бг. данъкоплатец.А ТИ от кои си- от коя социална група си- работник, трайно безработен, пенсионер, имигрант, мюсюлманин, от циганските племенни групи или просто комунист? “....Тези, които се ровят из чуждите биографии никак не обичат да се ровят в тяхната, по простата причина, че има нещо гнило и не е в Дания....“ В моето сиви няма нищо гнило. Просто комунистите ми казаха, че понеже съм внучка на кулак, няма да ми дадат добра характеристика за кандидатстване в университет, но след 1989г., завърших този факултет в СУ, който ми беше на сърце. Други смешни въпроси?

 64. 64 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#46] от "FourOhFive":

  Нали точно едно време го е завършил, благодарение на БКП, бре...И на тати, верен еоин на Партията майка..Като другият дебил, Левчев, дето и той демократ-грантаджия понастоящем.Изобщо , флагманите на грантаджиите са я отрочета на БКП висшата номенклатура, я доносници като Инджев и Илиян Василев...Няма лабаво..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 65. 65 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#61] от "klimentm": Ако не си бг. гражданин, може да поискаш България да стане и лунен щат, но това твое искане няма да има тежест в България:)

 66. 66 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#63] от "cmy12603507":

  Що им обръщаш внимание?!Убий трола с мълчание, погреби го с минус и удивителна!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 67. 67 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3210 Весело

  До коментар [#8] от "zyb18561487":

  А харесваш ли финала на деветата симфония?!

  klimentm
 68. 68 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#58] от "mvu02435512":само Катинското клане е по-добро, нали? и концлагерите, и рязането на близнаци за експерименти?
  —цитат от коментар 59 на rox41596432


  Не,"Вартоломеевата нощ"е по добра.Ама,какво връзка има всичко това с факта,че либерастите напускаха безконтролно в Европа всякаква паплач с друг манталитет,с друга култура,вършещи атентати,изнасилвания и убийства само някой много умен и много красив може да се сети.

 69. 69 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Памфлета на Женята е леко закъснял. след наскорошната му агитация за Радев

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 70. 70 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3210 Неутрално

  До коментар [#62] от "rumata":

  Същото се отнася и за твоите собствени фекалий дръж ги за себе си!

  klimentm
 71. 71 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 429 Весело

  Човекът от колибата няма как да победи цивилизования човек.
  —цитат от коментар 15 на 4ort


  :D :D :D

  Чудя се за Древния Рим ли намекваш или за Александрийската библиотека... Иначе съм сигурен, че за падането Константинопол си напълно наясно с прогреса... Иначе как щеше да има Константинополска конвенция?... ;)

 72. 72 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1547 Весело

  И на тая откровенно предизборна логорея ако не напавим едно 300+ коментара .. . колко НПО-та ще бъдат съкратени... колко грантове ще си потърсят нови професионални революционери, активисти...
  :)
  !

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#63] от "cmy12603507":

  Виж, твоята биография никак не ме интересува. Важно е ти да си преценяваш дали е подходящо да се ровиш в чуждите.
  И дано платените от теб данъци са колкото и половината на моите, въпреки, че държавата(като администрация) не го заслужава.
  Натрапчивата фиксация към малцинства, полова ориентация, миграция и ксенофобски изблици също не ме интересува.

 75. 75 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3210 Весело

  До коментар [#63] от "cmy12603507":

  Аз пък съм багерист! С багера съм копал на много национални обекти- АЕЦ Козлодуй , Дебелт, Русе, ферибота Варна - Иличовск, с което съм много горд, но искам да станем щат на САЩ щото така ще е по красиво!

  klimentm
 76. 76
  rumata
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  До коментар [#57] от "cmy12603507":Аз искам например да станем щат на САЩ?! Кво лошо има?
  —цитат от коментар 61 на klimentm


  Нищо. Следвай мераците си! Намажи цъфката обилно с лубрикант и заминавай за САЩ.

 77. 77 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#67] от "klimentm": Харесвам истинската Девета симфония и като музика, не просто като химн на ЕС.
  https://www.youtube.com/watch?v=IIdp4_OO8cE
  Нали се сещате, че тя е писана от европеец за европейци, а не от европеец за нелегални икономически имигранти от всички земни континенти? Различните хора имат различно светоусещане поради различната културна и цивилизационна идентичност на континента, в който са родени...

 78. 78 Профил на Max91
  Max91
  Рейтинг: 446 Неутрално

  До коментар [#62] от "rumata":

  Това руската прислуга сте много гнусни.Никой не ви харесва,сигурен съм че и децата ти дори ти се присмиват зад гърба.

 79. 79 Профил на Max91
  Max91
  Рейтинг: 446 Любопитно

  До коментар [#66] от "Noise":

  ..............погреби го с минус и удивителна!................
  Дори и на Запад не си забравил старите комунистически навици.Ти така ли правиш тук във форума?Или казваш кай за каквото ти плати.

 80. 80 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 269 Любопитно

  До коментар [#74] от "gmbh": “.... Важно е ти да си преценяваш дали е подходящо да се ровиш в чуждите....“ Ами- аз не се ровя във всички чужди сиви-та- не съм ейч ар- а само в сивито на автора на статията:)
  Показателно за него е следното:“....Започва обучението си в Оксфорд през 1976 г. [1] благодарение на получена стипендия от фондация „Людмила Живкова“....Евгений Дайнов е бил зачислен за редовен аспирант в Института по история на Българската комунистическа партия при ЦК на БКП през 1982 година. [4]От проведената аспирантура има докторат по съвременна история на тема „История на комунистическото и работническото движение на националноосводобителните движения в Западна Европа след 1945 г.“ (1985) [2] [5]. Работил е като преподавател в Института по история на БКП....“ с този текст се доказва, че това е кадър на бкп, който е пратен в оксфорд от бкп, в последствие е станал аспирант в института по история на бкп- да не се объркате- не в института по история на България и е станал преподавател там. Как виждате този човек да си промени възгледите и да стане антикомунист, след като през целият си съзнателен живот е слугувал на комунистите, приемал е техните протекции, а после е станал и преподавател в техният специализиран институт?

 81. 81 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#62] от "rumata":Това руската прислуга сте много гнусни.Никой не ви харесва,сигурен съм че и децата ти дори ти се присмиват зад гърба.
  —цитат от коментар 78 на jto30589660


  Руска прислуга е бил татко ти. Затова днес ти си в русофобския файтон заедно с други несретници със сходни съдби.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 82. 82 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#16] от "cmy12603507":
  Защо ли всички руски тролове имат Ник от три букви и цифри? Правени по калъп! А може би е един човек, многомашинник, стахановец!

 83. 83 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 269 Любопитно

  До коментар [#82] от "Мавродинов": “....Защо ли всички руски тролове имат Ник от три букви и цифри?...“ Ами не знам- питайте тях! Странно ми е защо питате мен, след като под предишният си ник “Логика“ изписах цели фермани, с които доказах юридически, че русия извърши незаконна агресия в Украйна, незаконно окупира и незаконно анексира Крим и Севастопол и че е държава- агресор и окупатор?

 84. 84 Профил на Тороман
  Тороман
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#73] от "rumata":

  Ми що късаш рубашката тогава, Рубльов? Чети си там и не се занимавай с гадната Европа.

 85. 85 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#82] от "Мавродинов": ако искате да видите отново моите правни основания за това, че русия наруши над 10 международни договора, по които е страна , чрез своята военна агресия в Украйна- още ги пазя в архива си- мога да Ви ги публикувам след 3-4 минути:)

 86. 86 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  Европа ще я сринат онези, които идват на пълчища от Азия и Африка и носят със себе си начинът си на мислене и живот.
  —цитат от коментар 4 на Мизийски


  .......напоследък много съм се замислял в тази посока.......!!!!!????.......но КАТЕГОРИЧНО не мога да дам еднозначен отговор.......!!!!!????......от една страна е либерастията , която набира скорост.../лично за мене това е ТРЕСАВИЩЕ.../......,но пък от друга страна трябва "матрял" - РЕСУРСИ ,който да ДВИЖАТ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА и ПРОГРЕСА.....!!!!!????.....високо октанов " БЕНЗИН" , който да не СПИРА РАЗВИТИЕТО на ГЛОБАЛНОТО СЕЛО...../...днешния многополюсен СВЯТ..../.....този феномен може да се види - проследи с невъоражено око при ГОЛЕМИТЕ ИМПЕРИИ.......!!!!???......Индици , Пакистанци ,Азиатци и секакви " ЕКЗЕМПЛЯРИ" ОТ ииии ИЗВЪН Британската Общност се " ПРЕСКАЧАТ " в Обединеното КРАЛСТВО......!!!!!???....но това по НИКАКЪВ НАЧИН ,не е РАЗТУРИЛО ИМПЕРИЯТА......!!!!!????.....НАПРОТИВ......!!!!......от другата СТРАНА на ПОЛЮСА са другите две ГОЛЕМИ ИМПЕРИИ......./....Поднебесната и Московското ЦАРСТВО...//....които са си подали ръце .....//...../....и ТРИТЕ с ХИЛЯДОЛЕТНА ИСТОРИЯ и ТРАДИЦИИИ........!!!!????......аааа в КЕМБРИДЖ и ОКСФОРД най -МНОГОБРОЙНАТА АУДИТОРИЯ ЖАДНА за ЗНАНИЯ и НАУКА са представителите на ПОДНЕБЕСНАТА ИМПЕРИЯЯЯ.........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 87. 87 Профил на Max91
  Max91
  Рейтинг: 446 Любопитно

  До коментар [#81] от "rumata":

  .......................Руска прислуга е бил татко ти. ...........................
  .................Затова днес ти си в русофобския файтон.................

  Ти прочете ли какво си написал?Брато,ти определено имаш някакви психически отклонения.Отиди и се прегледай,казваш че живееш в чужбина вероятно ще получиш добра медицинска помощ.

 88. 88 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  До коментар [#8] от "zyb18561487":А харесваш ли финала на деветата симфония?!
  —цитат от коментар 67 на klimentm


  На Бетовен ли? Щото има още от Малер, Дворжак, Брукнер, Шуберт, Шостакович, и много други, дето Генчо не ги е чувал.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 89. 89 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#6] от "Лелка": "И на тези избори за Европейски парламент диваците няма да победят. Вместо да набиват крак в победен марш, ще танцуват последен валс. Защото Европа е култура. А тя, културата, и този път ще се окаже по-жилава, отколкото си мислят без-образниците!!!"
  Лелче, само дивак може да нарича опонентите си диваци. Валсът е вечен и твърдението, че е възможно да бъде последен е нонсенс. Европа беше култура и то християнска. След като се раздели с Христа, попадна в плен на Мамона.
  "Безобразниците" не са против Европа, но са против стремежа на ЕС да стане Империя. Всеки ще отговаря за помислите и делата си. На Империите не им ща нито меда, нито жилото. А щом си стигнала до там, да си на един акъл с Дайнов, време е да се замислиш сериозно.

 90. 90 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#77] от "cmy12603507": "Различните хора имат различно светоусещане поради различната културна и цивилизационна идентичност на континента, в който са родени..."
  Да де, като лозунг звучи добре, но е дълбоко невярно. Има хора от различни континенти, а с еднакво светоусещане. Има индивиди които принадлежат на един народ, родени са на едно и също място(континент), а разликата в идентичността и културата е очевадна. Вместо да пишеш неща, които не разбираш, по добре да се задълбочиш в състоянието на твоето светоусещане, култура и нравственост. Добре ще е да анализираш и интелектуалното ниво на лицето Дайнов. Гражданин на най бедната държава на азиатския полуостров Европа, да нарича диваци народи, които са еталон в икономическо развитие е признак на тежък психически проблем. Слезте на земята и започнете да възприемате света обективно. С крясъци и хули успехи не се постигат.

 91. 91 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4190 Неутрално

  UNITED WWW UNION

  Таралеж с кокоша перушина, споко.
  Цивилизацията по принцип е любезна.
  "Крясъците" в текста на Дайнов са плод в твоята крутана.

  Нема изгледи Мадуро да скочи срещу твоя сталинизъм.
  Историята съветва, че първо би бил нужен пак пакт
  (Тралалеж-Мадуро).
  Съветва бетоноглавци, които не се учат от историята.

  Щот' сталинизма не беше оправен от сталинизъм.
  Хрущов го поправя, Безбрежнев оправя и... плавно затихна.

  Ако не броим Демократичната Воля на Полската Солидарност,
  Полския Римокатолически Папа, Роналд Рейгън, Маргарет Тачър и
  Световната Цивилизация.

  Необходимо е да пропуснем и съкрушителният удар на Великия руски демократ Борис Елцин срещу Фашизмъм СССР, за да преправим историята вами угодно,
  дебилии.

  Нали?

  До коментар [#5] от "Таралеж":

  Хаха, звучи доста противоречиво.
  От една страна е вярно че Обикновенно нискочелите са доста по-вокални, доста по-крещящи, много по-вулгарни.

  А от друга страна се опитва да ги над кряска?
  Култура, европейски ценности с крясъци не се налагат.

  Сталинизъм, болшевизъм и ориентализъм не мож го пребори
  с друг вид сталинизъм.

 92. 92 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3210 Весело

  До коментар [#88] от "zyb18561487":

  Малер,защото поста ти е за него.

  klimentm
 93. 93 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3210 Весело

  До коментар [#88] от "zyb18561487":

  О,не подценявай Генчо! Мисля че е другарче с Марк Нопфлер по музикална линия.

  klimentm
 94. 94 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3210 Весело

  До коментар [#76] от "rumata":

  Не,искам американците да дойдат тука! Щото там те питат бил ли си евентуално член на компартията при натурализация!

  klimentm
 95. 95 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4190 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Повече цифри...

  Означават криптокопеек ;)
  Эвразийски ориентирани към Владивосток.

  Илиq eвроцента проценти от ЕВро.
  Европа е световно Свободна зона,
  така че за ориентация на евроценти
  е безсмислено да се приказва.

  Дотук, по наболелия проблем нелегални тролове.
  Не обичат те числа, а на цифри "свобода".

  Безцифрените са безприкрити, почтени и ясни.

  До коментар [#83] от "cmy12603507":
  До коментар [#82] от "Мавродинов":

  “....Защо ли всички руски тролове имат Ник от три букви и цифри?...“

  Ами не знам- питайте тях!
  Странно ми е защо питате мен, след като под предишният си ник “Логика“
  изписах цели фермани, с които доказах юридически, че русия извърши незаконна агресия
  в Украйна, незаконно окупира и незаконно анексира Крим и Севастопол и че е
  държава- агресор и окупатор?

 96. 96 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 678 Весело

  Убий трола с мълчание, погреби го с минус и удивителна!
  —цитат от коментар 66 на Noise


  Toчно това правя.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 97. 97 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 678 Весело

  под предишният си ник “Логика“
  —цитат от коментар 83 на cmy12603507


  Ох това е оная"юристка", дето мъжът и правел милиони евро, щяха да живеят във Виена, ама не им хареса, защото във Виена не говорели Български, също така с голи гърди шяха да се борят срещу забраната на пушенето на обществени места.

  Хахахахахахах

  Не ми трябва Сатърдей Найт Лаив, братче. При нас е весело.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 98. 98 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 678 Весело

  До коментар [#82] от "Мавродинов": ако искате да видите отново моите правни основания за това, че русия наруши над 10 международни договора, по които е страна , чрез своята военна агресия в Украйна- още ги пазя в архива си- мога да Ви ги публикувам след 3-4 минути:)
  —цитат от коментар 85 на cmy12603507


  Не само тези. Публикувайте всичките договори, кодекси, конституции и прочие "сериозна" литература, които намерите в Интернет.

  Да живее спамът!

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 99. 99 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 678 Весело

  Руска прислуга е бил татко ти.
  —цитат от коментар 81 на rumata


  Не само.

  Цяла България беше руска прислуга.

  Но татко ми поне ги псуваше сутрин, обед и вечер. Докато твоят им е благодарял непрестанно за честта да им целува задниците.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 100. 100 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  Путин лепва на украинците етикетчето "бандеровци", Дайнов лепва етикет "евроазиатци" на хората които не искат на децата им да бъдат обяснявани прелестите на хомосексуалноста... аз особена разлика не виждам, една и съща демагогия.

  Впрочем има разлика, Путин има рейтинг някъде към 70% а файтон-партийките на Дайнов дори процент не събират та им се налага да правят шарени коалиции... Така де, не само по гей парадите трябва да е шарено, нека и при партиите се въведе тази гей-мода. Още повече когато те макар и под сурдинка заявяват симпатията си към гей-общностите.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK