Кой трябва да каже какво да гледаш по БНТ?

Избраният Емил Кошлуков дори пледираше за увеличаване на институционния контрол над БНТ. Досега даже кандидати, които видимо са разчитали на връзките си с властта, от "кумова срама" са се обявявали за по-голяма независимост на обществената медия

© Юлия Лазарова

Избраният Емил Кошлуков дори пледираше за увеличаване на институционния контрол над БНТ. Досега даже кандидати, които видимо са разчитали на връзките си с властта, от "кумова срама" са се обявявали за по-голяма независимост на обществената медияТекстът е препечатан от "Дойче веле".


Почти не се чуха публични гласове в подкрепа на избора на Съвета за електронни медии (СЕМ) за генерален директор на БНТ. За сметка на множеството критично настроени – в диапазона от недоумяващи до яростни.


Заедно с общото разочарование от изхода на конкурса остана и усещането за безсмислие на самия конкурс. То идваше на първо място от това, че всички запознати с темата предварително можехме да кажем кой ще бъде избран и даже поименно да посочим членовете на СЕМ, които ще гласуват за него. Идваше и внушението, че най-важното качество за бъдещия директор е да се разбере с управляващите да покрият тежкия финансов дефицит на медията. Но без, естествено, да се обсъждат щетите от подобно разбирателство върху независимостта й. Избраният Емил Кошлуков дори пледираше за увеличаване на институционния контрол над БНТ. Досега за толкова години не бях чувал подобно нещо. Даже кандидати, които видимо са разчитали на връзките си с властта, от "кумова срама" са се обявявали за по-голяма независимост на обществената медия.
Безсмислието на конкурса обаче в най-голяма степен идваше от това, че обществото все по-малко знае какво е и за какво му е обществена телевизия, която да издържа с данъците си. И тук вече, особено след превръщането на интернет в основен информационен източник на активните поколения, и то безплатен, място за общи приказки няма. Въпросът може да намери отговор само ако най-после се опише "черно на бяло" и се приеме след публични дебати обществената мисия (задължение, ангажимент) на българската обществена телевизия. Тя трябва да синтезира онова, което днес очакваме от БНТ и което комерсиалните телевизии не могат да ни дадат. И то така, че да се реализира в конкретно програмно съдържание. Само неговото производство има основание да се издържа от държавния бюджет (субсидията трябва да е пропорционална на мисията). Съдържанието извън мисията трябва да се самоиздържа с търговско слово (реклама, спонсорство и продуктово позициониране). Без това ясно разграничение финансирането на БНТ от фиска има сериозен риск да се приеме като държавна помощ спрямо един играч на рекламния пазар, която е забранена в ЕС. И останалите играчи могат да подадат жалби срещу него.


Причината, поради която не го правят, не е за хвалба – просто рекламният дял на БНТ е толкова ограничен, че с нищо не ги заплашва засега. Но ако започне да нараства, каквато би трябвало да е целта на всеки генерален директор, БНТ ще бъде обвинена в нелоялна конкуренция. За да не се случи това, въпреки двойното й финансиране, тя трябва със средствата от бюджета да изпълнява задачите, които обществото й е поставило чрез мисията й. Съдържанието, което не е уникално и е сходно с това в комерсиални медии, пък трябва да реализира единствено с приходите от реклама, спонсорство и пр. Без да може да прехвърля пари "от единия джоб в другия".


Държавна субсидия и приоритети


Приемането на мисията, освен че ще изпълни задължението ни като държава - член на ЕС, ще реши ключови въпроси, на които сега търсим отговор, като гледаме в звездите.


Например колко трябва да е държавната субсидия на БНТ? Размерът й ще може да се изчисли точно според разходите за производство на съдържанието, което отговаря на мисията (в субсидията ще трябва да се прибавят и разходите за разпространение на обществената медия, което е ангажимент на държавата и които в момента генерират основния дефицит).


Например спортът част ли е от обществената мисия на БНТ? Очевидно не, защото е съдържание, за което тя се конкурира с комерсиалните телевизии и присъствието му в програмите й трябва да се финансира от реклами. Обратно на културата и нейното отразяване, които са съществена част от мисията на БНТ, защото са насочени към малка публика, без необходимата пазарна мощ да ги издържа сама. Въобще задоволяването на информационните потребности на малките публики е приоритет за обществените медии.


Какво трябва да влиза в обществената мисия


Например корупцията. Доколкото тя е централен проблем на днешното ни общество, в обществената мисия трябва да влязат формати, които се борят с нея. На първо място разследващата журналистика. А специално корупцията по високите етажи на властта изисква мисията да защити критическата функция на журналистиката във всичките й формати. Това предполага управляващите задължително да се поставят в ситуация на медиен дискомфорт и изключва приарски интервюта с тях.


Например сериалът "Дързост и красота". Той бе спрян по БНТ, което е в противоречие с мисията й, тъй като тя в нашето застаряващо общество трябва да предлага съдържание според комуникативните стереотипи на третата възраст. Сондажите показват, че сериалът беше точно такова съдържание. Младите от своя страна могат да бъдат реинтегрирани към БНТ с развитието на онлайн услуги, което също трябва да залегне в мисията й. И т.н.


Това, разбира се, са мои бележки по мисията, което не ми е работа. Работа е на експерти в институционално качество и в активен диалог с обществото. Но все не може да се случи заради един неписан договор между ръководствата на БНТ и политиците. Първите предпочитат сами да решават как и за какво да харчат държавната субсидия, а за вторите непрозрачността на изразходването й е добър инструмент за влияние върху първите. Новият генерален директор на БНТ още преди конкурса подсказа, че е готов да спазва този договор повече от всеки друг.

Ключови думи към статията:

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3159 Весело

  Няма нужда да гледате нито БНТ нито друга телевизия (с изключение на образованието и туризма)😊

 2. 2 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  "Дойче веле" ни казва какво трябва да се показва по Българската Национална Телевизия.

  Самия факт ни показва какво представлява България в момента - полу-колония, на която бели хора (западняци) казват какво е правилно и какво не.

  Под управлението на тези бели хора (западняци) България стана от 9 000 000 на под 7 000 000 човека, и загуби поти цялата си индустрия за 30 години.

  МФВ, Световната Банка, ЕС, Германия, САЩ ... ни управляваха 30 години и на практика ни направиха тяхна колония.

 3. 3 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  по-голяма независимост на обществената медия.

  ---------

  от кого по-голяма независимост?

  Това което соросоида иска да каже е :
  - по голяма независимост от българите и избраните от тях органи
  - и по голяма ЗАВИСИМОСТ от така нареченото гражданско общество, представено от НПО-та финансирани от чужбина -- Лондон, Ню Йорк, Берлин.

  Така под песента на "независимост" се иска БТН да не предствлява бъгарските интереси, а интересите на Лондонското Сити, Ъолстиит и набиращото самочувствие германско влияние.

 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3143 Весело

  До коментар [#2] от "WWW":

  Свободата ,Санчо ...или ти предпочиташ суджука /салама/ и да служиш на бай Х ?

 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3576 Весело

  Например сериалът "Дързост и красота". Той бе спрян по БНТ, което е в противоречие с мисията й, тъй като тя в нашето застаряващо общество трябва да предлага съдържание според комуникативните стереотипи на третата възраст. "

  и Москва не вярва на сълзи

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4657 Неутрално

  "Избраният Емил Кошлуков дори пледираше за увеличаване на институционния контрол над БНТ. Досега за толкова години не бях чувал подобно нещо. Даже кандидати, които видимо са разчитали на връзките си с властта, от "кумова срама" са се обявявали за по-голяма независимост на обществената медия."


  Това наистина, е мегаскандално!

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 7. 7 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Какво трябва да влиза в обществената мисия

  Например корупцията. Доколкототя е централен проблем на днешното ни общество


  ---
  Лозанов предствляващ интереса на германския капитал и елит отново лъже.

  Централен проблем на днешното ни общество е заплатата от малко над 500 евро.
  Това обезлюдява България.
  Няма български компании които да изнасят продукция , и то скъпа продукция и дават добри заплати.

  Лозанов , като инструмент на външни сили ни казва, че трябва да се борим с така нареченото "осещане за корупция", което се мери от НПО на Огнян Минчев "Прозрачност без граници"
  ,

 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  Никаой не може да ми каже да гледам каквото и да било по БНТ.

  За мен такава телевизия няма.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 1822 Весело

  " критично настроени – в диапазона от недоумяващи до яростни..." - да де, ама само вербално, а тук там и епистоларно. Реакциите НИ са като на отличник, който знае какво ще каже друг, мрънка под нос, гледа очаквателно даскалицата(ментора) и пак прилежно си води записки, до следващата критика. Реални резултати от която и да е критика в наш`та мила родина нЕма и няма и да има. Иначе, дистанционното е на една ръка разстояние, ако е била заета с бира.

  Коментиране на анализираното, вече...
 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  До коментар [#7] от "WWW":

  "... трябва да се борим с така нареченото "осещане за корупция"..."

  Трябва да се борим преди всичко с неграмотността, чието олицетворение сте такива като теб.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Например корупцията. Доколкото тя е централен проблем на днешното ни общество, в обществената мисия трябва да влязат формати, които се борят с нея.

  ----

  Навремето Хитлер е казвал че има арииска раса - господарка, и унтерменшени.

  Сега Германия ни казва, през уж-българина Лозанов, че българите са долни хора зашото крадат по рождение.
  Срам ги е да повторят тезата на Хитлер защо Гермния трябва да управялява долните народи, и затова са измислили друга причина за немската доминация - "България и българите са крадливи" !
  Съответно , те като крадливи хора, не могат сами да се управляват и трябва да доиде господарската раса и да поеме управлението.

  Лозанов не го интересува , че има пенсионери на 200 лева пенсии.
  Лозанов е на гранти и от живота на българите той не се интессува, той е обезпечен от извън България.
  За него в важно всеки ден на българите от БНТ да им се казва колко са долни(унтерменшени), пардон - корумпирани.

 12. 12 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5018 Неутрално

  "Кой трябва да каже какво да гледаш по БНТ?"

  Не и шефа на БНТ

 13. 13 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Никаой не може да ми каже да гледам каквото и да било по БНТ.За мен такава телевизия няма.
  —цитат от коментар 8 на Norman Granz


  Грънец, животинскта ти ненавист към всичко което в има прилагателно "българско " е отдавна известна.

  В хилядите ти постове на верен трол няма и един в които има не даже симпатия, а поне неупралност към българите и България.
  Презрение е най-малкото което изпитваш към нас, като истински новопокръстен към богоизбрания народ.

 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  До коментар [#13] от "WWW":

  "Презрение е най-малкото което изпитваш към нас..."

  ... комунистите-съветчици.

  А какво друго да изпитвам?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  "Кой трябва да каже какво да гледаш по БНТ?"

  Който ще.
  Аз тази телевизия не я гледам.

  ПП. Освен, от дъжд на вятър, някое предаване на "история", което би ме интересувало.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 16. 16 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4631 Неутрално

  До коментар [#7] от "WWW":

  Ако имаше нещо различно от вакуум между ушите, би разбрал, че ниските заплати / пенсии са следствие точно от корупцията! Но не би!

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  До коментар [#16] от "vassilun":

  "Ако имаше нещо различно от вакуум между ушите, би разбрал, че ниските заплати / пенсии са следствие точно от корупцията!"

  А корупцията е следствие на това, че в България парите и стопанските активи са в ръцете на червената мафия от клептократи, ДС-"разузнавачи" и комунисти-съветчици (такива като него).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#13] от "WWW":"Презрение е най-малкото което изпитваш към нас..."... комунистите-съветчици.А какво друго да изпитвам?
  —цитат от коментар 14 на Norman Granz


  нр се прави на малоумен Грънец.

  Ти БЪЛГАРИТЕ не навиждаш, българите.
  При това всички - от премиера до последния пазач в Дуранкулак.

  САмо НПО кръжеца на жълтите павета може да търпиш, поне докато сте в една каруца на грантите.
  Ако ти отрежат грантите, сигурно ще отидеш в втората ти родина Израел или в католическа стана дето може да се молиш на папата.
  Нали Грънец ?
  Къде си беше харесал - Хърватия ли?

 19. 19 Профил на terminal velocity
  terminal velocity
  Рейтинг: 376 Весело

  Е как кой ? АзБ или в най-лошия случай НПО-то на дъртия гущер. Всички други са агенти на Путин или най малкото нацисти и расисти :)

  Путин - мы верим в тебя !
 20. 20 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#7] от "WWW":Ако имаше нещо различно от вакуум между ушите, би разбрал, че ниските заплати / пенсии са следствие точно от корупцията! Но не би!
  —цитат от коментар 16 на vassilun


  Не глупи , обратното е.

  Бедния катаджия взима подкуп.
  Катаджия на 2 000 евро и осигурена песния след 50-60 години няма да взима , или ще е минимално.

  Икономическото развитие води по намаляване на корупция.
  Трябва да си доста тъпо парче, че да не го разбираш.

 21. 21 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4631 Неутрално

  До коментар [#20] от "WWW":

  Не, умни! Точно обратното е! Когато Пеевски, Доган, Домуса, Баце и др крадат безнаказано, няма луд да инвестира!

 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  До коментар [#21] от "vassilun":

  "Не, умни! Точно обратното е!"

  Неговият свят е обърнат с главата надолу и затова нормалният му се вижда наопаки.

  Има вече много примери на бивши соц държави, които ппоцъфтяват и са скъсали напълно с наследството на комунизма.

  За съжаление, България не е между тях. Тя е в задушаващата хватка на Москва и все повече заприличва на Русия по концентрация на власт, корпупция, социално неравенство, бедност и усещане за безнадеждност.

  Същевременно такива като него се гордеят, че "русофобските" партии били изпаднали от парламента.

  Ами ето - това е резултатът.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  До коментар [#11] от "WWW":
  В България крадете само комунистите. Но вие не сте българи.

  Gunter glieben glauchen globen
 24. 24 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 507 Неутрално

  БНТ ще катастрофира тотално, ако Пръмова остане директор на дирекция "Информация".
  Финансирането на БНТ за последните 10-ина години е паднало с 9 млн. лв.
  А 2018 г., например, цеше много спортна година. Зимна Олимпиада, СП, европейските първенства в Берлин и Глазгоу (паралелно вървейки), слСП по волейбол в България и Италия...
  Всичко това са разходи. Големи разходи.

 25. 25 Профил на faeton.
  faeton.
  Рейтинг: 3608 Неутрално

  Дневник, кажете какво става в Париж?

  Тълпи от протестиращи излязоха на улиците на Париж след военния парад по случай националния празник на Франция в неделя, предава РИА Новости, цитирана от "Фокус".

  Въпреки засилените мерки за сигурност, все пак се стигна до повишаване на напрежението, коментира агенцията. След края на военния марш, с който Франция отбелязва 14 юли - денят на щурма на Бастилията, големи групи от хора, скандиращи лозунги на „жълтите жилетки“ започнаха да събарят и прескачат поставените заграждения.

  В резултат органите на реда са използвали сълзотворен газ за да разпръснат протестиращите. По данни на френски медии са арестувани четирима души, в това число и главният идеолог на движението на „жълтите жилетки“ Ерик Дрес.

 26. 26 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#21] от "vassilun":За съжаление, България не е между тях. Тя е в задушаващата хватка на Москва и все повече заприличва на Русия по концентрация на власт, корпупция, социално неравенство, бедност и усещане за безнадеждност.
  —цитат от коментар 22 на Norman Granz


  Стига лъга бе Грънец.

  Москва има 0% влияние в България.

  БГ е контролирана на 100% от Вашингтон , Лондон, Берлин и Брюксел.
  Нито едно решение не е взела което да противоречи на интерсите на горните.

  Нито едно решение не е взела България е полза на Москва.
  Нито едно.

  Целия модел на БГ е правен от Световната Банка и МФВ.
  Даже ни пращаха хора от там - Дянков, Кристалиня Георфгиев, сегашния шеф на БНБ е от МФВ.
  Всички банки са западни , а малкото български са за пълнеж.
  Целия търговски сектор е западен.

  ИМа един Лукоил руски, и то не се знае кои му е собственика.
  Лукоил има и в САЩ.

  Класика на англосаксонската пропаганда - България се срива с команди от Лондон, Берлин , Вашингтон и се казва - "ами вие сте зле защото се командвате от Москва" !

 27. 27 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Още 90-те години в БГ застъпиха СБ и МФВ - агентите по сриване на държавите с икономически средства.
  ЕС се намеси в законодателството на БГ и всички закони които са приети за 30 години са под диктовката на Берлин , Париж и Брюксел.
  Всички до един.

  Лицемерно са свивали България докато се усмихвад подло и след 30 години казаха:
  Ами вие сте зле, защото в гените ви има корупция !

  Но това се сетиха чак през послените 5 години да лъжат.
  Преди това 25 години разправяха как като следваме съветите им ше цъфнем и вържем.

  Запада е крадлив, и лъжлив по дрфолт.
  И е така от 500 години.

  Само държави изтръгнали се от контрола на крадливия западняк мога да просперират .
  Най ярък пример Китай.

 28. 28 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3400 Неутрално

  Кошлуков сега от благодарност към герберите ще направи телевизията за партийна хвалба?!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1564 Весело

  "Кой трябва да каже какво да гледаш по БНТ?"

  Американското посолство, разбира се!

  В Русия съм! В Русия съм!
 31. 31 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 704 Неутрално

  До коментар [#30] от "Веселин Дечев":
  Далеч по-добре Амеликанското посолство ,отколкото както е в момента да нареждат от руското посолство.
  А най -добре да се управлява от БЪЛГАРИ,а не такива като теб безродници слуги и подлоги на путинова русия.
  А най-хубаво ще е точно безгръбначни биологични единици като теб да си хващат пътя към Русия,а може и към С.Корея по избор.

 32. 32 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2750 Неутрално

  С този начело аз лично приключих с БНТ!!!!

 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  До коментар [#31] от "anty":

  Колега, няма смисъл да се нервираш от глупостите на един трол.

  Отдавна минаха времената, когато някой можеше да ми нарежда какво да гледам и на кого да вярвам. Много им е мъчно на другарите, че вече няма съветско телевидение в петък вечер, когато намусени диктори със стъклен поглед и квадратни глави се обръщаха към нас на "Здраствуйте тавариши".

  А такива като бай Командантето и WWW ставаха и козируваха на гола глава.

  Хайде, спокойна вечер, налей си едно питие, хвани в ръка дистанционното и избирай - канали бол.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 2375 Весело

  "Дойче веле" ни казва какво трябва да се показва по Българската Национална Телевизия.Самия факт ни показва какво представлява България в момента - полу-колония, на която бели хора (западняци) казват какво е правилно и какво не.Под управлението на тези бели хора (западняци) България стана от 9 000 000 на под 7 000 000 човека, и загуби поти цялата си индустрия за 30 години.МФВ, Световната Банка, ЕС, Германия, САЩ ... ни управляваха 30 години и на практика ни направиха тяхна колония.
  —цитат от коментар 2 на WWW


  Тъй, тъй...

  Ако се беше обръснала- друго щеше да е, ма с тези пусти косми... 😂😂😂😂

  Трябва да се гледа само "Время"- в оригинал, и не само в петък!

  Айде- оставям ви, че "Бразди" започва.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 35. 35 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  Никаой не може да ми каже да гледам каквото и да било по БНТ.За мен такава телевизия няма.
  —цитат от коментар 8 на Norman Granz  А, аз я поглеждам ... когато предават мачове от световно, или европейско първенство .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 36. 36 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  До коментар [#11] от "WWW":


  Мильо,
  много правописни грешки допускаш !
  Кога ще понаучиш правописа в българския, или за тебя уже поздно ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 37. 37 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  Как кой ще реши какво да се гледа, естествено БайХ@й, а нали е "проамерикански", ще има директна транслация на Хелоуин!!!!

 38. 38 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2538 Весело

  "Безсмислието на конкурса обаче в най-голяма степен идваше от това, че обществото все по-малко знае какво е и за какво му е обществена телевизия, която да издържа с данъците си. "

  Обществото все по-малко знае, за какво му е въобще телевизия, особено в тези мащаби, в които са се нароили десетки безполезни и дори вредни телевизионни канали. Телевизиите отдавна са станали оръжие за политическа борба и с отвращението към начина, по който се води тази борба у хората расте и отвращението към оръжието, което се използва.

 39. 39 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2538 Весело

  До коментар [#2] от "WWW":

  "МФВ, Световната Банка, ЕС, Германия, САЩ ... ни управляваха 30 години и на практика ни направиха тяхна колония."

  Ти просто злобееш, че за 45 години СССР не успя да ни направи 16-та република.

  Между другото, вземи си редактор на писанините, защото още си далеч от това, да вържеш на български нещо, което да не те издава. Че си уж-българин, де!

 40. 40 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  До коментар [#27] от "WWW":

  Така е. В Китай вече увеличиха дажбите на ориз на 400 г дневно.

  Gunter glieben glauchen globen
 41. 41 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10370 Весело

  Вече няма Дързост и красота? Ама това крепи леля ми жива. Тя каза, че може да умре спокойна когато види последната серия!
  Ще съдя БНТ за предумишлено убийство!

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8121 Неутрално

  БНТ вече не е обществена медия. Тя е медия на правителството .

 43. 43 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  Да видиш Емил Кошлуков начело на БНТ представлява по-шокираща гледка от тази да видиш как кварталният нарко-дилър се мъдри като инспектор в детската педагогическа стая...

 44. 44 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Като оставим политиката настрана за момент, какъв е проблема на БНТ? Нито риба нито рак. Ако ще е Национална да я финансират като ВВС и ръководството да се отчита пред надпартиен орган или да стане частна и да се финансира сама с реклами и набиране на средства. В момента е нищо. Не съм сигурен кой точно може да успее в такова разкрачено състояние. И къдравия писател на статията който от както аз се помня, винаги е на позиция да критикува но нищо да не прави, би трябвало да се замисли точно по този въпрос. НЕ е ли отговорност точно на неговия "съвет" да ги оправя тези неща?
  Затова положението е такова в БГ - всеки критикува но когато дойде време да нещо да се направи или оправи, всеки вдига ръце и казва - аааа това не е моя работа. Ами на кой е работа тогава?

  California Über Alles
 45. 45 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3216 Неутрално

  Напоследък извадиха от нафталина пропагандните филми за Емил Боев, възхваляващи престъпната ДС. По това може да се направи извода кой управлява БНТ и България.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  Интересно - бившият председател на СЕМ писал в чужда медия за нашата национална медия. Нещо не ми се вързва тук... Освен това въпросът не е кой да каже какво аз да гледам, а какво да се излъчва. Аз сам решавам какво да гледам. БНТ има 4 канала за всеки вкус. Ако има друга частна медия с 4 канала и същия или по-малък бюджет - нека се даде за сравнение.

 48. 48 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3003 Неутрално

  До коментар [#18] от "WWW":

  Ти БЪЛГАРИТЕ не навиждаш, българите.
  При това всички - от премиера до последния пазач в Дуранкулак.
  —цитат от коментар 18 на WWW

  Kъм пазача в Дуранкулак изпитвам поне малко уважение - човекът честно работи. Най-вероятно. Към премиера друго освен ненавист не ммога да изпитвам. Може омраза и пренебрежение. Но дотам.
  Но не можеш по никав начин да слгаш заедно премиера с когото и да било. Включително и с пазача в Дуранкулак.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 49. 49 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3003 Неутрално

  До коментар [#47] от "Лео":


  Интересно - бившият председател на СЕМ писал в чужда медия за нашата национална медия. Нещо не ми се вързва тук... Освен това въпросът не е кой да каже какво аз да гледам, а какво да се излъчва. Аз сам решавам какво да гледам. БНТ има 4 канала за всеки вкус. Ако има друга частна медия с 4 канала и същия или по-малък бюджет - нека се даде за сравнение.
  —цитат от коментар 47 на Лео

  БТВ и Нова ТВ имат 4 канала, че и отгоре.
  А въпреки заглавието, авторът говори точно за това, за което искате вие - какво да излъчва БНТ. Когато обаче стане обществена. Досега винаги е била правителствена.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK