Ситуацията у нас плаче за опозиция

Из България се разнасят личните данни на целокупния народ. А нас ни уверяват, че нищо фатално не се е случило - не знам какво още трябва са се случи още, че да го оценим като фатално...

© Юлия Лазарова

Из България се разнасят личните данни на целокупния народ. А нас ни уверяват, че нищо фатално не се е случило - не знам какво още трябва са се случи още, че да го оценим като фатално...Николай Слатински е професор по международна и национална сигурност, преподава в УНСС и Военната академия. Текстът е от профила му във "Фейсбук".


Светът явно се е побъркал. А мен ме побърква България...


-- Клонинг на Тръмп стана премиер на другата англо-саксонска държава. Масовата тръмпизация набира ход, а демокрацията ще бере ядове - аман от черни лебеди с рижи перчеми!
-- Бъдещият главен прокурор не харесва разделението на властите - едно от най-великите прозрения на Модерността. Още не е избран, а ги говори такива, сякаш се е начел книги за тоталната държава от 30-те години на миналия век, та се пита в задачата - какви ли ще ги върши, като бъде избран?


-- ГДБОП щурмува несимпатична на властта фирма. Време е да се пенсионирам,


за да не вземе някой ден ГДБОП по виШе указание да щурмува и моята катедра.


-- Един от доскоро най-добрите военни пилоти вече като държавен глава спира сделка, каквато военните пилоти чакат с трескаво нетърпение и се молят да стане, докато още имаме класни военни пилоти. Да кажа, че любителят аз бях за германските "Eurofighter"-и и че не се съмнявам, че той самият първи ще направи "кръгче", като дойде първият F-16... Познавах един президент, който водеше митинги срещу базите, а после ги посрещаше с хляб и сол...


-- Ситуацията у нас плаче за опозиция. А на обществото му се плаче от опозицията.


-- Из България се разнасят личните данни на целокупния народ. А нас ни уверяват, че нищо фатално не се е случило - не знам какво още трябва са се случи още, че да го оценим като фатално...


Вероятно банковите тайни на гражданите се разнасят по кооперативните пазари...


-- Мой познат и колега довчера ругаеше Европа. Но днес ми се похвали - дъщерята я изтеглиха на работа в Холандия и поне тя ще живее като хората, докато брат ѝ се мъчи неоценен у нас!


Мога да продължа. Но спирам. Вие също виждате това, което виждам аз. Само че сте щастливци, защото имате още останали илюзии.


Аз такива нямам. Вече знам, че на Оруел му е била бедна фантазията. А на нас ще ни бъде бедна фантазията, когато започне да ни се случва това, което наивно смятаме, че точно на нас и точно в Европа няма да ни се случи.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK