Прокуратурата ни въвлича в закон на линча!

Прокуратурата ни въвлича в закон на линча!

© Специализирана прокуратураГрета Ганева е адвокат. Водила е дела по правата на човека пред съда в Страсбург.


Само ден след като Специализираната прокуратура съобщи, че обвиняемите за теча на лични данни от НАП са ги разпратили на избрани световни и национални медии, институцията ги "надцака" с броя на писмата, с които разпрати днес прессъобщение с приложени писмени доказателства и свидетелски показания по делото. Оповести, че същото се гледа при закрити врата, тъй като съдържало данни, свързани с националната сигурност на страната, но доказателства по него вече са разпространени, при това с разрешението на наблюдаващия прокурор. Селектирано. Частично. Изрично се сочи, че същите щели тепърва да бъдат представени пред Специализирания наказателен съд по повод протеста на Апелативната специализирана прокуратура срещу определените мерки за неотклонение "парична гаранция" на собственика на "ТАД груп" Иван Тодоров и двама от служителите във фирмата.


С други думи,
медиите и обществеността имат честта да се запознаят с доказателствата преди още съдът да го е направил.


Още по-малко пък обвиняемите са имали възможност да се запознаят с тях, нито да дадат становище относно тяхната относимост и допустимост.


Не е нужно да разполагаш със специални познания в областта на правото, за да изпаднеш в недоумение и да се запиташ какво точно става. Каква ще да е тази процедура, която допуска подобна немощ на обвинителния орган да се превърне в борба за оцеляването му.


Закон на линча! Това е, към което ни въвлича да участваме обвинението в момент на криза. Излиза по собствена инициатива да води процес извън съда и измества битката на терена на публичното пространство. Едностранно. Без обвиняемите да имат равенство на средствата. Без състезателност. Без да има значение правото на достъп до съд. Без дори да има значение съдът и противно на правилата за водене на наказателен процес.


При тези обстоятелства


не бих искала да си представям положението на правна несигурност, в което са поставени обвиняемите,


срещу които е повдигнато държавно обвинение, а процесът вече се води извън съда, което пък от своя страна води до опасност от лишаването им от справедлив съдебен процес. Не бих искала да съм в положението на техните адвокати, които следва да използват само позволени от закона средства за защита, следователно не могат да си позволят да вземат становища по доказателства, непредставени по предвидения в закона ред. Не бих искала и да допускам, че върху съдебния състав се оказва натиск, а същевременно законът изисква да се предпази от обществените настроения и каквито и да е било други влияния, за да води безпристрастно процеса. Защото, както се казва, влезе ли общественото мнение в съдебната зала, от нея излиза справедливостта.


Изглежда сякаш на Специализираната прокуратура е убягнало, че правораздаването по наказателни дела се осъществява само от съдилищата (чл. 6 НПК), и публичният линч е недопустим; че съдебното производство заема централно място в наказателния процес, а досъдебното производство има само подготвителен характер (чл. 7 НПК); че съдебното производство е състезателно и страните в съдебното производство, включително и прокуратурата, имат равни процесуални права (чл. 12 НПК); че обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда (чл. 16 НПК).


Ще кажете, че се касае за публичност. Да, ама не,


както казваше един по-мъдър човек от мен. Защото принципът за "публичност" е изрично уреден в чл. 20 от НПК и чл. 6 §1 от Европейската конвенция за правата на човека (ЕКПЧ) и той касае съдебния процес, а не досъдебното производство, което се води от прокуратурата. При това целта на изискването за публичност е да направи правосъдието "видимо", поддържайки вярата на обществото в справедливостта. Публичният характер на производството пред органите на съдебната власт защитава страните по делото срещу тайно правораздаване без обществен контрол (в този смисъл ЕСПЧ се е произнесъл с Решения по Diennet v. France и Fazliyski v. Bulgaria, жалба № 40908/05).


Децибелите по този случай стигнаха нива, в които вече е все едно кой какво говори.


Ето защо е важно да запазим институциите си и вярата в справедливото и доброто. Един от класиците проф. Рудолф фон Йеринг напомня, че "Справедливостта в едната си ръка държи везната, с която отмерва правото, в другата има меч, с който го защитава. Мечът без везната е голо насилие, везната без меча е немощ на правото."


Нека оставим мечът и везната на съда!


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  Заралийската "адвокатка" да чете и да се учи на право и морал.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 478 Неутрално

  превратаджиите - в панделата! никаква милост за съветските диверсанти; иначе костинбродчетата ще продължат; ДБ отново се разкриха като най-антибългарската мафия след бсп

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7946 Неутрално

  Закон на линча! Добро попадение. Понеже те друго не могат. Нямат сили за друго. А това е най-лесното, когато имаш власт.

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#2] от "hhhuuunnnn":

  Очаквам да арестуваш и пръскачките. Отива ти на нивото.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 4 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4051 Весело

  Абсолютно точно!

  klimentm
 6. 6 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1449 Весело

  вчера някой каза, че хубавото на дъжда е, è прави пръскачките невидими...

 7. 7 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4051 Весело

  Надявам се съда на Линч да бъде приложен някой ден към всички онези измекяри които оср@ха държавата заради едната кражба и лични интереси!

  klimentm
 8. 8 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5767 Весело

  А може би прокуратурата не е уверена, че ще успее в съда. Може би тя не иска справедливостта да възтържествува, а да си свърши своята частна работа/цел - назначаването на Гешев за Главен Прокурор :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 9. 9 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2156 Неутрално

  теди другари брутално удрят всеки един човек с издаване на личните му данни ,държавата не е толкова ударена ,защото дефакто нищо не губи ,но хората с изтеклата информация са лично ударени от тези двамата другари под давление на други ,това си е чиста проба тероризъм ,затова трябва да има официално и неофициално линч и да лежат десетки години в затвора ,както и пълна конфискация на всичко тяхно ,да ,ама на всички е ясно ,че няма да стане.

 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  "Децибелите по този случай стигнаха нива, в които вече е все едно кой какво говори."

  Ааа, не, не са стигнали.
  На онзи убавец, който се е учил дванайсет години все в най-добрите училища в Пловдив, някой му е сипвал в ушето отровата за "how fucked-up YOUR country is" (това, докато се правеше на руски хакер).
  Още не сте чули децибелите по тази тема, тепърва започва.
  И няма нищо общо с кой крив и кой прав в конкретния случай.

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5588 Неутрално

  Ако в прокуратурата работеха юристи...
  Само че там големият процент са милиционери!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 12. 12 Профил на n1984
  n1984
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Немощната некомпетентност се разраства като горски пожар... Обществото има крещяща нужда от експерти..., които засега (досега) обитават предимно медийното пространство...

 13. 13 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4051 Весело  Очевидно и за кьоравия е че се настройва общественото мнение към група която не е доказано виновна, за да се постигнат определени цели!

  klimentm
 14. 14 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4051 Весело

  До коментар [#10] от "АзКлавдия":

  А какво ще кажеш за справедлив процес?
  Възможен ли е той вече? Ставащото е абсурдно!

  klimentm
 15. 15 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1139 Весело

  Дано тези на снимката са хакнали някоя голяма западна компания или държавна институция и прокуратурата сподели информацията със засегнатите...

  Тогава нашите "невероятни" адвокати, които ги защитатват ще види какво следва, когато престъпникът срещне добра работеща прокуратура..., а младежите ще изкарат по 200-300 години в различни затвори ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 16. 16 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1957 Весело

  Заралийската "адвокатка" да чете и да се учи на право и морал.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Кметичке, станА адвокат на Шайката!!!

 17. 17 Профил на Petko Boukov
  Petko Boukov
  Рейтинг: 557 Неутрално

  По тоя повод много би ми било интересно журналистите да попитат наблюдаващите прокурори дали са били сред посетилите Русия за обмяна на опит.

  Тези, които те карат да вярваш в абсурди, могат да те накарат и да вършиш зверства. Волтер, 1765
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#11] от "Депутат 241":

  Тъжно но ФАКТ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Весело

  До коментар [#16] от "4ort":

  Пак не си разбрала русокоске !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 631 Неутрално

  превратаджиите - в панделата! никаква милост за съветските диверсанти; иначе костинбродчетата ще продължат; ДБ отново се разкриха като най-антибългарската мафия след бсп
  —цитат от коментар 2 на hhhuuunnnn


  Що всичко стана СЛЕД КАТО ПОДПИСАХМЕ ЗА САМОЛЕТИТЕ?
  Хора бдете!

  https://www.dnevnik.bg/politika/2019/07/16/3938875_hakerite_sa_probili_nap_prez_sistemata_za_vrushtane_na/
  ------------------------------
  .." По-рано днес Маринов заяви, че хакерската атака "при всички случаи има политически ефект и засяга националната сигурност". Той каза още, че според първоначалната информация на разследващите, сред които е и ДАНС, пробивът в сървър на НАП е станал преди около месец и свърза атаката с покупката на F-16 от САЩ.
  На въпрос на "Дневник" дали освен мейла на хакерите, който е регистриран в руската услуга Yandex, има други данни за намеса от Русия Горанов каза, че това е теория, по която се работи ..."
  --------------------------------

  Светнаха, като елхи ..

 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Весело

  До коментар [#17] от "Petko Boukov":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 631 Неутрално

  "Децибелите по този случай стигнаха нива, в които вече е все едно кой какво говори."Ааа, не, не са стигнали. На онзи убавец, който се е учил дванайсет години все в най-добрите училища в Пловдив, някой му е сипвал в ушето отровата за "how fucked-up YOUR country is" (това, докато се правеше на руски хакер). Още не сте чули децибелите по тази тема, тепърва започва. И няма нищо общо с кой крив и кой прав в конкретния случай.
  —цитат от коментар 10 на АзКлавдия


  Не са .. то ще се чуе скоро!

  Да припомним КОГА предният път разследваите направиха ПР презентация на следствени данни ..

  По "горнооряховското дело"..

  То завърши съвсем скоро - осъдени бяхме да платим и последната сума - 30 000 ..

 23. 23 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  Нека оставим мечът и везната на съда!

  Ако не го направим, насилието няма да пощади и нас.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4770 Любопитно

  До коментар [#11] от "Депутат 241":

  Как е името на лелката от спецпрокуратурата, разкрила заверата с пръскачките? Забравих го, а то е показателно за професионализма на Гешев и подчинените му!

 25. 25 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Аз още не виждам нито едно доказателство, за това в което обвиняват ТАД , макар и да са показани неща, с които биха могли да ги уличат в по-дребни престъпления, ако нещата показани публично, въобще са годни за доказателствен материал, а не са манипулирани и фалшифицирани от следствените органи и самата прокуратура..или от наети от тях лица. Аз съм проЗт народ и няма как само с поглед, да разбера истински, или неистински са показаните от прокуратурата през медиите информации.

  мурзилка
 26. 26 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Tова дело , до момента, е пълен позор за правосъдието в България.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 27. 27 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 631 Неутрално

  А може би прокуратурата не е уверена, че ще успее в съда. Може би тя не иска справедливостта да възтържествува, а да си свърши своята частна работа/цел - назначаването на Гешев за Главен Прокурор :)
  —цитат от коментар 8 на penetrating


  Прокуратурата има невероятно тежка задача с доказване на Обвинителния акт ..
  Да припомним Обвинението:

  " ..Дейността им е целяла да създаде паника и дестабилизация на държавата, обоснова се Станкова по въпроса защо те ще бъдат обвинени в тероризъм. .."
  ---------------------
  Гешев трябва :

  -да докаже, че са се сговорили да са престъпна група
  -да докаже, че са били престъпна група с едничка цел-дестабилизация на държавата ..
  -да докаже, че са запланували действия за дестабилизация, чрез всяване на страх, смут, паника в Обществото ..
  -да докаже, че са осъществили действия по плана за страхуване .. пръскачки, пиратки .. а-у ..

  А дали някой нещо е хаквал , дали е пушил цигари без бандерол , дали е събирал пароли от пощи и дали е карал без винетка - НЕ Е ПРЕДМЕТ НА ОБВИНЕНИЕТО и едва ли ще се разглежда в съда, ако не е свързано с Тероризма ..

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Разстроено

  До коментар [#24] от "vassilun":

  Джени Шприца.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Очевидно и за кьоравия е че се настройва общественото мнение към група която не е доказано виновна, за да се постигнат определени цели!
  —цитат от коментар 13 на klimentm


  Хакерската атака засяга директно националната сигурност. В такъв случай публичността е не само оправдана, но и желателна.
  Адвокат Ганчева има ли право да участва в НПО на Прокопиев "Антикорупционен фонд"??

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 30. 30 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Дали някой е издирвал и събирал лични данни , пароли , адреси и снимки на някое момиче по бански и без и е влизал/излизал от сайтове НЕ Е ПРЕДМЕТ НА ОБВИНИТЕЛНИЯ АКТ ..
  Пракуратурата не го е инкриминирала и не е обвинила НИКОГО!

  Може би счита обществената опасност пренебрежима?
  Неясно .. нейна работа де ...

  Задачата на Гешев е доказване на събирането в група , действията по страхуване и дестабилизиране ..

  И той ще успее!
  Вярваме в него, нали?

  Как извади пред нас Политическия облик на ДеБЪ!
  Светнаха като елхи!
  Баш като взехме самолетите и в Кремъл изпаднаха в паника, че Нашата Авиация наново възправя крила ...

  Ако някой някъде предава своето отечество и слава, ако клетвата за дълг прегази - моят Гешев днес ни пази. 31. 31 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5588 Неутрално

  Хайде форумните юристи да поразсъждават върху хипотезата НАБЕДЯВАНЕ и не са ли точно тези прокурори, изнесли информацията, субекти на горното престъпление...
  И не е ли заплаха за националната сигурност да се изнасят доказателства по дело, свъзано с националната сигурност?
  Само питам, защото ми свършиха пуканките.
  И търпението ми свърши!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 32. 32 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Нещата са много прости! Държавата има каса, в нея държи информация, идват едни касоразбивачи и копират информацията. Всеки, който е имал каса, знае как такова нещо се пази. Въпреки това касоразбивачи съществуват, залавят ги и ги съдят. Не съдят собственика на касата. Още Мишел дьо Монтен е казал, „че средствата за нападение са повече от средствата за отбрана, защото първите интересуват всички, а вторите – само богатите“! Тук смешният плач е за горките, онеправдани касоразбивачи, завалиите! Продължавайте да плачете за тях – никой няма да се трогне! Касоразбивачите сами си направиха така, че цялата държавна машина да се мобилизира, да вземе мерки, да си прегледа служителите и да даде отпор. И накрая, никой тук няма да ме чуе, но това не променя нещата нито на йота – колкото и някой да се чувстваш могъщ, срещу цяла държава не се рита, със всичките ѝ служби, в това число и специални, държава със съюзници в ЕС и НАТО, със отлични отношения със съюзническите служби! На „печелившите“ – честито! И ако само държавата спази закона, „печелившите“ трябва дадат банкет, щото има едни други засегнати, които не се знае как ще реагират! Само гледайте!

 33. 33 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1927 Неутрално

  Аха!
  Не е важно, че има необоримо доказателство.
  Важното е, че закона може да отхвърли доказателството, защото съществува без прокурорско разрешение.
  Закона може и да е такъв, но лично според мен, не е нормално пръстов отпечатък да може да бъде доказателство, а видеозапис - да не може.

 34. 34 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Хакерската атака засяга директно националната сигурност.
  —цитат от коментар 29 на tolkoli


  Директно НЕ ..
  Гешев това не го твърди ..

  Националната сигурност , според него , е засегната чрез създаване на група за дестабилизация .. пловдивчанчето, търговския директор и шефа ..

  Планът им е прост - да всяват страх и некои хора да са изпанадали в паника , както у Пловдив на "Металика" ..

  Хакерството е малко в страни ..
  Престъпната група за дестабилизиране на държавата и паниката, най ще го озорят Гешев, мисля си .

 35. 35 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Нещата са много прости! Държавата има каса, в нея държи информация, идват едни касоразбивачи и копират информацията. Всеки, който е имал каса, знае как такова нещо се пази. Въпреки това касоразбивачи съществуват, залавят ги и ги съдят.
  —цитат от коментар 32 на Santos


  НЕ ГИ СЪДЯТ ..

  Пука им дето са копирали информацията .. ко толкова?
  Съдят ги, за антидържавна група, с цел дестабилизация ...

  Което ще бъде доказано .. връзките с определени политически групи ВЕЧЕ ЛЪСНАХА..

  Логиката подсказва и КОЯ ДЪРЖАВА стои зад всичко ...

 36. 36 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Ако някой някъде предава своето отечество и слава, ако клетвата за дълг прегази - моята Прокуратура ни пази.
  Ако някое продажно братство граби от народното богатство, истината днес е само тази - родната Прокуратура ни пази.

  Хора, подарете цвете, хора, запомнете ни добре!

  Да предадеш Родината си .. да искаш да дестабилизираш Обществото.. да създадеш Терористична група за насаждане на страх и смут .. това не го разбирам ..

  Бедни ми, бедни момчета .. що ви трябваше да стъпвате на пътеката на терора?
  Гешев чете в намеренията ви, като в отворена книга ..!

 37. 37 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Ох милата другарка и тя скача на амбразурата. А няма ли да каже нещо за корумпираните съдии, които пускат престъпниците на свобода?!

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Добър коментар на авторката. Да видим Фантомас Гешефт и неговите прокурори как ще се развихрят.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 40. 40 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4051 Неутрално

  До коментар [#29] от "tolkoli":

  Хубаво но се нагледахме вече на дела в ЕСПЧ с/у България които страната загуби, най важното - нарушено е правото на справедлив процес!

  klimentm
 41. 41 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Нещо ме кара да си мисля, че някои в България се опитват да повторят случилото се в Турция с така нареченият военен преврат, което даде повод на Ердоган да превърне парламентаризма в президентско еднолично управление, с намерение да господства цял живот и да бъде наследен от синовете си. Понеже няма как да се случи театър с военен преврат в БГ, изглежда измислиха формулата с едноличното управление зад прокурорско монополизиране на цялата власт зад подставено лице, демонстриращо твърда ръка. Измислиха си и терористи, като повод, вместо военен преврат. Има всички признаци, че е в ход предварително обмислен план за разширяване на кръга от терористи тъй като това с хакването на НАП не е достатъчно. Така направи и Ердоган. Така прави и Путин. Някой мисли ли, че в цялата тази постановка Москва ще остане настрана и ще изпусне да ни подчини така, както тя си знае? Случайно ли дойде новината от там, че Южен поток ще се рестартира и твърдо ще мине през България? Случайно ли БСП се обявиха отново за отпадане на санкциите срещу Русия? Съвсем очевидно е, че джавкането между БСП и ГЕРБ е театрално. Иначе под масата цари пълен синхрон. Има и художествени отклонения с покупката на F16 да се угоди на американците, да не вземат да объркат замисъла за прокурорска република. Ако хипотезата ми е вярна, то до една година доказателствата ще изплуват, маскирани като целесъобразни за националната сигурност, представени като реформи, съпроводени с демонстративни наказания по модела на Иванчева/Вишински.

 42. 42 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  Аз няма да квалифицирам кой е престъпник и кой не. Лично ще заведа дела срещу ТАД в лицето на тия тримата убавци. А пък Кметът и умнокрасиеите да ги защитават безплатно. Когато всеки гражданин се бори за свободата и правата си това е демокрацията.

 43. 43 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2056 Разстроено

  Утре ще изкарат някакво видео от спалнята на хората ,че някой казал нещо лошо на жена си в леглото за бухалко-прукоратурата и нейните покровители от групировките и правителството и човека ще си влезе в затвора!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 44. 44 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#10] от "АзКлавдия":А какво ще кажеш за справедлив процес?Възможен ли е той вече? Ставащото е абсурдно!
  —цитат от коментар 14 на klimentm


  Не виждам как някой би могъл да промени публикуваното от прокуратурата. То си е там и достатъчно цинично и гадно.
  Разбира се, че е възможен справедлив процес.
  Да не мислиш, че ще се трогна за някакви си, за които аз и още пет милиона души нямат капка значение?
  Брей!

  Доброто е заразно
 45. 45 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Погрешните тези, според мен, в статията:
  - "медиите и обществеността имат честта да се запознаят с доказателствата преди още съдът да го е направил" - съдът вече се запозна с делото, когато се произнесе по мярката за неотклонение, така и обвиняемите и подзащитните им се запознаха още преди делото да им е предявено, всъщност всеки адвокат с адвокатската си карта може да се запознае с делото;
  - "не бих искала да си представям положението на правна несигурност, в което са поставени обвиняемите, срещу които е повдигнато държавно обвинение" - срещу обвиняемите не е повдигано обвинение с обвинителен акт по реда на чл. 246 от НПК, те само са привлечени като обвиняеми по реда на чл. 219 от НПК;
  - състезателност и равенство на средствата няма на досъдебната фаза, това не е централната фаза на процеса, т.е. още сме в подготвителната фаза и прокурорът решава по какъв начин и как да събере доказателствения материал, че доказателствата му да са убедителни за повдигане на обвинение;
  - на досъдебната фаза няма страни;
  - по въпроса за публичността следва да се тълкува разпоредбата на чл. 198, ал. 1 от НК, а именно "Материалите по разследването не могат да се разгласяват без разрешение на прокурора", т.е. материалите по разследването могат да се разгласяват с разрешение на прокурора, това е негово правомощие и който го отрича бърка или така му се искам;
  - везната и мечът ще се предоставят на съда само когато и ако бъде повдигнато обвинение с обвинителен акт, засега делото е в подготвителната фаза и има хипотетична възможност да бъде дори прекратено.

 46. 46 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#29] от "tolkoli":Хубаво но се нагледахме вече на дела в ЕСПЧ с/у България които страната загуби, най важното - нарушено е правото на справедлив процес!
  —цитат от коментар 40 на klimentm


  Прочети ком.45. Колегата явно е юрист и разбира повече от нас. От друга страна малко се преувеличава ролята на ЕСПЧ. Те нямат права да променят присъди. Така че, ако прокурорът успее да докаже тезата си, то тези персони ще бъдят осъдени. След това, ако решат, че правата им са по някакъв начин нарушени, да обжалват. Че са нарушени човешките и гражданските им права в процеса. Самата присъда не може да се обжалва в ЕСПЧ.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1809 Гневно

  До коментар [#3] от "Роси":

  Само че накрая ние ще линчуваме тях. Който нож вади, от нож умира!

 49. 49 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "АзКлавдия":

  мафията, ГЕРБ, Гешефт лъгахте и за някакви 500 хиляди пароли. с тях какво стана? защо не са уведомени пострадалите?

  или мафията, ГЕРБ, Гешефт фалшифицирате доказателство и по този начин тежко престъпбение срещу самото правосъдие?

  или мафията, ГЕРБ, Гешефт колекционирате пароли на българските граждани?

  яж бахур
 50. 50 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2079 Неутрално

  добре де, защо е този рев?? нали уж не бяха те?? нали уж бяха натопени??

  Here for the LOLS
 51. 51 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Весело

  До коментар [#49] от "Моа Преател Тайпи":

  Как си бе, стахановец? Вървят ли петте профила в Дневник? Редакцията как е?
  Аре заминавай нататък.
  Казах ти, с връзкари и ченгета не се занимавам.
  У лево.

  Доброто е заразно
 52. 52 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хакерската атака засяга директно националната сигурност.
  —цитат от коментар 29 на tolkoli


  ^^^само да вметна, таа трол-лелка, така разбираща от хибриди и харери, използва акаунт отлежавал дъъълги години без никаква активност по него

  по-забавно е, че твърди, че докладът на Държавния Департамент на САЩ за човешките права бил, цитирам, "fake news"

  яж бахур
 53. 53 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  До коментар [#51] от "АзКлавдия":

  Много им се събра на жълтопаветните безмисляници:)) Много фронтове:)) Че им разобличиха хакерите. Кое по-напред Гешеф ли, Биволь ли, Прокопиев ли, Цветан Василев ли. А те са малко. Много малко и не особено умни:))
  Не са и красиви много!

 54. 54 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  Хайде форумните юристи да поразсъждават върху хипотезата НАБЕДЯВАНЕ и не са ли точно тези прокурори, изнесли информацията, субекти на горното престъпление...
  И не е ли заплаха за националната сигурност да се изнасят доказателства по дело, свъзано с националната сигурност?
  Само питам, защото ми свършиха пуканките.
  И търпението ми свърши!
  —цитат от коментар 31 на Депутат 241


  има и друга хипотеза, ГЕРБ/Мафията разиграват настоящия позорен спектакъл за да прикрият/отклонят вниманието от тежки престъпления извършвани в НАП

  министър Доганов ще бъде спасен на всяка цена! ...иначе и червеногъзото мутре Борисов е пътник

  яж бахур
 55. 55 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  До коментар [#2] от "hhhuuunnnn":

  Преди БСП:)) БСП поне си кротува и се дистанцира от Бенчев, Миню, Ветко, Банев:))
  А ДБ направо си засатва даже зад осъдени и не им пука:) Така, че са забавни като се пенят. Винаги трябва да има уроди да ни забавляват!

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 611 Весело

  превратаджиите - в панделата! никаква милост за съветските диверсанти; иначе костинбродчетата ще продължат; ДБ отново се разкриха като най-антибългарската мафия след бсп
  —цитат от коментар 2 на hhhuuunnnn


  А ситига бе ... верно ли ...

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 58. 58 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#40] от "klimentm":

  Всъщност през pastebin.com и онова "NE SE CHISTIIIIIII" публикува и данните на един куп прокурори и следователи. Ако това не е гаф, аз не знам кое е.

  —цитат от коментар 5 на Индиана


  има-няма две хиляди некъде

  PS

  файлчето почва с:

  Изтичането на данни от НАП не е опасно. Те се откриват в интернет.
  Явор Колев

  яж бахур
 59. 59 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Я да познаем кой ще загуби тази война? Не битката, войната.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  В случая посоченият ход на прокуратурата показва единствено отчаяние и импотентност. Няма да забравя първото ни организирано от университета море - първа и единствена хвърли горнището на банския си и остана по монокини колежката, която знаеше, че няма шансове да си има гадже. Голям отврат беше...

 63. 63 Профил на @
  @
  Рейтинг: 386 Неутрално

  Що всичко стана СЛЕД КАТО ПОДПИСАХМЕ ЗА САМОЛЕТИТЕ?
  —цитат от коментар 20 на simChо


  Гешев, чуй отчаяния зов на умните и красивите. Те мечтаят за руснаци, отмъщаващи заради Ф16. Дай им руснак, Гешев. Остави горкия Криско и шефовете му. Дай на умните и красивите руснак /агент на Путин/, и ще те гледат като божество.

 64. 64 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2736 Неутрално

  До коментар [#44] от "АзКлавдия":

  Тя, прокуратурата и за Костинброд беше публикувала разни неща.

 65. 65 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#64] от "antonio_vivaldi":

  Беше, разбира се. И паднаха в съда като зрели круши.
  Ти да не си въобразяваш, че имам вяра на прокуратурата?
  Имам вяра само на това, което видя и чуя.

  Доброто е заразно
 66. 66 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4377 Неутрално

  МОЧА имени В.И.Лелина

  Ами! ;)

  Държавния мъж кат признай "паникьосах са",
  край и на зора мъка без край.

  До коментар [#34] от "simChо":

  Планът им е прост - да всяват страх и некои хора да са изпанадали в паника , както у Пловдив на "Металика" ..

  Хакерството е малко в страни ..

  Престъпната група за дестабилизиране на държавата и паниката,
  най ще го озорят Гешев, мисля си .

 67. 67 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#65] от "АзКлавдия":

  айде лельо, в свински тръст, подрусвайки сланини... че зарана пак бач у фирумета разни та чака

  яж бахур
 68. 68 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Весело

  До коментар [#67] от "Моа Преател Тайпи":

  Ти още ли не си се гръмнал, бе? Разчекна се с тия пет профила, връзкарче мазно.
  Какво правиш в редакцията на Дневник? Събираш кошчетата и кламерите?
  Заминавай по реда си, льольо захлупен :)

  Доброто е заразно
 69. 69 Профил на block
  block
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Прокуратурата е като във филм на Линч - някаква комбинация от тъжно, смешно и абсурдно

 70. 70 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Аха!Не е важно, че има необоримо доказателство.
  —цитат от коментар 33 на atmanpg


  Не само има необоримо доказателство, а и е изяснена цялата фактическа история..

  1.Тримцата се събират и мислят кво да правят. Рап-група? Не върви вече.. Отбор по кърлинг? Малко са ..
  И правят организирана Престъпна Група .. все още има такава необходимост в обществото-мислят си ..

  2.Каква да им е дейността? Момичета? Ми то адска конкуренция ... Дрога .. и за там има хора ..
  Дейност по дестабилизация - ей им го полето на изява, дето избират ..

  3.Как да е дестабилизацията? ..
  Ами със всяване на страх, смут и паника .. пръскачки из София ту почват, ту спират .. други разни неща ...
  Паниката в България е чест гост - некои хора изпаднаха в Паника , още от концерта у Пловдив, на "Металика"

  И това НЕ САМО Е РАЗКРИТО а и има необорими доказателства ..
  И че се сговаряли да се престъпна група, и че са си говорили, как ще е яко да има Дестабилизация .. и че са обсъждали варианти, как да се всява по-успоешно паника и смут ..

  Всичко е неоспоримо доказано и Прокуратурата я чака Триумфална разходка до съда!

  Че им разобличиха хакерите.
  —цитат от коментар 53 на Да вярваме на истината


  Жестоко разобличени ! Всяват паника, а?!!
  Лъснаха и идейните им вдъхновители..

 71. 71 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Аз няма да квалифицирам кой е престъпник и кой не. Лично ще заведа дела срещу ТАД в лицето на тия тримата убавци.
  —цитат от коментар 42 на Да вярваме на истината


  Айде .. кажи, че са те напръскали техните пръскачки и си изпаднал в паника !

  Или обвинението ще е друго??

  КАзвай как върви делото .. всички ще стискаме и палци ...

 72. 72 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 706 Неутрално

  "медиите и обществеността имат честта да се запознаят с доказателствата преди още съдът да го е направил"

  Така. Сега съдът няма да може лесно да "пренебрегне" докъзателствата. А "радетелите" за прозрачност и откритост започват да плачат, че хората са информирани!

  И в морето ми е до колене .....................
 73. 73 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  До коментар [#20] от "simChо":

  Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време. — Ейбрахам Линкълн ! Нека се замислим върху това ! Вече ни е дошло времето !

 74. 74 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#9] от "edin drug":

  Държавата е толкова ударена от мафията, че онази уличната мафия от 90-те, е като синеоко бебе с дрънкалка в ръка.
  Все пак не е далеч деня, в който фасадата на ЕС няма вече да им помогне мълчаливо.
  Възпроизводството на комунистически мекерета с всичките им мутации трябва да бъде прекратено.
  И не трябва да се очаква това да стане отвън или от чалгари славчотрифоновци.

 75. 75 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  До коментар [#45] от "hammurabi":

  Колега, трогателен си в стремежа си да намериш баланс и да не бъдеш едностранчив, но понякога адресатите не заслужават усилията на честните (сред които видимо си). Хайде да си го кажем: толкова ли не виждаш, че за да докара производството да е подсъдно на СНС, респ. - досъдебното да се води от СНП, прокуратурата сама се вкара в схемата да гони такава правна квалификация, която да попада в обхвата на чл. 411а НПК. Сложиха коня пред каруцата. Оттам-нататък напъните да доказват "кибертероризъм" ги тласкат към все по-гротескни публични изяви (хелем пък с пръскачтите пред НС). Понякога е много по-коректно спрямо обществото да наречеш идоитията - идиотия, отколкото да спазваш коректност към хора, които я тъпчат. Денят си личи от сутринта, както го почнаха с нечувани глупости, така и ще го завършат това дело. Тези от СНП правят неимоверни усилия да си заврат в задниците и малкото достойнство, което им е останало...

 76. 76 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  До коментар [#45] от "hammurabi":

  Колега, трогателен си в стремежа си да намериш баланс и да не бъдеш едностранчив, но понякога адресатите не заслужават усилията на честните (сред които видимо си). Хайде да си го кажем: толкова ли не виждаш, че за да докара производството да е подсъдно на СНС, респ. - досъдебното да се води от СНП, прокуратурата сама се вкара в схемата да гони такава правна квалификация, която да попада в обхвата на чл. 411а НПК. Сложиха коня пред каруцата. Оттам-нататък напъните да доказват "кибертероризъм" ги тласкат към все по-гротескни публични изяви (хелем пък с пръскачтите пред НС). Понякога е много по-коректно спрямо обществото да наречеш идоитията - идиотия, отколкото да спазваш коректност към хора, които я тъпчат. Денят си личи от сутринта, както го почнаха с нечувани глупости, така и ще го завършат това дело. Тези от СНП правят неимоверни усилия да си заврат в задниците и малкото достойнство, което им е останало...

 77. 77 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  превратаджиите - в панделата! никаква милост за съветските диверсанти; иначе костинбродчетата ще продължат; ДБ отново се разкриха като най-антибългарската мафия след бсп
  —цитат от коментар 2 на hhhuuunnnn


  Няма хубавци у тая работа . Да бориш чекистите с оправдания до вестниците... не е сериозно.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 78. 78 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 696 Неутрално

  "Защото, както се казва, влезе ли общественото мнение в съдебната зала, от нея излиза справедливостта."

  Защо да излиза справедливостта? А общественото мнение като се манипулира само с празни приказки за сготвяне и без данни - няма проблем, нали?
  Така трябва даже по-често да се прави и да има прозрачност. Доказателствата и уликите дори разгласени няма да се променят.

 79. 79 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#75] от "inn":

  Не съм чел делото и не мога да кажа нищо за обвиненията. Само интерпретирам написаното. Самите прокурори също са различни. Някои играят на сигурно и често се стига до несправедливости. Други, щом са привлекли едно лице като обвиняем за едно сигурно и лесно доказуемо престъпление, "пришиват" към обвинението и други престъпления, които не са чак толкова лесно доказуеми и съществува вероятност от оправдателна присъда. Въпрос на преценка и характер. Конкретният случай е уникален за страната ни. Събраните доказателства не знам дали ще се окажат несъмнени, според преценката на съда за осъдителна присъда, но при всички случаи са смущаващи. И с дългосрочни последици. Обществената истерия по този случай е трудно обяснима, но показателна за обществото ни и ситуацията, в която се намираме. Затова мога да обобщя, че ни управляват толкова добре, колкото заслужаваме. Избираме себеподобни. Макар и да не ги избираме, сходно е положението и в полиция, контролни органи, прокуратура, съд, медии и т.н. Това сме ние.

 80. 80 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Затова мога да обобщя, че ни управляват толкова добре, колкото заслужаваме. Избираме себеподобни. Макар и да не ги избираме, сходно е положението и в полиция, контролни органи, прокуратура, съд, медии и т.н. Това сме ние.
  —цитат от коментар 79 на hammurabi


  Моля, моля - прекалените обобщения изпускат конкретиката и така стават неверни. В случая категорично отказвам да приема, че дебилността в твърденията за пръскачката - терористично оръжие, е и моя дебилност... Въобще - прокуратурата хвърля на масата на покер жетони от моя и твоя джоб, така че далеч не ми е толкова философско настроението. Идиотите следва да бъдат наричани със собствените им имена.

 81. 81 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "....Още по-малко пък обвиняемите са имали възможност да се запознаят с тях, нито да дадат становище относно тяхната относимост и допустимост...."Тцъ, тцъ, тцъ- обвиняем ще дава становище относно относимостта и допустимостта на доказателствата- смях в залата:) Аре сега изкарайте кел*ша кристиянчо и юридически вундеркинд, който, без да е следвал в университет, е правоспособен юрист- хахахахаха:):):0 Овиняемите- и по-точно- техните защитници- са имали достатъчно време да се запознаят с доказателствата- било е достатъчно само да ПОИСКАТ да се запознаят с тях, да е легитимират с адвокатската си карта, да отделят 30 минути и да седнат да четат материалите, съдържащи се в папката, наречена “Досъдебно производство №.../2019г.“:) Никой прокурор не може да им откаже това право! Обаче- джурналята имат платено “поръчение“ по всякакъв начин да изкарат виновен наблюдаващият прокурор и да внушават едва ли не, че проуратурата не позволявала на защитата на обвиняемият да реализира законните си права- хахахахахаха:–)За колко се продадохте, БЕ, джурналя- за жълти стотинки или поне за прилична сума?:):):)

 82. 82 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 294 Любопитно

  Оооо- разбирам- авторът на статията е “...Грета Ганева е адвокат. Водила е дела по правата на човека пред съда в Страсбург....“ Леле малеее- колега- дали някога през живота си сте влизала в съдебни производства по наказателни дела? То верно, че сега е отпускарско време и получаването на едно леко хонорарче няма да навреди на получилият го, но нека нещата да не бъдат чак толкова явни, а? Щото някакси тезата ви издиша за всеки правоспособен юрист и изключително ярко си личат внушенията ви, особено, когато целта им е директна манипулация на читателите- неюристи...

 83. 83 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 294 Гневно

  ''....Оповести, че същото се гледа при закрити врата, тъй като съдържало данни, свързани с националната сигурност на страната, но доказателства по него вече са разпространени, при това с разрешението на наблюдаващия прокурор. ...“ Стига манипулации, колега! СЪДЪТ още вчера, при постановяване на МН, към 19:30 ч. на своето съдебно заседание реши, че делото ще е при открити врати! САМИЯТ СЪД, а не прокуратурата! Така,че- манипулациите и шиканиранията Ви не вървят!

 84. 84 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Мафията тоги път сама падна в капана си. От глупост и от самозабравяне. Повярваха си, че да всесилни и безнаказани. Елате сега на банковия, да ви повозя на рамката. Цаца, дупце да ти е яко, а ти Догане - моли се да те отмине бурята и да оцелееш, щото не е гарантирано никому.

  No Pain No Gain
 85. 85 Профил на eip52315793
  eip52315793
  Рейтинг: 294 Весело

  мдаа , би могло да се каже процедурно недоглеждане :)
  Сериозно при това ;)

  И реакцията на грантозависимите от Америка за България е впечатляваща!

  Светкавична мобилизация на най-добрия наличен човешки ресурс!
  Интересно, не ли ?

  Май имаме настъпване по мазола ?


  Оказва се,че тези от ТАД са работили за чуждестранни поръчители от "съюзниците".


  А мимоходом Биволарите май наистина са били захранвани и с информация ит тях .
  Надали само от ТД обаче.

  Част от информацията си е чисто агентурна, а не вярвам ТАД са хакнали ЦРУ или Козяк 16.


  Вие как мислите  ?

 86. 86 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Госпожо адвокат,
  Едва ли четете коментарите под статията, но аз все пак да попитам. Следното:зададох същия въпрос (не съм пристка) към присти във фирума, ако има такива. Може ли прокурор да вади на показ доказателства, без да са приети като законно набавени, без да са преминали през експертна оценка, ако е нужна такава. Един колега, сигурно е юрист, ми отговори, цитирайки букви от закона, така(по смисъл): можело, ако наблюдаващият прокурор разреши. Това изобщо не изчерпава проблема, защото в случая точно наблюдаващият прокурор (спечелилата си позорното прозвище Пръскачка) ги вади на показ. В закона не се казва нито дума за правомощията на този наблюдаващ прокурор. Той има ли право да ги вади на показ? Кой наблюдава него? Или по презумпция се решава, че точно наблюдаващият прокурор НИКОГА не би тръгнал да ги вади на показ, а само се грижи за опазването им? Къде е истината?
  Благодаря предварително.

  Мърфи е оптимист!
 87. 87 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#82] от "cmy12603507":

  Коментар 1 е за теб но явно не си си взела поука. И да ти кажа, че на лъжата краката са къси !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 88. 88 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#83] от "cmy12603507":

  Пак термини не на място . Какво е и как шиканита "колегата" ти ? Смешна си, да не казвам другото.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 89. 89 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#86] от "султана глаушева":

  Няма да ви отговори.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 90. 90 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2123 Неутрално

  О-оо, няма какво да се тревожи адвокатката. Барабанният огън на паважните медии ще продължи, а пишман хакерите ще продължат да обикалят националните телевизии по няколко пъти на ден по чисто бели долни гащи. Лошата вест за Ганева е, че следващата инстанция едва ли ще приеме гаранцията от 100 хилки и няма да я замени с пансион в следствения арест. Засега. После знаем - коалиция с Иванчева "Непослушните абдали".

 91. 91 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Лошата вест за Ганева е, че следващата инстанция едва ли ще приеме гаранцията от 100 хилки и няма да я замени с пансион в следствения арест. Засега.

  После знаем .
  —цитат от коментар 90 на Lemmy


  После май знаем ..
  Не случайно направих паралел с "горнооряховското дело" и "Октопод" ..

  Ето заглавия
  "Октопода" осъди България за 114 000 евро"

 92. 92 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 299 Неутрално

  от всичките глупости, които са написани най ми харесаха две - за правната несигурност на обвинените и защо доказателствата срещу тях били оповестени без първо те да са се запознали с тях и да си ги одобрили.

  Ако пък разследването им създава дискомфорт някакъв, ми да вземем да го спрем?

 93. 93 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 631 Неутрално

  от всичките глупости, които са написани най ми харесаха две - за правната несигурност на обвинените и защо доказателствата срещу тях били оповестени без първо те да са се запознали с тях и да си ги одобрили.
  Ако пък разследването им създава дискомфорт някакъв, ми да вземем да го спрем?
  —цитат от коментар 92 на our12595545


  Мани ги бе ..
  Щели сме да плащаме, всички ние за това разследване ..

  ------------------------------
  "Презумпцията за невиновност изисква никой представител на държавната власт да не декларира, че дадено лице е виновно за престъпление, преди вината му да бъде установена от съд."

  Това е принципът, който Европейският съд по правата на човека в Страсбург извежда в мотивите на решение по българско дело, обявено днес. Решението по делото "Лолов и други срещу България" е деветото осъдително решение на Съда в Страсбург срещу България за нарушаване на презумпцията за невиновност, извършена с публично изявление на официалните власти...

  ...осъдителното решение на Страсбург по делото "Масларова", където бившата социална министърка осъди България не за друго, а задето говорителката на главния прокурор и депутат от управляващата партия ГЕРБ (Пламен Нунев) в публични изявления са я обявили за виновна в престъпление....

  ..В .. решение по делото "Лолов и други" Европейският съд по правата на човека цитира предишните решения по делата на Борислав Гуцанов и семейството му, Алексей Петров, братята Стоянови (Дамбовците), Тони Костадинов, Тенчо Попов и др. .."
  ---------------------

  .. доказателствата срещу тях били оповестени без първо те да са се запознали с тях и да си ги одобрили.
  Ако пък разследването им създава дискомфорт някакъв, ми да вземем да го спрем?
  —цитат от коментар 92 на our12595545


  Изнасят безкомрпомисно лични данни, това да ..
  Като не са съгласни, заподозрените, за това- ами да идат да се съдят в Стасбург .. да видим, дали ще спечелят!

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#27] от "simChо": Няма нужда да се доказва каквото и да е било. Гешев си пише обвинението, съдия Хинов "смекчава" присъдата и ще ги осъдят на 15-20 години. Нищо работа. Надявам се да дочакат момента, когато излизащите ще се разминат с влизащите. Бойко е невинен!

 97. 97 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#32] от "Santos": "Нещата са много прости!"
  Правилно! И това което си издрискал е простичко, но си намерил смелост да го изщракаш.

  "Само гледайте!"
  Гледам, гледам, но освен че определих веднага диагнозата, друго не ми идва на акъла.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK