Президентът да предложи алтернативен кандидат за главен прокурор

Президентът има ключова роля в процедурата по избор на главен прокурор.

© Юлия Лазарова

Президентът има ключова роля в процедурата по избор на главен прокурор.Председателят на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев прати до медиите отворено писмо до президента Румен Радев относно номинацията на Иван Гешев за поста главен прокурор. Държавният глава трябва да издаде указ след избора на титуляр от Висшия съдебен съвет. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов преди дни заяви, че ще издигне кандидатура за главен прокурор, ако има такава, около която се обединят граждански организации или президентът изрази предпочитание.


Уважаеми г-н Радев,


Българският хелзинкски комитет (БХК) като най-голямата и най-стара гражданска организация за защита на правата на човека в България изразява силна тревога относно започналата процедура по избор на нов главен прокурор на Република България. Тази процедура крие опасността да повтори пороците на предходната, при
която за главен прокурор беше избран Сотир Цацаров. Тогава тази процедура бе посрещната с критика както от представители парламентарната опозиция — Българската социалистическа партия — така и от гражданския сектор.
Припомняме ключовата роля на президента в процедурата по избор на главен прокурор. Тя стана видна при предходната процедура, когато, въпреки сериозните критики, президентът Росен Плевнелиев не само не се възползва от правомощието си да откаже направеното предложение за назначение на г-н Цацаров, но и издаде указ за назначаването му едва ден след избора му от Висшия съдебен съвет (ВСС).


В настоящата процедура до момента номинирано за главен прокурор е само едно лице —сегашният заместник на Сотир Цацаров, Иван Гешев. Нещо повече — от страна на изпълнителната власт бяха направени институционални заявки, че именно това ще остане единствената кандидатура.


Това е повод за сериозна тревога за бъдещето на правовата държава не само с оглед на саботирането на плурализма и възможността за състезателност и избор в процедурата, но и с оглед на скорошните публични изяви на единствения кандидат. В тези изяви


г-н Гешев показа, че не цени правата на човека, както и ролята на гражданското общество


в тяхното утвърждаване и защита. Той също така изказа публично твърдения, които са унизителни за достойнството на хората, принадлежащи към малцинствата в България.


Фигурата на главен прокурор е натоварена с изключителната отговорност да бъде гарант на върховенството на закона и на правото в държавата, затова следва личността да бъде избирана с изключително внимание. Издигането на една-единствена кандидатура от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), при това с
пълно единодушие, хвърля сянка на съмнение, че не високите морални и нравствени качества на Гешев или неговите дълбоки юридически познания са мотив за номинирането му. Няма как да бъде по друг начин, тъй като всички прокурори, издигнали тази кандидатура, не са независими, а функционално подчинени на главния
прокурор. До тук доведе половинчатата съдебна реформа, материализирана в конституционните промени в уредбата на съдебната власт през 2015 г., която обаче противно на първоначалните цели допълнително освободи главния прокурор от нужното задържане и балансиране в основополагащото за демокрацията равновесие между трите власти.


Относно личностните качества на г-н Гешев е важно да се припомнят някои емблематични факти. Неговото "знаково" дело,


делото за фалита на Корпоративна търговска банка, може да се окачестви като най-големия провал


на държавното обвинение от последните години с последици - загуба, оценявана в милиарди лева.


Иван Гешев беше длъжностното лице, което наблюдаваше безучастно на улицата публичния арест на бившата кметица на район Младост – Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова през пролетта на миналата година, извършен при драстично нарушение на правата на задържаните. Поведението му тогава показва или непознаване на материята права на човека, или съзнателното им нарушаване. И двете хипотези са недопустими, а последиците от това предстои да бъдат разгърнати в тяхната цялост след произнасянето на Европейския съд по правата на човека.


Неотдавна отново Иван Гешев показа, че не зачита презумпцията за невиновност, основна характеристика на правовата държава и достижение на развитите демокрации. В началото на месец юни той обяви публично името на 16-годишния ученик, който - според службите, е планирал атентат с взривни вещества. След издигане на кандидатурата на Гешев преди броени дни, той даде интервю пред държавната телевизия. В него заместник-главният прокурор демонстрира сериозно непознаване на факти от обществено-политическия живот, като сравни процедурата по издигане на своята кандидатура с тази на Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор. В същото интервю г-н Гешев показа ясни политически предпочитания като изрази своята фиксация към личността и кариерата на лидера на парламентарно непредставената политическа партия "Да, България", Христо Иванов, споменавайки го многократно и отправяйки в ефир скалъпени и смехотворни твърдения, изцяло неподкрепени от факти и доказателства.


През юни БХК изпрати годишния си доклад за състоянието на човешките права в България през 2018 г. и до заместник главният прокурор Иван Гешев, който не само върна пратката, но в отговор изпрати "подарък" – две книги от поредицата "Детско-юношеска класика" - "Под игото" на Иван Вазов и "Разкази" на Йордан Йовков


със специално отбелязани глава и разказ, които да прочетем - "Батареята на Зли дол" и разказът "Божура".


Този жест беше още една подигравка към човешките права отвъд мнението му за правозащитната организация, която е автор на доклада.


Изявлението му, че не подкрепя разделението на властите, концепция, лежаща в основата на идеята за демокрация, формулирана в цялост от Монтескьо, буди тревога относно бъдещото развитие на българската държава и дава заявки за пълзящ авторитаризъм, което е особено опасно предвид властта, която е концентрирана в главния прокурор.


Властта на главния обвинител на държавата е напълно безконтролна в България, факт, който е критикуван от Европейския съд по правата на човека в решението му от 2009 г. по Колеви срещу България. Делото Колеви остава неизпълнено вече 10 години, въпреки че се намира под засилено наблюдение от Комитета на министрите.
Силно сме обезпокоени от нетърпимостта на високопоставени длъжностни лица и съсловни организации спрямо публичните критики към номинацията на г-н Гешев и смехотворните им квалификации, че това представлявало намеса в независимостта на съдебната власт. Това за пореден път показва, че определени кръгове в българското
общество са с


твърдото намерение да наложат неговата кандидатура като безалтернативна


и да я оградят от критиката, която експерти и граждански организации, занимаващи се от десетилетия с наблюдение на системата на правосъдие в България, съвсем основателно отправят. Главният прокурор е с ключова функция в организацията на дейността на прокуратурата, от която потенциално са засегнати всички български граждани. Поради това те имат интерес, както и право да се изказват и да предприемат всякакви законни граждански инициативи, за да бъде чуто тяхното мнение.


Уважаеми г-н президент, молим Ви да вземете предвид всички тези тревожни факти и да се включите активно в обществения дебат и в процедурата по избор на бъдещия главен прокурор на републиката. Президентът на държавата е по дефиниция независим и е призван да брани единството на нацията и именно поради това Ви
призоваваме след широко консултиране на заинтересовани представители на гражданското общество да предложите кандидатура за длъжността, която да е алтернативна на издигнатата до момента.


Изборът на главен прокурор е от изключителна важност за развитието на всеки сектор от държавно-обществения живот, а към настоящия момент този избор изглежда предрешен, при това от кандидатура, която разделя, а не обединява българското общество. Доверието към тази длъжност е от ключово значение за функционирането и общественото доверие както към прокуратурата, така и към системата на правосъдие в нашата страна като цяло.

Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Ха, ха...форумните бригадири в ступор. Кого да плюят сега, Гешев или кандидата на Радев? Гаааа....

 2. 2 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2188 Неутрално

  До къде се стигна ,да не може да се намери някой честен ,съвестен прокурор ,който на това отгоре да не е бил приеман с проверка и подпис на председател на ОК на БКП на времето да учи право,тоест да не е комунист с червена книжка .

 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2643 Неутрално

  Радев НЯМА ПРАВО да предлага когото и да било! Прочетете Конституцията, или за анархистите тя не важи?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1085 Любопитно

  Сега да видиме, кой кандидат
  ще предложи президента или няма да се възползва от това право?


  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3476 Весело

  До коментар [#3] от "lz2":

  Правосъдният министър обеща да вземе предвид кандидатури на президента и нпо-тата.
  Само че засега мълчат и само пискат "Не щем тоя, той е грозен, тъп и нахален".
  "А кого искате?"
  "Ми някой друг!"
  "Ама кой?"
  "Еми не е наша работа! Ама не тоя!"

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Бахти, ква е тая позиция Главен прокурор - през целия преход САМО ОТКАЧАЛКИ избираха.

 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3476 Неутрално

  До коментар [#4] от "nessarox":

  Той няма "право".
  Има право да не подпише указа за нов прокурор ВЕДНЪЖ.
  Има неформална възможност чрез правосъдния министър.

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6682 Неутрално

  Няма как хем да номинираш и след това да утвърждаваш

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 9. 9 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1353 Весело

  Малиии.... Тримта Шишковци каква топка вдигнаха на Радев! Грехота е да не забие...

 10. 10 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1491 Весело

  ..."заместник главният прокурор Иван Гешев, който не само върна пратката, но в отговор изпрати "подарък" – две книги от поредицата "Детско-юношеска класика" - "Под игото" на Иван Вазов и "Разкази" на Йордан Йовков със специално отбелязани глава и разказ, които да прочетем - "Батареята на Зли дол" и разказът "Божура"."
  - умилително и книголюбиво отношение към доклад за човешките права. Ся дали е адекватно е дребна подробност, съотносима към всичките му действия.

 11. 11 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Радев НЯМА ПРАВО да предлага когото и да било! Прочетете Конституцията, или за анархистите тя не важи?!
  —цитат от коментар 3 на lz2


  Красимир Кънев
  председател на Български хелзинкски комитет
  Роден: 2 юли 1958 г. (61 г.)
  По - голямо ПАДЕНИЕ от това БХК да АПЕЛИРА към проруския пРезидент не мога да си представя ! Явно ги "стискат не само ЧЕПИЦИТЕ !"
  Готови са и със СЪРП И ЧУК да "протстират "! Майтап , бе Уили !

 12. 12 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  Четете внимателно бе, хора. Президентът не е предложил никого, това са полюции на оня льольо от БХК.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 13. 13 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4705 Весело

  Малийй, "алтернативата" се задава, говорит Юрий Чайка...

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 14. 14 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1387 Весело

  Мухахаха, пълен цирк!
  Предлагам да се даде право на арменския поп и на католикоса също да дават предложения, а Бойкикев да ги оценява и лично да назначава главния прокурор след кратка консултация със съиздателя.
  А, да не забравя щото е много важно - също да има право и да го уволнява по всяко време.
  Само така ще се гарантира върховенството на закона, независимостта на съдебната система и спазването "ценностите".

  Колкото до Конституцията - майната й, без друго не разрешава ни гейбраковете, ни Истанбулската конвенция......

  Знанието е сила, информацията - власт
 15. 15 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4201 Любопитно

  Е сега стана смешно...Деьо не смее да предложи "руският " и кандидат на БКП Гешев!А няма и свой! Ако подкрепи кандидата на руската прокуратура ще стане за резил...ако нея подкрепи .....!Остава му да овърта и да вдига лозУнги!!На бас че няма да предложи...кандидат!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 16. 16 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4201 Весело

  До коментар [#15] от "Willy Messerschmitt":

  Деьо-Десьо

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 17. 17 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1387 Весело

  Сега да видиме, кой кандидат ще предложи президента или няма да се възползва от това право?
  —цитат от коментар 4 на nessarox


  Кое "право"?
  Конституция, разделение и независимост на властите да ви говори нещо? Не?
  Така си и знаех.
  Само че мераците ви не са "право", а просто мераци без покритие........

  Знанието е сила, информацията - власт
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  До коментар [#1] от "von_seeckt":

  Бързак си, Фоне! Днес ще ти платят двойно!
  Между другото замисли ли се, че БХК направо мощно похлъзна Шофьора на самолета и сега Радев ще трябва оглушително да замълчи и да се направи на умряла лисица. Или да се оправдава, че и Плевнелиев не се е намесил, а и че самият той няма "експертиза" или не се меси в работата на другите власти (от които бил равноотдалечен!!!)...
  Не съм очаквал от Краси Кънев такава ясна позиция! Браво!!!
  БРАВО!!!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 20. 20 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2268 Весело

  "Припомняме ключовата роля на президента в процедурата по избор на главен прокурор. Тя стана видна при предходната процедура, когато, въпреки сериозните критики, президентът Росен Плевнелиев не само не се възползва от правомощието си да откаже направеното предложение за назначение на г-н Цацаров, но и издаде указ за назначаването му едва ден след избора му от Висшия съдебен съвет (ВСС)."

  Тъй мчи! Радев да следва светлият пример на Гоце. Я той как си назначи главен прокурор :) :

  „Борис Велчев е единственият кандидат за главен прокурор
  Очакванията за политическа договореност около избора на нов главен прокурор се оправдаха…“
  https://www.mediapool.bg/boris-velchev-e-edinstveniyat-kandidat-za-glaven-prokuror-news113331.html

  :)

 21. 21 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  До коментар [#7] от "АзКлавдия":

  Не съм запозната много с тази процедура, но все си мисля, че не става с неизбежен единствен избор.
  Очаквано президента ще наложи вето, което разбира се няма да мине и така.....

  Имаме претенции , че сме демократична държава, а в същото време избор нямаме

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 22. 22 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  Бахти, ква е тая позиция Главен прокурор - през целия преход САМО ОТКАЧАЛКИ избираха.
  —цитат от коментар 6 на Дундурук


  Безспорен номер 1 е Филчев, разбира се, а него Костов си го избра.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 23. 23 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  Българският хелзинкски комитет (БХК) да прочете закона за съдебната власт и кой има право да предлага кандидатури ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 24. 24 Профил на nikidimi
  nikidimi
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#23] от "bludniq_sin":

  Само ДПС, разбира се. Пред разсеяния поглед на Буда

 25. 25 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  До коментар [#7] от "АзКлавдия": Не съм запозната много с тази процедура, но все си мисля, че не става с неизбежен единствен избор.Очаквано президента ще наложи вето, което разбира се няма да мине и така.....Имаме претенции , че сме демократична държава, а в същото време избор нямаме
  —цитат от коментар 21 на nessarox


  Алоуууууууууу....президентът може да наложи вето само на закони.

 26. 26 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1387 Весело

  До коментар [#7] от "АзКлавдия": Не съм запозната много с тази процедура, но все си мисля, че не става с неизбежен единствен избор.Очаквано президента ще наложи вето, което разбира се няма да мине и така.....Имаме претенции , че сме демократична държава, а в същото време избор нямаме
  —цитат от коментар 21 на nessarox


  Бих препоръчал тогава първо да се запознаете, а после да коментирате, че инак се излагате.
  А, и президентът не "налага вето", а отказва да подпише указ за назначаването му. Само веднъж, колкото пъти може да налага и вето. После е длъжен да подпише. Така е по закон, за да не може до безкрай да блокира действията на другите власти.
  Гадно нещо е демокрацията, а?

  Знанието е сила, информацията - власт
 27. 27 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1387 Весело

  [quote#25:"von_seeckt"][/quote]

  В умнокрасивите главици е такава каша.....

  Знанието е сила, информацията - власт
 28. 28 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1085 Любопитно

  Кое "право"?
  Конституция, разделение и независимост на властите да ви говори нещо? Не?
  Така си и знаех.
  Само че мераците ви не са "право", а просто мераци без покритие........
  —цитат от коментар 17 на pag


  Именно.
  Предлаганият е избран предварително за гл.прокурор.
  Чиста работа, нали?
  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 29. 29 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3476 Неутрално

  До коментар [#21] от "nessarox":

  Не, разбира се.
  Право да номинират имат: всеки трима прокурори от прокурорската колегия във ВСС (но само по един човек, не могат да се групират до безкрай по трима и да посочат над 30 човека).
  И правосъдният министър.
  Това е - никой друг няма право да номинира.
  И понеже прокурорите си "изпукаха" номинацията, като единодушно подкрепиха Гешев, сега единствената възможност е Данаил Кирилов да номинира.
  Това не е ставало до момента никога.
  Но той изрично заяви, че ако изборът се "закучи" или президентът се възпротиви и има кандидатура, както и ако "гражданският сектор" има приемлива кандидатура, той би номинирал.
  Като краен случай.
  Това е.

  Доброто е заразно
 30. 30 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1085 Любопитно


  Бих препоръчал тогава първо да се запознаете, а после да коментирате, че инак се излагате.
  А, и президентът не "налага вето", а отказва да подпише указ за назначаването му. Само веднъж, колкото пъти може да налага и вето. После е длъжен да подпише. Така е по закон, за да не може до безкрай да блокира действията на другите власти.
  Гадно нещо е демокрацията, а?
  —цитат от коментар 26 на pag


  Не, демокрацията е хубаво нещо , ако управляваха демократи ,а не лумпени.


  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 31. 31 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1085 Любопитно

  До коментар [#29] от "АзКлавдия":

  А правосъдният министър ще предложи ли друг кандидат ?
  Или Гешев няма конкуренция ?

  Както и да е, благодаря за отговорите.

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 32. 32 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Колкото до Конституцията - майната й, без друго не разрешава ни гейбраковете, ни Истанбулската конвенция......
  —цитат от коментар 14 на pag


  Коя част от Конституцията визираш, паж?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 33. 33 Профил на elar1
  elar1
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тъй като Плевнелиев бе по-добър от Радев, защо да не призовем Радев да подкрепи незабавно Гешев.

  Нали така Плевнелиев утвърди Цацаров.

 34. 34 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3476 Неутрално

  До коментар [#31] от "nessarox":

  Засега неговите изявления са "Не. Само в краен (ама много краен) случай".
  До този момент, вече трийсет години близо, никога министър не е номинирал гл. прокурор, а винаги е имало възможност за това.

  Доброто е заразно
 35. 35 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2498 Разстроено

  До коментар [#13] от "hamiltonf":


  Малийй, "алтернативата" се задава, говорит Юрий Чайка...
  —цитат от коментар 13 на hamiltonf


  Цитат:
  """".......... от представители на парламентарната опозиция — Българската социалистическа партия ............"""""""""""""
  - = - = -
  Що, прочетох , че ми дава за пример БКП и спрях с четенето !
  А и начина по който се опитва да бъзика Радко с БКП си е чисто политически ! ! !
  - = - = -
  А и така наречения БХК е плод на политическо събитие,
  което веднага го прави и него политическа организация ! ! !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 36. 36 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Хубаво и интелигентно написано от Кънев, както обикновено де.

  БХК са действително едни от най-ерудираните прависти в това подобие на държава.

  Не видах никой трол да може да опонира на нещо конкретно от написаното, което е характерно за този форум и България де.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 37. 37 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Ба - Глав . прокурорът трябвало да "обединява обществото". От коя планета падат тия непеойци :)

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 38. 38 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Ба - Глав . прокурорът трябвало да "обединява обществото".
  —цитат от коментар 37 на schwimmwagen


  Що, не трябва ли? Кво му е лошото?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 39. 39 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 1763 Неутрално


  Що, прочетох , че ми дава за пример БКП и спрях с четенето !
  —цитат от коментар 35 на Чардо


  Ма ти, тавариш, си начи хем зле със слуха, хем пък в единственият ти способ за набавяне на инфо, четенето, не си даваш много зор.

  Нека да познаем - на теб ВСИЧКО ти е известно, що да четеш, нъл тъй, гербав послушко?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 40. 40 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1237 Весело

  Дневник, паниката в редакцията е голяма, щом призовавате на помощ БХК! Врагът на моя враг е мой приятел. Честито и "горчиво"!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 41. 41 Профил на Джонджо
  Джонджо
  Рейтинг: 393 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":

  Някои платени безродници от бързане четат само заглавията. Никъде в писмото не се подтиква Радев да номинира някого. Жалки сте :) .

 42. 42 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1389 Весело

  Анархо-комунистите винаги са мразили закона, но най-вече конституцията...

  А защо БХК не предложи Джок Полфрийман или някой друг убиец от централния софийски за главен прокуро?!?!?
  Ще е много по-демократично, токолкот някякъв висш съдебен съвет да номинира, някакъв саместни главен прокуро....

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 43. 43
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 44. 44 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 52 Неутрално

  До коментар [#5] от "АзКлавдия":

  87 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1646
  09:53, 26 юли 19
  Неутрално

  ае гробарски тъпаци... втори ден, некой нема ли да светне хората за кой мейл става дума... или то нема нужда, нека си има Гешев паролки

  Beautiful people are not always good but Good people are always Beautiful...
 45. 45 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2293 Весело

  Краси Кънев е голям образ.
  И все пак никой не го взема насериозно, даже слугинажа му в бхк.

  На бас, че като дете в училищните пиеси е играл почти винаги дърво.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 46. 46 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 52 Неутрално

  До коментар [#7] от "АзКлавдия":

  хехе, не леля, Свиня е. накарала е да и махнат фотката тука

  http://www.gustonews.bg/repository/originals/Media-1245-pic.jpg

  мисля тва беше

  https://prnt.sc/okbarg

  от преди сто години

  Beautiful people are not always good but Good people are always Beautiful...
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Джонджо
  Джонджо
  Рейтинг: 393 Неутрално

  До коментар [#14] от "pag":

  Не си оголвайте дупенцето така, паж. Хомофоби, сексисти и всякакви други "питеци" все по-малко се приемат, дори и в България.

 49. 49 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 52 Неутрално

  До коментар [#13] от "hamiltonf":

  Адвокат на мафията в Европарламента?

  Евродепутатът Емил Радев искал от либийците 4,5 милиона евро за освобождаването на танкера БАДР
  Радев летял до Либия заедно със скандалния оръжеен търговец Николайчо Гигов

  by Биволъ юли 24, 2019
  https://bivol.bg/emil-radev-gigov-badr.html

  В началото на август 2018 г. евродепутатът Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП), заедно с оръжейния бос Николайчо Гигов и Димитър Борисов от сметопочистващата фирма “Титан””, е летял до Триполи с предложение до държавната либийска компания GNMTC – консултантски договор с близка до Радев кантора за 4,5 милиона евро, срещу съдействие за освобождаване на арестувания в България либийски танкер БАДР.

  ***

  Консултация, с мирис на рекет

  Уреждането е трябвало да мине през консултантски договор с кантора, близка до Радев, като сумата за консултациите е впечатляваща – 4.5 милиона евро, от които 1,5 милиона предварително плащане, неподлежащо на връщане, какъвто и да е резултатът от посредничеството.

  ***

  Преференциалният евродепутат

  На последните избори за Европейски парламент, Емил Радев от ГЕРБ беше преизбран трудно, въпреки че цели села далеч от родната му Варна гласуваха за него преференциално, както показва анализът на изборните резултати. Този феномен беше обяснен от свидетел пред онлайн изданието “Офнюз” с наказуемата практика да се купуват гласове. “Аз купих гласовете за Радев” – твърди в прав текст свидетелят пред репортерите.

  Това обаче не беше достатъчно и Радев не набра нужния брой преференции, за да се пререди в листата. Но вътрешните рокади на ГЕРБ с Мария Габриел и Лиляна Павлова, които се отказаха от местата си, все пак го изтикаха на избираема позиция.

  Веднъж в Европейския парламент, Радев успя да заеме важния пост на заместник-председател в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи...

  Емил Радев е служил в секретното поделение “Тихина” заедно с шефовете на групировката ТИМ. Покойният немски разследващ журналист Юрген Рот в публикация, задава въпроси дали именно Радев не е топлата връзка на Борисов със скандалната варненска групировка.

  ***

  Beautiful people are not always good but Good people are always Beautiful...
 50. 50 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 482 Весело

  Аз искам да номинирам Христо Иванов! Той тутакси да свали всички обвинения към всеки умен и красив. Моментално да разпори пеевски на площада. Не, чакай малко , ако го разпори, нема да има кой да е виновен за меката п*шка на люляците.
  Ако това не се приема, може на Кара Дере да се направи нова малка диктатурка с президент прокопи. Там те ше се избират и ше си живеят по истанбулската конвенция. Слагат КПП и никой няма да може да влиза. Само ми се иска и никой да не може да излиза:)
  А най - готино, е че мене никой не ме слуша и ристьо ще остане в мазето да гони мишки. Той и мишка не може да хване. Но ако се събере агитката може да хвант ЕДНА мишка. Ама не е сигурно.

 51. 51 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 757 Неутрално


  Не, демокрацията е хубаво нещо , ако управляваха демократи ,а не лумпени.
  —цитат от коментар 30 на nessarox


  лумпен: Човек извън своята класа и обичайната си работа; бедняк, скитник.
  --------------------------
  Десебарките се вписват доста добре в това определение.
  Уж са политици, но са извън политическата класа и не участват в политическия живот на страната.
  Бедни са от към полит. капитал и са един вид полит. скитници, търсещи, но все не намиращи политическа идеология към която да се прикрепят.

  До коментар [#31] от "nessarox":

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 52. 52 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  [quote#17:"pag"][/quote]

  Остава да помолим СВЕТИЯ СИНОД за АЛТЕРНАТИВНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ за ПРОКУРОР - те имат кого да питат - Гундяев Е ВИНАГИ НА РАЗБОЛОЖЕНИЕ !

 53. 53 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  На бас, че като дете в училищните пиеси е играл почти винаги дърво.
  —цитат от коментар 45 на dgd


  Както винаги, брилянтна аргументация, свързана директно с текста. 😁😁😁

  Що тъй най-немощните интелектуално люде си поднасят мнението с най-голяма самоувереност тука?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 54. 54 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Не е по темата, но ша умра от смях и не мога да не споделя.

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/ot-prezidentstvoto-pritiskali-ministerstvo-na-otbranata-da-svalyat-ot-sayta-si-19-neudobni-otgovora-kam-rumen-radev

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 55. 55 Профил на Mr Punch
  Mr Punch
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  Good Morning Italy with your spaghetti
  and your partisan for President
  with my hand on the radio
  and a canary on the window

  Good Morning Italy with your artists
  with your many American posters
  with your songs of love
  with kind hearts
  with more women still less nuns (more women not becoming nuns?)

  Good Morning Italy
  Good Morning Mother Mary
  with eyes full of sadness
  Good Morning God
  I know you know I am here.
  https://lyricstranslate.com/en/l ’italiano-italian.html-0

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 56. 56 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  "Уважаеми г-н президент, молим Ви да вземете предвид всички тези тревожни факти и да се включите активно в обществения дебат и в процедурата по избор на бъдещия главен прокурор на републиката."

  Какво иска този толупин - нали Радев вече се среща с Цацаров и онзи го изпрати най-любезно "у лево" - където му е мястото!
  Гус'ин Кънев е председател на БХК от 1/4 век. Колко етично е точно той да бъде проактивен когато се коментира изборна позиция, независмо в кой ресор?
  М@зен номенклатурчик

  I Want To Believe
 57. 57 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  Правосъдния министър каза, че ако обществените организации издигнат кандидатура и тя има широка обществена подкрепа ще се възползва от правото си и ще го предложи.
  Минаха вече 3-4 дена и нашите си правят углушки, сега президента молели.
  Много е жалко да си контра и да не предлагаш алернатива.Показва, че или си пълен некадърник или защитаваш олигархични интереси или и двете.

 58. 58 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#9] от "puknatastotinka":

  Малиии.... Тримта Шишковци каква топка вдигнаха на Радев! Грехота е да не заби...
  ..............
  И да се изкефите, а ?
  Лъснахте като въшки на чело. Уж "автентично" десни, а пък в отбора на Радев и БСП-то.
  Не ,че си ви знаем, де.
  Нали ваш Христо затуй се дере по площадите - да не е Гешев, някой друг да е.
  Е ,сега вече е ясно КОЙ ще предложи този друг.
 59. 59 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3519 Любопитно

  До коментар [#30] от "nessarox":

  Ми, кофти. Ама, като почнем с комуниста Борисов, минем през Барни Ръбъл и шайката около тиквата,те са все комунисти, или техни наследници и разни ушета на ДС. Не напразно казват, че ГЕРБ е БКП 2.

 60. 60 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3519 Любопитно

  И, понеже споменах Барни, той също може да предложи кандидат. Ама, стиска ли му? 🤔 Това означава, че новият Вишински, тоест - Гешев, ще изпадне от масата. А това не се харесва на Боко.

 61. 61 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Така трябва - да. Ако ГП не е пряко избран от народа, то тогава поне да бъде избран от човек който е пряко избран от народа, такъв е само президента, така поне той ще носи отговорност.

 62. 62 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  Не е лошо да се припомни каква я свърши оная мишка Плевню, с Цацаров..Този път добро попадение на БХК, макар и по съвсем различни подбуди.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 63. 63 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4354 Неутрално

  До коментар [#23] от "bludniq_sin":

  Ааа този закон се отнася за осемдесетте процента дебили. За умнокрасивите комунисти лиляви не се отнася, те са законът

 64. 64 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1387 Весело

  До коментар [#28] от "nessarox":

  А вие какво искате - да му дефилират кандидатки на конкурс “мис прокуратура”, а той да си назначава който му хареса?
  Демокрацията обаче не работи така.
  Колкото и да ви е гадно..,,,

  Знанието е сила, информацията - власт
 65. 65 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#1] от "von_seeckt":

  много странно ПЪРВО мнение ... още никой нищо не е казал, НО ти вече ги охрачи ... шизофреник ли си или те гони някаква параноя.?

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 66. 66 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3907 Неутрално

  Е,шефа на не БХК просто изразява желанията на "десните,гласували за Радев" .Все пак са един отбор.

 67. 67 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3907 Неутрално

  До коментар [#57] от "tosho_toto":

  Пробоем на кръга Капитал е,че който и да е гл.прокурор,все Прокопи ще има проблем с него.Те не целят нищо друго освен дискредитиране на гл.прокурор,който.и да е той,за да се застраховат от съдебно преследване в бъдеще.Който и да е новия гл.прокурор,все ще го атакуват.Затова и нямат нужда т нов кандидат,и Гешев им е идеален-добре го атакуват.

 68. 68 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 52 Неутрално

  До коментар [#63] от "сидер":

  237 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2605
  00:26, 30 мар 19
  Весело

  в нотариалният акт се пише данъчна, а не пазарна оценка.

  —цитат от коментар 235 на сидер


  ти па на кой кър си пасъл бе, гробарски трол умрял

  ЗАКОН за нотариусите и нотариалната дейност (Загл. изм. - ДВ, бр. 123 от 1997 г.)

  Чл. 25. (9) (Нова - ДВ, бр. 41 от 2011 г., в сила от 1.07.2011 г.) При извършване на възмездни сделки, с които се учредяват, прехвърлят, изменят или прекратяват вещни права върху недвижими имоти, участниците в нотариалното производство декларират в извършвания акт, че сумата, посочена в него, е действително уговореното плащане по сделката.


  238 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2605
  00:32, 30 мар 19
  Неутрално

  До коментар [#235] от "сидер":

  знайш ли що всичките ви мекерета сключват на данъчна оценка - щото се подписва ЗАДЪЛЖИТЕЛНА декларация за произхода на парите, а те не могат да ги докажат

  ей затва са и непрочетените нотариални актове, и заменките и всичките им там рвд-та и прочее простотии

  Beautiful people are not always good but Good people are always Beautiful...
 69. 69 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До къде се стигна ,да не може да се намери някой честен ,съвестен прокурор ,който на това отгоре да не е бил приеман с проверка и подпис на председател на ОК на БКП на времето да учи право,тоест да не е комунист с червена книжка .
  —цитат от коментар 2 на edin drug


  Има бе, как! Вашиот ококорен лидер, той е бил прокурорин по време на възродителния процес и е служил верно на тав. Живкав! Историята мълчи, колко български мюсюлмани е осъдил на разстрел или концлагер, но ТОЙ Е! Кога ще го предложите?

 70. 70 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Кое "право"?
  Конституция, разделение и независимост на властите да ви говори нещо? Не?
  Така си и знаех.
  —цитат от коментар 17 на pag


  Ти да си виждал образован и кадърен десебар? Ако нявга откриеш такъз, дай го веднага в БАН, да го хербаризират...

 71. 71 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#7] от "АзКлавдия": Не съм запозната много с тази процедура, но все си мисля, че не става с неизбежен единствен избор.Очаквано президента ще наложи вето, което разбира се няма да мине и така.....Имаме претенции , че сме демократична държава, а в същото време избор нямаме
  —цитат от коментар 21 на nessarox


  Ми туй е вашата "съдебна реформа" ма, бульо! Нали опищяхте света с нея, па както е видно, ни сте имали идея за какво пищите, ни имате гънките да осъзнаете как сте се оср@ле, за пореден път! Радикални комунисти, без грам познания и акъл, въобразили си, че като врещят колко са "умни", автоматично ще станат такива! Именно тази шайка тероризира България вече 15 години, за да обслужва господарите си БСП и ДПС!

 72. 72 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Не, демокрацията е хубаво нещо , ако управляваха демократи ,а не лумпени.
  —цитат от коментар 30 на nessarox


  Ами то от коментарите ти само в тази тема е повече от видно, кои сте лумпените...

 73. 73 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Борисов ще се хапе по гъза за ГешевКогато се развърти бухалката, тя няма да подбира, ще млати наредТони Филипов https://clubz.bg/85915-borisov_shte_se_hape_po_gyza_za_geshev
  —цитат от коментар 43 на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ


  Туй след Лихтенщайн и Магнитски или първо Гешев ще накаже вразите на радикалната дръгалефска компартия, па тогава ще излязат досиетата от Лихтенщайн и закона магнитски, че да ни довършат? Буха-ха-ха-ха.... Ей Богу, няма, просто няма "по-умни" от дръгалефските мурзилки!

 74. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8342 Неутрално

  Радев може и да харесва Гешев. В прокурорската квота има и негови хора.

 75. 75 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  Браво , Кънев. Право в десетката. Вън от правосъдната система полуграмотния милиционер Гешев !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 76. 76 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2293 Весело

  Що тъй най-немощните интелектуално люде си поднасят мнението с най-голяма самоувереност тука?
  —цитат от коментар 53 на КретенКилър


  Глупи, ти си най-самоуверения тук. С най-малко багаж, факт.

  Иначе, ти като ходиш на цирк не се ли смееш? И ние така с Кънчев.

  Сладурче, и 100 години да се опитваш да ме обидиш, няма да стане. Просто не ти достига умствен багаж, въобръжение и няколко милиарда работещи клетки.
  Компенсираш го с арогантност, заучени фрази и цитати от мейнстрийма - все едно от раб-прес преди 40 години.
  Приятелски съвет - чети и мисли. Имаш 2 вагона книги да ме гониш(е, плагиатствам, ама ми харесва)

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 77. 77 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 254 Неутрално

  До коментар [#36] от "КретенКилър":
  Ерудираните прависти на БХК са пропуснали дребния факт, че лицата и органите, които могат да предлагат кандидат са посочени изчерпателно и президентът не е между тях.

 78. 78 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8634 Неутрално

  Това работа ли е на БХК да се бърка в работите на прокурорите.

 79. 79 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  Аз предлагам Сарафов. Сериозен мъж, не се изхвърля.

 80. 80 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  До коментар [#77] от "jgu46589028":

  Я, може ли да видим къде са посочени?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 81. 81 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 254 Неутрално

  До коментар [#41] от "Джонджо":
  Джонджо, душко, прочети го това писмо още веднъж, по-специално предпоследния абзац!

 82. 82 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Главнио прокурор да бъде цветнокож, педераз и дебел - останалото е фашизъм и мачизъм!!!

 83. 83 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Приятелски съвет - чети и мисли
  —цитат от коментар 76 на dgd


  Тва като го чуя от човек, опериран от мислене, и се чудя да се смея ли, да плача ли. Но определено има много такива индивиди в България, или, както е в случая на нещастният гаст-арбайтер, ОТ България. Предполагам има връзка с комунизма, дето разните му там бараби ги принуждаваха да четат и те книги. Че и тоя тръгнал да ме поучава. СмЕх.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 84. 84 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1387 Весело

  До коментар [#14] от "pag":Не си оголвайте дупенцето така, паж. Хомофоби, сексисти и всякакви други "питеци" все по-малко се приемат, дори и в България.
  —цитат от коментар 48 на Джонджо


  Ако някой ден осъзнаеш колко си тъп, ще си разбиеш главата в най-близката стена.
  Това обаче няма да е скоро.
  Търпение му е майката!

  Знанието е сила, информацията - власт
 85. 85 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1122 Весело

  Така трябва - да. Ако ГП не е пряко избран от народа, то тогава поне да бъде избран от човек който е пряко избран от народа, такъв е само президента, така поне той ще носи отговорност.
  —цитат от коментар 61 на happystory


  Абсолютно съкрушителна аргументация! И ако не върви пред леля Къна, пред баба Цонка непременно ще върви, а даже може и да я впечатли с махленската си логика! Лошото е, че и тях ги питат за тези работи точно толкова, колкото и въпросния Кънев! Ама той поне има достъп до медии – не че му върши работа, де! Нито пък може да свърши работа и другиму!

 86. 86 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2293 Весело

  Тва като го чуя от човек, опериран от мислене, и се чудя да се смея ли, да плача ли. Но определено има много такива индивиди в България, или, както е в случая на нещастният гаст-арбайтер, ОТ България. Предполагам има връзка с комунизма, дето разните му там бараби ги принуждаваха да четат и те книги. Че и тоя тръгнал да ме поучава. СмЕх.
  —цитат от коментар 83 на КретенКилър


  Само като чуя/прочета гаст-арбайтер като две думи и ми става ясно що за илитерат - но с претенции без покритие - е авторът.

  Я кажи сега - бай Тръмпи като ви удари в земята скоро пак, от както ще преживявате?
  Или по-правилно - от както ще прежи-вявате?
  Диплома от пернишкия/цеу/бу ?

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 87. 87 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10406 Любопитно

  А "спретнато" дело не иска ли?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 88. 88 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#21] от "nessarox":

  По конституция правосъдният министър също има право, но се отказа. Както се вижда от близкото минало и Велчев е бил единствен кандидат, но тогава нямаше никакви ревове по въпроса. Защо ли? Защото беше ясно, че той няма да си мръдне пръста, за да свърши някаква работа. Така и стана и за награда го направиха конституционен съдия. Истината е, че нашата Конституция трябва да бъде здраво разчовъркана и подобрена в частта за правосъдие и президентство, като втората част трябва да се премахне тази паразитна останка.

 89. 89 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2888 Неутрално

  До коментар [#41] от "Джонджо":

  Ти май намекваш, че редакцията са платени безродници с това заглавие, а? Колкото и отвратителен да е хелзинкският тартор, все пак той не е чак толкова неграмотен да смята, че Радев може да предлага кандидат. Единственият вариант е, че заглавието е измислено от неук реактор с цел манипулация, но обективният резултат е, че е заголил политическите си срамотии.

 90. 90 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3907 Неутрално

  До коментар [#40] от "todor._89":

  Бхк са били винаги добре приети в автентичната Газета.

 91. 91 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2888 Неутрално

  Нямаше нужда дрогара Кънев да се напъва с нескопосани текстове. На всички е ясно, че и без напомняне от лиляците резидентът Радев ще откаже да подпише първия указ. След което ВСС ще гласува пак същото и зеленият чорап ще получи нов звучен шамар зад потния врат.

 92. 92 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 774 Неутрално

  ...."президентът Росен Плевнелиев не само не се възползва от правомощието си да откаже направеното предложение за назначение на г-н Цацаров, но и издаде указ за назначаването му едва ден след избора му от Висшия съдебен съвет (ВСС)...."

  Tвърд противник съм на същствуването на БХК но в комкретният случай напълно подкрепям. Само либералните чугуни не разбират (все още) какъв боклук е г-н Банев и колко проблеми е създал. За разлика от метеоролога, г-н Радев е истинснки президент.

 93. 93 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#21] от "nessarox":По конституция правосъдният министър също има право, но се отказа. Както се вижда от близкото минало и Велчев е бил единствен кандидат, но тогава нямаше никакви ревове по въпроса. Защо ли? Защото беше ясно, че той няма да си мръдне пръста, за да свърши някаква работа. Така и стана и за награда го направиха конституционен съдия. Истината е, че нашата Конституция трябва да бъде здраво разчовъркана и подобрена в частта за правосъдие и президентство, като втората част трябва да се премахне тази паразитна останка.
  —цитат от коментар 88 на Oggie Petkov


  Президентската институция я измислиха навремето специално за да си начеше егото глупакът Желю Желев, докато комунистите си разпределят баницата. Напълно ненужна и безсмислена.

  Знанието е сила, информацията - власт
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Олигархията ще си избере свой прокурор, както го прави от 70 години. Само най-наивните си мислят, че ще бъде позволено на някой свестен човек да стигне до този пост. Докато не виснат по светофарите политици, мутри, корумпирани магистрати, няма да има никаква промяна.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 96. 96 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Навремето Първанов предложи Борис Велчев. Значи може. Друг е въпросът, че простотията, неграмотността и дебелоочието на Гешев напълно пасват на отбора на Резидента.

 97. 97 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  До коментар [#40] от "todor._89": Бхк са били винаги добре приети в автентичната Газета.
  —цитат от коментар 90 на yanne


  Милиционерче, ти нещо против тях ли имаш?

 98. 98 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Главнио прокурор да бъде цветнокож, педераз и дебел - останалото е фашизъм и мачизъм!!!
  —цитат от коментар 82 на Митко Палаузофф


  Ако Гешев иде за седмица до Слънчака, може и да пасне в твоето определение.

 99. 99 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Методи Лалов би бил прекрасен главен прокурор.

 100. 100 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#85] от "Santos":

  Защо да ми е лош аргумента? Във абсолютно всички развити страни ГП се избира от човек пряко избран от народа, това е фундаментално за една демокрация, за да може някой лично да носи отговорност за него. Когато група от непряко избрани хора колективно избират ГП, кой носи отговорност ако хората не са доволни от него? НИКОЙ. В Щатите прокурорите се избират пряко, а ГП там се избира от президента който е пряко избран от хората. Колективна отговорност = колективна БЕЗотговорност. Хората трябва да знаят кой носи отговорност за да може да знаят кой да обвиняват. Ако президента избира ГП, той ще носи отговорност към народа, и ако хората не са доволни от ГП, ще обвиняват президента.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK