Иван Гешев, петият главен: Ето ги враговете, останалото е пропаганда

Иван Гешев

© Велко Ангелов

Иван ГешевГледам и слушам номинирания вчера за нов главен прокурор сегашен заместник на Цацаров Иван Гешев по БНТ да отговаря на въпросите на водещия журналист от държавната телевизия, който го е посетил в кабинета му, и се налага да спра и да започна отначало портрета, който вече пишех.


Гешев гладко, невъзмутимо, без да му мигне окото, изброява онези, които според неговите мерки рушат реда и стабилността в България, посочвайки ги поименно с лавина квалификации, недопустими за магистрат, и току-що номиниран за главен прокурор. Два пъти посочи персонално "Прокопиев и кръга негови медии", три пъти употреби думата "болшевики", веднъж "десни естремисти", директно предупреди обвиняемия за НАПleaks и фирмата, в която работи, че им е скроена шапката ("...съветвам това момче да си помисли насаме и в тъмното...")


Така Гешев опроверга етичната максима, че колкото по-голяма власт е съсредоточена в един орган, особено ако става дума за репресивна власт, толкова повече би трябвало да внимава той в назоваването на своите мишени, защото се саморазкрива като неосъществен, но осъзнат или неосъзнат... сатрап; или поне обслужващ пристрастна законност. А според европейските ценности, в които и той самият се кълне, нали така - това... не е за показване, казано на опростен брюкселски.
Дори започвам да се чудя


дали след интервюто му по БНТ няма да се разколебаят в моралната пригодност на Гешев


влиятелните фактори, които са заложили на него, или самите членове на прокурорската колегия, които единодушно го издигнаха? Те приемат ли това необуздано заклеймяване което е всъщност открито заплашване, на когото му падне в потока на публичното говорене на техния избраник, за когото в мотивите за номинирането написаха, че притежава "висок етичен стандарт"? Смущава ли ги признанието му, че не е привърженик на разделението на властите? Ще ги попита ли за ей такива неща водещият от "държавната телевизия", както я нарича Гешев?


Иван Гешев очевидно не смята такова саморазкриване за порок, обратното - за него висок професионализъм и безпристрастно служене на законността означава да покаже, че безбрежната процесуална власт на главния прокурор може да бъде използвана - ако не за принуда на съда да се разправи с посочените, то поне да бъдат враговете заклеймени пред народа, да се увери той, народът, че всяка съпротива, дори душевната, е безсмислена и това е достатъчно да бъде опазена стабилността на съединените в едно три власти от подронващите тази стабилност вражески елементи.


За да назовава враговете с такова спокойствие, Гешев има зад гърба си подкрепата не само на цялата прокурорска колегия и съсловните организации на прокурорите и следователите (чиято кариера зависи впрочем от "главния"). След такова говорене, каквото чухме, две неща могат да се кажат за Гешев със сигурност:
Той има подкрепата не само на прокурорската колегия, а и лично на главния прокурор Сотир Цацаров


и на цялото лоби в съдебната власт на депутата от ДПС Делян Пеевски


Това е така, защото в прокуратурата и съответно в прокурорската колегия няма и не може да има други мнения извън това на главния прокурор. А Делян Пеевски е сред малцината едри представители на бизнеса, ако не единственият, непипнат досега от прокурорите на Цацаров, обратното - той е декларирано чист. (И в замяна прокуратурата в неговите издания е декларирано чиста.)


Всичко това означава, че кандидатурата на Гешев е предварително съгласувана между всички субекти с реална власт в държавата и можем да смятаме избора му за решен.


Официалното представяне на петия главен прокурор: професионалист с висок етичен стандарт


Иван Гешев е на 49 години, роден в София, завършил е право в Школата на МВР, вече Академия на МВР, и започва работа като оперативен работник в МВР. В съдебната система влиза през 1996 г. като следовател - до 2006 г. От 2006 до 2012 г. е прокурор в Софийската районна прокуратура. От 2012 до 2016 (в периода на главния прокурор Цацаров) се изкачва в Софийската градска прокуратура. През 2016 г. е назначен за шеф на създадената по искане на Цацаров Специализирана прокуратура, на която бяха възложени делата за високата корупция. Тогава започва да изгрява звездата на Гешев - акциите на спецпрокуратурата бяха обобщавани от него почти всяка седмица на специални брифинги и вечерта новините по телевизиите започваха с изявленията на Гешев. От юли 2018 г. е заместник-главен прокурор. Бързото изкачване на кариерната стълбица след поемането на властта от Цацаров подсказва, че Гешев е оценен именно от него като перспективен кадър на прокуратурата, който един ден ще се окаже подходящ да го замени.


"Виcoĸa пpoфecиoнaлнa ĸoмпeтeнтнocт, вoля зa нaлaгaнe нa зaĸoннocттa, бoгaт пpaĸтичecĸи oпит, aдминиcтpaтивни yмeния на ръководител, изявeнa нeзaвиcимocт, висок етичен стандарт", пише в мотивите за номинацията му.
Изброяват се наградите му, след които символично се откроява грамота и плакет "Джовани Фалконе" - на името на убития от мафията италиански прокурор от юбилейно издание на конкурса "Страхливият умира всеки ден, смелият само веднъж" – 2019 г., на посолството на Италия и община Благоевград.


В мотивите, разбира се, пише и това, че не са се потвърдили сигналите срещу него, включително за конфликт на интереси по делото "Иванчева". А сигналът, който досега е опровергаван само с познатите оценки за враговете, гласеше, че жената на г-н Гешев е била свързана с лице, което има общи фирми с основния свидетел по делото "Иванчева" - бизнесмена Александър Ваклин.


Звездата изгрява с делото КТБ, в което Пеевски го няма,
защото ги няма "и Обама, и Путин"


Гешев се оказва способният да изнесе на плещите си делото за източването на КТБ с двайсет обвиняеми с 15 хиляди страници обвинителен акт и стотина свидетели, сред които обаче го няма най-близкият бизнес приятел на главния подсъдим, банкера Цветан Василев - депутатът от ДПС Делян Пеевски. Само Гешев е способен да отговори на въпроса защо го няма Пеевски в делото КТБ по начин, който ще накара репортерите да онемеят: "Няма ги и Обама, и Путин, и други ги няма", отвръща непроницаемо-невъзмутимо Гешев и слага край на въпросите.


И спектакълът пред Министерството на младежта и спорта доизгради образа на Гешев: зрелищното арестуване на кмета и зам.-кмета на "Младост" Десислава Иванчева и Биляна Петрова, броенето на парите на тротоара в телевизионен ефир, за което не се намери един независим юрист да каже, че било задължително според НПК там да се извърши, както и недопускането на адвоката на арестуваните, който беше принуден да чака напразно два часа в подлеза пред Спортната палата (и пак не беше пуснат при задържаните - това видяха съдебните репортери). Нарушените права на двете жени са вече в изпратената жалба до Европейския съд в Страсбург, но няма да плати Гешев за евентуалното осъждане на държавата, въпреки че той се прослави, ръководейки лично акцията.


Иван Гешев ръководи задържането на Десислава Иванчева и Биляна Петрова пред Спортната палата, 17 април 2018 г.

© Цветелина Белутова

Иван Гешев ръководи задържането на Десислава Иванчева и Биляна Петрова пред Спортната палата, 17 април 2018 г.


За последните две години се очерта най-характерната особеност на Гешев като прокурорски ръководител:


Каквото не достига в делото,
го компенсираме с брифингите, тоест с пропагандата


Забележете - не с писмените официални съобщения на прокуратурата, поне не всякога, а с брифингите на Гешев, на които може да се каже всичко, дори онова, което надали някога ще влезе в обвинителния акт, камо ли пък да се приеме за доказателство от съда, но нали в говоренето всичко е позволено за разлика от официалните съобщения.


Говоренето на Гешев заменя доказателствата и произнася присъдите. Само един пример е пресконференцията му на 18 април 2018 ден след акцията "Иванчева", на която изнесе "подробности", които ги нямаше после в кориците на делото, както се видя на публичните заседания на съда. Тази особеност в професионалното битие на Гешев бях нарекла "гешевизация" на борбата с престъпността: това е паралелното назоваване на правилното и грешното по методиката "Гешев", което трябва да се възприеме на ниво народ (вместо на ниво съд), защото този народ гласува на избори. Този детайл е сред особеностите на ерата Цацаров - Гешев, която ги отличава от предшествениците им и силно политизира тяхното управление на прокуратурата.


Кое отличава "петия поред" от предшествениците му


Отразявам журналистически пети избор на главен прокурор в тъй наречената демократична история на България: Иван Татарчев - Никола Филчев - Борис Велчев - Сотир Цацаров - Иван Гешев.


И Татарчев, и Филчев, и Борис Велчев в своето управление на прокуратурата отразяваха себе си с всичките свои страшни и недопустими или меки и дипломатични особености, в действията им се отразяваха собствените им представи за прокурорска власт, което неизменно ги конфронтираше малко или повече със съответната управляваща политическа власт. При тях беше ясно и прозрачно поведението на прокуратурата, макар и оспоримо, или неефективно, или двете.


При Цацаров - Гешев започна голямото покриване на реалните мотиви за едно или друго действие на прокуратурата. От една страна, за пръв път не виждаме конфронтация на главен прокурор с управляващата власт (дори Борис Велчев учтиво-укоризнено посочваше, че са необходими промени във функциите на прокуратурата, а те зависят от волята на политическата власт), която сега изпълнява всички законодателни искания на главния прокурор, за разлика от предишните.


За пръв път при Цацаров видяхме осъществена на дело в пълна мяра мощта на практически безконтролната прокурорска власт, и то за да бъде държана в определена посока политическата власт, без да имаме видима конфронтация с нея. Пример: аферата с изборните бюлетини "Костинброд", при която с участие на прокуратурата беше намален изборният резултат на ГЕРБ и дойде на власт правителството на Орешарски. Да сте чули Бойко Борисов да се е оплакал от Цацаров за това недопустимо от закона вмешателство на прокуратурата на политическия терен? Няма и да чуем. Виждаме мир и взаимна подкрепа, а зад завесата рекет и дълговечност.


Гешев - опазването на матрицата


Имаме всички основания да очакваме, слушайки тази сутрин Гешев, че ерата "Цацаров" ни е гарантирана с дълговечност. Политическата власт натрупа прекалено много провали и грехове, за да си позволи и най-малък ход встрани от визията на най-мощната институция в държавата - главния прокурор на Република България. Иначе във всяка секунда може да я сполети нов "Костинброд". Така че Гешев ще пази статуквото на своя създател, и то ще го пази така, че да не вземе да спечели изборите някой, който ще тръгне да променя матрицата, осигуряваща комфорта и на двете страни, плюс онази от здрача зад сцената.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (169)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 274 Неутрално

  „И така опровергава теоретичната максима…“ – от Статтията
  *****************************************************************
  Това нито е максима, нито го има в теорията.

 2. 2 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3187 Разстроено

  След тази статия -няма какво да добавя!Честито, имаме българският еквивалент на Вишински(Чайка)!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 3. 3 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Поредният малоумен актьор в пиесата - погрома над България.

 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Тъжно....даже малко страшно....

 5. 5 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 833 Неутрално

  "Петият главен" - назначихте ли го вече? Ще вземете, да го урочасате - и той е СМЪРТЕН човек. НЕ Е БЕЗСМЪРТЕН.

 6. 6 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 647 Разстроено

  Окончателното завладяване на държавата.

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Силен !

  Хубаво насоли Прокопиев - за престъпници няма място в България !

 9. 9 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  Завършил Право в Симеоново. Това е достатъчно....

  SHADOWS of SOFIA
 10. 10 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#2] от "Willy Messerschmitt":

  така ше е, шом дедо лойко казва

  Vernam Cipher
 11. 11 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  Умните и красивите в паника от Гешев! И техните деди са били в паника от другия Гешев. Превратности на съдбата! Зли уроки, каръщина! Все не им върви на горките! Спонсорите им подсъдни, каузите им пердута, а искат и те имоти и пари!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 12. 12 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  Имало е папка Търсене за Бивол на компютърчето на хакерчето, дали не е имало и такава Търсене за Дневник, нещо много сълзи се изляха за престъпничето...

 13. 13 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  Неизвестни хакери са проникнали в личния компютър на Иван Гешев! Спецслужбите са преинсталирали Тетриса...

 14. 14 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#2] от "Willy Messerschmitt":

  Такого как Путин!
  https://www.youtube.com/watch?v=Y4VTT0eZd0Y

  Vernam Cipher
 15. 15 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Умните и красивите в паника от Гешев!
  —цитат от коментар 11 на lz2


  Предполагам, че помията, която се хвърля срещу Иван Гешев, е защото запорира 200 милиона на спонсориращия ДаБГ и заведе дело срещу Дянков-Трайкоя-Олигарга (пак му забравих името).

 16. 16 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Атаката срещу Ц. Цветанов преди евро изборите пак дойде от симпатизанти на ДеБъ работещи в пропагандното сайтче Свободна Европа. Гешев да ги подпука всичките от тази шайка

 17. 17 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Сега Уолстриит и Лондонското сити ще натиснат през марионетките си Христо ИВанов и Радан Кънев да се сложи техен човек на поста главен прокурор, и така да манипулират държавата от дистанция.

  Съдебната система е много по евртин начин да се контролира една държава.
  Ако трябва да се пеелят избори - това е дебела работа. ХИ и РК се напъват с гранти, и медиина подкрепа да имат влиние в БГ, но стигат до 2-3-5 процента.

  А ако имат марионетки в съдебанта система, може с същите пари които спонсорират Демократична България - 5-10 милиона на година, да имат огромно влияние в България.
  Оттам идва този вопъл от соросоидите да изберат те главен прокурор.

 18. 18 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Гешев преди два месеца твърдеше, че 99,99% е сигурно, че той не иска да бъде гл.прокурор.
  https://lupa.bg/news/ivan-geshev-se-otkazva-ot-bitkata-za-glaven-prokuror_1175news.html

  Сега е 99.99% сигурно, че ще той ще бъде новия, пети по ред, гл. прокурор след демократичните промени след Татарчев, Филчев, Велчев и Цацаров.
  Четирима от тези пет главни прокурора идват от средите на т.н. десница -Татарчев и Филчев- СДС, Цацаров и Гешев-ГЕРБ.
  Само Борис Велчев дойде от кръгове около т.н. левица, но пък се оказа най-малкото зло и сравнително най-успешния измежду всички досега.
  Толкова, че Плевнелиев го предложи от своята квота за член на Конституционния съд.
  Извод: нещо наистино гнило има в т.н. десница в България.

 19. 19 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Вече 10 години, държавата (вече територия) се управлява като охранителна фирма с мутренски произход, където счетоводителят на фирмата има основно задължение да укрива данъците в полза на боса. В случая, истинският собственик на фирмата е този, който е назначил счетоводителя и управлява създаденият модел на кръгова икономика (обръчи от фирми) на територията, която се нарича все още България през боса на фирмата.
  Укриването на данъци, като криминално деяние, изисква да не се допуска разрушаване на модела на кръгова икономика, което на простичък език означава установяване на режимна форма на управление, който изисква задължително пълен контрол върху правосъдната система, медиите и каквото се сетите като механизми и инструменти за контрол. Демократурата, която се представя като демокрация, се приема безропотно от населяващите територията, което провокира непрекъснатото желание на истинския бос да се гаври със същите тези населяващи територията. Понякога изглежда му става неудобно да изрази в прав текст мнението си за населяващите и го прикрива зад словоблудство като "морфичен резонанс".

 20. 20 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2339 Весело

  До коментар [#14] от "Дедо Лойко":

  Този е по-херойски!👇😂😂

  https://youtu.be/vARyU8u8cu8

  "Чуждестранен агент"
 21. 21 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "Емил Радев: Гнусна политическа поръчка - да ровиш в данните на онкоболни"

  Браво Петя си я знаем. И Йончева си я знаем. Таквиз ми ти работи, писани в "Дума...

  "Пакт за растеж без корупция предложи на потенциалните си коалиционни партньори лидерът на Нова Република Радан Кънев. Той им даде срок до понеделник да решат дали пактът отговаря на техните идеи. След този период Радан Кънев предвижда обръщение към десните избиратели и целия български народ.
  В пакта се предлагат пет основни мерки, като първият е възприемане на "румънския модел" за въвеждане на длъжностите заместник главен прокурор за борба с корупцията и такъв за борба с тероризма чрез реформа на прокуратурата у нас.
  Подкрепилите документа доброволно се отказват от депутатските си имунитети. Сред другите мерки са децентрализация на националния бюджет, като идеята е в общините да остават 50% от данъка на доходите на физически лица, 50% от данък печалба и да се намали на 9% ДДС за книги, лекарства и основни качествени храни по БДС. Инициира се и забрана за изсичане на вековните гори у нас в националните паркове, като това трябва да бъде записано и в Конституцията."

  "Радан Кънев предлага на партиите Пакт за растеж" - https://duma.bg/radan-kanev-predlaga-na-partiite-pakt-za-rastezh-n140524

 22. 22 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Общо взето е права - този примитив ще бъде назначен със задачата единствено да разгроми враговете на Банкянската селищна система и Сараите и да замазва разните гейтове на властта.
  Може да забравим в следващите 7 години Прокуратурата да следи за спазването на Конституцията, законите и борбата с корупцията.

 23. 23 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 861 Любопитно

  всички мутри ненавиждат гражданите и техните изконни права и свободи ,но станалото вече почти ежедневно поругаване на демокрацията, не трогва ни най малко заспалият български маТрял

 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  До коментар [#9] от "SHADOWS of SOFIA":

  "Завършил Право в Симеоново."

  На милиционерското училище в Симеоново ли викат "Магнаурската школа"?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3916 Весело

  До коментар [#11] от "lz2":

  Колко си заблуден, ужас!

  klimentm
 26. 26 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  Умните и красивите в паника от Гешев! И техните деди са били в паника от другия Гешев. Превратности на съдбата! Зли уроки, каръщина! Все не им върви на горките! Спонсорите им подсъдни, каузите им пердута, а искат и те имоти и пари!
  —цитат от коментар 11 на lz2


  Погледни подписа ми. Това е филм за трисвиниума , който ще е скоро на екран. Какви ли ще ги дъвчете тогава. И дали този трубадур на банкянското виждане на юриспруденцията няма да се покрие?

  SHADOWS of SOFIA
 27. 27 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  Щом тук пада квичене, значи Гешев е точният избор.

 28. 28 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Петя, кой е този дето може да спечели изборите и да промени матрицата? Христо Иванов ли ще спечели конституционно мнозинство или Корнелия Нинова? Опитвай се да надскочиш малоумното либерално дърдорене и се опирай повече на политическата действителност!

 29. 29 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  [quote#15:"vxx57592865"][/quote]

  За туй е! Ти да не мислиш, че в ДеБъ някога е имало принципи?! И да има някакви, то те са много дълбоко законспирирани, в стар болшевишки порядък!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 30. 30 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  До коментар [#9] от "SHADOWS of SOFIA":"Завършил Право в Симеоново."На милиционерското училище в Симеоново ли викат "Магнаурската школа"?
  —цитат от коментар 24 на Norman Granz


  ДА

  SHADOWS of SOFIA
 31. 31 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Главен прокурор на републиката - завършил право в Школата на МВР???

  Това трябва да е някаква шега предполагам? В тази школа и магаре да вържеш отпред и то ще завърши. То затова и делата му досега са толкова успешни.

 32. 32 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#31] от "aussie":

  Христо Иванов като го лансирахте, заслужаваше ли такъв пост, ама честно?
  С нулев стаж и опит.

 33. 33 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  ...Само Борис Велчев дойде от кръгове около т.н. левица, но пък се оказа най-малкото зло и сравнително най-успешния измежду всички досега.Толкова, че Плевнелиев го предложи от своята квота за член на Конституционния съд.Извод: нещо наистино гнило има в т.н. десница в България.
  —цитат от коментар 18 на Росен съм аз и голем капут  До коментар [#18] от "Росен съм аз и голем капут":

  „Борис Велчев е единственият кандидат за главен прокурор
  Очакванията за политическа договореност около избора на нов главен прокурор се оправдаха…“
  https://www.mediapool.bg/boris-velchev-e-edinstveniyat-kandidat-za-glaven-prokuror-news113331.html

  "Това, което е известно обаче, е, че Софийски градски съд - и на последна инстанция Апелативен съд гр. София - през септември 2013г. отменят изцяло прокурорските постановления от времето на Велчев за прекратяване на обвиненията срещу Павлов като абсурдни и необосновани. В същото време обаче съдът отбелязва, че обвинението срещу Огнян Донев няма как да бъде възстановено, тъй като главният прокурор - като върховен представител на държавния интерес при дела за пране на пари - необяснимо е решил да не защити този интерес по отношение на бившия си бизнес партньор Донев. Или обяснимо."

 34. 34 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Министърът на правосъдието, като член на ВСС и негов председателстващ, по закон има право да номинира някой за длъжността гл. прокурор. Защо не го направи, за да опровергае всички онези, че всъщност Гешев е избор на управляващите?!

 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  След като слушах интервюто на Гешев по БНТ,не мога да повярвам, че след 30 години демокрация, ще изберем този неприкрито злобен и отмъстителен човек за гл. прокурор.
  Няма по-неподходящ човек за това място.

 36. 36 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3916 Весело

  До коментар [#17] от "WWW":

  А Уолмарт какво ше направят по въпроса?!

  klimentm
 37. 37 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Този може и да е последният. След Татарчев, Филчев и Цацаров този ще бъде еманацията на простотията и дивотията, "черешката на тортата", както се казва. Абсолютно неподготвен за този пост във всяко едно отношение. След него може и политиците да узреят за идеята за кардинална реформа на българската прокуратурница.

 38. 38 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Нищо добро не чака държавата

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 39. 39 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#34] от "Росен съм аз и голем капут":

  Защо да променят избора на прокуратурата, нали искате политически независим избор?

 40. 40 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  До коментар [#31] от "aussie":Христо Иванов като го лансирахте, заслужаваше ли такъв пост, ама честно?С нулев стаж и опит.
  —цитат от коментар 32 на НеКой


  Х.И. беше избор на ББ. Да не опитваш някакво фоново внушение?

  SHADOWS of SOFIA
 41. 41 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 861 Любопитно

  До коментар [#12] от "НеКой":

  абе дебил ,да не би Бивол или ДА България да са някакви престъпни ,терористични организации ,извън закона, ОПОЗИЦИЯ ще има ,със или без съгласието на шайката

 42. 42 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  До коментар [#21] от "plebs":

  Знаете си я кои? Пинчери-герб?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 43. 43 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#41] от "Stewie":

  То пък вие ако се мислите за опозиция, кажете си кой ви финансира?
  Вие не сте български организации, съответно няма как някой да ви припознае.

 44. 44 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#7] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":


  До коментар [#8] от "WWW":

  +++

  Vernam Cipher
 45. 45 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Единствения полезен ход на Гешев е да обвини Доган и Пеевски за всичките им пресъпления!
  Иначе все ще бъде заклеймяван, че е подгъзник на най-големите олигарски на държавата. И каквото и да каже, никой няма да му вярва, както се случва с Цацаров в момента.

 46. 46 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#45] от "4u4o":

  Ще бъде заклеймяван от вас, ама вие сте капчица. Която капчица може да престане да капе, ако чичо Тръмп разбере какви ги вършите с парите му, които Обама ви даде...

 47. 47 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  Иван Гешев, Петият!
  Гола глава, клетият,
  С тъмни очила, напетият,
  Магнаурски възпитаник, с акъл налетият,
  Изкласил в шайката, заклетият,
  Повярвал си, нелепият,
  Кат' мутра съща отлетият!

 48. 48 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#47] от "xm...":

  Първичен коментар от теб.
  Иначе знам, че си друга бира...

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  На досегашните трима хоризонтът беше да я добутат гладко до пенсия. Този път имаме еманципирана глутница, за която Демократична България е само първата преграда. Голямото ядене ще е при разфасовката на ГЕРБ с целия му слугинаж, държавни кранчета и партийни обръчи, но когто гяурбаджата го стопли, ще е твърде късно.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 51. 51 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3916 Весело

  До коментар [#46] от "НеКой":

  “ Тръмп разбере какви ги вършите с парите му, които Обама ви даде...“

  Гешев ти
  Ли си?!

  klimentm
 52. 52 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  Щом е "завършил право" в школата в Симеоново - коментарът е излишен!

 53. 53 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Весело

  До коментар [#51] от "klimentm":

  Не, Сорос съм, проверявам дали работите...

 54. 54 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#43] от "НеКой":

  Като ти гледам снимчицата и си ми ясен!

 55. 55 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3916 Весело

  До коментар [#49] от "Дедо Лойко":

  Колко тъпи и прости има направо не е истина!

  klimentm
 56. 56 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Не мога да разбера кой е по-умен: гешефтарофф или г-н Некой...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 57. 57 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#50] от "cinik":

  Яйцето едва ли ще има смелостта да опраска и баце....
  Но пък знае ли човек...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 58. 58 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#54] от "tedif":

  То всички сме ви ясни, имате си хакери.

 59. 59 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  До коментар [#27] от "НеКой":
  А щом тук се чувстваш като в кочина, какво правиш, а не отидеш във форума на меелиурйе мд,шд.р@!

 60. 60 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  П.С. пеевските парцали

 61. 61 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#59] от "авторът":

  Тук може да се спори, има и умни хора.
  Минусите ви не ме вълнуват, не сте вие, които ще ми правите атестация.

 62. 62 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  До коментар [#46] от "НеКой":

  Що си мислиш, че всички трябва да се богупрекланят и вият от екстаз пред трите свине. И който не го прави взима пари от Тръмп?! Нямаш ли капка достойнство? Запитай се, дали този избор на Гешев е добре за бъдещето на родината ти! Дали е добре за децата и внуците ни, че превърнаха държавата в страна от 3-я свят?!
  Напиши стихотворение за възхвала на Гешев! Аз предпочитам да повърна!

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на Шопов
  Шопов
  Рейтинг: 491 Неутрално

  До коментар [#17] от "WWW":А Уолмарт какво ше направят по въпроса?!
  —цитат от коментар 36 на klimentm


  ЩЕ те НАРИТАТ ,
  да събереш КОЛИЧКИТЕ от ПАРКИНГА ! ! !
  ТОВА ще направят ! ! !

  Every little helps
 65. 65 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#62] от "4u4o":

  Кажи ти за финансирането на Да, България.
  Нека да видим и по тази тема какво знаете.

 66. 66 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Мафията си има държава!

 67. 67 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Номинират Гешев за гл.прокурор,и веднага наскачаха сините другари.
  Петя,Ицку Иванов,сега чакам др.Атанасов,а скоро и останалите "експерти" от сините комунисти,ще си направят по една статийка!

  sdg
 68. 68 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  До коментар [#66] от "bpcorp":

  За мафията не знам но умствено изостаналите със сигурност си имат.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 69. 69 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До 11:"lz2"...Умните и красивите в паника от Гешев! И техните деди са били в паника от другия Гешев. Превратности на съдбата! Зли уроки, каръщина! Все не им върви на горките! Спонсорите им подсъдни, каузите им пердута, а искат и те имоти и пари!..."

  А глупавите с тъпи глави, и малко грозноватичики радостни, щастливи и висиле.
  Кат теб, с идоли малко дебелечки, и не съвсем: Тюфлеков, пеевски и Доган
  Нъл тъй?

 70. 70 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 861 Неутрално

  "Кристиян Бойков да остане сам някъде на тъмно, да призове инстинкта си за самосъхранение и да прецени дали да съдейства на прокуратурата"

  Опитвам се да си представя в една Германия, или Франция, някой, ако ще районен прокурор, да направи такова изказване. Признавам си, че не мога да си го представя.
  Просто не е истина докъде я докарахме.

 71. 71 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  До коментар [#47] от "xm...":Първичен коментар от теб....
  —цитат от коментар 48 на НеКой

  Разбира се!
  На първичен типаж - и коментарът.

  А сериозно ...
  За мен Гешев първо ми е естетически неприемлив.
  Иначе съм либерален до крайност по отношение на физически характеристики, но тоя се е "спретнал сам" да е такъв. Мутрестообразен.
  Това говори много за светогледа и критериите му.
  Второ - образУванието му ме кара да наострям уши. Особено откак започна да се появява напоително да ръси мъдростта си от екраните.
  Трето - твърде бързото му кариерно излитане след 5-то Районно. Такива кариери не са случайни. В случая - явно не е заради акъл. А заради друго ...
  Което не приемам по принцип ...

 72. 72 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  Тоя да го побара Кьовеши, ще зацвърчи като настъпан плъх.

 73. 73 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  До коментар [#65] от "НеКой":
  Финансите на Да,България не стигат да се издаде и половин книжка, с каквито Пеевски се опитваше да я дискредитира. На фона на парите на олигархията, тези пари изглеждат унизително малки. Но това теб не те интересува - имаш задача.

 74. 74 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  До коментар [#62] от "4u4o":Кажи ти за финансирането на Да, България.Нека да видим и по тази тема какво знаете.
  —цитат от коментар 65 на НеКой

  Не ме интересува ДБ. От както се съюзиха с Радан са ми същите като ГЕРБ и БСП. Интересува ме тая повърня, която се случва в момента. Избора на Гешев е БРУТАЛЕН! Наглост, безумие, тъпота, цинизъм - с подобни думи мога да опиша този избор!

 75. 75 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  До коментар [#66] от "bpcorp":
  Държавата избира един от новите шефове на мафията.

 76. 76 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Грозноват, тъпоглав и дебеличък, що е то!

 77. 77 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  " Говоренето на Гешев заменя доказателствата и произнася присъдите - тази особеност бях нарекла "гешевизация" на борбата с престъпността: това е паралелното назоваване на правилното и грешното по методиката на Гешев, което трябва да се възприеме на ниво народ /вместо на ниво съд/, защото този народ гласува на избори. Този детайл е сред особеностите на ерата Цацаров - Гешев, която ги отличава от предшествениците им и силно политизира тяхното управление на прокуратурата."

  Пази Боже какво ще продължава да ни се натриса на поста главен прокурор.....Сараите няма как да не потриват доволно ръце !

 78. 78 Профил на Шопов
  Шопов
  Рейтинг: 491 Неутрално

  ДАВАЙ ВАНКА ,
  мачкай ГИ с ВСИЧКИ СРЕДСТВА ! ! !
  ако ТРЯБВА ще ПОМАГАМЕ ! ! !

  Every little helps
 79. 79 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#72] от "alexsilver":

  Тоя Кьовеши ще го приеме с радост.
  Да не мислите тука ДЕ*БИЛИТЕ,че Кьовеши се държала по друг начин в Румъния,от Гешев????????????!

  sdg
 80. 80 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#73] от "авторът":

  А тая пропаганда тук защо е безплатна?
  Или някой я плаща?

 81. 81 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2546 Неутрално

  Готина снимка -- същински Шрек, само малко по-розовичък.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 82. 82 Профил на Petia Vladimirova
  Petia Vladimirova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До № 28
  До коментар [#28] от "jgu46589028

  "Петя, кой е този дето може да спечели изборите и да промени матрицата? Христо Иванов ли ще спечели конституционно мнозинство или Корнелия Нинова?"

  За Корнелия Нинова говоря. И твърдя, че ако увеличи електорална подкрепа и шанс да мине с процент-два над ГЕРБ, ще бъде смачкана със средствата на прокуратурата и Пеевски, за всеки случай - да не би да вземе да променя матрицата. Да, ще бъде смачкана, за ваше голямо удовлетворение. Ние всички крепим режима, за да не бъдем наречени комунисти.

 83. 83 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Тоя да го побара Кьовеши, ще зацвърчи като настъпан плъх.
  —цитат от коментар 72 на alexsilver


  А бе тя Кьовеши, ако побара Трайков-Дянков-Олигарха(спонсор) - тогава ще видиш как ще заквичи „Днефкик“.


  До коментар [#72] от "alexsilver":

 84. 84 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Тоя да го побара Кьовеши, ще зацвърчи като настъпан плъх.
  —цитат от коментар 72 на alexsilver


  А бе тя Кьовеши, ако побара Трайков-Дянков-Олигарха(спонсор) - тогава ще видиш как ще заквичи „Днефкик“.


  До коментар [#72] от "alexsilver":

 85. 85 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  *Само Гешев е способен да отговори на въпроса защо го няма Пеевски в делото КТБ по начин, който ще накара репортерите да онемеят: "Няма ги и Обама, и Путин, и други ги няма", отвръща непроницаемо-невъзмутимо Гешев и слага край на въпросите.*
  Ура за милиционера в целия му блясък!

 86. 86 Профил на meg29506044
  meg29506044
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#43] от "НеКой":

  А вас кой ви финансира? Целият български народ, на който му ебавате мамата.

 87. 87 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#79] от "Svetlio":

  Кьовеши няма никакви правомощия в България, освен да изисква информация свързана с европейски фондове и ддс. И запори не вдига между другото.

 88. 88 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  "Кристиян Бойков да остане сам някъде на тъмно, да призове инстинкта си за самосъхранение и да прецени дали да съдейства на прокуратурата"Опитвам се да си представя в една Германия, или Франция, някой, ако ще районен прокурор, да направи такова изказване. Признавам си, че не мога да си го представя.Просто не е истина докъде я докарахме.
  —цитат от коментар 70 на Killing Joke


  Почети малко по форума, и ще видиш че и по-лошо ще стане! Герберастията е готова да излезе по улиците за саморазправа.
  Да се надяваме Радан да излезе и да поразкаже що за красавци са се облекли в супер власт, и там да не се правят на малоумни като срещат Баце и хората му

 89. 89 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До 87:"НеКой"...До коментар [#79] от "Svetlio":Кьовеши няма никакви правомощия в България, освен да изисква информация свързана с европейски фондове и ддс. И запори не вдига между другото...."

  Това ли те успокоява? Само че на Борисов гледат все повече като нещо различно от общоприетото понятие за европеец

 90. 90 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#89] от "historama":

  Нищо не ме успокоява, просто нека да сме коректни.

 91. 91 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Емил Радев: Гнусна политическа поръчка - да ровиш в данните на онкоболни"
  —цитат от коментар 21 на plebs


  тфа сажтиа юнак лейде барабар с лилана пазаруваха гласуве у Симитли? де са не руска мафия

  https://prnt.sc/o10nwo

  Vernam Cipher
 92. 92 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#50] от "cinik":Яйцето едва ли ще има смелостта да опраска и баце....Но пък знае ли човек...
  —цитат от коментар 57 на Kamenarski


  Ако загуби изборите, за какво им е? Гласовете следващия път ще си ги купят директно за себе си. И не забравяй, че вече са го правили веднъж. Костинброд е реален случай. Въпреки че според Веждичката са си плащали данъка стабилност, това не е попречило да ги треснат още веднъж, за уважение.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 93. 93 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Браво Петя. Бухалката на Дневник. Една от най-субективните журналя.
  —цитат от коментар 7 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Ей, герберунгел, я питай майка си дали си желано дете, щото като ти гледам безмозъчните писания и безгръбначността ти, едва ли си нещо повече от плод на пиянски секс. И да благодариш на майка си, че не те е дала в някой дом за сираци, като е видяла какво недоразумение е изкарала.....Гнусно същество гербаво, дано някой ден всичко ви се върне, мамка ви комунистическа проста!

 94. 94 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  [quote#93:"Срам ме е от ГЕРБ"][/quote]

  +

  SHADOWS of SOFIA
 95. 95 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не мога да разбера кой е по-умен: гешефтарофф или г-н Некой...
  —цитат от коментар 56 на Свинчуга


  IRON MAIDEN PURGATORY & ACES HIGH BASS COVER
  https://www.youtube.com/watch?v=iYQMaAvsQJE

  ...Ивлампий е на хранилка

  Vernam Cipher
 96. 96 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 488 Любопитно

  До коментар [#2] от "Willy Messerschmitt":
  Е,той затова идва в България:
  "...изневиделица у нас кацна руският главен прокурор Чайка, глава на един от най-зловещо корумпираните управляващи кланове в Русия. Подписа с Цацаров документ, според който именно той, Чайка, щял да учи нашите прокурори, как да борят корупцията. А на съвместната пресконференция на двамината тия борци нашият Цацаров гневно заклейми всекиго, който има нахалството да говори за Русия като за риск. А гостът му, макар намиращ се на наша територия, за всеки случай ни заплаши с меч. "
  А пък нашият ходи там:
  https://www.mediapool.bg/sadat-zadalzhi-tsatsarov-da-otgovori-za-komandirovki-v-rusiya-news295371.html

 97. 97 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 488 Любопитно

  До коментар [#2] от "Willy Messerschmitt":
  Е,той затова идва в България:
  "...изневиделица у нас кацна руският главен прокурор Чайка, глава на един от най-зловещо корумпираните управляващи кланове в Русия. Подписа с Цацаров документ, според който именно той, Чайка, щял да учи нашите прокурори, как да борят корупцията. А на съвместната пресконференция на двамината тия борци нашият Цацаров гневно заклейми всекиго, който има нахалството да говори за Русия като за риск. А гостът му, макар намиращ се на наша територия, за всеки случай ни заплаши с меч. "
  А пък нашият ходи там:
  https://www.mediapool.bg/sadat-zadalzhi-tsatsarov-da-otgovori-za-komandirovki-v-rusiya-news295371.html

 98. 98 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#93] от "Срам ме е от ГЕРБ":

  Пии си хапчетата.

 99. 99 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Неизвестни хакери са проникнали в личния компютър на Иван Гешев! Спецслужбите са преинсталирали Тетриса...
  —цитат от коментар 13 на dma12587967


  туриф ти плъс-нинам що

  Vernam Cipher
 100. 100 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#67] от "Svetlio":

  Сега ще има безброй статии от Дайнов, Слатински и останалата шайка на ДеБъ. В момента ги пишат

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK