Защо Борисов спря и Георгиева, и Габриел

Кристалина Георгиева би се превърнала в конкурентен център на власт спрямо Борисов - нещо, от което той едва ли има нужда.

© Велко Ангелов

Кристалина Георгиева би се превърнала в конкурентен център на власт спрямо Борисов - нещо, от което той едва ли има нужда.Текстът е препечатан от "Дойче веле".


Драмата с разпределението на висшите постовете в ЕС е на път да приключи - и то по-бързо, отколкото мнозина очакваха. Ако, разбира се, на някои от номинациите не им мине котка път в Европейския парламент. А в него през този мандат има доста черни котки.


При договарянето стана ясно, че трима българи са имали съвсем сериозни шансове да получат един от въпросните висши постове. Още преди изборите Кристалина Георгиева беше разглеждана като вероятен кандидат за шеф на ЕК. Този вариант се оказа реалистичен и след тях. А съвсем възможно беше тя да стане "външен министър" - Върховен представител на ЕС по външните работи и сигурността. След като Борисов на практика е наложил вето върху тази опция, е било предложено Мария Габриел да "поеме" външната политика на Съюза. Борисов обаче спира и неочакваното въздигане на Неделчева, както той нарича Мария Габриел. А в последния епизод на българската евродрама Сергей Станишев за кратко стана официалната номинация на Европейския съвет за шеф на Европарламента, но бързо след това трябваше да се откаже поради липса на подкрепа в групата на социалистите и демократите. Та как изглежда образът на България в европейското огледало?
Защо толкова българи?


Всички вече отбелязаха, че "завъртането" на толкова български имена е успех за страната ни. Успех, който показва, че отчасти негативният образ, свързан с корупция и проблеми в правосъдието, ако не е преодолян, то поне е туширан от позитиви. Какви са те? Най-вече конструктивната позиция на Борисов в рамките на ЕС. Тази конструктивна позиция стана много видима по време на българското европредседателство и доведе до развитие по отношение на интеграцията на Западните Балкани. Но най-важното е, че във вътрешносъюзната политика Борисов не се позиционира до калпазаните от Вишеградската група. Това е ключовият фактор, който обяснява защо България получи толкова много и щедри номинации - тя остана една от малкото източноевропейски страни, които не се разглеждат като остър проблем. Другият фактор е самостоятелната политическа тежест на Кристалина Георгиева, чийто авторитет в Европа е безспорен.


Защо Борисов спря Кристалина Георгиева?


Както стана ясно, съвсем реалистично беше Георгиева да получи поста "външен министър". По-малки са били шансовете ѝ да стане председател на Еврокомисията. И тук доста изненадващо чухме версията, че Борисов предпочита "истински комисар" с бюджет, а не поста "външен министър". Ако приемем, че Георгиева би се съгласила да е върховен представител, тогава излиза, че сами сме се отказали от тази възможност. Подобна политическа скромност изглежда странна и доста нетипична за Борисов.


Първо, не е вярно, че върховният представител разполага с по-малко ресурси или влияние от останалите комисари. Всъщност е точно обратното. Нещо повече: с Кристалина Георгиева този ресор би придобил допълнителна тежест и ресурс. Второ, вярно е, че върховният представител не определя външната политика на ЕС, а е по-скоро координатор на външните политики на държавите-членки. Но и това е много важна, престижна и отговорна задача, която би вкарала самата България в много по-висока политическа орбита.


Обясненията за отказа на Борисов може да се търсят сред следните три. От една страна той може би смята, че български представител не е в състояние да изпълнява смислено тази роля, особено в тежък момент за ЕС като сегашния. Дори административният капацитет на Георгиева не би бил достатъчен, за да гарантира успешно изпълнение на функциите в политически раздробена и конфронтационна среда.


От друга страна Борисов сигурно се е боял, че получаването на толкова висок пост моментално ще насочи прожекторите към България. А това, което ще се види, не е изцяло за показване. Освен за финансовата стабилност и магистралите, мнозина сигурно щяха да научат и детайли за медиите, популистите в управлението, корупцията, проблемите в съдебната система и т.н.


И не на последно място: Кристалина Георгиева би се превърнала в конкурентен център на власт спрямо Борисов - нещо, от което той едва ли има нужда.


Защо не Мария Габриел?


В един момент на преговорите на преден план излезе и кандидатурата на Габриел, която има предимството да е жена от Източна Европа, макар и без опита и авторитета на Георгиева. Тук решението на Борисов е ключово. А отказът му от този пост е съчетание от два допълнителни фактора. Първо, шансът за успешен мандат на Габриел е по-нисък от този на Георгиева. Второ, вероятността за негативно насочване на европейското обществено мнение към управлението на Борисов е с нея по-висока: номинирането за Върховен представител на кандидат, който няма сериозна политическа кариера, би породило вдигнати вежди, подигравки и критики (Карл Билд беше един от първите, които влязоха в този модус). Но пък ако човек вярва в качествата на избраниците си, такъв тип аргументи не би трябвало да са решаващи за него.


Защо Сергей Станишев?


Когато стана ясно, че сред номинациите за останалите четири висши постове няма източноевропейци, лидерът на ПЕС получи шанс да стане преседател на ЕП. Станишев има собствена политическа тежест в Брюксел и Страсбург, а и отговаря институционално на изискванията. Неговото избиране би намалило и остротата на скандала, породил се заради отхвърления принцип на "водещите кандидати". Тъй като Тимерманс, кандидатът на социалистите, беше с най-големи шансове за председател на ЕК, най-ощетени от несъобразяването с този принцип бяха именно социалистите. Като компенсация те щяха да получат председателското място за лидера на ПЕС.


Защо не Станишев?


Липсата на подкрепа в собствената му група се оказа решаваща. Което не е изненадващо след опитите на Корнелия Нинова да подрие неговия авторитет в Европа. Разбира се, тук роля са изиграли и калкулациите на други държави, но "приятелският" огън от собствената му партия безспорно е бил от значение.


Неговото евентуално назначение щеше да е полезно за БСП. Защото така партията щеше да получи шанс да се върне от национал-популистките си забежки на територията на европейската левица. Уви, този шанс просъществува само около час.


Като теглим чертата


България се уплаши. И се оказа неподготвена за възможностите, с които малко неочаквано се сдоби. Точно това послание излъчи Борисов - че към този момент не сме готови за голямата европейска политика и ни е страх от вниманието, с което тя е свързана. Това е може би реалистична оценка, но все пак не е особено ласкателна. Белгия, Холандия, Дания и Полша са държави, за които никой не се чуди дали кандидатите им ще се справят. Ние много говорим срещу "двете скорости" и "двойните стандарти" в ЕС, но когато се появи възможност, сами се вкарваме в ниската скорост и в по-затлачените води.


Тази липса на самочувствие не е случайна - тя идва от това, че всички (и най-вече премиерът) знаят проблемите ни. Но вместо да ги решаваме енергично, предпочитаме да се борим срещу европейския мониторинг върху същите тези проблеми.


Опозицията от БСП пък направо получи слаба оценка за собствената си политика. Ако социалистите не се бяха самоизолирали в ЕС, а бяха изградили мостове към сестрински партии, сега с голяма вероятност техен човек щеше да е председател на ЕП. Но те сами го торпилираха, за което сигурно ще получат усмивка от Москва (доколкото ботоксът позволява). Където либерализмът е отживелица, усмивката на властта е нещо много ценно. (Защото по отношение на другите ценности обикновено има дефицит.)


Като теглим чертата, нищо драматично не се е случило. Просто още една пропусната възможност


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  Каквото и да направи Биорисов все трябва да го оплюем. Пък като не може, става и с оплюване на България. Такъв е манталитета на червени и лилави.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  Габриел не става- това го знае всяко дете.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  И какво е направил в случая ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Всъщност бай Х е изключително некадърен като дипломат /то пък за какво ли е кадърен, ама това е друга тема/, най-трагичното е, че гледа на тази територия като на бащиния, а не отчета националният интерес в перспектива. Защото той извън себе си и неговото управление не вижда перспектива, такъв му е лимитираният светоглед.

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  Интересът клати феса а фесът крепи "стабилността" !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2994 Неутрално

  Отдавна не съм фен на Борисов, но ми се струва, че в случая постъпи мъдро, защото оцени правилно, че шансовете и на трите спрягани българи да заемат дискутираните позиции са малки. А Борисов не обича да участва в мачове, в които е ясно, че ще загуби.

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#4] от "save_knforest":

  Снишаване, слушкане и папкане му е майката - уроците на Т.Ж.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#6] от "boevbisser":

  Към кандидатурата на Станишев няма никакво отношение. Това си е работа на социалистите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ами дежурното "От друга страна Борисов сигурно се е боял, че получаването на толкова висок пост моментално ще насочи прожекторите към България. А това, което ще се види, не е изцяло за показване. Освен за финансовата стабилност и магистралите, мнозина сигурно щяха да научат и детайли за медиите, популистите в управлението, корупцията, проблемите в съдебната система и т.н."

  ако Борисов беше оказал защита на свободното слово откликвайки на молбата на добрия олигарх подобни "анализи" нямаше да ги има

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Борисов за пореден път се издъни. Стана за смях със записване на разговора с Тимерманс, ходи като цветарка в сградата на европарламента и се прегръща като селски пияница с този и онзи. Абсолютна карикатура. И накрая какво - България с пръст в устата, а лошата Унгария получи пост - зам. председател на ЕП.

 11. 11 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  Жалко за ЕС ,щом е опрял до нашите червени кадри да го ръководят ,те могат да ръководят само партиен комитет или ТКЗС , за последното е спорно .

 12. 12 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3790 Неутрално

  Каква връзка има Нинова с отказа на ПЕС да подкрепи Станишев? Да бе би тя да командва всички социалисти в Европа? Колкото до Габриел/Неделчева, ми тя си е слаб играч и човека си го каза. Кристалинка, като евро комисар не се представи убедително, а Станишев си го подрязаха неговите хора, заради Тимерманс. Ех, Дойче веле, Дойче веле, много падна нивото.

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#11] от "edin drug":

  Не бих поверил ТКЗС на габриел.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Имената, подхвърляни в хода на пазарлъка, изобщо не означават реални шансове за пост. Взели са ни за мезе просто, а вероятно самото подхвърляне е изяло други по-реални шансове - това е като у нас отстрела когато се обсъждат позиции. Ако си търсим добро овчарско куче и всяко, на което се спрем се оказва по един или друг начин неприемливо и в хода на обсъждането кажем, ами да вземем Кумчо Вълчо за пазач, значи ли това, че вълкът е имал шансове някакви. К. Георгиева си тръгна супер внезапно от Европа - не вижадм защо кандидатурата обратно да е мислима. Мисля, че са ни взели за мезе.

 15. 15 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  Габриел не става- това го знае всяко дете.
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Ти си гледай празната каса на Ниновата ви партия, че скоро няма да има с какво да ти плащат! Политиката ти е много далечна за да я коментираш.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 16. 16 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  Няма начин поне една от стоте хипотези на Смилето да не се доближава до реалността. Но това няма значение. По-важното е, че съзнателно или не, Боко е отървал Европа от още трима завършени соросоиди, навалицата от каквито персонажи и без друго е внушителна в Брюксел.

 17. 17 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1361 Любопитно

  Ега ти! С много думи, размиване на очевадното!
  Какво казваше Академик Николай Амосов за формирането на елит при авторитарните системи?
  (А че Слънчо не е авторитарен, могат да твърдят само тия, които за да помислят, трябва да са седнали!)
  ...
  Авторитарният Лидер не се нуждае от помощници, които биха го засенчили! По-добре да са малко глупави! А умните? В трета глуха!

 18. 18 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1361 Любопитно

  До коментар [#13] от "КМЕТ В СЯНКА":


  Не бих поверил ТКЗС на габриел.
  —цитат от коментар 13 на КМЕТ В СЯНКА


  А на познавача на копчета на шинели?
  (Без ден реален трудов стаж?)

 19. 19 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Да се твърди, че Корнелия Нинова е сред причините Станишев да не стане председател на ЕП, е несериозно.
  Истината е друга. Евродепутатите не бяха никак доволни, че Европейския съвет ( а това са правителствените ръководители на страните в ЕС), решава въпроси, които са в правомощията на европарламента, и им налага кой да бъде председател на европарламента, и просто бойкотираха решението на ЕС. Това е....

 20. 20 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Габриел не става- това го знае всяко дете.
  =============================================

  Става, ама ако е Питър. .....

 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#18] от "gak37608125":

  Мисля, че е малко по-кадърен от въпросната но не бих рискувал.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#15] от "lz2":

  Нещо бягаш от темата тролейче герберастко.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Весело

  До коментар [#20] от "Росен съм аз и голем капут":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 658 Весело

  До коментар [#13] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#11] от "edin drug":Не бих поверил ТКЗС на габриел.
  —цитат от коментар 13 на КМЕТ В СЯНКА


  Ти на две магарета сеното не можеш да разделиш, тръгнал постове да поверява! Видяла жабата, че подковават коня....

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 25. 25 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1471 Весело

  Еххх, ако само подопашковите 'интелектуалци' докопат властта, поне десет висши поста в ЕС ще са за България и няма да има проблеми с корупция, правосъдие и най-вече свобода на словото.

  Ама не дава Ганчу пустата му власчица на можущите и знающите да го управят а се мъчи по плажовете на беломорието, карма трагическа

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 26. 26 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 876 Любопитно

  никой не може да бъде укоряван че е спрял три калинки да станат някакъв фактор в Европа ,и едва ли точно тиквоч ги е спрял ,него никой не го взема на сериозно в ЕС

 27. 27 Профил на al_cenov
  al_cenov
  Рейтинг: 240 Весело

  Борисов просто замени поста "външен министър" срещу обещанието да получи нещо от трите си искания:
  - приемане в Шенген
  - спиране на мониторинга
  - приемане в чакалнята за Еврозоната
  То всички без Германия, която ще плаща повече получиха по нещо, примерно Италия излезе от процедурата за дефицит веднага.
  Какво на кой са обещали ще видим в следващите месеци, но очаквайте голям цирк:
  - спиране на процедурата срещу Унгария
  - неочаквано повишаване на фермерски субсидии за Полша
  - европейска армия с френско оръжие
  - нулеви лихви от ЕЦБ за някои южни правителства
  - други интересни неща и малко известни

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Весело

  До коментар [#24] от "todor._89":

  Ти си гледай вожда, че там ти е хранилката. Мен няма какво да ме хейтиш и не забравяй за 10 часа.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на De Michelis
  De Michelis
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#10] от "krf54523578":

  Унгария има двама зам.-председатели на ЕП: Клара Добрев -полубългарка, Ливиа Ярока- унгарска циганка, от ФИДЕС.Тя е, така да се каже "показната " ромка на ФИДЕС.

 30. 30 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 658 Весело

  До коментар [#28] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#24] от "todor._89":Ти си гледай вожда, че там ти е хранилката. Мен няма какво да ме хейтиш и не забравяй за 10 часа.
  —цитат от коментар 28 на КМЕТ В СЯНКА


  Опитвам се да те хейтя кмете, но как ти се хейтиш друг не може!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 31. 31 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "А съвсем възможно беше тя да стане "външен министър" - Върховен представител на ЕС по външните работи и сигурността."

  - Слава богу, че ББ беше разумен:
  "Представете си, което е много вероятно, страните от Западните Балкани да не бъдат поканени (за преговори за присъединяване към ЕС). Тогава косовари, албанци, македонци, сърби, казват "заради българката не стана", поясни премиерът."
  http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/2038054

  Друг е прочита на изборите, Дойче Веле, Дневник и подобни.

  „Москва: Сергей Станишев като председател на Европарламента бе идеалният вариант за Русия“ - https://offnews.bg/sviat/moskva-sergej-stanishev-kato-predsedatel-na-evroparlamenta-be-idealni-706693.html

  А вие пак си плюйте заедно със Станишев и Орбан, и ББ.
  Не ставате.

 32. 32 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  Цитат:
  "Защо Борисов спря и Георгиева, и Габриел"

  Е как защо?!
  По добре оттрениран, "каратистки", рефлекс, Вожда хвърли кърпата на "татами"-то. Все пак, Смилов, не е "каратека", и не може да схване стратегията в дълбочина!

 33. 33 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Дъра..дъра..Ес-то си е немски протекторат с любезното съдействие на франсетата.. Другите са за пълнеж..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 34. 34 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5674 Неутрално

  Боце не иска други слънца да застрашават ореола му. Не иска другите до него да се издигат и да светят по-силно от него. Това го е научил от бае Тодар, когато го охраняваше като частна фирма след падането на режима. И бай Тошо не допускаше някой около него много да се прочуе.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 35. 35 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Г-н Смилов, чета стаиите ви, и ги харесвам. Но с тая не бяхте убедителен.

 36. 36 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Никой никога не ни е бръснал за сливи. Подметнали са няколко имена, колкото да се чувстваме значими. Борисов е евтина балканска мутра и никой не иска да си играе с него, освен другите мутри.

 37. 37 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 743 Любопитно

  Защо Борисов спря и Георгиева, и Габриел?!
  - Борисов сигурно се е боял, че получаването на толкова висок пост от Георгиева моментално ще насочи прожекторите към България. А това, което ще се види, не е изцяло за показване (естествено е "баце" да се страхува, защото вече МУ се показва, че е време да си ходи?) Освен за финансовата стабилност и магистралите, мнозина сигурно щяха да научат и детайли за медиите, популистите в управлението (а тях с лопати да ги ринеш и много от тях ТОЙ не може да контролира!?), корупцията (а тя е навсякъде!), проблемите в съдебната система и т.н. А шансът за успешен мандат на Габриел (Неделчева!) е по-нисък от този на Георгиева и вероятността за негативно насочване на европейското обществено мнение към управлението на Борисов с нея е значително по-висока: номинирането за Върховен представител на кандидат, който няма сериозна политическа кариера, би породило вдигнати вежди, подигравки и критики. (калинка!!!)

 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3958 Неутрално

  Не смятам, че изобщо сме имали някакви шансове за избираеми кандидати - просто европейците те канят от помиткоректност ! Другото са голи илюзии !

 39. 39 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 490 Весело

  До коментар [#1] от "lz2":И какво е направил в случая ?
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


  Ти си най-забавната гротеска подвизаваща се тук. Като нищо не е направил Борисов, ти какво коментираш?

 40. 40 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Значи ще се снишаваме. Нищо особено ново.

  Само не разбрах защо първите коментиращи смятат, че критиките срещу Борисов са критики срещу България и българското. Откога ББ = България?

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 41. 41 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3999 Неутрално

  Бойко ги бил спрял?! Щото щяха да ги изберат ли, що ли?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 42. 42 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1836 Неутрално

  Не знам кой е съветник в последните 4 години но имаме гениални неща, които после ЕС ги приема. Първото беше за охрана на външните европейски граници. Второто да държим мигрантите на територия извън ЕС, третото да измъкнем Македония и Сърбия от Русия, после Ф16 с политикостратегическа цел. Така, че за външната политика имаме някой визионер в България. И много ми е смешно щели да се насочат прожекторите. Че те след като кандидатстваме за еврото няма как да са повече насочени другари болшевики. Банките и всичко останало в момента са под тотален контрол.

 43. 43 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Пълни глупости! Борисов не би могъл да спре Кристалина, ако тя е била реален вариант за някой от големите на европейската сцена. А реакцията му е по-скоро омаловажаване на нещо, което се е очаквало, но не се е случило. Може да е бил доволен от крайния резултат, но не е той човека, който може да го предопредели.

 44. 44 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Весело

  Борисов си каза веднага защо? Защото не иска да сложи Българин между шамарите на мача Сърбия-Косово. И правилно. Защо трябва да си създаваме за врагове съседни държави.

  Може и да има други причини. Например Кристалина изобщо да не е искала този пост, на фона на сегашната си работа. Или пък самия Боко да е преценил, че Неделчева не е подходяща...

  При всички положения - това с прожектора към България дето бил уплашило Боко е толкова глупаво, че ми е чудно как му е хрумнало на аФтора.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 45. 45 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Наблюдавам събитията, след това чета интерпретацията им и разбирам, че гледаме различни филми. Какво направи Борисов? Ами, нищо. Щура се като улав и се пъчи само пред българските медийни екипи. Спрял Габриел? Че кой нямаше да я спре? Колкото и да е нагъл, наясно е, че номерата с некадърниците му вървят само в България. Спрял Георгиева? Че кой нямаше да я спре. Тя се осра сама с изпълненията си преди време. Да би мирно стояло, не би чудо видяло. И не е Георгиева български кандидат, а винаги е пробутвана за кандидат на по-други ширини. Точно тя е троянски кон в ЕС. Едва ли това не е известно на европейските политици. Колкото до Станишев - не може година да работиш за Тимерманс и накрая да му играеш номера като прост ластун. С други думи Борисов направи максимално възможното, демек не направи нищо. Монолозите му за пред българска публика може и да минават, но в Европа - но пасаран!

 46. 46 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Борисов е глупак и некадърник, но в този случай той нямаше никаква дума!!!Европейците сами не поискаха Станишев, докато Кристалина Георгиева е недолюбвана, след като сама предпочете да смени мястото си с друго, преди няколко години.А Габриел просто не става - видно е не само за нас!
  Та - Борисов е безгласна буква!

 47. 47 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  Борисов може да е всякакъв, но дори и той вижда, че това са изключително калпави кандидатури.
  Добре, че стана така.

 48. 48 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3305 Неутрално

  Защото първата е продажна, а втората е грозна.

 49. 49 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Борисов за пореден път се издъни. Стана за смях със записване на разговора с Тимерманс, ходи като цветарка в сградата на европарламента и се прегръща като селски пияница с този и онзи. Абсолютна карикатура. И накрая какво - България с пръст в устата, а лошата Унгария получи пост - зам. председател на ЕП.
  —цитат от коментар 10 на krf54523578


  +++ Абсолютно синтезирано, а стрийма на разговора с Тимерманс беше върха на
  излагацията породена от тщеславието селянина от Банкя !!!

 50. 50 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2905 Неутрално

  До коментар [#34] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Точно...! И мене ми се завъртя в главата нещо подобно. Освен това е традиция първите имена, които се предлагат да са, за отвличане на вниманието. Като знаем, колко е влюбен в себе си Борисов, как да допусне някой да го засенчи? Освен това, тоя някой отива на пост, където Борисов няма думата и не може да го командва. Това е нещото, което несъмнено тревожи и много дразни Борисов. При положение, че България е вече нарицателно, за корумпирана и бедна държава, Борисов няма какво да предложи. Кого ще впечатли и с какво...?!?

  Бивш tww09306483.
 51. 51 Профил на sbk59434786
  sbk59434786
  Рейтинг: 18 Неутрално

  „...Като теглим чертата, нищо драматично не се е случило. Просто още една пропусната възможност.“
  И така, бавно и неусетно, минава животът ни - чрез поредната пропусната възможност. 30 години вече.

 52. 52 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  Никакви прожектори към България в този момент! Стабилността има нужда от мълчание, след като вражески журналистически сили я разклатиха. Не трябва да се допуска две българки да влезат в директен сблъсък с пазителите на фасадната демокрация. Харизматичният (дар от Бог) Борисов предпочита сам да лъже и заблуждава "своите приятели". Харизматичната (подарената) власт и феодализма са едно цяло.

 53. 53 Профил на Kbeam
  Kbeam
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Нито една от споменатите причини Борисов да се уплаши от поста на Върховен представител по външната политика не е уцелена. Истината е, че той не иска конфронтиране с Русия, а този пост безспорно изисква такова отношение. Защо ли? Защото Върховният представител изразява мнението на държавите членки, а то (с някои изключения) е ясно.

 54. 54 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2634 Неутрално

  Анализ на литературно произведение. Какво е искал да каже автора. :)

  Тука е почти същото, защо така е направил - най-вероятно не е заради това. :)

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на reality
  reality
  Рейтинг: 757 Разстроено

  Кристалина Георгиева е класи над сегашните номинации. Проблемът е не как си е тръгнала, а че вероятно не е искала да се връща в каква да е позиция. Тук вече идва проблемът с липсата ни на дипломация и стратегически подход от българската страна. Ако Бойко Борисов имаше дори малко акъл в тази пожарникарска глава, щеше да е опекъл работата овреме. Сега беше "номинирана" от световните журналисти и анализатори.

  Несериозно е да се твърди, че Габриел е имала някакъв шанс. Показва пълно непознаване на политическите процеси на европейско ниво.

  Stupidity should be painful
 57. 57 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  Не е наша вина, че Борисов е прост, страхлив и некадърен. В БГ прованса добре го раздава мъжкар, ама иначе много умело се снишава. Така става като Тодор цървула му е ментор. Поне се е научил да си знае мястото.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 58. 58 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5227 Неутрално

  ...българите в казана в Ада са самодостатъчни ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 59. 59 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Да, бе да. Притеснявал се бил ББ, че няма да се справят. Егото на този е толкова голямо, че не позволява негови "подчинени", както той възприема останалите, да заемат по-високи позиции от неговата.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 60. 60 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  Уникален анализ. Някой от тез тримцата със сигурност е щял да стане, ама ние сме ги спрели. Като за първите двама само мъдростта на баце и държавническата му мисъл на високо ниво са попречили! Наистина някой може ли да повярва в това.

  За стрина Сталина, май тя имаше по-сериозен шанс. Но пък всички в Европа помнят, как се изниза предния път и за изпроводяк остави едни лобистки решения. И все пак тя имаше най-големи шансове. Добре, че не стана
  Неделчева пък така порази с опита и експертността си, че Карл Билд се позволи публично да напише, макар и дипломатично-вие луди ли сте? Нещо много трябваше да се е сбъркало, за да изберат именно нея.
  И изобщо, пак да кажа, това, че някое име се е подало от някой си нищо все още не значи. Нашите се появиха покрай противопоставянето на вишеградците на Стара Европа. Е за момента пак Западът играе водеща роля при номинациите.

 61. 61 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Като теглим чертата с тази корупция, съдебна система и политически живот не е трудно да се досетим, че на България европейска вяра не може да има

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 62. 62 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3868 Неутрално

  Габриел не става- това го знае всяко дете.
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Всяко дете не е чувало за Габриел.

 63. 63 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Георгиева е една сороска,в същото време много проста. Сигурно е много послушна,та я лансират навсякъде. И двете не могат да представляват България.

 64. 64 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3868 Неутрално

  До коментар [#42] от "Да вярваме на истината":
  " третото да измъкнем Македония и Сърбия от Русия, "

  Ха ха ха ! Това просто не е истина, но ти вярваш в нея. Ние себе си не сме измъкнали от Русия , че ще измъкваме други.

 65. 65 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3868 Неутрално

  До коментар [#57] от "deutschwagen":
  "Не е наша вина, че Борисов е прост, страхлив и некадърен. "

  За това "вина" имат родителите му. Вина имат тези от българите ,наричани от Бойко "лош материал" , които го избират три пъти премиер на България.

 66. 66 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 274 Весело

  Това че Станишев прати човечето Тимерманс на прослушване при Бай Х беше най-забавния номер в целия цирк! Видяхме че голямата политика по нищо не се различава от нашенските далаверки.

 67. 67 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3902 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  Можеш ли да обосновеш този отчаян опит на герберите да слагате БСП и "Демократична България" в един кюп?
  В ГЕРБ има толкова много бивши, а и сегашни комунисти, които още от времето на Сталин не са си мръднали и на йота схващанията за света, а вие с лъжи и манипулации, с нагли обвинения и измислици, най-отчаяно се мъчите да надвикате реалността!

  И което е най-важното, ГЕРБ непрекъснато (забележи - на най-високо държавно ниво) се сговаря с БСП, Борисов най-прилежно се чуди как да помогне на тази старица и накрая ДБ били по-близко до БСП.
  Поне малко се придържайте към истината!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3902 Неутрално

  До коментар [#62] от "tacheaux":

  Тази Габриел на всякъде я навирате, а не виждате, че тя има още мляко около устата си!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  Гласи робо-Габриел за кмет на Софето

 70. 70 Профил на доктор Арнó Ебé
  доктор Арнó Ебé
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Има логика в това, което пише Смилов. Но като човек интелигентен някак си неволно изкарва и Баце по-интелигентен, отколкото е. Силно се съмневам, че таквиз сложни и осъзнати съображения като гореизложените са играле роля в действията Му. По-вероятно оня бастун просто си е рекъл: "Къде сега ше се бутаме у атовете, я да си седиме при магаретата, па да ни е мирна главата." И толкоз. Де стратегия, де тактика...

 71. 71 Профил на доктор Арнó Ебé
  доктор Арнó Ебé
  Рейтинг: 286 Неутрално

  До коментар [#68] от "Храбър":

  Не е мляко...

 72. 72 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7406 Неутрално

  За Борисов всичко е лично. Майната и на държавата, важно, той да е добре.

 73. 73 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 652 Любопитно

  До коментар [#15] от "lz2":
  Виждаш ли в уж десният и анти БСП лиляв форум, как им лъсват червените дупета зачулени с лилавр парцали? Как иначе за такава кристално чиста истина, минусите ще преобладават?
  Вълкът козината си мени, но нрава си не мени. Така е и с ДСБ(к)

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 74. 74 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 652 Весело

  До коментар [#69] от "everlast666":
  Хахахахахаххх - и защо му е???
  Кой ще излезе срещу Фандъкова?

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 75. 75 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 652 Любопитно

  До коментар [#67] от "Храбър":


  [quote#67:"Храбър"]До коментар [#1] от "lz2": Можеш ли да обосновеш този отчаян опит на герберите да слагате БСП и "Демократична България" в един кюп?
  Защо да е отчаян, след като е доказан?
  Накратко - припомням ти поведението на Всесветлият Радан Кънев и депутатите му в коалицията си с ГЕРБ. Виж сам за себе си, колко пъти гласуваха с БСП против ГЕРБ. Та днешните т.нар. Патриоти, са направо медени питки по темата, в сравнение с ДСБ! Винаги сте против ГЕРБ, никога срещу БСП. Няма по-силна партия, която да е била БСП в историята, от ГЕРБ. Това са документирани исторически факти.
  Затова ви поставяме в един кюп. Но аз си давам сметка, че между вас - поддръжниците на ДСБ и самите ДСБ партийни функционери има съществена и най-вече морална разлика. Затова и не искам да ви обиждам.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 76. 76 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 652 Любопитно

  До коментар [#68] от "Храбър":
  Съгласен. Има хора, които просто не стават за някои политически постове.
  Нямат необходимата амалгама от качества.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 77. 77 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1587 Весело

  Явно много са го закъсали в ЕС....

 78. 78 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  Бойко се отказа от Кристалинка и Габриел за да увеличи шансовете на Стнаишев. Той му трябва на висок пост за да работи срещу Нинова. И така - от трима кандидати за високи постове, ните един!

 79. 79 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3790 Неутрално

  До коментар [#27] от "al_cenov":

  Наблюдението ще остане. Продължаваме да се дъним със съдебната реформа и корупцията.

 80. 80 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3790 Неутрално

  До коментар [#67] от "Храбър":

  Прави се, за да не мислят хората, за явния сговор между ГЕРБ и ДПС. Тези целувки и прегръдки на БКП 2 с турците, станаха прекалено явни и очевадни. Сега, новата опорна точка е, яко плюене срещу БСП и Радан, белким се забрави либоФта, на Бойче и Доган.

 81. 81 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  До коментар [#65] от "tacheaux":

  Така е, но май най-много вина имаме, че този ни е "най-добрия вариант", "най-малкото зло", т.н. Баси народът сме ако този ни е такъв.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 82. 82 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  Глейте убаво мафията ГЕРБ как се справят с купуването на гласове и контролирания вот:

  Марийка Габриел, един Боже Барисаф и б(р)аячката МУ Дева Боряна знаят колко купени гласа има там
  https://prnt.sc/o9lja1

  Ева "Ойропейката" Майдел -- също любимка из циганските махали и балхарски села
  https://prnt.sc/o9ljxv

  Александър Йорданов, безспорен димукрат, по никой начин ГЕРБ не са купували от негово име и за негова сметка и нема кък това да му е ясно
  https://prnt.sc/o9ll8z

  Емил Радев, ТИМ(ГЕРБ), ЕНП. без коментар...
  https://prnt.sc/o9lm68

  итн, итн, итн, сите гробаре -- кой купил 2 000/мизерник/, кой 5 000, кой 20 000+

  Vernam Cipher
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 84 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#25] от "Saint of Me":

  гробар, и с R ма накарахти са мора

  https://rpubs.com/tikva/gdp_pps

  ко не друго, покрай гробарските кухи трол-лейки, ше са позапознаа с нящу пулезну

  Vernam Cipher
 85. 85 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Поредният доста скромен "анализ".

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 86. 86 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  До коментар [#67] от "Храбър":

  Ми в един кюп сте защото винаги все в полза на БСП тролите, а да тролиш в полза на БСП е по заповед от централата. Примери много, Йончева толкова вярно го казва за апартаментите, един от примерите. Ни един от вас не чух да каже истината, че не Йончева определя цената на анартамента, а продавача определя цената на която ще продаде апаратамента. Ама това ако беше написано от вас щеше да обезсмисли статийте ,,апаратаментгейт,,
  И сега да попитам, верно ли е, че не аз, ти и Йончева определяме цената която продавача трябва да иска за даден апаратамент

 87. 87 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  Отдавна не съм фен на Борисов, но ми се струва, че в случая постъпи мъдро, защото оцени правилно, че шансовете и на трите спрягани българи да заемат дискутираните позиции са малки.
  —цитат от коментар 6 на boevbisser


  Не разбирам логиката, че трябва да оттеглим кандидатурата на България, понеже можело да не получи подкрепа... Та това 100% гарантира, че няма да получим тази позиция!

  Шансовете на К. Георгиева да заеме поста Висш представител по външната политика и сигурността бяха реални. Обяснението на Борисов защо се отказва открои провинционализъм в политическото му мислене ("селяния" казано по друг начин).

 88. 88 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  "Всички вече отбелязаха, че "завъртането" на толкова български имена е успех за страната ни. Успех, който показва, че отчасти негативният образ, свързан с корупция и проблеми в правосъдието, ако не е преодолян, то поне е туширан от позитиви. "

  Истината е, че преди всичко К. Георгиева, но в по-малка степен дори и М.Габриел и Станишев не се третират в Брюксел като представители на сегашния български "политически елит" поддържащ държавния ни модел изграден на корупция, популизъм и липса на върховенство на закона. К. Георгиева дойде от чужбина за да заеме българския пост на комисар през 2010 г., след като вече бе изградила кариера и авторитет в Световната банка през предходните 17 години.

 89. 89 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  Бойко ги бил спрял?! Щото щяха да ги изберат ли, що ли?!
  —цитат от коментар 41 на hamiltonf


  Ами как да знаем, като г-н Борисов се отказа от възможностите, които той самият (както и европейските медии) твърдяха че имаме!

 90. 90 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  Имената, подхвърляни в хода на пазарлъка, изобщо не означават реални шансове за пост. Взели са ни за мезе просто
  —цитат от коментар 14 на znaya


  С твърдението си, г-н Борисов сам се взе за мезе (а и даде основание да се подиграват на цяла България).

 91. 91 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  До коментар [#44] от "Жълто паве":

  Е,какъвто автора,такива и идеите му..

 92. 92 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Реалните кандидати и възможни претенденти за високи постове в ЕС от българска страна бяха Кристалина и Станишев. Кристалина стана жертва на нежеланието на Борисов да попадаме в светлината на прожекторите, за да не лъснат отрицателните страни в нашата действителност. А Станишев стана жертва на ненависта на Нинова към собствената му персона. Тя направи всичко въможно да го омаскари и окарикатури пред колегите му в евролевицата. Нежеланието на нашите т.нар.лидери да се намесят в голямата политика се дължи на страха им от прекалено детайлното внимание, което ще последва към постиженията в страната ни.

 93. 93 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2343 Неутрално

  " Ако, разбира се, на някои от номинациите не им мине котка път в Европейския парламент."
  Ние котките и котараците решително протестираме срещу езика на омразата използван ит дойче веле.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Никой не може да е по-голем от Бай.Х.

  Ако някой по-умен и по-кадърен се появи около Територията, трябва да му се отреже главата веднага, за да не стърчи и да привлича погледа на матр'яла.

  Ясно е и защо е предложил хърватин за председател на ЕК. За да отклони вниманието от възможността някой българин да заеме по-отговорна и важна позиция в европейските институции.

  Егото на Бай.Х. както и ПиАр-ът отделът в Банкя, не могат да допсунат новините по партийните телевизии БНТ и Нова да започват с някой друг, а не с него.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  До коментар [#92] от "proza" А Станишев стана жертва на ненависта на Нинова към собствената му персона.

  Проце, Станишев трябваше отдавна да излезе от българската политика. Ама пусто ще остане без работа. Никога нищо не е работил освен партийна работа. Над десет пъти проваля собствената си партия. Сега беше кандидат на Бойко, е не на БСП. Защото с него се разбират. За да работи срещу Нинова.

 98. 98 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2771 Любопитно

  До коментар [#65] от "tacheaux":

  Къде и кога Борисов е използвал израза "лош материал"??Освен Кутев и пригласящите му лилявци,не знам друг да го е ползвал.

 99. 99 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2771 Любопитно

  До коментар [#67] от "Храбър":

  Сега остава да кажеш как се казва внука на Недялко Бойкикев,и с какво се занимава днес?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK