(Не)Единодушният български национал-популизъм

За разлика от Европа, ние не бихме могли да се успокоим че "новите" фашизоидни настроения не са обезпокоително масови у нас.

© Георги Кожухаров

За разлика от Европа, ние не бихме могли да се успокоим че "новите" фашизоидни настроения не са обезпокоително масови у нас."Дневник" препечатва текста от портала "Култура".


Би могло да ни се стори, че и след евроизборите в България нищо кой знае колко не се е променило. "Партията на властта" ГЕРБ въпреки широко тиражираните "скандали" запази водещата си позиция; БСП, която напразно си въобразяваше, че вече е готова да я замени, загуби със солидните 7% по-малко от "хората на Борисов"; ДПС си "заработи" етно-корпоративния вот, националистите – въпреки "смразеността" си се справиха (в лицето на ВМРО), а "градската десница" успя да покаже, че не е изчезнала напълно.


Само че според мен има неща от последната година, които би трябвало да забележим и да анализираме по-грижливо, защото те лежат под повърхността на банално очевидното.
На първо място, за разлика от Европа като цяло, ние не бихме могли, струва ми се, да се успокоим че "новите" фашизоидни (т. нар. "консервативни" или национал-популистки) настроения не са се оказали така обезпокоително масови у нас, както се струваше на мнозина. Не бихме могли, казвам, защото е достатъчно и днес човек да се "гмурне" във Фейсбук или във форумите на електронните медии, за да установи веднага, че колкото и иначе да са антагонистични едни спрямо други на повърхността, както немалко традиционни "десни" ("антикомунисти"), така и практически всички "леви" ("комунисти"), както "тръмпофилите", така и "русофилите", "гербаджиите" и "антигербаджиите", тутакси стават


базисно единодушни колчем се заговори за "бежанците и мигрантите", за "проблема с циганите"


или за "настъплението на джендър идеологиите".


Да, стане ли дума за който и да било от тези "проблеми", всякакви идеолого-политически различия бързо се изпаряват като на тяхно място се възцаряват фобията и конспирацията. При това – внимателният наблюдател би трябвало да го забележи – въпросните фобии са с твърде висока емоционална температура, във всеки случай с такава, че другите (и традиционни) различия започват да изглеждат по-скоро рутинни и даже "дежурни".


Впрочем, същото ни разкриват и някои представителни социологически изследвания. Така например, още през 2008 г. 48,3% от хората в България не желаят да имат за съседи цигани, а през 2018 г. техният брой вече е достигнал 60%. Тоест, повече от половината българи не желаят да имат дори досег с представители на това малцинство. По същия начин, през 2008 г. 42,3% от съгражданите ни не желаят да имат хомосексуални за съседи, а днес те са вече 57,8% (обръщам внимание, че не желаят да ги имат не за приятели или сътрудници, а за съседи, сякаш хомосексуалността е нещо заразно). Помним, по-нататък, масовите протести в определени градове против идеите край тях да бъдат устроени лагери за бежанци. Помним и прогонването на католическия свещеник отец Паоло Кортезе от жителите на Белене само защото бе приютил семейство сирийски бежанци.


Във всеки случай,


ако би могла да се "измери" ксенофобията в България, днес сигурно би се оказала по-масова


и по-"гореща" от когато и да било в обозримото минало, а традиционната "битова" подозрителност към малцинствата би се разкрила като сменена от същинска омраза.


Още по-симптоматично е, че фобиите, свързани с чужденци и малцинства (от всякакъв вид) определено се свързват от съвременните българи с Европа. Именно политиката на днешна Европа се вижда като базисна причина националното мнозинство да се усеща заплашено (отвън и отвътре), а "традиционната му култура и морал" – застрашени от ерозиране. И аз съм убеден, че при адекватно проведено социологическо изследване би се установило, че свързването на тези фобии с "духа на съвременна Европа" е почти еднакво разпространено и при "левите", и при "десните", и при "антикомунистите", и при "носталгиците", и при "русофилите" и при "русофобите". Като добавим към това резистентното българско убеждение, че и в "обединена Европа" големите държави се държат користно с по-малките като нашата (ето, "изсмукват младите ни генерации и обезлюдяват България, в която утре ще останат само цигани и турци") – картината, в която Европа е по-скоро антагонист, става пълна.


На какво тогава се дължи това, че въпросните масови ксенофобски, антималцинствени и евроскептични настроения не успяха през последната година-две (не успяват и до днес) да постигнат капацитета да се превърнат във фокусирана политическа енергия и по този начин да ни наредят сред страните на – условно казано – "Вишеградската Европа"? Важно е да схванем причините на това явление,


за да знаем дали следва да се успокояваме или да бъдем нащрек.


А какви са те?


Първата, струва ми се, е тази, че бидейки забелязани като такива, масата от фобийни настроения бе подгрявана и експлоатирана по общо взето един и същи начин от твърде много на брой политически субекти, чиито "електорати", както отбелязах в началото, традиционно имат различни "профили".


Да, несъмнено ми се струва, че фобиите от "бежанците и мигрантите", от настъплението на "джендър идеологиите", реактивността спрямо "циганите" и обобщаващата всички тях враждебност към "либералната идеология на постмодерна Европа" са еднакво присъщи както на гласувалите за БСП, така и за тези, гласували за ВМРО, Атака и "Патриотите" на Валери Симеонов, на поне половината от гласувалите за ГЕРБ, на "клиентелата" на "Воля" на Марешки и на радикалните русофилски фашисти на "Възраждане". Но това, както се вижда, са твърде, твърде много политически субекти.


Ето защо, макар съвсем да не е невъзможно тяхното базисно единодушие да бъде артикулирано политически в бъдеще, днес на това препятства обстоятелството, че например, традиционният електорат на БСП едва ли би могъл да приеме за "съюзен" този на ВМРО, особено след като партията на Красимир Каракачанов кооптира в своята листа и определени (псевдо)-десни млади "консерватори"-тръмпофили от самодейния снобски кръг "Консерваторъ" (иначе базисно единодушен с Нинова по отношение на "брюкселската пасмина").


От своя страна, специфичният електорат на ВМРО, макар пропит от същите "фобски" настроения като "старите комунисти", в други отношения е формиран различно. Той, да го кажа така, е възрожденски-патриотичен ("Велика България", "нашата Македония", "Западните покрайнини" и т. н. са съществени в сантименталния му фонд) и поради това


стилизира себе си като "борец срещу Великите сили" на европейска територия.


Вярно е, от друга страна, че клакьорите на "Атака" и "Патриотите на Валери Симеонов" не се различават по нищо съществено от възнамеряващия "да брани България" в Брюксел "македонски воевода", но те пък имат тази специфика, че са традиционно емоционално (или бизнес) свързани със своите лидери (при всичката си сходност с тях ВМРО не е лидерска партия). А пък доколкото тези последните са в конфликт както помежду си, така и с ВМРО, те са неспособни за общ "българозащитен" и "еврофобски" фронт. Неприкритата егоцентрираност на Веселин Марешки по-нататък, чиято "Воля" е и част от бизнес империята му, разбира се не би позволила зависещата от него клиентела да се прелее в други, собствено единомислени с неговата, "западофобски" формации. От всички български еврофоби само той си има Льо Пен и Льо Пен си има само него в България.


От трета страна, макар и свързани от откритата си русофилия (темперираща по специфичен начин собствено тяхното еврофобство) електоратите на БСП и "Атака" трудно биха могли да се "припознаят" един друг поради участието на Волен Сидеров в "голямата коалиция" на Борисов. Накрай, всички гореизброени трудно биха приели като напълно "своя" радикално нихилистично-фашистката "Възраждане", чийто електорат от своя страна ги нарежда сред заслужаващата тотален "отстрел" предателска "политическа класа".


Но ето как над 38% откровени и базисно единомислени национал-популисти и еврофоби (с цели 8% повече от победителя на последните избори ГЕРБ) все пак се разделят днес съответно на 24,26% БСП, 7,3% ВМРО, 3,62% "Воля", 1,15% "Патриоти на Валери Симеонов", 1,07% "Атака" и 1,04% "Възраждане", като запазват на България образа на незаразена от "Вишеградския" национал-популизъм страна.


Втората (и по-дълбоко лежаща) причина натрупаната под повърхността критична маса ксенофобски, антималцинствени и евроскептични настроения у нас да не се артикулира във фокусиран политически вот се крие в


специфично боязливия национализъм на българите.


Той не се решава да се разрази в агресивна настъпателност, не се решава да инвестира открито агресивни желания за справяне с фобиите си. Собствено така е било и в годините на Втората световна война при възхода на антисемитизма и расизма. Ние съвсем не бива да се самооблащаваме, че сме едва ли не "по природа толерантни", защото далеч по-скоро сме предпазливи и боязливи. Видяхме това за последен път по времето на т. нар. "възродителен процес", когато съзнателното събуждане на историческия травматизъм по отношение на "турците" се изрази колкото в отмъстително несъчувствие към жертвите му, толкова обаче и в подмолен страх, че за това може "да ни сполети наказание". Но тъкмо на тази специфика на българската ксенофобия и антипатия към "другите" се дължи фактът, че макар и – както се вижда – овладени до критичен предел от национал-популизъм, българите продължават да не се решават да "инвестират" тези свои настроения в откровено агресивен политически вот, не са склонни да "заръчват" крайни действия.


Аз например съм почти уверен, че ако определена политическа формация би обещала днес да прогони всички мюсюлмани от "християнското ни отечество" или да предложи "радикално решение" на "циганския въпрос" българите едва ли биха ѝ гласували масово политическо доверие. И с риск да бъда обвинен в "нелюбов към народа си", ще повторя, че това едва ли ще се дължи на някаква "родова" доброта и толерантност на мнозинството му, а по-скоро на предпазливост и боязливост. На тези последните според мен се дължи и предпочитанието на немалка част от ксенофобски, антималцинствено и еврофобски настроените българи, вместо за откровено национал-популистки партии (които иначе харесват), да гласуват за ГЕРБ – партията, успяваща като никоя друга да съчетае национал-популизма с усещането, че ще "ни пази" от враждебните сили по неафиширан и "хитър" начин. Всъщност, макар да минава (навън) за "проевропейска партия", едва ли някой знае съвсем точно


колко от национал-популисткия вот на българите се "крие" във формацията на Борисов.


Но нима тази "предпазливост" на българите и "щастливата" парцелираност на експлоатиращите ксенофобско-евро-скептичните им настроения политически партии у нас към днешния ден може да ни успокоява? От сбора на процентите, получени на последните евроизбори от всички национал-популистки формации (и от "скрития" в ГЕРБ национал-популистки вот) става ясно, че тези настроения са масови у нас и оцветяват, макар и не-очевидно най-ярко политическия ни "пейзаж". Но значи и биха могли в бъдеще да размият политическите разлики между днес твърде многобройните политически субекти, които ги олицетворяват (и които само поради тази си многобройност не могат да ги овладеят напълно).


Ще ми се накрая да кажа няколко думи и за специфичните причини, поради които не постигна особен изборен успех толкова старателно извършваното през последните две години от Корнелия Нинова и нейните задкулисни ментори "консервативно превъоръжаване" на БСП. Да, не може да има никакво съмнение, че електоратът на тази "столетна партия" споделя масово всички и ксенофобски, и антималцинствени, и еврофобски настроения, разпространили се сред българите. Нещо повече, той ги споделя далеч преди всички други, които ги усвоиха по-късно. Това "гуру"-тата на "орбанизирането" на Нинова забелязаха съвсем точно. Онова обаче, което те не отчетоха е, че електоратът на бившите комунисти има в себе си един дълбоко залегнал своеобразен "аристократизъм", който базисно не му позволява да се вижда неразличим сред много други. Защото повече от всичко – носталгично и твърдоглаво – той държи на съхраняването на старо-комунистическото водачество на партията си. А ето, именно то – трябваше да отчетат лидерите на БСП – започна да се губи в процеса на "консервативното превъоръжаване" –


приближи и почти сля "бесепарите" с многобройните "патриоти", "традиционалисти", православни "зилоти" и т. н.


и така в края на краищата демотивира "ядрото". Зазвучаването в БСП на различните актуални "консервативно"-европейски визии като "Европа на отечествата", "Вишеградска (не-Брюкселска)" Европа също не ентусиазира нейния електорат, който по-скоро "не ще никаква Европа" и държи партията да си остане – въпреки неизбежното съобразяване с днешните реалности – "партията на едното време". Още повече, че – и това лидерката ѝ също трябваше да отчете – този електорат е почти напълно остатъчен – най-многобройни сред избирателите на БСП, според данните продължават да бъдат хората над 70 години. Новите "консерватизми", възникващи сред българите, ги тласкат към различните "патриоти" от последното десетилетие, а не към БСП. Това е тъжната истина за възмечталите да превърнат Нинова в "българския Орбан" нейни евразийски кукловоди.


И тъй, още веднъж – нищо от казаното по-горе за "подводния" политически пейзаж на България не може да ни успокоява. Той – трябва да си дадем сметка – в голямата си част стремително се деевропеизира и фашизира през последните година-две и това че този процес не е очевиден на повърхността се дължи само на твърде многобройните, както видяхме, партии, които се мъчат да го обсебят, както и на специфичните, не можещи все още да се преодолеят ментално-политически различия на електоратите им. Инак – кафявото вече прозира изпод разнообразните им цветове.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xfh59608894
  xfh59608894
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Новите фашизоиди са либерал-популистите, а настроенията, които грантаджията описва, са борба за свобода и истинска демокрация, а не както либерал-болшевиките я разбират.

 2. 2 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Русиянски патрЕот - гола глава, шкембе, татуировка на Левски на задника, татуировка с пречупен кръст на кратуната и мирише на коч...

 3. 3 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4712 Неутрално

  в голямата си част стремително се деевропеизира и фашизира през последните година-две и това че този процес не е очевиден на повърхността се дължи само на твърде многобройните, както видяхме, партии, които се мъчат да го обсебят, както и на специфичните, не можещи все още да се преодолеят ментално-политически различия на електоратите им. Инак – кафявото вече прозира изпод разнообразните им цветове.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  КАФЯВОТО вече НЕ САМО ПРОЗИРА.

  ТЕ си го и ЗАКАЧВАТ НА РЕВЕРИТЕ под формата на

  ГЕОРГИЕВСКИ ЛЕНТИЧКИ за КГБей ПРАЙДОВЕТЕ СИ НА ДЕВЕТИ МАЙ

  Колкото да ни покажат на нас, а и на целия Свят,

  КОЙ, аджеба ПЛАЩА ЗА и ОТГЛЕЖДА ФАШИЗМА на 21-ви век

 4. 4 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2404 Весело

  " радикално нихилистично-фашистката "Възраждане", чийто електорат от своя страна ги нарежда сред заслужаващата тотален "отстрел" предателска "политическа класа".

  Браво Калинчо така се громи по сталински всеки който не споделя единствено правилните псевдолиберални идеи да обичаме враговете на европейската цивилизация и да наричаме това защита на европейски ценности!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 5. 5 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Янакиев е сътворил напълно нечетивен буламач, в който е пакетирал бежанци, цигани и митичните „джендъри”. Напълно игнорира обективните причини за разни обществени настроения. Изобщо - „обективитет” 😁😀

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 6. 6 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Калин Янакиев
  ---

  този беше протестер нали?

  на чия ясла е?
  към някое НПО ли е на захранка или под масата се финансира?

 7. 7 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  Пълни идиотии. В България спрямо Европа имаме най-малко ксенофобия и то се вижда с просто око. Нямаме партии с по 30% като в Европа. Нямаме дори с 10%

 8. 8 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Големите пари, или така да се каже големите корпорации, им трябва минимална държава - свободно движение на капитал, хора, стоки .

  С една забележка - свободно само когато се контролира от когото трябва !
  АКо например киттайска компания започне да прави келепир от тази система - като Хауйеи , системата се спира с някакво обяснение (безопсаност с Хауйеи ).

  Затова наетитите от корпорациите хора в НПО-та(ЯНакиев в случая), имат една мисия - да отслабват държавите като система , и да ги заместват с корпоративни услуги.

  На корпорацията му трябва максимално атоминзирано обшество, с минимум връзки помежду си - нация, община, семейство ...
  От там е и корена на промотирането на хомосексуализма - това е сегмент от хора , които са по атомизирано от 4 членно семейство.

 9. 9 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1672 Неутрално

  Единодушно можем да заявим, че Партията на Корнелия яхна националсоциализма и популизма.

 10. 10 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 615 Любопитно

  " ... "Европа на отечествата", "Вишеградска (не-Брюкселска)" Европа не ентусиазират нейния електорат, който по-скоро "не ще никаква Европа" и държи партията да си остане – "партията на едното време". ...този електорат е почти напълно остатъчен – най-многобройни сред избирателите на БСП, според данните продължават да бъдат хората над 70 години. "
  ===========================================================================
  Е,това не е,кой знае,колко голяма изненада...

 11. 11 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Големите пари, или така да се каже големите корпорации, им трябва минимална държава - свободно движение на капитал, хора, стоки . С една забележка - свободно само когато се контролира от когото трябва !АКо например киттайска компания започне да прави келепир от тази система - като Хауйеи , системата се спира с някакво обяснение (безопсаност с Хауйеи ).Затова наетитите от корпорациите хора в НПО-та(ЯНакиев в случая), имат една мисия - да отслабват държавите като система , и да ги заместват с корпоративни услуги.На корпорацията му трябва максимално атоминзирано обшество, с минимум връзки помежду си - нация, община, семейство ...От там е и корена на промотирането на хомосексуализма - това е сегмент от хора , които са по атомизирано от 4 членно семейство.
  —цитат от коментар 8 на WWW


  Я, форумните патрЕоти заревали за китайските фирми...

 12. 12 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Поради тези интерси за атомизирано общество от индивиди - горди и достоини "потребители на стоки и услуги", има такава ненавист към държави които са очевидно про-западни - ПОлша, Унгария например.

  Троловете на големите пари (Сорос и компания) ги хулят много защото тези държави се изграждат като национални, с силен елемент на сплотеност - национална сплотеност, а това на корпорациите не им трябва.

  Общество от потребители , без национална принадлежност, и ако може и 10-20% да са и без семейство (джендъри), без силни национални компании - тук се атакува винаги на тема корупция , това им трябва на Соросите.

  Затова е и статията на Янака, той самия може и да не разбира с какво точно се занимава, в главата му той сигурно се бори с Путин и Русия, и с лошите популисти в ЕС. Дадена му е треактория в която да работи, поле и опорки, без да му се обяснява крайната цел.

 13. 13 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Дразнещото в подобни писания е, че авторите им се поставят някъде над това, което описват. Защитавайки размито представените евроатлантически ценности /напоследък идентифицирани от Дневник с гей-парадите из Европа и у нас/, те се фокусират в заклиймяване в национал-популизъм на всичко, което просто е следствие на здрав разум и все още неразрушен инстинкт за национално общност; пропускат да разкрият същността на фигурите, които се опитват да експлоатират стремежа на нас, българите към национално отговорно действие.
  В контекста на вчерашната годишнина от преврата на Народния сговор, точно интелектуалци като дописника с горния материал се оказват хранени от организации, подобни на Коминтерна с цел разрушаване на националната едентичност.

 14. 14 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  Не бива да се пренебрегва зомбизацията на масите в последните 2-3 години - технологизиран процес, командван от Север, в който известни лица в известни медии и неизвестни тролове в кафеви сайтове наторяваха мозъците на мъжката част от населението, и без друго уязвима за пропаганда поради бедност, културна изостаналост, невежество и ниска емоциионална интелигентност, наричана на популярен език "балкански бабаитлък", възхвалявана от консервите като "мъжарство"

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 15. 15 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 1901 Неутрално

  Калин Янакиев по принцип е безпринципен човек. Не мога да го понасям. Имам си лични причини.
  За статията - къде вкарва хомофобията в цялата тази картина? Гейовете били малцинство, като другите малцинства. Трябва да се види от кога е тази теза. Т. е. да се смята едно отклонение от нормалното за малцинствена група. Защото животът се крепи на Библията и на заповедите дадени вътре. Янакиев разбира се с неговата претенция да е православен (яростно защитаващ болшевишката БПЦ) би трябвало да го знае. Ако махнем нравствените устои дадени от Християнството, от съвременното ни общество нищо не остава.

 16. 16 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Много добър текст на Калин Янакиев, както винаги!
  Източно-православното комуноидно- консервативно слюноотделяне може да започне....

 17. 17 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 1325 Разстроено

  Защо авторът не обръща внимание на фалшивите новини по времето на хибридната война? Нима не вижда опасността от путинската заплаха и руската агресия? Нима не го е страх, че утре ще ни окупират въпреки надеждната защита на ЕС и НАТО?!
  Тази статия не е достатъчно умна и красива, за да обясни нещата простичко на демократичната общественост! Не е хубаво!

  Бог да благослови Америка за България!
 18. 18 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  До коментар [#6] от "WWW":

  Особен вид е Калин Янакиев, но определено "няма връзка с този номер".

 19. 19 Профил на ourson
  ourson
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Така например, още през 2008 г. 48,3% от хората в България не желаят да имат за съседи цигани, а през 2018 г. техният брой вече е достигнал 60%. Тоест, повече от половината българи не желаят да имат дори досег с представители на това малцинство. По същия начин, през 2008 г. 42,3% от съгражданите ни не желаят да имат хомосексуални за съседи, а днес те са вече 57,8% ...."

  Хахаха, язък за парите за реклама. Нещо сметка май ви търсят защо не става. Почвайте направо да ни онождате та белким ни хареса.

 20. 20 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2179 Неутрално

  Доколкото ми е известно от социологическите изследвания българите се интересуват най-много от доходите и икономиката, а не от миграцията. Циганската престъпност също е на дневен ред и то не поради расизъм, а защото много хора лично са пострадали от нея.
  Освеен това възходът на националистите не е само български феномен така, че по-полека с квалификациите. Относно хомофобията аз вчера зададох въпрос колко хора са били бити/убити по тази причина и отговор не получих. Ако някой си е изкарал боя поради сбъркан обект на интимни желания и ухажване, това е съвсем друго.

 21. 21 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  Меко казано "нескопосан" анализ. Авторът допуска, че по някой ксенофоб може да е гласувал за всяка партия, после събира въображаеми и реални ксенофоби и "получава" някакви цифри, които "анализира"!

 22. 22 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 1901 Неутрално

  До коментар [#16] от "selqnin":

  Явно не сте зпознат с болшевишката злоба с която Янакиев защитава синода на БПЦ. Въобще явно не сте в час.

 23. 23 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2934 Неутрално

  Г-н Янакиев е меко казано несправедлив когато обвинява българите в "отмъстително несъчувствие" към турското малцинство по време на "Възродителният процес" и "подмолен страх" от репресиите на комунистическият режим ако реши да защити свободата на българските турци. Преди "10-ти" режимът беше ТОТАЛИТАРЕН! Всеки българин е разбирал,че ако протестира срещу "Възродителният процес",е много вероятно да свърши като храна за прасетата в концлагери като "Белене".
  Разговарял съм на два пъти с български турци преди "10-ти" в казармата и те напълно разбираха че обикновеният българин няма вина за престъплението "Възродителен процес" и не го обвиняваха за това престъпление.

 24. 24 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 1901 Неутрално

  Това на Янакиев е типичното комунистическо лъжене, изопачаване, манипулиране.
  Както комунистите мешаха истината с лъжата, така и този. Каква е целта?
  Целта е същата като на комунистите, да се борят с Истината.

 25. 25 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4712 Неутрално

  МОЩНОТО ОБЛАЙВАНЕ от страна на

  РУСКИТЕ НИКОВЕ показва, че

  ПРОФЕСОР ЯНАКИЕВ е засегнал Най-Свидното на

  Чорбаджиите им в МОСКВЕ

  РАЗКРИЛ Е ФАШИСТКАТА ИМ и ЧОВЕКОМРАЗКА СЪЩНОСТ

  "Укрите" били "фашаги",
  "Арабелите" били "сърцеяди"
  "Албанците" били "търговци на органи"
  "Краварите" били не знам там какви си.....

  Сал едните РУСКИ НАЕМНИЦИ и АГРЕСОРИ,

  сал ТЕХНИЯ ФАШИЗЪМ - чист и свят, като Матушката им

 26. 26 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Целта на разложените (като на Ленин) неолиберални мозъци е всичко, което е свързано с народ, родина и вяра, да потъне във фекалната яма наречена мултикултурализъм.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 27. 27 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4712 Неутрално

  Целта на разложените (като на Ленин) неолиберални мозъци е всичко, което е свързано с народ, родина и вяра, да потъне във фекалната яма наречена мултикултурализъм.
  —цитат от коментар 26 на Мизийски


  Ха-хааааааа

  Таваришче,
  Ти направи на пух и прах най-свидните КРЕМЪЛСКИ ОПОРКИ, ха-хааааааа

  Айде ся по ред на номерата.

  РАЗЛОЖЕНИ КАТО НА ЛЕНИН МОЗЪЦИ няма

  Има САМО ЕДИН РАЗЛОЖЕН ОТ СИФИЛИСА МОЗЪК

  И ТОЙ Е НА САМИЯ Владимир Ильич ЛЕЛИН !!!!!!!!!!

  Който С РАЗЛОЖЕН МОЗЪК ЛЕНИН

  НЕ Е ЛИБЕРАЛ, а си е ЧИСТ КОМУНИСТ,

  и НЕ ДОТАМ ЧИСТ руснак.

  В смисъл като ЕТНИЧЕСКА ЧИСТОТА.

  Колко се е къпал - само той си знае.....

  Второ,

  МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМА

 28. 28 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4712 Весело

  Второ,

  МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМА

  Тук, ако съм на мястото на работодателите ти, ще те уволня веднага.

  Че нали, ако не беше МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМА,

  УГРО-ФИНСКИТЕ БЛАТНИ ПЛЕМЕНА около днешна МОСКВА

  НЯМАШЕ ДА ГОВОРЯТ СТАРОБЪЛГАРСКИ ЕЗИК,

  НЯМАШЕ ДА СА ПРИЕЛИ МУЛТИКУЛТУРАЛИСТИЧНОТО ХРИСТИЯНСТВО,

  НЯМАШЕ мултикултурно и съвсем по джебчийски

  ДА ГЕПЯТ И ПРИСВОЯТ ИМЕТО РУСЬ от оригиналния му носител на името

  КИЕВСКАТА РУСЬ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Щяха да са и до днес МУЛТИ НЕКУЛТУРНИ угро-финци, ломотещи си на

  техните си БЛАТНИ НАРЕЧИЯ, покланящи се на техните РЕЧНИ и

  тресавищни духове и да пеят вехти песни, прославящи

  ЗЛАТНАТА ОРДА......ха-хаааааа

 29. 29 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2777 Неутрално

  Твърдейки, че много партии споделят антицигански, хомофобски и антиимигрантски сантименти, но те не се обединявали защото имали различен профил е пълен bullshit. Различните партии имат различен профил именно защото споделят различни ценности и имат различни цели, които за тях са много по-важни от фобиите на Янакиев, които доказано от масовия вот се явяват второстепенни за електората.

  Внушенията за т.нар. предпазливост и боязливост на българина са всъщност част от националния консерватизъм, ако щете традиционен здрав разум. Който превъзбудените професори никога няма да проумеят. Нито ще разберат какво се крие зад мантрата за стабилността.

 30. 30 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Това, което си написал показва колко е ограничен светогледът ти, тъй като си мислиш, че щом някой не обича Запада, значи обича Русия. Бу-ха-ха. Разложеният ти необолшевишки мозък няма как да разбере, че има хора, които обичат България и само България. Те знаят, че най-доброто за родината ни е да стои еднакво далеч, както от кървавите ръце на Русия, така и от джендърско-ислямския модел на либералния Запад.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 31. 31 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1453 Весело

  Що се правите, че не разбирате? Който не милее за европейските ценности - превръщането на Европа в ислямизиран африкански рай с прекрасна джендър семейна култура, вместо традиционна, значи е фашист, крайнодесен или путиняга!
  Никой европеец не иска сигурност, бъдеще за децата си и висок жизнен стандарт,
  затова тези дреболии не са приоритет на неолибералите, а на фашистите. Нъл, тъй?
  Слушайте Стюпида и Хавайчето, те ги разбират европейските ценности,
  хооохохо.

 32. 32 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3133 Неутрално

  До коментар [#28] от "Hawaii":

  Второ,

  МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМА

  Тук, ако съм на мястото на работодателите ти, ще те уволня веднага.

  Че нали, ако не беше МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМА,

  УГРО-ФИНСКИТЕ БЛАТНИ ПЛЕМЕНА около днешна МОСКВА
  .===================
  За да бъдеш работодател, поне трябва да бъдеш гъвкав толерантен и пак гъвкав. Изобщо мълча за организационните умения и образованието) Затова остава само да плюеш и мразиш всеки, който е по-успешен от теб. Всички признаци на путиниста)

 33. 33 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Най-гнусната и безродническа статия, от сериите за педалите и прайда!

  Айде бе, Дневник! Пишете пак за Прайда и за онеправданите права на джендърите!
  Оставете омразата към националното!
  Националното е свято!!!

 34. 34 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Единодушно можем да заявим, че Партията на Корнелия яхна националсоциализма и популизма.
  —цитат от коментар 9 на 4ort


  Е и като го яхна, да ѝ оставим национализма на нея!? Да ѝ го подарим!?
  Партиите винаги са използвали национализма като популизъм. Не само в България.
  Това не прави национализма мръсен, а партиите.

 35. 35 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Очевидно, не само в България партиите и политиците яхат национализма и популизма.
  Това не прави непременно "националното" лошо, а целта, за която се използва.

  Разгледайте снимките на Джъстин Трудо, канадският прайм министър.
  Има десетки видове традиционни индийски носии;
  десетки видове традиционни будистки носии
  десетки видове традиционни китайски носии и тн и тн.

  ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, ЧЕ НЯМА НИКЪДЕ ДА НАМЕРИТЕ СТАТИЯ, ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ, колко лош е индуизма, китаизма, и тн. ИМА САМО СТАТИИ, КОИТО ОСМИВАТ САМИЯ ПОЛИТИК.

  Indian, Hindu, First Nation, Philippines, Sikh, Tamil:
  https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2018/02/21/17/49721CD100000578-0-image-a-83_1519233876074.jpg

  Visit to Taj and Sabarmati Ashram:
  https://images.indianexpress.com/2018/02/trudeau-7593.jpg
  Justin Trudeau ridiculed by Indians for wearing ‘fancy dress’
  https://thenewdaily.com.au/news/world/2018/02/23/justin-trudeau-india-ridicule/

  Justin Trudeau and his family mocked for ‘extra’ outfits on India trip
  https://www.news.com.au/lifestyle/real-life/news-life/justin-trudeau-and-his-family-mocked-for-extra-outfits-on-india-trip/news-story/c07e2c045e32dd20ad1a8955c7ebded6

  Justin Trudeau: The Mr. Dressup prime minister
  https://www.macleans.ca/opinion/what-is-justin-trudeaus-mood-on-snc-lavalin-now/

  How Justin Trudeau NEVER misses an opportunity to don traditional attire: The Canadian Prime Minister, who wore Indian clothes this week on a visit to the country, ditches his suit whenever he can


  https://www.dailymail.co.uk/news/article-5417661/Canadian-Prime-Minister-adores-donning-traditional-outfits.html

  Муслиманска носия и метани:
  Video shows Canadian PM Trudeau praying with Muslims at mosque
  https://www.suchtv.pk/world/item/32211-video-shows-canadian-pm-trudeau-praying-with-muslims-at-mosque.html

 36. 36 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 644 Неутрално

  "както "тръмпофилите", така и "русофилите", "гербаджиите" и "антигербаджиите", тутакси стават
  базисно единодушни колчем се заговори за "бежанците и мигрантите", за "проблема с циганите" или за "настъплението на джендър идеологиите"."

  Етооо го отговорът. Точно така. Стават БАЗИСНО ЕДИНОДУШНИ по тези проблеми.

  И когато
  -бежанците и мигрантите
  -проблема с циганите
  -настъплението на джендър идеологиите

  се опаковат като "проевропейска демокрация" и се предлагат на народа, той естествено си гласува за "недемократичните".

 37. 37 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Чисто и просто, на хората взе да им писва от всякакви предатели и слагачи, защитници на чужди интереси. Уж избран от българите, защитава евро незнам си какво измислици, видимо в ущърб на българите. Пресен пример днес Александър Йорданов щял да подарява някакъв си реактор, който сме платили с около милиард лева. Що ли да не подарим а, ай тъй на китайските другари!!! После от СДС се чудят защо останаха една шепа хора!!

 38. 38 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Това, което се опитват да го пробутват, няма нищо, ама нищо общо, нито със САЩ, нито с която и да е западна държава. Това е относително ново явление.

  Наблюдаваме деградирането на силния капиталистически режим на Запада, чрез либерастията.
  Гадното е, че тя се самоидентифицира с него и си приписва всички заслуги.
  Либерастките тролове раздухват:
  "Нали искате да сте богати, модерни и развити като "запада"!?"
  Ето! Те са либерасти, а вие не!
  Покайте се, дорде е време, грешници!

  А истината е, че либерастията е относително нова "болест" и няма нищо общо със заслугите за просперитет на "запада".
  В дните на голям възход на капиталистическия модел (целия 20ти век) не е имало никаква либерастия, расова, полова политкоректност, а здраво християнско общество, принципи на свобода и равноправие и свобода на предприемачеството, свобода на словото.

 39. 39 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1566 Неутрално

  баси , колко пъти можеш да набуташ и да зациклиш на"бежанците и мигрантите", "проблема с циганите"
  или "настъплението на джендър идеологиите" в един текст ? да не се е повредил генератора на текстове ?

 40. 40 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  Хаха хубава снимка. Това предполагам е снимано на паралелния на гейпарада - парада на педерастите?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 41. 41 Профил на Димитър Димов
  Димитър Димов
  Рейтинг: 475 Неутрално

  До коментар [#12] от "WWW":

  Без семейство (на семейни начала) живеят голям брой хора в съвременна България. Без да са "джендъри". "Джендъри"-те искат право на семеен живот, което им се отказва. Хомосексуални е имало, има и винаги ще има. Това е физиологичнозаложено. И наистина не разбирам истерията кой, с кого спи. И с какво това "развращава" семействата и децата ни. Смесваме физиология с идеология и я използваме както ни е удобно. Това е пълна глупост

  Димитър Димов
 42. 42 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  Интересен анализ. И веднага русоробските тролове съответно скочиха на амбразурата. По сталинистки обиждал любимите им рублолюбиви фашисти от Възраждане. Ами като не вярвате, отворете видео в YouTube с участието на Костя Копейкин или страниците му в социалните мрежи и вижте как той и сътрудниците му открито агресивно говорят за отстрел на предатели, въоръжени преврати и т.н.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 43. 43 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 580 Неутрално

  За джендърите сме на едно мнение - това не е нормално, не е органично. Тия имат нужда от лекар, не от толерантност

 44. 44 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#31] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Не се ядосвай.
  Това си от комунистическата закалка на повечето нови либерал-троцкисти.
  Ако не заклеймят класовия враг, няма да могат да съществуват. За тях понятието Родина е много далечно. Тя нямат никаква привързаност към етноса, на когото принадлежат. За няколко левчета в повече са в състояние да продадат нееднократно и майка си и баща си. Честно казано, такива кретеноидно-грантаджийски писания се бях решил изобщо да не поглеждам, та сега ме е яд защо си хабих монитор да чета тоя бълвоч.

  Panta rhei....
 45. 45 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 557 Неутрално

  "(Не)Единодушният български национал-популизъм"

  - Янакиев, темата ви изобщо не е само българска. Темата ви реално е

  "​Глобализацията няма да бъде върната назад, въпросът е кой и как ще я управлява"

  Там е и отговорът на О.Минчев. Строго българско по темата е постановлението на Луканов от 90-та година, осигуряващо държавни предимства за "Отворено общество" на Сорос.
  Извадка от мнението на О.Минчев:

  "Западът може да практикува два основни типа стратегия:

  Първо - взривно смесване на религии, ценности и култури, цената на което - терор, войни и обществен хаос - ще платят народите, докато техните елити ще наблюдават случващото се зад удобни заграждения и гаранции за сигурност.

  Второ - комплексна стратегия за глобално образование, респект към идентичността, постепенно включване на стотици милиони в цивилизационно общуване, което постепенно да изгради инфраструктура на относително безконфликтна демографска глобализация. За това са необходими много пари, много усилия и функционираща глобална международна система. Днешните глобални корпоративни елити не са готови да финансират това дългосрочно усилие. Затова тръгват на шокова демографска глобализация. Резултатите вече са видими с просто око. Основен съюзник на шоковата демографска глобализация е тесногръдието на различни видове анти-глобалисти, носталгични националисти и фанатизиращи се традиционалисти, които смятат, че могат да се оградят с някакъв вид стена от налитащото цунами на миграцията. Уви, те не могат да го спрат.

  Необходима е алтернативна глобална - или поне европейска стратегия за поставяне на бариери, създаване на селективни инструменти за контрол върху демографската глобализация и твърдост в противопоставянето на глобалния корпоративен елит, който иска да продължи да обира каймака на световната икономика и да властва безразделно вече и чрез
  пряк сблъсък на цивилизации и култури ..."
  https://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/-globalizatsiyata-nyama-da-bade-varnata-nazad-vaprosat-e-koy-i-kak-shte-ya-upravlyava-78518

 46. 46 Профил на hugo_chaves
  hugo_chaves
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Страшен анализ циганите,турците,бежанците и всякакви са жертви и имат само права.Докато Българите са представени като най-големите боклуци на света....Българите ако сме ксенофоби какво да кажем за държави като Полша и Исландия който приемат само хора от бели не мюсюлмански държави.Дори една от най-модерните и цивилизовани държави като Япония приема много трудно чужденците особено пък мюсюлмани.

 47. 47 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#12] от "WWW":Без семейство (на семейни начала) живеят голям брой хора в съвременна България. Без да са "джендъри". "Джендъри"-те искат право на семеен живот, което им се отказва. Хомосексуални е имало, има и винаги ще има. Това е физиологичнозаложено. И наистина не разбирам истерията кой, с кого спи. И с какво това "развращава" семействата и децата ни. Смесваме физиология с идеология и я използваме както ни е удобно. Това е пълна глупост
  —цитат от коментар 41 на Димитър Димов


  Кои точно права са отказани на "джендърите",освен сключване на брак,забранено от Конституцията?

 48. 48 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3415 Неутрално

  Насилих се да прочета писането. Доста лош миш-маш от твърдения тип "ЕЖК", истини, полуистини и лъжи.
  За циганите - имам комшиите на село. За 20г,няма денонощна силна музика, скандали, пиянство - гледат стока и работят здраво. Нежеланието на властите да прилагат законите еднакво за всички, доведе до тези 60%.
  За хомосексуалистите - дали ръста на неодобрение, не е в резултат на непрестанното обвиняване на обществото/хората, че не зачитат ЛГБТ и ярко натрапчивото пропагандиране на хомо секса, както и на "София прайд"? И от тук, антагонизма нараства на 57,8%?
  " Джендър идеологията " и ИК - силната намеса във семейното възпитание на децата. Въвеждането на 32 пола?! Наднационална организация, не отговаряща пред законодателството на дадена държава и имаща право да накзва(извънреден трибунал???). Обясняване на подрастващите още в детската градина, колко е хубаво да си гей, или лесбийка, когато те все още нямат никакво понятие за пол и сексуалност?И хората били против? Нормална реакция на обществото, защитаващи основно морални и семейни ценности. Все пак, автора се е опитал да си изкара над нивата.

 49. 49 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 4882 Неутрално

  Да обобщим: В България етикетирането не работи, а българинът не изпада в крайности

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#38] от "Тангра":

  ""Нали искате да сте богати, модерни и развити като "запада"!?"
  Ето! Те са либерасти, а вие не!
  Покайте се, дорде е време, грешници!"

  Много качествен коментар. И винаги когато разни коалиции приватизират думата "демокрация" трябва да им се напомня, че проспериращите демократични държави са такива НЕ ЗАРАДИ мигрантите и джендърите.

 52. 52 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Снимката в статията внушава, че само консервативните хора си татуират главите, а на *ей-парадите сигурно половината хомосексуалисти са татуирани.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на Filofob
  Filofob
  Рейтинг: 808 Неутрално

  В едно се набърква всичко: типични патриоти от преди да стане модерно, типични фашизоиди-скинари и подобни, които също винаги ги е имало с новите пишман националисти, които се информират за историята си от статийки в нета, новите пишман консерватори, според които сорос плаща, за да станат всички хора гейове и които пазят традиционно българското. Каквото и да значи това!
  Там някъде са и плоскомозъчните мами, лелки и техните мъжки аналози, които продължават да протестират против стратегията за детето, която от поне месец е спряна, без дори да са я проели. И които алармират в групата си за злите козни на норвежците, които организирали конкурси в училищата с награда екскурзия до Норвегия. Явно, за да грабнат децата още от самолета и да ги раздадат на наредените на опашка гейове.
  Къде остават сравнително критично мислещите люде, на които им писна от цялото платено шоу. И от страна на болните либерали и от кухите консерватори на хранилка от Кремъл.
  Ай дано, все пак, тая дясна истерия позадържи малко махалото в Европа. Че такива като зелените в Германия стигат до крайности и вредят на имунната система на обещството. България няма нужда от новопръкнали се консерватори и традиционалисти, които в едно изречения събират Сорос и джендър.

 55. 55 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Историята на ромляните: вечните тарикати, нападащи на тумби и паразитиращи върху държавата с прокурорски бракове
  Историята на турците: вечни геноциди и тарикатски номера, а и кражби на деца
  Историята на африканците: вечна мизерия и простотия в комбинация за чувство, че вечно са жертви
  Историята на хомосексуалистите: вечните дразнители, болни от СПИН, които сега се правят на големи жертви чрез НПО-тата.

  Ние, белите българи, сме светци спрямо горните изброени групи.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 56. 56 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Сборище на горди бели хетеросексуални българи - "фашизъм".
  Сборище на хомосексуалисти - "нефашизъм".
  Сборище на ромляни (гето) - "нефашизъм".
  Сборище на мюсюлмани (гето) - "нефашизъм".
  Сборище на африканци, умишлено минаващи през Средиземно море с цел социални помощи - "нефашизъм".
  Сборище на комунисти (стари вампири, хвалещи умрелия престъпен режим) - "нефашизъм".

  Великото двуличие, идващо от Западна Европа, но България няма причина да се срамува, защото няма престъпна история.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 57. 57 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  Друго си е да си професор от калибърът на Янакиев. Ползваш много думи и аха публиката да разбере за какво става въпрос и не, не разбира. Накрая, след словестният порой идва на помощ новото двайсет на глаголстващите, правилните и нормалните - фашизоидното кафяво. Всеки, който не е с нас, е фашист. Да-а, незабавно да се изключи кафявият цвят от спектъра. Правилната светлина може да мине и без него.

 58. 58 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#33] от "Тангра":

  "Най-гнусната и безродническа статия, от сериите за педалите и прайда!"

  Понеже имам доста работа и нямам достатъчно време да чета/пиша, те оторизирам да "нахраниш" автора от мое име. Благодаря.

 59. 59 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4712 Неутрално

  До коментар [#28] от "Hawaii":Второ,МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМАТук, ако съм на мястото на работодателите ти, ще те уволня веднага.Че нали, ако не беше МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМА,УГРО-ФИНСКИТЕ БЛАТНИ ПЛЕМЕНА около днешна МОСКВА.===================За да бъдеш работодател, поне трябва да бъдеш гъвкав толерантен и пак гъвкав. Изобщо мълча за организационните умения и образованието) Затова остава само да плюеш и мразиш всеки, който е по-успешен от теб. Всички признаци на путиниста)
  —цитат от коментар 32 на putinxujlo


  Приятелю,
  Съжалявам, че не схвана мисълта ми.
  Под ефемизма "работодател" визирах
  РАБОТОДАТЕЛИТЕ НА ФОРУМНИТЕ ТРОЛОВЕ.
  РАБОТОДАТЕЛЯТ на ВЪПРОСНИЯТ ТРОЛ би трябвало
  да го уволни веднага поради непригодност.
  Аз поне, ако бях негов и НА БРИГАДАТА МУ РАБОТОДАТЕЛ
  щях да съм го уволнил досега.

  А иначе - тежко му и горко на Путин,
  ако "путинистите" му са всичките такива като МЕН

 60. 60 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  Този пак лющи демокрацията до изприщване.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 61. 61 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7563 Неутрално

  Каквото и да си говорим , най-нормалните гласуваха за ДБ. За жалост, те не са толкова , колкото трябва за една нормална държава.

 62. 62 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  в голямата си част стремително се деевропеизира и фашизира през последните година-две и това че този процес не е очевиден на повърхността се дължи само на твърде многобройните, както видяхме, партии, които се мъчат да го обсебят, както и на специфичните, не можещи все още да се преодолеят ментално-политически различия на електоратите им. Инак – кафявото вече прозира изпод разнообразните им цветове.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------КАФЯВОТО вече НЕ САМО ПРОЗИРА.ТЕ си го и ЗАКАЧВАТ НА РЕВЕРИТЕ под формата наГЕОРГИЕВСКИ ЛЕНТИЧКИ за КГБей ПРАЙДОВЕТЕ СИ НА ДЕВЕТИ МАЙКолкото да ни покажат на нас, а и на целия Свят,КОЙ, аджеба ПЛАЩА ЗА и ОТГЛЕЖДА ФАШИЗМА на 21-ви век
  —цитат от коментар 3 на Hawaii


  Бегай на София-прайд да си показваш (бившия) червен задник. Сите днешни еничари, дето врещят до премала слещу "червения" Путин и георгиевските лентички, са си "бивши" комуняги и ченгета. А ченгета бивши няма. Друм, бе, продажници!

 63. 63 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  Проблемите, от които се жалват “антилибералите” във вид на циганска престъпност и съмнителни злостни намерения на “ордите бежанци” - и от които черпят основание за своите бесове българските фашисти, имат своето изпитано решение - ПРАВОВА ДЪРЖАВА.
  САЩ го могат, зависимите от неправовата и неправедна държава “държавници” клонят към фашизъм. Имахме ли ПРАВОВА ДЪРЖАВА, не само че тези “проблеми” щяха да са решени, но и фашизоидите щяха да редят павета за благото на обществото!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 64. 64 Профил на Nasakoto_Yakata
  Nasakoto_Yakata
  Рейтинг: 435 Весело

  С такива статии Дневник троли яко фашизоидите във форума и те кълват като лапнишарани. Толкова им е пипето.

  Внимание: По време на COVID-19 eпидемията, политиците и медиите са най-голямата опасност за Вашето здраве!
 65. 65 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5113 Любопитно

  До коментар [#4] от "Julian Mall":

  Ти па откога не харесваш сталинистите?

  Gunter glieben glauchen globen
 66. 66 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5113 Любопитно

  До коментар [#7] от "mpq24607239":

  Той авторът точно това казва. Но наистина текстът е много тежък за четене.

  Gunter glieben glauchen globen
 67. 67 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  "тутакси стават базисно единодушни колчем се заговори за "бежанците и мигрантите", за "проблема с циганите" или за "настъплението на джендър идеологиите"."

  Колчем някой начене да внушава, че Земята е плоска, тутакси имаме "базисно единодушие". Просто наглите лъжи сплотяват "филии" и "фобии" в името на Истината и Върховенството на закона. И продължават умнокрасвци-богослови да подменят правните термини и норми.
  Да уточним за последно: под "мигрант" българите виждат либерала Пеевски в Дубай … да подава цигари, опс да придава свободно движение на стоките; "проблем с циганите" няма - циганите имат проблем със Закона, а институциите продължават да се правят на "спящи красавици"; "настъпление на джендър" също няма - има само ширеща се простотия на грантаджии и хвалипръцковци.

 68. 68 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2178 Весело

  До коментар [#28] от "Hawaii":

  "НЯМАШЕ ДА СА ПРИЕЛИ МУЛТИКУЛТУРАЛИСТИЧНОТО ХРИСТИЯНСТВО,"

  Велик си! Аз се чудех кръстоносците какво християнство са носели на върха на меча си, а то защото били "културисти" е било мултикултуралистично. Затова разграбили Константинопол и Йерусалим … за да култивират Европата и Светата инквизиция с ценности и някакви книги покрай тях.
  А "блатните" племена около и на юг от Москва наистина са жестоки: първи подчинили коня (жтнели свободата на "човека") и първи "впрегнали колелото" в работа под формата на колесница (с косачки в оста на колелетата) и талига (с амортисьори), преди Стария завет, преди египетските пирамиди, чак в далечните 4000-5000 г. пр. Хр. Тия "гадни" скити и Дарий, шахиншахът на цивилизацията по онуй време, подгонили през девет планини, та чак до Тигъра и Еврата.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на s_topuzov
  s_topuzov
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Странен анализ на Калин Янакиев, когото по принцип уважавам. Пише за някакви явления, но повече покзва отношението си към тях, отколкото да ги анализира. На мен ми е излишно да се подчертава колко псевдо били Кристиян Шкварек и хората от Консерваторъ. Имам мнение за тях, което ще запазя за себе си, но не ги намирам за повече или по-малко псевдо от останалите политически и медийни актьори. Учудваща ми е и тезата за толерантността, която не била толерантност, а боязливост. Българите не одобряват някакви неща, но не предприемат действия. Ами, за мен точно това е толерантност - не харесваш нещо, но го оставяш да си бъде. Ако го харесваш, не го толерираш - прегръщаш го. И точно неща като резултатите на избори показват реално колко от българите смятат, че решението за миграцията, джендър идеологиите и циганската престъпност минава непременно през държавата - тоест, казано най-общо, през репресивни мерки, щото тя държавата само това може.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK