Краят на жанра: Думите безсилни, тоягата презряна

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов - една от емблемите на пълния непукизъм на властта

© Велко Ангелов

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов - една от емблемите на пълния непукизъм на власттаПреглеждам стари свои текстове в "Дневник" и се дивя: стигала съм до 15 хиляди и повече знаци (това за вас читателите е много дълъг текст), за да обясня и докажа чрез анализ на фактите някое поредно безобразие на властите - парламентарна, правителствена или съдебна или най-често на трите заедно. Резултатът като реакция на субектите на властите - обратно пропорционален на обемите на написаното: все по-ненарушимо безочие, еволюиращо до сливането им в една власт, която се брани с пълно незачитане на всичко, което виждат очите ни.


Лъжа, нахалство, некомпетентност - патентът на лицата на режима


През последните дни видяхме отново как един министър, и то на правосъдието, си упражнява специфичното остроумие над фундаментален проблем - случайното разпределение ("джуркането" по Данаил Кирилов) на делата във Върховния касационен съд и намеси на "белия хакер" (какво ли има предвид надали и министърът знае). След като опита да преметне Съвета на Европа, че измислил как да бъдат изпълнени препоръките относно статута на главния прокурор, Кирилов с всяка публична проява задълбочава абсурда в своята управленска територия, но явно ще продължи да бъде министър. Очевидно за да забавлява публиката, след като я отказа въобще да размишлява върху действията и обясненията му.
Видяхме как се избира за генерален директор на държавната (наричана още обществена) телевизия лице, което избиращият СЕМ преди две години допусна до конкурса с недопустима от закона кариерна подробност - управлявал партийна телевизия "Алфа" (на партия "Атака"), поне такова удостоверение беше представил. То да беше само това, но нали говорим само за законност, не за морал и подобни глезотии. Трябваше да бъде вкаран в БНТ и да стане програмен директор, за да си допълни недостигащия управленски стаж за генерален директор, та най-сетне СЕМ да си изпълни обслужващата задача и да го избере. И току-що избраният генерален директор, който ще бъде запомнен и с показания среден пръст от екрана, щом седна на директорския стол, изтри петното от партийната телевизия "Алфа" в биографичната си справка...


Докато пиша този коментар, парламентът скоростно "обсъди" и премахна машинното гласуване на първо четене. Било скъпо, а било и несигурно, доколкото дочувам мотивите им. С какви аргументи и с кои думи се доказва, че не цената на машинното гласуване, а техническата подробност, че машината не може да лъже, както й се иска на ГЕРБ, е причината, за премахването. За да си остане безпроблемно купуването на гласове, ако се наложи да се спасява властта на избори. Ако беше само заради скъпотията на машините, тя и ЦИК е скъпа, и хилядите секционни комисии... За какво са ни разходи, тя партията ГЕРБ натрупа твърде много опущения, та оттук нататък може само да бъде на власт, така че властта й е неприкосновена вече по подраазбиране, иначе бог знае какво може да се случи на водачите й, ако паднат, написаха успокоително за управлението зевзеци в читателските форуми.


С какви аргументи, с кои думи на български език, с кой метод на анализ се доказва, че Кошлуков неподсъдно лъже; че независимият регулатор СЕМ легитимира лъжата; че министърът на правосъдието се държи като клоун, за да опази статуквото; че властта се бори със зъби и нокти да си опази лостовете за печелене на избори дори когато може евентуално да ги загуби...


Какви ли не примери ни поднесе властта през тези десет години: чупеха летвата по безочливост, наглост, непукизъм, които не само банализират чувството за възмущение, по-лошо: Да доказваш очевидното е унизително, а унижението е най-автентичният стимул на разрушителния гняв. Но и на екзистенциалното примирение, казват психолозите. Второто е мечтата на тази власт.


"Докажете" - бруталният цинизъм на властта


В един от непреходните си памфлети, за който и друг път съм припомняла, Алеко Константинов описва как на избори във Видинско човек от властта прошепнал "Угасете ламбите", щом почнали да броят бюлетините. Опозицията се възмутила до дън душа и се развикала в тъмното, а властта невъзмутимо отвърнала - ами докажете (че сме броили грешно). Писателят попитал селянина, който му разказал случката: И вие какво им казахте? "Ами какво да кажем, колко пъти сме казвали... хванах аз тоягата, ама стражарят ме запря..."


Жанрът "анализирам, за да докажа": Nevermore


- предупреждава демонично Гарванът на Едгар По в минути на жлъчен размисъл. Колко пъти въображението беше побеждавано от реалността на скандалните факти - гейтове, подслушвания, крадене, произвол на облечени с власт примитиви. И над всичко лъжа...


Колко път да доказваме, че е недопустимо премиер без смущение да признае, че който владее съдебната власт и има медии, може да управлява; Или да разпорежда на митниците чии складове да не проверяват...
Да анализирам в 15-20 хиляди знака, за да докажа, че управленската система на ГЕРБ е пародия на конституционен ред, или направо авторитарен режим, който трябва да бъде разграден, защото не подлежи на промяна, тъй като вече е изгубил основното демократично условие - разделение на властите, заприличва на самооскърбително мозъчно действие, след като ни бяха поднесени толкова ослепителни случаи на самозабрава и непукизъм на управляващото триединство.


Доказването на очевидното лека-полека започва да илюстрира демоничния терор над смисъла на човешкото действие, което борави със словото. Вкарани сме в призрачната зона на абсурда, на полубудното състояние, в което духът се бунтува срещу рутината на традиционната борба със злото. И предупреждава за


опасността да доубием думите, докато доказваме


с интелектуални средства вините на властта.


А тоягата си стои и чака. На първо място тоягата на изборите - без значение дали с машини или с хартия, може и електронно даже един ден. Или тоягата на бунта? Ако се доверим на американския социален анализатор и писател Франсис Фукуяма - либералната демокрация наистина е краят на историята, а в последния й и най-цивилизован стадий има от всичко по много, включително и лицемерие. В огромни дози. То гарантира мира, в който тоягата е демоде и презряна.


И докато завършвах този коментар, ме връхлитат още две забележителни новини, едната зашеметяваща: хакерска атака е пробила една от базите данни на Националната агенция за приходите и са се изсипали личните данни на почти цяла България - близо 5 млн. граждани и фирми. И дори да напишем и докажем, че това е не дигитална катастрофа, а апокалиптична експлозия за сигурността на гражданите и държавата, като направим експериментална злоупотреба с данните, заради което в нормалния свят си отиват правителства, тук ефект няма да има, думите ни са безсилни.


Дори прогнозирам с многократно потвърждавана от практиката при най-големи скандали вероятност, че ще се спаси и този път финансовият министър, както излезе сух и от конфликта на интереси с неплащането на наем за обитаваното жилище, и от надплатените с милиони левове субсидии на партиите, а надали оставка и на директора на НАП ще видим. По-вероятно е следващ скандал да похлупи сегашния.


Втората новина: че правителството одобрило актуализация на бюджета заради покупката на осемте изтребителя F-16, което ще увеличи дефицита за тази година до 2.43 млрд. лв., или 2.1% от БВП. И след като това се случва, без да има логичен отговор на два въпроса: защо трупаме дефицит, като има деклариран излишък от 3.2 млрд .лв. за юни; и защо се съгласихме да платим авансово и накуп самолетите, които ще бъдат готови след 4 години. Ако не чуем разумно обяснение и на двата въпроса, мога ли да предположа например, без да бъда обявена за агентка на руснаците, че сделката е решена предварително без оглед на цената, докато ни разиграваха зле съчинени спектакли, за да не забележим, че властта си купува под формата на изтребители индулгенция от големия съюзник за всичките си провали и лъжи, за да бъде оставена на спокойствие да продължава в същия дух.


И докато го предполагам, дочувам сатанинския смях на властта: "докажете". И спирам. С постижение от 8 хиляди знака. Почти есе.

Ключови думи към статията:

Коментари (40)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2395 Неутрално

  О... "Браво Петя"...

  "Именно недоверието наля маслото в огъня

  който четвърти ден осветява състоянието на българската журналистика и публична среда, разделена на два полюса: че водещата на предаване в телевизия TVN е убита заради журналистическата й работа като разследващ журналист; и другият полюс - че тя не е била разследващ журналист и по-вероятно убийството е битово криминално престъпление. А защо да не е възможна хипотезата, ..." - https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/10/09/3324534_tuk_ubiistvoto_e_da_ni_nakarat_da_mulchim/

  Да, именно недоверието наля масло в огъня за питането на Лора Филева към Прокуратурата за "Чайка и Цацаров", дето май е Чайка и Борис Велчев. А целевата амнезия е показателна...

  https://www.prb.bg/bg/news/aktualno/pressyob-sht-enie-33
  и уточнение на една печатна грешка
  https://www.prb.bg/bg/news/aktualno/syob-sht-enie-22

  Междувременно
  "Прокуратурата: Иван Гешев е бил в Москва, докато присъства на ареста на Иванчева"
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/30058748.html

  По здрави на Дира чрез Дневник.

 2. 2 Профил на Radosveta Koleva
  Radosveta Koleva
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  Защото данък "слово" няма.

 3. 3 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Много празни думи и мания, че трябва да се управлява по МОЯ начин. Ами има лесно, кандидатирате се на избори, избираме Ви и управлявате по абсолютно правилния начин и без безобразия. Просто е!

 4. 4 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2395 Неутрално

  До коментар [#1] от "plebs": продължение

  Дневник пак може да изтрие коментара ми заради цитата, но не може да изтрие източника:

  "Не отговарят на истината твърденията /“Капитал“/, че градският прокурор на София Емилия Русинова е била през 2018 г. на посещение в Москва. Г-жа Русинова никога не е участвала в обучителната програма на българската и руската прокуратури. Заместникът на главния прокурор Иван Гешев е бил в руската столица за периода 16.05. – 18.05.2018 г. Тогава, като административен ръководител на Специализираната прокуратура, той е участвал заедно с още двама свои колеги в кръгла маса на тема „Противодействие на тероризма“.

  Внушенията в посочените медии за връзка на такива посещения с разследването на опита за убийство на Емилиян Гебрев и за „руско влияние“ в тази насока са произволни и обслужват цели, които нямат общо с обективността.

  Ръководството на прокуратурата се отнася с разбиране към зададената редакционна политика на „Дневник“ и „Капитал“ по тези теми, както и към причините за нея, но въпреки това счита, че истината следва да е основен приоритет на честната и качествена журналистика."
  https://www.prb.bg/bg/news/aktualno/pressyob-sht-enie-33


 5. 5 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Натрупването на тъй много и тъй разнообразни, по вид и време на случване, неща наистина превръща написаното като анализ в нещо политическо и памфлетно.
  Което пък дава всяко основание на някой властимащ да нарече всяка такава критика "политическа агитация".
  Писането дори и на вярно неща изисква такт и подходяща форма. Ако ще е от полза на общото дело.

 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3307 Неутрално

  Наистина БРАВО ! Стегнато и ясно как един селски хитрец ни прави луди и излиза сух от всички скандали .Дебелоочие и подмазвачество на силните.


  А герберите кога успяха да прочетат ? Или те само си плюят по принцип?

 7. 7 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 2698 Неутрално

  До коментар [#6] от "hodounski":

  Гербавите са функционално неграмотни ако и да твърдят че могат да четат.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 8. 8 Профил на Radosveta Koleva
  Radosveta Koleva
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  И данък "слух" няма все още. Всъщност, може и да има... като говорим за "тояги" .

 9. 9 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  Имам чувството, че всички в тая държава сме изпаднали в ступор и не можем да повярваме какво ни се случва.
  Дани Кирилов, 5 мил лични данни из медиите, Пацо Терасата, Емил Кошлуков... Някой явно тества границите на търпимост

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  Дани Тъпото ще остане в историята като един от най-жалките министри

 12. 12 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2682 Весело

  Безсилната злоба е жестоко нещо. А когато от нея е обхваната дама с претенции, но без покритие, нещата излизат от контрол,
  Конкретно- кой й е поръчал анализ от 15-20 хиляди знака, след като тя не е оторизирана да анализира. Тя може да изнася факти, да разследва ситуации, да обобщава факти, както тя ги приема и т.н., които могат да служат за анализ. Но никой,който не е оторизиран, не може да представя собственото си мнение за меродавен анализ- само може да го предложи за обсъждане, но не и да го пробутва като истина от първа инстанция, само защото той го е написал (по поръчка, между другото).
  Аз, например, мога да изнеса стотици факти от управлението на Костов, да напиша 30-40-100 хиляди знака, но това няма да бъде анализ- това ще бъде една мрачна действителност, пречупхена през собствените ми възприятия и критерии за етика, морал, елементарно приличие. Но нямам никакво право да се сърдя, че те не са били приети от някого- просто този някой мисли не като мен. И толкова! И нямам претенции за анализ!
  С една дума, отговорните хора в тази държава нямат време да се занимават с истеричните епистоларни упражнения на Сульо и Пульо. И, както показват резултатите от изборите вече десет години,българинът подкрепя тази позиция на управляващите, защото вижда, че те се занимават с много по- важни неща и че той (българинът) е в центърът на вниманието, а не Сульо и Пульо и техните работодатели.
  Нещо, което на умнокрасивите не е дадено да проумеят- генът им е такъв.
  Затова и си вегетират в кьошето.


 13. 13 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7017 Неутрално

  Безхаберна, корумпирана, некомпетентна власт

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 14. 14 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#12] от "Дон Кихот":

  Ще го кажа в 6 знака:
  Г е р б е р...

 15. 15 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  До коментар [#13] от "neut":


  Безхаберна, корумпирана, некомпетентна власт
  —цитат от коментар 13 на neut


  Петя Владимирова , журналистка , която уважавах и и вярвах се оказа ЧОВЕК НА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА , БАРЕКОВ , ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ .....Вече ,дори и да пише истина ще и вярвам както на "лъжливото овчарче "! В личния и блог има толкова скалъпени неистини за БТК , Виваком , КТБ .....и нито дума за Нинова и лъжите и ....Един истински "ДЕМОКРАТ " е тази жена !

 16. 16 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Заместникът на главния прокурор Иван Гешев е бил в руската столица за периода 16.05. – 18.05.2018 г.
  —цитат от коментар 4 на plebs

  Официалната информация от прокуратурата очевидно е фалшива, защото Гешев на 17,05 2018 г. бе на задържането на Иванчева и Петрова в центъра на София и всички го видяхме по медиите, а някои и с очите си. Така че, когато цитираш някаква информация, първо (ако искаш да си обективен?) провери дали може да ѝ се има доверие.

 17. 17 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3558 Весело

  Дани Тъпото ще остане в историята като един от най-жалките министри
  —цитат от коментар 11 на arcanum

  Първото му място в класацията не е сигурно, конкуренцията е много сериозна.

 18. 18 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2682 Весело

  До коментар [#14] от "lz73":


  "Ще го кажа в 6 знака:
  Г е р б е р..."

  Ще те полея със стуздена вода. НЕ СЪМ Гербер. Но съм българин.
  ПС Това е другото ви заблуждение и то е непреодолмимо, щото сте болшевики- "Който не е с нас, е против нас!". И щото 99 % от България не е с вас, вие я позорите пред целия свят.
  Лошо за вас няма, само че в България има много българи. Дори голяма част от привържениците на БСП, както и ДПС, Атака и Марешки са такива, защото не изливат върху нея цистерни с помия. Вие сте единствените. А още и се гордеете с това.
  Затова и много ви здраве от българите... Но не се отчайвайте-на североизток болшевизмът процъфтява. Само че побързайте, щото може да прецъфти!

 19. 19 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2829 Неутрално

  Много празни думи и мания, че трябва да се управлява по МОЯ начин. Ами има лесно, кандидатирате се на избори, избираме Ви и управлявате по абсолютно правилния начин и без безобразия. Просто е!
  —цитат от коментар 3 на svoboden


  То хубаво избори, ама като няма кой да гласува за тях? По-лесно е с преврати, Костинбродски афери и хибридна война. А такива писанки като на петя са направо за в кръглата папка. То ако се управляваше с анализи, от България повече управляващи няма да има в света!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 20. 20 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2175 Неутрално

  "Когато возиш трима дебелаци и колата ти върви тромаво, изхвърли дебелаците"
  П.П. Цитатът е от предаване за автомобили.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 21. 21 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8630 Неутрално

  "Данаил Кирилов - една от емблемите на пълния непукизъм на властта"

  Няма ли да е по-правилно, пълния идиотизъм на властта.

 22. 22 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10873 Весело

  За самолетите вече го обявиха защо трябва накуп - САЩ не ни вярват (поне от първи път). Може би трябва да го прочете. Вярно е, че така цената се качва :)
  За другото: Кошлуков не само "..изтри петното от партийната телевизия "Алфа" в биографичната си справка..." но изтри (или всички в СЕМ го неглижираха) факта, че е в мениджмънт на фалирала телевизия, което е изрично условие да няма такъв факт в биографията си, ако да заеме сегашната си позиция. :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 23. 23 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Браво на Петя Владимирова.

  Дедо Крум
 24. 24 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#12] от "Дон Кихот":

  Ти си един тежко платен човешки отпадък.

 25. 25 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4532 Неутрално

  До коментар [#1] от "plebs":

  Фащаме два-три отминали, та забравени факра, подмазваме отстрани с една-две ужгрешки на журналистите (според както казали тези, които най-последователно трябва да доказват твърденията си). Добавяме няколко думички изразяващи тъга и омерзение и ето ви цялата ситуация обърната нагоре с краката, така щото напълно да отговаря на желанието на управляващите.
  Нали така?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 26. 26 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4532 Неутрално

  "Данаил Кирилов - една от емблемите на пълния непукизъм на властта"Няма ли да е по-правилно, пълния идиотизъм на властта.
  —цитат от коментар 21 на Роси


  Не!
  Този е идиот, но не му пука, защото има за гърба си...."батко и братко"!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 27. 27 Профил на nonsens2
  nonsens2
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#12] от "Дон Кихот":
  "Нещо, което на умнокрасивите не е дадено да проумеят- генът им е такъв.
  Затова и си вегетират в кьошето"

  Но върху повърхността на водата плува само мръсната пяна!

 28. 28 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#12] от "Дон Кихот":

  Браво, Матросов!!! Евала, Раймонда Диен!!!! Да столети ГЕРБ!!!!!!

 29. 29 Профил на xrd14616621
  xrd14616621
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Google плаща $ 92 на час, като последната ми заплата беше $ 8400, работещи 10 часа седмично онлайн. Приятелката на по-малкия ми брат носи средно 18 хиляди месеци и работи около 24 часа седмично. Не мога да повярвам колко е лесно, след като го опитах. Това е, което правя !!!!!

  Siguelo...........................>>> http://www.Webjob33.com

 30. 30 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3209 Неутрално

  До коментар [#11] от "arcanum":
  А помните ли Нейчо Неев, вицепремиер от кабинта "Беров", който каза:
  "Егати и държавата, щом аз съм и вицепремиер". Тогва през далечната 1993 се чудехме как може такъв ограничен човек да е министър. А сега той ми изглежда като интелектуален и морален гигант.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 31. 31 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3209 Неутрално

  До коментар [#19] от "lz2":
  Никое управление не може да се случи без анализи. Не случайно във всяка обява за работа изискваща квалификация се искат аналитични умения.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 32. 32 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  "...защо трупаме дефицит, като има деклариран излишък от 3.2 млрд .лв. за юни..."
  Защото те, 3.2 млрд. лв. са предвидени за раздаване в края на годината. Лично!
  "...защо се съгласихме да платим авансово и накуп самолетите, които ще бъдат готови след 4 години..."
  Отговорът е почти даден в текста под снимката на Кирилов - "...Министърът на правосъдието Данаил Кирилов - една от емблемите на пълния непукизъм на властта...", в който текст е сбъркана само една дума - "непукизъм", вярната е "кретенизъм".

 33. 33 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 596 Неутрално

  До коментар [#1] от "plebs": продължениеДневник пак може да изтрие коментара ми заради цитата,
  —цитат от коментар 4 на plebs

  Че защо да го изтрива, достатъчно е някой да отвори и да прочете цялата статия на Владимирова, от която си постнал един зле резнат цитат, който подменя смисъла на статията.

  Nec vitia nostra nec remedia pati possumus ...
 34. 34 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  БРАВОПЕТЯ

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 35. 35 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3074 Весело

  Извън 8-те хиляди знака, Бравопетя не е била връхлетяна от новината как точно европейската СЕМ избра танте Де Лайен за шеф на Комисията и очевадните паралели с родната котловина. Дребна случка, ръйш. Там бронебойни патрони за усещанията на писарушката няма открити.

 36. 36 Профил на Ilona Burmova
  Ilona Burmova
  Рейтинг: 5 Неутрално

  До коментар [#14] от "lz73":

  Гербераст

 37. 37 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  Убийствен анализ. ГЕРБ е ракът на България.

 38. 38 Профил на faeton.
  faeton.
  Рейтинг: 3788 Неутрално

  Не си спомням Владимирова да е критикувала Кънев навремето, че назначаваше неговите хора в държавни бордове.
  Или за каквото и да е.
  Такива пристрастни критикари понякога познават, понеже у ГЕРБ поводи за критика дал Господ, но винаги остава усещането за необективност.

 39. 39 Профил на faeton.
  faeton.
  Рейтинг: 3788 Неутрално

  А необективен критикар е като милозлив садист.

 40. 40 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#18] от "Дон Кихот":

  Едва сега открих този коментар...
  Ще те разочаровам - аз никога, ама никога не съм казвал лоша дума за Родината си!
  Аз си обичам България, живея тук и се гордея с това, че и децат ми са тук и не са избягали. Мисля, че се справяме..., но да отъждествяваш една сган със страната си..., да твърдиш, че никой няма право да прави анализи ако не са поръчани...
  Ще го повторя ГЕРБЕР. Това означава всичко, за което модераторите ще ме баннат...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK