Напускам съда, за да се боря да се завърне справедливостта

Без промяна на сбърканата конституционна уредба и създадените задкулисни отношения, главният прокурор, независимо от неговото име, ще продължи да бъде едноличен господар на цялата съдебната система.

© Николай Дойчинов

Без промяна на сбърканата конституционна уредба и създадените задкулисни отношения, главният прокурор, независимо от неговото име, ще продължи да бъде едноличен господар на цялата съдебната система.Методи Лалов е съдия в Софийския районен съд и негов бивш председател. Текстът е от профила му във "Фейсбук".


Току-що подадох оставка като съдия. Тръгвам си от съдебната система, а Пламен Георгиев се завръща в нея, за да заеме достойно мястото си на прокурор. Каква ирония! Тръгвам си от съда, но сърцето ми остава завинаги там. Правя го, за да работя за промяна, която ще позволи в съдебната система да влизат и да остават почтените, независими и компетентни магистрати. Излизам, за да се боря в съдебната система да се завърне справедливостта. Ето заявлението ми до ВСС:


Уважаеми членове на Съдийската колегия на ВСС,
Подавам оставка като съдия в Софийския районен съд, считано от 02.09.2019 г., поради което моля да бъда освободен от тази длъжност от посочената дата.


Причината да напусна професията, която упражнявам повече от 16 години, и която винаги ми е носела удовлетворение е, че честта и достойнството не ми позволяват да наблюдавам как


съдебната власт прави поредната крачка към своята гибел.


Състоянието на съдебната система постоянно се влошава, което личи ясно и от последната номинация за главен прокурор. Илюзия е да се мисли, че може да има смели, независими и справедливи съдии в една силно корумпирана конструкция, която е ръководена от политически зависим Висш съдебен съвет (ВСС), голяма част от членовете на който по правило са лишени от професионални способности и мотивация да защитават и отстояват независимостта на съдебната власт и да приемат решения, които да осигурят на гражданите независим, справедлив и ефективен съд.


Вместо това ВСС се превърна трайно в репресивен орган спрямо онези магистрати, които отстояват върховенството на правото и независимостта си, защитават своята чест и достойнство. Самият аз станах обект на отмъщение и системна репресия от членове на ВСС, които не можаха да приемат, че не съм готов да бъда зависим. Името ми беше очерняно не само от обслужващи задкулисието медии, за което не получих защита от ВСС, но и от членове на самия съвет. ВСС превърна дисциплинарните производства срещу мен, които, въпреки настояването ми, не приключва повече от две години, в инструмент за тормоз. Израждането на ВСС е резултат преди всичко от доминиращото политическо участие в него, както и от начина, по който биват избирани членовете на ВСС от парламентарно представените политически сили – непрозрачно и недостойно.


При последната процедура за избор на членове на ВСС пред Народното събрание нито номинираните, нито номиниращите, проявиха доблест и професионална чест


да обяснят пред обществото с кого, кога и къде са се срещали във връзка с номинациите.


На кандидатите не беше дадена реална възможност да изложат в Народното събрание разбиранията си за управление на съдебната система, което унизително положение те мълчаливо приеха. В резултат на това за пореден път бяха избрани членове на ВСС, повечето от които не само нямат никакъв управленски опит, но и никога преди това не са артикулирали нито един проблем на съдебната система.


Тези членове на ВСС не само зачеркнаха с лека ръка професионалната си репутация, но нанесоха огромни вреди на цялата съдебна система. Повече от две години след избора на членове от магистратите не са направени необходимите законодателни промени, които да гарантират, че използваната система за дистанционно електронно гласуване е сигурна и всички, излъчени от съдебната система членове на ВСС, са избрани от магистратите, а не от някой друг. При това положение не са изненада постоянните скандални непрозрачни решения на ВСС, системното погазване на съдийското самоуправление при назначаването на административни ръководители (спомнете си назначенията на изпълняващ функциите председател на Софийския районен съд, както и на председател на Софийския градски съд), нежеланието и неспособността на ВСС и Инспектората му да прилага решително закона по случаи като "Яневагейт" и "ЦУМгейт" и др.


Убеден съм, че без промяна на сбърканата конституционна уредба и създадените в рамките на нея задкулисни отношения, главният прокурор, независимо от неговото име, поради неограничената си власт и липса на механизъм за обществен контрол, ще продължи да бъде


едноличен господар не само на прокуратурата, но и на цялата съдебната система.


Затова и политическите и задкулисни домогвания към този пост са толкова безпардонни. Прокуратурата все повече ще доминира над съда. Съдебната система все повече ще губи съпротивителните си сили и способността да се изчиства от зависимите и неспособни магистрати и съдебни служители. Страхът, апатията и бюрократично отношение към работата все повече ще взимат превес над смелостта, ангажираността за решаване на проблемите на съдебната власт и жаждата за справедливост у магистратите.


През целия си професионален живот работих за подобряване на съдебната система и за реформа отвътре, но е ясно, че проблемът е преди всичко политически. Съдебната власт е изключително важна за живота на гражданите, както и за самия мен, но нейното нормално функциониране е невъзможно без законосъобразното и почтено функциониране на другите две части на държавната власт – законодателната и изпълнителната, които трябва да осигуряват такива условия, че да може съдебната система да работи в интерес на гражданите.


Звучи парадоксално, но за да отстоявам своя професионален съдийски етос, независимост и себеуважение, се налага да премина към действия, които са във формално противоречие със статута ми на съдия. За мен е въпрос на дълг да се включа активно в обществено-политическия живот и да работя за политическа промяна, без която не може да бъде извършена жизненоважната за обществото съдебна реформа. Вярвам че разнообразният ми опит в съдебната система като младши съдия, районен съдия, зам.-председател и ръководител на наказателното отделение, както и председател на СРС, и познаването на проблемите на съдебната система, ще бъдат от полза за българските граждани.


Тръгвам си от съда, но сърцето ми остава завинаги там.


С уважение към всички почтени и независими магистрати


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 499 Неутрално

  "Илюзия е да се мисли, че може да има смели, независими и справедливи съдии в една силно корумпирана конструкция, която е ръководена от политически зависим Висш съдебен съвет (ВСС), голяма част от членовете на който по правило са лишени от професионални способности и мотивация да защитават и отстояват независимостта на съдебната власт и да приемат решения, които да осигурят на гражданите независим, справедлив и ефективен съд."

  Реална картинка за състоянието на съдебната система в нашата република

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 2. 2 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1825 Неутрално
 3. 3 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4375 Неутрално

  Аз като редови гражданин нямам никакво доверие на нашата Темида и на нейните служители /включително и бивши такива/!!!!

 4. 4 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Офф, какво ни интересува, че напускаш? Ходи където си искаш. Ти си никой. Защо ни информирате за този какво щял да прави?!!

 5. 5 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4375 Неутрално

  До коментар [#1] от "neut":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  В нашата корумпирана система на Темида няма оправия!

 6. 6 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1880 Неутрално

  Много жалко, но уважавам решението му, като се надявам наистина да работи за политическа промяна.
  Успех съдия Лалов.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 7. 7 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1880 Неутрално

  Офф, какво ни интересува, че напускаш? Ходи където си искаш. Ти си никой. Защо ни информирате за този какво щял да прави?!!
  —цитат от коментар 4 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Някой хора ги интересува.

  Вие не сте от тях.не виждам смисъл да вземате отношение

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 8. 8 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6930 Неутрално

  Отива си с достойнство, вместо на колене.

 9. 9 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Успех Съдия Лалов скоро ще се върнете това не може да продължи дълго.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 10. 10 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  Колко трогателно ! Току що плаках за "Шоуто на Учиндолеца " та сълзи не ми истанаха ! След малко ще си разкъсам дрехите , за това , че този достоен съдия НАПУСКА ! ЗА ДА СЕ БОРИ , обаче !!!

 11. 11 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#4] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":
  Айдее, юрдечка оттече. От графа в канала. Добре е София да има най- после свестен, честен и неподкупен кмет.

 12. 12 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 335 Неутрално

  До коментар [#10] от "doroteus":

  Мда, и аз пуснах една сълза за Лалов и Учиндолеца. Даже си разплетох чорапите. Много ще ми липсват.

 13. 13 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 335 Неутрално

  До коментар [#11] от "zegi":

  Пи ли си хапчетата тази сутрин? Или не?

 14. 14 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  "Причината да напусна професията, която упражнявам повече от 16 години, и която винаги ми е носела удовлетворение е, че честта и достойнството не ми позволяват да наблюдавам как съдебната власт прави поредната крачка към своята гибел."

  Този 16 години бил част от проблема и сега твърди че ще се превърне в решението?

  I Want To Believe
 15. 15 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Отдавна търси келепира бившия шеф на СРС. Плаче, моли се на свинчо пееф и като не го огря - мина от другата страна :)

  Ако така ще реформирате съдебната система - по-добре не!

 16. 16 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1106 Весело

  До коментар [#4] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":
  Кухчо,колкото и да е облачно,рано или късно слънцето пробива облаците и настава слънчев ден!!! И твоя гуру няма да е вечен,както нищо на тоя свят!

 17. 17 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  Достоен Човек!
  —цитат от коментар 2 на 4ort


  "ПРАВ СИ " ! Толкова "достоен " , че дори юридическия сайт "правен свят " му отдава внимание :

  Докато е председател на СРС
  Съдия Методи Лалов унижавал и заплашвал с уволнение служителка, жената получила инсулт
  Районният съд е осъден да плати 1000 лв. обезщетение на потърпевшата за претърпени психически страдания, болки, намалено самочувствие, накърнен авторитет на служител на съдебната власт, причинени от бившия административен ръководител
  До тук с " достойнството "! Да следим сега към кое НПО ще се" пришие " ?

 18. 18 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Ако всички свестни съдии напуснат, какво правосъдие да очакваме??

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 19. 19 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1106 Весело

  Колкото и да не им се иска на някои,има хора които никога на правят компромиси пред съвестта си! За тролчетата (като оня кухия гербаджия в 4 ти коментар),нещата не стоят така!

 20. 20 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 714 Разстроено

  Жалко!
  Методи бе един от малкото хора в съдебната система, които не преклониха глава пред политическото статукво и задкулисието.
  Очаквах от него именно като човек отвътре да оказва влияние на процесите и да се бори.
  Явно е видял, че положението е неспасяемо.
  Но какво ще правим всички ние занапред?
  Държавата видимо се превърна във владение на една шайка.

 21. 21 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5429 Неутрално

  Почтена постъпка, но тъжна новина

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 22. 22 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 335 Неутрално

  До коментар [#16] от "angeles":

  Ку*чка ще викаш на жена си и майка си.

 23. 23 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2305 Неутрално

  Ченалова не се ли бореше и тя за независимост на съдебната власт. Даже искаше да се изгони френския посланик. Такива като Ченалова са виновни за мафиотската държава.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 24. 24 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Герберастките тролчета не спират, разбира се, да коментират, дрищейки през разебаните си дупци.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 25. 25 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2706 Неутрално

  Всички в съдебната система са до колене да не казвам в какво!
  А средния коефициент на интелигентност на герберите в съдебна система не е по-висок от този на герберите в сметоизвозването и в охраната на нощните заведения!
  Адвокатска колегия само се забавляват с тях!

  Офф, какво ни интересува, че напускаш? Ходи където си искаш. Ти си никой. Защо ни информирате за този какво щял да прави?!!
  —цитат от коментар 4 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 26. 26 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3139 Неутрално

  До коментар [#15] от "Джони Глупавия":

  Е,той и Панов така беше,виж сег какъв е реформиран!Като го избраха беше кандидар н статуквото,и оплюван от Дневник,ама после....Ама то и с Гнилите Ябълки беше така,с Цветан Василев,с Татяна Дончева...Все реформирани,автентични хора.Наши,дето се вика!

 27. 27 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3134 Неутрално

  Каквито и да са причините, щом съдии напускат системата, значи положението е ужасяващо. Гербавото е решило да овладее цялата съдебна система, както по времето комунистическо. Какви са брюкселските нагласи и инструкции предстои да разберем.

 28. 28 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  много си пасват с Гешев, безпардонни, елементарни, и нагли.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 29. 29 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 835 Весело

  Разкошно, подводничките биват осветявани и хвърляни в боя ва банк, това е мисията за която са били конструирани :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 30. 30 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Поздравления за Лалов!

  яж бахур
 31. 31 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Разкошно, подводничките биват осветявани и хвърляни в боя ва банк, това е мисията за която са били конструирани :)
  —цитат от коментар 29 на Saint of Me


  Ей тъй, като си четеш гнусните нападки по хора, които нито познаваш, нито си запознат със ситуацията им, не те ли е поне малко срам от себе си?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 32. 32 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 835 Весело

  До коментар [#31] от "КретенКилър":

  Ама теб кой те излъга толкова лошо че си на позиция да ме преценяваш и назидаваш?

  Имам мнение, ти имаш твое. Не по-високо от обувката :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 33. 33 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 765 Весело

  До коментар [#22] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  „Ку*чка ще викаш на жена си и майка си.“

  „Скопен помияр“ звучи по-добре и повече ще ти отива...

 34. 34 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#31] от "КретенКилър":Ама теб кой те излъга толкова лошо че си на позиция да ме преценяваш и назидаваш?Имам мнение, ти имаш твое. Не по-високо от обувката :)
  —цитат от коментар 32 на Saint of Me


  Мнение ли? Да хвърляш набързо стъкмени изтъркани лъжи не е мнение. Отговори си сам - не те ли е поне малко срам ей така, като хвърляш кал по достойните хора. Или кво викаш - "гаднярите и мерзавците успяват в тоя живот, нека и аз съм такъв!"

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 35. 35 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 835 Весело

  До коментар [#34] от "КретенКилър":

  Твоето категорично виждане относно това кой е 'гадняр' и 'мерзавец' всъщност е категоричен израз на отчаяното ти злобно безсилие, както виждаш аз не казвам такова нещо за теб просто защото имаме различни позиции.

  Щом мигнеш злобно (което ти правиш) е МНОГО по-вероятно ти да си в грешка :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 36. 36 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#1] от "neut":
  Другарю, ти очевидно си пропуснал последния доклад на ЕК, в който се посочва напредъка на България в съдебната реформа (виж частта Правосъдие) и който дава основание на другаря Кирилов да очаква прекратяване на мониторинга над България. Другарски привет!

 37. 37 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 279 Весело
 38. 38 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  .Щом мигнеш злобно (което ти правиш) е МНОГО по-вероятно ти да си в грешка :)
  —цитат от коментар 35 на Saint of Me


  Това е поредната ти малоумна форумна аксиома. Дали някой е в грешка си личи по фактическата проверка на това, което казва. Набий си го най-сетне в кухата тиква и не ми пробутвай петокласническите си критерии за това кой е прав и кой е крив.

  И да, безсилен съм, разбира се. Безсилен съм да те направя по-умен, но те такива работи ако сам не ги искаш, всеки е безсилен.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 39. 39 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  Мога само да се поклоня пред съдия Лалов и да му пожелая успех. Защото неговият успех ще е за всички в България. А ние трябва да му помогнем, но ако е възможно в доста по-голям радиус от клавиатурите.
  Много добре е нахендрил (както в нашия край казват на полов акт в по-нетрадиционното място) в оставката си тази част от ВСС и магистратите (като Гешев), които са ни повече ни по-малко преработен хранителен отпадък.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 40. 40 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 835 Весело

  До коментар [#38] от "КретенКилър":

  "Безсилен съм да те направя по-умен"

  И кой те излъга ТОЛКОВА лошо че притежаваш дарбата и си натоварен с мисията да правиш хората по-умни? Не би могло да има по-злокачествена нарцистична убеденост стояща в дъното на всички кофти неща :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 41. 41 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#38] от "КретенКилър":"Безсилен съм да те направя по-умен"И кой те излъга ТОЛКОВА лошо че притежаваш дарбата и си натоварен с мисията да правиш хората по-умни?
  —цитат от коментар 40 на Saint of Me


  Никой, както и не съм го твърдял.

  Както често ти се случва, разсъждаваш върху неща, които отсрещната страна не е казала, което е сигурен признак, че не си от най-светлите звезди на интелектуалния небосклон.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 42. 42 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  До коментар [#11] от "zegi":

  До коментар [#4] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":Айдее, юрдечка оттече. От графа в канала. Добре е София да има най- после свестен, честен и неподкупен кмет.
  —цитат от коментар 11 на zegi

  Според написаното от Методи Лалов в оставката му, заниманието му ще е в държавната политика.
  Но ако се кандидатира за кмет на София, ще е мног силна кандидатура и би бил кмет сравним с Иван Иванов.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 43. 43 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  До коментар [#11] от "zegi":

  До коментар [#4] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":Айдее, юрдечка оттече. От графа в канала. Добре е София да има най- после свестен, честен и неподкупен кмет.
  —цитат от коментар 11 на zegi

  Според написаното от Методи Лалов в оставката му, заниманието му ще е в държавната политика.
  Но ако се кандидатира за кмет на София, ще е мног силна кандидатура и би бил кмет сравним с Иван Иванов.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 44. 44 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  До коментар [#4] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":


  Офф, какво ни интересува, че напускаш? Ходи където си искаш. Ти си никой. Защо ни информирате за този какво щял да прави?!!
  —цитат от коментар 4 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар

  Щo, ти кой си? Много, много те интересува, ама когато разбереш, ще е късно да почнеш да мислиш. Няма да имаш възможност.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 45. 45 Профил на TheRedOne
  TheRedOne
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Много добре написано. Само да не вземе да се озове в ДБ, тогава ще е просто поредния лицемер.

 46. 46 Профил на tivoli1
  tivoli1
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Респект Съдия Лалов за смелостта и отдадеността, в днешно време те са в недостиг в голяма част от нас.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#4] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар": "Офф, какво ни интересува, че напускаш? Ходи където си искаш. Ти си никой. Защо ни информирате за този какво щял да прави?!
  Съдия Лалов отива там където иска. Ти си няколко стъпала по ниско от "никой". Вече са ви издирили и анонимността на всички като тебе е илюзия, която ви държи тъпи, безочливи, нахални и жалки. Лалов ще подготвя общежития от затворен тип(ОЗТ), в които матриала преди всяко ядене, ще изговаря ясно и отчетливо три пъти: "Да живее триумвирата Бойко-Цацаров и Гешев, смисълът на нашия живот". Откажете ли - строга диета. Казано ти е, предупреден си, информиран си. Много бавно, много мъчително, но абсолютно сигурно идва Видов ден. 49. 49 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#36] от "jgu46589028": "Другарю, ти очевидно си пропуснал последния доклад на ЕК, в който се посочва напредъка на България в съдебната реформа (виж частта Правосъдие) и който дава основание на другаря Кирилов да очаква прекратяване на мониторинга над България."
  Думичката "напредък" е част от толерастичния арсенал на чичковците и каките от ЕК. Казва се политическа коректност, която е купена с няколко тона суджуци и хиляди други, съвсем не маловажни подробности. Тези неща, дори и такива фанатици като тебе ги знаят, но е по удобно да се правиш на дръж ми шапката. А за другаря ти Кирилов какво да ти кажа. Той човечеца цял живот е чакал нещо, демек е пълен с очаквания. Ако си спомниш какво означава мониторинг, би трябвало да разбереш, че думичката "отпада" е уловка за балъци. Не може да се случи. Няма как да се случи, защото мониторинга е част от биологичния код на човека, обществата и държавите. Извършва се независимо от желанията ни. Мога и по просто да ти го обясня, но ще вземеш да се обидиш.

 50. 50 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#31] от "КретенКилър": "Ей тъй, като си четеш гнусните нападки по хора, които нито познаваш, нито си запознат със ситуацията им, не те ли е поне малко срам от себе си?"
  Отклонявам се от темата, но като заговори за срам, се почувствах задължен да напиша следното. Волтер:“Лекарите са хора, които предписват лекарства, за които знаят малко, за да лекуват болести, за които знаят още по-малко, и то на хора, за които не знаят нищо." Да забелязваш някой лекар да изпитва срам? Същото е и с политиците. От къде ти хрумна да изискваш от нас простосмъртните, да изпитваме срам, като това понятие не влиза в списъка на евроатлантическите ценности. Нали сме европейци.

 51. 51 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Щял да се бори ?! Добре но как като е сам .
  ЕДНА ПТИЧКА ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ !
  Иначе от мен ОК ! Ако всичко му е истинско дори и за кмет на София ще има подкрепа. Успех в борбата му като самотник за съдебни реформи !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK