Защо в държавата на КПКОНПИ няма разделение на властите, или за хорариума на Академията на МВР

Адвокат Георги Атанасов в съдебната зала

© Николай Дойчинов

Адвокат Георги Атанасов в съдебната зала"Дневник" препечатва от mediapool.bg статията на адвокат Георги Атанасов заради нейното значение за разбирането на сливането на властите в днешната държава България.


Защо хорариумът на Академията на МВР има отношение към разделението на властите?
Защото очевидно обучението по конституционно право в това учебно заведение не е достатъчно, ако се съди по изявленията на изявените му алумни, между които и претендентът за главен прокурор. И тогава и той щеше да знае, че не е прилично да се говори така (дори да си го мислиш). И че чл. 8 на Конституцията на РБ установява три власти, чието сътрудничество - ако се съди по ролята, която са й отредили същата Конституция и Законът за съдебната власт (главно, но неизчерпателно) - не е работа на прокуратурата. За сметка на това тя следва да следи много внимателно за границите на разделение на властите, защото при размиването на тези граници се осъществяват престъпленията срещу държавата, нейните органи и дейността им (вж. Наказателния кодекс - специална част).
Но очевидно хорариумът не стига.


Споделям справедливото възмущение на гражданството от изявлението на кандидата за главен прокурор, но ми се струва, че то се разчита погрешно. Всички по-скоро мислят, че това изявление ще бъде част от символ-веруюто на бъдещия главен прокурор и вероятно ще определя сърцевината на наказателната политика на страната ни. Всъщност то е една констатация, изречена на глас.
В България вече няма разделение на властите. Той просто го съобщи, за да няма илюзии.


Разделението на властите приключи някъде от 01.01.2010 г., когато законодателната власт бе лишена от собствено съдържание и превърната в придатък към изпълнителната власт. За илюстрация, тогавашният председател на Народното събрание заяви на всеослушание по някакъв повод, че те - Народното събрание и народните представители - ще изпълнят задачата на премиера да приемат такъв и такъв закон.


Приблизително по същото време бе оповестено политическото решение "законите да се пишат от прокурорите". Пак тогава възникна идеята за създаване на тандем "прокуратура - Комисия за отнемане на имущество" и за възкресяване на основанията и методите за конфискация, които са прилагани през 1946-1948 г. при установяване на диктатурата на пролетариата и решаване на политическия въпрос "кой-кого" за унищожаване на политическия противник - буржоазията. Тандем на два репресивни органа, които да си "подават топката" без всякакъв съдебен контрол върху актовете им (или при контрол, който е толкова отложен, че съществуването му се обезсмисля).


Пак тогава бе изобретено (разбирай: отупано от праха от 1946 г.) новото правно понятие "незаконно придобито имущество", което няма законово определение, но има орган по експроприацията му - КПКОНПИ (специализирана администрация към изпълнителната власт). И така до днес, когато всички въпроси от вътрешно-управленски характер в държавата се решават на плоскостта на и със инструментариума "на прокурор и конфискация".


Прокуратурата и, в частност, главният прокурор, имат пряко участие в разграждането на принципите на правовата държава


между които този за разделението на властите. И не само чрез трайното присъствие в законодателната практика и прокарването на всичките им хрумки (независимо от състоятелността им) по най-бързата писта на Народното събрание. В този дух са и всички действия на прокуратурата, които "арбитрират", съпровождат или подкрепят определени дейности на администрацията, които са далеч и встрани от конституционната функция на прокуратура. В тази посока е от най-съществено значение решаващото мнение на главния прокурор във всички правни и не само правни аспекти на обществената действителност и демонстративното единомислие и единодействие с изпълнителната власт (независимо от принадлежността им към различни власти).


Тук е любопитно да припомним на публиката непрекъснатото изтъкване на заслугите на прокуратурата да пълнене на бюджета като резултат от борбата на държавата с контрабандата - останала е само държавно одобрената контрабанда. В какво се изразява и в какво по закон може да се изразява тази "помощ" на прокуратурата за дейността на изпълнителната власт, какви са нейните правни основания, съдържание и средства, на този етап, публиката не е удостоена с честта да знае.


Доминантното положение на прокуратурата и на главния прокурор в съдебната власт е толкова видимо, че не изисква допълнителен коментар. Може само да се маркира, че глупостите, които се изприказваха за еднаквото положение на "тримата големи" и равнопостановеността на главния прокурор с председателите на ВКС и ВАС бяха дотук. Само си припомнете


кога пленумът на ВСС или съдийската му колегия са гласували единодушно предложение на някой от председателите!


Или колко пъти предложения на председателите са били блокирани от поведението на прокурорската колегия или на прокурорската квота както в настоящия ВСС, така и в предишния, преди конституционното му разделяне на две колегии.


Настоящата криза на правовата държава в България (спомнете си истерията на КПКОНПИ и прокуратурата във връзка с решението на Общото събрание на гражданската колегия на ВКС за възможноста невинен човек да бъде осъден за незаконно придобито имущество и пожарникарските действия на Народното събрание за изменение на закона от края на 2018 г.) показва проницателността на Жак Шевалие. Още в далечната вече 1996 г. той констатира*, че говоренето за "правова държава" не бива да се смесва с практиките. На Изток и на Юг позоваването на правовата държава често е чисто формално, поради това, че не са въведени механизми


за ефективна гаранция при отсъствие на правна култура и съответна политика


Е, при нас липсват и двете. И разделението на властите също. Само части от съда са като острови в океана, неизвестно до кога.


*Жак Шевалие, Политическите институции, Университетско издателство "Св. Климент Охридски", Раздел 1, Отношението към правото, с.262 и сл.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Разделението на властите при парламентарна република е фикция. Това разделение е мислено за монархията, където на третото съсловие е трябвало да му бъде дадено законодателството.

 2. 2 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 2219 Неутрално

  Дано хората са наясно, че всичко може да им се случи, ако КОНПИ прецени.

  Няма значение какво е решил българския съд.


  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  Много добър текст!!!
  Уважение за автора!

 4. 4 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  На мен ми се струва, че не хорариумът е първопричината, а просто някои наследствени обременености. Надявам се да няма засегнати :)

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Май и Фон Инсект е завършил "право" в милиционерското училище на Гешев.

  Затова тази интелектуална и духовна близост между тях.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Адвокатът е съдружник в кантората, в която работи и Ина Лулчева, защитник на арестувания от ТАД груп.
  Имайте поне малко хигиена или обяснявайте на читателите си кой кой е, за да са наясно.

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#4] от "ju.li":

  "...някои наследствени обременености."

  Заради които руснаците (и техните комунистически адепти в България) дълго време отричаха генетиката, опитвайки се да докажат, че и от тиквено семе може да покара райска ябълка.

  А то все тиква излизаше. 😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Лъжи, лъжи, лъжи.
  Не съзнавате ли, че си самоубивате партията така?
  Хората никак не приемат добре такъв бойкот на съдебната система, колкото и да имат резерви към нея.
  Вие си имате ваше разбиране за правосъдие и то определено е различно от това, което е в законодателството ни.
  Сори, ама не виждам професори много да се изказват, все адвокати дават акъл.
  Слаб 2, както се казва.
  Явете се на поправителен. След някоя и друга година...

 9. 9 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Според медицината, проблемите на българското общество се дължат на една от цитираните по-долу диагнози. Според мен и на двете:
  1. Истериоидните общности - много от тези общности са дръзки, импулсивни, артистични и невъздържани. Лидерите им редовно се предоверяват на интуицията, харизмата и чувствата си, а не на статистиката, изследванията и доказателствата от еталоните за добра практика. Поемането на рискове е спонтанно и е норма, а не въпрос на внимателна преценка и претегляне на аргументи "за" и "против", и диалог с другите. Тук отново има свръхконцентрация на власт, но лидерите, които нерядко имат нарцистични и истериодни черти и пориви към драматизъм, я използват, за да получат лично признание, внимание и адмирации или за да респектират като наложат личните си допускания, модели, хрумвания и "Его"-то си при формирането и развитието на организационните системи и процеси. Скоро не само водачите, но и други нарцистични и експресивни членове на общността инициират и/или блокират по свое усмотрение различни разнопосочни начинания, неглижират с лекота приоритетите, съгласуваността и ограниченията във фунционирането на общността и отношенията й с другите общности в обществото.

  2. В депресивните общности хората се чувстват безпомощни, неспособни и демотивирани да се опитат да променят потискащата и натъжаваща ги ситуация, в която се намират и да подобрят самоуважението и психосоциалния си статус. Водачите и членовете на тези общности живеят сякаш нищо не може да се направи, за да се промени хода на събитията и начина на действие на общността им. Практически липсва конструктивно поведение, активност, иновация, търсене на нови продуктивни решения в цялата общност или в преобладаващата част от членовете й. Изпълняват се рутинни, програмирани действия "по навик" като се прави "повече от същото" при нарастваща неудовлетвореност и усилващо се чувство за обреченост. Властват споделената в общността свръхбюрократизация и всеобхватен, понякога агресивен консерватизъм и единствено заплахите за оцеляването пораждат бързо потушавани с примитивни механизми за самозащита епизоди на тревожност и паника. Хората постоянно се чувстват обезвластени и отчуждени от случващото се в общността и обществото.

 10. 10 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Май и Фон Инсект е завършил "право" в милиционерското училище на Гешев.Затова тази интелектуална и духовна близост между тях.
  —цитат от коментар 5 на Norman Granz


  Дедо грънчо, нямаш и бегло понятие по темата. Що не си гледаш влакчетата а!

 11. 11 Профил на Ivanov
  Ivanov
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#4] от "ju.li":

  Това за хорариума, без съмнение е само част от чувството за хумор на автора. Поздравления за позицията му. Във времена, в които се нахлува в адвокатски кантори като башибозук в християнско село е по-лесно да си взимаш хонорарите и много, много да не философстваш.

  Поздрави!
 12. 12 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Препоръчвам статията да се чете от плюващите внимателно и задълбочено.
  Ако трябва, може и на глас!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 13. 13 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Отговора е елементарен.
  Материала избира тикви да управляват, а тиквите си назначават и поставят други послушни тикви за чиновници в измислени служби употребявани за бухалки в защита на тиквите,които пък са маша на червената комуноидна мутро-милиционерска мафия.
  Материала, материала.

 14. 14 Профил на Ivanov
  Ivanov
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#8] от "НеКой":

  Кои професори чакате да се изкажат? Петканов, Герджиков, Велчев (за него не съм сигурен дали стана). Ми те от там лапат, как да плюят?
  За съжаление, дори Вие и индивиди като този ~АзКлавдия имате право на добра адвокатска защита :)

  Поздрави!
 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2930 Неутрално

  държавата на КПКОНПИ се появи понеже държавата на приватизацията си помисли, че е вечна.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  До коментар [#13] от "anty":

  Видях ви вчера на протеста, все дупета по сандали и къси гащи, нямаше много идващи от работа. Ми не сте представителна извадка, сори, поне си го разбрал.

 17. 17 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Разделението на властите при парламентарна република е фикция. Това разделение е мислено за монархията, където на третото съсловие е трябвало да му бъде дадено законодателството.
  —цитат от коментар 1 на von_seeckt


  Просто на теория само, хипотетично, споделете как трябва е според вас?
  Сериозно! Очаквам мнението ви.

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 18. 18 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 428 Неутрално

  [quote#17:"Kamenarski"][/quote]

  Кое как да бъде? Щом НС е главният държавен орган, то всички останали са зависими от него, при положение че със закон или конституционна промяна може да повляе върху тяхната дейност, структура, компетенции и т.н.

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#17] от "Kamenarski":

  "...споделете как трябва е според вас?"

  Ясно е как: най-отгоре да е Сталин.

  А Фон Инсект с червена лента на ръкава да въдворява ред сред масите.

  Какво очакваш да ти каже?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 428 Неутрално

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  Както винаги, елементарен.

 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#16] от "НеКой":

  "... все дупета по сандали и къси гащи, нямаше много идващи от работа."

  Ами зависи кой какво работи.

  Ти, например, ако идваш от работа, ще си с милиционерска униформа.

  Други ще са с бели престилки.

  Трети - с попско расо.

  Четвърти не са длъжни да бъдат с нещо конкретно и могат да работят по сандали и къси гащи.

  Какво може да им кажеш? Нищо. А едно време милиционерите какви страшни бяхте...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 401 Неутрално

  До коментар [#18] от "von_seeckt":

  Благодаря за отговора!
  +

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 23. 23 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  До коментар [#21] от "Norman Granz":

  Да де, това казвам.
  Вие работите като блогъри за грантове, затова и така си ходите лежерно.
  Нищо лошо, освен когато пишете против България.
  Но сте малко, не разбра ли, дедо Сорос е богат, но не е чак толкова голям филантроп...

 24. 24 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 401 Неутрално

  До коментар [#17] от "Kamenarski":"...споделете как трябва е според вас?"Ясно е как: най-отгоре да е Сталин.А Фон Инсект с червена лента на ръкава да въдворява ред сред масите.Какво очакваш да ти каже?!
  —цитат от коментар 19 на Norman Granz


  Колега, вече 5 мин. не мога да спра да се смея...
  +++

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#23] от "НеКой":

  "Вие работите като блогъри за грантове, затова и така си ходите лежерно."

  Нарочно го правим, за да дразним милиционерите.

  Гледам, че успяваме.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#24] от "Kamenarski":

  "Колега, вече 5 мин. не мога да спра да се смея.."

  Видя ли го как настъпи мотиката? 😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 428 Неутрално

  До коментар [#18] от "von_seeckt":Благодаря за отговора!+
  —цитат от коментар 22 на Kamenarski


  Няма проблем! Разделение на властите е имало във Франция, когато е била конституционна монархия. Парламентът е определял данъците и дотам. Кралят е ръководил законодателната власт и назнчавал съдиите.

 28. 28 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 428 Неутрално

  До коментар [#26] от "Norman Granz":

  Дедо грънчо, съвсем регресира....

 29. 29 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Лъжи, лъжи, лъжи.Не съзнавате ли, че си самоубивате партията така?Хората никак не приемат добре такъв бойкот на съдебната система, колкото и да имат резерви към нея.Вие си имате ваше разбиране за правосъдие и то определено е различно от това, което е в законодателството ни.Сори, ама не виждам професори много да се изказват, все адвокати дават акъл.Слаб 2, както се казва.Явете се на поправителен. След някоя и друга година...
  —цитат от коментар 8 на НеКой


  Казваш значи "Лъжи, Лъжи... а конкретен пример не даваш, кажи кое е лъжа и защо. Обоснови се, за кои закони говориш, член алинея точка. Лъжи Лъжи всеки може да пише.

 30. 30 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 264 Неутрално

  дежурните свинско-комунистически тролове отново на амбразурата да защитават избора на свиньята/ДС за главна проститутка

 31. 31 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2930 Неутрално

  До коментар [#30] от "carlosestrada":

  но пък изпъква вашето присъствие с характерното богатство на езика присъщо единствено на умнокрасиви

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 32 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 495 Неутрално

  До коментар [#16] от "НеКой":

  Лято е, с палта ли да са. Отново празни приказки на един празен човек.

 33. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2930 Весело

  До коментар [#24] от "Kamenarski":

  изчакай да започне пак с генералите, покривните градини ... е тогава да видиш забава.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 34. 34 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5497 Неутрално

  Защото "...неизвестно кога..." ще бъдат "потопени" и последните острови на искриците независим съд. СЛед което можем да закрием и да преоткрие държавата (няма да е същата)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 35. 35 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2596 Любопитно

  Единовластието е любима точка на комунистите и техните лозУнги.Мечтата за "Вожд" и твърдата ръка е в основата на лумпенското мислене ...и живот!Затова сталинисти се радват на амимационни герой като Гешев.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 36. 36 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2596 Любопитно

  До коментар [#17] от "Kamenarski":

  Какво мнение ....Според такива като него,всяка демонстрация без разрешението на "вожда" следват тричленки,съд направо на площада и ...да чукат камъни.....Учил е "право" по учебника на тавариш Вишински(с подпис от Сталин).

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#35] от "Willy Messerschmitt":

  "Единовластието е любима точка на комунистите и техните лозУнги."

  При условие, че се вредят в някое НКВД... 😜

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  До коментар [#6] от "АзКлавдия":

  Значи съвсем неслучайно триражират текста му!
  Всичко си е координирано в преследванне на определена цел ...

  I Want To Believe
 40. 40 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1077 Весело

  До коментар [#7] от "Norman Granz":

  :) ако подхванем и темата: Мичурин може да ни баннат до гроб :)

 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Страхотен коментар!Но няма да го прочетат тези, които трябва. А и да го прочетат, какво. Керванът си върви, кучетата си лаят, милиционерската държава спи сладък сън.

 42. 42 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4441 Неутрално

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  И каскет. С червена лента и каскет. Тоя селянин е каскетлия с червена лента. Като тейко си шумкарина.

  Gunter glieben glauchen globen
 43. 43 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4441 Неутрално

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  И каскет. С червена лента и каскет. Тоя селянин е каскетлия с червена лента. Като тейко си шумкарина.

  Gunter glieben glauchen globen
 44. 44 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#16] от "НеКой":

  След като си ме видял,защо не ми се обади да разменим няколко добри думи,а си се скрил жалка мишка?
  Много си смел зад клавиатурата,а крастава мишко.

 45. 45 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 293 Разстроено

  А според, мен да си призная , мисля че учителите по литература са виновни. Така и не обясниха на децата кой е бай Ганю и защо не трябва той да е е премиер а гочоолу и чоочолу да определят правната рамка на живота у нас...

 46. 46 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 695 Неутрално

  До коментар [#1] от "von_seeckt":

  Фикция е усещането, че между ушите ти има нещо различно от вакуум

  No Pain No Gain
 47. 47 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 695 Неутрално

  До коментар [#8] от "НеКой":

  Ей, днес всички ли ви мобилизираха? Баш лятото да развалят кефя на човек, да се занимавате с някакви лумпени, дето едно време ги разстрелваха... Тц, тц, тц, нема край таз милиционерска тегоба.

  No Pain No Gain
 48. 48 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 295 Весело

  Лъжи, лъжи, лъжи.Не съзнавате ли, че си самоубивате партията така?Хората никак не приемат добре такъв бойкот на съдебната система, колкото и да имат резерви към нея.Вие си имате ваше разбиране за правосъдие и то определено е различно от това, което е в законодателството ни.Сори, ама не виждам професори много да се изказват, все адвокати дават акъл.Слаб 2, както се казва.Явете се на поправителен. След някоя и друга година...
  —цитат от коментар 8 на НеКой


  За пореден път се убеждавам, че когато напишеш точно ти на някого Слаб 2, значи това е по новата теорема "Франтишек-Гешев", по която АйКю-то на даден индивид започва от минус безкрайност, стига до ниво "агресивен Франтишек", която е около 10, минава бързо покрай ниво "Гешев - Обединител на властите" на около 20 АйКю, след което се връща към минус безкрайност и по средата на пътя минава през ниво "НеКой" :):):) Тази нова теорема в правото започва да намира привърженици във форума на "Дневник", проблема е, че нито един от нейните поддръжници не стига дори до ниво 30, демек малко над ниво "Гешев - Обединител на властите" ... :):):)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK