Нели Огнянова: Върви овладяване на обществените и търговските медии, а журналистите са под натиск

Нели Огнянова

© Юлия Лазарова

Нели Огнянова"Дневник" препечатва интервюто на Нели Огнянова, професор по медийно право в СУ "Св. Климент Охридски", от "Софийски дискусионен форум" със съгласието на редакцията.


Има ли опити от страна на държавата да пречи на медиите и защо?


- Държавата вярва, че власт се печели и задържа чрез медиите. Българският премиер – вече с три мандата – посочи и авторството на идеята: "Доган пръв осъзна, че управлява този, който контролира медиите и съда."
Борисов играе тази игра с два-три инструмента. По негово време една банка акумулира публичен ресурс в невиждани преди това размери и финансира "ТВ Седем", набраха мощ и медиите на Пеевски, които не допускат критични статии лично за Борисов и за управлението му. Бухалките на Пеевски привилегироват Борисов.


Обществените медии са овладени предимно чрез основните фигури в управлението им, Eмил Кошлуков (тогава изпълнителен директор на БНТ1, а към момента временен директор на Българската национална телевизия – бел.ред.) показа среден пръст и се издигна в йерархията, публицистиката отстъпва на развлечения и спорт, поддържа се цяла спортна програма, независимо от дефицита, за който в последните дни говорят синдикатите в БНТ.


При търговските медии овладяването също върви с пълна скорост – медии се придобиват от бизнесмени, близки до властта, и резултатите са налице – вижте какво става с "Би Ай Ти", "ТВ Европа", вижте "Гонг", "Нова Броудкастинг груп" и "Нет Инфо". Финансирането на медии в днешно време е все по-трудно, средствата по програми на ЕС се бартеризират за проправителствено отразяване. Мълчанието на журналистите се осигурява чрез клаузи в договорите им, които не им разрешават да огласяват информация за професионалните си отношения под страх от големи финансови санкции.


За журналистиката извън обхвата на обръчите властта показва другото си лице – те са дискредитирани и притискани с различни средства, ето делото срещу Росен Босев, поверено на Петя Крънчева (съдия, за която Росен има критични статии) и завършило със санкция за изразено мнение, основано на факти. Росен Босев ще се защити, но натискът не е единичен случай или персонален двубой, той съществува като явление.


Как да се реши този проблем?


- В превзетата държава трудно могат да съществуват свободни медии. Разбира се, очакваме от журналистите характер и почтеност, но когато е овладян законодателният процес и не е гарантирано справедливо правосъдие, пътят към свободата на медиите минава през постигане на качество на демокрацията, върховенство на правото и правова държава. А дотогава – отстояването на свободата е ежедневно търпеливо усилие.


Как изглежда българската медийна среда?


- Българската медийна среда е нездрава. Паралелно вървят два процеса: изкупуване на медии и цензуриране на съдържание. Европейски средства по парадоксален начин се насочват към медии с антиевропейски публикации. Обществените медии са все още големи длъжници на гражданите и продължават да създават съмнения в независимостта си. Регионалните медии, които не са свързани с общинското управление или местни феодали, са на ръба на оцеляването. Професията загуби привлекателност и завършващите журналистика често се ориентират към други сектори.


На този фон искам да отбележа малкото на брой полета на качествена журналистика, в които се води ежедневна борба за независимо и безпристрастно отразяване на събитията. "Свободна Европа" се завърна и само за месеци доказа, че и малките екипи могат да свършат голяма работа.


Източник на оптимизъм са храбрите нововъзникващи малки медии на младите хора, които са алтернатива на несвободата и заслужават цялата ни подкрепа.


Смятате ли, че медиите обръщат повече внимание и отделят повече ресурси за ежедневни, краткотрайни събития и скандали, за сметка на по-дългосрочните и значими за теми?


- Отговорът не може да бъде еднакъв за всички. Има медии, които имат дневен ред, съответен на обществения дневен ред и отразяват значимите теми.


Има независима журналистика на европейско равнище. Но поръчковите медии избягват теми, избягват критичните материали за властта и за нейните проблеми за сметка на адверториалите – реклама, представена като журналистика. И обратно – така наречени медии се занимават с кампании срещу хора и организации, срещу съда и независими фигури от съдебната система, политиката и гражданското общество. Конспирациите се увеличават, очевидни са влиянието на Кремъл и хибридните атаки.


Мисля, че поръчковата журналистика не е метеорологично явление или природна даденост. Зад медийната патология стоят зависимости – политически или икономически, или и двете.


Полезна ли е кампания като "Ден без Бойко Борисов"? Какви са ефектите от подобни кампании и дали не трябва да се разширят – т.е. медиите да неглежират конкретни хора за определено време?


- Защо тези хора не слизат от екрана, си казваме често. Защо ги канят непрекъснато? Според мен или редакциите са в режим на зависимост, или заради рейтинг – ако аудиторията все пак проявява интерес към политическата класа.


В същото време трябва да си даваме сметка, че докато тези фигури участват в избори и съответно в политиката, медиите ни помагат по-добре да се ориентираме за кого точно пускаме бюлетина. Втори въпрос е дали медиите си поставят за цел да покажат безпристрастно публичните фигури или действат като техни ПР-и. Във всеки случай личности с фашизоидни или хомофобски прояви не бива да завладяват медиите под лъжливия претекст за медиен плурализъм.


Кои са наистина значимите теми, които трябва да намерят място в медиите и да се подложат на обществен дебат?


- Свободата, почтеността, начините, по които функционира едно демократичното общество. Съпричастие и толерантност.

Ключови думи към статията:

Коментари (96)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Вървят чушки и домати на пазара. Едни и същи мантри от години.

 3. 3 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 1504 Гневно

  Свиквайте, така е в Тиквостан, така решават избирателите вече не знам колко пъти...

 4. 4 Профил на Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Да, от грантаджийския октопод.
  —цитат от коментар 1 на izt21595181


  Пишат каквото си искат, но пращат плачливи доклади до разни пишман организации и накрая 111-то място. Сами се оплакват на себе си, сами се оценяват на кое място сме по медийна свобода. Накрая сами си плащат.

 5. 5 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  За съжаление вярна констатация!

 6. 6 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8141 Неутрално

  Ами направете нещо. Всеки само коментира.

 7. 7 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  Върви путинизация в балкански вид у нас. Не само медиите, а и бизнесите са притискани от управляващите. СИК в действие.

 8. 8 Профил на оКоМаНапрай
  оКоМаНапрай
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  Начи, свобода е когато браним клеветника от съда?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 9. 9 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Така е.

  Това овладяване е свързано и с изпростяването на хората - явление, чиито проводници са тръмпизма, нео-фашизма, нео-консерватизма, русофилията - все реакционни идеологии, които карат хората, опростенческо казано, да губят разсъдъка си.

  Ако забелязвате, и тук побеснялата тълпа вече е дресирана да скача чинно като стане дума за медии; за интелектуалци; за толерантност; за човешки права; за гласност.

  Минаха се 30тина години, откакто ни подариха свободата, и Свободна Европа пак е недолюбвана медия.

  Ето това се постигна благодарение на облъчването, почнало от Кремъл и така усладило се на нечестивите нео-консерватори.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 10. 10 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  Аман от дървени философи. Кой ви пречи да създадете в България 2,3,5, колкото си искате медии, в които журналистите да не бъдат притискани, да говорите каквато си истина решите, да бъдете много четени/гледани/слушани, да спечелите много пари!? Защо все обяснявате на другите как трябва да си ръководят бизнеса!?

 11. 11 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  "Борисов играе тази игра с два-три инструмента. По негово време една банка акумулира публичен ресурс в невиждани преди това размери и финансира "ТВ Седем", набраха мощ и медиите на Пеевски, които не допускат критични статии лично за Борисов и за управлението му. Бухалките на Пеевски привилегироват Борисов."

  - Глупости на търкалета. Отворете медиите на Пеевски от началото на 2013г. да видите какъв огън и жупел беше по ББ. Но дориш това е бледо подобие на сегашната Машина на влияние - Дойче Веле, Свободна Европа, Дневник, Медиапул, Клуб Зет, ДИР-а на Моника и за капак - БТВ със щатния офицер на ДС Красимир Гергов. И не пропускайте "информирания" Бабикян... :)

 12. 12 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 500 Неутрално

  нямам и вяра на Нели Огнянова.

  на чия ясла е?

 13. 13 Профил на Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  По снимките ще познаете кои са "правилните" събеседници на Дневник. Подпряли брадичка, с реещ се поглед. Ако е Боко (или друг "враг")снимката е колкото се може по-смешна или отблъскваща.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3356 Неутрално

  Не е истина, колко са лековерни хората и колко са податливи на евтина манипулация...!
  Не е истина, как ги лъжат по един и същи начин и то, всеки път...!
  Не знам... Такова овчедушие и такава елементарна тъпотия, навсякъде...!

  Бивш tww09306483.
 16. 16 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6274 Неутрално

  "управлява този, който контролира медиите и съда"
  "българската медийна среда е нездрава"

  Във интервюто - всички истини за състоянието на медиите в България

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 17. 17 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1257 Весело

  "т.е. медиите да неглЕжират конкретни хора за определено време?"

  Неграмотния журналист и аутокорект не може да го спаси...

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 18. 18 Профил на оКоМаНапрай
  оКоМаНапрай
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  Ах, знаменитата професорка..

  А кой извади лиценз за БТВ от държавната хранилка и после прескочи в ръководството му?

  Заради действията на кой си член независим държавен орган си променя правилата, членовете му да не могат да прескачат в частни медии?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 19. 19 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#11] от "plebs":

  Глупости на търкалета. Отворете медиите на Пеевски от началото на 2013г. да видите какъв огън и жупел беше по ББ.
  —цитат от коментар 11 на plebs


  Истината е, че те са с този, който е на власт. Ако БСП бяха спечелили изборите, набързо щяха да сменят плочата.

  Дневник, от друга страна, вече трета година (от есента на 2016 г.), залага на куц кон.  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 20. 20 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Отворено общество харесва такива статии, даже ги премира.
  Само м Свободна Европа е свободата явно... :)

 21. 21 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3356 Неутрално

  До коментар [#11] от "plebs":

  За медиите на Пеевски не знам, не ги чета. Но е факт, че огромен финансов ресурс на държавни и общински дружества се изсипа в КТБ по време на първото правителство на ГЕРБ.
  Само софийската Топлофикация загуби към 100 милиона...! Още ги търси онази специална фирма, която бяха наели. ;)

  Бивш tww09306483.
 22. 22 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#6] от "Роси":

  Прави се нещо на избори. Но електоратът, вече облъчен подобаващо от същите тези овладяни медии, гласува за запазване на статуквото. Друга част пък отиват за гъби, като твърдят, че така изразявали недоволството си - бойко и доан харесват това.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  [quote#9:"КретенКилър"]
  —цитат от коментар 14 на WWW
  трол ли си ?на чия ясла си ?[/quote]

  Там е работата, че не съм на ничия ясла. Но лаладжии като теб, които наводниха интернет пространството, постигат именно ей това профанизиране на всякакъв вид дебат чрез точно ей тия изпразнение от всякаква мисъл реплики, което пък води до профанизиране на хората.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 25. 25 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Но е факт, че огромен финансов ресурс на държавни и общински дружества се изсипа в КТБ по време на първото правителство на ГЕРБ.
  —цитат от коментар 21 на Petleshev


  А ние още чекаме умнокрасивците да посочат ПОНЕ ЕДНА ФИРМА, чиито сметки са преместени от друга банка в КТБ по времето на първия борисов мандат. Уви, още не сме дочакали. Всички фирми са набутани в КТБ от Костов, царя и Станишев - ФАКТ! И сега умнокрасивците обвиняват Борисов, че е спрял източването на държавните дружества и парите им в банкитЕ (подчертавам - във всички банки) са се увеличили?! "Умни и красиви", сър!

 26. 26 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2501 Весело

  До коментар [#9] от "КретенКилър":

  Облъчените хора се познават по това, че са обсебени от някаква мания! Например когато става въпрос за чисто български проблем те въртят, сучат, изписват един дълъг пасквил и паркират пред Кремъл.
  Естествено има и такива, които не го правят защото са облъчени, а защото така заработват по някой лев.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 27. 27 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  нямам и вяра на Нели Огнянова.на чия ясла е?
  —цитат от коментар 12 на WWW


  Нямам вяра на теб, ти си фейк патриот. От кое НПО те хрантутят с грантчета?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Натиск винаги е имало, въпросът е кой се поддава и кой не. Имах неблагоразумието да пусна преди време БНР :) ! Такава помия се лееше срещу правителството, все едно гледам телевизията на БСП. Чак ме издразниха, не че подкрепям ГЕРБ, но подобна "медия" може да накара и кротък "гражданин" да отиде да гласува напук!

  agent
 30. 30 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3356 Неутрално

  До коментар [#25] от "Reporter US":

  "... Всички фирми са набутани в КТБ от Костов, царя и Станишев ..."!

  Кой цар? Онзи с НДСВ-то? Онзи цар, при който започна политическата кариера на личния прислужник на Тодор Живков? За същия цар ли става въпрос? Интересно... Тогава Делян Пеевски беше председател на младежкото НДСВ... Ти да видиш...! :)))

  Бивш tww09306483.
 31. 31 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 500 Неутрално

  [quote#27:"Свинчуга"][/quote]

  НПО патриотично аз не знам да има.
  кажи едно такова, да ходя да му искам пари?

  ама соросоидни НПО има десетки:
  БХК
  Отворено Общество
  ИПИ
  Иван Кръстевото НПО
  Дайновото НПО
  НПО- то на О. МИнчев
  НПО- то на Ристю
  НПО-то на Леля ЦОнка
  НПО-то на оня дето рисуваше паметниците
  ...
  АзБ финансира камара медии
  ,,,

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  "Върви овладяване на обществените и търговските медии, а журналистите са под натиск". Заглавието казва всичко. Който живее тук и сега може сам да прецени дали това твърдение е вярно. Дадените примери с конкретни медии добре илюстрират твърденията.

 34. 34 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  Все пак си задавам въпроса, ако действително всички медии в САЩ, пи време на изборите са писали само това, което цитираха нашите медии, как така Тръмп победи!? И понеже не го смятам са супер мен, то очевидно, че нашите медии са филтрирали яко инфрмацията и са ни вкарали в тотална заблуда. Особено пък по-наивничките, които бяха 100% убедени и непрекъснато се подиграваха на тези, които усещаха, че има нещо гнило.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  До коментар [#1] от "izt21595181":

  Така ли? Тези пари дето си ги раздават ГЕРБ, комунисти и турци за гласовете ни пак за предизборна кампания в медиите ги въртят. Смееш ли да не пееш в хора?

 37. 37 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#12] от "WWW":
  —цитат от коментар 35 на Gopeто


  интелектуалеца винаги е на ясла !
  Поне хранения интелектуалец, а тази е хранена.

  той пари не изкарва с труд, а с слугуване
  което при интелектуалеца е да говори, и да популяризира идеите на куратора си

 38. 38 Профил на TVV
  TVV
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Всички истини за българските медии в едно интервю, наистина. Но идва в момент, в който нещата са толкова дебели, че положението изглежда безнадеждно и необратимо. Но стойността на това интервю би била 2 пъти по-висока ако се беше наблегнало на въпроса "Как да се реши този проблем" при овладяна съдебна система. Отговорът на г-жа Огнянова е разочароващо кратък...

  Единственото крантосрочно решение, което виждам е да дойде натиск от ЕС. Как? Като всеки единичен случай на репресия срещу журналист се документира и докладва на европейско ниво. Като например скорошният случай с журналиста на Капитал. Като група журналисти, които се чувстват застрашени/потиснати и т.н. да се обединят и да съдят дърважата или конкретни лица пред европейския съд.
  Обществото да подкрепя малкото смелчаци разследващи журналисти дори и с едно просто дарение, за да имат повече ресурси да разследват. Бивол например водят перманентна кампания за дарения. Има и други малки нови медии като Терминал 3 например.
  Всеки един човек да проверява фактите, които прочита преди да изпада в истерия.

  TVV
 39. 39 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 622 Неутрално

  "Върви овладяване на обществените и търговските медии, а журналистите са под натиск". Заглавието казва всичко. Който живее тук и сега може сам да прецени дали това твърдение е вярно. Дадените примери с конкретни медии добре илюстрират твърденията.
  —цитат от коментар 33 на hammurabi


  Всички, които живеем тук преценяваме, че твърдението е категорично НЕВЯРНО! Освен за 0,6% умнокрасивци, които от 15 години се надяват, че като тропкат с краченца и се тръшкат "няма пък", някой ще вземе да им уйдисва на радикал-комунистическите прищевки. Да, ама не! А който 15 години не вдява какво му казват хората, не може да бъде наречен по друг начин, освен малоумен.

 40. 40 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Така, малко по малко, с прокарването на анти-западни, анти-европейски тези; с облъчването на населението с долни лъжи и манипулации относно свестните хора, вече сме докарани до дередже, където в тоя форум БОЛШИНСТВОТО:

  -- одобрява осъдителна причина над журналист
  -- одобрява чистка в Нова Телевизия и смята за нормално след смяната на собствеността да се проведе такава
  -- смята, че свободните медии и хора пишат срещу "грантове", а не поради някаква привързаност към демокрацията и свободата
  -- се нахвърля като бясно срещу всеки про-европейски политик, интелектуалец или общественик

  Цялото това цинично повтаряне на ганьово-кремълските мантри "всички са маскари" и "вие защо си биете негрите" доведе именно до това: до абсолютен цинизъм, скептицизъм и недоверие. Всички са грешни, не може да има морални подбуди, всичко е за пари, всички са еднакви - ето това са мантрите, с които мафията, умело подпомагана от опортюнисти-псевдоконсерватори като Джамбазки, Харизанов, успя Каролев и т.н., успя да внесе неимоверна безчовечност и недемократичност в нашето общество.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 41. 41 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  .........................- Държавата вярва, че власт се печели и задържа чрез медиите.....................

  Не само власт, а пълен контрол, но им предстои да научат къде акат гладните.

  110 000 души НЕ са чути от никоя (почти) медия.

  Протестите на 2-ри юни срещу Стратегията на Норвегия срещу БГ деца и родители НЕ беше отразена.
  Вече и местни медии са натиснати. По всяка вероятност от кметовете.

  Тоталната цензура ще изяде тиквите на кой да е управляващ.

  Много скоро ще научат по трудният начин, че този път няма да мине номера с Конституционният съд.

  Нещо повече. Прайда на ония НАРУШАВА решенията и на Конституционният ни съд и на самата конституция, на Борисов се прави на ударен.
  Е,
  този път ще бъде ударен.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 42. 42 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2911 Неутрално

  До коментар [#25] от "Reporter US":
  Чудя се дали не ме е лъгал един мой учител, който казваше за ла*ното Иван Славков - ваш любим господар, че не е лесно хем да си тъп, хем да слугуваш на Тодор Живков. Защото, четейки вашите полюции се убеждавам, че се справяте с лекота. Когато наистина имате нужда от помощ банкянската свиня и дугарите му първи ще ви зплюят. Та по-добре се молете да не стигате до там. Вие сам няма да се справите.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 43. 43 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  До коментар [#31] от "WWW":

  Споко,
  макар, че обяснимо не харесвам коментарите ти този път си на място.

  Що казвам "споко"?

  Много скоро първите две или три от тия НПО, които си изброил ще бъдат забранени в България.
  Причината е тривиална и няма нужда да я обяснявам.
  Всички НПОта с външно финансиране ще бъдат обложени с данъци. Достатъчно за да намалят ефективнотстта им за действията им СРЕЩУ България до минимум.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 44. 44 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  До коментар [#25] от "Reporter US":

  Въпросът Тролчев е не кога са отворени сметките, което е банкова тайна, а колко са били парите по сметките. Още по-голям е въпросът защо е имало таква концентрация на държавни пари в КТБ и КОЙ го е разпоредил:

  https://www.standartnews.com/biznes-ikonomika/42_mlrd_darzhavni_pari_izgoryaha_v_ktb-308673.html

  Иначе вашия корифей-пицар Дянков още 2010 е вкарал правилата за до 25% пари в една банка, ама Бай.Х. го е отсвирил, явно Дянков не са го канили на седенките в Гаража в Банкя и не бил в час с далаверите на Бай.Х-Доган-Пеевски. И така до служебното правителство 2013 някои държавни фирми стигат до 99% от кеша в КТБ.

 45. 45 Профил на tjj54611191
  tjj54611191
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Върви? Алооо! То си тича вече години наред и не само в границите на България. Даже късно се усетиха тук. Все по-малко ще се говори за “журналистите”, вече всеки осъзнато или не е журналист.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  Ха! Че това да не е от вчера? Дамата откри Америка на европейската карта на Азия!

  Мърфи е оптимист!
 48. 48 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 2756 Гневно

  Бойкот на НОВА и Пеевски!!!!!!

 49. 49 Профил на osho
  osho
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Медиите не са корабни танкери, че някой да ги овладява и стопанисва. Говори се много на ангро и това е досадно. В тези медии работят "журналисти", които всеки ден произвеждат това, което произвеждат. Тези хора си имат имена, редакционни екипи. Те съучастват, не са жертви на овладяване. Те нямат нищо против да работят това и не биха напуснали в името на морала. И и е крайно време гилдията да се обърне сама към себе си и хубавичко да се самоогледа. Защото самата гилдия е много примирима и търпима към това положение. Какво ми коментира тогава Огнянова?

 50. 50 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Мислехме си, че сме ударили дъното, но явно не сме. Случващото се в Нова и БНТ го доказва. Овладяването на национални медии е малко по-различно от това да имаш "частен кенеф" тип блиц, пик, телеграф - така любимите "обективни медии" на гербавите орки. Останаха Бтв, но и те не могат да избегнат автоцензурата, защото в едно стадо от черни овце и бялата овца гледа да се овъргаля в калта, за да не бие прекалено на очи. А и бтв далеч не са бяла овца, но това е друга тема. Сега остава да видим как журналистите ще отговорят на това предизвикателство- ще си замълчат ли или ще се организират и ще опълчат на овладяването на медиите от гербаво-депесарската шпиц-команда. Колкото по-надолу потъваме в безвремието и простащината на Бай.Х. толкова повече време ще трябва после за да изплуваме обратно.

 51. 51 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 1333 Весело

  Ами права е г-жа Нели Огнянова. Медиите са превзети от олигарсите. Едва ли трябва да давам пример как Прокопи е окупирал Дневник/Капитал, Сашо Дончев - Сега, Огнян Донев - Клуб Z и т.н. и т.н. А трябва ли да споменаваме Пеевски?
  Затова гледам истинските независими медии, с ясно финансиране като БСТВ, Телевизия Алфа и Скат!
  Ех, а как ми липсват независимите и некорумпирани жълтопаветни телевизии като ReTV и BiT, но ги съсипаха.... Не можаха да издържат на невидимата ръка на пазара

  Бог да благослови Америка за България!
 52. 52 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  До коментар [#11] от "plebs":За медиите на Пеевски не знам, не ги чета. Но е факт, че огромен финансов ресурс на държавни и общински дружества се изсипа в КТБ по време на първото правителство на ГЕРБ. Само софийската Топлофикация загуби към 100 милиона...! Още ги търси онази специална фирма, която бяха наели. ;)
  —цитат от коментар 21 на Petleshev  До коментар [#21] от "Petleshev":
  До коментар [#25] от "Reporter US":

  За КТБ и Банкерът на годината, комай 4 поредни години, има още много да четете. За ролята на Протестна мрежа, за акцията на Петьо Еврото в сградата на КТБ, представена като акция на цялата прокуратура, за приятелите му журналисти, за БСП и Икономедия, които защитаваха фалит на банката и т.н.

 53. 53 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 622 Неутрално

  До коментар [#25] от "Reporter US":Въпросът Тролчев е не кога са отворени сметките, което е банкова тайна, а колко са били парите по сметките.
  —цитат от коментар 44 на idiotstavrev

  Ами докато управляваха трите комунистически клана - БСП, ДСБ и ДПС, логично парите бяха малко, защото парите се източваха към лични сметки, фондацийки на партийни секретарки - сОпруги на разните лиляви товарищи и за закупуване на хотели за щерките по черноморието. После парите се увеличиха, щото спря източването, а не защото Борисов е местил сметки на предприятия в КТБ. Вие, като толкова "умни и красиви", що не можете да стоплите нещо толкова елементарно?

 54. 54 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  До коментар [#39] от "Reporter US":

  Коментар, коато от наръчника на младия комунистически агитатор!
  Речите пред простолюдието трябва задължително да започват с фрази на т рода на:
  - както всички знаем...
  - на всички е известно ,че ...
  - няма нужда да ви обяснявам, че...
  - по-мъдриите от нас са казали, че ....
  ...
  След което може да се каже всякаква тъпотия или, както в случая да не се каже нищо съществено!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 55. 55 Профил на osho
  osho
  Рейтинг: 431 Неутрално

  "Върви овладяване на обществените и търговските медии, а журналистите са под натиск"

  НЯКОИ журналисти са под натиск, голяма част от ДРУГИТЕ "журналисти" участват активно в натиска и в градежа на среда, която да упражнява натиск върху всекиго. Това трябва дебело да се подчертае.

 56. 56 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Прайда на ония НАРУШАВА решенията и на Конституционният ни съд и на самата конституция, на Борисов се прави на ударен. Е,този път ще бъде ударен.
  —цитат от коментар 41 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Прайдът, който ДСБ и лично Ръданчо приветстват и активно участвуват в него? Щом умнокрасивците одобряват, никой не може гък да каже. Бай дъ уей, Тафров и покойния Кристиян Таков - унука на пеко таков и любимец на умнокрасивците, не беха ли от преминалите под дъгата?

 57. 57 Профил на vbw43595376
  vbw43595376
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Нели Огнянова да не е спала зимен сън в последните десет години, че чак сега отваря уста за тези неща? Интересно ми е също да чуя нейната позиция за получаването на финансиране от чуждестранни фондации, когато това видимо определя и редакционната политика на медиите.

 58. 58 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  До коментар [#31] от "WWW":

  Ето пример за тотално медийно затъмнение свързано пряко с НПОта, които са СРЕЩУ българските интереси. Това нещо трябва да е във всяка медия преди каквато и да е новина, но го няма.

  обн. ДВ. бр.24 от 22 Март 2019г., в сила от 01.01.2020 г.
  https://spasibg.wordpress.com/2019/05/22/noviat-zakon-za-socialnite-uslugi/?fbclid=IwAR10D17lmyKuJCSUipmpgoOFRW96m4KizlHpOcUgmfbQ3yj96l6sj-RrmQE

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 59. 59 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2386 Весело

  Как се познава кога една държава върви стабилно по добър път в градината на Цивилизацията?

  Когато афтентичните 'десни' 'интелектуалци' открито морфират в побеснели безсилно циврещи левичари.

  Ибо доживяхме Господи най-накрая България да се върне в Цивилизацията

  Use your Illusion
 60. 60 Профил на osho
  osho
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#57] от "vbw43595376":

  Че колко пък да е отворила уста? Питат я как да се реши проблема и тя казва любимото ми "...отстояването на свободата е ежедневно търпеливо усилие" Не е конкретна, не е остра, не е правдива, не е аргументирана. Лансира общи констатации, които отдавна други преди нея са направили, но достатъчно беззъбо, че да не произведе какъвто и да било ефект.

 61. 61 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  До коментар [#56] от "Reporter US":

  Да те питам нещо бе Склери.
  Случайно да помниш връзката между Фандъкова.....по поръчение Борисово.....и ЛГБТ прайда....щото го спомена?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 62. 62 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  До коментар [#59] от "Saint of Me":

  В европарламента либерасткозеленикавите псевдо десни не са малко, но няма да направят много.

  Остава драмата с медийната оглушителна тишина за важни в България неща.
  Цензура или авто цензура е все едно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 63. 63 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  Нели Огнянова да не е спала зимен сън в последните десет години, че чак сега отваря уста за тези неща? Интересно ми е също да чуя нейната позиция за получаването на финансиране от чуждестранни фондации, когато това видимо определя и редакционната политика на медиите.
  —цитат от коментар 57 на vbw43595376


  Не сте прав. Г-жа Огнянова отдавна пише. Дори ви препоръчвам нейния блог, стига да ви е интересна тази тема
  https://nellyo.wordpress.com
  Проблемът и е, че е университетски преподавател, гледа практиката от страни и коментира.... ами като университетски преподавател. Това не е лошо, стига да се говори и пише за студенти. Но практиката е по-различна

  Бог да благослови Америка за България!
 64. 64 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  До коментар [#56] от "Reporter US":

  Абе то и за кмета на Симитли се разказват едни истори... Ум да ти зайде!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 65. 65 Профил на Antoaneta PETROVA Ardashes
  Antoaneta PETROVA Ardashes
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#47] от "султана глаушева":
  Както е тръгнало май и това ще стане Азия ще се появи в ЕС. Да се ръководим от Путин, който прие Азия като своя. И Могерини започна да изисква от Китай отговори за това и онова още от 1989 година сякаш Китай е задължен към ЕС. Европейския съюз започна да изземва функции на ООН, а ние искаме някой да ни зачита и то в собствената ни страна. Ранъта прави борбъта е казал известен спортист. Който повече говори и пише за спорт няма да бъде низвергнат, а вие се врете в шамарите.

  mihala
 66. 66 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2386 Весело

  До коментар [#62] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Мен ме кефи колко са бесни понеже и най-семплите осъзнават че спечелването на широките народни маси през нета както си го представяха не се получи, особено при нас имунизираните срещу комунизъм източняци. На запад ще ме изкефи агресивните 'зелени' комуняги да докопат яко власт някъде и да оплескат тотално положението та на тамошните лигльовци отрасли безгрижно с хипарски тениски под топлото американско крило с усещане че те нещата просто ей така са добре да им светне кое как е

  Use your Illusion
 67. 67 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  До коментар [#66] от "Saint of Me":

  Чудя се какво да отговоря.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 68. 68 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Да говориш за журналистика и медии, но да имаш толкова извратена представа както за действителността, така и за журналистиката и журналистите, това си е някакъв шизоидент патент на тази абсолютно безнравствена госпожа....

 69. 69 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3356 Неутрално

  До коментар [#32] от "Reporter US":

  Интересно... Как ли Костов е набутал сметките на всички предприятия още, преди Василев да е станал собственик на банката? Имаш ли някакви предположения...?
  Пък и то си има статистика за целта и много ясно се вижда, кога е ренесанса на КТБ. Ама, кой да чете статистики, важното е да се лъже на едро...! :)))
  Иначе ти е кофти, че Пеевски и Бойко бяха колеги в НДСВ, ама пуста история... Трудно се подменя...! :)))

  Бивш tww09306483.
 70. 70 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  До коментар [#31] от "WWW":Споко, макар, че обяснимо не харесвам коментарите ти този път си на място.Що казвам "споко"?Много скоро първите две или три от тия НПО, които си изброил ще бъдат забранени в България.Причината е тривиална и няма нужда да я обяснявам.Всички НПОта с външно финансиране ще бъдат обложени с данъци. Достатъчно за да намалят ефективнотстта им за действията им СРЕЩУ България до минимум.
  —цитат от коментар 43 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Да, ама така точно направи и Путин. Баце и герберастията с удоволствие ще изгорят и суровото покрай сухото. Другите башибозуци в парламента дори ще им ръкопляскат.... В България тече процес на смазване на демокрацията... Олигархично управление с минимум свободи, което един ден лесно може да се преформатира в диктатура.

 71. 71 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 2756 Разстроено

  Бойко и Пеевски ежедневно прилагат в действие плана Доган. А вие ги насърчавате

 72. 72 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 3112 Неутрално

  " Държавата вярва, че власт се печели и задържа чрез медиите."
  =============================================================
  Е,не само,но е важно да си имаш угодни медии...:)))

 73. 73 Профил на marianaivanova76
  marianaivanova76
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Не разбрах кой ще овладява обществените медии, че ме интересува.

 74. 74 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 2182 Весело

  Начи, свобода е когато браним клеветника от съда?
  —цитат от коментар 8 на О, ко ма напрай!


  Не бе- ако е от нашите- "осанна"!

  Кога Бойко стана клеветник- "разпни го"!

  И после- космите им пречат...

  😂😂😂😂😂😂😂😂

  Дали някой е клеветил- казва съдът. Не може после някакъв журналист, или форумен активист- да решава дали клеветникът е клеветник, или не. Няма предвиден такъв правен ред.

  Ако на някой не му харесва сегашното положение- като се почувства оклеветен- да не праща жалба в съда, ми в Дневник. Ние тук ще решим- кой крив, кой прав... 😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 75. 75 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Ами направете нещо. Всеки само коментира.
  —цитат от коментар 6 на Роси


  Ами и това да коментираме не е малко ..
  И не трябва да сме лицеприятни ..

  Ей ме мене - колко пъти споменавах "проститутската соросоидна журналистика", колко пъти давах примери и бях конкретен за манипулациите?

  И не само за България .. давах примери и за парцали, като "Шпигел" или ББС ..

  За ББС аз цитирах инфо, за позицията на проститутските журналисти по педофилския скандал с пакистанците ..

  Ето, говорихме за ГОНГ и че манипулативните журналюги са наритани като мръсни наакани котета ..

  Нели Огнянова също споменава тези случаи ...

  Ей така- ако сме конкретни и активни - вършим немалко, Роси ..

 76. 76 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  Медийната манипулация е тънка работа! Не е свързана непременно с гьобелсова пропаганда в стил местен трол. Пример днешен анонс по БТВ:
  "Конгресът на САЩ одобри финансовата рамка за закупуване на Ф16 от България!"да
  Каква според вас е разликата с такъв анонс:
  "Конгресът на САЩ одобри финансова рамка за закупуване на Ф16 от България!"

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 77. 77 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  Медийната манипулация е тънка работа! Не е свързана непременно с гьобелсова пропаганда в стил местен трол. Пример днешен анонс по БТВ:
  "Конгресът на САЩ одобри финансовата рамка за закупуване на Ф16 от България!"да
  Каква според вас е разликата с такъв анонс:
  "Конгресът на САЩ одобри финансова рамка за закупуване на Ф16 от България!"

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 78. 78 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  Това "да" е моя грешка!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 79. 79 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  А да! И според вас, кое е по-правилно и ако отговорът е второто, то първото от неграмотност ли е?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 80. 80 Профил на vik
  vik
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Така, малко по малко, с прокарването на анти-западни, анти-европейски тези; с облъчването на населението с долни лъжи и манипулации относно свестните хора, вече сме докарани до дередже, където в тоя форум БОЛШИНСТВОТО:-- одобрява осъдителна причина над журналист -- одобрява чистка в Нова Телевизия и смята за нормално след смяната на собствеността да се проведе такава-- смята, че свободните медии и хора пишат срещу "грантове", а не поради някаква привързаност към демокрацията и свободата-- се нахвърля като бясно срещу всеки про-европейски политик, интелектуалец или общественикЦялото това цинично повтаряне на ганьово-кремълските мантри "всички са маскари" и "вие защо си биете негрите" доведе именно до това: до абсолютен цинизъм, скептицизъм и недоверие. Всички са грешни, не може да има морални подбуди, всичко е за пари, всички са еднакви - ето това са мантрите, с които мафията, умело подпомагана от опортюнисти-псевдоконсерватори като Джамбазки, Харизанов, успя Каролев и т.н., успя да внесе неимоверна безчовечност и недемократичност в нашето общество.
  —цитат от коментар 40 на КретенКилър


  Няма такова животно като 'свободни медии'. Никъде по света такова нещо няма. Всеки журналист,редактор и оператор и т.н. получава заплата от някой. Щом има някакви винансови зависимости тези медии спират да са свободни. В този смисъл и модерните книги и литература не са свободни. Свободата е свършила по времето на Вазов и Ботев.

  'progressives' is the politically correct word for communists
 81. 81 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  До коментар [#28] от "WWW":

  ти вече си умрял

 82. 82 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Аз мисля, че вече поприключи.

 83. 83 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 1228 Весело

  До коментар [#6] от "Роси":

  Еми те искат ти да го направиш! А те само искат да надуват главите на хората, докато някой не откачи и не се самозапали примерно, и тогава ще има пак яко рев и още надъхване, за още бедни душици, но целта според тях оправдавала средствата - "един ще падне, друг ще го смени, какво тук значи някаква си личност" да цитирам поета-революционер :) Така че, айде, от вас с най крехките мозъчета се иска да действате, не да мрънкате! :)

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 84. 84 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Върви овладяване на обществените и търговските медии, а журналистите са под натиск
  —цитат от коментар 00 на Нели Огнянова


  Аз пък цял ден чЕкам некой "умнокрасивец" да ми обади за един жорналист "под натиск", кой го е поднатискал, къде, и дали е било с кондом или без? Ся, след като родните жорналя са толкоз чес'ни, почтени, съдят всички, изживяват се като морални стожери и так далее, би следвало барем дес'тина ил' дузина да излязат и да оповестят пред шашнатото ни общество, кой, как и защо ги е натискал.

  У втората редица, като по-орезилени, да се наредят "овладяните", ако има и "обладани", да заформят трета и тъй, до сформиране на строен бльок от поне 111 умнокрасивци, пред които да ахнем с възхита и палещ демократический копнеШ!

  Молям списуващите тук подгласници на умислената очиларка от фотографията да подкрепят нейните и своите твърдения с нЕкакви факти. Мерси за което!

 85. 85 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4182 Весело

  До коментар [#56] от "Reporter US":

  Едно не може да ти се отрече.
  Упорит си.
  Тъп си, но си упорит.....И което е най-смешното, всеки ден повтаряш едно и също, но явно се надяваш на нови и различни резултати......Което е най-силното доказателство за тъпотията ти!
  Само глупакът прави всеки път едно и също, но се надява на различни резултати!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 86. 86 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 901 Любопитно

  Г_жо имате претенции ,да сте професионалист по медиите.Но освен да се жалвате,споделете,къде сте имали проблеми и с конкретни лица .Иначе алалабализми,от всяко пръкнало се малко научено на български -колко щещ/без Вас/.

  Ръй! Ръй!
 87. 87 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Всеки кадърен журналист може да си направи YouTube канал и блог и да се изразява свободно и мнение и позиции. Проблемът е, че българските "журналисти" са свикнали на хранилката и заплатката и имитират журналистика, колкото да не е без хич. Биволъ са журналистика, останалото е пародия. И защо някой трябва да ми "чете новини", които съм прочел през деня в интернет, или гледал по световните новинарски канали?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 88. 88 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 1228 Весело

  До коментар [#46] от "Gopeто":

  Ти си от 0.6%, какво пак не разбра дедо?! :)

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 89. 89 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 1228 Любопитно

  До коментар [#69] от "Petleshev":

  Питаш, кой създаде КТБ?! Ами светиня ти Костов, е отговора. Той я направи тази рИформа в банковата система :)

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 90. 90 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Всъщност не е ли време добрите в този бранш да потърсят собствена реализация,както преди двадесетина години направиха инженерите,химиците,физиците,юристите,икономистите.Май тази гилдия иска да е независима ,ама да е на ясла?????Кой дава папането,той определя писането.

  Ръй! Ръй!
 91. 91 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 866 Неутрално

  Цитирам какво казва колегата съфорумец Торбеш за WWW:

  “Ако не се провиквате "силно!" на някоя руска излагация,
  Вашите постове са пример за безсмислено, тъпо и досадно участие
  на озлобен от зрелищния провал на комунизма и путинизма
  пенсионер от "идеологическите войски" или
  бивш войскар със зелени чорапи,
  с несменяем чип за вярност към се-се-се-ре
  и неговото жалко продължение днес.
  Изглеждате много, много жалко”

  А ето и друг колега, Chung Kuo:
  До коментар от "WWW":
  "Защо би и било на тролската фабрика до Питер, там, където ти работиш, да получава от другаде пари, освен от държавни субсидии? Те със сигурност не са малко, а и долнопробните краснюхи, които работите там, сте доволни и на копейки - достатъчно за боя за обувки и боярщник"!

  И ни става кристално ясно защо WWW - Wicked Working Woman
  постоянно припява все един и същ изтъркан рефрен: "На коя ясла си, на коя ясла си...".
  Всички ги мери този твърде интелигентен коментатор със своя си московски аршин...

 92. 92 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10088 Неутрално

  Чудесно интервю!
  "...В превзетата държава НЕ могат да съществуват свободни медии..."

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 93. 93 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  До коментар [#70] от "puknatastotinka":


  Да, ама така точно направи и Путин.
  —цитат от коментар 70 на puknatastotinka


  Всъщност Унгария го направи. Забрани Отворено общество и обложи с 25% данък всички НПОта.

  Може и Путаран да го е направил, но при диктатурите никога няма ясна логика.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 94. 94 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  На пук на таварисч Огнянова нито един, повтарям нито един от оплакваните журналисти не е напуснал медията по свое собствено желание в знак на протест срещу "медийната среда". Напротив, точно в тази среда те се чувстват комфортно със самомнение за значимост, а ревът започва чак след като бъдат уволнени. Смятам, че видната теоретичка фатално изпуска анализа на този феномен, който обезсмисля цялото нейно антрефиле. Уви, овладяването на грантовете не излиза от мода.

 95. 95 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2911 Неутрално

  До коментар [#88] от "ndb":

  А ти дедовото, що реши, че държа да съм от мнозинството шибаняци, които изпитвате възторг, че сте безропотни слуги на едно банкянско шкембе?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 96. 96 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2911 Неутрално

  До коментар [#12] от "WWW":

  нямам и вяра на Нели Огнянова.на чия ясла е?
  —цитат от коментар 12 на WWW


  проф. Нели Огнянова не е говедо, за да е на нечия ясла.  P.S. Извинявам се всеки, който се е почуствал обиден от мой пост #35. Тъй като този пост е изтрит от модераторите го публикувам отново с лека редакция, която не променя смисъла на казаното от мен.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK