Разпадът на правовата държава в България е във финална фаза

"Не само, че сме стигнали Луната с дизелов двигател, но и сме се справили с дишането във вакуум." - Българска Галактическа Проктонавтика

© Иван Червенков, "Фейсбук"

"Не само, че сме стигнали Луната с дизелов двигател, но и сме се справили с дишането във вакуум." - Българска Галактическа Проктонавтика"Дневник" следи коментарите в мрежата на юристи и известни общественици по повод номинацията на зам.-главния прокурор Иван Гешев за поста главен прокурор, направена единодушно от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.


Теодор Ушев, аниматор, режисьор:


Този, дето преди още да е станал главен прокурор, обяви враговете на "народната власт" , за шеф на революционен трибунал ли се гласи или за прокурор на демократична държава? Или това второто вече сме го зачеркнали? Вишински ли е учил или закони?
Грета Ганева, адвокат:


Адвокатите вземали пари и техният интерес бил слаба прокуратура, според бъдещия Главен прокурор Иван Гешев. Само това е напълно достатъчно да се оттегли сам.


Ако не го направи, всички от прокурорската колегия във ВСС, подписали се под номинацията, ще трябва да си я оттеглят. Ако не го направят пък, значи приемат соченото становище за валидно, следователно ще трябва да подадат оставки самите те.


Защото изложената теза за несъстоятелност на адвокатската дейност е противна на конституционното начало на правото на защита на всеки гражданин, което пък пряко руши основите на правовота държава.


Ивайло Дичев, професор по културна антропология в СУ:


Сторителингът за Гешев: момче от крайните квартали, което успяло да се издигне до кандидат за главен прокурор. И бие по богатите. По някои богати.


Методи Лалов, съдия:


Дай ми фактите и ще ти дам правото (Da mihi factum, dabo tibi ius). В това азбучно правило бива възпитаван всеки, който учи в юридически факултет с прилично ниво на обучение по право.


Политиканстване и говорене от типа "казвали са ми" показва ясно КОЙ говори и за какво мисли да използва огромната и безконтролна власт, която му дава постът на главен прокурор.


Цацаров излъчва себеподобен следващ главен прокурор. В това няма нищо изненадващо. Не само ще имаме поредните изгубени за обществото години, но това е изключително опасно за правото и за правовата и демократична държава.


Христо Христев, адвокат:


В издигнатата единствена кандидатура за нов главен прокурор има много смутителни неща.


Самият факт, че по подобен начин се стига до подобна кандидатура, недвусмислено говори, че процесът на разпад на правовата държава в България е във финална фаза. И очевидно оттук нататък произволното упражняване на наказателна репресия, по цели на политическа, икономическа и друга скрита противоправна целесъобразност, ще е смисъл и същност на съществуването на прокуратурата.


Конкретно, отправянето от кандидат за главен прокурор на политически твърдения и произволни квалификации за политически лица е абсолютно несъвместимо с мястото, което има днес прокуратурата като част от съдебната власт.


Що се отнася до твърдението, че необходимостта от разделяне на законодателната, изпълнителната и съдебната власт е "виждане на десни екстремисти", това твърдение, което открито поставя под въпрос съществуванто на демократичен модел на управление в България, което влиза в разрез с установения в страната конституционен порядък, направено от кандидат за главен прокурор в държава членка на ЕС, в хода на процедурата за назначаването му, е извън всяка възможност за разумно осмисляне и разбиране какво точно прави подобна държава в Европейския съюз и демократичния свят.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  "Цацаров излъчва себеподобен следващ главен прокурор. В това няма нищо изненадващо. Не само ще имаме поредните изгубени за обществото години, но това е изключително опасно за правото и за правовата и демократична държава."
  Очакват ни цели 7 години един сатрап да раздава правосъдие и справедливост сред раята.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5273 Неутрално

  Към пропаст !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 1892 Любопитно

  Щом либертарианците квичат,значи Гешев е най-правилния избор!

  Група млади затоплисти чисти океан от глисти,вдъхновени либерали пляскат в езеро педали. BACHO LUD
 4. 4 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  Може би някой ще бъде така любезен да обясни за незапознатите като мен каква е тая истерия срещу кандидатурата на тоя човек. Вярно че изглежда дебилен, ама ако това беше причина, то май не бихте имали правителство

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 5. 5 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  "Цацаров излъчва себеподобен следващ главен прокурор. В това няма нищо изненадващо. Не само ще имаме поредните изгубени за обществото години, но това е изключително опасно за правото и за правовата и демократична държава."Очакват ни цели 7 години един сатрап да раздава правосъдие и справедливост сред раята.
  —цитат от коментар 1 на proza


  ++++++
  Напълно си права,Гешев не е либертариански лигльо!

  Група млади затоплисти чисти океан от глисти,вдъхновени либерали пляскат в езеро педали. BACHO LUD
 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3476 Неутрално

  Измежду петдесетте статии за Гешев през последните два дни не прочетох никъде простичкото изречение "Не трябва да е Гешев, трябва да е......".
  Хайде, попълнете празното място и нека да говорим.
  Обаче не с описание на несъществуващи идеални същества, а с име.

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2643 Неутрално

  Така е! Да слагаш за главен прокурор човек, който иска да ти вкара спонсорите в затвора си е чисто разпадане на държавата!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  Така е! Да слагаш за главен прокурор човек, който иска да ти вкара спонсорите в затвора си е чисто разпадане на държавата!
  —цитат от коментар 7 на lz2


  Квото и да си говорим, новия главен прокурор требе да е от кръга "Каолин"!

  Група млади затоплисти чисти океан от глисти,вдъхновени либерали пляскат в езеро педали. BACHO LUD
 9. 9 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#4] от "Gretel":

  //Вярно че изглежда дебилен, ама ако това беше причина, то май не бихте имали правителство //
  --------------------------
  Какво не е така, това си е дрескода на всяка тиква, дресфейса де, каквото и да означава това!!!!

 10. 10 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2643 Неутрално

  [quote#8:"Радан Гешев"][/quote]

  Много им се иска на болшевиките! Ама на многото-много!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 11. 11 Профил на aleks ivan
  aleks ivan
  Рейтинг: 899 Любопитно

  И всичките са едни красавци: с конкурс избирани?

  ЖИВОТ за дунавските есетри!! : https://esetri.wwf.bg/
 12. 12 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Той е!Пискате ли,или имам шум в ушите?

  Мисълта ражда действието.
 13. 13 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3519 Неутрално

  До коментар [#4] от "Gretel":

  М'не. Изглежда много дебилен, силно неадекватен и се държи, като прокурор на чекистка тройка от времето на Ежов и Ягода.

 14. 14 Профил на aleks ivan
  aleks ivan
  Рейтинг: 899 Весело

  До коментар [#4] от "Gretel":М'не. Изглежда много дебилен, силно неадекватен и се държи, като прокурор на чекистка тройка от времето на Ежов и Ягода.
  —цитат от коментар 13 на Vlado Nikolov


  Значи е перфектен! :))

  ЖИВОТ за дунавските есетри!! : https://esetri.wwf.bg/
 15. 15 Профил на Пуйката
  Пуйката
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Цацата ще ни се струва като добрата лелка от детската градина..👼

 16. 16 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 971 Неутрално

  //Измежду петдесетте статии за Гешев през последните два дни не прочетох никъде простичкото изречение "Не трябва да е Гешев, трябва да е......".//
  -------------------------
  9_то септемврийските превратаджии, произведоха в хора и ги назначиха за милиционери козарите от планината, естествено че техните наследници ще са дебилоподобни!!!
  -------------------------
  Едно породисто куче се селектира 100-120 г., а тиквите вчерашни козари искат за едно , две поколения да приличат на хора, ДА ама НЕ.....ще чакате еволюцията поне 100 г., да се доближите поне до породисто куче!!!

 17. 17 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1240 Весело

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  сенчест я кажи кой трябва да е гл прокурор. тебе много те бива в познаванто

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 18. 18 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1240 Весело

  До коментар [#15] от "Пуйката":

  тоз не става добре, ама кой да е?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 19. 19 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#6] от "АзКлавдия":

  Колега това кой да бъде прокурор трябва да го реши само и единствено ПРЕМИЕРЪТ! В САЩ президента си назначава сам главният прокурор. В България Борисов трябва лично и само той да избере и назначи главен прокурор и после когато този прокурор почне да върши престъпления,Борисов да "изпере пешкира".

 20. 20 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 971 Неутрално

  //тоз не става добре, ама кой да е?//
  --------------------
  Тиквенската опорка, повтаряна от тиквенските тролове.....ама огледайте се около себе си, няма ли поне една красива тиква от вас, пък в краен случай предложете някой Каун!!!

 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5273 Неутрално

  До коментар [#17] от "sarunka":

  Има много достойни професионалисти. Не съм кадровик на системата.Би било много добре да е някой, който не е ходил в Русия последните 30 години на обучение и инструктаж. Или ти не си съгласна ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5273 Неутрално

  До коментар [#19] от "deaf":

  По Конституция би трябвало да е друг. Все още не сме премиерска Република. Има само усещане за такава.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1240 Весело

  До коментар [#21] от "КМЕТ В СЯНКА":

  нищо не познаваш сенчест...язък ти за реномето

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 24. 24 Профил на faeton.
  faeton.
  Рейтинг: 3663 Неутрално

  Всичкото ДСБ- ар, барабар с най- светлите умове- Дайнов, Смилов, Христо Иванов, Радан Трикчев Кънев , е вдигнато в защита на хакерчето и фирмата , му, собственикът й избяга в Канада , Гешев, който е прокурорът в случая, е нападан ежеминутно, цялата работа отива към ЛЮБИМИЯ ОЛИГАРХ НОМЕР ДВЕ- смърди на спонсорство за ДСБ.

  Ортаците на ДСБ все такива - Цв. Василев, Донев, Сашо Дончев, сега този от ТАД Груп.

  Разни специалисти ни обясняват как било невъзможно да го хванат толкова бързо?!

  Ами хванаха го, престъпниците допускат грешки. Сега нещастното хакерче пее и шефовете му треперят !

  ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ , че и шефовете на НАП ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ ЖЕСТОКО !

  Мизерниците не са си мръднали пръста за защита на данните от години !

  КОЙ МОЖЕ ДА КАЖЕ ОЩЕ КОЛКО ХАКВАНИЯ Е ИМАЛО?
  ИЗГЛЕЖДА ВСЕКИ Е МОЖЕЛ ДА РОВИ В МАСИВИТЕ НА НАП КАКТО СИ ИСКА !

  Намирисва на умишлена немарливост !

 25. 25 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1918 Неутрално

  България не умира.
  България се ражда отново в недрата на ГЕРБ.
  И г-н Борисов е неин акушер :)
  Отногенезата е повторение на филогенезата.
  Затова сега сме в някаква ранна фаза на утробно развитие,
  повтаряща съсловната и феодалната структура.
  На пръв поглед изглежда еволюционен срив. Но не е така.

  Чакаме скоро новата България да се появи напълно.
  Изтъкана от суджук, с точки на калинки.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 26. 26 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Главният прокурор се избира забележи от депутати,съдии и полицаи!!! Това освен че е малоумно е крещящ конфликт на интереси! Как може полицай който всъщност е подчинен на прокурора,да избира кой да бъде прокурор?!

 27. 27 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 554 Неутрално

  В правото е тотален батак. Чудя се тези хора - прокурори, съдии и полицаи, които трупат непрекъснато негативите на обществото и биват обвинявани в бездействие, некадърност и дори злонамереност, как например влизат в магазин. Не се ли притесняват, че ще им пробутат скапано сирене.

 28. 28 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#15] от "Пуйката":тоз не става добре, ама кой да е?
  —цитат от коментар 18 на sarunka


  Някой умен и красив.
  Ма моля ти се...

 29. 29 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3023 Неутрално

  До коментар [#8] от "Радан Гешев":

  Може и поне от кръга ЕВН да е. Да има конкуренция.

 30. 30 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#20] от "LudLustrator":

  въпросът е елементарен и логичен. тоз го нещете е кой тогава става?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5273 Весело

  До коментар [#23] от "sarunka":

  Хайде сега познай ти . Аз няма как да позная нещо, което не съм предположил.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 1800 Неутрално

  До плюващите!

  Моля прочетете още веднъж статията.
  Сега вече коментирайте материала.
  Ако все още се чудите за какво иде реч, наврете се там откъдето изпълзяхте!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 33. 33 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1970 Неутрално

  Наистина ли, "Прозорецът на Овертон", се е завъртял, вече с две стъпки?!
  За каракачанките и пинчерите ми е ясно! Но за уж интелигентните, приемащи фактите за откровените гаври и престъпления на ОПГ, наречена ГЕРБ, управляваща Република България, за напълно нормални и правови в демократични условия, е някакво "ритуално самоубийство"!...
  Е, време е да им припомня горчивите думи на пастор Нимьолер: "Когато дойдоха за мен..."

 34. 34 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3023 Неутрално

  Между другото Гешев ги интересува само Прокопиев, Трайчо, Дянков и още десетина човека. Останалите верни привърженици сини болшевики едва ли ще имат досег с Прокуратурата. Това е положението в реалността

 35. 35 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  До коментар [#33] от "batzdravo":"Когато дойдоха за мен..."

  точно на място, когато дойдоха за него не бяха останали протестъри ......

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3914 Неутрално

  До коментар [#33] от "batzdravo":

  "Е, време е да им припомня горчивите думи на пастор Нимьолер: "Когато дойдоха за мен..."..."

  Опонирате на тълпа, драги колега.

  С тълпа не се спори. Или скандираш лозунгите й, или си плюеш на петите.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Щом либертарианците квичат,значи Гешев е най-правилния избор!
  —цитат от коментар 3 на Радан Гешев


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Мислех да не коментирам подобни личности ! Но благодарение на теб реших , че не е зле да се присъединя към ЕДНОМИШЛЕНИК !

 38. 38 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2129 Неутрално

  безапелационно ,един единствен кандидат за един от най важните постове в държава ,и този кандидат е отявлена мутра ,мутренски комунизъм в действие

 39. 39 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1970 Неутрално

  До коментар [#33] от "batzdravo":"Е, време е да им припомня горчивите думи на пастор Нимьолер: "Когато дойдоха за мен..."..."Опонирате на тълпа, драги колега.С тълпа не се спори. Или скандираш лозунгите й, или си плюеш на петите.
  —цитат от коментар 36 на Norman Granz


  Аз рядко споря. Обикнивено споделям горчивият си опит. Разбираем за мислещи!
  А и тук не виждам "тълпа", а най-обикновено сборище на самодоволни пинчери. Отделно има и, вижда се от коментарите им, мислещи хора, към които е отправен коментарът ми! :)

 40. 40 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Май пак се опитват да ни пробутват някакво ново СССР, този път с консервативно-православен предтекст и Путиновиден облик но със същата тежка доза сталинизъм, авторитаризъм и репресивност.

 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3914 Неутрално

  До коментар [#39] от "batzdravo":

  "А и тук не виждам "тълпа", а най-обикновено сборище на самодоволни пинчери..."

  ... чиито деди преди 75 години са грабнали доставените от съветските другари винтовки и тук-там по некой Шпагин, за да въздадат справедливост на "враговете".

  Усещате задаващия се сталинизъм, нали?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на О, ко ма напрай!
  О, ко ма напрай!
  Рейтинг: 1858 Неутрално

  Неска не почваме с цитати от Риста Бойкикията.

  Нема да ни върви.

  Независимия съдия Лалов ли е новия Матросов?

 43. 43 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8342 Неутрално

  "Дай ми фактите и ще ти дам правото"

  От устата на Гешев това звучи като " И правото и фактите ги определям аз."

 44. 44 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  "Дай ми фактите и ще ти дам правото (Da mihi factum, dabo tibi ius). В това азбучно правило бива възпитаван всеки, който учи в юридически факултет с прилично ниво на обучение по право."
  Това са либерални глупости. В учебниците на Магнаурската православно-консервативна школа пише друго.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 45. 45 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1970 Неутрално

  До коментар [#41] от "Norman Granz":..."Усещате задаващия се сталинизъм, нали?"

  Виждам възраждащия се червен терор на "хладния ум, горещото сърце и чистите ръце" на чекистите(КПКОНПИ), на новия Дзержински! И пинчери пляскащи с лапички и виещи, предвкусвайки задаващата се шаячна правда по Гешевски!
  От Пурковци, толкова! ;)

 46. 46 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3601 Неутрално

  ....Колега това кой да бъде прокурор трябва да го реши само и единствено ПРЕМИЕРЪТ! В САЩ президента си назначава сам главният прокурор. В България Борисов трябва лично и само той да избере и назначи главен прокурор и после когато този прокурор почне да върши престъпления,Борисов да "изпере пешкира".
  —цитат от коментар 19 на deaf


  Прав си, а не все вълната да му пречи.

 47. 47 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3914 Неутрално

  До коментар [#45] от "batzdravo":

  "И пинчери пляскащи с лапички и виещи, предвкусвайки задаващата се шаячна правда по Гешевски!"

  Когато милиционерите на властта приберат злодея Прокопи в тъмния зандан, тези хорица ще скандират отвън, пред каменните стени: СМЪРТ-СМЪРТ-СМЪРТ-СМЪРТ-СМЪРТ!

  После ще се приберат доволни по домовете си за поредната порция радостни новини за успехите на правосъдието, които Кошлука им е дозирал по БНТ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 48. 48 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 24 Разстроено

  Ще цитирам себе си от коментара под сходна тема: пред очите ни расте фашизъм. Но това не ни засяга. Според фактите на историята обаче рано или късно ще стигнат и до всеки един от нас. Но тогава никой няма да го засяга...

 49. 49 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Може би някой ще бъде така любезен да обясни за незапознатите като мен каква е тая истерия срещу кандидатурата на тоя човек. Вярно че изглежда дебилен, ама ако това беше причина, то май не бихте имали правителство
  —цитат от коментар 4 на Gretel


  Той не изглежда а си е дебилен - точно като баш-бакана на Републиката... Поредния дебилен милиционер на ключова позиция...

 50. 50 Профил на goro6
  goro6
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#19] от "deaf": "Колега това кой да бъде прокурор трябва да го реши само и единствено ПРЕМИЕРЪТ!"
  Ако мислиш, че зад единодушното предложение на адвокатската колегия не стой вожда на матриала, означава, най меко казано, че не си в час. Зад всяко единодушие се крие робско подчинение или страх, независимо от кого и от какво. Главния въпрос е кои са тези индивиди, въоръжени с толкова власт, че вече около 20 години да налагат, рекламират и държат начело на бг, едно семпло същество. Мантрата, че виновен е Путин, Обама или китайските комунисти, все още хваща декиш, но май е време да спрем да летим в облаците. Ясно е, че премиера ни, като стойност е никой. Кои е този някой или някои, които ни поставят в това унизително състояние? И защо?

 51. 51 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Между другото Гешев ги интересува само Прокопиев, Трайчо, Дянков и още десетина човека. Останалите верни привърженици сини болшевики едва ли ще имат досег с Прокуратурата. Това е положението в реалността
  —цитат от коментар 34 на Да вярваме на истината


  Както е писал колегата преди мен. Кой разбрал, разбрал.

  ---------------------------------------------------------------------
  Е, време е да им припомня горчивите думи на пастор Нимьолер: "Когато дойдоха за мен..."

 52. 52 Профил на Napster
  Napster
  Рейтинг: 275 Неутрално

  В дебилна държава, дебилен прокурор си е в реда на нещата. Вече си имаме дебилен президент, дебилни народни представители и дебилен министър председател и министерски съвет. Колкото повече тази страна пропада, толкова повече се увеличава шанса след десетилетия да има истинска промяна и истинска нужда от свобода, които да са заслужени а не подарени

 53. 53 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  До коментар [#6] от "АзКлавдия":Колега това кой да бъде прокурор трябва да го реши само и единствено ПРЕМИЕРЪТ! В САЩ президента си назначава сам главният прокурор. В България Борисов трябва лично и само той да избере и назначи главен прокурор и после когато този прокурор почне да върши престъпления,Борисов да "изпере пешкира".
  —цитат от коментар 19 на deaf

  В САЩ главен прокурор е министърът на правосъдието. Но това е друга правосъдна и политическа система.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 54. 54 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Щом либертарианците квичат,значи Гешев е най-правилния избор!
  —цитат от коментар 3 на Радан Гешев


  Със сигурност "правилен" за ти "ТИ" си го избра и "КОЙ" ми сра в гащите. За простолюдието иде още по голям к*р.
  Циничното е, че един К*Р го набива на 5 000 000, които всячески отказват макар че са мнозинство да им го набият задниците как си трябва, че да го помнят цял живот.

 55. 55 Профил на Гадьо
  Гадьо
  Рейтинг: 640 Весело

  До коментар [#15] от "Пуйката":тоз не става добре, ама кой да е?
  —цитат от коментар 18 на sarunka

  Имате и други силни кадри: Делян Пеевски, Данаил Кирилов все титани на правото у нас!

  Прост народ - слаба държава!
 56. 56 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10406 Неутрално

  Ясни са следните неща:
  - Гешев е професионално непригоден
  - Гешев е умствено ненадарен
  - Гешев е жаден за внимание
  - Гешев е послушна марионетка
  - Гешев е злобно-отмъстителен
  Искам си Филчев, той беше поне умен и познава наказателното право в детайли :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 57. 57 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Човек, който казва, че не разбира разделението на властите, не просто не трябва да е какъвто и да било прокурор, ами трябва да му се отнеме правоспособността и дипломата.

 58. 58 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3914 Неутрално

  До коментар [#56] от "penetrating":

  "Искам си Филчев, той беше поне умен и познава наказателното право в детайли ..."

  Преди малко с жена ми си говорихме, че от поседните 20 години като че ли единствено червеният аристократ Борис Велчев имаше относително човешки и вменяем вид.

  Филчев беше луд за връзване (и предполагаемо замесен в смъртта на двама висши магистрати - Джамбов и Колев), Цацаров е ротвайлер на властта, тоя плондир е Цацаров на куб...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 59. 59 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 991 Неутрално

  До коментар [#17] от "sarunka":Има много достойни професионалисти. Не съм кадровик на системата.Би било много добре да е някой, който не е ходил в Русия последните 30 години на обучение и инструктаж. Или ти не си съгласна ?
  —цитат от коментар 21 на КМЕТ В СЯНКА


  Не може да не намесите Русия!

  Иначе да не забравяме - именно Гешев се възправи безстрашно срещу Кремъл в Случая Гебрев. Гешев хвана руските агенто Баневи , Гешев и сега настъпи Русия , като атакува нейните проксита за хибридната хакерска атака.
  Радан го разобличи Гешев! Руски хиброден агент.. организирал е хакери баш след катп взехме F16.
  Светна като елха.

 60. 60 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Всичкото ДСБ- ар, барабар с най- светлите умове- Дайнов, Смилов, Христо Иванов, Радан Трикчев Кънев , е вдигнато в защита на хакерчето и фирмата , му, собственикът й избяга в Канада , Гешев, който е прокурорът в случая, е нападан ежеминутно, цялата работа отива към ЛЮБИМИЯ ОЛИГАРХ НОМЕР ДВЕ- смърди на спонсорство за ДСБ. Ортаците на ДСБ все такива - Цв. Василев, Донев, Сашо Дончев, сега този от ТАД Груп
  —цитат от коментар 24 на faeton.


  Прави впечатление как уж неутрални доскоро елементи (ако изобщо приемем, че зад този профил седи истински човек), днес са твърдо зарибени да подкрпят Гешев, съответно правителството и неговото статукво.

  Това се случва, защото пропагандата на кафевите е комплексна и предвидена да увлича всякакви маргинали, в случая конспиративен теорист с нео-фашистки наклонности.

  В пропагандата им, ако отворите кафевите им издания, има от всичко по малко: расизъм, хомофобия, ксенофобия, незнайно как забъркани в едно с пропагандните тези срещу Радан, Христо, ДСБ, ДБ и т.н.

  В България, фашизмът ПРОДАВА - това трябва да ви е ясно. С два лафа срешу циганите и си мини-оратор. С две бутнати цигански къщи си осигуряваш преизбиране като кмет доживот. Неслучайно кафевите медийни тахтаби от време оно комбинират всичките разновидности на фашизма, в едно с низката си политическа пропаганда , за да промиват мозъци.

  Неслуачйно Костов е "циганин", а Радан - "гей".

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 61. 61 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Човек, който казва, че не разбира разделението на властите, не просто не трябва да е какъвто и да било прокурор, ами трябва да му се отнеме правоспособността и дипломата.
  —цитат от коментар 57 на newgenerations


  Добре де - този е милиционер, завършил май Симеоновската школа - за какво знания и правоспособност може да говорим?

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Вече 10 години, държавата (вече територия) се управлява като охранителна фирма с мутренски произход, където счетоводителят на фирмата има основно задължение да укрива данъците в полза на боса. В случая, истинският собственик на фирмата е този, който е назначил счетоводителя и управлява създаденият модел на кръгова икономика (обръчи от фирми) на територията, която се нарича все още България през боса на фирмата.
  Укриването на данъци, като криминално деяние, изисква да не се допуска разрушаване на модела на кръгова икономика, което на простичък език означава установяване на режимна форма на управление, който изисква задължително пълен контрол върху правосъдната система, медиите и каквото се сетите като механизми и инструменти за контрол. Демократурата, която се представя като демокрация, се приема безропотно от населяващите територията, което провокира непрекъснатото желание на истинския бос да се гаври със същите тези населяващи територията. Понякога изглежда му става неудобно да изрази в прав текст мнението си за населяващите и го прикрива зад словоблудство като "морфичен резонанс". Иван Гешев е естествено продължение на процеси, загадъчно формулирани като морфичен резонанс от умиращия да се гаври с населяващите територията.

 64. 64 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Кой би бил добър главен прокурор според вас? Съвсем честен въпрос! Очаквам имена.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 65. 65 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10406 Весело

  До коментар [#58] от "Norman Granz":

  Съгласен :)
  Аз иронизирах :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 66. 66 Профил на clint_eastwood
  clint_eastwood
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#15] от "Пуйката":тоз не става добре, ама кой да е?
  —цитат от коментар 18 на sarunka


  Невероятно тъпа опорка. Има няколко хиляди магистрата, от които да се избере.

  Хората, на които им липсва соцът, трябва много сериозно да се замислят как щеше да изглежда България днес, ако БКП не бе сдала политическата власт
 67. 67 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3914 Неутрално

  До коментар [#60] от "КретенКилър":

  Много точен коментар и напълно съответства на теорията на Хайек: най-лесно се пелечят единомишленици, ако им пробуташ някоя елементарна, изградена върху омраза и насочена към низките им страсти кауза. Образованите, аналитично мислещи хора по принцип са индивидуалисти и трудно се организират в стадо, докато лумпените, санкюлотите, "онеправданите" (поради некадърност, мързел и непригодност) е извънредно лесно да бъдат мобилизирани за саморазправа с по-успелите от тях.

  Колективният виг на възторг, който се изгръгна от гърдите на форумния лумпениат при номинирането на този нелеп човечец за най-властната и безотчетна позиция в държавата, показва, че тълпите са жадни за кръв и вече си представят публични саморазправи със соросоиди, Прокопиевци, мекокитковци, либерасти и пр. вулгарна терминология, каквато само те могат да измислят.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 68. 68 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Спукан му е плондерът на мутрополицая. Няма да стане каквото е замислил. Положителното е, че успя да събуди задрямалото гражданско общество.

  Време е баш-началникът да се намеси, защото Гешев клати стабилността. И то преди местните избори.

 69. 69 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  [quote#66:"clint_eastwood"][/quote]

  Методи Лалов би бил един подходящ избор.

 70. 70 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  До коментар [#67] от "Norman Granz":
  Например бежанци:
  "4 април 1984 година. Снощи в киното. Само военни филми. Много хубав филм за кораб с бежанци, бомбардиран някъде в Средиземно море. Публиката много се забавляваше, когато стреляха по огромен дебел мъж, който се опитваше да избяга с плуване, а вертолет го преследваше, първо виждаш как пляска във водата като морска свиня, после го виждаш през мерника на картечниците на хеликоптера, след това е целият надупчен морето около него порозовява и така бързо потъна сякаш се е напълнил с вода през дупките, публиката лудо се смееше когато потъна, после се вижда спасителна лодка с деца и вертолет да кръжи над нея"

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 71. 71 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":Главният прокурор се избира забележи от депутати,съдии и полицаи!!! Това освен че е малоумно е крещящ конфликт на интереси! Как може полицай който всъщност е подчинен на прокурора,да избира кой да бъде прокурор?!
  —цитат от коментар 26 на deaf


  А как може подчинените му прокурори да избират главния, който после ще ги командва?

  Главният прокурор трябва да се избира от суверена, т.е. народа.

 72. 72 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3632 Неутрално

  До коментар [#56] от "penetrating":

  Зная, че четете Док. В своя днешна статия той ни предлага да си представим "Дани Ръбъл правосъден министър, Гешев главен прокурор… Каква синергия в идиотията!"...
  И хипотезата му, че "Гешев е мюре, че беше пуснат на пързалката, за да бъде похарчен. И за да въздъхнем облекчено, когато се появи истинският кандидат."
  https://www.reduta.bg/борисов-ще-се-хапе-по-гъза-за-гешев/

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 73. 73 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3101 Весело

  До коментар [#72] от "Bramasole":

  _+++++++++

 74. 74 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Кой би бил добър главен прокурор според вас? Съвсем честен въпрос! Очаквам имена.
  —цитат от коментар 64 на olexander


  Аз съв съвсем искрен във въпроса. Не е опорка, не е ирония, не е и опит за влизане в спор. Чисто и просто ми се ще да се съберат няколко потенциални кандидатури. Тогава може да се търси реален дебат

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10406 Неутрално

  До коментар [#72] от "Bramasole":

  Не вярвам :)
  След Кирилов като правосъден министър всичко е възможно. Гешев като главен прокурор е осъществената мечта на #Кой - послушен, некадърен, злобен, отмъстителен, без перспективи извън котилото, той просто е идеалния кандидат. И струва евтино, а е безкрайно ефективен за доразрушаване и на малкото запазени здрав смисъл и справедливост.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 77. 77 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10406 Весело

  До коментар [#72] от "Bramasole":

  А за Док - хиляди благодарности :) сега с удоволствие ще си го прочета :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 78. 78 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3632 Неутрално

  До коментар [#76] от "penetrating":

  Когато преди дни ГЕРБ си избра за нов член на СЕМ дама, завършила висшето си образование /бакалавър/ във филиала на УНСС във Враца със специалност "Аграрна икономика" и ср. успех от дипломата 3,89, си помислих, че това е "дъното" за управляващите. Оказах се оптимистка...
  Сега се очертава гл. прокурор, който е завършил образованието си в школата на МВР в Симеоново. Но пък е удобен по ред причини, вкл. споменатите от Вас личностни характеристики...
  По-добре да не започва денят с реалистично-отчайващи размисли; петък е. :)
  Приятен уикенд!

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 79. 79 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10406 Весело

  До коментар [#78] от "Bramasole":

  Съгласен изцяло (като оптомистите от вица). Съгласен и за другото: Можем да си изберем по-добра тема за уикенда :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK