Цветан Цветанов - завинаги в сянката на Борисов

Цветан Цветанов - завинаги в сянката на Борисов

© Юлия Лазарова"...Никога по никакъв начин не съм възнамерявал да правя нещо по-различно, което да не кореспондира както с волята на нашия политически лидер, така също и с моята съпруга..."


Цветан Цветанов говори сигурно за последен път на "трибунка" в кулоарите на този парламент, да не кажа и въобще. Някъде в средата на тирадата от хронология, обяснения, благодарности, спомени с Борисов, семейни ценности, партийни ценности, обявява очакваната вече новина, че напуска всичките си постове в Народното събрание.


Няколко часа по-рано, докато председателят на парламентарната група на управляващата партия летеше от Ню Йорк към София, политическите разбирачи за пореден път трескаво превъртаха прогнозите си за бъдещето на дясната ръка на лидера Борисов, основния строител на партия ГЕРБ и крепящ единството на структурите й през всичките години на триумфалната й власт.
Само преди десет дни Цветанов беше може би в кулминацията на политическата си кариера, изглеждайки незаменим и с осигуряването на кворум в парламента, прокарване на закони, преговори с ДПС, партийно строителство и загрявайки за любимата си позиция - шеф на предизборна кампания. Дотолкова, че някои го виждаха вече по-силен от Борисов, а той - май поне равен на него. Макар че неизменната му поза винаги е на една ръка разстояние зад рамото на лидера, често шепнейки нещо в ухото му... Може би чакайки своя истински звезден час. И така почти 20 години.


Въпросът откъде се появи някога Цветанов и как от чиновник в "Личен състав" на МВР, през помощник на главния секретар Бойко Борисов в 2001 - 2005 стана главният строител на партия ГЕРБ, фактор и символ на нейната устойчивост, няма как да не опре до същия въпрос за самия Борисов. А доколкото Борисов изглежда до голяма степен случайно запратен от сляпата Фортуна в голямата политика, същото се отнася и за Цветанов. Всеки със своите особености, двамата бяха неизменно спряганите през всичките години на тяхната власт в


интригата кой на кого е лоялен, иска ли Цветанов да обсеби партията или кой от кого иска да се отърве


А интригата сама по себе си бе знак за съизмеримостта на тяхната значимост за ГЕРБ.


Бойко Борисов и Цветан Цветанов - 2005 година. Откриване на нов светофар на кръстовище в София

© Надежда Чипева, Капитал

Бойко Борисов и Цветан Цветанов - 2005 година. Откриване на нов светофар на кръстовище в София

Лаврите обираше Борисов, който се появяваше вихрено на предната линия на произшествията с черния шлифер пред микрофони и камери, Цветанов - неизменно в сако и вратовръзка, скромно заставаше на заден план и многословно обясняваше "това, което имаме...". А репортерите се мъчеха да вкарат в норма неговото недостижимо пълноводие от безкрайни изречения, превърнали се в емблема. Трябва да му се признае на Цветанов абсолютната преданост към Борисов в онзи период на вихрено израстване на "Бойко" в очите на народа: конфликтът на главния секретар с вътрешния министър Георги Петканов в царското правителство беше публично известен, а Цветанов дискретно, но неотклонно подкрепяше Борисов.


Цветанов като заместник-кмет на София, вътрешен министър и парламентарен фактор - това е


кариера с мрачна сянка


Политическото развитие на Цветанов естествено последва това на Борисов. Първият - кмет на София след напускането на МВР, вторият - заместник-кмет. Именно тогава, влизайки в политиката, сякаш да потвърди истините за неустоимите изкушения на българските политици ("...я депутатин, я кмет да стане, па стой да гледай...") Цветанов, в онзи момент и председател на ГЕРБ, се сдобива с шест апартамента, който му докараха първия силно дискредитиращ го имотен скандал. (Тогавашният шеф на НАП Красимир Стефанов криво-ляво оправи сметките, а срещу това получи депутатско място.)


Политическите му гафове обаче бяха по-големи - вътрешният министър в първия кабинет на Борисов си позволи недопустими подвизи от трибуната на Народното събрание, където изнесе данни от СРС във връзка с разследване на лекари от Горна Оряховица, използвайки ги за политическо оръжие срещу опоненти.


Неизброими и не по-малко разрушителни за държавата са действията на политика Цветанов като фактор в изпълнителната власт: той нарече полицейски акции с имена на магистрати; докара си дело за клевета от съдия и когато то стигна финална фаза, му се наложи да се крие трагикомично от призовкарите, за да осуети произнасянето на съда, докато се сдобие с поредния депутатски имунитет; кадрува безпардонно в съдебната власт, докарвайки на председателски стол на най-големия съд (Софийски градски) семейната приятелка Владимира Янева...


В същото време стоически понасяше негативите от тежките критики в медиите, пазейки самопожертвувателно образа на реалния властелин Борисов и вършейки с впечатляваща и противниците му посветеност партийните дела.

Бойко Борисов и Цветан Цветанов - 2006 година.

© Красимир Юскеселиев

Бойко Борисов и Цветан Цветанов - 2006 година.


Понесе стоически и конюнктурното преобръщане на 180 градуса на прокурорската власт и завладените вече от задкулисието служби, които през 2013 - след първото сдаване на властта от Борисов, подхванаха и двамата. А Цветанов се сдоби със серия наказателни дела, от които излезе сух едва след следващото обръщане на палачинката от Цацаров.


За тази порочна конюнктура, за оплитането на съдебна и политическа власт, което се утвърди в следващите две управления на ГЕРБ, за да придобие България заслужено името "завладяната държава",


абсолютната политическа отговорност носят и двамата - и Борисов, и Цветанов


Борисов - като глава на изпълнителната власт. Цветанов - като изкусния майстор на ситуативните парламентарни мнозинства; повелителят на кабинетно-кулоарните междупартийни договаряния; обезпечителят на лобистките прокарвания на законови поправки и проекти, за чиито реални мотиви и цели само той е посветеният... И разбира се - и Борисов. Само че


пожертвувателната енергия на Цветанов осигуряваше свободата на лидера


от досадната, изнурителна работа да угодиш на когото трябва (за да оцелееш или получиш своя бонус) и да елиминираш който ти пречи. Цветанов пое на плещите си своя огромен дял от тази дейност, но срамните тайни на общото оцеляване и триумф ги спояваха. Затова и дългогодишната интрига - кой кого и дали Цветанов искал да забие нож на Борисов или лидерът искал да се отърве от дясната си ръка остана сюжет без развитие. Накрая пред масите - се прегръщаха.


До днес. До деня, в който (по думите му след прегръдка) Цветанов отстъпи. (Макар и не напълно или както го е изобразил Христо Комарницки в карикатурата си за Цвекзит - "Отивам си, но оставам")


И загадката кой на кого е бил верен съратник, кой е благодарен или неблагодарен за десетте години вярност, взаимно съперничество или взаимна лоялност ги е водела, се обезсмисли.


Цветан Цветанов - завинаги в сянката на Борисов

© Анелия Николова

Ирония е, че повод за разплитането на тези въпроси е отново имотен скандал с център Цветанов. Възклицанието на Борисов в първата му реакция миналата седмица прозвуча искрено: "Имаш в по-хубавата част на квартала два апартамента и за тях си ял бой, и сега кое наложи да го направи точно сега?!...Толкова добри неща направихме, а цялата гадост ни удря за нещо толкова битово, елементарно, гадно и ненужно..." Че и с личен асансьор - добавят хората пред телевизорите... Психолозите да кажат...


Ние можем само да обобщим: Както стартът на политическата кариера на лекоатлета Цветанов му беше поднесен от съдбата, така и финалът настъпи случайно. (А имаше толкова много причини да настъпи закономерно и отдавна.) Доброволното сдаване на парламентарните му постове не носи промяна с обществена значимост: един имотен скандал даде на Борисов свръхшанса да претендира, че излиза чист от зловонните ями на управлението на ГЕРБ.


Интригата "Борисов - Цветанов", измислена или реална


десет години овкусяваше политическите анализи, отклонявайки вниманието със своята загадъчност от проблемите, пороците, зависимостите, пораженията от управлението и на трите правителства на Борисов. Сега иронията е, че Борисов е победителят въз основа на случайност. Не на намиране на изход от мафиотския капан, в който доброволно влезе (заедно със съратника си Цветанов), за да им бъде позволено и на двамата да стоят на власт.


Апартаментният скандал се оказа непреодолимото препятствие, което нито Борисов, нито Цветанов можеха да прескочат. Подаването на оставка от парламентарните постове само привидно е доброволно. Така че такъв ход не е доказване на лоялност към Борисов и партията и честност към избирателите, както им се иска и на двамата да се чете, за да изглежда всичко приемливо за очите и ушите на публиката, конкретно за избирателите на ГЕРБ, в критично краткото време до евроизборите.


Оставката е елементарна липса на избор и за двамата - нищо повече


Случайността на имотните разкрития сложи точка на интригата Борисов - Цветанов и я остави разрешена единствено в смисъл, че с политическата кариера на Цветанов е свършено. Или това, което имаше като такава.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 779 Любопитно

  "...Никога по никакъв начин не съм възнамерявал да правя нещо по-различно, което да не кореспондира както с волята на нашия политически лидер, така също и с моята съпруга..."

  А къде остана тъщата?

 2. 2 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Добре е едно кофти човече, едно алчно човече да си отиде от политиката. Жестоката истина обаче е че на негово място ще дойдат няколко кофти човечета, няколко алчни чивечета.

 3. 3 Профил на nibelung2
  nibelung2
  Рейтинг: 516 Весело

  пуста гьостерица неокастрена!

 4. 4 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 779 Разстроено

  До коментар [#2] от "Таралеж":


  Добре е едно кофти човече, едно алчно човече да си отиде от политиката. Жестоката истина обаче е че на негово място ще дойдат няколко кофти човечета, няколко алчни чивечета.
  —цитат от коментар 2 на Таралеж


  Ами това го беше писал един от американското посолство - цитирам по памет .. Един боклук излиза, друг боклук влиза на неговото място "

 5. 5 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  Пижо и Пенда?

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 6. 6 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  Пунда и Мундьо?

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 7. 7 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 979 Неутрално

  Цветанов е събирателен образ на милиционерската партия - нискоинтелигентен, дебелокож, с чувство за безалтернативност и безнаказаност, типичен партиен кадър от времето на хепи соца. Той и ББ докараха на власт хора, които станаха емблематични с парвенющината си, простотията и невежеството - Лъчо Мозъка, оня дегенерат с тефтерчето, Фидосиева, безпросветната Цачева и правнонеграмотния Кирилов, недоразумението-бухалка шеф на КПКОНПИ Георгиев...и други знайни и незнайни калинки, налазили бедната територия.
  Тия хора са показали среден пръст на всички в БГ и само много тежка криза може да извади от летаргия недоразвития електорат. Няма протести, няма недоволство, само ракийката, ЦСКА и Левски, таратайката пред блока са в ценностната система на оскотелия електорат.
  Ако гербаджиите имат изобщо някаква представа за съвременното развитие на БГ, то тя е сведена до гепенето и безхаберието.

 8. 8 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5379 Неутрално


  АПАРТАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА

  с

  АПАРТАМЕНТАРНА ДЕМОКРАЦИЯ

  Това е България днес

 9. 9 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 979 Неутрално

  Гербаджийството е начин на мислене, манталитет. Дали физкултурника ще си отиде, няма никакво значение, остава вонята на тези слабо развити представители на човешката цивилизация.

 10. 10 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  Не че са били нещо по-различно преди кокошкар-колибка-гейт , де... Демократично езбрани... Крайно време е да се въздигне паметник на Бай ни Тошо като най-добрия държавник, който сме имали от основаването на последната Българска държава.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 11. 11 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Доста добър и изчерпателен анализ за възхода и падението на един случайник. Хубавото е, че приказката е със щастлив край. България няма нужда от случайници.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 12. 12 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  Никакъв победител не е ББ, тепърва ще разбира какво е без Цветанов в парламента. А ако той обиден се отдръпне или не работи с пълни сили на изборите жална им майка и на него и на ГЕРБ на всичките следващи избори.

  И още нещо, ББ с лекота жертва хора правейки се на високопринципен. Докато БСП се борят с нокти и зъби в абсолютно аналогичните случаи. Така им дава кураж да продължат да отстрелват един по един хората му. Накрая ББ ще остане без никой около него, защото кой глупак ще се жертва за да стане жертвено агне?

  Надписът в ника ми който го сложих преди около година остава в сила - ББ мощно пори ледовете пред БСП и и разчиства пътят им към властта. И тези които сега злорадо се радват скоро ще усетят пълната "прелест" на нейната власт. Явно 1997г а преди нея 1989г са ни било малко.

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 13. 13 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3270 Неутрално

  До коментар [#12] от "Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП":

  Победата на изборите е гарантирана за ГЕРБ и БСП щото в ЦИК са техни другари,които могат да фалшифицират както си искат резултатите. Да не говорим за стотиците хиляди държавни чиновници,чиито хляб зависи от Борисов/Нинова.
  БСП и ГЕРБ са се разбрали да се сменят във властта - днес едната комунистическа партия,утре - другата.

 14. 14 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  До коментар [#13] от "deaf":

  "БСП и ГЕРБ са се разбрали да се сменят във властта - днес едната комунистическа партия,утре - другата."
  Не съм сигурен дали са се разбрали по мъжки, както Корни му предложи на Боко, но може би са двете страни на една и съща монета и не могат да избягат един от друг както не можеш да избягаш от сянката си, ин и ян, двете страни на едно и също нещо. БКП.

 15. 15 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3914 Неутрално

  "Случайността на имотните разкрития сложи точка на интригата Борисов - Цветанов и я остави разрешена единствено в смисъл, че с политическата кариера на Цветанов е свършено. Или това, което имаше като такава..."

  Мълчи се и за самолетите...
  Доган отсвири Цветанов?

 16. 16 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Фактът че някой си дава оставка показва виновност. Ако има виновен трябва да има разследване, обвинение, присъда??!!

 17. 17 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Фантазиите на Петя. Не знам дали е опит за анализ или се опитват да направят нтрига между двамата , но в последните 10 години нито един път не им се получи, а се пробваха много.

 18. 18 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#12] от "Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП":

  Това го слушхме и предният път с 6те апартамента , Цветанов си остава в партията и нищо не се променя , никой в ГЕРБ няма сметка да упорства с оставките , дор и самият Цветанов. Ей това най много ядосва опозицията , защото с тези светкавични оставки апартаментгейт увисна във въздуха и отшумя , както стана първият мандат комунягите обвняваха ГЕРБ , че ще смажат протестиращите , но Бойко хвърли оставка доста бързо и запази рейтинга си, а те се надяваха да се опита да се задържи , и те веднага обърнаха палачинката , че бил абдикирал от отговорност трябвало да бие хората , а не да подава оставка.

 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3916 Неутрално

  напротив, политиката (истинската, реалната) винаги се прави извън прожекторите. още един почетен председател при когото ще трябва да ходи посланик. и все има весела част , точно тук да се говори за свършени политически кариери ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5379 Неутрално

  Куче влачи рейс....
  БОЛШОЙ ТЕАТЪР....
  Цветанов, ако беше карал лека кола без колан,
  по-щеше да бъде наказан, зер, поне акт щяха да му напишат
  Сега - куче влачи...
  АПАРТАМЕНТИТЕ и на него и на останалите хубавци и хубавици
  си остават техни...
  ТРАЙЧО ТРАЙКОВ - със ЗАПОРИРАНО ИМУЩЕСТВО от КОНПИ
  ШЕФЪТ на КОНПИ - с НОВ ГОЛЯМ АПАРТАМЕНТ на ПРОМОЦИЯ

  РУСКО ПОДОБНА ни РАБОТА........

  Г Н У С

 21. 21 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 1575 Любопитно

  До коментар [#18] от "Иван К.":

  Интересно каква заплата ще взима Цветанов като партиен функционер, технически сътрудник 400 лв. може би ще пипнат парите от субсидията или ще го назначат в борда на някое енергийно дружество, защо пък не и съветник на премиера, опа най-добре да дава квартири под наем.

 22. 22 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3758 Весело

  Прочетох анализа.
  И последното изречение - че изборът бил предопределен. Бедна ми, бедна БравоПетя!
  Разбирам позата и болката отляво. Обаче намалете жлъчта и злобата с няколко степени. Връща се като бумеранг - и то не от вчера, от много време се връща.
  Не го ли разбрахте това?
  Ако аз напиша анализ със заглавие "Радан Кънев - завинаги в сянката на Атанас Атанасов", нали публиката ще се затъркаля от смях? Или пък "Антоанета Цонева - завинаги в сянката на Христо Иванов"?
  Както и да е.
  Сега чакаме Смилов, Дичев и Дайнов.

  Доброто е заразно
 23. 23 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#18] от "Иван К.":

  Защо,уж умните не вярват, че това е точно така? Пушилката с тези апартаменти няма да им донесе абсолютно нищо. Напротив ще изчезнат от политиката. Сега имат един ход, със същият плам да облаят Йончева, например! Ама едва ли!

 24. 24 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3916 Весело

  До коментар [#22] от "АзКлавдия":

  ...... че с политическата кариера на Цветанов е свършено. "

  в моргата за политически трупове да говориш за хладилни камери си е самоирония

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 25. 25 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 892 Неутрално

  винаги съм мислил, че цветанов е истинскиа лидер и това със лоялността е само едно шоу.

 26. 26 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2773 Весело

  "...един имотен скандал даде на Борисов свръхшанса да претендира, че излиза чист..."

  Е-е-е, узряха! Сега да отидат и да целуват ръцете на убавците, които поднесоха на ББ тази прекрасна възможност.

  ПС Не знам вече, за кой път повтарям- ББ мачка всички опоненти, не щото е велик, а щото опонентите му са калпави. Абсолютно честно си признавам, че копнея в България да се появи читава, силна опозиция. Не заради самата опозиция, а защото управление на който и да е при наличие на силен опонент е добре за страната- също както за бизнеса в някой бранш, когато в него има силна конкуренция.

 27. 27 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 1134 Весело

  Добре е едно кофти човече, едно алчно човече да си отиде от политиката. Жестоката истина обаче е че на негово място ще дойдат няколко кофти човечета, няколко алчни чивечета.
  —цитат от коментар 2 на Таралеж


  Отишъл си от политиката, ама друг път. Има да ядете още на много избори тупаник.
  Ех мъко, мъко, умнокрасавска!

 28. 28 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2773 Весело

  До коментар [#2] от "Таралеж":

  "Добре е едно кофти човече, едно алчно човече да си отиде от политиката. Жестоката истина обаче е че на негово място ще дойдат няколко кофти човечета, няколко алчни чивечета."

  А още по-жестоко е, че няма да бъдат от "нашите". Това направо е убийствено!

 29. 29 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Фактът че някой си дава оставка показва виновност. Ако има виновен трябва да има разследване, обвинение, присъда??!!
  —цитат от коментар 16 на Таралеж


  Виновност?
  Ама мнооого си елементарен.

 30. 30 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  Цветанов е ефрейторът пт ‘Сирените на Титан’ който всъщност управлява генералите.

 31. 31 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2773 Весело

  До коментар [#25] от "scott":

  "винаги съм мислил, че цветанов е истинскиа лидер и това със лоялността е само едно шоу."

  Сега започва кампания за настройване на ЦЦ срещу ББ. Това го има още в заглавието на статията, а в карантията ще срещнем още много намеци от подобен род.
  И да им кажа, че това е кауза пердута, защото ББ и ЦЦ си дължат взаимна лична лоялност, независимо от политиката, те ще го пропуснат покрай ушите си , щото не им изнася. Затова нека се пържат в собствения си сос!

 32. 32 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 715 Неутрално

  ....Поне ще ни отърве от дългите нищонеказващи изречения и празнословните си словоизлияния. Пък, в интерес на истината, си беше посредствен. Нищо, че се бе издигнал до такива постове.

 33. 33 Профил на lon01600906
  lon01600906
  Рейтинг: 45 Неутрално

  Да си на върха на политическата си кариера и да поправиш такава идиотска сделка е меко казано глупаво!
  Но това изцяло демонстрира,колко неадекватен е този човек и колко навреме беше отстранен за да не вреди...

  Sic transit gloria mundi
 34. 34 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 1007 Любопитно

  Хм...
  Най-видните анти-апартаментаристи, още не са се размърдали!

  Да разлая троловете!!
 35. 35 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Много бързо отписахте физкултурника... Щом скандалът завършва с оставки, а не със следствие и присъди, всичко е наред. 80-те процента пак ще подкрепят ГЕРБ, защото пфонряват подобна далавера на съзнателно или подстзнателно ниво - “... наше момче, няма да седи залудо във властта”. Останалите 20% ще подкрепят ГЕРБ като единствена възможност - някои с примирение, други с отвращение...

 36. 36 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  Петя, ако има случайници в политиката, то христоматийните примери за това са Христо Иванов и Радан Кънев. Неуспяли третокласни адвокати, които си повярвали, че могат да рулират държавата. В момента и за адвокати не ги иска никой...

  Ме му бери грижата на Цветанов, той се записа с дебели букви в политическата история. И то в реалната, а не тая във Фейса, като любимците ти.

 37. 37 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#11] от "rumata":

  Приказката не е със щастлив край: Това е сапунка без край за това как на тази територия може да се търгува с политическо влияние на най-високо ниво и да се краде безогледно, при което само и единствено ако те разкрият си подаваш оставката И НИЩО ПОВЕЧЕ!!!

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
 38. 38 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  Цветанов това,Борисов онова и обратно.НякоИ май не разбраха или късно се усетиха,че ръцете на ЦЦ са развързани.Ефектът от това ще се види и усети още на първите избори. А иначе заглавиетп спокойно може да се перфразира на Петя под сянката на Прокопиев.

 39. 39 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  ...........БАЦКО е Г Е Р Б........!!!!!!.......и Г Е Р Б е БАЦКО........!!!!!!!.......ако некой СЪНУВА НАСЛЕДСТВО и ИМАНЕЕЕЕ.........!!!!!?????.........събуждането къде пладне с ГЛАВОБОЛИЕ ше го " ПРИЗЕМИ " в ТРЕСАВИЩЕТО...........!!!!!??????.........БАЦКО е УНИКАЛНА смес от ХАРИЗМА , ЕНИГМА , НАДЕЖДА,ТАЛАНТ-СВИШЕЕЕ.......и един куп УНИКАЛНИ КАЧЕСТВА които го правят ЛИДЕР.........!!!!!.....за мнозина ДАЖЕ и МЕСИЯ.......ааааа ТАЛАНТА да РЕШАВА СВЕТКАВИЧНО ПРОБЛЕМИТЕ на матрялеца/95%+++++++/...-сега и ВЕДНАГА.......го ПРАВЯТ завършен ДЪРЖАВНИК....../.....в началото като КМЕТ на СОФИЯ и после
  начело на ДЪРЖАВАТА..../.......!!!!!!!........абсолютно никой в неговото ОБКРАЖЕНИЕ няма ПОДОБЕН ПОТЕНЦЯЛЛЛЛ...и КАЧЕСТВА .....!!!!!!........не мисля , че без БАЦКО герб има шанс да оцелеее.........!!!!!!??????........това изначало си е ЛИДЕРСКА ПАРТИЯ.........!!!!!!.........хорицата очакват МНОГО РАБОТА и ЕФЕКТИВНИ РЕШЕНИЯ на БЕЗКРАЙНИТЕ и НЕРАЗРЕШИМИ злободневни ПРОБЛЕМИ които ни " ЗАВЕЩА " СТОЛЕТНИЦАТАААА.........!!!!!!!........най-ВЕЧЕ враговете с ПАРТИЕН БИЛЕТ и НЕЙНИТЕ разглезени ДЕЦА и ВНУЦИИИ.........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 40. 40 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 2466 Неутрално

  До коментар [#12] от "Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП":

  Цветанов има слугински манталитет (поне по бащина линия) и мечтите му не могат да надскочат елементарно-битовото ниво.

 41. 41 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 812 Неутрално

  До коментар [#22] от "АзКлавдия":

  доста, ама доста объркан пост в стил "поток на мисълта" :) :) :)

 42. 42 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 4034 Любопитно

  "Клан-клан-недоклан"
  В Световния ден на театъра, 27 март, първият и вторият в ГЕРБ изиграха посредствено ролите си в най-слабата постановка на „Много шум за нищо“ в българската политика. Цветан Цветанов напусна парламента, но остана заместник на Бойко Борисов в партията. Запази поста си и на председател на предизборния щаб на ГЕРБ. Бойко Борисов съхрани предизборно партията, но сериозно накърни личния си авторитет, като не посмя, или по-точно – не можа да отстрани заместника си (макар че му се искаше повече от всеки друг път). И Борисов, и Цветанов, постигнаха по една пирова победа. Студената война между тях не прерасна в гореща. Засега.
  Едва ли обаче студеният им мир ще трае дълго. Едни избори – в случая за Европейски парламент, са достатъчно важни за всяка партия, за да тушират напреженията между нейните лидери, докато се проведат. След това обаче отложената битка се провежда още по-ожесточено. И е на живот и смърт.
  Досега ГЕРБ се опазваше от вътрешни разцепления, типични, да не кажа хронични за останалите партии, защото Борисов отстраняваше когото иска и когато трябва. В същото време си гарантираше, че провинилият се активист няма да му „разбутва къщичката“. Очевидно вече няма тази вътрешнопартийна власт. Дали поради лична умора, политическо изхабяване, променена международна конюнктура – няма значение. Борисов не е това, което беше.
  И Цветанов не е. Макар и арогантно защитаващ своята невинност, той все пак напусна парламента. Загуби по-малко, отколкото ако беше принуден да се оттегли от партийния си пост, но загуби много. Особено като утре се види, че парламентът събира кворум и без той да обикаля стаите на парламентарните групи, за да спазари гласовете им. Както впрочем стана и днес.
  Но дори Цветанов и Борисов да си оближат раните, ГЕРБ няма да може. Покрай „Апартаментгейт“ стана кристално ясно, че в партията вече има непреодолими вътрешни напрежения. Няма начин те да „не избият“ нанякъде - най-често в изборните резултати. Може би не на първите възможни избори, но на вторите – със сигурност. А през тази година в България ще се проведат два редовни избора. Все по-вероятен става и трети. Но с него или без него, през октомври ГЕРБ неудържимо ще тръгне надолу, докато не се маргинализира и обезличи. Така стана със СДС, после с НДСВ, така става вече и с ГЕРБ. Агонията може да трае с години, но започне ли, не може да бъде спряна.
  А защо агонията няма да започне още през май? Защото атаката срещу Цветанов, която той самият определи като „добре планирано мероприятие във връзка с предстоящите евроизбори и във връзка с много решения и коментари, които съм правил през всичките тези години“, временно ще сплоти ГЕРБ. Особено когато от това колко евродепутати ще заминат в Брюксел зависи главата на шефа на предизборния щаб. И особено ако герберите си дадат сметка, че зад въпросното мероприятие стои не Вашингтон, а Москва.
  Изглежда обратното, но Цветанов никога не е имал толкова общо с американците, колкото с руснаците - вижте биографията му, особено шофьорлъка в ДС преди 10 ноември. Същото и с още по-голяма сила важи за Борисов. След 10 ноември той предпочете да напусне МВР, вместо БКП, а когато през 2006 създаваше ГЕРБ, се самоопредели като десен, тъй като „в БСП има прекалено много генерали”. Новата партия „всмука” симпатизанти както на СДС и НДСВ, така и на БСП, "Атака" и негласуващи. Да не припомням бизнес-съдружията на Борисов с босове на подземния свят. Това, че Щатите закичиха и двамата с по една -две дузини значки, не значи нищо. Щяха да го направят с всеки друг на техните позиции по една проста причина – те са легитимно избрани да управляват България. От нас. За трети път.
  „Американците“ нямат много общо и с разкритията на „Свободна Европа“, освен че сайтът е финансиран от американския Конгрес. Какъв интерес биха имали да атакуват „най-проамериканския български политик“ два месеца преди изборите за Европейски парламент? Никакъв. Какъв интерес биха имали руснаците? Огромен. Правете си изводите сами.
  Накрая – най-важното. Ако ГЕРБ си отива, кой идва? Или кой се връща?
  Не знам колко автентична енергия за промяна е останала в обществото, и достатъчна ли ще е тя за структурирането на жизнеспособни алтернативи и вляво, и вдясно. Нуждата и от двете е въпиюща, но аз ще кажа за дясното. За лявото има кой да се грижи.
  Има достатъчно десни обединяващи принципи и вдъхновяващи идеи. Следователно има и база за дясно единство - или по-точно единодействие. Сегашните десни политици и огромна част от техните поддръжници възприемат единността като една-единствена партия – или в най-добрия случай като една-единствена коалиция. Това е ясен признак за колективистично мислене, тоест, за лявост. Ако единната и монолитна левица, обединена в БСП, и огледалният ѝ образ в ГЕРБ, са успешните модели, защо да им търсим алтернативи? Който иска, да гласува за оригиналите, който не иска – да не гласува изобщо!
  Това е мокрият сън и на двете големи партии в България и основна цел на политическото им инженерство. Добрата новина е, че то вече не работи. Лошата – че още няма алтернатива. А няма, защото разривът между политиката и реалния живот е толкова голяма, че хората не правят връзка между тях. Поради това все още не „привиждат” „нормални”, талантливи и достойни хора в ролята на политици.
  Но пък и вече не приемат безкритично посредствените и недостойните. Коментарите в профилите на Борисов и Цветанов от „Апартаментгейт“ насам са ярко доказателство за това. Полуоставката на Цветанов – тоже.
  За да завърша с оптимизъм, ще перифразирам любимия и на двамата Тодор Живков: „Е, айде, тая година полуоставка, догодина-цяла оставка!“
  И в Псалом 91 пише така."
  Калин Манолов

 43. 43 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2668 Весело

  Много червено-умнокрасива мъка струи от пасквилчето.

  А трябваше да е радост. Какво се обърка?

  Use your Illusion
 44. 44 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2116 Весело

  ОПГ-ГЕРБ, по заповед на Щуката, си "скъса опашката", "катарзисира", за пореден път "изпя под сурдинка - "Меа кулпа"" и уверено пое към "светлите Си бъднини"!
  "БравоПетя" се опитва да "анализира наклона на капата" на Босовете на Мафията, но е посрещната със силни освирквания от фанатизираните поклонници на Вожда - Слънчо и неговия Пророк - Шаман!
  Миличките ми те! Не могат да разберат, как така, големите кражби и престъпления "минават", пред очите и покрай ушите, а едни, "кокошкарски далаверки", разбуниха обществото! Естествено не дребните мафиотчета-матросовци, в позицията им на пушечно месо!
  Стара поговорка е, че "и една капка е достатъчна, за да прелее чашата на недоволството" и търпението"! Ама в помощното училище не им ги казват, тия народни мъдрости на завалийките! ;)

 45. 45 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4690 Любопитно

  Боко и Цецо бяха неразделни вече толкова много години. Раздялата на Боко със своята дясна ръка сигурно е било лесно за него.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 46. 46 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 983 Неутрално

  - Цецо, колко е часът?
  - Два, Бойко.
  След известно време:
  - Цецо, колко стана?
  - Кво ти пука бе, Бойко, нали сме тук до живот.
  (Разговор записан в Софийския централен в близко бъдеще).

 47. 47 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3758 Весело

  До коментар [#22] от "АзКлавдия":доста, ама доста объркан пост в стил "поток на мисълта" :) :) :)
  —цитат от коментар 41 на Yomega  До коментар [#41] от "Yomega":

  Разбирам закачката със stream of consciousness, но според мен терминът е изначално неправилно преведен, би следвало да бъде "поток на осъзнаваното".
  По отношение на потока на моята мисъл и доколко е объркан - можеш да пробваш отново. Готова съм да изясня неясното :)

  Доброто е заразно
 48. 48 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  22 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2408
  20:49, 27 мар 19
  Весело

  четете и се учете на с8рки от класиците... Гочева най-накря си заслужи да и сложим линка хахах

  Реалистът Цветанов
  27.03.2019 20:39

  Великият комуникатор, който остава на земята заради семейството си.
  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7369061

  Vernam Cipher
 49. 49 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 551 Неутрално

  За момента Цветанов остава. Всичко друго са съчинения. Остана след като взе на заем от тъщата, остана след като отказа да осветли "консултантските" си договори. И сега остава. Това е положението.

 50. 50 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3733 Неутрално

  До коментар [#27] от "Боби Бобев":

  Абе, умнокрасивите ще ги биете. Това се знае.... С БСП, какво ще правите? Там ви е проблема....!
  Ако си мислиш, че СДС или Москов ще ви помогнат много, объркал си се....!

  Бивш tww09306483.
 51. 51 Профил на Кой се страхува от Иван Гешев
  Кой се страхува от Иван Гешев
  Рейтинг: 1549 Весело

  Браво Петя, а си прочети заглавието и виж каква глупост си написала.

  Цв бил в сянката на Слънчицето. Ха!

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 52. 52 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Борисов, винаги в сянката на Цветанов.. скри се като мишка .....

 53. 53 Профил на Кой се страхува от Иван Гешев
  Кой се страхува от Иван Гешев
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  ГЕРБ успя да излезе по-силен от този скандал. Аз не съм некъв краен герберист. Дори повече печеля когато БСП е на власт.

  Но, според мен електората се води от емоции присъщи на играта Биг Брадър. Там хората гласуват винаги в подкрепа на нападания и срещу този които плете интриги.

  Този път дори БСП доста усилия положиха да не се включат в интригата. Това е добро решение от тяхна страна и ме изненада.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 54. 54 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Много червено-умнокрасива мъка струи от пасквилчето.А трябваше да е радост. Какво се обърка?
  —цитат от коментар 43 на Saint of Me


  Къде е мъката и защо трябва да има радост?

 55. 55 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 1134 Весело

  До коментар [#27] от "Боби Бобев":Абе, умнокрасивите ще ги биете. Това се знае.... С БСП, какво ще правите? Там ви е проблема....!Ако си мислиш, че СДС или Москов ще ви помогнат много, объркал си се....!
  —цитат от коментар 50 на tww09306483


  Я!? А ти не си ли вече от умнокрасавците? Пхахах!
  СДС и Москов са ясни, не ми обяснявай.

 56. 56 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3733 Неутрално

  До коментар [#52] от "ivan_v":

  Точно. По-скоро Борисов е, в сянката на Цветанов.
  Проблемът за ГЕРБ и Борисов е, че Цветанов набра върху себе си, огромна обществена нетърпимост. Където и да се появи, сянката на апартамента ще е над него. ГЕРБ загубиха битката за морала. Колкото и да е разкапано нашето общество и да има доста разтегливи понятия за морал мисля, че Цветанов ще повлече ГЕРБ към дъното...!

  Бивш tww09306483.
 57. 57 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3733 Неутрално

  До коментар [#55] от "Боби Бобев":

  Ами, не знам...! Понякога съм умно-красив, понякога не съм. Понякога ми казват, че съм от БСП, понякога ми казват, че съм от ГЕРБ. Казвали са ми също, че съм ДПС-ар... Зависи от случая и на кого, какво не му изнася...! :)))

  Бивш tww09306483.
 58. 58 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  Цветанов е събирателен образ на милиционерската партия - нискоинтелигентен, дебелокож, с чувство за безалтернативност и безнаказаност, типичен партиен кадър от времето на хепи соца. Той и ББ докараха на власт хора, които станаха емблематични с парвенющината си, простотията и невежеството - Лъчо Мозъка, оня дегенерат с тефтерчето, Фидосиева, безпросветната Цачева и правнонеграмотния Кирилов, недоразумението-бухалка шеф на КПКОНПИ Георгиев...и други знайни и незнайни калинки, налазили бедната територия.Тия хора са показали среден пръст на всички в БГ и само много тежка криза може да извади от летаргия недоразвития електорат. Няма протести, няма недоволство, само ракийката, ЦСКА и Левски, таратайката пред блока са в ценностната система на оскотелия електорат. Ако гербаджиите имат изобщо някаква представа за съвременното развитие на БГ, то тя е сведена до гепенето и безхаберието.
  —цитат от коментар 7 на SSS


  И какво като си прав?

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 59. 59 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 3049 Неутрално

  Цецо - завинаги в кочината ГЕРБ

 60. 60 Профил на faeton.
  faeton.
  Рейтинг: 3943 Неутрално

  Вчера прдупредих Борисов , че меркелистите няма да оставят темата !
  Въпреки това той направи, според мен, ВТОРАТА си голяма политическа грешка след Цачева- президент с отстраняването ан Цветанов !

 61. 61 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  До коментар [#56] от "tww09306483":

  Не се опитвай да мислиш. Поне по политически теми. Вече трябва да си установил, че не ти се отдава :)

 62. 62 Профил на Кой се страхува от Иван Гешев
  Кой се страхува от Иван Гешев
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#56] от "tww09306483":

  Ке разберем много скоро, каква общестевена нетърпимост е събрал Цв. Аз твърдя че тази подла кампания мотивира доста хора да отидат до урните. А от по висока избирателна активност има полза единствено ГЕРБ.Щото имат периферия. Всички останали са губещи

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 63. 63 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  22 Профил на extraCACAextraCACAРейтинг: 240820:49, 27 мар 19Веселочетете и се учете на с8рки от класиците... Гочева най-накря си заслужи да и сложим линка хахахРеалистът Цветанов27.03.2019 20:39Великият комуникатор, който остава на земята заради семейството си.https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7369061
  —цитат от коментар 48 на Дедо Лойко


  Наистина, свирката е класика.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 64. 64 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11245 Неутрално

  Цветанов става сивия кардинал, с наблягане на сив.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 65. 65 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 2787 Неутрално

  Ей така си заминава герболяка в илюзии за величие и плюнчене срещу умнокрасивите...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#52] от "ivan_v":Точно. По-скоро Борисов е, в сянката на Цветанов.
  —цитат от коментар 56 на tww09306483


  Основно занимание на жълтопаветните умнокрасиви подопашници е да аналлизират ГЕРБ и неговите лидери. Понеже техния файтон нито става за анализ, нито пък има лидери. Съдбини умнокрасивски...

 68. 68 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2668 Весело

  До коментар [#54] от "bobyb":

  Мъката и скърцането със зъби се виждат ясно.

  А радост трябваше да има понеже съвместните усилия на русначкаджиите и умнокрасивците да нанесат възможно най-тежък демидж на герб ужким се увенчаха с успех.

  Ама май не стана точно както си го представяха. Със сигурност умнокрасивците вече са пълен аут. Междудругото дори щатските демократи не обичат да финансират пълни лузъри, ще е забавно да видим знакови умнокрасивци как продават хотдог от количка пред ендека :)

  Use your Illusion
 69. 69 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Браво Петя!
  Отново отлична статия.
  Само с едно не съм напълно съгласен - Цветанов едва ли смята че с политическата му кариера е приключено. Сигурен съм, че ще направи всичко възможно да се върне и да си отмъсти.
  Така както само той може.

 70. 70 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  До коментар [#54] от "bobyb":Мъката и скърцането със зъби се виждат ясно.А радост трябваше да има понеже съвместните усилия на русначкаджиите и умнокрасивците да нанесат възможно най-тежък демидж на герб ужким се увенчаха с успех.Ама май не стана точно както си го представяха. Със сигурност умнокрасивците вече са пълен аут. Междудругото дори щатските демократи не обичат да финансират пълни лузъри, ще е забавно да видим знакови умнокрасивци как продават хотдог от количка пред ендека :)
  —цитат от коментар 68 на Saint of Me


  Добре казано. Но все пак, един хубав ден, може би някога, но не сега, да помечтаем, как начело на България вече няма да бъдат бандити и мутри.
  Или, казваш, няма шанс за такова нещо.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 71. 71 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2668 Весело

  До коментар [#70] от "Полковник за европейско развитие на България":

  "Или, казваш, няма шанс за такова нещо"

  Мада Нейча ги движи шансовете, за обикновена човеколеглохраноединица кат мене остава само забавата. В случая от червено-умнокрасивото ръмжащо безсилие :)

  Use your Illusion
 72. 72 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1178 Весело

  01:35, 28 мар 19

  евалата Нощник
  тоя Цветанов не ви оставя да спите ве
  ката нощ се произвежда матриал за Цветонав

 73. 73 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1178 Весело

  До коментар [#55] от "Боби Бобев":Ами, не знам...! Понякога съм умно-красив, понякога не съм. Понякога ми казват, че съм от БСП, понякога ми казват, че съм от ГЕРБ. Казвали са ми също, че съм ДПС-ар... Зависи от случая и на кого, какво не му изнася...! :)))
  —цитат от коментар 57 на tww09306483


  немай грижа
  важното е че кога пущиш некоя мисла имаш само минузи

 74. 74 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  Пак нефелни опити за сеене на интриги от дрогарката и другите трима дайбългаристи.

 75. 75 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  На статийката се радват открити бесепари и прикрити такива уж десни, дайбългаристи и прочия и прочия. Много показателно ;).

  А всъщност радостта им е през сълзи.

 76. 76 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Странно, кой от ГЕРБ е излязъл от сянката на Борисов!? Та ГЕРБ = Борисов! Това е лидерска партия и ако някой излезе от сянката на лидера партията е приключила. Що за тъпи статии!?

 77. 77 Профил на Ivan Nikolov
  Ivan Nikolov
  Рейтинг: 157 Неутрално

  Каква ирония на съдбата ,мадам В по телевизията ,като негласна говорителка на сарайско -библиотекарският кръг насърчи Борисов за промяната.ПРОДЪЛЖАВАМЕ,ВАЖНИЯТ СИ ТИ ,НЯМА ДА СЕ ПРОТИВИМ ЗА СМЯНАТА НА ЦВЕТАНОВ,ТИ РЕШАВАШ БЪДЕЩЕТО МУ.

  НЯМАМ БРАТУШКИ И НЕ СЪМ ОСВОБОЖДАВАН
 78. 78 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  Крокодилските сълзи на дрОгарката-аФторка, която иска да добави някое и друго хонорарче към мижавата си пенцийка, не променя абсолютно нищо! ГЕРБ ще смачка като багер цинкова кофа гениално-прекрасните подопашници на евроизборите! И то не за друго, а защото те, така втренчили се в пъпа си, в своя безподобен нарцисизъм и мучащи денонощно дръгалефско-лабораторни мантри, не могат, а и не искат да имат в редиците си подобен на Цецо партиен организатор! Който да им създаде, организира и ръководи местните организации в страната! Защо, нали се борят за власт? Да, ама тази борба не става и не е резултатна само с плюване, псуване и крясъци по политическите опоненти, а с работа на терен и с хората, с програми и решения на наболели проблеми, с далновидна външна политика, разяснена на потенциалните им гласоподаватели и на целокупния български народ! Да, ама такова нещо няма! После ще вият като карпатски вълци, че народът не ги разбира, че е прост тоя народ, нали постоянно каканижат цитата "Аз съм прост и вие сте прости“, че народът е такъв или онакъв, а само те и единствено те са черешката на тортата и каймак на каймака! Това първо и второ, след следващите местни избори няма да има нито един, повтарям НИТО ЕДИН кмет на населено място от ДеБъ! Нещо неясно? И накрая, за успокоение на дрОгарката-аФторка – дрОгарке, след следващите парламентарни избори Цецо ще бъде пак в парламента, а сега подсмърчащите подопашници няма да бъдат дори и под опашката на коня, а в градинката зад Народното събрание, че там има поне трева за пасене! Ма ти пиши пак, много обичам несвързаните слова на платените драскачи!

 79. 79 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#39] от "kesh":

  хамав, ненам що си мислиш де некой ти чите малоумната литературна форма

  Vernam Cipher
 80. 80 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7252 Неутрално

  Виновник за много злини в политическия живот в страната

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 81. 81 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8966 Неутрално

  Слънцето и сянката. Понякога не можеш да разбереш, кой е по-важен.

 82. 82 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4015 Неутрално

  ВИИ Маркс имени Лелина

  Цветан заяви, че за него "Граждани за Европейско Развитие на България"
  е бишло и е кауза.

  Бойко заяви, че борбъта с Цветан е като да мачкаш таралеж с голо дупе ;)

  Ну, давай, Петя.
  Браво Владимировна.
  Так держать!

  "Цветан Цветанов - завинаги в сянката на Борисов"

 83. 83 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3706 Неутрално

  Слънцето и сянката.
  —цитат от коментар 81 на Роси

  Тиква и Рапон.

 84. 84 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  Не че са били нещо по-различно преди кокошкар-колибка-гейт , де... Демократично езбрани... Крайно време е да се въздигне паметник на Бай ни Тошо като най-добрия държавник, който сме имали от основаването на последната Българска държава.
  —цитат от коментар 10 на Gretel


  Въздигай, кой ти пречи. Хубаво е да следваш мечтите си, пък и ти ходи.

 85. 85 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9342 Любопитно

  Някои продължават да търсят под вола теле.

 86. 86 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9342 Любопитно

  Някои продължават да търсят под вола теле.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91 Профил на Явор Джиджев
  Явор Джиджев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Странно, няма нито едно високооценено мнение под тази статия...

  "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие"
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK