Започнахме да провиждаме империята на развалата заради смелостта на шепа журналисти

Започнахме да провиждаме империята на развалата заради смелостта на шепа журналисти


На 21 май Софийският градски съд осъди окончателно журналиста от "Капитал" Росен Босев на глоба от 1000 лв. по наказателно дело, заведено от бившия председател на Комисията по финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев. Причината са две изказвания на колегата ни по "Нова телевизия" от януари 2015 г.: "Стоян Мавродиев използва КФН, за да репресира "Капитал" и "Дневник" и "Господин Мавродиев има отношение към схемата за пране на пари, по която подсъдим е Евелин Банев. Чрез свои действия той е улеснил изпирането на сума, придобита от наркотрафик".


По този повод "Капитал" направи подписка в подкрепа на Росен Босев и покани желаещите да се включат в нея. Съпредседателят на коалиция "Демократична България" Христо Иванов обяви, че застава зад думите на журналиста за Стоян Мавродиев и е готов да бъде съден за тях. Публикуваме пълния текст от профила му във "Фейсбук":


Това е лично.
В моето положение човек придобива някои необичайни рефлекси. Например да се пита дали ако реагира на някой случай, ако заяви подкрепа, няма да навреди. И друг пример – императивът, че трябва да е кратко и просто.


Днес обаче си давам сметка, че колкото и пропаганда да бъде произведена от реакцията ми, не мога да мълча. И ще кажа точно какво мисля и точно както го мисля.


И не просто, защото това е поредното посегателство срещу свободата на словото. А без тая свобода всяка друга е само временно снизхождение от страна на разсеяната с нещо друго тирания...


Години преди да поеме делото и да осъди Росен Босев, авторът на решението и председател на състава Петя Крънчева присъства в десетки публикации на "Капитал".

© Надежда Чипева, Капитал

Години преди да поеме делото и да осъди Росен Босев, авторът на решението и председател на състава Петя Крънчева присъства в десетки публикации на "Капитал".


Нито само понеже това е поредната перверзия на правосъдието.


А без истинско правосъдие, казано е, държавата е форма на организирана престъпност...


Не дори задето това е един от онези случаи, в които в прахоляците на злободневието преминаваме в несвяст граници, които доскоро сме приемали за неприкосновени. И ще разберем, че вече не са – отдавна не са - едва когато разрухата стигне до нас, но вече като правило.


А, защото точно те – тези граници – трябва да определят нас: кои сме, що сме, колко сме и до къде сме. Защото те са границите на Свободния свят в нас.


Но най вече, защото става дума за Росен. И за още неколцина като него, които познавам. А и за други като тях, които – надявам се, трябва! – да има.


Защото в момента, в който пред незрящия ни взор машината на развалата, която "сготви" това дело, лепна на Росен клеймото "осъден" и защити "доброто име" на Мавродиев (представете си само!), вратовете на онези неколцината като него се оголват за същите удари. Че и по-страшни.


И защото, мисля си, зная по нещо за равнодушието на ближните, за мълчанието на ведро разсеяните, за самодоволството на удобно неразбралите. За лекотата, с която намираме поводи да се изобличим взаимно и разграничим едни от други (винаги непререкаемо принципни, винаги доктринално императивни) и за непреодолимата сила на еснафското малодушие когато трябва да застанем до някой от своите. И да останем!


За разрушителните фрустрации на безнадеждността, заради които горим мостове и се громим като бесни и за непреодолимата изнемога, която ни обхваща когато трябва да си подадем ръка и намерим път едни към други. За


невидимата и неназована радиация на страха, която превръща България в един Припять.


За глупашките гримаси, зад които опитваме да прикрием рефлективното си дезертьорство. Затова колко сме храбри във "Фейсбук" и как никакви ни няма когато трябва да устоим заедно на взаимните си кривици, но и заради общата ни правдина... Онази толкова позабравена, че чак нескопосно и чуждо звучаща дума, която животоспасително обединява "право" и "истина": правдина.


Та, затова, ето какво не мога да не кажа:


Не е трудно да пропуснеш Росен. Той не обича да се изтъква. Няма да му е комфортно и с това, което пиша. Но аз познавам Росен и неговата работа. И заради неговата работа познавам себе си, станах гражданина, който съм.


Ако в последните години ние като общество направихме някакви усилия за истина, ако се приближихме до някаква организирана критика на властта в името на законността, ако започнахме да провиждаме империята на развалата, в която сме крепостни селяни, това се дължи на една често непонятна степен на


смелост, настойчивост и умелост на шепа журналисти, карикатуристи и активисти.


Тези хора са от различни медии, минаха през много неща, но никога не се отказаха – от нас и от себе си.


Никога не се съгласиха с прогресиращата пареза на паресията. Още една чужда дума - паресия – добродетелта да говориш истината в лицето на властта. Не просто непозната дума у нас, а нещо за което нямаме ни свое име, ни утвърден превод, ни понятие... ако не бяха тези като Росен. Защото техните имена са най-близкото, което имаме до превод на паресия на български.


Ако донейде сме заслужено свободни, ако имаме някаква степен на отгледана в себе си демокрация и законност, това ще се дължи на тези хора и тяхната паресия в името на нашата обща правдина. На Росен. И ако струваме нещо, днес трябва да сме до него.


Ето защо днес аз казвам и пиша с името си, че:


"Стоян Мавродиев използва КФН, за да репресира "Капитал" и "Дневник".


и


"Господин Мавродиев има отношение към схемата за пране на пари, по която подсъдим е Евелин Банев. Чрез свои действия той е улеснил изпирането на сума, придобита от наркотрафик."


Съдете ме! Това, както казах, е лично!


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (253)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  Дали пък това 111то място не е силно надценено?Какво мислите БУДАли?

  SHADOWS of SOFIA
 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  Шапка свалям на този достоен човек.

  Съдете го, ако ви стиска, страхливци!!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#1] от "KA2":

  не мислят !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3999 Неутрално

  Трябва да излязат решително на протести колегите му журналисти и нормални граждани! Естествено, нищо от това няма да се случи, навлизаме в летния, отпускарски сезон...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 5. 5 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Доста блудкаво четиво! Лозунг до лозунга, безмислие до безмислието.

 6. 6 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2705 Неутрално

  Наличието на свободен Интернет, гарантира свободата на словото.
  От тук нататък - който се е почувствал обиден или оклеветен - да си търси правата в съда.

 7. 7 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  санкции, ембарго и ежедневни бомбени рейдове над съдебната палата в софия , като преди това изведат Лозанов в щатите и не му осигурят защита от северокорейски , кагебейски и китайски агенти .

 8. 8 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Росен... нещо много фамилиарничене.
  Нали политиката и журналистиката са две различни неща все пак.
  Иначе би могло да се говори за свързаност.

 9. 9 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Тая битка с батака и мафията не е лесна, но докато има такива хора като Росен и Христо, има надежда да я спечелим. За всички.
  За децата, които имат право да растат в нормална държава.

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3958 Неутрално

  " И защото, мисля си, зная по нещо за равнодушието на ближните, за мълчанието на ведро разсеяните, за самодоволството на удобно неразбралите. За лекотата, с която намираме поводи да се изобличим взаимно и разграничим едни от други (винаги непререкаемо принципни, винаги доктринално императивни) и за непреодолимата сила на еснафското малодушие когато трябва да застанем до някой от своите. И да останем!"

  Винаги съм оставал - останах и по време на целия т. нар. преход, затова открито и категорично заставам срещу пионките на задкулисието, които използват лостовете на държавата и нейните възможности за да участват в схемите и обръчите на олигархията у нас ! Никакво отстъпване пред такива жалки типове, скрили се от правосъдието, благодарение на рамото на управляващите , разтревожени да не би някой нещо да узнае за помията, в която самите те дейно съучастват да плува нашето общество !

 11. 11 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Това е повече от комично.
  Кфн няма общо с вестници и радиа.
  Има общо с алфа финанси.
  Все едно съдебно дело срещу бвф да е удар срещу нова телевизия.

  Като политик Иванов е на нивото на Марешки с фиксацията му към вмро, която е толкова слабашка, че всички го разбраха.

  Доброто е заразно
 12. 12 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Доста блудкаво четиво! Лозунг до лозунга, безмислие до безмислието.
  —цитат от коментар 5 на von_seeckt


  Пояснете кое точно е текста е блудкаво, кое вярно и кое не?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 13. 13 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 328 Неутрално

  "Няма нищо по-силно от думите"
  Менандър

  "Единственото оръжие, достойно за човекът на утрешният ден, е словото"
  Евгений Замятин

  "По мое мнение, крайпътният камък на демокрацията е свободното слово"
  Милош Форман

  "Свободата на словото е всичко. Тя е самият живот"
  Салман Рушди

  До сутринта даръся цитати, все тая - само при мисълта, че в родната ни татковина може да се утвърди традицията на свободното слово, Тримата шишковци получават колективен пристъп на уртикария. Но те и без това са си червени задници, та кво от тва ?! 14. 14 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1892 Весело

  Ако искаш да станеш любимец на "Дневник", направи нещо, за да те осъдят! И им гледай сеира!

  Когато се пръкна съсловната партийка на адвокатско-съдийската мафия, малко се позачудих, в каква ниша ще се опита да се напъха. А то всичко се оказа предварително подготвено-понеже народът вече не търпи престъпници да се разхождат без присъди, е нужен буфер, който да ги защити след присъдата. С което и се занимават Хр. Иванов и компания.

 15. 15 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Този текст прилича на връщане на услуга за медийна подкрепа. Ти на мен, аз на теб...

  Демокрацията е немислима без свобода на словото и на медиите. Но в същото време няма абсолютна свобода. Въпросът е принципен - коя е противотежестта на медиите? Това е фундаментален въпрос в днешното информационно общество, в което истинската власт се измерва с достъпа до информация.

  Виждате медийни кампании като МиТуу или т.нар. "климатични промени". Задава се тон, поставя се нормата и няма мърдане - ако не си съглесен, си "лош" и трябва да търпиш. Едно обвинение в медиите, дори само заплахата за такова е равносилно на заповед. Мъже биват дискриминиране при назначаване на работа или уволняване, само защото ръководството се притеснява да не излезе нещо в медиите, независимо дали е истина или не. Това е ужасяващо, чиста проба диктатура от най-лош тип! Защо? Защото медийната свобода се превърнала в диктат....

  Съдебните процеси с/у журналисти са критерий както за правовата държава, независимостта на съдебната система, така и за качеството на медийната свобода. Затова Хр. Иванов да не гледа избирателно на въпроса, а като е казал А, да каже и Б.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 16. 16 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Не мога да разбера, за какво точно е недоволен ристЮ? Очевидно има наклеветяване. Съдът е събрал съответните доказателства и е преценил, че твърденията на журналиста са неверни. Да, де ама същият бил приятел на ристю!!! И какво от това?

 17. 17 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3958 Неутрално

  " А без истинско правосъдие, казано е, държавата е форма на организирана престъпност..."

  Ето защо на олигархията и трябваше лично тя да си избере главния прокурор, ето защо толкова кал и помия се хвърля по името на председателя на ВКС - Лозан Панов, та чак развиха болтовете на гумите на служебния му автомобил ! Мракобесието не понася честните хора, особено ония, които могат да отсъдят в полза на закона и справедливостта !

 18. 18 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Дали пък това 111то място не е силно надценено?Какво мислите БУДАли?
  —цитат от коментар 1 на KA2


  Това 111-о място няма абсолютно никаква стойност, защото със същия успех може да стане и 11-о или 211. Другарите от "Репортери без граница" са толкова меродавни, колкото и безумните индекси на Оксфам.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 19. 19 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 698 Неутрално

  [quote#12:"nessarox"][/quote]

  Горе съм се мотивирал.

 20. 20 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Хубава история, но не трябва ли да се предоставят и доказателства? Щото иначе прилича на използване положението за омаскаряване.

 21. 21 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#13] от "Practic":

  Ако Прокопиев имаше само вестник, а "Росен" беше само журналист, веднага щях да се съглася с теб.
  Не бъркай словото с финикийски знаци.
  П. П. Много се накефих, че семейство Паси осъдиха папарашкото предаване.
  Даже на неприятния Слави се радвам, когато осъди някой парцал.
  Мавродиев също ми е адски неприятен, но в случая е на правилната за мен страна - на страната на човек, който няма вестник.

  Доброто е заразно
 22. 22 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Наличието на свободен Интернет, гарантира свободата на словото.От тук нататък - който се е почувствал обиден или оклеветен - да си търси правата в съда.
  —цитат от коментар 6 на atmanpg


  Явно се е обидил Мавродиев ,че и дело завел.

  За израза : Вие сте прости и аз съм прост , има ли заведени дела?
  Някои да се е обидил ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 23. 23 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 698 Неутрално

  [quote#22:"nessarox"][/quote]

  И къде е проблемът? Негово право е да заведе дело.

 24. 24 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Петя Крънчева има невероятен 'късмет' да се появава на точното дело в точния ден. И така 655 пъти, Биволъ я бяха проверили. НЯМА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ, СТАБИЛНОЕ

 25. 25 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Неутрално

  И какъв е смисълът от това сълзливо есе?!Излишен патос, нищо по мотивите на съда.В нормалните държави, трябва да си готов да поемеш отговорност за думите и действията си.Журналистиката не е инструмент за защита интересите на собственика на медията.Журналистиката е отговорност .Тези, които призовават за законност и ред, по най-брутален начин го отричат, когато става въпрос за "наш човек".Каква е разликата тогава между тях и Пеевски?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 26. 26 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ето, това е което имаме като съд, държава, мафия https://www.facebook.com/bivolnews/posts/2395372007181234

 27. 27 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  До коментар [#11] от "АзКлавдия":

  всъщност е много полезно .. един вид ваксина. а ваксините доказано действат . и при резултат на избори. погледни от този ъгъл.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 28. 28 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#16] от "von_seeckt":

  Няма значение кой с кого е приятел.
  Има само значение дали това , което е казал журналиста е вярно или не е.
  Има ли връзка между Мавродиев и Брендо или не ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 29. 29 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  Кога стана достоен човек-като беше с БоБо или след като го изритаха !?

 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  "Без истинско правосъдие ... държавата е форма на организирана престъпност..."

  Нещо като СИК.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#27] от "дерибеев":

  Аман от ваксинации.
  Няма ли да почнат да действат вече?
  Тоест някой от някого да се поучи?

  Доброто е заразно
 32. 32 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#16] от "von_seeckt":Няма значение кой с кого е приятел.Има само значение дали това , което е казал журналиста е вярно или не е.Има ли връзка между Мавродиев и Брендо или не ?
  —цитат от коментар 28 на nessarox


  Е да, де...но тези неща при необходимост се и доказват.

 33. 33 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Ристе, Ристе я кажи защо членовете на Да България почнаха да бягат.
  Дневник, дневник я кажи защо следите толкова близко напускането на Цветанов, а не съобщавате за напускането на Христо Христов. Що не вземете да цитирате мотивите, които той излага. Защо държите читателите в информационно затъмнение

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 34. 34 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 650 Неутрално

  [quote#22:"nessarox"]
  —цитат от коментар 23 на von_seeckt
  И къде е проблемът? Негово право е да заведе дело.[/quote]

  Няма проблем, разбира се.

  Когато се чуства засегнат да заведе дело :)
  Аз не се чуствам засегната от думите на ББ за простите хора и затова няма дело:)

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#33] от "clarkv622":

  Христо Христев, не Христов.
  Момчето е от Пловдив.
  А мнението му тук няма да прочетеш.

  Доброто е заразно
 37. 37 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  До коментар [#31] от "АзКлавдия":

  действат. 1.5% са си факт

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  До коментар [#13] от "Practic":

  "... само при мисълта, че в родната ни татковина може да се утвърди традицията на свободното слово, Тримата шишковци получават колективен пристъп на уртикария. "

  Колега, погледнете на въпроса от тази страна: не може да си се формирал като личност в редиците на бае Тодаровото МВР, после да си минал следдипломна квалификация в организирана престъпна група (СИК), и когато съдбата в лицето на Бригадир Аспарухов (Бригадир в случая е малко име, а не длъжност) те изстреля във висока орбита, изведнъж да станеш просветен демократ, дълбоко убеден в човешките и граждански права на поданиците си.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 667 Неутрално

  ПРЕДЛОЖИХ ВИ ДАННИ СРЕЩУ ТОЯ С КОИТО ДА ГО РАЗМАЖЕТЕ , ПОНЕЖЕ ШЕФ В САЙТА ВИ НЕКВА БИВША СЕКРЕТАРКА НА ТОЯ РЕШИ ДА ГО ЗАЩИТИ МИ НАЛОЖИ ДОЖИВОТЕН БАН С ПРЕДНИЯ МИ НИК 4И4Е , ЖИВИ И ЗДРАВИ ГОЛЕМИ ХОРА СТЕ ОПРАВЯЙТЕ СЕ !

 40. 40 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Относно класацията на "Репортери без граница", и Георги Лозанов си го каза, че като всяка класация и тяхната се основава на определени ценности. А техните ценности са доста леви, дори според френските стандарти.

  Ето това изключително безпордонно превземане на каузи като свобода на словоти или правата на човека от крайнолеви НПО-та е най-гнусното нещо в последните 20-на години. Няма такъв цирк - хора, изповядващи тоталитарна идеология, която многократно е доказала отношението си към правата на човека и свободата на словото, сега се представят за борци за права и свободи. Лицемерие до небесата (и отвъд)!

  И както стана с "Дневник", медиите изповядващи "правилни ценности", т.е. близки да тези на "Репортери без граници", се оказват "независими", единица мярка за качество и т.н. А в същото време, примерът с пропагандното отразяване на евроизборите, говори за нещо съвсем различно от независимост...

  Това налагане на дадена норма, на нормалното, не се ограничава само до медиите. Всъщност именно благодарение на "независимите" медии, крайнолеви ценности и идеи са представяни като изключително европейски. Т.е. отклонение от тези идеи, дори да е мълчаливо несъгласие, ви прави овтоматично не-европейци. Това е и част от проблема с Орбан и сие - кой има право да задава, определя, дефинира, включва и изключва т.нар. "европейски ценности"? Само (крайно)левите елити в Париж, Лондон, Берлин или и обикновени хорица от Изтока?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  До коментар [#5] от "von_seeckt":

  "Доста блудкаво четиво! Лозунг до лозунга, безмислие до безмислието."

  Ето нещо като за теб:

  http://www.telegraph.bg/

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1305 Гневно

  Добре, че има хора като Росен! Стига онова, което казват или правят, да е юридически издържано. Иначе се третира като словоблудие!

  Малинчо
 43. 43 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#5] от "von_seeckt":"Доста блудкаво четиво! Лозунг до лозунга, безмислие до безмислието."Ето нещо като за теб:http://www.telegraph.bg/
  —цитат от коментар 41 на Norman Granz


  Мерси! За пръв път разбирам, че има подобен вестник. Ти очевидно го четеш редовно.

 44. 44 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#37] от "дерибеев":

  Да, съгласна.
  Даже "слабашка" в коментара ми се явява игра на думи, без да съм искала.

  Доброто е заразно
 45. 45 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1892 Весело

  До коментар [#33] от "clarkv622":

  "Дневник, дневник я кажи защо следите толкова близко напускането на Цветанов, а не съобщавате за напускането на Христо Христов. Що не вземете да цитирате мотивите, които той излага. "

  Не насипвай сол в раната!
  Ще ти кажат :"Такова животно нема... Пък и да има, то не е това животно, за което го вземаш !"

 46. 46 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1305 Гневно

  До коментар [#30] от "Norman Granz":

  Така де, СИК в добрите си години, когато правеше каквото ще и никого не питаше. Сега потънаха в грижа за имиджа и изгубеното...

  Малинчо
 47. 47 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#45] от "Дон Кихот":

  Да де, само че като написах, че ляволибералното крило на ДБ се чувства предадено и ще се отцепи, тук ми бичеха минуси.
  Те си мислят, че е ок да избереш за шеф на Комисията Манфред Вебер с гласовете на Ска Келер, но то не е ок. В реалния живот.

  Доброто е заразно
 48. 48 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1587 Любопитно

  Никой не е прокопсал заяждайки се с журналист...

 49. 49 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Добре е да се прочетат линкове към статиите, които Росен Босев е писал за съдийката ("Капитал" ги посочва). От тези статии всеки сам ще си направи извод дали тя е могла или е била длъжна да си направи самоотвод.

 50. 50 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Шапка свалям на този достоен човек.Съдете го, ако ви стиска, страхливци!!
  —цитат от коментар 2 на Norman Granz


  Какъв съд бе грънец?
  Чети какво е написал за правосъдието.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 51. 51 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#28] от "nessarox":

  Очевидно не е.За което е осъден.Този дебат би бил полезен, ако се водеше върху мотивите на съда.Но не, трябва да се залага на патоса.И това от бивш съдебен министър.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 52. 52 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3958 Неутрално

  " Години преди да поеме делото и да осъди Росен Босев, авторът на решението и председател на състава Петя Крънчева присъства в десетки публикации на "Капитал"."
  Имайки предвид съдийката, постановила въпросното решение, смятам че ако се обжалва, това решение няма да издържи на по - горната инстанция !

 53. 53 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#28] от "nessarox":Очевидно не е.За което е осъден.Този дебат би бил полезен, ако се водеше върху мотивите на съда.Но не, трябва да се залага на патоса.И това от бивш съдебен министър.
  —цитат от коментар 51 на Noise


  Ами като няма факти се набляга на патоса, на борбата срещу злото, гражданското начало, свободния свят и т.н.

 54. 54 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2070 Неутрално

  "Господин Мавродиев има отношение към схемата за пране на пари, по която подсъдим е Евелин Банев."

  Ако беше само това Стоян Мавродиев с мед да го храним. Стоян Мавродиев обаче има не отношение, а пряко участие - да се разбира като процент от сумата - в схемата за източването на КТБ, по която подсъдим е Цветан Василев.

 55. 55 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Изчетох линковете, които "Капитал" е посочил в статията си. Мнението ми - Петя Крънчева не само е могла, а и е била длъжна да се отведе от разглеждане на делото, тъй като е била пряко заинтересована от изхода му. Публикациите са били насочени пряко и непосредствено към дейност на Петя Крънчева, за която е посочено, че таз дейност има характер на деяния по НК (вземане на подкуп, съставяне на официални неверни удостоверителни документи и т.н.). Т.е. самата Петя Крънчева е могла да подаде тъжба срещу Росен Босев.

 56. 56 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Б Р А В О !!!

  Браво Христо! За гражданската ти позиция. И за принципната ти политическа такава.
  Говорете истината, защото тя ги показва в истинската им същност.
  За корумпираните типове, пребиваващи във властта единствено за лично облагодетелстване, говоренето на истината за тях, е по-лошо и от куршум. Ако миналата седмица беше се "случило нещо" с Цветанов, щеше да се превърне в герой. От днес, до края на дните си, Цветанов е ходещ труп. - Няма абсолютно никакво бъдеще...

  Успех ти желая!

 57. 57 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Тая битка с батака и мафията не е лесна, но докато има такива хора като Росен и Христо, има надежда да я спечелим. За всички. За децата, които имат право да растат в нормална държава.
  —цитат от коментар 9 на Андонов


  Андонов, всичко това звучи чудесно до момента, в който Пеевски или Прокопиев, или Домусчиев, не те подпукат, че имаш сестра.
  Тъй че снижи патоса.

  Доброто е заразно
 58. 58 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  До коментар [#33] от "clarkv622":Христо Христев, не Христов. Момчето е от Пловдив. А мнението му тук няма да прочетеш.
  —цитат от коментар 36 на АзКлавдия


  Ама защо няма да го прочета? Щото сме на 111 място по свобода на печата, щото журналистите от дневник не са от онази "шепа журналисти, карикатуристи и активисти ", или защото напускането на ХристЕв е сигнал, че и тази коалицийка ще се разпадне.

  До коментар [#47] от "АзКлавдия":

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 59. 59 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#28] от "nessarox":Очевидно не е.За което е осъден.Този дебат би бил полезен, ако се водеше върху мотивите на съда.Но не, трябва да се залага на патоса.И това от бивш съдебен министър.
  —цитат от коментар 51 на Noise


  Тук говориме за човека Мавродиев при който КФН проспа фалита на КТБ.
  Говориме за много много близки отношения лични между него и доказан наркотрафикант.
  Няма патос в това, поне за мен де.
  И не е важно , Христо Иванов срещу Мавродиев.
  Важното е, че такива объркани типове , като Мавродиев определят правилата, а не спазват законите.
  Едно е да се обидиш. съвсем друго е клевета

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  До коментар [#55] от "hammurabi":

  "Петя Крънчева не само е могла, а и е била длъжна да се отведе от разглеждане на делото, тъй катоо е била пряко заинтересована от изхода му."

  Докато тя просто се е зарадвала, че й е паднал в ръчичките.

  Това са видимите резултати от сътрудничеството на нашата прокуратура с руската Чайка - усвояваме челен опит, тъй да се каже. 😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#58] от "clarkv622":

  И трите.

  Доброто е заразно
 62. 62 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Прочетох и коментарите под статията в "Капитал" - Росен Босев сочи, че два пъти са й искали отвод, но тя е отказвала да се отведе. Добре би било да се видят мотивите й. Но при всички случаи трябва да си много дебелокож, за да продължиш да гледаш такова дело при такива упреци към дейността ти.

 63. 63 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#55] от "hammurabi":"Петя Крънчева не само е могла, а и е била длъжна да се отведе от разглеждане на делото, тъй катоо е била пряко заинтересована от изхода му."Докато тя просто се е зарадвала, че й е паднал в ръчичките.Това са видимите резултати от сътрудничеството на нашата прокуратура с руската Чайка - усвояваме челен опит, тъй да се каже. 😈
  —цитат от коментар 60 на Norman Granz


  Искане за отвод правено ли е?

 64. 64 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#16] от "von_seeckt":Отговорът на това,че не можеш да разбереш е елементарен:Простно се много ТЪП!Това е положението.
  —цитат от коментар 35 на anty


  Току-що се издигна с едно ниво нагоре в умността.
  Евала!
  И ти липсва запетая, между другото.
  Познай къде, премини още едно ниво нагоре :)

  Доброто е заразно
 65. 65 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Прочетох и коментарите под статията в "Капитал" - Росен Босев сочи, че два пъти са й искали отвод, но тя е отказвала да се отведе. Добре би било да се видят мотивите й. Но при всички случаи трябва да си много дебелокож, за да продължиш да гледаш такова дело при такива упреци към дейността ти.
  —цитат от коментар 62 на hammurabi


  Въпрос на преценка е, щом не са налице абсолютните основания за отвод.

 66. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  До коментар [#63] от "von_seeckt":

  "Искане за отвод правено ли е?"

  Ами чети, преди да задаваш глупави въпроси и да си пишеш първи плюс. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 67 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1892 Весело

  Хр.Иванов защитава Р.Босев, след което Р.Босев ще защитава Хр.Иванов за това, че го е защитил, след което Хр.Иванов. ще защити Р.Босев за това, че е защитил Хр.Иванов..... и т.н.
  В края на краищата-публикация в "Дойче Велле": " В България правозащитниците с неимоверни усили отстояват правата си да защитават".

  ПС Лозан Панов съди България в ЕС заради глоба от 1000 лева, наложена му за финансови нарушения. Този Росен вдига вой заради 1000 лева, наложени му от съда заради клевета. Дежурните заподозряни дружно ги адмирират.
  Та, викам, около 1000 лв. е цената на България в очите на тези образци на български патриотизъм, преливащи от любов и признателност към страната си. Да напомня- същите по матросовски се наредиха зад осъден вече престъпник за корупционна афера в размер на 1 млн. лв. Да напомня и още - същите искат да се представят като спасители на България от триглавата ламя.
  Хе-хе! Нали!?

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1131 Весело

  До коментар [#58] от "clarkv622":И трите.
  —цитат от коментар 61 на АзКлавдия


  Кофти майна.
  До коментар [#61] от "АзКлавдия":

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 70. 70 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Моля някой да ми обясни по какъв конкретно начин е възможно КФН да направи каквото и да било на Дневник и Капитал.
  Ако не успее с КФН, може да ми обясни и по какъв начин ВиК или пък КЕВР може да навреди на Дневник и Капитал.
  Ако не успее пак, може да се пробва с РИОСВ-Силистра..
  Все някъде ще изскочи заек.
  Чакам.

  Доброто е заразно
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#59] от "nessarox":

  Тук говорим за клевета.Всяко обидно твърдение, което не можеш да докажеш, е клевета.Може да пишем с часове кой е Мавродиев.Можем да пишем с часове и кой е Прокопиев.И предполагам, ще намерим нелицеприятни неща и в двете посоки.Не това е темата.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 74. 74 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  [quote#12:"nessarox"][/quote]

  Ама ти да не мислиш, че тоя е чел статията? Наредили са му да плюе по автора и той действа...

 75. 75 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  [quote#68:"von_seeckt"][/quote]

  Правилно, няма да четеш, ще вземеш да поумнееш...

 76. 76 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 328 Разстроено

  Христо е умно момче.

  Но тези текстове, този от днес и онзи, за убитата журналистка в Русе, това ми е трудно да го повярвам, че ги пише ей така, защото му се занимава с това. Или още повече, че вярво в това, което пише.

  Още повече, тук излиза на повърхността някаква много пряка зависимост между Дневник/Капитал, от една страна и Христо Иванов, от друга.

  Въобще, трябва ли един политик да се заиграва толкова отблизо с някакви конкретни случаи в медии. Не мисля, че трябва. Нито има полза, нито нещо може да промени.

  Да не говорим, че остава едно усещане, че Капитал, наистина, се опитва да налага някакъв, удовлетворяващ собствениците на медията, "ред" в съдебната система.

  И вече си има политици в джоба, и те играят за "партията "Капитал.

  А тези 111 или 150 място в някакви класации на репортерите....това е създадено като ситуация и се експлоатира точно от Капитал и сие. За да им обръщат повече внимание, за да печелят влияние и финансиране.

  Единственото обяснение е, че го държат Христо с нещо и е на много къс повод и когато му кажат да скача, скача...

  Тъжно е това. Тъжно е за ДБ. Тъжно е за Христо.

  Но нищо ново за България.

 77. 77 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#73] от "Noise":

  Нека изчакаме , времето ще покаже дали е клевета или не.
  Само ,когато погледнеш датите на които е писал журналиста и светкавичната реакция /по дати / на КФН към Прокопиев ще разбереш.
  Далче съм от идеята , че Прокопиев е вода ненапита

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 78. 78 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  До коментар [#72] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  "ЧЕТИ БЕ овчи мозък."

  Ако почне да чете, няма да му остане време да пише.

  А всяка написана глупост = един плюс от него самия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 79. 79 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#5] от "von_seeckt":"Доста блудкаво четиво! Лозунг до лозунга, безмислие до безмислието."Ето нещо като за теб:http://www.telegraph.bg/
  —цитат от коментар 41 на Norman Granz


  Ти пък, дай му нещо за оцветяване...

 80. 80 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Весело

  Смешното е, че когато Прокопиев осъди Мавродиев за същото, всичко беше ок.Мавродиев изказа твърдения, които не можа да докаже и беше осъден.Сега сме свидетели на същото, но вече имаме проблем.Застрашена е свободата на словото , а Роската Босев е жертва на съдебната система, мафията, статуквото..Същата съдебна система, която осъди Мавродиев.Точно този двоен аршин е наистина дразнещото в случая.А иначе , както напидах вчера, Роската падна косвена жертва на конфликта Прокопиев-Мавродирв.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 81. 81 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3167 Весело

  Винаги съм се чудила на позицията на хора като Ристю, ако това горе може да се нарече "позиция", де. По-скоро е политизирана адвокатска пледоария. Някои хора приемат правосъдието като... значка на ревера си. "Ние СМЕ правосъдието", "ние казваме КОЙ трябва да бъде осъден и кой - не", "Съдът трябва да е независим, но не и от нас - указващите на лошите", "Пречи се на независимостта на съдебната "система" (бъркат елементарни понятия, не правят разлика между "система" и "власт"), "Съдиите не са независими (когато става дума за "любимци" като ССБ, Панов и още няколко други), те живеят в "страх" (ако делото е решението е против нечий конкретен интерес) и в същото време се "борят" за правата на Мустака, създаването на специализирани съдилища, отнемане на имущество от КПКОНПИ, избирането на съдии от прокурори и обратното, както и срещу квотата на НС във ВСС и т.н.
  Докато беше МП Ристю ходеше "на кино". НС одобри неговата съдебна реформа, наречена "стратегия", но... не прие извадените от ръкава му предложения за промяна в КРБ и с това му резна крилцата. Когато ставаше въпрос за Костинброд мълчаха, когато разкарваха Цветанов по съдилищата за глупости мълчаха, НО реваха и реват, за какво ли не и за какво ли не, ако съдът и особено главният прокурор не играят по тяхната свирка. Ако осъден престъпник се обади на съдията по интернет някъде от белия свят, това е повод за веселба, ако обаче същият съд глоби гражданин с 1000 лева, вече трябва да се ходи в Страсбург, хахах... Зависи от гражданина. В случая с Панов и в случая с Росен Босев все за 1000 лева става дума. И това е повод Ристю да прави подобни излияния?! Било "лично", моля ви се. Само дето не е искрено.

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 82. 82 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4286 Неутрално

  UNITED WWW UNION

  Ако е така, земи се в ръце.

  Да не пречиш на Свободата, на Правото, на Свободна Европа, на Цивилзацията...
  В микро и макро мащаб.

  Щом отчаян си "до дупка",
  помощта търси Отвън.

  Откажи се от бърлога
  матриялен "блажен" сън.

  СЛУЖБА КЛЕЛ СИ СЕ ДА СЛУЖИШ.
  НE!! (развала да обслужиш)

  "Започнахме да провиждаме империята на развалата
  заради смелостта на шепа журналисти"

 83. 83 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#77] от "nessarox":

  Времето може да донесе какво ли не.Дори труповете на врагове ти.Въпросът е, че към момента на изразяване, това изявление е клевета и не може да бъде доказано.И пак, вместо да говорим със силата на правото и да базираме критиките въз основа на мотивите на съда, ние се занимаваме с патос и лозунги.Това ли в действителност е представата ни за правосъдие и правов ред?!В смисъл, едната бухалка е добрата бухалка, а другата е лошата?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 84. 84 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Поздравления за Х. Иванов!

 85. 85 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3868 Неутрално

  До коментар [#22] от "nessarox":
  "За израза : Вие сте прости и аз съм прост , има ли заведени дела?
  Някои да се е обидил ?"

  Би следвало да се обидят привържениците на ББ , които имат претенциите да са умни, но тях трябва да ги причисляваме към категорията полезни идиоти, с изключение на тези , които са на партийната хранилка. Последните са от категорията хитреците и използвачите без морални задръжки. В България простите и простаците са с привилегии.

 86. 86 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#83] от "Noise":

  За мен няам значение кой срещу кого е,дали Христо Иванов , ти, аз ,Петкан или Драган. Когато се гледа едно дело , не става съдията по делото да е същият съдия срещу когото е писал журналиста.
  Каквито и да са мотивите на този съдия ,те ще са на лична основа.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 87. 87 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6027 Весело
 88. 88 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  До коментар [#81] от "Непукистка":

  Според мен просто използва случая да трупа точки. Не заслужава такова "дълго" внимание :)

 89. 89 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#59] от "nessarox":Тук говорим за клевета.Всяко обидно твърдение, което не можеш да докажеш, е клевета.Може да пишем с часове кой е Мавродиев.Можем да пишем с часове и кой е Прокопиев.И предполагам, ще намерим нелицеприятни неща и в двете посоки.Не това е темата.
  —цитат от коментар 73 на Noise


  Едно ТВЪРДЕНИЕ, което не може да се докаже, НЕ Е непременно клевета. Х.Иванов е абсолютно прав за Мавродиев и го подкрепям...

 90. 90 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1934 Неутрално

  Само това ли е писал Христо във фейсбуците си!?

 91. 91 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#89] от "bez_ime2":

  Ти си някъде. Изказано публично, всяко твърдение, което не може да се докаже, ако уронва престижа на съотвения човек, Е клевета.

  Ако например аз заявя, че съм те видяла да крадеш от супермаркет и да буташ неща по джобовете си, които не си платил, и го заявя в национален ефир, обаче не мога да го докажа, ще ме осъдят като стой, та гледай.
  И напълно заслужено. Ако съм искала да те улича, да съм сигнализирала охраната, вместо да се правя на интересна.
  Което не пречи ти да си крал от супермаркета.
  Ако искаш, обърни ролите - аз да крада, пък ти да твърдиш. Все тая.
  Разбираш ли?
  [quote#89:"bez_ime2"][/quote]

  Доброто е заразно
 92. 92 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#86] от "nessarox":

  Мотивите са писменни и се виждат от всички, вкл от осъденият.Ако смята присъдата и мотивите за несправедливи , обжалва.Върху това се гради правовият ред.А не върху субективните усешания на някого.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 93. 93 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Гледам, гербаджии и позитанци са изградили Рот фронт срещу Х. Иванов, браво другари!

 94. 94 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#89] от "bez_ime2":Ти си някъде. Изказано публично, всяко твърдение, което не може да се докаже, ако уронва престижа на съотвения човек, Е клевета.Ако например аз заявя, че съм те видяла да крадеш от супермаркет и да буташ неща по джобовете си, които не си платил, и го заявя в национален ефир, обаче не мога да го докажа, ще ме осъдят като стой, та гледай.И напълно заслужено. Ако съм искала да те улича, да съм сигнализирала охраната, вместо да се правя на интересна.Което не пречи ти да си крал от супермаркета.Ако искаш, обърни ролите - аз да крада, пък ти да твърдиш. Все тая.Разбираш ли?[quote#89:"bez_ime2"]
  —цитат от коментар 91 на АзКлавдия
  [/quote]

  И ако наистина съм крал?Това клевета ли е или не?

 95. 95 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Докато тук изникнаха като гъбки след дъжд стотина коментара, аз пак се зарових в "зоната на здрача" заради Ристьовите неволи. Щото Босев го е "отнесъл" заради делото на Брендо, аз се позаинтересувах и питах чичко Гугъл къде ичезна туй момче начи, Брендо де. И след ужаса който ме обхвана, докато четях за наркоподвизите му, се чудя що така Иванов кат един учен юрист, не взе да пита тия магистрати /и да ни сподели поименно кои точно са те/, дето го пуснаха от ареста и вдигнаха забраната му за напускане на страната. И сега, или е някъде там из вечните ловни полета, или се припича някъде и си пише мемоарите.
  Та питам аз, защо вместо да се излагате да ревете за някакви си 1000 лева/клевета/, от страна на Босев, не ни споделите кои бяха магистратите, освободили Брендо. Та сега да бъде търсен с червена бюлетина в цял свят. Италиански съд му даде 20 г, румънски съд го осъди на 10г., наште тук милостиви техни магистратски "височества" му дадоха само шест...и го пуснаха. За да бъде убит, или за да си живеят сите животеца задоволени. И Брендо..о някои "милозливи" магистрати".

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 96. 96 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#89] от "bez_ime2":

  Съгл. чл. 147, ал.2, НК, деецът не се наказва, ако се докаже истинността на разгласените обстоятелства или на приписаните престъпления, т.е. носи се отговорност за верни твърдения, ако същите не могат да бъдат доказани.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 97. 97 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#94] от "bez_ime2":

  Съгл. чл. 147, ал.2, НК, деецът не се наказва, ако се докаже истинността на разгласените обстоятелства или на приписаните престъпления, т.е. носи се отговорност за верни твърдения, ако същите не могат да бъдат доказани.

  Пак фа го пистна, че фа отговори на въпроса ти.Дори твърдението да е вярно, ако не може да се докаже , е клевета.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 98. 98 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1128 Весело

  Таке е Ицо! Хвала на смелите либерални журналисти като онези от Сирийският центзр ъа правата на човека ли бяха? Или като онзи немския, даже награда беше получил преди да се разбере, че продуцира фейкове?
  Ама колко да очакваме от либерални журналя?

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 99. 99 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#86] от "nessarox":Мотивите са писменни и се виждат от всички, вкл от осъденият.Ако смята присъдата и мотивите за несправедливи , обжалва.Върху това се гради правовият ред.А не върху субективните усешания на някого.
  —цитат от коментар 92 на Noise


  А отвод на съдията ??
  Морал някакъв.?
  Или искаш да кажеш , че на съдията мотивите са обективни и безпристрастни и не са вследствие на субективизъм :)


  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 100. 100 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4286 Неутрално

  UNITED WWW UNION

  ВКРАТЦЕ:
  Мужик шум и мужик фон са полезни като фон
  на за ЧОВЕЧЕСТВОТО.

  И за Изкуствените Интелекти.

  "Мини" балшой Ком вплантира:
  ЭВМ са Враг Мира!

  Умен по от наш най-прост е подривник ужким гост.

  Тъй и в братството ни равно ЭВМ реши:
  Не равно!

  До коментар [#53] от "von_seeckt":
  До коментар [#28] от "nessarox":Очевидно не е.За което е осъден.Този дебат би бил полезен, ако се водеше върху мотивите на съда.Но не, трябва да се залага на патоса.И това от бивш съдебен министър.
  —цитат от коментар 51 на Noise

  Ами като няма факти се набляга на патоса, на борбата срещу злото, гражданското начало, свободния свят и т.н.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK