Кремъл, международният трол. Как Русия реши, че спасява света от Содом и Гомор

Риториката на Путин е поредното доказателство, че руската стратегия включва активно "тролене" на Запада.

© Sputnik, Ройтерс

Риториката на Путин е поредното доказателство, че руската стратегия включва активно "тролене" на Запада.Текстът е препечатан от "Свободна Европа". Димитър Бечев е старши сътрудник към Атлантическия съвет (САЩ) и преподавател в Университета на Северна Каролина (Чапъл Хил). Специализирал е в Института по икономика в Лондон и в университета "Харвард", САЩ. Работил е като директор на софийското бюро на Европейския съвет за външна политика, професор в токийския университет "Хитоцубаши" и преподавател в "Оксфорд".


Сигурно вече сте разбрали, че либералната идея е отживелица. Не за друго, а понеже ви го каза самият Путин. Той не пропусна и да поясни какво има предвид. Според него либерализмът се крепи на ужасяващите постулати, че от децата се очаква да избират "пет или шест джендър роли" или че мигрантите могат "да убиват, грабят и изнасилват безнаказано, понеже техните права като мигранти трябва да бъдат защитени." Ако сте си мислели, че либералите вярват в принципи като върховенството на правото, личната свобода, равенството и човешкото достойнство, лъгали сте се. Според Кремъл изборът е поставен по друг начин: или Содом и Гомор, или консерватизмът по кремълска рецепта.


Тезите бяха развити в интервю на Путин за британския всекидневник "Файненшъл Таймс", но те нямат с какво да ни изненадат. Твърденията за моралния упадък на Запада и за спасителната мисия на Русия циркулират от години.
Кога започна всичко


По-паметливите може би ще си спомнят как Волен Сидеров поведе кампанията на "Атака" именно от Москва през пролетта на 2014 г. и че това стана под мотото "Не щем гей бракове, кръвосмешения и Европейски съюз".


Тезата, че руската мисия е в това да противостои на подривното влияние на Запада набра сила още когато Путин се завърна в президентството за третия си мандат през 2012 г. В началото този наратив беше предназначен предимно за вътрешна употреба. Както показва наскоро излязлото изследване на политолозите Самуел Грийн и Греъм Робъртсън "Путин срещу народа", целта беше да се разцепи протестното движение в Русия, което обхващаше широк спектър групи и активисти – националисти, либерали, левичари. А покрай кризата в Украйна Кремъл и подопечните му медийни и политически агенти започнаха да излъчват подобни послания и към западните общества - като част от стратегията за отслабване на противника отвътре.


Каква е целта зад тази риторика


Вероятно Путин се чувства уютно в ролята на идеолог, чиито разсъждения вдъхновяват милиони последователи от Ванкувър до Калкута и от Владивосток до Дар ес Салам. Под думите му могат да се подпишат не един и двама западни консерватори. Истината обаче е, че Кремъл не се ръководи от някаква стройна и добре очертана идеология.


Управляващият елит, бил той с граждански профил или с пагони, има една-едничка цел – да остане на власт и да запази богатствата и привилегиите си. Путин е гарант, че нещата ще продължават по обичайному. Ако се окаже, че либерализмът (каквото и да значи това понятие) спомага за тази цел, то над Кремъл още утре може да се развеят знамена с цветовете на дъгата. Да си припомним какво обясняваше през 2016 г. Дмитрий Песков, всемогъщият прессекретар на президентската администрация: "Путин е по-голям либерал от така наречените либерали."


Консерваторите в Русия, измерени с числа


Самата Русия не е точно убедителен пример за успеха на консервативните ценности. Въпреки че над 70% от гражданите на Руската федерация определят себе си като православни, едва 6% ходят на църква поне веднъж седмично – същият процент като преди десет години. За сравнение: по данни на Галъп в САЩ 45% от протестантите и 39% от католиците се черкуват редовно. Процентите са по-високи и в Западна Европа, където секуларистичните тенденции са силно изразени: Франция (12%), Германия (10%), Великобритания (8%).


Друго мерило е широката разпространеност на абортите, които са обичайно явление в постсъветските страни. Наистина, в Русия тенденцията е към спад. Според местни социолози обаче това се дължи по-скоро на повишаването на сексуалната култура и на достъпа до контрацептиви, отколкото на отрицателно отношение в обществото към абортите или пък на държавна политика за ограничаването им.


Тролът в международната дипломация


Риториката на Путин е поредното доказателство, че руската стратегия включва активно "тролене" на Запада. Сещате се за така наречените тролове в интернет. Е, има ги и в международната дипломация.


САЩ и Европа имат претенцията за морално надмощие над Русия? "Ооо, я се погледнете по-добре в огледалото!", отсича Путин. "Ние може да не сме цвете за мирисане, но пък я вижте вие докъде сте я докарали".


Релативизмът, разбирането, че всички сме в един кюп и затова няма добри и лоши, е веруюто на руския елит. Оттам следва и призивът, че вместо да се бием в гърдите и да твърдим как западната демокрация е най-напредничавата система, е най-добре да седнем и да се разберем – по мъжки – кой кое парче да вземе от баницата, образно казано.


Американският президент Доналд Тръмп със сигурност разбира за какво става дума, разсъждават в Москва. Затова и Путин се изказва ласкаво за своя американски колега в интервюто пред Файненшъл Таймс.


Подобна логика има своите предимства. Путин е убеден, че Западът не му мисли доброто и че стратегическата цел си остава осъществяването на цветна революция и смяна на режима в Русия. Но параноята не е пречка да проявява гъвкавост и да търси сделки тук и там.


Странното ръкостискане с британския премиер Тереза Мей, година след аферата "Скрипал", е нагледен пример. Мей знае, че Русия може да се накаже със санкции, но няма как да се игнорира напълно. Нищо чудно Москва да компенсира семействата на жертвите от самолета на Малайзийските авиолинии, свален над Източна Украйна през юли 2014 г. Въпросът е какво ще предложи Холандия – а и ЕС като цяло – в замяна. Както става ясно от неотдавнашното посещение на Путин в Рим, приоритет за Русия е облекчаването или дори отпадането на санкциите, наложени от Евросъюза преди пет години.


"Царят добър, болярите - лоши"


Проблемът на Путин е не в това, че някой на Запад е решил да налага на Русия ценности, които са й културно чужди. Проблемът е, че в руското общество цари все по-голямо разочарование и социално недоволство, което води до ерозията на системата на управление. И в тази среда еретични идеи, че всички са равни пред закона и властимащите трябва да носят отговорност за кражбите и злоупотребите, набират сила.


Протестите по повод задържането на журналиста от сайта "Медуза" Иван Голунов показаха нагледно за какво става дума. Наказателното дело срещу него, опит за спиране на публикация относно корупцията в погребалния бизнес, беше прекратено. Вероятно след като Кремъл се е намесил и е дръпнал юздите на корумпираните полицаи и магистрати, свързани с инсценировката срещу Голунов, в чиято кола бяха открити наркотици. Покрай случая Путин уволни и двама генерали от МВР.


Засега постановката "царят добър, болярите - лоши" върши работа. Руският президент поддържа рейтинг (колко е реален е отделен въпрос). Но стабилността може и да се окаже привидна.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (158)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  "Русия-международен трол"

  По-точно не може да се каже!

  Кмета е част от тролея.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на nibelung2
  nibelung2
  Рейтинг: 344 Весело

  Хайде матросовци,скачайте в защита на джуджето от кремъл!

 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 892 Неутрално


  Много добър текст!!!!
  Понеже разбра, че в открита конфронтация и конфликт няма шанс срещу Цивилизацията, страната на алкашките смени подхода и премина към онова, в което е особено обра- "подривната дейност"!!!
  Пропагандата, фабриките за тролове, компрометирането , купуването и корумпирането на политици са новите подходи на наследниците на златната орда!!!

 4. 4 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2584 Неутрално

  Скоро всички рускаци с метла ще гонят от всички страни. Срамно е да бъдем руски сега!😐

  ..... "Други 14 души с руски паспорти не са преминали през граничния контрол в Канкун, Мексико
    Това се съобщава в руското посолство в Мексико. Туристите летяха до Мексико на полет в Нордуинд. Местната миграционна служба реши, че целта на пътуването не съответства на посоченото. Сега дипломатите установяват точните причини за недопускане на граждани с руски паспорти.
    През последните дни това е втората група туристи, пристигащи от Русия, на които е отказано влизане от Мексико на летището в Канкун. На 4 юли бяха задържани още 10 души

  "Чуждестранен агент"
 5. 5 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Руснаците са се вживявали на коректор и спасител на Европа още от 19-ти век!
  Нищо ново!

 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  Супер заглавие!

  Само че Русия, освен трол, е и терористична организация.

  И това геополитическо недоразумение, което притежава половината ресурси на планетата, а е на равнището на развитие на субсахарска Африка, се заело да учи богатите и уредени държави как да живеят... 😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1027 Весело
 8. 8 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2666 Неутрално

  Хайде матросовци,скачайте в защита на джуджето от кремъл!
  —цитат от коментар 2 на nibelung2


  Мани ги бе .. те са против мигрантите , Глобалния Пакт за Миграция , Стратегията за Детето ..

  Да припомним ли, когато Станишев донесе под мишка от Брюксел, със светнали очилца Истанбулската Конвенция .. кой направи интриги - та да се не приеме?
  Кремъл!

  И нашият Сергей се върна огорчен в дъждовния Брюксел - там той с чужди хора, чужди хляб дели ..

  Да, ама ние Путин наскоро го прецакахме ..

  Кораби с мигранти!
  Ако щеш .. неговите хора завардиха откъм Италия - ние .. връц - ги примъкнахме през Малта!

  Путин, разправят, е бил бесен "ей как ме изиграха умно-красивците с тия кораби " е викал ..
  Хак му е!

  А той що трови Гебрев със салата?

 9. 9 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  Че кой нормален човек прави връзка между идиотизмите на Дугин и нормалната и разумна критика срещу затоплизма, джендъризма и мигрантизма -- трите стълба на политиката, насаждана от някакви полусенчести елити и все повече отхвърляна от хората, включително и на избори?

  Путин е опортюнист и би бил много глупав, ако не се възползва от слабостите на Европа -- най-голямата от които е заглушаването на критичните гласове.

  Дневник например си отгледа публика от хунвейбини, на които всякаква логика и всякакви факти пречат. Блясъкът в очите им е като на онези с каскетчетата и пищовчетата на девети.

  Вчера тук мирно и кротко се чудехме на логиката точно правителствата от В4 да предлагат фон дер Лайен при положение, че тя е в самата сърцевина на елитите, които се борят против тези правителства. И веднага едни другари започнаха да скандират цитати от малката червена книжка: всички лоши правителства са путински -- лошите правителства са предложили Урсула -- Урсула е твърдо против Путин --- да живее Урсула --- ура, другари! А онзи дребният с очилцата вика "Другари, аз предлагам да нападнем" (за по-младите, това е от На всеки километър).

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 10. 10 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3434 Любопитно

  Либерализма е "отживелица" за все по големият култ към личноста на Путев...И все по-голямото затъване на Расия.Тоталният контрол,медиите,с"собственият"интернет са само част от ограниченията налагани от "либерала"Хуйло.А иначе олигарсите му печелят по 2 000 000 рубли на ДЕН,купуват яхти и къщи в същият този "гнил"Запад,децата им живеят в "Гейропа".....Инфантилна и долна демагогия....На фона на повишаване на ДДС на 22%,вдигане на цените,повишаване на пенсонната възраст....Тоталната демагогия води Расия само към образ на парии в света и към образ на по-голяма Сев.Корея!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 11. 11 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2666 Неутрално

  Руснаците са се вживявали на коректор и спасител на Европа още от 19-ти век!Нищо ново!
  —цитат от коментар 5 на gak37608125


  Европа НИЕ ЩЕ СИ Я СПАСИМ..
  Първа стъпка - да натикаме "умно-красивците" и вся либералная сволоч зад опашката на Коня ..
  Там да си подскачат!

 12. 12 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  ''''Твърденията за моралния упадък на Запада и за спасителната мисия на Русия циркулират от години.'''

  повече от столетие всъщност

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 13. 13 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  "Управляващият елит, бил той с граждански профил или с пагони, има една-едничка цел – да остане на власт и да запази богатствата и привилегиите си. Путин е гарант, че нещата ще продължават по обичайному."

  На Жужето враг му е либерализЪмА, на Брежнев врагове му бяха империализЪмА и международното положенение, на Сталин фашизЪмА и врагА с партиен билет.

 14. 14 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2584 Неутрално

  И така е в цялата Русия 🤷‍♂️😁 И сллъзи и смях🤦🏻‍♂️☹
  Руснаците знаят, че живота им, нищо не струва 🤷‍♂️

  В Свердловска област, група туристи спряха камион с гориво. Те помолиха за да ги вози до магистрала. Водачът се съгласи. Най-малко 8 души се качиха на резервоара. Да, НА резервоара. По-късно камионът се преобърна и се запали. Четирима мъртви. Шофьорът беше пиян. Обичайната история за путистан.

  "Чуждестранен агент"
 15. 15 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "Според Кремъл изборът е поставен по друг начин: или Содом и Гомор, или консерватизмът по кремълска рецепта."

  - Няма консерватизмът по кремълска рецепта. Кремълската рецепта сега е монархо-сталинизъм. За по кратко, путинизъм:

  "Путин вече е избрал от съветското минало това, от което той се нуждае: статут на велика сила, контрол на командните постове на икономиката, победата във Втората световна война и национална стабилност. Предстоящата стогодишнина на Руската революция неизменно разстройва тази избирателна памет..."

  „Защо Путин не празнува болшевишката революция?“ - http://www.bgnes.com/sviat/evropa/4492321/

 16. 16 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4795 Неутрално

  Русия може само и единствено да руши! Нищо не е създадено от руснак след 1917-та!

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2666 Неутрално

  ...На фона на повишаване на ДДС на 22%,вдигане на цените,повишаване на пенсонната възраст....Тоталната демагогия води Расия само към образ на парии в света и към образ на по-голяма Сев.Корея!
  —цитат от коментар 10 на Willy Messerschmitt


  Дреме ми на шмайзера за ДДС в Русия ..

  Русофилчета, що сте неадекватни бе ..

  Иначе в Дискусията до сега до какъв извод стигнахме?
  Правилно .. ни на Русия, ни на САЩ , ни на Уганда им е работа да оправят НАШАТА ЕВРОПА ..

  И трябва НИЕ да си се грижим за нас си .. няма кой друг ..
  Разбрахме се и какво руши НАШАТА ЕВРОПА - левите .. те ..
  Левите неомарксистчета .


  Дай да се разбираме, какво да ги правим и всеки да се връща на работа..
  Поздрави

 19. 19 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3434 Неутрално

  До коментар [#7] от "citoplast":

  +++++++++++++++++++Велико ...прово на глазах!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 20. 20 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  За повечето руснаци е важно да си имат бащица. И самогон.

 21. 21 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "Управляващият елит, бил той с граждански профил или с пагони, има една-едничка цел – да остане на власт и да запази богатствата и привилегиите си. Путин е гарант, че нещата ще продължават по обичайному. Ако се окаже, че либерализмът (каквото и да значи това понятие) спомага за тази цел, то над Кремъл още утре може да се развеят знамена с цветовете на дъгата."

  - Силно се съмнявам във възможността Путин да прегърне либерализма. Запзването на олигархичната власт може да се гарантира само от идеите на монархизма или сатрапщината на Сталинизма.

 22. 22 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Най обикновено либератско плямпане. Като прочетеш едно можеш със сигурност да си убеден, че останалите 99 са абсолютно същите.

 23. 23 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  [quote#11:"ajsayder"][/quote]

  "Европа НИЕ ЩЕ СИ Я СПАСИМ..
  Първа стъпка - да натикаме "умно-красивците" и вся либералная сволоч зад опашката на Коня ..
  Там да си подскачат!"

  Кои сте вие??? Тъпогрозните православни консервативни комунисти???
  Ами нали статията точно вас ви разобличава!!!

 24. 24 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Да повторим цитат от статията: "...либералите вярват в принципи като върховенството на правото, личната свобода, равенството и човешкото достойнство...". Това е, измислиците на Пут-ин, на шрьодеризираните политици, на ползените идиоти и на заблудените псевдо-консерватори нямат значение.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 25. 25 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Русия си има върховен трол. Въпрос на време е да бъде канонизиран за светец.
  Рубломосковски тролове, палети свещи и целувайте иконата Путинска.

 26. 26 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  Боза. Гарнирана с баничка Путин естествено.
  Дано е изкарал поне некой долар авторът, не ми се четат такива пропагандни материали от времето на Студената война.

 27. 27 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 334 Неутрално


  Те руските тролове са навсякъде.

 28. 28 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Идеологията която се опитват да наложат от Путландия е изтъкана от противоречия, само мужик с изгорял от водка мозък може да повярва. Е и Тръмпистите от ямболските села де. :)

 29. 29 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Тихо е ! Путинославните консерватори са разкрити и се крият в миша дупка.

  SHADOWS of SOFIA
 30. 30 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Колкото по-бързо изритаме диктатора Путин от политиката, толкова по-добре за Русия. Само се замислете какъв конструктивен съюзник би могла да бъде една толкова голяма страна, с толкова ресурси. Но, сега всичко е впрегнато срещу пропагандна война срещу Запада. Не знам много войни, които да са завършвали без умрели, ранени или доста поражения. А това не е точно конструктивно

 31. 31 Профил на gesand
  gesand
  Рейтинг: 300 Любопитно

  САЩ и Европа имат претенцията за морално надмощие над Русия? "Ооо, я се погледнете по-добре в огледалото!", отсича Путин. "Ние може да не сме цвете за мирисане, но пък я вижте вие докъде сте я докарали".

  По времето на СССР беше "А вие защо биете негрите?". Промяна никаква.

  “When small men begin to cast big shadows, it means that the sun is about to set”, Lin Yutang
 32. 32 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Боза. Гарнирана с баничка Путин естествено.Дано е изкарал поне некой долар авторът, не ми се четат такива пропагандни материали от времето на Студената война.
  —цитат от коментар 26 на НеКой


  И въпреки всичко не само сте го прочели ами и сте коментирали. Работата задължава ли? :)

 33. 33 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 892 Неутрално

  До коментар [#11] от "ajsayder":

  Извинете : "КОИ сте Вие"????
  Петоколонните, майкопродавни рубладжии, които унижават ежедневно Отечеството с любезното предоставяне на североизток на продължението на гърбовете си, които преди това сте превели????
  Не, благодаря!!!
  Вие сте ПОЗОР за майка България!!!!

 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  До коментар [#23] от "4ort":

  "Кои сте вие???"

  Руските тролове.

  Със самото си включване под тази статия въпросният доказа нейната правота.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Информационната война е измислена на запад. Затова и са толкова жегнати, когато някой се опитва да ги напада с тяхното си оръжие.

 36. 36 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2356 Неутрално

  От някой бил е Оксфорд и Харвард очаквах повече от творческо преписване.

 37. 37 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Най обикновено либератско плямпане. Като прочетеш едно можеш със сигурност да си убеден, че останалите 99 са абсолютно същите.
  —цитат от коментар 22 на von_seeckt


  А по- конкретно? Или само ще си подхвърляш по нещо в пространството.

  SHADOWS of SOFIA
 38. 38 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3434 Весело

  "За либерализъм не е редно да говори човек,президент на който 20% от населението ходи по нужда във външни тоалетни"-цитата от една друга статия,отговаряща на дивотиите на малкият фюрер Путев!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 39. 39 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4795 Неутрално

  До коментар [#17] от "historama":

  Шенген, а? Ние сме разграден двор за противниците на НАТО и тези, които целят ЕС да се разпадне! Познайте за кого натвърдявам!

 40. 40 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Чудесна статия!

  САЩ и Европа имат претенцията за морално надмощие над Русия? "Ооо, я се погледнете по-добре в огледалото!", отсича Путин. "Ние може да не сме цвете за мирисане, но пък я вижте вие докъде сте я докарали".По времето на СССР беше "А вие защо биете негрите?". Промяна никаква.
  —цитат от коментар 31 на gesand


  +++

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 41. 41 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  "За либерализъм не е редно да говори човек,президент на който 20% от населението ходи по нужда във външни тоалетни"-цитата от една друга статия,отговаряща на дивотиите на малкият фюрер Путев!
  —цитат от коментар 38 на Willy Messerschmitt


  А и нашите путинославни консерватори и те. Дим в г..за нямат , консерватори били.

  SHADOWS of SOFIA
 42. 42 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 763 Неутрално

  [quote#37:"KA2"][/quote]

  Ти да четеш не можеш ли?

 43. 43 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 892 Неутрално

  До коментар [#37] от "KA2":

  "либерасти", "гейропа" и подобните алкашки скодоумия трябваше да се много ефективни средства за ерозиране на доверието към ЕС, а се оказаха овехтели и дрънкащи на празно като безаналогови руски тенекета пропагандни клишета!!!
  Очевидно се чакат новите указания на пасоля, защото самоинициативата се наказва, а и за нея трябва да имаш повече от две бразди в сивият багаж!!!!
  "Алкашки, Сър"!!!!

 44. 44 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1027 Весело

  Московските пропагандисти са на своя пост чинно изпълнявайки заповедите на късия Ботокс. А в русия горят 212 пожара в 11 региона и ако тенденцията се запази, алкашите ще останат без тайга много скоро, ама за това тук там се прецежда нещо, но в повечето случаи и дума не се обелва. Важното е да се громи фашизма и Европа!


  https://www.newsru.com/russia/07jul2019/forest.html

  Имало едно време ссср...
 45. 45 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  [quote#37:"KA2"]
  —цитат от коментар 42 на von_seeckt
  Ти да четеш не можеш ли?[/quote]

  Не не мога. Хайде сега , кратко сбито с твои думи обори нещо от засегнатите похвати на ростролзавод.

  SHADOWS of SOFIA
 46. 46 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 609 Весело

  Трол? Глупости!
  Хакер е, който хаква евроатлантическите ценности.
  Ей този пичага от Атлантическия съвет троли като радикален третополов ЛГБТ+++ активист :)))

  "Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
 47. 47 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1283 Весело

  "Димитър Бечев е старши сътрудник към Атлантическия съвет (САЩ) и преподавател в Университета на Северна Каролина "

  Кря-кря, гаварит Бечев ... случайник, който навярно никога не е стъпвал в Русия, но пък знае всичко за страната, и най-вече за Кремъл.
  Смееееееееееееех!

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 48. 48 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Путин го смляха!!!!https://www.youtube.com/watch?v=qslrMjLhAlE&feature=youtu.be
  —цитат от коментар 7 на citoplast


  Димитър Бечев казва точно това, което казва грузинския журналист с малко по-премерени изрази. Аз съм напълно съгласен и с двамата! Путин няма проблеми. Умело пази интересите на крадливата, злобна и лъжлива шайка, узурпирала властта в Русия.

  Проблеми има жалкият, нещастен, примирен и безнадеждно обеднял руски народ. Явно крепостното робско съществуване е генетично качество.

  Navigare Necesse Est
 49. 49 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#35] от "von_seeckt":

  "Затова и са толкова жегнати, когато някой се опитва да ги напада с тяхното си оръжие."

  Фашизоидтото джудже реваншист ли имаш предвид?
  Него ли се мъчиш да оправдаеш така нескопосано?
  Все някой напада Рассия и непрекъснато рассияните са отбраняват. Вечната вайна е дълбоко вкоренена в мужиците. Това е още един тролски постулат наред с многото други.

 50. 50 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  "Димитър Бечев е старши сътрудник към Атлантическия съвет (САЩ) и преподавател в Университета на Северна Каролина "Кря-кря, гаварит Бечев ... случайник, който навярно никога не е стъпвал в Русия, но пък знае всичко за страната, и най-вече за Кремъл.Смееееееееееееех!
  —цитат от коментар 47 на Taiga


  Тъга ти кога беше за последно в росиюшка?

  SHADOWS of SOFIA
 51. 51 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3434 Любопитно

  До коментар [#41] от "KA2":

  Колега те нашите са се от сой...кой в Германия"адвокат",кой в Лондон(метач),друг "лондончанин" -гъдулар и той,едни шоп в "Щатите"...Интересно е че всички антилиберали все в либерална Европа се мъчат и все на малкият чекист облизват....онова!Страдат някък от раздвоение на "личноста"

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 52. 52 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 763 Неутрално

  [quote#45:"KA2"][/quote]

  Какво да оборвам? Че Европа има сериозни проблеми с либерасткото третиране на проблема с мигрантите или че либерастките заигравания с джендъризма отидоха твърде далече?

 53. 53 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2933 Неутрално

  "Протестите по повод задържането на журналиста от сайта "Медуза" Иван Голунов показаха нагледно за какво става дума" Показаха :( Показват и какви са стандартите на хора пишещи за ПАРИ. Колко титли ,колко МОЗЪК ....и да стигнем до редовното ПАСУВАНЕ НА ПУТИН. Та Русия за Иван Голунов реагира много СМИСЛЕНО. Как обаче хора с ТАКИВА ЦЕННОСТИ реагират за АСАНДЖ ?? Показан бе целият ЕЛИТ , които УЖ ИМАШЕ ЦЕННОСТИ по ""бели гащи". Сега същото се случва и с АЯТОЛАСИТЕ НА КАПИТАЛИЗМА.
  Питам дали преподавателя ВЯРВА в това как ПУТИН избира ТРЪМП за президент. Ако вярва ....няма проблеми :)

 54. 54 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  До коментар [#41] от "KA2":Колега те нашите са се от сой...кой в Германия"адвокат",кой в Лондон(метач),друг "лондончанин" -гъдулар и той,едни шоп в "Щатите"...Интересно е че всички антилиберали все в либерална Европа се мъчат и все на малкият чекист облизват....онова!Страдат някък от раздвоение на "личноста"
  —цитат от коментар 51 на Willy Messerschmitt


  Нема лошо! Нека видят свят , са дето там всички са по тъпи от тях и затова не могат да оценят гения им.Това води и омразата им.

  SHADOWS of SOFIA
 55. 55 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1283 Весело

  Скъпия комрад Бечев как ли би коментирал следната статия:

  http://www.focus-news.net/news/2019/04/30/2652213/die-welt-nedovolstvoto-ot-demokratsiyata-otbelyazva-rekordni-niva-v-germaniya-pokazva-prouchvane.html

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 56. 56 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 462 Неутрално


  До коментар [#50] от "KA2":

  ...за набиване на чемберите?

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 58. 58 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3434 Любопитно

  До коментар [#44] от "citoplast":

  Остатъка от тайгата го изсичат китайските "туристи".Дето чекиста ги пусна ...даде под наем тайгата за 50 години!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 59. 59 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2584 Весело

  Путин отново изстреля в крака на себе си!))
  Министерството на транспорта на Русия, предварително оцени загубите на руските авиокомпании поради прекратяването на полетите до Грузия на❗ 3 млрд. Рубли. Според министъра на транспорта Евгени Дитрих се очаква по-точни изчисления от превозвачите в министерството до края на следващата седмица.

  "Чуждестранен агент"
 60. 60 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 949 Неутрално

  "Русия е ръмжащата мечка пред оградата на цивилизацията" - Илия Бешков
  А руските тролове в България - са орките успели да прескочат оградата!

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 61. 61 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  [quote#45:"KA2"]
  —цитат от коментар 52 на von_seeckt
  Какво да оборвам? Че Европа има сериозни проблеми с либерасткото третиране на проблема с мигрантите или че либерастките заигравания с джендъризма отидоха твърде далече?[/quote]

  Разбирам раздразнението ти. Наистина.
  Взимай Гретхенката и отиди където те тегли сърцето.

  SHADOWS of SOFIA
 62. 62 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1027 Весело

  До коментар [#44] от "citoplast":Остатъка от тайгата го изсичат китайските "туристи".Дето чекиста ги пусна ...даде под наем тайгата за 50 години!
  —цитат от коментар 58 на Willy Messerschmitt


  Ми оня тъпия трол тайгата, кво ще прави тогава?

  Имало едно време ссср...
 63. 63 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 763 Неутрално

  [quote#61:"KA2"][/quote]

  Чак пък раздразнение!

 64. 64 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 638 Весело

  Хахаха! НАСЕКОМОТО във форума, хранещо се с пропагандните екскременти на Международния Трол с пренебрежителни размери се ЖЕГНАЛО. Доста драматичен глагол за бивш политпросветник от Строителни войски. Получовеци със седалищно мислене и промосквоитетно съзнание са досаден, дразнещ отмиращ вид, вписан в червената книга, водена от посолството на Кочината на Злото и Лъжата.

  Navigare Necesse Est
 65. 65 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 609 Весело

  Хаха, обаче се възхищавам какви възторжени коментари получава този щатски петоколонник и грандатджия :))))
  Похвално! :))))

  "Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
 66. 66 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6388 Весело

  Светли православни спасители и освободители на упадъчния Запад.
  Световен морален стожер.
  И тролейно депо.
  Сенчеста тайга.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 67. 67 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3912 Весело


  Проблемът на Путин е не в това, че някой на Запад е решил да налага на Русия ценности, които са й културно чужди.
  ========
  Проблема на эапада е (обаче)....точно в досегашния този неуспех.....

  Bukalemun
 68. 68 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  Слушайте Хоризонт в момента, да чуете от рускиня, която каза, че "Русия е много свободна страна".
  А този Бечев освен, че е добре заплатен да пише това, думите му са абсолютен фейк.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 69. 69 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  И така е в цялата Русия 🤷‍♂️😁 И сллъзи и смях🤦🏻‍♂️☹Руснаците знаят, че живота им, нищо не струва 🤷‍♂️В Свердловска област, група туристи спряха камион с гориво. Те помолиха за да ги вози до магистрала. Водачът се съгласи. Най-малко 8 души се качиха на резервоара. Да, НА резервоара. По-късно камионът се преобърна и се запали. Четирима мъртви. Шофьорът беше пиян. Обичайната история за путистан.
  —цитат от коментар 14 на putinxujlo


  Онли ин Раша.

  The best way to predict the future is to invent it.
 70. 70 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  До коментар [#66] от "Незнайко в Слънчевия град":

  "Световен морален стожер."

  Знам, че го казваш саркастично, но виж за всеки случай пост № 57 - там ясно са изброени доказатества, че Русия е едно от най-покварените места на планетата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 71. 71 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2834 Весело

  раздали са дневната доза фобии.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 72. 72 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#71] от "дерибеев":

  Ти колко си взе?

  The best way to predict the future is to invent it.
 73. 73 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#68] от "Taiga":

  "Слушайте Хоризонт в момента, да чуете от рускиня, която каза, че "Русия е много свободна страна".

  И да и повярваме ли, отворко, защото на теб така ти се иска?
  Цял свят знае какво представлява Рассията ти. Империя на злото и доскорошните престъпни болшевики, империя на крадци, бандити и всеобхватна мизерия. Империя завиждаща на всичко читаво, градивно и преуспяващо на този свят. Това е Рассията ти, калната тролска империя.

 74. 74 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3912 Весело

  До коментар [#71] от "дерибеев":

  Ама не знаеш дащо....:))
  Целта им е с един медиен 'клин' да избият друг.....
  За сега , Германия отказва настоятелното предложение на Тръмп. ....да има официално германско военно присъствие в Сирия. ...

  Bukalemun
 75. 75 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  Не си путински трол само защото ти е смешно, когато в деня след евроизборите ти съобщават, че масивната харерска атака, за която са ти дуднали всеки ден в последните шест месеца, изобщо не се е случила.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 76. 76 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2666 Неутрално

  ...На фона на повишаване на ДДС на 22%,вдигане на цените,повишаване на пенсонната възраст....Тоталната демагогия води Расия само към образ на парии в света и към образ на по-голяма Сев.Корея!
  —цитат от коментар 10 на Willy Messerschmitt


  Дреме ми на шмайзера за ДДС в Русия ..

  Русофилчета, що сте неадекватни бе ..

  Иначе в Дискусията до сега до какъв извод стигнахме?
  Правилно .. ни на Русия, ни на САЩ , ни на Уганда им е работа да оправят НАШАТА ЕВРОПА ..

  И трябва НИЕ да си се грижим за нас си .. няма кой друг ..
  Разбрахме се и какво руши НАШАТА ЕВРОПА - левите .. те ..
  Левите неомарксистчета .

 77. 77 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2834 Любопитно

  някой да даде линк към сайта с поне две статии дневно анти САЩ или поне про Русия ? един поне . всекидневно

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 78. 78 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 524 Любопитно

  "... или Содом и Гомор, или консерватизмът по кремълска рецепта... моралния упадък на Запада и за спасителната мисия на Русия циркулират от години."
  Консерватизъм,спасителна мисия...:))))
  https://snob.ru/selected/entry/110642/?utm_source=push&utm_medium=push_notificationl&utm_campaign=archive&utm_content=article

 79. 79 Профил на Stefan Borisov
  Stefan Borisov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  митко автора на статията който може би е гей щото гледам гейове те защитава явно кой му плаща и затова кой плаща той поръчва музиката

 80. 80 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#77] от "дерибеев":

  Няма про и анти. Има истина. Знам, че не ти изнася.

  The best way to predict the future is to invent it.
 81. 81 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Преди малко от Днвевник ми изтриха един пост, защото не е бил политкоректен.
  Този е коректен!

  2 красиви патриоти от МО-генерал Пламен Ангелов и генерал Светослав Даскалов (внуци на АБПФК-красиви) се разследват за това, че са издали 503 нерегламентирани разрешения за достъп до класифицирана информация на ЕС и НАТО.

  Оставки няма да има.

  https://www.mediapool.bg/prokuraturata-e-na-pat-da-smeni-shefa-na-voennoto-razuznavane-news295397.html

  Вроятно и разследването им е класифицирана информация

 82. 82 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 638 Весело

  някой да даде линк към сайта с поне две статии дневно анти САЩ или поне про Русия ? един поне . всекидневно
  —цитат от коментар 77 на дерибеев
  До коментар [#77] от "дерибеев":

  Дерибеев, ти какво само клечиш във форума и хленчиш за презряната и отвращаваща Кочина на Злото и Лъжата, начело с кривогледата, монголоидна, ботоксова табуретка?

  Я, се вземи в ръце и, като един истински русолюбец, ги напиши тия ТРИ фундаментални статии, че да си умрем от смях.

  Navigare Necesse Est
 83. 83 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2933 Весело

  До коментар [#76] от "ajsayder":

  Кои са ЛЕВИТЕ ? като гледам бандата на СОРОС И КЛИНТЪН много добре изучава ЛЕО ТРОЦКИ :)

 84. 84 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4423 Неутрално
 85. 85 Профил на giy14583303
  giy14583303
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Курти

  (Курти – селянин с външна тоалетна: клекало – тухли единички, пирон с нарязани вестници и метличка в ъгъла)

  По световните проблеми,
  Курти отношение шъ вземи.

  Какво представлява външната политика на Русия?

  Външната политика на Русия е да хвърля мая във всяка тоалетна на света, така никой да не може да каже, че в Русия мирише на „овна".
  Ако все пак някой посмее да го направи – получава допълнителни дози червена мая и гласовито бива поучаван, че при него не всичко е „цветя и рози". (примерно: „А Вие, защо биете негрите?")

  Дорде има я Русия,
  светът няма управия!

  27.08.2016


 86. 86 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2666 Неутрално

  До коментар [#76] от "ajsayder":Кои са ЛЕВИТЕ ? като гледам бандата на СОРОС И КЛИНТЪН много добре изучава ЛЕО ТРОЦКИ :)
  —цитат от коментар 83 на dejmos


  Ми ТЕ са левите .. Неомарксисити ..
  https://en.wikipedia.org/wiki/Frankfurt_School
  Въобще спорът би трябвало да е за Бъдещето на Европа ..

  И неизвестно защо , се намесва и Русия и какво била казала или направила , което не би трябвало да ни интересува в този спор ..
  Щото НИЕ , трябва да си решим НАШИТЕ НЕЩА без да се озръщаме, ни към Русия , ни на никъде ..

  Но ТАКИВА СА РУСОФИЛИТЕ .. Те навсякъде гледат да намърдат Русия и руските работи и после, да гледат победоносно!
  А от ъгълчето на устната им, леко се процежда слюнка ..

  Ей и тука - запретнаха се да следят медии - и ни сведоха, до знанието и за ставащото в Нижни Новгород, и за ДДС-то в Руската Федерация , и за пътуването на някакви руснаци на камион ..

  Такива са ни те!


  П.П
  Но разсъжденията за ДДС в Русия , не бива да ни отклоняват от това, за което да мислим - Нашата Европа!
  Русофилите да си менкат истории за ДДС и как във Воронеж бият негрите ..
  Да си ги оставим да говорят и да мислим с главите си за Европа!

 87. 87 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Г-н Бечев, това вече го знаем, непрекъснато се върти в общественото пространство и затова вече е клиширано, т.е. Западът по традиция е лош, а Русия, сигурно за "пореден" път е "белязана" да бъде негов "освободител" - т.е. от омразния капиталистически, империалистически, икономически, глобалистично-мултинационален и т.н. гнет. По-интересно е нещо друго - как новите технологии, като социални мрежи и форуми, които използват интернет като глобална съобщителна среда, оказват влияние на т.нар. "медии" - класическите периодични печатни издания (вестници и списания) се свиват и освобождават съответна работна ръка за сметка на новите медийни среди (или платформи), където буквално и моментално всеки (в това число и недотам компетенти и преди всичко на емоционален принцип) се включва в информационния поток, а в някои случаи се явява и "създател на новини".

 88. 88 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Дали проблемът е в руските тролове? Или проблемът е в обществата "отгледали" малоумници готови да повярват на руските тролове?

 89. 89 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  До коментар [#11] от "ajsayder":

  Кои сте вие би? Все едно слушам истериците от МастурбаторЪ

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 90. 90 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 724 Весело

  Точно русия, където по стара традиция населението се купува и продава свободно (най-успешния експорт за последните трийсетина години са рускините), където има най-много хероинозависими на глава от населението, където алкохолизмът доведе продължителността на живота до тази на държава от субекваториална Африка, чийто ръст на заразени с ХИВ е също като на държава от субекваториална Африка, където корупцията, лъжата, кражбата и измамата са ежедневната норма.. точно тази русия да говори за морал и ценности - СМЕХОТВОРНО

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 91. 91 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2666 Неутрално

  До коментар [#11] от "ajsayder":Кои сте вие би? Все едно слушам истериците от МастурбаторЪ
  —цитат от коментар 89 на Darth Plagueis


  Ние сме всички обикновени отговорни хора ..
  А вие кои сте?
  Колко ви плащат от Кремъл постоянно да намесвате Русия къде ли не?

 92. 92 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  До коментар [#91] от "ajsayder":

  Аз по-големи русоблицци от русофилското спец звено на Герб - МастурбаторЪ-МВРО тпудно се сещам.

  На въпроса ти - не знам зя какви Вие говориш. Аз не се идентифицирам с Ние или Вие, ти го правиш.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 93. 93 Профил на sylvester
  sylvester
  Рейтинг: 566 Неутрално

  В крайна сметка всичко опира до това, дали си достатъчно глупав да слушаш. Бившият директор на тайните служби Владимир Путин, който е заграбил всички политически и икономически лостове на управление в Русия, заедно с бившите си колеги от Ленинградското управление на КГБ и се е превърнал в нещо средно между автократичен управник и бос на мафията, казал нещо. Ами, да е жив и здрав. Да си плямпа.

 94. 94 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#81] от "historama":

  504, а не 503.
  Каракачанов се спотайва

 95. 95 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2666 Неутрално

  До коментар [#91] от "ajsayder":Аз по-големи русоблицци от русофилското спец звено на Герб - МастурбаторЪ-МВРО тпудно се сещам..
  —цитат от коментар 92 на Darth Plagueis


  Такива сте ..

  И освен това сте вмирисани левичарчета-каскетлийчета ..
  Поздрави

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  До коментар [#95] от "ajsayder":

  Е, фен на псевдоконсерните да ти говори за левичарство, наистина е весело.
  Така става, като събереш хора, дето до вчера са подскачали по зелени каузи, защита на кученца и секви подобни, и им кажеш - от утре сте консерватЪори 😁

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 98. 98 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Ъъ...в Русия кръвосмешението все още е разрешено. Както и домашното насилие, това са си семейни работи, и никой не може да забранява на никой да си е%е майката

 99. 99 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":митко автора на статията който може би е гей щото гледам гейове те защитава явно кой му плаща и затова кой плаща той поръчва музиката
  —цитат от коментар 79 на Stefan Borisov


  Теб като те гледам, си педофил, чудя се само собствените си деца ли продаваш, или и чужди?

 100. 100 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 564 Неутрално

  "Димитър Бечев е старши сътрудник към Атлантическия съвет (САЩ) и преподавател в Университета на Северна Каролина "Кря-кря, гаварит Бечев ... случайник, който навярно никога не е стъпвал в Русия, но пък знае всичко за страната, и най-вече за Кремъл.Смееееееееееееех!
  —цитат от коментар 47 на Taiga


  Тайга, а ти по стара руска традиция спиш ли с майка си?

  Така и не се научихте, руските патреоти бият децата и спят с жените си, вие правите обратното, и се чудите що не ви харесват хората.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK