Дали българската демокрация ще си събира бохчичката за предварителния арест

Иван Гешев

© Юлия Лазарова

Иван ГешевКакто често се случва, лошите новини идват на серии. У нас изгрява нов сатрап, все още неизбран за главен прокурор; а по същото време новоизбраната шефка на Европейската комисия призовава да не бъдат закачани източноевропейски сатрапи.


Република България, член на ЕС, тия дни навлезе в нов исторически период – епохата на окончателното разграбване на всичко.


Държавата-мафия, след като пусна в интернет данните на всички свои граждани – така щото те лесно да бъдат изнудвани – се втурна да превзема АиТи сектора. Бяха го "отървали", тъй като не го разбират. Къде по-лесно е да лееш бетон върху природа, да крадеш еврофондове, да рекетираш предприемачи и да превземаш фирми.
Но днес, паралелно с превземането на последните морски територии, тръгват да превземат и този сектор. Това е очевидно


смисълът на мероприятието "НАП-лийкс":
оголване на гражданите пред мутро-чиновниците и
като бонус – поглъщане на "айтитата"


Паралелно с това, номинираният за главен прокурор ни съобщи, че няма да прилага нито Конституцията, нито разделението на властите, нито правото. Но ще преследва онези, които не харесва, по списък. Негова е и инициативата очевидно за храносмилане на АйТи сектора чрез пращането на ГДБОП във фирмата на набедения хакер на НАП. Сутринта по телевизията той нарочи тази фирма; следобед тя вече беше превзета от въоръжени униформени лица. Да се готвят хората от обявения от него списък за "вкарване в затвора".


Какво си мисли този човек за закона, за гражданите, за Конституцията – това ни стана ясно. Презира ги. Намира ги за смешни. Но няма как рано или късно да не попита някой свой лакей: "Я провери, тия болшевики от ЕС дали могат да ми направят някоя беля?" И когато попита, ще получи следния отговор: "Няма, шефе. Тая германска слугиня, дето я назначиха за шеф на Европа, каза, че няма да ни закача..."


Дали Урсула фон дер Лайен е "слугиня", това не знам. Все пак има "фон" пред името си. Но че има слугинско поведение към източноевропейските сатрапи – това знам. И това е втората много лоша новина.


За да бъде потвърдена от Европарламента, госпожата обеща твърдо прилагане на върховенството на закона в целия ЕС и особено – върху онези провинциални диктатори, които шетат из Източна Европа с убеждението, че са равни поне на Мусолини.


Е, казвахме си, докато я слушахме, добре стоят нещата. Първо, след като е "фон", значи има чест и няма да ни лъже. И, второ, би трябвало правилно да е разчела гласуването на европейците на последните избори за Европарламент. А именно: че те отхвърлят крайните националисти и провинциалните диктатори, защото искат "повече Европа", повече ред и справедливост за всички. На тях именно въпросната Урсула обеща "европейска федерация".


Едва избрана обаче, тази "фон" веднага, незабавно и несимволично, смени плочата. Нямало да има никаква, ама абсолютно никаква федерация, а "разнообразие". Това бе ясно послание и към европейските граждани, и – та най-вече – към източните сатрапи. Няма да има устрем към повече ред, справедливост и общо правоналагане. Ще има друго – онази "Европа на отечествата", която наследниците на предвоенния фашизъм противопостявят на сегашния съюз.


И никой никому няма да се меси във вътрешните работи. Вместо на пиратските държави като Полша, Унгария и България да бъдат налагани дисциплинарни мерки, та да се върнат към върховенството на закона, ще има... "търсене на диалог".


С кого, другарко "фон", диалог?
С ония, които всекидневно нарушават закона,
за да крадат европейските пари ли?


Помните ли изслушването на Румяна Желева, първия кандидат на Борисов за еврокомисар? Европейските парламентаристи я питаха за "кризата в Аденския залив". Тя нямаше никаква представа, че този въпрос означава: "Какво ще правиш със сомалийските пирати, които отвличат кораби в Аденския залив?". И отговори така: "Ще работя с партньорите на терен".
Какви, бре Желева, партньори на терен – това са пирати!


Какви, бре фон Урсула, диалози по темата за закона – точно с тези, които газят закона всеки ден?
Ако фон Урсула беше подобна на Желева, нямаше да е толкова зле положението. Тя обаче е подобие на нещо много, много по-зловещо.


Ето какво казва, когато е изрично запитана за смачкването на закона от източноевропейските сатрапи: "Ако продължаваме този дебат в сегашния остър тон (къде пък видя остър тон в сегашните дебати?), страните и народите ще почувстват, че критиката на специфични слабости е насочена към тях като цяло."


Според фон Урсула, да критикуваш едно правителство за погазване на закона – това е обида към страната и към нейния народ. Това, разбира се, е диктаторска маневра: "не ме критикувай, че така обиждаш гордия полски / унгарски / български / руски народ..." А е диктаторска маневра, защото е диктаторска идеология. Тази точно идеология, очевидно споделяна от фон Урсула, е първоначално и най-пространно изложена в един обширен текст, публикуван през 1932 година. Казва се "Доктрината на фашизма". Автор е Бенито Мусолини.


Помежду другото, в този текст Мусолини обяснява точно онова, което ни съобщава и фон Урсула: че гражданите, страната и държавата са едно. Това Мусолини още тогава формулира в принципа: "Всичко в държавата, нищо против държавата, нищо извън държавата".


В тази логика, критикувайки Мусолини в качеството му на държавен предводител, наистина обиждаш народа на Италия. Но – само в тази логика. В демократичната логика няма нищо подобно. Напротив, гражданите на Източна Европа не се обиждат, когато от Брюксел искат техните сатрапи да не нарушават законите. Напротив, гражданите изискват това от Брюксел като израз на солидарност. Очевидно няма да го получат от фон Урсула.


Вместо мерки за еднакво прилагане на върховенството на закона във всички страни членки от Урсула ще чуваме следното, което тя вече беше така добра да ни съобщи: "Всички трябва да разберем, че пълноценно върховенство на правото е наша цел, но никой не е съвършен".


И това е диктаторска маневра. Никой не иска от нейната комисия да налага някакво "пълноценно" върховенство на закона. Искаме налагането на онова, което е записано в документите на ЕС, на които пък точно Европейската комисия е гарант. Явно няма да го получим обаче, защото "никой не е съвършен".


Убити журналисти в Русия? "Никой не е съвършен." Преследвани интелектуалци в Унгария? "Никой не е съвършен." Номинираният за главен прокурор в България декламира списък от хора, които ще преследва, защото не му харесват? "Никой не е съвършен."


Имайки предвид, че фон Урсула е германка, се сещам за друг пример, пак от историята. Адолф Хитлер изтребва 6 милиона евреи? "Всички трябва да разберем, че пълноценно върховенство на правото е наша цел, но никой не е съвършен."


Източните сатрапи са в тясна другарска прегръдка с новоизбрания председател на Европейската комисия. Тя вече каза, че ще работи за техния интерес, а не за интереса на милионите европейци, гласували против всякакви сатрапи, източни или западни. Това е много лоша, катастрофална новина.


Предстои да видим дали гласът на европейските граждани ще може да пребори една отделно взета фон Урсула. И като част от тази картинка – да видим дали българската демокрация ще може да се справи с предизвикателството "Гешев", или ще си събира бохчичката за предварителния арест, където той възнамерява да я прати.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2905 Разстроено

  "да не бъдат закачани източноевропейски сатрапи..." - ами да си носим и въженцата!? То или зарибяването е успешно, или апатията е заради зарибяването. Не трябва да се връщаме в историята, та да се видим що за гражданско общество сме. Как да не ни се радват всички наши избрани братя - кротуването е в гените ни?! Луди в родината не останаха, защото извън нея свестните ги ценят.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 2. 2 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Не, че съм му чел простотията, но кой ще сатрапира този? Вече сатрапираните от комунистите или избегалите?

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 3. 3 Профил на phuncky
  phuncky
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Вече няма Цацаратура, вече има Гештапо.

  Късата памет е най-големият враг на българите.
 4. 4 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  Новият сатрап начело на прокуратурата - тенденция в редица страни на Източна Европа. На Запад пък тези роли се поемат от клоуни, комици, професионални лъжци и манипулатори. Това са стъпки към мечтаното от Путин състояние на Европа, в което всяка европейска държава самостоятелно решава как да се постави в услуга на Русия, срещу скромни комисиони.

 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Оле майко!
  Преди го избиваше на камионетки, в които го откарват, сега е минал на бохчички.
  Линее хумористичният жанр, но за сметка на това имаме Дайнов!
  А Фон дер Лайен е слугиня на олигархията!

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  Има защо Евгений Дайнов да е толкова омразен на фуражките от Магнаурската...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4076 Неутрално

  Дайнов греши. Урсула няма да прави нищо по-различно от до сега управляващите в ЕС, а именно да толерира комунистическите престъпници и да се отнася с тях като нормални политически и бизнес партньори. Имахме някаква надежда , че след европейските избори това ще се промени , но очакванията не се увенчаха с успех.

 8. 8 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3427 Любопитно

  Не дочетох словоизлиянието на Дайновчето....явно пак е прекалил с конопа!И той като Нинова-излайва да покаже че е жив!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 9. 9 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  "Имайки предвид, че фон Урсула е германка, се сещам за друг пример, пак от историята. Адолф Хитлер изтребва 6 милиона евреи?"

  Госоди, колко си прост!

  I Want To Believe
 10. 10 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 254 Неутрално

  Чакаме материалче от Смилов.

 11. 11 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Весело

  "Снимка на Дайнов с прислужник на олигархията вбеси Огнян Минчев" - http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/-snimka-na-daynov-s-prisluzhnik-na-oligarhiyata-vbesi-ognyan-minchev-73294

  :)

 12. 12 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Весело

  Епицентър, свиквайте:
  "Проф. Дайнов: Голямата беля на ГЕРБ е, че се краде в чудовищни количества" - http://epicenter.bg/article/Prof--Daynov--Golyamata-belya-na-GERB-e--che-se-krade-v-chudovishtni-kolichestva/188054/11/34

  :)

 13. 13 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Както обикновено - право в целта.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 14. 14 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Поведението на Дайнов, мого ми напомня на това на Радан.
  Явно са от една порода.

 15. 15 Профил на Разредител
  Разредител
  Рейтинг: 586 Неутрално
 16. 16 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Задължителния дисклеймър под всеки балвоч на Дайнов:

  Евгений Дайнов е роден на 11 май 1958 г. в Пловдив, а по-късно живее в София [1]. Баща му Александър Дайнов е бил член на БКП и „рабкор“ – кореспондент на в. „Работническо дело“ – в Лондон [1].Средното си образование получава във Форест Хил Скуул в Лондон [2]. Започва обучението си в Оксфорд през 1976 г. [1] благодарение на получена стипендия от фондация „Людмила Живкова“, а по-късно получава бакалавърска степен от колежа „Корпус Кристи“ на Оксфордския университет. През 1984 г. получава научната степен „кандидат на историческите науки“ след защита на дисертация на тема „Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи (1972-1981 г.)“[3] Преподава известно време в Оксфорд, бил е асистент в Софийския университет [1] Евгений Дайнов е бил зачислен за редовен аспирант в Института по история на Българската комунистическа партия при ЦК на БКП през 1982 година. [4]От проведената аспирантура има докторат по съвременна история на тема „История на комунистическото и работническото движение на националноосводобителните движения в Западна Европа след 1945 г.“ (1985) [2] [5]. Работил е като преподавател в Института по история на БКП.

  -Из Wiki-то.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 17. 17 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1946 Неутрално

  Е щом и Дайнов се из..Ка вече съм съвсем сигурен, че това е най-после правилният главен прокурор за тези, които не са крали.

 18. 18 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Има защо Евгений Дайнов да е толкова омразен на фуражките от Магнаурската...
  —цитат от коментар 6 на Norman Granz


  Същата Магнаурска, дето го е отхранила и отгледала в такъв завършен екземпляр на болшевизма ли?

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 19. 19 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2131 Неутрално
 20. 20 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Весело

  "Както често се случва, лошите новини идват на серии. У нас изгрява нов сатрап, все още неизбран за главен прокурор..."

  - Напротив, днес е хубав ден.
  Сите Льо Пенки танцуват кан-кан. Полите отпред вдигнати, следват полите отзад до горе...

  :)

 21. 21 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Изфиряса му градуса и пак се изходи. Едно време имаше един Хиподил и един Ico Petroff. Та първият спретна песньовка за втория:
  Ico Petroff е Ico Petroff (n)
  Тва е ЕБАТИ!!!

  roo
 22. 22 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4076 Неутрално

  До коментар [#16] от "puhpuhan4o":

  Знаем произхода на Дайнов , но такива като теб го мразят , не за този произход , а заради това , че вече не от "вашите", че не е от БСП , че не споделя комунистически убеждения , че е един убеден демократ. Не може да му простите за това и се правите на гнусливи антикомунисти.
  Де да бяха всички като Дайнов , България щеше да е много по-добра за живеене.

 23. 23 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4076 Неутрално

  Има защо Евгений Дайнов да е толкова омразен на фуражките от Магнаурската...
  —цитат от коментар 6 на Norman Granz


  Тия същите се правят на антикомунисти, които се гнусят от потеклото на Дайнов.

 24. 24 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  Нали все пак това се искаше, прокурорите да избират прокурора. Сега що се оплакват всички?

 25. 25 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Бях прав по-рано днес, че Дайнов, Слатински и останала сволоч от умнокрасваци пишат статии за хареската атака и срещу правителството. Ето статията на Дайнов излязла като топъл хляб

 26. 26 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Весело

  Има защо Евгений Дайнов да е толкова омразен на фуражките от Магнаурската...
  —цитат от коментар 6 на Norman Granz  До коментар [#6] от "Norman Granz":

  Грешите или Дайнов, или "Магнаурската шкорла на ДАНС". ЦК и ДС са си от край време като ду.. и гащи. :)

  "Докторите" на "Магнаурската шкорла на ДАНС" , Стоян Денчев и Митьо Гестапото пишат заедно с Дайнов при мадам В. :)

  https://www.webcafe.bg/id_1041940946_Magnaurskata_shkola_na_DANS

 27. 27 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Добър текст.
  Може само да се добави, че новият избор на Бойко за главен прокурор е откровен расист и отрича правата на човека. И това може да докара на България много по-големи проблеми от обикновеното герберско беззаконие и разправа с неудобните....

 28. 28 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Продукт е на номенклатурата на БКП

  В стремежа си да защитава десните идеи, яркосиният политолог с червено сърце явно е забравил, че всъщност е продукт на номенклатурата на БКП и поведението му е съмнително. Дайнов е роден на 11 май 1958 г. в гр. Пловдив. Майка му Лидия Маринчевска е от кървавочервен комунистически род, а баща му Александър Дайнов е журналист. На 1 март 1982 г. е назначен в Института по история на БКП при ЦК на БКП за аспирант. Назначението му става със специално решение на Секретариата на ЦК на БКП. Троцкистът и ляв анархокомунист Евгений Дайнов защитава дисертация с вселенски „важната“ и много значимата за израстването му като бъдещ „син“ шаман тема „Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи (1972-1981 г.)“, която е обозначена с гриф „за служебно ползване“, т.е. засекретена е за тесен кръг избрани.!
  На този "десен " политолог може да се вярва , колкото на "лъжливото овчарче "!
  Пък е и ПЪЛЕН ВЪЗДЪРЖАТЕЛ !В Миндя така се говори !


  Прозападните му възгледи се оформят в Оксфорд

  Прозападните възгледи на десния политолог Евгений Дайнов се оформят в Оксфорд. Там той е изпратен с пари от фондация "Людмила Живкова "

 29. 29 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  или как едно 20 годишно умнокрасиво с болно его докара до истерия "демократичната" общност. успех на Гешев

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 30. 30 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 1398 Весело

  "У нас изгрява нов сатрап"

  Не вярвам че някой е читав докато пророк Генчо не го оплюе, явно паниката на лилавите комунисти добива библейски мащаби щом са толкова отчаяно агресивни

  Facing Worlds
 31. 31 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2365 Любопитно

  Не става ясно дали за Дайнов, Миню Стайков, Арабаджиеви и Баневи са най-ярките представители на българската демокрация репресирани от сатрапа Гешев?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 32. 32 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 925 Любопитно

  след много чудене и колебания ,премъдрият български народ се отзова отново в "перестройката" ,а демокрацията тепърва предстои ,вероятно ?

 33. 33 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Мда. Цветанковците не могат да възразят нищо по същество срещу написаното, затова нападат произхода на човека. Също като комунистите навремето.

 34. 34 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#32] от "Stewie":

  Ти пак ли се пръкна от дупката си, тролче?

 35. 35 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 371 Неутрално

  "Както често се случва, лошите новини идват на серии. У нас изгрява нов сатрап, все още неизбран за главен прокурор..."- Напротив, днес е хубав ден.Сите Льо Пенки танцуват кан-кан. Полите отпред вдигнати, следват полите отзад до горе...:)
  —цитат от коментар 20 на plebs


  Радвам се, че шефката на ЕК не разбира български. Дайнов пише от ПОД дъното.
  Няма такова болно мислене просто. Отвратително.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 36. 36 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Ех, Дайнов, има огромна разлика между разбирането за върховенството на закона в България и в Брюксел.
  Например, в Брюксел се канят да изберат за Главен прокурор Кьовеши, защото работата й вкара в затвора мнозина политици, обвинени в корупция.
  А у нас е точно обратното - искат да сложат Гешев, защото като шеф на Спецпрокуратурата, Гешев направи всичко възможно нито един политик да не влезе в затвора. А гербавите тролове имат наглостта да питат какви аргументи срещу Гешев... Гербави, сър!

 37. 37 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не вярвам че някой е читав докато пророк Генчо не го оплюе
  —цитат от коментар 30 на Saint of Me


  Ахаа, сега разбрахме защо се дупиш на всяко корумпе, олигарх и мафиот. Е, страхотен критерий си си избрал, честито. Ама пък, викаш, "наведена ... главица" и т.н.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 38. 38 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хубавото е, че почти нищо не зависи от фон Урсула, а в Европа все още се намират хора които държат на върховенството на закона и човешките права и ако новото псе на Бойко побеснее твърде много ще врътнак кранчето с фондовете, ГЕРБ без фондове за крадене не може да съществува. Тка че може злото да е за добро...

 39. 39 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3549 Неутрално

  "новоизбраната шефка на Европейската комисия призовава да не бъдат закачани източноевропейски сатрапи"

  Ако пък приемат и мигранти, лично тя ще ги гали с перце по табаните.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 40. 40 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 619 Любопитно

  До коментар [#37] от "КретенКилър":
  Крети, ти нали се радваше на избора на Урсула, заедно с гербавите. Сега що обърна палачинката. Флашката с опорките ли закъсня, ти ли избърза, що ли?

  Мома, връщай 12 и 12А!
 41. 41 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1611 Гневно

  Това с бохчичките няма да стане. През зимата на 1997 бях на 26 години и бях на барикадите на кръстовищата на София, когато сваляхме правителството на Жан Виденов. Останах, не избягах от България - направих своя съзнателен избор. Сега съм на 58, но, ако трябва - пак ще изляза. Заради децата си, за да живеят в нормална държава. Няма да дам страната си на мафията.

 42. 42 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#6] от "Norman Granz":

  Ти май бъткаш омраза с подигравка с елементи на досада?

  Евгени Дайнов не е фактор даже пред собствените си студенти от престижния НБУ. Даже те не го взимат сериозно, каква омраза, какви пет лева? Ти изпитваш ли омраза към мухите?

 43. 43 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 1398 Весело

  До коментар [#37] от "КретенКилър":

  Пророк Генчовите видения умножени по минус едно са като ранните Металика - нема слабо!

  Facing Worlds
 44. 44 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  До коментар [#41] от "murry":
  Моля за извинение заради правописната грешка. Да се чете: През зимата на 1997 бях на 36 години и....
  Не го пиша гневно - това е слабо като определение, пиша го с ярост.

 45. 45 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#16] от "puhpuhan4o":Знаем произхода на Дайнов , но такива като теб го мразят , не за този произход , а заради това , че вече не от "вашите", че не е от БСП , че не споделя комунистически убеждения , че е един убеден демократ. Не може да му простите за това и се правите на гнусливи антикомунисти.Де да бяха всички като Дайнов , България щеше да е много по-добра за живеене.
  —цитат от коментар 22 на tacheaux


  > БСП
  > Моите

  Избери си едно.

  > Дайнов
  > некомунист

  Избери си едно.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 46. 46 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#37] от "КретенКилър":Пророк Генчовите видения умножени по минус едно са като ранните Металика - нема слабо!
  —цитат от коментар 43 на Saint of Me


  Мантрично-заклинателния стил ти се удава. Всъщност, освен мантри и нескопосани форумни аксиоми, нещо по същество да си постнал тук?

  Междувременно, правителството нападна сектора, към който уж принадлежиш, ма нищо де - ти правилно си си направил сметка, че фрийлансърските мишки, дето вечно се надяват да изкарат най-сетне апа на живота си, ще минат метър. Особено ако не пишат по ФБ нещо против властта.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 47. 47 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1928 Неутрално

  По-вероятно е фон Урсула да си втвърди отношението към източните сатрапи, отколкото Гешев да вкара някой висш престъпник в затвора.

 48. 48 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1928 Неутрално

  Вече няма Цацаратура, вече има Гештапо.
  —цитат от коментар 3 на phuncky

  В момента има и двете – действат в синхрон.

 49. 49 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2625 Неутрално

  До коментар [#19] от "stedim":

  предпочиташ бавен огън като жабите

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 50. 50 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 881 Весело

  Дневник, изкАрахте "тежката артилерия" Дайнов!? Паника в кошера, а? Господин Дайнов е политолог и това предполага да е наясно с политическите процеси и последствия.

  https://fakti.bg/mnenia/342766-prof-dainov-kabinetat-na-borisov-nama-da-izkara-zimata


  https://www.dnevnik.bg/analizi/2017/03/13/2933622_kak_da_predvidim_kakvo_shte_stane_na_izborite/


  Горните творения дайнови, показват, че човека или е некадърен или поръчков "политолог". Но щом сте решили, че си изпълнява съвестно поръчките, продължавайте да му давате поле за изява.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 51. 51 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  Ако този асоциира демокрацията в България с "Демократична България", то действително си е време да си събира торбичката. И да ходи на бунището.
  Писна ми вече, узурпаторите на термините "демокрация" и "демократична" ги употребяват за лично ползване под път и над път, превърнаха ги в мръсен парцал, но не се уморяват да ги размахват.
  Сега вече пеят в синхрон и с комунистите. Отврат!

 52. 52 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7980 Неутрално

  Повече от сигурно, ако този стане гл. прокурор.

 53. 53 Профил на Ivan Nikolov
  Ivan Nikolov
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Това с бохчичките няма да стане. През зимата на 1997 бях на 26 години и бях на барикадите на кръстовищата на София, когато сваляхме правителството на Жан Виденов. Останах, не избягах от България - направих своя съзнателен избор. Сега съм на 58, но, ако трябва - пак ще изляза. Заради децата си, за да живеят в нормална държава. Няма да дам страната си на мафията.
  —цитат от коментар 41 на murry


  Пълни глупости си написал ,нямало да дадеш държавата. Кой те пита бе?Аллллллллллллоу тя е превзета отдавна,събуди се бе.Дадоха я избирателите ,по моя преценка около 60% политически неуки и ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА Я ДАВАТ на пук на здравия разум и собствените си интереси.И аз имам подобна на твоята биография с протестите ,че сме и набори ,но аз избрах свободата и справедливостта на стара Европа ,вместо да търкам билетчета тука.Не мога да си представя ,че разни носталгици по миналото или хора които си хвърлят парите през терасите ЩЕ ОПРЕДЕЛЯТ ЖИВОТА МИ.

  НЯМАМ БРАТУШКИ И НЕ СЪМ ОСВОБОЖДАВАН
 54. 54 Профил на Ivan Nikolov
  Ivan Nikolov
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Това с бохчичките няма да стане. През зимата на 1997 бях на 26 години и бях на барикадите на кръстовищата на София, когато сваляхме правителството на Жан Виденов. Останах, не избягах от България - направих своя съзнателен избор. Сега съм на 58, но, ако трябва - пак ще изляза. Заради децата си, за да живеят в нормална държава. Няма да дам страната си на мафията.
  —цитат от коментар 41 на murry


  Пълни глупости си написал ,нямало да дадеш държавата. Кой те пита бе?Аллллллллллллоу тя е превзета отдавна,събуди се бе.Дадоха я избирателите ,по моя преценка около 60% политически неуки и ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА Я ДАВАТ на пук на здравия разум и собствените си интереси.И аз имам подобна на твоята биография с протестите ,че сме и набори ,но аз избрах свободата и справедливостта на стара Европа ,вместо да търкам билетчета тука.Не мога да си представя ,че разни носталгици по миналото или хора които си хвърлят парите през терасите ЩЕ ОПРЕДЕЛЯТ ЖИВОТА МИ.

  НЯМАМ БРАТУШКИ И НЕ СЪМ ОСВОБОЖДАВАН
 55. 55 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 1398 Весело

  До коментар [#46] от "КретенКилър":

  Като почнеш да 'виждаш' извънземните как 'атакуват' смени ракията с нещо по-леко. Наздраве!

  Facing Worlds
 56. 56 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 881 Весело

  До коментар [#41] от "murry":


  Това с бохчичките няма да стане. През зимата на 1997 бях на 26 години и бях на барикадите на кръстовищата на София, когато сваляхме правителството на Жан Виденов. Останах, не избягах от България - направих своя съзнателен избор. Сега съм на 58, но, ако трябва - пак ще изляза. Заради децата си, за да живеят в нормална държава. Няма да дам страната си на мафията.
  —цитат от коментар 41 на murry


  Я пак виж сметките или календара! Много "бръжки" остаряваш!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 57. 57 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 721 Неутрално

  До коментар [#22] от "tacheaux":

  ХА , ХА , ХА , ХА ! "Убеден демократ " на квадрат !

 58. 58 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#46] от "КретенКилър":Като почнеш да 'виждаш' извънземните как 'атакуват' смени ракията с нещо по-леко. Наздраве!
  —цитат от коментар 55 на Saint of Me


  Да отричаш обективната реалност е също толкова сбъркано, колкото да виждаш извънземни.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 59. 59 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 3043 Неутрално

  Българката к’во? Демокрация? Като тръгнеш към Азия и Ориента демокрацията става само пожелание, само термин за маскиране на корупцията.

 60. 60 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Просълзих се. Предствих си Дайната с бохчичката.

  Поле ми мина, като видях че дърпа количката със шишетата и ремаркето с конопа.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 61. 61 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  Време е да се изгради санитарен кордон около Източноевропейските изостанали и нецивилизовани сатрапии, населени предимно с манипулируемо простолюдие !

 62. 62 Профил на Petko Boukov
  Petko Boukov
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Както обикновено - право в целта.
  —цитат от коментар 13 на danvan


  Действително силна статия, но е пресолил манджата с Хитлер. Всеки би се впрегнал от подобно сравнение, но немците са особено чувствителни на тая тема.

  Тези, които те карат да вярваш в абсурди, могат да те накарат и да вършиш зверства. Волтер, 1765
 63. 63 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Дайнов е като Радан Трикчев Кънев- ортодоксален меркелист!
  Вчера писах по този повод, че такива като тях ще омръзнат на всички с идеологическата си чистота!
  Урсуля е резултат от пазарлък, беше избрана като компромис, като по- приемлива алтернатива на злокачествения Тимерманс!
  Това вбеси правоверните!

 64. 64 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 1398 Весело

  До коментар [#58] от "КретенКилър":

  Претенцията че някакви видения са 'обективна реалност' е от компетенцията на едни специалисти които наскоро ти препоръчваше :)

  Има извършено престъпление (сериозно), тече разследване. Това е обективната реалност, не виденията ти в които извънземни нападат 'сектори'

  Facing Worlds
 65. 65 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Време е да се изгради санитарен кордон около Източноевропейските изостанали и нецивилизовани сатрапии, населени предимно с манипулируемо простолюдие !
  —цитат от коментар 61 на LiberalToTheBones


  Може ли първо да преместите катуна другаде и после да изградим кордона?

 66. 66 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Весело

  Инак туй , дето поглъщали " айпитата " , кърти здраво фаянса!

 67. 67 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  До коментар [#65] от "faeton.":

  Не, катуна ви е изграден уж през 681 година. Там ще си остане, на тъмните нецивилизовани балкани !

 68. 68 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#67] от "LiberalToTheBones":

  Преди 681, ама няма как да знаеш , щото си катунар, нямаш държава!

 69. 69 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Хем знаехме, хем не вярвахме; но моментът дойде. Появи се човекът, който се заяви като наш бъдещ диктатор. Дори нахвърля, пред камера, първоначален списък на хора, с които смята да се саморазправя.

  https://offnews.bg/nashite-avtori/evgenij-dajnov-poiavi-se-chovekat-kojto-se-zaiavi-kato-nash-badesht-707817.html?fbclid=IwAR3ncybvBggmusLCHPFmv5DMKp7IYZzRvpUHhtv_VBqIRElourSxUMIdapM

 70. 70 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Герберската сволоч вие на умряло под всяка статия на Дайнов.
  Има защо.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 71. 71 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3732 Весело

  Да не си прайми илюзии, никой няма да дойде да ни спасява и никой не ни е виновен!

  klimentm
 72. 72 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3732 Весело

  До коментар [#59] от "Таралеж":

  Изключително си прав, демокрацията се характеризира със свободен пазар, свободна преса, независимост на властите и свободни избори, в България цари идиокрация ( по Редута и Л Русева)!

  klimentm
 73. 73 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Не става ясно дали за Дайнов, Миню Стайков, Арабаджиеви и Баневи са най-ярките представители на българската демокрация репресирани от сатрапа Гешев?!
  —цитат от коментар 31 на Julian Mall


  Не бива се забравят и света вмч Иванчева и преподобна Петрова.

 74. 74 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3732 Весело

  До коментар [#73] от "dosetliv":

  Ако изкаш да наричаш саморазправата на различните крадливи групировки у нас “ борба с корупция” - добре, на прав път си!

  klimentm
 75. 75 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3644 Весело

  До коментар [#6] от "Norman Granz":

  а същите фуражки какво ли им е отношението към не успели кандидат партийни секретари наети отново за жълти стотинки от ДС синчета с независими медии? успех на Гешев, дори и само на такива боклуци да успее да спре стотинките е успех. точно пребоядисаните ще провалите синчетата . до толкова комичен стана редакционно генерирания ти образ , та се наложи отново да се върне бруталната ценура. успех на шефката и на невинния разбира се. способен ще натрупа отново 200 млн

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 76. 76 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3732 Весело

  До коментар [#75] от "дерибеев":

  Ха ха внимавай какво си пожелаваш! “ Успех на Гешев”?

  klimentm
 77. 77 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  До коментар [#53] от "Ivan Nikolov":

  Не търкам билетчета. И не съм капитулирал и избягал с подвита опашка от родната си страна, за да съм слуга на други господари, въпреки че имам образованието, квалификацията и възможността да стана гражданин на САЩ. А ти, след като си избягал, според мен нямаш моралното право да даваш преценки. Просто си живей там и мълчи. Ако всички правеха като теб, нямаше да има личности като Левски, Ботев, Раковски. Може да се обидиш, но истината е, че никой, никъде по света, не уважава икономическите емигранти. В най-добрия случай ги гледат със снизхождение и съжаление.

 78. 78 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  До коментар [#76] от "klimentm":

  винаги, и все пак ти имаш ли за какво да се притесняваш от Гешев? 99.5% от българите имат за какво да се притесняват от Гешев? и от друга страна 90% от българите имат за какво да се притесняват , че 20 годишен служител с майка фирма недосегаема , с болно его и неконтролеруеми емоции, фен на пореден проект ... е източил данни достатъчни да заробят същите българи?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 79. 79 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  До коментар [#76] от "klimentm":

  винаги, и все пак ти имаш ли за какво да се притесняваш от Гешев? 99.5% от българите имат за какво да се притесняват от Гешев? и от друга страна 90% от българите имат за какво да се притесняват , че 20 годишен служител с майка фирма недосегаема , с болно его и неконтролеруеми емоции, фен на пореден проект ... е източил данни достатъчни да заробят същите българи?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 80. 80 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3644 Любопитно

  що не триете направо, ами си играете на демокрация с дублирането на коментари

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 81. 81 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3732 Весело

  До коментар [#78] от "дерибеев":

  Очевидно е само едно, че българите от нищо не се притесняват вече!

  klimentm
 82. 82 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3732 Весело

  До коментар [#77] от "murry":


  Кой го раздава това “ морално право”?!
  Ти ли??

  klimentm
 83. 83 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Отчаян съм от коментарите! Хора, добре ли сте, бе? Не виждате, не чувствате ли в какво се превръща държавата? Не ви ли боли душата от безумията, които се случват. Не ви ли полазват тръпки от фашизоидните напъни на пркуратурата?! Днес гадта ползва фирми и медии, утре ще налази децата ви! Не усещате ли цинизма?!
  Замислете се, спрете с безумното политиканстване, отрезнейте и прогледнете!

 84. 84 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3913 Неутрално

  UNITED EU UNION

  А бре Дайнов...

  Фон Урсула (мечка, между другото, Лат.) е зловеща.
  Достатъчно е да се сетим за социалистическия й план за Квоти:
  (неуточнен) процент Женщини (мечки?) в сека държавна позиция
  на секи км.

  Ти я критикуващ вещо.
  Но.

  Удобно заобикаляш Марксистки фашизъм 1848 г.............................................................

  С Ленин (и Сталин "в сянка") 1917... 1922, 1923, ...1939......1953 (Сталин пак в сянка) ...............................................................................................
  Антихристът Ленин, 2019 г, все така в славен фанфаронски Мавзолей.

  На каквито мастити "научни" фашисти против човечеството,
  Мусолини и Хитлер били кратковременни ученици и
  сравнително малки близначенца.

  Компартията е държавата.
  Комунистическата диктатура.
  Всека нация следва да бъде вкарана в калъп на Компартийна диктатура.

  Това е подстрекавано още в безбожния варварски антицивилизационен
  Манифест на комунистическата партия от Маркс и Енгелс 1848 г!

  Марксистки фашизъм, катастрофално успешно приложен в Русия и "наоколо"
  чрез КПСС в 70 дълги години: 1922...1992.

  Хитлер: Марксистки фен, впоследствие разочарован предател.
  Австийският марксистки интернаци първо опитал да поведе германските
  работнически маси и... попаднал в затвора... при "хора".

  Междувременно в 1923 г Марксистка антихристка антиправославна Масква вероломно пробвала неуспешен антидържавен преврат в православното християнско Царство България.

  След това, повлиян от събитията или не съвсем, Хитлер написал "Майн Кампф"
  против световния болшевизъм, юдеизъм и др.

  Мусолини: Марксистки фен и Главен редактор на агитпроп органа на Италианската социалистическа партия, в 1932 г е изобретил Нищо.

  Комунисте Дайнов, спомни си Марксизма.
  И, отречи се!

  "Според фон Урсула, да критикуваш едно правителство за погазване на закона
  – това е обида към страната и към нейния народ.

  Това, разбира се, е диктаторска маневра: "не ме критикувай, че така обиждаш гордия полски / унгарски / български / руски народ..."
  А е диктаторска маневра, защото е диктаторска идеология.

  Тази точно идеология, очевидно споделяна от фон Урсула, е първоначално и най-пространно изложена в един обширен текст, публикуван през

  1932 година. Казва се "Доктрината на фашизма". Автор е Бенито Мусолини.

  Помежду другото, в този текст Мусолини обяснява точно онова, което ни съобщава и фон Урсула: че гражданите, страната и държавата са едно.

  Това Мусолини още тогава формулира в принципа:
  "Всичко в държавата, нищо против държавата, нищо извън държавата"."

 85. 85 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#58] от "КретенКилър":Претенцията че някакви видения са 'обективна реалност' е от компетенцията на едни специалисти които наскоро ти препоръчваше :)Има извършено престъпление (сериозно), тече разследване. Това е обективната реалност, не виденията ти в които извънземни нападат 'сектори'
  —цитат от коментар 64 на Saint of Me


  Обективната реалност е, че зам. главния прокурор си позволява коментари и квалификации, които са недопустими. Не и за нормална държава, но ... ти няма как да знаеш това, уви...

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 86. 86 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 418 Неутрално

  С този компрометиран избор за германската нацистка Европа скоро ще се разпадне. Британците осъзнаха факта, че при доминираща позиция на Германия в ЕС е въпрос на време да бъде назанчен нов Хитлер, който да торпилира европейските ценности за върховенство на правото и се оттеглиха първи. Икономическата картина на Стария континент се характеризира съв свръх висока държавна задлъжнялост плюс демографски катаклизъм - първите три водещи икономики в ЕС са рекордьори по застаряващо население в световенн мащаб. По патенти и иновации Европа е само малко преди Африка; сами Китай има пет пъти повече технологични патенти от ЕС взето заедно.. Вероятно монетарната политика на ЕЦБ ще спазва очертаната политика на новия фюрер и е въпрос на време единната парична единица да се разпадне поради емитирането на парична маса и инвестирането й в активи с различна сигурност и доходност; и без това в момента ЕЦБ е единственият инвеститор в държавни облигации на свръх задлъжняли държави в ЕС .
  Някои от държавите основателки на съюза , примерно Италия, вече приемат планове за емитиране на собствена парична единица, която да замени еврото.Единственият шанс на Европа беше да избере безкомпромисен лидер, който да устоява върховенството на правото и да превърне Европа в политико-икономически съюз на благоденствието. Без върховенство на правото на ЕС цялата армия скъпо струващи чиновници в Брюксел е напълно ненужна и по никакъв начин не може да оправдае съществуването си, тъй като смисълът на Европейския парламент е да създа върховно право, задължително за всички държави - членки, а без изпоълнение на тази му функция смисълът на европейските институции е изчерпан.

 87. 87 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  До коментар [#75] от "дерибеев":

  До коментар [#75] от "дерибеев":
  Тоя пич няма никакъв шанс да стане главен прокурор.
  Той самият самият също го знае. Независимо от позициите, които е заемал винаги е играел ролята на мюре и в момента е такъв.
  Бъкел не разбира от закон, скандално кух е.
  Трябва все пак да се появи пред ВСС и защитава концепция. Айде концепцията ще я прочете, но ще има въпроси. Ще трябва да отговаря смислено. И това не пред репортерки. Споменатата Желева е титан на мисълта в сравнение с него.
  Защо го пущат ли?
  За да го изтъргуват. Прокурорите ще отстъпят и издигнат (или приемат друг кандидат, най-вероятно Маргарита Попова), но ще имат тежката дума при избор на заместник на Панов, където всъщност ги стяга чепика.

 88. 88 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3732 Весело

  До коментар [#86] от "Nathan Cohen":

  Един преди 100 години предвещаваше залеза на Европа, дори написа книга бестселър!

  klimentm
 89. 89 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3732 Весело

  До коментар [#87] от "k_":

  Виж премиера, министрите му, президента, всички са скандално неграмотни но заемат постовете си а някои и доста дълго!

  klimentm
 90. 90 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  Добър текст...
  И аз мисля, че Урсула фон еди какво си е falsch

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 91. 91 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  До коментар [#22] от "tacheaux":

  А бе то и ние знаем за произхода на Брисов. Знаем дъщо, че го мразите че не е от вашите комунисти като Дайнов. Че при първото му правитество минахме една финансова криза с най малко загуби, че когато си иска и както си иска ви мие като маче у диреко, ей за тва най ного го мразите

 92. 92 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Ееееее, много късно прочетох моя "любимец" - "Обективния". Трябва да пиша по никое време, но няма как.

  Ето я част от неговата "стрелба":

  "Държавата-мафия, след като пусна в интернет данните на всички свои граждани – така щото те лесно да бъдат изнудвани – се втурна да превзема АиТи сектора. Бяха го "отървали", тъй като не го разбират."

  Дайнов, какъв АйТи сектор превземат?!? Знаеш ли с твоето говорителско образование какво въобще е АйТи?
  - мрежи
  - ООП
  - база данни
  - уеб
  - хардуер
  - и много други

  Чакаме да напишеш имената на превзетите фирми! Не да си пишеш пасквилите. Кажи поне няколко (без измамниците, които изнесоха данните). И после естествено ще получиш 3 страници отговор с непревзети.

  За сатрапите, които са те обзели по-късно.

 93. 93 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Аре стига сме чакали да дойде ЕК да ни отърве. ЕС не работи така. Хората гледат: имаме си избори, избираме си малоумни, следователно си носим последствията. И така докато спрем да си избираме малоумни. Ако някой чака, ЕК да ни назначи генерал-губернатор, значи нещо не е разбрал, как работи Европа днес.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 94. 94 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  До коментар [#70] от "Полковник за европейско развитие на България":

  ,,Герберската сволоч,,

  Беги у Русията и там ги раздавай на сволочи, български русороб комунист

 95. 95 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 340 Неутрално

  В нормална страна трябва да има поне 50 Дайновци.

 96. 96 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2122 Неутрално

  Има защо Евгений Дайнов да е толкова омразен на фуражките от Магнаурската...
  —цитат от коментар 6 на Norman Granz


  Има! Защото е потомствен комунист, грабил благини он комунистическата власт, сега преквалифицирал се като лилав болшевик!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 97. 97 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2883 Неутрално

  Най-после някой остро да постави въпроса за срамното и цинично поведение на ЕК спрямо мутренското управление в България, опитващо се да изгради путински модел. Но за съжаление това поведение не е от вчера. То води началото си още със совалките между новоизлюпената Герб и ЕНП прикачените и фондации Аденауер и Зайдел, когато незнайно как (според мене срещу крупни финансово-политически схеми от взаимна изгода) милиционерската партия начело с отявлена мутра бе призната набързо за дясна и демократична и вкарана в ЕНП. От тогава няма нито една критична думичка от страна на ЕК срещу управлението на Герб. Докато Полша, Унгария и Румъния непрестанно бяха критикувани и дори санкционирани, до България продължаваше да бъде фаворизирана ,въпреки явните тежки нарушения в правната област , овладяването на медиите от клана Пеевски и пълзящата диктатура по путински модел. Именно съглашателската политика спрямо червената номенклатура на европейското ръководство доведе до сегашното състояние и на ЕС като цяло. А че кекавата баба Урсула, която е в Германия е презирана заради нейната некадърност и кариеризъм , оглави ЕС е сигнал, че нещата ще се влошават още повече.

 98. 98 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2883 Неутрално

  До коментар [#93] от "Dexx":

  Като барон Мюнхаузен,който се изтеглил сам за косата от блатото ?
  Това за народите,които сами си определяли съдбата не важи за по-малките държави, особено пък в днешния свят. Така през 1944 г. бяхме оставени в лапите на СССР и от тогава червената номенклатура командва безнаказано у нас, защото основният финансов ресурс е в нейни ръце. И какво му е единното на ЕС и къде са европейските ценности, когато основните му фактори сключват сделки с мутри и милиционери от червения правешки клан. За какво единство на ценности и разбирания става дума,когато държиш в редиците си държави, управлявани от мафията ,когато мълчиш като риба пред безобразията им и отказваш да ги санкционираш ? Последният доклад на Тимерманс за съдебната система у нас беше жива подигравка и все едно написан от Цацаров. Да не говорим за тъпашкото заявление на Авромопулос по повод злоупотребите с евросредства за къщите за гости, че това било проблем на България. Значи да се крадат средства от европейския бюджет не е проблем на ЕС , а само на България! ЕС е на път сам да се мутризира, вместо да европеизира България.

 99. 99 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2883 Неутрално

  До коментар [#62] от "Petko Boukov":

  Хич не я е пресолил. Хитлер не беше случайно явление а проект на германските крупни индустриалци. Запазени са документите , където например концернът Тисен финансира с милиони партията на Хитлер, и предизборната му кампания, дори и курсовете му по ораторско майсторство.Същите индустриалци оказаха натиск върху Хинденбург да назначи Хитлер за канцлер, а върху т.н. Център да направи коалиция с него. По време на войната в тези концерни работеха робски труд десетки хиляди евреи, военнопленници и противници на режима. Така, че германците има за какво да чувствителни - включително и за пакта със Сталин от 1939 г. За това и че досега на тях им е по-скъп руския газ и далаверите с Путин пред сигурността на ЕВропа.

 100. 100 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2250 Весело

  М-мм, колко масура с плевел сме наперкали днес в Миндя? Фон Урсула - сатрап Хитлер + Мусолини тугедър. Гешев в кавички. И нищо за Кодруца Кьовеши. Бива ли така!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK