България - царството на некадърността

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (116)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  "... в България по-способните и компетентните рядко попадат на държавна служба. Но се е разминал с причината. Тя е не само и не толкова в заплатите (които, впрочем, вече съвсем не са толкова ниски, колкото сме свикнали да си мислим) или в липсата на достатъчно пари по принцип. Както се видя в случаи като този в НАП и преди това с блокирането на Търговския регистър, пари има, но те се харчат неефективно заради схемата с няколкото едни и същи фирми на "наши хора", които от години са абонирани за обществените поръчки. А тази схема е възможна, понеже по високите места, където се вземат решенията, са настанени други безхаберни и некомпетентни "наши хора"."


  Точно, реалистичната картинка!

  http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
 2. 2 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2658 Весело

  С една дума - материал ...

 3. 3 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Царят на това царство го назначиха в Брюксел.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 4. 4 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Факт. И да не забравяме за милата и "френдли" арогантност.
  Моят пример е следният. След като 4 дни ми се наложи да общувам с една чиновничка, тя много любезно и загрижено ме попита: "А, бие, на работа не ходите ли?"

 5. 5 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  Поредното автентично плюене по България! И как искате да спечелите някакви избори бе другари болшевики, като за години нито едно разумно предложение не направихте, никакво политика не предлагате, а само плюене в унисон с БСП! Няма да ви бъде! Язък за парите са спонсорите ви!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 6. 6 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  Некадърно управления според лилавите критици ама България с най-добри показатели във всичко. Няма пак да го изброявам.
  Значи ако лилавите вземат властта трябва да е рай. Само дето нямат програма и идеи какво ще правят.

 7. 7 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 554 Неутрално

  "България - царството на некадърността"

  Добрутро, Гергино.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 8. 8 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Факт е, че калинките вече са навсякъде. Даже майстор като Бойко не може да замаже последиците.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 9. 9 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 554 Неутрално

  "Но явно избиращите вече дори нямат нужда от маскировка. Така, загърбили и най-елементарното приличие, близо 100 депутати инсталираха в орган с важни ..."

  Че от къф зор им е маскировка за приличие след като на биомат'ряла му е се тая. И второ - той е прост и те са прости, спогаждат се.

  "Всеки народ си заслужава управлението и всеки мъж - жена си."

  Аз не зареждам в Лукойл.
 10. 10 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#8] от "stein":

  Та той е най-голямата калинка. Не помниш ли как го инсталираха в МВР и от старши-лейтенант, за броени месеци му дадоха генералски пагони, на които се радва като децата.
  Завършил със "златен медал", а знанията му по руски и западен език, са за "слаб 2". Естествено, че няма как, знаещи и можещи, да се задържат до някакъв измислен герой.
  Всичко в тази държава, профанираха по свой образ и подобие.

 11. 11 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Готина подборка! :) Показателна!
  „България - царството на некадърността
  „Защо назначават на важни постове "наши хора", а не "уникални мозъци"? Видяхме го в случая с НАП, със СЕМ и с още много институции.
  06:29, 24 юли 19 / Ясен Бояджиев 8 „
  „Ситацията у нас плаче за опозиция
  Не знам какво трябва да се случи още, че да го оценим като фатално...
  06:46, 24 юли 19 / Николай Слатински 9 „
  „Христо Иванов: Безотговорността на българска територия се превръща в европейски проблем
  След номинацията на Гешев новата ЕК ще трябва да реши дали да си затваря очите за това, което става в България – срещу удобството да има лоялни и изпълнителни партньори като Борисов.
  07:04, 24 юли 19 / Александър Андреев 8“

  Моника Веле мога да го чета в източника. Ако искам. :) Слатински и него барабар с Митьо Гестапото при мадам В. Ако искам. :)
  Със здраве.

 12. 12 Профил на Valeri Ivanov
  Valeri Ivanov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "практиката на кадровия подбор, който се основава не толкова на професионализма и компетентността, колкото на връзкарството, послушанието и готовността за изпълнение на всякакви поръчки, не е от вчера. С годините обаче тя завладяваше нови територии и вече изглежда повсеместна. Критериите пък се снижаваха все повече, в резултат на което нивото на хората по различните етажи на държавната йерархия се срина катастрофално. "
  ===========================================================================
  "ЗАЩО НАЙ-ЛОШИТЕ ДОСТИГАТ ВЪРХА"
  Фридрих Хайек
  Точно както демократичният държавник, наумил си да въвежда плановост в икономическия живот, ще се сблъска скоро с алтернативата или да възприеме диктаторско отношение към властта, или да зареже плановете си, така тоталитарният лидер ще се изправи много скоро пред избора между пренебрегване на обичайния морал и провала. Именно поради тази причина безскрупулните ръководители вероятно ще бъдат по-успешни в общество, клонящо към тоталитаризъм. Който не го е осъзнал, все още не е проумял колко дълбока е пропастта, която разделя тоталитаризма от индивидуалистичната по същността си Западна цивилизация.
  Тоталитарният водач трябва да се огради с група, готова доброволно да се подчини на дисциплина от типа на тази, която със сила ще налага на останалата част от народа.
  Съществуват три главни причини, поради които една такава многобройна група със сравнително еднакви възгледи едва ли ще се сформира от най-добрите, а по-скоро от най-лошите съставни части на всяко общество.
  Първата причина е, че колкото по-образовани и интелигентни са отделните лица, толкова по-диференцирани са вкусовете и възгледите им. Искаме ли да намерим група с висока степен на еднообразие, трябва да се насочим към райони с по-нисък морал и занижени интелектуални стандарти, в които преобладават по-примитивни нагони. С това не искаме да кажем, че мнозинството хора са с ниски морални стандарти; но истината е, че най-многолюдната група със сходни ценностни оценки е на хора с ниски стандарти.
  Втората гласи, че поради малобройността на групата, която не може да придаде достатъчна тежест на лидерските тежнения на своя ръководител, той ще трябва да увеличи числеността й, като приобщи повече хора към тази елементарна доктрина. Той трябва да спечели подкрепата на покорните и наивните, без силни собствени убеждения, готови да припознаят конфекционни ценностни системи за свои, стига само достатъчно силно и постоянно да им се набиват в главите. Това ще са хора, чиито мъгляви и недооформени идеи лесно се люшкат в друга посока, чиито страсти и емоции се възпламеняват лесно, и благодарение на които редиците на тоталитарната партия набъбват.
  И третата главна причина е, че за да изгради сплотена група поддръжници, лидерът трябва да се опре на общите човешки слабости. Изглежда е по-лесно да убедиш хората да подкрепят една отрицателна програма – да възбудиш омраза към врага, или завист към по-заможния – отколкото да ги мотивираш за каквато и да било положителна задача.
  Контрастът между “ние” и “те” се използва винаги от водачи, търсещи предаността на големи човешки маси. Врагът може да е вътрешен, подобно на “евреина” в Германия, или “кулака” в Русия, или външен. Във всички случаи подобна техника осигурява по-голяма свобода на действие на водача, отколкото всяка друга положителна програма би могла да му даде.
  Успехът в рамките на тоталитарна група или партия зависи до голяма степен от готовността да се вършат неморални неща. Принципът, че целта оправдава средствата, който в индивидуалистичната етика се разглежда като отрицание на морала, при колективистичната етика по необходимост се превръща във върховно правило. Няма буквално нищо, което праволинейният колективист да не е готов да извърши, ако то ще послужи “за доброто на всички”, защото за него това е единственият критерий за това какво би трябвало да се прави.
  Щом един път човек приеме, че отделният индивид е само оръдие в служба на по-висша общност, наричана общество, или още по-добре нация или народ, или нещо от този род, повечето от характеристиките на тоталитаризма, които са ни вдъхвали ужас, изведнъж следват по необходимост. От колективистична гледна точка нетърпимостта и бруталното потъпкване на всяко несъгласие, измамата и шпионирането, пълното незачитане на живота и щастието на отделния човек, стават нещо естествено и неизбежно. "

 13. 13 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 554 Весело

  До коментар [#12] от "objektivist96":

  А бе, приятел, те искат Слави и Кобрата, ти им даваш Хаек.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4093 Неутрално

  ""Правителството ви е бавноразвиващо се. Състоянието на киберсигурността ви е пародийно"..."

  Ако това наистина го е написал 20-годишен младеж, това правителство трябва да си върже по една торба пясък на шията и да наскача в Дунава от Дунав мост СС.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4093 Неутрално

  До коментар [#14] от "Norman Granz":

  "Дунав мост СС" >> Дунав мост ІІ

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3291 Любопитно

  Какво царство бе? Ние сме империя на глупостта! След като основен критерий за успешна кариера е изискването да си по-прост и по-тъп от вожда, за са не го засенчваш!?

 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Авторът е обикновен българомразец, от долна проба.
  Тип "Криворазбраната цивилизация".

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4093 Неутрално

  До коментар [#12] от "objektivist96":

  Фантастично уместен текст!!

  За съжаление, както е писал колегата Симвал, недостъпен точно за онези, към които е адресиран.

  Те са на равнище "Вие умнокрасивците сте под опашката..." и т.н.

  Другояче казано - МОЕ ДА СМЕ ПРОСТИ, НО СМЕ МНОГО.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3685 Неутрално

  За съжаление, тук е властта на корупцията и организираната престъпност, препрала червените пари на прехода и използваща държавата и нейните институции за узаконяване на придобитото и преследване на неудобните ! Това накратко е определението за сараите на почетния !

 20. 20 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  "Едни непригодни за поста си хора избират и назначават други подобни. А те - трети. И така нататък..."

  За най-голямо съжаление, тези, първите в списъка сме ги избрали ние и те съотв. проектират наия избор нататък...
  тук се връщаме на констатацията на Баце за качеството на човешкия материал и трябва да признаем че е прав...

  I Want To Believe
 21. 21 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5529 Весело

  До коментар [#9] от "simval":

  Жената е като колата - каквато ти се падне.
  Мъжът е като кучето - както го научиш.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 22. 22 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  Царят на това царство го назначиха в Брюксел.
  —цитат от коментар 3 на Полковник за европейско развитие на България


  Царят на това Царство го назначиха БЪЛГАРИТЕ ! Това , което се случи , има подозрение , че е и под влияние и "заплащане " на Иво Прокопиев и сие! Вие се молете да не ви назначат
  ЦАР ОТ РУСИЯ , че тогава и цветът на кюлотите , които носите ще бъде предварително закодиран и известен на всички ! Ако въобще ви останат "финикийски знаци " да и ги купите ! А на когото не му харесва Брюксел - ПЪТИЩА МНОГО и все на СЕВЕРОИЗТОК ! На мен пък ми харесва и нямам нищо за криене !

 23. 23 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Какво налага да се препечатва Дойче веле!?

 24. 24 Профил на xefgo
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#6] от "Да вярваме на истината":

  Къде ги тия най-добри показатели, трол? Вероятно има повече въздух и вода, щото Винету е велик?

 26. 26 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Царството на ГЕРБ!

 27. 27 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Пак имаше плюене по "патриотите" и определянето на университетите ни като "ненормални", но този материал на "Дойче веле" е добър.
  Добре е, че се написа нещо за цар Бойко Борисович Първо и за Калинките, а за Гешевците защо не се каза нещо? И те не са кой знае колко по-различни.
  Така, де, официално не е главен прокурор, все още, но се очаква да стане съвсем скоро.
  А сега, че се взима куцо и сакато, така е. Предлагаха ми работа в районната община в София, но отказах. Партийното обвързване в журналистическата сфера за мен е самоубийство.
  А и не се предложи само на мен. Предложи се на всички, които бяхме там във връзка с инициативата ми за паметник на ген. Вазов. Която цикли, благодарение на работещите о отпускарите в СО.

 28. 28 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2450 Любопитно

  До коментар [#6] от "Да вярваме на истината":

  Във всички отрицателни класации сме на първо място ,това ли имаш предвид ?

 29. 29 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Весело

  Предпочитам да ми е "некадърно" уппавлението и данъците да са ми 10%, а пък на Дочо Велев нека му взимат по 50% за "кадърно".

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 30. 30 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  Анти-патриотичен пасквил оплюващ всички качествени хора в Партията....жендарска раута.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 31. 31 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  До коментар [#6] от "Да вярваме на истината":

  “ама България с най-добри показатели във всичко.”

  Така е. На първо място сме по смъртност в Европа; на първо място по-ниски доходи, направо стабилни; на първо място сме по брой иновации (изобретения) на тиква от населението.
  Няма друг кат нази да прави ремонт на ремонта на ремонта на ремонта. Еле пък в законодателната област - там вече закъсняват (тол таксите) некадърниците в Народното събрание да обслужат със седми ремонт за годината некадърниците в изпълнителната власт.
  Проблемът е, че и в частният сектор сме същите “първенци” - от “дизайнерски” архитекти на “уплътнението”, през иновативно безотговорните (нотариуси, съдии-изпълнители и вещи лица на нищото) до бетона (с дупки и бабуни) в живата ни.

 32. 32 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1884 Весело

  До коментар [#20] от "2.5":


  “За най-голямо съжаление, тези, първите в списъка сме ги избрали ние ”

  Това не изключва тезата, че едни непригодни хора избират други подобни.
  Бат Сали не е изключение, а правило.

 33. 33 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Това царство го създаде Империята на некадърността-Русия.

 34. 34 Профил на Valeri Ivanov
  Valeri Ivanov
  Рейтинг: 470 Любопитно

  До коментар [#13] от "simval":
  Все някой,който би предпочел Хайек пред посочените от Вас,би трябвало да има.
  Ако няма - работата не е никак добра.Но,все-пак,мисля,че има и такива...Може и да греша,но сме длъжни да опитаме.:)))

 35. 35 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 535 Неутрално

  България с най-добри показатели във всичко.
  —цитат от коментар 6 на Да вярваме на истината


  ???

 36. 36 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "Едни непригодни за поста си хора избират и назначават други подобни. А те - трети. И така нататък..."

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Точно в целта - не бях чел до сега по-кратко и точно описание на състоянието до което е доведена мамковината под мъдрото "управление" на Бойко Борисов

 37. 37 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Факт е, че калинките вече са навсякъде. Даже майстор като Бойко не може да замаже последиците.
  —цитат от коментар 8 на stein


  Струва ми се че калинките започнаха точно с него - щото едва ли човек би могъл да си представи по-голяма калинка от него!

 38. 38 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1797 Неутрално

  Няма как да не прави впечатление, че целия състав на форумните подръжници на статуквото се е мобилизирал и пише под всяка критика срещу ББ, Горанов, Пеевски Гешев/Цацаров и прочее властови фигури.
  Очевидно, макар да не го признаеват. вниманието което отделят на това което се пише и коментира тук е важно за тези от тях, които честно подкрепят днешните упраевляващи ( ако има такива де) или за тези които са просто на заплата и "ръчно' управление.
  Не мога да си представя, че понеже аз не съм съгласен с глупотевините на хора като Александър Симов не само ще чета материалите в Дума, ами и ще пиша в техните форуми ей така доброволно, просто за да защитавам тезите си. Та като си мисля за "възмутената" от тази и подобни публикации опозоционна за Дневник публика, трудно мога да видя нормален мотив за четенето и писането тук, извън мотива за някоя и друга пара в повече.
  Е, както се казва, сиренето си остава с пари, та и на кутевчатата или на други нови още по-щедри началници им се налага да си го плащат и какво да правят хората - трудят се.

 39. 39 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Какво налага да се препечатва Дойче веле и да се сваля толкова нивото тук!?

 40. 40 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Мдам ...

  Интересно за избирането на тая калинка Галинка ми е друго.
  По закон членът на СЕМ трябва да има висше образование.
  Но тя няма магистратура. Бакалавърче от филиал.
  Няма дипломна работа, само държавен изпит.

  Това при соца се класифицираше като "полувисше".
  Днес няма "полувисше", но пък има разделение на бакалавър и магистър.

  Та цензът и направо куца дори формално ...

 41. 41 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Струва ми се че калинките започнаха точно с него - щото едва ли човек би могъл да си представи по-голяма калинка от него!
  —цитат от коментар 37 на xhi13317223

  Ааа, не. Явлението е старо.
  Но при Него наистина разпериха крила и на талази налазиха всичко.

  Ма как иначе?
  След като Пазвантинът на Тато се превърна в Тато - то е съвсем естествено и неизбежно следствие и всяка дребна калинка да разпери крила до Голяма гадинка ...

 42. 42 Профил на absolvent
  absolvent
  Рейтинг: 8 Неутрално

  2001 - 2019: Диктатура на посредствеността

 43. 43 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1368 Неутрално

  Така е - електоратът на ГЕРБ явно е тъп като електоратът на Д(П)С и Б(К)СП и си ги обича и надява на келепир по партийна линия. Останалите са просто отчаяни и слаби. Няма шанс за ТЕРИТОРИТА...

 44. 44 Профил на Valeri Ivanov
  Valeri Ivanov
  Рейтинг: 470 Любопитно

  До коментар [#18] от "Norman Granz":
  Ами, текстът не е чак толкова сложен,така че не би трябвало да им е недостъпен...

 45. 45 Профил на Valeri Ivanov
  Valeri Ivanov
  Рейтинг: 470 Любопитно

  До коментар [#18] от "Norman Granz":
  Ами, текстът не е чак толкова сложен,така че не би трябвало да им е недостъпен...

 46. 46 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1330 Весело

  2001 - 2019: Диктатура на посредствеността
  —цитат от коментар 42 на absolvent

  Да, бе! От-до? До 2019, демек?
  Ъхъм, нАдай се. ОптимиЗ ...

  Тя сега започва в пълен размах, бе човек!

 47. 47 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 1913 Неутрално

  Искате някой да ви управлява. Ама после ревете, що били некадърни. Ми по-добри няма.

  Обаче и местно самоуправление не искате, страх ви е че тогава всичко ще зависи от вас и ще се види, че сте още по-некадърни и от държавата и няма да има извинение за некадърността тогава. :)

 48. 48 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 270 Неутрално

  До коментар [#12] от "objektivist96":

  Благодаря, чудесен цитат, който много точно характеризира това явление, което аз за себе си наричам неестествен подбор. Изобщо, повсеместното заместване на способни професионалисти с калинки напълно опровергава гербавата теза, че причината за ширещата се некадърност е некачествения материал.

 49. 49 Профил на vesselin p
  vesselin p
  Рейтинг: 734 Неутрално
 50. 50 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  До коментар [#39] от "svoboden":

  След теб и останалите пинчери дори недялко недялков немое го свали пояече

  Обичам да грухтя и плюскам.
 51. 51 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 406 Весело

  Моля, моля! Не обиждайте калинките, те са добри животинки. Знам, че всичко тръгна от една дето се казваше Калинка, но подобни като нея не заслужават да бъдат наричани калинки или поне ги слагайте в кавички. Всички тези, начело с главния тартор са просто листни въшки.

  А ако беше просто изключние от правилото, а не цяло явление, Хайек нямаше да го описва подробно още през доброто старо време, когато скачахме от клон на клон.

  73! Go Go
 52. 52 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Картината е трагичнпо реалистична. За съжаление сме така, откакто се помня, та затова не се надявам много на промяна в бъдеще.

 53. 53 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  До коментар [#40] от "xm...":

  То и за бакалавър се защитава дипломна...в истинските университети, в унсс-то на мишето и по-специално аграрния факултет във Враца, може и да не държат на това.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 54. 54 Профил на Alexander Mihailov
  Alexander Mihailov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Колко типично за дойчевеле-една откровено антибългарска организация. Нямат нито една дори неутрална статия за България, всичко е негативно. Начина, по който се предават новините се прави в духа накърняващ българското достойнство и създаване на определена рамка, чрез която хората да изграждат разбирането за нашата страна. Няма да споменавам, че екипа който публикува е български с откровено евразийски виждания (толкова много журналисти ви напуснаха точно заради гнусната политика на главния редактор спрямо България). Поне знаем от коя страна ни атакуват. Ние естествено пределно добре разбираме естеството на тази елементарна азиатска провокация и със сигурност ще останем силни.

 55. 55 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 548 Неутрално

  ТАВАРИЩ БОЙКО!

  Товарищ Бойко, Вы большой ученый -
  В науках вы познали высший толк.
  А я простой совейский заключенный,
  И мой товарищ - серый брянский волк.

  За что сижу, по совести, не знаю,
  Но прокуроры, как всегда, правы,
  И вот сижу я в Туруханском крае,
  Где при царе сидели в ссылке вы.

  И вот сижу я в Туруханском крае,
  Где часовые грубы и строги,
  Я это все, конечно, понимаю
  Как обостренье классовой борьбы.

  Всю жизнь в грехах мы с ходу сознавались,
  Этапом шли навстречу злой судьбе.
  Мы так вам верили, товарищ Бойко,
  Как, может быть, не верили себе.

  То дождь, то снег, то мошкара над нами,
  А мы в тайге с утра и до утра,
  Вы здесь из искры раздували пламя -
  Спасибо вам, я греюсь у костра!

  Товарищ Бойо, ты не спишь ночами,
  Прислушиваясь к шороху дождей,
  А мы лежим на нарах штабелями,
  И нам чужда бессонница ночей.

  Я вижу вас - в своей партийной кепке
  И в кителе идете на парад.
  Мы рубим лес, а сталинские щепки,
  Как раньше, в наши головы летят.

  Вся грудь у вас в наградах, вся в медалях,
  И волос от заботы поседел,
  Ведь вы шесть раз из ссылки убегали,
  А я - дурак - ни разу не сумел!

  Вчера мы хоронили двух герберы,
  Мы их не накрывали кумачом,
  Один из них был правым уклонистом,
  Другой, как оказалось, ни при чем.

  И перед тем, как навсегда скончаться,
  Вам завещал кисет и те слова,
  Просил он вас во всем тут разобраться
  И тихо вскрикнул: "Бойко - голова!"

  Живите тыщу лет, товарищ Бойко,
  И пусть в тайге сгнивать придется мне,
  Я верю будет чугуна и стали
  На душу населения вдвойне.

  P.S: ПОСВЕЩАВА СЕ НА ВЕЛИКОТО СВЕТИЛО В НЕБЕСАТА - БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ
  ВЕЧНА СЛАВА НА БОЖЕСТВОТО!!!!

  Иван Костов е за съд!
 56. 56 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#34] от "objektivist96":
  [quote#34:Все някой,който би предпочел Хайек пред посочените от Вас,би трябвало да има.Ако няма - работата не е никак добра.Но,все-пак,мисля,че има и такива...Може и да греша,но сме длъжни да опитаме.:)))[/quote]

  Има, бе човек, не е да няма. Ама повечето са там къдет си и ти, а не тук.
  Освен това, ти виждаш накъде отива самата Америка, какво се случва с Европа, какво остава за тук, в покрайнините, близо до Московията.
  И аз като тебе си въобразявах и опитвах, и сега опитвам чат-пат, ама то нит вдева, нит увира.

  Така че ... работата никак не е добра.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 57. 57 Профил на RogueKiller exe
  RogueKiller exe
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Поредното автентично плюене по България! И как искате да спечелите някакви избори бе другари болшевики, като за години нито едно разумно предложение не направихте, никакво политика не предлагате, а само плюене в унисон с БСП! Няма да ви бъде! Язък за парите са спонсорите ви!
  —цитат от коментар 5 на lz2

  Това, че ГЕРБ печели изборите, не означава, че не са прости, некадърни и продажни. Всъщност, доказателства за точно обратното виждаме всеки Божи ден.
  А критиката срещу управниците не е плюене срещу България.
  Или Бойко е Партията и Партията е Бойко, а ГЕРБ означава България?

  "Историята доказва, че обществата напредват тогава, когато на власт в тях има достатъчно умни хора, за да неутрализират активните глупаци и да не им позволяват да разрушат онова, което са създали умните. В регресиращите държави има същия брой глупци, но във властта се наблюдава ръст от глупави бандити, а сред останалото население – на наивни простаци. Това разпределение на силите неизменно засилва разрушителните действия на глупаците и цялата страна отива по дяволите." - Карло Чипола

 58. 58 Профил на lrw36617168
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на bua50633401
  bua50633401
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#33] от "Сд":

  Ганя, Русия няма нищо общо. Това си е ваше, 100% българско. Винаги е било така и така ще бъде. Просто толкова си можете.

  Ганя, знаеш какая у меня самая любимая книга болгарская? Бай Ганя - етот Константинов сумел только на 100 страниц описать всю вашу еволюция на всю вашу историю. Шикарный человек. Он жив?
 60. 60 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Това, което ни казва заглавието на статията, важи и за самия министър-председател. Нека погледне себе си (Има такава песен на Юрая Хийп - Look At Your Self). А като се прибави и това, че начело на правителството стои криминален престъпник, положението става ужасяващо.

 61. 61 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#59] от "Тьотка":
  Русия само налива пари в продажни представители на ключовите български институции и тези институции престават да функционират по същество. Останалото се предава по веригата надолу, но това не го превръща в българска работа.

 62. 62 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Лайномета Ясен Бояджиев от Гемрания, /германска държанка/ отново в акция

 63. 63 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  Браво!
  Ясен Бояджиев е напипал проблема!

  Посредственост и връзкатство и резултатите са видими:
  - привличането на ЕМА
  - привличането на европейската агенция по труда
  - Фолксваген и напускащите западни компании
  - свободата на журналистиката и липса на прозрачност в адмкнистрацията
  - всякакви битовизми, с които се сблъскваме ежедневно като некачествени ремонти, пари откровено хвърлени на вятъра и тн

 64. 64 Профил на Valeri Ivanov
  Valeri Ivanov
  Рейтинг: 470 Любопитно

  До коментар [#48] от "Котаракът на Шрьодингер":
  Уважаеми котарако на Шрьодингер,това явление има толкова дълбоки корени и е толкова отдавнашно,че изкореняването му е много трудна работа.Но,надеждата крепи човека...:)

  "Наш Пондьо"
  — Когато бог иска да накаже някого, прави го учител — започна старият преподавател по история. — Това го е казал Сократ. Чуй сега аз пък какво ще ти разправя: виждаш ли го онзи там, с дългия врат, прегърбения, дето стои пред клуба? Виж го добре и слушай! Едно време този човек беше мой ученик. Преподавах му история и понеже часовете ми бяха малко, като допълнителен предмет имах и няколко часа рисувание.
  Това момче тогава проявяваше едно изумително невежество въобще и беше една от най-големите ми грижи. Какво не правих, какво не струвах да го събудя — нищо не помагаше. Извадя го някой път на урок и го накарам да ми опише границите на Месопотамия, да речем. Той зашари с пръст около Галиполския полуостров, обиколи из Серското поле, мине Вардара, забучи най-после пръст някъде из долината на Шкумба и мига, мига…
  Друг път го питам за историята на евреите:
  — Ха сега, Пондьо — думам му, — покажи ми най-напред где се намира град Ерусалим!
  Той пак предприеме една кръгосветска обиколка из Алжир, Тунис, Мароко, върне се назад, прескочи няколко морета и планини, спре се сред Източния Сибир, гледа ме като пате и мълчи.
  По рисувание проявяваше също незнание. Не стига това, а беше и далтонист! Пълен далтонист. Рисуваме, да речем, стомна. Най-обикновена, проста стомна. Като я захване, обръща я или на бинлик, или на ракиен казан, или на каквото щеш друго. Почнем ли да полагаме бои, хвърлените сенки ги прави с червена боя. Цинобър, чист натурален цинобър! Веднъж им поставих да рисуват препариран гарван и той го боядиса с червена боя. Просто го болшевизира, знаеш! Разбира се, за срока му поставих слаб и по двата предмета. Сложих му двойки, ама си взех беля на главата. Като се заредиха, брате, баща му, майка му, леля му, един адвокат, негов сродник, един училищен настоятел, че и кметът даже ми обърна внимание! Беден бил, при лоши условия живеел, очите му били слаби, но щели да го лекуват — както-както, убедиха ме и на края на годината го пуснах да мине в по-горен клас.
  На другата година, за голям мой ужас, Пондьо беше пак мой ученик. Не само това, а и партията на баща му дойде на власт и той зае видна служба в градеца. Пристигна Пондьо мазен, ухилен и със сини очила. И още по-тъп. Мъчих го, въртях го, усуквах го дано изкопча нещо от него — не ще и не ще! Пак му писах слаби бележки за срока. Тогава пък тръгнаха околийският началник, приставът, акцизният, председателят на околийското бюро, депутатът и трима детективи. Изредиха се, знаеш, един след друг и ми дадоха да разбера недвусмислено, че или Пондьо трябва да мине, или пък аз да си замина. Мислих, мислих: четири деца имам, нито къща, нито имот някакъв, а посред зима къде да ходя?! Писах му пак тройките и се отървах временно. За да не се излагам поне пред учениците си, виках го у дома да го занимавам безплатно, та дано каже нещо, кога го вадя на урок. Тъй вървя работата цели три години, защото партията на баща му управлява толкова. Пондьо мънка, аз помагам и се потя, той мънка, аз го подсещам и накрая пиша тройката. Като паднаха от власт, аз се окуражих отново и пак му писах двойките. Че като ме емнаха тогава: бре анонимни писма, бре клюки!… Анархист съм бил, дъновист съм бил, рушвети съм вземал, в разврат съм потънал и какво ли не!
  За да не ме изкарат и людоед, писах му пак тройки на края на годината и наш Пондьо завърши училището за голяма радост на майка си, баща си и за чест и слава на леля, свако, адвоката, настоятеля, началника, пристава, председателя на околийското бюро, депутата и тримата детективи и се изгуби от града.
  Къде се дяна, какво прави, не знам. След няколко години, като се яви пак, все бърза, все се муши из кантори и клубове, сваля шапка, кланя се, хили се, кокори се, а мене и не поглежда.
  — И какво работи сега?
  — Не знаеш ли? Учител е. И да е това само — въздъхна старият учител, — само това да е нещастието, иди-дойди, ами учи и двете ми деца!
  — Какво преподава?
  — Как какво? История, разбира се. На мое място е. Прави-струва, уволниха ме и ми зае мястото. И понеже часовете му по история са малко, като допълнителен предмет води и рисуване!"

  Е,това е от 30-те години на 20 век...Пондьвци през 19-та година на 21 век, мисля има достатъчно...:))Как да ги разкараме -не зная...:))) (не,че е смешно)

 65. 65 Профил на Valeri Ivanov
  Valeri Ivanov
  Рейтинг: 470 Любопитно

  До коментар [#48] от "Котаракът на Шрьодингер":
  Уважаеми котарако на Шрьодингер,това явление има толкова дълбоки корени и е толкова отдавнашно,че изкореняването му е много трудна работа.Но,надеждата крепи човека...:)

  "Наш Пондьо"
  — Когато бог иска да накаже някого, прави го учител — започна старият преподавател по история. — Това го е казал Сократ. Чуй сега аз пък какво ще ти разправя: виждаш ли го онзи там, с дългия врат, прегърбения, дето стои пред клуба? Виж го добре и слушай! Едно време този човек беше мой ученик. Преподавах му история и понеже часовете ми бяха малко, като допълнителен предмет имах и няколко часа рисувание.
  Това момче тогава проявяваше едно изумително невежество въобще и беше една от най-големите ми грижи. Какво не правих, какво не струвах да го събудя — нищо не помагаше. Извадя го някой път на урок и го накарам да ми опише границите на Месопотамия, да речем. Той зашари с пръст около Галиполския полуостров, обиколи из Серското поле, мине Вардара, забучи най-после пръст някъде из долината на Шкумба и мига, мига…
  Друг път го питам за историята на евреите:
  — Ха сега, Пондьо — думам му, — покажи ми най-напред где се намира град Ерусалим!
  Той пак предприеме една кръгосветска обиколка из Алжир, Тунис, Мароко, върне се назад, прескочи няколко морета и планини, спре се сред Източния Сибир, гледа ме като пате и мълчи.
  По рисувание проявяваше също незнание. Не стига това, а беше и далтонист! Пълен далтонист. Рисуваме, да речем, стомна. Най-обикновена, проста стомна. Като я захване, обръща я или на бинлик, или на ракиен казан, или на каквото щеш друго. Почнем ли да полагаме бои, хвърлените сенки ги прави с червена боя. Цинобър, чист натурален цинобър! Веднъж им поставих да рисуват препариран гарван и той го боядиса с червена боя. Просто го болшевизира, знаеш! Разбира се, за срока му поставих слаб и по двата предмета. Сложих му двойки, ама си взех беля на главата. Като се заредиха, брате, баща му, майка му, леля му, един адвокат, негов сродник, един училищен настоятел, че и кметът даже ми обърна внимание! Беден бил, при лоши условия живеел, очите му били слаби, но щели да го лекуват — както-както, убедиха ме и на края на годината го пуснах да мине в по-горен клас.
  На другата година, за голям мой ужас, Пондьо беше пак мой ученик. Не само това, а и партията на баща му дойде на власт и той зае видна служба в градеца. Пристигна Пондьо мазен, ухилен и със сини очила. И още по-тъп. Мъчих го, въртях го, усуквах го дано изкопча нещо от него — не ще и не ще! Пак му писах слаби бележки за срока. Тогава пък тръгнаха околийският началник, приставът, акцизният, председателят на околийското бюро, депутатът и трима детективи. Изредиха се, знаеш, един след друг и ми дадоха да разбера недвусмислено, че или Пондьо трябва да мине, или пък аз да си замина. Мислих, мислих: четири деца имам, нито къща, нито имот някакъв, а посред зима къде да ходя?! Писах му пак тройките и се отървах временно. За да не се излагам поне пред учениците си, виках го у дома да го занимавам безплатно, та дано каже нещо, кога го вадя на урок. Тъй вървя работата цели три години, защото партията на баща му управлява толкова. Пондьо мънка, аз помагам и се потя, той мънка, аз го подсещам и накрая пиша тройката. Като паднаха от власт, аз се окуражих отново и пак му писах двойките. Че като ме емнаха тогава: бре анонимни писма, бре клюки!… Анархист съм бил, дъновист съм бил, рушвети съм вземал, в разврат съм потънал и какво ли не!
  За да не ме изкарат и людоед, писах му пак тройки на края на годината и наш Пондьо завърши училището за голяма радост на майка си, баща си и за чест и слава на леля, свако, адвоката, настоятеля, началника, пристава, председателя на околийското бюро, депутата и тримата детективи и се изгуби от града.
  Къде се дяна, какво прави, не знам. След няколко години, като се яви пак, все бърза, все се муши из кантори и клубове, сваля шапка, кланя се, хили се, кокори се, а мене и не поглежда.
  — И какво работи сега?
  — Не знаеш ли? Учител е. И да е това само — въздъхна старият учител, — само това да е нещастието, иди-дойди, ами учи и двете ми деца!
  — Какво преподава?
  — Как какво? История, разбира се. На мое място е. Прави-струва, уволниха ме и ми зае мястото. И понеже часовете му по история са малко, като допълнителен предмет води и рисуване!"

  Е,това е от 30-те години на 20 век...Пондьвци през 19-та година на 21 век, мисля има достатъчно...:))Как да ги разкараме -не зная...:))) (не,че е смешно)

 66. 66 Профил на Valeri Ivanov
  Valeri Ivanov
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Е,защо се повтарят коментарите? Почти светкавично натискам бутона "Изпращане'..
  Съжалявам!

 67. 67 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#14] от "Norman Granz":

  За да е вярно, не е нужно да го е написал 20 годишен.
  Просто е истината.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 68. 68 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 4962 Неутрално

  Царството където некадърността (все повече) управлява....

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 69. 69 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "пари има, но те се харчат неефективно заради схемата с няколкото едни и същи фирми на "наши хора", които от години са абонирани за обществените поръчки. А тази схема е възможна, понеже по високите места, където се вземат решенията, са настанени други безхаберни и некомпетентни "наши хора".

  Това е истината за некомпетентното корумпирано управление на ББ и шайката му

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 70. 70 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 264 Разстроено

  България - царството на некадърността?!
  - вече и царство нема остана само некадърността!!!!

  Тази практика превръща държавата ни в царство на некадърността! Последиците се виждат, за тези които ги виждат иначе на останалите са раздадени "розови очила"! (некадърник до некадърник ....... дупка до дупка ..... и за гарнитура чалга "бира" на всички нива!!!!)

 71. 71 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 264 Разстроено

  България - царството на некадърността?!
  - вече и царство нема остана само некадърността!!!!

  Тази практика превръща държавата ни в царство на некадърността! Последиците се виждат, за тези които ги виждат иначе на останалите са раздадени "розови очила"! (некадърник до некадърник ....... дупка до дупка ..... и за гарнитура чалга "бира" на всички нива!!!!)

 72. 72 Профил на neadekvaten
  neadekvaten
  Рейтинг: 257 Неутрално

  2001 - 2019: Диктатура на посредствеността
  —цитат от коментар 42 на absolvent


  Напоследък излезе друг лаф: Диктатура на простариата.

 73. 73 Профил на sylvester
  sylvester
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Схемата работи и по още една причина. Тъпанарите виждат, че за издигане в службата и забогатяване не е нужно учене, квалификация и придобиване на способности. Нужно е да си най-отдадения слуга, готов на всичко, което Н.В. цоцоланестият император от Банкя иска. Естествено, в такава роля влизат хора като Барни Кирилов, които нямат други качества освен тежко, безскрупулно натягане и готовност за слугинаж. Всеки друг човек, който знае че разполага с умения и образование отпада по "естествен" път. Той има собствено мнение, няма готовността да плюе на личен и професионален морал, разполага с умения, с които може да се издържа и в резултат не е толкова тежко зависим от благоволението на бащицата. Е за какво му е на цоцоланестият император да си навлича проблеми с можещия, когато Барни Кирилов е клекнал до него да целуне ръка?

 74. 74 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "lz2":

  Такого как Путин!
  https://www.youtube.com/watch?v=Y4VTT0eZd0Y

  яж бахур
 75. 75 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  България с най-добри показатели във всичко
  —цитат от коментар 6 на Да вярваме на истината


  избурете, както и да е. гробарската мафия си позволявате да фалшифицирате Евростат дори

  яж бахур
 76. 76 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 266 Неутрално

  До коментар [#5] от "lz2": "Поредното автентично плюене по България!"
  Ти и от мене си по грозен, бе брато. Плюе банкянския гении, ти хората обвиняваш.

  "И как искате да спечелите някакви избори бе другари болшевики, като за години нито едно разумно предложение не направихте, никакво политика не предлагате, а само плюене в унисон с БСП!"
  Кои са болшевиките? Постоянно правят предложение Тиквата да се пръждоса, ама той бутне някой друг милиард и си спаси задника. Че ти ще плащаш с удоволствие е отделен въпрос. БСП има над 300 предложения и всички са отхвърлени. Президента прави нето след вето и всички са отхвърлят, без много мисъл. Това ли според теб е политика?

  "Няма да ви бъде! Язък за парите на спонсорите ви!"
  Шшъъъът, не се меси в работите на Господ! Той решава кой ще го бъде и кой не. Болшевиките нямат спонсори, работят безплатно. Спонсорът може да бъде само този, който печата парите. Ще поумнееш, майно, нали за това сме тука. И махни тази снимка, че плашиш аудиторията.

 77. 77 Профил на Antoaneta PETROVA Ardashes
  Antoaneta PETROVA Ardashes
  Рейтинг: 255 Неутрално

  Който е писал не знае,че кантара има две страни-лява и десна , и че в пространството трябва да има равновесие- каквото е от ляво същото трябва да бъде от дясно. Не е лесно на човек да не бъде това ,което е или което не е. Е, кое е недоразумението и къде е скрито?

  mihala
 78. 78 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  Царството на Калинките (гербави)

 79. 79 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1445 Гневно

  България - царството на некадърността
  ____________________________________

  Е , ха добрУрто!
  Заглавието впрочем , би трябвало да е :
  - ''ГЕРБ, Е некадърността ...Самата Некадърност''

  Можем да кажем , че ГЕРБ , е триумфът на некадърниците над кадърните.
  Послушанието ,натегачестворто и колепреклонността, са къде-къде по-важни за ГЕРБ, отколкото елементарните професионални умения.
  За туй ,и сме ''под крушата'' , с тия некадърковци на кормилото!
  Катастрофа след катастрофа!

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 80. 80 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#64] от "objektivist96":

  Както сам виждаш от примера който си дал, проблемът не е от вчера, не е и от комунизма. Комунизмът просто попадна на благодатна почва и задълбочи нещата. Как да стане работата, като ти му даваш рецепта за Захер, а то пита къде е чесънът за пачата.
  Имаме една приказка за случая, "Какво разбира свинкя от кладенчова вода?"

  Аз не зареждам в Лукойл.
 81. 81 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Лошото е, че това важи не само за държавния сектор... Сигурно повечето са наясно какъв е потенциала на голяма част от родните бизнесмени, които се мислят за големи "меринджеи". Жокер - не е голям.

 82. 82 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Странна активизация на дойче веле.

  Най лошото е, че пробити демократи от лилявия кръжец със зависимостите от олигарси копрометират идеята за граждански натиск за промени.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 83. 83 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1445 Весело

  Странна активизация на дойче веле.Най лошото е, че пробити демократи от лилявия кръжец със зависимостите от олигарси копрометират идеята за граждански натиск за промени.
  —цитат от коментар 82 на О, ко ма напрай!


  Аз съм последният , който ще каже , че Дай България и Бойкиевците са много ''радетели за дясна България'' , ама в сравнение с вазе-ОПГ-ГЕРБ , АБСОЛЮТНО всички, изглеждат нормални и УМНИ !
  Тикво-крация ,ето това си имаме днес.
  А съответно , вие - из-по- на ГЕРБ-ените , сте ...Тикво-крати 😁😁😁

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 84. 84 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Проблема не е в хората, а в системата. Системата създава правила по които хората играят. Системата в БГ и законите са комично отвратителни и зле направени. Ако ще и Американци да доидат тука, ще се държат по същият начин ако не сменят правилата на играта.

  Ще ви дам един пример. Наемате някой да бере ябълки. Имате 2 опции. 1-вата е да му плащате на час. 2-рата е да му плащате на килограм. В коя опция човека ще набере повече ябълки? Много ясно че ако му плащете на набрани ябълки ще набере повече ябълки, щото има такъв стимул, а ако му плащате на част, човека няма стимул да се труди. Същият човек, същият манталитет, същите ябълки, 2 различни правила създават 2 различни стимула които създават 2 различни резултата.

 85. 85 Профил на Виктор Флоров
  Виктор Флоров
  Рейтинг: 1052 Весело

  Т,Е, Некадърника е цар!!! или царство от некадърници безхаберни.

 86. 86 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Така е, Яшо, за съжаление е така...

 87. 87 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#29] от "Жълто паве":

  Мдам, то ест предпочиташ калпави публични услуги, калпава администрация, калпава инфраструктура и прочее само и само данъците да са ниски. Какво да кажа...просто нямам думи. Вероятно повечето африканци разсъждават по същия начин.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 88. 88 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  До коментар [#84] от "happystory":

  Да де, ама хората създават системата. Стигаме до спора за кокошката и яйцето.

 89. 89 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Поредното автентично плюене по България! И как искате да спечелите някакви избори бе другари болшевики, като за години нито едно разумно предложение не направихте, никакво политика не предлагате, а само плюене в унисон с БСП! Няма да ви бъде! Язък за парите са спонсорите ви!
  —цитат от коментар 5 на lz2


  Никой не плюе по България, а казва истината за некадърността на едно малцинство, наречено представители на държавното управление.

  Не знам защо герберастията иска да се оприличава с България.

 90. 90 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 554 Любопитно

  До коментар [#84] от "happystory":

  Проблема не е в хората, а в системата. Системата създава правила по които хората играят. Системата в БГ и законите са комично отвратителни и зле направени. Ако ще и Американци да доидат тука, ще се държат по същият начин ако не сменят правилата на играта...
  —цитат от коментар 84 на happystory


  Да, наистина, ако тук дойдат американци, при тези условия, и те ще се държат по подобен начин.
  Да те питам обаче - предполагам си съгласен, че тази "система, която създава правила" не се спуска от Господ Бога, а е създадена от хората? Нали "комично-отвратителните и зле направени" закони у нас са написани от българи, а не от американци?
  Тогаз?


  Аз не зареждам в Лукойл.
 91. 91 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  До коментар [#89] от "idiotstavrev":

  Проблемът е че явно не са малцинство. А и да са, когато мнозинството спи или драска по форумите е все тая.

 92. 92 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Ясенчо Бояджията малко се е престарал. Но да допуснем, че България е царство на некадърността. Каква е алтернативата - идиокрация /управление на идиотите/. Българските избиратели са притиснати в ъгъла. Трябва да избират между приюта за малоумни - БСП /в съдружие с дебилите на Радан и Христо/ и ГЕРБ. Бившите избиратели на СДС правят това, което трябва - блокират връщането на идиокрацията.

 93. 93 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Е, не е като качеството на бг журналисти в DW! То кърти

  Мърфи е оптимист!
 94. 94 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До 29:"Жълто паве"....Предпочитам да ми е "некадърно" уппавлението и данъците да са ми 10%, а пък на Дочо Велев нека му взимат по 50% за "кадърно"...."

  Само калинката може да вярва, че плаща само 10%, а не 50% данък.

 95. 95 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Статията е хубава, но има нещо пропуснато, а именно че толкова раздут щат на държавни чиновници, служители не може да е само от професионалисти и кадърни люде. По 2 причини:
  1. Много раздут щат означава много на държавната хранилка, и не особено високи заплати;
  2. Не може можещи хора да ги наемаш на ниски заплати.

  Но Бойко Методиев Борисов има нужда от много гласоподаватели. А държавните чиновници нямат избор.

 96. 96 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Статията е хубава, но има нещо пропуснато, а именно че толкова раздут щат на държавни чиновници, служители не може да е само от професионалисти и кадърни люде. По 2 причини:1. Много раздут щат означава много на държавната хранилка, и не особено високи заплати;2. Не може можещи хора да ги наемаш на ниски заплати.Но Бойко Методиев Борисов има нужда от много гласоподаватели. А държавните чиновници нямат избор.
  —цитат от коментар 95 на historama


  Глупости на търкалета. Държавните чиновници могат да гласуват, както си искат. Престанете да повтаряте тъпотиите на Нинова.

 97. 97 Профил на Valeri Ivanov
  Valeri Ivanov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#80] от "simval":
  Абсолютно вярно е това,което пишете "simval"! И съм напълно наясно с това.
  Както казваше един познат:"Социализмът у нас, творчески доразви някои наши психологически особености."Е,не най-добрите,но,какво да се прави...Това е като при водовъртежите - отгоре изплуват всевъзможни боклуци,а при нас водовъртежите са често срещано явление в историята ни.По наша или по чужда вина.Или комбинирано.

 98. 98 Профил на sofialand
  sofialand
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Какво налага да се препечатва Дойче веле!?
  —цитат от коментар 23 на svoboden


  А какво налага да ги четеш тези статии?

 99. 99 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  До коментар [#6] от "Да вярваме на истината":

  Некадърно управления според лилавите критици ама България с най-добри показатели във всичко. Няма пак да го изброявам.Значи ако лилавите вземат властта трябва да е рай. Само дето нямат програма и идеи какво ще правят.
  —цитат от коментар 6 на Да вярваме на истината


  Я пак. Кои са тия най-добри показатели на България?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 100. 100 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#9] от "simval":

  “след като на биомат'ряла му е се тая. ”
  ——
  Био-матрял ... или био-маса? ...със затихващи функции

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK